ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. β) Του εδαφίου β του άρθρου 32 του Ν.1828/1989 (Α 2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. β) Του εδαφίου β του άρθρου 32 του Ν.1828/1989 (Α 2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις»."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κώδικας: ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Ι. Καταιβάτης Τηλ.: Fax: ypoik.d6a@1988.syzefxis.gov.gr ΑΔΑ: Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2860/ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2011 Αρ. Πρωτ:Δ6Α ΕΞ 2011 ΠΡΟΣ: Τους Αποδέκτες Πίνακα Διανομής Θέμα: «Σύσταση Γραφείων στη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων, καθορισμός και εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις: α) των παρ. 1 & 2 και της υποπαραγράφου α της παραγράφου 8 του άρθρου 55 του Ν.4002/2011 (Α 180) «Τροποποίηση της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου-Ρυθμίσεις για την ανάπτυξη και τη δημοσιονομική εξυγίανση-θέματα αρμοδιότητας Υπουργείων Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης». β) Του εδαφίου β του άρθρου 32 του Ν.1828/1989 (Α 2) «Αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος και άλλες διατάξεις». γ) του π.δ. 185/2009 (Α 213) «Ανασύσταση του Υπουργείου Οικονομικών, συγχώνευση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τα Υπουργεία Ανάπτυξης και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και μετονομασία του σε «Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας»» και του π.δ.189/2009 (Α 221) «Καθορισμός και ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων». δ) του π.δ. 284/1988 (Α 128) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών»

2 ε) του άρθρου 90 του Κώδικα, που κυρώθηκε με το «άρθρο πρώτο» του π.δ.63/2005 (Α 98) «Κωδικοποίηση της Νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα Κυβερνητικά Όργανα» 2. Τις προτάσεις της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. 3. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του Κρατικού Προϋπολογισμού, Αποφασίζουμε: Α. -Στη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων συστήνονται τα εξής Γραφεία: α) Στο Τμήμα Α -Ανάπτυξης και παρακολούθησης θεσμικού πλαισίου εκούσιας είσπραξης δημοσίων εσόδων: Γραφείο αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη με άλλα κράτη και εισπράξεων υπέρ τρίτων. β) Στο Τμήμα Β -Ανάπτυξης και παρακολούθησης θεσμικού πλαισίου αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων: Γραφείο παρακολούθησης και αξιολόγησης ληξιπροθέσμων οφειλών. γ) Στο Τμήμα Δ -Λογιστικής εσόδων και παρακολούθησης ηλεκτρονικών εισπράξεων και επιστροφών: Γραφείο παρακολούθησης των ηλεκτρονικών εισπράξεων και ηλεκτρονικών επιστροφών των εσόδων και της ορθής απόδοσης των εσόδων που εισπράττονται από φορείς εκτός Δ.Ο.Υ. Β. -Καθορίζουμε και εξειδικεύουμε τις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ανά οργανική μονάδα και ανά Γραφείο, οι οποίες κατανέμονται, ως εξής: 1. Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού i) Τμήμα Α - Στατιστικής ανάλυσης και μέτρησης επιδόσεων. α) Συνεργάζεται με τις άλλες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, τις Υπηρεσίες της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης (Υπουργεία, Περιφέρειες), τους Ο.Τ.Α., τους Φορείς (Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανισμούς και Επιχειρήσεις του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, Επιτροπές, Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Επιμελητήρια, Εμπορικές Ενώσεις, κλπ.), τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων κρατών εκτός Ε.Ε., καθώς και με Διεθνείς Ενώσεις και Οργανισμούς. Σκοπός των συνεργασιών αυτών είναι η ανταλλαγή και επεξεργασία δεδομένων και πληροφοριών, η εκπόνηση μελετών και η πραγματοποίηση αναλύσεων, που θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της είσπραξης των δημόσιων εσόδων. β) Τηρεί ηλεκτρονικά αρχεία δεδομένων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, με όλα τα δεδομένα τα οποία κρίνονται αναγκαία για την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και την είσπραξη των δημόσιων εσόδων.

3 γ) Εκπονεί μελέτες και στατιστικές αναλύσεις, για τις οικονομικές δραστηριότητες και τα οικονομικά μεγέθη και διατυπώνει προβλέψεις για την εξέλιξη των μεγεθών αυτών. δ) Πραγματοποιεί ανάλυση κινδύνου για τον εντοπισμό εστιών φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής, εκδίδει δελτία επικινδυνότητας και καταρτίζει εναλλακτικά σχέδια δράσης για τους ελέγχους ε) Ενημερώνει τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων με τα αποτελέσματα των μελετών, των στατιστικών αναλύσεων και της ανάλυσης κινδύνου, καθώς και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου για την υποβοήθηση του έργου τους, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. στ) Προσδιορίζει κάθε είδους κατηγοριοποιήσεις με σκοπό την καλύτερη οργάνωση, αποτύπωση και αξιολόγηση της δράσης των ελεγκτικών υπηρεσιών και των επιχειρησιακών μονάδων είσπραξης. ζ) Συγκεντρώνει σε μηνιαία βάση από όλες τις ΔΟΥ και επεξεργάζεται τις βεβαιώσεις και τις εισπράξεις από κάθε φορολογία, χωριστά, με σκοπό την παρακολούθηση των τάσεων που παρατηρούνται στη βεβαίωση και στην είσπραξη και διατυπώνει προβλέψεις για την εξέλιξη των βεβαιώσεων και των εισπράξεων. η) Συγκεντρώνει σε μηνιαία βάση και επεξεργάζεται τα αποτελέσματα από όλες τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες και την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, με σκοπό την παρακολούθηση και την αξιολόγηση της δράσης των Υπηρεσιών αυτών. θ) Καταρτίζει συστήματα δεικτών για την αξιολόγηση της δράσης, τη μέτρηση της ποιότητας του παραγόμενου έργου και της αποδοτικότητας των υπηρεσιών και των υπαλλήλων. ι) Μεριμνά για τη συγκέντρωση και επεξεργασία στοιχείων αποτελεσμάτων ελέγχων, επανελέγχων και εισπράξεων και αξιολογεί την αποτελεσματικότητα του ελεγκτικού μηχανισμού. ια) Εισηγείται την έκδοση νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων σχετικών με τις αρμοδιότητές του. ii) Τμήμα Β - Κατάρτισης και παρακολούθησης επιχειρησιακών σχεδίων. α) Εκπονεί επιχειρησιακά σχέδια με στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, της φοροαποφυγής και της είσπραξης των δημοσίων εσόδων. β) Ενημερώνει, κατευθύνει και συντονίζει τις υπηρεσίες σχετικά με τα επιχειρησιακά σχέδια, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. γ) Παρακολουθεί την εφαρμογή και ελέγχει την υλοποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων και ειδικότερα του τριετούς επιχειρησιακού προγράμματος, προβαίνει στην επικαιροποίηση και στην αναπροσαρμογή τους, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις. δ) Καταρτίζει σε συνεργασία με όλες τις Διευθύνσεις της οικείας Γενικής Διεύθυνσης τον ετήσιο επιχειρησιακό προγραμματισμό δράσης των υπηρεσιών αυτών για το επόμενο έτος, αφού λάβει

4 υπόψη τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τις προτεραιότητες που τίθενται κάθε φορά από την πολιτική ηγεσία, τα αποτελέσματα των στατιστικών αναλύσεων και τα αποτελέσματα της δράσης των προηγουμένων ετών, καθώς και του τρέχοντος έτους. ε) Παρακολουθεί σε μηνιαία βάση την υλοποίηση του ετήσιου επιχειρησιακού προγραμματισμού δράσης καθώς και τα αποτελέσματα της δράσης με τη χρησιμοποίηση συστήματος δεικτών μέτρησης. στ) Ενημερώνει άμεσα τις Υπηρεσίες για την πορεία εκτέλεσης του ετήσιου επιχειρησιακού προγραμματισμού, ώστε να γίνονται διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. ζ) Παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης των συμβολαίων που έχουν υπογραφεί με βάση τις διατάξεις της παρ 6 του άρθρου 4 του ν. 3943/2011. η) Παρακολουθεί την εκτέλεση των υποχρεώσεων των ιδιωτικών φορέων σε ότι αφορά στις υποχρεώσεις τους, σχετικά με την έγκαιρη και ορθή υποβολή των αναφορών τους. θ) Εισηγείται την έκδοση νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων σχετικών με τις αρμοδιότητές του iii) Τμήμα Γ - Εγγραφών και παρακολούθησης φορολογουμένων. α) Μεριμνά για τη χάραξη στρατηγικής για την απόδοση Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) και την παρακολούθηση της εικόνας του φορολογουμένου. β) Συγκεντρώνει και αξιοποιεί στατιστικά δεδομένα που αφορούν στο πλήθος των φορολογουμένων φυσικών και μη φυσικών προσώπων, στις κάθε είδους ενάρξεις, διακοπές, μεταβολές, απενεργοποιήσεις και επανενεργοποιήσεις που παρατηρούνται σε μηνιαία και ετήσια βάση, ώστε να προσδιορίζονται οι τάσεις που ακολουθεί το φορολογικό σώμα. γ) Φροντίζει για την πληρότητα των δεδομένων του Μητρώου, το σχεδιασμό και την απλοποίηση των εντύπων και την απλοποίηση και φιλικότητα προς το χρήστη των μηχανογραφικών εφαρμογών, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο. της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και με τις Δ.Ο.Υ. δ) Μεριμνά για την εκπόνηση και διαρκή ενημέρωση των εγχειριδίων χρήσης των μηχανογραφικών εφαρμογών, καθώς και για την έκδοση αποφάσεων και οδηγιών σχετικών με το Μητρώο. Ακόμη παρέχει διαρκή υποστήριξη στα Τμήματα Μητρώου των Δ.Ο.Υ. ε) Τηρεί και ενημερώνει αρχεία σε ειδικές περιπτώσεις, όπως εκδοτών και ληπτών εικονικών στοιχείων, καταγγελιών, παραβατών και λοιπών περιπτώσεων. στ) Συνεργάζεται με άλλους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, ιδιαίτερα με αυτούς που τηρούν μητρώα, για ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. ζ) Εισηγείται τη λήψη των αναγκαίων νομοθετικών και διοικητικών μέτρων για την επίλυση προβλημάτων και την προσαρμογή των υφιστάμενων διαδικασιών του Μητρώου.

5 iv) Τμήμα Δ - Διασταυρώσεων και αξιολόγησης ελεγκτικών ευρημάτων. α) Συγκεντρώνει σε μηνιαία βάση, επεξεργάζεται και αξιολογεί τα αποτελέσματα της δράσης των ελεγκτικών υπηρεσιών. Ενημερώνει όλες τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης για τα αποτελέσματα της δράσης. β) Πραγματοποιεί ανάλυση κινδύνου για τον καθορισμό κριτηρίων επιλογής υποθέσεων για έλεγχο. γ) Πραγματοποιεί αξιολόγηση των καταγγελιών με διάφορα κριτήρια, ώστε να προσδιορίζεται η σημαντικότητά τους και στη συνέχεια τις προωθεί στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες. Μετά από τον έλεγχο, επαναξιολογεί τις καταγγελίες ως προς τα αποτελέσματα και τα συγκρίνει με τα αποτελέσματα των προγραμματισμένων ελέγχων. δ) Πραγματοποιεί κατηγοριοποίηση των αποτελεσμάτων ελέγχου και καθορίζει συντελεστές βαρύτητας ανά αποτέλεσμα ελέγχου. ε) Προσδιορίζει συντελεστές επισφάλειας για τη βεβαίωση και την είσπραξη των φόρων. στ) Εξετάζει αν παρατηρούνται συγκεκριμένα πρότυπα φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής και αν διαπιστώσει την ύπαρξη τέτοιων προτύπων ενημερώνει άμεσα το Τμήμα Β της Διεύθυνσης, ώστε αυτό να προβαίνει στην επικαιροποίηση των επιχειρησιακών σχεδίων ή να εκπονεί νέα. ζ) Φροντίζει για τη δημιουργία και διαρκή ενημέρωση αρχείου μηχανισμών δόλου. Στο αρχείο αυτό θα έχουν πρόσβαση όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες. η) Παρακολουθεί την πορεία των υποθέσεων μέχρι τελεσιδικίας και αξιολογεί τα αποτελέσματα. θ) Εισηγείται την έκδοση νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων σχετικών με τις αρμοδιότητές του v) Τμήμα Ε - Εκπόνησης ελεγκτικών προτύπων. α) Εκπονεί ελεγκτικά πρότυπα για την έμμεση και άμεση φορολογία. β) Παρακολουθεί την εξέλιξη των διεθνών ελεγκτικών προτύπων και εξετάζει την εισαγωγή τους και χρησιμοποίησή τους από τις ελεγκτικές υπηρεσίες. γ) Ενημερώνει, κατευθύνει και συντονίζει τις ελεγκτικές υπηρεσίες σχετικά με τη χρήση των ελεγκτικών προτύπων, ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. δ) Φροντίζει για τη δημιουργία και διαρκή ενημέρωση αρχείου προτύπων υποθέσεων. Στο αρχείο αυτό θα έχουν πρόσβαση όλες οι ελεγκτικές υπηρεσίες. ε) Συγκεντρώνει και αξιοποιεί στατιστικά δεδομένα σχετικά με την αποτελεσματική και αποδοτική χρήση των ελεγκτικών προτύπων. στ) Παρακολουθεί τις διεθνείς εξελίξεις στη χρήση ηλεκτρονικών εργαλείων ελέγχου και κάνει προτάσεις για την προμήθεια ή όχι αυτών.

6 ζ) Μεριμνά για την ανάπτυξη συστημάτων διοίκησης και ελέγχου του ελεγκτικού έργου. η) Διαχειρίζεται τα υφιστάμενα ηλεκτρονικά εργαλεία υποστήριξης ελέγχου και συμμετέχει στη βελτίωση της λειτουργικότητας αυτών. θ) Επιμελείται της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης του προσωπικού των ελεγκτικών υπηρεσιών στα θέματα αρμοδιότητάς του. ι) Μεριμνά για την παραλαβή και επεξεργασία προτάσεων και απαιτήσεων των ελεγκτικών υπηρεσιών σε μέσα και πληροφορίες, με σκοπό την προώθηση των κατάλληλων μέτρων για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του ελεγκτικού μηχανισμού. ια) Εισηγείται την ανάπτυξη νέων εφαρμογών πληροφορικής, καθώς και βελτιώσειςεπικαιροποιήσεις των ήδη λειτουργουσών εφαρμογών πληροφορικής και διαχειρίζεται τις ήδη υπάρχουσες εφαρμογές πληροφορικής και ειδικότερα την εφαρμογή του ELENXIS, όπως και την εφαρμογή που αφορά στον ηλεκτρονικό έλεγχο ( SESAM). Ιβ) Εισηγείται την έκδοση νόμων, αποφάσεων και εγκυκλίων σχετικών με τις αρμοδιότητές του 2. Διεύθυνση Ελέγχων i) Τμήμα Α - Ειδικών επιχειρησιακών δράσεων ελέγχου άμεσης φορολογίας α) Εκπονεί, σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ελέγχου άμεσης φορολογίας. β) Εποπτεύει, υποστηρίζει και καθοδηγεί την εκτέλεση του ελέγχου άμεσης φορολογίας, που διενεργούν όλες οι περιφερειακές φορολογικές ελεγκτικές μονάδες και τα ειδικά συνεργεία ελέγχου. γ) Συμμετέχει σε ειδικές περιπτώσεις στη διενέργεια ελέγχων και επανελέγχων, μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, γενικότερα στο πεδίο της άμεσης φορολογίας, αλλά και εκτελεί ελέγχους και επανελέγχους, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, τις περιφερειακές ελεγκτικές μονάδες και όργανα της Ε.Ε και συγκροτεί ειδικά συνεργεία ελέγχου. δ) Συμμετέχει στην κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου και αξιολογεί την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αυτών, των υπαλλήλων και των προϊσταμένων τους στον τομέα του ελέγχου της άμεσης φορολογίας. Απαντά σε ερωτήματα Υπηρεσιών. ε) Εισηγείται για την κατάρτιση σχεδίων νόμων και την έκδοση αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων, προτύπων εκθέσεων, ερωτηματολογίων ελέγχου ή συναφών διαδικασιών, εγχειριδίων και βοηθημάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για τον έλεγχο της άμεσης φορολογίας.

7 στ) Επιμελείται, σε συνεργασία με την Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της εκπαίδευσης των υπαλλήλων ελεγκτών των περιφερειακών ελεγκτικών μονάδων στις τεχνικές ελέγχου και ειδικότερα ηλεκτρονικού ελέγχου της άμεσης φορολογίας ii) Τμήμα Β - Ειδικών επιχειρησιακών δράσεων ελέγχου Φ.Π.Α και λοιπών έμμεσων φόρων. α) Εκπονεί σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ελέγχου Φ.Π.Α και λοιπών έμμεσων φόρων. β) Εποπτεύει, υποστηρίζει και καθοδηγεί την εκτέλεση του ελέγχου Φ.Π.Α (ενδοχώριων και ενδοκοινοτικών συναλλαγών) και λοιπών έμμεσων φόρων, που διενεργούν όλες οι περιφερειακές φορολογικές ελεγκτικές μονάδες και τα ειδικά συνεργεία ελέγχου. γ) Συμμετέχει σε ειδικές περιπτώσεις στη διενέργεια ελέγχων επανελέγχων και πολυμερών ελέγχων, μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, στο πεδίο του Φ.Π.Α και των λοιπών έμμεσων φόρων, αλλά και εκτελεί ελέγχους και επανελέγχους, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, τις περιφερειακές ελεγκτικές μονάδες και όργανα της Ε.Ε. δ) Συμμετέχει στην κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου και αξιολογεί την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αυτών, των υπαλλήλων και των προϊσταμένων τους στον τομέα του ελέγχου Φ.Π.Α και λοιπών έμμεσων φόρων. ε) Εισηγείται για την έκδοση αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων, προτύπων εκθέσεων, ερωτηματολογίων ελέγχου ή συναφών διαδικασιών, εγχειριδίων και βοηθημάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για τον έλεγχο Φ.Π.Α και λοιπών έμμεσων φόρων. στ) Επιμελείται, σε συνεργασία με την Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της εκπαίδευσης των υπαλλήλων ελεγκτών των περιφερειακών ελεγκτικών μονάδων στις τεχνικές ελέγχου και ειδικότερα ηλεκτρονικού ελέγχου Φ.Π.Α και λοιπών έμμεσων φόρων ζ) Συνεργάζεται διοικητικά και ανταλλάσσει Πληροφορίες Vies, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες της περίπτωσης β της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Π.Δ. 249/1998 (Α 186). iii) Τμήμα Γ - Ειδικών επιχειρησιακών δράσεων ελέγχου ηλεκτρονικού εμπορίου και ενδοομιλικών συναλλαγών. α) Εκπoνεί σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ελέγχου ηλεκτρονικού εμπορίου και ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.). β) Εποπτεύει, υποστηρίζει και καθοδηγεί την εκτέλεση του ελέγχου ηλεκτρονικού εμπορίου και ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.), που διενεργούν όλες οι περιφερειακές φορολογικές ελεγκτικές μονάδες και τα ειδικά συνεργεία ελέγχου. γ) Συμμετέχει, σε ειδικές περιπτώσεις στη διενέργεια ελέγχων και επανελέγχων, μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, αλλά και εκτελεί ελέγχους και επανελέγχους, στο πεδίο του

8 ηλεκτρονικού εμπορίου και των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.), σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, τις περιφερειακές ελεγκτικές μονάδες και όργανα της Ε.Ε. δ) Συμμετέχει στην κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου και αξιολογεί την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αυτών, των υπαλλήλων και των προϊσταμένων τους στον τομέα του ελέγχου του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ενδοομιλικών συναλλαγών(transfer pricing, κ.λ.π.). ε) Εισηγείται για την έκδοση αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων, προτύπων εκθέσεων, ερωτηματολογίων ελέγχου ή συναφών διαδικασιών, εγχειριδίων και βοηθημάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για τον έλεγχο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.). στ) Διαχειρίζεται σε συνεργασία με την Δ/νση Επιχειρησιακού σχεδιασμού και αξιοποιεί τις υφιστάμενες ηλεκτρονικές εφαρμογές διενέργειας και διαχείρισης ελέγχου του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.), ειδικότερα τις σχετικές εφαρμογές του ΟΠΣ Elenxis και του ηλεκτρονικού προγράμματος Sesam. Συμμετέχει, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, καθώς και τη Γ.Γ.Π.Σ. στη βελτίωση και επικαιροποίησή τους, καθώς και στην ανάπτυξη νέων. Υποστηρίζει το έργο της Διεύθυνσης μέσω των παραπάνω συστημάτων. ζ) Επιμελείται, σε συνεργασία με την Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, της εκπαίδευσης των υπαλλήλων ελεγκτών των περιφερειακών ελεγκτικών μονάδων στις τεχνικές ελέγχου του ηλεκτρονικού εμπορίου και των ενδοομιλικών συναλλαγών (transfer pricing, κ.λ.π.). iv) Τμήμα Δ - Ειδικών επιχειρησιακών δράσεων ελέγχου κατοίκων Ελλάδος για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού για εισοδήματα ημεδαπής. α) Εκπονεί, σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα ελέγχου κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής. β) Εποπτεύει, υποστηρίζει και καθοδηγεί την εκτέλεση του ελέγχου κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής, που διενεργούν όλες οι περιφερειακές φορολογικές ελεγκτικές μονάδες και τα ειδικά συνεργεία ελέγχου. γ) Συμμετέχει σε ειδικές περιπτώσεις στη διενέργεια ελέγχων και επανελέγχων, μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομικών, αλλά και εκτελεί ελέγχους και επανελέγχους, στο πεδίο της φορολογίας κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες υπηρεσίες, με τις περιφερειακές ελεγκτικές μονάδες και με όργανα της Ε.Ε. δ) Συμμετέχει στην κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες φορολογικού ελέγχου και αξιολογεί την αποδοτικότητα των υπηρεσιών αυτών, των υπαλλήλων και των

9 προϊσταμένων τους στον τομέα του ελέγχου κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής. ε) Εισηγείται για την έκδοση αποφάσεων, οδηγιών, εγκυκλίων, προτύπων εκθέσεων, ερωτηματολογίων ελέγχου ή συναφών διαδικασιών, εγχειριδίων και βοηθημάτων σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για τον έλεγχο κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής. στ) Επιμελείται, σε συνεργασία με την Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού,της εκπαίδευσης των υπαλλήλων ελεγκτών των περιφερειακών ελεγκτικών μονάδων στις τεχνικές ελέγχου και ειδικότερα ηλεκτρονικού ελέγχου κατοίκων Ελλάδος, για εισοδήματα αλλοδαπής προέλευσης και κατοίκων εξωτερικού, για εισοδήματα ημεδαπής. ζ) Συντονίζει και υποστηρίζει τις ενέργειες μεταξύ των Υπηρεσιών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, ως αρμόδιας αρχής για την εποπτεία των υπόχρεων προσώπων, όπως ορίζονται στο άρθρο 5 του Ν.3691/2008 (Α 166), σε συνδυασμό με τις διατάξεις της περ. ε της παρ.2 του άρθρ.6 του ίδιου νόμου. η) Συμμετέχει, σε ειδικές περιπτώσεις, στη διενέργεια ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή των αδικημάτων της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, στα πλαίσια εφαρμογής των διατάξεων του ν.3691/2008, όπως ισχύει. 3. Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων i) ΤΜΗΜΑ Α - Ανάπτυξης και παρακολούθησης θεσμικού πλαισίου εκούσιας είσπραξης δημοσίων εσόδων α) Παρακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία, που αφορά στην εκούσια είσπραξη των Δημόσιων Εσόδων, αξιολογεί την εφαρμογή της και εισηγείται για την τροποποίηση, συμπλήρωση και τη γενικότερη βελτίωση της νομοθεσίας αυτής, καθώς και την έκδοση σχετικών προεδρικών διαταγμάτων, υπουργικών αποφάσεων και εγκύκλιων διαταγών. β) Παρέχει κατευθύνσεις και οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων, αναφορικά με την εκούσια είσπραξη δημοσίων εσόδων και ειδικότερα σε θέματα βεβαίωσης οφειλών με τη στενή έννοια, είσπραξης, διαγραφής, επιστροφής, προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής και ρυθμίσεων αυτών, βεβαίωσης εξόδων διοικητικής εκτέλεσης, ακάλυπτων επιταγών και συμψηφισμού χρεών. γ) Παρέχει κατευθύνσεις και οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των διατάξεων περί αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας.

10 δ) Διαχειρίζεται αιτήματα επιστροφής φορολογικών εσόδων και εισηγείται στα αρμόδια προς έγκριση όργανα για έγκριση ή αναστολή της επιστροφής και παρέχει κατευθύνσεις και οδηγίες για την ενιαία εφαρμογή των γενικών διατάξεων περί παραγραφής αξιώσεων κατά του Δημοσίου. ε) Εισηγείται για την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων παράτασης της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων εσόδων ή αναστολής καταβολής αυτών, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, κατά τις κείμενες διατάξεις. στ) Εκπονεί, σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα εκούσιας είσπραξης δημοσίων εσόδων και συμμετέχει στη στοχοθεσία, τον καθορισμό δεικτών επίτευξης στόχων και την κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας των υπηρεσιών είσπραξης δημοσίων εσόδων, καθώς και στην αξιολόγηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών αυτών στον τομέα της εκούσιας είσπραξης. ζ) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (TAXIS, TAXISnet κ.λ.π.), συνεργάζεται με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γ.Γ.Π.Σ. για τη βελτίωση, επικαιροποίηση αυτών, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών ή συστημάτων σχετικών με τις αρμοδιότητες του τμήματος και υποστηρίζει τις ως άνω εφαρμογές ή πληροφοριακά συστήματα σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Π.Σ., μέσω της διάθεσης στελεχών με σχετική εμπειρία. η) Εκτιμά τις εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμελείται της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των περιφερειακών μονάδων σε θέματα αρμοδιότητας του τμήματος. θ) Καταρτίζει και παρακολουθεί τον ετήσιο προγραμματισμό ενεργειών του τμήματος, καθώς και τον απολογισμό πεπραγμένων του και μεριμνά για την κατάρτιση του συνολικού ετήσιου προγραμματισμού ενεργειών και απολογισμού πεπραγμένων της Διεύθυνσης σε συνεργασία με τα άλλα τμήματα αυτής i.α. Γραφείο αμοιβαίας συνδρομής στην είσπραξη με άλλα κράτη και εισπράξεων υπέρ τρίτων (περίπτωση α της παρ. Α της παρούσας απόφασης) α) Βεβαιώνει τις οφειλές και παρακολουθεί τη διαδικασία είσπραξης αυτών για λογαριασμό των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εκτέλεση της κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και για λογαριασμό άλλων κρατών, σε εκτέλεση διακρατικών συμφωνιών. β) Αποστέλλει τίτλους είσπραξης και λοιπά δικαιολογητικά έγγραφα επιδίωξης είσπραξης εσόδων υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε εκτέλεση της κοινοτικής νομοθεσίας, καθώς και σε άλλα κράτη, σε εκτέλεση διακρατικών συμφωνιών και παρακολουθεί και υποστηρίζει τις σχετικές διαδικασίες. γ) Μεριμνά για την ενσωμάτωση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των διακρατικών συμφωνιών στο εσωτερικό δίκαιο και επιμελείται της εφαρμογής αυτών με έλεγχο της νόμιμης τήρησης των επιμέρους διαδικαστικών ενεργειών που προβλέπονται σε αυτές.

11 δ) Μεριμνά για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων για την ανάθεση στις περιφερειακές υπηρεσίες της είσπραξης εσόδων υπέρ νομικών προσώπων και τρίτων, παρακολουθεί τη διαδικασία είσπραξης και παρέχει σχετικές οδηγίες. ε) Μελετά Διεθνείς βέλτιστες πρακτικές & Ευρωπαϊκά Πρότυπα και εισηγείται την υιοθέτηση τους και την εναρμόνιση του θεσμικού πλαισίου. ii) Τμήμα Β - Ανάπτυξης και παρακολούθησης θεσμικού πλαισίου αναγκαστικής δημοσίων εσόδων είσπραξης α) Παρακολουθεί την ισχύουσα νομοθεσία, που αφορά στην αναγκαστική είσπραξη των δημόσιων εσόδων. Αξιολογεί τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης και εισηγείται για τη βελτίωσή τους, με τροποποίηση και συμπλήρωση των σχετικών διατάξεων. β) Εισηγείται για την έκδοση αποφάσεων, παρέχει γενικές οδηγίες, εκδίδει εγκυκλίους, εκπονεί εγχειρίδια και βοηθήματα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, για θέματα που αφορούν σε κατασχέσεις κινητών και ακινήτων, κατασχέσεις στα χέρια τρίτων, διαδικασία πλειστηριασμών, εγγραφή υποθηκών, παραγραφές δημόσιων εσόδων. γ) Εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών για την έγκριση ή μη της κατακύρωσης στο Δημόσιο πλειστηριασθέντων ακινήτων οφειλετών του Δημοσίου. δ) Εισηγείται για την άρση ή μη των κατασχέσεων, την εξάλειψη ή μη ή τον περιορισμό υποθηκών που έχουν εγγραφεί σε ακίνητα οφειλετών του Δημοσίου. ε) Εισηγείται για τη συναίνεση ή μη του Δημοσίου στη ματαίωση πλειστηριασμών που επισπεύδονται από τρίτους. στ) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (TAXIS, TAXISnet κ.λ.π.), συνεργάζεται με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γ.Γ.Π.Σ. για τη βελτίωση, επικαιροποίηση αυτών, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών ή συστημάτων σχετικών με τις αρμοδιότητες του τμήματος και υποστηρίζει τις ως άνω εφαρμογές ή πληροφοριακά συστήματα σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Π.Σ., μέσω της διάθεσης στελεχών με σχετική εμπειρία. ζ) Εκτιμά τις εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμελείται της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των περιφερειακών μονάδων σε θέματα αρμοδιότητας του τμήματος. η) Εκπονεί, σε συνεργασία με τη Δ/νση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα αναγκαστικής είσπραξης δημοσίων εσόδων. θ) Συμμετέχει στη στοχοθεσία, στον καθορισμό δεικτών επίτευξης στόχων και στην κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες είσπραξης των δημοσίων εσόδων, καθώς και στην αξιολόγηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών αυτών στον τομέα αναγκαστικής είσπραξης χρεών. ι) Καταρτίζει και παρακολουθεί τον ετήσιο προγραμματισμό ενεργειών του τμήματος, καθώς και τον απολογισμό πεπραγμένων του.

12 ii.α. Γραφείο παρακολούθησης και αξιολόγησης ληξιπρόθεσμων οφειλών (περίπτωση β της παρ. Α της παρούσας απόφασης) α) Παρακολουθεί το εισπρακτικό αποτέλεσμα των περιφερειακών μονάδων σχετικά με ληξιπρόθεσμες οφειλές και σε συνδυασμό με τους τεθέντες στόχους, ενημερώνει αυτές και τις εποπτεύουσες αρχές και διατυπώνει σχετικές παρατηρήσεις και προτάσεις. β) Αξιολογεί τα παραπάνω αποτελέσματα βάσει στατιστικής ανάλυσης και προκαθορισμένων επιστημονικών μεθόδων και πρακτικών. γ) Καθορίζει τη στοχοθεσία είσπραξης ληξιπροθέσμων οφειλών, βάσει στατιστικής ανάλυσης ιστορικών στοιχείων, μελέτης της δυναμικής αύξησης του ανείσπρακτου υπολοίπου κατ αναλογία του ρυθμού μείωσης αυτού και επεξεργάζεται και καθιερώνει γενικούς και ειδικούς δείκτες εν συνεχεία αξιολόγησης των διαθέσιμων ανθρώπινων πόρων και μέσων. δ) Παρακολουθεί την επίτευξη των τεθέντων στόχων, το συσχετισμό και την αποτίμηση της επίδρασης παραγόντων αρνητικής ή θετικής απόκλισης και τον επαναπροσδιορισμό δράσης κατ εκτίμηση των ανωτέρω. ε) Ενημερώνει τακτικά τις υπηρεσίες είσπραξης και τις εποπτεύουσες αυτές αρχές, περί των αποτελεσμάτων των ενεργειών τους και τα συμπεράσματα περί αυτών, υποβάλλει παρατηρήσεις και δίνει οδηγίες. iii) Τμήμα Γ - Οφειλετών ειδικών κατηγοριών α) Κατευθύνει και παρακολουθεί την ορθή εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στην είσπραξη χρεών οφειλετών υπό ειδικό καθεστώς, όπως πτωχών, επιχειρήσεων υπό κοινή ή ειδική εκκαθάριση, επιχειρήσεων που έχουν υπαχθεί σε προπτωχευτική διαδικασία εξυγίανσης ή συνδιαλλαγής, σχολαζουσών κληρονομιών, καθώς και οφειλετών συναφών κατηγοριών και παρέχει οδηγίες στις αρμόδιες περιφερειακές υπηρεσίες για τη μεθόδευση της είσπραξης των ανωτέρω χρεών. β) Εκπονεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, ειδικά επιχειρησιακά προγράμματα είσπραξης χρεών οφειλετών ειδικών κατηγοριών. γ) Συμμετέχει στη στοχοθεσία και την κατάρτιση συμβολαίων αποδοτικότητας με τις υπηρεσίες είσπραξης των δημοσίων εσόδων, καθώς και στην αξιολόγηση της αποδοτικότητας των υπηρεσιών αυτών στον τομέα είσπραξης χρεών οφειλετών ειδικών κατηγοριών. δ) Εισηγείται για την τροποποίηση και συμπλήρωση της ισχύουσας νομοθεσίας επί των ανωτέρω θεμάτων και για την έκδοση κανονιστικών πράξεων εφαρμογής της. ε) Εισηγείται προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για την έκδοση γνωμοδοτήσεων επί αιτημάτων οφειλετών για συμμετοχή του Δημοσίου σε συμφωνίες συνδιαλλαγής, καθώς και σε άλλες συναφείς συμφωνίες για τις οποίες παρέχεται από το νόμο σχετική αρμοδιότητα. Εισηγείται επίσης

13 στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με αιτήματα ρύθμισης χρεών πτωχών οφειλετών, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα αυτού. στ) Γνωστοποιεί στις Δ.Ο.Υ. πτωχευτικές αποφάσεις, προγράμματα πλειστηριασμών, πράξεις του εισηγητή των πτωχεύσεων για εκποίηση περιουσιακών στοιχείων πτωχών οφειλετών του Δημοσίου, καθώς και άλλες πράξεις, που κατά το νόμο κοινοποιούνται στην Υπηρεσία και αφορούν στα ανωτέρω θέματα. ζ) Συνεργάζεται με το Γραφείο παρακολούθησης και αξιολόγησης ληξιπρόθεσμων οφειλών για τη στατιστική επεξεργασία και αξιολόγηση, σε σχέση με τους τεθέντες στόχους, των εισπρακτικών αποτελεσμάτων στον τομέα των οφειλετών ειδικών κατηγοριών. η) Συνεργάζεται με τις Διευθύνσεις της Γ.Γ.Π.Σ. και με τα άλλα τμήματα της Διεύθυνσης για την αξιοποίηση των υφιστάμενων πληροφοριακών εφαρμογών, τη βελτίωσή τους και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών ή συστημάτων, σχετικών με τα αντικείμενα του τμήματος. θ) Εκτιμά τις εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμελείται της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των περιφερειακών μονάδων σε θέματα αρμοδιότητας του τμήματος. ι) Καταρτίζει τον ετήσιο προγραμματισμό ενεργειών του τμήματος καθώς και τον απολογισμό πεπραγμένων του. iv) Τμήμα Δ - Λογιστικής εσόδων και παρακολούθησης ηλεκτρονικών εισπράξεων και επιστροφών α) Παρακολουθεί την κεντρική και τοπική λογιστική των Δ.Ο.Υ., σε ότι αφορά στα δημόσια έσοδα. Συγκεντρώνει, ελέγχει και επεξεργάζεται τα μηνιαία αρχεία και τις λοιπές καταστάσεις των πραγματοποιούμενων εσόδων και εξόδων γενικού προϋπολογισμού του Κράτους από τις Δ.Ο.Υ. και από τον υπόλογο συμψηφισμού. Τακτοποιεί τις τυχόν παρουσιαζόμενες διαφορές και παρέχει οδηγίες για την τακτοποίηση των λογιστικών εκκρεμοτήτων. β) Καθορίζει τη στοχοθεσία, με βάση τα στοιχεία του προϋπολογισμού, τόσο ως προς τα γενικά έσοδα, όσο και ως προς τα έσοδα Φ.Π.Α., παρακολουθεί, ελέγχει την επίτευξη των στόχων αυτών από τις αρμόδιες υπηρεσίες και υποβάλλει ετήσιο απολογισμό. γ) Ενημερώνει την υπηρεσιακή και πολιτική ηγεσία για τη μηνιαία πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού. Παρέχει στοιχεία στη Διεύθυνση Προϋπολογισμού της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής, για όσες περιπτώσεις αυτά δεν λαμβάνονται μηχανογραφικά. δ) Επεξεργάζεται και διατυπώνει προτάσεις σχετικές με το λογιστικό σύστημα των Δ.Ο.Υ.. ε) Μεριμνά και παρέχει οδηγίες για θέματα διαχείρισης, καταθέσεων και αναλήψεων, φύλαξης μετρητών στο χρηματοκιβώτιο, εντύπων παραβόλων, διακίνησης αξιών, δικαιολογητικών εξόφλησης τίτλων πληρωμής και επιστροφής, απόδοσης στο Δημόσιο των εισπραττόμενων ποσών από τους ειδικούς ταμίες, πλαστών χαρτονομισμάτων, παγίων προκαταβολών υλικού, έκδοσης αντιγράφων

14 αποδεικτικών είσπραξης και τίτλων πληρωμής των Δ.Ο.Υ.. Μεριμνά για το χρηματικό εφοδιασμό και τη μεταφορά χρημάτων των Δ.Ο.Υ.. Εγκρίνει την έκδοση εκτός σειράς γραμματίων είσπραξης. στ) Μεριμνά για τον προγραμματισμό, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Οργάνωσης, της εκτύπωσης των χειρόγραφων λογιστικών, διαχειριστικών και λοιπών εντύπων που αφορούν στις εισπράξεις και πληρωμές των Δ.Ο.Υ. και στον έγκαιρο εφοδιασμό αυτών. ζ) Συντάσσει τις τεχνικές προδιαγραφές για την προμήθεια των χειρογράφων εντύπων των Δ.Ο.Υ., καθώς και των παραβόλων. η) Σχεδιάζει και καθορίζει τον τρόπο τήρησης των λογιστικών και βοηθητικών βιβλίων των Δ.Ο.Υ., καθώς και των στοιχείων χρέωσης και πίστωσης αυτών. θ) Παρακολουθεί και ελέγχει την ορθή εφαρμογή της απόφασης του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος και παρέχει οδηγίες προς τις Δ.Ο.Υ. ι) Εισηγείται για την έκδοση αποφάσεων, παρέχει οδηγίες, εκδίδει εγκυκλίους, εκπονεί εγχειρίδια και βοηθήματα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. ια) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (TAXIS, TAXISnet κ.λ.π.), συνεργάζεται με τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γ.Γ.Π.Σ. για τη βελτίωση, επικαιροποίηση αυτών, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών ή συστημάτων σχετικών με τις αρμοδιότητες του τμήματος και υποστηρίζει τις ως άνω εφαρμογές ή πληροφοριακά συστήματα σε συνεργασία με τη Γ.Γ.Π.Σ., μέσω της διάθεσης στελεχών με σχετική εμπειρία. ιβ) Εκτιμά τις εκπαιδευτικές ανάγκες και επιμελείται της εκπαίδευσης των υπαλλήλων των περιφερειακών μονάδων σε θέματα αρμοδιότητας του τμήματος. ιγ) Καταρτίζει και παρακολουθεί τον ετήσιο προγραμματισμό ενεργειών του τμήματος καθώς και τον απολογισμό πεπραγμένων του. iv.α. Γραφείο παρακολούθησης των ηλεκτρονικών εισπράξεων και ηλεκτρονικών επιστροφών των εσόδων και της ορθής απόδοσης των εσόδων, που εισπράττονται από φορείς εκτός Δ.Ο.Υ. (περίπτωση γ της παρ. Α της παρούσας απόφασης). α) Παρακολουθεί και ελέγχει την ορθή απόδοση των εσόδων που εισπράττονται ηλεκτρονικά, μέσω του διατραπεζικού συστήματος ή άλλων φορέων εκτός Δ.Ο.Υ. και διορθώνει τυχόν λάθη σε συνεργασία με το Τμήμα Β - ΦΠΑ και Ειδικών Φορολογιών της Διεύθυνσης Εφαρμογών Η/Υ (Δ30), τη ΔΙΑΣ ΑΕ, τα πιστωτικά ιδρύματα, τις τράπεζες και τους λοιπούς φορείς που εισπράττουν εκτός Δ.Ο.Υ. β) Ελέγχει την εκπρόθεσμη απόδοση των εισπράξεων- επιστροφών από τις Τράπεζες ή τους λοιπούς φορείς εκτός Δ.Ο.Υ. και εισηγείται προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης για τη διενέργεια έρευνας και καταλογισμού τυχόν τόκων υπερημερίας.

15 γ) Παρακολουθεί τη διαδικασία των επιστροφών φόρου εισοδήματος τρέχοντος έτους, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. και ειδικότερα συγκεντρώνει, επεξεργάζεται, ελέγχει και κωδικοποιεί πιστωτικές καταστάσεις και καταστάσεις επεξεργασίας. δ) Προβαίνει στην τελική ετήσια διασταύρωση στοιχείων με τις Τράπεζες, τη Δ/νση Λογαριασμών του Δημοσίου της Γενικής Διεύθυνσης Θησαυροφυλακίου και Προϋπολογισμού της Γενικής Γραμματείας Δημοσιονομικής Πολιτικής και τη Δ/νση Εφαρμογών Η/Υ της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕ.Π.Υ.Ο. της Γ.Γ.Π.Σ. για την κατάθεση στο λογαριασμό του Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα Ελλάδος των ανείσπρακτων επιστροφών φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. ε) Ελέγχει και θεωρεί τα τιμολόγια αμοιβής των Τραπεζών και της ΔΙΑΣ ΑΕ και τα προωθεί στη Διεύθυνση Οικονομικού της Γενικής Διεύθυνσης Διοικητικής Υποστήριξης. στ) Σε μηνιαία βάση, σε συνεργασία με το Τμήμα Α -Φορολογίας Εισοδήματος-Κεφαλαίου- Αυτοκινήτων της Διεύθυνσης Εφαρμογών Η/Υ (Δ30), ενημερώνει τη Διεύθυνση Λογαριασμών του Δημοσίου με τους αντιλογισμούς επιστροφής φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων μέσω τραπεζών ανά Κωδικό Αριθμό Εσόδου. ζ) Σε μηνιαία βάση, σε συνεργασία με το Τμήματα Α - Φορολογίας Εισοδήματος-Κεφαλαίου- Αυτοκινήτων και Β -ΦΠΑ και Ειδικών Φορολογιών της Διεύθυνσης Εφαρμογών Η/Υ (Δ30), αποστέλλει στις Δ.Ο.Υ. αρχεία τακτοποίησης των επιστροφών Δημοσίων Εσόδων που εισπράχτηκαν αχρεωστήτως από όλες τις Δ.Ο.Υ. της χώρας, καθώς και τις επιστροφές δημοσίων εσόδων μέσω τραπεζών, σύμφωνα με τις εκάστοτε αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών. v) Τμήμα Ε - Διοικητικής υποστήριξης οργάνων και επιτροπών ελέγχου και είσπραξης α) Παρέχει διοικητική γραμματειακή υποστήριξη στις παρακάτω επιτροπές: i) Επιτροπή του άρθρου 15 ν. 2648/1998, η οποία γνωμοδοτεί επί αιτημάτων: 1) διαγραφής οφειλών προς το Δημόσιο ή απαλλαγής αυτών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, για λόγους οικονομικής αδυναμίας (άρθρο 82 ΚΕΔΕ). 2) απαλλαγής χρεών από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, λόγω μη γνώσης (άρθρο 6 ΚΕΔΕ). 3) χορήγησης διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής. 4) επανεξέτασης διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής. ii) Επιτροπή του άρθρου 9 ν. 2386/1996, η οποία γνωμοδοτεί επί: 1) αιτημάτων πτωχών οφειλετών για ρύθμιση των πτωχευτικών χρεών τους (άρθρο 62 Α ΚΕΔΕ). 2) αιτημάτων, για ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο, οφειλετών που έχουν συνάψει συμφωνία συνδιαλλαγής με τρίτους πιστωτές (άρθρο 4 6 ν.3808/2009). 3) ιεραρχικών προσφυγών κατά αποφάσεων προϊσταμένων Δ.Ο.Υ. ή Τελωνείων, που αφορούν σε επιβολή προστίμων για ακάλυπτες επιταγές (άρθρο 5 ν.1819/1951).

16 4) προσφυγών κατά αποφάσεων προϊσταμένων Δ.Ο.Υ. επί αιτημάτων διαγραφής χρεών, για λόγους οικονομικής αδυναμίας ή απαλλαγής χρεών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, λόγω μη γνώσης αυτών. iii) Επιτροπή του άρθρου 10 ν. 3943/2011 (ανεπίδεκτων είσπραξης), η οποία γνωμοδοτεί για την καταχώρηση ή μη οφειλών στα βιβλία των ανεπίδεκτων είσπραξης (άρθρο 82 Α ΚΕΔΕ). iv) Επιτροπή άρθρου 36 ν. 3943/2011 (διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών), η οποία εξετάζει αιτήματα διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών για κάθε φορολογικό αντικείμενο (70 Α ΚΦΕ). β) Εισηγείται για την τροποποίηση και συμπλήρωση της ισχύουσας νομοθεσίας επί θεμάτων λειτουργίας των ανωτέρω επιτροπών. γ) Διαβιβάζει τις γνωμοδοτήσεις προς τα αρμόδια για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων όργανα και κοινοποιεί τις αποφάσεις προς τους κατά νόμο οριζόμενους αποδέκτες. 4. Διεύθυνση Παρακολούθησης νομικών υποθέσεων ελέγχου και αναγκαστικής είσπραξης i) Τμήμα Α - Παρακολούθησης των ποινικών φορολογικών και εισπρακτικών υποθέσεων α) Εισηγείται επί νομοθετικών ρυθμίσεων και για την έκδοση αποφάσεων, εγκυκλίων και οδηγιών για την ποινικοποίηση της φοροδιαφυγής και τη μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο και τρίτους, παρακολουθεί την εξέλιξη των εν λόγω ποινικών υποθέσεων για την άντληση συμπερασμάτων σχετικά με την αποτελεσματικότητα των ποινικών κυρώσεων, την παραβατικότητα και τον επιτυγχανόμενο βαθμό συμμόρφωσης. β) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕΠΥΟ της Γ.Γ.Π.Σ., τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (Ο.Π.Σ.Ε.Υ. ELENXIS, TAXIS, κ.λπ) και συνεργάζεται για τη βελτίωση και επικαιροποίηση αυτών, καθώς και για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. γ) Συνεργάζεται με τις λοιπές διευθύνσεις του Υπουργείου, καθώς και με άλλες υπηρεσίες ή αρχές, για τη συστηματοποιημένη καταγραφή των οργανωμένων μεθόδων φοροδιαφυγής και εκπονεί προτάσεις για την αποτελεσματική αντιμετώπιση και τον ποινικό κολασμό τους. δ) Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και επιτροπές, ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λοιπούς διεθνείς, εθνικούς οργανισμούς και φορείς, εν γένει, για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

17 ii) Τμήμα Β - Παρακολούθησης της διοικητικής, διαιτητικής και δικαστικής επίλυσης των φορολογικών υποθέσεων α) Εισηγείται επί νομοθετικών ρυθμίσεων και για την έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων για τη διοικητική, διαιτητική και δικαστική επίλυση των φορολογικών υποθέσεων, παρέχει οδηγίες σε συναφή θέματα, υποβάλλει προτάσεις με σκοπό την υιοθέτηση μεθόδων εξωδικαστικής επίλυσης των διαφορών και παρακολουθεί τις υποθέσεις που εισάγονται προς επίλυση στα αρμόδια διοικητικά όργανα της Γενικής Δ/νσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. β) Εισηγείται για την έκδοση υπουργικών αποφάσεων που ρυθμίζουν κάθε αναγκαία λεπτομέρεια, σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία της γραμματειακής υποστήριξης των Φορολογικών Διαιτητών από τη Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, με τη σύσταση αυτοτελών γραφείων, συνεργάζεται με τις αρμόδιες κατά περίπτωση υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ως και εν γένει με κάθε άλλη διοικητική αρχή, προκειμένου να εισηγείται στον Υπουργό Οικονομικών, σχετικά με τη δήλωση προς το Σώμα Φορολογικών Διαιτητών περί διαιτητικής επίλυσης της φορολογικής διαφοράς και παρακολουθεί την ως άνω διαδικασία και την εξέλιξη των υποθέσεων αυτών. γ) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕΠΥΟ της Γ.Γ.Π.Σ., τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (Ο.Π.Σ.Ε.Υ. ELENXIS, TAXIS, κ.λπ) και συνεργάζεται για τη βελτίωση και επικαιροποίηση αυτών, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. δ) Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και σε επιτροπές, ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λοιπούς διεθνείς, εθνικούς οργανισμούς και φορείς εν γένει, για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. iii) Τμήμα Γ - Παρακολούθησης διοικητικών και λήψης ασφαλιστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και την είσπραξη δημοσίων εσόδων α) Υποβάλλει προτάσεις επί νομοθετικών ρυθμίσεων και παρέχει οδηγίες, για τη λήψη διασφαλιστικών των συμφερόντων του Δημοσίου μέτρων σε περιπτώσεις φοροδιαφυγής, για την επιβολή άλλων διοικητικών κυρώσεων και κυρώσεων για την είσπραξη δημοσίων εσόδων, για την έκδοση αποφάσεων και εγκυκλίων, σχετικά με τα ως άνω θέματα και παρακολουθεί την ορθή εφαρμογή των παραπάνω διαδικασιών από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες. β) Εισηγείται προς τον Υπουργό Οικονομικών επί θεμάτων αναστολής λειτουργίας επαγγελματικών εγκαταστάσεων επιτηδευματιών, επί αιτήσεων άρσης των επιβληθέντων διασφαλιστικών των συμφερόντων του Δημοσίου μέτρων και επιλαμβάνεται της λήψης μέτρων σε

18 ειδικές περιπτώσεις διασφάλισης σοβαρών συμφερόντων του Δημοσίου ή περιπτώσεις οικονομικού εγκλήματος και μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγής. γ) Διαχειρίζεται και αξιοποιεί, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕΠΥΟ της Γ.Γ.Π.Σ., τις υφιστάμενες εφαρμογές πληροφορικής (Ο.Π.Σ.Ε.Υ. ELENXIS, TAXIS, κ.λπ) και συνεργάζεται για τη βελτίωση και επικαιροποίηση αυτών, καθώς και την ανάπτυξη νέων εφαρμογών, σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. δ) Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και επιτροπές, ομάδες εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λοιπούς διεθνείς, εθνικούς οργανισμούς και φορείς, εν γένει, για την ανάπτυξη συνεργασίας και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. iv) Τμήμα Δ - Αξιολόγησης δικαστικών αποφάσεων επί θεμάτων ελέγχου και είσπραξης α) Παρακολουθεί τη νομολογία και πρακτική των διοικητικών κυρίως δικαστηρίων κάθε βαθμού, τις αποφάσεις του Δ.Ε.Κ., τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις γνωμοδοτήσεις - αποφάσεις ανεξάρτητων και λοιπών αρχών, τις γνωμοδοτήσεις του Ν.Σ.Κ., καθώς και την εθνική νομοθεσία επί θεμάτων ελέγχου και είσπραξης. β) Εισηγείται επί νομοθετικών ρυθμίσεων, εκδίδει εγκυκλίους και παρέχει οδηγίες για την εναρμόνιση των υφιστάμενων διατάξεων, επί θεμάτων ελέγχου και είσπραξης, με τη νομολογία και τις ως άνω αποφάσεις και γνωμοδοτήσεις. γ) Παρέχει οδηγίες από κοινού με τα λοιπά τμήματα και σε συνεργασία με την αρμόδια κάθε φορά Διεύθυνση του Υπουργείου, όπου κρίνεται απαραίτητο, για την υποστήριξη υποθέσεων ελέγχου και είσπραξης ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, με βάση την υφιστάμενη νομολογία και τη νομοθεσία που ρυθμίζει τις διαδικασίες ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων. 5. Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης. α) Τμήμα Α - Συμβουλευτικών υπηρεσιών και ευαισθητοποίησης φορολογούμενων οφειλετών. α) Εισηγείται προτάσεις για αλλαγές στην ισχύουσα φορολογική νομοθεσία μετά από τη μελέτη, τόσο των καλών Διεθνών Πρακτικών, όσο και των αποτελεσμάτων που θα προκύπτουν από την επεξεργασία των διαθέσιμων στοιχείων και τη μέτρηση της συμμόρφωσης, για την αύξηση της συμμόρφωσης των φορολογουμένων, τόσο ως προς την υποβολή των διάφορων δηλώσεων και της ειλικρινείας του περιεχομένου τους, όσο και ως προς την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους, προς τις εκάστοτε αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών. β) Αναπτύσσει την επικοινωνιακή πολιτική του Υπουργείου Οικονομικών με τους φορολογουμένους για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και για την επεξεργασία εφαρμογή των αναγκαίων μέτρων και ποινών προς συμμόρφωση. Επιπλέον επαναπροσδιορίζει αυτήν βάσει των ευρημάτων και αποτελεσμάτων της ίδιας Διεύθυνσης.

19 γ) Αναπτύσσει διαύλους επικοινωνίας με τους φορολογουμένους, με τρόπο ώστε να παρέχονται προς αυτούς υπηρεσίες, που αφορούν τόσο στην ενημέρωσή τους σε σχέση με τις υποχρεώσεις τους, όσο και στην έγκαιρη υπενθύμιση των υποχρεώσεων αυτών, είτε αυτές αφορούν στις διάφορες δηλώσεις τους και στο περιεχόμενό τους, είτε στις οφειλές τους και στον τρόπο εξόφλησής τους. δ) Αναπτύσσει δράσεις για την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης - διεύρυνσης της φορολογικής βάσης, με ιδιαίτερη στόχευση στις ομάδες έντονης παραβατικότητας. ε) Αναπτύσσει σχέδια δράσης για την ευαισθητοποίηση των φορολογουμένων και την ενίσχυση της φορολογικής συνείδησης, με κεντρικό άξονα την επιβράβευση της συνέπειας του φορολογουμένου. β) Τμήμα Β - Προληπτικής και κατασταλτικής αξιολόγησης φορολογουμένων ελεγχομένων και οφειλετών. α) Εισηγείται για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με τη συμμόρφωση. β) Εισηγείται για την ανάπτυξη νέων εφαρμογών πληροφορικής και τη βελτίωση επικαιροποίηση των ήδη λειτουργουσών εφαρμογών πληροφορικής, κατόπιν συνεργασίας τόσο με τις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης ΚΕΠΥΟ της Γ.Γ.Π.Σ., όσο και με τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και διαχειρίζεται / αξιοποιεί τις ήδη υπάρχουσες και ειδικότερα την «Εφαρμογή Διασταυρώσεων», την «Εφαρμογή Μαζικών Αποστολών Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου», καθώς και των Ο.Π.Σ. TAXIS, TAXISNET και ELENXIS, για θέματα αρμοδιότητας της ίδιας Διεύθυνσης. γ) Αναπτύσσει και συντηρεί αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα αξιολόγησης φορολογουμένων, με στόχο την παρακολούθηση της φορολογικής συμπεριφοράς, τόσο ως προς την υποβολή διάφορων δηλώσεων και την ειλικρίνεια του περιεχομένου τους, όσο και ως προς την εξόφληση των βεβαιωμένων οφειλών τους. δ) Αναπτύσσει σύστημα μοριοδότησης των φορολογουμένων ελεγχομένων βάσει του συστήματος αξιολόγησης και προληπτικής και κατασταλτικής ιεράρχησης αυτών, με σκοπό τη λήψη κατασταλτικών μέτρων, όπως αντικειμενικός προσδιορισμός υποθέσεων για έλεγχο, ανάληψη δράσεων προληπτικού χαρακτήρα και επανακαθορισμός στόχων. ε) Μεριμνά για την κεντρική ηλεκτρονική επεξεργασία των μη συμμορφούμενων φορολογουμένων, που μπορούν να υπαχθούν στις διατάξεις που αφορούν στη βελτίωση αποτελεσματικότητας ελέγχων (Έλεγχος από το Γραφείο), με ολοκληρωμένο σύστημα εντοπισμού, βεβαίωσης φόρου και ενημέρωσης των φορολογουμένων αυτών. στ) Μεριμνά για τον εντοπισμό των μη συμμορφουμένων, σε σχέση με την υποβολή δηλώσεων και την ειλικρίνεια του περιεχομένου αυτών και προωθεί τα αποτελέσματα στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, για περαιτέρω επεξεργασία, καθώς και σε λοιπές αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.

20 ζ) Εισηγείται για την αναδιαμόρφωση και επαναπροσδιορίζει το πλαίσιο ποινών (αυτοτελών προστίμων, πρόσθετων φόρων/προσαυξήσεων & λοιπών μέτρων), για τη συμμόρφωση των υποχρέων, ως προς την υποβολή των δηλώσεων και την ειλικρίνεια του περιεχομένου τους, προς τις αρμόδιες Διευθύνσεις του Υπουργείου Οικονομικών. η) Αναπτύσσει σύστημα μοριοδότησης των οφειλετών βάσει του συστήματος αντικειμενικής αξιολόγησης, για την αποτελεσματικότερη ιεράρχηση των οφειλετών, βάσει της οικονομικής τους ευρωστίας, με σκοπό τόσο την αύξηση της εκούσιας συμμόρφωσης αυτών, όσο και την υποστήριξη της αποτελεσματικότερης λήψης μέτρων για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προωθεί τα αποτελέσματα στις Διευθύνσεις Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Πολιτικής Εισπράξεων και στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης. θ) Επαναπροσδιορίζει τα κριτήρια αξιολόγησης, βάσει των στοιχείων που επεξεργάζεται το Τμήμα Γ της ίδιας Διεύθυνσης. γ) Τμήμα Γ - Επεξεργασίας στοιχείων και μέτρησης συμμόρφωσης α) Συλλέγει και επεξεργάζεται οικονομικά και πληροφοριακά δεδομένα, που προκύπτουν από τα διάφορα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Οικονομικών και άλλων φορέων, που αφορούν στους φορολογουμένους ελεγχόμενους οφειλέτες, συμπεριλαμβανομένων και των αποτελεσμάτων των ελέγχων. β) Επεξεργάζεται τα στοιχεία της περίπτωσης α και προβαίνει στην εξαγωγή στατιστικών αναλύσεων, που αφορούν σε συγκρίσεις με προηγούμενες χρονικές περιόδους. γ) Καθορίζει δείκτες για τη μέτρηση του παραγόμενου έργου και την αποδοτικότητα των δράσεων. δ) Εκπονεί μελέτες που αφορούν στις αποδόσεις, ποσοτικοποιήσεις, προβλέψεις. ε) Επαναπροσδιορίζει τους στόχους. στ) Πληροφορεί τη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και την πολιτική Ηγεσία. 6. Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, Ι.- Η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης έχει τις ακόλουθες γενικές αρμοδιότητες, οι οποίες καθορίζονται από τις διατάξεις του άρθρου 55 του Ν.4002/2011 (Α 180) και του Π.Δ 16/1989 (Α 6): α)εκπονεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, ορίζει κριτήρια διασταύρωσης, εντοπίζει την ομάδα στόχου και την πηγή αποπληρωμής, αποστέλλει πρόσκληση για την εντός προθεσμίας τακτοποίηση της εκκρεμότητας, ελέγχει τη συμμόρφωση ή μη, κατόπιν της αποστολής πρόσκλησης, δρομολογεί διαδικασίες για τη λήψη και εκτέλεση στοχευμένων αναγκαστικών μέτρων είσπραξης, στις παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενες ομάδες στόχου: Οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία

21 Οφειλέτες του Δημοσίου, προμηθευτές μεγάλων εταιρειών, από καταστάσεις Προμηθευτών Πελατών της Γ.Γ.Π.Σ. Οφειλέτες του Δημοσίου από επιμέρους επαγγελματικές ομάδες. β) Επεξεργάζεται και σχεδιάζει τη διαδικασία προνομιακής είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των διαδικασιών συμψηφισμού, αμοιβαίων απαιτήσεων Τρίτων από Φορείς Γενικής Κυβέρνησης και Προμηθευτών ή Αναδόχων έργων του Δημοσίου, εφόσον υφίσταται εκκαθαρισμένη απαίτησή τους, από Φορείς Γενικής Κυβέρνησης. γ) Εκδίδει οίκοθεν βεβαίωση οφειλής, στην περίπτωση που εντοπιστεί απαίτηση του οφειλέτη για την είσπραξη της οποίας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού ενημερότητας, όταν αυτό δεν δύναται, βάσει των ισχυουσών διατάξεων, να εκδοθεί. δ)μεριμνά για τη μηνιαία παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των δρομολογημένων δράσεών της και αποτιμά την απόδοσή τους. ε) Συλλέγει, επεξεργάζεται και αποστέλλει μηνιαία στατιστικά στοιχεία των δράσεών της, στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. στ) Υποβάλλει εισήγηση, για διοικητική τροποποίηση ή νέα νομοθετική ρύθμιση, εάν απαιτείται, στις κατά νόμον αρμόδιες Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο, λόγω εντοπισμού προβλημάτων ή κενών στις υφιστάμενες διαδικασίες, που παρεμποδίζουν την είσπραξη ή τον συμψηφισμό αμοιβαίων ανταπαιτήσεων. II. Οι αρμοδιότητες της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης εξειδικεύονται και κατανέμονται μεταξύ των Τμημάτων της, ως εξής: i) ΤΜΗΜΑ Α Διοικητικής μέριμνας και νομικής υποστήριξης α) Παρέχει διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη στη Διεύθυνση. β) Προβαίνει στη μηνιαία παρακολούθηση των αποτελεσμάτων των δρομολογημένων δράσεων των Τμημάτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης και στην αποτίμηση της απόδοσής τους. γ) Συλλέγει, επεξεργάζεται και αποστέλλει στατιστικά στοιχεία με τα αποτελέσματα των δρομολογημένων δράσεων των Τμημάτων της Επιχειρησιακής Μονάδας Είσπραξης, στη Διεύθυνση Επιχειρησιακού Σχεδιασμού της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων & Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων. δ) Χρησιμοποιεί το σύστημα ELENXIS, για παροχή πληροφοριών για οφειλέτες. ε) Παραλαμβάνει όλα τα αιτήματα, που αφορούν στη λήψη των αναγκαστικών ή διοικητικών ή διασφαλιστικών μέτρων, που λαμβάνονται από την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης, εκ μέρους όλων όσων έχουν έννομο συμφέρον.

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της αριθμ. Δ6Α ΕΞ 2014/ (Β 865, 1079 και

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της αριθμ. Δ6Α ΕΞ 2014/ (Β 865, 1079 και ΑΔΑ: 7ΞΩΟΗ-Ζ3Τ ΦΕΚ: Β 2531/24-11-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υ Π Ε Ρ Γ Ε Ι Ο Ι Χ Ω Ρ Ο Ι Κ Υ Ρ Ι Α Σ Χ Ρ Η Σ Η Σ

ΚΤΙΡΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Υ Π Ε Ρ Γ Ε Ι Ο Ι Χ Ω Ρ Ο Ι Κ Υ Ρ Ι Α Σ Χ Ρ Η Σ Η Σ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: 7ΤΑΠΗ-ΔΡ8 ΦΕΚ: Β 377/18-03-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: 7Σ6ΚΗ-ΚΨΘ ΦΕΚ: Β 374/18-03-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ Τμήματα Β,Γ,Δ,Α Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

Απόφαση ΕΑΠ ΕΞ2015 (ΦΕΚ 2922/Β/ )

Απόφαση ΕΑΠ ΕΞ2015 (ΦΕΚ 2922/Β/ ) Απόφαση ΕΑΠ2002217ΕΞ2015 (ΦΕΚ 2922/Β/31-12-2015) Καθορισμός διαδικασίας απόδοσης των παρακρατηθέντων ποσών από κατασχέσεις σε βάρος υπαλλήλων ή συνταξιούχων του Δημοσίου, στα χέρια του Δημοσίου ως τρίτου.

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΦΕΚ: Β 2506/19-11-2015 ΑΔΑ: 70ΛΠΗ-ΜΙΩ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α ΕΞ 2014/ Τροποποίηση και συμπλή

Αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α ΕΞ 2014/ Τροποποίηση και συμπλή Πίνακας περιεχομένων Αριθμ. Δ.ΟΡΓ.Α 1159205 ΕΞ 2014/1.12.2014 Τροποποίηση και συμπλήρωση της υπ' αριθ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β' 865, 1079 και 1846) απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Σύσταση οργανικών μονάδων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και καθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης και των αρμοδιοτήτων αυτών».

Θέμα: «Σύσταση οργανικών μονάδων στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και καθορισμός της εσωτερικής διάρθρωσης και των αρμοδιοτήτων αυτών». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 19 Μαρτίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 7ΔΖΟΗ-ΜΚΥ ΦΕΚ: Β 3052/ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

ΑΔΑ: 7ΔΖΟΗ-ΜΚΥ ΦΕΚ: Β 3052/ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: 7ΔΖΟΗ-ΜΚΥ ΦΕΚ: Β 3052/4-12-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ ΑΔΑ: Αθήνα, 14 Αυγούστου 2014 ΠΡΟΣ : ΩΣ Π.Δ.

ΠΟΛ ΑΔΑ: Αθήνα, 14 Αυγούστου 2014 ΠΡΟΣ : ΩΣ Π.Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Δ Πληροφορίες: Ε. Ταμβίσκου, Μ. Στάντζου Τηλέφωνο : 210 3375046-463

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 1741Β /30-5-2012 Α.Δ.Α.: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αθήνα, 24 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια

Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια Είσπραξη απαιτήσεων με τις διατάξεις του ν.4174/2013, όπως ισχύει. Δ/νση Πολιτικής Εισπράξεων Εύη Χατζηπαναγιώτου Διευθύντρια 1 Νέο Θεσμικό πλαίσιο Κώδικας Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α 170,

Διαβάστε περισσότερα

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214/Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών».

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214/Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών». Α.Υ.Ο. Πολ. 1177/23.08.2011 Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του Ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρ. 17 του

Διαβάστε περισσότερα

γ) Η κατάργηση ορισμένων διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας των ΔΟΥ που αντίκεινται στις νέες ρυθμίσεις και θεσπιζόμενες διαδικασίες.

γ) Η κατάργηση ορισμένων διατάξεων του κανονισμού λειτουργίας των ΔΟΥ που αντίκεινται στις νέες ρυθμίσεις και θεσπιζόμενες διαδικασίες. ΠΟΛ.1060/1.3.1999 Κοινοποίηση του Π.Δ.2/1999 "περί τροποποίησης και συμπλήρωσης των διατάξεων του Π.Δ.16/1989 "Κανονισμός λειτουργίας ΔΟΥ και Τ οπικών Γραφείων και καθήκοντα υπαλλήλων αυτών" και παροχή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΣΣΟΔ Α ΕΞ 2014/ Καθορισμός στόχων Δ' τριμήνο

ΔΣΣΟΔ Α ΕΞ 2014/ Καθορισμός στόχων Δ' τριμήνο ΔΣΣΟΔ Α 00464 ΕΞ 04/4.0.04 Καθορισμός στόχων Δ' τριμήνο Πίνακας περιεχομένων ΔΣΣΟΔ Α 00464 ΕΞ 04/4.0.04 Καθορισμός στόχων Δ' τριμήνου 04 για τις Υπηρεσίες της Γ.Γ.Δ.Ε. Αριθμ. ΔΣΣΟΔ Α 00464 ΕΞ 04 (ΦΕΚ Β'

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Α) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

: Θέμα: «Ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης οφειλών του άρθρου 43 του Ν.

: Θέμα: «Ειδικά θέματα εφαρμογής της ρύθμισης οφειλών του άρθρου 43 του Ν. ΑΔΑ: ΒΙ6ΖΗ-Ψ0Ο ΦΕΚ 3398Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΠΟΛ. 1277 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 2 Απριλίου 2012 ΠΟΛ. 1090 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ - ΤΜΗΜΑ Α ΙΙ. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ: Δ.ΟΡΓ.Α ΕΞ 2016

Αρ. Πρωτ: Δ.ΟΡΓ.Α ΕΞ 2016 ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: ΦΕΚ: Β 3411 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (Δ.6) ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κωδ.:

Διαβάστε περισσότερα

Για το είδος των υποβαλλόμενων στοιχείων και πληροφοριών, τον τρόπο και χρόνο υποβολής αυτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα ορίζουμε τα ακόλουθα:

Για το είδος των υποβαλλόμενων στοιχείων και πληροφοριών, τον τρόπο και χρόνο υποβολής αυτών και κάθε άλλο σχετικό θέμα ορίζουμε τα ακόλουθα: ΠΟΛ.1077/26.3.2012 ΘΕΜΑ: Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρου 17 του ν.

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ.1163/ 15.11.2016 ΠΟΛ.1163/ 15.11.2016 (ΦΕΚ Β' 3779/23.11.2016) Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

ΘΕΜΑ: Διακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Β - Ε - ΣΤ 2.Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015)

ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015) ΠΟΛ 1080 (ΦΕΚ 628/Β/17-04-2015) Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α'/21.3.2015). Έχοντας υπόψη: Η ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΟΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ α)διευθυνση ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κώδικας: 10184

Διαβάστε περισσότερα

Ν.4270/14 (ΦΕΚ 143 Α/ )

Ν.4270/14 (ΦΕΚ 143 Α/ ) Ν.4270/14 (ΦΕΚ 143 Α/28-06-2014) : «Αρχές δημοσιονομικής διαχείρισης και εποπτείας (ενσωμάτωση της Οδηγίας 2011/85/ΕΕ) - δημόσιο λογιστικό και άλλες διατάξεις.» ΜΕΡΟΣ Α': ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την υλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος»

ΘΕΜΑ: «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας για την υλοποίηση του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 22 Αυγούστου 2013 Αριθ. Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 41937 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2860 19 Δεκεμβρίου 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ6Α 1161279 ΕΞ 2011 Σύσταση Γραφείων στη Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξε ων, καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Οδηγίες για τη ρύθμιση οφειλών μέχρι 27 Μαρτίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. 20 Μαρτίου 2015 ΕΚΟΥΣΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΕΚΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Ι0ΡΗ-ΓΞ ΚΟ Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η. Β. ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Διεύθυνση Είσπραξης Δημ. Εσόδων

ΑΔΑ: 4Ι0ΡΗ-ΓΞ ΚΟ Ι Ν Η Α Π Ο Φ Α Σ Η. Β. ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Διεύθυνση Είσπραξης Δημ. Εσόδων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 4 Νοεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 11130/2730 Α. ΣΩΜΑ ΔΙΩΞΗΣ ΟΙΚΟΝ. ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ (ΣΔΟΕ) / Κ.Υ. Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Τμήμα Πληροφορικής, Ηλ. Εμπορίου & Ηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών πιστωτικών ιδρυμάτων με

ΘΕΜΑ: «Διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών πιστωτικών ιδρυμάτων με ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤιΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤιΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. ΔιΝΣΗ ΦOPOΛOΓlKΩN ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ - ΔιΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός των αρμοδιοτήτων της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών». Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός των αρμοδιοτήτων της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου του Υπουργείου Οικονομικών». Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21.3.2015).

Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική διοίκηση του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32 Α /21.3.2015). ΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 628 17 Απριλίου 2015 Αριθμ. ΠΟΛ. 1080 Ειδικά θέματα και λεπτομέρειες εφαρμογής της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών στη φορολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΔΑ: Β4ΘΞΗ-ΕΜ3 ΦΕΚ: 2462/Β /10-09-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL - ΤΗΛΕΟΜΟΙΟΤΥΠΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 26 Μαρτίου 2012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1)ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές

ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ. Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Στις 12 δόσεις και οι μη ληξιπρόθεσμες οφειλές Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν περισσότερες από μία βεβαιωμένες μη

Διαβάστε περισσότερα

Α.ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αρ. Πρωτ.: ΔΤΔ Δ ΕΞ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Δ 2. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ

Α.ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αρ. Πρωτ.: ΔΤΔ Δ ΕΞ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Δ 2. Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 30 Δεκεμβρίου 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α.ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Αρ. Πρωτ.: ΔΤΔ Δ 5030364 ΕΞ 2014 1. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ Δ

Διαβάστε περισσότερα

«Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με Εντολή Υπουργού» στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.» Α Π Ο Φ Α Σ Η

«Εξουσιοδότηση υπογραφής «Με Εντολή Υπουργού» στον Γενικό Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας.» Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ. Κώδικας: 10184 ΑΘΗΝΑ Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠOΥΡΓΟΥ 2. ΑΑΔΕ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠOΥΡΓΟΥ 2. ΑΑΔΕ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠOΥΡΓΟΥ 2. ΑΑΔΕ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β, Γ, Ε Τηλέφωνα:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ-ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ Φ.Ε.Κ. 2693Β /22.10.2013 ΑΔΑ: ΒΛΛΤΗ-Φ7Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ).

ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). ΝΕΑ Ρύθμιση Παλαιών Ληξιπρόθεσμων Οφειλών που δημιουργήθηκαν μέχρι τις 31/12/2012 (μέχρι 75.000 ). NOUSTAX Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι βεβαιωμένες

Διαβάστε περισσότερα

Α1329/2019 ΦΕΚ 3367 Β/

Α1329/2019 ΦΕΚ 3367 Β/ Α1329/2019 ΦΕΚ 3367 Β/30-8-2019 Συμπλήρωση-Τροποποίηση της Α. 1196/2019 (ΦΕΚ Β' 1762) απόφασης της Υφυπουργού Οικονομικών και του Διοικητή Α.Α.Δ.Ε. με θέμα «Καθορισμός ειδικών θεμάτων και λεπτομερειών

Διαβάστε περισσότερα

γ) Τις διατάξεις του π.δ. 189/2009 (ΦΕΚ 221 Α ) «Καθορισμός και Ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων».

γ) Τις διατάξεις του π.δ. 189/2009 (ΦΕΚ 221 Α ) «Καθορισμός και Ανακατανομή αρμοδιοτήτων των Υπουργείων». ΠΟΛ 1077 Θέμα : Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρου 17 του ν. 3842/2010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ: ΔΔΑΔ Γ 1130325 ΕΞ 2015

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα 6 Οκτωβρίου 2015 Αρ. Πρωτ: ΔΔΑΔ Γ 1130325 ΕΞ 2015 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214 Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών».

β) Τις διατάξεις του π.δ. 187/2009 (ΦΕΚ 214 Α') «Διορισμός Υπουργών και Υφυπουργών». Υποχρεώσεις υπηρεσιών, νομικών προσώπων και οργανώσεων σύμφωνα με τις παρ. 2 και 8 του άρθρου 82 του ν. 2238/1994, όπως τροποποιήθηκαν από τις παρ. 2 και 5 του άρθρου 17 του ν. 3842/2010 (ΦΕΚ 58Α'), την

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας εφαρμογής των ρυθμίσεων της παρ. 4, του άρθρου 28, του ν. 2362/1995»

Θέμα: «Καθορισμός της διαδικασίας εφαρμογής των ρυθμίσεων της παρ. 4, του άρθρου 28, του ν. 2362/1995» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ I) ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟΥ & ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ α. Δ/ΝΣΗ: 49 Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑ Ζ Κ.Φ.Α.Σ. Αναρτητέα στο διαδίκτυο Αθήνα, 21/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Α ΚΑΙ Β Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους 2 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1.ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

γ) Την απόφαση 07927Ε=/ περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη (ΦΕΚ.2574/Β/ ).

γ) Την απόφαση 07927Ε=/ περί ανάθεσης αρμοδιοτήτων στον υφυπουργό Οικονομικών Γεώργιο Μαυραγάνη (ΦΕΚ.2574/Β/ ). ΠΟΛ. 1191 / 29.07.2013 Θέμα : Διαδικασία αποστολής στοιχείων πελατών πιστωτικών ιδρυμάτων με αυξημένο κίνδυνο φοροδιαφυγής, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 82 του Ν. 2238/1994. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΟΧ7Η-4Μ7. Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012

ΑΔΑ: ΒΟΧ7Η-4Μ7. Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1) ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓ. ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ TMHMAΤA: Α Γ Δ ΤΗΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4/ , ΘΕΜΑ 12 ο )

Α Π Ο Φ Α Σ Η. Η ΣΥΓΚΛΗΤΟΣ ΤΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 4/ , ΘΕΜΑ 12 ο ) Λάρισα, 12-2-2018 Αρ. Πρωτ. 807 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ & ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ Ταχ. Δ/νση : ΤΕΙ Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ερμούπολη 10-8-2016 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΘΕΜΑ: Τροποποίηση του Οργανισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ΕΙΣΗΓΗΣΗ Με το ν.4337/2015 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Ειδικότερα, τα βασικά αδικήματα που ενδιαφέρουν τις φορολογικές αρχές είναι, σύμφωνα με το άρθρο 3 περίπτωση ιη του ν. 3691/2008, τα κάτωθι:

ΠΡΟΣ: Ειδικότερα, τα βασικά αδικήματα που ενδιαφέρουν τις φορολογικές αρχές είναι, σύμφωνα με το άρθρο 3 περίπτωση ιη του ν. 3691/2008, τα κάτωθι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Δ, Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 23 Απριλίου 2013 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ I) ΓΕΝIKH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ)

Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Εφαρμογή Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών (ΚΦΔ) Ιανουάριος 2014 Ο Κώδικας Φορολογικών Διαδικασιών ΚΦΔ Ένας ενιαίος και απλός Κώδικας, καταργεί πολυνομία και χάος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΟΛ 1089/2016 Τροποποίηση της απόφασης του Γενικού Γραμματέα ημοσίων Εσόδων ΠΟΛ. 1259 /2013 «ιαδικασία διάκρισης ληξιπροθέσμων οφειλών προς το ημόσιο σε εισπράξιμες και ανεπίδεκτες είσπραξης - Εκχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2013

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2013 ΠΟΛ.1064/29.3.2013 Υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος των υποκειμένων σε φόρο, σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 2 του Ν. 2238/1994 και απόδοση του φόρου, με την χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου

Διαβάστε περισσότερα

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της αριθμ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β 865, 1079 και

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της αριθμ. Δ6Α 1058824 ΕΞ 2014/08-04-2014 (Β 865, 1079 και ΑΔΑ: 6ΨΟ1Η-506 ΦΕΚ: Β 823/12-5-2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα, 27/04/2016 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 1593 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α3 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος

Διαβάστε περισσότερα

ε) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την οφειλές πτωχών οφειλετών.

ε) βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες έως και την οφειλές πτωχών οφειλετών. 1.Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση - Στη ρύθμιση, υπάγεται υποχρεωτικά το σύνολο των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων έως και την 31.12.2012 οφειλών που δεν έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο (αναστολή

Διαβάστε περισσότερα

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και

(Αρµοδιότητες σχεδιασµού και παρακολούθησης προγραµµάτων) 7. Μελετά, σχεδιάζει και εισηγείται την εφαρµογή προγραµµάτων και (α) Αρµοδιότητες Γραφείου Προγραµµατισµού και Ανάπτυξης (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς το Αυτοτελές Τμήμα Προγραμματισμού και Τουρισμού και τα Γραφεία του (διεκπεραίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους.

ΠΟΛ 1163/2016. ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΠΟΛ 1163/2016 ιακοπή εργασιών φορολογουμένων (φυσικών, νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων) βάσει του πραγματικού χρόνου παύσης των εργασιών τους. ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:ΠΟΛ. 1194 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Δ/ΝΣΗ Ε.Φ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ- ΤΜΗΜΑΤΑ Β,Δ, Ε, ΣΤ 2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ Α 3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΔΑ: ΦΕΚ: ΑΔΑ: ΒΛΩ8Η-ΖΜΚ ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ 1. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α Ταχ. Δ/νση: Λεωχάρους

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ-ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΦΕΚ: Β 1076/30-4-2014 Α.Δ.Α.: ΒΙΦ1Η-ΒΝ2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ Τα δημόσια έσοδα. Ανδρέας Τσουρουφλής

Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ Τα δημόσια έσοδα. Ανδρέας Τσουρουφλής Δημοσιονομικό Δίκαιο ΠΜΣ 2018-2019 Τα δημόσια έσοδα Ανδρέας Τσουρουφλής 19.11.2018 Δημόσια έσοδα 2 Είσπραξη των δημοσίων εσόδων Όργανα είσπραξης του Δημοσίου Δ.Ο.Υ. Τελωνεία Λοιπά όργανα είσπραξης του

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ν.Δ. 356/1974, Ν. 2238/1994, Ν. 2859/2000 ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ Α.1.: ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ 1. Οι ληξιπρόθεσμες έως την 31.12.2012 οφειλές, που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α )

Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α ) Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ/ΚΦΔ (ν. 4174/2013, όπως ισχύει μετά τον ν. 4223/2013 ΦΕΚ 287Α ) Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων Γ.Γ.Δ.Ε. Μ. Πρινιωτάκη Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΚ:Β 2237/19-7-2016 ΑΔΑ: 7Ψ38Η-662 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 7 Απριλίου 2015

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. Αθήνα, 7 Απριλίου 2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 7 Απριλίου 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου».

ΘΕΜΑ : «Αποδεικτικό ενημερότητας ή πληροφόρηση για τη φορολογική ενημερότητα φυσικών ή μη φυσικών προσώπων ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. Γ.Γ.Π.Σ. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο 30η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης Ταχ. Κωδ. : 18346 Μοσχάτο Τηλέφωνο : 210 4802251, 4802253

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /08/ Τροποποίηση της υπ αριθμ /2509/0016/ΠΟΛ.1077/

ΠΟΛ /08/ Τροποποίηση της υπ αριθμ /2509/0016/ΠΟΛ.1077/ Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Τροποποίηση της υπ αριθμ. 104647/2509/0016/ΠΟΛ.1077/16.4.2003 (ΦΕΚ 714/Β/5.6.2003) Συμπλήρωση τροποποίηση της απόφασης για την επιστροφή του Φόρου Εισοδήματος φυσικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

1160/ (ΦΕΚ 1778/Β/ )

1160/ (ΦΕΚ 1778/Β/ ) Αθήνα, 8 Νοεµβρίου 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ I. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ - /ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών

- οφειλές που αφορούν συμπληρωματικές χρεώσεις εκ των υστέρων επί τελωνειακών παραστατικών 1. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Στη ρύθμιση, υπάγονται υποχρεωτικά όλες οι οφειλές ή δόσεις οφειλών που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, με βάση τις διατάξεις του Κ.Ε.Δ.Ε, μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012,

Διαβάστε περισσότερα

(Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β ) ΑΔΑ : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

(Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β ) ΑΔΑ : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β ) ΑΔΑ : ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 23 Μαΐου 2013 Α.ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων 2011

Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων 2011 Είσπραξη Δημοσίων Εσόδων 2011 1. 1)Τα ληξιπρόθεσμα χρέη επιβαρύνονται ή όχι με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, α) κατά την υπαγωγή τους σε ρύθμιση νόμου β) κατά την υπαγωγή τους σε διευκόλυνση τμηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή Τομέων Οργανογράμματος Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Περιγραφή Τομέων Οργανογράμματος Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Σύμφωνα με την ΚΥΑ679/1996 (ΦΕΚ Β 826) η οποία κυρώθηκε με το ν. 3794/2009., «σκοπός του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας είναι η διάθεση και διαχείριση κονδυλίων που προέρχονται από οποιαδήποτε πηγή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Τίτλος της θέσης εργασίας: Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.) Διεύθυνση: Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.)

Διαβάστε περισσότερα

μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών

μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Αναπροσδιορισμός οικονομικών οργανικών μονάδων υπαγόμενων στις συσταθείσες Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών. Αριθ. πρωτ.: 2/89424/ ΔΠΓΚ - 30/11/2012 - Αναπροσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

ΠΟΛ /04/2009 Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών ΠΟΛ 1049-06/04/2009 ΘEMA: Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών Σας γνωρίζουμε, ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17 «Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών» του

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2009 Αρ. Πρωτ /7501/1166/Α0014 ΠΟΛ.1133

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2009 Αρ. Πρωτ /7501/1166/Α0014 ΠΟΛ.1133 Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝEΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14 η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Α 2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15 η Κ.Β.Σ. 3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 16 η Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων Β. Γ.Γ.Π.Σ. 1. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους. Αθήνα, 8.7.2013 ΠΟΛ: 1170 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167).

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ. 1. Τις διατάξεις της παρ. 10 του άρθρου 101 του ν. 4172/2013 (Α' 167). Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312/29.8.2013 Διαδικασία είσπραξης και ηλεκτρονικής διαχείρισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών εντός του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) Αριθ. Φ.80000/οικ.25379/312

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Τηλ.: 210, 3635480 FAX :

Διαβάστε περισσότερα

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης

Taxlive - Επιμόρφωση Λογιστών Λογιστικά Προγράμματα & Υπηρεσίες Λογιστικής Ενημέρωσης ΠΟΛ 1073/17.04.2018 ΠΟΛ 1073/17.04.2018 Παροχή οδηγιών για την κοινοποίηση των εντολών ελέγχου για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 397 και 398 παρ. 1 του ν. 4512/2018 (Α' 5) αναφορικά με την τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε. 1. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (εφεξής Α.Α.Δ.Ε.), η οποία εδρεύει στην Αθήνα, οδός Καραγιώργη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Π.Δ. 2/1999

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Π.Δ. 2/1999 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Π.Δ. 2/1999 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Π.Δ. 2/1999 ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙAΤAΓΜA ΥΠ` AΡΙΘΜ. 2 ΦΕΚ Α` 2/13.1.99 Τροποποίηση και συμπλήρωση διατάξεων του Π.Δ/τος16/1989 "Κανονισμός λειτουργίας Δημοσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΘEMA: «Υποβολή καταστάσεων φορολογικών στοιχείων, για διασταύρωση πληροφοριών». ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Δ/ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (15 η ) ΤΜΗΜΑ Β 2. Δ/ΝΣΗ Φ.Π.Α. (14 η ) ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Ταχ. Δ/νση : Καρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 3 2. ΑΡΜΟ ΙΟΤΗΤΕΣ ΜΟΝΑ ΩΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΕ/ΙΠ... 4 2.1. Μονάδα Προγραμματισμού, Σχεδιασμού και Ωρίμανσης...4 2.2. Μονάδα Διενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Ανάπτυξης, Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων

Γραφείο Ανάπτυξης, Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Γραφείο Ανάπτυξης, Οργάνωσης, Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (Αρμοδιότητες μελετών και έρευνας) 1. Συγκεντρώνει, επεξεργάζεται, τεκμηριώνει και ενημερώνει συνεχώς τα γεωγραφικά, δημογραφικά,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ

ΣΧΕΔΙΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 10-04-2018 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α6 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213-1604537 ΦΑΞ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Τύπος, περιεχόμενο, χρόνος και τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: Τύπος, περιεχόμενο, χρόνος και τρόπος υποβολής της εκκαθαριστικής Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α Β. ΓΓΠΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΚΕ.Π.Υ.Ο. 1. 30 η Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Η/Υ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕ Ε-ΜΑIL ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & Αθήνα, 18 Φεβρουαρίου 2009 ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αριθ. Πρωτ. 1019687/1080/0016 Α.ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ : 1020 1. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα