Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης"

Transcript

1 Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου-Βάπτισης Όταν το παιδάκι είναι κορίτσι: Εμείς και η κορούλα μας, θα χαρούμε ιδιαίτερα με την παρουσία σας, στα μυστήρια του γάμου μας και της βάπτισης της, που θα τελεστούν το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην Νίκαια. Με μεγάλη μου χαρά, θα ντύσω γαμπρούλη τον μπαμπά και την καλή μου την μανούλα, μια χαρούμενη νυφούλα. Κι επειδή είμαι ομορφούλα, πονηρή και ζωηρούλα με πειράζουν τ' αγοράκια, θέλουν να τα πούμε, ρωτάνε τ' όνομά μου, για να μου τηλεφωνούνε. Κι έτσι λοιπόν το σκέφτηκα κι είπα να το τολμήσω, στη βάπτιση τους κάλεσα να τους το μαρτυρήσω! Το Σάββατο 13 Μαρτίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Φιλίππου Νικαίας. Του Σεπτέμβρη στις 7 τους γονείς μου θα παντρέψω. Όμως την παράσταση σίγουρα θα την κλέψω! Κοστούμι θα φορά ο μπαμπάς και νυφικό η μαμά μου όταν στην κολυμπήθρα εγώ θα παίρνω τ' όνομά μου! Σας προσκαλούμε στις χαρές κι οι τρείς μας να βρεθείτε την Κυριακή 7 Σεπτεμβριου και ώρα 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας. Κι αν κλάψω λίγο στο νερό μη με παρεξηγείτε!

2 Διπλό θα 'ναι το γλέντι μας, διπλό σαν τη χαρά μας. Γάμος και βάπτιση μαζί θα πήξει ο παπάς μας! Πρώτοι θα πάρουμε σειρά, εμείς και οι κουμπάροι κι ύστερα θα βαπτίσουμε το πρώτο μας βλαστάρι. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην εκκλησία, με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μικρολίμανο Πειραιά. Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό. Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και στη γιορτή μου να χαρείτε. Την ίδια μερά νυφούλα η μαμά και ο μπαμπάς γαμπρός στην εκκλησία θα 'ρθούνε με την ευλογία του Θεού να στεφανωθούνε. Θα σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Ειμαι μια μικρή τσακπίνα και προβλέπω πολύ πείνα, τους γονείς μου θα παντρέψω, ένα τρίωρο θ' αντέξω? Νύφη την μαμά θα ντύσω, τον μπαμπά μου θα ξυρίσω και θα τους χαμογελάω, μπιμπερό δεν θα ζητάω. Κι όταν όλα αυτά τελειώσουν, τ' όνομά μου θα μου δώσουν και η βουτιά δεν θα 'ναι μια, βγάλτε με φωτογραφία!!! Σας περιμένουμε το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 630 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου. Γονείς, νονοί, μιλούσανε μια μέρα στα κρυφά έστησα αυτί κι έμαθα νέα φοβερά! Θέλουν να με βουτήξουν στα κρύα τα νερά όνομα να μου δώσουν, βρε είμαστε καλά? Αυτοί καλά λογάριαζαν, μα εμένα δεν ρωτάνε.. στην κολυμπήθρα πώς θα μπω, στο κρύο δεν βουτάνε! Ακόμα κι αν μου τάζουνε μέλι από την κηρήθρα, εγώ θα κλάψω σίγουρα μέσα στην κολυμπήθρα. Πήρα λοιπόν απόφαση χουνέρι να τους κάνω. Με τους νονούς μου είπαμε κουλούρα να τους βάλουν. Σκέφτηκα λοιπόν πρώτα να τους παντρέψω και ύστερα να βουτηχτώ κι εγώ να διαπρέψω.

3 Την όμορφη μανούλα μου νύφη θα συνοδέψω με τον μπαμπάκα μου γαμπρό εγώ θα τους χορέψω. Το ραντεβού μας κλείστηκε 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. με γέλια και με κέφι. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Περιστέρι θα γίνει η τελετή μας κόσμο λέμε να έχουμε, ελάτε κι εσείς μαζί μας! Άγχος το έχω από τώρα τι θα γίνει όταν πάει 5 η ώρα του Νοέμβρη στις 29 που θα φοράμε όλοι τα καλά! Η μαμά και ο μπαμπάς γάμο ετοιμάζουν κι εμένα όνομα μου τάζουν! Ίδια μέρα στην ίδια εκκλησιά, γάμος και βάπτιση στη σειρά!! Τον μπαμπά φαντάζομαι με τα λουλούδια αγκαλιά και τη μαμά μου να καταφτάνει χαρωπά! Τον παπά τον καημένο τον βλέπω καταΐδρωμένο! Να παντρεύει, να βαφτίζει και τα λόγια να μην ξεχωρίζει!!! Πήρα απόφαση μεγάλη, αναβολή δεν παίρνει άλλη. Τον μπαμπά μου γαμπρό θα στολίσω και την μαμά μου νυφούλα θα ντύσω και στην εκκλησία και τους δύο θα οδηγήσω. Αμέσως μετά το κορμί μου θα λαδώσουν και το ονοματάκι μου στη δημοσιότητα θα δώσουν. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. Στο γάμο της μανούλας μου και του γλυκού μπαμπά μου να σας καλέσω ήθελα να είσαστε κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε Δημήτρη/α θα με πούνε κι όλοι μαζί ένα κρασί για χάρη μας θα πιούνε. Ελάτε το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας στη Βασιλική Λευκάδας. Η 25 Αυγούστου είπαν θα 'ναι μια μέρα διαφορετική για όλους, όμως πιο πολύ για μένα!!! Θα δω νύφη τη μαμά μου, την πιο όμορφη του κόσμου, και γαμπρό στην εκκλησία τον υπέροχο μπαμπά μου. Δακρυσμένη θα τη δείτε κι ο μπαμπάς θα καμαρώνει το παιδάκι τους σα δούνε στην κολυμπήθρα να σιμώνει! Η μαμά μου η Ιωάννα και ο μπαμπάκας μου ο Νίκος,

4 θα χαρούν πολύ να 'ρθείτε, και τους τρεις μας να μας δείτε το Σάββατο 25 Αυγούστου και ώρα 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Λάρισα. Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό! Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και τη βουτιά μου να χαρείτε. Πριν από μένα όμως ο γάμος των γονιών μου προηγείται και περιμένουμε όλοι σας να 'ρθείτε την Κυριακή 5 Απριλίου και ώρα 12 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Κιάτο Κορινθίας. ~~~~~~~ * ~~~~~~ Όταν το παιδάκι είναι αγόρι: Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κι αντράκι γίνομαι, στη βάπτιση να 'ρθείτε... Πριν από μένα όμως ο γάμος των γονιών μου προηγείται και οι τρεις μας περιμένουμε όλοι σας να 'ρθείτε την Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 6:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Κρύας Βρύσης. Στου μπαμπά και της μαμάς το γάμο σας καλώ κι αν θα κάτσετε μετά θα με δείτε και γυμνό!!! Θα 'μαι λίγο ζωηρούλης, μα ο μπαμπάς μου πιο πολύ, ελάτε και στο κέντρο γιατί θα 'χει και φαΐ. Σας περιμένουμε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στο Κορωπί το Σάββατο 6 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ.

5 Παντρεύω τη μαμά μου και τον γλυκό μπαμπά μου, και όλοι σας να έρθετε να είστε εκεί κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε, Νικόλα θα με πούνε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους παρευρεθούνε. Την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 5:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Φίλιππα Νίκαιας. Του Σεπτέμβρη στις 7 τους γονείς μου θα παντρέψω. Όμως την παράσταση σίγουρα θα την κλέψω! Κοστούμι θα φορά ο μπαμπάς και νυφικό η μαμά μου όταν στην κολυμπήθρα εγώ θα παίρνω τ' όνομά μου! Σας προσκαλούμε στις χαρές κι οι τρείς μας να βρεθείτε την Κυριακή 7 Σεπτεμβριου και ώρα 8:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Συκέας. Κι αν κλάψω λίγο στο νερό μη με παρεξηγείτε! Διπλό θα 'ναι το γλέντι μας, διπλό σαν τη χαρά μας. Γάμος και βάπτιση μαζί θα πήξει ο παπάς μας! Πρώτοι θα πάρουμε σειρά, εμείς και οι κουμπάροι κι ύστερα θα βαπτίσουμε το πρώτο μας βλαστάρι. Σας περιμένουμε λοιπόν όλους στην εκκλησία, με γέλια και με κλάματα να γράψουμε ιστορία το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και ώρα 5:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στο Μικρολίμανο Πειραιά. Είμαι ένα μωρό όμορφο και ζωηρό. Θέλω πολύ να βαπτιστώ και στο νεράκι να βρεθώ. Ελάτε όλοι να με δείτε και στη γιορτή μου να χαρείτε. Την ίδια μερά νυφούλα η μαμά και ο μπαμπάς γαμπρός στην εκκλησία θα 'ρθούνε με την ευλογία του Θεού να στεφανωθούνε. Θα σας περιμένουμε λοιπόν όλους την Κυριακή 30 Νοεμβρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Επειδή η θέα ενός ηλιοβασιλέματος είναι πιο μαγική όταν έχεις κάποιον δίπλα σου... Επειδή δύο ψυχές είναι πιο δυνατές όταν είναι ενωμένες... γι' αυτό παντρευόμαστε!

6 Επειδή όμως η ζωή είναι ακόμα πιο ελπιδοφόρα όταν υπάρχει και το γέλιο κάποιου παιδιού, γι' αυτό βαφτίζουμε και τον γλυκό μας Πειρατή! Σας περιμένουμε στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μας το Σάββατο 26 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Πανόραμα Βούλας. Γονείς, νονοί, μιλούσανε μια μέρα στα κρυφά έστησα αυτί κι έμαθα νέα φοβερά! Θέλουν να με βουτήξουν στα κρύα τα νερά όνομα να μου δώσουν, βρε είμαστε καλά? Αυτοί καλά λογάριαζαν, μα εμένα δεν ρωτάνε.. στην κολυμπήθρα πώς θα μπω, στο κρύο δεν βουτάνε! Ακόμα κι αν μου τάζουνε μέλι από την κηρήθρα, εγώ θα κλάψω σίγουρα μέσα στην κολυμπήθρα. Πήρα λοιπόν απόφαση χουνέρι να τους κάνω. Με τους νονούς μου είπαμε κουλούρα να τους βάλουν. Σκέφτηκα λοιπόν πρώτα να τους παντρέψω και ύστερα να βουτηχτώ κι εγώ να διαπρέψω. Την όμορφη μανούλα μου νύφη θα συνοδέψω με τον μπαμπάκα μου γαμπρό εγώ θα τους χορέψω. Το ραντεβού μας κλείστηκε 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:00 μ.μ. με γέλια και με κέφι. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Περιστέρι θα γίνει η τελετή μας κόσμο λέμε να έχουμε, ελάτε κι εσείς μαζί μας! Άγχος το έχω από τώρα τι θα γίνει όταν πάει 5 η ώρα του Νοέμβρη στις 29 που θα φοράμε όλοι τα καλά! Η μαμά και ο μπαμπάς γάμο ετοιμάζουν κι εμένα όνομα μου τάζουν! Ίδια μέρα στην ίδια εκκλησιά, γάμος και βάπτιση στη σειρά!! Τον μπαμπά φαντάζομαι με τα λουλούδια αγκαλιά και τη μαμά μου να καταφτάνει χαρωπά! Τον παπά τον καημένο τον βλέπω καταΐδρωμένο! Να παντρεύει, να βαφτίζει και τα λόγια να μην ξεχωρίζει!!! Πήρα απόφαση μεγάλη, αναβολή δεν παίρνει άλλη. Τον μπαμπά μου γαμπρό θα στολίσω και την μαμά μου νυφούλα θα ντύσω και στην εκκλησία και τους δύο θα οδηγήσω.

7 Αμέσως μετά το κορμί μου θα λαδώσουν και το ονοματάκι μου στη δημοσιότητα θα δώσουν. Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Καλαμάτας. Στο γάμο της μανούλας μου και του γλυκού μπαμπά μου να σας καλέσω ήθελα να είσαστε κοντά μου. Μετά θα με βαπτίσουνε Δημήτρη/α θα με πούνε κι όλοι μαζί ένα κρασί για χάρη μας θα πιούνε. Ελάτε το Σάββατο 28 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας στη Βασιλική Λευκάδας. Γεια σας!!! Αποφάσισαν να παντρευτούν οι γονείς μου και τι με αυτό! Παίρνω σειρά όμως εγώ και θα με δείτε και γυμνό, τι καλό! Στην κολυμπήθρα θα με βουτήξουνε και τα γέλια που θα ρίξουμε! Εγώ είμαι αντράκι και θα φανώ σοβαρός! Ελάτε το Σάββατο 8 Απριλίου και ώρα 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα.

01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κ

01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κ 01 Απ' όταν εγεννήθηκα, κουκλάκι με φωνάζουν. Μου λένε ότι είμαι όμορφος και όλοι με θαυμάζουν! Γι' αυτό κι εγώ θα ήθελα τη γνώμη σας να πείτε, μιας κι αντράκι γίνομαι, στη βάπτιση να 'ρθείτε... Πριν από

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΒΑΠΤΙΣΗΣ 400 Προσοχή, προσοχή!!! Η βουτιά δε θα επαναληφθεί!!! Να είστε όλοι εκεί, μεγάλοι και μικροί, να δείτε ένα κουκλί, βρεγμένο σαν παπί!!! Βαπτίζομαι την & ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-GAM-PR Η παρουσία σας, μια ευχή και ένα σας χαμόγελο θα ομορφύνουν το γάμο μας που θα γίνει την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 20.. και ώρα 7 μμ στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής Αμφιθέας. Κυριάκος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ. Γραμματοσειρές

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ. Γραμματοσειρές ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ Γραμματοσειρές Γραμματοσειρές F01 F02 F03 F04 F05 F06 F07 F08 F09 F10 F11 F12 Γραμματοσειρές F13 F14 Θα χαρούμε πολύ να σας έχ ουμε κοντά μας / 0123456789 F15 Θα χαρούµε πολύ να σας έχουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR

ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: 1-VA-PR Λευκοί άγγελοι ταξίδεψαν στη γη να κατεβούνε και ήρθανε στον ύπνο μου τα νέα να μου πούνε! Όνομα θα μου δώσουνε ξεχωριστό από τ άλλα και μου υποσχεθήκανε να με φροντίζουν πάντα!

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή Προσκλητηρίων 2015

Συλλογή Προσκλητηρίων 2015 Συλλογή Προσκλητηρίων 2015 ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΓΑΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΕΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΑΜΟΥ ΚΕΙΜΕΝΑ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΞΙΩΣΗΣ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΧΑΡΤΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΙΚΟΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ Επίσης

Διαβάστε περισσότερα

& Μ Α A B Εάν επιθυμείτε στην κάρτα κάποιο δικό σας κείμενο, παρακαλώ σημειώστε στο πεδίο ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ το Β99 Κείμενα Γάμου & Βάπτισης ΒΓ04 Μοιραστείτε μαζί μας τη διπλή χαρά του γάμου

Διαβάστε περισσότερα

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό...

109 Θα μας τιμήσει η παρουσία σας στο γάμο μας που θα γίνει το... & ώρα... στον Ιερό Ναό... KEIMENA (ΓΑΜΟΥ) 101 Σας προσκαλούμε στην πρεμιέρα της κοινής μας ζωής... Η αυλαία θα ανοίξει το...& ώρα... στον Ιερό Ναό... 102 Θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας η παρουσία σας στο γάμο μας που

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια

Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Lekce 23 Společenské kontakty svatba, křest v Řecku Κοινωνικές επαφές γάμος, βαφτίσια Γάμος Η Ελλάδα είναι μια χώρα πλούσια σε παραδόσεις και έθιμα. Παρόλα αυτά, η γαμήλια τελετή παραμένει ίδια στο μεγαλύτερο

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Κείμενο 2 (PFKids Age Ten)

Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Κείμενο 2 (PFKids Age Ten) Κείμενο 1 (ShelleyAllegroGreek BT) Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε στη βάπτιση των παιδιών μας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2018 στις 7 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Αλμυροποτάμου. Οι γονείς: Παναγιώτης Αλευράς &

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ: 03-18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ: 20-28

ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ: 03-18 ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΓΑΜΟ: 20-28 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ Μπορείτε να επιλέξετε όποια γραμματοσειρά θέλετε. Δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από το αντίστοιχο κείμενο. Τα κείμενα παρέχονται για να σας βοηθήσουν να γράψετε το δικό

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης

Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης Κείμενα για Προσκλητήρια Βάπτισης Βαπτίζουμε την κόρη/τον γιο μας και θα σας περιμένουμε μαζί με τη νονά Γιάννα στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου την Κυριακή 6 Ιουνίου και ώρα στις 11 το πρωί Η συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου

Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου Κείμενα για Προσκλητήρια Γάμου Στην ομορφότερη και σημαντικότερη στιγμή της ζωής μας σας προσκαλούμε να μας τιμήσετε με τη παρουσία σας και να συμπροσευχηθείτε κατά το ιερό μυστήριο του γάμου μας που θα

Διαβάστε περισσότερα

Κωδ.:ΚΓ001. Κωδ.:ΚΓ002. Κωδ.:ΚΓ003. Κωδ.:ΚΓ004

Κωδ.:ΚΓ001. Κωδ.:ΚΓ002. Κωδ.:ΚΓ003. Κωδ.:ΚΓ004 Κείμενα γάμου Κωδ.:ΚΓ001 Κωδ.:ΚΓ002 Κωδ.:ΚΓ003 Κωδ.:ΚΓ004 Κωδ.:ΚΓ005 Κωδ.:ΚΓ006 Κωδ.:ΚΓ007 Κωδ.:ΚΓ008 Κωδ.:ΚΓ009 Κωδ.:ΚΓ010 Κωδ.:ΚΓ011 Κωδ.:ΚΓ012 Κωδ.:ΚΓ013 Κωδ.:ΚΓ014 Κωδ.:ΚΓ015 Κωδ.:ΚΓ015 Κωδ.:ΚΓ016

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

www.mastoras-invitations.gr Μελάνια

www.mastoras-invitations.gr Μελάνια www.mastoras-invitations.gr Μελάνια Μελάνια PMS: COOL GRAY ΧΡΩΜΑ: ΓΚΡΙ Η παρουσία σας στο γάμο μας θα κάνει ακόμα πιο χαρούμενη αυτή την τόσο όμορφη μέρα της ζωής μας. Σας περιμένουμε την Κυριακή 6 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης)

Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) 22 Οκτωβρίου 2019 Λόγοι για την παιδαγωγική της οικογένειας (Γέρων Εφραίμ Κατουνακιώτης) Θρησκεία / Κοινωνικά θέματα / Πνευματική ζωή «Είναι πολλά πράγματα, τα οποία ο άνθρωπος δεν τα γνωρίζει, ή, αν τα

Διαβάστε περισσότερα

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο)

Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) 18 Ιουνίου 2019 Θαύματα Αγίας Ζώνης (μέρος 4ο) Θεοτόκος / Θαύματα της Θεοτόκου 12. Παντελώς αδύνατο γιατί ήταν????????????????? Λευκωσία «Παντρεύτηκα το 1981 και μετά παρέλευση τεσσάρων χρόνων διεπίστωσα

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο

Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει. επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο Η μαμά μου είναι υπέροχη και με κάνει να γελάω! Μερικές φορές όμως θυμώνει επειδή μπερδεύω το φ και το θ. Όμως έχω την καλύτερη μαμά σε ολόκληρο ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΜΑΝΟΥΛΑ ΜΟΥ. Έχω μια γλυκιά μανούλα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών

Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Φερφελή Ιωάννα του Ευαγγέλου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών

Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Μουτσάκης Κωνσταντίνος του Γεωργίου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών

Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Σταυροπούλου Φωτεινή του Θεοδώρου, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε.

ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ Α.Ε. ιστορίες της 17 ιστορίες της Πρωτοχρονιάς Παραμύθια: Βαλερί Κλες, Έμιλι-Ζιλί Σαρμπονιέ, Λόρα Μιγιό, Ροζέ-Πιερ Μπρεμό, Μονίκ Σκουαρσιαφικό, Καλουάν, Ιμπέρ Μασουρέλ, Ζαν Ταμπονί-Μισεράτσι, Πολ Νέισκενς,

Διαβάστε περισσότερα

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών

Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Σταμελάκη Φωτεινή του Δημητρίου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Ε1) ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Την ημέρα του γάμου μαζεύονται οι κοπέλες στο σπίτι της νύφης και την ντύνουν. Μετά η μάνα της, της πλένει τα πόδια για να

Διαβάστε περισσότερα

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα.

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ο χαρούμενος βυθός Σχόλιο [D2]: Σπανουδάκης Κύματα Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ψαροτουφεκάδες, δύτες και ψαράδες

Διαβάστε περισσότερα

Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr

Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr Οι Γάμοι Της Χρονιάς... Ποιοι παντρεύτηκαν το 2010 Πληροφορίες από το site www.yupi.gr& www.kontra.gr Μιχάλης Μουρουτσος - Αναστασία Περράκη Την Κυριακή, 5 Σεπτεμβρίου, η Αναστασία Περράκη και ο Μιχάλης

Διαβάστε περισσότερα

Σταμελάκη Αντωνία του Δημητρίου, 8 ετών

Σταμελάκη Αντωνία του Δημητρίου, 8 ετών Σταμελάκη Αντωνία του Δημητρίου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλη Αναστασία του Ιωάννη, 12 ετών

Μιχάλη Αναστασία του Ιωάννη, 12 ετών Μιχάλη Αναστασία του Ιωάννη, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή Κοσμέτου του Θεόδωρου, 11 ετών

Παρασκευή Κοσμέτου του Θεόδωρου, 11 ετών Παρασκευή Κοσμέτου του Θεόδωρου, 11 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Κωσταρίδη Βασιλική-Σωτηρία του Σωτηρίου, 7 ετών

Κωσταρίδη Βασιλική-Σωτηρία του Σωτηρίου, 7 ετών Κωσταρίδη Βασιλική-Σωτηρία του Σωτηρίου, 7 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο

Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο ...... O άλλος μου εαυτός Στον Γιάννη και στον Θεόφιλο Διορθώσεις: Νέστορας Χούνος Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνα Ελαιοτριβάρη Μακέτα εξωφύλλου: Ευθύµης Δηµουλάς 2009 ΕΥΑ ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΥ & EKΔOΣEIΣ «AΓKYPA» Δ.A.

Διαβάστε περισσότερα

Τσιαφούλης Λεωνίδας του Αριστείδη, 10 ετών

Τσιαφούλης Λεωνίδας του Αριστείδη, 10 ετών Τσιαφούλης Λεωνίδας του Αριστείδη, 10 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ.

Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Πολυξένη Ένα βιβλίο που αξίζει την προσοχή μας. 22/09/2014 Είμαι ξεχωριστός. Είσαι ξεχωριστή. Εγώ είμαι εγώ και εσύ είσαι εσύ. Κάπως έτσι θα μπορούσε να ξεκινήσει και αυτό το βιβλίο. Κάθε ένας από εμάς

Διαβάστε περισσότερα

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142.

Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: Αριθμός δίσκου: DT-142. Δυο μάτια παιχνιδιάρικα :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1939 Αριθμός δίσκου: DT-142 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=5465 Θα πάρω, θα πάρω πένα και χαρτί, να γράφω, να γράφω ένα χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Μαματσή Μερόπη του Μιχαήλ, 9 ετών

Μαματσή Μερόπη του Μιχαήλ, 9 ετών Μαματσή Μερόπη του Μιχαήλ, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016

Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας. Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Playlist με τίτλο: Κώστας Κανούλας Δημιουργήθηκε από georgina.levitikou στις 25 Ιανουαρίου 2016 Κίτρινο σαμαροσκούτι :: Κάνουλας Κ. - Παγιουμτζής Σ. :: 1940 Αριθμός δίσκου: AO-2620 http://rebetiko.sealabs.net/display.php?recid=15115

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Παναγούλη Ηλιάνα του Βασιλείου, 8 ετών

Παναγούλη Ηλιάνα του Βασιλείου, 8 ετών Παναγούλη Ηλιάνα του Βασιλείου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

General Music Catalog General Music ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. page 1 / 6

General Music Catalog General Music  ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ. page 1 / 6 ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ page 1 / 6 1)Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ 2)ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ 3)ΤΟ ΚΛΑΡΙΝΟ ΤΟΥ ΚΑΨΑΛΗ 4)ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΕ ΗΛΙΕ ΜΟΥ 5)ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΙΤΕΣ 6)ΒΑΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΚΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ 7)ΒΡΕ ΓΙΩΡΓΗ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΤΣΙ 8)ΣΤΟ ΕΙΠΑ ΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών

Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών Δασκαλάκης Αντώνης του Ιωάννη, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος!

Σωστό ή λάθος; Αν η πρόταση είναι σωστή βάλε ένα Χ κάτω από το ΣΩΣΤΟ ή κάτω από το ΛΑΘΟΣ, αν η πρόταση είναι λάθος! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Είμαι ο Στέφανος! Γεια σας φίλοι και φίλες μου! Το αγαπημένο μου παιχνίδι είναι το ΠΟΚΕΜΟΝ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Μαρμάρου Μαρία του Μιχαήλ, 7 ετών

Μαρμάρου Μαρία του Μιχαήλ, 7 ετών Μαρμάρου Μαρία του Μιχαήλ, 7 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2011 Ύμνος της ομάδας «Υπακοή» Σιγανά βαδίζεις πάντα σιωπηλή άγρυπνη ν ακούσεις των

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Σπανός του Γεωργιου, 13 ετών

Παναγιώτης Σπανός του Γεωργιου, 13 ετών Παναγιώτης Σπανός του Γεωργιου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Λιουλης Χρήστος του Μελετίου, 8 ετών

Λιουλης Χρήστος του Μελετίου, 8 ετών Λιουλης Χρήστος του Μελετίου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω.

Και ο μπαμπάς έκανε μία γκριμάτσα κι εγώ έβαλα τα γέλια. Πήγα να πλύνω το στόμα μου, έπλυνα το δόντι μου, το έβαλα στην τσέπη μου και κατέβηκα να φάω. 1 Εδώ και λίγες μέρες, ένα από τα πάνω δόντια μου κουνιόταν και εγώ το πείραζα με τη γλώσσα μου και μερικές φορές με πονούσε λίγο, αλλά συνέχιζα να το πειράζω. Κι έπειτα, χτες το μεσημέρι, την ώρα που

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών

Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Παναγιώτης Σκάρπας του Νικολάου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Σταματέλου Πηνιώ του Ανδρέα, 14 ετών

Σταματέλου Πηνιώ του Ανδρέα, 14 ετών Σταματέλου Πηνιώ του Ανδρέα, 14 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ. Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου. (Δημιουργική γραφή)

Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ. Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου. (Δημιουργική γραφή) Ο ΓΑΜΟΣ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΩΣ Διασκευή ενός κεφαλαίου του λογοτεχνικού βιβλίου (Δημιουργική γραφή) Ο γάμος σε μια κλειστή κοινωνία όπως το χωριό που βρισκόταν η παρέα των αγοριών ήταν ένα γεγονός που αφορούσε όλο

Διαβάστε περισσότερα

Ευθυμιάδη Άννα του Γεωργίου, 7 ετών

Ευθυμιάδη Άννα του Γεωργίου, 7 ετών Ευθυμιάδη Άννα του Γεωργίου, 7 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Εμμανουηλίδου Κατερίνα του Θωμά, Κωνσταντινίδου Ραφαηλία του Συμεών, Παπανικολάου Απόστολος του Γεωργίου, Κούτριος Ραφαήλ του Κων/νου, 9 ετών

Εμμανουηλίδου Κατερίνα του Θωμά, Κωνσταντινίδου Ραφαηλία του Συμεών, Παπανικολάου Απόστολος του Γεωργίου, Κούτριος Ραφαήλ του Κων/νου, 9 ετών Εμμανουηλίδου Κατερίνα του Θωμά, Κωνσταντινίδου Ραφαηλία του Συμεών, Παπανικολάου Απόστολος του Γεωργίου, Κούτριος Ραφαήλ του Κων/νου, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Λιναρδάτου Θεοδώρα Μαρίνα του Γεράσιμου, 7 ετών

Λιναρδάτου Θεοδώρα Μαρίνα του Γεράσιμου, 7 ετών Λιναρδάτου Θεοδώρα Μαρίνα του Γεράσιμου, 7 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

1. Μυστήρια ycvcoaia! 2. Εγώ και ecu μαζί. προσωπικές αντωνυμα

1. Μυστήρια ycvcoaia! 2. Εγώ και ecu μαζί. προσωπικές αντωνυμα αντωνυμίες Π ΡΟΣΩΠ Ι Κ ΕΣ προσωπικές αντωνυμα 1. Μυστήρια ycvcoaia! Αγόρια: Γεια σας, κορίτσια! Κορίτσια: Γεια σας! Γιάννης: Πάμε για μπάσκετ; Θα παίξουμε δίδυμοι 1 εναντίον διδύμων! Μαρία: Μα είστε

Διαβάστε περισσότερα

Βλαβιανού Μαριάννα του Ιωάννη, 13 ετών

Βλαβιανού Μαριάννα του Ιωάννη, 13 ετών Βλαβιανού Μαριάννα του Ιωάννη, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

Κεσίσογλου Παρθενία Θεοφανία του Ιορδάνη, 10 ετών

Κεσίσογλου Παρθενία Θεοφανία του Ιορδάνη, 10 ετών Κεσίσογλου Παρθενία Θεοφανία του Ιορδάνη, 10 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ. Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΝΑΡΑΚΗΣ ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ Εικονογράφηση Βίλλυ Καραμπατζιά Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται κατά τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν. 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται Η μαμά μου πήγαινε στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η καλύτερη ανάμνηση που έχει είναι οι φίλοι της και η τάξη που μύριζε κιμωλία. Ελευθερία Η γιαγιά μου την τάξη της είχε 87 παιδιά. Τα άτακτα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Μακρή Κωνσταντίνα του Απόστολου, 8 ετών

Μακρή Κωνσταντίνα του Απόστολου, 8 ετών Μακρή Κωνσταντίνα του Απόστολου, 8 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Γραικίνης Γεώργιος-Εμμανουήλ του Αναστάσιου, 6 ετών

Γραικίνης Γεώργιος-Εμμανουήλ του Αναστάσιου, 6 ετών Γραικίνης Γεώργιος-Εμμανουήλ του Αναστάσιου, 6 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας,

Διαβάστε περισσότερα

Τζημαγιώργη Αναστασία του Βασιλείου, 15 ετών

Τζημαγιώργη Αναστασία του Βασιλείου, 15 ετών Τζημαγιώργη Αναστασία του Βασιλείου, 15 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μυλωνάκη Εμμανουέλα του Ιωάννη, 9 ετών

Μυλωνάκη Εμμανουέλα του Ιωάννη, 9 ετών Μυλωνάκη Εμμανουέλα του Ιωάννη, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Ζαφειρoπούλου Μαριλένα, Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, 13 ετών

Ζαφειρoπούλου Μαριλένα, Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, 13 ετών Ζαφειρoπούλου Μαριλένα, Ζαφειρόπουλος Κωνσταντίνος, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα

Διαβάστε περισσότερα

Κόλλια-Κλώντζα Ιωάννα του Γεωργίου, 13 ετών

Κόλλια-Κλώντζα Ιωάννα του Γεωργίου, 13 ετών Κόλλια-Κλώντζα Ιωάννα του Γεωργίου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Β. ΜΙΚΡΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 2 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Λέει ο Σοτός στη μαμά του: - Μαμά, έμαθα να προβλέπω το μέλλον! - Μπα; Κάνε μου μια πρόβλεψη! - Όπου να είναι θα έρθει ο γείτονας να μας πει να πληρώσουμε το τζάμι που του έσπασα!!! Ενώ ο πατέρας διαβάζει

Διαβάστε περισσότερα

Μπακογιάννη Δέσποινα του Βασιλείου, 12 ετών

Μπακογιάννη Δέσποινα του Βασιλείου, 12 ετών Μπακογιάννη Δέσποινα του Βασιλείου, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Λιαδέλλη Ντορέττα του Παναγιώτη, 9 ετών

Λιαδέλλη Ντορέττα του Παναγιώτη, 9 ετών Λιαδέλλη Ντορέττα του Παναγιώτη, 9 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα έμεναν

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδου Ελευθερία του Κυριάκου, 13 ετών

Γεωργιάδου Ελευθερία του Κυριάκου, 13 ετών Γεωργιάδου Ελευθερία του Κυριάκου, 13 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Σακελλάρη Πελαγία του Εμμανουήλ, 12 ετών

Σακελλάρη Πελαγία του Εμμανουήλ, 12 ετών Σακελλάρη Πελαγία του Εμμανουήλ, 12 ετών Γίνεται Πάσχα χωρίς κόκκινα αυγά; Του Βαγγέλη Ηλιόπουλου Όταν έμαθα ότι για πρώτη φορά ο παππούς και η γιαγιά δεν θα έρχονταν να κάνουν Πάσχα μαζί μας, αλλά θα

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι

Σκηνή 1η Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Φθινοπωρινή Φυλλαράκι Σκηνή 1 η Μουσική... ανοίγει η αυλαία σιγά σιγά... projector τοπίο με τις τέσσερις εποχές του χρόνου... στη σκηνή τέσσερις καρεκλίτσες, η καθεμία ζωγραφισμένη με την αντίστοιχη εποχή... Μπαίνει η πολύ

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν

Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν http://hallofpeople.com/gr/bio/andersen.php Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν Τα καινούργια ρούχα του αυτοκράτορα Μια φορά κι έναν καιρό, σε μια μακρινή χώρα, ζούσε ένας γκρινιάρης βασιλιάς. Κάθε μέρα ζητούσε από

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα