Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών."

Transcript

1 Επί τάπητος κεντρικά ζητήματα Υγείας 10/3/ :00:00 μμ Σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας πραγματοποιείται το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στις Μαρτίου Το συνέδριο που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του ΔΣ της για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των καρδιολόγων της χώρας.

2 Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής (11/3/2016, ώρες μ.μ., Αίθουσα Νίτσα Λιάπη-1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή». Μέσα από το ποικίλο επιστημονικό του πρόγραμμα όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ, Ιωάννης Καλλικάζαρος εκτός από ομιλίες υψηλού επιπέδου, δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να προβάλουν το έργο τους αποκομίζοντας σημαντική συνεδριακή εμπειρία.

3 Τρίκαλα: Στην Καλαμπάκα το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων ΕΙΔΗΣΕΙΣ, Λάρισα, Περιφερειακοι σταθμοι Εξειδικευμένες δράσεις, όπως αυτές του σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα φιλοξενηθεί στην Καλαμπάκα και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι τριήμερες (11 έως 14 Μαρτίου) και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Divani. Στο περιθώριο του Συνεδρίου και στην προσπάθεια της Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, οργανώνεται το δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, από εξειδικευμένα μέλη της Ομάδας Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, με την εκπαίδευση να είναι τετράωρη και η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμπάκας, στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στον Δήμο (τηλ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

4 Eπί τάπητος κεντρικά ζητήματα Υγείας Σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας πραγματοποιείται το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στις Μαρτίου Σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας πραγματοποιείται το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στις Μαρτίου Το συνέδριο που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας,

5 Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του ΔΣ της για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των καρδιολόγων της χώρας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής (11/3/2016, ώρες μ.μ., Αίθουσα Νίτσα Λιάπη-1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή». Μέσα από το ποικίλο επιστημονικό του πρόγραμμα -όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ, Ιωάννης Καλλικάζαρος- εκτός από ομιλίες υψηλού επιπέδου, δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να προβάλουν το έργο τους αποκομίζοντας σημαντική συνεδριακή εμπειρία.

6 Καλαμπάκα: Οι Κ.Κ Καλλικάζαρος Και Φούσας Ενημέρωσαν Για Τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων - Ξεκινήσε Το 11ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Kalabakacity.Gr :44:03 Ειδήσεις / Τρίκαλα / Ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν σεμινάριο έγινε σήμερα στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα "Νιτσα Λιάπη" της πόλης μας Ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν σεμινάριο έγινε σήμερα στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα "Νιτσα Λιάπη" της πόλης μας με αφορμή την διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ. Ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας έδωσαν δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη-Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου τις οποίες όλοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, ενημέρωσαν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Η κατατοπιστική ενημέρωση έληξε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου κ. Ράντου και απονομή αναμνηστικών στους ομιλούντες ενώ οι συμμετέχοντες πήραν τις σχετικές βεβαιώσεις.

7 Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣΤΡΙΚΑΛΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 29/02/ :22 Αξιολόγηση: (0ψήφοι) Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα Share Like us Tweet Follow us Plus One Εξειδικευμένες δράσεις, όπως αυτές του σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα φιλοξενηθεί στην Καλαμπάκα. Οι εργασίες του συνεδρίου που διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας, θα είναι τριήμερες (11 έως 14 Μαρτίου) και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Divani. Στο περιθώριο του Συνεδρίου και στην προσπάθεια της Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, οργανώνεται το δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, από εξειδικευμένα μέλη της Ομάδας Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, με την εκπαίδευση να είναι τετράωρη και η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμπάκας, στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στον Δήμο (τηλ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες). Πηγή: ΕΡΤ

8 Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ Eκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών στο συνέδριο, παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας. Δημοσίευση: 15 Μαρτίου Google σχόλια Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στο οποίο εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

9 Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας "Λαϊκό". Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Κωνσταντοπούλειου- Αγία Όλγα". Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης. Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.

10 Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ Eκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών στο συνέδριο, παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας. Δημοσίευση: 15 Μαρτίου Google σχόλια Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στο οποίο εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

11 Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας "Λαϊκό". Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Κωνσταντοπούλειου- Αγία Όλγα". Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης. Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.

12 Στην Καλαμπάκα το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ 02 Μαρ :15:31 Υγεία Πραγματοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα στην Καλαμπάκα, (Divani Meteora Hotel) όπως σήμερα ανακοινώθηκε, το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) και συγκεκριμένα στο διάστημα Μαρτίου Το συνέδριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων Καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των Καρδιολόγων της χώρας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας - σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής (11/3/2016, ώρες μ.μ., Αίθουσα Νίτσα Λιάπη-1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή».

13 Στο ποικίλο επιστημονικό του πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος, αναμένονται ομιλίες και σχολιασμοί υψηλού επιπέδου από έγκριτους Καρδιολόγους σε θέματα από όλο το φάσμα της σύγχρονης Καρδιολογίας. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να προβάλουν το έργο τους αποκομίζοντας σημαντική συνεδριακή εμπειρία, δεν παραλείπει ο ίδιος να τονίσει.

14 Ξεκινάει σήμερα το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμπάκα (Divani Meteora Hotel) στο διάστημα Μαρτίου Το συνέδριο, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων Καρδιολόγων και όχι μόνο... Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε ένα συνέδριο υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των Καρδιολόγων της χώρας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας

15 Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουνδωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής (11/3/2016, ώρες 17:00-21:00, Αίθουσα Νίτσα Λιάπη-1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή». Δείτε το πρόγραμμα του συνεδρίου πατώντας στην παρακάτω εικόνα.

16 Στην Καλαμπάκα από σήμερα το 11o Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων - Δωρεάν σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Ξεκινάει σήμερα το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στην Καλαμπάκα (Divani Meteora Hotel) και θα διαρκέσει έως τις 14 Μαρτίου Το συνέδριο, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων Καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των Καρδιολόγων της χώρας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής σήμερα από τις έως τις μ.μ., Αίθουσα Νίτσα Λιάπη -1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή». Πρακτική επίδειξη και εξάσκηση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή

17 Καλαμπάκα 11 Μαρτίου 2016, ώρες μ.μ. Αίθουσα "Νίτσα Λιάπη", 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, από σήμερα 11 έως τις 14 Μαρτίου (Ξενοδοχείο DIVANI METEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή για τους πολίτες της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Η 4ωρη εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Τι είναι Καρδιακή Ανακοπή: Καρδιακή Ανακοπή είναι η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας και της αναπνοής με τελικό αποτέλεσμα την ανεπαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος στα ζωτικά όργανα. Κάθε 45 δευτερόλεπτα μία Καρδιακή Ανακοπή συμβαίνει στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ποσοστό ~20% των Ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους, χωρίς προειδοποιητικά σημεία. Τι είναι Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά. Η ΚΑΡΠΑ είναι παραδεκτή ιατρική πράξη και θεωρείται σήμερα ατομικό δικαίωμα, αφού η έγκαιρη πραγματοποίηση της από παρευρισκόμενο (μέσα σε 1-2 λεπτά) μπορεί να οδηγήσει σε >60% επιβίωση. Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ. Επιπλέον, οι απλοί πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ναυαγοσώστες, οι Εκπαιδευτικοί κλπ., επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας καλούν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

18 Ενημερωτικές ομιλίες στην Καλαμπάκα για την Πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις Το έμφραγμα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα και είναι επιβεβλημένη τόσο η Πρόληψη όσο και η Γνώση για την Υγεία της Καρδιάς! Με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στην Καλαμπάκα και μαζί με το Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 5.00 μ.μ., ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα, στις 20.00μ.μ. (Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη-Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι η μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και η πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας στις τοπικές κοινωνίες.

19 Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ του 11ου Συνεδρίου καρδιαγγειακών παθήσεων στην Καλαμπάκα Ενδιαφέρουσες διαλέξεις για τους παράγοντες κινδύνου καρδιοαγγειακών νόσων και την πρόληψη και αντιμετώπιση του οξέως εμφράγματος του μυοκαρδίου, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που ξεκινά την Παρασκευή στο ξενοδοχείο "Divani στην Καλαμπάκα και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Με αφορμή το Συνέδριο, οι εργασίες του οποίου θα είναι τετραήμερες, καθώς και το Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που έχει προγραμματιστεί στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαρτίου στην αίθουσα "Νίτσα Λιάπη"στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας, το βράδυ της ίδιας ημέρας (8 μ.μ.) και στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθούν δύο σύντομες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους παράγοντες κινδύνου καρδιοαγγειακών νόσων.ομιλητές θα είναι ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας (ΠΙΕΔΚΑΡ) Ιωάννης Καλλικάζαρος και ο πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Στέφανος Φούσας. Στόχος των διαλέξεων, όπως ανέφερε μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ ο κ. Καλλικάζαρος, είναι"να ενημερωθούν οι πολίτες τόσο για τους παράγοντες που συντελούν στα καρδιοαγγειακά νοσήματα, αλλά και πώς ο πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου ".Ως βασικούς παράγοντες των καρδιοαγγειακών νόσων σημείωσε, δε, την υπέρταση, το κάπνισμα, τον διαβήτη, την χοληστερίνη και την παχυσαρκία, ενώ αναφερόμενος σε στοιχεία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας (Π.Ο.Υ.) πρόσθεσε πως "το 2030 εκτιμάται ότι άνθρωποι παγκοσμίως θα χάσουν τη ζωή τους από καρδιαγγειακά νοσήματα ".Με βάση την ίδια πηγή (Π.Ο.Υ.) στοιχείων του 2015, "σε επίπεδο Ευρώπης καταγράφονται ετησίως 4,3 εκατομμύρια θάνατοι, ποσοστό 48% του συνόλου των θανάτων από κάθε αιτία", κάτι που αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι το έμφραγμα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα την πρώτη αιτία ασθενειών και θανάτου. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες στην πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας.

20 1ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων Στα πλαίσια των εργασιών η ΠΙΕΔΚΑΡ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙA ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ) θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝΣεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή από εξειδικευμένα μέλη της Ομάδας Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας.Η εκπαίδευση θα είναι 4-ωρη και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ» την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 από τις μέχρι Στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης.Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Δήμο Καλαμπάκας και στο τηλέφωνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

21 Πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης αποτέλεσε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ in Τοπικά νέα / Τρίκαλα Σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας πραγματοποιηθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας). Το συνέδριο αποτέλεσε πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναδείχτηκαν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήσαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Μέσα από το ποικίλο επιστημονικό του πρόγραμμα -όπως αναφέρει στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ, Ιωάννης Καλλικάζαρος- εκτός από ομιλίες υψηλού επιπέδου, δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να προβάλουν το έργο τους αποκομίζοντας σημαντική συνεδριακή εμπειρία. - See more at:

22 Ενημερωτικές ομιλίες για την Πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις Αρθρογράφος: trikalanews ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 07:30 Το έμφραγμα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα και είναι επιβεβλημένη τόσο η Πρόληψη όσο και η Γνώση για την Υγεία της Καρδιάς! Με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στην Καλαμπάκα και μαζί με το Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 17.00μ.μ., ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα, στις 20.00μ.μ. (Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη-Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι η μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και η πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας στις τοπικές κοινωνίες.

23 Σεμινάριο ΚΑΡΠΑ στην Καλαμπάκα Δημοσίευση: Βασίλης Αλεξίου Στις Δευ, 07/03/ :44 Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, στο διάστημα Μαρτίου (ΞενοδοχείοDIVANIMETEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή για τους πολίτες της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η 4ωρη εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του EuropeanResuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας καλούν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

24 Στην Καλαμπάκα το συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Εξειδικευμένες δράσεις, όπως αυτές του σεμιναρίου Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα φιλοξενηθεί στην Καλαμπάκα και διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας. Οι εργασίες του συνεδρίου θα είναι τριήμερες (11 έως 14 Μαρτίου) και θα διεξαχθούν στο ξενοδοχείο Divani. Στο περιθώριο του Συνεδρίου και στην προσπάθεια της Ιατρικής Εταιρείας Διευθυντών Καρδιολογίας να συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, οργανώνεται το δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου απινιδωτή, από εξειδικευμένα μέλη της Ομάδας Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η συγκεκριμένη εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας, με την εκπαίδευση να είναι τετράωρη και η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα Νίτσα Λιάπη, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Καλαμπάκας, στο τέλος του σεμιναρίου θα χορηγηθεί σχετικό πιστοποιητικό παρακολούθησης, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στον Δήμο (τηλ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

25 Καλαμπάκα: Ενημερωτικές ομιλίες για την Πρόληψη από τις Καρδιοαγγειακές Παθήσεις Το έμφραγμα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα και είναι επιβεβλημένη τόσο η Πρόληψη όσο και η Γνώση για την Υγεία της Καρδιάς! Με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στην Καλαμπάκα και μαζί με το Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 17.00μ.μ., ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα, στις 20.00μ.μ. (Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη-Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι η μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και η πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας στις τοπικές κοινωνίες.

26

27 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα Αρχική» Διάφορα» Υγεία Ομορφιά» 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα 02/03/ :59 από Χριστόφορος Παπαθανασίου Πρακτική επίδειξη και εξάσκηση πολιτών στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή Καλαμπάκα 11 Μαρτίου 2016, ώρες μ.μ. Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, στο διάστημα Μαρτίου (Ξενοδοχείο DIVANI METEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή για τους πολίτες της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Η 4ωρη εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Τι είναι Καρδιακή Ανακοπή: Καρδιακή Ανακοπή είναι η αιφνίδια διακοπή της κυκλοφορίας και της αναπνοής με τελικό αποτέλεσμα την ανεπαρκή παροχή οξυγονωμένου αίματος στα ζωτικά όργανα. Κάθε 45 δευτερόλεπτα μία Καρδιακή Ανακοπή συμβαίνει στην Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ποσοστό ~20% των Ανακοπών συμβαίνει σε δημόσιους χώρους, χωρίς προειδοποιητικά σημεία. Τι είναι Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) είναι η υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών, δηλαδή της αναπνοής και της κυκλοφορίας, με απλά μέσα, μέχρι να φθάσει η εξειδικευμένη βοήθεια. Περιλαμβάνει την εφαρμογή Θωρακικών Συμπιέσεων και Εμφυσήσεων, καθώς και Απινίδωσης. Απινίδωση είναι η χορήγηση ηλεκτρικού ρεύματος και Απινιδωτής η συσκευή που διοχετεύει αυτό το κατάλληλο

28 ηλεκτρικό ρεύμα στην καρδιά. Η ΚΑΡΠΑ είναι παραδεκτή ιατρική πράξη και θεωρείται σήμερα ατομικό δικαίωμα, αφού η έγκαιρη πραγματοποίηση της από παρευρισκόμενο (μέσα σε 1-2 λεπτά) μπορεί να οδηγήσει σε >60% επιβίωση. Ποιοι μπορούν να παρακολουθήσουν το σεμινάριο ΚΑΡΠΑ Οι Εργαζόμενοι Υγείας (ιατροί, νοσηλευτές, διασώστες ΕΚΑΒ) πρέπει να είναι εκπαιδευμένοι στην ΚΑΡΠΑ. Επιπλέον, οι απλοί πολίτες, στο σύνολό τους, αλλά κυρίως όσοι επαγγελματικά ανήκουν σε ομάδες εμπλεκόμενες στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, όπως είναι τα Σώματα Ασφαλείας, το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Ναυαγοσώστες, οι Εκπαιδευτικοί κλπ., επιβάλλεται να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή. Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας καλούν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

29 11o Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων Μαρτίου Σας κάνουμε γνωστό ότι στην Καλαμπάκα κατά το τριήμερο Μαρτίου 2016 θα λάβει χώρα το 11o Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων (ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΔΙΒΑΝΙ). Στα πλαίσια των εργασιών η ΠΙΕΔΚΑΡ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙA ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ) θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή από εξειδικευμένα μέλη της Ομάδας Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η Εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμπάκας. Η εκπαίδευση θα είναι 4-ωρη και θα λάβει χώρα στην Αίθουσα «ΝΙΤΣΑ ΛΙΑΠΗ» την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 από τις μέχρι Στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στο Δήμο Καλαμπάκας και στο τηλέφωνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

30 Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για όλους τους πολίτες της Καλαμπάκας Υποβλήθηκε από fatsimare την Τρί, 08/03/ :06. Δείτε και άλλα θέματα στην ενότητα: Τρικαλινά χαμπέρια Καλαμπάκα 11 Μαρτίου 2016, ώρες μ.μ. Αίθουσα "Νίτσα Λιάπη", 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Δηλώσεις Συμμετοχής στον Δήμο Καλαμπάκας, τηλ.: Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, στο διάστημα Μαρτίου (Ξενοδοχείο DIVANI METEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή για τους πολίτες της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.Η 4ωρη εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας καλούν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

31 Στην Καλαμπάκα το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ Δημοσιεύτηκε στις: 03 Μαρτίου, 2016 στην κατηγορία: Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ σχόλια : 0 Πραγματοποιείται το επόμενο χρονικό διάστημα στην Καλαμπάκα, (Divani Meteora Hotel) όπως σήμερα ανακοινώθηκε, το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) και συγκεκριμένα στο διάστημα Μαρτίου Το συνέδριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, αποτελεί πυρήνα σημαντικής επιστημονικής γνώσης και θα συγκεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών εκατοντάδων Καρδιολόγων και όχι μόνο. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα αναδειχτούν ποικίλα πεδία που αφορούν όλο το φάσμα της Καρδιολογίας και καταξιωμένοι επιστήμονες από όλη την Ελλάδα θα πραγματοποιήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ομιλίες. Παράλληλα θα δοθεί η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να αναδείξουν το έργο τους συμμετέχοντας σε μια επιστημονική συνάντηση υψηλών προδιαγραφών. Εκείνο που καθιστά το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι οι πολλές παρουσιάσεις Ενδιαφερόντων Περιστατικών από το πεδίο της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Αρρυθμιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας, που αποτελούν αναμφισβήτητα χρήσιμη και επίκαιρη γνώση για κάθε Καρδιολόγο. Επιπροσθέτως, θα βραβευτεί με χρηματικό έπαθλο το καλύτερο ενδιαφέρον περιστατικό από κάθε θεματική ενότητα. Επίσης θα δοθεί μια υποτροφία σε νέο καρδιολόγο έως 40 ετών για ετήσια μετεκπαίδευση σε αναγνωρισμένου κύρους καρδιολογικό κέντρο του εξωτερικού καθώς και μια υποτροφία εσωτερικού σε νέο καρδιολόγο, σε μια συνολική προσπάθεια της ΠΙΕΔΚΑΡ και του Διοικητικού της Συμβουλίου για έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση των Καρδιολόγων της χώρας. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ και η Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας -σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας- θα πραγματοποιήσουν δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για τους πολίτες της περιοχής (11/3/2016, ώρες μ.μ., Αίθουσα Νίτσα Λιάπη-1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), προκειμένου να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή». Στο ποικίλο επιστημονικό του πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, αναφέρει στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννης Καλλικάζαρος, αναμένονται ομιλίες και σχολιασμοί υψηλού επιπέδου από έγκριτους Καρδιολόγους σε θέματα από όλο το φάσμα της σύγχρονης Καρδιολογίας. Παράλληλα δίνεται η ευκαιρία και σε νέους καρδιολόγους να προβάλουν το έργο τους αποκομίζοντας σημαντική συνεδριακή εμπειρία, δεν παραλείπει ο ίδιος να τονίσει.

32 Καλαμπάκα: Οι κ.κ Καλλικάζαρος και Φούσας ενημέρωσαν για τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων - Ξεκινήσε το 11ο συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ενημερωτικές ομιλίες και δωρεάν σεμινάριο έγινε σήμερα στην Καλαμπάκα, στην αίθουσα "Νιτσα Λιάπη" της πόλης μας με αφορμή την διεξαγωγή του 11ου Συνεδρίου με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ. Ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας έδωσαν δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη- Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου τις οποίες όλοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, ενημέρωσαν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Η κατατοπιστική ενημέρωση έληξε με χαιρετισμό του αντιδημάρχου κ. Ράντου και απονομή αναμνηστικών στους ομιλούντες ενώ οι συμμετέχοντες πήραν τις σχετικές βεβαιώσεις.

33

34

35

36

37

38

39

40

41 Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για όλους τους πολίτες της Καλαμπάκας 7 Μαρτίου, :38 Επιμέλεια: admin / Ανακοινώσεις/Επιστολές Καλαμπάκα 11 Μαρτίου 2016, ώρες μ.μ. Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Δηλώσεις Συμμετοχής στον Δήμο Καλαμπάκας, τηλ.: Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, στο διάστημα Μαρτίου (Ξενοδοχείο DIVANI METEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη υγείας, θα πραγματοποιήσει δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης αυτόματου Απινιδωτή για τους πολίτες της Καλαμπάκας και της ευρύτερης περιοχής, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας. Η 4ωρη εκπαίδευση θα γίνει από ιατρούς-πιστοποιημένους εκπαιδευτές του European Resuscitation Council, με χρήση προπλασμάτων και πραγματικών αυτόματων Απινιδωτών, ενώ στο τέλος θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης. Η ΠΙΕΔΚΑΡ και ο Δήμος Καλαμπάκας καλούν όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως ηλικίας, ιατρικών γνώσεων ή εργασιακού χώρου να παρακολουθήσουν το δωρεάν σεμινάριο και να αποκομίσουν σημαντικές γνώσεις και τεχνικές για το «πώς να σώσουν μια ζωή»!

42 Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης για όλους τους πολίτες της Καλαμπάκας Δευ, 07/03/ :43 από: stagonnews.gr Καλαμπάκα 11 Μαρτίου 2016, ώρες μ.μ. Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1o Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας Δηλώσεις Συμμετοχής στον Δήμο Καλαμπάκας, τηλ.: Η ΠΙΕΔΚΑΡ (Πανελλήνια Ιατρική Εταιρεία Διευθυντών Καρδιολογίας) στο πλαίσιο του 11ου Συνεδρίου Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων που θα γίνει στην Καλαμπάκα, στο διάστημα Μαρτίου (Ξενοδοχείο DIVANI METEORA) και θέλοντας να συμβάλλει έμπρακτα στην ενημέρωση... Διαβάστε το πρωτότυπο άρθρο

43 Oμιλίες για την πρόληψη από τις καρδιοαγγειακές παθήσεις Το έμφραγμα και τα καρδιοαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα την πρώτη αιτία θανάτου στην Ελλάδα και είναι επιβεβλημένη τόσο η Πρόληψη όσο και η Γνώση για την Υγεία της Καρδιάς! Με αφορμή το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στην Καλαμπάκα και μαζί με το Δωρεάν Σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που θα γίνει την Παρασκευή 11 Μαρτίου στις 17.00μ.μ., ο Πρόεδρος της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ι. Καλλικάζαρος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας κ. Σ. Φούσας θα πραγματοποιήσουν την ίδια μέρα, στις 20.00μ.μ. (Αίθουσα «Νίτσα Λιάπη», 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας), δύο σύντομες και εύληπτες για το κοινό διαλέξεις σχετικά με τους Παράγοντες Κινδύνου Καρδιοαγγειακών Νόσων και την Πρόληψη-Αντιμετώπιση του Οξέος Εμφράγματος του Μυοκαρδίου. Κατά τη διάρκεια των διαλέξεων οι δύο ομιλητές, οι οποίοι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες εγνωσμένου κύρους, θα ενημερώσουν τους πολίτες για τους Παράγοντες Κινδύνου (Υπέρταση, Κάπνισμα, Διαβήτης, Χοληστερίνη, Παχυσαρκία) που συντελούν στα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα, όπως επίσης και για το πώς κάθε πολίτης μπορεί να αναγνωρίσει και να αντιμετωπίσει το οξύ Έμφραγμα του Μυοκαρδίου. Κύριος στόχος της συγκεκριμένης εκδήλωσης, που γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμπάκας, είναι η μείωση της θνητότητας και νοσηρότητας και η πρόληψη και προαγωγή της ανθρώπινης υγείας στις τοπικές κοινωνίες.

44 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων στην Καλαμπάκα Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ όπου εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

45 Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας «Λαϊκό». Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του «Ερρίκος Ντυνάν» και του «Κωνσταντοπούλειου-Αγία Όλγα». Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης. Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.

46 Καλαμπάκα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ στην Καλαμπάκα όπου εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας "Λαϊκό". Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Κωνσταντοπούλειου-Αγία Όλγα". Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης.Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.

47 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ Τρίτη, 15 Μάρτιος :16 Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ όπου εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός». Στο πεδίο της Απεικονιστικής Καρδιολογίας επιλέχτηκε το περιστατικό των κυρίων Μπόνου, Τζάνη, Μπαρμπετσέα από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Αθήνας "Λαϊκό". Το βραβευθέν περιστατικό από την Επεμβατική Καρδιολογία ήταν εκείνο των κ. Τζέη και Πατσιλινάκου από τις Καρδιολογικές Κλινικές, του "Ερρίκος Ντυνάν" και του "Κωνσταντοπούλειου- Αγία Όλγα". Πέρα από τις βραβεύσεις των πιο ενδιαφερόντων περιστατικών, η ΠΙΕΔΚΑΡ θα προχωρήσει στην έμπρακτη υποστήριξη και οικονομική ενίσχυση νέων Καρδιολόγων δίνοντας υποτροφίες. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η ΠΙΕΔΚΑΡ τίμησε Καρδιολόγους, που με το έργο και την προσωπικότητά τους πρόσφεραν πολλά στην Καρδιολογία. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Καλλικάζαρο τιμητική αναφορά στον πρόσφατα εκλιπόντα Ιωάννη Γιαλάφο, ενώ βραβεύτηκαν οι Καρδιολόγοι Θεμιστοκλής Τσακνάκης και Κωνσταντίνος Καρύδης. Εκτός από το επιστημονικό μέρος, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, δόθηκε η ευκαιρία -σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και Εντατικής Θεραπείας της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- σε 150 πολίτες να εκπαιδευτούν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και τη χρήση εξωτερικού απινιδιστή. Επίσης πραγματοποιήθηκαν από τον πρόεδρο της ΠΙΕΔΚΑΡ κ. Ιωάννη Καλλικάζαρο και τον πρόεδρο της ΕΚΕ κ. Στέφανο Φούσα ομιλίες ενημέρωσης πολιτών για τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα και το έμφραγμα του μυοκαρδίου, εκδηλώσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας. Την αιγίδα του συνεδρίου είχε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Tο επόμενο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ, θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα, στο διάστημα 28 Απριλίου-1 Μαΐου 2017.

48

49 Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 11ο Συνέδριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ολοκληρώθηκε το 11ο Συνέδριο Κλινικών Καρδιαγγειακών Παθήσεων της ΠΙΕΔΚΑΡ όπου εκατοντάδες Καρδιολόγοι από όλη τη χώρα έδωσαν το παρών παρακολουθώντας 32 ενδιαφέροντα περιστατικά από τα πεδία της Κλινικής Καρδιολογίας, Αρρυθμιολογίας, Απεικονιστικής Καρδιολογίας και Επεμβατικής Καρδιολογίας καθώς και στρογγυλά τραπέζια, δορυφορικά συμπόσια και διαλέξεις όπου δόθηκε μια σφαιρική εικόνα για τις τρέχουσες εξελίξεις σε πολυσχιδή θεματικά πεδία. Σημαντική στιγμή του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση των καλύτερων ενδιαφερόντων περιστατικών και συγκεκριμένα: Από τη θεματική ενότητα της Κλινικής Καρδιολογίας βραβεύτηκε το περιστατικό των κ. Μαζαράκη, Μπαρδούση, Γιαννακόπουλου από το Καρδιολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών. Από τη θεματική ενότητα της Αρρυθμιολογίας το περιστατικό που παρουσίασαν οι κ. Βλάχος, Ξυδώνας, Λέτσας από το Β Καρδιολογικό Τμήμα, Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας, ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός».

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ: Υ4α\οικ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ: Υ4α\οικ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα,22.8.2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΡ.ΠΡΩΤ: Υ4α\οικ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α ΠΡΟΣ Πληροφορίες: Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΗΛ

Διαβάστε περισσότερα

Εξετάσεις για το Δίπλωμα Ευρωπαίου Καρδιολόγου

Εξετάσεις για το Δίπλωμα Ευρωπαίου Καρδιολόγου 3 η σύντομη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ΔΣ ΕΚΕ (Απρίλιος Ιούλιος 2017) Αθήνα, 25/7/17 Αγαπητές Συναδέλφισσες / Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να αναφερθώ πολύ συνοπτικά

Διαβάστε περισσότερα

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ. 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

70 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ. 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 4 o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΜΕΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 03-04/11/2017 VICTORIA HOTEL, ΚΙΛΚΙΣ 70 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ (EKE) ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ: ΔΗΜΟ ΚΙΛΚΙΣ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΙΛΚΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 17.30-18.00 Προσέλευση Εγγραφές 18.00-19.30 Από τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου στο έμφραγμα του μυοκαρδίου Πρόεδροι: Χ. Λιόλιος, Σ. Φούσας 1. Λιπίδια - Κάπνισμα - Σακχαρώδης

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογίας. Κλινικό Φροντιστήριο 30/03/2019. Πρόγραμμα ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. Elite Hotel, Καλαμάτα ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Καρδιολογίας. Κλινικό Φροντιστήριο 30/03/2019. Πρόγραμμα ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ. Elite Hotel, Καλαμάτα ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Κλινικό Φροντιστήριο Καρδιολογίας 30/03/2019 Elite Hotel, Καλαμάτα Διοργάνωση ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Καρδιολογική Κλινική Γ.Ν. Kαλαμάτας σε συνεργασία με A Καρδιολογική Κλινική

Διαβάστε περισσότερα

6o ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 6-8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ GRECOTEL, ASTIR HOTEL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 3

6o ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ 6-8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ GRECOTEL, ASTIR HOTEL ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 3 ΧΟΡΗΓΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ 4 ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΣΥΜΠΟΣΙΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ 6 ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΝΤΥΠΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ 6 ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΧΟΡΗΓΙΑΣ 7 ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ 8 ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ 7 ο Πανελλήνιο Συνέδριο 31 Μαρτίου - 02 Απριλίου 2017 Grand Serai Hotel Ιωάννινα Xορήγηση Πιστοποιητικού με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ Η Greek Adventure σε συνεργασία με την ΕΟΔ Θεσσαλονίκης, διοργανώνει σεμινάριο πρώτων βοηθειών στις 29/05/2017, στις εγκαταστάσεις/βάση raft της Greek Adventure στο Φελλί Γρεβενών.

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017

3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 3 ο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο 2017 Κιλκίς 3-4 Νοεμβρίου 2017 Πανεπιστημιακές Καρδιολογικές Κλινικές Θεσσαλονίκης Καρδιολογικά Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 Ξενοδοχείο Divani

Διαβάστε περισσότερα

Αναζωογόνηση σε «εμπόλεμη» ζώνη πρόγραμμα TCCC στην Ελλάδα

Αναζωογόνηση σε «εμπόλεμη» ζώνη πρόγραμμα TCCC στην Ελλάδα Αναζωογόνηση σε «εμπόλεμη» ζώνη πρόγραμμα TCCC στην Ελλάδα ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΡΙΔΑΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Αναζωογόνηση σε «εμπόλεμη» ζώνη αναζωογόνηση πεδίο μάχης VS αναζωογόνηση αστικό

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αίθουσα HORIZON

Διαβάστε περισσότερα

9 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

9 ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ 9 ο Πανελλήνιο Συνέδριο 5-7 Απριλίου 2019 Ξενοδοχείο Grand Serai Ιωάννινα Xορήγηση Πιστοποιητικού με μόρια

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογίας. Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου. Eτήσιο. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Ιουνίου Ξενοδοχείο Αµαλία Αθήνα

Καρδιολογίας. Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου. Eτήσιο. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Ιουνίου Ξενοδοχείο Αµαλία Αθήνα Ελληνικό Κολλέγιο 13 o Eτήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Θα χορηγηθούν 13 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME Credits) Προκαταρκτικό Πρόγραµµα ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Κ.Κ. Πρόεδρoς Χαράλαμπος

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές Συναδέλφισσες / Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Αγαπητές Συναδέλφισσες / Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αθήνα, 23/12/17 4 η Σύντομη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του ΔΣ ΕΚΕ (Αύγουστος- Δεκέμβριος 2017) Ευχές για Καλά Χριστούγεννα, Υγεία και ένα δημιουργικό 2018 Αγαπητές Συναδέλφισσες / Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ European Resuscitation Council (ERC)

Εκπαιδευτικά Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ European Resuscitation Council (ERC) ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗΣ ΚΥ.Σ.ΑΝ. Κερύνιας 9 Λατσιά, 2231. Τηλ: 99784580 Εκπαιδευτικά Σεμινάρια ΚΑΡΠΑ European Resuscitation Council (ERC) Το Κυπριακό Συμβούλιο Αναζωογόνησης είναι μη κερδοσκοπικός

Διαβάστε περισσότερα

19 ο Ενημερωτικό Δελτίο

19 ο Ενημερωτικό Δελτίο Τμήμα Καρδιoαγγειακής & Αναπνευστικής Φυσικοθεραπείας - Αποκατάστασης Π.Σ.Φ. 19 ο Ενημερωτικό Δελτίο Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος 2019 Η ΣΕ ΕΤΚΑΦΑ ΠΣΦ εύχεται το αναστάσιμο μήνυμα ελπίδας και δύναμης του κυρίου

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 27-28 Νοεµβρίου 2015 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Xορήγηση Πιστοποιητικού µε 8 µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD). Οργάνωση - Γραµµατεία:

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογίας. Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα. Eτήσιο. 5-7 Ιουνίου 2015. Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα

Καρδιολογίας. Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα. Eτήσιο. 5-7 Ιουνίου 2015. Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα Ελληνικό Κολλέγιο 11 Eτήσιο Συνέδριο Ελληνικού Κολλεγίου Προκαταρκτικό Πρόγραµµα 2 Χαιρετισμός Προέδρου Αγαπητοί/ες συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλώ στο 11 ο κατά σειρά Ετήσιο Συνέδριο του Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Οµάδες. Καρδιάς &Αορτής. Εκπαιδευτική ιηµερίδα. Παρόν και µέλλον ΙΙ Νοεµβρίου Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών Αθήνα. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα

Οµάδες. Καρδιάς &Αορτής. Εκπαιδευτική ιηµερίδα. Παρόν και µέλλον ΙΙ Νοεµβρίου Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών Αθήνα. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Οµάδες Καρδιάς &Αορτής Παρόν και µέλλον ΙΙ 10-11 Νοεµβρίου 2017 Εθνικό Ίδρυµα Ερευνών Αθήνα Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Mediterraneo Hospital σε συνεργασία με την Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα 1 8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Καρδιολογική Κλινική Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» 2013-2014 2 Σεπτέμβριος 2013, Θεσσαλονίκη Ετήσια Μετεκπαιδευτικά μαθήματα Ετήσιο Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019 Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου Σπάρτη 07-09/6/2019 Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 17:45-18:00 : Έναρξη Συνεδρίου- Χαιρετισμοί 18.00-19.00 Στρογγυλό τραπέζι Στεφανιαία νόσος: Φαρμακευτική αγωγή Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση Εισαγωγικό Σημείωμα Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΔΙΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ / ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΔΙΟ-ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ / ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ Θεραπευτική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ 12-13 ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΘΗΝΑ, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ & της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου

1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου 1o ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΠΑΡΤΗ 7-9 Ιουνίου 2019 Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία Hellenic Society of Cardiology www.hcs.gr Περιφερειακός τομέας 1 Πελοποννήσου 2 Επιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Νεφρολογικό Συµπόσιο Κεντρικής Ελλάδος Α Ανακοίνωση. εκεµβρίου. Λάρισα Ξενοδοχείο Larissa Imperial. Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος

Νεφρολογικό Συµπόσιο Κεντρικής Ελλάδος Α Ανακοίνωση. εκεµβρίου. Λάρισα Ξενοδοχείο Larissa Imperial. Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Aκαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος ιοργάνωση Ακαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Χορήγηση Πιστοποιητικού µε µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME - CPD) Υπό την αιγίδα Τµήµατος

Διαβάστε περισσότερα

18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Υπεύθυνοι Σεμιναρίου: Μ. ΕΛΙΣΑΦ - Σ. ΠΑΠΠΑΣ - Α. ΑΛΑΒΕΡΑΣ 18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας

Διαβάστε περισσότερα

18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΚΟΡΓΙΑΛΕΝΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΕΙΟ» Ε.Ε.Σ. α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Υπεύθυνοι Σεμιναρίου: Μ. ΕΛΙΣΑΦ - Σ. ΠΑΠΠΑΣ - Α. ΑΛΑΒΕΡΑΣ 18 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Διαταραχές της οξεοβασικής ισορροπίας

Διαβάστε περισσότερα

13 ο ετησιο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

13 ο ετησιο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα 13 ο ετησιο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ÇΠρόληψη & Αντιμετώπιση Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου: Πρακτικές ΟδηγίεςÈ ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, Αθήνα 21 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2013 : Για την υγεία της Καρδιάς!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2013 : Για την υγεία της Καρδιάς! ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς 2013 : Για την υγεία της Καρδιάς! 17.3 εκατ. θάνατοι παγκοσμίως ετησίως οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις 8.6 εκατομμύρια γυναίκες παγκοσμίως πεθαίνουν από καρδιαγγειακό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδροι: Μέλη: Πρόεδροι: Μέλη: Σ. Φούσας

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδροι: Μέλη: Πρόεδροι: Μέλη: Σ. Φούσας ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος: Αντιπρόεδροι: Μέλη: Σ. Φούσας Ι. Ε. Καλλικάζαρος Κ. Τσιούφης Ι. Κανακάκης Γ. Μπομπότης Ν. Καυκάς Ε. Μάτσακας Χ. Ντέλλος Σ. Χαντανής ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ και ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος : Σ. Δούμα Αντιπρόεδρος : Γ. Στεργίου Γεν. Γραμματέας : Π. Ζεμπεκάκης Ειδ. Γραμματέας : Μ. Δούμας

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 22 24 Ιουνίου 2018 Ξενοδοχείο XENIA POROS Πόρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητέ συνάδελφε

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητέ συνάδελφε ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητέ συνάδελφε Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής σας καλώ να παρακολουθήσετε την καρδιολογική ημερίδα που οργάνωσε η Α Καρδιολογική Κλινική προς τιμή του τέως Διευθυντή της κλινικής και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Ομιλίες Δρ. Α. Μελιδώνη: «ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Συνέδριο Καρδιολογικού Τμήματος Τζανείου. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα 22 24 Ιουνίου 2018 Ξενοδοχείο XENIA POROS Πόρος ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΕΛΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις»

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος Χ. Γράσσος Αντιπρόεδρος Α. Πιτταράς Γεν. Γραμματέας Μ. Παπαβασιλείου Ταμίας Κ. Λαμπρόπουλος Μέλη Κ. Κυφνίδης Σ. Παπαιωάνου Θ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΡΔΙΟΑΓΓΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ HELLENIC CARDIOVASCULAR RESEARCH SOCIETY Εθνικής Αντιστάσεως 61 & Χίου 2, 15231, Κάτω Χαλάνδρι, Αθήνα Τηλ: 210 6723827, Φαξ: 210 6775135 e-mail: info@cardioresearch.net;

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αξιότιμοι Κύριοι, Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία διοργανώνει το 39 ο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, από 4-7 Απριλίου 2012, στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Φέτος το ΔΣ της

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 Καρδιακή Ανεπάρκεια Eπιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 17.30-18.00 Έναρξη Επιστημονικής Εκδήλωσης Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Γ. Θεοδωράκη 18.00-20.00

Διαβάστε περισσότερα

14 ο ΕΤΗΣΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ και 4 ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά νοσήματα

14 ο ΕΤΗΣΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ και 4 ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά νοσήματα Εταιρεία Μελέτης Παραγόντων Κινδύνου για Αγγειακά Νοσήματα 14 ο ΕΤΗΣΙΟ ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ και 4 ο Σχολείο Θεραπευτικής για τα Καρδιομεταβολικά νοσήματα ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ Τέταρτη 17 Απριλίου 2019 Υπό την

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Η Β Καρδιολογική Κλινική Α.Π.Θ. και η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν και φέτος, για έκτη

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής για Κέντρα Λογοθεραπείας/Εργοθεραπείας 3 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη

Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής για Κέντρα Λογοθεραπείας/Εργοθεραπείας 3 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση στη Βασική Υποστήριξη Ζωής για 3 Δεκεμβρίου 2016, Θεσσαλονίκη Το Σεμινάριο Η εταιρία Stark & Watson, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ), σας προσκαλεί στο Σεμινάριο-Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Αθήνα 8 Μαρτίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ένας στους δυο θανάτους, ασθενών με Χρόνια Νεφρική Νόσο, οφείλεται σε καρδιαγγειακό επεισόδιο και όχι στη νόσο αυτή καθ αυτή!!! Αυτό ανέφερε

Διαβάστε περισσότερα

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις»

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 1 ο - Άρθρο 7 o

Τεύχος 1 ο - Άρθρο 7 o Τεύχος 1 ο - Άρθρο 7 o BLS. BASIC LIFE SUPPORT AND AUTOMATIC EXTERNAL DEFIBRILLATION (ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΑΠΙΝΙΔΩΣΗ). Συγγραφέας: Τούλιος Γεώργιος* Ιατρικό Τμήμα Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων

Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων Ηπειρος Προτάσεις για πιλοτικό πρόγραµµα πρόληψης και αντιµετώπισης των καρδιαγγειακών νοσηµάτων Λάµπρος Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων Σκοπός πιλοτικού προγράµµατος

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογικό Συνέδριο µε διεθνή συµµετοχή. Cardiology Congress with international participation Υπό την αιγίδα / Under the Auspices of the:

Καρδιολογικό Συνέδριο µε διεθνή συµµετοχή. Cardiology Congress with international participation Υπό την αιγίδα / Under the Auspices of the: 14o/th Καρδιολογικό Συνέδριο µε διεθνή συµµετοχή Cardiology Congress with international participation Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών Conference and Cultural Center of the University

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή

Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας Hellenic Society of Cardiovascular Health Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή Ένα Σεμινάριο για τη Χρήση των Νεότερων

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονικό Πρόγραµµα Σεµινάριο Ιατρικής Προσοµοίωσης «Ο Καρδιοπαθής ασθενής» Οµιλητές. Microsimulation

Επιστηµονικό Πρόγραµµα Σεµινάριο Ιατρικής Προσοµοίωσης «Ο Καρδιοπαθής ασθενής» Οµιλητές. Microsimulation Επιστηµονικό Πρόγραµµα Σεµινάριο Ιατρικής Προσοµοίωσης «Ο Καρδιοπαθής ασθενής» Σάββατο 10 & Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 Συνεδριακή Αίθουσα Ξενοδοχείου SAZ City Life Hotel Ιωάννινα. Οµιλητές 1. Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

«Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις»

«Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις» 19-21 Ιουνίου 2015 Ξενοδοχείο STYGA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Χ. Γράσσος Αντιπρόεδρος Α. Πιτταράς Γεν. Γραμματέας A. Τριανταφύλλου Ταμίας Κ. Κυφνίδης

Διαβάστε περισσότερα

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Για 10 η συνεχή χρονιά η Β Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Αττικόν» Νοσοκομείο πραγματοποιεί το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Εξελίξεις και Προοπτικές στην Καρδιολογία». Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015

Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015 Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων Athens Heart Center Διευθυντής: Καθηγητής Χριστόδουλος. Στεφανάδης Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015 Καρδιολογική Κλινική Ι. Γιαλάφος Δ/ντης Κ. Αθανασόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Α Ανακοίνωση. Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. Aθήνα.

Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Α Ανακοίνωση. Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. Aθήνα. Πανελλήνια Ιατρική Συνάντηση: Σύγχρονες θεραπευτικές και επεµβατικές µέθοδοι. Προσεγγίσεις και προοπτικές. www.cca2017.gr 22-24 Ελεύθερη Συµµετοχή CME-CPD Credits Aθήνα 2017 Σεπτεµβρίου Divani Caravel

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΩΡΑ 20-23 Φεβρουαρίου 2015. Παρασκευή 20 / 2 / 2015

ΜΕΤΕΩΡΑ 20-23 Φεβρουαρίου 2015. Παρασκευή 20 / 2 / 2015 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Υ Π Ε Ρ Τ Α Σ Η Σ ΜΕΤΕΩΡΑ 20-23 Φεβρουαρίου 2015 Επιστηµονική ιηµερίδα Καρδιαγγειακές παθήσεις ιαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και

Διαβάστε περισσότερα

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Ξάνθης και Καβάλας Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 Σε παγκόσμιο «δολοφόνο» του ανθρωπίνου γένους συνεχίζουν να αναδεικνύονται καθημερινά τα καρδιαγγειακά

Διαβάστε περισσότερα

Η καρδιοαναπνευστική ανακοπή ως επείγον περιστατικό στο ιατρείο: στατιστικά στοιχεία και νοµικό πλαίσιο. Άννα Ζαχαριουδάκη Ρευµατολόγος, Ρέθυµνο

Η καρδιοαναπνευστική ανακοπή ως επείγον περιστατικό στο ιατρείο: στατιστικά στοιχεία και νοµικό πλαίσιο. Άννα Ζαχαριουδάκη Ρευµατολόγος, Ρέθυµνο Η καρδιοαναπνευστική ανακοπή ως επείγον περιστατικό στο ιατρείο: στατιστικά στοιχεία και νοµικό πλαίσιο. Άννα Ζαχαριουδάκη Ρευµατολόγος, Ρέθυµνο Καρδιοαναπνευστική ανακοπή είναι η αιφνίδια και απρόβλεπτη

Διαβάστε περισσότερα

Νεφρολογικό. Συμπόσιο Δεκεμβρίου Larissa Imperial, Λάρισα. Κεντρικής Ελλάδος. Α Ανακοίνωση

Νεφρολογικό. Συμπόσιο Δεκεμβρίου Larissa Imperial, Λάρισα. Κεντρικής Ελλάδος. Α Ανακοίνωση Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 08-10 Δεκεμβρίου Larissa Imperial, Λάρισα 2017 Aκαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Πανεπιστηµιακή Νεφρολογική Κλινική Τµήµατος Ιατρικής Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΣΠΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Πρόγραμμα. 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου

1 ο ΣΠΑΡΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Πρόγραμμα. 7-9 Ιουνίου Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου 1 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΠΑΡΤΗ Περιφερειακός Τομέας Πελοποννήσου Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία Hellenic Society of Cardiology www.hcs.gr 7-9 Ιουνίου 2019 Αμφιθέατρο Σχολής Επιστημών Ανθρώπινης

Διαβάστε περισσότερα

Η Καρδιά xτυπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας:

Η Καρδιά xτυπά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Ιατρικός Σύλλογος Αγρινίου Ιατρικός Σύλλογος Μεσολογγίου Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου Περιφερικό Τμήμα ΕΛΕΓΕΙΑ Δυτικής Ελλάδας 11η Ημερίδα Γενικής Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. 3 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2017 Περιφερειακός Τομέας Νοτίου Ελλάδας / Πελοποννήσου. Σε συνεργασία με: Δήμο Καλαμάτας

Πρόγραμμα. 3 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2017 Περιφερειακός Τομέας Νοτίου Ελλάδας / Πελοποννήσου. Σε συνεργασία με: Δήμο Καλαμάτας 3 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 2017 Περιφερειακός Τομέας Νοτίου Ελλάδας / Πελοποννήσου Σε συνεργασία με: Δήμο Καλαμάτας Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας Οργάνωση - Γραμματεία Πρόγραμμα ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές 2018 Ηµερίδα Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 Mediterranean Beach Hotel, ΛΕΜΕΣΟΣ Διοργανωτές Ίδρυµα Θώρακας Κύπρου - CYPRUS RESPIRATORY

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οργάνωση Υπό την αιγίδα 3 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη 19 06 2018 Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ Θα δοθούν 5 μόρια συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Β Ανακοίνωση Απριλίου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Portaria Hotel, Πήλιο

Β Ανακοίνωση Απριλίου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΟΛΥΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας. Portaria Hotel, Πήλιο 1 η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΉ ΗΜΕΡΊΔΑ ΡΕΥΜΑΤΟΛΟΓΊΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΉΣ ΕΛΛΆΔΟΣ & Αυτοάνοσων Παθήσεων, Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Ρευματολογίας, Δερματολογίας, Νευρολογίας και Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα

CARDIO. athena. Εκθεσιακό & Χορηγικό Πακέτο. ιεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής. International Meeting on Cardiovascular Medicine

CARDIO. athena. Εκθεσιακό & Χορηγικό Πακέτο. ιεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής. International Meeting on Cardiovascular Medicine CARDIO athena 2014 4 5 Απριλίου 2014 April 4-5, 2014 Royal Olympic Hotel, Athens - Greece ιεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Ιατρικής International Meeting on Cardiovascular Medicine Συνεδριάσεις αφιερωµένες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. (c.m.e. CREDITS) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. (c.m.e. CREDITS) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Στο 2ο (Εαρινό) κατά σειράν, Κλινικό Φροντιστήριο με θέμα "Σύγχρονες Απόψεις στην Κλινική

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρτηριακή Υπέρταση και συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Νεφρολογικό. Συμπόσιο. Α Ανακοίνωση. Κεντρικής Ελλάδος. Λάρισα Larissa Imperial. Νοεμβρίου. Διοργάνωση. Υπό την αιγίδα

Νεφρολογικό. Συμπόσιο. Α Ανακοίνωση. Κεντρικής Ελλάδος. Λάρισα Larissa Imperial. Νοεμβρίου. Διοργάνωση. Υπό την αιγίδα 25-27 Νοεμβρίου Larissa Imperial Λάρισα Νεφρολογικό Συμπόσιο Κεντρικής Ελλάδος 2016 Διοργάνωση Α Ανακοίνωση Aκαδηµία Νεφρολογίας Κεντρικής Ελλάδος Υπό την αιγίδα Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ημέρες Υπέρτασης 2015 Επιστημονική Διημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Divani

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ Τηλ: 210 7623301, 697 2910407 Website: www.empfirstaid.gr Email: akonovesi@empfirstaid.gr ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ Τα εκπαιδευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Ακούει την καρδιά σας!

Ακούει την καρδιά σας! Ακούει την καρδιά σας! Καρδιοαναπνευστική αποκατάσταση ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Όταν η καρδιά φέρνει τα πάνω κάτω Ένα οξύ καρδιολογικό πρόβλημα ή ένα χειρουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Με εκτίμηση, Ιωάννης Στεφανίδης Καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

Χαιρετισμός. Με εκτίμηση, Ιωάννης Στεφανίδης Καθηγητής Παθολογίας - Νεφρολογίας Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω στην πόλη της Λάρισας, όπου διοργανώνεται από την Πανεπιστημιακή Νεφρολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου το Νεφρολογικό

Διαβάστε περισσότερα

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.perinealtrauma2014.mdcongress.gr ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 19.00-22.00 Συμμετέχουν Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, Ιδιώτες, Πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ

Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ Οι τομείς πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν : Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Β. ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ Α.1. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Η άσκηση σε νοσηλευτικά τμήματα παθολογικής ειδικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) 1. «ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» 7ο Σεμινάριο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων «Στρατηγικές στον Σ.Δ. 2008»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΜΥ - IBRE. Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Καρδιολογίας - Ρευματολογίας 2013

ΕΠΕΜΥ - IBRE. Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Καρδιολογίας - Ρευματολογίας 2013 ΕΠΕΜΥ - IBRE Πανελλήνιο Διεταιρικό Επιστημονικό Συμπόσιο Καρδιολογίας - Ρευματολογίας 2013 «Καρδιαγγειακή και άλλες συννοσηρότητες σε ασθενείς με μυοσκελετικές παθήσεις και ανοσοτροποποιητικές θεραπείες»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παραδοσιακά θεωρούνται νοσήματα των ανδρών. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στις γυναίκες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΗ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ - ΟΜΙΛΗΤΕΣ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 06 08 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... 09 01 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Aγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων 2 η Εκπαιδευτική Ημερίδα Επιλέγουμε Υγεία Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 10.00 π. μ. Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Η θρόμβωση σε όλες της τις μορφές, αρτηριακή και φλεβική, αποτελεί ένα μεγάλο ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα και μία από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως. Επιπλέον, εμπλέκεται σε πλήθος

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 1 Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013 Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Τμήματα ΕΚΕ Αττικής Θεσσαλονίκης Καρδιολογικά Τμήματα Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Παρόν και Μέλλον

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Παρόν και Μέλλον Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Παρόν και Μέλλον Στέφανος Γρ. Φούσας MD, FESC, FACC Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Οµάδες Εργασίας Εκπαίδευση Ιατρών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ Ένα Σεμινάριο για τη Χρήση των Νεωτέρων Αντιπηκτικών Βασισμένο σε Κλινικές Περιπτώσεις Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ε ΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. 4 6 Δεκεμβρίου 2015. Αθήνα, Ξενοδοχείο «Royal Olympic»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ε ΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. 4 6 Δεκεμβρίου 2015. Αθήνα, Ξενοδοχείο «Royal Olympic» ΕΛΛΗΝΙΚΗ Ε ΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 3ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 4 6 Δεκεμβρίου 2015 Αθήνα, Ξενοδοχείο «Royal Olympic» www.hesem.gr www.synedra.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 08:00-09:00

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Διαβητικού Ποδιού. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Φεβρουαρίου Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη.

Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Διαβητικού Ποδιού. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Φεβρουαρίου Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη. o Πανελλήνιο Mε Διεθνή Συμμετοχή Μέσα Προβολής Ξενοδοχείο THE MET Πανελλήνιο Χαιρετισμός Η Εταιρία (Ε.ΜΕ.ΔΙ.Π.) έχει συσταθεί με στόχο το συντονισμό των προσπαθειών όλων των σχετικών ιατρικών και παραϊατρικών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων Υπό την αιγίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗσ ΕΤΑΙΡΕΙΑσ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗσ ΚΑΡΔιολοΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Ένωσης Επιστημονικού Προσωπικού Νοσοκομείου

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση

Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση European Resuscitation Council www.erc.edu Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος Το πρόβλημα 75.000 εξωνοσοκομειακοί θάνατοι από ΑΚΑ/έτος στο UK & 330.000 στις USA Πιθανότητα επιβίωσης

Διαβάστε περισσότερα

PRINT SCREEN ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ:

PRINT SCREEN ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=85&articleid=14144&la=1 Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012 PRINT SCREEN ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ: ελτία Τύπου ΕΜΕ ΙΠ: 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο με ιεθνή Συμμετοχή ημοσίευση: 8-2-2012,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαίδευση στην ειδικότητα της

Εκπαίδευση στην ειδικότητα της Εκπαίδευση στην ειδικότητα της Καρδιολογίας Λ. Κ. Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Πρόεδρος UEMS cs Member of the Educational Committee of ESC Τι αλλάζει σήμερα Εκπαίδευση στην ειδικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Οργάνωση - Γραμματεία:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Οργάνωση - Γραμματεία: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος Χ. Γράσσος Αντιπρόεδρος Α. Πιτταράς Γεν. Γραμματέας Μ. Παπαβασιλείου Ταμίας Κ. Λαμπρόπουλος Μέλη Κ. Κυφνίδης Σ. Παπαϊωάνου

Διαβάστε περισσότερα