T370ML. rev Σύστημα Kit Θυροτηλεόρασης. 2 καλωδίων SV-370S. Έγχρωμο. Οδηγίες Χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "T370ML. rev.0210. Σύστημα Kit Θυροτηλεόρασης. 2 καλωδίων SV-370S. Έγχρωμο. Οδηγίες Χρήσης"

Transcript

1 T370ML rev.0210 Σύστημα Kit Θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων SV-370S Έγχρωμο Οδηγίες Χρήσης

2 Εισαγωγή 33 Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε και να σας συγχαρούμε για την αγορά αυτού του προπιόντος το οποίο έχει κατασκευαστεί απο την Golmar. Η δέσμευση για την επίτευξη της ικανοποίησης των πελατών μας είναι πάντα σύμφωνα με την πιστοποίηση IS-9001 Παρακαλούμε αφιερώστε λίγο χρόνο στην ανάγνωση του εγχειριδίου αυτού, προκειμένου να πετύχετε την εκμετάλευση του μέγιστου των δυνατοτήτων του προιόντος που σας ενδιαφέρει. Περιεχόμενα Εισαγωγή...33 Περιεχόμενα...33 Προειδοποίση...33 Χαρακτηριστικά Συστήματος...34 Λειτουργία Συστήματος...34 Μπουτονιέρα PVS Περιγραφή...35 Τοποθεσία...36 to 37 Καλωδίωση...37 Τελικές Ρυθμίσεις...37 Μπουτόν...38 Κλείσιμο Μπουτονιέρας...38 Power supply... Installation...39 Characteristics...39 Lock release installation S colour monitor... Description...40 Λειτουργίες Μπουτόν...41 Έλεγχος έντασης ήχου...41 Ρύθμιση Διακοπτών...41 Εγκατάσταση Βάσης μόνιτορ...42 Καλωδίωση...43 Τοποθέτηση Μόνιτορ...43 Ρυθμίσεις Οθόνης...44 Ρυθμίσεις Ενδοεπικοινωνίας...44 Σχέδιο Εγκατάστασης... Μια ή δυο μπουτονιέρες...45 Σύνδεση επιπλέων μόνιτορ...45 Πίνακας Διατομών...46 Connection a.c. lock release...46 Connection auxiliary device...46 Troubleshooting hints...47 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Μην χρησιμοποείτε υπερβολική δύναμη για το βίδωμα στις κλέμμες. Κάντε την εγκατάσταση στο σύστημα χωρίς την παροχή ρεύματος συνδεδεμένη Πριν ξεκινήσετε τις συνδέσεις ελέγξτε τις συνδέσεις μεταξύ της μπουτονιέρας, του μόνιτορ και του τροφοδοτικού. Χρησιμοποείστε μόνο το συμβατό μόνιτορ 370S. Χρησιμοποιείστε μόνο συννεστραμένο καλώδιο (για διατομή δείτε σελ. 46) ή παράλληλο καλώδιο. Μην χρησιμοποιείτε μονά καλώδια. Μην διπλασιάζετε το καλώδιο για να ενισχύσετε την διατομή του. Ολόκληρη η εγκατάσταση πρέπει να είναι σε απόσταση 40 cm απο οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχει έντονο πρόβλημα στον ήχο ή το σύστημα δεν θα λειτουργεί καθόλου. Χρησιμοποιείτε πάντα κλειδαριά 12 Vd.c. (κωδ , δεν περιλαμβάνετε στο kit). Μην τροφοδοτείτε με παραπάνω απο 12 Vd.c. / 1A στις κλέμμες C και N στην μπουτονιέρα.

3 34 Χαρακτηριστικά Συστήματος Σύστημα θυροτηλεόρασης 2 καλωδίων Bus με πολικότητα. Μέχρι 2 εισόδους. Μέχρι 2 μόνιτορ για κάθε εγκατάσταση. Ακουστική επιβεβαίωση κλήσης. Μέγιστη απόσταση μεταξύ μπουτονιέρας και τελευταίου μόνιτορ 100 μέτρα. Μέγιστη απόσταση μεταξύ τροφοδοτικού και μπουτονιέρας 20 μέτρα. Χρόνος ανοίγματος πόρτας 2 δευτερόλεπτα. Κλειδαριά D.C. Ελέυθερη ξηρή επαφή για ενεργοποίηση εξωτερικών συσκεύων. Μέγιστη κατανάλωση 12Vcc/1A 370S Έγχρωμο μόνιτορ: wλειτουργεία Επανάκλησης. wδυνατότητα Ενδοεπικοινωνίας. wενεργοποίηση εξωτερικών συσκεύων. Λειτουργία Συστήματος Για να πραγματοποιηθεί μια κλήση ο επισκέπτης θα πρέπει να πατήσει το μπουτόν.στο Μπουτόν υπάρχουν εικονίδια για το που πρέπει να πατήσει ο επισκέπτης. Η κλήση θα πραγματοποιηθεί στο διαμέρισμα. Ο ήχος κλήσης διαρκεί περίπου 40 δευτερόλεπτα και η εικόνα της κάμερας εμφανίζετε στο μόνιτορ. Εαν η κλήση δεν απαντηθεί η εικόνα απο το μόνιτορ θα εξαφανιστεί. Για να επικοινωνήσετε πιέστε το πλήκτρο. Η εικόνα στο δεύτερο παράλληλο μόνιτορ θα σβήσει ( αν υπάρχει). Η επικοινωνία θα διαρκέσει για 80 δευτερόλπετα. Αν θέλετε παραπάνω χρόνο πιέστε πάλι το πλήκτρο Κατα την διάρκεια της επικοινωνίας με την μπουτονιέρα δημιουργηθεί μια δεύτερη κλήση απο την δεύτερη μπουτονιέρα ( αν υπάρχει) η επικοινωνία θα γυρίσει αυτόματα στην δεύτερη μπουτονιέρα. Για το άνοιγμα της πόρτας πιέστε το πλήκτρο Το άνοιγμα θα διαρκέσει περίπου 2 δευτερόλεπτα. Η εικόνα θα σβήσει. Για την περιγραφή των πλήκτρων ανατρέξτε στην σελίδα 41.

4 35 Περιγραφή Μπουτονιέρας Περιγραφή Μπουτονιέρας l g d h k f i e c d b j a a. b. c. d. e. f. g. h. i. j. k. l. Βίδες στηρίγματος για το μπροστινό καπάκι (x2). Μπουτόν κλήσης. Όνομα. Οπές στηρίγματος (x2). Είσοδος καλωδίων. Ρύθμιση ήχου για το Monitor. Ρύθμιση ήχου μπουτονιέρας. Ρύθμιση κάμερας. Κλέμμες σύνδεσης. Μικρόφωνο. Μεγάφωνο. Γείσο.

5 36 Εγκατάσταση Μπουτονιέρας Τοποθέτηση Το επάνω σημείο της μπουτονιέρας θα πρέπει να το τοποθετήσετε στο 1,65m. Η μπουτονιέρα έχει σχεδιαστεί να τοποθετείτε σε οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Ωστόσο πρεοτείνετε η χρήση κάποιου γείσου για περισσότερη προστασία. Για να αποκτήσετε τέλεια εικόνα αποφύγετε την άμμεση επαφή της κάμερας με τον ήλιο. Σε περιπτώσεις με χαμηλό φωτισμό χρησιμοποείστε εξωτερική συσκεύη φωτισμού. Αφαίρεση Πρόσοψης Ξεβιδώστε τις 2 βίδες που βρίσκονται στο κάτω μέρος της μπουτονιέρας. Με την βοήθεια ενος κατσαβιδιού αφαιρέστε την πρόσοψη Και σπρώχνοντας με λίγη δύναμη τις οπές όπως φαίνετε στο διπλανό σχέδιο.

6 37 Εγκατάσταση Μπουτονιέρας Στήριξη Μπουτονιέρας Τοποθετήστε το πάνω μέρος της μπουτονιέρας σε ύψος 1,65m. Και περάστε τα καλώδια απο το άνοιγμα για την είσοδο των καλωδίων. Ανοίξτε 2 τρύπες διαμέτρου 6mm. Και τοποθετήστε τα ούπα. Βιδώστε την μπουτονιέρα με το αντίστοιχο κατσαβίδι. Καλωδίωση Συνδέστε τα καλώδια στις κλέμμες όπως αναγράφετε στο σχέδιο εγκατάστασης Κλείσιμο Εφόσον έχετε δώσει ρεύμα στο σύστημα και οι ρυθμίσεις του ήχου δεν είναι ικανοποιητικές προχωρήστε στην ρύθμιση αυτήν όπως φαίνετε στο σχέδιο.. Η κάμερα έχει την δυνατότητα στρέψης κλήσης Ρυθμίστε την όπως φαίνετε στο σχέδιο για το επιθυμητό αποτέλεσμα.

7 38 Εγκατάσταση Μπουτονιέρας Ετικέτα Για να τοποθετήσετε το όνομα στο μπουτόν χρησιμοποείστε ενα ψιλό κατσαβίδι για να αφαιρέσετε το πλαστικό καπάκι όπως φαίνετε στο σχέδιο Α και Β Η ετικέτα για το όνομα είναι πλέον προσβάσιμη όπως φαίνετε στο σχέδιο C. Ξανατοποθετήστε το πλαστικό καπάκι πιεζοντάς το απαλά μέχρι και απο τις δυο πλευρές μέχρι να ακούσετε ενα κλικ D. A B D C Κείμενο Κλείσιμο Τέλος κλείστε το καπάκι της μπουτονιέρας Text Με την βοήθεια ενός ψιλού κατσαβιδιού βιδώστε το καπάκι όπως φαίνετε στο σχέδιο. Text

8 39 Εγκατάσταση Τροφοδοτικού Λεπτομέρειες εγκατάστασης του τροφοδοτικού FA-22 και τεχνικά χαρακτηριστικά f3,5 x 25 DIN-7971 Το τροφοδοτικό πρέπει να εγκατασταθεί σε στεγνό και προστατευμένο μέρος. Συνηστάται η χρήση θερμομαγνητικού κυκλωματος προστασίας. Για απευθείας εγκατάσταση του τροφοδοτικού στον τοίχο ανοίξτε 2 τρύπες με διάμετρο f Ø6mm. Και εισάγετε τα ούπατ. Στερεώστε το με τις βίδες που παρέχονται. f3,5 x 25 DIN-7971 Το τροφοδοτικό μπορεί να τοποθετηθεί και σε ράγα DIN με μια απλή πίεση. Για να το απομακρύνετε απο την ράγα χρησιμοποιείστε το κατσαβίδι για να σύρετε προς τα κάτω όπως στην εικόνα. DIN Το τροφοδοτικό FA-22 χρειάζετε 3 μονάδες DIN. Η συσκευή αυτή έχει σχεδιαστεί για την λειτουργία του Golmar Kit video SV220S Η Golmar δεν φέρει καμιά ευθύνη για βλάβη υλικού λόγω διαφορετικής χρήσης. Τοποθετείστε το τροφοδοτικό σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας που ισχύουν στη δική σας χώρα. Tεχνικά Χαρακτηριστικά Είσοδος 230 Vac / 50 Hz Power 25 VA Έξοδος 17 Vdc 1,5A Θερμοκρασία Λειτουργίας Διαστάσεις Βάρος 0ºC ~ + 35ºC 54(W) x 83(H) x 58(D) mm. 130 gr. Σημαντικό: Επανατοποθετείστε το πλαστικό κάλυμμα μόλις ολοκληρώσετε τις συνδέσεις Εγκατάσταση Κλειδαριάς Εγκατάσταση κλειδαριάς. Αν η κλειδαριά εγκατασταθεί σε μεταλλική πόρτα χρησιμοποιείστε τρυπάνι Ø3,5mm και ανοίξτε την υποδοχή. Σε περίπτωση ξύλινης πόρτας χρησιμοποιείστε τρυπάνι Ø3mm ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Η τροφοδοσία της κλειδαριάς πρέπει να είναι 12V (σελ. 45). f3,5 x 25 DIN-7972 M4x8 DIN-963 Προαιρετική κλειδαριά 12Vac με τροφοδοτικό TF104 και R-3 ρελέ (σελ. 46).

9 40 Περιγραφή Μόνιτορ a h b c d e - j + P2P2+ P1P1+ i 370S CLR Nº serie M f S g a. b. c. d. e. f. g. h. i. j. Έγχρωμη οθόνη 7". Μπουτόν λειτουργίας. Μπουτόν Menu (φωτεινότητα, κοντράστ και χρώμα). Μικρόφωνο. Μεγάφωνο. Ετικέτα κωδικού. Διακόπτες προγραμματισμού (master or slave). Ένταση ήχου κλήσης. Οπές στήριξης μόνιτορ στην βάση. Κλέμμες σύνδεσης: 3 : Ενδοεπικοινωνία. 2 : Ενδοεπικοινωνία. 1 : Ενδοεπικοινωνία. : Γείωση. : Θετικό. P2 : Σύνδεση για μπουτονιέρα 2. P2 : Σύνδεση για μπουτονιέρα 2. P1 : Σύνδεση για μπουτονιέρα 1. P1 : Σύνδεση για μπουτονιέρα 1. _ + _ + _ +

10 41 Περιγραφή Μόνιτορ Πλήκτρα Λειτουργιών Πιέστε το πλήκτρο για την έναρξη / λήξη της επικοινωνίας με την μπουτονιέρα ή της ενδοεπικοινωνίας σε περίπτωση δυο μόνιτορ. Για την σύνδεση δείτε στις σελίδες 44 & 45. Πιέστε το πλήκτρο για το άνοιγμα της κλειδαριάς. Η οθόνη θα σβήσει. Σε κατάσταση ηρεμίας πιέστε το για επιλογή ήχου κλήσης (για λεπτομέρειες δείτε σελ. 44).. Πλήκτρο για επανάκληση. Σας επιτρέπει επικοινωνία με εικόνα και ήχο προς την μπουτονιέρα. συνολικής διάρκειας 40 δευτερολέπτων. Σε περίπτωση δυο εισόδων πιέστε το πλήκτρο ξανά για να δείτε την δεύτερη κάμερα. Πλήκτρο για ενεργοποίηση εξωτερικών συσκεύων. Κατά την διάρκεια της κλήσης πιέστε το για την ενεργοποίηση(δείτε σελ.46). Η οθόνη θα σβήσει απο το μόνιτορ. Έλεγχος Έντασης Ήχου Το μόνιτορ σας επιτρέπει την ρύθμιση έντασης του ήχου απο ελάχιστη προς μέγιστη τιμή. Η ρύθμιση αυτή βρίσκετε στην δεξιά πλευρά του μόνιτορ. Διακόπτες Ρύθμισης Οι διακόπτες ρύθμισης βρίσκονται στην πίσω πλευρά του μόνιτορ. M S * Master Σε εγκατάσταση με ενα μόνιτορ έχετε τον διακόπτη πάντα σαν master; σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ρυθμίστε σαν master το μόνιτορ που συνδέετε σε αυτό η μπουτονιέρα και το άλλο μόνιτορ ρυθμίστε το σαν slave. Slave Σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ρυθμίστε slave το μόνιτορ που δεν συνδέετε σε αυτό η μπουτονιέρα. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ρυθμίστε τους διακόπτες χωρίς τροφοδοσία.σε Εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ρυθμίστε Master το μόνιτορ που συνδέετε σε αυτό η μπου/ρα. * Εργοστασιακή Ρύθμιση.

11 42. Εγκατάσταση Μόνιτορ Περιγραφή Μόνιτορ 370S CLR M Ξεβιδώστε τις βίδες που βρίσκονται στο πίσω μέρος του μόνιτορ. S Αφαιρέστε την βάση του μόνιτορ P2P2+ P1P1+ 370S CLR Nº serie M S Αποφύγετε να τοποθετήσετε το μόνιτορ δίπλα σε πηγές θερμότητας ή σε σημεία με πολύ σκόνη. Η βάση μπορεί να τοποθετηθεί είτε σε κάποιο κουτί ή απευθείας στον τοίχο. Για να εγκαταστήσετε το μόνιτορ απευθείας στον τοίχο ανοίξτε οπές 6mm. Το επάνω σημείο του μόνιτορ πρέπει να τοποθετηθεί σε ύψος 1,6μ. Η ελάχιστη απόσταση του μόνιτορ με κάποιο άλλο αντικείμενο πρέπει να είναι 5cm.

12 43 Εγκατάσταση Μόνιτορ Καλωδίωση Μόνιτορ Συνδέστε τα καλώδια στις κλέμμες σύνδεσης σύμφωνα με το σχέδιο εγκατάστασης. Στήριξη Μόνιτορ Ευθυγραμμίστε τις οπές στήριξης του μόνιτορ με τα ειδικά άγκιστρα της βάσης του μόνιτορ. Με την βοήθεια ενος ψιλού κατσαβιδιού βιδώστε τις βίδες στο κάτω μέρος του μόνιτορ.

13 44 Εγκατάσταση Μόνιτορ Ρυθμίσεις Οθόνης Κατά την διάρκει της κλήσης ή της επανάκλησης το μόνιτορ σας επιτρέπει να ρυθμίσετε την φωτεινότητα, το κοντράστ και το χρώμα της εικόνας. Πιέστε το πλήκτρο και επιλέξτε με τα πλήκτρα τα οποία βρίσκονται στην κάτω αριστερή πλευρά του μόνιτορ. Πιέστε το πλήκτρο του μενού και θα εμφανιστούν οι ρυθμίσεις για την εικόνα. Πιέστε τα πλήκτρα επάνω ή κάτω και στην συνέχεια ξαναπιέστε το πλήκτρο μενού για επιβεβαίωση της επιλογή σας και ξαναπιέστε τα πλήκτρα επάνω ή κάτω για να ρυθμίσετε την επιθυμητή επιλογή. Για να αποθηκέυσετε τις ρυθμίσεις και να κάνετε έξοδο απο αυτές πιέστε το πλήκτρο Μενού. Eπιλογή Είναι δυνατό να επιλέξετε για την κάθε οθόνη διαφορετικό ήχο κλήσης ανάμεσα απο τέσσερεις ήχους.. Για να επιλέξετε ήχο πιέστε σε κατάσταση ηρεμίας το πλήκτρο : 1.Πιέστε το πλήκτρο για επιλογή του ήχου. 2. Πιέστε ξανά το πλήκτρο για επιβεβαίωση Το μόνιτορ θα βγεί εκτός της επιλογής ρύθμισης ήχου κλήσης ύστερα απο 40 δευτερόλεπτα και θα αποθηκεύσει τον τελευταίο ήχο. Λειτουργία Η σειρά 370S σας επιτρέπει την ενδοεπικοινωνία μεταξύ δυο μόνιτορ στο ίδιο διαμέρισμα. Για να ενεργοποιήσετε αυτήν την λειτουργία ελέγξτε τα παρακάτω :. - Το μόνιτορ το οποίο συνδέετε η μπουτονιέρα ορίστε σαν Master. Το άλλο μόνιτορ ορίστε το σαν Slave. - Συνδέστε τις κλέμμες 1, 2 και 3 των μόνιτορ (δείτε σελ. 45).. Για να ενεργοποιήσετε την ενδοεπικοινωνία πιέστε το πλήκτρο. Θα ακουστεί ενας τόνος ειδοποίησης στο μόνιτορ το οποίο καλείτε. Για να επικοινωνήσετε μεταξύ των δυο μόνιτορ πιέστε ξανά το πλήκτρο. Η επικοινωνία θα διαρκέσει για 80 περίπου δευτερόλεπτα. Κατά την διάρκεια της ενδοεπικοινωνίας γίνει κλήση απο την μπουτονιέρα η κατάσταση ενδοεπικοινωνίας θα τερματιστεί.

14 45 Σχέδιο Εγκατάστασης Σ ύνδεση μιας ή δυο μπουτονιέρες. PVS-220 * 370S FA-22 Master PRI ~ ~ SEC _ _ + P2- P2+ P1- P1+ P+ 230Va.c P- CV CV C N PVS Vd.c. P+ P- CV CV C N 12Vd.c. * ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Χρησιμοποιείστε μόνο το 370S μόνιτορ Σ ύνδεση παράλληλου μόνιτορ * 370S FA-22 Master PRI ~ ~ SEC _ + Slave _ + P2- P2+ P1- P1+ 230Vc.a. To the door panel(s) * * 370S ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Χρησιμοποιείστε μόνο το 370S μόνιτορ _ + P2- P2+ P1- P1+

15 46 Σχέδιο Εγκατάστασης Απόσταση Κλέμμες 10m. P+, P-, P1+, P1-, P2+, P2+, 1,00mm² _ 100m. 1,50mm² 1,50mm² 1, 2, 3 1,00mm² CV, CV Σ 20m. 1,50mm² ύνδεση a.c. Κλειδαριάς χρησιμοποιώντας τροφοδοτικό TF104 transformer andσύνδεση R-3 relay. PVS-220 TF-104 R-3 SEC PRI P+ P- CV CV C N B 12Va.c. Σ R T M ~ ~ ~ ~ 230Va.c. ύνδεση εξωτερικών συσκευών auxiliary device. PVS-220 TF-104 SEC PRI P+ P- CV CV C N 12Va.c ~ ~ ~ ~ 230Va.c. Χρησιμοποιείστε επιπλέων τροφοδοτικό για συσκεύες πάνω απο 12Vd.c. / 1A.

16 Προβλήματα και Λύσεις 47 Δεν λειτουργεί τίποτα. w Ελέγξτε την τροφοδοσία μεταξύ ' ' και '+' να είναι 17Vd.c. Διαφορετικά αποσυνδέστε την τροφοδοσία και μετρήστε ξανά. Εαν η μέτρηση είναι σωστή σημαίνει οτι κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα. Ελέγξτε την καλώδιωση της εγκατάστασης. w Ελέγξτε την πολικότητα των καλωδίων αν είναι σωστή. w Σε εγκατάσταση με ένα μόνο μόνιτορ ελέγξτε αν το μόνιτορ είναι ρυθμισμένο σαν Master (δείτε σελ. 41). w Σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ελέγξτε αν το μόνιτορ που συνδέετε η μπουτονιέρα είναι το Master και το άλλο σαν Slave (δείτε σελ. 41). Το μόνιτορ δεν δέχετε κλήση. w Ελέγξτε την τροφοδοσία μεταξύ ' ' και '+' να είναι 17Vd.c. Διαφορετικά αποσυνδέστε την τροφοδοσία και μετρήστε ξανά. Εαν η μέτρηση είναι σωστή σημαίνει οτι κάπου υπάρχει βραχυκύκλωμα. Ελέγξτε την καλώδιωση της εγκατάστασης. w Ελέγξτε την πολικότητα των καλωδίων αν είναι σωστή. w Σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ελέγξτε αν το μόνιτορ που συνδέετε η μπουτονιέρα είναι το Master και το άλλο σαν Slave (δείτε σελ. 41). w Σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ ελέγξτε αν το μόνιτορ που συνδέετε η μπουτονιέρα είναι το Master και το άλλο σαν Slave (δείτε σελ. 41). Χαμηλός ήχος κλήσης. w Ρυθμίστε την ένταση κλήσης του μόνιτορ (δείτε σελ. 41). Χαμηλό επίπεδο ήχου. w Ρυθμίστε το επίπεδο όπως φαίνετε στην σελίδα 37. Δεν λειτουργεί η ενδοεπικοινωνία. w Θυμηθείτε οτι αυτή η λειτουργία είναι εφικτή μόνο σε εγκατάσταση με δυο μόνιτορ w Ελέγξτε τις ρθμίσεις της ενδοεπικοινωνίας όπως φαίνονται στην σελίδα 44 w Check wiring between monitors is correct, (see page 45). Door open function no operates. w Remember that this function is only available during call, communication and autoswitchon progresses. w Check the lock release and its wiring. H Golmar διατηρεί το δικαίωμα να κάνει αλλαγές χωρίς προειδοποίηση.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο: 210-9404000 ιnfo@rakson.gr www.rakson.gr 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες και φυλάξτε

Διαβάστε περισσότερα

VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ!

VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ! VIDEO AUDIO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΔΟΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ NVM 450MB NVM 450MC ND 106 NVM 700MC ΠΡΟΣΟΧΗ! ΠΡΩΤΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ! ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ : Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργιών και Ασφάλειας VIDEO DOOR PHONE NVM-704/NVC-5104

Οδηγίες Λειτουργιών και Ασφάλειας VIDEO DOOR PHONE NVM-704/NVC-5104 Αυτές οι οδηγίες είναι για την ασφάλειά σας. Παρακαλείσθε να τις διαβάσετε προσεκτικά πριν από τη χρήση και να τις διατηρήσετε για μελλοντική αναφορά. Παρεχόμενα τμήματα Παρεχόμενα εξαρτήματα Ref Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

2N Helios IP Vario Door Access Intercom

2N Helios IP Vario Door Access Intercom 2N Helios IP Vario Door Access Intercom Ολοκληρωμένο οπτικοακουστικό σύστημα VoiP επικοινωνίας με την είσοδο. Οδηγίες Εγκατάστασης & Χρήσης Version 1.0.3 www.2n.cz Η 2N TELEKOMUNIKACE a.s. είναι μία Τσέχικη

Διαβάστε περισσότερα

CE 60-3 GSM ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ (VERSION 4.2)

CE 60-3 GSM ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ (VERSION 4.2) CE 60-3 GSM ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗ (VERSION 4.2) Εγχειρίδιο λογισμικού Τεχνικός Ασφαλείας από 08:30 μέχρι 23:00, τηλέφωνο 6948 278 268 365 ημέρες τον χρόνο στην διάθεση σας, να δώσει λύσεις τόσο σε εσάς

Διαβάστε περισσότερα

Θυροµεγάφωνο για σύνδεση σε τηλεφωνικά κέντρα 2N Helios Συνοπτικές Οδηγίες Χειρισµού & Εγκατάστασης Έκδοση 2.2

Θυροµεγάφωνο για σύνδεση σε τηλεφωνικά κέντρα 2N Helios Συνοπτικές Οδηγίες Χειρισµού & Εγκατάστασης Έκδοση 2.2 Θυροµεγάφωνο για σύνδεση σε τηλεφωνικά κέντρα 2N Helios Συνοπτικές Οδηγίες Χειρισµού & Εγκατάστασης Έκδοση 2.2 2 Θυροµεγάφωνο για σύνδεση σε τηλεφωνικά κέντρα 2N Helios Συνοπτικές Οδηγίες Χειρισµού & Εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ CD-PLUS/4+N ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ : Με ΙΤ-4Ν Με τηλέφωνο συνδεδεμένο στις εξόδους τηλεφωνικής γραμμής του ΙΤ-4Ν. Μπείτε στο μενού προγραμματισμού. Αν έχετε μπουτονιέρα στο σύστημα, τοποθετείστε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της για οθόνη 20550.

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της για οθόνη 20550. Εγχειρίδιο οδηγιών 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της για οθόνη 0550. Περιεχόμενα Τεχνικά χαρακτηριστικά Τύπος εγκατάστασης 3 Πλεονεκτήματα του συστήματος δύο αγωγών 3 Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

Freevia 280 Freevia 300

Freevia 280 Freevia 300 Freevia 280 Freevia 300 Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης 5055484C 1 5 6 2 3 7 4 8 14 13 9 18 15 19 16 17 10 11 9 8 20 12 FreeVia 280 21 FreeVia 300 22 + ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ... 2 Ποια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά Καταγραφικών H.264 Οδηγίες Προγραμματισμού & Χρήσης

Σειρά Καταγραφικών H.264 Οδηγίες Προγραμματισμού & Χρήσης Σειρά Καταγραφικών H.264 Οδηγίες Προγραμματισμού & Χρήσης Σειρά: EG-DH48V-4-CH EG-DH88V-8-CH EG-DH168V-16-CH Τεχνικός Ασφαλείας από 08:30 μέχρι 23:00, τηλέφωνο 6948 278 268 365 ημέρες τον χρόνο στην διάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της Elvox για οθόνη 20550.

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της Elvox για οθόνη 20550. Εγχειρίδιο οδηγιών 01963 Μονάδα θυροτηλεόρασης για σύστημα κλήσης δύο αγωγών της Elvox για οθόνη 0550. Περιεχόμενα Τεχνικά χαρακτηριστικά Τύπος εγκατάστασης 3 Πλεονεκτήματα του συστήματος δύο αγωγών Elvox

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01955 Θυροτηλεόραση με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5" για σύστημα κλήσης Due Fili

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01955 Θυροτηλεόραση με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5 για σύστημα κλήσης Due Fili Εγχειρίδιο οδηγιών 01955 Θυροτηλεόραση με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5" για σύστημα κλήσης Due Fili Περιεχόμενα Τεχνικά χαρακτηριστικά Τύπος εγκατάστασης 3 Πλεονεκτήματα του συστήματος δύο αγωγών Elvox 3 Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά:

Και οι δύο πίνακες διατίθενται στο ίδιο μεταλλικό κουτί και έχουν τα παρακάτω κοινά χαρακτηριστικά: PROMETHEUS ΠΙΝΑΚΕΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 4 & 8 ΖΩΝΩΝ Η σειρά συμβατικών πινάκων πυρανίχνευσης PROMETHEUS, της SIGMA SECURITY, έχει σχεδιασθεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές EN-54 Part 4 & Part 2. Είναι βασισμένοι

Διαβάστε περισσότερα

DIRRVE-DT DIRFE-DT ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Οδηγίες Χρήσης και εγκατάσταση. Έκδοση 2.0

DIRRVE-DT DIRFE-DT ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Οδηγίες Χρήσης και εγκατάσταση. Έκδοση 2.0 DIRRVE-DT DIRFE-DT ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΔΙΠΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Οδηγίες Χρήσης και εγκατάσταση Έκδοση 2.0 Τεχνικός Ασφαλείας από 08:30 μέχρι 23:00, τηλέφωνο 6948 278 268 365 ημέρες τον χρόνο στην διάθεση σας,

Διαβάστε περισσότερα

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Οδηγίες λειτουργίας. Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης Powador. TL - INT 4. TL - INT 8. TL - INT. TL - INT Οδηγίες λειτουργίας Μετάφραση της Γερμανικής πρωτότυπης έκδοσης Οδηγίες λειτουργίας για εγκαταστάτες και χρήστες Περιεχόμενα Γενικές υποδείξεις... 4.

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα

Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε εξαιρετικά πλεονεκτήματα Εγχειρίδιο χρήσης 2-2014. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire V 17 Nitro Καλύπτει: Aspire VN7-791 Αυτή η αναθεώρηση: 07/2014 Πραγματοποιήστε εγγραφή για αναγνωριστικό Acer ID και απολαύστε

Διαβάστε περισσότερα

Phocos CX Προγραμματιζόμενος ηλιακός ρυθμιστής φόρτισης με θετική γείωση. εγχειρίδιο χρήσης (Ελληνικά)

Phocos CX Προγραμματιζόμενος ηλιακός ρυθμιστής φόρτισης με θετική γείωση. εγχειρίδιο χρήσης (Ελληνικά) Αξιότιμε πελάτη Σας ευχαριστούμε θερμά που αποφασίσατε να αγοράσετε ένα από τα προϊόντα της Phocos. Αυτές οι οδηγίες περιλαμβάνουν υποδείξεις εγκατάστασης, λειτουργίας, προγραμματισμού και αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris.

Παύλος Μεϊµάρης Ελπίδος 34 (ΒΑΟ) Συκιές, Θεσσαλονίκη τηλ 2310.634.513, 6977.38.38.73 URL: http://www.meimaris.com - Εmail: info@meimaris. Εισαγωγή Σας ευχαριστούμε πολύ για την αγορά αυτού του εξαιρετικού πομποδέκτη της Alinco. Τα προϊόντα μας κατατάσσονται ανάμεσα στα καλύτερα του κόσμου. Αυτός ο πομποδέκτης έχει κατασκευαστεί με όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H Ïäçãßåò ãéá ôçí åãêáôüóôáóç êáé ñþóç Πλυντήριο ρούχων Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 3-4 Αφαίρεση συσκευασίας και Ευθυγράμμιση Σύνδεση παροχής νερού και Ηλεκτρικών παροχών Τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00

MICROBOT-1E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 E ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ V1.00 www.mtec.gr 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ...4 ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ...6 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ...6 ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΕΝΔΕΙΞΗ ΣΗΜΕΙΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ...6

Διαβάστε περισσότερα

MW512 Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη. Καλωσορίσατε

MW512 Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη. Καλωσορίσατε MW512 Ψηφιακός Προβολέας Εγχειρίδιο Χρήστη Καλωσορίσατε Πίνακας Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια... 3 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά του προβολέα... 7 Περιεχόμενα της συσκευασίας... 8 Εξωτερική όψη προβολέα...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01956 ΚΚεντρική μονάδα ελέγχου με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5, για Λειτουργία θυροτηλεόραση σύστημα κλήσης Due Fili.

Εγχειρίδιο οδηγιών. 01956 ΚΚεντρική μονάδα ελέγχου με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5, για Λειτουργία θυροτηλεόραση σύστημα κλήσης Due Fili. Εγχειρίδιο οδηγιών 01956 ΚΚεντρική μονάδα ελέγχου με έγχρωμη οθόνη, LCD 3,5, για Λειτουργία θυροτηλεόραση σύστημα κλήσης Due Fili. Περιεχόμενα τμήματα Τομέας αυτοματισμού.... 1 Τομέας συναγερμός.... 83

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά κλιματιστικού

Χαρακτηριστικά κλιματιστικού ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ USE AND INSTALLATION INSTRUCTIONS Καναλάτο Χαμηλού Προφίλ DC Inverter DC INVERTER DUCT TYPE ROOM AIR CONDITIONER Models/Μοντέλα: AUD-18UX4SKL1 / AUW-18U4SZ1 AUD-24UX4SLH1

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση και λειτουργία

Εγκατάσταση και λειτουργία Εγκατάσταση και λειτουργία Smart-UPS ΤΜ RT Σύστημα αδιάλειπτης τροφοδοσίας SURT1000 SURT2000 220/230/240 Vac Επιδαπέδια/Rack τοποθέτηση 2U su0948a Smart-UPS TM RT Σύστημα αδιάλειπτης παροχής ισχύος 1000/2000

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο υλικού (hardware)

Εγχειρίδιο υλικού (hardware) Εγχειρίδιο υλικού (hardware) Αναγνώριση εμπορικών σημάτων TSP700: Star Micronics Co., Ltd. Σημείωση Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή οποιουδήποτε μέρους αυτού του εγχειριδίου

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακός Προβολέας MS521/MX522/MW523/MS511H/TW523. Εγχειρίδιο Χρήστη

Ψηφιακός Προβολέας MS521/MX522/MW523/MS511H/TW523. Εγχειρίδιο Χρήστη Ψηφιακός Προβολέας MS521/MX522/MW523/MS511H/TW523 Εγχειρίδιο Χρήστη Πίνακας περιεχομένων Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια... 3 Εισαγωγή... 7 Χαρακτηριστικά του προβολέα... 7 Περιεχόμενα της συσκευασίας...

Διαβάστε περισσότερα

Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048

Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048 Μετατροπέας αυτόνομων δικτύων SUNNY ISLAND 5048 Τεχνική περιγραφή SI5048-TB-TGR110340 TBGR-SI5048 Έκδοση 4.0 GR SMA Solar Technology AG Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Υποδείξεις σχετικά με

Διαβάστε περισσότερα

Powador Argus 16S DCS / 16S DCS FR 24S DCS / 24S DCS FR

Powador Argus 16S DCS / 16S DCS FR 24S DCS / 24S DCS FR Powador Argus 16S DCS / 16S DCS FR 24S DCS / 24S DCS FR Οδηγίες λειτουργίας Ελληνική μετάφραση Οδηγίες λειτουργίας για εγκαταστάτες και χρήστες Powador Argus 16S DCS 24S DCS Περιεχόμενα 1 Γενικές υποδείξεις...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159

Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οδηγός Χρήστη Q1859 Q2009 Q2159 Οι μόνες εγγυήσεις που ισχύουν για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP περιέχονται στις ρητές δηλώσεις εγγύησης που συνοδεύουν αυτά τα προϊόντα και υπηρεσίες. Κανένα στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

WS100G2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

WS100G2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ WS00G WS00G ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τμήμα Ξεκινώντας. Γενική επισκόπηση του συστήματος. Εισαγωγή στο σύστημα. Τι περιλαμβάνεται στο σύστημα. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα