Β' Ανακοίνωση 2 ου FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (με διεθνή συμμετοχή και πρακτικά σεμινάρια)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Β' Ανακοίνωση 2 ου FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (με διεθνή συμμετοχή και πρακτικά σεμινάρια)"

Transcript

1 Β Ανακο ίίνωση

2 Χ ο ρ η γ ο ί τ ο υ 2 ο υ F o r u m Κ τ η ν ι α τ ρ ι κ ή ς Ζ ώ ω ν Σ υ ν τ ρ ο φ ι ά ς

3 Β' Ανακοίνωση 2 ου FORUM Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (με διεθνή συμμετοχή και πρακτικά σεμινάρια) Περίπου ένας μήνας μας χωρίζει από το μεγαλύτερο επιστημονικό γεγονός γύρω από την κτηνιατρική των ζώων συντροφιάς στη χώρα μας για το έτος 2011, το 2 ο Forum Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς, το οποίο διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς (ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ.) το τριήμερο Φεβρουαρίου 2011 στη Θεσσαλονίκη. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στα πλαίσια ενός πανελλήνιου κτηνιατρικού συνεδρίου, περιλαμβάνεται η διεξαγωγή πρακτικού ενδιαφέροντος προσυνεδριακών σεμιναρίων, κάτι το οποίο θα γίνει θεσμός για την Εταιρεία μας στα πλαίσια του ετήσιου Forum της. Σημειολογικό χαρακτήρα έχει η επιλογή της Θεσσαλονίκης για να εγκαινιάσουμε τη νέα μορφή του Forum, καθώς θα είναι η πρώτη πανελλήνιας εμβέλειας κτηνιατρική εκδήλωση αποκλειστικά για τα ζώα συντροφιάς που διοργανώνεται στη συμπρωτεύουσα. Η Οργανωτική και η Επιστημονική Επιτροπή έχουν καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουν μια άρτια από κάθε πλευρά διοργάνωση. Ευχαριστούμε της εταιρείες - χορηγούς του Forum που μας στήριξαν ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για τη χώρα μας. Όμως, η εκδήλωση αυτή θα είναι επιτυχημένη μόνο αν στηριχθεί και από εσάς, με την παρουσία σας και την καλόπιστη κριτική σας. Στο έντυπο αυτό θα βρείτε το προκαταρκτικό πρόγραμμα των Σεμιναρίων ( ) και του Συνεδρίου ( ), καθώς και κάποιες χρήσιμες πληροφορίες. Οι υπόλοιπες πληροφορίες περιέχονται στην Α' Ανακοίνωση που έχετε ήδη λάβει και στην οποία μπορείτε να ανατρέξετε. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Βενιαμίν Αλμπάλας Αντιπρόεδρος: Τιμολέων Ράλλης Γραμματέας: Ιγνάτιος Λιαπής Ταμίας: Στέργιος Βλαχόπουλος Μέλη: Νικήτας Πράσινος Εμμανουήλ Σουρανάκης Δημήτριος Τόντης Πρόεδρος: Νικήτας Πράσινος, επίκ. καθηγητής Α.Π.Θ. Γραμματέας: Ιγνάτιος Λιαπής, ελεύθ. επαγγελματίας Μέλη: Γιώργος Αλατζάς, ελεύθ. επαγγελματίας Βενιαμίν Αλμπάλας, ελεύθ. επαγγελματίας Στέργιος Βλαχόπουλος, ελεύθ. επαγγελματίας Τιμολέων Ράλλης, καθηγητής Α.Π.Θ. Ιωάννης Σάββας, επίκ. καθηγητής Α.Π.Θ. Εμμανουήλ Σουρανάκης, ελεύθ. επαγγελματίας Βασιλική Σταθοπούλου, ελεύθ. επαγγελματίας Δημήτριος Τόντης, αναπλ. καθηγητής Π.Θ. Πρόεδρος: Τιμολέων Ράλλης, καθηγητής Α.Π.Θ. Μέλη: Κατερίνα Αδαμαμά - Μωραΐτου, επίκ. καθηγήτρια Α.Π.Θ. Ιωάννης Βλέμμας, καθηγητής Α.Π.Θ. Χαράλαμπος Βερβερίδης, λέκτορας Α.Π.Θ. Νίκος Καραμήτσος, ελεύθ. επαγγελματίας Μαρία Κριτσέπη, αναπλ. καθηγήτρια Α.Π.Θ. Ιγνάτιος Λιαπής, ελεύθ. επαγγελματίας Λυσσίμαχος Παπάζογλου, αναπλ. καθηγητής Α.Π.Θ. Νικήτας Πράσινος, επίκ. καθηγητής Α.Π.Θ. Δημήτριος Ραπτόπουλος, καθηγητής Α.Π.Θ. Μανόλης Σαριδομιχελάκης, επίκ. καθηγητής Π.Θ. Δημήτριος Τόντης, αναπλ. καθηγητής Π.Θ.

4 Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΓΑΤΑΣ Ώρα Θέμα Συντονιστής Ομιλητής - Εκπαιδευτής Προσέλευση εγγραφή Κλινική ανατομική υπόμνηση της ανώτερης αναπνευστικής οδού του σκύλου και της γάτας με τα μάτια του ενδοσκόπου Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου Δ. Παρδάλη Τύποι ενδοσκοπίων και χρήση τους: Επιλέγοντας το κατάλληλο ενδοσκόπιο Β. Σταθοπούλου Διάλειμμα Ιστορικό, συμπτώματα και κλινικά ευρήματα: Εντόπιση του νοσήματος Διαγνωστική προσέγγιση του σκύλου και της γάτας με νόσημα των ρινικών κοιλοτήτων Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου Διαγνωστική προσέγγιση του σκύλους και της γάτας με νόσημα του λάρυγγα ή της τραχείας Ελαφρύ γεύμα Πρακτική άσκηση Εκπαίδευση σε ενδοσκοπικές πράξεις (ορθόδρομη και ανάστροφη ρινοσκόπηση, λαρυγγοσκόπηση, Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου τραχειοσκόπηση) σε σκύλους (ομάδες έως 6 ατόμων) Λήξη εργασιών σεμιναρίου Απονομή πιστοποιητικών Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου Ι. Λιαπής Δ. Παρδάλη Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου Ι. Λιαπής Δ. Παρδάλη Β. Σταθοπούλου Στις ημέρες μας η χρήση της ενδοσκόπησης στην καθημερινή κλινική πράξη παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και παρέχει το κάτι παραπάνω στις διαγνωστικές και θεραπευτικές δυνατότητες των κτηνιατρείων. Άλλωστε, το κόστος του ενδοσκοπικού εξοπλισμού είναι πλέον προσιτό. Στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου παρουσιάζεται η πιο πρόσφατη γνώση σχετικά με την αρχική αναγνώριση και εντόπιση των νοσημάτων της ανώτερης αναπνευστικής οδού που αρκετές φορές δυσχεραίνουν τον κτηνίατρο και παρέχονται οι προκαταρκτικές γνώσεις για τα είδη των ενδοσκοπίων (άκαμπτα και εύκαμπτα), τον χειρισμό τους και τη χρησιμότητά τους, καθώς και τη διεκπεραίωση των ενδοσκοπικών πράξεων στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. Στο πρακτικό μέρος δίνεται η ευκαιρία εκτέλεσης ενδοσκοπικών πράξεων με όλα τα είδη των ενδοσκοπίων σε σκύλους που βρίσκονται σε γενική αναισθησία. Ειδικότερα, όλοι οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε λαρυγγοσκοπήσεις, τραχειοσκοπήσεις και ρινοσκοπήσεις (ορθόδρομες και ανάστροφες), καθώς και στη λήψη υλικών και στον τρόπο χειρισμού και αποστολής τους στα διάφορα εργαστήρια για ειδικές εξετάσεις. Οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν όλα τα είδη των ενδοσκοπίων (άκαμπτα και εύκαμπτα), με τα οποία θα μπορούσαν να αποκομίσουν χρήσιμες πληροφορίες για τα νοσήματα της ανώτερης αναπνευστικής οδού. Ο ενδοσκοπικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα που θα χρησιμοποιηθούν για την πρακτική εξάσκηση είναι προσφορά της εταιρείας KARL STORZ ENDOSKOPE GREECE M.E.P.E.

5 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΣΩΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ Ώρα Θέμα Συντονιστής Ομιλητής Εκπαιδευτής Προσέλευση εγγραφή Φλεβοαποκάλυψη, ενδοστική χορήγηση Ι. Σάββας Α. Παπαστεφάνου υγρών Διάλειμμα Διαγνωστική περιτοναϊκή πλύση Γ. Καζάκος Μεσοπλεύριος Τ. Αναγνώστου αποκλεισμός Ι. Σάββας Θωρακοκέντηση, Τ. Αναγνώστου θωρακοστομία Προσωρινή τραχειοστομία Γ. Καζάκος Ελαφρύ γεύμα Πρακτική άσκηση Εκπαίδευση τα παραπάνω τεχνικές σε χοίρους (ομάδες έως 5 ατόμων) Ι. Σάββας Τ. Αναγνώστου Γ. Καζάκος Α. Παπαστεφάνου Ι. Σάββας Λήξη εργασιών σεμιναρίου Απονομή πιστοποιητικών Η κλινική πράξη μας έχει διδάξει ότι την κρίσιμη στιγμή που χρειάζεται η εκτέλεση μιας επείγουσας σωστικής τεχνικής δεν αρκεί η καλή θεωρητική κατάρτιση του επεμβαίνοντα, αλλά απαιτείται πρακτική γνώση και εμπειρία. Άλλωστε, πρόκειται για καταστάσεις στις οποίες η πίεση του χρόνου δεν επιτρέπει την αναζήτηση βοήθειας και θέτει τον κτηνίατρο σε θέση ευθύνης. Στο σεμινάριο αυτό προσφέρεται τόσο η θεωρητική κατάρτιση, όσο και η πρακτική εξάσκηση στις πλέον συχνές και χρήσιμες στην καθημερινή πράξη επείγουσες σωστικές τεχνικές. ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ Ώρα Θέμα Συντονιστής Ομιλητής Εκπαιδευτής Προσέλευση εγγραφή Γενικές αρχές, ράμματα και Λ. εξοπλισμός για τη χειρουργική Παπάζογλου του στομάχου και του εντέρου Β. Τσιώλη Διάλειμμα Χειρουργικές τεχνικές του στομάχου Λ. Σ. Κλαδάκης Χειρουργικές τεχνικές του Παπάζογλου εντέρου Λ. Παπάζογλου Ελαφρύ γεύμα Πρακτική άσκηση Εκπαίδευση σε χειρουργικές τεχνικές (γαστροτομή, βιοψία στομάχου, γαστρεκτομή, γαστροπηξία, πυλωροπλαστική, εντεροτομή, βιοψία εντέρου, εντερεκτομή-εντεροαναστόμωση, εντερο-εντεροπηξία) σε σπλάχνα και χοίρους (ομάδες έως 5 ατόμων) Λ. Παπάζογλου Σ. Κλαδάκης Λ. Παπάζογλου Ν. Πράσινος Β. Τσιώλη Λήξη εργασιών σεμιναρίου Απονομή πιστοποιητικών Η χειρουργική του γαστρεντερικού σωλήνα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο ποσοστό των χειρουργικών επεμβάσεων στα μικρά ζώα. Η ιδιαιτερότητα των επεμβάσεων αυτών λόγω του σηπτικού περιεχομένου του γαστρεντερικού σωλήνα, απαιτεί καλή θεωρητική κατάρτιση του χειρουργού και πιστή τήρηση των γενικών χειρουργικών αρχών, στοιχεία τα οποία φιλοδοξεί να καλύψει το σεμινάριο αυτό. Ο χειρουργικός εξοπλισμός και τα αναλώσιμα που θα χρησιμοποιηθούν για την πρακτική εξάσκηση είναι προσφορά της εταιρείας ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ.

6 Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011 Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ώρα Αίθουσα Intervet: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Αίθουσα Β: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Εγγραφές Ενότητα: Σακχαρώδης διαβήτης Ενότητα: Πλαστική & επανορθωτική χειρουργική Μ. Μυλωνάκης: Διάγνωση και θεραπευτική διαχείριση του απλού σακχαρώδη διαβήτη στον σκύλο Ν. Σούμπασης: Σακχαρώδης διαβήτης στη γάτα: Νεότερα δεδομένα σχετικά με τη θεραπεία Β. Γρηγοροπούλου: Χειρουργική ανατομική του δέρματος Β. Τσιώλη: Τεχνικές ελάττωσης της τάσης κατά τη σύγκλειση των δερματικών ελλειμμάτων Λ. Παπάζογλου: Μοσχεύματα του δέρματος. Που και πως χρησιμοποιούνται Διάλλειμα Επίσκεψη στην επιστημονική - εμπορική έκθεση Ενότητα: Θυρεοειδής αδένας Ενότητα: Πλαστική & επανορθωτική χειρουργική S. Daminet: Νεότερα δεδομένα για τον υποθυρεοειδισμό του σκύλου S. Daminet: Νεότερα δεδομένα για τον υπερθυρεοειδισμό της γάτας Λ. Παπάζογλου: Αξονικοί δερματικοί κρημνοί Λ. Κλαμαριάς: Τυχαίοι δερματικοί κρημνοί Ελαφρύ γεύμα Επίσκεψη στην επιστημονική - εμπορική έκθεση Ενότητα: Μαιευτική & αναπαραγωγή Ενότητα: Εργαστηριακή διαγνωστική A. Münnich: Παθολογικές καταστάσεις της κύησης μέχρι και τον τοκετό A. Münnich: Μαιευτικά προβλήματα και αντιμετώπιση της δυστοκίας Μ. Κριτσέπη: Κυτταρολογία του ουροποιητικού συστήματος Α. Χατζής: Ερμηνεία εργαστηριακών ευρημάτων (αιματολογικών και βιοχημικών) των κυριότερων ενδοκρινοπαθειών στην κλινική πράξη Διάλλειμα Επίσκεψη στην επιστημονική - εμπορική έκθεση Ενότητα: Μαιευτική & αναπαραγωγή Ενότητα: Ογκολογία A. Münnich: Παθολογικές καταστάσεις των νεογέννητων: Αίτια, διάγνωση και αντιμετώπιση Χ. Βερβερίδης: Παθολογικές καταστάσεις της λοχείας Δ. Τόντης: Όγκοι της κεφαλής και του τραχήλου Σ. Παπαδημητρίου: Χειρουργική αντιμετώπιση των νεοπλασμάτων της στοματικής κοιλότητας και των γνάθων Εναρκτήρια τελετή Forum (Αίθουσα Intervet) Εγκαίνια επιστημονικής - εμπορικής έκθεσης Δεξίωση υποδοχής Αίθουσα Γ: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ενότητα: Εσωτερική παθολογία Οφθαλμολογία Ενότητα: Αναισθησιολογία Αναλγησία Ενότητα: Χειρουργική μαλακών ιστών Νευροχειρουργική Ενότητα: Εσωτερική παθολογία

7 Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Ώρα Αίθουσα Intervet: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Αίθουσα Β: ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ Ενότητα: Ουροποιητικό σύστημα D. Gunn-Moore: Αιτιολογία και διάγνωση του συνδρόμου της κατώτερης ουροφόρου οδού της γάτας D. Gunn-Moore: Θεραπεία του συνδρόμου της κατώτερης ουροφόρου οδού της γάτας. Παρουσίαση κλινικών περιστατικών Ενότητα: Νευροχειρουργική Γ. Καζάκος: Κλινική εξέταση και νευροανατομική εντόπιση των παθήσεων του νωτιαίου μυελού Σ. Βλαχόπουλος: Διαφορική διάγνωση των παθήσεων του νωτιαίου μυελού Γ. Καζάκος: Συχνότερες παθήσεις του νωτιαίου μυελού στη γάτα Σ. Βλαχόπουλος: Συχνότερες παθήσεις του νωτιαίου μυελού στον σκύλο Διάλλειμα Επίσκεψη στην επιστημονική - εμπορική έκθεση Ενότητα: Ουροποιητικό σύστημα Ενότητα: Νευροχειρουργική Δ. Παρδάλη: Αποτελούν τα ευρήματα της εξέτασης του ούρου χρήσιμους βιολογικούς δείκτες; Κ. Αδαμαμά-Μωραΐτου: Νεοπλάσματα της κατώτερης ουροφόρου οδού στον σκύλο: Πόσο έχουμε προχωρήσει; Σ. Βλαχόπουλος: Διαχείριση των περιστατικών προβολής μεσοσπονδύλιου δίσκου Γ. Καζάκος: Διαχείριση των περιστατικών κάκωσης της σπονδυλικής στήλης) Ν. Κοντογεώργου: Γενικές αρχές φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης στα νευροχειρουργικά περιστατικά Αίθουσα Γ: ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ενότητα: Απεικονιστική Ιπποειδή Ενότητα: Παθολογική ανατομική Μαιευτική Εργαστηριακή διαγνωστική Ελαφρύ γεύμα Επίσκεψη στην επιστημονική - εμπορική έκθεση Γενική Συνέλευση ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. (Αίθουσα Intervet) Ενότητα: Οδοντιατρική Ενότητα: Ο βυθός του οφθαλμού P. Fahrenkrug: Συστηματική προσέγγιση της αιτιοπαθογένειας, της θεραπευτικής αντιμετώπισης και της πρόληψης της περιοδοντικής νόσου του σκύλου P. Fahrenkrug: Περιοδοντική νόσος της γάτας: ένα πρόβλημα που παραμένει δισεπίλυτο Ι. Λιαπής: Ο φυσιολογικός βυθός του οφθαλμού Ε. Σκούντζου: Ο παθολογικός βυθός του οφθαλμού. Επίκτητα νοσήματα Α. Κομνηνού: Ο παθολογικός βυθός του οφθαλμού. Κληρονομικά νοσήματα Ι. Λιαπής: Η ηλεκτροφυσιολογική εξέταση του αμφιβληστροειδή Λήξη εργασιών Βράβευση ελεύθερων ανακοινώσεων (Αίθουσα Intervet) Ενότητα: Ορθοπαιδική Φυσικοθεραπεία

8 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Επιστημονική έκθεση Κατά τη διάρκεια του 2 ου Forum θα λειτουργήσει επιστημονική - εμπορική έκθεση κτηνιατρικών φαρμάκων, εξοπλισμού, αναλωσίμων, διατροφικών προϊόντων, βιβλίων κ.ά. που ενδιαφέρουν τους κτηνιάτρους των ζώων συντροφιάς, αλλά και τους φοιτητές - μέλλοντες συναδέλφους. Κοινωνικό πρόγραμμα Η τελετή έναρξης του 2 ου Forum θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας του Συνεδρίου στην αίθουσα Intervet και θα ακολουθήσει δεξίωση υποδοχής στον χώρο της επιστημονικής - εμπορικής έκθεσης. Γενική συνέλευση ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. Την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλλείματος ( ), θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. στην αίθουσα Intervet. Γλώσσα Επίσημη γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Ελληνική. Για τους ξενόγλωσσους ομιλητές, οι εισηγήσεις των οποίων θα γίνουν στα αγγλικά, θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά. Ενημέρωση για τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών & το κάπνισμα Ύστερα από απαίτηση πολλών ομιλητών και εκπαιδευτών, δεν επιτρέπεται η καταγραφή των διαλέξεων και των σεμιναρίων με φωτογραφική μηχανή ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα από τους συνέδρους. Επίσης δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στις αίθουσες κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων. Σας ενημερώνουμε ότι το κάπνισμα τόσο στην Κλινική Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής, όσο και στο Grand Hotel Palace επιτρέπεται μόνο στους εξωτερικούς χώρους. Εγγραφές Για όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. ή να πληρώσουν τη συνδρομή τους για το 2011 (20 ), θα υπάρξει ειδικό γραφείο στη Γραμματεία του 2 ου Forum κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου. Συνεδριακοί χώροι Τα προσυνεδριακά σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Κλινικής Ζώων Συντροφιάς της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. (Διεύθυνση: Σταύρου Βουτυρά 11, Θεσσαλονίκη), ενώ το διήμερο Συνέδριο, η επιστημονική - εμπορική έκθεση και οι εκδηλώσεις του 2 ου Forum θα πραγματοποιηθούν στο Grand Hotel Palace (Διεύθυνση: Μοναστηρίου , Θεσσαλονίκη, Τηλ.: , Ιστοχώρος: Συγκοινωνίες Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνέδρων παραθέτονται τα λεωφορεία (τηλ. ΟΑΣΘ 185, που διέρχονται από: την Κλινική Ζώων Συντροφιάς: όλα τα λεωφορεία που έχουν ως αφετηρία ή τέρμα τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης. το Grand Hotel Palace: λεωφορεία Νο 8, 9, 19, 51, 52 και 54. Το ξενοδοχείο διαθέτει μικρό λεωφορείο, το οποίο σε τακτά χρονικά διαστήματα πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς το κέντρο της Θεσσαλονίκης, για την δωρεάν μεταφορά των πελατών του (περισσότερες πληροφορίες στην Υποδοχή του ξενοδοχείου).

9 Δελτίο Εγγραφής & Κράτησης Ξενοδοχείου Για να εγγραφείτε στο 2 ο Forum Κτηνιατρικής Ζώων Συντροφιάς παρακαλούμε συμπληρώστε με ευανάγνωστα γράμματα και αποστείλετε το παρόν "Δελτίο Εγγραφής & Κράτησης Ξενοδοχείου" το αργότερο μέχρι 20 Φεβρουαρίου 2011 στη Γραμματεία του Forum. Εγγραφές θα γίνονται και επί τόπου κατά τη διάρκεια του Forum. Το Δελτίο είναι προσωπικό και μόνο συνοδά μέλη μπορούν να συμπεριληφθούν. Για την εγγραφή σας στα Σεμινάρια απαιτείται η προηγούμενη αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση στο οποίο θα αναγράφεται με σειρά προτεραιότητας η προτίμησής σας προκειμένου να ελεγχθεί η διαθεσιμότητά τους. Αμέσως μετά την αποστολή του απαντητικού μηνύματος, εφόσον αυτό είναι θετικό, μπορείτε να προχωρήσετε στην εγγραφή σας με τη συμπλήρωση του Δελτίου. Δικαίωμα συμμετοχής Το δικαίωμα συμμετοχής για το Συνέδριο έχει καθοριστεί ως εξής: Κόστος συμμετοχής στο Συνέδριο ( ) εγγραφή πριν από τις εγγραφή μετά τις Κτηνίατροι μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ Κτηνίατροι μη μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ Φοιτητές (προ- & μετα-πτυχιακοί)* μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ Φοιτητές (προ- & μετα-πτυχιακοί)* μη μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ *: απαιτείται βεβαίωση από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματος Το δικαίωμα συμμετοχής για τα Σεμινάρια έχει καθοριστεί ως εξής: Κόστος συμμετοχής στα Σεμινάρια ( ) ΠΡΟΣΟΧΗ! ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ εγγραφή πριν από τις εγγραφή μετά τις Κτηνίατροι μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ Κτηνίατροι μη μέλη Ε.Ε.Κ.Ζ.Σ Η εγγραφή στα Σεμινάρια δεν περιλαμβάνει την παρακολούθηση του Συνεδρίου Μέλη της ΕΛ.Ε.Κ.Ζ.Σ. θεωρούνται όσοι έχουν εγγραφεί ή θα εγγραφούν κατά τη διάρκεια του Forum Διαμονή Η Οργανωτική Επιτροπή έχει εξασφαλίσει επαρκή αριθμό δωματίων σε χαμηλότερες από τις τρέχουσες τιμές στο Grand Hotel Palace. Οι τιμές ανά δωμάτιο και ημέρα (συμπεριλαμβάνεται πρωινό με αμερικάνικου τύπου μπουφέ, όλοι οι φόροι και ελεύθερη χρήση του γυμναστηρίου, της σάουνας και της εσωτερικής θερμαινόμενης πισίνας του ξενοδοχείου) είναι: Deluxe Μονόκλινο: 95 και Deluxe Δίκλινο: 110. Η κράτηση των δωματίων στις τιμές αυτές μπορεί να γίνει μόνο μέσω της Γραμματείας του 2 ου Forum και ισχύουν μόνο για τους συμμετέχοντες στο Forum και τα συνοδά μέλη, καθώς και για τα στελέχη των εταιρειών-χορηγών του Forum.

10

11 Γραμματεία 2 ου Forum Τη γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει η εταιρεία: Διεύθυνση: Ιωάννη Πολέμη Θεσσαλονίκη Τηλέφωνο & Fax: Ε-mail: Website:

12

Γενικές Πληροφορίες 2. Χρονοδιάγραμμα-Θεματολογία 3 Χορηγικές Δραστηριότητες 4. Διαδικασία Συμμετοχής-Οικονομική Πολιτική 10

Γενικές Πληροφορίες 2. Χρονοδιάγραμμα-Θεματολογία 3 Χορηγικές Δραστηριότητες 4. Διαδικασία Συμμετοχής-Οικονομική Πολιτική 10 ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΣ ΕΤΑΙΙΡΕΙΙΕΣ ΧΟΡΗΓΙΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΙΟΤΗΤΕΣ ΟΜΑΔΙΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΙΣ ΔΙΙΑΜΟΝΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 2 Χρονοδιάγραμμα-Θεματολογία 3 Χορηγικές Δραστηριότητες 4 Διαδικασία Συμμετοχής-Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

MEMBER OF THE CPLOL-LCSTL

MEMBER OF THE CPLOL-LCSTL 1 ΒΑΣΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών - Λογοθεραπευτών κρίνει σκόπιµο αλλά και σηµαντικό να καθορίσει τα βασικά κριτήρια της αρχικής εκπαίδευσης στη Λογοπεδική, όπως αυτά καθορίζονται σήµερα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: CONGRESS WORLD EVENT TRAVEL Μαιάνδρου 23 Αθήνα Τηλ. 210 7242260, Φαξ. 210 7210069, e-mail: info@congressworld.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: CONGRESS WORLD EVENT TRAVEL Μαιάνδρου 23 Αθήνα Τηλ. 210 7242260, Φαξ. 210 7210069, e-mail: info@congressworld. ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αξιότιμοι κύριοι, Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) διοργανώνει το 8 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καρδιομεταβολικών Παραγόντων

Διαβάστε περισσότερα

6 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

6 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Προκαταρκτικό Πρόγραμμα 6 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ Αθήνα, 9-11 Νοεμβρίου 2006 ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΑΪΣ Κλινική Χηµεία χωρίς σύνορα http://www.eekx-kb.gr/6thcongress Οργάνωση: EEKX-KB Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Η επιτροπή ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ Δρ. Ανδρέα Σερέτη για την συναντίληψη και την ενεργό στήριξη στο έργο της.

Η επιτροπή ευχαριστεί τον Πρόεδρο του ΚΕΣΥ Δρ. Ανδρέα Σερέτη για την συναντίληψη και την ενεργό στήριξη στο έργο της. ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ Την Ίδρυση Επιστημονικών Εταιριών των Ιατρικών Ειδικοτήτων, Ινστιτούτου Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας του ΚΕΣΥ Την απόκτηση Ιατρικής Ειδικότητας και Τη

Διαβάστε περισσότερα

THEMA team Τηλ.210 6107213, Φαξ. 210 6107864 e-mail: info@themateam.gr

THEMA team Τηλ.210 6107213, Φαξ. 210 6107864 e-mail: info@themateam.gr Ε Ν Τ Υ Π Ο Χ Ο Ρ Η Γ Ι Ω Ν 1 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αξιότιμοι κύριοι, Η Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα (Ε.Μ.Πα.Κ.Α.Ν.) διοργανώνει το 7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ Β Εκδοση Σεπέμβριος 2010 2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΕΓΕΙΑ Η ΕΛΕΓΕΙΑ, παρ όλες τις αντίξοες συνθήκες,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Αναμόρφωση Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Αναμόρφωση Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ «Την απόκτηση ιατρικής ειδικότητας, τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των ιατρών, την αναμόρφωση του ΚΕΣΥ, την Ίδρυση Επιστημονικών Ιατρικών Κοινοτήτων και άλλες διατάξεις». Άρθρο 1 Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

33 ο Ετήσιο Συνέδριο O.T.E.MA.Θ.

33 ο Ετήσιο Συνέδριο O.T.E.MA.Θ. Ξενοδοχείο MAKEDONIA PALACE Θεσσαλονίκη 2 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί Κύριοι, Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην όμορφη Θεσσαλονίκη, στο 33 ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας

Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση Έκδοση 2008 Τόμος 2: Εγχειρίδιο Οδηγιών Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Γενεύη Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑTΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ 2012-2013 Συντελεστές Την έντυπη έκδοση του οδηγού επιμελείται συστηματικά κάθε χρόνο η Επιτροπή Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος, την οποία ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Κ Η Σ Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ

Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ν Τ Ι Κ Η Σ Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η πρόσβαση στη γνώση αποτελεί δύναμη δημιουργίας για τα άτομα και τις κοινωνίες. Σε μια εποχή, που η παγκοσμιοποίηση προσφέρει ανεξάντλητες μορφωτικές ευκαιρίες στη νέα γενιά και παράλληλα

Διαβάστε περισσότερα

8ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

8ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ Ελληνική Εταιρεία για τη Μελέτη των Οφθαλμικών Φλεγμονών και Λοιμώξεων (ΕΕΜΟΦΛ) 8ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΦΘΑΛΜΙΚΩΝ ΦΛΕΓΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ 5, 6 & 7 Δεκεμβρίου 2014 Makedonia Palace, Θεσσαλονίκη A ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νευροχειρουργική. 9η Επιστημονική Συνάντηση. Αθήνα 28-30 Μαΐου 2015. Πανελλήνιο Συνέδριο. www.enxe.gr/congress2015. Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής

Νευροχειρουργική. 9η Επιστημονική Συνάντηση. Αθήνα 28-30 Μαΐου 2015. Πανελλήνιο Συνέδριο. www.enxe.gr/congress2015. Νοσηλευτών Νευροχειρουργικής 29ο & Νοσηλευτών www.enxe.gr/congress2015 1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1 &Νοσηλευτών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής / Δ.Σ. Επιτροπές & Προσκεκλημένοι Διεθνείς Ομιλητές Θεματικές Ενότητες

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 06 Γιατί να γίνεται Χορηγός στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας;

Περιεχόμενα. 06 Γιατί να γίνεται Χορηγός στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας; 1 Περιεχόμενα 03 Οργάνωση 05 Γενικές Πληροφορίες 05 Εγγραφές 06 Γιατί να γίνεται Χορηγός στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δερματολογίας και Αφροδισιολογίας; 06 Πλεονεκτήματα Χορηγίας 06 Προβολή Συνεδρίου 07

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ 20 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ. ΠΡΑΚΤΙΚΑ 17ου ΕΤΗΣΙΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γ.Ν.Α. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΘΗΝΑ 20 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ: 1945 ΤΟΜΟΣ 74 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 1 2012 ΕΠΑΙΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ VOLUME 74 SUPPLEMENT NUMBER

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV) [ΕΛΛΗΝΙΚΗ HPV ΕΤΑΙΡΕΙΑ]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV) [ΕΛΛΗΝΙΚΗ HPV ΕΤΑΙΡΕΙΑ] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΙΟΥ ΤΩΝ ΘΗΛΩΜΑΤΩΝ (HPV) [ΕΛΛΗΝΙΚΗ HPV ΕΤΑΙΡΕΙΑ] ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος: ΑΓΟΡΑΣΤOΣ Θ. Αντιπρόεδρος: ΛΑΜΠΡOΠΟΥΛΟΣ Α. Γραμματέας: ΓΑΛΛH Α. Ταμίας: ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤIΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ. Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ http://www.elemedu.upatras.gr ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Ακαδημαϊκού Έτους 2012-201 Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσ Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ EKΘΕΣΗ - ΧΟΡΗΓΙΕΣ Ξενοδοχείο ALDEMAR Ολυμπία Αγαπητοί Κύριοι, Η εταιρεία μας ERA Ltd έχει αναλάβει την πλήρη διοργάνωση του 47 ου Πανελληνίου Οφθαλμολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α news Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2 0 1 4 T E Y X O Σ 0 6 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Δορυλαίου 24, Πλατεία Μαβίλη, 115 21 Αθήνα Τηλ.: 210 6475000 Fax: 210 6475005 email: info@athinaiki-mediclinic.gr www.athinaiki-mediclinic.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ TECHNOLOGICAL EDUCATIONAL INSTITUTE of PELOPONNESE ΈΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (πρώην ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ) Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα, 12-14 Νοεμβρίου 2015 YYΔιοικητικό Συμβούλιο ΕΑΕ και Οργανωτική Επιτροπή Πρόεδρος: Αντιπρόεδροι: Γεν. Γραμματέας: Ειδικός Γραμματέας: Ταμίας: Μέλη: YYΕπιστημονική Επιτροπή Πρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

22 o Συνέδριο 8-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011. Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής. Με Πανελλήνια & Διεθνή συμμετοχή. Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής

22 o Συνέδριο 8-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011. Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής. Με Πανελλήνια & Διεθνή συμμετοχή. Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής Ελληνική Εταιρεία Πυρηνικής Ιατρικής 22 o Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής 8-10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 Με Πανελλήνια & Διεθνή συμμετοχή Ξενοδοχείο Thraki Palace - Αλεξανδρούπολη Συμμετέχουν: Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Τµήµα Βασικών Ιατρικών Μαθηµάτων

Γενικό Τµήµα Βασικών Ιατρικών Μαθηµάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τ. Ε. Ι. Α Θ Η Ν Α Σ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΏΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ HELLENIC REPUBLIC Τ. Ε.Ι. A Τ Η Ι Ν A S FACULTY OF HEALTH & CARING PROFESSIONS GENERAL

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Anytime Health Value

ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ. Anytime Health Value ΒΙΒΛΙΟ ΟΡΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Anytime Health Value INTERAMERICAN ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε. 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Anytime Health Value, ένα μοναδικό πρόγραμμα ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Προγραµµάτων και Εκπαίδευσης

Κανονισµός Προγραµµάτων και Εκπαίδευσης Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Θεσσαλονίκης Ινστιτούτο ια Βίου Εκπαίδευσης Κανονισµός Προγραµµάτων και Εκπαίδευσης Φεβρουάριος 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 Έγκριση Προγραµµάτων Άρθρο 2 Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

6-10 Μαΐου. Μέσα Προβολής. 2015 Ξενοδοχείο Makedonia Palace Θεσσαλονίκη. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. www.endo.

6-10 Μαΐου. Μέσα Προβολής. 2015 Ξενοδοχείο Makedonia Palace Θεσσαλονίκη. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ Ελληνικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας. www.endo. Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία Πανελλήνια Ένωση Ενδοκρινολόγων 42 o Υπό την αιγίδα Μέσα Προβολής o o ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα η πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων

Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων Πανελλήνιο Συνέδριο Ελέγχου Λοιμώξεων Ξενοδοχείο Classical Athens Imperial, Αθήνα 1η Ανακοίνωση Χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (C.M.E.) Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ

ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΕΠ-Υ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ A. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Συντονιστές: Κατερίνα Μανιαδάκη και Ευθύμιος Κάκουρος Συνολική διάρκεια: επτά μήνες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα