01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κ"

Transcript

1

2 01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κι αντράκι γίνομαι, στη βάπτιση να 'ρθείτε... Πριν από μένα όμως ο γάμος των γονιών μου προηγείται και οι τρεις μας περιμένουμε όλοι σας να 'ρθείτε την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης. 02 Στου μπαμπά και της μαμάς το γάμο σας καλώ κι αν θα κάτσετε μετά θα με δείτε και γυμνό!!! Θα 'μαι λίγο ζωηρούλης, μα ο μπαμπάς μου πιο πολύ, ελάτε και στο κέντρο γιατί θα 'χει και φαΐ. Σας περιμένουμε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. 03 Παντρεύω τη μαμά μου και τον γλυκό μπαμπά μου, και όλοι σας να έρθετε να είστε εκεί κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε, Νικόλα θα με πούνε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρεθούνε. Την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Φίλιππα Νίκαιας. 04 Του Σεπτέμβρη στις 7 τους γονείς μου θα παντρέψω. Όμως την παράσταση σίγουρα θα την κλέψω! Κοστούμι θα φορά ο μπαμπάς και νυφικό η μαμά μου όταν στην κολυμπήθρα εγώ θα παίρνω τ' όνομά μου! Σας προσκαλούμε στις χαρές κι οι τρείς μας να βρεθείτε την Κυριακή 7 Σεπτεμβριου και ώρα 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας. Κι αν κλάψω λίγο στο νερό μη με παρεξηγείτε! 05 Διπλό θα 'ναι το γλέντι μας, διπλό σαν τη χαρά μας. Γάμος και βάπτιση μαζί θα πήξει ο παπάς μας! Πρώτοι θα πάρουμε σειρά, εμείς και οι κουμπάροι κι ύστερα θα βαπτίσουμε το πρώτο μας βλαστάρι. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην εκκλησία, με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μικρολίμανο Πειραιά.

3 06 Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό. Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και στη γιορτή μου να χαρείτε. Την ίδια μερά νυφούλα η μαμά και ο μπαμπάς γαμπρός στην εκκλησία θα 'ρθούνε με την ευλογία του Θεού να στεφανωθούνε. Θα σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. 07 Επειδή η θέα ενός ηλιοβασιλέματος είναι πιο μαγική όταν έχεις κάποιον δίπλα σου... Επειδή δύο ψυχές είναι πιο δυνατές όταν είναι ενωμένες... γι' αυτό παντρευόμαστε! Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα όταν υπάρχει και το γέλιο κάποιου παιδιού, γι' αυτό βαφτίζουμε και τον γλυκό μας Πειρατή! Σας περιμένουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας το Σάββατο 26 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας. 08 Γονείς, νονοί, μιλούσανε μια μέρα στα κρυφά έστησα αυτί κι έμαθα νέα φοβερά! Θέλουν να με βουτήξουν στα κρύα τα νερά όνομα να μου δώσουν, βρε είμαστε καλά? Αυτοί καλά λογάριαζαν, μα εμένα δεν ρωτάνε.. στην κολυμπήθρα πώς θα μπω, στο κρύο δεν βουτάνε! Ακόμα κι αν μου τάζουνε μέλι από την κηρήθρα, εγώ θα κλάψω σίγουρα μέσα στην κολυμπήθρα. Πήρα λοιπόν απόφαση χουνέρι να τους κάνω. Με τους νονούς μου είπαμε κουλούρα να τους βάλουν. Σκέφτηκα λοιπόν πρώτα να τους παντρέψω και ύστερα να βουτηχτώ κι εγώ να διαπρέψω. Την όμορφη μανούλα μου νύφη θα συνοδέψω με τον μπαμπάκα μου γαμπρό εγώ θα τους χορέψω. Το ραντεβού μας κλείστηκε 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. με γέλια και με κέφι. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Περιστέρι θα γίνει η τελετή μας κόσμο λέμε να έχουμε, ελάτε κι εσείς μαζί μας!

4 09 Άγχος το έχω από τώρα τι θα γίνει όταν πάει 5 η ώρα του Νοέμβρη στις 29 που θα φοράμε όλοι τα καλά! Η μαμά και ο μπαμπάς γάμο ετοιμάζουν κι εμένα όνομα μου τάζουν! Ίδια μέρα στην ίδια εκκλησιά, γάμος και βάπτιση στη σειρά!! Τον μπαμπά φαντάζομαι με τα λουλούδια αγκαλιά και τη μαμά μου να καταφτάνει χαρωπά! Τον παπά τον καημένο τον βλέπω καταΐδρωμένο! Να παντρεύει, να βαφτίζει και τα λόγια να μην ξεχωρίζει!!! 10 Πήρα απόφαση μεγάλη, αναβολή δεν παίρνει άλλη. Τον μπαμπά μου γαμπρό θα στολίσω και την μαμά μου νυφούλα θα ντύσω και στην εκκλησία και τους δύο θα οδηγήσω. Αμέσως μετά το κορμί μου θα λαδώσουν και το ονοματάκι μου στη δημοσιότητα θα δώσουν. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. 11 Στο γάμο της μανούλας μου και του γλυκού μπαμπά μου να σας καλέσω ήθελα να είσαστε κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε Δημήτρη/α θα με πούνε κι όλοι μαζί ένα κρασί για χάρη μας θα πιούνε. Ελάτε το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας στη Βασιλική Λευκάδας. 12 Γεια σας!!! Αποφάσισαν να παντρευτούν οι γονείς μου και τι με αυτό! Παίρνω σειρά όμως εγώ και θα με δείτε και γυμνό, τι καλό! Στην κολυμπήθρα θα με βουτήξουνε και τα γέλια που θα ρίξουμε! Εγώ είμαι αντράκι και θα φανώ σοβαρός! Ελάτε το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα. 13 Η 25 Αυγούστου είπαν θα 'ναι μια μέρα διαφορετική για όλους, όμως πιο πολύ για μένα!!! Θα δω νύφη τη μαμά μου, την πιο όμορφη του κόσμου, και γαμπρό στην εκκλησία τον υπέροχο μπαμπά μου. Δακρυσμένη θα τη δείτε κι ο μπαμπάς θα καμαρώνει το παιδάκι τους σα δούνε στην κολυμπήθρα να σιμώνει! Η μαμά μου η Ιωάννα και ο μπαμπάκας μου ο Νίκος, θα χαρούν πολύ να 'ρθείτε, και τους τρεις μας να μας δείτε το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα.

5 14 Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό! Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και τη βουτιά μου να χαρείτε. Πριν από μένα όμως ο γάμος των γονιών μου προηγείται και περιμένουμε όλοι σας να 'ρθείτε την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιάτο Κορινθίας. 15 Μετά από 9 μήνες σκληρής και εντατικής προπόνησης στη μπανιέρα μου, ενάμιση χρόνο τώρα κολυμπάω στα ρηχά κι είμαι λέει Πειρατής. ΧοΧοΧο, ΧαΧαΧα Ελάτε στα βαφτίσια μου να δείτε μια κορμάρα, ελάτε Σαββατιάτικα να πάθετε λαχτάρα. Α, α, α, ξέχασα... με όλη αυτή τη φασαρία να σας πω ότι πρώτα στο κατάρτι της εκκλησίας θα κρεμάσω... τους γονείς μου!!! Σας περιμένουμε το Σάββατο 6 Ιουλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια. 16 Ο πελαργός μας πρόλαβε τα στέφανα πριν μπούνε! Τώρα όλοι, φίλοι και γνωστοί, Θεέ μου τι θα πούνε; ''Να ζήσετε'' μας είπανε, ''να είστε αγαπημένοι και λίγο πριν βαπτίσετε ας είστε... παντρεμένοι.'' Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην Εκκλησία με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία. Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής. 17 Γονείς, νονοί, μιλούσανε μια μέρα στα κρυφά έστησα αυτί κι έμαθα νέα φοβερά! Θέλουν να με βουτήξουν στα κρύα τα νερά όνομα να μου δώσουν, βρε είμαστε καλά? Αυτοί καλά λογάριαζαν, μα εμένα δεν ρωτάνε.. Στην κολυμπήθρα πώς θα μπω, στο κρύο δεν βουτάνε! Ακόμα κι αν μου τάζουνε μέλι από την κηρύθρα, εγώ θα κλάψω σίγουρα μέσα στην κολυμπήθρα. Πήρα λοιπόν απόφαση χουνέρι να τους κάνω. Με τους νονούς μου είπαμε, κουλούρα να τους βάλουν. Σκέφτηκα λοιπόν πρώτα να τους παντρέψω και ύστερα να βουτήξω κι εγώ να διαπρέψω. Την όμορφη μανούλα μου νύφη θα συνοδέψω, με τον μπαμπάκα μου γαμπρό εγώ θα τους χορέψω. Το ραντεβού μας κλείστηκε...& ώρα... απόγευμα με γέλια και με κέφι. στον Ι.Ν... θα γίνει η τελετή μας κόσμο λέμε να έχουμε, ελάτε κι εσείς μαζί μας!

6 18 Επειδή η θέα ενός ηλιοβασιλέματος είναι πιο μαγική όταν έχεις κάποιον δίπλα σου. Επειδή δυο ψυχές είναι πιο δυνατές όταν είναι ενωμένες. Γι αυτό παντρευόμαστε! Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα όταν υπάρχει και το γέλιο κάποιου παιδιού. Γι αυτό βαφτίζουμε και τον γλυκό μας Πειρατή! Σας περιμένουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας! Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό. Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και στη γιορτή μου να χαρείτε. Την ίδια μερά νυφούλα η μαμά και ο μπαμπάς γαμπρός στην εκκλησία θα 'ρθούνε με την ευλογία του Θεού να στεφανωθούνε Θα σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Παλούκια Σαλαμίνας Επειδή η θέα ενός ηλιοβασιλέματος είναι πιο μαγική όταν έχεις κάποιον δίπλα σου... Επειδή δύο ψυχές είναι πιο δυνατές όταν είναι ενωμένες... γι' αυτό παντρευόμαστε! Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα όταν υπάρχει και το γέλιο κάποιου παιδιού, γι' αυτό βαφτίζουμε και τον γλυκό μας Πειρατή! Σας περιμένουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 18:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πέραμα Η 25 Αυγούστου είπαν θα 'ναι μια μέρα διαφορετική για όλους, όμως πιο πολύ για μένα!!! Θα δω νύφη τη μαμά μου, την πιο όμορφη του κόσμου, και γαμπρό στην εκκλησία τον υπέροχο μπαμπά μου. Δακρυσμένη θα τη δείτε κι ο μπαμπάς θα καμαρώνει το παιδάκι τους σα δούνε στην κολυμπήθρα να σιμώνει! Η μαμά μου η Ιωάννα και ο μπαμπάκας μου ο Νίκος, θα χαρούν πολύ να 'ρθείτε, και τους τρεις μας να μας δείτε το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 20:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Θωμά στη Λαμία Στις 18 /12 /2013 και ώρα 19:00 μ.μ. στην εκκλησία... ελάτε να δείτε βάφτιση και γάμο μαζί!! Το μικρό μας θα καλοφωτιστεί και η αγάπη μας θα στεφανωθεί! Με χαρά περιμένουμε όλοι να είστε εκεί!

7 23 Ποιό είναι το χαρούμενο γεγονός της χρονίας? Η βάπτιση της κόρης μας & ο γάμος μας!!! Δύο διαφορετικά μυστήρια, διαφορετική ώρα, όμως ίδιοι άνθρωποι και ίδια εκκλησία. Σας περιμένουμε την... & ώρα στον Ι. Ναό...!!! Άγχος το 'χω από τώρα τί θα γίνει όταν η ώρα πάει 8 στου Αυγούστου τις 18 που θα φοράμε όλοι τα καλά μας! Η μαμά και ο μπαμπάς γάμο ετοιμάζουν κι εμένα όνομα μου τάζουν!!! Ίδια μέρα στην ίδια εκκλησιά γάμος & βάφτιση στη σειρά!! Τον μπαμπά φαντάζομαι με τα λουλούδια αγκαλιά και τη μαμά μου να καταφτάνει χαρωπά! Τον παππά τον καημένο τον βλέπω καταϊδρωμένο! Να παντρεύει, να βαφτίζει και τα λόγια να μην ξεχωρίζει!! Χειλάκι πετροκέρασο, μυτούλα γαλλική ελάτε στα βαφτίσια μου να είστε όλοι εκεί!!! Διπλό θα είναι το γλέντι μας διπλό σαν την χαρά μας Γάμος & Βάφτιση μαζί χα χα θα πήξει ο παπάς μας...!!! Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην εκκλησία με γέλια αλλά και με κλάματα εεεε θα γράψουμε ιστορία...!!! Μετά από 8 μήνες σκληρής και εντατικής προπόνησης στη μπανιέρα μου, ενάμιση χρόνο τώρα κολυμπάω στα ρηχά κι είμαι λέει πειρατής χα, χα, χά, χα Ελάτε στα βαφτίσια μου να δείτε μια κορμάρα ελάτε Κυριακάτικα να πάθετε λαχτάρα Α, α, α, παρά λίγο να το ξέχασω...!!! Μ' όλη αυτή τη φασαρία να σας πω ότι πρώτα στο κατάρτι της εκκλησίας θα κρεμάσω... τους γονείς μου!!! Με αγάπη ο Νικολάκης (.για λίγο ακόμα Μπέμπης) Τελειώσανε τα μέλια τέρμα και τα γέλια, ώρα να σηκωθούμε και να ανασκουμπωθούμε... Τέρμα κι οι δικαιολογίες δεν φτάνουν οι αργίες... φοράμε τα μυαλά μας βάζουμε τα καλά μας. κι ένα έχει σημασία... γραμμή στην εκκλησία οι δυο να παντρευτούνε κι εμείς να βαφτιστούμε... Α, μα πια!!!

8 28 Ο Σωτήρης και η Μαρία που είναι οι γονείς μας πήρανε την απόφαση να στρώσουν τη ζωή μας... Της εκκλησίας τα σκαλιά λένε πως θ' ανεβούνε εμάς για να βαφτίσουνε κι αυτοί να παντρευτούνε!!! Εμείς καλά χαιρόμασταν, δεν ξέραμε πιο πέρα νομίζαμε όλα τέλειωναν σαν θα περνούσαν βέρα... Θέλουν να πάρουμε όνομα, πρέπει να μας βαφτίσουν και εις τον δρόμο του Θεού να μας καθοδηγήσουν, στα μέρη όλα του σώματος πρέπει να μας λαδώσουν έτσι το αποφάσισαν και θα μας ξεβρακώσουν... Εσείς να 'ρθείτε μάρτυρες, όλοι, μικροί, μεγάλοι όμως να μη γελάσετε με το κακό μας χάλι! Εάν σας αρέσει το στριπτήζ και οι φωτογραφίες να ξέρετε ότι στο εξής θα είμαστε Κυρίες!!! Είμαι μια μικρή τσακπίνα και προβλέπω πολύ πείνα τους γονείς μου θα παντρέψω ένα τρίωρο θ αντέξω? Νύφη την μαμά θα ντύσω τον μπαμπά μου θα ξυρίσω και θα τους χαμογελάω μπιμπερό δεν θα ζητάω. Κι' όταν όλα αυτά τελειώσουν το ονομά μου θα μου δώσουν και η βουτιά δεν θα'ναι μία βγάλτε με φωτογραφία!!! Οι γονείς μου: Οι παππούδες μου: Οι νονοι μου: 30 Επειδή η θέα ενός ηλιοβασιλέματος είναι πιο μαγική όταν έχεις κάποιον δίπλα σου... Επειδή δυο ψυχές είναι πιο δυνατές όταν είναι ενωμένες... γι αυτό παντρευόμαστε! Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα όταν υπάρχει το γέλιο κάποιου παιδιού... Γι αυτό βαπτίζουμε μαζί και τον γλυκό μας Πειρατή! Σας περιμένουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωή μας! Μετά από 8 μήνες σκληρής και εντατικής προπόνησης στη μπανιέρα μου. Eνάμιση χρόνο τώρα κολυμπάω στα ρηχά κι είμαι λέει πειρατής Ελάτε στα βαφτίσια μου να δείτε μια κορμάρα ελάτε Κυριακάτικα να πάθετε λαχτάρα Α, α, α, καλέ ξέχασα...με όλη αυτή τη φασαρία να σας πω!! Ότι πρώτα στο κατάρτι της Εκκλησίας θα κρεμάσω τους γονείς μου. Με αγάπη ο..... και μην ξεχνάτε για λίγο ακόμα Μπέμπης

9 32 Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό! Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και τη βουτιά μου να χαρείτε. Πριν από μένα όμως προηγείται ο γάμος των γονιών μου Μες της μαμάς μου την κοιλιά έκανα καταδύσεις γι αυτό και μας καλούσανε σε όλες τις βαφτίσεις! Τώρα που μεγάλωσα ήρθε η σειρά μου, βουτιά θα κάνω στο νερό να πάρω τ όνομά μου, μα πριν απ αυτό το γεγονός υπάρχει άλλο ένα μπαμπάς μαμά παντρεύονται με θεατή εμένα, γι αυτό λοιπόν σας προσκαλώ να ρθείτε να μας δείτε φιλάκια να μας δώσετε και να μας ευχηθείτε! Μια νύχτα που κοιμόμουνα μέσα στο κρεβατάκι όνειρο με συντάραξε κι άλλαξα μαγουλάκι. Είδα εμένα τσίτσιδο να βλέπουν χίλια μάτια κι ένα Θεό να με κρατά και να μ αλείφει λάδια. Για μια στιγμή φοβήθηκα πως θα με τηγανίσουν αλλά μετά κατάλαβα ότι θα με βαφτίσουν! Όμως ανύπαντρους γονιούς έχω παναθεμά με ποιος ξέρει τι να σκέφτονται κι όλο την κοπανάνε? Έτσι κανόνισα λοιπόν, πρώτα να τους παντρέψω κι ύστερα να βουτηχτώ κι εγώ για να διαπρέψω!... Την όμορφη μανούλα μου νύφη να συνοδέψω με τον μπαμπάκα μου γαμπρό κι εγώ θα τους χορέψω!!! Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε κοντά μας Ε ε ε, εμένα με ξεχάσατε; Τώρα τι να σας πω!!! Μετά από το γάμο σας εγώ θα βαφτιστώ. Ξέρω καλό κολύμπι, μ αρέσει το νερό, καθόλου δεν θα κλάψω θα συγκρατηθώ! Αν θέλεις και εσύ τ όνομα να μάθεις, έλα από εδώ... θα έχει ωραία ατμόσφαιρα και όμορφο νονό Aπό όταν γεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν Γι αυτό κι εγώ θα ήθελα την γνώμη σας να πείτε, μιας κι αντράκι γίνομαι, στην βάπτιση να' ρθείτε.!!! Πριν από εμένα έκπληξη εγώ σας ετοιμάζω το γάμο των γονιών μου και οι τρείς μας περιμένουμε όλοι σας να' ρθείτε. Το Σάββατο & ώρα..!!!!

10 37 Επειδή ο μπέμπης μας μεγάλωσε και η αγάπη μας ωρίμασε, Όταν το ημερολόγιο σας δείξει Κυριακή... Απριλίου... και το ρολόι δείξει... το πρωί. Θα χαρούμε να σας δούμε στο Γάμο μας & στη Βάπτιση του γιου μας Στου μπαμπά και της μαμάς το γάμο σας καλώ Κι αν θα κάτσετε μετά θα με δείτε και γυμνό!!! Θα 'μαι λίγο ζωηρούλης μα ο μπαμπάς μου πιο πολύ Ελάτε και στο κέντρο γιατί θα 'χει και πολύ φαΐ. Σας περιμένουμε στο Παντρεύω τη μανούλα μου και τον γλυκό μπαμπά μου, και όλοι σας να έρθετε να είστε εκεί κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε Νικόλα θα με πούνε και ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρεθούνε. Την Κυριακή...και ώρα...στην εκκλησία του Δεν πάει άλλο,ωριμάσαμε, γίναμε γονείς και το μωρό μας βαρέθηκε να το αποκαλούμε «μπέμπη», έτσι κι εμείς μαζί με τη βάπτισή του θα κάνουμε και το γάμο μας! Όλα έχουν κανονιστεί για την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 στις το πρωί στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου στο Ηράκλειο Από όταν γεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε πως είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι αυτό κι εγώ θα ήθελα την γνώμη σας να πείτε, μιας κι αντράκι γίνομαι, στην βάπτιση να' ρθείτε.!!! Πριν από εμένα έκπληξη εγώ σας ετοιμάζω: το γάμο των γονιών μου και οι τρείς μας περιμένουμε όλοι σας να' ρθείτε. Το Σάββατο 14 Ιουνίου 2013 & ώρα..!!!! Ε ε ε, εμένα με ξεχάσατε; Τώρα τι να σας πω!!! Μετά από το γάμο σας εγώ θα βαφτιστώ. Ξέρω καλό κολύμπι, μ αρέσει το νερό, καθόλου δεν θα κλάψω θα συγκρατηθώ! Αν θέλεις και εσύ τ όνομα να μάθεις, έλα από εδώ... θα έχει ωραία ατμόσφαιρα και όμορφο νονό!

11 43 Διπλό θα 'ναι το γλέντι μας, διπλό σαν τη χαρά μας. Γάμος και βάπτιση μαζί θα πήξει ο παπάς μας! Πρώτοι θα πάρουμε σειρά, εμείς και οι κουμπάροι κι ύστερα θα βαπτίσουμε το πρώτο μας βλαστάρι. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην εκκλησία, με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία Ο πελαργός μας πρόλαβε τα στέφανα πριν μπούνε! Τώρα όλοι, φίλοι και γνωστοί, Θεέ μου τι θα πούνε; ''Να ζήσετε'' μας είπανε, ''να είστε αγαπημένοι και λίγο πριν βαπτίσετε ας είστε... παντρεμένοι.'' Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην Εκκλησία με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία. Το Σάββατο 16 Ιουλίου2013 και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας Ψυχικού Αγάπη ειναι... να βλέπω τον μπαμπά μου να παντρεύεται τη μαμά μου μετά από τοοόσο πολύ καιρό και να αισθάνονται το ίδιο ερωτευμένοι!!! Ευτυχία είναι... να έχουν κι εμένα δίπλα τους, επίτιμο καλεσμένο και πρωταγωνιστή, αφού αμέσως μετά θα ακολουθήσει το Ιερό Μυστήριο της Βάπτισής μου!!! Χαρά μας μεγάλη θα είναι να είστε όλοι δίπλα μας!! Σας περιμένουμε λοιπόν το Σάββατο... Φιλακια.. o μπεμπης.!! Άγχος το 'χω από τώρα τί θα γίνει όταν πάει 8 η ώρα την Κυριακή του Αυγούστου στις 16 που θα φοράμε όλοι τα καλά! Η μαμά και ο μπαμπάς γάμο θα ετοιμάζουν κι εμένα όνομα μου τάζουν! Ίδια μέρα στην ίδια εκκλησιά γάμος και βάφτιση στη σειρά!! Τον μπαμπά φαντάζομαι με τα λουλούδια αγκαλιά και τη μαμά μου να καταφτάνει χαρωπά! Τον παπά τον καημένο τον βλέπω καταϊδρωμένο! Να παντρεύει, να βαφτίζει και τα λόγια να μην ξεχωρίζει!!

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης Όταν το παιδάκι είναι κορίτσι: Εμείς και η κορούλα μας, θα χαρούμε ιδιαίτερα με την παρουσία σας, στα μυστήρια του γάμου μας και της βάπτισης της, που θα τελεστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR Η παρουσία σας, μια ευχή και ένα σας χαμόγελο θα ομορφύνουν το γάμο μας που θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 20.. και ώρα 7 μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αμφιθέας. Κυριάκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ. Γραμματοσειρές

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ. Γραμματοσειρές ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ Γραμματοσειρές Γραμματοσειρές F01 F02 F03 F04 F05 F06 F07 F08 F09 F10 F11 F12 Γραμματοσειρές F13 F14 Θα χαρούμε πολύ να σας έχ ουμε κοντά μας / 0123456789 F15 Θα χαρούµε πολύ να σας έχουµε

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΒΑΠΤΙΣΗΣ 400 Προσοχή, προσοχή!!! Η βουτιά δε θα επαναληφθεί!!! Να είστε όλοι εκεί, μεγάλοι και μικροί, να δείτε ένα κουκλί, βρεγμένο σαν παπί!!! Βαπτίζομαι την & ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR Λευκοί άγγελοι ταξίδεψαν στη γη να κατεβούνε και ήρθανε στον ύπνο μου τα νέα να μου πούνε! Όνομα θα μου δώσουνε ξεχωριστό από τ άλλα και μου υποσχεθήκανε να με φροντίζουν πάντα!

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή Προσκλητηρίων 2015

Συλλογή Προσκλητηρίων 2015 Συλλογή Προσκλητηρίων 2015 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΓΑΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΑΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΑΡΤΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ Επίσης

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

& Μ Α A B Εάν επιθυμείτε στην κάρτα κάποιο δικό σας κείμενο, παρακαλώ σημειώστε στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ το Β99 Κείμενα Γάμου & Βάπτισης ΒΓ04 Μοιραστείτε μαζί μας τη διπλή χαρά του γάμου

Διαβάστε περισσότερα

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό...

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό... KEIMENA (ΓΑΜΟΥ) 101 Σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα της κοινής μας ζωής... Η αυλαία θα ανοίξει το...& ώρα... στον Ιερό Ναό... 102 Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στο γάμο μας που

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου Στην ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή της ζωής μας σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας και να συμπροσευχηθείτε κατά το ιερό μυστήριο του γάμου μας που θα

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ. Έχω μια γλυκιά μανούλα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ: 03-18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ: 20-28

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ: 03-18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ: 20-28 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μπορείτε να επιλέξετε όποια γραμματοσειρά θέλετε. Δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από το αντίστοιχο κείμενο. Τα κείμενα παρέχονται για να σας βοηθήσουν να γράψετε το δικό

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142.

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142. Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1939 Αριθμός δίσκου: DT-142 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5465 Θα πάρω, θα πάρω πένα και χαρτί, να γράφω, να γράφω ένα χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Κείμενο 2 (PFKids Age Ten)

Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Κείμενο 2 (PFKids Age Ten) Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στη βάπτιση των παιδιών μας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2018 στις 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλμυροποτάμου. Οι γονείς: Παναγιώτης Αλευράς &

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης Βαπτίζουμε την κόρη/τον γιο μας και θα σας περιμένουμε μαζί με τη νονά Γιάννα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου την Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα στις 11 το πρωί Η συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Κωδ.:ΚΓ001. Κωδ.:ΚΓ002. Κωδ.:ΚΓ003. Κωδ.:ΚΓ004

Κωδ.:ΚΓ001. Κωδ.:ΚΓ002. Κωδ.:ΚΓ003. Κωδ.:ΚΓ004 Κείμενα γάμου Κωδ.:ΚΓ001 Κωδ.:ΚΓ002 Κωδ.:ΚΓ003 Κωδ.:ΚΓ004 Κωδ.:ΚΓ005 Κωδ.:ΚΓ006 Κωδ.:ΚΓ007 Κωδ.:ΚΓ008 Κωδ.:ΚΓ009 Κωδ.:ΚΓ010 Κωδ.:ΚΓ011 Κωδ.:ΚΓ012 Κωδ.:ΚΓ013 Κωδ.:ΚΓ014 Κωδ.:ΚΓ015 Κωδ.:ΚΓ015 Κωδ.:ΚΓ016

Διαβάστε περισσότερα

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Κίτρινο σαμαροσκούτι :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1940 Αριθμός δίσκου: AO-2620 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=15115

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Κωνσταντινοπούλου Ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός

Μαρία Κωνσταντινοπούλου Ψυχολόγος - ειδική παιδαγωγός ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ Ένα παραμύθι για τη διαφορετικότητα, για μικρούς αλλά και για μεγάλους (αυτισμός) Τα παιδιά είναι ελεύθερα να ζωγραφίσουν τις παρακάτω σελίδες όπως αυτά αισθάνονται... Μαρία Κωνσταντινοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παραμύθια της τάξης μας!

Τα παραμύθια της τάξης μας! Τα παραμύθια της τάξης μας! ΟΙ λέξεις κλειδιά: Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα Μας βοήθησαν να φτιάξουμε αυτά τα παραμύθια! «Χρυσαφένια χώρα» Μια φορά κι έναν

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή

Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ Γεια σας, παιδιά. Είμαι η Μαρία, το κοριτσάκι της φωτογραφίας, η εγγονή της Θείας Λένας. Η γιαγιά μου εξέδωσε αυτό το βιβλίο το 1964. Είναι ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, με

Διαβάστε περισσότερα

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα.

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ο χαρούμενος βυθός Σχόλιο [D2]: Σπανουδάκης Κύματα Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ψαροτουφεκάδες, δύτες και ψαράδες

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO

Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: Αριθμός δίσκου: AO Απ' το Μαρόκο η Εσμέ :: Τούντας Π. - Περπινιάδης Σ. :: 1939 Αριθμός δίσκου: AO-2611 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5771 Απ' το Μαρόκο η Εσμέ, το είχε αποφασίσει μες στον Περαία για να 'ρθει,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2010 Ύμνος της ομάδας «Ευαγγέλιο» Βιβλία και μαθήματα ζωγραφισμένα σχήματα και τόσα βοηθήματα να μη δυσκολευτώ Απ όλους τόσα έμαθα

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ!

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΝΙΩΣΑΜΕ.. ΠΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ! Δ ΤΑΞΗ 3 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΣΩΝΙΑΣ ΣΕΣΚΛΟΥ Όλοι χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων Μια φορά κι έναν καιρό, μια

Διαβάστε περισσότερα

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ

ΕκπαιδΕυτικΕσ δραστηριοτητεσ Η Μελίνα µπορεί να τον ακολουθήσει χωρίς να φοβάται. Και, το κυριότερο, η µα- µά της είχε πει πως πρέπει να τον περιµένει. Άργησες πολύ, τον µαλώνει η Μελίνα. Έβγαλα ρίζες εδώ πέρα! Συγγνώµη, αδελφούλα

Διαβάστε περισσότερα

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας

Έρικα Τζαγκαράκη. Τα Ηλιοβασιλέματα. της μικρής. Σταματίας Έρικα Τζαγκαράκη Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας στην μικρη Ριτζάκη Σταματία-Σπυριδούλα Τα Ηλιοβασιλέματα της μικρής Σταματίας ISBN: 978-618-81493-0-4 Έρικα Τζαγκαράκη Θεσσαλονίκη 2014 Έρικα Τζαγκαράκη

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) 22 Οκτωβρίου 2019 Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα / Πνευματική ζωή «Είναι πολλά πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος δεν τα γνωρίζει, ή, αν τα

Διαβάστε περισσότερα

KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται.

KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ. Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. KEΦΑΛΑΙΟ 1 AN HMΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΣ Όταν είσαι μικρός ένα πράγμα είναι σίγουρο. Ότι θέλεις να μεγαλώσεις όσο πιο γρήγορα γίνεται. Ο μπαμπάς μου λέει ότι αυτά είναι χαζομάρες και ότι όταν μεγαλώσω θα θέλω να ήμουν

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου

Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου Ένα βήμα μπροστά στίχοι: Νίκος Φάρφας μουσική: Κωνσταντίνος Πολυχρονίου η αγάπη ξαπλώνει όταν έχεις ευχές να σπαταλήσεις ο αέρας τελειώνει κι οξυγόνο ζητάς να συνεχίσεις όσα πρόλαβες πήρες της ψυχής σου

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

w w w. s t i x o i. i n f o

w w w. s t i x o i. i n f o Μαύρο πουλί κλαψιάρικο φύγε μακριά από μένα μα όλα μου τα όνειρα τα είδα σκοτωμένα Μα όλα μου τα όνειρα καιρό είναι θαμμένα Λένε για μένα Στίχοι:Στέφανος Βορδώνης Μουσική:Παραδοσιακό Εκτελέσεις: έφανος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΑΜΟΥ. Για τη νύφη που της αρέσει η οργάνωση!

ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΑΜΟΥ. Για τη νύφη που της αρέσει η οργάνωση! Top ΓΑΜΟΣ ΑΤΖΕΝΤΑ ΓΑΜΟΥ. Για τη νύφη που της αρέσει η οργάνωση! Η ατζέντα γάμου προορίζεται για την νύφη που της αρέσει η οργάνωση και μισεί το άγχος Ξημέρωσε και πριν καλά καλά ανοίξετε τα μάτια σας,

Διαβάστε περισσότερα

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν.

Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Γεννηθήκαμε και υπήρξαμε μωρά. Κλαίγαμε, τρώγαμε, γελάγαμε, κοιμόμασταν, ξυπνάγαμε, λερωνόμασταν. Μεγαλώσαμε λίγο και υπήρξαμε παιδιά. Φωνάζαμε, τσακωνόμασταν, γνωρίζαμε, βρίζαμε, παίζαμε, χαιρόμασταν,

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν άνδρα που τον έλεγαν Ιωσήφ. Οι γονείς της, ο Ιωακείμ και

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2

Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Γλωσσικές πράξεις στη διαγλώσσα των μαθητών της Ελληνικής ως Γ2 Σπυριδούλα Μπέλλα Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αιγαίου 9/5/2017 Επικοινωνιακή ικανότητα γνώση ενός ομιλητή ως

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά

Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά Ξέρεις ένα μικρό χω ριου δάκι μπροστά σε μια μεγάλη πα ραλία με βουνά απαλής, λευκής άμμου, όπου μόνο τα σπίτια έχουν όνομα, ενώ οι δρόμοι όχι; Σε ένα από αυτά τα αξιαγάπητα σπίτια, με το όνομα Βαλκάρλος,

Διαβάστε περισσότερα

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του:

Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: Κάποια μέρα, όπως όλοι παντρεύονται, έτσι παντρεύτηκε και ο Σοτός. Σον ρωτάει η γυναίκα του: -Σότε, μ' απατάς; Ναι η Ου; - Ουουουου!!! Σοτός: Έλα να κάνουμε ερώτα μέχρι το πρωί Αννούλα: Σι λες ρε βλάκα,

Διαβάστε περισσότερα

Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο

Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο ...... O άλλος μου εαυτός Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Ελαιοτριβάρη Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 2009 ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γέροντας Ιωσήφ εμφανίσθηκε πολλές φορές μετά την κοίμηση του

Ο Γέροντας Ιωσήφ εμφανίσθηκε πολλές φορές μετά την κοίμηση του 2 Οκτωβρίου 2019 Ο Γέροντας Ιωσήφ εμφανίσθηκε πολλές φορές μετά την κοίμηση του / Αφιέρωμα στον Γέροντα Ιωσήφ Ησυχαστή Γέροντας Εφραίμ, Προηγούμενος Ι.Μ. Φιλοθέου Α Αργότερα, μας είπε ο παπα-εφραίμ ο Κατουνακιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

Μπερνάρ Φριό. Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου

Μπερνάρ Φριό. Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου Μπερνάρ Φριό Μετάφραση: Ξένια Καλογεροπούλου Περιεχόμενα 10 Η ερωτευμένη μάγισσα 14 20 22 24 28 Για να δούμε παρακάτω 32 34 36 40 42 46 Ρομπότ 48 50 52 Τηλεφωνητής 56 58 62 64 Ενεστώτας 68 70 74 78 82

Διαβάστε περισσότερα

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;»

«Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» «Πούλα τα όσο θες... πούλα ας πούµε το καλάµι από 200 ευρώ, 100. Κατάλαβες;» Οπου (Α) ο καλούµενος - χρήστης της υπ' αριθ. 698... (µέλος της Χ.Α.) Οπου (Β) ο καλών Ηµεροµηνία: 20/09/2013 Εναρξη: 22:12':00''

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη νύχτα με το θησαυρό

Πρώτη νύχτα με το θησαυρό Πρώτη νύχτα με το θησαυρό Περασμένα μεσάνυχτα. Όλοι στο πλοίο ξεκουράζονταν ύστερα από μια μέρα γεμάτη συγκινήσεις και περιπέτειες. Μόνο ο παπαγάλος Μπιρμπίλης στεκόταν στην κουπαστή της σκάλας επαναλαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους

Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Αξιοποιώντας τους γλωσσικούς πόρους Διονύσης Γούτσος ΕΚΠΑ, 01/03/2019 ) Ε ναι ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ / Και για συνεχίστε... Να σου πω ήμασταν την αλήθεια τόσο κουρασμένοι από Ιταλίας κατάγεται; Μήπως είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού 4 Ιουνίου 2019 Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Δεν είναι όμως οι δικές μας μαρτυρίες αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 2 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ Βάζει η δασκάλα εργασία για το σπίτι, να ρωτήσουν πως γεννιούνται τα παιδιά. - Μαμά, μαμά, λέει ο Σοτός μόλις πήγε σπίτι, η δασκάλα μας είπε να σας ρωτήσουμε πως γεννιούνται τα παιδιά. - Δεν μπορώ τώρα,

Διαβάστε περισσότερα