ΕΙΑΓΨΓΗ ΓΕΝΙΚΟ ΦΟΛΙΟ ΕΠΙ ΣΟΤ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΟ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΑΓΨΓΗ ΓΕΝΙΚΟ ΦΟΛΙΟ ΕΠΙ ΣΟΤ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΟ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09"

Transcript

1 ΕΙΑΓΨΓΗ ΓΕΝΙΚΟ ΦΟΛΙΟ ΕΠΙ ΣΟΤ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΟ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09

2 ΕΙΑΓΨΓΗ ΓΕΝΙΚΟ ΦΟΛΙΟ ΕΠΙ ΣΟΤ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΟ Αν και τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών είχαν εξαιρετικό ενδιαφέρον η συζήτηση γύρω από αυτά τελείωσε σχετικά γρήγορα. Προφανώς η μεγάλη ήττα που υπέστη η ΝΔ μετέφερε την ατζέντα των ΜΜΕ (τα οποία, εν πολλοίς, καθορίζουν το περιεχόμενο και την κατεύθυνση των πολιτικών συζητήσεων στη χώρα) στο πεδίο των εσωκομματικών εξελίξεων. Δευτερευόντως, η εντυπωσιακή διψήφια και πέραν των προβλέψεων διαφορά στο εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΟΚ δημιούργησε ισχυρή πίεση (ακόμη και σε επικοινωνιακό επίπεδο) να δοθεί έμφαση στην άμεση ανάληψη δράσης, στην αποτελεσματικότητα και στην εμπέδωση του γεγονότος ότι υπάρχει σχέδιο διακυβέρνησης.

3 Λίγα λόγια για το εθνικό εκλογικό αποτέλεσμα (με τον κίνδυνο να μην κομίζουν πλέον γλαύκα, δεδομένου ότι έχουν επαρκώς καλυφθεί) Σο γεγονός ότι το ΠΑΟΚ θα κέρδιζε τις εκλογές ήταν ξεκάθαρο από καιρό. Εκείνο που δεν μπορούσε μέχρι την τελευταία στιγμή να διαφανεί ήταν το μέγεθος της διαφοράς. Η κρίσιμη καμπή για τη ΝΔ τοποθετείται στο επτέμβριο του 2008, όταν ο Κ. Κραμανλής, απώλεσε την αξιοπιστία του και εμφανίστηκε αδύναμος, ελεγχόμενος και αδρανής. το διάστημα που μεσολάβησε έως την προκήρυξη των εκλογών δεν έκανε απολύτως τίποτα για να αναστρέψει την κατάσταση αντιθέτως. Εμφανίστηκε αδρανής ακόμη και μετά το δυσμενές αποτέλεσμα των εκλογών του ευρωκοινοβουλίου. Επιστρέφοντας, λοιπόν, στην παράμετρο του μεγέθους της διαφοράς, θα μπορούσαμε να συνοψίσουμε τις βασικές εξηγήσεις για αυτήν στα παρακάτω 5 σημεία:

4 Πέντε σημεία Οι βασικές εξηγήσεις για το μέγεθος της διαφοράς 1. Σις τελευταίες ημέρες λειτούργησε στους ψηφοφόρους, κατά κύριο λόγο στους αναποφάσιστους, η ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα, δηλαδή να αναδειχθεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. 2. Ο Γ. Παπανδρέου είχε στην εκλογική αυτή μάχη το πλεονέκτημα της πρώτης ευκαιρίας, την οποία δικαιούνταν στη συνείδηση των ψηφοφόρων. Αυτή η παράμετρος ισορροπούσε τη μηδενιστική θεώρηση στην οποία εξωθούνταν οι ψηφοφόροι («όλοι τα ίδια είναι», «δεν πιστεύω κανέναν» κ.λπ.). Και βεβαίως ο Γ. Παπανδρέου αποτελούσε μία θελκτικότερη διέξοδο συγκρινόμενος με τον Κ. Καραμανλή που απλώς ζητούσε μία τρίτη ευκαιρία επώδυνων επιλογών. 3. Σο ΠΑΟΚ οδηγήθηκε στις εκλογές με δομημένη πολιτική ατζέντα. Κατάφερε μάλιστα, πλησιάζοντας προς τις εκλογές, να διατυπώσει με μεγαλύτερη σαφήνεια -σε σχέση με τη γενικότητα και την ασάφεια του λόγου που διατυπώνονταν κατά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου- την πρότασή του για την έξοδο από την κρίση. υγχρόνως το ΠΑΟΚ υποστήριξε την ατζέντα αυτή με μία συνεπή και ορθά αρθρωμένη επικοινωνία.

5 Πέντε σημεία Οι βασικές εξηγήσεις για το μέγεθος της διαφοράς 4. Από την άλλη μεριά η ΝΔ επένδυσε με εμμονή και έμφαση στον τραυματισμένο και αμφισβητούμενο -ήδη από το επτέμβριο του ηγέτη, του οποίου τα στρατηγικά πλεονεκτήματα έκτοτε κατέρρεαν ραγδαία. Ουσιαστικά εγκλωβίστηκε, ελαχιστοποιώντας τα περιθώρια διατύπωσης εναλλακτικής πολιτικής πλατφόρμας. 5. Ο προεκλογικός λόγος της ΝΔ δεν επέτρεπε οποιαδήποτε προσδοκία. Αυτό σε συνδυασμό με το βεβαρυμμένο παρελθόν της διακυβέρνησης και την απολεσθείσα πειστικότητα του Κ. Καραμανλή, λειτούργησε απωθητικά στους ψηφοφόρους. υγχρόνως το ΠΑΟΚ κατάφερνε να δημιουργήσει ένα πλαίσιο έστω και αμυδρής ή ασαφούς- προσδοκίας κυρίως στο βασικό διακύβευμα των εκλογών την οικονομία.

6 Σρεις παράμετροι που συνετέλεσαν στην εντυπωσιακή διαφορά 1. Οι πρωτοφανείς μετακινήσεις των ψηφοφόρων (αναλυτικά στο διάγραμμα που ακολουθεί). Σο 8% των ψηφοφόρων της ΝΔ, το 10% των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, το 20% των ψηφοφόρων του ΤΡΙΖΑ, το 10% των ψηφοφόρων του ΛΑΟ και το 27% των ψηφοφόρων των ΟΙΚΟΛΟΓΨΝ ΠΡΑΙΝΨΝ μετακινήθηκε προς το ΠΑΟΚ 2. Σο γεγονός ότι περίπου 4 στους 10 ψηφοφόρους που προσήλθαν για πρώτη φορά στις κάλπες ψήφισαν ΠΑΟΚ. 3. Η εντυπωσιακή συσπείρωση, της τάξης του 94%, που σημείωσε το ΠΑΟΚ (αναλυτικά στο διάγραμμα που ακολουθεί).

7 ΜΕΣΑΚΙΝΗΗ ΧΗΥΟΥΟΡΨΝ ΑΛΛΨΝ ΚΟΜΜΑΣΨΝ ΣΟΤ 2007 ΠΡΟ ΠΑΟΚ ΝΔ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ ΟΙΚΟΛ. ΠΡΑΙΝΟΙ 27,3% ΛΑ.Ο. 16,7% υσπείρωση: 94,1% Τ.ΡΙΖ.Α 20,4% υσπείρωση: 82,6% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ 6,7% ΛΑ.Ο. 10,3% Κ.Κ.Ε 2,5% Κ.Κ.Ε 10,0% Τ.ΡΙΖ.Α 2,6% ΝΔ 7,7% ΠΑΟΚ 2,2% ΠΗΓΗ: Κοινό exit poll 7 εταιρειών δημοσκόπησης, Βουλευτικές Εκλογές 2009

8 Δύο επισημάνσεις σε σχέση με τη συμπεριφορά των ψηφοφόρων 1. τις εκλογές αυτές είχαμε υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα αποχή (η απενοχοποίηση της αποχής και η πολιτική της διάσταση είχε βεβαίως με έντονο τρόπο καταγραφεί ήδη από τις ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ). 2. Είναι κοινή διαπίστωση πλέον ότι χαλαρώνει η παραδοσιακή σχέση με τα κόμματα. Σα δύο μεγάλα κόμματα διατηρούν ένα στενό, σκληρό και ελεγχόμενο πυρήνα της τάξης του 42-44% (αν θεωρήσουμε ότι αυτό αποτυπώνεται στο ποσοστό όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ «διότι πάντα αυτό ψήφιζαν»). παραπομπή στο διάγραμμα που ακολουθεί Κατά τα άλλα, παρατηρούμε το φαινόμενο των ψηφοφόρων που επιλέγουν το κόμμα το οποίο τους προσφέρει εφικτή προσδοκία, η οποία αν δεν ικανοποιηθεί θα οδηγήσει σε άρση της εμπιστοσύνης τους. Άλλωστε έχει καταγραφεί ότι περίπου το 20% των ψηφοφόρων έχουν ψηφίσει και τα δύο κόμματα. ΟΤΙΑΣΙΚΑ μπορούμε να ισχυριστούμε ότι ο δικομματισμός συνεχίζει να υφίσταται κυρίως λόγω της απουσίας αξιόπιστων εναλλακτικών λύσεων και της τουλάχιστον έως τώρα- καταγεγραμμένης άρνησης στο ενδεχόμενο συνεργασιών (γεγονός που συνεχίζει να «ωθεί» σε ψήφο προς τα δύο μεγάλα κόμματα προκειμένου να υπάρξει «σταθερότητα»).

9 ΦΡΟΝΟ ΑΠΟΥΑΗ ΧΗΥΟΤ (Ι) "ΠΑΝΣΑ ΑΤΣΟ ΧΗΥΙΖΨ" 44,0% 42,0% ΠΑΟΚ ΝΔ ΠΗΓΗ: Κοινό exit poll 7 εταιρειών δημοσκόπησης, Βουλευτικές Εκλογές 2009

10 Πάντως. Παρά την πίεση που ασκήθηκε στο εκλογικό σώμα έχουμε πεντακομματική βουλή, με το ΤΡΙΖΑ να έχει διασωθεί αν και υπέστη κλυδωνισμούς και πλήγματα που οδήγησαν σε δημοσκοπική κατάρρευση των ποσοστών του και, κατά την προεκλογική περίοδο, σε δημοσκοπική αβεβαιότητα Η αθροιστική δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων (αναλυτικότερα στη διαφάνεια που ακολουθεί), ύστερα από τη δραματική συρρίκνωση που υπέστη στις ευρωεκλογές 09 (από ψηφοφόρους είχε πέσει σε = μείωση κατά ψηφοφόρους), επανήλθε στα προηγούμενα περίπου επίπεδα μειωμένη ΟΜΨ κατά ψηφοφόρους. Δεν σημείωσε θεαματικές επιδόσεις και εκπροσωπεί πλέον το 77,4% του συνόλου των ψηφοφόρων. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ βρέθηκαν οριακά εκτός βουλής αλλά πάντως ενδυναμωμένοι σε σχέση με εκλογές 07. Αν παραμείνουν στην πολιτική ζωή και ενισχύσουν τα στοιχεία του αξιόπιστου και σοβαρού λόγου μπορούν αν είναι συντελεστές στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί.

11 ΑΘΡΟΙΣΙΚΗ ΔΤΝΑΜΗ ΠΑΟΚ-ΝΔ ΕΘΝΙΚΕ 07-ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ 09-ΕΘΝΙΚΕ 09 ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ-Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ-ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ ,9% των ψηφισάντων ,9% των ψηφισάντων ,4% των ψηφισάντων ΕΘΝΙΚΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ ' % των ψηφισάντων Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ,3% των ψηφισάντων ΕΘΝΙΚΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ '09 ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 69,4% των ψηφισάντων 72,8% των ψηφισάντων 60,1% των ψηφισάντων ,9% των ψηφισάντων ΕΘΝΙΚΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ '09 ΠΗΓΗ: Πραγματικά αποτελέσματα, ΤΠ.Ε.

12 ΚΤΡΙΨ ΚΟΡΜΟ ΣΗ ΠΑΡΟΤΙΑΗ ΣΟΙΦΕΙΑ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 ΣΗΝ Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ

13 ΚΤΡΙΨ ΚΟΡΜΟ ΠΑΡΟΤΙΑΗ ΠΕΡΙΕΦΟΜΕΝΑ Ι. Κυβέρνηση ΝΔ ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 - ΚΑΣΑΓΡΑΥΗ ΣΨΝ ΤΝΘΗΚΨΝ ΠΟΤ ΕΠΗΡΕΑΑΝ ΣΟ ΠΛΑΙΙΟ ΣΗ ΧΗΥΟΤ Α. Εξέλιξη στις αξιολογήσεις (σύγκριση ευρημάτων) Β. Η καθημερινότητα στην πόλη και η ταυτότητα των Θεσσαλονικέων Γ. Πρόθεση ψήφου: Ορισμένα ενδιαφέροντα δημοσκοπικά ευρήματα ΙΙ. Αξιωματική αντιπολίτευση ΠΑΟΚ ΙΙΙ. Νομάρχης & Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Η πόλη ΙΙ. Οι Θεσσαλονικείς ΔΕΤΣΕΡΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΠΑΡΑΣΗΡΗΕΙ ΕΠΙ ΣΨΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΨΝ Α. Η αποχή και τα άκυρα/λευκά Β. Σα αποτελέσματα Γ. Σα μπλοκ δυνάμεων 13

14 ΚΤΡΙΨ ΚΟΡΜΟ ΣΗ ΠΑΡΟΤΙΑΗ Θα προσανατολίσουμε την ανάλυση του αποτελέσματος στα δεδομένα της Α εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης και θα παρακολουθήσουμε την ανάγνωση του αποτελέσματος σε δύο επίπεδα: 1. το διάστημα που προηγήθηκε των εκλογών και σε παραμέτρους όπως αυτές προκύπτουν από τα ερευνητικά μας ευρήματα- οι οποίες διαμόρφωσαν το πλαίσιο της ψήφου. τηρίζουμε αυτήν την επιλογή, εκτός άλλων, και στο ενδιαφέρον εύρημα του κοινού exit poll των επτά εταιρειών δημοσκοπήσεων από το οποίο προκύπτει ότι το 11% αποφάσισε τι θα ψηφίσει την ημέρα των εκλογών, το 8% τις τελευταίες ημέρες και το 6% τον τελευταίο μήνα μόνο 28% δήλωσε ότι είχε αποφασίσει πολύ καιρό πριν (αναλυτικότερα στη διαφάνεια που ακολουθεί). 2. το εκλογικό αποτέλεσμα, μέσω συγκρίσεων και συσχετίσεων που ελπίζουμε ότι θα αναδείξουν ορισμένες ενδιαφέρουσες παράπλευρες πτυχές και θα συμβάλουν στη συζήτηση για την επόμενη μέρα.

15 ΣΟΙΦΕΙΑ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΕΤΝΕ της εταιρείας to the point οι οποίες αναφέρονται στην παρουσίαση 1. ΕΡΕΤΝΑ εν όψει των ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΨΝ ( ) - δείγμα Α Εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης 636 άτομα 2. ΕΡΕΤΝΑ ΓΙΑ ΖΗΣΗΜΑΣΑ ΣΗ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ (T-point) εν όψει της ΔΕΘ ( ) - δείγμα Α Εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης 619 άτομα 3. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ ( ) - δείγμα Α Εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης 657 άτομα 4. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ ( ) - δείγμα Α Εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης 481 άτομα

16 ΤΝΟΠΣΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΗ ΠΕΡΙΕΦΟΜΕΝΑ Α. Εξέλιξη στις αξιολογήσεις (σύγκριση ευρημάτων) Ι. Κυβέρνηση ΝΔ ΙΙ. Αξιωματική αντιπολίτευση ΠΑΟΚ ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 - ΚΑΣΑΓΡΑΥΗ ΣΨΝ ΤΝΘΗΚΨΝ ΠΟΤ ΕΠΗΡΕΑΑΝ ΣΟ ΠΛΑΙΙΟ ΣΗ ΧΗΥΟΤ Β. Η καθημερινότητα στην πόλη και η ταυτότητα των Θεσσαλονικέων Γ. Πρόθεση ψήφου: Ορισμένα ενδιαφέροντα δημοσκοπικά ευρήματα ΙΙΙ. Νομάρχης & Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Ι. Η πόλη ΙΙ. Οι Θεσσαλονικείς ΔΕΤΣΕΡΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΠΑΡΑΣΗΡΗΕΙ ΕΠΙ ΣΨΝ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΨΝ Α. Η αποχή και τα άκυρα/λευκά Β. Σα αποτελέσματα Γ. Σα μπλοκ δυνάμεων 16

17 ΦΡΟΝΟ ΑΠΟΥΑΗ ΧΗΥΟΤ (ΙΙ) 28% 11,0% 8,0% 6% ήμερα Σις τελευταίες 15 μέρες Σον τελευταίο μήνα Εδώ και πολύ καιρό 19% αποφάσισε το δεκαπενθήμερο της απαγόρευσης των δημοσκοπήσεων. ΠΗΓΗ: Κοινό exit poll 7 εταιρειών δημοσκόπησης, Βουλευτικές Εκλογές 2009

18 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Α. Εξέλιξη στις αξιολογήσεις Η ΚΤΒΕΡΝΗΗ ΣΗ ΝΔ 18

19 Εξέλιξη δυσαρέσκειας-ικανοποίησης από την κυβέρνηση κατά το διάστημα που προηγήθηκε των Εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου 09 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Δυσαρέσκεια Ικανοποίηση 70,2% 71,1% 67,9% 13,6% 12,9% 14,0%

20 Ικανοποίηση/δυσαρέσκεια από την κυβέρνηση της ΝΔ των ψηφοφόρων της ΝΔ 07 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 43,5% Χηφοφόροι της ΝΔ στις εθνικές εκλογές του ,3% δυσαρεστημένοι ικανοποιημένοι ΠΗΓΗ: υνδρομητική προεκλογική επτέμβριος 09 ( ) 20

21 Ηλικιακή ανάλυση της δυσαρέσκειας από την κυβέρνηση της ΝΔ Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 71,1% 76,0% 73,1% 79,8% 67,5% 59,6% Μ.Ο >65 ΠΗΓΗ: υνδρομητική προεκλογική επτέμβριος 09 ( ) 21

22 Κατά τη γνώμη σας, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ποιοτική παράμετρος στη διερεύνηση του δείκτη δυσαρέσκειας/ικανοποίησης ΟXI 68,4% ΟΤΣΕ ΝΑΙ, ΟΤΣΕ ΟΦΙ 10,0% NAI 16,2% ΔΓ/ΔΑ 5,4% ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 22

23 ε σχέση με τα μεγάλα προβλήματα της Θεσσαλονίκης συμφωνείτε με την πρόταση που ακολουθεί; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ποιοτική παράμετρος στη διερεύνηση του δείκτη δυσαρέσκειας/ικανοποίησης Η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων OXI 75,6% NAI 19,9% ΔΓ/ΔΑ 4,4% ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 23

24 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Α. Εξέλιξη στις αξιολογήσεις Η ΑΞΙΨΜΑΣΙΚΗ ΑΝΣΙΠΟΛΙΣΕΤΗ ΠΑΟΚ 24

25 Εξέλιξη δυσαρέσκειας-ικανοποίησης από την Αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΟΚ κατά το διάστημα που προηγήθηκε των Εθνικών εκλογών του Οκτωβρίου 09 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΝΔ: 70,2% Δυσαρέσκεια Ικανοποίηση 69,1% ΝΔ: 67,9% 65,5% ΝΔ: 71,1% 62,8% ΝΔ: 13,6% ΝΔ: 12,9% 14,4% ΝΔ: 14% 11,5% 10,0% υποχώρηση της δυσαρέσκειας κατά 6,3 ποσ. μονάδες την ίδια περίοδο η δυσαρέσκεια για τη ΝΔ αυξήθηκε κατά 1 ποσ. μονάδα αύξηση της ικανοποίησης κατά 4,4 ποσ. μονάδες, η οποία όμως παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το δείκτη ικανοποίησης από τη ΝΔ 25

26 Ικανοποίηση/δυσαρέσκεια από την αντιπολίτευση του ΠΑΟΚ των ψηφοφόρων του ΠΑΟΚ 07 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ψηφοφόροι του ΠΑΟΚ στις εθνικές εκλογές του ,2% 31,2% δυσαρεστημένοι ικανοποιημένοι ΠΗΓΗ: υνδρομητική προεκλογική επτέμβριος 09 ( ) 26

27 Ηλικιακή ανάλυση της δυσαρέσκειας από την αντιπολίτευση του ΠΑΟΚ Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 62,8% 72,6% 72,6% 62,1% 55,6% 48,6% Μ.Ο >65 ΠΗΓΗ: υνδρομητική προεκλογική επτέμβριος 09 ( ) 27

28 ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΗ ΔΤΑΡΕΚΕΙΑ ΑΠΟ ΣΗΝ ΚΤΒΕΡΝΗΗ ΣΗ ΝΔ & ΣΗΝ ΑΞΙΨΜΑΣΙΚΗ ΑΝΣΙΠΟΛΙΣΕΤΗ ΣΟΤ ΠΑΟΚ ΕΞΕΙΔΙΚΕΤΜΕΝΗ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Α περιφ.: 71,1% Α περιφ.: 70,2% 69,30% 66,2% 64,5% 63,90% ΝΔ ( ) ΝΔ ( ) ΠΑΟΚ ( ) ΠΑΟΚ ( ) ΠΗΓΗ: Έρευνα για ζητήματα της Θεσσαλονίκης T-point ( ) και προεκλογική συνδρομητική έρευνα ( ) 28

29 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Α. Εξέλιξη στις αξιολογήσεις Ο ΝΟΜΑΡΦΗ και Ο ΔΗΜΑΡΦΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 29

30 ΤΓΚΡΙΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΕΨΝ ΜΑΩΟΤ ΚΑΙ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟΤ 09 Πώς κρίνετε το έργο του Νομάρχη Θεσσαλονίκης; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Μάλλον θετικό 42,4% 43,4% Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό Μάλλον αρνητικό 14,3% 18,6% 33,5% 40,1% Μάιος 2009 επτέμβριος 2009 ΔΓ/ΔΑ 3,3% 4,5% *ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 & συνδρομητική έρευνα T-point

31 ΤΓΚΡΙΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΕΨΝ ΜΑΩΟΤ ΚΑΙ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟΤ 09 Πως κρίνετε το έργο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης; Ν = Χηφοφόροι του Δήμου Θεσσαλονίκης Μάλλον θετικό 39,8% 43,2% Ούτε θετικό, ούτε αρνητικό 13,4% 13,3% Μάιος 2009 επτέμβριος 2009 Μάλλον αρνητικό 44,0% 42,3% ΔΓ/ΔΑ 1,1% 2,8% *ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 & συνδρομητική έρευνα T-point

32 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Β. Η καθημερινότητα στην πόλη και η ταυτότητα των Θεσσαλονικέων Η ΠΟΛΗ 32

33 Πώς θα χαρακτηρίζατε την καθημερινή ζωή στη Θεσσαλονίκη; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ούτε εύκολη, ούτε δύσκολη (αυθ.) 18,7% Μάλλον δύσκολη 56,9% Μάλλον εύκολη 24,2% ΔΓ/ΔΑ 0,2% *ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point για ζητήματα της Θεσσαλονίκης T-point

34 ε σχέση με πέντε χρόνια πριν, θεωρείτε ότι η καθημερινή ζωή στην πόλη: Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Έχει μείνει ίδια 27,3% Έχει αλλάξει προς το χειρότερο 57,1% Έχει αλλάξει προς το καλύτερο 15,3% ΔΓ/ΔΑ 0,3% *ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point για ζητήματα της Θεσσαλονίκης T-point

35 Και ποιος κατά τη γνώμη σας ευθύνεται για αυτή την αλλαγή στην πόλη; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ν = όσοι απάντησαν ότι η καθημερινή ζωή στην πόλη έχει αλλάξει προς το χειρότερο Κυβέρνηση 36,9% Δημοτική αρχή 20,3% Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση 14,5% Πολίτες 13,8% *ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point για ζητήματα της Θεσσαλονίκης T-point

36 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Β. Η καθημερινότητα στην πόλη και η ταυτότητα των Θεσσαλονικέων ΟΙ ΘΕΑΛΟΝΙΚΕΙ 36

37 Με ποια από τις παρακάτω προτάσεις συμφωνείτε περισσότερο; Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Νιώθω περισσότερο Ευρωπαίος 6,0% Νιώθω περισσότερο Έλληνας Νιώθω περισσότερο Θεσσαλονικιός 33,8% 37,0% Νιώθω πολίτης του κόσμου 16,7% ΔΓ/ΔΑ 6,50% ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 37

38 Με ποια από τις παρακάτω προτάσεις συμφωνείτε περισσότερο; Προηγούμενη ψήφος (Ι) ΧΗΥΟ ΒΟΤΛΕΤΣΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 2007 ΤΝΟΛΟ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΣΑ ΆΛΛΟ* Νιώθω περισσότερο Ευρωπαίος 6,0% 7,1% 3,4% 8,3% 5,3% Νιώθω περισσότερο Έλληνας 33,8% 43,1% 25,3% 31,8% 32,3% Νιώθω περισσότερο Θεσσαλονικιός 37,0% 36,5% 50,0% 26,5% 35,4% Νιώθω πολίτης του κόσμου 16,7% 10,7% 16,4% 21,2% 19,6% ΔΓ/ΔΑ 6,5% 2,5% 4,8% 12,1% 7,4% *Άκυρο/Λευκό/Δεν ψήφισα/δα ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 38

39 Με ποια από τις παρακάτω προτάσεις συμφωνείτε περισσότερο; Ηλικία (II) ΗΛΙΚΙΑ ΤΝΟΛΟ >65 Νιώθω περισσότερο Ευρωπαίος 6,0% 7,8% 6,5% 6,7% 7,2% 3,0% Νιώθω περισσότερο Έλληνας 33,8% 26,3% 33,1% 29,2% 30,6% 52,2% Νιώθω περισσότερο Θεσσαλονικιός 37,0% 41,9% 33,9% 36,7% 34,2% 35,1% Νιώθω πολίτης του κόσμου 16,7% 19,8% 18,5% 20,8% 17,1% 5,2% ΔΓ/ΔΑ 6,5% 4,2% 8,1% 6,7% 10,8% 4,5% ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 39

40 Σο πρόβλημα στις σχέσεις μας με τη FYROM πιστεύετε ότι πρέπει να λυθεί: Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Όταν & εφόσον τα κόπια δεχθούν όλες τις Ελληνικές θέσεις 42,7% Γρήγορα, προς χάριν της σταθερότητας στην περιοχή 26,0% ΔΓ/ΔΑ 6,0% Με διαπραγματεύσεις & αμοιβαίες υποχωρήσεις στο θέμα της ονομασίας 25,4% ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 40

41 Σο πρόβλημα στις σχέσεις μας με τη FYROM πιστεύετε ότι πρέπει να λυθεί: Προηγούμενη ψήφος (I) ΧΗΥΟ ΒΟΤΛΕΤΣΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 2007 ΤΝΟΛΟ ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΣΑ ΆΛΛΟ* Γρήγορα, προς χάριν της σταθερότητας στην περιοχή 26,0% 25,8% 33,8% 20,6% 23,8% Όταν & εφόσον τα κόπια δεχθούν όλες τις ελλην ικές θέσεις 42,7% 48,5% 37,2% 34,4% 46,6% Με διαπραγματεύσεις & αμοιβαίες υποχωρήσεις στο θέμα της ον ομασίας 25,4% 19,2% 26,9% 36,6% 23,3% ΔΓ/ΔΑ 6,0% 6,6% 2,1% 8,4% 6,3% *Άκυρο/Λευκό/Δεν ψήφισα/δα ΠΗΓΗ: υνδρομητική έρευνα της εταιρείας to the point, Μάιος 09 41

42 ΠΡΨΣΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΣΟ ΔΙΑΣΗΜΑ ΠΟΤ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΨΝ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 09 Γ. Πρόθεση ψήφου: Ορισμένα ενδιαφέροντα δημοσκοπικά ευρήματα 42

43 Η ΑΔΙΕΤΚΡΙΝΙΣΗ ΧΗΥΟ ΟΠΨ ΚΑΣΑΓΡΑΥΗΚΕ ΣΙ ΔΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΕ ΕΡΕΤΝΕ ΣΟΤ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟΤ 09 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ 7-10/09/09 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ 22-24/09/09 15,7% 14,6% 11,4% 2,7% 3,0% 3,9% 1,0% 2,5% 4,2% 4,0% ΆΛΛΟ Α/Λ ΔΕΝ ΘΑ ΧΗΥ. ΑΝΑΠΟΥ. ΔΑ ΆΛΛΟ Α/Λ ΔΕΝ ΘΑ ΧΗΥ. ΑΝΑΠΟΥ. ΔΑ 36,7% 26,3% 43

44 ΟΙ ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ ΟΠΨ ΚΑΣΑΓΡΑΥΗΚΑΝ ΣΙ ΔΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΕ ΕΡΕΤΝΕ ΣΟΤ ΕΠΣΕΜΒΡΙΟΤ 09 ΕΞΕΙΔΙΚΕΤΜΕΝΗ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ και ενώ οι αναποφάσιστοι σημειώνουν -έστω και ελαφρά- υποχώρηση στην Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Θεσσαλονίκης εμφανίζουν σταθερότητα και ποσοστό υψηλότερο από αυτό της περιφέρειας. ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ 7-10/09/09 18,2% ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ 22-24/09/09 14,6% 18,1% 15,7% ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ Α' ΠΕΡΙΥ. ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ ΔΗΜΟΤ ΘΕ/ΝΙΚΗ ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ Α' ΠΕΡΙΥ. ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ ΔΗΜΟΤ ΘΕ/ΝΙΚΗ 44

45 Σι δήλωναν ότι θα ψηφίσουν 12 μέρες πριν τις εκλογές Α. Οι ψηφοφόροι της ΝΔ 07 Β. Οι ψηφοφόροι του ΠΑΟΚ 07 Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΝΔ ΝΔ : 63% ΠΑΟΚ : 6,3% ΚΚΕ : 1,7% Τ.ΡΙΖ.Α : 1,1% ΛΑΟ : 5,1% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ : 1,1% ΆΛΛΟ : 1,7% ΑΚΤΡΟ/ΛΕΤΚΟ : 1,7% ΔΕΝ ΘΑ ΧΗΥΙΨ : 3,5% ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ :14,3% Πασόκ ΠΑΟΚ : 80,7% ΝΔ : 1,4% ΚΚΕ : 0,5% Τ.ΡΙΖ.Α : 0,7% ΛΑΟ : 2,2% ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ: 5,1% ΆΛΛΟ : - ΑΚΤΡΟ/ΛΕΤΚΟ : - ΔΕΝ ΘΑ ΧΗΥΙΨ : 0,7% ΑΝΑΠΟΥΑΙΣΟΙ : 4,3% ΠΗΓΗ: Προεκλογική συνδρομητική έρευνα ( ) 45

46 ΔΕΤΣΕΡΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΑΝΑΛΤΗ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΨΝ Η αποχή, και τα άκυρα/λευκά 46

47 Η ΑΠΟΦΗ στις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 09 υγκριτική παράθεση Αποτελέσματα Επικράτειας, Α εκλογικής περιφέρειας & Δήμου Θεσσαλονίκης ΑΠΟΦΗ - ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ ,1% 29,0% 25,0% ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕ/ΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 47

48 Η εξέλιξη της ΑΠΟΦΗ στο Δήμο Θεσσαλονίκης υγκριτική παράθεση αποτελεσμάτων Η αποχή στις Εθνικές εκλογές Παρατηρούμε αυξητική τάση της αποχής σε όλους τους τύπους εκλογικών αναμετρήσεων. 20,1% 24,8% 29,0% Η αποχή στις Ευρωεκλογές Η αποχή στις Δημοτικές εκλογές 50,1% 38,0% 31,5% 24,3% 23,2% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε

49 Η ΑΠΟΦΗ στις Εθνικές εκλογές 2009 Η ΑΠΟΦΗ στο Δήμο Θεσσαλονίκης σε σχέση με την ΑΠΟΦΗ στους υπόλοιπους δήμους της Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ υγκριτική παράθεση Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΝΕΑΠΟΛΗ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ 29,0% 28,4% 25,50% 25,3% 22,6% 21,70% 20,5% 20,2% 19,5% 19,50% 18,30% 17,6% 16,8% Η αποχή στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι η υψηλότερη μεταξύ όλων των Δήμων της Α εκλογικής περιφέρειας ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 49

50 Άκυρα/Λευκά στις Εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου 09 υγκριτική παράθεση Αποτελέσματα Επικράτειας, Α εκλογικής περιφέρειας & Δήμου Θεσσαλονίκης ΑΚΤΡΑ/ΛΕΤΚΑ - ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ ,6% 3,5% 3,2% ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕ/ΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 50

51 ΔΕΤΣΕΡΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΑΝΑΛΤΗ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΨΝ Σα αποτελέσματα 51

52 ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΑ ΕΘΝΙΚΨΝ ΕΚΛΟΓΨΝ 2009 ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ-Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ-ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ 43,9% 33,5% 7,54% 5,63% 4,60% 2,53% 0,45% 1,83% ΠΑΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑ.Ο. Τ.ΡΙΖ.Α ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜ.ΑΝ. ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΣΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 39,1% 30,3% 9,53% 8,26% 5,77% 3,45% 1,23% 2,35% ΠΑΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑ.Ο. Τ.ΡΙΖ.Α ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜ.ΑΝ. ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΣΑ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 34,88% 34,98% 8,18% 7,91% 6,56% 3,83% 1,37% 2,30% ΠΑΟΚ ΝΔ ΚΚΕ ΛΑ.Ο. Τ.ΡΙΖ.Α ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΗΜ.ΑΝ. ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΣΑ ΠΗΓΗ: υνδρομητική προεκλογική επτέμβριος 09 ( ) 52

53 Εξέλιξη της εκλογικής επιρροής του ΠΑΟΚ & της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης ( ) Από το 1981 το ΠΑΟΚ έχει πάρει 4 φορές υψηλότερο ποσοστό από τις πρόσφατες εκλογές / η ΝΔ στο ίδιο διάστημα ποτέ δεν σημείωσε χαμηλότερη απόδοση 53

54 Εθνικές εκλογές 09 υγκριτικά αποτελέσματα ΠΑΟΚ και ΝΔ Επικράτεια, Α Περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης 43,9% 39,1% 34,88% 33,5% 30,3% 34,98% ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α ΠΕΡΙΥΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΑΟΚ ΝΔ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 54

55 ΠΑΟΚ: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ποσοστιαία αύξηση δυνάμεων 8% ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ποσοστιαία αύξηση δυνάμεων 6,5% Οι ψήφοι που κέρδισε στο Δήμο αντιστοιχούν στο 33% των ψήφων που κέρδισε στην Περιφέρεια ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 55

56 ΝΔ: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Οι ψήφοι που έχασε στο Δήμο αντιστοιχούν στο 52% των ψήφων που έχασε στην Περιφέρεια ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 56

57 Ποσοστιαία αύξηση/μείωση αριθμού ψήφων σε σχέση με τις εθνικές εκλογές 2007 ΠΑΟΚ ΝΔ -23,3% -22,4% -22,3% +10,5% +8,1% +6,5% ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 57

58 Κ.Κ.Ε: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 58

59 ΛΑ.Ο.: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Περιορισμένη η αύξηση των δυνάμεων του ΛΑΟ στην περιοχή (+24% στο Δήμο Θεσσαλονίκης & +27% στην Α εκλογική περιφέρεια) Έναντι της αύξησης που σημείωσε στην επικράτεια (+42%) Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 59

60 Τ.ΡΙΖ.Α: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 60

61 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ: Απόλυτος αριθμός ψήφων ύγκριση εθνικών εκλογών 2007 & 2009 Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης & Δήμος Θεσσαλονίκης Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ισοδυναμεί με ποσοστιαία αύξηση δυνάμεων, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές 07, της τάξης του 92% ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Ισοδυναμεί με ποσοστιαία αύξηση δυνάμεων, σε σχέση με τις εθνικές εκλογές 07, της τάξης του 90% ΠΑΡΑΣΗΡΗΗ: Η ποσοστιαία αύξηση δυνάμεων στην επικράτεια είναι της τάξης του 130% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 61

62 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ υγκριτική παράθεση εκλογικών αποτελεσμάτων Επικράτεια, Α εκλογική περιφέρεια & Δήμος Θεσσαλονίκης ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ 0,67% 1,05% ,49% 2,53% ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '04 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '09 Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 1,45% 1,72% ,30% 3,45% ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '04 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '09 ΔΗΜΟ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 1,73% 1,89% ,48% 3,83% ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '04 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '07 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ '09 ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ '09 ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 62

63 Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης και αναλυτική παράθεση αποτελεσμάτων ανά δήμο της Α Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 39,12% 43,92% Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΝΕΑΠΟΛΗ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΠΕΤΚΨΝ 49,77% 49,12% 45,91% 44,85% 44,72% 44,14% 44,13% 42,10% 41,65% 41,32% 38,95% 37,95% 34,88% 34,33% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 63

64 Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης και αναλυτική παράθεση αποτελεσμάτων ανά δήμο της Α Θεσσαλονίκης ΝΔ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 30,30% 33,48% Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΠΕΤΚΨΝ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ Δ.ΝΕΑΠΟΛΗ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ 34,98% 31,68% 30,24% 29,18% 27,76% 25,88% 26,46% 25,98% 25,85% 25,64% 25,47% 24,73% 23,71% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 64

65 Πραγματικά αποτελέσματα Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης ΚΚΕ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 7,54% 9,53% Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΝΕΑΠΟΛΕΨ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΠΕΤΚΨΝ Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ 7,60% 7,24% 11,08% 10,65% 10,20% 10,31% 10,16% 9,39% 9,03% 8,18% 13,09% 11,96% 11,83% 11,82% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 65

66 Πραγματικά αποτελέσματα Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης ΛΑ.Ο. ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 5,63% 8,26% Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΠΕΤΚΨΝ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΝΕΑΠΟΛΕΨ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ 9,30% 9,07% 9,02% 8,56% 8,50% 8,44% 8,07% 8,04% 8,03% 7,91% 7,81% 7,69% 7,68% 10,42% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 66

67 Πραγματικά αποτελέσματα Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης Τ.ΡΙΖ.Α ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 4,60% 5,77% Δ.ΠΕΤΚΨΝ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΝΕΑΠΟΛΕΨ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ 4,24% 3,44% 3,17% 2,96% 5,92% 5,22% 5,21% 4,89% 4,69% 4,48% 7,37% 6,59% 6,56% 5,97% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 67

68 Πραγματικά αποτελέσματα Εθνικές εκλογές 09 Επικράτεια - Α Θεσσαλονίκης - Δήμος Θεσσαλονίκης ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ 2,53% 3,45% Δ.ΠΕΤΚΨΝ Δ.ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ.ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ Δ.ΣΡΙΑΝΔΡΙΑ Δ.ΕΤΟΜΟΤ Δ.ΤΚΕΨΝ Δ.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΨΝ Δ.ΑΓ.ΠΑΤΛΟΤ Δ.ΝΕΑΠΟΛΕΨ Δ.ΠΟΛΙΦΝΗ Δ.ΕΛΕΤΘΕΡΙΟΤ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΤ Δ.ΣΑΤΡΟΤΠΟΛΗ Δ.ΕΤΚΑΡΠΙΑ Δ.ΜΕΝΕΜΕΝΗ 4,73% 3,83% 3,60% 3,28% 3,26% 3,24% 3,20% 2,87% 2,85% 2,83% 2,70% 2,69% 2,36% 2,35% ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 68

69 ΔΕΤΣΕΡΗ ΕΝΟΣΗΣΑ ΑΝΑΛΤΗ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΨΝ Σα μπλοκ δυνάμεων 69

70 ΜΠΛΟΚ ΔΤΝΑΜΕΨΝ - ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 2009 ΤΓΚΡΙΣΙΚΗ ΠΑΡΑΘΕΗ ΚΟΜΜΑΣΑ ΣΗ ΚΕΝΣΡΟΔΕΞΙΑ ΝΔ, ΛΑΟ & ΔΗΜΟΚΡΑΣΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΗ ΚΟΜΜΑΣΑ ΣΗ ΚΕΝΣΡΟΑΡΙΣΕΡΑ ΠΑΟΚ, ΚΚΕ, ΤΡΙΖΑ & ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΙΝΟΙ 58,6% 57,9% 53,5% 44,3% 39,6% 39,8% ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕ/ΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ ΔΗΜΟ ΘΕ/ΝΙΚΗ ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 70

71 ΛΑΩΚΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΤΝΑΓΕΡΜΟ υγκριτική παράθεση Εθνικές εκλογές Ευρωεκλογές 2009 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ,8% των ψήφων της Επικράτειας 3,2% των ψήφων της Επικράτειας ,8% των ψήφων της Επικράτειας 3,4 των ψήφων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ. ΘΕ/ΝΙΚΗ τις ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗΔ. ΘΕ/ΝΙΚΗ τις ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,5% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 71

72 Δημοκρατική Αναγέννηση-Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο υγκριτική παράθεση Εθνικές εκλογές Ευρωεκλογές 2009 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ,7% των ψήφων της Επικράτειας 9,5% των ψήφων της Επικράτειας 14,6% των ψήφων της Επικράτειας 7,4 των ψήφων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Δ. ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ τις ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Δ. ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ τις ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,5% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 72

73 ΠΑΟΚ υγκριτική παράθεση Εθνικές εκλογές Ευρωεκλογές 2009 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ - ΧΗΥΟΙ ,1% των ψήφων της Επικράτειας 1,7 των ψήφων της Επικράτειας ,7% των ψήφων της Επικράτειας 1,9% των ψήφων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗΔ. ΘΕ/ΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ. ΘΕ/ΝΙΚΗ τις ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας τις ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,5% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 73

74 ΝΔ υγκριτική παράθεση Εθνικές εκλογές Ευρωεκλογές 2009 ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ ΧΗΥΟΙ ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ - ΧΗΥΟΙ ,4% των ψήφων της Επικράτειας 2,4% των ψήφων της Επικράτειας ,8% των ψήφων της Επικράτειας 2,5% των ψήφων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗ Δ. ΘΕ/ΝΙΚΗ τις ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΕΠΙΚΡΑΣΕΙΑ Α' ΘΕ/ΝΙΚΗΔ. ΘΕ/ΝΙΚΗ τις ΕΘΝΙΚΕ ΕΚΛΟΓΕ 09: Οι ψηφίσαντες της Α Θεσ/νίκης αντιστοιχούν στο 5,4% των ψηφισάντων της Επικράτειας Οι ψηφίσαντες στο Δ. Θεσσαλονίκης αντιστοιχούν στο 2,5% των ψηφισάντων της Επικράτειας ΠΗΓΗ: Επίσημα αποτελέσματα, ΤΠ.Ε. 74

75 ΤΝΣΑΚΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΚΕΛΗ ΔΟΤΜΠΗ - Διευθύντρια τρατηγικής & Επικοινωνίας ΚΨΝΣΑΝΣΙΝΑ ΣΑΚΟΤ - Research Assistant Αριστοτέλους 11, Θεσσαλονίκη, Σ , F , info@tothepoint.gr, 75

ΣΟΙΦΕΙΑ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΨΝ ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΨΝ ΣΗΝ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΟΙΦΕΙΑ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΨΝ ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΨΝ ΣΗΝ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΣΟΙΦΕΙΑ ΑΝΑΛΤΗ ΓΙΑ ΣΟ ΑΠΟΣΕΛΕΜΑ ΣΨΝ ΕΤΡΨΕΚΛΟΓΨΝ ΣΗΝ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ ΤΝΣΑΚΣΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΗΣΡΗ ΚΑΣΑΝΣΨΝΗ - Διευθύνων ύμβουλος ΓΚΕΛΗ ΔΟΤΜΠΗ - Διευθύντρια τρατηγικής & Επικοινωνίας ΚΨΝΣΑΝΣΙΝΑ ΣΑΚΟΤ - Research Assistant

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ. Μάιος 2009

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ. Μάιος 2009 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Α ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Μάιος 2009 Η ταυτότητα της έρευνας o Η παρούσα έρευνα είναι η πρώτη συνδρομητική έρευνα της εταιρείας To the Point για το 2009. Σο δεύτερο κύμα θα ακολουθήσει το Νοέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Β ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ. Μάιος 2009

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Β ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ. Μάιος 2009 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Β ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ Μάιος 2009 Η ταυτότητα της έρευνας o Η παρούσα έρευνα είναι η πρώτη συνδρομητική έρευνα της εταιρείας To the Point για το 2009. Το δεύτερο κύμα θα ακολουθήσει το Νοέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΨΜΗ. Α εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. επτέμβριος 2009

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΨΜΗ. Α εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. επτέμβριος 2009 ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΨΜΗ Α εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης επτέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας o Σύπος έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου o o o Περιοχή έρευνας: Πολεοδομικό υγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point)

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) επτέμβριος 2012 Η Σαυτότητα της έρευνας Σύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - pint (Thessalniki s pint) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ επτέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας Τύπος έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΗ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΗ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΗ ΚΕΝΣΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Μάιος 2011 Η Σαυτότητα της έρευνας Σύπος έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική συνδρομητική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και την υποστήριξη Η/Τ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΑ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΣΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΨΝ ΟΡΓΑΝΨΕΨΝ ΕΛΛΑΔΟ. Μάιος 2009

ΕΡΕΤΝΑ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΣΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΨΝ ΟΡΓΑΝΨΕΨΝ ΕΛΛΑΔΟ. Μάιος 2009 ΕΡΕΤΝΑ ΟΜΟΠΟΝΔΙΑ ΣΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΨΝ ΟΡΓΑΝΨΕΨΝ ΕΛΛΑΔΟ Μάιος 2009 Ο ρόλος των τραπεζών πριν και μετά την εκδήλωση της οικονομικής κρίσης στην περιοχή (Α & Β Θεσσαλονίκης) Σσνοπτική σσγκριτική παράθεση απαντήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΕΡΩΣΗΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤ ΕΝΔΙΑΥΕΡΟΝΣΟ

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΕΡΩΣΗΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤ ΕΝΔΙΑΥΕΡΟΝΣΟ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΕΡΩΣΗΕΙ ΕΙΔΙΚΟΤ ΕΝΔΙΑΥΕΡΟΝΣΟ επτέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας o o o o Σύπος έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ. Research point

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ. Research point ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Research point Ιανουάριος 2011 Η Σαυτότητα της έρευνας Σύπος έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και την υποστήριξη Η/Τ Περιοχή έρευνας Η παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

μερικές επισημάνσεις

μερικές επισημάνσεις ΑΠΟΣΕΛΕΜΑΣΑ ΣΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΣΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΣΗ ΝΔ Α ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΑΛΟΝΙΚΗ μερικές επισημάνσεις Γκέλη Δούμπη Διευθύντρια τρατηγικής & Επικοινωνίας Η ΤΜΜΕΣΟΧΗ την Α εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - pint (Thessalniki s pint) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ επτέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας Τύπος έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στο Δήμο Ιωαννιτών. Δεκέμβριος 2009

ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στο Δήμο Ιωαννιτών. Δεκέμβριος 2009 ΕΡΕΤΝΑ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ στο Δήμο Ιωαννιτών Δεκέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας o o o o o Ανάθεση: ΕΥΗΜΕΡΙΔΑ ΝΕΟΙ ΑΓΨΝΕ (κ. π. Θεμελής) Σύπος έρευνας: Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με υποστήριξη Η/Τ με τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 2

Περιεχόμενα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 2 Περιεχόμενα 1. Η ταυτότητα της έρευνας... 3 2. Οι περικοπές στη χρηματοδότηση των Δήμων και η θέση των Δημάρχων τι πιστεύουν οι πολίτες... 4 3. Σχέδιο Δήμων για οικονομική επιβίωση υπάρχει ή όχι... 5 4.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα Εκλογικής Συμπεριφοράς, Ευρωεκλογές 2009

Πανελλαδική Έρευνα Εκλογικής Συμπεριφοράς, Ευρωεκλογές 2009 Πανελλαδική Έρευνα Εκλογικής Συμπεριφοράς, Ευρωεκλογές 2009 Ταυτότητα Έρευνας Κατηγορία: Έρευνα Εκλογικής Συμπεριφοράς Εντολέας: Αγγελιοφόρος της Κυριακής Περίοδος: 26 29 Μαίου 2009 Γεωγραφική περιοχή:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ ΔΕΘ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) επτέμβριος 2010

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ ΔΕΘ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) επτέμβριος 2010 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΔΕΘ επτέμβριος 2010 Η Σαυτότητα της έρευνας Σύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Παρά το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί την εμπιστοσύνη των πολιτών, ενώ ανακάμπτει η Χρυσή Αυγή Το κλίμα πόλωσης που δημιουργείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Research point Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Research point Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Research point Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απρίλιος 2012 Η Ταυτότητα της έρευνας Απρίλιος 12 Τύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

(δειγματοληπτικό σφάλμα ± 2, 5 % ).

(δειγματοληπτικό σφάλμα ± 2, 5 % ). Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 16 έως και 18 Σεπτεμβρίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ΑΝΤ1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της έρευνας

Ταυτότητα της έρευνας Ταυτότητα της έρευνας ΣΚΟΠΟΣ: Η διερεύνηση των απόψεων της κοινής γνώμης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για πολιτικά θέματα. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ - ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: Αντιπροσωπευτικό δείγμα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δεκέμβριος 2006 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 18 έως και 21 Δεκεμβρίου 2006. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος Πολιτικό Βαρόμετρο Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ιανουάριος 2010 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

για λογαριασμό του pelop.gr www.datarc.gr

για λογαριασμό του pelop.gr www.datarc.gr για λογαριασμό του pelop.gr www.datarc.gr Ταυτότητα της έρευνας ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία DATA R.C. για λογαριασμό του pelop.gr. Α.Μ. ΕΠΙΧ. ΔΗΜΟΣΚΠΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβρ Σεπ ιος τέμβρ 2009 ιος Έρευνα 31/8-4/9

Πανελλαδική έρευνα Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβρ Σεπ ιος τέμβρ 2009 ιος Έρευνα 31/8-4/9 Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2009 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 31 Αυγούστου έως και 4 Σεπτεμβρίου 2009. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΑΪ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυλιόμενο Προεκλογικό Βαρόμετρο. 3 ο Κύμα. Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, άτομα, 18-20/05/2009

ΣΚΑΪ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυλιόμενο Προεκλογικό Βαρόμετρο. 3 ο Κύμα. Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, άτομα, 18-20/05/2009 ΣΚΑΪ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ευρωεκλογές 7 ης Ιουνίου 2009 Κυλιόμενο Προεκλογικό Βαρόμετρο 3 ο Κύμα Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα, 1.001 άτομα, 18-20/05/2009 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 90

Πολιτικό Βαρόμετρο 90 Πολιτικό Βαρόμετρο 90 Μάιος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Ιανουάριος Μάιος 2011 69

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας

Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Πανελλαδική Έρευνα για Θέματα Πολιτικής Επικαιρότητας Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ΑΝΤ1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα

Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Δημοσκόπηση της Alco για το Πρώτο Θέμα Μονομαχία Ν.Δ.-ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να μειώνεται στο 3,3% Αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση με κυρίαρχο τον δικομματισμό δείχνει το τελευταίο γκάλοπ πριν από την κρίσιμη

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτ Σεπ έμβριος τέμβριος Έρευνα 7-10/9

Πανελλαδική έρευνα Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτ Σεπ έμβριος τέμβριος Έρευνα 7-10/9 Πανελλαδική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2009 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως και 10 Σεπτεμβρίου 2009. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Για το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Για το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ Για το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας Νοέμβριος 2013 Η Ταυτότητα της έρευνας Τύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου και την

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυριακή 16/5/2010.

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυριακή 16/5/2010. Πολιτικό Βαρόμετρο Μάιος 2010 Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κυριακή 16/5/2010 Δ.1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Από τη ζωή που ζείτε σήμερα, πόσο ικανοποιημένος/η αισθάνεστε; Δυσαρεστημένοι 72% 71% Ικανοποιημένοι 28%

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ANT1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα για τα θέματα της

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα»

Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα» Πατάει γερά ο Σαμαράς, υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ Πολιτική σταθεροποίηση δείχνει το δημοσκοπικό «κύμα» Παρά την εμφανή οικονομική δυσπραγία και την προφανή δυσκολία της πλειονότητας των πολιτών να εκπληρώσουν τις

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 83

Πολιτικό Βαρόμετρο 83 Πολιτικό Βαρόμετρο 83 Οκτώβριος 2010 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε σύγκριση μ έναν χρόνο πριν, η θέση της χώρας μας στον κόσμο έγινε πιο ισχυρή, έγινε πιο αδύνατη, ή παρέμεινε η ίδια;

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ. επτέμβριος 2009 ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - pint (Thessalniki s pint) ΤΝΟΔΕΤΣΙΚΕ ΔΙΑΥΑΝΕΙΕ-ΠΑΡΑΡΣΗΜΑ επτέμβριος 2009 Η Σαυτότητα της έρευνας Τύπος έρευνας: Ποσοτική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκλογές του Ιουνίου 2012 μέσα από τις τάσεις των τελευταίων ημερών

Οι εκλογές του Ιουνίου 2012 μέσα από τις τάσεις των τελευταίων ημερών Οι εκλογές του Ιουνίου 2012 μέσα από τις τάσεις των τελευταίων ημερών Οι εκλογές της 17 ης Ιουνίου έκλεισαν ένα μεγάλο πολιτικό κύκλο, επιβεβαιώνοντας τις ραγδαίες ανακατατάξεις στο κομματικό σύστημα.

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή στοιχείων 29 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2008

Συλλογή στοιχείων 29 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2008 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Σεπτέμβριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 29 Σεπτεμβρίου έως και 3 Οκτωβρίου 2008. Τύπος έρευνας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις Ιούνιος 2009 VPRC ΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7 ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 VPRC Δ.2 Πόσο σας ενδιαφέρουν αυτές οι ευρωεκλογές; Θα λέγατε ότι σας ενδιαφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr

Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Η δημοσκόπηση της MRB για το enikos.gr Οριακό προβάδισμα 0,6 % της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για την εκπομπή «στον

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος Φεβρου 2009 άριος Έρευνα 23-26/2

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος Φεβρου 2009 άριος Έρευνα 23-26/2 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος 2009 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 23 έως και 26 Φεβρουαρίου 2009. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Research point ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Research point ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΝΔΡΟΜΗΣΙΚΗ ΕΡΕΤΝΑ Research point ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Απρίλιος 2012 Η Σαυτότητα της έρευνας Απρίλιος 12 Σύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανου Ιαν άριος 200 ουάριος 2008 Έρευνα 7-10/1

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανου Ιαν άριος 200 ουάριος 2008 Έρευνα 7-10/1 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιανουάριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως και 10 Ιανουαρίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Φεβρουάριος

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Φεβρουάριος Πολιτικό Βαρόμετρο Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Φεβρουάριος 2010 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 91

Πολιτικό Βαρόμετρο 91 Πολιτικό Βαρόμετρο 91 Ιούνιος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Σε λάθος 87% Ούτε σωστή

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης Έρευνα 11-15/5 Μάιος 2009 Μάιος

Πανελλαδική πολιτική Πανελλαδική έρευνα γνώμης Έρευνα 11-15/5 Μάιος 2009 Μάιος Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Μάιος 2009 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 15 Μαΐου 2009. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 86

Πολιτικό Βαρόμετρο 86 Πολιτικό Βαρόμετρο 86 Ιανουάριος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΣΧΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Παρέμεινε η ίδια 21% Έγινε πιο αδύνατη 67% Χωρίς γνώμη 2% Έγινε πιο ισχυρή 10% Δ.2 ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Μάιος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Μάιος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Μάιος 2014 1.ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΛΙΜΑ Δ.2 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ Μετεκλογική περίοδος 2012-2014 Από τη ζωή που ζείτε σήμερα, πόσο ικανοποιημένος/η

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016

Έρευνα κοινής γνώμης για τις πολιτικές εξελίξεις άτομα στις 13 περιφέρειες της χώρας. 7 9 Ιουνίου 2016 Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής στοιχείων Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή στοιχείων 3 έως και 6 Νοεμβρίου 2008

Συλλογή στοιχείων 3 έως και 6 Νοεμβρίου 2008 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Νοέμβριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 3 έως και 6 Νοεμβρίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Απρίλιος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Απρίλιος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Απρίλιος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 94

Πολιτικό Βαρόμετρο 94 Πολιτικό Βαρόμετρο 94 Σεπτέμβριος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Απρίλιος Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα»

Έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα» Έρευνα της Alco για το «Πρώτο Θέμα» Στο 1,1% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ, το «Ποτάμι» τρίτο κόμμα, πάει να γίνει ρυθμιστής κόβοντας τη ροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ - Πιο ικανοποιημένοι οι πολίτες με την

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: ΑΝΤ1 Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα για τα θέματα της

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις. 4 ο Κύμα: Σεπτεμβρίου 2009 VPRC

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις. 4 ο Κύμα: Σεπτεμβρίου 2009 VPRC Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις 4 ο Κύμα: 16-17 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή

Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή Δημοσκόπηση της ΑLCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Ξεφούσκωσε αλλά δεν τελείωσε η Χρυσή Αυγή Η πρώτη δημοσκόπηση μετά την προφυλάκιση βουλευτών και μελών της - Τι λένε οι πολίτες για τις έρευνες των Αρχών, τους χειρισμούς

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου για τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. 17-18 Ιανουαρίου 2015

Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου για τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. 17-18 Ιανουαρίου 2015 Εκτίμηση πρόθεσης ψήφου για τις Βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 17-18 Ιανουαρίου 2015 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 95

Πολιτικό Βαρόμετρο 95 Πολιτικό Βαρόμετρο 95 Οκτώβριος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Ούτε σωστή - ούτε λάθος

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: τηλ.: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: τηλ.: website: Marketing Research Communication 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 210-6821520 τηλ.: 211-120 2900 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc A.E.

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ

Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, Γεν. Διευθυντή της Pulse RC Η πρώτη έρευνά μας εν όψει της νέας προσφυγής στην κάλπη, ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 92

Πολιτικό Βαρόμετρο 92 Πολιτικό Βαρόμετρο 92 Ιούλιος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Ιανουάριος Ιούλιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

Σο Πολιτικό ύστημα σε Κρίση; Η Εκτίμηση από τη κοπιά των Δημοσκοπήσεων. κέψεις για μια προοδευτική διέξοδο. 31 Ιανουαρίου 2011

Σο Πολιτικό ύστημα σε Κρίση; Η Εκτίμηση από τη κοπιά των Δημοσκοπήσεων. κέψεις για μια προοδευτική διέξοδο. 31 Ιανουαρίου 2011 Σο Πολιτικό ύστημα σε Κρίση; κέψεις για μια προοδευτική διέξοδο Η Εκτίμηση από τη κοπιά των Δημοσκοπήσεων 31 Ιανουαρίου 2011 Βουλευτικές 1991 Προεδρικές 1993 Α' Γύρος Προεδρικές 1993 Β' Γύρος Βουλευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Σταθεροποίηση των νεότερων διαιρέσεων του εκλογικού σώματος.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Σταθεροποίηση των νεότερων διαιρέσεων του εκλογικού σώματος. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009: Σταθεροποίηση των νεότερων διαιρέσεων του εκλογικού σώματος. Οι ευρωεκλογές της 7 ης Ιουνίου, παρά την πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα αποχή που έφτασε στο 30% του εκλογικού σώματος

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή στοιχείων 2 έως 5 Ιουνίου

Συλλογή στοιχείων 2 έως 5 Ιουνίου Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Ιούνιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 2 έως και 5 Ιουνίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point)

ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για τη Θεσσαλονίκη T - point (Thessaloniki s point) Σεπτέμβριος 2013 Η Ταυτότητα της έρευνας Τύπος έρευνας Περιοχή έρευνας Ποσοτική τηλεφωνική έρευνα με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΡΕΥΝΑ 104.141 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 1.108 ενήλικοι με δικαίωμα ψήφου 2-4 Σεπτεμβρίου 2015 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ - As an ESOMAR Member, I comply with the ICC/ESOMAR International Code of Marketing and Social Research Practice

Διαβάστε περισσότερα

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις. 1 ο, 2 ο,3 ο & 4 ο Κύμα: Σεπτεμβρίου 2009 VPRC

Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις. 1 ο, 2 ο,3 ο & 4 ο Κύμα: Σεπτεμβρίου 2009 VPRC Οι Βουλευτικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 2009: πολιτικό κλίμα & εκλογικές τάσεις 1 ο, 2 ο,3 ο & 4 ο Κύμα: 07-17 Σεπτεμβρίου 2009 VPRC ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Πόσο σας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 82

Πολιτικό Βαρόμετρο 82 Πολιτικό Βαρόμετρο 82 Σεπτέμβριος 2010 Παρουσίαση ΣΚΑΪ TV Πέμπτη 9/9/2010 Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή,ή σε λάθος κατεύθυνση; Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 89

Πολιτικό Βαρόμετρο 89 Πολιτικό Βαρόμετρο 89 Απρίλιος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Ιανουάριος Απρίλιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος Δεκέ 200 μβριος 2008 Έρευνα 15-18/12/2008

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος Δεκέ 200 μβριος 2008 Έρευνα 15-18/12/2008 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Δεκέμβριος 2008 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 15 έως και 18 Δεκεμβρίου 2008. Στις ερωτήσεις που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων Μαρτίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 29-30 Μαρτίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Νοέμβριος / Διάγραμμα 1

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Νοέμβριος / Διάγραμμα 1 Πολιτικό Βαρόμετρο Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Νοέμβριος 2008 0860/ Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 85

Πολιτικό Βαρόμετρο 85 Πολιτικό Βαρόμετρο 85 Δεκέμβριος 2010 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Από τη ζωή που ζείτε σήμερα, πόσο ικανοποιημένος/η αισθάνεστε; Δυσαρεστημένοι 76% 75% Ικανοποιημένοι 24% Δ.2 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: τηλ.: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: τηλ.: website: Marketing Research Communication 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 210-6821520 τηλ.: 211-120 2900 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc A.E.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ Περίοδος: 13 15 Σεπτεμβρίου 2016 Περιοχή έρευνας: Πανελλαδική Δείγμα: Μέθοδος: Σταθμίσεις: Ψηφοφόροι, άνδρες & γυναίκες, άνω των 17 ετών, 1.004 ψηφοφόροι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ της Για λογαριασμό της εφημερίδας 11-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 «ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» Από την ερώτηση: «Μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη, ποιος θεωρείτε ότι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση

Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση Πολιτική Συγκυρία και Διακυβέρνηση VPRC Γενική Πολιτική Συγκυρία VPRC Δ.2 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Με την εικόνα που έχετε σήμερα για τη χώρα σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα πηγαίνουν σε σωστή,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ιούνιος 2007 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 12 έως και 14 Ιουνίου 2007. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης Μάιος 2015 Ταυτότητα Έρευνας Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ». Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 5 έως 7 Μαΐου 2015. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούλιος Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυριακή 11/7/2010.

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούλιος Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Κυριακή 11/7/2010. Πολιτικό Βαρόμετρο Ιούλιος 2010 Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κυριακή 11/7/2010 Δ.1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Από τη ζωή που ζείτε σήμερα, πόσο ικανοποιημένος/η αισθάνεστε; ΔΓ/ΔΑ 1% Δυσαρεστημένοι 71% 72% Ικανοποιημένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ: - Παρουσία του Γ. Παπανδρέου στην ΔΕΘ - Πρόθεση ψήφου για τις Εθνικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 29 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων MEGA 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 29 MEGA TV GREEK

Διαβάστε περισσότερα

Agiou Spirodona str. 12243 Egaleo (Athens) Greece Τel. +302105385831, Secretariat +302105385381. http://users.teiath.gr/mglamb mglamb@teiath.

Agiou Spirodona str. 12243 Egaleo (Athens) Greece Τel. +302105385831, Secretariat +302105385381. http://users.teiath.gr/mglamb mglamb@teiath. Αθήνα 19 Ιανουαρίου 2015 ΕΡΕΥΝΑ ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΗΝ 25 η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ Η Έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Μιχάλη Γλαμπεδάκη και ομάδα ερευνητών και φοιτητών, την εβδομάδα 12-16

Διαβάστε περισσότερα

Η Τελευταία Είδηση. Η Μεγαλύτερη Δημοσκόπηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα

Η Τελευταία Είδηση. Η Μεγαλύτερη Δημοσκόπηση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα Πανελλαδική Έρευνα Συμμετείχαν πάνω από 6.000 άτομα 2 Περιεχόμενα Ταυτότητα της Έρευνας 4 Έρευνα Ευρωβαρόμετρου: «Ποια είναι τα δύο πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αυτή τη στιγμή;»

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούνιος Παρουσίαση ΣΚΑΪ TV. Πέμπτη 10/6/2010.

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούνιος Παρουσίαση ΣΚΑΪ TV. Πέμπτη 10/6/2010. Πολιτικό Βαρόμετρο Ιούνιος 2010 Παρουσίαση ΣΚΑΪ TV Πέμπτη 10/6/2010 Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Φεβρουάριος Ιούνιος 2010 52 38 56 58 32 31 67 22 72 18 Φεβ-10 Μαρ-10 Απρ-10 Μαϊ-10 Ιουν-10 Σε σωστή Σε λάθος

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 88

Πολιτικό Βαρόμετρο 88 Πολιτικό Βαρόμετρο 88 Μάρτιος 2011 ΣΚΑΪ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε λάθος κατεύθυνση; Ιανουάριος Μάρτιος 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ: ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ: - Παρουσία του Κ. Καραμανλή στην ΔΕΘ - Πρόθεση ψήφου για τις Εθνικές Εκλογές της 4 ης Οκτωβρίου 9 Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων MEGA 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 9 MEGA TV GREEK PUBLIC

Διαβάστε περισσότερα

Με Μ τεκλο λ γική Έ ρ Έ ε ρ υνα Ευ Ε ρωε ω κλο λ γώ γ ν ώ Ιούνιος 2009

Με Μ τεκλο λ γική Έ ρ Έ ε ρ υνα Ευ Ε ρωε ω κλο λ γώ γ ν ώ Ιούνιος 2009 Μετεκλογική Έρευνα Ευρωεκλογών Ιούνιος 2009 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΤΥΠΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων για τις Ευρωεκλογές 2014. Απρίλιος 2014

Πανελλαδική έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων για τις Ευρωεκλογές 2014. Απρίλιος 2014 Πανελλαδική έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων για τις Ευρωεκλογές 2014 Απρίλιος 2014 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Φορέας Ανάθεσης Τύπος και Μέθοδος Πληθυσµός Κάλυψη Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος / Διάγραμμα 1

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ιανουάριος / Διάγραμμα 1 Πολιτικό Βαρόμετρο Μηνιαίοι Δείκτες ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Ιανουάριος 2009 0901/ Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης. Το Ποντίκι

Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης. Το Ποντίκι Πανελλαδική Έρευνα Κοινής Γνώμης Η ταυτότητα της έρευνας Εταιρεία: Metron Analysis (Α.Μ. ΕΣΡ 4) Εντολέας: Τύπος έρευνας: Δείγμα: Γεωγραφική κάλυψη: Εφημερίδα "" Πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα για τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Φεβρουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Φεβρουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Aύγουστος 2007 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 21 έως και 23 Αυγούστου 2007. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης

Πανελλαδική έρευνα γνώμης Πανελλαδική έρευνα γνώμης Φεβρουάριος 2012 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 7 έως και 10 Φεβρουαρίου 2012. Τύπος έρευνας: Τηλεφωνική έρευνα προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Η RASS είναι μέλος της ESOMAR, της WAPOR και του ΣΕΔΕΑ.

Η RASS είναι μέλος της ESOMAR, της WAPOR και του ΣΕΔΕΑ. Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης Νοέμβριος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα Απογευματινή. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 18 έως και 21 Νοεμβρίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 1-2 Σεπτεμβρίου 2016

Eκτίμηση πολιτικών τάσεων. 1-2 Σεπτεμβρίου 2016 Eκτίμηση πολιτικών τάσεων 1-2 Σεπτεμβρίου 2016 Ταυτότητα της έρευνας Φορέας Διεξαγωγής Μονάδα Ερευνών Κοινής Γνώμης & Αγοράς Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Αρ. Μητρώου

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1: Πρόθεση ψήφου στις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Πίνακας 1: Πρόθεση ψήφου στις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Πίνακας 1: Πρόθεση ψήφου στις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ΠΙΝΑΚΑΣ 1 ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 13,9% 5,5% 2,0% 35,1% Δακής Παπαιορδανίδης Τσάκωνας

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος Απρίλ 200 ιος 2008 Έρευνα 1-3/4

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος Απρίλ 200 ιος 2008 Έρευνα 1-3/4 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Απρίλιος 2008 1 Ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 1 έως και 3 Απριλίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα γνώμης RASS Omnibus Κύμα Μαΐου

Πανελλαδική έρευνα γνώμης RASS Omnibus Κύμα Μαΐου Πανελλαδική έρευνα γνώμης RASS Omnibus Κύμα Μαΐου ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάιος 2007 1 Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 21 έως και 25 Μαΐου 2007. Τύπος έρευνας: Μηνιαία συνδρομητική τηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα