ε. 28 και : Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ε. 28 και 29-06-2012: Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης."

Transcript

1 Α. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ α : Τελετή Εγκαινίων Αγιασμού των νέων Γραφείων Διοίκησης της Φ.Α.Α.Θ. με τις ευλογίες του Παναγιοτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου. β : Τελετή Αγιασμού για το νέο έτος Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Διαλέξεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο, πριν από την έναρξη της Τελετής Απονομής Βραβείων Ευποιΐας Φ.Α.Α.Θ. γ : Αρχιερατικό Μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως του αοιδίμου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως κυρού Ιωακείμ Γ του από Θεσσαλονίκης ( ). Πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στα πλαίσια του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής. Ο από Θεσσαλονίκης Οικουμενικός Πατριάρχης και η εποχή του». δ : Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός. Πραγματοποιήθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Βλατάδων στα πλαίσια του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής. Ο από Θεσσαλονίκης Οικουμενικός Πατριάρχης και η εποχή του». ε. 28 και : Εορτασμός Ιερού Ναού Αγίου Παύλου της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012, ώρα 19:30: Εσπερινός. Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ώρα 09:30: Θεία Λειτουργία. Ομιλητής από άμβωνος του πανηγυρικού της ημέρας ο κ. Κωνσταντίνος Π. Χρήστου, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του αρχαίου κόσμου». Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, ώρα 20:00: Εσπερινός στ : Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ιδρυτών, Προέδρων, Ευεργετών, Δωρητών και Μελών της Φ.Α.Α.Θ., που πραγματοποιήθηκαν στη Ροτόντα Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης. Ομιλητής από άμβωνος του πανηγυρικού της ημέρας ο κ. Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. με θέμα «Η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης και η προσφορά της στην Εκκλησία, την κοινωνία και την πατρίδα».

2 Στιγμιότυπο από τη Θεία Λειτουργία και το Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ιδρυτών, Προέδρων, Ευεργετών, Δωρητών και Μελών της Φ.Α.Α.Θ., που πραγματοποιήθηκαν στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου της Ροτόντας στις 9 Δεκεμβρίου 2012, με τη συμμετοχή της Χορωδίας «Αρμονία» υπό τη διεύθυνση του κ. Ν. Κυριακού. Β. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΛΟΓΟΥ α. 03 έως : Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής. Ο από Θεσσαλονίκης Οικουμενικός Πατριάρχης και η εποχή του». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης. Αιγίδα: Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Τιμητική Επιτροπή: Ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος.

3 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τυρολόης και Σερεντίου κ.κ. Παντελεήμων Ροδόπουλος, Ομ. Καθηγητής και τ. Πρύτανης Α.Π.Θ., Ηγούμενος Ιεράς Βασιλικής, Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης. Στιγμιότυπο από την Τελετή Έναρξης του Επιστημονικού Συνεδρίου με θέμα «Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής, ο από Θεσσαλονίκης Οικουμενικός Πατριάρχης και η εποχή του». Το Συνέδριο οργανώθηκε από τη Φ.Α.Α.Θ. σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης στις 3-5 Φεβρουαρίου 2012 και τελούσε υπό την Αιγίδα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Στο βήμα διακρίνεται ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης απευθύνοντας χαιρετισμό. Επιστημονική Επιτροπή: Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Γεώργιος Μαρτζέλος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Διευθυντής του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών.

4 Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Οργανωτική Επιτροπή: Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Χώροι Διεξαγωγής του Συνεδρίου: Αίθουσα Διαλέξεων Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Τελετή Έναρξης του Συνεδρίου). Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. (Επιστημονικές Συνεδρίες). Αμφιθέατρο της Ιεράς Μονής Βλατάδων (Λήξη του Συνεδρίου - Συμπεράσματα). Προσφώνηση Τελετής Έναρξης: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμοί Τελετής Έναρξης: Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Κήρυξη Έναρξης: κ.κ. Άνθιμος, Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης και Εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

5 Διάλεξη Τελετής Έναρξης Πρόεδρος: Μιλτιάδης Παπανικολάου, Καθηγητής και Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. Ομιλητής: κ.κ. Ανδρέας Νανάκης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Πατριάρχης Ιωακείμ Γ : Επισκόπηση και αιτούμενα της πορείας του και της εποχής του». Μουσικό Πρόγραμμα Τελετής Έναρξης: Χορωδία της Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. υπό τη διεύθυνση του αιδεσιμολογιότατου κ. Σπυρίδωνος Αντωνίου, Επ. Καθηγητή Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. 1 η Συνεδρία, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Κωνσταντίνος Χρήστου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Εισηγητές: Αντωνία Γρ. Κυριατζή, Λέκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας Τμήματος Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Η στάση του Ιωακείμ Θεσσαλονίκης στις κοινοτικές διενέξεις κατά την περίοδο της αρχιερατείας του στη Θεσσαλονίκη ( )». Απόστολος Αθ. Γλαβίνας, Ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριάρχου Ιωακείμ Γ ως Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης για την ενοριακή Μονή της Υπεραγίας Θεοτόκου Μακρυρράχης και η προαγωγή αυτής σε Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή κατά τη δεύτερη Πατριαρχία του (Ιανουάριος 1906)». Ευάγγελος Χεκίμογλου, Δρ. Οικονομολόγος Ιστορικός με θέμα «Η Ορθόδοξη Χριστιανική Κοινότητα Θεσσαλονίκης την εποχή που ο Ιωακείμ Γ ήταν Μητροπολίτης της πόλης ( )». Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. με θέμα «Η συμβολή του Ιωακείμ

6 ως Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης στην ίδρυση του πρώτου νεκροταφείου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας της πόλης από τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης». 2 η Συνεδρία, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Ιωάννης Μουρέλος, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Α.Π.Θ. Εισηγητές: Δημήτριος Σταματόπουλος, Επ. Καθηγητής Ιστορίας Τμήματος Βαλκανικών και Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα «Οικουμενισμός και Εθνικισμός: Από την πρώτη στη δεύτερη Πατριαρχία του Ιωακείμ Γ». Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Επ. Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και Θεοδόσης Τσιρώνης, Ιστορικός Δρ. Νεώτερης Ιστορίας Α.Π.Θ. με θέμα «Η αλληλογραφία του από Θεσσαλονίκης Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ με τους Μητροπολίτες Θεσσαλονίκης. Στοιχεία από τη δράση και την ιδεολογία του Ιωακείμ, κατά τη δεύτερη πατριαρχική του θητεία ( )». Σία Αναγνωστοπούλου, Αν. Καθηγήτρια Όψιμης Οθωμανικής Ιστορίας Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα «Πατριάρχης Ιωακείμ Γ. Η ορθόδοξη οικουμένη στην εποχή των εθνικισμών». 3 η Συνεδρία, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Ελευθερία Συγκολλίτου, Καθηγήτρια και Πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. Εισηγητές: Αθανάσιος Σ. Τζιερτζής, Φιλόλογος υποψήφιος Διδάκτωρ Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Επιστολές και εγκύκλιοι του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ για την παιδεία του Γένους κατά την πρώτη πατριαρχία ( )». Ευθύμιος Σουλογιάννης, Ομ. Καθηγητής, Διευθυντής Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών με θέμα «Εγκύκλιος του Πατριάρχου Ιωακείμ του 1911 προς τον κλήρο της Μικράς Ασίας σχετικά με το γλωσσικό ζήτημα». Σιδηρούλα Καραστεργίου Ζιώγου, Καθηγήτρια Παιδαγωγικού Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. και Βασίλειος Φούκας, Λέκτορας Ιστορίας της Εκπαίδευσης Τμήματος Φιλοσοφίας και

7 Παιδαγωγικής Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ και η εκπαίδευση του Γένους». 4 η Συνεδρία, Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Χαράλαμπος Παπαστάθης, Ομ. Καθηγητής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. Εισηγητές: Αντώνιος Αιμίλιος Ταχιάος, Ομ. Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Ακαδημαϊκός (Α.Μ.) με θέμα «Ανέκδοτες επιστολές του Πατριάρχη Ιωακείμ Γ από το Μυλοπόταμο». Γέρων Μάξιμος Ιβηρίτης (Νικολόπουλος), Κωδικογράφος της Ιεράς Μονής Ιβήρων Αγίου Όρους Άθω με θέμα «Ιωακείμ Γ και Άγιον Όρος. Η ανέκδοτος αλληλογραφία του με την Ιεράν Μονήν Ιβήρων». Γεώργιος Π. Νάκος, Ομ. Καθηγητής Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Α.Π.Θ. με θέμα «Ιωακείμ Γ ο από Θεσσαλονίκης δις Οικουμενικός Πατριάρχης και το νομοκανονικό του έργο». 5 η Συνεδρία, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Χρυσόστομος Α. Σταμούλης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. Εισηγητές: Σπυρίδων Σφέτας, Αν. Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ανάμεσα στην οικουμενική πολιτική και το εθνικό συμφέρον. Ο Ιωακείμ και το ζήτημα της αρχής του βουλγαρικού σχίσματος». Αθανάσιος Ε. Καραθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνικού Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής και η Αδελφότητα των Ελλήνων της Βενετίας». Μιχαήλ Τρίτος, Καθηγητής Ιστορίας των Σλαβικών Εκκλησιών Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιωακείμ Γ και η ρουμανική προπαγάνδα».

8 6 η Συνεδρία, Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012 Προεδρείο Συνεδρίας: Γεώργιος Δ. Μαρτζέλος, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ., Διευθυντής Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών. Εισηγητές: Ιωάννης Θ. Μπάκας, Λέκτορας Ιστορίας Πρεσβυγενών Πατριαρχείων Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Η Εκκλησία της Αλεξάνδρειας και η υποψηφιότητα του πρώην Κωνσταντινουπόλεως Ιωακείμ Γ για τον Πατριαρχικό του θρόνο. Εκκλησιαστική και πολιτική διάσταση». Διονύσιος Δ. Βαλαής, Επ. Καθηγητής Εκκλησιαστικής Ιστορίας Τμήματος Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Οι προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριάρχη Ιωακείμ Γ για τη διευθέτηση του Αρχιεπισκοπικού ζητήματος της Κύπρου». Κωνσταντίνος Κωτσιόπουλος, Επ. Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Χριστιανισμού Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Η σύγχρονη διάσταση της εκκλησιαστικής πολιτικής του Ιωακείμ Γ». β : Εκδήλωση λόγου για το Μακεδονικό Αγώνα. Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφώνηση : Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμός : Παντελής Καλατζαντωνάκης, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Απογόνων Μακεδονομάχων «Ο Παύλος Μελάς». Προεδρείο Συνεδρίας : Θεόδωρος Κορρές, Ομ. Καθηγητής Βυζαντινής Ιστορίας Α.Π.Θ. Ομιλητής : Σπυρίδων Σφέτας, Αν. Καθηγητής Νεώτερης και Σύγχρονης Βαλκανικής Ιστορίας Α.Π.Θ. Θέμα ομιλίας : «Κατευθύνσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας των Σκοπίων». Μουσικό πρόγραμμα : Η Χορωδία «Αρμονία» υπό τη διεύθυνση του Νικολάου Κυριακού παρουσίασε τραγούδια του

9 Μακεδονικού Αγώνα του Φλωρινιώτη συνθέτη Τάσου Παππά. γ : Παρουσίαση του βιβλίου του αιδεσιμολογιότατου Κωνσταντίνου Χαλβατζάκη και συν. με τίτλο «Γερμανική κατοχή. Ιστορίες από τα συσσίτια στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης», το οποίο εκδόθηκε από τη Φ.Α.Α.Θ. Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφώνηση : Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Προεδρείο Συνεδρίας : Λεωνίδας Γ. Παπαδόπουλος, Επ. Καθηγητής Τμήματος Νομικής Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Ομιλητές : Ιωάννης Τζαννής, Φιλόλογος-Συγγραφέας Πέτρος Μπέσπαρης, Φιλόλογος-Συγγραφέας Αιδ. Κωνσταντίνος Χαλβατζάκης, Ιερέας-Λογοτέχνης Στιγμιότυπο από την εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του πατρός Κωνσταντίνου Χαλβατζάκη με τίτλο «Γερμανική Κατοχή: Ιστορίες από τα συσσίτια στη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης» (Έκδοση Φ.Α.Α.Θ.), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. στις 14 Οκτωβρίου Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν οι φιλόλογοι συγγραφείς κ.κ. Ι. Τζαννής και Π. Μπέσμπαρης, καθώς και ο συγγραφέας του βιβλίου, με συντονιστή τον κ. Λ. Παπαδόπουλο Αντιπρόεδρο της Φ.Α.Α.Θ.

10 δ : Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ιατροκοινωνικά Προβλήματα Υπερηλίκων (Α Κύκλος)». Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Γηριατρική και Γεροντολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Στιγμιότυπο από την Επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Ιατροκοινωνικά προβλήματα Υπερηλίκων Α Κύκλος». Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. στις 7 Νοεμβρίου 2012, με συντονιστή τον κ. Δ. Κελλαρτζή Καθηγητή Α.Π.Θ. και εισηγητές τις κ.κ. Α. Ευκλείδη και Φ. Βαβύλη Καθηγήτριες του Α.Π.Θ. και τον κ. Θ.Ι. Δαρδαβέση Αν. Καθηγητή Α.Π.Θ. Προσφωνήσεις: Λεωνίδας Γ. Παπαδόπουλος, Επ. Καθηγητής Τμ. Νομικής Α.Π.Θ., Αντιπρόεδρος Φ.Α.Α.Θ. Χαράλαμπος Σπυρίδης, Καθηγητής Χειρουργικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Διευθυντής Ε Χειρουργικής Κλινικής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Γ.Γ.Ε.Β.Ε. Προεδρείο Συνεδρίας: Διαμαντής Κελλαρτζής, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ.

11 Εισηγητές: Αναστασία Κωσταρίδου Ευκλείδη, Καθηγήτρια Ψυχολογίας Τμήματος Ψυχολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «Η ψυχολογία των υπερηλίκων». Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ιδρυματική περίθαλψη και προστασία υπερηλίκων». Φανή Βαβύλη, Καθηγήτρια Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού Κτιρίων Υγείας Τμήματος Αρχιτεκτόνων Α.Π.Θ. με θέμα «Σχεδιάζοντας για τον υπερήλικα». ε : Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Ιωακείμ Γ ο Μεγαλοπρεπής. Ο από Θεσσαλονίκης Οικουμενικός Πατριάρχης και η εποχή του», το οποίο εκδόθηκε από τη Φ.Α.Α.Θ. Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφωνήσεις: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. κ.κ. Ανδρέας Νανάκης, Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Κήρυξη Έναρξης: κ.κ. Άνθιμος, Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης. Προεδρείο Συνεδρίας: Χρυσόστομος Α. Σταμούλης, Καθηγητής και Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας Α.Π.Θ. Ομιλητές: Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Ιστορίας Νεότερων Χρόνων Α.Π.Θ., Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος. Δημήτριος Καϊμάκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.

12 κ.κ. Νικηφόρος Ψυχλούδης, Αρχιμανδρίτης, Δρ. Θεολογίας, Καθηγούμενος της Ιεράς Βασιλικής Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Βλατάδων.

13 στ. 13 και : Επιστημονική Διημερίδα με θέμα «Ο θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας». Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδος (Ε.Ε.Φ.Ι.Ε.), Παράρτημα Θεσσαλονίκης Ένωση Δωρητών Οργάνων Σώματος Ανθρώπου Ε.Δ.Ο.Σ.Α. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφώνηση : Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. και Πρόεδρος της Ε.Δ.Ο.Σ.Α. Χαιρετισμοί : Κωνσταντίνος Π. Ιμπριάλος, Φοιτητής Ιατρικής Α.Π.Θ., Πρόεδρος της Ε.Ε.Φ.Ι.Ε. Παράρτημα Θεσσαλονίκης. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, Πλαστικός Χειρουργός, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κήρυξη Έναρξης : Βασίλειος Ταρλατζής, Καθηγητής και Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. 1 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Ιστορική πορεία των μεταγγίσεων αίματος». Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 Προεδρείο Στρογγυλής Τράπεζας: Ελένη Χριστοπούλου Αλετρά, Αν. Καθηγήτρια Ιστορίας της Ιατρικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Εισηγητές: Ανδρέας Κυριακού, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Η ιστορία των μεταγγίσεων από τον 20 ο αιώνα μέχρι σήμερα». Απόστολος Παπακούλας, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Η ιστορία των μεταγγίσεων και του θεσμού της αιμοδοσίας στην Ελλάδα».

14 2 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Θέματα ηθικής και δεοντολογίας στις μεταγγίσεις αίματος». Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012 Προεδρείο Στρογγυλής Τράπεζας: Μιλτιάδης Βάντσος, Επ. Καθηγητής Χριστιανικής Ηθικής Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. Εισηγητές: Ευάγγελος Πεπές, με θέμα «Αιμοδοσία. Ο ρόλος της θρησκευτικής αγωγής». Αντωνία Ζιαζιά, Υποψήφια Διδάκτορας Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Αιμοδοσία: Η θεώρηση της χριστιανικής ηθικής». Παυλίνα Αλεξίου, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Αιμοδοσία: Είναι ηθικά αποδεκτή η παροχή κινήτρων ή αμοιβής;». Στιγμιότυπο από την Τελετή Έναρξης της Επιστημονικής Διημερίδας με θέμα «Ο Θεσμός της Εθελοντικής Αιμοδοσίας», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Δεκεμβρίου 2012 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Στο βήμα διακρίνεται ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου απευθύνοντας χαιρετισμό.

15 3 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Συστατικά αίματος και ενδείξεις μετάγγισης αίματος και παραγώγων αυτού». Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Προεδρείο Στρογγυλής Τράπεζας: Γωγώ Παπαϊωάννου, Δρ. Ιατρός Αιματολόγος, Διευθύντρια Υπηρεσίας Αιμοδοσίας Γ.Ν.Θ. «Ιπποκράτειο». Εισηγητές: Πέτρος Παπαλέξης, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Έμμορφα στοιχεία του αίματος». Γεώργιος Δερμιτζόγλου, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Το πλάσμα και τα παράγωγά του». Αγνή Μόκκα, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Μετάγγιση συμπυκνωμένων ερυθρών». Άννα Παράσχου, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Μετάγγιση αιμοπεταλίων». Ιωάννα Μυλωνά, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Μετάγγιση πλάσματος αντιαιμορροφιλικών παραγόντων και κρυοϊζήματος». 4 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Ορισμός, φιλοσοφία και διάδοση του θεσμού της Εθελοντικής Αιμοδοσίας». Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 Προεδρείο Στρογγυλής Τράπεζας: Ελένη Χασαποπούλου Ματάμη, Δρ. Ιατρός Αιματολόγος, Διευθύντρια Κέντρου Αίματος Π.Γ.Ν.Θ. «ΑΧΕΠΑ». Εισηγητές: Γεώργιος Παπαροϊδάμης, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ορισμός Εθελοντικής Αιμοδοσίας».

16 Αγγελική Χόρτη, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Θεωρητική βάση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Αρχές που την διέπουν». Νικόλαος Σταϊκόγλου, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Νομοθεσία Θεσμικές διατάξεις». Γεωργία Κωνσταντινάκου, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Σύνδεση φιλοσοφίας και πράξης. Ηθικά και πρακτικά διλήμματα». Ανατολή Στοφοριάδη, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Διάδοση της ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας». 5 η Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα «Μεσογειακή Αναιμία. Πρόληψη και αντιμετώπιση». Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου Προεδρείο Στρογγυλής Τράπεζας: Μαρίνα Οικονόμου, Λέκτορας Παιδιατρικής Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. Εισηγητές: Ιπποκράτης Ιντζίδης, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Ιστορική αναδρομή Επιδημιολογία». Κωνσταντίνος Ιμπριάλος, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Παθοφυσιολογία Κλινική εικόνα Εργαστηριακά ευρήματα». Αντωνία Μπίρνου, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., με θέμα «Μεταγγισιοθεραπεία». Μάριος Κουμουρτζής, Φοιτητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Λοιπές θεραπευτικές πρακτικές». Μαρία Αετού, Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. με θέμα «Πρόληψη Μεσογειακής Αναιμίας». ζ : Εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου της Φ.Α.Α.Θ. ( ) και της διαδικτυακής εφαρμογής στην οποία έχει καταχωρηθεί». Η εκδήλωση οργανώθηκε για τα μέλη της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, καθώς και για τα Δ.Σ. των Ιστορικών Φιλανθρωπικών Σωματείων της Θεσσαλονίκης. Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ.

17 Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφώνηση : Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Παρουσίαση του Ιστορικού Αρχείου της Φ.Α.Α.Θ.: Δημήτριος Κοντογεώργης, Δρ. Ιστορίας. Παρουσίαση της διαδικτυακής εφαρμογής του Αρχείου: Μαριάννα Χριστοπούλου, Δρ. Ιστορίας. Λάμπρος Μακρής, Δρ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ. η : Εκδήλωση λόγου με θέμα «Εικαστικές Συλλογές της Θεσσαλονίκης». Οργάνωση : Φ.Α.Α.Θ. Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Χώρος : Αίθουσα Εκδηλώσεων Φ.Α.Α.Θ. Προσφώνηση : Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Γιώργος Πολίτης, Πρόεδρος Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Εισηγητές: Γιάννης Τσούτσας, Διευθυντής της Πινακοθήκης της Ε.Μ.Σ. με θέμα «Η συλλογή έργων τέχνης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών». Έλλη Κοκκίνη Καπλάνη, Διευθύντρια Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου με θέμα «Η συλλογή έργων τέχνης του Δήμου Θεσσαλονίκης Βαφοπούλειου». Ιωάννα Ασσάνη, Ζωγράφος, Γεν. Γραμματέας Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. με θέμα «Η συλλογή έργων τέχνης του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος».

18 Γ. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ α : Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Tassas Μπιτσάνη Πέτρου με θέμα «Θεσσαλονίκη, Φως Εσπερινόν». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμοί: Tassa Μπιτσάνη Πέτρου, Ζωγράφος Μαρία Οικονομίδου, Μουσειολόγος Μουσικό πρόγραμμα: Φοίβος Φίλκας (πιάνο) Διάρκεια έκθεσης: 08 έως 22 Φεβρουαρίου 2012 β : Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Μαίρης Κυριαζοπούλου. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμός: Μαίρη Κυριαζοπούλου, Ζωγράφος Μουσικό πρόγραμμα: Λάζαρος Μελίδης (πιάνο) Κατερίνα Μακρή (τραγούδι) Διάρκεια έκθεσης: 11 έως 31 Μαρτίου 2012 γ : Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής (Μπατίκ) παιδιών της Κένυα. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού Προσφωνήσεις: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ.

19 Σαμουήλ Ντούγκου, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και Πρόεδρος της Ε.Π.Ε.Α.Σ.Κ.Κ. «Σωκράτης» Αναστασία Αμβροσιάδου, Δασκάλα του 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου - Κορδελιού Μουσικό πρόγραμμα: Παιδική Χορωδία 1 ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου Κορδελιού Διάρκεια έκθεσης: 04 έως 08 Απριλίου 2012 δ : Εγκαίνια Έκθεσης Σχεδίων του νέου κτιρίου Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων Παραρτήματος Χ.Α.Ν.Θ. Ασβεστοχωρίου. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χ.Α.Ν.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφωνήσεις: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Ιωάννης Σωσσίδης, Πρόεδρος της Χ.Α.Ν.Θ. Χαιρετισμοί: Γεώργιος Τσίγκρος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χορτιάτη, Πυλαίας και Πανοράματος Πέτρος Μακρίδης, Αρχιτέκτων Διάρκεια έκθεσης: 14 έως 29 Μαΐου 2012 ε : Θεατρική παράσταση του μονόπρακτου έργου «Φθορά φθορά φθορά» του Καθηγητή και Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγκρίνη με πρωταγωνιστή τον ίδιο. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.»

20 Στιγμιότυπο από την θεατρική παράσταση του έργου «Φθορά φθορά φθορά» του Καθηγητή και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θ. Πελεγκρίνη με πρωταγωνιστή τον ίδιο, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου 2012 στην «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.». στ : Εγκαίνια Έκθεσης Συντηρηθέντων και Αποκατασταθέντων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Ιερών Κειμηλίων του Ι. Ναού Αγίου Παύλου της Φ.Α.Α.Θ. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφωνήσεις: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Αγαθονίκη Τσιλιπάκου, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού Χαιρετισμός: Δήμητρα Λαζίδου, Συντηρήτρια αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, Υπεύθυνη Εργαστηρίου Συντήρησης του Β.Μ.Π. Μουσικό πρόγραμμα: Κλιμάκιο του Βυζαντινού Χορού του Ι. Ναού Αναλήψεως υπό τη χοραρχία του Άρχοντος Μαΐστορος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Πέτρου Παπαεμμανουήλ Διάρκεια Έκθεσης: 24 Μαΐου έως 9 Ιουλίου 2012

21 Στιγμιότυπο από την Έκθεση Συντηρηθέντων και Αποκατασταθέντων Ιερών Κειμηλίων του Ι. Ναού Αγίου Παύλου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» την περίοδο 24 Μαΐου 9 Ιουνίου 2012 με σκοπό την ανάδειξη της εργώδους προσπάθειας αποκατάστασης κειμηλίων που ανήκουν στη Φ.Α.Α.Θ. ζ : Συναυλία Βραβευθέντων Διαγωνισμού Μουσικής Δωματίου. Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χώρος: Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονία Προσφώνηση: Κωνσταντίνος Χασιώτης, Επ. Καθηγητής Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας Χαιρετισμοί: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Δημήτριος Χανδράκης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πανεπιστημίου Μακεδονίας

22 Συμμετέχοντες μουσικοί: Βελιγράδης Σταμάτης (βιόλα), Βλαχοδημήτρη Κοντυλένια (πιάνο), Ζαχαράκης Δημήτρης (κρουστά), Ζιγκερίδης Κωνσταντίνος (ακορντεόν), Καζάζης Χρήστος (βιολοντσέλο), Μαλτέζα Βασιλεία (πιάνο), Μελίδης Λάζαρος (πιάνο), Μπογιατζή Γεωργία (βιολί), Πενήντα Αικατερίνη (βιολί), Γιαμπάνη Άννα (πιάνο), Τεμπρέλα Στυλιανή (βιολοντσέλο) Στιγμιότυπο από τη βράβευση των διακριθέντων στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου, που οργανώθηκε από τη Φ.Α.Α.Θ. και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις 28 Μαΐου η : Εγκαίνια Έκθεσης Χαρτών με θέμα «Η Επανάσταση του 1878 στον Όλυμπο. Χάρτες από τη Συλλογή Ι. Μεγαλόπουλου». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς Εθνική Χαρτοθήκη Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Χαιρετισμοί: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Ευάγγελος Λιβιεράτος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Εθνικής Χαρτοθήκης

23 Μουσικό πρόγραμμα: Φαίδρα Ζαγοριανού (βιολί) Λάζαρος Μελίδης (πιάνο) Διάρκεια Έκθεσης: 13 έως 30 Ιουνίου 2012 θ : Απαγγελίες ποιημάτων στον Ελαιώνα των Μακεδόνων Ποιητών και Λογοτεχνών. Στιγμιότυπο από τις απαγγελίες ποιημάτων μελών της «Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος» στον Ελαιώνα Μακεδόνων Ποιητών και Λογοτεχνών στο κτήμα της Φ.Α.Α.Θ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Παύλου, που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο του Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: Κτήμα Φ.Α.Α.Θ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Παύλου Χαιρετισμοί: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Βύρων Καμπάς, Αντιστράτηγος ε.α., Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Απαγγελίες ποιημάτων: Μέλη της Ε.Λ.Β.Ε. απήγγειλαν ποιήματα σε 18 ελαιόδενδρα, που φυτεύθηκαν το 2011 με φροντίδα της Φ.Α.Α.Θ. και κάθε ένα εξ αυτών αφιερώθηκε στη μνήμη διακεκριμένων Μακεδόνων Ποιητών και Λογοτεχνών.

24 ι : Τελετή λήξης «Β Συμποσίου Γλυπτικής σε Μάρμαρο Φ.Α.Α.Θ.» και παρουσίαση των γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν κατά τη διάρκειά του. Στιγμιότυπο από την παρουσίαση των γλυπτών, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν στα πλαίσια του «2 ου Συμποσίου Γλυπτικής σε Μάρμαρο της Φ.Α.Α.Θ.», που οργανώθηκε στο κτήμα της Φ.Α.Α.Θ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Παύλου τον Ιούνιο του 2012.

25 Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: Κτήμα Φ.Α.Α.Θ. στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αγίου Παύλου Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Διάρκεια Συμποσίου: 13 έως 27 Ιουνίου 2012 Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Δημήτρης Γαρδικιώτης, Γιώργος Ηλιόπουλος, Θάνος Καρώνης, Γιώργος Μπίζας, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Κυπριάν Χοπιρτεάν και Γκέλας Χρυσοστομίδης ια : Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής του Γιάννη Ζαχαρόπουλου με θέμα «Πάντων μέτρον άνθρωπος». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμός: Γιάννης Ζαχαρόπουλος, Ζωγράφος Μουσικό πρόγραμμα: Ορέστης Θρασυβουλίδης (φλάουτο) Δημήτρης Τσίτος (κιθάρα τραγούδι) Διάρκεια Έκθεσης: 04 έως 14 Σεπτεμβρίου 201 ιβ : Εγκαίνια Αναδρομικής Έκθεσης Έργων ( ) της Αφροδίτης Καραμανλή (Πορτραίτα Κατασκευές Έργα ζωγραφικής με θέμα «Πόλεμοι»). Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμοί: Ξενής Σαχίνης, Καθηγητής και Πρόεδρος της Σχολής Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. Αφροδίτη Καραμανλή, Ζωγράφος Μουσικό πρόγραμμα: Ξένια Θρασυβουλίδου (πιάνο) Ορέστης Θρασυβουλίδης (φλάουτο) Διάρκεια Έκθεσης: 17 έως 28 Σεπτεμβρίου 2012

26 ιγ : Εγκαίνια Έκθεσης βασισμένης στο αρχειακό υλικό του Γιάννη Μέγα με θέμα «Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης ( )». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμοί: Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνισμού Α.Π.Θ. Γιάννης Μέγας, Συλλέκτης Μουσικό πρόγραμμα: Κατερίνα Μακρή (τραγούδι) Λάζαρος Μελίδης (πιάνο) Διάρκεια Έκθεσης: 03 Οκτωβρίου έως 18 Νοεμβρίου 2012 Στιγμιότυπο από τα Εγκαίνια της Έκθεσης ιστορικών τεκμηρίων βασισμένων στο αρχειακό υλικό του Γ. Μέγα με θέμα «Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης», που πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» στις 3 Οκτωβρίου Στο βήμα διακρίνεται ο κ. Α. Καραθανάσης Καθηγητής Α.Π.Θ.

27 ιδ : Εγκαίνια Έκθεσης Χαρτών με θέμα «Από τη Μελούνα στην Κοζάνη, 1912». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς Χώρος: Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης, Αρχοντικό Λασσάνη Προσφώνηση: Λάζαρος Μαλούτας, Δήμαρχος Κοζάνης Χαιρετισμοί: Θεόδωρος Βασδάρης, Πρόεδρος της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης Ευάγγελος Λιβιεράτος, Καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ., Πρόεδρος Εθνικής Χαρτοθήκης Διάρκεια Έκθεσης: 11 έως 31 Οκτωβρίου 2012 ιε : Εγκαίνια Έκθεσης Ιστορικών Τεκμηρίων του Ορφανοτροφείου Θηλέων «Μέγας Αλέξανδρος» ( ), η οποία αποτελεί προϊόν έρευνας, συλλογής υλικού και επιμέλειας της Ελένης Τζούτζια. Οργάνωση: Δήμος Θεσσαλονίκης Φ.Α.Α.Θ. Πολιτιστικός Σύλλογος Μαλακοπής Χώρος: Πολιτιστικό Κέντρο Τούμπας Μουσειολογική μελέτη: Βάγια Κόμνου Γραφιστική επιμέλεια: Lineadesign, Πέτρος και Κωνσταντίνος Πετρίδης Συντονισμός: Ιωάννης Τζαννής, Φιλόλογος - Συγγραφέας Προσφωνήσεις: Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Δημήτρης Κανάκης, Πρόεδρος 4 ης Δημοτικής Κοινότητας Μαρία Δήμου, Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Μαλακοπής

28 Χαιρετισμός: Ελένη Τζούτζια, Εκπαιδευτικός, Γεν. Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Μουσικό πρόγραμμα: Μουσικό σχήμα «Trio Cord» Μαντολινάτα Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Καπλάνη Σαμαρά Διάρκεια Έκθεσης: 14 Νοεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2013 ιστ : Παρουσίαση αποσπασμάτων από Όπερες από καλλιτέχνες της Λυρικής Σκηνής (Λυρική δράση «Η μουσική μαλακώνει τις καρδιές») Οργάνωση: Εθνική Λυρική Σκηνή Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης Parallaxi Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: Μπαλκόνι του Μεγάρου της Φ.Α.Α.Θ. με θέα την πλατεία Αγίας Σοφίας Συμμετοχή: Γιάννης Χρισόπουλος, σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σοφία Κυανίδου, σολίστ Εθνικής Λυρικής Σκηνής Πρόγραμμα: Ερμηνεία αποσπασμάτων από γνωστές Όπερες και από το έργο «Κρητικοπούλα» του Σπύρου Σαμαρά

29 Στιγμιότυπο από την παρουσίαση αποσπασμάτων από Όπερες καλλιτεχνών της Λυρικής Σκηνής από μπαλκόνι του Μεγάρου της Φ.Α.Α.Θ., το Νοέμβριο του ιζ : Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής της Ταρσής Τζενανίδου με θέμα «Τα κάστρα της Θεσσαλονίκης». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμοί: Κωνσταντίνος Ζέρβας, Πολιτικός Μηχανικός, Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, Μηχανολόγος Μηχανικός, Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Έργων Υπουργείου Χωροταξίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων Ταρσή Τζενανίδου, Ζωγράφος Διάρκεια Έκθεσης: 21 Νοεμβρίου έως 7 Δεκεμβρίου 2012 ιη : Παρουσίαση σε πολυφωνική επεξεργασία από τον Θ. Παπακωνσταντίνου της Θείας Λειτουργίας του Ιωάννου Χρυσοστόμου και σε πολυφωνική επεξεργασία, σε πρώτη εκτέλεση, από τον Νικόλαο Α. Κυριακού της

30 Ακολουθίας του Μνημοσύνου με τη Χορωδία «Αρμονία» (Διεύθυνση: Νικόλαος Α. Κυριακού). Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Θείας Λειτουργίας και της Τελετής Μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Ιδρυτών, Προέδρων, Ευεργετών, Δωρητών και Μελών της Φ.Α.Α.Θ. στη Ροτόντα Αγίου Γεωργίου Θεσσαλονίκης. ιθ : Έκθεση Έργων Τέχνης Μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με θέμα «Θεσσαλονίκη». Οργάνωση: Φ.Α.Α.Θ. Χώρος: «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Χαιρετισμοί: Γεώργιος Πολίτης, Πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Βύρων Καμπάς, Αντιστράτηγος ε.α., Πρόεδρος της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Απόστολος Τζιτζικώστας, Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης

31 Απαγγελίες ποιημάτων: Μέλη της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος Διάρκεια Έκθεσης: 12 έως 22 Δεκεμβρίου 2012 Στιγμιότυπο από τα Εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Τέχνης μελών του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην «Αίθουσα Τέχνης Φ.Α.Α.Θ.» στις 12 Δεκεμβρίου κ : Εγκαίνια σπονδυλωτής Έκθεσης ιστορικών κειμηλίων από τα αρχεία των Κωνσταντίνου Γκιουλέκα και Γεωργίου Κωνσταντινίδη με θέμα «1912: Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων». Οργάνωση: Σύνδεσμος «Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» Φ.Α.Α.Θ. Χώροι οργάνωσης της σπονδυλωτής Έκθεσης: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης Βασιλικό Θέατρο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

32 Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς Προσφωνήσεις: Πολυξένη Βελένη, Προϊσταμένη Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης Άννυ Φουτζιτζόγλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου των «Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Νικολέτα Τζάνη, Επιμελήτρια της Έκθεσης Γεώργιος Κωνσταντινίδης, Δικηγόρος Συλλέκτης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Βουλευτής Συλλέκτης Θεόδωρος Καράογλου, Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Εναρκτήρια Ομιλία: Αθανάσιος Καραθανάσης, Καθηγητής Ιστορίας του Ελληνισμού του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Α.Π.Θ. με θέμα «1912: Η Θεσσαλονίκη των Ελλήνων». Μουσικό πρόγραμμα: Ευγενία Φέιζο (βιολί) Νικόλαος Ζαφρανάς (πιάνο) Διάρκεια Έκθεσης: 29 Δεκεμβρίου 2012 έως 31 Μαρτίου 2013

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού http://fanarion.blogspot.gr/2012/02/blog-post_09.html 2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού ΛΑΜΠΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Τα πορίσματα του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

28 5 Ζαχαρόπουλος Γιάννης Ζαχαρόπουλος Γιάννης Παπαλιμάνι Θάσος Υδατογραφία 2011 30,0x40,0 cm

28 5 Ζαχαρόπουλος Γιάννης Ζαχαρόπουλος Γιάννης Παπαλιμάνι Θάσος Υδατογραφία 2011 30,0x40,0 cm Πίνακας 30. Κατανομή των αποκτηθέντων με προσφορές έργων τέχνης την περίοδο 1 Ιανουαρίου 31 Δεκεμβρίου 2012 προς εμπλουτισμό της Πινακοθήκης της «Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης» κατά καλλιτέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» `ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Το περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Εκπαίδευση για την Αειφορία 8.30-9.30

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ Ιατρός Υγιεινολόγος Βιοπαθολόγος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Θεόδωρος I. Δαρδαβέσης γεννήθηκε στη Φλώρινα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον

Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον 27 Μαΐου 2019 Πρόγραμμα ΚΕ Παυλείων-Αργυρούν Ιωβηλαίον Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Δευτέρα 27 Μαΐου Παρασκευή 31 Μαΐου Ιατρική Εβδομάδα αφιερωμένη στον Άγιο Λουκά τον Ιατρό Τρίτη 28 Μαΐου,

Διαβάστε περισσότερα

1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο)

1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο) 04/02/2019 1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο) / Επικαιρότητα Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Τοπική Ιστορία και τον Πολιτισμό του Αμυνταίου, ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης 23/06/2019 10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης / Ενορίες Με αφορμή την επέτειο συμπληρώσεως 10 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων»

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων» 16/01/2019 Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων» Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ (1018-2018) ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΨΕΛΛΟΥ, ΥΠΑΤΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ Πέμπτη 7 Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 Φιλοσοφική

Διαβάστε περισσότερα

Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική:

Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ORGANISATION EUROPEENNE POUR LA RECHERCHE NUCLEAIRE Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. 6to re p

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. 6to re p ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. Μ Η Τ Ρ Ο II Ο Λ Ε Ω Σ 3 8. ΑΘΗΝΑ. 10.563. ΤΗΛ. ΝΙΚΗΣ 11. ΑΘΗΝΑ, 10.557. ΤΗΛ. 3231230 Πληροφ.: κ. Πέννυ Πολυζωγοπουλου Αθήνα OLf

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ναύπλιο, Βουλευτικό Παρασκευή 9 - Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, απόγευμα Εναρκτήρια Συνεδρία 6.00-6.30: Υποδοχή Συνέδρων και Κοινού 6.30-6.40: Προσφώνηση

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ. Εξώφυλλο του λευκώματος.

Γ. ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ. Εξώφυλλο του λευκώματος. Γ. ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ 1. Αποτυπώματα. Impressions. Η βυζαντινή Θεσσαλονίκη σε φωτογραφίες και σχέδια της Βρετανικής Σχολής Αθηνών (1888-1910). Byzantine Thessalonike through the photographs and drawing of the British

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ «Η διαχείριση και η προστασία του Περιβάλλοντος μέσα από την έρευνα και τη διδασκαλία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2007 Μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ TICCIH) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 1:: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

2.2 Σημαντικές αποφάσεις και σημαντικές ψηφοφορίες του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου

2.2 Σημαντικές αποφάσεις και σημαντικές ψηφοφορίες του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου ΘΕΜΑΤΑ: Ημερήσια Διάταξη Συνεδρίας Συγκλήτου αρ. 06/2012 Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012, Ώρα 11:00 π.μ. 2:00 μ.μ. (Μέρος Α ) και Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, Ώρα 08:45 π.μ. 11:00 π.μ.(μέρος Β ) 1. ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΙΑ ΑΠΟ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΨΕΛΛΟΥ, ΥΠΑΤΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ 7-8 Ιουνίου 2018 Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ' ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΓΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 38. ΑΘΗΝΑ. 10.563, ΤΗΛ. ΝΙΚΗΣ 11. ΑΘΗΝΑ, 10.557. ΤΗΛ. 3231230 Πληροφ.: κ. Πέννυ Πολυζωγοπούλου Τηλέφωνα: 32 31230-32.39.009

Διαβάστε περισσότερα

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία 24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία Έναρξη εργασιών 10:00 - Λήξη εργασιών 12:30 Προεδρείο: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Σοφία Ηλιάδου -Τάχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. «20 χρόνια Π.Τ.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. με θέμα:

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. με θέμα: ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΣ ΑΝΔΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Θ.Π. ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ κ.κ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα: «ΙΩΑΚΕΙΜ Γ Ο ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ. Ο ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων Χαιρετισμός Δημάρχου Στην περίοδο τής μεταπολίτευσης η πόλη μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, έζησε μια πνευματική και πολιτιστική ανάταση. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα πολλά και καταστροφικά κενά που

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας

Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας 15 Ιουλίου 2019 Εγκαίνια Παγκοσμίου Δικτύου Βυζαντινών πόλεων με υπογραφή μνημονίων συνεργασίας Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΕΡΙΝΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Την Τετάρτη 10 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο - Ε Ρ Γ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. ΣΠOYΔEΣ AKAΔHMAΪKOI TITΛOI

Β Ι Ο - Ε Ρ Γ Ο Γ Ρ Α Φ Ι Α. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Είναι έγγαμος με ένα παιδί. ΣΠOYΔEΣ AKAΔHMAΪKOI TITΛOI APIΣTOTEΛEIO ΠANEΠIΣTHMIO ΘEΣΣAΛONIKHΣ ΘEOΛOΓIKH ΣXOΛH TMHMA ΠOIMANTIKHΣ KAI KOINΩNIKHΣ ΘEOΛOΓIAΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΣΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΕ Σε συνεργασία με το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΘ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αφιερωμένο

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου Εξάμηνο Α Μαθήματα Υποχρεωτικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 σελ. 1 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου 1/9/2011 Πέμπτη 9:00 Γραφείο 2. Εισαγωγή στην Κωνσταντίνος 7/9/2011 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστημονική Διημερίδα 1

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστημονική Διημερίδα 1 Επιστημονική Διημερίδα 1 Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ό αιώνα IIΙ 2 Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης Γράμμου, 3 ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΟΤΥΛΗΣ, 19-21 Μαΐου 2017 Παρασκευή, 19 Μαΐου 19:00-19:30 Έναρξη της Διημερίδας Χαιρετισμός:

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος: Αίθουσα Διαλέξεων Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Τιμώμενοι:

Χώρος: Αίθουσα Διαλέξεων Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Προσφώνηση: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης, Πρόεδρος της Φ.Α.Α.Θ. Τιμώμενοι: Δ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΤΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ α. 20-10-2012: Τελετή απονομής Βραβείων Ευποιΐας της Φ.Α.Α.Θ. σε διακεκριμένες προσωπικότητες για το έργο και την προσφορά τους στην Εκκλησία, την Πατρίδα, την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΕΙΟ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ 1. ΣΥΝΤΟΜΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 1925 Ιδρύεται το Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. 1942 Αρχίζει

Διαβάστε περισσότερα

«Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά»

«Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Τμήματος Ιστορίας Ιονίου ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» Λευκάδα, 19 και 20 Απριλίου 2019 Αίθουσα Συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα

9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 9ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα 6 Νοεμβρίου 2018 Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Α. Κοπανάκη Τηλέφωνο: 210.3442354 ΦΑΞ: 210.3442365

Πληροφορίες: Α. Κοπανάκη Τηλέφωνο: 210.3442354 ΦΑΞ: 210.3442365 Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ 9 / 2 / 2010 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. & ΟΙΚΟΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 15353 /Η ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧ/ΣΗΣ & ΜΙΣΘ/ΣΙΑΣ Ανδρέα

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ο Πανελλήνιο Forum Επισκεπτών Υγείας «Πρόληψη & Προαγωγή Υγείας στον 21 ο αιώνα» 28-29 Σεπτεμβρίου 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 28/9/2012 8.45-9.00 Προσέλευση - Εγγραφή συνέδρων 9.00-9.30 Εισαγωγή - Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ. Αρ. Πρωτ.: 4823/18/ΓΠ Βόλος,

Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ. Αρ. Πρωτ.: 4823/18/ΓΠ Βόλος, Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ Αρ. Πρωτ.: 4823/18/ΓΠ Βόλος, 26-3-2018 ΘΕΜΑ: Συγκρότηση της Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Έχοντας υπ όψιν: ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Β ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Β ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Β ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ την 13η Ιουνίου 2015, 09:00-18:00 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου 31/1/2012 Α-Λ

α/α ΜΑΘΗΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΩΡΑ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- Παπαδοπούλου 31/1/2012 Α-Λ Εξάμηνο Α Μαθηματα Υποχρεωτικά ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 σελ. 1 1. Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- 31/1/2012 Τρίτη 9:00 Γραφείο Αρχαία Εβραϊκή Γλώσσα Βελουδία Σιδέρη- 1/2/2012 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΒΙΒΛΙΑ. Τιμή: 7,00 Τιμή: 7,00 Τιμή: 7,00

Α. ΒΙΒΛΙΑ. Τιμή: 7,00 Τιμή: 7,00 Τιμή: 7,00 Α. ΒΙΒΛΙΑ Θ.Ι. Δαρδαβέσης. Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης. Τα Διοικητικά Συμβούλια και οι διατελέσαντες Πρόεδροι (1871-2010). Β Έκδοση. Θεσσαλονίκη: Φ.Α.Α.Θ., 2010. Συγγραφέας: Θεόδωρος Ι. Δαρδαβέσης

Διαβάστε περισσότερα

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ 20 Η ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ---------------------------------------------------- Αθήνα, 26 Ιουνίου 1 Ιουλίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τετάρτη, 26 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, 651 10 ΚΑΒΑΛΑ Β Πανελλήνιο Συνέδριο Η Παιδεία Σήμερα Αρχαία Ελληνικά Διδακτική μεθοδολογία Δυσλεξία 20-21-22 Απριλίου 2017, Καβάλα ΕΙΣΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38 1. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στην Αίθουσα Τελετών της ΕΜΣ στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Δημητσάνα, 28 Ιουλίου 2018-5 Αυγούστου 2018 Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 Πρωί Αφίξεις, εγγραφές 16.00 Εισαγωγή στο Θερινό Σχολείο. Παρουσίαση προγράμματος,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ Ιατρός Υγιεινολόγος Βιοπαθολόγος Επ. Καθηγητής Υγιεινής και Κοινωνικής Ιατρικής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Α. ΣΠΟΥΔΕΣ - ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ 1980-1986: Σπουδές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ * ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κομοτηνή, 27-30 Μαΐου 2004) «Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια

Τμήμα Θεολογίας. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. Αννα Κόλτσιου Νικήτα Αναπλ. Καθηγήτρια ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Α. ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Το Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Κέρκυρα, 16.12.2014 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου, κ.κ. Βαρθολομαίου, στην Κέρκυρα, μία επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

«Θεολογικές Σπουδές και Οικουμένη Με ειδική αναφορά στη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους διαχριστιανικούς διαλόγους και το μέλλον τους»

«Θεολογικές Σπουδές και Οικουμένη Με ειδική αναφορά στη συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στους διαχριστιανικούς διαλόγους και το μέλλον τους» Θεολογίας, Θεολογική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής ήταν οι καθηγητές του Τμ. Θεολογίας ΕΚΠΑ Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος και Κ. Δεληκωσταντής, καθώς και η Β. Σταθοκώστα,

Διαβάστε περισσότερα

Ðñïóôáóßá ôçò áñ éôåêôïíéêþò êáé ðïëéôéóôéêþò ôáõôüôçôáò ôçò ËåõêÜäáò

Ðñïóôáóßá ôçò áñ éôåêôïíéêþò êáé ðïëéôéóôéêþò ôáõôüôçôáò ôçò ËåõêÜäáò ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗ ΛΕΥΚΑ ΑΣ Σ υ ν έ δ ρ ι ο Ðñïóôáóßá ôçò áñ éôåêôïíéêþò êáé ðïëéôéóôéêþò ôáõôüôçôáò ôçò ËåõêÜäáò 16 &17 Ìáñôßïõ 2006 Συνδιοργάνωση: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λευκάδας Σύλλογος Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. credits)

Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. credits) Θα χορηγηθούν 6 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E. credits) Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στις εργασίες της Διημερίδας με θέμα State of

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012 ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΟΥ & ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΙΠΕΙΟΝ ΜΕΛΑΘΡΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΜΝΗΜΗ 1912-2012 «ΕΚΚΛΗΣΙΑ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ: ΤΡΕΙΣ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΙ ΑΙΩΝΙΑΙ ΑΞΙΑΙ ΚΑΙ ΟΝΤΟΤΗΤΕΣ»

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Εκπολιτιστικό Σωματείο «Πρόοδος» Καλλιμασιάς Μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση με θέμα τον «Μισεμό» την εκδήλωση θα συνοδεύει η ορχήστρα των Αδελφών Αυγουστίδη - Πρόοδος 20:30 ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Εκατό χρόνια από τη γλωσσοεκπαιδευτική μεταρρύθμιση του 1917 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αίθουσα Τελετών ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 12-13 Μαΐου 2017 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ

1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ 1ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ KΛΗΡΟΝΟΜΙΑ Δημητσάνα, 28 Ιουλίου 2018-5 Αυγούστου 2018 Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 Πρωί Αφίξεις, εγγραφές 16.00 Εισαγωγή στο Θερινό Σχολείο. Παρουσίαση προγράμματος,

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας»

«Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» 27/01/2019 «Η Ελληνική Παιδεία είναι η καλύτερη επένδυση του Γένους μας» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Λαγκαδά Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα. 1 Υ101 1.Εισαγωγή και Κριτική του κειμένου της Κ.Δ. (101Υ) Ο βαθμός μεταφέρεται αυτούσιος 103Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ

Μάθημα. 1 Υ101 1.Εισαγωγή και Κριτική του κειμένου της Κ.Δ. (101Υ) Ο βαθμός μεταφέρεται αυτούσιος 103Υ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Ένταξη φοιτητών στο νέο πρόγραμμα σπουδών. Όσοι φοιτητές έχουν εισαχθεί από το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 και πριν και δεν έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους μέχρι τον Σεπτέμβριο 2016, θα ενταχθούν στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΙΟΥΝΙΟΣ 2019 (Διάρκεια Εξεταστικής Περιόδου: από

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας

Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2015 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Πιντιρίσιης Γεώργιος του Γρηγορίου (Γ4) με γενική βαθμολογία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΣΥΝΈΔΡΙΟ Παρασκευή & Σάββατο 12-13 Οκτωβρίου 2018 Αμφιθέατρο UNESCO, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το περιοδικό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014)

Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014) Αριθµός Εισακτέων ακαδηµαϊκού έτους 2014-2015 (Πανελλήνιες 2014) 1ο Επιστηµονικό Πεδίο: Νοµικών, Κοινωνικών & Ανθρωπιστικών Επιστηµών Κωδικός Τμήματος Πανεπιστήμιο Τμήμα Εισακτέοι 2013 Σελίδα 1 από 5 129

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014 Βασικές έννοιες και αρχές της τουριστικής βιομηχανίας/ Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: 70 Χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αθηναγόρα στον Οικουμενικό Θρόνο και από την ίδρυση του Π.Σ.Ε. 19-20

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΑΤΌ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1917

ΕΚΑΤΌ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1917 ΠΡΟΓΡΑ ΜΜ Α ΟΜΙ Λ ΙΩΝ ΕΠΙΣ ΤΗΜΟΝΙΚΟ Σ Υ ΝΕ Δ ΡΙΟ ΕΚΑΤΌ ΧΡΌΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΓΛΩΣΣΟΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΜΕΤΑΡΡΎΘΜΙΣΗ ΤΟΥ 1917 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 12-13 ΜΑΐΟΥ 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΑΛΑΜΑΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΠΑΛΑΜΑ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΔΙΚΤΥΟ ΚΕΙΜΕΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Μυτιλήνη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 Στην υπ αρ. 2/22.09.2010 Γενική Συνέλευση Ειδικής Σύνθεσης του Τμήματος Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας»

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας» 20-21 Απριλίου 2013, Σάββατο- Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων ΙΔΙΩΤΙΚΟ - ΙΣΟΤΙΜΟ ΛΥΚΕΙΟ - ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0680030) 13034357 ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΕΜΠ 11028689 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΕΡΙΚΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΚΩΔ. 0666010)

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (249) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΚΩΔ. 0666010) ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΙΓΕΙΡΑΣ (ΚΩΔ. 0666010) 13034247 ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. (ΠΑΤΡΑ) 8ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΠΑΤΡΩΝ (ΚΩΔ. 0651081) 12029438 ΚΙΜΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΣΙΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO

Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ. LOGO Γιατί να επιλέξω το Τμήμα Θεολογίας; Τι σπουδές θα κάνω; Θα βρω μετά δουλειά; Προβληματική Προοπτικές Το Τμήμα Θεολογίας αποτελεί, μαζί με το Τμήμα Κοινωνικής και Ποιμαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ

ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΝ ΣΥΝΕΔΡΙΟΝ ΘΕΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΙΛΙΕΤΙΑ (1018-2018) ΑΠΟ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΨΕΛΛΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΤΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ Πέμπτη 7 Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 Φιλοσοφική

Διαβάστε περισσότερα

Η Εκκοσμίκευση του Χριστιανισμού και η Επίδρασή της στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παιδεία

Η Εκκοσμίκευση του Χριστιανισμού και η Επίδρασή της στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παιδεία 31 Οκτωβρίου 2018 Η Εκκοσμίκευση του Χριστιανισμού και η Επίδρασή της στην Ορθόδοξη Χριστιανική Παιδεία Θρησκεία / Συνέδρια Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων 10o Πανελλήνιο Θεολογικό Συνέδριο Η Εκκοσμίκευση

Διαβάστε περισσότερα

10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ

10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ - ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ 10. ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΛΗΡΙΚΩΝ Συντονιστής: Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Συμεών Βολιώτης, Θεολόγος Νομικός, Εφημέριος Ι.Ν. Αγ. Φανουρίου Ιλίου 11. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ Σ Συντονιστής:

Διαβάστε περισσότερα

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα 28 Νοεμβρίου 2017 Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ Ι ΣΤΟΡΙΚΗ & Λ ΑΟΓΡΑΦΙΚΗ Ε ΤΑΙΡΕΙΑ Χ ΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Κ ΕΝΤΡΟ Α ΡΙΣΤΟΤΕ ΛΙΚΩΝ Ε ΡΕΥΝΩΝ & Μ Ε ΛΕΤΗΣ ΤΩΝ Α ΡΧ ΑΙΩΝ Σ Τ ΑΓΕΙΡΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ Α ΡΙΣΤΟΤΕΛΗ Πρόγραμμα Συνεδρίου: Η πρόσληψη του Αριστοτέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Δρ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι. ΔΑΡΔΑΒΕΣΗΣ Ιατρός Υγιεινολόγος Βιοπαθολόγος Αν. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ο Θεόδωρος Δαρδαβέσης γεννήθηκε στη Φλώρινα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αρ. Πρωτ.: 0713 / Πειραιάς, 23 Μαρτίου ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών.

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αρ. Πρωτ.: 0713 / Πειραιάς, 23 Μαρτίου ΠΡΟΣ: Όπως πίνακας αποδεκτών. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, Τ.Κ. 18539 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. + 30 210-4581644,

Διαβάστε περισσότερα

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής και του ΔΣ, Κωνσταντίνος Βαδικόλιας, Αν Καθηγητής Νευρολογίας, Πρόεδρος ΔΣ ΕΝΕ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑ Ενημερωτικό δελτίο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ - HNS NEWSLETTER 06.2015 Iούνιος 2015 - τ 02 Ενημερωτικό Δελτίο ΝΝ της ΕΝΕ - τεύχος 2 μήνυμα - ευχαριστίες Το 2ο τεύχος του Ενημερωτικού

Διαβάστε περισσότερα

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α.Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ 8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Παιδεία για έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα 28 Νοεμβρίου 2017 Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εγκαινίων. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Πρόγραμμα Εγκαινίων. Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 Πρόσκληση Ο Πρόεδρος ΔΣ του Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ», Δήμαρχος Αγρινίου, Γεώργιος Παπαναστασίου, σας προσκαλεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στις 18:00, στα εγκαίνια της νέας του Δομής, σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Απρίλιος Μάιος 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 27 ΜΑΪΟΥ 2012 Πολιτιστικές Ομάδες Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών (ΠΟΦΠΠ)

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ.: 1181/18/ Πειραιάς, 17 Μαΐου 2018

Αρ. Πρωτ.: 1181/18/ Πειραιάς, 17 Μαΐου 2018 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΕΡΜΑ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΕΙΟ, Τ.Κ 18539 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ. + 30 210-4581644,

Διαβάστε περισσότερα

Εορτασμός "Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα" Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμός Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 11/10/2017 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κομνηνών 76 Τηλ. : 2313304002-4091 Εορτασμός "Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα" Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» 2Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Γ.Ν. ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» ΣΕ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΤΟ 1ο Π.Τ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΕ ΤΕΛΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ «ΟΜΗΡΕΙΟ» ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ Τρίτη 04 Ιουλίου 2017: Ώρες: 18:00 μ.μ.

Διαβάστε περισσότερα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Εξάμηνο Κωδικός Μάθημα Διδάσκων Ημέρα Ώρα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα. Εξάμηνο Κωδικός Μάθημα Διδάσκων Ημέρα Ώρα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ Α' Κύκλος Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Χειμερινό Εξάμηνο Ακαδημαϊκού Έτους 2017-18 Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 3 Ιουλίου 2017 Αριθ. πρωτ.: /Ν1 Α Π Ο Φ Α Σ Η

Μαρούσι, 3 Ιουλίου 2017 Αριθ. πρωτ.: /Ν1 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β - ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ - - - - - Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ , , , Φαξ

Τηλ , , , Φαξ Τηλ. 2610 969973, 969972, 996732, Φαξ 2610969799 Email stmuseum@upatras.gr http://www.upatras.gr/index/page/id/68 http://www.facebook.com/pages/museum-of-science-and-technology/109823479058588 Πανεπιστημιούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015*

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015* ΔΕΥΤΕΡΑ 19/1 ΤΡΙΤΗ 20/1 ΤΕΤΑΡΤΗ 21/1 ΠΕΜΠΤΗ 22/1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23/1 ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα