Chapter: Sparta. The PROJECT

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Chapter: Sparta. The PROJECT"

Transcript

1 Chapter: Sparta The PROJECT

2 The PROJECT

3 Being Part of Orangeland

4 Σπάρτη Ανάμεσα στους επιβλητικούς όγκους του Ταΰγετου και του Πάρνωνα, ο μυθικός Ευρώτας ποταμός σχηματίζει μία από τις πιο εύφορες κοιλάδες της Πελοποννήσου. Η γενναιοδωρία της φύσης αποτυπώνεται ζωντανά στην πανδαισία των εσπεριδοειδών που χαρίζουν αρώματα, χρώματα και την ποικιλία των καρπών τους σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο: την Σπάρτη.

5 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ο «Ήλιος» της Σπάρτης Οι μαγευτικοί πορτοκαλεώνες της περιοχής, δεν μαγνητίζουν μόνο το μάτι του επισκέπτη, αλλά αποτελούν τον ζωογόνο πυρήνα του τόπου αυτού. ε θα ήταν υπερβολή αν θα λέγαμε ότι το πορτοκάλι είναι Ο ΗΛΙΟΣ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ. Ο καρπός αυτός δίνει ζωή, βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου αυτού και γύρω του στρέφονται τα πάντα: η φύση, η καλλιέργεια της γης, οι άνθρωποι, η οικονομία. Ωστόσο, ένας σημαντικός πλανήτης, ένας ουσιαστικός παράγοντας της κοινωνίας των ανθρώπων της Σπάρτης, φαίνεται ότι δεν είχε μπει σε τροχιά. Η εκπαίδευση!

6 ORANGELAND: Ένας νέος πλανήτης Η Orangeland είναι ένα εμπνευσμένο και φιλόδοξο έργο, που συμπληρώνει και εμπλουτίζει την έως τώρα προσφορά των πορτοκαλιών. Πρόκειται για ένα Αγροτο / Βιομηχανικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που λαμβάνει χώρα σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, συνδυασμένο με εξαιρετικές επιλογές ψυχαγωγίας.

7 ORANGELAND: Ο Στόχος Η κεντρική ιδέα του θεματικού Πάρκου της Orangeland είναι να προσφέρει στους επισκέπτες της τη δυνατότητα: Να έρθουν σε επαφή με την καλλιέργεια, παραγωγή & επεξεργασία του πορτοκαλιού Να κατανοήσουν τη σημασία & συνεισφορά του πορτοκαλιού στην κοινωνία και την οικονομία Να πραγματοποιήσουν σχετικές Έρευνες κάνοντας χρήση όλων των σύγχρονων εγκαταστάσεών της Να νιώσουν και να γευτούν όλο τον κύκλο ζωής του πορτοκαλιού (από την φύτευση μέχρι και την κατανάλωση του)

8 Οrangeland Tρισδιάστατη Απεικόνιση

9 2. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 3. ΠΛΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ 4. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ 5. ΠΟΡΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ 6. ΤΕΧΝΗΤΟΣ ΥΔΡΟΒΙΟΤΟΠΟΣ 7. ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΒΛΕΨΗΣ 8. ΥΠΑΡΧΩΝ ΘΕΑΤΡΑΚΙ 9. ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ 10. ΤΕΧΝΗΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΕΡΟΥ 11. ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΧΥΜΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ KAI ΜΙΚΡΟ ΚΑΦΕ 12. ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ 13. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ - WC ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ 14. PARKING AREA - ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ 15. ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΟ 16. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ 17. CONTAINER 18. ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ RESEARCH CENTER & ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ 19. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ 20. ΑΝΑΣΕΣ ΝΕΡΟΥ 21. ΠΟΡΕΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ- ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΤΖΑΜΕNIA ΠΑΝΕΛΑ 22. ΕΞΕΔΡΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ 24. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ 25. ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΩΝΑΣ - ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ 26. ΥΠΑΙΘΡΙΑ, ΞΥΛΙΝΑ ΚΙΟΣΚΙΑ, ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΣΗΣ, ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ ΥΠΑΙΘΡΙΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ& ΧΩΡΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ 27. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ ΕΙΣΟΔΟΣ 28. ΠΟΡΕΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ 29. ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟ - ΥΠΑΡΧΩΝ β ΟΠΤΙΚΗ ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ Λ17 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

10 Επίσκεψη στο TOF (The Orange Factory) Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες παραγωγής χυμών, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς. Το TOF παρέχει στον επισκέπτη τη μοναδική ευκαιρία για: Περιήγηση στη γραμμή παραγωγής Κατανόηση της Βιομηχανικής ιαδικασίας Γνωριμία με σχετικά επαγγέλματα και ειδικότητες

11 Συνεδριακό Κέντρο Το πλήρως εξοπλισμένο συνεδριακό κέντρο της Orangeland δίνει έμφαση και προτεραιότητα στα θέματα που σχετίζονται με την εφοδιαστική αλυσίδα του χυμού. Ανοικτό σε: Ακαδημαϊκή Κοινότητα Σχολεία Επιχειρήσεις & Επαγγελματίες

12 Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης Πλήρως Εξοπλισμένο Κορυφαίας κατασκευής Προηγμένη τεχνολογία Το Κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης της Orangeland, είναι ανοικτό σε Πανεπιστήμια, αλλά και ανεξάρτητους ερευνητές, παρέχοντάς τους όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με σκοπό την εξέλιξη και τη διάχυση των γνώσεων σε όλα τα αντικείμενα που σχετίζονται με την παραγωγή και την επεξεργασία του πορτοκαλιού. Το Κέντρο Έρευνας της Orangeland θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους μικρούς επισκέπτες μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά.

13 Πορτοκαλεώνας Σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο «Πορτοκαλεώνας» είναι μέρος της έκτασης της Orangeland, στην οποία θα εφαρμοστεί προηγμένη έρευνα σχετικά με την καλλιέργεια του πορτοκαλιού, αλλά και ενδεχόμενες συγκαλλιέργειες.

14 Γεωργία Βιολογική Γεωργία Παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών Οι βοτανικοί κήποι της Orangeland είναι διαθέσιμοι στην τοπική κοινωνία, σε σχολεία και Πανεπιστήμια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να καλλιεργήσουν τα δικά τους φυτά για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

15 Αθλητικές Εγκαταστάσεις νούς υγιής εν σώματι υγιεί Ως γνήσιοι απόγονοι των Σπαρτιατών στην Orangeland δόθηκε η δέουσα σημασία στο σοφό αυτό γνωμικό. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Orangeland είναι καθημερινά διαθέσιμες προς χρήση στους επισκέπτες της.

16 Τέχνες Σπάρτη Ανοιχτό Θέατρο Ανοικτό Εκθεσιακό κέντρο (Gallery) Το ανοικτό θέατρο της Orangeland μπορεί να φιλοξενήσει θεατρικές παραστάσεις, κονσέρτα και μία ποικιλία καλλιτεχνικών δρώμενων. Στο εκθεσιακό κέντρο, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν έργα διάσημων καλλιτεχνών.

17 Λίµνες και Καταφύγιο Ζώων Βόλτα Relax Απόλαυση της φύσης Για όλους τους εξωτερικούς χώρους της Orangeland πραγματοποιήθηκε ειδική αρχιτεκτονική μελέτη, ώστε να δημιουργηθεί ένα ιδανικό περιβάλλον για τον επισκέπτη.

18 Επωφελούµενες Οµάδες Πανεπιστήμια Σχολεία Τοπική Κοινωνία Τοπικές Επιχειρήσεις Το πορτοκάλι ήταν πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της Λακωνικής Γης. Η Orangeland θα είναι πάντα στο επίκεντρο του Σπαρτιάτικου τρόπου ζωής.

19 Ειδικά για παιδιά Σπάρτη Σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς η Orangeland ανέπτυξε πλήθος δράσεων ειδικά για παιδιά σχολικής ηλικίας (6 12 ετών). "Ο Τσάρλυ και το Εργοστάσιο Πορτοκαλάδας" Επίσκεψη στο εργοστάσιο με ειδικά δρόμενα σχεδιασμένα για παιδιά Εργαστήριο Κηπουρικής (φύτευση, μεταφύτευση, εγκατάσταση φυτωρίων) Σεμινάρια Μελισσοκομίας Θεραπευτικά και φαρμακευτικά φυτά Μέθοδοι θρέψης των φυτών Φροντίζω τα ζώα - υιοθετώ το δικό μου ζώο ειδικό πρόγραμμα για ΑΜΕΑ Ανακύκλωση & Περιβάλλον Μαγειρική με ηλιακό φούρνο Ανακαλύπτω τον αρχαίο πλούτο Κτίσιμο με εναλλακτικά υλικά Η σημασία των οικοσυστημάτων και η σπουδαιότητα της διατήρησής τους. Βότανα (Πάγκος εργαστηρίου για εξαγωγή αρωμάτων από βότανα). Ο χώρος του θεάτρου και των αθλητικών εγκαταστάσεων θα είναι στη διάθεση των ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ με πλήθος δραστηριοτήτων σε συνεργασία με εξειδικευμένο προσωπικό.

20 Οι δράσεις τις Orangeland δεν έχουν σύνορα! Οrange Festival Σπάρτη Οι δράσεις τις Orangeland δεν έχουν σύνορα! Στα πλαίσια των δράσεων, που διοργανώνονται ειδικά για τα παιδιά, η Orangeland εισήγαγε το ORANGE FESTIVAL. Με κεντρικό μήνυμα «ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ», το ORANGE FESTIVAL 16 πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (15/7 15/9), στην ευρύτερη περιοχή των ήμων Ανατολικής Μάνης, Ευρώτα και Σπάρτης, ένα σύνολο πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών δράσεων, όλες μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε και την αποδοχή του κοινού της Λακωνίας, το ORANGE FESTIVAL αποτελεί πλέον έναν θεσμό της Orangeland, που θα διοργανώνει και θα στηρίζει πάντα με τον ίδιο ενθουσιασμό.

21 Πρόγραµµα Orange Festival 2016 Σπάρτη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚ ΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ/ΩΡΑ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥH 15/7/2016 Γιορτή Λακωνικών Κήπων «Ο μεγάλος χορηγός μας γιορτάζει τα 6 χρόνια λειτουργίας του» TOF Λευκόχωμα Σπάρτης Λακωνικοί Κήποι ΣAΒΒΑΤΟ 16/7/2016 Μεσημεριανό beach party «Χορεύοντας και πίνοντας χυμό στην παραλία του Γυθείου» Μαυροβούνι, Παραλία Γυθείου Thirides Beach Resort ΚΥΡΙΑΚH 17/7/2016 Παιδικό Μουσικοθεατρικό εργαστήριο και παράσταση «Το τραγούδι της φωτιάς» Ν. Οίτυλο Καφεδεσματοπωλείο ManiBella 18.00μμ Η ομάδα «Τσικιμπόμ» ΤΕΤAΡΤΗ 20/7/2016 Πρωινός Αγώνας δρόμου από τα παιδία για το Orange Festival Κατασκήνωση Μητροπόλεως Σπάρτης 11:30πμ Λακωνικοί Κήποι ΕΥΤEΡΑ 25/7/2016 Καθαρίζοντας την παραλία της Σελινίτσας με τον ναυτικό όμιλο Λακωνίας Παραλία Σελινίτσας Γύθειο 18:30μμ Λακωνικοί Κήποι ΤΕΤAΡΤΗ 27/7/2016 Προσφέροντας Γλυκά και Χυμούς στον εορτασμό του Αγ. Παντελεήμονα Άγιος Παντελεήμονας Σπάρτης 10:30πμ Λακωνικοί Κήποι ΠEΜΠΤΗ 28/7/2016 Οι μικρές μας φίλες μαθαίνουν να φτιάχνουν τυρί με την κυρία Γιαννούλα Κατασκήνωση Μητροπόλεως Σπάρτης 11:00πμ Λακωνικοί Κήποι ΠΑΡΑΣΚΕΥH 29/7/2016 Οι μικροί μας εξερευνητές φυτεύουν πορτοκαλιές. Κροκεές Λακωνίας 11:00 Λακωνικοί Κήποι ΣAΒΒΑΤΟ 30/7/2016 Οι μικροί δρομείς στα Μικρά Βρεττάκεια Κροκεές Λακωνείας 17:50 ήμος Ευρώτα Βρεττάκεια ΕΥΤEΡΑ 1/8/2016 οκιμάζουμε λιχουδιές από Πορτοκάλι στην Παραλία Λεήμονας Σκάλας «Puga Beach Bar» 12:00-14:00πμ «Puga Beach Bar» ΤΡITΗ 2/8/2016 «Περίπατος ανάμεσα στις πορτοκαλιές μας». Σκάλα Λακωνίας 18:30μμ Λακωνικοί Κήποι ΠΑΡΑΣΚΕΥH 5/8/2016 Μουσική βραδιά με σαξόφωνο Χαλαρώνουμε και απολαμβάνουμε μουσικά ταξίδια και γευστικές δημιουργίες από πορτοκάλι Κεντρική πλατεία Σπάρτης 10:00μμ Cafe-restaurant Λέσχη ΣAΒΒΑΤΟ 6/8/2016 Μεσημεριανό beach party «Χορεύοντας και πίνοντας χυμό στην παραλία...» Βαλτάκι Λακωνίας 12:00 Beach Bar Γλυφάδα ΕΥΤEΡΑ 8/8/2016 Ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα Τερματισμός στο Βαθειό18:30μμ Ομάδα 3π ΠEΜΠΤΗ 11/8/2016 Βαρκάδα το πρωί. Εκκίνηση Μαυροβούνι- Σκουτάρι 10:00πμ Λακωνικοί Κήποι ΣAΒΒΑΤΟ 13/8/2016 Ο Τεό Σπυρόπουλος κορυφαίος Έλληνας Bartender θα ετοιμάσει για εσάς Μαυροβούνι- Τhirides hotel 22:00 Lipton/ Λακωνικοί Κήποι μοναδικά Lipton Cocktails με πορτοκάλι. ΤΡIΤΗ 16/8/2016 Μια υπέροχη βραδιά με θέατρο σκιών και τους μικρούς μας φίλους Κοινότητα Αιγιών 21:00 ήμος Ανατολικής Μάνης από το χαμόγελο του παιδιού ΤΕΤAΡΤΗ 17/8/2016 «Γνωρίζοντας τις χελώνες μέσα από τα μάτια του ΑΡΧΕΛΩΝ» Μαυροβούνι Thirides hotel 19:00 Λακωνικοί Κήποι/ Aρχέλων ΕΥΤEΡΑ 22/8/2016 Ξενάγηση στη Μονή των Αγ. Τεσσαράκοντα Μεγαλομαρτύρων ΣΠΑΡΤΗ 10:00πμ Λακωνικοί Κήποι ΤΕΤAΡΤΗ 24/8/2016 Ημερίδα Υγιεινής διατροφής με τον Βαγγέλη Ζουμπανέα Μάνη Βέλλα 19:00 Μάνη Βέλλα ΠEΜΠΤΗ 25/8/2016 Αέρα στα πανιά μας.«μία ημέρα κοντά στους μικρούς και μεγάλους Παραλία Γυθείου Λακωνικοί Κήποι/ ιστιοπλόους του ΝΟΛ» Ναυτικός Σύλλογος Λακωνίας ΕΥΤEΡΑ 29/8/2016 Μαγειρική με θέα το κύμα Οίτυλο/ Πέτρα και Φώς 19:00 Πέτρα και Φώς

22 Καθαρίζοντας την παραλία της Σελινίτσας με τον ναυτικό όμιλο Λακωνίας Καθαρίζοντας την παραλία της Σελινίτσας με τον ναυτικό όμιλο Λακωνίας «Γνωρίζοντας τις χελώνες μέσα από τα μάτια του ΑΡΧΕΛΩΝ» «Γνωρίζοντας τις χελώνες μέσα από τα μάτια του ΑΡΧΕΛΩΝ»

23 Ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα Ποδηλατοβόλτα με θέα το ηλιοβασίλεμα Πρωινός Αγώνας δρόμου από τα παιδία για το Orange Festival Πρωινός Αγώνας δρόμου από τα παιδία για το Orange Festival

24 Παιδικό Μουσικοθεατρικό εργαστήριο και παράσταση «Το τραγούδι της φωτιάς» Μια υπέροχη βραδιά με θέατρο σκιών και τους μικρούς μας φίλους από Το Χαμόγελο του Παιδιού Οι μικροί μας εξερευνητές φυτεύουν πορτοκαλιές. Ξενάγηση στην Αρχαία Σπάρτη

25 Οι δράσεις τις Orangeland δεν έχουν σύνορα! Η Orangeland στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Τιμώντας πάντα τον Πολιτισμό η Orangeland στηρίζει το Φεστιβάλ Θεσσαλoνίκης ως Χορηγός.

26 Orangeland εµπορικά καταστήµατα Σπάρτη Όλα τα Orangeland Branded προϊόντα θα διατίθενται στο πωλητήριο του πάρκου, καθώς επίσης και σε συνεργαζόμενα καταστήματα που βρίσκονται στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της Σπάρτης. Πορτοκαλί gadgets, αναμνηστικά και ποιοτικά αντικείμενα μπορεί κάθε επισκέπτης να προμηθευτεί και από τα σημεία πώλησης που βρίσκονται στις επιχειρηματικές μονάδες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σε κεντρικά σημεία της πόλης και των τουριστικών τόπων υπάρχουν περίπτερα με προωθητικό υλικό και προσωπικό για πληροφορίες.

27 Orangeland Προϊόντα Ειδικά για τους σκοπούς της Orangeland, η σχεδιαστική ομάδα έχει προχωρήσει στη δημιουργία της προϊοντικής σειράς η οποία περιλαμβάνει μία ευρεία γκάμα αντικειμένων με το λογότυπο της. Ένδυση και υπόδηση, αξεσουάρ παραλίας, αθλητικά προϊόντα, είδη κουζίνας, κοσμήματα, βιβλία, επιτραπέζια παιχνίδια, είδη γραφείου, κάρτες και αφίσες, καθώς και συλλεκτικά κομμάτια.

28 Orangeland Branded Products Concepts divine taste

29 nature s ENERGY DRINK [no calories, no fats, no sugar]

30 no to racism

31 dont drink & drive

32 Drink...or Trick

33 basketball

34

35 ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ - ΠΑΙΖΩ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Λ24. ΧΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Λ24. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Λ24. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

36 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Λ24. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

37 ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΦΙΛΙΚΕΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Λ25. ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ

38 ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Λ26. ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ADIDAS Λ26. ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΗ ΓΙΑ ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ADIDAS, NIKE KAI VANS ΦΩΤΙΣΜΟΣ Λ27. ΚΡΥΦΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ Λ28. ΓΡΑΜΜΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Λ29. ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΑΠΕΔΟ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ

39 ΣΚΙΤΣΑ ΜΕΛΕΤΗΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ -ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟΥ

40 ΣΚΙΤΣΑ ΜΕΛΕΤΗΣ - XΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ

41 ΣΚΙΤΣΑ ΜΕΛΕΤΗΣ - XΩΡΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑΣ

42 ΣΚΙΤΣΑ ΜΕΛΕΤΗΣ - ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ CONTAINER

43 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ- ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ CONTAINER

44 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ α Σπάρτη

45 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ β Σπάρτη

46 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ γ Σπάρτη

47 ΤΡΙΣΔΙΑΣΤΑΤΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ δ Σπάρτη

48 ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ Λ1. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ Λ2. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ Λ3. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ Λ4. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΛΥΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΛΤΑ Λ5. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ Λ6. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ Λ7. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΔΑΠΕΔΟΣΤΡΩΣΕΙΣ - ΠΟΡΕΙΕΣ Λ8. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΔΑΠΕΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ KSY

49 ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Λ9. ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ-ΑΙΣΘΗΣΗ ΝΕΡΟΥ Λ10. ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟΥ-ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟς ΠΟΥ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ Λ11. ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΥΓΡΟΥ ΜΕ ΣΤΕΓΑΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ALFA LAVAL KAI TETRA PAK ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΒΙΟΧΑΛΚΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Λ13. ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟΥ-ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ ΥΔΑΤΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Λ12. ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΝΕΡΟΥ-ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

50 Λ14. ΚΑΘΙΣΤΙΚΟ ΠΑΓΚΑΚΙ ΠΟΡΕΙΑΣ Λ15. ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΓΚΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΓΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ Λ16. ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ - ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Λ17. ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ - Λ18. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ - ΕΞΕΔΡΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΗΜΑΝΣΗΣ

51 OΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΣ TΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Λ19. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ Λ19. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ - ΛΑΚΩΝΙΚΟ ΜΠΟΣΤΑΝΙ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ Λ20. ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ

52 ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ Λ21. ΚΙΟΣΚΙ - ΣΗΜΕΙΟ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗΣ, ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ Λ22. ΔΙΑΤΑΞΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΕ ΜΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΓΡΑΜΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΟΠΤΙΚΗ ΦΥΓΗ ΔΕΝΤΡΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝΤΑΣ ΤH ΦΥΣΗ Λ23. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ Λ23. ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ Η ΦΥΣΗ ΕΙΣΧΩΡΕΙ ΜΕΣΑ Λ23. RESEARHAL CENTRE - ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ Λ24. ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ - DECK

53 The PROJECT Το παρόν αφορά πνευματική και υλική ιδιοκτησία της SBLC UK και MIND GAMES UK. Απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή και εκτύπωση μέρους ή του συνόλου αυτού.

54 The PROJECT Orangeland-.com Designed and developed by SBLC UK & Mind Games UK.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝ ΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ -ΩΡΑ ΦΟΡΕΙΣ 15/6/2017 16/6/2017 17/6/2017 18/6/2017 19/6/2017 Βραδιά Αστρονομίας «Ταξίδι στα αστέρια» «Παίζουμε Ποδόσφαιρο» - Football 5χ5

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ORANGE FESTIVAL 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙ Α ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ -ΩΡΑ ΦΟΡΕΙΣ 15/6/2017 16/6/2017 17/6/2017 18/6/2017 19/6/2017 Βραδιά Αστρονομίας «Ταξίδι στα αστέρια» «Παίζουμε Ποδόσφαιρο» - Football 5χ5

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ"

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ" Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 141 22 Ηράκλειο-Αττικής τηλ. 2102813520-2102816222 Fax 2102830780 Internet http://www.manesis.gr & manesisnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ- HELEXPO, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗ. Κυρίες και Κύριοι,

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ- HELEXPO, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗ. Κυρίες και Κύριοι, ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΔΕΘ- HELEXPO, κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΖΡΙΚΙΔΗ Κυρίες και Κύριοι, Το κεντρικό σλόγκαν της 79 ης ΔΕΘ είναι «Το Παιχνίδι Συνεχίζεται» και όπως μπορώ σήμερα να σας διαβεβαιώσω,

Διαβάστε περισσότερα

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε!

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε! Seferland Summer Camp Καλωσορίσατε! Τι είναι το Seferland Summer Camp? Το Seferland Summer Camp είναι μια κατασκήνωση χωρίς διανυκτέρευση που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΕΥΣΕΩΝ» 4,5 και 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2009 ΠΑΡΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ (Τράπεζα Ελλάδος) Το Γραφείο Υποστήριξης Προϊόντων της Νομαρχιακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2018-2019 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα άθλησης και αναψυχής στην Ελλάδα: λειτουργεί με οικογενειακά πρότυπα από το 1978 από επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Σινεμά στις Πλατείες Movies in Squares Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει σε αυτόν. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

TUC SUMMER CAMP Το ΚΔΑΠ, κατά τη διάρκεια των παραπάνω περιόδων, θα λειτουργεί Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7:30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ..

TUC SUMMER CAMP Το ΚΔΑΠ, κατά τη διάρκεια των παραπάνω περιόδων, θα λειτουργεί Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 7:30 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ.. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης Πολυτεχνειούπολη, Κουνουπιδιανά Ακρωτηρίου Τηλ. 28210 37055 e-mail: info@eadip.tuc.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20 ο /19-7-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 802/2012. Έγκριση εκδηλώσεων ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20 ο /19-7-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 802/2012. Έγκριση εκδηλώσεων ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20 ο /19-7-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 802/2012 ΘΕΜΑ: 6 ο Έγκριση εκδηλώσεων ΜΕ ΘΕΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC

events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC events & more CONFERENCES EVENTS MEETINGS MUSIC 1 ½ ώρα από την Αθήνα 2.5 χλµ. από το κέντρο της πόλης 2 χλµ. από τον αυτοκινητόδροµο EΝΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑKΟ, ΥΠΕΡΣYΓΧΡΟΝΟ ΣΥΓΚΡOΤΗΜΑ ΚΑΤAΛΛΗΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜEΝΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", τις εξής μέρες:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ Η παιδίατρος του σχολείου Γλύτση Άννα, θα βρίσκεται στο χώρο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ, τις εξής μέρες: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αγαπητοί μας γονείς, Σας προσκαλούμε στο χώρο της "ΦΩΤΕΙΝΗΣ", για τη δεύτερη συνάντηση που αφορά τις Ανοιχτές συζητήσεις με τη σχολική μας ψυχολόγο, Εύα Κουφιδάκη, την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018,

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο "Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις"

1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις 1ο Ολιστικό φεστιβάλ στην Αρχόντισσα Σύρο "Ένας διαφορετικός τρόπος να ζεις" Τι είναι το HOLISTIC FITNESS Το αυθεντικό holistic fitness, που πρώτη έφερε στην Ελλάδα και εμπλούτισε η Σοφία Αμούντζια, το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Πρασινίζω το σχολείο µου, πρασινίζω την πόλη µου! Το Εργαστήριο το σχολικό έτος 2004-2005, συνεργάστηκε µε το Πειραµατικό Νηπιαγωγείο Ν. Χηλής στο σχεδιασµό και την ανάπτυξη Προγράµµατος Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις

δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις δωρεάν παιδικές εκδηλώσεις Ι ο ύ νι ο ς 2018 Designed by charapaidiou.com Photo by Amber Faust from Pexels Προσοχή! Το πρόγραμμα διαμορφώνεται σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των εκάστοτε διοργανωτών και είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό,

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 18/06/15 για τα τμήματα βρεφικό, μεταβρεφικό, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α. Στις 11 Ιουνίου 2015 (ημέρα Πέμπτη) και ώρα 18.15 θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Bali Singapore. Sol House 4* Ramada Hotel 4*

Bali Singapore. Sol House 4*   Ramada Hotel 4* Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΙΔΡΥΜΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ Ενημερώνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προγράμματα

Φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προγράμματα Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων συνεχίζει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» με κλασική μουσική, γυμναστική και εκδηλώσεις για παιδιά στον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ: Δημοτικό Σχολείο Λατσιών Κ.Β ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2016-2017 Περιγραφή της περιοχής που βρίσκεται το σχολείο και της γενικής

Διαβάστε περισσότερα

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Westin Kids Club - Tennis Academy Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Για ακόμη μια φορά το παιδικό Club του ξενοδοχείου The Westin Athens θα παραμείνει ανοιχτό και τους χειμερινούς μήνες περιμένοντας να

Διαβάστε περισσότερα

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ

ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ Η ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΧΡΥΣΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΑΦΑΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΔΕΙΠΝΟ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ ΨΩΝΙΑ ΣΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ TRAVEL & TOURS 24821777 DUBAI CITY TOUR ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ Έναρξη: 14:30 Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Οι θησαυροί του κήπου μας

Οι θησαυροί του κήπου μας Οι θησαυροί του κήπου μας Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής ρβ Εκπαίδευσης 1 ο Νηπιαγωγείο Καλλονής Υπεύθυνες Προγράμματος: Δέσποινα Χαμαλέλλη Αναστασία Ευστρατίου Σκοπός Σκοπός του προγράμματος «Οι θησαυροί του

Διαβάστε περισσότερα

Η μεγάλη έκθεση Αθλητισμού

Η μεγάλη έκθεση Αθλητισμού Η μεγάλη έκθεση Αθλητισμού Δύο μεγάλες εκθέσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες καταναλωτές

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος

Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα. Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος 2014 2015 Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φώτα Εκδηλώσεις Δήμου Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνος Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες, τα φετινά Χριστούγεννα είναι από τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών για την πατρίδα

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2013 Δήμου Ναυπακτίας Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Ο Δήμος Ναυπακτίας διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Όλγα Σενή E.M.Π. Τ.Π.Π.Λ.

Όλγα Σενή E.M.Π. Τ.Π.Π.Λ. Όλγα Σενή E.M.Π. Τ.Π.Π.Λ. 1 1 1 1 1 1. ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΤΟΠΟΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ Πηγάδια, στοές, γαύριες, μηχανοστάσια Βοηθητικά οικήματα, κατοικίες εργατών 4 2 2. ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ Μεταλλουργία. Παραγωγή, προώθηση, αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 Πρόγραμμα Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ιανουαρίου 2015 www.asteria.edu.gr info@asteria.edu.gr www.facebook.com/omades.asteria Αγίου Δημητρίου 177 Άγιος Δημήτριος Τηλ.: 6979651231-6986795031 Κυριακή 11/01 Θεατρική

Διαβάστε περισσότερα

Bali Ubud Singapore. Legian Beach Bali Ubud Bali Singapore. Plataran Ubud Resort & Spa 5*

Bali Ubud Singapore. Legian Beach Bali Ubud Bali Singapore. Plataran Ubud Resort & Spa 5* Σίνα 14 και Ακαδημίας, 106 72 Αθήνα, τηλ.: (+30) 210 3642707 fax: (+30) 210 3648252 Αγ. Σοφίας 10, 54622 Θεσσαλονίκη, τηλ.: (+30) 2310 230555 fax: (+30) 2310 230556 Ε-mail: info@cosmorama.gr Website: www.cosmorama-travel.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραµµα Περιόδου 2010

Πρόγραµµα Περιόδου 2010 Πρόγραµµα Περιόδου 2010 ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ & ΑΓΩΓΗΣ To ECOCAMP υλοποιείται την πρώτη εβδοµάδα του Αυγούστου και διαρκεί επτά ηµέρες. Στο πρόγραµµα µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 2019 Οφέλη Ποιοί είμαστε Γιατί στο Sportcamp Υγεία και Ασφάλεια Δραστηριότητες Τα προγράμματά μας Αθλητικές Εγκαταστάσεις Φιλοξενία Εμπειρία Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ - Κυριακή 1/6 - ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 Τα παιδικά χορευτικά τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρι Καρναβαλικών & Καλλιτεχνικών Κατασκευών Δήμου Πατρέων. Το Εργαστήρι

Εργαστήρι Καρναβαλικών & Καλλιτεχνικών Κατασκευών Δήμου Πατρέων. Το Εργαστήρι Εργαστήρι Καρναβαλικών & Καλλιτεχνικών Κατασκευών Δήμου Πατρέων Το Εργαστήρι Το Καρναβαλικό Εργαστήρι Δήμου Πατρέων βρίσκεται στην περιοχή Πετρωτό κοντά στην έξοδο Γλαύκου της περιμετρικής Πατρών. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

CGS SUMMER CAMPS! 2016

CGS SUMMER CAMPS! 2016 CGS SUMMER CAMPS! CAMP UP! Adventure Park S T E M Workshops Pathfinders Sports Windsurfing & Παιχνίδι στη Θάλασσα Beach volley & Beach foodball Μοντέρνος Χορός 17/6-8/7 για παιδιά 5-12 ετών Πληροφορίες-Εγγραφές:

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Πληροφορίες για την οργάνωση σχολικών εκδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Kids And Nature Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ψυχαγωγία Φροντίδα Δημιουργική Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO

561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO 561 φουγαρο πολιτισµου Ενα µισογκρεµισµένο εργοστάσιο του 'SO στο Ναύπλιο, µια γυναίκα το φαντάστηκε και πάλι ζωντανό Στα κτίσµατα και στο προαύλιο είδε να παίζουν παιδιά, να γίνονται συναυλίες και εργαστήρια

Διαβάστε περισσότερα

Αφίξεις. Από την Αθήνα ο Αλέξανδρος Χριστοφίδης Από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Τζανετάτος

Αφίξεις. Από την Αθήνα ο Αλέξανδρος Χριστοφίδης Από τη Θεσσαλονίκη ο Γιώργος Τζανετάτος Αφίξεις 09:30 Άφιξη του γκρουπ τ/ς Θεσσαλονίκης, στο αεροδρόμιο Ιπποκράτ/ς τ/ς Κω. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, ΚIPRIOTIS VILLAGE RESORT, με πολυτελές πούλμαν. 11:55 Άφιξη του γκρουπ τ/ς Αθήνας, στο αεροδρόμιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με

Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με Η ελιά Η ελιά, με παρουσία χιλιετιών στη Γη, έχει γίνει σύμβολο κοινωνικών και θρησκευτικών αξιών, όσο κανένα άλλο δέντρο και έχει τροφοδοτήσει με γόνιμους «καρπούς» τη μυθολογία, τις παραδόσεις, την τέχνη

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ

1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ 1 ο Λύκειο Κορίνθου Τριήμερη Περιβαλλοντική Επίσκεψη ΒΟΛΟΣ - ΑΡΓΑΛΑΣΤΗ Πρώτη ημέρα Αναχώρηση από Κόρινθο και άφιξη στο Βόλο με δύο ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση. Εκεί καταλύσαμε στο ξενοδοχείο «Νεφέλη»,

Διαβάστε περισσότερα

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου

Tο 2016 το Anemi Festival έφερε στην Φολέγανδρο την Δήμητρα Γαλάνη με το Chronos Project και το σχήμα Point 2 των Πέτρου Κλαμπάνη και Χρήστου 26 28 Ιουλίου 2018 Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται στο μικρό και πανέμορφο νησί της Φολεγάνδρου ένα μουσικό φεστιβάλ, με καλεσμένους νέους και γνωστούς καλλιτέχνες της Ελληνικής σκηνής. Σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

«Πράσινα» Επαγγέλματα στον πρωτογενή τομέα ΓΚΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

«Πράσινα» Επαγγέλματα στον πρωτογενή τομέα ΓΚΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ «Πράσινα» Επαγγέλματα στον πρωτογενή τομέα ΓΚΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΔΕΡΜΕΝΤΖΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ «Πράσινα» Επαγγέλματα Δεν υπάρχουν «πράσινα» επαγγέλματα. Όλα τα επαγγέλματα πρέπει να είναι «πράσινα»!! Ο διαχωρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από

Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από (αναγνωρισμένο από το Υ.Π.Ε.Π.Θ.) 10 χρόνια δημιουργίας για τα παιδιά, με τα παιδιά! Πέρασαν ήδη δέκα δημιουργικά χρόνια από την πρώτη μέρα που δημιουργήθηκε ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Παιδική Πολιτεία-

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΘΕΤΩΝ S AORGANIZER ΑΠΡΙΛΙΟΥ HELEXPO

ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΘΕΤΩΝ S AORGANIZER ΑΠΡΙΛΙΟΥ HELEXPO ΕΝΤΥΠΟ S AORGANIZER LES ΕΚΘΕΤΩΝ 20-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 HELEXPO ΑΦΕΤΗΡΊΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΌΣ ΖΩΉΣ Διοργάνωση: ECOPOLIS σε συνεργασία με 20-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ HELEXPO ΜΑΡΟΥΣΙ Τι είναι Το HEALTHY LIFE

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙ ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣ ΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙ ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣ ΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙ ΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣ ΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝ ΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» ΘΕΜΑ: Πρόσκληση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης

Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης Θεατρικό Εργαστήρι Στο Κέντρο της Πόλης Σαββάτο 8/5/2010 και Κυριακή 9/5/2010 Ώρα 10.30-13.30μμ Για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού «ΤΑ ΖΩΑ ΖΗΤΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ» Ο κύκλος παιδικών εργαστηρίων «Τα Ζώα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Για την σχολική χρονιά 2014-2015 πραγματοποιούνται τα κάτωθι προγράμματα : Α) ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Γερμανικού και Μυλλέρου Μεταξουργείο Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας

Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Τι είναι το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο, που δίνει στον επισκέπτη τη δυνατότητα να γνωρίσει βήμα βήμα τη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «12 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ» 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α και τις Π Ο Ι Κ Ι Λ Ι Ε Σ Α Ν Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013

ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 1/4/2013: ΦΙΛΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΟΝΤΕΣΣΟΡΙΑΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΓΓΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Οι μαθητές των Ε και ΣΤ τάξεων συμμετείχαν σε φιλικό αγώνα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ» 2013

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ» 2013 Σύντομες περιλήψεις προγραμμάτων Επίπεδο 1o (νήπια-α δημοτικού) 1. «Το πιο γλυκό ψωμί» Πρόγραμμα σχετικό με την καλλιέργεια του σιταριού και την παραγωγή ψωμιού. Θα αναφερθούμε στην καλλιέργεια του σιταριού:

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αξιοποίηση του πολιτισμικού και περιβαλλοντικού κεφαλαίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου Στο πλαίσιο του έργου CRESCENT που υλοποιεί η αναπτυξιακή σύμπραξη «Καλειδοσκόπιο» στην

Διαβάστε περισσότερα

Η μικρή μας φάρμα Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του πάρκου, τα ταΐζουν και φωτογραφίζονται μ αυτά.

Η μικρή μας φάρμα Τα παιδιά γνωρίζουν τα ζώα του πάρκου, τα ταΐζουν και φωτογραφίζονται μ αυτά. 1 Μαΐου ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 9:45 10:15 Ας ταΐσουμε το δεινόσαυρο DINO Τα παιδιά ταΐζουν το μηχανικό δεινόσαυρο Dino και μαθαίνουν για τις καθημερινές συνήθειες και τη διατροφή των δεινοσαύρων. Face Painting με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Lemnos Festival 2015 «Αυτή τη στεριά αγαπήσαµε κι εµείς. Εκεί µεγαλώσαµε, εκεί γνωριστήκαµε κι αυτή η αγάπη µας συνδέει.» Ο Σύλλογος Απόδηµων Ληµνιών και Φίλων της Λήµνου «Ληµνιοί εν ράσει» είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

Νερό, η πηγή του πολιτισμού!!!

Νερό, η πηγή του πολιτισμού!!! Στην αρχή του σχολικού έτους οι εκπαιδευτικοί των δύο τμημάτων της Δ τάξης αποφάσισαν, στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης & μετά από σχετική ενημέρωση της υπεύθυνης πολιτιστικών θεμάτων της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΙΣΣΑΒΟΥ-ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης 2014 Αναγνωστάκης Σπύρος, Υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας Γκανάτσιος Ανδρέας, Αν. Υπεύθυνος ΚΠΕ Κισσάβου Ελασσόνας

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν:

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1 / 6

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-2012 ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ομαλή μετάβαση μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ώστε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Κείμενα: Σούλα Τσιάτσιου Εικόνες: Κατερίνα Χαδουλού ΙΣΤΟΡΊΕΣ ΠΟΥ ΔΙΔΆΣΚΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Η μικρή Βαλέρια ρωτά τη γιαγιά της για

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιδιά βιώνουν παιχνίδια από το παρελθόν με τους παππούδες ΦΑΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Τα παιχνίδια είναι δημιουργήματα του Ελληνικού πολιτισμού με ρίζες που φτάνουν στην

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου

1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου 1 ο Γενικό Λύκειο Ιλίου ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Εργαστήριο Πληροφορικής Εργαστήρια Φυσικής και Χημείας ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Πολιτιστικά προγράμματα 2008-2009

Διαβάστε περισσότερα

1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΒΕΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΒΕΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 1/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΙΒΕΡΙΟΥ νηπιαγωγοί: Αγγελική Ντέρτη Γιώτα Σταυροπούλου Αριθμός νηπίων: 17 Το περιβάλλον είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να το προστατέψουμε. Στο νηπιαγωγείο μας κάναμε μια

Διαβάστε περισσότερα

for your special moments... come to the experts

for your special moments... come to the experts for your special moments... come to the experts KTIMA XRISTIDI // ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ // UNFORGETTABLE MOMENTS Το Κτήμα Καταπράσινη έκταση 10 στρεμμάτων με ελαιόδεντρα και απεριόριστη μαγευτική θέα στον

Διαβάστε περισσότερα

άλλων μη εδώδιμων καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α. εκτός άλλων προϊόντων τροφίμων, ποτών και καπνού εκτός καταστημάτων,

άλλων μη εδώδιμων καταναλωτικών προϊόντων π.δ.κ.α. εκτός άλλων προϊόντων τροφίμων, ποτών και καπνού εκτός καταστημάτων, 188 αβγών πάγκων ή αγορών, άλλο 47.99.19 αβγών, με αλληλογραφία ή μέσω διαδίκτυου 47.91.19 αγαθών μη εξειδικευμένων εκτός αγορών, άλλο 47.99.99 αγαθών μη εξειδικευμένων, με αλληλογραφία ή μέσω διαδίκτυου

Διαβάστε περισσότερα

10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 10 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Σχολ. έτος 2011-2012 Θέμα προγράμματος: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 1. Λυχνοστάτης: Μουσείο Κρητικής Παράδοσης. 2. Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη. 3. Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΟΥΛΑΝ ΡΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΙΑ σας προσκαλεί να γιορτάσουµε όλοι µαζί, µικροί και µεγάλοι, τη ΝΥΧΤΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ το Σάββατο 16 ΜΑΪΟΥ από τις 7.00 µ.µ. έως τα µεσάνυχτα και την ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ -

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΑΓΡΟΚΗΠΙΟ ΠΑΡΟΙΚΙΑΣ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ - Από τους φορείς Ομοσπονδία Παριανών Συλλόγων (Ο.ΠΑ.Σ.) Σύλλογος Παρίων Αντιπαρίων < Η ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ> Σύλλογος Παραδοσιακού Οικισμού Παροικιάς

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Νοέμβριος Τεύχος 62 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2016 - Τεύχος 62 7 Νοεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Με σκοπό την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, οι μαθητές παρακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ

ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΙ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Τόπος διεξαγωγής ΠΕΡΙΒΑΛΛΩΝ ΧΩΡΟΣ ΖΑΠΠΕΙΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ Ημερομηνία 2-3 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Δειάρκεια εκδήλωσης Σάββατο 17:00-24:00 Κυριακή 13:00 23:00 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ANA FLAVIA SALES

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕN

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΓΕN ΠΡΟΣ ΓΕN Ζήστε για λίγο σε ένα τόπο θρυλικό! Στη μαγευτική κοιλάδα του Σοφικού Κορινθίας ένας θρύλος ζωντανεύει σε μια έκταση 330 στρεμμάτων. Σε απόσταση μόλις 97 χιλιομέτρων από την Αθήνα, το The RANCH

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" Τετάρτη 3/4/2013 18:00-18:10 Χαιρετισμοί 18:10-18:20 26ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης

Διαβάστε περισσότερα

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά

Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά blue green greece Κρυστάλλινες ακτές, μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ονειρική θέα, μεσογειακή κουζίνα, χαλαρές βόλτες, κοντινές αποδράσεις σε νησιά, γραφικά χωριά και βουνό. Χτισμένη αμφιθεατρικά πλάι

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας

Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας 1o ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δράσεις Πνευματικής Καλλιέργειας Εισαγωγή Αρχική Σελίδα Περιεχόμενα CD Rom Θέματα 1ου Κεφαλαίου Η ανάπτυξη και η καλλιέργεια πνευματικών ικανοτήτων του παιδιού, η δημιουργικότητα, το αισθητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές σχεδιασμού των αστικών υπαίθριων χώρων για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και Alzheimer

Αρχές σχεδιασμού των αστικών υπαίθριων χώρων για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και Alzheimer 9th Pan-Hellenic Interdisciplinary Conference of Alzheimer's Disease and Related Disorders Αρχές σχεδιασμού των αστικών υπαίθριων χώρων για τους ηλικιωμένους που πάσχουν από άνοια και Alzheimer Πιπερίδου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Στην κεντρική είσοδο σας υποδέχονται με τα τραγούδια τους τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου και ο όμιλος μουσικής του Γυμνασίου. Επίσης, θα συναντήσετε την ομάδα μαθητών Smilers που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Φύση και Σχολικοί Κήποι. Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας e-mail: papachad@teilar.gr

Φύση και Σχολικοί Κήποι. Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας e-mail: papachad@teilar.gr Φύση και Σχολικοί Κήποι Δρ. Αλέξανδρος Παπαχατζής Αναπληρωτής Καθηγητής Δενδροκομίας ΤΕΙ Θεσσαλίας e-mail: papachad@teilar.gr Ιστορικά στοιχεία Η «μόρφωση» του ανθρώπου άρχισε άτυπα από την επαφή του με

Διαβάστε περισσότερα