Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»"

Transcript

1 Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Μαρίνης Μπερέτσος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα Α.Ε. Σωτήριος Μπόλης Συνεργάτης της Εταιρείας - Σύμβουλος Ανάπτυξης & Προβολής

2 Το Σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Το Σχέδιο συνεργασίας έχει σχεδιάσει και συντονίζει η Αναπτυξιακή Πάρνωνα και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER (Μέτρο 421 «Διατοπική και Διακρατική συνεργασία» του προγράμματος προσέγγισης LEADER, Άξονας 4 ΠΑΑ ). Συμμετέχουν 20 Αναπτυξιακές Εταιρείες (ΟΤΔ LEADER) κατόπιν τροποποίησης των Κριτηρίων Επιλεξιμότητας στην 13 η Επιτροπή Παρακολούθησης: Αναπτυξιακή Αχαΐα, Αναπτυξιακή Βορ. Πελοποννήσου, Αναπτυξιακή Γρεβενών, Αναπτυξιακή Δυτ. Μακεδονίας, Αναπτυξιακή Ημαθίας, Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης, Αναπτυξιακή Καβάλας, Αναπτυξιακή Καρδίτσας, Αναπτυξιακή Καστοριάς, Αναπτυξιακή Λάρισας, Αναπτυξιακή Λήμνου, Αναπτυξιακή Μεσσηνίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα, Αναπτυξιακή Πέλλας, Αναπτυξιακή Πηλίου, Αναπτυξιακή Πιερική, Αναπτυξιακή Σερρών, Αναπτυξιακή Φθιωτική, Αναπτυξιακή Φωκική, Αναπτυξιακή Χαλκιδικής Προϋπολογισμός: ,00 ευρώ

3 Το Σχέδιο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Το Σχέδιο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο συνέδριο της Κορώνης για την Μεσογειακή Διατροφή, τον Αύγουστο του 2012 (Εκδηλώσεις Εβδομάδας Μεσογειακής Διατροφής, 22 έως 25 Αυγούστου 2012, διοργάνωση από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος), με στόχο τη διαφύλαξη και προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής ως πολιτιστικό αγαθό, ενταγμένο στον Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας, της UNESCO.

4 Η ευκαιρία Ευνοϊκές συγκυρίες για την υλοποίηση της ιδέας: Οι δράσεις και η πολυετής εμπειρία των Αναπτυξιακών Εταιρειών σε τομείς που εμπλέκονται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και τη γαστρονομία. Η ανάγκη εναλλακτικής ματιάς και αξιοποίησης των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της ελληνικής παραγωγής και γαστρονομίας, στην εποχή που η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στη μαγειρική και την κουζίνα. Η ύπαρξη και δυνατότητα χρήσης σχετικών κονδυλίων του προγράμματος LEADER.

5 Η κεντρική ιδέα Ανάδειξη των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων οι οποίες δημιουργούνται με αναγνωρισμένα, πιστοποιημένα (ΠΟΠ, ΠΓΕ) και εκλεκτά προϊόντα από την κάθε περιοχή της Ελλάδας. Σκοπός η ανάδειξη και εξέλιξη της γαστρονομικής μας παράδοσης, προς όφελος της αγροτικής οικονομίας και του τουρισμού, μέσα από σύγχρονη ματιά και εργαλεία.

6 Δίκτυο Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων Εργαλείο υλοποίησης του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού του Σχεδίου θα είναι το Δίκτυο Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων, το οποίο θα δημιουργηθεί και θα υποστηριχθεί από το Σχέδιο. Το Δίκτυο θα συστήσουν: οι Αναπτυξιακές-Εταίροι του Σχεδίου, οι ΟΤΑ των εμπλεκόμενων περιοχών και οι παραγωγικοί φορείς της Ελλάδας. Το Δίκτυο θα αξιοποιήσει τα υπόλοιπα εργαλεία που θα δημιουργήσει το Σχέδιο και θα έχει βιώσιμη προοπτική, ευρεία απήχηση και εθνικό χαρακτήρα, εκπροσωπώντας όλες τις περιοχές της Ελλάδας με αναγνωρισμένα, φημισμένα, χαρακτηριστικά και ποιοτικά προϊόντα. Η δημιουργία του ανωτέρω Δικτύου υιοθετήθηκε πρόσφατα από την ΚΕΔΕ - Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας.

7 Τα κλειδιά της επιτυχίας Το εθνικό βεληνεκές του Σχεδίου. Η συμμετοχή-ρεκόρ των 20 Εταίρων. Η στόχευση, για πρώτη φορά, στην υπεραξία των αναγνωρισμένων/ πιστοποιημένων Π.Ο.Π. - Π.Γ.Ε. και άλλων εκλεκτών και φημισμένων προϊόντων και στη διασύνδεσή τους με την τοπική γαστρονομία και με δράσεις εναλλακτικού και γαστρονομικού τουριστικού ενδιαφέροντος. Η διασφάλιση της διάρκειας του έργου, μέσω της σύστασης του Δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». Η ανοιχτή πρόσκληση συμμετοχής όλων των Π.Ο.Π. - Π.Γ.Ε. και άλλων εκλεκτών και φημισμένων προϊόντων της χώρας και των παραγωγών περιοχών στο Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές».

8 Τα κλειδιά της επιτυχίας Ο σχεδιασμός και η δημιουργία σύγχρονων εργαλείων προβολής. Η δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού παρουσίασης των εκλεκτών γεύσεων και των τόπων των εμπλεκόμενων περιοχών, Η συνεργασία με αναγνωρισμένες προσωπικότητες και επαγγελματίες από τον χώρο της παραγωγής και της μεταποίησης, της εστίασης και της γαστρονομίας, του τουρισμού, των ΜΜΕ και του marketing. H προηγούμενη συνάντηση των Εταίρων στην Αθήνα ( ), γνώρισε μεγάλη απήχηση στα ΜΜΕ. Πάνω από 35 δημοσιεύσεις της εκδήλωσης σε ειδησεογραφικά sites Προβολή της εκδήλωσης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» & Agronews. Το Σχέδιο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

9

10 Δράσεις του Σχεδίου Α. Το ποιοτικό απόθεμα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής και γαστρονομίας. 1. Επιστημονική παρουσίαση της διατροφικής αξίας της ελληνικής κουζίνας και των ελληνικών προϊόντων ποιότητας. 2. Ερευνητικές εργασίες αύξησης προστιθέμενης αξίας στην ελληνική διατροφή και στα προϊόντα ποιότητας. 3. Μελέτη - Έρευνα αγοράς διείσδυσης πιστοποιήσεων Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε.

11 Δράσεις του Σχεδίου Β. Προβολή και εξωστρέφεια των εκλεκτών ελληνικών γεύσεων με τα πιο εκλεκτά ελληνικά προϊόντα. 1. Εκπόνηση σχεδίου δράσης/ marketing plan. 2. Δράσεις προβολής και εξωστρέφειας. Παρουσίαση, προβολή και δημοσιογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων. Δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού. Κατασκευή/δημιουργία ιστοσελίδας. Γραφιστική επιμέλεια του Σχεδίου, του Δικτύου και του υλικού προβολής εκδηλώσεων. Κεντρική εκδήλωση προβολής του Σχεδίου. Συμμετοχή σε εκθέσεις και δράσεις προβολής. Τοπικές δράσεις τουριστικής αξιοποίησης.

12 Δράσεις του Σχεδίου Γ. Δίκτυο «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές». 1. Σχέδιο δράσης και στρατηγική Δικτύου. 2. Σύσταση Δικτύου/ νομικού προσώπου. 3. Συνέδριο ανάδειξης Δικτύου και Σχεδίου. Δ. Οργάνωση και συντονισμός Σχεδίου. 1. Δαπάνες συντονιστικών ενεργειών. 2. Υπηρεσίες συμβούλου για την υποστήριξη του Σχεδίου. Ε. Συναντήσεις Τεχνική υποστήριξη.

13 Σχεδιασμός Διατοπικών Προγραμμάτων Το πρόγραμμά μας Κατά την περίοδο , το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ) στήριξε σχέδια διακρατικής και διατοπικής συνεργασίας σε όλα τα κράτη μέλη για την υλοποίηση του μέτρου «Συνεργασία» στο πλαίσιο των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης και την παροχή συμβουλών στις ομάδες τοπικής δράσης και σε άλλους τοπικούς παράγοντες που συμμετέχουν στην κατάρτιση και στην υλοποίηση σχεδίων συνεργασίας. Η συνεργασία μεταξύ των ομάδων τοπικής δράσης έλαβε χώρα σε δύο διαδοχικά στάδια: Σε δράσεις στο στάδιο προ της ανάπτυξης Στην κατάρτιση και υλοποίηση μιας κοινής δράσης Έτσι, στο πλαίσιο του LEADER ήταν εφικτοί δύο διαφορετικοί τρόποι συνεργασίας: διατοπική συνεργασία: πρόκειται για συνεργασία μεταξύ διαφορετικών αγροτικών περιοχών εντός του ίδιου κράτους μέλους. διακρατική συνεργασία: πρόκειται για συνεργασία μεταξύ ομάδων LEADER από δύο τουλάχιστον κράτη μέλη ή με ομάδες τρίτων χωρών που ακολουθούν παρεμφερή προσέγγιση.

14 Σχεδιασμός Διατοπικών Προγραμμάτων Το πρόγραμμά μας Αφού υποβλήθηκαν τα σχέδια και εγκρίθηκαν από την διαχειριστική αρχή, ανατίθεται στην συντονιστική ομάδα, η προπαρασκευαστική τεχνική στήριξη του Σχεδίου και εν συνεχεία ο συντονισμός της υλοποίησης του Σχεδίου συνεργασίας. Η συντονιστική ομάδα LEADER του Σχεδίου έχει την τελική ευθύνη για την υλοποίηση του Σχεδίου και αποτελεί τον δίαυλο επικοινωνίας με τις εθνικές ή/και περιφερειακές αρχές για την παροχή των απαραίτητων πληροφοριών, σχετικά με την πρόοδο των αιτήσεων χρηματοδότησης και τα πραγματικά επιτεύγματα. Κατά κανόνα, η συντονιστική ομάδα αναλαμβάνει τα ακόλουθα καθήκοντα: καθοδήγηση και συντονισμός του σχεδιασμού του Σχεδίου οικονομικός συντονισμός του Σχεδίου καθοδήγηση και συντονισμός της υλοποίησης του Σχεδίου και των καθηκόντων προώθηση και παρακολούθηση του Σχεδίου συνεργασίας

15 Σχεδιασμός Διατοπικών Προγραμμάτων Το πρόγραμμά μας Βασικό κλειδί για την επιτυχία ενός Σχεδίου, είναι η επιλογή των Εταίρων καθώς και τρόποι εύρεσης αυτών. Στο παρόν Σχέδιο, τα κριτήρια επιλογής, ήταν τα ακόλουθα: Εγγύτητα των περιοχών Κοινά στοιχεία προβληματικής Συμπληρωματικότητα (δραστηριοτήτων, προβλημάτων, κλπ) Εταίροι από προηγούμενες επιτυχημένες συνεργασίες που πληρούν τα παραπάνω κριτήρια Τρόποι εύρεσης εταίρων: Βάση δεδομένων ΕΑΔ Συμμετοχή σε ημερίδες, εκδηλώσεις, σεμινάρια (π.χ. συνέδριο της Κορώνης για την Μεσογειακή Διατροφή ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά UNESCO, Αύγουστος 2012) Εταίροι από προηγούμενη συνεργασία Κ.Π.LEADER Χρήση δικτύων Ελληνικό Δίκτυο LEADER

16 Δυσκολίες υλοποίησης του Σχεδίου Οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ΟΤΔ Πάρνωνα, ως Συντονίστρια του Σχεδίου είναι πλέον αυξημένες δεδομένου: των πολλών συμβάσεων που έχει συνάψει με Αναδόχους του μεγάλου ύψους των αναθέσεων που χρηματοδοτεί μέχρι να εισπραχθούν από τους Εταίρους της μεγάλης διασποράς των δαπανών για το σύνολο των Εταίρων. Υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στην τακτοποίηση των οφειλών από πλευράς των Εταίρων, τις οποίες η Αναπτυξιακή Πάρνωνα έχει ήδη εξοφλήσει για λογαριασμό όλων. Τα παραπάνω οδηγούν σε: καθυστέρηση στη σύνταξη και υποβολή της αντίστοιχης Βεβαίωσης Υλοποίησης Δαπανών για έγκριση των δαπανών από τη Διαχειριστική Αρχή. δημιουργία προβλήματος ρευστότητας της Εταιρείας.

17 Βασικοί στόχοι της ΕΕ για το μέτρο «Συνεργασία» και επίτευξη αυτών Μέρος της στρατηγικής της τοπικής ανάπτυξης Όλες οι ΟΤΔ του Σχεδίου περιελάμβαναν στους στρατηγικούς τους στόχους την προώθηση τοπικών προϊόντων, την πρόσβαση στην πληροφόρηση και σε νέες ιδέες. Πρόσβαση στην πληροφόρηση και σε νέες ιδέες Οι μελέτες εμπειρογνωμοσύνες για το ποιοτικό απόθεμα της ελληνικής γαστρονομίας αποτελούν σημαντική οργάνωση πληροφορίας και οι δράσεις προβολής και εξωστρέφειας με σύγχρονα εργαλεία, αποτέλεσαν νέες ιδέες. Στήριξη της καινοτομίας και της ανάπτυξης ικανοτήτων Ελληνικά πιάτα με βάση επώνυμα αγροτικά προϊόντα Σύνδεση με τον γαστρονομικό τουρισμό Τοπικές ικανότητες στον τομέα της γαστρονομίας, μέσω του Σχεδίου

18 Βασικοί στόχοι της ΕΕ για το μέτρο «Συνεργασία» και επίτευξη αυτών Δημιουργία τοπικής και εθνικής ταυτότητας Η σύσταση και λειτουργία του Δικτύου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές», συμβάλλει αναμφισβήτητα στην τοπική και εθνική ταυτότητα. Απαίτηση σε πρόσθετους ανθρώπινους πόρους Το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσε η διαχειριστική αρχή ήταν ευνοϊκό σε πρόσθετους ανθρώπινους πόρους. Επίτευξη της κρίσιμης μάζας για κοινές δράσεις Η συμμετοχή των 20 Εταίρων-ΟΤΔ στο Σχέδιο, το καθιστούν Σχέδιο εθνικής εμβέλειας.

19 Αδυναμίες και προτάσεις βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου Σύμφωνα με τον Οδηγό της ΕΕ (RD 12/10/2006 αναθ. 3), προβλέπονται: α. Κοινή δράση Το Σχέδιο συνεργασίας αντιστοιχεί σε μια συγκεκριμένη δράση με σαφώς προσδιορισμένα παραδοτέα που παράγουν οφέλη για τις περιφέρειες. Οι δαπάνες που αφορούν την περιοχή LEADER δεν συνεπάγονται κατ ανάγκη υλοποίηση δαπανών στη συγκεκριμένη περιοχή. Η δράση είναι «κοινή» υπό την έννοια ότι υλοποιείται από κοινού. β. Λειτουργία κοινής δομής Η λειτουργία μιας κοινής δομής είναι η πλέον «ολοκληρωμένη» μορφή συνεργασίας. Μια κοινή νέα δομή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε φορέας υπό νομική μορφή αναγνωρισμένη στα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη. γ. Επιλεξιμότητα Εταίρων συνεργασίας Τα Σχέδια δεν υλοποιήθηκαν κατ ανάγκη από τις ίδιες τις ομάδες τοπικής δράσης, αλλά μπορούσαν να αναληφθούν από φορείς εκμετάλλευσης (ή αναδόχους σχεδίων), οι οποίοι ορίζονταν από την ομάδα τοπικής δράσης στη συμφωνία συνεργασίας.

20 Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!!

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 12/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμ. 12/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΚΑΔΟΝΑΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμ. 12/2015 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φαρκαδόνας Αριθμ. Αποφ. 122/2015 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: «Συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Διημερίδα με θέμα: «Διακρατικές-διατοπικές συνεργασίες και δικτύωση»

Διημερίδα με θέμα: «Διακρατικές-διατοπικές συνεργασίες και δικτύωση» Διημερίδα με θέμα: Το Εθνικό Αγροτικό Δίκτυο, σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου, διοργάνωσε στις 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2015, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου στην Κρήτη, διημερίδα με θέμα:. Η διημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

8.2 Περιγραφή του Μέτρου 8.2.0 19. CLLD/LEADER

8.2 Περιγραφή του Μέτρου 8.2.0 19. CLLD/LEADER 8.2 Περιγραφή του Μέτρου 8.2.0 19. CLLD/LEADER 8.2.1. Νομική βάση [Μέγιστη έκταση:875 χαρακτήρες = περ. 1/4 σελίδες υποχρεωτικό πεδίο επιτρέπεται η Άρθρα 32-35 του Κανονισμού (ΕΕ) 1303/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER ΚΑΙ ΟΠΑΑΧ, 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER ΚΑΙ ΟΠΑΑΧ, 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ LEADER ΚΑΙ ΟΠΑΑΧ, 1,1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER Δημόσια Δαπάνη Εθνική Συμμετοχή Κοινοτική Συμμετοχή 294.697.261 70.127.261 224.570.000 Τι είναι η προσέγγιση LEADER;

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr Αρ.Πρωτ.

Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr Αρ.Πρωτ. Ταχ. Δ/νση: ΛΑΜΠΡΙΑΝΙΔΗ 40 Ταχ. Κώδικας: 66100 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Πληροφορίες: ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Τηλ.: 2521 (0) 24995 Fax: 2521 (0) 25835 Δράμα, 27/05/2014 e-mail: b.alexandridis@dramanet.gr

Διαβάστε περισσότερα

«ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ

«ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ MH KEΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ» ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟ ΤΙΤΛΟ «ΔΙΚΤΥΟ ΓΕΥΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΚΛΕΚΤΩΝ» (άρθρα 101 Ν. 3852/2010,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ EETAA ΤΑ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Σεπτέμβριος 2013 Ελληνικά Αρκτικόλεξα ΕΕ Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 2

σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 2 i ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ - ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1 ΑΞΟΝΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ : ΣΤΟΧΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ... 2 ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ... 5 ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΕΤΡΩΝ..

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 2013 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ETANAM A.E.OTA

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 2013 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ETANAM A.E.OTA ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 2013 ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ ETANAM A.E.OTA ΑΞΟΝΑΣ 4: «ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ Ε.Π. ΑΛΙΕΙΑΣ 2007-2013 ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Άξονας 4 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER

Άξονας 4 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ» (ΠΑΑ) Άξονας 4 ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ LEADER 4 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014 Α.Π. 11772

ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014 Α.Π. 11772 Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΦΑΞ & E-MAIL Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014 Α.Π. 11772 ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013» ΜΟΝΑΔΑ Α Ταχ. Δ/νση : Λ. ΑΘΗΝΩΝ 58 Ταχ. Κώδικας : 104 41, ΑΘΗΝΑ Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER (ΑΞΟΝΑΣ 4) Ενημερωτικός Οδηγός 5 η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Σελ. 1

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER (ΑΞΟΝΑΣ 4) Ενημερωτικός Οδηγός 5 η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Σελ. 1 Ενημερωτικός Οδηγός 5 η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Σελ. 1 ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007 2013 Η νέα περίοδος προγραμματισμού 2007-2013 παρέχει μια σημαντική ευκαιρία στην

Διαβάστε περισσότερα

Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας Γερμανίας 2013 2015

Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας Γερμανίας 2013 2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Ε.Π. ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Π.Ε.Π. ΑΤΤΙΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ, Π.Ε.Π. ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΑΙΓΑΙΟΥ, Π.Ε.Π. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΗΠΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΙΕΘΝΟΥΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ Ταχ. /νση: ιοικητήριο Ταχ. Κώδικας: 54123 Θεσσαλονίκη ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Πληροφορίες: Ζαφειρίδης Αναστάσιος & ΜΗΤΡΩΟ Σταµατοπούλου Φωτεινή Τηλ.: 2310-379046 ή 115 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (τ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 2007-2013» (Π.Α.Α.) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ

ΑΞΟΝΑΣ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 2007-2013» (Π.Α.Α.) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΞΟΝΑΣ 4: ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 2007-2013» (Π.Α.Α.) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ N. ΖΑΚΥΝΘΟΥ & ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER+

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER+ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ LEADER+ Η Κοινοτική Πρωτοβουλία LEADER+ είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που έχει ως βασικό σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου και

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5

Επικοινωνιακός Οδηγός για την Πληροφόρηση και τη Δημοσιότητα των ΕΠ του ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 Περιεχόμενα Σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι - ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013: ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ - ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Υ Λ Ι Κ Ο Ω Σ Π Ρ Ο Σ Τ ΗΝ

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Υ Λ Ι Κ Ο Ω Σ Π Ρ Ο Σ Τ ΗΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Υ Λ Ι Κ Ο Ω Σ Π Ρ Ο Σ Τ ΗΝ Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ο Μ Ε Ν Η Κ Α Τ Η Γ Ο Ρ Ι Α Π Ρ Α Ξ Ε Ω Ν ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΕΠΑΛ 2007 2013 ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ : ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ... 5 3. ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 11 4. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ...

2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ... 5 3. ΘΕΣΜΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 11 4. ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΦΟΡΕΙΣ - ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΑ ΜΕΣΑ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1 Πλαίσιο ανάθεσης και εκπόνησης της μελέτης... 2 1.2 Περιεχόμενα της μελέτης... 2 1.3 Η έννοια του οικοτουρισμού... 4 2. ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΟΙΚΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ... 5 2.1 Ο οικοτουρισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2004 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2004 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ 2004 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ INTERREG III Α /ΕΛΛΑΔΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2000-2006 ΙΟΥΝΙΟΣ 2005 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟΥΛΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ» ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΔΡΑΣΗ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ, ΜΙΑ ΑΓΟΡΑ: Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ» ΠΙΛΟΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΑΔΑ: ΒΛ92ΟΡΙΝ-ΙΝΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 25-09-2013 Αρ. Γεν. Πρωτ.: 1457 /25-09-2013 Αρ. Πρωτ. ΕΥΥΑΠ: 1077/25-09-2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΤΡΙΑΚΟΣΤΗΣ ΟΓΔΟΗΣ (38ΗΣ) ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΣΠΑ 2007-2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΔΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Πρόγραμμα Σπουδών: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ Θεματική Ενότητα: ΔΕΟ-40 Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών Ακαδημαϊκό Έτος: 2003-4 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γραπτής Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα

Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα Επικοινωνιακός Οδηγός για την πληροφόρηση και τη δημοσιότητα των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) 2007-2013 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ «Τοπική πλατφόρμα για την απασχόληση και την επιχειρηματικότητα νέων επιστημόνων στην καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη» από το Δικαιούχο/Α.Σ

Διαβάστε περισσότερα