Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,"

Transcript

1 Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης που είναι και η τελευταία της παρούσας Διοικήσεως και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, που παρά τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας και του χώρου της Ναυτιλίας γενικότερα είναι σημαντική. Είμαι σίγουρος ότι και αυτή η Συνέλευση θα διεξαχθεί όπως πάντα με διαδικασίες που διακρίνουν τον Έλληνα Πλοίαρχο και Αξιωματικό. Σε κλίμα ποιότητας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και βεβαίως, με αγωνιστικότητα, που όσες φορές έχει χρειασθεί την έχουμε δείξει. Και δεν θα διστάσουμε να την δείξουμε και στο μέλλον όποτε και όπου χρειαστεί. Μια αγωνιστικότητα όμως που θα έχει σκοπό την βελτίωση όλων των παραμέτρων που συντελούν σε καλύτερους όρους, σε καλύτερες συνθήκες και όχι για εξυπηρέτηση άλλων σκοπών. Δεν είμαστε κανενός υπάλληλοι ούτε ελεγχόμενοι από κανένα κέντρο. Σε όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που χωρίς υπερβολές, μας έχουν καταστήσει μοναδικούς, έχουμε και τα στοιχεία της ΑΓΑΠΗΣ, της ΕΝΟΤΗΤΑΣ και της ΣΥΜΠΝΟΙΑΣ που πάντα μας διέπουν. Οι διαδικασίες της φετινής Γ.Σ. όπως και όλες οι άλλες, αλλά και το μήνυμα που θα βγει προς τα έξω, κυρίως προς όλους τους εμπλεκόμενους με τη Ναυτιλία μας, την πρώτη στον κόσμο, θα καταγραφούν σαν διαδικασίες, αντάξιες του κλάδου μας, αλλά και θα δείξουν σ αυτούς που μάταια προσπαθούν να αμαυρώσουν και να απαξιώσουν τον κλάδο, ότι δεν μπορεί να παίζουν με τον Έλληνα Πλοίαρχο. Είναι μάταιος ο κόπος. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο Έλληνας Πλοίαρχος και Αξιωματικός είναι εδώ : επιτελεί σπουδαίο και μεγάλο έργο. Είναι πάντα παρών, πάντα σταθερός και ακλόνητος πυλώνας της Ελληνικής Ναυτιλίας, η οποία με την σειρά της αποτελεί τον αιμοδότη της Εθνικής μας Οικονομίας. Είναι πάντα κοντά στην ΠΕΠΕΝ, η οποία με τις υποδείξεις του, τις παρατηρήσεις του, τις ενστάσεις του και τις διαφωνίες του, χαράζουν την πορεία που έχει μια και μόνο κατεύθυνση : ΜΠΡΟΣΤΑ. Είναι εδώ και πρέπει όλοι, μα πάνω απ όλα η Πολιτεία, να σκύψει και να δει τα προβλήματα του, που είναι πολλά και ποικίλα.

2 Προβλήματα που από την αδιαφορία κάποιων έχουν συσσωρευτεί, χρόνια τώρα και μας ταλανίζουν. Προβλήματα δίκαια και ανθρώπινα, όχι μικρόκαρδα, μικρόψυχα, κατευθυνόμενα απο ξένα πρός την τάξη μας κέντρα, ούτε συντεχνιακά, ούτε κοντόφθαλμα και συμφερολοντολογικά. Τον ίδιο χαιρετισμό όμως, προτού προχωρήσουμε, θέλω να απευθύνω και στους χιλιάδες συναδέλφους που ταξιδεύουν σ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σ όλες τις θάλασσες. Να έχουν πάντα καλά ταξίδια και σύντομα να γυρίσουν κοντά στις οικογένειές τους, κοντά μας. Και πάντα ο Αη Νικόλας να είναι στην πλώρη τους. Δυστυχώς, όμως και αυτή τη φορά, πολλοί συνάδελφοι έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι και σας ζητώ, στη μνήμη τους, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή, σαν ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στο χώρο των Πλοιάρχων, στη Ναυτιλία και στην πατρίδα ολόκληρη. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ Συνάδελφοι, Δεν είναι πολύς καιρός που για άλλη μια φορά ο κλάδος μας δέχτηκε μια ακατανόητη, ανεξήγητη, απαράδεκτη, για να μην πώ, ενορχηστρωμένη επίθεση με αφορμή το ατυχές περιστατικό του ατυχήματος του κρουαζιερόπλοιου SEA DIAMOND. Οι ίδιοι γραφικοί ξερόλες, οι ίδιες γλάστρες, οι ίδιοι μαϊντανοί από την πρώτη στιγμή, στήνοντας σκηνικό δικαστικής αιθούσης, έβγαζαν τα συμπεράσματά τους. Βγήκαν σαν οι ειδικοί των ειδικών, οι καλύτεροι πραγματογνώμονες και παντογνώστες, σταυρώνοντας τους πάντες, τον Πλοίαρχο, τους Αξιωματικούς και το πλήρωμα του. Απαξίωσαν με άλλα λόγια τα πάντα, προσφέροντας ένα απαράδεκτο θέαμα που θύμιζε τσίρκο με την κάθε είδους αρλούμπα, ανακρίβεια και ασυναρτησία που έλεγαν. Και καλά οι μαϊντανοί και οι γλάστρες. Αυτοί καμάρωναν μάλλον από ψώνιο, σαν γύφτικα σκερπάνια. Οι άλλοι όμως ; Οι επώνυμοι ; Αυτοί που είχαν μια ιστορία ; Ένα παρελθόν και μια διαδρομή ; Λέω είχαν γιατί με τη συμπεριφορά τους, την ακύρωσαν.

3 Με απύθμενο θράσος και ασχετοσύνη, απ ότι τελικά φάνηκε ότι έχουν, ειρωνεύτηκαν, παραπληροφόρησαν, εξαπάτησαν, δίκασαν και καταδίκασαν. Δεν κατάλαβαν όμως, ότι στο τέλος αυτοί οι ίδιοι ήταν που καταδικάστηκαν αποκαλύπτοντας τον πραγματικό εαυτό τους. Και ναι μεν ξεφτιλίστηκαν, αλλά δυστυχώς, αυτό έγινε σε βάρος της δικής μας τάξης, της Ναυτιλίας μας, της Ελλάδος. Ας είναι όμως. Παρ όλη τη ζημιά που έκαναν η ντροπή είναι δική τους. Μπορεί η μαυρίλα της κηλίδας από τα καύσιμα να ρύπανε την πανέμορφη θάλασσα της Σαντορίνης, θα καθαριστεί όμως και εύχομαι και ελπίζω σύντομα με την βοήθεια όλων. Η μαυρίλα όμως της ψυχής αυτών των απαράδεκτων δεν θα καθαρίσει ποτέ. Συνάδελφοι, Σύμφωνα και με το καταστατικό της Ενώσεώς μας, η Διοίκηση είναι υποχρεωμένη να σας παρουσιάσει τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και τον προγραμματισμό δράσης για τη χρονιά που διανύουμε και να ζητήσουμε την έγκρισή τους με την ψήφο σας. Δεν θα σταθώ σ αυτά, καθ όσον τα έχετε ήδη στα χέρια σας. Εγώ θέλω να σας ζητήσω, όπως κάνω κάθε φορά, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις, την κριτική σας, όποια και αν είναι αυτή, αρκεί να είναι καλόπιστη και όχι καθ υπαγόρευση ή κατευθυνόμενη από ξένα προς εμάς κέντρα, να γίνεται μέσα από την Ένωση μας, με τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό μας, με τις επιταγές που οι δημοκρατικοί κανόνες ορίζουν και με ευλάβεια ακολουθούμε, μέσα από τη Γενική μας Συνέλευση, που εν κατακλείδι, είναι και το κυρίαρχο σώμα. Η Ένωσή μας, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ανοιχτή σ όλους τους συναδέλφους, όλες τις ώρες και ημέρες. Και πάντα θα σας περιμένουμε. Για να ενώσουμε μαζί τις προσπάθειές μας, για περαιτέρω βελτίωση όλων αυτών που μας αφορούν, κυρίως όμως για τις οικογένειές μας και το μέλλον μας. Οι διάφοροι γυρολόγοι που τέτοια εποχή παρουσιάζονται και ψευδεπίγραφα αποκαλούνται Πλοίαρχοι και Αξιωματικοί, ας φανερωθούν.

4 Ας μας δείξουν τα διπλώματα τους, τις υπηρεσίες τους, τη διαδρομή τους. Είναι ανύπαρκτοι, ανυπόστατοι και προσπαθούν σαν κοινοί απατεώνες, σαν λαθρέμποροι ιδεών και επανάστασης να δημιουργήσουν πρόβλημα. Άδικος ο κόπος. Δίκαιος όμως ο μισθός τους που από κέντρα παίρνουν. Πώς να το κάνουμε. Ο γυρολόγος είναι δύσκολη και κουραστική δουλειά. Συνάδελφοι, Σταθερή απασχόληση, διαρκής αμοιβόμενη εκπαίδευση, μακρόπνοη προοπτική, αξιοπρεπή απομαχεία και εφεδρεία, κοινωνική καταξίωση που αξίζουμε και δικαιούμαστε και βεβαίως, ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον εργασίας είναι οι άξονες στους οποίους πάντα θα κινούμεθα, θα επιδιώκουμε και βεβαίως θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να βλέπουμε τα λάθη μας, να τα αξιολογούμε και να τα καταγράφουμε. Τα όποια μας λάθη έχουμε τη γενναιότητα, με τη βοήθεια όλων σας, να τα παραδεχόμαστε και να προβαίνουμε σε διορθωτικές κινήσεις. Οι προτάσεις σας, οι επισημάνσεις και η παρέμβασή σας είναι καθοριστικές. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Οι διεκδικήσεις μας, είναι δίκαιες, είναι ανθρώπινες. Γι αυτό επιμένω, ότι οι προτάσεις σας, οι σκέψεις σας, η κριτική σας μέσα από τους κόλπους της Ενώσεώς μας είναι, όχι μόνο καλοδεχούμενη, αλλά κάτι παραπάνω. Αναγκαία και επιβεβλημένη. Χωρίς την βοήθειά σας, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί τίποτε. Συνάδελφοι, Όπως ανέφερα στην αρχή, αυτή η Γενική Συνέλευση είναι σύμφωνα και με το καταστατικό μας, η τελευταία της παρούσης Διοικήσεως. Θεωρώ λοιπόν σκόπιμο, δεν θα σας κουράσω, καθ όσον τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε όπως είπα, τον έχετε ήδη στα χέρια σας.

5 Θα αναφερθώ σε κάποια σημεία που είναι κεφαλαιώδη και θα σημαδέψουν την περαιτέρω πορεία της Ενώσεώς μας, του κλάδου μας και δεν είναι εγωιστικό, της Ναυτιλίας. Είναι βέβαιο και σίγουρο ότι οι καθημερινές τριβές με τα προβλήματα τους, η παρακολούθηση της καθημερινότητας σ όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο της Ακτοπλοΐας, και όχι μόνο, όπως πάρα πολλά άλλα, ποτέ δεν θα πάψουν να μας απασχολούν και πάντα η παρέμβασή μας, η επέμβασή μας όποτε και αν χρειασθεί όπως κατ επανάληψη έχω πεί, θα είναι ακαριαία. Ακόμη και η σύγκρουση. Έχουμε δώσει δείγματα. Είναι κάποια πράγματα που δεν διαπραγματευόμαστε. Είμαστε απόλυτοι. Το χειρίζεται «έγκαιρα και αποφασιστικά» όπως κάνουμε στα καθήκοντά μας σαν Πλοίαρχοι και Αξιωματικοί, στις γέφυρες των πλοίων, είναι και βίωμα και φιλοσοφία της ΠΕΠΕΝ. Αυτά πάντα θα υπάρχουν. Θέλω όμως να τονίσω όπως είπα αυτά που θεωρώ και θεωρούνται σαν MAJOR. Οι συντάξεις μας πλέον είναι στο 70% και υπολογίζουμε και το 22% του επιδόματος των Κυριακών. Κάτι που φάνταζε όνειρο πριν λίγα χρόνια και όπου το λέγαμε κάποιοι γελούσαν. Τώρα όμως τι λένε; Ικανοποιηθήκαμε απόλυτα; Όχι, διεκδικούμε το 80% και όπως πάντα με ομόνοια, σύμπνοια, σύνεση, επιχειρήματα και αν χρειαστεί σύγκρουση, θα το πετύχουμε. Ζητούσαμε διπλά πληρώματα για τα ταχύπλοα. Μας κοιτούσαν περίεργα και με απορία, λές και είχαμε έλθει από άλλο πλανήτη. Σ όλα τα ταχύπλοα που υπερβαίνουν συγκεκριμένο ωράριο έχουμε διπλά πληρώματα. Αλήθεια η περιέργεια ισχύει; Το μέτρο έχει όπως γνωρίζεται τουλάχιστον σε επίπεδο Πλοιάρχου έχει ήδη επεκταθεί και σε ορισμένα συμβατικά, τα οποία παραβιάζουν κατάφορα τη ΔΣ 180. Και θα επεκταθεί ακόμη περισσότερο. Δεν παζαρεύεται, δεν κάνουμε πίσω. Η ανάπαυση των Πλοιάρχων των Αξιωματικών και των πληρωμάτων, όπου βεβαίως απαιτείται είναι συνυφασμένη με την

6 ασφάλεια. Και για την ασφάλεια δεν κάνουμε εκπτώσεις, στρογγυλοποιήσεις ή συμβιβασμούς. Το εφ άπαξ έχει πάρει κι αυτό το δρόμο του. Ήδη με 2 απανωτές αυξήσεις από 25% κάθε φορά είμαστε σε καλό δρόμο. Αναμένουμε και το φετινό 25%, το οποίο ήδη δημόσια ο Υπουργός έχει εξαγγείλει και δεσμευτεί. Πρέπει πάραυτα να πάρει τον δρόμο του ώστε να αρχίζει εφαρμοζόμενο βεβαίως με αναδρομική ισχύ από 1/1/07. Και έπεται συνέχεια μέχρι ολοκληρώσεως του αρχικού μας στόχου. Κάνοντας μια έκκληση προς τον κ.υπουργό εκτιμώ ότι ήδη έχει αργήσει. Πιστεύω στην δέσμευση του γιατί ότι έχει πεί το έχει εφαρμόσει. Βεβαίως κάποιες Κασσάνδρες δεν τα καλοβλέπουν. Δεν θέλουν την επίλυση των πολλών, είναι αλήθεια, προβλημάτων. Τους χαλάνε τα σχέδια, τα οποία θέλουν διαρκώς διαμαρτυρόμενους τους συναδέλφους. Αλλά ποιος τους ακούει. Ένα άλλο σημαντικό, φάνταζε σαν όνειρο συνάδελφοι, είναι επιτέλους η αναγνώριση του καταληκτικού μας διπλώματος σαν ισότιμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Πόσες αντιρρήσεις δεν συναντήσαμε, πόσα εμπόδια δεν βρήκαμε στο δρόμο μας, πόσα αν θέλετε απαράδεκτα άνομα για να μη πώ άτιμα επιχειρήματα δεν προέβαλαν κάποιοι. Όμως δεν κάναμε πίσω. Δεν συμβιβαστήκαμε. Το πήγαμε μέχρι τέλους και τα καταφέραμε. Ακόμη και η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των παλαιοτέρων συναδέλφων ήδη πέρασε από το Συμβούλιο Εμπορικού Ναυτικού (ΣΕΝ) στο οποίο συμμετέχω και αναμένεται η δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Σταματάμε όμως ; Όχι. Συνεχίζουμε μέχρι του τελικού μας στόχου που είναι η αναγνώριση των ΑΕΝ σαν ισότιμες με τα ΤΕΙ. Και το δικαιούνται και το αξίζουν. Να είναι σίγουροι οι σπουδαστές, οι αυριανοί συνάδελφοι, ότι θα είμαστε όχι δίπλα τους, αλλά μπροστάρηδες στον δίκαιο αγώνα τους. Να μην παρασύρονται όμως από τυχοδιώκτες που θέλουν να κρύψουν τους εντολοδόχους τους, κρυβόμενοι πίσω από το νεανικό

7 ενθουσιασμό από τον αέρα της νιότης, από τον τσαμπουκά, αν θέλετε της εφηβείας των Δοκίμων. Να τους απομακρύνουν από το χώρο τους που είναι και δικός μας. Είναι ξένο σώμα. Δεν τους θέλουμε. Θα είμαστε μαζί τους ώστε να προχωρήσει ο εξοπλισμός των ΑΕΝ με σύγχρονο, τεχνολογικό εξοπλισμό που να συμβαδίζει με τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη των πλοίων και της Ναυτιλίας γενικότερα. Να συμπληρωθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό από ικανούς συναδέλφους ναυτοδάσκαλους, σωστά αμοιβόμενους και όχι από το απαράδεκτο καθεστώς των και με ψίχουλα αμοιβόμενων ωρομισθίων. Να αποκατασταθούν οι ζημιές στα κτίρια και στις υποδομές εν γένει, ώστε και με άλλες ρυθμίσεις οι ΑΕΝ να αποκτήσουν το κύρος και την αξία που την αρμόζει και δικαιούνται. Τα βιβλία συγγράμματα κτλ να παραδίδονται έγκαιρα στους σπουδαστές και να εμπλουτιστούν με νέα και μοντέρνα. Να τους αγκαλιάσουμε συνάδελφοι εμείς οι παλαιότεροι στα πλοία, όταν κάνουν τα μπάρκα τους και όχι να τους αποπαίρνουμε λέγοντας διάφορα, ευτυχώς από ελάχιστους. Είναι υποχρέωσή μας ηθική, επαγγελματική, σαν γονείς. Είναι αν θέλετε το μέλλον της τάξεώς μας, της Ναυτιλίας μας. Ξέχωρα όμως απ όσα ανέφερα, τα οποία αν θέλετε, είναι και υποχρέωσή μας με την εντολή που μας δώσατε εσείς και οι χιλιάδες συνάδελφοι που ταξιδεύουν είναι και κάποια άλλα πράγματα που μας κάνουν, ιδιαίτερα υπερήφανους. Η Ένωσή μας είναι ανοιχτή σ όλους τους συναδέλφους φέρνουμε κοντά μας, όχι μόνο τα νέα παιδιά, τους αυριανούς Αξιωματικούς και Πλοιάρχους, αλλά και παλαιότερους λίγο πριν βγούν στην εφεδρεία που για διάφορους λόγους είχαν μείνει μακριά από την ΠΕΠΕΝ. Αναπτύξαμε κοινωνική δραστηριότητα, άγνωστη για συνδικαλιστικά σωματεία. Διοργανώσαμε Ημερίδες, σεμινάρια και

8 forum με καταξιωμένους φορείς, Πανεπιστήμια κύρους κτλ. που έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Η φωνή μας ακούγεται. Συχνά είμαστε προσκεκλημένοι τόσο εγώ, όσο και τα άλλα μέλη του Προεδρείου σαν ομιλητές σε διάφορα forum, σε Πανεπιστήμια, σε οργανισμούς. Με τις παρεμβάσεις μας για τα λιμάνια σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των συναδέλφων της Ακτοπλοΐας άρχισαν όλοι οι αρμόδιοι οργανισμοί και υπηρεσίες όχι μόνο να ζητούν τη γνώμη και την πείρα μας αλλά και παρευρισκόμεθα στις σχετικές συζητήσεις των επιτροπών. Χαρακτηριστικά αναφέρω την Τήνο, τη Νάξο, την Ικαρία, Λήμνο κτλ. Δεν λύθηκαν με την πρώτη τα προβλήματα. Είναι και θα παραμείνουν πολλά. Θα ακούνε όμως και τους Πλοιάρχους, θα ακούνε την ΠΕΠΕΝ. Τα λιμάνια θα γίνονται και με τη γνώμη των Πλοιάρχων. Η τοποθέτηση ιατρού στα πλοία της ακτοπλοΐας βρήκε κι αυτό τη λύση του. Ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε το χώρο μας. Τα όποια οργανωτικά ή διαδικαστικά που παρουσιάζονται, με καλή θέληση βρίσκουν το δρόμο τους. Ο διάλογος, η καλή πρόθεση, το συμφέρον, το δικό μας και όχι εξυπηρέτηση άλλων σκοπών, μόνο καλά αποτελέσματα φέρνουν. Ένα άλλο κυρίαρχο θέμα που απασχόλησε τους έφεδρους Πλοιάρχους, αλλά και όλους τους συνταξιούχους του ΝΑΤ, βρήκε τη λύση του. Οι επικουρικές συντάξεις, ένα κύριο ζήτημα όλων μας, θα πληρώνονται όπως πληρωνόντουσαν κανονικά. Με ρύθμιση του ΥΕΝ που πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή, το όποιο έλλειμμα, όποτε και αν παρουσιάζεται θα καλύπτεται από το ΝΑΤ, το οποίο όπως όλοι γνωρίζετε στο μεγαλύτερο του μέρος χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σ αυτή την προσπάθεια η συμβολή της ΠΕΠΕΝ ήταν σημαντική καθ όσον ο συν.καπτ. Γιάννης Ριζεάκος συμμετέχει στο ΔΣ του ΝΑΤ και το υποστήριξε με σθένος.

9 Μια μεγάλη εκκρεμότητα που δημιουργούσε μεγάλη ανησυχία σ όλους μας εφέδρους και εν ενεργεία βρήκε το δρόμο της. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας η οποία διαχρονικά εκαρπούτο τα ατελείωτα και σε σκληρό συνάλλαγμα του ταμείου μας. Δεν μας κάνουν χάρη. Δείχνουν όμως την ευαισθησία τους και την υπευθυνότητά τους. Ένα άλλο θέμα, που αν θέλετε και προσωπικά όλους του Προεδρείου και του ΔΣ και όλους τους συναδέλφους από τα μηνύματα που φτάνουν στην Ένωση μας κάνουν υπερήφανους, είναι η καθιέρωση της Υποτροφίας για μεταπτυχιακές σπουδές σε παιδιά συναδέλφων, μελών της Ενώσεώς μας. Είναι κάτι μοναδικό πιστεύω στο χώρο του συνδικαλισμού και απ όλους αποσπάσαμε όχι σαν Διοίκηση, αλλά συνολικά σαν κλάδος με ηγετική θέση συγχαρητήρια. Ήδη η πρώτη υποτροφία αξίας δολαρίων δόθηκε στην κόρη του καλού συνάδελφου Θωμά Κάβουρα, την Αγγελική, η οποία ήδη σπουδάζει. Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τον αριθμό των δικαιούχων και ιδιαίτερα όταν δημιουργηθούν τα μεταπτυχιακά για Πλοιάρχους, προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη και ευελπιστούμε σύντομα να τελειώσει, να δίνουμε και σε συνάδελφο Πλοίαρχο. Οι πρώτες συναντήσεις έχουν γίνει μεταξύ ΑΕΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ και Πανεπιστημίου Αιγαίου τόσο στην Ένωση όσο και στην Διεύθυνση Ναυτικής Εκπαίδευσης και μπαίνουν σιγά σιγά οι βάσεις. Βεβαίως, συνεχίζουμε και τις βραβεύσεις σε αριστούχους, παιδιά συναδέλφων, που αρίστευσαν στις εισαγωγικές εξετάσεις από τα Λύκεια στα ΑΕΙ. Τη χρονιά που πέρασε είχαμε μάλιστα και 2 πρωτιές. Δίκαια λοιπόν υποστηρίζουμε ότι έχουμε κάνει καλές και σωστές οικογένειες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθ όσον τις εργασίες της Γενικής μας συνέλευσης παρακολουθούν πολυάριθμοι συνάδελφοι που τώρα φοιτούν στο ΚΕΣΕΝ για απόκτηση των διπλωμάτων τους. Του αμαρτωλού και πολυάριθμου ΚΕΣΕΝ που παρ όλες τις διαμαρτυρίες μας, τις κινητοποιήσεις των ίδιων σπουδαστών λίγα πράγματα έχουν γίνει.

10 Τρομερή έλλειψη καθηγητών όχι βεβαίως ωρομισθίων, οργάνων, συγγραμμάτων και οργάνωσης. Σίγουρα δεν ισοπεδώνουμε τα πάντα. Η αύξηση της αποζημίωσης όπως και η προηγούμενη έγινε με αγώνα, με παραστάσεις αν θέλετε και με απειλές από την ΠΕΠΕΝ και εμένα προσωπικά, που συμμετείχα στα αρμόδια όργανα. Τα όποια προβλήματα κατά καιρούς παρουσιάζονται ιδιαίτερα όταν, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι συμπλήρωσαν τον αριθμό των σπουδαστών στους διάφορους κύκλους αντιμετωπίστηκαν και θα αντιμετωπίζονται αμέσως ακαριαία. Δεν μπορεί ο συνάδελφος, οικογενειάρχης ή μη, από επαρχία ή όχι να μη μπορεί να φοιτήσει γιατί κάποιοι καρεκλοκένταυροι. Επικαλούμενοι υποπαραγράφους του νόμου, ψειρίζονται τον να είναι αρνητικοί. Σκέφτηκαν τον συνάδελφο αν αντέχει τόσο διάστημα εκτός εργασίας και τόσα έξοδα ; Βεβαίως θα ήμουν άδικος αν δεν ανέφερα τη κατανόηση και σημαντική βοήθεια που έχουμε και δείχνουν οι συνάδελφοι καθηγητές και ο Διευθυντής σπουδών. Ζητάμε την απόλυτη συμπαράσταση τους και σε άλλα θέματα, ώστε μαζί να διεκδικήσουμε καλύτερες συνθήκες φοίτησης και βεβαίως καλύτερη αποζημίωση. Αν όλοι είμαστε μαζί, ενωμένοι θα τα καταφέρναμε. Τακτικά είτε επισκεπτόμενοι το ΚΕΣΕΝ είτε οι Πρόεδροι των Τμημάτων έρχονται στην ΠΕΠΕΝ και αυτό είναι το πρέπον, είναι το καλύτερο, συζητάμε καταγράφουμε προβλήματα τα παρουσιάζουμε αρμοδίως και ζητάμε τη λύση τους. Όμως τα όποια αν θέλετε επιτεύγματα τις όποιες λύσεις, δεν ήλθαμε να τα «πουλήσουμε» σαν κατορθώματα ή επιτυχίες. Είναι κάτι που δικαιούμεθα και δεν χρειάζεται να το προβάλλουμε δίκη όπως είπα γυρολόγου-πραματευτή στα πεζοδρόμια. Ούτε βεβαίως θα ερχόμαστε στο ΚΕΣΕΝ για να κάνουμε προπαγάνδα για να μην πώ κονσομασιόν μοιράζονται χαρτάκια, φυλλάδια ή προκηρύξεις που από μόνα τους φανερώνουν από πού προέρχονται και που αποβλέπουν. Δεν μας ταιριάζει. Δεν είναι της φιλοσοφίας μας, της κουλτούρας μας. Η ΠΕΠΕΝ είναι ένα ανοικτό

11 σωματείο, σ όλους τους συναδέλφους, όλες τις ώρες, τις ημέρες όλο το χρόνο. Δεν είναι εγωιστικό να πώ ότι ποτέ δεν υπήρξε συνάδελφος, είτε από τη στεριά, είτε από πλοίο που δεν κατάφερε άμεσα να επικοινωνήσει με κάποιον από εμάς. Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας. Ότι μέρα και αν είναι. Θα συνεχίσουμε λοιπόν συνάδελφοι να συζητάμε και μαζί να παλεύουμε. Θα ήταν παράλειψη να μην κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στους έφεδρους Πλοιάρχους, που σήμερα δια του Προέδρου τους παρευρίσκεται κοντά μας. Ξέχωρα από τη καθημερινή αν θέλετε επαφή μας, την ανταλλαγή απόψεων είμαστε στρατευμένοι μαζί τους για την απαραίτητη, δίκαιη ρύθμιση που πρέπει να γίνει για το φορολογικό, των συνταξιούχων γενικά. Είτε μαζί, είτε με ξεχωριστές παραστάσεις προς τους αρμοδίους Υπουργούς προβάλλουμε το απόλυτα δίκαιο αίτημα τους και το στηρίζουμε. Και δεν θα πάψουμε να το στηρίζουμε και να το παλεύουμε. Οι έφεδροι είναι αυτοί που έφερναν το πολύτιμο συνάλλαγμα, το σκληρό νόμισμα σ εποχές δύσκολες για τη χώρα, σε εποχές που τόσο μεγάλη ανάγκη το είχε. Είναι αυτοί που έχτισαν τη Ναυτιλία. Μη τώρα που τελείωσε η οικοδομή η μεγάλη Εμπορική Ναυτιλία πετάξουμε τους γερασμένους κτίστες μαζί με τα όποια μπάζα έχουν μείνει. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η φορολογία των συνταξιούχων πρέπει να μειωθεί όπως και των εν ενεργεία. Θα ήθελα να κάνω και μια ξεχωριστή, σύντομη αναφορά για τα οικονομικά της Ενώσεως παρ ότι ο Ταμίας μας ο συν.καπ.λεωνίδας Γκίκας θα σας ενημερώσει σχετικά και εμπεριστατωμένα. Η ΠΕΠΕΝ είναι ίσως από τα μόνα σωματεία όχι μόνο της Ναυτιλίας αλλά και από άλλους χώρους που είναι οικονομικά ανεξάρτητη, μη υποκείμενη αν θέλετε είτε σε πιέσεις είτε να έχει την ανάγκη εξωτερικής «βοήθειας» για να μη πώ ίσως κάτι βαρύτερο. Αυτό μας δίνει το δικαίωμα όπως καταλαβαίνετε να είμαστε ανεξάρτητοι από ξένα κέντρα. Να μην είμαστε έρμαια σκοπιμοτήτων και ξένων συμφερόντων. Να υπακούμε μόνο στις αποφάσεις και τα συμφέροντα των συναδέλφων.

12 Κι αυτό οφείλεται αποκλειστικά στην δική σας βοήθεια, στην δική σας προσπάθεια και ουσία. Βεβαίως είναι και η χρηστή διαχείριση του καπτ.λεωνίδα όπως είπα αλλά χωρίς εσάς, τίποτε δεν θα μπορούσε να γίνει. Έτσι λοιπόν επισκευάσαμε την Ένωση από τις ζημιές των σεισμών, την αναβαθμίσαμε, την εξοπλίσαμε με όλα τα απαραίτητα, ώστε να είναι αντάξια του κλάδου μας, του ρόλου μας και του πολιτισμού μας. Αυτή η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια μας έχει δώσει τη δυνατότητα να βοηθούμε όπως και όπου μπορούμε όπως computer στις ΑΕΝ, στολές, οικονομική ενίσχυση και οτιδήποτε άλλο. Είναι και αυτά απαραίτητα συνάδελφοι. Η ΠΕΠΕΝ είναι οι Πλοίαρχοι και αυτό τα λέει όλα. Συνδράμαμε και θα συνδράμουμε την προσπάθεια του σωματείου ΑΡΓΩ και θα βοηθούμε το έργο της. Τα παιδιά του ΑΡΓΩ είναι και δικά μας παιδιά. Βεβαίως για να είμαστε και σωστοί, οι υποχρεώσεις όλων μας πρέπει να εκπληρώνονται στο ακέραιο και να φροντίσουμε να φέρουμε στους κόλπους μας και όποιους συνάδελφους για κάποιο λόγο είναι μακριά μας. Είναι υποχρέωσή μας. Συνάδελφοι, Η ΠΕΠΕΝ πάντα έχει ανοικτές τις πόρτες της, και σε καθημερινή βάση μιλάει με τους συναδέλφους, ακούει τις προτάσεις τους, τις παρατηρήσεις τους, τα παράπονά τους και τις υποδείξεις τους. Κι αυτό θα κάνει και στο μέλλον. Το μόνο που ζητάω είναι η ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή σας σ όλες τις δραστηριότητές μας. Οι αγώνες είναι όλων μας και για όλους. Με τη συμμετοχή μας και την δράση μας η φωνή μας θα είναι πιο δυνατή, οι παρεμβάσεις μας πλέον αποτελεσματικές, οι αγώνες μας πιο δυναμικοί και τα αποτελέσματα πιο θετικά.

13 Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι άνεργος.κανένας συνάδελφος δεν επιτρέπεται να μην έχει πρόσβαση στην Ελληνική Ναυτιλία. Είναι ένας από τους κύριους συντελεστές της και έχει δικαιώματα. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι έξω από τους κόλπους της ΠΕΠΕΝ. Όλοι λοιπόν να συστρατευτούμε μέσα στις τάξεις της ΠΕΠΕΝ, να φέρουμε όλους τους συναδέλφους κοντά μας και να ακολουθήσουμε την πορεία που θα μας φέρει κοντά στους στόχους μας. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται κοινή πορεία. Σ αυτή την πορεία, σ αυτόν τον αγώνα, θα πρέπει όμως να βάλουμε στην άκρη, στο περιθώριο, την απόλυτη αυθαιρεσία κάποιων, τον στείρο λαϊκισμό άλλων και την πλήρη ανευθυνότητα τους. Σ αυτή την πορεία θα απομονώσουμε όλους αυτούς, που χωρίς να έχουν να χάσουν τίποτε, βρίσκονται πίσω από κάθε οχλαγωγία υποσχόμενοι τα πάντα στους πάντες. Λες και δεν ξέρουμε. Σ αυτούς τους αγώνες θα απομονώσουμε όλους αυτούς που χωρίς καμία ευθύνη παρασέρνουν τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο ή σε αποκλεισμό μόνο και μόνο για να τους έχουν «ρεσπέτο». Σ αυτές τις διεκδικήσεις μας, δίκαιες και ανθρώπινες, θα απομονώσουμε όλους αυτούς που χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας λειτουργούν σαν οχήματα εξυπηρετώντας άλλους σκοπούς. Σε αυτή τη πορεία που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση : ΜΠΡΟΣΤΑ. Μπροστά και μάλιστα ολοταχώς. Οι ανάγκες μας, τα δικαιώματά μας, αυτά που χρόνια μας στερούν και μας ξεγελάνε με υποσχέσεις κάθε φορά, το δικαιολογούν απόλυτα και δεν μας επιτρέπουν κάτι το διαφορετικό. ΖΗΤΩ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,

Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, που παρά τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας και του χώρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018 Ομιλία Προέδρου Εμμανουήλ Τσικαλάκη Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής μας Συνέλευσης και θέλω να σας ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014 Ομιλία προέδρου Γεωργίου Βλαχου Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν. 2019 Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη Αγαπητοί Συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας, θέλω να σας ευχαριστήσω που αποδεχτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015 Ομιλία προέδρου Γεωργίου Βλαχου Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά. Σεβασμιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Υφυπουργοί, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ, Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριε Νομάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Πρώτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Πρώτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε το ένα ένα λάθος που στερεί από όλους

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση 1 The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου

2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου ISBN: 978-618-5144-54-8 Εκδόσεις Vakxikon.gr Βιβλιοπωλείο του Βακχικόν Ασκληπιού 17, 106 80 Αθήνα τηλ. 210 3637867 info@vakxikon.gr www.vakxikon.gr 2016 Εκδόσεις Vakxikon.gr & Κατερίνα Λουκίδου Σειρά:

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη

CHIN ΡΑΔΙΟ. Dr. Love. Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας. Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη CHIN ΡΑΔΙΟ Dr. Love Για τον Σπύρος Πήτερ Γούδας Μετάφραση στα Ελληνικά απο την Ασπασια Κουρτεσιωτη Ο Dr. LOVE ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ CHIN 1993 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ κ. ΣΠΥΡΟ-ΠΗΤΕΡ ΓΟΥΔΑ Tο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr

H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr H Ναταλί Σαμπά στο babyspace.gr Συνέντευξη της Ναταλί Σαμπά στη Βάλια Κουρκουμέλη. (Από το babyspace.gr. Ημερομηνία online έκδοσης: 22/07/2010) Η παιγνιοθεραπεία για τη Ναταλί Σαμπά ήταν η ευκαιρία να

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αγαπητοί συνάδελφοι, καλωσορίσαμε. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και το κάλεσμα της ετήσιας διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Είναι το Life Coaching για εσένα;

Είναι το Life Coaching για εσένα; Τι είναι το life coaching; Είναι το Life Coaching για εσένα; Το life coaching, όπως αναγράφεται στην ιστοσελίδα της International Coach Federation, και σε δική μου μετάφραση, είναι η διαδικασία μέσα από

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα.

Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. ΠΕΜΠΤΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ4 Καθηγητής: Λοιπόν, εδώ έχουμε δυο αριθμούς α και β. Ποιος είναι πιο μεγάλος. Λέγε Ελπίδα. Μαθήτρια: Δεν γνωρίζουμε. Ποιος συμφωνεί με την Ελπίδα; Χρύσα, συμφωνείς Χρύσα: Ναι.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Ευχαριστώ πολύ κύριε συνάδελφε, για την ευκαιρία που μου δίνετε να ξεκαθαρίσουμε κάποια ζητήματα. Θα ξεκινήσω από

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Έβδομο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-15 Σημειώσεις... 16 2 Μάθημα Έβδομο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθουμε τη δύναμη της αντίληψης. Θα ανακαλύψουμε

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα - για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -  για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τρίτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-6 Ώρα για δράση... 7-17 Σημειώσεις... 18 2 Μάθημα Τρίτο - Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις τις 7 συνήθειες των πετυχημένων ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες μόνο προβληματικές δεν είναι, οι ατυχείς αναφορές στο λεγόμενο Ακτοπλοϊκό Πρόβλημα αποδεικνύουν άγνοια για :

Οι Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες μόνο προβληματικές δεν είναι, οι ατυχείς αναφορές στο λεγόμενο Ακτοπλοϊκό Πρόβλημα αποδεικνύουν άγνοια για : Κυρίες και Κύριοι Για μία ακόμα φορά θα μιλήσουμε για τη σημασία της Ακτοπλοΐας μας, τη συμβολή της στην προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή με την πολιτική που ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Ο αγώνας μας για την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας του κλάδου σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ και την αποκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ - ΤΟ 10% ΑΔΙΚΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΑΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ edugate.gr : 15/04/2011 Ο υφυπουργός Παιδείας Ιωάννης Πανάρετος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ3 με σχετικά τις Πανελλήνιες και το σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Αρκετά σημεία της συνέντευξης παρουσιάζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 Κύριε Διοικητά, Κύριοι Διευθυντές των σχολών, Εκπαιδευτικοί, αγαπητοί Συνάδελφοι και Απόφοιτοι της Σχολής, Κυρίες και Κύριοι, Έχω

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας,

Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, 1 Μακαριώτατε, Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιε, Σεβαστοί πατέρες Κύριοι βουλευτές Κύριοι εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμενων και των σωμάτων ασφαλείας, Κύριοι σύμβουλοι, αγαπητοί συνεργάτες,

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα του παιδιού Άρθρο 12 Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το Α' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη Σμπώκου - Έλα - πέρασες μια φορά ε; Σε είδα σε μια στιγμή αλλά δεν ήμουν βέβαιος, δεν με είδες; - πέρασα με το αμάξι και έκανα

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι όλες τοποθετήσεις που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, ειδικά από τους εκπροσώπους της τρικομματικής Κυβέρνησης, λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό

Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ! Κάτι μου λέει πως αυτή η ιστορία δε θα έχει καλό τέλος. Κρέμομαι στο χείλος ενός γκρεμού από τις άκρες των σπασμένων μου νυχιών. Το μόνο πράγμα που βρίσκεται ανάμεσα σ εμένα

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 6 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Αυτή την εβδομάδα η δυναμικότητα που θα έχεις θα είναι πολύ μεγάλη και να ξέρεις ότι θα σου συμβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο.

Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. 1 3 1 Οι προσωπικοί στόχοι καθενός μπορούν κατά καιρούς να αποτελούν και να καθορίζουν το success story της ζωής του για μια μικρή ή μεγάλη περίοδο. Η επίτευξη του εκάστοτε στόχου είναι η αυταπόδεικτη

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ 13 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ Κριός Η καθημερινότητα είναι αρκετά δύσκολη και σε έχει κουράσει πολύ και θέλεις να αλλάξεις τα πάντα στην ζωή σου. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Καταρχήν να ευχηθώ στο νέο Προεδρείο ότι καλύτερο και πιστεύω ότι όλοι εδώ, πέραν των εργαζομένων ΠΟΕ ΟΤΑ και του ΕΔΣΝΑ, ήρθαμε ως αυτοδιοικητικοί και όχι κομίζοντας κανείς καμία άλλη ταυτότητα.

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2 ο ΛΥΚΕΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΦΥΛΩΝ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Παραθέτουμε τις δηλώσεις των διευθυντών και τα σχόλια των μαθητών για την εμπειρία τους που την περιέγραψαν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο από την εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης.

Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Διάβαστε αναλυτικά την συνέντευξη που έδωσε στην Stadio, ο Χαράλαμπος Λυκογιάννης. Στην αρχή της σεζόν ήσουν μεταξύ ομάδας νέων και πρώτης ομάδας. Τι σκεφτόσουν τότε για την εξέλιξη της χρονιάς; Στην αρχή

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2

Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 Γενικό Λύκειο Ζεφυρίου Τμήματα : Α1 Α2 1 Τα Δικαιώματα Των Παιδιών Μαθητές : Νίκος Τσουκανάς Σπύρος Κούφαλης Αναστάσης Παπαχρήστος Σπύρος Φραγκούλης Τάσος Χούσος Εκπαιδευτικοί Δρεπανόπουλος Νίκος, Γυμναστής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ είναι η γνώμη που αναπτύσσεται με σύνδεσμο συγκεκριμένα γνωρίσματα όπως : εθνικά, πολιτιστικά, θρησκευτικά κ.ά. προκειμένου να δημιουργεί μια ομάδα ως ανώτερη

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου

Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου Αποδελτίωση ερωτηματολογίων αξιολόγησης του Φροντιστηρίου της 11ης Νοεμβρίου 2012 γονέων μαθητών μας της Α & Β Λυκείου 1. Η εικόνα που είχατε σχηματίσει για το Εκπαιδευτήριο πριν συνεργαστείτε με αυτό,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό

Όταν φεύγουν τα σύννεφα μένει το καθαρό Ημερομηνία 9/6/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://plusmag.gr/article/%cf%84%ce%b1%ce%bd_%cf%86%ce%b5%ce%b3%ce%bf%cf %85%CE%BD_%CF%84%CE%B1_%CF%83%CE%BD%CE%BD%CE%B5%CF%86%CE%B1_%CE%B

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Δ.Α.Κ.Ε. ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ Δημοκρατική Ανεξάρτητη Κίνηση Επιστημόνων Γεωτεχνικών ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ για τις εκλογές του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας της 10 ης Απριλίου 2011 ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Αγαπητοί συνάδελφοι, Στις

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα

Eκπαιδευτικό υλικό. Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού. Σημαία στον ορίζοντα Eκπαιδευτικό υλικό Για το βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού Σημαία στον ορίζοντα Α) Συζητάμε για εμάς με αφορμή το κείμενο. 1. Τι δώρο θα ονειρευόσουν εσύ να βρεις μέσα σε ένα κουτί; 2. Τι δώρο πιστεύεις ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική

Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική 28/12/2018 Μητρ. Δημητριάδος: Η Μακεδονία είναι μία και ελληνική Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Δημητριάδος και Αλμυρού Σκέψεις στην ανατολή του νέου χρόνου Σκέψεις καρδιάς κατέθεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο

Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Μια φορά και ένα καιρό, σε μια μουντή και άχρωμη πόλη κάπου στο μέλλον, ζούσαν τρία γουρουνάκια με τον παππού τους. Ο Ανδρόγεως, το Θρασάκι και ο Χαρίδημος. Τις μέρες τους τις περνούσαν βαρετά και μονότονα

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2010 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυρίες και κύριοι, να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ STEVE WELLS GLOBAL FUTURIST, COO, FAST FUTURE, UK SECOND YOUTH SUMMIT THE FUTURE WORKPLACE: THE NEW JOBS THE NEW SKILLS The youth takes over ΠΕΜΠΤΗ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Πουλάω 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Πουλάω 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Η καταναλωτική συμπεριφορά των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 13-04- 2016:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο. Αθήνα, 13 Απριλίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απονομή τιμητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κύριε Πρόεδρε, εκλεκτά μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, αγαπητοί απόφοιτοι, κυρίες και κύριοι. Βρίσκομαι απόψε

Διαβάστε περισσότερα