ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ. 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ. 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015"

Transcript

1 ΗΜΕΡΑ 17: ΑΝ ΜΕ ΣΕΒΟΣΑΣΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΔΩ 17η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 29/09/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Στη σημερινή δικάσιμο διαπιστώθηκε ότι πλέον οι αστυνομικές αρχές επιτρέπουν (με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας) την είσοδο σε όσους θέλουν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση του δικαστηρίου, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρχουν ελεύθερες θέσεις κοινού. Έτσι, κατά τη σημερινή 17η συνεδρίαση το τμήμα της αίθουσας που διατίθεται ως χώρος κοινού είχε πολύ περισσότερο κόσμο. Σε σχέση με το ζήτημα της μεταφοράς της δίκης σε άλλη αίθουσα, για άλλη μια φορά δεν ανακοινώθηκε τίποτα. ΙΙ. Παρουσία και εκπροσώπηση των κατηγορουμένων Παρόντες κατά την έναρξη της διαδικασίας ήταν 12 κατηγορούμενοι: Ι. Άγγος, Δ. Αγιοβλασίτης, Π. Ζησιμόπουλος, Γ. Καλπιτζής, Ι. Κομιανός, Κ. Κορκοβίλης, Αν. Μιχάλαρος, Γ. Πετράκης, Γ. Ρουπακιάς, Β. Σιατούνης, Αθ. Στράτος, Ν. Τσόρβας. Οι περισσότεροι από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους. ΙΙΙ. Δηλώσεις και αυτοτελείς ισχυρισμοί Νέα δήλωση-διαμαρτυρία για το ζήτημα φωνοληψίας της δίκης έκανε η δικηγόρος του ΠΑΜΕ, Ε. Ζαφειρίου, η οποία τόνισε ότι με την απαγόρευση φωνοληψίας παρεμποδίζεται η ορθότητα των πρακτικών και η σε βάθος έρευνα της κατηγορίας. Επίσης, η φωνοληψία είναι πολύ σημαντική, αφού πρόκειται για μια σημαντικότατη δίκη που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου, όπως ορίζει το άρθρο 343 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, απηύθυνε προς τους κατηγορουμένους το ερώτημα «αν αρνούνται την κατηγορία». Όλοι οι (παρόντες ή διά συνηγόρου εκπροσωπούμενοι) κατηγορούμενοι απάντησαν ότι αρνούνται την κατηγορία, με εξαίρεση: α) τον Γ. Ρουπακιά, ο οποίος δέχτηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και αρνήθηκε τη κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, και β) τον Χ. Στεργιόπουλο, ο οποίος διά του συνηγόρου επιχείρησε να πάρει το λόγο με σκοπό «να παράσχει ορισμένες πληροφορίες», αλλά το δικαστήριο δεν του το επέτρεψε. Στο σημείο αυτό ο Γ. Ρουπακιάς, διά του συνηγόρου του, ανέπτυξε δύο αυτοτελείς του ισχυρισμούς: α) δέχτηκε την κατηγορία για ανθρωποκτονία, όχι όμως εκ προθέσεως, όπως διατυπώνεται στο κατηγορητήριο, αλλά με τη διάκριση «εξ αμελείας», και β) επικαλέστηκε άμυνα. Προέβαλε επίσης αυτοτελή ισχυρισμό για υπέρβαση ορίων άμυνας και υπέβαλε αιτήματα για μεταβολή της κατηγορίας είτε σε ανθρωποκτονία από αμέλεια ή σε θανατηφόρορα σωματική βλάβη. Έπειτα το δικαστήριο ζήτησε από τους μάρτυρες να περάσουν όλοι έξω και κάλεσε τον Παναγιώτη Φύσσα, πατέρα του Παύλου Φύσσα, να καταθέσει.

2 ΙV. Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα Η κατάθεση του Παναγιώτη Φύσσα διακοπτόταν τακτικά από επικουρικές ερωτήσεις της έδρας, τις οποίες δεν καταγράφουμε αναλυτικά. Καθώς το δικαστήριο δεν έχει επιτρέψει, προς το παρόν, τη φωνοληψία, προσπαθούμε εδώ να αναπαράγουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τα λόγια του Παν. Φύσσα: Είμαι ο πατέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα. Είμαι συνταξιούχος και δούλευα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος. Ο γιος μου ήταν άνεργος και έκανε περιστασιακά δουλειές στη Ζώνη. Ήταν 34 χρονών, είχε ύψος 1,85 και ήταν γεροδεμένος. Δεν ασχολούνταν με τα κόμματα, με δικές μου συμβουλές, γιατί δεν άξιζε. Στις 17/9, ημέρα Τρίτη, υπήρχε παιχνίδι του Ολυμπιακού και του είπα ότι δεν θα το δούμε μαζί, όπως συνηθίζαμε, ψάξε να πας να το δεις. Οι καφετέριες ήταν γεμάτες και βρήκε τραπέζι μόνο στην καφετέρια «Κοράλλι» στην Αμφιάλη, ενώ εγώ ήμουν δίπλα, σε προποτζίδικο. Μου το είπε και εγώ του είπα εντάξει. Ήταν η τελευταία φορά που του μίλησα. Δεν ήξερα ότι ήταν άντρο της Χρυσής Αυγής. Αν το ήξερα δεν θα τον άφηνα να πάει. Όταν τελείωσε ο αγώνας πήγα σπίτι χωρίς να του μιλήσω. Στις 12:05 μου τηλεφώνησε ο αδελφός μου και μου είπε «τρέχα στην Τσαλδάρη, έχουν μαχαιρώσει το παιδί». Όταν έφτασα είχε κίνηση και άκουγα σειρήνες. Η Χρύσα, η κοπέλα του, καθόταν στο πεζοδρόμιο με τον Παύλο στα πόδια της. Ήταν ακίνητος με τα μάτια του γυρισμένα. Το μυαλό μου πήγε στη Χρυσή Αυγή, γιατί τους ενοχλούσε με τα τραγούδια του, επειδή είναι φασίστες. Σε αυτούς απευθύνονταν τα τραγούδια του. Σκέφτηκα ότι οι μαχαιριές ήταν για να τον φοβίσουν, δεν είδα πολλά αίματα, οι μαχαιριές ήταν σαν γρατζουνιές. Δεν ήξερα ότι είναι επαγγελματικό το χτύπημα. Του φώναξα 2-3 φορές το όνομά του για να συνέλθει. Ήρθε ένας αστυνομικός και μου είπε «κάνετε στην άκρη, ήρθε ασθενοφόρο». Η Χρύσα τότε είπε «καθίκι, τώρα ήρθες; Τόση ώρα σε φωνάζουμε». Της απάντησε «κυρία μου, τώρα ήρθα». Του είπε «σε θυμάμαι εδώ και ώρα». Άτομα της Χρυσής Αυγής δεν είδα, μόνο αστυνομικούς και άλλους. Γιατί δεν συνέρχεται το παιδί. Ακολούθησα το ασθενοφόρο που πήγαινε στο Κρατικό Νίκαιας. Μου μπήκαν ιδέες γιατί δεν έβαλε σειρήνα το ασθενοφόρο. Όταν φτάσαμε στο Κρατικό ρώτησα τον οδηγό πώς ήταν το παιδί. Δεν έλεγε. Μου είπε «να καταγγείλεις ότι εγώ έρχομαι από Μαγούλα και έκανα 20 λεπτά. Μας είπαν ότι όλα τα ασθενοφόρα ήταν σε υπηρεσία. Δεν το πιστεύω». Μπαίνοντας μέσα ο γιατρός μου λέει «έφυγε το παιδί». Ρώτησα αν ήταν η καθυστέρηση, «όχι», μου λέει ο γιατρός, «και έξω από δω να τον χτυπούσανε ήταν επαγγελματικό το χτύπημα». Ρωτούσα τον Παύλο τι να πω στη μάνα του, που έλειπε εκείνο το βράδυ. Έβαλα ένα συγγενή να την ενημερώσει. Όταν ήρθε στο νοσοκομείο της το είπανε οι γιατροί. Στο αυτοκίνητο ρώτησα τη Χρύσα τι έγινε. Μου είπε ότι καθόταν με δυο φίλους και έβλεπαν μπάλα και μετά ήρθαν άλλοι 7-8 φίλοι. Απέξω άκουγαν υβριστικά συνθήματα όπως «κότες, θα σας σκοτώσουμε, θα σας γαμήσουμε». Βγήκαν έξω και

3 είδαν γύρω στα 60 άτομα απέναντι, μαυροφορεμένους με σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Παρουσιάστηκε ένα άγνωστο άτομο ως διαμεσολαβητής και τους καθησύχασε, να μην ανησυχούν, θα τους μιλήσει αυτός και θα φύγουνε. Η παρέα του γιου μου δεν προκάλεσε. Η Αστυνομία ήταν εκεί, 4-6 άτομα δίπλα στους Χρυσαυγίτες. Γιατί δεν προστάτευσαν τα παιδιά; Η παρέα τα είχε χάσει, δεν μπορούσαν να φύγουν γιατί τα αμάξια τους ήταν πίσω από τους Χρυσαυγίτες. Όταν φύγανε άκουσαν φωνές και ποδοβολητά. 20 άτομα από τους 60 τους κυνηγούσαν. «Τώρα τρέχουμε», λέει ο Παύλος,αλλά έμεινε πίσω, σταμάτησε να τρέχει. Οι Χρυσαυγίτες τον πρόλαβαν και κατά δυάδες και τριάδες κάνανε επιθέσεις στον Παύλο με κλωτσιές. Η Χρύσα φώναξε στην Αστυνομία να τους σώσει. Οι αστυνομικοί απάντησαν «πού να τα βάλουμε με αυτά τα γομάρια;». Ο Παύλος δεν μπορούσε να απομακρυνθεί. Τον εμποδίζανε χτυπώντας τον δηλαδή τον στρίμωξαν. Βρέθηκαν από την ιατροδικαστική έκθεση κι άλλα χτυπήματα, από μπουνιές. Εμφανίζεται ο επαγγελματίας δολοφόνος Ρουπακιάς. Στο βίντεο είδα το Ρουπακιά να παρατηρεί τον Παύλο πώς αμύνεται. Την ώρα που πλησίαζε ο Ρουπακιάς ακούστηκε: «ελάτε, ήρθε ο δικός μας». Συζητήθηκε αυτό. Το αυτοκίνητό του πήγε στο αντίθετο ρεύμα από μελετημένη κίνηση. Ο Παύλος άντεξε γύρω στα 4 λεπτά και υπέδειξε το δολοφόνο του. Φώναξε και στο Ρουπακιά «πού πας, με μαχαίρωσες και φεύγεις;». Ο Ρουπακιάς είπε στην αστυνομικό που τον συνέλαβε «ρε, δικός σας είμαι, εμένα θα πιάσεις;». Στο αστυνομικό τμήμα σουλατσάριζε, μόνο πίτσα δεν παράγγειλε. Στο τέλος ήθελε να φύγει. Η παρέα του Παύλου είχε σκορπιστεί. Κάποιους τους συλλάβανε οι αστυνομικοί που έδειχναν να κυνηγάνε πιο πολύ τα θύματα από το θύτη. Σε περαιτέρω ερωτήσεις της έδρας, ο Παναγιώτης Φύσσας είπε ότι το κίνητρο της δολοφονίας ήταν ότι η οργάνωση αυτή κλείνει τα στόματα σε φωνές που είναι αντίθετες. Είπε ακόμη ότι Ρουπακιάς έφτασε στο σημείο έπειτα από τηλεφώνημα και εντολή ανωτέρου του στην οργάνωση και ότι οι 60 έξω από το Κοράλλι κλήθηκαν τηλεφωνικά, αλλά δε γνωρίζει από ποιόν. «Πάντως η παρουσία τους εκείνο το βράδυ δεν ήταν τυχαία. Ήθελαν να κάνουν κάτι κακό. Χτυπήσανε με σχέδιο», δήλωσε. V. Οι ερωτήσεις της Πολιτικής Αγωγής Πρώτοι έλαβαν το λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας Φύσσα. Γ. Μαραγκός: Είχε βγάλει cd ο Παύλος Φύσσας; Παν. Φύσσας: Ναι. Γ. Μαραγκός: Αυτά τα αντιφασιστικά μηνύματα ενοχλούσαν κάποιους; Παν. Φύσσας: Ναι, αλλά αυτός δεν ήταν λόγος να σκοτώσουν άνθρωπο. Γ. Μαραγκός: Ο Ρουπακιάς έμενε στην περιοχή; Παν. Φύσσας: Απ όσο ξέρω έμενε στον Ταύρο.

4 Γ. Μαραγκός: Στο αυτοκίνητό του είχε κι άλλα άτομα; Παν. Φύσσας: Είχα ακούσει πως είχε. Γ. Μαραγκός: Η Χρύσα πήγε να καταθέσει στο τμήμα; Η κοπέλα φοβόταν και κρύφτηκε ή δεν πήγε από μόνη της; Παν. Φύσσας: Έδειχνε να φοβάται. Γ. Μαραγκός: Γιατί; Παν. Φύσσας: Φοβόταν να πάει στο τμήμα. Γ. Μαραγκός: Είπατε πως η Χρυσή Αυγή λειτουργούσε ιεραρχικά, θεωρείτε πως η ιεραρχία είναι άσχετη με τον φόνο; Παν. Φύσσας: Όχι, αφού είπα πως και για να σηκωθούν απ την καρέκλα τους παίρνουν εντολή, εγέρθητι. Γ. Μαραγκός: Τον Ρουπακιά τον έχετε δει δημόσια; Παν. Φύσσας: Τον έχω δει σε φωτογραφίες και στην τηλεόραση, σε κέντρα εκπαίδευσης της Χρυσής Αυγής. Α. Τζέλης: Έχετε δει τον Ρουπακιά να χαιρετά ναζιστικά; Παν. Φύσσας: Ναι. Α. Τζέλης: Γνωρίζετε αν ειδοποιήθηκαν από μέσα για να έρθουν άλλοι; Παν. Φύσσας: Από τη δικογραφία φαίνεται πως ναι. Α. Τζέλης: Πήραν εντολή από κάπου; Παν. Φύσσας: Ναι, από ανώτερό τους. Α. Τζέλης: Είχε επικοινωνήσει με ανωτέρους του; Παν. Φύσσας: Ναι. Β. Κουγιάτσου: Ρωτήσατε τον γιατρό μετά από όλα αυτά πώς κάνει κάποιος επαγγελματικά χτυπήματα; Παν. Φύσσας: Μετά από εκπαίδευση.

5 Β. Κουγιάτσου: Έχετε δει ή ακούσει πως γίνεται αυτή; Παν. Φύσσας: Έχω δει φωτογραφίες. Χ. Παπαδοπούλου: Μας περιγράφετε λίγο τον όχλο; Παν. Φύσσας: Φορούσαν μαύρα και σύμβολα της Χρυσής Αυγής. Χ. Παπαδοπούλου: Τι παπούτσια φορούσαν; Παν. Φύσσας: Φορούσαν μπότες και ήταν ομοιόμορφα ντυμένοι, έβριζαν και ήταν επιθετικοί. Κα Παπαδοπούλου: Θα μπορούσε να αποφευχθεί ο φόνος; Παν. Φύσσας: Ναι, αν είχε πάει η Αστυνομία να προστατεύσει τα παιδιά ή να τα βάλει μέσα στο Κοράλλι. Ε. Τομπαζόγλου (δείχνοντας φωτογραφία ομάδας Χρυσαυγιτών): Μοιάζει η περιβολή αυτή με όσων ήταν εκεί; Παν. Φύσσας: Ναι. Ε. Τομπαζόγλου: Εκείνο το βράδυ πόσα άτομα συνελήφθησαν; Παν. Φύσσας: Απ όσο γνωρίζω, ένας. Ε. Τομπαζόγλου: Συνελήφθη κάποιος από τους 60; Παν. Φύσσας: Απ όσο ξέρω όχι. Στη συνέχεια έλαβαν το λόγο οι συνήγοροι του ΠΑΜΕ. Θ. Θεοδωρόπουλος: Γνωρίζετε αν πριν από τη δολοφονία του γιου σας είχε προηγηθεί άλλο περιστατικό από άτομα της Χρυσής Αυγής; Παν. Φύσσας: Ναι, μέλη του ΠΑΜΕ είχαν δεχθεί επίθεση με σιδηρολοστούς μερικές ημέρες πριν. Αυτό το άκουσα από τα ΜΜΕ. Θ. Θεοδωρόπουλος: Για αυτή την πράξη ξέρετε αν την ίδια μέρα της δολοφονίας υπήρχε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γεγονότα του ΠΑΜΕ;

6 Παν. Φύσσας: Δεν ξέρω. Εκ μέρους των συνηγόρων στην υπόθεση των Αιγύπτιων αλιεργατών τέθηκαν οι παρακάτω ερωτήσεις στον μάρτυρα: Τ. Ζώτος: Αυτοί οι 60 ήρθαν όλοι μαζί; Έφυγαν μαζί; Γνωρίζετε αν τα άτομα αυτά είχαν κάνει επίθεση σε μετανάστες στην περιοχή; Παν. Φύσσας: Γνωρίζω κάτι για Αιγύπτιους μετανάστες αλλά δεν ξέρω πολλά. Τ. Ζώτος: Αυτές οι επιθέσεις γίνονται από μεμονωμένους ή οργανωμένους; Παν. Φύσσας: Δεν ξέρω αλλά πιστεύω οργανωμένους. Θ. Καμπαγιάννης: Ο γιος σας ή οι φίλοι του βρέθηκαν να έχουν κάποιο όπλο πάνω τους; Παν. Φύσσας: Όχι. Θ. Καμπαγιάννης: Γιατί λέτε πως όσοι είδαν τη δολοφονία δεν πήγαν να καταθέσουν; Παν. Φύσσας: Γιατί φοβούνται. Κ. Παπαδάκης: Για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες ακούσατε πριν ή μετά τη δολοφονία του γιου σας; Παν. Φύσσας: Δεν είμαι σίγουρος, είχα ακούσει και για άλλο ένα παιδί που το σκότωσαν πάνω σε ένα ποδήλατο. Κ. Παπαδάκης: Ο γιος σας έγραφε τα τελευταία χρόνια αντιφασιστικούς στίχους; Παν. Φύσσας: Δύο και κάτι χρόνια. Κ. Παπαδάκης: Τι τον ενέπνεε ; Παν. Φύσσας: Τα τραγούδια του μιλούσαν για αγάπη και ειρήνη. Κ. Παπαδάκης: Χαρακτηρίσατε τη δολοφονία σχεδιασμένη, γιατί; Παν. Φύσσας: Από τον τρόπο που έγινε.

7 Κ. Παπαδάκης: Το μνημείο του γιου σας ξέρετε ποιοι το βεβηλώνουν; Παν. Φύσσας: Δεν ξέρω, αλλά δυο φορές έχουν βάλει τον αγκυλωτό σταυρό. Κ. Παπαδάκης: Η δήλωση του Μιχαλολιάκου περί πολιτικής ευθύνης σάς ασκεί κάποια επιρροή για την άποψή σας για τη δολοφονία; Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος παρενέβη, αποτρέποντας την απάντηση. Παν. Φύσσας: Τα χέρια του Μιχαλολιάκου είναι βαμμένα με το αίμα του γιου μου. Κατά διαδικασία εξέτασης του μάρτυρα από την Πολιτική Αγωγή η Πρόεδρος συχνά παρενέβαινε ώστε οι συνήγοροι να μην θέτουν ερωτήσεις που σχετίζονται με την κατηγορία για συμμετοχή και διεύθυνση στην εγκληματική οργάνωση, επειδή όπως αποφασίστηκε στην 9η δικάσιμο στις 29 Ιουνίου 2015, η Πολιτική Αγωγή μπορεί να παρίσταται για την οικογένεια Φύσσα, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και την υπόθεση των αιγυπτίων αλιεργατών αλλά όχι για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης. Στο σημείο αυτό η Πολιτική Αγωγή κατέθεσε αίτημα, επειδή δεν διατάχθηκε αυτεπάγγελτη έρευνα για τις δηλώσεις Μιχαλολιάκου περί ανάληψης από τη Χρυσή Αυγή της πολιτικής ευθύνης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, να αναζητηθεί το cd της ραδιοφωνικής εκπομπής με τις δηλώσεις του και να συμπεριληφθεί στα έγγραφα της δικογραφίας. VI. Οι ερωτήσεις της υπεράσπισης O Σωτηρόπουλος, συνήγορος Άγγου, ρώτησε τον μάρτυρα αν υπήρχε μέσα στο ασθενοφόρο άλλο άτομο πλην του γιατρού. Ο μάρτυρας απάντησε ότι έτσι νομίζει και όταν τον ρώτησε αν γνωρίζει το όνομα του γιατρού που μίλησε για «επαγγελματικό χτύπημα», ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. Βελέντζα, συνήγορος Καλαντζόγλου: Σέβομαι το πένθος σας. Παν. Φύσσας: Σιγά μη σέβεσαι, αν σεβόσουν δε θα ήσουν εδώ. Βελέντζα: Είχατε ζητήσει από την ανακρίτρια να προσκομίσει οπτικοακουστικό υλικό από το Πρώτο Θέμα, που είχε δημοσιεύσει τη φωτογραφία του γιου σας; Ο μάρτυρας αρνήθηκε να απαντήσει σε αυτή και στις υπόλοιπες ερωτήσεις της. Συνήγορος Καλαρίτη: Το Κοράλλι ήταν το άντρο της Χρυσής Αυγής, όπως μάθατε μετά. Αφού το σπίτι σας ήταν κοντά, πώς και δεν το ξέρατε; Παν. Φύσσας: Σας απάντησα πως δεν το ήξερα.

8 Συνήγορος Καλαρίτη: Ο αδερφός σας σας είπε λεπτομέρειες ή μόνο ότι χτυπήθηκε ο γιος σας; Παν. Φύσσας: Μόνο ότι χτυπήθηκε. Σε ότι αφορά το περιεχόμενο των τραγουδιών του Παύλου Φύσσα, ο συνήγορος Καλαρίτη σχολίασε: «Δεν είναι αντιφασιστικά τραγούδια αυτά», προκαλώντας την αγανάκτηση του κοινού. Τσάγκας, συνήγορος Μιχάλαρου: Ο Ρουπακιάς φορούσε τα ίδια ρούχα στο βίντεο με αυτά που φόραγαν αυτοί στις φωτογραφίες; Παν. Φύσσας: Νομίζω πως όχι. Τσάγκας: Πιστεύετε πως οι κατηγορούμενοι γνώριζαν τον Παύλο προσωπικά; Παν. Φύσσας: Δεν το ξέρω. Τσάγκας: Ο γιος σας στην καθημερινότητα του έπαιρνε μέτρα αυτοπροστασίας; Παν. Φύσσας: Όχι. Ο Ρουμπέκας, συνήγορος Ρουπακιά, υπέβαλε ερωτήσεις σχετικά με την ειδοποίηση που έλαβε ο Ρουπακιάς για να μεταβεί στον τόπο του εγκλήματος. Πρόεδρος: Η θέση του πελάτη σας είναι πως δεν έλαβε μήνυμα; Ρουμπέκας: Από τη δικογραφία προκύπτει ότι δεν έλαβε. Πρόεδρος: Παρ όλα αυτά βρέθηκε αμέσως στο χώρο. Ρουμπέκας: Οι άλλοι φίλοι του γιου σας τι έκαναν τη στιγμή που τον παρενοχλούσαν; Παν. Φύσσας: Δεν ξέρω, τους είπε τρέξτε και έφυγαν όλοι, προφανώς για να σωθούν. Ρουμπέκας: Στον γιατρό που σας είπε ότι ήταν επαγγελματικό το χτύπημα γιατί δεν του είπατε να έρθει να καταθέσει; Παν. Φύσσας: Δεν το σκέφτηκα. Εκείνη την ώρα έχασα το παιδί μου. Ρουμπέκας: Ο οδηγός του ασθενοφόρου που ήρθε από την Ελευσίνα μετά από 25 λεπτά σας είπε να καταγγείλετε την αργοπορία συναδέλφων του από κοντινότερο νοσοκομείο. Εσείς πιστεύετε ότι θα άλλαζε κάτι αν ερχόταν νωρίτερα;

9 Παν. Φύσσας: Το παιδί όταν του μιλούσα στο αφτί ήταν παγωμένος και κατουρημένος και του μιλούσα μήπως τον επιστρέψω. Ρουμπέκας: Ρίχνετε ευθύνες στους αστυνομικούς ότι δεν μπόρεσαν να σώσουν τον Παύλο; Παν. Φύσσας: Τους ρίχνω ευθύνες ότι δεν ήταν από την πλευρά των παιδιών. Ρουμπέκας: Ο γιατρός μίλησε για στρίψιμο του μαχαιριού για να καλύψει τις ευθύνες του ΕΚΑΒ και τίποτα άλλο. Η τελευταία αυτή φράση του Ρουμπέκα προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από το κοινό και την Πολιτική Αγωγή. Ρουμπέκας: Γιατί ο Ρουπακιάς να κινήθηκε στο αντίστροφο ρεύμα σε δρόμο ευρείας κυκλοφορίας, δεν θα εγκλωβιζόταν; Αυτό δεν δείχνει ερασιτεχνισμό; Έχετε ακούσει για τις συνθήκες δολοφονίας Φουντούλη και Καπελώνη;[Φουντούλης και Καπελώνης: μέλη της Χρυσής Αυγής, θύματα επίθεσης στο Νέο Ηράκλειο, στις ] Παν. Φύσσας: Όχι, δεν ξέρω. Συνήγορος Ν. Τσόρβα: Η Ελλάδα θρηνεί τρία παιδιά. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο. Πολλοί από το κοινό αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι. Θ. Καμπαγιάννης: Προσβάλλετε τον μάρτυρα. Συνήγορος Ν. Τσόρβα: Έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή σας που να συνδέει τη δολοφονία με τον Τσόρβα; Ο Τσόρβας έφτασε στο χώρο πολύ μετά τη δολοφονία, εσείς ξέρετε αν ο εντολέας μου συνδέεται με την πράξη; Παν. Φύσσας: Όχι, δεν γνωρίζω. Αλπανίδης, συνήγορος Ευγενικού: Ο Ρουπακιάς όταν πλησίασε τον γιο σας, αυτός αιφνιδιάστηκε; Παν. Φύσσας: Δεν ξέρω. Αλπανίδης: Ο γιος σας ήταν γεροδεμένος, όπως λέτε. Θα μπορούσε να του επιτεθεί ο Ρουπακιάς;

10 Στο σημείο αυτό η Πρόεδρος παρενέβη, λέγοντας ότι δεν αφορούν τον μάρτυρα αυτές οι ερωτήσεις. Ρουσσόπουλος, συνήγορος Λαγού: Ο Τζέλης προσπάθησε να εκμαιεύσει απαντήσεις από τον μάρτυρα. Πρόεδρος: Να περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθούν οι ερωτήσεις προς τον μάρτυρα. Έπειτα οι υπόλοιποι συνήγοροι υπεράσπισης ρωτήθηκαν ένας ένας εάν θέλουν να συμμετέχουν στη διαδικασία εξέτασης του μάρτυρα. Εκείνοι απαντούσαν χαρακτηριστικά: «Καμία ερώτηση». Επίσης, κανένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης της ηγετικής ομάδας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα. Λίγο πριν από το τέλος της διαδικασίας ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Τ. Ζώτος, επισήμανε ότι η σημερινή διαδικασία ανέδειξε το εκκρεμές ζήτημα της έλλειψης των τεχνικών μέσων για προβολή βίντεο και φωτογραφιών στην αίθουσα και επανέλαβε το αίτημα να γίνει δεκτή η χρήση τους. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε. Την Παρασκευή 2/10 το δικαστήριο θα προχωρήσει στην εξέταση της μητέρας και της αδελφής του Παύλου Φύσσα.

23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015

23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015 Ημέρα 23: «Είσαι ο επόμενος, θα σας σκοτώσουμε» 23η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 21/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015. Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015. Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 31: «ΔΕΝ ΒΓΗΚΑ ΕΞΩ, ΚΟΙΤΑΓΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ» 31η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 19.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας Εξέταση Αιτημάτων Ολοκλήρωση κατάθεσης Βίντση

ΙΙΙ. Εξέλιξη της διαδικασίας Εξέταση Αιτημάτων Ολοκλήρωση κατάθεσης Βίντση ΗΜΕΡΑ 73: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 73 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 11.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση. 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015

Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση. 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015 Ημέρα 24: Δεν υπήρξε καμία συμπλοκή, δεχθήκαμε επίθεση 24η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 22/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 25: ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 25η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 74: ΕΞΕΤΑΣΗ ΜΑΡΤΥΡΑ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 74η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 14.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ. 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο ΗΜΕΡΑ 75: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΚΟΝΤΟΝΙΚΟΛΑ 75η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 15.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015

ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015 ΗΜΕΡΑ 19: ΗΡΘΑΝ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ 19η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Στη σημερινή δικάσιμο διαπιστώθηκε ότι πλέον οι αστυνομικές

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015

ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ. 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015 ΗΜΕΡΑ 30: ΑΟΠΛΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ 30η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 18/11/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Είναι δυνατή η πρόσβαση και παρακολούθηση τη δίκης από το κοινό,

Διαβάστε περισσότερα

40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 40: ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΑ 40η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 17.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ. 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ. 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 66: ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΑ ΜΠΙΑΓΚΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ 66η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 10.06.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 42: «ΑΝΗΣΥΧΗΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΒΑΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ» 42η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 23.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε»

ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε» ΗΜΕΡΑ 34: Απειλήθηκε πάλι η μάρτυρας «πάρτε την, αλλά δεν τη σώζετε» 34η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 02.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ. 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 32: ΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟ ΟΦΕΙΛΩ ΣΤΟΝ ΠΑΥΛΟ 32η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 24.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή!

Αποκάλυψη σοκ στη δίκη της μικρής Άννυ: Την τεμάχισαν ζωντανή! ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ Σχεδόν βέβαιος για τον τεμαχισμό της 4χρονης Άννυ όσο ήταν εν ζωή, εμφανίστηκε ο ιατροδικαστής, Νίκος Καρακούκης ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ. 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών,

ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ. 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, ΗΜΕΡΑ 72: ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΟΥ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ Δ. ΒΙΝΤΣΗ 72η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών, 08.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 67η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 24.06.2016. I. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με επίδειξη και παρακράτηση

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα

ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα ΗΜΕΡΑ 38: Ζώτος: Η επίθεση έγινε αιφνιδιαστικά με σχεδιασμό σαν ενέδρα 38η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 10.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ. 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015

ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ. 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015 ΗΜΕΡΑ 20: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΤΣΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟ 20η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 08/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο και δικάσιμοι του μηνός Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ

ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ ΗΜΕΡΑ 71: ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΥΡΑ Δ. ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗ 71η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 04.07.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό,

Διαβάστε περισσότερα

22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015

22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015 ΗΜΕΡΑ 22: ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΡΗΚΕ; 22η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 15/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015

ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015 ΗΜΕΡΑ 21: Όποιον ρωτούσα, μου έλεγε «όχι, τώρα ήρθα» 21η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13/10/2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Εισαγγελέας: Δευτέρα 03/10/2011, η ημέρα της δολοφονίας της Souzan Anders. Παρατηρήσατε κάτι περίεργο στην συμπεριφορά του κατηγορούμενου; Εισαγγελέας Γνωρίζετε τον κατηγορούμενο; Ναι, τον γνωρίζω καλά. Δουλεύουμε μαζί, τα τελευταία 8 χρόνια, στο ταμείο της Τράπεζας «Goliath». Και έχουμε μια, αρκετά στενή, φιλική σχέση. To θύμα το γνωρίζατε;

Διαβάστε περισσότερα

29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015

29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015 ΗΜΕΡΑ 29: Προφανώς δεν ήταν Ολυμπιακοί 29η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 13.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015

35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015 ΗΜΕΡΑ 35: Δίκη σε συνθήκες τρομοκρατίας 35η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 04.12.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης της

Διαβάστε περισσότερα

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά.

Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Εισαγγελέας Συνήγορος: Μπορείτε να δηλώσετε την σχέση σας με το θύμα; Paul: Είμαι ο αδελφός της ο μεγαλύτερος. Πέντε χρόνια διαφορά. Συνήγορος: Πώς ήταν η σχέση σας με την αδελφή σας; Paul: Την αγαπούσα,

Διαβάστε περισσότερα

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή

Αγγελική Δαρλάση. Το παλιόπαιδο. Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή Αγγελική Δαρλάση Το παλιόπαιδο Εικονογράφηση Ίρις Σαμαρτζή σε όλους αυτούς που οραματίστηκαν έναν καλύτερο κόσμο και προσπαθούν για να γίνει, έστω και λίγο, καλύτερος 6 «Φτώχεια δεν είναι μόνο η έλλειψη

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο;

Σκηνή 1 η. Μπαίνει η γραμματέας του φουριόζα και τον διακόπτει. Τι θες Χριστίνα παιδί μου; Δε βλέπεις που ομιλώ στο τηλέφωνο; Σκηνή 1 η Βρισκόμαστε στο γραφείο του ψυχίατρου Σωτήριου Σώθηκες! Ο γιατρός μιλά στο τηλέφωνο με έναν πελάτη Τι μου λέτε αγαπητέ μου! `Ώστε έτσι έχουν τα πράγματα λοιπόν! Αν σας καταλαβαίνω; Μα είναι ερώτηση

Διαβάστε περισσότερα

Αυήγηση της Οσρανίας Καλύβα στην Ειρήνη Κατσαρού

Αυήγηση της Οσρανίας Καλύβα στην Ειρήνη Κατσαρού Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας χωριάτης κι ήτανε φτωχός. Είχε ένα γάιδαρο και λίγα τάλαρα. Εσκέφτηκε τότε να βάλει τα τάλαρα στην ουρά του γαϊδάρου και να πάει να τον πουλήσει στο παζάρι στην πόλη. Έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Μπεχτσή Μαρία του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών. 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών. 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 26: Ο Παύλος πέθανε αβοήθητος, σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια αστυνομικών 26η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 06.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα,

33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, ΗΜΕΡΑ 33: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΦΥΓΕΤΕ 33η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 25.11.2015 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ. 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών,

ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ. 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, ΗΜΕΡΑ 83: Έναρξη κατάθεσης Αμπουζίντ Εμπάρακ 83 η Συνεδρίαση, Εφετείο Αθηνών, 09.09.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης παρακολούθησης τη δίκης από το κοινό, με

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Β 1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα πηγαίναμε στην πλατεία. Εκεί είχε κόκκινο φανάρι. Και ο πίσω μας ο Ηλίας επειδή ήθελε να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν έφτανα πουθενά. Στο μυαλό, μου έρχονταν διάφορες ιδέες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ 14 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Ισχυρή Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση με αρμοδιότητες και πόρους» ΑΘΗΝΑ, 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα.

Προσπάθησα να τον τραβήξω, να παίξουμε στην άμμο με τα κουβαδάκια μου αλλά αρνήθηκε. Πιθανόν και να μην κατάλαβε τι του ζητούσα. Μια μέρα πήγαμε στην παιδική χαρά με τις μαμάδες μας. Ο Φώτης πάντα με το κορδόνι στο χέρι. Αν και ήταν ένα χρόνο μεγαλύτερός μου, ένιωθα πως έπρεπε πάντα να τον προστατεύω. Σίγουρα δεν ήταν σαν όλα τα

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ. Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις.

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ. Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις. ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 6 του περί Δικηγόρων Νόμου ΙΟΥΝΙΟΣ 2018 ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις. Όλες οι απαντήσεις να τεκμηριώνονται με αναφορά στη

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998

Αριθμός ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998 Σελίδα 1 από 5 ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αντιμωλία αθωωτική Αριθμός 16321 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ Του Γ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης Συνεδρία της 2 Δεκεμβρίου 1998 Σύνθεση Κατηγορούμενος Πράξη

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνες: Eύα Καραντινού

Εικόνες: Eύα Καραντινού Εικόνες: Eύα Καραντινού H Kοκκινοσκουφίτσα Mια φορά κι έναν καιρό, έμεναν σ ένα χωριουδάκι μια γυναίκα με το κοριτσάκι της, που φορούσε μια κόκκινη σκουφίτσα. Γι αυτό ο κόσμος την φώναζε Κοκκινοσκουφίτσα.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα

68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016

68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016 68η Συνεδρίαση, Αίθουσα Τελετών Εφετείου Αθηνών 27/6/2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Για πρώτη φορά συνεδρίασε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά τη μεταφορά της δίκης από τις γυναικείες φυλακές

Διαβάστε περισσότερα

: 20cmX15cm ( ), 40cmX15 (ANOIKTO) 01 E. Μια γκρίζα εκδροµή

: 20cmX15cm ( ), 40cmX15 (ANOIKTO) 01 E. Μια γκρίζα εκδροµή 01 E Μια γκρίζα εκδροµή 02 03 Ένα βράδυ, γύρω στις 03:00 π.μ. ο Φίλιππος, 17 ετών, κάλεσε στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056. Ήταν ένα δύσκολο βράδυ για εκείνον, παραμονές των τελικών

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα.

Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. 1. Πριν από λίγες μέρες πήγα για κούρεμα. Καιρό είχες να ρθεις, Κλουζ, μου είπε ο κύριος Κολχάαζε, ανοιγοκλείνοντας το ψαλίδι του επικίνδυνα κοντά στο αριστερό μου αυτί. Εγώ τα αγαπώ τ αυτιά μου. Γι αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα δημιουργήθηκε από την EASST, μία ανεξάρτητη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2009 στην Αγγλία με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας.

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ. ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Η Γη, κυρία Νατάσα, έχει το σχήμα μιας σφαίρας. ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΝΑΤΑΣΑ (Μέσα στην τάξη προς το τέλος του μαθήματος) Λοιπόν παιδιά αυτό ήταν το σημερινό μας μάθημα. Για να ανακεφαλαιώσουμε. Ποιο είπαμε ότι είναι το σχήμα της Γης;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΩΤΟΓΗΡΟΥ Πρωτοδίκου Διοικητικών Δικαστηρίων ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010 Έμπλεη ευγνωμοσύνης, με βαθιά

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης.

Εκμυστηρεύσεις. Πετρίδης Σωτήρης. Εκμυστηρεύσεις Πετρίδης Σωτήρης Email: sotospetridis@yahoo.gr 1 1.ΕΚΚΛΗΣΙΑ/ΕΣΩΤ-ΝΥΧΤΑ Η εκκλησία είναι κλειστή και ο µόνος φωτισµός που υπάρχει είναι από τα κεριά. Στα στασίδια δεν υπάρχει κόσµος. Ένας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντες στη διαδικασία ήταν δυο (2) κατηγορούμενοι, οι Ι.-Β. Κομιάνος και Κ. Κορκοβίλης.

Παρόντες στη διαδικασία ήταν δυο (2) κατηγορούμενοι, οι Ι.-Β. Κομιάνος και Κ. Κορκοβίλης. ΗΜΕΡΑ 82: ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΦΥΣΣΑ 82 η Συνεδρίαση, Κλειστή Κεντρική Φυλακή Γυναικών Κορυδαλλού, 08.09.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο Εξακολουθεί να υπάρχει η δυνατότητα πρόσβασης και παρακολούθησης τη δίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, αναφέρεστε σε υπαρκτό πρόβλημα. Εύστοχα καταθέσατε την ερώτησή σας. Είναι σαφές ότι αναφερόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη Συγγραφέας Ραφαέλα Ρουσσάκη Εικονογράφηση Αμαλία Βεργετάκη Γεωργία Καμπιτάκη Γωγώ Μουλιανάκη Ζαίρα Γαραζανάκη Κατερίνα Τσατσαράκη Μαρία Κυρικλάκη Μαριτίνα Σταματάκη Φιλία Πανδερμαράκη Χριστίνα Κλωνάρη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

SAFER INTERNET DAY 2018

SAFER INTERNET DAY 2018 SAFER INTERNET DAY 2018 Τι θα άλλαζε στην αρχαία Ελλάδα αν υπήρχε το διαδίκτυο; Δημοτικό σχολείο Athener Schule Τάξεις Γ, Δ, Ε, ΣΤ' Οι άθλοι του Ηρακλή και η επικοινωνία με τον Ευρυσθέα γίνονται εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε

ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε ΗΜΕΡΑ 43: Δεν μπορούσαμε να αποτρέψουμε τη δολοφονία. Αυτό μπορούσαμε αυτό κάναμε 43η Συνεδρίαση, Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 11.01.2016 Ι. Πρόσβαση στο δικαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών

Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Κωνσταντινίδου Αγγελίνα του Χρήστου, 8 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015

12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015 ΗΜΕΡΑ 12: ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ; 12η Συνεδρίαση, Γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού, Αθήνα, 16/07/2015 Ι. Για την αίθουσα του δικαστηρίου: εξακολουθούν να υφίστανται τα ίδια προβλήματα που επισημαίνονται

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love)

ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ. Στίχοι τραγουδιών του. Δεν υπάρχει γιατρειά για την αγάπη (Ain t no cure for love) http://hallofpeople.com/gr.php?user=κοέν%20λέοναρντ ΛΕΟΝΑΡΝΤ ΚΟΕΝ Στίχοι τραγουδιών του Από το http://lyricstranslate.com/el/leonard-cohen-lyrics.html (Ain t no cure for love) Σε αγαπούσα για πολύ, πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα

ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα ΑΝ ΚΑΙ ΖΩ ΣΤΟΝ ΒΥΘΌ, το ξέρω καλά πια. Ο καλύτερος τρόπος να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους και να τους πεις όσα θέλεις είναι να γράψεις ένα βιβλίο. Υπάρχουν έξι βιβλία με τις ιστορίες μου, μα σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

Από τους μαθητές/τριές Μπεγκέγιαγ γ Χριστιάνα Παπαδάκης Χριστόφορος Παπαδάκης Π Κωνσταντίνος Ροδουσάκης Μάνος Ραφτοπούλου Πόπη

Από τους μαθητές/τριές Μπεγκέγιαγ γ Χριστιάνα Παπαδάκης Χριστόφορος Παπαδάκης Π Κωνσταντίνος Ροδουσάκης Μάνος Ραφτοπούλου Πόπη BULLING Από τους μαθητές/τριές έ Μπεγκέγιαγ γ Χριστιάνα Παπαδάκης Χριστόφορος Παπαδάκης Π Κωνσταντίνος Ροδουσάκης Μάνος Ραφτοπούλου Πόπη Δεν έχουν όλες οι πόλεις του κόσμου ειρήνη! Κάποιες έχουν πόλεμο.

Διαβάστε περισσότερα

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ

17.Γ. ΠΡΟΣΤΧΑ ΑΝΕΚΔΟΣΑ ΜΕ ΣΟΝ ΣΟΣΟ 4 - ΧΑΣΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΤ ΜΑΡΙΑ το Δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της: -Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Γεννήθηκα πολύ μακριά. Δεν γνωρίζω ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους θυμάμαι. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό σαν ανάμνηση

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ 12 o Δημ. Σχ. Αθηνών Τάξη Δ 7/4/2014 ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Α. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Β. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 1. 2. Συμπληρώνω τα κενά με Παρακείμενο ή Υπερσυντέλικο: Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι... (αναπτύσσω)

Διαβάστε περισσότερα

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου.

Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ο νονός μου είναι ο καλύτερος συγγραφέας τρελών ιστοριών του κόσμου. Ζητήστε του την Κοκκινοσκουφίτσα... δεν την ξέρει, τη Σταχτοπούτα ούτε αυτή την ξέρει, τη Μικρή Γοργόνα ή το λύκο και τα τρία γουρουνάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ:ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΥΓΟ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ:ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΥΓΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ:ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΑΥΓΟ Α ΣΚΗΝΗ: (Αυγό+κότα) ΑΥΓΟ: Γεια σας, εγώ είμαι ο Μήτσος. Ζω σ αυτό το κοτέτσι σαν όλα τα αυγά. Βαρέθηκα όμως να μαι συνέχεια εδώ. Θέλω να γνωρίσω όλον τον κόσμο. Γι αυτό σκέφτομαι

Διαβάστε περισσότερα

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία

Νάιμ. Μόνο η αγάπη. Λίγα λόγια για την ιστορία Νάιμ Μόνο η αγάπη ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης Εικονογράφηση: Κατερίνα Χαδουλού Σειρά: Φραουλίτσα Έτος έκδοσης: 2018 Λίγα λόγια για την ιστορία Μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα