Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,"

Transcript

1 Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, που παρά τις ιδιαιτερότητες του κλάδου μας και του χώρου της Ναυτιλίας γενικότερα είναι σημαντική. Οι διαδικασίες της φετινής Γενικής Συνέλευσης όπως και όλες οι άλλες, αλλά και το μήνυμα που θα βγει προς τα έξω, κυρίως προς όλους τους εμπλεκόμενους με τη Ναυτιλία μας, την πρώτη στον κόσμο, θα καταγραφούν σαν διαδικασίες, αντάξιες του κλάδου μας, του ύφους,του ήθους και της μοναδικότητας του Έλληνα Πλοίαρχου. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι ο Έλληνας Πλοίαρχος και Αξιωματικός είναι εδώ : επιτελεί σπουδαίο και μεγάλο έργο. Είναι πάντα παρών, πάντα σταθερός και ακλόνητος πυλώνας της Ελληνικής Ναυτιλίας, η οποία με την σειρά της αποτελεί τον αιμοδότη της Εθνικής μας Οικονομίας. Είναι πάντα κοντά στην ΠΕΠΕΝ, η οποία με τις υποδείξεις του, τις παρατηρήσεις του, τις ενστάσεις του και τις διαφωνίες του, χαράζει την πορεία που έχει μια και μόνο κατεύθυνση : ΜΠΡΟΣΤΑ. Είναι εδώ και πρέπει όλοι, μα πάνω απ όλα η Πολιτεία, να σκύψει και να δει τα προβλήματα του, που είναι πολλά. Προβλήματα που απο την αδιαφορία κάποιων έχουν συσσωρευτεί. Προβλήματα δίκαια και ανθρώπινα. Τον ίδιο χαιρετισμό όμως, προτού προχωρήσουμε, θέλω να απευθύνω και στους χιλιάδες συναδέλφους που ταξιδεύουν σ όλα τα μήκη και πλάτη της γής, στις θάλασσες του κόσμου. Να έχουν ασφαλή ταξίδια και να γυρίζουν παντα υγιείς κοντά στις οικογένειές τους, κοντά μας. Και πάντα ο Άγιος Νικόλας να είναι μαζί τους και να τους προστατεύει. Δυστυχώς, όμως και αυτή τη φορά, πολλοί συνάδελφοι έφυγαν για το μεγάλο ταξίδι και σας ζητώ, στη μνήμη τους, να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή, σαν ελάχιστο φόρο τιμής για την προσφορά τους στο χώρο των Πλοιάρχων, στη Ναυτιλία και στην πατρίδα ολόκληρη. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ Η ΜΝΗΜΗ Σύμφωνα και με το καταστατικό της Ενώσεώς μας, η Διοίκηση θα σας παρουσιάσει τον απολογισμό της προηγούμενης χρονιάς, αλλά και

2 2 τον προγραμματισμό δράσης για τη χρονιά που διανύουμε και να ζητήσουμε την έγκρισή τους με την ψήφο σας. Δεν θα σταθώ σ αυτά, καθ όσον τα έχετε ήδη στα χέρια σας. Εγώ θέλω να σας ζητήσω, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις, την κριτική σας, όποια και αν είναι αυτή, αρκεί να είναι καλόπιστη, με τις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό μας, με τις επιταγές που οι δημοκρατικοί κανόνες ορίζουν και με ευλάβεια ακολουθούμε, μέσα απο τη Γενική μας Συνέλευση, που εν κατακλείδι, είναι και το κυρίαρχο σώμα. Η Ένωσή μας, όπως όλοι γνωρίζουν, είναι ανοιχτή σ όλους τους συναδέλφους, όλες τις ώρες και ημέρες. Η σελίδα μας στο INTERNET έχει υψηλή επισκεψιμότητα και μας δίνει δύναμη ώστε να φροντίσουμε για τον εμπλουτισμό της. Ζητάμε την βοήθειά σας, τη συμμετοχή σας, το σχόλιό σας και βεβαίως τις προτάσεις σας. Το περιοδικό μας, η ΠΛΟΙΑΡΧΙΚΗ ΗΧΩ, προσπαθούμε να βελτιώνεται συνεχώς. Νέες στήλες, νέα θέματα, νέες ιδέες μπαίνουν σε κάθε έκδοση της. Για άλλη μια φορά ζητάμε τη συμμετοχή όλων σας με άρθρα, φωτογραφίες κτλ. Είναι όλων μας, το περιοδικό και ανάλογα πρέπει να είναι και η συμμετοχή μας. Σταθερή απασχόληση, διαρκής αμοιβόμενη εκπαίδευση, μακρόπνοη προοπτική, αξιοπρεπή απομαχεία και εφεδρεία, κοινωνική καταξίωση που αξίζουμε και δικαιούμαστε και βεβαίως, ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον εργασίας είναι οι άξονες στους οποίους πάντα θα κινούμεθα, θα επιδιώκουμε και βεβαίως θα αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις. Έχουμε τη δύναμη και την ικανότητα να βλέπουμε τα λάθη μας, να τα αξιολογούμε και να τα καταγράφουμε. Τα όποια μας λάθη έχουμε τη γενναιότητα, με τη βοήθεια όλων σας, να τα παραδεχόμαστε και να προβαίνουμε σε διορθωτικές κινήσεις. Οι προτάσεις σας, οι επισημάνσεις και η παρέμβασή σας είναι καθοριστικές. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Οι διεκδικήσεις μας, είναι δίκαιες, είναι ανθρώπινες. Θα αναφερθώ σε κάποια σημεία που είναι κεφαλαιώδη για την Ένωσή μας, τον κλάδο μας, τη Ναυτιλία γενικότερα.

3 3 Είναι βέβαιο και σίγουρο ότι οι καθημερινές τριβές με τα διάφορα προβλήματα, η παρακολούθηση της καθημερινότητας σ όλους τους χώρους και ιδιαίτερα στο χώρο της Ακτοπλοΐας, και όχι μόνο, όπως πάρα πολλά άλλα, ποτέ δεν θα πάψουν να μας απασχολούν και πάντα η παρέμβασή μας, η επέμβασή μας όποτε και αν χρειασθεί θα είναι ακαριαία. Οι συντάξεις μας ήδη είναι στο 70% του μισθού στο οποίο περιλαμβάνεται και το 22% των Κυριακών. Στόχος μας είναι το 80% στις συνολικές αποδοχές στις οποίες γίνονται κρατήσεις. Αν και η φορολόγησή μας μειώθηκε κατά 50%, ήτοι από 6% σε 3% για Αξιωματικούς και από 3% σε 1% για τα πληρώματα, εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι και έχουμε σαν στόχο την περαιτέρω μείωση τόσο των εν ενεργεία όσο και των συνταξιούχων συναδέλφων μας. Στόχος μας είναι η μείωση της φορολογίας και στους συνταξιούχους συναδέλφους μας. Γι αυτούς τους έφεδρους που δημιούργησαν τη μεγάλη Εμπορική Ναυτιλία για την οποία όλοι είμαστε υπερήφανοι. Να μη τους ξεχνάμε όταν περάσουν στην εφεδρεία. Ο λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Η ποινικοποίηση του ναυτικού επαγγέλματος γενικότερα και η ποινικοποίηση ενεργειών σε περιπτώσεις ατυχηματικής ρύπανσης που έχει σαν αποτέλεσμα ν αντιμετωπίζονται οι ναυτικοί σαν κοινοί εγκληματίες, μόνο ζημιά προκαλεί τόσο στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες ναυτικές χώρες παγκοσμίως και αποτρέπεται η προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, οδηγώντας στη συρρίκνωση της ναυτιλίας. Η ποινικοποίηση αυτή θίγει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ναυτικών και αφήνει απροστάτευτο το ναυτικό επάγγελμα. Είμαστε δίπλα στους συναδέλφους σε καθημερινή βάση, σε απαράδεκτες διώξεις δεκάδων συναδέλφων στα πειθαρχικά συμβούλια Α, Β, βαθμού και στο ΑΣΝΑ. Δυστυχώς όλες αυτές οι άδικες διώξεις στηρίζονται σε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία που βλέπει παντού μόνο ευθύνη Πλοιάρχου και αυτή την απαράδεκτη νομοθεσία πρέπει ν αλλάξουμε. Συμμετείχαμε σε Ημερίδες για την προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ΥΕΝΑΝΠ, την Ε.Ε.Ε. και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο. Οι Έλληνες ήταν και είναι πρωτοπόροι στη Ναυτιλία και αυτή η παράδοση πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον. Ένας λοιπόν είναι ο στόχος μας και εκεί πρέπει να συνεισφέρουμε όλοι από την θέση του ο καθένας, προσέλκυση και παραμονή των νέων στο ναυτικό επάγγελμα. Να σταθούμε δίπλα τους και να τους μεταδώσουμε την αγάπη και το μεράκι μας για το επάγγελμά μας, να τους παραδώσουμε τη σκυτάλη και να συνεχιστεί η πρωτοπορία και η παράδοσή μας στο μέλλον.

4 4 Εφέτος οι ΑΕΝ είχαν πληροτητα 100% και αυτό μας δίνει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για το μέλλον. Πρέπει όμως και εμείς, ο καθένας από το πόστο του, να βοηθήσουμε αυτά τα νεαρά παιδιά, τους Δοκίμους Πλοιάρχους, στα πρώτα τους βήματα, να τους κάνουμε ν αγαπήσουν το επάγγελμά μας και να σταδιοδρομήσουν σε αυτό. Να τους φέρουμε κοντά και όχι να τους διώξουμε. Σίγουρα μέσα στο πλοίο είμαστε οι φυσικοί προϊστάμενοι τους, αλλά παράλληλα πρέπει να γίνουμε και δάσκαλοι τους. Να τους περιβάλλουμε με πατρική στοργή και να τους δείξουμε το σωστό και ασφαλή επαγγελματικό δρόμο όπως θα κάναμε και με το ίδιο μας το παιδί. Η αναγνώριση του καταληκτικού μας διπλώματος σαν ισότιμο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης είναι το πρώτο σκαλοπάτι της αναβάθμισης των ΑΕΝ. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Συνεχίζουμε μέχρι του τελικού μας στόχου που είναι η αναγνώριση των ΑΕΝ σαν ισότιμες με τα ΤΕΙ. Να είναι σίγουροι οι σπουδαστές και αυριανοί συνάδελφοι, ότι θα είμαστε όχι δίπλα τους, αλλά μπροστάρηδες στον δίκαιο αγώνα τους. Θα είμαστε μαζί τους ώστε να προχωρήσει ο εξοπλισμός των ΑΕΝ με σύγχρονο, τεχνολογικό εξοπλισμό που να συμβαδίζει με τη σημερινή τεχνολογική εξέλιξη των πλοίων και της Ναυτιλίας γενικότερα. Να συμπληρωθούν τα κενά σε διδακτικό προσωπικό από ικανούς συναδέλφους ναυτοδάσκαλους, σωστά αμειβόμενους και όχι από το απαράδεκτο καθεστώς των πενιχρά αμοιβόμενων ωρομισθίων. Να αποκατασταθούν οι ζημιές στα κτίρια και στις υποδομές εν γένει, ώστε και με άλλες ρυθμίσεις το ΚΕΣΕΝ και οι ΑΕΝ να αποκτήσουν το κύρος και την αξία που την αρμόζει και δικαιούνται. Τα βιβλία συγγράμματα κτλ να παραδίδονται έγκαιρα στους σπουδαστές και να εμπλουτιστούν με νέα και μοντέρνα. Ηδη,σε συνεργασία με το Διευθυντη σπουδών Πλοιάρχων του ΚΕΣΕΝ έχουμε υποβάλλει τις κοινές προτάσεις μας προς το ΥΕΝΑΝΠ για την αναβάθμιση της ύλης, των προγραμμάτων, αλλά και του ΚΕΣΕΝ γενικότερα.

5 5 Αναδείξαμε προ διμήνου και πάλι τα πολλά προβλήματα που έχουν τα λιμάνια μας, μέσα από την έκθεση της ΠΕΠΕΝ για τα λιμάνια. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στη λήψη μέτρων ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες. Οι Πλοίαρχοι είναι οι υπ αριθμό ένα χρήστες. Είναι οι μόνοι που με τις προτάσεις και υποδείξεις τους μπορούν να συνεισφέρουν στη βελτίωση των λιμανιών μας. Η ανταπόκριση με άμεση απάντηση του ΥΕΝΑΝΠ, όσο και κινητοποίηση όλων των Μ.Μ.Ε. μας, δίνουν το ερέθισμα πάντα σε συνεργασία με τους συναδέλφους της Ακτοπλοΐας να συνεχίσουμε καταγράφοντας τα προβλήματα και καταγγέλλοντας αρμοδίως ούτως ώστε, βήμα-βήμα να προχωρήσουμε στη γενική βελτίωση και χρηστικότητα των Ελληνικών λιμανιών. Σίγουρα δεν θα γίνουν θαύματα από τη μία μέρα στην άλλη αλλά πρέπει να το τονίσουμε ότι υπάρχει ανταπόκριση. Ευελπιστούμε για τη συνέχεια. Όλοι γνωρίζουμε το εξοντωτικό ωράριο των συναδέλφων της Ακτοπλοΐας. Στα πλαίσια λοιπόν της Δ.Σ. 180 περί ωρών ανάπαυσης διενεργήσαμε πολυάριθμους ελέγχους τόσο σαν ΠΕΠΕΝ όσο και μέσα από την ΠΝΟ, ώστε να διαπιστώσουμε που ο κανονισμός καταργείται και παραβιάζεται κατάφορα. Ένα θέμα υψίστης σημασίας το οποίο μας απασχολεί έντονα, είναι η απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη θέση του Έλληνα Πλοιάρχου και αντικαταστάτη του (Υποπλοίαρχος) στα υπό Ελληνική σημαία πλοία. Υπάρχουν ήδη καταδικαστικές αποφάσεις για άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και θα ακολουθήσει σχετική δίκη που θα αφορά και την Ελλάδα. Έχουμε ήδη αποστείλει επιστολή προς το ΥΕΝΑΝΠ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, στην οποία καταθέτουμε την αντίθεσή μας σε οποιαδήποτε αλλαγή της σημερινής κατάστασης. Το πλήρες κείμενο ευρίσκεται στην ιστοσελίδα μας αλλά και στην Πλοιαρχική Ηχώ Μαρτίου Απριλίου. Δεν νοείται Ελληνικής σημαίας πλοίο χωρίς Έλληνα Πλοίαρχο και τον αντικαταστάτη του ( Υποπλοίαρχο ). Τη χρονιά που μας πέρασε έχουμε μείνει όλοι έκπληκτοι από την άσχημη και ανεξέλεγκτη τροπή που έχει πάρει το πρόβλημα της πειρατείας με επίκεντρο τον Κόλπο του Άντεν και την εντεύθεν περιοχή της Σομαλίας. Έχουμε επανειλημμένως εκφράσει την έντονη ανησυχία και προβληματισμό των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους μέσα από επιστολές προς το ΥΕΝΑΝΠ και την ανάδειξη του θέματος στα μέσα μαζικής επικοινωνίας καθώς και ημερίδας του Π.Ν. όπου συμμετείχαμε.

6 6 Εμείς αυτό που ζητάμε και απαιτούμε είναι οι αρμόδιες συμμαχικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή να σταματήσουν τους φαρισαϊσμούς και να προστατέψουν πραγματικά τα διερχόμενα από την περιοχή πλοία. Η κοροϊδία αυτή πρέπει να σταματήσει, κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και γενικότερα το παγκόσμιο εμπόριο που διακινείται μέσω της περιοχής αυτής. Η ΠΕΠΕΝ είναι ένα ανοικτό σωματείο, σ όλους τους συναδέλφους, όλες τις ώρες, τις ημέρες όλο το χρόνο. Εδώ θα πρέπει να πώ ότι ποτέ δεν υπήρξε συνάδελφος, είτε από τη στεριά, είτε από πλοίο που δεν κατάφερε άμεσα να επικοινωνήσει με κάποιον από εμάς για οποιοδήποτε τυχόν θέμα που τον απασχολεί. Ότι μέρα και αν είναι. Θα συνεχίσουμε λοιπόν συνάδελφοι να συζητάμε και μαζί να αντιμετωπίζουμε τα κοινά προβλήματα. Η Ένωσή μας είναι ανοιχτή σ όλους τους συναδέλφους που έρχονται κοντά μας, όχι μόνο στα νέα παιδιά, στους αυριανούς Αξιωματικούς και Πλοίαρχους, αλλά και παλαιότερους λίγο πριν βγουν στην εφεδρεία που για διάφορους λόγους είχαν μείνει μακριά από την ΠΕΠΕΝ. Η Ένωση μας έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια μια κοινωνική δραστηριότητα, άγνωστη για συνδικαλιστικά σωματεία. Έχουν διοργανωθεί Ημερίδες, σεμινάρια και forums με καταξιωμένους φορείς, Πανεπιστήμια κύρους κτλ. που έκαναν αίσθηση όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Κανείς από το Προεδρείο η από το Διοικητικό συμβούλιο δεν διεκδικεί την ιδιότητα του παντογνώστη η του αλλαθητου,αλλα αυτό που υποσχομεθα και τηρούμε ευλαβικα είναι η προσήλωση στο έργο το οποίο εσείς μας δώσατε την εντολή να φέρουμε εις πέρας για τους κοινούς σκοπούς και συμφέροντα όλων των συνάδελφων και της Ενωσης που είναι το σπίτι όλων των Πλοιάρχων Πάσης Τάξεως. Θέλω να κάνω μια ξεχωριστή αναφορά στις βραβεύσεις που κάνει η ΠΕΠΕΝ. Ξέχωρα από τις βραβεύσεις στα παιδιά των συναδέλφων που αρίστευσαν στις εξετάσεις από τα Λύκεια στα ΑΕΙ συνεχίσαμε το θεσμό της υποτροφίας, ανερχόμενης στο ποσό των δολαρίων Αμερικής. Αφορά μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα ή σε χώρα της Ε.Ε. Δικαιούχος για φέτος και μάλιστα με πολύ υψηλό βαθμό ήταν ο Ισίδωρος Κοκος, γιός του καλού συναδέλφου καπτ. Μανώλη Κοκου. Πραγματικά νοιώθουμε υπερήφανοι γι αυτό. Και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον. Καταφέραμε μετά από μεγάλες πιέσεις να πάρουμε αύξηση 25% του εφ άπαξ. Έτσι κάναμε ένα σημαντικό βήμα για την υλοποίηση της

7 7 υπόσχεσης-δέσμευσης που είχαμε από τον ΥΕΝΑΝΠ πρίν περίπου τέσσερα χρόνια για διπλασιασμό. Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά αύξηση. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε την προσπάθεια του σωματείου ΑΡΓΩ και να βοηθούμε το έργο τους. Τα παιδιά του ΑΡΓΩ είναι και δικά μας παιδιά. Συνδράμουμε με διάφορους τρόπους τους σπουδαστές στις ΑΕΝ σε κάποιες εκδηλώσεις τους καθώς και ανάγκες τους ηθικα,υλικοτεχνικα και όχι μόνον. Ήμασταν κοντά, στους συναδέλφους που ατυχώς ενεπλάκησαν σε κάποιο ατύχημα. Δεν επιτρέψαμε σε κανένα να εκμεταλλευτεί αυτή την άτυχη στιγμή για δικό του όφελος ή προβολή. Οι αγώνες είναι όλων μας και για όλους. Με τη συμμετοχή μας και την δράση μας η φωνή μας θα είναι πιο δυνατή, οι παρεμβάσεις μας πλέον αποτελεσματικές, οι αγώνες μας πιο δυναμικοί και τα αποτελέσματα πιο θετικά. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι άνεργος. Κανένας συνάδελφος δεν επιτρέπεται να μην έχει πρόσβαση στην Ελληνική Ναυτιλία είτε ταξιδεύοντας η απασχολούμενος σε άλλους τομείς του ναυτιλιακού χώρου. Είναι ένας από τους κύριους συντελεστές της και έχει δικαιώματα. Κανένας συνάδελφος δεν πρέπει να είναι έξω από τους κόλπους της ΠΕΠΕΝ. Βεβαίως για να είμαστε και σωστοί, οι υποχρεώσεις όλων μας πρέπει να εκπληρώνονται στο ακέραιο και να φροντίσουμε να φέρουμε στους κόλπους μας και όποιους συνάδελφους για κάποιο λόγο είναι μακριά μας. Είναι υποχρέωσή μας. Όλοι λοιπόν να συστρατευτούμε μέσα στις τάξεις της ΠΕΠΕΝ, να φέρουμε όλους τους συναδέλφους κοντά μας και να ακολουθήσουμε την πορεία που θα μας φέρει κοντά στους στόχους μας. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται κοινή πορεία. Σε αυτή τη πορεία που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον υπάρχει μόνο μια κατεύθυνση : ΜΠΡΟΣΤΑ. ΖΗΤΩ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ Ε.Ν. ΠΑΣΗΣ ΤΑΞΕΩΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 7 ΜΑΙΟΥ 2014 Ομιλία προέδρου Γεωργίου Βλαχου Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ, 12 ΜΑΙΟΥ 2015 Ομιλία προέδρου Γεωργίου Βλαχου Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης και σας ευχαριστώ για την

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΠΕΝ 9 ΜΑΙΟΥ 2018 Ομιλία Προέδρου Εμμανουήλ Τσικαλάκη Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής Γενικής μας Συνέλευσης και θέλω να σας ευχαριστήσω

Διαβάστε περισσότερα

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά.

Και αυτή τη χρονιά, σας υποδεχόμεθα στην φιλόξενη αίθουσα του ΟΛΠ, η οποία ευγενικά μας παραχωρήθηκε από την διοίκηση και τους ευχαριστούμε θερμά. Σεβασμιότατε, Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Υφυπουργοί, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΕΝ, Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριε Νομάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε της Ακαδημίας Αθηνών,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη 1 ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π.Ε.Π.Ε.Ν. 2019 Ομιλία Προέδρου Cpt.Mανώλη Τσικαλάκη Αγαπητοί Συνάδελφοι, Κυρίες και Κύριοι, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεώς μας, θέλω να σας ευχαριστήσω που αποδεχτήκατε

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως,

Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Συνάδελφοι Πλοίαρχοι πάσης τάξεως, Χαιρετίζω την έναρξη των εργασιών της Ετήσιας Τακτικής μας Συνέλευσης που είναι και η τελευταία της παρούσας Διοικήσεως και σας ευχαριστώ για την παρουσία σας, που παρά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2007

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2007 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2007 Συνάδελφοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε.Ν. χαιρετίζει την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση που είναι και η τελευταία της παρούσης Διοικήσεως,

Διαβάστε περισσότερα

Θα έχουν πάντα μια θέση στις καρδιές μας. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ H ΜΝΗΜΗ. Κυρίες και Κύριοι,

Θα έχουν πάντα μια θέση στις καρδιές μας. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ H ΜΝΗΜΗ. Κυρίες και Κύριοι, Σεβασμιότατε, Kύριε Yπουργέ Ναυτιλίας, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ, Κύριε Αρχηγέ του Λιμενικού Σώματος, Κύριε Δήμαρχε, Κύριε εκπρόσωπε του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Κύριοι Πρόεδροι

Διαβάστε περισσότερα

Τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα - Εκπαίδευση και προοπτικές απασχόλησης

Τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα - Εκπαίδευση και προοπτικές απασχόλησης 1 Διοργάνωση Ημερίδων με θεμα : Τα ναυτικά και ναυτιλιακά επαγγέλματα - Εκπαίδευση και προοπτικές απασχόλησης Με τη συνεργασία του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου της δευτεροβάθμιας τεχνικής και επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΕΠΕΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο.Λ.Π. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΕΠΕΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο.Λ.Π. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΕΠΕΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Ο.Λ.Π. ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΛΑΧΟΥ Σεβασμιότατε, Kύριε Yπουργέ Ναυτιλίας και κύριε Υπουργέ Παιδείας, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

-Θα έχουν πάντα μια θέση στις καρδιές μας. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ H ΜΝΗΜΗ. Κυρίες και Κύριοι,

-Θα έχουν πάντα μια θέση στις καρδιές μας. ΑΙΩΝΙΑ ΤΟΥΣ H ΜΝΗΜΗ. Κυρίες και Κύριοι, 1 Σεβασμιότατε, Kύριε Yπουργέ Ναυτιλίας, Κύριοι Βουλευτές, Κύριοι Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑ, Κύριε Αρχηγέ και κύριοι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος Κύριε Δήμαρχε, Κύριε εκπρόσωπε του Ελληνικού Ερυθρού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π. ΓΧ/ΙΣ/ΠΚ/ΜΣ 16 Δεκεμβρίου 2016

Α.Π. ΓΧ/ΙΣ/ΠΚ/ΜΣ 16 Δεκεμβρίου 2016 Α.Π. ΓΧ/ΙΣ/ΠΚ/ΜΣ 16 Δεκεμβρίου 2016 Προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γραφ. κ. Υπουργού Ενταύθα Κοιν: 1. Βουλή των Ελλήνων, Γραφ. κ. Προέδρου 2. Πολιτικά Κόμματα 3. Υπουργείο Οικονομικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της.

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της. Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριου Δημητριάδη, στην ημερίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με θέμα «Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας»

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

Αιωνία να είναι η ανάπαυσή τους - Βρίσκονται πάντα στις καρδιές μας και έχουν μια θέση στη μνήμη μας.

Αιωνία να είναι η ανάπαυσή τους - Βρίσκονται πάντα στις καρδιές μας και έχουν μια θέση στη μνήμη μας. Σεβασμιότατε Μητροπολίτη Πειραιά, Άγιοι Πατέρες, Κύριε Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας, Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ Εμπορικής Ναυτιλίας, Κύριε πρώην Πρόεδρε της Ν.Δ. (και Τομεάρχη Ναυτιλίας), Κύριοι πρώην Υπουργοί

Διαβάστε περισσότερα

Το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ, προβλήματα εκπαίδευσης και τρόποι για την βελτίωση τους. Γιώργος Σούλτης

Το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ, προβλήματα εκπαίδευσης και τρόποι για την βελτίωση τους. Γιώργος Σούλτης Το επίπεδο σπουδών στα ΤΕΙ, προβλήματα εκπαίδευσης και τρόποι για την βελτίωση τους Γιώργος Σούλτης Σε ένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα διαχέεται και προάγεται η επιστήμη και παράγεται νέα γνώση Δεν μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε,

Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Συνάδελφε - και Πρόεδρε- του απερχόμενου Δ.Σ του ΓΕΩΤ.Ε.Ε, Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή κάτι ΕΜΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις

Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Η διοίκηση της Alpha Bank αδιαφορεί και η υπερδιευθύντρια κα Κονιδάρη δίνει κάλπικες εγγυήσεις Ο αγώνας μας για την περιφρούρηση της εύρυθμης λειτουργίας του κλάδου σύνταξης ΤΑΠΙΛΤ-ΙΚΑ και την αποκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ 40 ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ Μετά την έκδοση των 2 πινάκων με τα νέα όρια ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα. του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης 13-04- 2016:Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτο Φιλιππάκο. Αθήνα, 13 Απριλίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Απονομή τιμητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Π.Ε.Ν. χαιρετίζει την ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση μας και μαζί με όλους εσάς που βρίσκεστε σήμερα εδώ, απευθύνει

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 10/3/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.in.gr Τζωρτζίνα Ντούτση http://www.in.gr/entertainment/book/interviews/article/?aid=1500064083 Νικόλ Μαντζικοπούλου: Το μυστικό για την επιτυχία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χτεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥ.Β.Α.Α. η οποία βρισκόταν σε απαρτία. Τα μέλη ενημερώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Βασικές προϋποθέσεις συγχωνεύσεων: Η μη αλλοίωση της μετοχικής

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε. Κύριε συνάδελφε, ευχαριστούμε πολύ για την επίκαιρη ερώτηση. Είναι σημαντικό να διευκρινίζονται και από τη Βουλή για πολλοστή φορά όμως- τα ζητήματα που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ -ΤΕΛΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ Π.Ο.Σ.Τ. ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΤΑ ΝΕΑ ΟΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΕΛ-ΤΑ Α ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα: Ερωτηματολόγια Έρευνας Πεδίου και Επιστολή ΔΕΚΝ

Παράρτημα: Ερωτηματολόγια Έρευνας Πεδίου και Επιστολή ΔΕΚΝ Παράρτημα: Ερωτηματολόγια Έρευνας Πεδίου και Επιστολή ΔΕΚΝ Ερωτηματολόγιο για την αξιολόγηση του Α Κύκλου Πρακτικής Άσκησης των Σπουδαστών/τριών ΑΕΝ Α. Γενικά Στοιχεία Α1. Ειδικότητα Σπουδαστή/τριας Πλοίαρχος

Διαβάστε περισσότερα

Των ρ. Ιωάννη Παπαδόπουλου 1 και ρ. Γεωργίου Μαντάνη 2

Των ρ. Ιωάννη Παπαδόπουλου 1 και ρ. Γεωργίου Μαντάνη 2 Ρεκόρ επαγγελµατικής αποκατάστασης των αποφοίτων του Τµήµατος Σχεδιασµού & Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου του ΤΕΙ Λάρισας πριν ακόµη από τη λήψη του πτυχίου τους! Των ρ. Ιωάννη Παπαδόπουλου 1 και ρ. Γεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους

Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ 2017 (Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017) Χαιρετισμός Προέδρου Συμβουλίου Π.Κ. Απόψε αποχαιρετούμε τους νέους αποφοίτους μας και κηρύσσουμε την ολοκλήρωση του ακαδημαϊκού έτους 2016-17. Με τη λήξη

Διαβάστε περισσότερα

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία

Μανίκας Γιώργος. Μανιάτη Ευαγγελία Γ3 «Ειδικότερα εμείς ως μαθητές, οι οποίοι δεν έχουμε ακόμα τη δυνατότητα να ελέγχουμε άμεσα με το δικαίωμα της ψήφου μας τη δημοκρατία της χώρας μας, μπορούμε να συμβάλλουμε στο να υπάρχει δημοκρατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΘΗΝΑ 2018 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ - ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΡΘΡΟ 1 Ο ΣΥΓΤΕ διατηρεί έντοκο λογαριασμό με τίτλο

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι,

Πλήρης αποκατάσταση του εφάπαξ. Επαναλειτουργία του κλάδου κύριας σύνταξής μας ΤΑΠΙΛΤ- ΙΚΑ. Συνάδελφοι, Ο νυν υπέρ πάντων Αγώνας μας Ξεκίνησε! Η δυναμική φωνή της Ιονικής αντήχησε ξανά στους δρόμους! Συνεχίζουμε την κινητοποίηση διαρκείας, αύριο Τρίτη και κάθε μέρα από τις 9 πμ έξω από το Κεντρικό, για την

Διαβάστε περισσότερα

Κλειστό ολυμβητήριο. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του. εκδήλωση

Κλειστό ολυμβητήριο. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του. εκδήλωση Κ N Κλειστό ολυμβητήριο εκδήλωση ίκαιας Αγωνία αλλά και χαμόγελα πριν τους αγώνες. Κάποτε στα βουρκωμένα νερά του μικρού λιμανιού της Ρεθύμνης, λίγες δεκάδες νεαρά παιδιά προπονιώμαστε για να λάβομε μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνόκτητη ναυτιλία και ελληνική οικονομία

Ελληνόκτητη ναυτιλία και ελληνική οικονομία ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ FOUNDATION FOR ECONOMIC & INDUSTRIAL RESEARCH Ελληνόκτητη ναυτιλία και ελληνική οικονομία Άγγελος Τσακανίκας Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ, Επιστημονικός Συνεργάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ

ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ ΣΥΙΛΤΕ No 70. Αγωνιζόμαστε και αισιοδοξούμε για το εφάπαξ Αγαπητοί συνάδελφοι, Νιώθουμε υποχρέωσή μας να σας παρουσιάζουμε βήμα-βήμα τις ενέργειες του Συλλόγου μας σχετικά με το πιο σημαντικό, πλέον, θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Λευκάδα, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Λευκάδα, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Λευκάδα, 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 Τ.Θ. 3804-10210 ΑΘΗΝΑ Αρ.Πρωτ.: 280 www.mousika.gr ΠΡΟΣ 1 ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 2 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 3 ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ Κ ΠΑΝΑΡΕΤΟ 4

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες μόνο προβληματικές δεν είναι, οι ατυχείς αναφορές στο λεγόμενο Ακτοπλοϊκό Πρόβλημα αποδεικνύουν άγνοια για :

Οι Ακτοπλοϊκές μας συγκοινωνίες μόνο προβληματικές δεν είναι, οι ατυχείς αναφορές στο λεγόμενο Ακτοπλοϊκό Πρόβλημα αποδεικνύουν άγνοια για : Κυρίες και Κύριοι Για μία ακόμα φορά θα μιλήσουμε για τη σημασία της Ακτοπλοΐας μας, τη συμβολή της στην προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή με την πολιτική που ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Αν προσπαθήσουμε να κατανείμουμε τις ευθύνες,

Αν προσπαθήσουμε να κατανείμουμε τις ευθύνες, Ήρθε η ώρα των αγωνιστικών διεκδικητικών κινητοποιήσεων για την ένταξη του ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ στο ΕΤΕΑΕΠ για τη διάσωση της επικουρικής μας σύνταξης από τα χέρια των «γνωστών επενδυτών» του ασφαλιστικού μας κεφαλαίου!

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α

Πέννυ Εμμανουήλ Κυβερνήτης Θ117Α Αθήνα 31-7-2012 Αρ. πρωτ. 12 Προς την Επιτροπή Ανταλλαγών Νέων Αγαπητέ Πρόεδρε Τάσο Γρηγορίου, Με την Παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την εγκάρδια φιλοξενία των 4 παιδιών του Θέματός μας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ»

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αγαπητοί συνάδελφοι, καλωσορίσαμε. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και το κάλεσμα της ετήσιας διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

LOGO ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

LOGO ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΜΟΔΙΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ & ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου»

ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» ΚΝΕ Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» Οδηγός Προγράμματος Εισαγωγή Το Πρόγραμμα «Υιοθεσία Πλοίου» δημιουργήθηκε από το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο το 2006 για να φέρει μαζί τα Δημοτικά Σχολεία με τους ναυτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΙΚΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΑΡΤΙΟΣ 2017 Στοιχεία της έρευνας και δημογραφικά Η Έρευνα διενεργήθηκε από 10/12/2016 έως 10/1/2017 μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου

Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου Κάνε και εσύ Επιλογή Καριέρας. Γίνε Αξιωματικός Εμπορικού Ναυτικού! Ναυτική Ακαδημία Κύπρου www.cyma.ac.cy Ναυτική Ακαδημία Κύπρου Επιλογή καριέρας, Επιλογή ζωής! Γιατί στην Ναυτική Ακαδημία Κύπρου; Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

Α. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑ ΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ HMEΡΗΣΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΟΚΤΩ (8) Α. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Εισαγωγικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ Κας ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΙΤΕΣΑΠ Κας ΕΛΕΝΗΣ ΒΡΥΩΝΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ Μαρίνα Αλίμου -174 55 Άλιμος, Αθήνα Tel & Fax: 210 9841531 www.sitesap.gr - sitesaphellas@gmail.com 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο

Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Επιστολή : Νεοελληνική Γλώσσα για το Γυμνάσιο Η επιστολή ή το γράμμα είναι ένα είδος επικοινωνιακού λόγου, πολύ χρήσιμο για την κοινωνική μας ζωή. Υπάρχουν διάφορα είδη επιστολών. Μια επιστολή μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση 1 The Posidonia SEA TOURISM FORUM 4 η Συνεδρία: Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Αθήνα 22 Ιουνίου 2011 Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ. του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την παράταξή μας. Και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Η λύση της ναυτιλίας. Άποψη

Η λύση της ναυτιλίας. Άποψη Η λύση της ναυτιλίας. Η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει σημαντικά οικονομικά οφέλη, εάν γινόταν έδρα ναυτιλιακών επιχειρήσεων ανεξάρτητα από τη σημαία, στην οποία θα ήταν νηολογημένα τα πλοία τους υπολογιζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζω όλους σήμερα εδώ, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων του ΣΕΦ, στην εκδήλωσή μας,για

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010

Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010 Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών Σχολείων Κομοτηνή, 20 Νοεμβρίου 2010 Τ.Θ. 3804-10210 ΑΘΗΝΑ www.musika.gr Αρ.Πρωτ.: ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΓΙΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ UNIVERSITY OF PATRAS CENTRE of VOCATIONAL TRAINING ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11

ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΝΤΗΣ: Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για το ιδιοκτησιακ Πέμπτη, 26 Ιανουάριος :11 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Να καταθέσει εγγράφως η ελληνική κυβέρνηση ότι εκβιάστηκε για τις άδειες τωνφαρμακείων σε μη φαρμακοποιούς, αποφάσισε η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μετά από Αναφορά του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέτοχοι, Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως εκπρόσωπος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.. Ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ) ΤΗΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ) ΤΗΣ Σωματείο Εργαζομένων Τραπεζικής Επιχείρησης E.F.G. EUROBANK Αριθ. Εγκριτ. Απόφ. Πολυμ. Πρωτ. Αθηνών 432/1977 Α/Α Βιβλίου Ανεγν. Συνδικ. Οργαν. Πρωτ. Αθηνών 6713 Ειδ. 1956/6-4-2000 Εμμ.Μπενάκη 32, 10678

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΟΜΙΛΙΑ κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΚΕΛΛΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΕΝ 26.2.2013 Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, Σας καλωσορίζω στην σημερινή μας εκδήλωση με την ευχή το 2013 να

Διαβάστε περισσότερα

«Η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι υπόθεση έργων και όχι λόγων»

«Η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι υπόθεση έργων και όχι λόγων» ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΑΣ. ΤΣΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΤΕΕ «Η πολυπόθητη ανάπτυξη είναι υπόθεση έργων και όχι λόγων» *Χρεώνοντας ολιγωρία και παλινωδίες στην κυβέρνηση * «Άδικο το προσχέδιο του Ασφαλιστικού,

Διαβάστε περισσότερα

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας.

Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να αποκτήσει νέα δυναμική και να συμβάλει καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας. Ομιλία Παναγιώτας Δριτσέλη στο σχέδιο νόμου Ρυθμίσεις για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση,τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και άλλες διατάξεις. Ολομέλεια Βουλής 30.8.2016 Στόχος μας το εκπαιδευτικό σύστημα να

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ (ΠΟΣΕΥΠΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΥ) ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ.279-ΕΙΔ-2658 ΚΑΝΙΓΓΟΣ 19 Τ.Κ. 10677, ΤΗΛ. 2103845732, ΦΑΞ 2103834869

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού 2-4 & Περιάνδρου Αθήνα Ταχ.Κώδικας : 10558

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Δελτίο Τύπου 19-10-2015 Ιβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 2310 903721 Email επικοινωνίας: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com Ιστοσελίδα: www.loutropoleis.com Δελτίο Τύπου 19-10-2015

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της Κοινότητας, «μίας Κοινότητας από όλους για όλους»

Συλλογή ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της Κοινότητας, «μίας Κοινότητας από όλους για όλους» Συλλογή ιδεών και προτάσεων για το μέλλον της Κοινότητας, «μίας Κοινότητας από όλους για όλους» Το σύνολο των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνεται για να μην «χαθεί» η τρίτη γεννιά. Να δημιουργηθεί τμήμα νεολαίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ)

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ) Στη διάρκεια του φετινού Πανελλήνιου Καρδιολογικού Συνεδρίου, την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, με ώρα έναρξης 3μμ, πραγματοποιείται στο

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΟ ΤΣΗΜΑ ΝΑΤΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

«ΣΟ ΤΣΗΜΑ ΝΑΤΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» «ΣΟ ΤΣΗΜΑ ΝΑΤΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΤΗ ΣΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ν Α Τ Σ Ι Λ Ι Α & Ν Α Τ Σ Ι Κ Ο Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α ΟΙ ΠΡΟΟΠΣΙΚΕ ΣΗ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΟΤ ΑΞΙΩΜΑΣΙΚΟΤ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΝΑΤΣΙΛΙΑ ΟΙ ΕΤΚΑΙΡΊΕ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΣΉΕΙ ΓΙΑ ΣΗΝ ΕΊΟΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ

ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΑΕΝ ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 Κύριε Διοικητά, Κύριοι Διευθυντές των σχολών, Εκπαιδευτικοί, αγαπητοί Συνάδελφοι και Απόφοιτοι της Σχολής, Κυρίες και Κύριοι, Έχω

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ. 1. Η Κοινότητα ονομάζεται. 2. Έδρα της είναι ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Άρθρο 1 Όνομα και έδρα 1. Η Κοινότητα ονομάζεται 2. Έδρα της είναι 3. Η Κοινότητα είναι καταχωρημένη στο Ειρηνοδικείο σαν αναγνωρισμένο σωματείο (e.v.) 4. Ο χώρος δραστηριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ»

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ος ΑΙΩΝΑΣ» ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΠΙΤΟΥΝΗ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΑΙΓΑΛΕΩ 21 ΟΣ ΑΙΩΝΑΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ την Δευτέρα 11 Μαρτίου 2002 και ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 13 Μαρτίου 2006 Χαιρετισμός στην Εκδήλωση με θέμα : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Θέλω να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους του ΣΥΝ, για την πρόσκληση να παρευρεθούμε και να χαιρετίσουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές

Ένα δηλαδή ολοκληρωμένο σχέδιο ενεργειών ούτως ώστε: 3. Να θωρακίσει το επάγγελμα μας από ενδεχόμενες μελλοντικές απειλές Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Οι προτάσεις μας, που αποτελούν και τους στόχους της παράταξης για την επόμενη τριετία εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο δράσης με Άξονες έργου, Στόχους, Προτάσεις. Ένα

Διαβάστε περισσότερα

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα

Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα Φίλες και Φίλοι, Σας μεταφέρω τους θερμούς χαιρετισμούς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Διανύουμε μία από τις μεγαλύτερες εθνικές κρίσεις που βίωσε η χώρα στη νεώτερη ιστορία της. Μια κρίση

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Αθήνα, 8 Ιουνίου, 2017 Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος Υπ όψιν: του Προέδρου κ. Κικινή

Διαβάστε περισσότερα

Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα 19:00μ.μ.

Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα 19:00μ.μ. Ομιλία Πρύτανη, Καθηγητή Κωνσταντίνου Χριστοφίδη 4 η Τελετή Απονομής του Βραβείου του Πανεπιστημίου Κύπρου για την Προσφορά στην Κοινωνία και τον Πολιτισμό Αίθουσα Τελετών, Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013, ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα