«ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΕΝΤΕΡ-»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΕΝΤΕΡ-»"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ 8.3 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΕΝΤΕΡ-»

2 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΡΑΣΗ «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε & Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ( ΕΝΤΕΡ )» (Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και το Κοινωνικό Ταμείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης). 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) καλεί το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ), των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΤΕΙ), τους ερευνητές των δημόσιων ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων, που εποπτεύονται ή όχι από την ΓΓΕΤ, να υποβάλουν προτάσεις για προσέλκυση και απασχόληση στην Ελλάδα ερευνητών από το εξωτερικό, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΝΤΕΡ, το οποίο αποτελεί δράση του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑν), με σκοπό την ανάπτυξη νέων τομέων ενδιαφέροντος. Το πρόγραμμα επιδιώκει την προσέλκυση αξιόλογων ερευνητών από το εξωτερικό και την ένταξή τους, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο ερευνητικό σύστημα της χώρας με κύριο στόχο την μεταφορά Ε & Τ πληροφοριών και τεχνογνωσίας από τον διεθνή χώρο προς τις ελληνικές ερευνητικές μονάδες και αντίστροφα, σε θέματα κρίσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και την βελτίωση της δικτύωσης ελληνικών ερευνητικών ομάδων με ξένες. Απώτερος σκοπός είναι η υποβοήθηση της οριστικής εγκατάστασής τους στην Ελλάδα. Η πρόταση θα πρέπει να εξασφαλίζει συνεργασία με Φορέα Συγχρηματοδότησης (Φ.Σ.) ο οποίος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου υποδοχής και ο οποίος θα καλύψει τουλάχιστον το 10% του συνολικού προϋπολογισμού, άμεσα (σε μετρητά), ή έμμεσα (με διάθεση τεχνικού προσωπικού, δεδομένων, χρήση εξοπλισμού, εγκαταστάσεων, αναλωσίμων, απόσβεση εξοπλισμού, κλπ.), ως Φορέας Συγχρηματοδότησης 2 ος Ανάδοχος. Η μικτή συμμετοχή είναι επίσης αποδεκτή. Η χρηματοδότηση της Δημόσιας Δαπάνης γίνεται κατά 75% από πόρους του Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΚΤ), το οποίο συμβάλλει στην ανάπτυξη της απασχόλησης, και κατά 25% από εθνικούς πόρους. Ο συνολικός προϋπολογισμος της παρούσας προκήρυξης ανέρχεται σε ευρώ, εκ των οποίων ποσό αποτελεί την Δημόσια Δαπάνη. 2 Στόχοι του προγράμματος Το πρόγραμμα επιδιώκει την προσέλκυση αξιόλογων ερευνητών από το εξωτερικό και την ένταξή τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο ερευνητικό σύστημα της χώρας με κύριο στόχο την μεταφορά Ε & Τ πληροφοριών και τεχνογνωσίας από τον διεθνή χώρο προς τις ελληνικές ερευνητικές μονάδες και αντίστροφα, σε θέματα κρίσιμα για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και την βελτίωση της

3 δικτύωσης ελληνικών ερευνητικών ομάδων με ξένες. Η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας αυτής μπορεί να οδηγήσει: Στον αναπροσανατολισμό των δραστηριοτήτων των ερευνητικών μονάδων σε νέες κατευθύνσεις έρευνας και τεχνολογικής ανάπτυξης, που μπορεί να συμβάλουν αποτελεσματικά στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Ελλάδας και των χωρών προέλευσης των ερευνητών, αλλά και στην γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας της έρευνας που διεξάγουν, καθώς και των υπηρεσιών που προσφέρουν σε τρίτους. Στην ανάπτυξη δεσμών με ερευνητικές ομάδες τρίτων χωρών, για τη μεταφορά από και προς αυτές καλών πρακτικών, τεχνικών συλλογής, ανάλυσης και επεξεργασίας δεδομένων. Στην αναβάθμιση του ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού σε τομείς που κρίνονται ιδιαίτερης σημασίας για την διαδικασία οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της Ελλάδας. Στην επίλυση συγκεκριμένων επιστημονικών και τεχνολογικών προβλημάτων συνυφασμένων με την ανάπτυξη τομέων της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας. Στην δημιουργία υποδομής-προϋποθέσεων για την αμεσότερη ένταξη των ελληνικών ερευνητικών μονάδων σε διεθνή Ε & Τ δίκτυα. 3. Τομείς ενδιαφέροντος Επικοινωνιών και πληροφορίας Βιοεπιστημών-Σύγχρονων μορφών καλλιέργειας στο έδαφος και στη θάλασσα Περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτων και φυσικών καταστροφών Παραγωγής νέων και ανακύκλωσης υλικών Ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας Οικονομικής Ανάπτυξης, περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας. Απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αναψυχής και Τουρισμού. Δεν αποκλείονται και άλλοι επιστημονικοί ή τεχνολογικοί τομείς στο βαθμό που οι υποβληθείσες σχετικές προτάσεις είναι υψηλής επιστημονικής ποιότητας και ειδικού ενδιαφέροντος. Στην περίπτωση αυτή ο Φορέας Συγχρηματοδότησης (Φ.Σ.) θα πρέπει να καλύψει τουλάχιστον το 25% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. 4. Φορείς που μπορούν να συμμετάσχουν Το πρόγραμμα απευθύνεται στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, Δημόσια Ερευνητικά Κέντρα και Ινστιτούτα της χώρας. Κάθε ένας από τους ανωτέρω φορείς έχει την δυνατότητα να υποβάλει πρόταση για απασχόληση ερευνητή από το εξωτερικό. Ο φορέας στον οποίο ανήκει το ερευνητικό εργαστήριο υποδοχής αποτελεί τον Κύριο Ανάδοχο φορέα (Κ.Α.Φ.) του έργου ο οποίος θα είναι υπεύθυνος έναντι της ΓΓΕΤ για την τεχνική και οικονομική διαχείρισή του. Ο Επιστημονικός Υπεύθυνος (Ε.Υ.) προέρχεται από τον Κ.Α.Φ. και αναλαμβάνει την εποπτεία του έργου και τον συντονισμό των συμμετεχόντων σ αυτό. Η χρηματοδότηση γίνεται από την ΓΓΕΤ προς τον Κ.Α.Φ. Ο Κύριος Ανάδοχος του έργου έχει την ευθύνη της επιλογής του ερευνητή από το εξωτερικό και της εξασφάλισης της συμμετοχής του στο πρόγραμμα.

4 Οι Ανάδοχοι Φορείς είναι υποχρεωμένοι να δώσουν ευρεία δημοσιότητα στα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων. Επίσης και η ΓΓΕΤ θα φροντίσει για την διάχυση των αποτελεσμάτων, με στόχο τη δυνατότητα ωφέλειας από αυτά του συνόλου των επιχειρησεων κάθε αντίστοιχου τομέα της οικονομίας. Σε όλες τις περιπτώσεις παρουσίασης αποτελεσμάτων, θα υπάρχει υποχρεωτική αναφορά της πηγής χρηματοδότησης των έργων, που είναι η Ε. Ε (Ταμείο ΕΚΤ) και η ΓΓΕΤ. Ο Φορέας Συγχρηματοδότησης (Φ.Σ) με την ευρεία έννοια του όρου μπορεί να είναι φορέας μη ερευνητικού χαρακτήρα, παραγωγική μονάδα, ή μονάδα παροχής υπηρεσιών του ιδιωτικού ή του δημόσιου τομέα, ο οποίος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του χώρου ενδιαφέροντός του και συγχρηματοδοτεί το έργο σύμφωνα με τα παραπάνω. Μπορεί επίσης να είναι επιχείρηση με έδρα στο εξωτερικό. Στην περίπτωση αυτή η συμμετοχή της στο έργο είναι σε μετρητά. Σε καμία περίπτωση ο Φ.Σ. δεν μπορεί να είναι κρατικός ερευνητικός φορέας. Φ.Σ. μπορεί να είναι τα Γραφεία Διαμεσολάβησης ερευνητικών ή εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τα οποία θα αναλάβουν την προώθηση των αποτελεσμάτων σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς για αξιοποίηση. Στις παραγωγικές επιχειρήσεις περιλαμβάνονται και οι Τεχνοβλαστοί (εταιρίες spin off. Ως τεχνοβλαστοί θεωρούνται αυτές που ιδρύονται από ερευνητές ή και ερευνητικούς οργανισμούς συμπεριλαμβανομένων ΑΕΙ, ΤΕΙ- και έχουν στόχο την εμπορική αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας) Η σύμπραξη περισσότερων παραγωγικών φορέων είναι δυνατή. Οι φορείς πρέπει να καλύψουν όλοι μαζί τουλάχιστον το 10% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου. Η απασχόληση του ερευνητή από το εξωτερικό διέπεται από σύμβαση εργασίας ή έργου ανάμεσα σ αυτόν και τον ΚΑΦ. 5. Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ερευνητικές προτάσεις. Κάθε ερευνητική πρόταση πρέπει να πληροί τις ακόλουθες προϋποθέσεις. Να εξασφαλίζει τη συμμετοχή ερευνητή από το εξωτερικό, που έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από αναγνωρισμένο ίδρυμα (να περιλαμβάνεται στους πίνακες αναγνωρισμένων ιδρυμάτων του ΔΙΚΑΤΣΑ ή να έχει λάβει ισοτιμία το συγκεκριμένο δίπλωμα), που έχει επιδείξει αξιόλογη επίδοση και έχει αναπτύξει σχετική ερευνητική δραστηριότητα στο εξωτερικό, μετά τη λήψη του διδακτορικού διπλώματος. Στην περίπτωση έλληνα υπηκόου αυτός θα πρέπει να μην έχει εκκρεμότητα ως προς την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί το έργο. Αποκλείονται άτομα που έχουν διαμείνει στην Ελλάδα κατά τα 2 έτη που προηγούνται της υποβολής της πρότασης για συνεχόμενο χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 3 μηνών. Στην περίπτωση που οι ερευνητές έχουν υπηκοότητα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πρέπει με φροντίδα του Κ.Α.Φ. να τους εξασφαλίζεται άδεια παραμονής και εργασίας τουλάχιστον για όσο διάστημα διαρκεί το έργο. Ο ΚΑ.Φ. θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει την άδεια εργασίας του προσκαλούμενου ερευνητή πριν από την έναρξη της χρηματοδότησης.

5 Για το χρονικό διάστημα υλοποίησης του έργου, ο προσκαλούμενος ερευνητής θα πρέπει να δεσμεύεται για την πλήρη και αποκλειστική απασχόλησή του στο εργαστήριο υποδοχής. Συνεργασία με Φ.Σ. ο οποίος ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου και ο οποίος θα καλύψει το 10% ή 25% του συνολικού προϋπολογισμού του έργου ανάλογα με τα αναφερόμενα στις προηγούμενες παραγράφους, άμεσα, ή έμμεσα ως 2 ος Ανάδοχος. Στη δεύτερη περίπτωση ο Φ.Σ. αναλαμβάνει να υλοποιήσει φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, όπως αυτά θα περιγραφούν στην απόφαση χρηματοδότησης. Ο ίδιος Επιστημονικός Υπεύθυνος επιτρέπεται να υποβάλλει πρόταση ή προτάσεις στο πρόγραμμα ΕΝΤΕΡ με την προϋπόθεση ότι ο συνολικός αριθμός των μετακαλούμενων ερευνητών τους οποίους συντονίζει και των οποίων το έργο εποπτεύει στο πλαίσιο των εγκεκριμένων έργων του ΕΝΤΕΡ, δεν θα υπερβαίνει τα 4 άτομα Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου διαμορφώνεται ανάλογα με το πλήθος και την ειδικότητα των μετακαλούμενων ερευνών, όπως προβλέπεται στη συνέχεια 6. Χρονική Διάρκεια. Η Χρονική Διάρκεια της απασχόλησης του ερευνητή μπορεί να κυμαίνεται από 3 έως 24 μήνες, με δυνατότητα επέκτασης μέχρι του διπλασίου του αρχικά εγκεκριμένου χρόνου χωρίς επιβάρυνση του εγκριθέντος προϋπολογισμού. Η διάρκεια της χρονικής επέκτασης, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει την ημερομηνία λήξης του έργου ΕΝΤΕΡ 2001, δηλαδή την , συνυπολογιζομένων των ενεργειών ολοκλήρωσης των υποέργων από πλευράς ΓΓΕΤ. 7. Οικονομικά στοιχεία του προγράμματος-χρηματοδότηση Η μέγιστη μηνιαία αποζημίωση ανά ερευνητή (πλήρες εργοδοτικό κόστος) που μπορεί να καταβάλει το Πρόγραμμα ορίζεται σε δρχ., ή ευρώ για όλες τις ειδικότητες, εκτός των ειδικοτήτων των τεχνολογιών πληροφορίας-επικοινωνίας, για τις οποίες ορίζεται σε 1 εκατ. δρχ. ή ευρώ. Το επίπεδο αποζημίωσης του ερευνητή ορίζεται από το εργαστήριο υποδοχής ανάλογα με το επίπεδο των δεξιοτήτων και το προσδοκώμενο όφελος από τη συνεργασία. (Ο Κ.Α.Φ. μπορεί να καταβάλει επιπλέον αμοιβή, από ίδιους πόρους.) Στο ποσό που προκύπτει ως γινόμενο του μηνιαίου εργοδοτικού κόστους με τον αριθμό των μηνών απασχόλησης, (Κόστος Αμοιβής), μπορεί να προστεθεί ποσό έως 30% για άλλες δαπάνες του εργαστηρίου υποδοχής, όπως μετακινήσεις των μελών της ερευνητικής ομάδας, δημοσιεύσεις, διάχυση αποτελεσμάτων, (υποχρεωτική δαπάνη δρχ. ή ευρώ για δημοσιότητα), Διάφορα έξοδα προβολής και διαφήμισης, έξοδα εκθέσεων εσωτερικού, έξοδα επιδείξεων, αναλώσιμα, κατάθεση αιτήσεων για Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας, (Δ.Ε.) και Αλλα Εξοδα. Οι τρέχουσες λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια, λογαριασμοί ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κλπ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ. Ειδικά το κονδύλι των Αλλων Εξόδων, δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 5% του συνολικά διαμορφωθέντος Π.Υ., και οι υπό πραγματοποίηση δαπάνες και αυτής της κατηγορίας σχετίζονται με την υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου της πρότασης και αποδεικνύονται με παραδοτέα. Επιλέξιμες δαπάνες στην κατηγορία Αλλων Εξόδων, μπορεί να είναι ασφάλιστρα, έξοδα μεταφοράς υλικών αγαθών αγορών με μεταφορικά μέσα τρίτων, έξοδα συνεδρίων, δεξιώσεων

6 και παρεμφερών εκδηλώσεων, γραφική ύλη και έντυπο υλικό. Η έμμεση χρηματοδότηση μπορεί να αφορά είτε Χρήση Εξοπλισμού και εγκαταστάσεων, είτε απόσβεση εξοπλισμού ή διάθεση τεχνικού προσωπικού, δεδομένων, αναλωσίμων κλπ. Η οικονομική συμμετοχή της Ε.Ε. και της ΓΓΕΤ στο κάθε εγκεκριμένο έργο που προέρχεται από ΑΕΙ, ΤΕΙ, κρατικό ερευνητικό κέντρο ή ινστιτούτο, δηλαδή η δημόσια δαπάνη, θα μπορούσε να καλύψει μέχρι το 90% του συνολικού προϋπολογισμού. Το υπόλοιπο 10% (τουλάχιστον) θα πρέπει να καλυφθεί από τον Φ.Σ. άμεσα ή έμμεσα. Σημειώνεται ότι όλες οι δαπάνες πρέπει να καλύπτονται από τα κατά νόμο παραστατικά. Οι δαπάνες, -στην περίπτωση που η πρόταση χρηματοδοτηθεί - θα θεωρούνται επιλέξιμες από την υποβολή της πρότασης. 8. Υποβολή Προτάσεων: Οι προτάσεις υποβάλλονται στην ΓΓΕΤ σε ψηφιακή και έντυπη μορφή, σύμφωνα με τον τύπο των ειδικών εντύπων τα οποία διατίθενται μέσω του Διαδικτύου από την αρμόδια Διεύθυνση Ερευνητικών Προγραμμάτων της ΓΓΕΤ. Οι προτάσεις θα πρέπει να περιλαμβάνουν: α) Πλήρες βιογραφικό του Επιστημονικού Υπεύθυνου, ο οποίος θα αναλάβει την εποπτεία του έργου και τον συντονισμό των συμμετεχόντων σε αυτό β) Πλήρες βιογραφικό του προτεινόμενου για πρόσληψη, είδος και διάρκεια σύμβασης (σύμβαση εργασίας ή έργου). Στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται αποδεικτικά σπουδών και προϋπηρεσία γ) Χρονική διάρκεια απασχόλησης για κάθε άτομο, (ημερομηνίες έναρξης και λήξης), μισθολογικό κόστος για κάθε ένα και τρόπος υπολογισμού του, ώστε να φαίνεται ο πραγματικός μισθός, και ο συνολικός προϋπολογισμός δ) Σαφή περιγραφή του έργου που θα εκτελέσει το προσλαμβανόμενο άτομο ή αρμοδιότητες που θα του ανατεθούν στον Κύριο Ανάδοχο Φορέα. ε) Αλλα συνοδευτικά έγγραφα που θεωρούνται απαραίτητα για την εξέταση της πρότασης. Προτάσεις οργανισμών που έχουν εκκρεμότητες (από δική τους υπαιτιότητα) σε εγκεκριμένα έργα της ΓΓΕΤ δεν χρηματοδοτούνται μέχρι την λήξη της εκκρεμότητας. Οι προτάσεις θα μπορούν να υποβάλονται καθημερινά αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2001 και θα αξιολογούνται ανάλογα με την ροή τους μία φορά το μήνα. Ημερομηνία λήξης της υποβολής προτάσεων, ορίζεται η Η προώθηση των υποβαλλομένων προτάσεων στην διαδικασία της αξιολόγησης προϋποθέτει την ύπαρξη των διαθεσίμων πιστώσεων δημόσιας δαπάνης, που απαιτούνται στα πλαίσια του ΕΝΤΕΡ 2001, δηλ. ποσό ύψους ευρώ Οι προτάσεις κατατίθενται στο πρωτόκολλο της ΓΓΕΤ, σε τρία πλήρη αντίγραφα εντύπων υποβολής και σε μία δισκέτα 3,5 με επεξεργαστή WORD, η οποία θα περιλαμβάνει και Βάση Δεδομένων ACCESS 2000, με τα στοιχεία που απαιτούνται, στην ακόλουθη Διεύθυνση:

7 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Μεσογείων 14 18, ΑΘΗΝΑ Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται: Ειρ. Σημαντήρα : Τηλ.: , 4 ος όροφος, γραφείο 429 (e/mail: rsim@gsrt.gr) Ξένια Κασδοβασίλη Τηλ , 4 ος όροφος, γραφείο 417 (e/mail:xkasd@gsrt.gr Ρία Πουρνατζή : Τηλ , 4 ος όροφος, γραφείο 417 (e/mail rpou@gsrt.gr Και μέσω INTERNET:

8 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1. Κριτήρια-προϋποθέσεις επιλογής ερευνητή από το εξωτερικό Ο Κ.Α.Φ του έργου έχει την ευθύνη της επιλογής του ερευνητή από το εξωτερικό και της εξασφάλισης της συμμετοχής του στο πρόγραμμα Τα κριτήρια-προϋποθέσεις που πρέπει να ισχύουν προκειμένου ο Κ.Α.Φ. του έργου να υποβάλλει πρόταση στη ΓΓΕΤ για πρόσκληση ερευνητή, περιγράφονται λεπτομερώς στις παρ. 2,3, 5 της παρούσης προκήρυξης. 2. Διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθεισών προτάσεων διενεργείται από την ΓΓΕΤ και αποσκοπεί στον κατ αρχήν έλεγχο της τήρησης των τυπικών προϋποθέσεων που θέτει το Πρόγραμμα. Τυπικές προϋποθέσεις είναι : Τομέας ενδιαφέροντος στον οποίο υποβάλλεται η πρόταση, σε σχέση με το ποσοστό κάλυψης του συνολικού προϋπολογισμού από τον Φ.Σ. Δικαίωμα συμμετοχής του φορέα που υποβάλλει την πρόταση να είναι Κύριος Ανάδοχος Φορέας, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης Δικαίωμα συμμετοχής του φορέα που συγχρηματοδοτεί την υποβαλομενη πρόταση να είναι Φορέας Συγχρηματοδότησης, σύμφωνα με τους όρους της Προκήρυξης Επιστημονικός Υπεύθυνος που προέρχεται από τον Κύριο Ανάδοχο Φορέα, και συνολικός αριθμός μετακαλουμένων που ήδη συντονίζει στο Πρόγραμμα ΕΝΤΕΡ Συμμετοχή ερευνητή από το εξωτερικό, που έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα από αναγνωρισμένο ίδρυμα. Ελεγχος στρατιωτικών υποχρεώσεων αν είναι έλληνας υπήκοος και έλεγχος χρονικού διαστήματος παραμονής του στην Ελλάδα (να μην υπερβαίνει τους συνεχόμενους 3 μήνες, πριν την υποβολή της πρότασης. Δήλωση του Κ.Α.Φ. ότι θα εξασφαλισθεί άδεια παραμονής και εργασίας για όσο διάστημα διαρκεί το έργο, στους ερευνητές που έχουν υπηκοότητα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης Ορθότητα υπολογισμού του προτεινομένου προϋπολογισμού Χρονική διάρκεια απασχόλησης για κάθε μετακαλούμενο Συνυποβολή πλήρους βιογραφικού του μετακαλούμενου και του Επιστημονικού Υπεύθυνου Συνυποβολή κειμένου με σαφή περιγραφή του έργου που θα εκτελεσθεί από τον μετακαλούμενο Υποβολή της πρότασης σε ψηφιακή και έντυπη μορφή στην αρμόδια Δ/νση της ΓΓΕΤ, μέσα στα χρονικά όρια που ορίζεται στην προκήρυξη Εάν απουσιάζουν από τη πρόταση στοιχεία βασικά για την αξιολόγησή της, (π.χ. βιογραφικά μετακαλούμενου και Επιστημονικού Υπευθύνου, σαφής περιγραφή του έργου που θα εκτελεσθεί), η αρμόδια Δ/νση της ΓΓΕΤ έχει την δυνατότητα να επικοινωνήσει με τον υποψήφιο Κύριο Ανάδοχο και να ζητήσει να συμπληρωθεί η πρόταση που υπέβαλε. Εάν τα συμπληρωματικά στοιχεία δεν κατατεθούν στην ΓΓΕΤ, το διάστημα που ορίζεται στο έγγραφό της, ή κατατεθούν ελλιπή, τότε η πρόταση προωθείται ως έχει στην θεματική επιτροπή.

9 Στη συνέχεια οι προτάσεις τίθενται υπ όψιν της επιτροπής εμπειρογνωμόνων προκειμένου να αξιολογηθούν και να εγκριθούν. Οι επιτροπές συγκαλούνται με φροντίδα της αρμόδιας Δ/νσης της ΓΓΕΤ. Τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων μπορεί να είναι καθηγητές ΑΕΙ, ΤΕΙ, ερευνητές, στελέχη παραγωγικών-κοινωνικών φορέων και στελέχη της ΓΓΕΤ, που ορίζονται με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ερευνας και Τεχνολογίας. Οι επιτροπές αξιολόγησης στελεχώνονται με επιστήμονες των κατάλληλων ειδικοτήτων, έτσι ώστε να καλύπτουν όλους τους τομείς ενδιαφέροντος που αναφέρονται στην προκήρυξη. Η σύνθεση των θεματικών επιτροπών είναι τουλάχιστον 3μελής, και τα μέλη που επιλέγονται για κάθε συνεδρίαση δεν έχουν σχέση με τις αξιολογούμενες προτάσεις ή τους κρινομένους Η αξιολόγηση κάθε ερευνητικής πρότασης γίνεται κατ αρχάς από ένα μέλος της επιτροπής, το οποίο λειτουργεί ως ανεξάρτητος κριτής, και το οποίο βαθμολογεί στο Φύλλο Κριτή τα κριτήρια αξιολόγησης. Στη συνέχεια το μέλος αυτό εισηγείται στην ολομέλεια της επιτροπής την πρόταση, τεκμηριώνοντας την βαθμολογία και τα σχόλια του. Εάν η επιτροπή γνωμοδοτήσει θετικά, η πρόταση εγκρίνεται και ενημερώνεται ο Κύριος Ανάδοχος του υποέργου για την συνέχεια στην διαδικασία ένταξης και χρηματοδότησης του υποέργου Εάν η επιτροπή γνωμοδοτήσει αρνητικά και η πρόταση απορριφθεί, πάλι ενημερώνεται ο Κύριος Ανάδοχος για το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και τους λόγους απόρριψης της πρότασης Εάν η πρόταση απορριφθεί λόγω ελλείψεως συνοδευτικών της στοιχείων ή λόγω ελλειπούς περιγραφής του αντικειμένου της κατά την διαδικασία αξιολόγησής της από την θεματική επιτροπή, δίνεται το δικαίωμα να ζητηθούν συμπληρωματικά στοιχεία, με ευθύνη της αρμόδιας Δ/νσης της ΓΓΕΤ, και να επανέλθει σε αξιολόγηση σε θεματική επιτροπή. Στην περίπτωση αυτή ως ημερομηνία υποβολής της πρότασης, θεωρείται η ημερομηνία επανυποβολής της πρότασης. Εάν μία πρόταση αξιολογηθεί αρνητικά από την θεματική επιτροπή, ο υποψήφιος Κύριος Ανάδοχος έχει το δικαίωμα να υποβάλλει εκ νέου πρόταση στο Πρόγραμμα ΕΝΤΕΡ 2001, είτε μερικώς, είτε εξ ολοκλήρου τροποποιημένη σε σχέση με την αρχική πρόταση. 3. Κριτήρια αξιολόγησης προτάσεων α. σημειώνεται ότι η εναρμόνιση της πρότασης με τους στόχους της προκήρυξης είναι αναγκαία προϋπόθεση για την περαιτέρω εξέτασή της. Για το λόγο αυτό, η προϋπόθεση αυτή τίθεται ως πρώτο κριτήριο αξιολόγησης β. Σαφήνεια-δυνατότητα υλοποίησης της προτεινόμενης δραστηριότητας γ. Συμβολή στη μεταφορά Ε & Τ πληροφοριών και τεχνογνωσίας, για την ποιοτική αναβάθμιση ή και τον αναπροσανατολισμό των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου του αναδόχου σε νέες κατευθύνσεις Ε&Τ ανάπτυξης. δ. Προβλεπόμενη ενίσχυση των διεθνών συνεργασιών του εργαστηρίου και της δικτύωσης των δραστηριοτήτων του ε. Αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου από τους συμμετέχοντες φορείς ή και από τρίτους στ. Ορθότητα του προτεινόμενου προϋπολογισμού Η αξιολόγηση των παραπάνω κριτηρίων θα βασίζεται σε ποιοτική βαθμολόγηση του τύπου ΝΑΙ/ΟΧΙ. Για να εγκριθεί μία πρόταση θα πρέπει υποχρεωτικά να αξιολογηθεί από την επιτροπή (Φύλλο Αξιολόγησης Θεματικής Επιτροπής), με ΝΑΙ σε όλα τα κριτήρια.

10 4. Διαδικασία παρακολούθησης. Η παρακολούθηση των εγκεκριμένων έργων και η παραλαβή των αποτελεσμάτων στην λήξη τους γίνεται με διαδικασία καθορισμένη στη ΓΓΕΤ, ως εξής: Στο μέσον του έργου, για όσα έργα υπερβαίνουν τους 12 μήνες, υποβάλλεται από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο, προς την αρμόδια δ/νση, έκθεση προόδου του έργου, καθώς και οικονομικός απολογισμός της περιόδου αυτής, προκειμένου να διαπιστωθεί η καλή εκτέλεση του έργου, οπότε και αποφασίζεται η καταβολή ή όχι της 2 ης δόσης. Σε περίπτωση που θα διαπιστωθεί ότι το έργο δεν εκτελείται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ή τα μέχρι τη στιγμή εκείνη αποτελέσματα δεν εγγυώνται την επιτυχία του έργου, η αρμόδια Διεύθυνση της ΓΓΕΤ μπορεί να εισηγηθεί την διακοπή του έργου. Στην περίπτωση κατά την οποία διαπιστωθεί η καθ οιονδήποτε τρόπο ακόμη και η ελλιπής συμμετοχή του μετακληθέντος ερευνητή, διακόπτεται η χρηματοδότηση του έργου. Με τη λήξη του έργου υποβάλλονται στην ΓΓΕΤ από τον Ε.Υ. αλλά και από τον προσκληθέντα ερευνητή τελικές εκθέσεις (αναφορές) στις οποίες παρουσιάζεται κυρίως η συμβολή του ερευνητή στις δραστηριότητες της μονάδος κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, καθώς και τελικός οικονομικός απολογισμός του έργου. Επίσης ο Φ.Σ. υποβάλλει έκθεση στη ΓΓΕΤ σχετική με την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων του έργου ή και την αξιοποίησή τους.τέλος, τεκμηριώνεται η εκπλήρωση των όρων όλων των συμβάσεων που υπογράφηκαν στο πλαίσιο του έργου Η τελική έκθεση αξιολογείται από την ΓΓΕΤ για την οριστική αποδοχή των αποτελεσμάτων του έργου και του οικονομικού απολογισμού. Ο ενδιάμεσος έλεγχος καθώς και τελικός έλεγχος και παραλαβή των υποέργων, γίνεται είτε από στελέχη της ΓΓΕΤ, είτε από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες. 5. Όροι υλοποίησης έργων-συμβάσεις Ο Ανάδοχος Φορέας υπογράφει σύμβαση με την ΓΓΕΤ με την οποία καθορίζεται ο τρόπος χρηματοδότησης, παρακολούθησης και γενικά της εκτέλεσης του έργου. Παράλληλα ο Κ.Α.Φ. του έργου υπογράφει σύμβαση εργασίας ή έργου με τον ερευνητή από το εξωτερικό με την οποία καθορίζεται το γενικό πλαίσιο της συνεργασίας τους, οι αποδοχές, καθώς και το ασφαλιστικό καθεστώς του ερευνητή. Η σύμβαση θα πρέπει μεταξύ άλλων να προβλέπει ρητά τις συνέπειες από την μονομερή διακοπή της συνεργασίας από πλευράς ερευνητή ή του φορέα υποδοχής. Σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης, το Δημόσιο δεν υπέχει καμιά υποχρέωση αποζημίωσης. Ειδικότερα : - Σε περίπτωση διακοπής της σύμβασης μεταξύ αναδόχου και μετακαλούμενου ερευνητή, (όταν σε μία πρόταση συμμετέχει ένας μετακαλούμενος), δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης του μετακαλούμενου με άλλο πρόσωπο ιδίων προσόντων, εντός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος (2 μήνες), που θα προταθεί από τον Επιστημονικό Υπεύθυνο (Κύριο Ανάδοχο). Η αντικατάσταση με άλλον θα επαναφέρει την πρόταση σε διαδικασία αξιολόγησης από θεματική επιτροπή, προκειμένου να κριθεί η δυνατότητα υλοποίησης με τον νέο ερευνητή. Σε θετική κρίση, το έργο θα συνεχίσει με το αρχικά εγκριθέν φυσικό και οικονομικό αντικείμενο. Σε αρνητική κρίση, δίδεται η δυνατότητα στον Επιστημονικό Υπεύθυνο να εισηγηθεί και δεύτερο αντικαταστάτη (διάστημα ενός μηνός). Αν και τότε η πρόταση απορριφθεί

11 από την θεματική επιτροπή, τότε επέρχεται το τέλος του ερευνητικού έργου, και ο Κύριος Ανάδοχος υποχρεούται στην καταβολή των μη δεδουλευμένων. Στην περίπτωση που σε ένα έργο συμμετέχουν πάνω από ένας ερευνητής, τα προαναφερθέντα θα ισχύσουν, αλλά η οριστική αρνητική κρίση της θεματικής επιτροπής για αντικατάσταση του ενός, δεν θα επιφέρει αυτόματα την λήξη του ερευνητικού έργου. Με επαρκώς αιτιολογημένο αίτημα του αναδόχου και έγκριση της ΓΓΕΤ, δίνεται η δυνατότητα συνέχισης του ερευνητικού έργου με τους υπολοίπους. Στην περίπτωση αυτή, θα υπάρξει αντίστοιχη μείωση του αρχικά εγκριθέντος φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της πρότασης. Επίσης ο Ανάδοχος Φορέας θα πρέπει να δεσμεύεται ότι θα προσφέρει στον ερευνητή την απαραίτητη υποδομή, την τεχνική και διοικητική υποστήριξη και εν γένει περιβάλλον εργασίας πρόσφορο για την όσο το δυνατόν καλύτερη συμμετοχή του στο έργο. Οι βασικοί όροι της προαναφερθείσας σύμβασης που κοινοποιείται στην ΓΓΕΤ, αποτελούν παράρτημα της αρχικής σύμβασης μεταξύ ΓΓΕΤ και Αναδόχου Φορέα. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που ο προσκαλούμενος ερευνητής δεν ανταποκριθεί στην πρόσκληση η πρόταση δεν χρηματοδοτείται, ο δε Ε.Υ. έχει τη δυνατότητα να υποβάλει εκ νέου την πρόταση. 6. Διαδικασία χρηματοδότησης. Διευκρινίζεται ότι χρηματοδοτείται μόνο ο Κ.Α.Φ. και όχι ο Φορέας Συγχρηματοδότησης 2 ος Ανάδοχος Με την έναρξη του έργου καταβάλλεται το 50% της Δημόσιας Δαπάνης αν το έργο έχει διάρκεια μεγαλύτερη των 12 μηνών ή το 100% αν η διάρκεια δεν ξεπερνάει τους 12 μήνες. Στην περίπτωση άμεσης χρηματοδότησης του φορέα συγχρηματοδότησης αυτός οφείλει να καταβάλλει το 50% της συμμετοχής του πριν την καταβολή της α δόσης από την ΓΓΕΤ και το υπόλοιπο 50% πριν την καταβολή της β δόσης. Στην περίπτωση που η ΓΓΕΤ χρηματοδοτήσει εφάπαξ με το 100%, είναι αυτονόητο ότι η 100% συμμετοχή του Φ.Σ. προηγείται. Η β δόση καταβάλλεται μετά : την θετική εισήγηση του Ε.Υ. του έργου προς την ΓΓΕΤ ότι ο μετακληθείς ερευνητής τηρεί τις συμβατικές του υποχρεώσεις υποβολή από τον Ε.Υ. του έργου προς την ΓΓΕΤ έκθεση προόδου του έργου και οικονομικός απολογισμός της περιόδου αυτής διαπίστωση της καλής εκτέλεσης του μέχρι στιγμής έργου, από την αρμόδια Δ/νση της ΓΓΕΤ Εάν κατά τις πιστοποιήσεις προκύψει ότι ο Φ.Σ. δεν έχει εκπληρώσει τις ανειλημμένες υποχρεώσεις του (φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, ιδιαίτερα στην περίπτωση της έμμεσης συμμετοχής, όπου ο Φ.Σ. είναι υπεύθυνος εκτός από το οικονομικό αντικείμενο - και για το μέρος του φυσικού αντικειμένου που υλοποιεί, ως 2 ος Ανάδοχος, η χρηματοδότηση του έργου διακόπτεται από το Πρόγραμμα, μέχρι να συμμορφωθεί με την απόφαση έγκρισης του έργου εντός διαστήματος που θα ορισθεί από την ΓΓΕΤ. Η αρμόδια Δ/νση της ΓΓΕΤ έχει το δικαίωμα να εισηγηθεί τη διακοπή του έργου.

«ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΕΝΤΕΡ-2004»

«ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ -ΕΝΤΕΡ-2004» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΡΟ 8.3 ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: «ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Ε&Τ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠENEΔ) 2001

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠENEΔ) 2001 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠENEΔ) 2001 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης ανέρχεται σε 30 εκ. και ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 45 εκ..

Η συνολική δημόσια δαπάνη της δράσης ανέρχεται σε 30 εκ. και ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 45 εκ.. Προδημοσίευση Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Πρόγραμμα Ανάπτυξης Βιομηχανικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΠΑΒΕΤ)» Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη ερευνητικών έργων, που εκτελούνται από δυναμικές εγχώριες επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Σέρρες 1-2-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 62124 ΣΕΡΡΕΣ Α.Π. : 334 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» ΘΑΛΗΣ Συνοπτικές Οδηγίες Ημερομηνίες Επιλεξιμότητας δαπανών...2 Χρηματοδότηση...2 Δομή Προτάσεων...2

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015

Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015 Εσωτερικό Πρόγραμμα Ενίσχυσης Έρευνας Προκήρυξη 2015 Η παρούσα προκήρυξη αποτελεί την πρώτη προκήρυξη εσωτερικού προγράμματος χρηματοδότησης της Έρευνας του ΤΕΙ Κρήτης, και απευθύνεται σε μέλη του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E )

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) Κρατίνου 9 & Αθηνάς, 10552 Αθήνα, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 2007-2013 (ΕΠΑΝ ΙΙ) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 1 ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ 1. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Σέρρες 09-10-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΤΕΡΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 62124 ΣΕΡΡΕΣ Α.Π. : 3029 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Πατρών Πρόγραµµα Βασικής Έρευνας Κ. Καραθεοδωρή. Προκήρυξη 2009

Πανεπιστήµιο Πατρών Πρόγραµµα Βασικής Έρευνας Κ. Καραθεοδωρή. Προκήρυξη 2009 Πανεπιστήµιο Πατρών Πρόγραµµα Βασικής Έρευνας Κ. Καραθεοδωρή Προκήρυξη 2009 Η Εκπαίδευση και η Έρευνα αποτελούν θεµελιώδεις και άρρηκτα συνδεδεµένες δραστηριότητες της ακαδηµαϊκής ζωής. Το Πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ AΞΟΝΑΣ 4 ΜΕΤΡΟ 4.5 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ AΞΟΝΑΣ 4 ΜΕΤΡΟ 4.5 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ YΠOYPΓEIO ANAΠTYΞHΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Γ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ EΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ AΞΟΝΑΣ 4 ΜΕΤΡΟ 4.5 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Βάρη, 10/09/2018 Αρ. πρωτ. 480

Βάρη, 10/09/2018 Αρ. πρωτ. 480 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ σε νέους και έμπειρους ερευνητές. Πόλυ Σακελλαρίου. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων

Υποστήριξη της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ σε νέους και έμπειρους ερευνητές. Πόλυ Σακελλαρίου. Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων Υποστήριξη της ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ σε νέους και έμπειρους ερευνητές. Πόλυ Σακελλαρίου Προϊσταμένη Αυτοτελούς Τμήματος Διαχείρισης Διαρθρωτικών Προγραμμάτων Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 FAX: +30 210 9653934 e-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 26/3/2019 Αρ. πρωτ.: 695 Θέμα: 201903_ELGRInfoMSc

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ» Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ / ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ Α) ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ Α) ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ Α) ΤΜΗΜΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Αγ. Σπυρίδωνος, 122 10 ΑΙΓΑΛΕΩ Τηλέφωνο : 210 5385174 Αιγάλεω: 14/11/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 13/12/2018 Αρ. πρωτ.: 625 Θέμα: 201812ELΕx_BSc // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου Ιδιωτικού Δικαίου, για την

ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου Ιδιωτικού Δικαίου, για την ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Κοζάνη 26-11-2013 Αριθμ.Πρωτ.Φ.Ε.Λ.1118 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την υποβολή προτάσεων προς σύναψη συμβάσεων μίσθωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «Συνεργασία»

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «Συνεργασία» ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ «Συνεργασία» Ερώτηση [1]: Μπορεί να συνυπάρξει Πειραματική Ανάπτυξη με Βιομηχανική και Βασική έρευνα σε έργα της Πράξης Ι; Ο λόγος για τον οποίο στον οδηγό εφαρμογής δεν

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστήμιο Πατρών Δεκέμβριος 2008 Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας 1. Ορισμός...1 2. Πολιτική Έρευνας...1 3. Πρόσκληση - Θεματικές περιοχές...2 4. Τρόπος Συγκρότησης Δικτύου...2

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 31/1/2019 Αρ. πρωτ. 660 Θέμα: 201901_PhDMFGK // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΔ) 2003»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΔ) 2003» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑÏΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ (ΕΚΤ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΠΕΝΕΔ) 2003» ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2016 Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις - Όργανα

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «DARIAH ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος Αθήνα, 1.9.2016 ΑΠ: 00363 για επιστημονικούς συνεργάτες στο πλαίσιο υλοποίησης της πράξης «Θεσμική και επιχειρησιακή ενδυνάμωση του κοινωνικού εταίρου ΣΕΒ» (κωδικός ΟΠΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ Αθήνα, 04/08/2011 Αρ. Πρωτ: 19389 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟΥ στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΚΟινωφελούς Χαρακτήρα (ΚΟΧ) Ταχ. Διεύθυνση : Κυψέλης 101 Πόλη: Αθήνα Ταχ. Κώδικας : 11361 Ημερομηνία :02/05/2012 Πληροφορίες : Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης Αρ. Πρωτ. 3Α Τηλέφωνο : 2108215853 Fax : 2108215853 E-mail : keaep@otenet.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΕΣ SPIN OFF (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΓΝΩΣΗΣ /ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΙ) Τι είναι οι εταιρίες spin off ; Οι εταιρίες spin off (επιχειρήσεις έντασης γνώσης ή τεχνοβλαστοί) είναι επιχειρήσεις των οποίων η δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 25/2/2019 Αρ. πρωτ. 674 Θέμα: 201902_TechSNFKP // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Επιτροπή Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Επιτροπή Ερευνών του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνα 20.12.2017 Α.Π.: 1724 Θέµα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύµβασης µίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου στο πλαίσιο της Πράξης µε τίτλο «ΑΠΟΛΛΩΝΙΣ: Εθνική Υποδοµή για τις Ψηφιακές Ανθρωπιστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ: ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ. 141 21 Ειδικός Λογαριασμός Μαρούσι: 31.7.2013

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «CLARIN-ΑΤΤΙΚΗ - Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η χρονική διάρκεια κάθε έργου ορίζεται από 12 έως 24 μήνες.

ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Η χρονική διάρκεια κάθε έργου ορίζεται από 12 έως 24 μήνες. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ: Η δράση υποστηρίζει την διευκόλυνση της αξιοποίησης ενός τεκμηριωμένα ώριμου ερευνητικού αποτελέσματος σε επιχειρηματική / εμπορική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 22/12/2017 Αρ. πρωτ.: 606 Θέμα: Πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 27/2/2019 Αρ. πρωτ. 678 Θέμα: 201902_ΤΕΙ_SNFVN // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 28/09/2018 Αρ. πρωτ.: 490 Θέμα: 201809DARPA_TechLΤ // Πλήρωση μίας (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΙΠΤΗΛ) 6 ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης Θέρμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 2013 Προκήρυξη 2013

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 2013 Προκήρυξη 2013 Πρόγραμμα Ενίσχυσης Βασικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ 2013 Προκήρυξη 2013 Η παρούσα προκήρυξη αφορά υποτροφίες ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών, κύρια υποψηφίων διδακτόρων και μεταπτυχιακών φοιτητών.

Διαβάστε περισσότερα

Υπόψη: ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ

Υπόψη: ΘΕΜΑ: Ένταξη της Πράξης «Ενίσχυση Μεταδιδακτόρων Ερευνητών/τριών» στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΚΑΙ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙ ΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ «ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ & ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΜΟΝΑ Α Α2 Ταχ. /νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ Α.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Αιγάλεω: 07-07-2017 Αρ.Πρωτ.: 2297 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε.Π. & Ε.Ε.Π. Ταχ. Δ/νση : Π. Ράλλη & Θηβών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ. 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 1 η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΕΛΙΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ ΑΕΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων

Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων Ινστιτούτο Πληροφοριακών Συστημάτων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΝΑΨΗΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ / ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Τίτλος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρ. Θέσεων: Δέκα (10) Κατηγορία: Με συμβόλαιο για ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα (1)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΙΝΕΒ) 6 ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης Θέρμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Πληροφορίες: κ. Δημήτρης Μαργαρίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 7491678 Αθήνα, 19-02-2015 FAX : 210 7489130 E-mail: president@ekke.gr ΑΠΟΦΑΣΗ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210 7491678 Αθήνα, 19-02-2015 FAX : 210 7489130 E-mail: president@ekke.gr ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι ΚΟ Κ Ε Ν Τ Ρ Ο ΚΟ Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) Κρατίνου 9 & Αθηνάς, 10552 Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 17/05/2018 Αρ. πρωτ.: 436 Θέμα: 201805FastBio_TechAD // Πλήρωση δύο (2)

Διαβάστε περισσότερα

Επανάληψη Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποβολή Πρότασης προς δύο (2) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ιδιωτικού Δικαίου για την παροχή έργου

Επανάληψη Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποβολή Πρότασης προς δύο (2) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ιδιωτικού Δικαίου για την παροχή έργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Λαμία: 27/05/2016 (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. πρωτ.: 769 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ Δ/νση: 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 7/12/2018 Αρ. πρωτ.: 624 Θέμα: 201811ΕliaMSc // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ. Αθήνα, 05-11-2018 Αρ. Πρωτ.:51120 Θέμα: Πλήρωση «8» θέσεων έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο ΤΟυρισμός με ΠOδήλατο (ΤΟΠΟς)»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΒΜ 34 «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές»

ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΒΜ 34 «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» 1 ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΔΒΜ 34 «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αντικείμενο της δράσης «Υποστήριξη ερευνητών με έμφαση στους νέους ερευνητές» είναι η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ευτέρα 21/7/2014 Αριθµ. Πρωτ.: 8295 Ο Ειδικός Λογαριασµός του Πανεπιστηµίου Κρήτης έχοντας υπόψη: τον Κανονισµό Χρηµατοδοτήσεων Εσωτερικό Κανονισµό Συστήµατος Αξιολόγησης Έρευνας, όπως αυτός εγκρίθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Βάρη, 30/1/2019 Αρ. πρωτ.659

Βάρη, 30/1/2019 Αρ. πρωτ.659 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Προκήρυξης: Αθήνα, 26/10/2016

Αρ. Προκήρυξης: Αθήνα, 26/10/2016 Αρ. Προκήρυξης: 5000928-1 Αθήνα, 26/10/2016 Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης έργου με Επιστημονικό Συνεργάτη/ Σύμβουλο στο πλαίσιο της Πράξης «Ενίσχυση των προσόντων και της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 24/01/2019 Αρ. πρωτ.: 648 Θέμα: 201901_MFMF // Πλήρωση δύο (2) θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστηµιακών ικτύων Έρευνας ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΟΥΜΕΝΗ ΥΠΟ ΑΥΤΗΣ ΡΑΣΗ «ΕΝ ΟΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΙΚΤΥΑ ΕΡΕΥΝΑΣ» Στην αριθμ.: 98/11.7.2011 Συνεδρίαση της Επιτροπής Ερευνών (Ολομέλεια) επανακαθορίστηκε η

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 25/05/2018 Αρ. πρωτ. 441 Θέμα: 201805KRII_MScGP // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με την ως άνω Πρόσκληση, σας κοινοποιούμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις:

Σε συνέχεια ερωτημάτων που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας σχετικά με την ως άνω Πρόσκληση, σας κοινοποιούμε τις ακόλουθες διευκρινίσεις: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ Ε.Π. ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ANAΠTYΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 29/10/2018 Αρ. πρωτ.: 506 Θέμα: 201810_PrecMed_PhDPH// Πλήρωση μίας (1)

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση

Ανακοίνωση - Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την εκπόνηση Προγραμμάτων Σπουδών για το Μάθημα της Ιστορίας στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ Αθήνα, 23-05-2017 Αριθ. Πρωτ. 3209/23-05-2017 Ταχ. Δ/νση : Αν. Τσόχα 36 Τ. Κ. Πόλη : 115 21- Αμπελόκηποι, ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα : www.iep.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(Ι.Ε.ΤΕ.Θ.) ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Δημητριάδος 95 & Π. Μελά 3 ος όροφος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) Μαρούσι 1.4.2014 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ 141 21 Αριθμ. Πρωτ.:Δ/1096

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αθήνα, Α.Π.: 3381

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. Αθήνα, Α.Π.: 3381 Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ. Κώδικας : 106 82 Πληροφορίες: Δημ. Αλεβιζόπουλος Τηλέφωνο : 210 38 97 162 Fax : 210 33 01 671 Email : dalevizopoulos@asfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Στόχος της δράσης, ορισμοί

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ. 1. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ Στόχος της δράσης, ορισμοί Γραφείο Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κας Αναγνωστοπούλου Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. 151 80 Μαρούσι Τηλ. 210-344 3676/3654 anypanag@minedu.gov.gr Προς: Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, την

Διαβάστε περισσότερα

Δράση Κρατικών Ενισχύσεων ΕΤΑΚ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

Δράση Κρατικών Ενισχύσεων ΕΤΑΚ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» Δράση Κρατικών Ενισχύσεων ΕΤΑΚ πρόσκληση υπό ανάπτυξη & διαβούλευση Συνάντηση Πλατφόρμας «ΕΝΕΡΓΕΙΑ» Στρατηγική Έρευνας και Καινοτομίας Έξυπνη Εξειδίκευση 2014 2020 Σταυρούλα Πούλου, Μονάδα Α, ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ(Ι.Ε.ΤΕ.Θ.) ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Δημητριάδος 95 & Π. Μελά 3 ος όροφος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Θέρμη, 09-06-2017 Αρ. Πρωτοκόλλου : 4286/09-06-2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα,

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποβολή Πρότασης προς σύναψη τεσσάρων (4) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ιδιωτικού Δικαίου για την παροχή έργου

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Υποβολή Πρότασης προς σύναψη τεσσάρων (4) Συμβάσεων Μίσθωσης Έργου Ιδιωτικού Δικαίου για την παροχή έργου ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ Λαμία: 01/04/2016 (Τ.Ε.Ι.) ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. πρωτ.: 469 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ Δ/νση: 3ο χλμ. Π.Ε.Ο. Λαμίας - Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 20/12/2018 Αρ. πρωτ. 635 Θέμα: 201812_MScSNFVK // Πλήρωση μίας (1) θέσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης "ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠ8" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

ΘΕΜΑ: 1η Τροποποίηση της Πράξης ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠ8 με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Οριζόντιας Πράξης "ΑΡΙΣΤΕΙΑ" με κωδικό MIS στα Επιχειρησιακά Προγράμματα : << Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση >> ΑΠΟΦΑΣΗ

ΘΕΜΑ: Ένταξη της Οριζόντιας Πράξης ΑΡΙΣΤΕΙΑ με κωδικό MIS στα Επιχειρησιακά Προγράμματα : << Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση >> ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Πιττακού

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E )

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»

ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΝΙΑΙΑΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» 1.ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βασικός στόχος της δράσης «ΕΡΕΥΝΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ», που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κρατίνου 9 & Αθηνάς, Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) Κρατίνου 9 & Αθηνάς, 10552 Αθήνα, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: 2η Τροποποίηση της Πράξης "ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠ9" με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση"

ΘΕΜΑ: 2η Τροποποίηση της Πράξης ΚΕΝΤΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΠ9 με κωδικό MIS στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 15/5/2018 Αρ. πρωτ.: 432 Θέμα: 201805_H2020_TG // Πλήρωση δύο (2) θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΜΕΑΚΩΝ ΕΠ ΤΟΥ ΕΚΤ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Αθήνα, 29/03/2019 FAX :

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: Αθήνα, 29/03/2019 FAX : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Ε Ν Τ Ρ Ο Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Ω Ν Ε Ρ Ε Υ Ν Ω Ν ( E K K E ) ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 02/08/2018 Αρ. πρωτ.: 473 Θέμα: 201807EDK_ED // Πλήρωση δύο (2) θέσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη 29/05/2013 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 9965 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΡΑΓΑΝΑ, 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη 29/05/2013 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 9965 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΡΑΓΑΝΑ, 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αλεξανδρούπολη 29/05/2013 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 9965 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΔΡΑΓΑΝΑ, 68100 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός Λογαριασμός του

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.:

Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: Ε.ΚΕ.Β.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΛΕΜΙΓΚ ΑΛ. ΦΛΕΜΙΓΚ 34, Τ.Κ. 16672 ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΛ.: +30 210 9656310-11 E-mail: secretariat@fleming.gr Βάρη, 22/05/2018 Αρ. πρωτ.: 439 Θέμα: 201805DARPA_PhDLΤ // Πλήρωση μίας (1)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ 2013. Προκήρυξη 2013

Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ 2013. Προκήρυξη 2013 Πρόγραμμα Ενίσχυσης Μεταδιδακτορικής Έρευνας ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ - ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ 2013 Προκήρυξη 2013 Η παρούσα προκήρυξη αφορά 6 υποτροφίες μεταδιδακτόρων ερευνητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Η καταληκτική ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: (ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ) Π515_04-05-2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ/ΕΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΓΙΑ: Α) ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)

ΑΠΟΦΑΣΗ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Γενική Γραμματεία Έρευνας & Τεχνολογίας Αθήνα, 30.10.2018 Α.Π.: 2907 Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ IPA Cross-Border Programme Greece - The former Yugoslav Republic of Macedonia 2007-2013 FROM NEIGHBORHOOD TO PARTNERSHIP Σέρρες 21-12-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Α Σύμβαση Έργου: Υποέργο 2 «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Βόλος)

Πρόταση Α Σύμβαση Έργου: Υποέργο 2 «Κεντρικές Δράσεις για την Πρακτική Άσκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας» (Βόλος) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ Αρ.Πρωτ.: 6952 Βόλος, 08.04.2015 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, για υποβολή προτάσεων προς σύναψη 3 (τριών) συμβάσεων έργου ιδιωτικού δικαίου, για την παροχή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΔΑ: ΒΙΕΚ9-ΤΓ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" Ταχ. Δ/νση : Κωνσταντινουπόλεως 45-49

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Ε&Τ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ 2019

ΔΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Ε&Τ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ 2019 ΔΙΜΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΜΕΡΗΣ Ε&Τ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΙΣΡΑΗΛ 2019 Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στη Δράση Εθνικής Εμβέλειας - Κωδικός Πρόσκλησης 020ΚΕ - Κωδικός ΟΠΣ 3479 Εν συντομία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) Μαρούσι 13.1.2014 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ Τ.Κ 141 21 Αριθμ. Πρωτ.:Δ/77

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης ανάθεσης έργου ιδιωτικού δικαίου) ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΨΩ5Φ469ΗΡ8-ΨΤΕ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΙΠΤΗΛ) 6 ο χλμ. Χαριλάου-Θέρμης Θέρμη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Τ.Ε. ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μεσολογγίου Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και Οικονομία Κανονισμός Εκπόνησης Πτυχιακής Εργασίας [σύμφωνα και με τον κανονισμό σπουδών

Διαβάστε περισσότερα