Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 11/08/ :23:25 EEST

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 11/08/ :23:25 EEST"

Transcript

1

2 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ειδική Συλλογή «Γκρίζα Βιβλιογραφία» Αριθ. Εισ.: S4I0/1 Ημερ. Εισ.: Δωρεά: Συγγραφέα Ταξιθετικός Κωδικός: ΠΤ -AM 2006 ΚΑΤ

3 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣΤΟΠΙΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΑΝΤΟΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ εττιμελεια: ΚΑΤΣΟΥΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

4 Πεοίληωη Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Δ. Γαλατσίου στο Ν. Αττικής και πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 36στρ. και υψομετρικής διαφοράς 51 μ. στην περιοχή Λαμπρινή και ανήκει στο Δήμο Γαλατσίου. Κύριο χαρακτηριστικό της περιοχής οι χρήσεις εκπαίδευσης, εμπορίου και αμιγούς κατοικίας που αναπτύσσονται γύρω από το οικόπεδο μελέτης, ενώ εντός των ορίων αυτού, βρίσκεται ένα σχολικό συγκρότημα που περιλαμβάνει δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο. Επιπλέον, εντός των ορίων του οικοπέδου στην νότια και δυτική πλευρά βρίσκονται κατοικίες. Εξ' αιτίας του ότι το οικόπεδο αποτελεί πρώην λατομεία, υπάρχουν σημεία με έντονη κλίση στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη ή αδύνατη. Επισκεπτόμενοι το οικόπεδο στην υφιστάμενη κατάσταση παρατηρούμε πως υπάρχουν έξι σημεία πρόσβασης προς αυτό. Ο όγκος που καταλαμβάνει το οικόπεδο μέσα στο χώρο είναι σημαντικός εξ'αιτίας δύο χαρακτηριστικών του - μεγάλη έκταση και μεγάλη υψομετρική διαφορά - και έχει μεγάλη αξία ως τοπίο λόγω της θέασης της πόλης και λόγω του ότι είναι ένας κενός χώρος μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, όπου το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται σε έναν απλό περίπατο, όπως συνηθίζεται, αλλά στον περίπατο σε συνδυασμό με το θέαμα. Το οικόπεδο της μελέτης, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής έχει την ιδιότητα να αποκόβεται από αυτήν και να εποπτεύει την πόλη. Για τον λόγο αυτόν αποτέλεσε ενδιαφέρον η ποικιλία της σχέσης του περιπατητή με την απόστασή του από τη γη. Έτσι, ο επισκέπτης πότε βρίσκεται πάνω στη γη, πότε πολύ ψηλά από αυτήν και πότε μέσα στη γη. Σε σχέση με τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις θεάσεις της πόλης της Αθήνας από ψηλά, έγινε μία επιλογή συγκεκριμένων σημείων του οικοπέδου, όπου με βάση τη στρατηγική τους θέση αναπτύχθηκαν οι βασικές χρήσεις του. Έτσι, επιλέχτηκαν τα σημεία στάσης (αμφιθέατρο, εξέδρες, μονοπάτια), στα οποία ο περιπατητής βρίσκεται πάντα στο επίπεδο της γης. Επίσης, αναπτύχθηκαν οι ενδιάμεσες διαδρομές (σκάλες, δίκτυο από ράμπες), οι οποίες συνδέουν τους τόπους στάσης μεταξύ τους. Τέλος, προτείνεται η δημιουργία ενός κτιρίου, το οποίο αναπτύσσεται μέσα στη γη. Στο κτίριο λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικές προβολές (video art και video projections), ενώ συνδέεται με τους αποθηκευτικούς χώρους, όπου βρίσκεται το αρχείο των προβολών.

5 S u m m a rv The selected area is located at Attiki, and it is a 36 acre district, of 51m altitude difference, that belongs to municipality of Galatsi. Its main characteristics are the educational and trade uses, whereas inside the boundaries of the site there are high school buildings. The south- west limits of the site constitute habitable area. Because of the fact that the specific district was used as a quarry in the past, there are some points of great inclination, to which access is difficult, or sometimes impossible. There area six entrances to the site. The area s size is important because of its two main characteristics; great extension and altitude difference, therefore it offers an excellent view, and is not far away from the centre of the city. The proposal concerns the creation of an entertainment park, where the interest is focused on a walk, in combination with the panoramic view. The site under study, despite the fact that is located at the centre of the area, has the possibility to be distanced and overview the city. That s why the related distance of the walker to the ground is interesting and each time varies. Sometimes he walks on the ground and sometimes in it. In relation to the above, specific points of the area were selected and depending on their strategic place, the main uses were created. Afterwards, an amphitheatre, paths and station points were created, which constitute the connection link between the existent condition and the proposed one, where the walk takes place on the ground level. Then the paths that connect the station points were designed. Finally, the main building is suggested, which is located beyond the ground level. In the building, artistic projections take place, including video art and video projections,, and it is connected to the store rooms, where the projection file is.

6

7 Λατουεία ΛεΒεντάκη Η περιοχή μελέτης βρίσκεται στο Δ. Γαλατσίου στο Ν. Αττικής. Πρόκειται για ένα οικόπεδο έκτασης 36στρ. και υψομετρικής διαφοράς 51 μ. στην περιοχή Λαμπρινή και ανήκει στο Δήμο Γαλατσίου. Το οικόπεδο περικλείεται από τις οδούς Ωρωπού, Φαύνου, Έρσης, Σούδας, Τσακάλωφ, Μεσολογγίου, Λασηθίου και Ορφανίδου. Η Ωρωπού αποτελεί έναν δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας τόσο των πεζών - λόγω των σχολικών συγκροτημάτων και της εμπορικής ανάπτυξης κοντά στην περιοχή - όσο και των αυτοκινήτων και των αστικών συγκοινωνιών, αφού η οδός Ωρωπού παραλαμβάνει την κίνηση από τη Λ.I.Φωκά και την διοχετεύει στη Λ.Γαλατσίου και κατ' επέκταση στο κέντρο και μέσω της Ορφανίδου στη Λ.Ηρακλείου.

8 Κατά μήκος της Λ. I. Φωκά αναπτύσσεται το τοπικό εμπορικό κέντρο του Δ. Γαλατσίου, το οποίο αποτελεί συνέχεια αυτού της Λ. Βείκου και στη διασταύρωση με την Ωρωπού διακλαδίζεται προς δύο κατευθύνσεις την Ι.Φωκά και την Ωρωπού. Έτσι, στην αρχή της Ωρωπού απά την αριστερή μας πλευρά αναπτύσσεται το εμπόριο και η κατοικία, όπου το πρώτο τερματίζει ένα οικοδομικό τετράγωνο πριν το οικόπεδο μελέτης και η περιοχή από το σημείο αυτό κι έπειτα γίνεται αμιγούς κατοικίας, ενώ από τη δεξιά πλευρά υπάρχουν σχολικά συγκροτήματα και η πλατεία Λαμπρινής από τις μεγαλύτερες του Δήμου που περιέχει τον ιερό ναό του Αγ. Ανδρέα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Φτάνοντας στο σημείο όπου ξεκινάει το οικόπεδο της μελέτης, στην αριστερή πλευρά της Ωρωπού και εντός των ορίων του οικοπέδου βρίσκεται ένα σχολικό συγκρότημα, που περιλαμβάνει δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο στη βορειοδυτική πλευρά του. Επιπλέον, εντός των ορίων του οικοπέδου στην νότια και δυτική πλευρά βρίσκονται κατοικίες. Το οικόπεδο αποτελεί τα πρώην λατομεία Λεβεντάκη και ο Δήμος Γαλατσίου αναφέρει σε διάταγμα που έχει εκδοθεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως πως προβλέπεται για χώρο πλατείας και πρασίνου.

9 6 σηυεία ποόσ&ασηο Εξ' αιτίας του ότι το οικόπεδο αποτελεί πρών λατομεία, υπάρχουν σημεία με έντονη κλίση στα οποία η πρόσβαση είναι δύσκολη ή αδύνατη. Επισκεπτόμενοι το οικόπεδο στην υφιστάμενη κατάσταση παρατηρούμε πως υπάρχουν έξι σημεία πρόσβασης προς αυτό. Το πρώτο βρίσκεται επί της οδού Πλύτα, το οποίο οδηγεί στο πίσω μέρος του περιφραγμένου σχολικού συγκροτήματος και η προσέγγιση στο εσωτερικό του οικοπέδου είναι εφικτή λόγω της ομαλής κλίσης στο σημείο. Το δεύτερο βρίσκεται επί της οδού Έρσης βορειοανατολικά του οικοπέδου, από όπου υπάρχει πρόσβαση στο εσωτερικό του με δυνατότητα διάσχισής του από τη μια άκρη στην άλλη όπου βρίσκονται οι κατοικίες. Το τρίτο βρίσκεται στην πάροδο που είναι κάθετη στην οδό Εκάβης ανατολικά του οικοπέδου και δεν υπάρχει άμεση πρόσβαση στο εσωτερικό του οικοπέδου, παραμόνο περπατώντας κατά μήκος ενός υψώματος που καταλήγει στο σημείο εισόδου από την Έρσης.

10

11 Ακολούθως, το τέταρτο σημείο πρόσβασης βρίσκεται στην κορυφή της οδού Σούδας, στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου, από όπου δεν υπάρχει πρόσβαση στο εσωτερικό του οικοπέδου λόγω των πολύ απότομων κλίσεων στο σημείο αυτό. Η μόνη πορεία που μπορούμε να ακολουθήσουμε είναι αυτή του πεζοδρόμου περιμετρικώς των κατοικιών στη νότια πλευρά του οικοπέδου, όπου οδηγούμαστε στο πέμπτο σημείο πρόσβασης επί της οδού Μεσολογγίου. Εκεί υπάρχει μία τσιμεντένια σκάλα η οποία οδηγεί στο εσωτερικό του οικοπέδου και στις κατοικίες που βρίσκονται στη δυτική πλευρά του. Τέλος, το έκτο σημείο βρίσκεται στην οδό Ορφανίδου παραπλεύρως του σχολικού συγκροτήματος και η πρόσβαση στο εσωτερικό του οικοπέδου γίνεται ομαλά.

12

13 θέεο - Οπτικέο ουνέο Λόγω της μεγάλης υψομετρικής διαφοράς του οικοπέδου και λάγω του μεγάλου υψομέτρου της περιοχής - το οικόπεδο στη βορειοδυτική πλευρά του όπου έχει το μικρότερο υψόμετρο, 139μ σε σχέση με την επιφάνεια της θάλασσας- υπάρχει πλήθος οπτικών φυγών προς το λεκανοπέδιο της Αττικής. Από το οικόπεδο ξεκινούν ευθύγραμμες οδοί, οι οποίες οδηγούν σε διάφορα σημεία της πόλης και ανάμεσά τους υψώνονται τα κτίρια της πόλης, ώστε όλα αυτά να καταλήξουν στους πρόποδες των βουνών Πεντέλη και Πάρνηθα.

14 Το ενδιαφέρον που παρουσιάζει το οικόπεδο είναι ότι, ενώ βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής - στο επόμενο οικοδομικό τετράγωνο ξεκινάει το τοπικό εμπορικό κέντρο του Δ. Γαλατσίου, διαγωνίως βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες πλατείες του δήμου ενώ υπάρχουν πολλά σχολικά συγκροτήματα στην περιοχή - η υψομετρική του διαφορά είναι μεγάλη με αποτέλεσμα όταν βρίσκεται κανείς στο ψηλότερο σημείο του να νιώθει αποκομμένος από την κίνηση και τον θόρυβο της περιοχής και έχει τη δυνατότητα να βλέπει την πόλη από ψηλά. Ας σημειωθεί η μεγάλη έκταση που καταλαμβάνει το οικόπεδο στην περιοχή του. Πρόκειται για έκταση 36 στρ, που κάποτε ήταν λατομεία και τώρα αποτελείται από πετρώδεις επιφάνειες με απότομες κλίσεις και τμήματα χαμηλού πρασίνου που κατά την περίοδο της Ανοιξης ανθίζουν. Η μεγάλη έκταση και μεγάλες υψομετρικές διαφορές του οικοπέδου του δίνουν μεγάλη αξία, το αναδεικνύουν ως τοπίο λόγω της θέας που προσφέρει και λόγω του ότι είναι ένας κενός χώρος στο κέντρο της Αθήνας.

15

16 κλίση α (είσοδος από την πάροδο)

17 κλίση α (είσοδος από την Έρσης)

18 κλίση β κλίση γ

19 κλίση δ κλίση ε

20 Πρόταση Η πρόταση αφορά στη δημιουργία ενός πάρκου αναψυχής, όπου το ενδιαφέρον δεν επικεντρώνεται σε έναν απλό περίπατο, όπως συνηθίζεται, αλλά σε κάποιον περίπατο που συνδυάζεται με ό,τι βλέπει ο περιπατητής. Ενδιαφέρει ένας περίπατος σε σχέση με το θέαμα που αποκαλύπτει. Το οικόπεδο της μελέτης ενώ βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής έχει την ιδιότητα να αποκόπτεται από αυτήν και να εποπτεύει την πόλη. Για τον λόγο αυτόν μελετήθηκε ειδικά η ποικιλία της σχέσης του περιπατητή με την απόστασή του από τη γη. Ετσι, ο επισκέπτης πότε βρίσκεται πάνω στη γη, πότε πολύ ψηλά από αυτήν και πότε μέσα στη γη. Σε σχέση με τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τις θεάσεις της πόλης της Αθήνας από ψηλά, έγινε μία επιλογή συγκεκριμένων σημείων του οικοπέδου, όπου, με βάση τη στρατηγική τους θέση, αναπτύχθηκαν οι βασικές χρήσεις του. Αρχικά, επιλέχτηκαν τα σημεία στάσης στο οικόπεδο, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να καθήσει και να απολαύσει το τοπίο της πόλης προς διάφορες κατευθύνσεις, ανάλογα με τη θέση που επιλέγει. Τα σημεία αυτά είναι οι εξέδρες στο πίσω μέρος του σχολικού συγκροτήματος, οι οποίες αποτελούν συνδετικό κρίκο ανάμεσα στην υφιστάμενη χρήση (σχολείο) με την προτεινόμενη (πάρκο) και δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να επισκεφθούν το χώρο.

21 Στη συνέχεια ττροτείνεται ένα αμφιθέατρο, το οποίο συνδέεται άμεσα με τις εξέδρες, όπου ο επισκέπτης κάθεται και ανάλογα με τη θέση που επιλέγει έχει και την αντίστοιχη θέα και παρόλο που η κλίση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο είναι ομαλή η υψομετρική διαφορά είναι αισθητή. Έτσι, αναφέρεται πως χαμηλά στο αμφιθέατρο αποκλείονται οι οπτικές φυγές προς τις πολυκατοικίες επί της οδού Φαύνου και προς τις κατοικίες εντός του οικοπέδου και κατευθύνονται προς τα βόρεια της πόλης. Αντίστοιχα στο ψηλότερο σημείο του ο επισκέπτης έχει θέα και προς τη δυτική Αττική. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημεία στάσης αποτελούν τα μονοπάτια ανάμεσα στις δύο σκάλες που βρίσκονται πάνω ακριβώς από το αμφιθέατρο, όπου η κλίση του εδάφους είναι μεγάλη. Τα μονοπάτια συνδέουν τις δύο σκάλες και ο επισκέπτης έχει θέα προς τη βορειοανατολική Αττική.

22 , ένα ακόμη σημείο στάσης βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του έδου, αττό όπου διασχίζοντας την καθοδική πορεία μέχρι το επίπεδο του κτιρίου η θέαση της πόλης διευρύνεται και ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να δει μια συνολική άποψη από τη δυτική προς τη βόρεια και τέλος, την ανατολική της πλεύρα της. Σε όλα τα παραπάνω σημεία στάσης ο περιπατητής βρίσκεται πάντα στο επίπεδο της γης. =1 «η

23 Στην πορεία της μελέτης, αναπτύχθηκαν οι ενδιάμεσες διαδρομές από ένα σημείο του οικοπέδου σε ένα άλλο συνδέοντας τους τόπους στάσης μεταξύ τους. Σ' αυτές ανήκουν, αρχικά, οι δύο σκάλες που βρίσκονται πάνω από το αμφιθέατρο και ξεκινούν η μία από την κορυφή του αμφιθεάτρου σε επίπεδο και η άλλη από επίπεδο , για να καταλήξουν αμφότερες στο επίπεδο 0.00 που έχει οριστεί στο οικόπεδο. Επιπλέον, αναπτύσσεται ένα δίκτυο από ράμπες το οποίο ξεκινάει από το επίπεδο και φτάνει στο επίπεδο και συνέχίζει είτε προς την κορυφή του αμφιθεάτρου (-11.50) είτε προς το επίπεδο Και στις δύο περιπτώσεις τα στοιχεία υψώνονται πολύ ψηλά από το έδαφος και ο περιπατητής αποκόβεται από το επίπεδο της γης, την οποία διασχίζει και παράλληλα εποπτεύει.

24 Τέλος, προτείνεται η δημιουργία ενός κτιρίου, όπου η είσοδός του βρίσκεται στο επίπεδο 0.00 και αναπτύσσεται μέσα στη γη. Στο κτίριο λαμβάνουν χώρα καλλιτεχνικές προβολές (video art και video projections). Η θέαση της πόλης της Αθήνας από ψηλά, η εικόνα μιας πόλης που κινείται και κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου παρουσιάζει ένα τεχνητό θέαμα, κατευθύνουν τον επισκέπτη στο εσωτερικό της διάτρητης αυτής τεχνολογικής σπηλιάς, όπου έχει τη δυνατότητα να δει τέχνη όπως θα άκουγε μουσική και την οποία τέχνη δεν στέκεται να παρατηρήσει προσεκτικά, αφού οι προβολές παίζουν αδιάκοπα και οι εικόνες εναλλάσσονται μεταξύ τους με ταχύτητα. Εξάλλου, στις μέρες μας το έργο τέχνης δεν έχει τη μοναδικότητα που είχε παλιά και η παραγωγή τέχνης έχει παραδοθεί σε γρήγορους ρυθμούς πρόσληψης. Τα προϊόντα της - εν προκειμένωαποθηκεύονται σε cd, τα οποία με τη σειρά τους τοποθετούνται στην αποθήκη, όπου βρίσκεται το αρχείο των προβολών.

25 ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΚΑΤΟΨΗ ΟΨΟΤΟΜΕΣ

26 1/ Γενική κάτοψη οικοπέδου

27

28 οψοτομη 1 οψοτο μη 2

29 οψοτομη 3 οψοτομη 4

30 οψοτομη 5 οψοτομη 7

31 Κτιοιολονικά ποάνοαυυα Το κτίριο αττοτελείται αττό τρία επίπεδα, τα οποία αναπτύσσονται μέσα στη γη και βρίσκονται σε υψόμετρο 0.00, και Στο πρώτο επίπεδο υπάρχουν δύο αίθουσες, στις οποίες προβάλλονται έργα τέχνης μέσω προτζέκτορα. Από το επίπεδο 0.00 ανεβαίνουμε στο επίπεδο μέσω ράμπας. Οι ράμπες είναι δύο, η μία οδηγεί στην καφετέρια, η οποία λειτουργεί για τους επισκέπτες της έκθεσης και του πάρκου γενικότερα. Στο πίσω μέρος της καφετέριας υπάρχει μια άλλη ράμπα, που οδηγεί στην αποθήκη στο επίπεδο Στην αποθήκη, οι υπάλληλοι της καφετέριας παραλαμβάνουν τα προϊόντα από τα φορτηγά που φτάνουν στο πίσω μέρος από την οδό Σούδας. Η δεύτερη ράμπα που ξεκινάει από το επίπεδο 0.00 οδηγεί σε μια αίθουσα, όπου τα έργα τέχνης προβάλλονται σε ηλεκτρονικές οθόνες και μια δεύτερη ράμπα μας κατευθύνει στο επίπεδο της αίθουσας, όπου οι προβολές συνεχίζονται. Στη συνέχεια, στο επίπεδο βρίσκεται ένα ημιυπαίθριο αναψυκτήριο και αφού το διασχίσουμε φτάνουμε σε ένα αίθριο στο ίδιο επίπεδο. Εκεί, βρίσκεται η αίθουσα, όπου υπάρχει το δίκτυο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, το οποίο ελέγχει τις προβολές που λαμβάνουν χώρα σε όλο το κτίριο. Από το αίθριο οδηγούμαστε μέσω ράμπας στην τελευταία αίθουσα προβολών. Στην άκρη της αίθουσας υπάρχει ένα κλιμακοστάσιο το οποίο φτάνει σε επίπεδο +7.50, όπου στεγάζεται μία τριόροφη αποθήκη με τα αρχεία των έργων που προβάλλονται. Στις αίθουσες, όπου τα έργα τέχνης προβάλλονται μέσω προτζέκτορα, υπάρχει ψευδοροφή η οποία απέχει από την πλάκα 50 εκ. και μέσα υπάρχει μηχανισμός, για να στηρίζονται οι προτζέκτορες και να προβάλλουν την εικόνα κάθετα πάνω σε μία επινικελωμένη επιφάνεια (καθρέφτης), η οποία προβάλλει την εικόνα αντίστροφα υπό γωνία 45. Η θέση των συσκευών μέσα στην ψευδοροφή δεν είναι μόνιμη, μπορεί να αλλάζει ανάλογα με τις απαιτήσεις κάθε φορά. Το ίδιο ισχύει και για την απόσταση του καθρέφτη από το φακό προβολής, καθώς και για την κλίση του. Στις αίθουσες, όπου δεν υπάρχουν προτζέκτορες, οι ηλεκτρονικές οθόνες εφαρμόζονται μέσα σε γυψοσανίδα, η οποία απέχει από τον τοίχο 20 εκ.

32 Ανάμεσα στις αίθουσες του κτιρίου, υπάρχουν τέσσερις σχισμές από τις οποίες εισέρχεται το φυσικό φώς. Στις σχισμές βρίσκονται ανοίγματα, που κατευθύνουν το φως πάνω στον τοίχο του εκάστοτε διαδρόμου, στέλνοντάς το το καθένα σε διαφορετικό ύψος δημιουργώντας έτσι, μια ενδιαφέρουσα διαδρομή μέσα στις αίθουσες με το φως της ημέρας, το οποίο κατα τ' άλλα δεν εισέρχεται στους χώρους των προβολών. Όσον αφορά στον τεχνητό φωτισμό του κτιρίου, υπάρχουν χωνευτά φωτιστικά μέσα στην ψευδοροφή, τα οποία δεν είναι ορατά από τον επισκέπτη και τοποθετήθηκαν με βάση έναν κάναβο 1.2x1.2 μ. για την καλύτερη απόδοση. Τέλος, οι μηχανισμοί κλιματισμού και αερισμού του κτιρίου τοποθετούνται επίσης πάνω από την ψευδοροφή.

33 ΣΧΕΔΙΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΑΤΟΨΕΙΣ ΤΟΜΕΣ

34 κάτοψη 2ου επίπεδου (+2.00)

35 κάτοψη 1ου επίπεδου αποθήκης (+7.50)

36 κάτοψη 2ου επίπεδου αποθήκης (+10.50) κάτοψη 3ου επίπεδου αποθήκης (+13.50)

37 κάτοψη δωμάτων

38

39 τομή 1 τομή 2 τομή 3

40 τομή 4 τομή 5 τομή 6

41 τομή 7 τομή 8

42

43

Διαδρομές στον ακάλυπτο

Διαδρομές στον ακάλυπτο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχ/κων Διαδρομές στον ακάλυπτο Εγκαταστάσεις αυτόνομων δημιουργικών ομάδων Διπλωματική Εργασία Φοιτητής: Κουκούμης Νίκος Επιβλέπων: Παπαδόπουλος Σπόρος Ιούλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟ-ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ

ΟΙΚΟ-ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΟΙΚΟ-ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΛΙΑ ΠΙΤΤΑ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΒΑΣΩ ΤΡΟΒΑ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΟΙΚΟ-ΠΟΛΗ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΟΒΟΥΝΙΑ Φοιτήτρια: Πίττα

Διαβάστε περισσότερα

Αστική "πλατφόρμα" Πλατεία Κοινόχρηστες λειτουργίες Δημοτικό Parking

Αστική πλατφόρμα Πλατεία Κοινόχρηστες λειτουργίες Δημοτικό Parking Αστική "πλατφόρμα" Πλατεία Κοινόχρηστες λειτουργίες Δημοτικό Parking ΠΤ-ΑΜ 2007 ΒΑΛ Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ : ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά

Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Επιβλέπων καθηγητής: Καναρέλης Θεοκλής Φοιτητής: Λαουτάρης Μάνος Διπλωματική εργασία Βόλος 2012 Πρόταση για νέο αρχαιολογικό μουσείο Πειραιά Η ιδέα

Διαβάστε περισσότερα

Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα

Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ : Εξοχικές κατοικίες στο Σκροπονέρι Ευβοίας Το οικόπεδο που μας δίνεται να αναπτύξουμε την κτιριακή σύνθεση χαρακτηρίζεται από την έντονη κλίση προς τη θάλασσα και από την ακανόνιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΠΑΜΠΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος

Υπόγειο δίκτυο πρόσβασης Ένα νέο έδαφος Ένα νέο έδαφος Το ελληνικό τοπίο υπομένει για περισσότερα από 40 χρόνια μια παρατεταμένη διαδικασία «προ-αστικοποίησης». Στην ανάπτυξη των παραθεριστικών οικισμών κυριαρχούν τα γνώριμα μοντέλα της πανταχόθεν

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 02/03/ :53:35 EET

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 02/03/ :53:35 EET ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΕΡΖΕΚΟΣ II ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου

Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Ξενοδοχείο 4* «Virginia Hotel» εκτός Σχεδίου Δήμος Ρόδου Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ : Δήμος Ρεθυμνου. ΘΕΣΗ : Εντός οικισμού Γερανίου, Δήμοτικη Ενότητα Νικηφόρου Φωκά, Δημός Ρεθύμνου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ /ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΡΓΟ : ΑΝΕΓΕΡΣΗ 6/ΘΕΣΙΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟ- ΟΤΗΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Τ.Π.Α.)

Διαβάστε περισσότερα

Ο τρόπος οργάνωσης σε οµάδες κατοικιών οδηγεί σε κοινή

Ο τρόπος οργάνωσης σε οµάδες κατοικιών οδηγεί σε κοινή 77.5 7 5.0 85. 0 85. 0 ΕΞΟΧΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙ Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ ΗΜΗΤΡΑ ΦΥΓΚΑ 814973 ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΧΡΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ι ΕΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΘΕΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Α. Αστικός σχεδιασµός: 1. Οργάνωση σε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

εκτροπές-περιπλανήσεις στις προβλήτες του Βόλου

εκτροπές-περιπλανήσεις στις προβλήτες του Βόλου εκτροπές-περιπλανήσεις στις προβλήτες του Βόλου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τμήμα αρχιτεκτόνων μηχανικών φοιτήτρια Αία Ορφανίδου υπεύθυνος καθηγητής Γιώργος Τριανταφυλλίδης Φεβρουάριος 2006 Institutional Repository

Διαβάστε περισσότερα

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής)

Βικελαία Βιβλιοθήκη. Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΕΞΟΦΥΛΛΟ 2 Βικελαία Βιβλιοθήκη Έναρξη εργασιών Β Φάσης (τελικής) ΓΕΝΙΚΑ Η λειτουργία της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης χρονολογείται από το 1908 που έγινε δεκτή η δωρεά Βικέλα. Στην αρχή στεγαζόταν στην

Διαβάστε περισσότερα

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν:

Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: ΘΕΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης Τα πέντε θεματικά πάρκα εκτείνονται σε μήκος 1500 μ. από το Μέγαρο Μουσικής έως τους Ναυτικούς Ομίλους και περιλαμβάνουν: Ο ΚΗΠΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 1 / 6

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ιη>(γ) Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ειλικη Συλλογή «Γκρίζα Βιβλιογραφία» Αριθ. Εισ.: 5469/1 Ημερ. Εισ.: 03-07-2007

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μεταπτυχιακή διατριβή Κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης :Αξιολόγηση συστημάτων θέρμανσης -ψύξης και ΑΠΕ σε οικιστικά κτίρια στην

Διαβάστε περισσότερα

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 08/07/ :47:39 EEST

Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 08/07/ :47:39 EEST Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly Institutional Repository - Library & Informati Eγκαταστάσεις της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο

1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνο 1.- Η πρόταση αφορά στην οργάνωση ενός συνόλου κατοικιών η οποία διαμορφώνει συγχρόνως ένα συνεχές σύστημα δημόσιων, υπαίθριων χώρων και χώρων πρασίνου που διατρέχει και συνδέει τον οικισμό από το βουνό

Διαβάστε περισσότερα

Στα όρια του χτισμένου.

Στα όρια του χτισμένου. Πολυτεχνείο Κρήτης - Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΜΥΡΤΩ ΤΕΜΠΕΛΟΠΟΥΛΟΥ Στα όρια του χτισμένου. Διαμόρφωση δημόσιου χώρου στην περιοχή Φρούριο Φιρκά - προμαχώνας San Salvatore Επιβλέπων καθηγητής Νίκος Σκουτέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ»

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ» Ομάδα Εργασίας: Κόντου Χριστίνα, Λαζαρίδης Χριστόφορος, Μπουλταδάκη Άννα, Πάσχου Μαρία, Παυλίδου Ιωάννα, Τσιολάκη Φανή ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ: ΟΙΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ «ΠΥΛΗΣ ΑΞΙΟΥ» Η περιοχή μελέτης ανήκει

Διαβάστε περισσότερα

AMPELOKIPOI - ATHENS KORINTHIAS 26 A B C D E F G ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 26 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ.

AMPELOKIPOI - ATHENS KORINTHIAS 26 A B C D E F G ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 26 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ. KORINTHIAS 26 AMPELOKIPOI - ATHENS ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 26 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ www.cyfieldgroup.com www.cyfieldgroup.com A B C D E F G Korinthias 26 LOCATION Κοντά στο Μετρό (στάση Αμπελοκήπων) Κοντά στο κέντρο (αγορά,

Διαβάστε περισσότερα

MESSINIAS 15 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 15 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ. AMPELOKIPOI - ATHENS A B C D E F G

MESSINIAS 15 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 15 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ.   AMPELOKIPOI - ATHENS A B C D E F G MESSINIAS 5 A B C D E F G ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 5 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ AMPELOKIPOI - ATHENS www.cyfieldgroup.com Κοντά στο Μετρό (στάση Πανόρμου) Κοντά στο κέντρο (αγορά, μαγαζιά, café - Bar - restaurants) Κοντά σε

Διαβάστε περισσότερα

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

www.pilionwalks.com Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια - Δράκεια Mάιος 2015 - Επειδή θα συναντήσετε μερικά προβλήματα κάνοντας αυτή την διαδρομή τώρα, σας συνιστούμε να μη την κάνετε μέχρι να την ελέγξουμε έμεις οι ίδιοι τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΥΦΗ ΤΩΝ ΟΔΟΔΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΥΦΗ ΤΩΝ ΟΔΟΔΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Πτυχιακή εργασία ΟΛΙΣΘΗΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΜΑΚΡΟΥΦΗ ΤΩΝ ΟΔΟΔΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Χριστοδούλου Αντρέας Λεμεσός 2014 2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η βόρεια ράχη του Χατζή

Η βόρεια ράχη του Χατζή Η βόρεια ράχη του Χατζή Το Χατζή αποτελεί ένα μεγάλο ορεινό όγκο στο νοτιοδυτικό τμήμα του Νομού Τρικάλων με ψηλότερη κορυφή το Χατζή 2038μ και άλλες ψηλές κορυφές όπως το Κάστρο 1963μ, η Βρωμέρη 1955μ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Το Δημοτικό Πάρκο είναι σήμερα ο μεγαλύτερος δημόσιος ελεύθερος χώρος ξεκούρασης και αναψυχής της πόλης του Αγρινίου. Καλύπτει συνολικά 54 στρέμματα. Η ιστορία του αρχίζει εδώ και

Διαβάστε περισσότερα

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική,

Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Σχεδιασμός περιοχών κατοικίας* Βάση της διάλεξης είναι η ερευνητική εργασία με τίτλο «Οικολογικές γειτονιές σε χώρες της Ευρώπης» των Κατεργιανάκη Ευγενία, Μουσταφατζή Βασιλική, Τζιραλή Αννα-Μαρία με Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ Ε ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΞΕΝΩΝΑΣ Ρ Γ Α Σ I A ΣΤΟ ΠΕΡΤΟΥΛΙ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ Ειλικη Συλλογή «Γκρίζα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ. Το οικόπεδο μας ανήκει στον κύριο Νίκο Δαλιακόπουλο καθώς και το γειτονικό οικόπεδο. - 99 - ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΧΕΔΙΩΝ 1. Τοπογραφικό Διάγραμμα : To τοπογραφικό διάγραμμα της δεύτερης αρχιτεκτονικής μελέτης ταυτίζεται με αυτό της πρώτης αρχιτεκτονικής μελέτης εφόσον και οι δυο μελέτες εχουν γίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Αρ. πρωτ. 1395/2-5-2017 - Το τεχνικό αντικείμενο αφορά την έκδοση των οικοδομικών αδειών που απαιτούνται για την συντήρηση-ανακαίνιση των υφισταμένων κτιρίων, την ανέγερση νέων σύγχρονων

Διαβάστε περισσότερα

AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ TOMEAΣ ΙΙΙ: AΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ 3 ο ΕΤΟΣ 2018-2019, 5 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ Πέμπτη 10:30-14:30 & 16:00-20:00 YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ V ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΠΑΝΟΣ ΚΟΚΚΟΡΗΣ, Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΟΥ

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Χώρα, Πόλη Ελλάδα, Αρχάνες Μελέτη περίπτωσης Όνομα Δήμου: Αρχανών κτιρίου: Όνομα σχολείου: 2 Δημοτικό Σχολείο Αρχανών Το κλίμα στις Αρχάνες έχει εκτεταμένες περιόδους ηλιοφάνειας, Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το

Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το ΔΙΑΔΡΟΜΗ 5 ΝΗΣΟΣ ΔΟΚΟΣ Προβλήτα στο ΚΑΣΤΕΛΛΙ ΚΑΣΤΡΟ Κορυφή ΔΟΚΟΥ Μήκος διαδρομής Χρόνος χωρίς στάσεις Ομορφιά διαδρομής 5,8 χλμ. 2 ώρ. 05 3 * Το νησάκι της Δοκού απέχει 7 ναυτικά μίλια από το λιμάνι της

Διαβάστε περισσότερα

IBB. Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 29/10/ :18:12 EET

IBB. Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly 29/10/ :18:12 EET IBB a > - *, ϋ Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΚ. ΕΤΟΣ 2006-2007 ΔΥΝΗΤΙΚΟΙ ΧΩΡΙΚΟΙ ΠΕΙΡΜΑΤΙΣΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ηλιούπολη 12 Μαρτίου 2012 ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ ΠΡΑΣΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 10 ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης Μυκόνου 34, Ηλιούπολη Οριοθετείται από: Aριστερά από την οδό Πάφου, δεξιά από την οδό Αιγίνης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ 06827

ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ 06827 ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ 06827 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΧΕΔΙΩΝ Πινακίδα 1 Γενικό χωροταξικό, ανάλυση κεντρικής ιδέας, όψεις δρόμου Πινακίδα 2 Κάτοψη Πλατείας, όψεις δρόμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΩΝ 1. ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΕΛΦΩΝ Η αίθουσα του αναψυκτήριου βρίσκεται στην IV πτέρυγα της επέκτασης του Μουσείου και έχει εσωτερικές διαστάσεις 6,90 μ. χ 4,45 μ. Το δάπεδο είναι από πορώδες

Διαβάστε περισσότερα

Μια κατάδυση στη Μεσόγειο...

Μια κατάδυση στη Μεσόγειο... Μια κατάδυση στη Μεσόγειο... Ένα μοναδικό πάρκο, ένα από τα μεγαλύτερα κτιριακά συγκροτήματα Έρευνας, τεχνολογίας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αναψυχής στη Μεσόγειο. Τμήμα του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Στο τεύχος αυτό, γίνεται μία όσο το δυνατόν λεπτομερής προσέγγιση των γενικών αρχών της Βιοκλιματικής που εφαρμόζονται στο έργο αυτό. 1. Γενικές αρχές αρχές βιοκλιματικής 1.1. Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

«Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων. Η μεταξύ τους σχέση και εξέλιξη.»

«Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων. Η μεταξύ τους σχέση και εξέλιξη.» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: «Χρήσεις γης, αξίες γης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δήμο Χαλκιδέων.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στο Σκροπονέρι Ν. Ευβοίας

Ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στο Σκροπονέρι Ν. Ευβοίας Ανάπτυξη εξοχικών κατοικιών στο Σκροπονέρι Ν. Ευβοίας 101513 Παράγοντες σχεδιασμού Φυσικό τοπίο / πράσινο Ομοιογενές και συνεκτικό σύνολο Ισοτιμία χρηστών Βιοκλιματικός σχεδιασμός Αξιοποίηση στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

αποθήκη, εκκρεμότητα, μουσείο

αποθήκη, εκκρεμότητα, μουσείο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Διπλωματική Εργασία των Δανηλοπούλου Αικατερίνης και Μακρυπίδης Μερόπης, Επιβλέποντες: Στυλίδης Ιορδάνης και Ψυχούλης Αλέξανδρος. Φεβρουάριος 2008

Διαβάστε περισσότερα

Συνθετικές αρχές. Αστικός σχεδιασμός

Συνθετικές αρχές. Αστικός σχεδιασμός Συνθετικές αρχές Το προτεινόμενο συγκρότημα κατοικιών στην Καρδία αποτελεί έναν πυρήνα που έχει άμεση επικοινωνία με την πόλη της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί ως υποδοχή κινήσεων, ως ένας οργανισμός που απορροφά

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 5. Δράκεια - Χάνια Δράκεια Αυτή η διαδρομή ξεκινά και τελειώνει στη Δράκεια, ένα παραδοσιακό χωριό στην πλαγιά του Πηλίου πάνω από την Αγριά. Η Δράκεια έχει δύο πλατείες. Από την επάνω πλατεία μπορούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ ΧΡΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΟΥΔΑΤΖΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ ΧΡΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΟΥΔΑΤΖΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004 ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΥ ΧΡΥΣΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΟΥΔΑΤΖΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2004 Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

AMPELOKIPOI - ATHENS ΥΠΑΤΗΣ 12 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ.

AMPELOKIPOI - ATHENS ΥΠΑΤΗΣ 12 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ. AMPELOKIPOI - ATHENS ΥΠΑΤΗΣ 2 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ - ΑΘΗΝΑ www.cyfieldgroup.com www.cyfieldgroup.com Κοντά στο Μετρό( στάσεις Αμπελόκηποι Πανόρμου) Κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες και αστικές συγκοινωνίες (Λ.

Διαβάστε περισσότερα

m pi-*. κείμενο: Τόνια Κατερίνη, Μαρία Καζολέα, αρχιτέκτονες μηχανικοί φωτογράφηση: Αθηνά Καζολέα, Πάτροκλος Στελλάκης

m pi-*. κείμενο: Τόνια Κατερίνη, Μαρία Καζολέα, αρχιτέκτονες μηχανικοί φωτογράφηση: Αθηνά Καζολέα, Πάτροκλος Στελλάκης m pi-*. To Πόρτο Ράφτη μετατρέπεται σταθερά σε τόπο μόνιμηξ διαμονιη αλλά ταυτόχρονα παραμένει ένα από τα γοητευτικότερα δείγματα του Αττικού τοπίου. Η παρέμβαση σε αυτό το τοπίο θέτει κατ' αρχήν πολλά

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών

Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών Χρήστος Θ. Κουσιδώνης Φεβρουάριος 2017 Εισαγωγή από την ευρύτερη κλίμακα: Οι χρήσεις και οι σχέσεις τους οι κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΛΕΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΛΕΤΗ 010025 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η περιοχή μελέτης αντιμετωπίζεται με βάση την τοπογραφία της: το έδαφος και το κλίμα, με την ευρύτερη έννοια, κατευθύνουν τη μελέτη. Τοίχοι και τοιχία αντιστήριξης χαράσσονται

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών

Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών Οργάνωση Περιοχών Κατοικίας 2. Διαχείριση κυκλοφορίας και δίκτυο κοινοχρήστων & κοινωφελών Χρήστος Θ. Κουσιδώνης Φεβρουάριος 2016 Εισαγωγή από την ευρύτερη κλίμακα: Οι χρήσεις και οι σχέσεις τους οι κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη. Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη. Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ- ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ PLAYTIME, ένα κέντρο επιστροφής στη γη Φοιτήτρια: Πολύζου ζωη Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Τροβά Βασιλεία Οκτώβριος 2011_ 1 Institutional

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα

Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα Δημοτικό Κέντρο Θεάτρου και Μουσικής στην Ιεράπετρα Βλάχου Ζωή, Κουρουπάκη Μαλαματένια, Φασουλιώτη Κλάρα - 07/01/2019 Η διπλωματική εργασία αφορά τη δημιουργία ενός κέντρου πολιτισμού στην Ιεράπετρα, με

Διαβάστε περισσότερα

i I 1 Mill mil τ tr~ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 23 ονόματα και 7 δωμάτια ΠΤ-ΑΜ 2005 ΣΙΩ 1 1 TI Nil 1 I. llilllll

i I 1 Mill mil τ tr~ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 23 ονόματα και 7 δωμάτια ΠΤ-ΑΜ 2005 ΣΙΩ 1 1 TI Nil 1 I. llilllll ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣIΩ Λ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ & ΧΡΟΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΕΠΙΒΛΕΠΩ Ν; ΚΟΤΙΩΝΗΣ ΖΗΣΗΣ, I Ο Υ Λ I ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ 23 ονόματα και 7 δωμάτια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΠΛΟΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ που υποβλήθηκε στο

Διαβάστε περισσότερα

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό

ισόγειο βρίσκεται άλλοτε σε άμεση επαφή με το υπόγειο και άλλοτε το χρησιμοποιεί σαν βοηθητικό χώρο εξωτερικά προσπελάσιμο από το κεντρικό τεχνική έκθεση Η μορφή, ο τόπος, το ρέμα ο οικισμός, το κέντρο του. Ο άλλοτε τυπικός αγροτικός οικισμός γραμμικός με μικρή πλατεία στο μέσο του μήκους του, έπειτα οι μεταγενέστερες επεκτάσεις (σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

ΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. Στρατηγική Συν-Κατοίκησης

ΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ. Στρατηγική Συν-Κατοίκησης ΞΑΠΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Στρατηγική Συν-Κατοίκησης Η πρόταση μας εισάγει μια νέα τυπολογία κατοικίας, αυτήν της οριζόντιας πολυκατοικίας. Η αναφορά στην ελληνική αστική πολυκατοικία είναι σκόπιμη αφού η

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, 30.4.99 Αριθμός 86 Οι περί Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 19 του περί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μελέτη των υλικών των προετοιμασιών σε υφασμάτινο υπόστρωμα, φορητών έργων τέχνης (17ος-20ος αιώνας). Διερεύνηση της χρήσης της τεχνικής της Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Για να γνωρίσει κάποιος τα Μετέωρα και να βιώσει τη μαγεία του πέτρινου δάσους, ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος είναι να πεζοπορήσει ανάμεσα στους Μετεωρίτικους πύργους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου»

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ. «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 / 2017 ΤΙΤΛΟΣ: «Βελτίωση αστικών υποδομών περιοχής Προφήτη Ηλία Καρπενησίου» ΠΡΟΫΠ/ΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 9 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ For sale 9 stremmata (9.000 m²) of beachfront land in Corfu

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 9 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ For sale 9 stremmata (9.000 m²) of beachfront land in Corfu Real Estate and Property Lettings ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΠΑΡΑΘΑΛΑΣΣΙΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 9 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ For sale 9 stremmata (9.000 m²) of beachfront land in Corfu ΜΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΤΩΝ 4 & 5 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ With

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ.

ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ. ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Π. Σ. Θ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΟΧΟΙ - ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΘΟ ΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΙΟΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΟΧΛΗΣΕΙΣ ΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011 Διάρκεια Διαγωνισμού: 3 ώρες Απαντήστε όλες τις ερωτήσεις Μέγιστο Βάρος (20 Μονάδες) Δίνεται ένα σύνολο από N σφαιρίδια τα οποία δεν έχουν όλα το ίδιο βάρος μεταξύ τους και ένα κουτί που αντέχει μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ.

Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ. Πανεπιστήμιο Κύπρου Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος Πρόγραμμα Αρχιτεκτονικής ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ Βασιλένα Πετκόβα ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ Το χωριό βρίσκεται σε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Στάσεις Λεωφορείων Στάσεις κατά μήκος της γραμμής Στάσεις στα σημεία συμβολής δύο ή περισσοτέρων λεωφορειακών γραμμών (πιθανά σημεία μετεπιβίβασης).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. 44 ΤΕΥΧΟΣ 2/2014 www.ktirio.gr 45

ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΒΥΣΣΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ. 44 ΤΕΥΧΟΣ 2/2014 www.ktirio.gr 45 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ: Whitebox Architects - Π. Κοκκαλίδης, Α.Τριανταφυλλίδου, Α. Δρέλλα www.whitebox.gr ΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Χ. Βαχλιώτης H/M MEΛETH: Conap - Α. Ψαρουδάκης TEXNIKH ETAIPΕIA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤEΧΝΗ Η ΕΞAΜΗΝΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤEΧΝΗ Η ΕΞAΜΗΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤEΧΝΗ Η ΕΞAΜΗΝΟ ΑΜΑΛIΑ ΦΩΚA ΕΠIΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓHΤΡΙΑ Περιεχόμενο Μαθήματος 2 3d projection 3d projection 3 3Δ εγκαταστάσεις προβολής είναι συγκεκριμένα είδη επαυξημένων (augmented) χώρων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ. Γενική άποψη του οικισμού. Το άνοιγμα στη θέα. Η περιοχή μελέτης ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΡΑΠΤΗ Το Ράπτη είναι ένα τυπικό παράδειγμα οικισμού στα ορεινά του νομού Ηλείας :δε χαρακτηρίζεται για τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αλλά κυρίως για το πλούσιο φυσικό του περιβάλλον, που όμως

Διαβάστε περισσότερα

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του

Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Στο Πίνοβο με την υπέροχη κορυφογραμμή του Το όρος Πίνοβο είναι ένα σχετικά άγνωστο βουνό. Ο ορεινός του όγκος απλώνεται στα βορειοδυτικά του νομού Πέλλας, ανάμεσα στα όρη Βόρας (Καϊμακτσαλάν) και Τζένα.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΜΟΥΤΤΑΛΟΥ Πινακίδα 01: Xωροταξικό σχέδιο και διαγράμματα πρότασης κλ. 1:1000 Πινακίδα 02: Κάτοψη περιοχής τζαμιού κλ. 1:200 και σχέδια αστικού εξοπλισμού κλ. 1:100

Διαβάστε περισσότερα

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1

Caroline Pluvier & Ruud Schreuder 1 2. Λεφόκαστρο - Αργαλαστή - Κάλαμος - Λεφόκαστρο Αυτή η ωραία και με ποικιλία διαδρομή ανεβαίνει από μία παραλία του Παγασητικού στο Λεφόκαστρο μέχρι την Αργαλαστή, εν μέρει κατά μήκος ενός καλντεριμιού

Διαβάστε περισσότερα

PADIGLIONE GRECIA BIENNALE ARCHITETTURA CONCEPT PROPOSAL

PADIGLIONE GRECIA BIENNALE ARCHITETTURA CONCEPT PROPOSAL CRAWLING FIGURES ON THE STAIRS / SCULPTURES Ανθρωποι κατάκοποι σέρνονται στα σκαλιά, προχωράνε μπουσουλώντας προσπαθώντας να φτάσουν στην πολυπόθυτη «πύλη» (περίπτερο). Άλλοι κάθονται ταλαιπωρημένοι με

Διαβάστε περισσότερα

1.1. Κινηματική Ομάδα Δ.

1.1. Κινηματική Ομάδα Δ. 1.1.41. Μια μπάλα κινείται. 1.1. Ομάδα Δ. Στο παραπάνω σχήμα φαίνεται μια μπάλα που κινείται ευθύγραμμα, κατά μήκος ενός χάρακα, ενώ στο διτο χρόνο. πλανό σχήμα δίνεται η γραφική παράσταση της θέσης της

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος - Θέατρο

Κινηματογράφος - Θέατρο Η Πάτρα ως πρωτεύουσα του Νομού Αχαΐας διαθέτει μεγάλο αριθμό θεατρικών σκηνών και κινηματογραφικών αιθουσών, εκ των οποίων κάποιες αριθμούν πολλά χρόνια ιστορίας και πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ. Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

majestic insight in living

majestic insight in living Ψυχικό Πρεσβεία ή Ιδιωτική Κατοικία ή Συγκρότημα Κατοικιών (Υπό κατασκευή) Κτίσμα 1800 μ2 σε οικόπεδο 1300μ2 Μοναδική θέση στην καλύτερη περιοχή του Ψυχικού Κορυφαία Αρχιτεκτονική Σχεδίαση από τον Αλέξανδρο

Διαβάστε περισσότερα

2 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΕΝΙΚΑΤΟΠΟΛΟΓΙΑ Η μελέτη του παραθεριστικού οικισμού, έχει σαν στόχο να ικανοποιήσει λειτουργικά και αισθητικά το αγοραστικό κοινό αλλά και να εκμεταλλευτεί στο μέγιστο την οικοδομισιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία

Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου. Παραλία Στάδιο Στρατόπεδο Aσηµακοπούλου Παραλία Λιµανάκι Σφαγείων Καρνάγιο Το Περιγιάλι όπως είναι σήμερα. Η γραμμή περιγράφει τη περιοχή που διαμορφώνεται σε μια νέα, πρότυπη πόλη στα ανατολικά της Καβάλας. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΙΙ Σύμφωνα με το εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα στο κτίριο ΙΙ δεν προβλέπεται κάποια προσθήκη Έργο : ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΤ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ Διεύθυνση : ΟΔΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ & ΝΕΑΣ ΜΑΔΥΤΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ)

Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) Αστικές αναπλάσεις από την θεωρεία στην πράξη; Η περίπτωση Κεραμεικού-Μεταξουργείου (ΚΜ) Ιάσων Τσάκωνας, Διευθύνων Σύμβουλος, OLIAROS Property Development PRODEXPO 14o Συνέδριο για την ανάπτυξη & αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη)

Πολυκατοικία. Γ. Σάββενας. Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Πολυκατοικία Πόλη της Ρόδου (Ανάληψη) Σάββενας Γιώργος Αρχιτέκτων Μηχ/κος Ε.Μ.Π. Αρχιτεκτονική Μελέτη: Γ. Σάββενας Πολιτικός Μηχανικός: Κ. Χριστόπουλος Διακοσμήτρια: Κ. Καλλιγά Σάββενα Φωτογραφίες: Γ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΑΘΗΜΑ VI: ΠΟΛΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ ΔΙΔ. Β. ΤΡΟΒΑ αν. καθ. Τμ. Αρχιτεκτόνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΑ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΧΕΔΙΑ Η λύση που εφαρμόστηκε στηρίχθηκε στην επιλογή της ελλειψοειδούς μορφής. Το κτήριο καταλαμβάνει ολόκληρη την ανατολική πλευρά του οικοπέδου και

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή διατριβή

Μεταπτυχιακή διατριβή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Μεταπτυχιακή διατριβή ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικό Θέµα Περιβάλλοντος 8ου 8 ο εαρινό εξάµηνο ακαδηµαϊκό έτος ΘΕΜΑ:

Ειδικό Θέµα Περιβάλλοντος 8ου 8 ο εαρινό εξάµηνο ακαδηµαϊκό έτος ΘΕΜΑ: Ειδικό Θέµα Περιβάλλοντος 8ου 8 ο εαρινό εξάµηνο ακαδηµαϊκό έτος 2004-2005 ΘΕΜΑ: Πρόταση αναβάθµισης της πλατείας του Αγιού Γεωργίου, επί της οδού Πειραιώς ΜΕΛΕΤΗΤΕΣ : ΠΕΤΡΑΤΟΥ ΜΑΝΤΩ, ΡΑΜΠΟΤΑ ΜΑΡΙΑ 1 Η

Διαβάστε περισσότερα

Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ

Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ 0 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Ε Υ Θ Υ Γ Ρ Α Μ Μ Η Κ Ι Ν Η Σ Η - Α Σ Κ Η Σ Ε Ι Σ 0 1 Στρατηγική επίλυσης προβλημάτων Α. Κάνε κατάλληλο σχήμα,τοποθέτησε τα δεδομένα στο σχήμα και ονόμασε

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα από το πρακτικό της 5 ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Απόσπασμα από το πρακτικό της 5 ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απόσπασμα από το πρακτικό της 5 ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Σήμερα 23 Ιουνίου 2016, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Δημοτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας Πτυχιακή εργασία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σωτήρης Παύλου Λεμεσός, Μάιος 2018 i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010

ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 ΤΣΟΥΡΤΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ: ΒΙΔΑΛΗ ΙΩΑΝΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΑΧΑΚΗ ΑΣΠΑΣΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2010 Ανθηδών: είναι το μέρος που δίδει άνθη. Κατά τον Παυσανία πήρε το όνομα της από τον βασιλιά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Οικονόμου Δημήτρης Γεωπόνος Γ.Π.Α. Μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Ε.Γ.Ε.Π. Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2012 1 Τι είναι η πράσινη ανάπλαση Η Η λειτουργική Η Η περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Απόστολος Ντάνης. Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Δρ. Απόστολος Ντάνης. Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής *Βασικές μορφές προσανατολισμού *Προσανατολισμός με τα ορατά σημεία προορισμού στη φύση *Προσανατολισμός με τον ήλιο *Προσανατολισμός από τη σελήνη

Διαβάστε περισσότερα

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός

Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΙΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ Ομάδα Μελέτης: Βασίλης Ιερείδης Χαράλαμπος Ιερείδης Αλέξανδρος Ιερείδης Αιμίλιος Μιχαήλ Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 ο Δήμος Αγρινίου προετοιμάζει στρατηγική ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Βιώσιμη στρατηγική για αστική ανάπτυξη παύει πλέον

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΦΕΚ 59/Δ/ ) ΕΙΣΗΓΗΣΗ 10 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΑΡΧΙΤ ΜΗΧ

ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΦΕΚ 59/Δ/ ) ΕΙΣΗΓΗΣΗ 10 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΑΡΧΙΤ ΜΗΧ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΦΕΚ 59/Δ/3-02-89) ΕΙΣΗΓΗΣΗ 10 ΜΑΡΑ ΣΟΦΙΑ ΑΡΧΙΤ ΜΗΧ Άρθρο 13 Κλίμακες 1. Οι κλίμακες των κτιρίων και δομικών έργων πρέπει να κατασκευάζονται (αριθμός, μορφή θέση και πλάτος) έτσι

Διαβάστε περισσότερα

τα κενά του δάσους: με κύκλο συμβολίζονται τα λατομεία και με τετράγωνο τα ξέφωτα

τα κενά του δάσους: με κύκλο συμβολίζονται τα λατομεία και με τετράγωνο τα ξέφωτα Το θέμα της διπλωματικής αυτής εργασίας είναι ο λόφος του Λυκαβηττού. Ο λόφος, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αποτέλεσε τόπο επίσκεψης για εμάς για χρόνια. Οι βόλτες μας όμως περιορίζονταν μόνο σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ

ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ) ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2011 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΦΥΛΛΟ/ ΣΧΕΔΙΟ 6/7/12 AAO13/12 BM13/08 6/7/12 ΑΑΟ14/12 Β349/79 6/7/12 ΑΑΟ15/12 ΒΜ91/95 6/7/12 ΑΑΟ17/12 Β363/62 Ενσωμάτωση εγκριμένης βεράντας στην κύρια χρήση του διαμερίσματος στον 3 ον όροφο (ρετιρέ) Μετατροπή μέρους

Διαβάστε περισσότερα

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Jan Behrens 2012-12-31 In this paper we shall provide a method to approximate distances between two points on earth

Διαβάστε περισσότερα

καραμπούζη ε. / λιάκου γ. επιβλέπων: σκουτέλης ν. πορεία / εμπειρία βουνού από το Ιδαίον άντρον στο οροπεδιο της Νίδας

καραμπούζη ε. / λιάκου γ. επιβλέπων: σκουτέλης ν. πορεία / εμπειρία βουνού από το Ιδαίον άντρον στο οροπεδιο της Νίδας καραμπούζη ε. / λιάκου γ. επιβλέπων: σκουτέλης ν. πορεία / εμπειρία βουνού από το Ιδαίον άντρον στο οροπεδιο της Νίδας ανάλυση περιοχης Το τοπίο ιδωμένο μέσα από το βλέμμα του μύθου και της μνήμης ιδανικοποιείται,μέσα

Διαβάστε περισσότερα