ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI. Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI. Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης"

Transcript

1 ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης

2 Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης AVANTI Τύπος VI Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης 5η έκδοση: Ιούνιος 2012 Revision 2: 23/5/12 Κατασκευαστής: AVANTI Wind Systems A/S Høgevej Hillerød Δανία P: F: E: I: Πωλήσεις & Υπηρεσίες Αυστραλία Avanti Wind Systems PTY LTD P: +61 (0) Κίνα Avanti Wind Systems P: Δανία Avanti Wind Systems A/S P: Γερμανία Avanti Wind Systems GmbH P: +49 (0) Ισπανία Avanti Wind Systems SL P: Ηνωμένο Βασίλειο Avanti Wind Systems Limited P: ΗΠΑ Avanti Wind Systems, Inc. P: +1 (262)

3 EC-Declaration of Conformity for Machinery Directive 2006/42/EC, Annex II, A Manufacturer: Avanti Wind Systems A/S Høgevej 19 DK-3400 Hilllerød Phone: Fax: herewith declares that the model of the following machinery Type: AVANTI Climbing Assistance OPS. VI - is in conformity with the provisions of the Machinery Directive 2006/42/EEC as amended at the time of the declaration - is in conformity with the provisions of the following additional EC-directives as amended at the time of the declaration Low-Voltage directive 2006/95/EC 3 Electromagnetic compatibility 2004/108/EC - conform to the following standards: EN ISO :2005 Safety of machinery -- Basic concepts, general principles for design - Part 1: Basic terminology, methodology EN ISO :2005 Safety of machinery -- Basic concepts, general principles for design - Part 2: Technical principles EN : 2006 Safety for machinery; Electrical equipment of machinery; Part 1: General requirements; - Reponsible for documentation: Germán Sacramento Address: Los Angeles 88 Nave 1 ES La Muela Phone:

4 4 Περιορισμένη εγγύηση Η AVANTI Wind Systems A/S εγγυάται ότι ξεκινώντας από την ημερομηνία αποστολής στον Πελάτη, και για μία περίοδο 365 ημερών στη συνέχεια, ή για την περίοδο που προσδιορίζεται στη βασική εγγύηση AVANTI, το Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης AVANTI ( Προϊόν ) το οποίο περιγράφεται στο παρόν Εγχειρίδιο δεν θα παρουσιάσει ελαττώματα όσον αφορά τα υλικά και την ποιότητα κατασκευής υπό φυσιολογικές συνθήκες χρήσης και λειτουργίας, όταν εγκαθίσταται και λειτουργεί σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος Εγχειριδίου. Η παρούσα εγγύηση προσφέρεται μόνο στον αρχικό χρήστη του Προϊόντος. Η μοναδική και αποκλειστική αποκατάσταση, καθώς και όλη η ευθύνη της AVANTI βάσει της παρούσας περιορισμένης εγγύησης, θα είναι, κατά τη διακριτική ευχέρεια της AVANTI, η αντικατάσταση του Προϊόντος (συμπεριλαμβανομένων των έκτακτων εξόδων και των εξόδων μεταφοράς που πλήρωσε ο Πελάτης) με ένα παρόμοιο νέο ή επιδιορθωμένο Προϊόν αντίστοιχης αξίας, ή η επιστροφή της αξίας αγοράς εάν το Προϊόν επιστραφεί στην AVANTI, με προπληρωμένη μεταφορά και ασφάλιση. Οι υποχρεώσεις της AVANTI υπόκεινται ρητά στην επιστροφή του Προϊόντος σε πλήρη συμμόρφωση με τις διαδικασίες επιστροφής της AVANTI. Η παρούσα εγγύηση δεν ισχύει αν το Προϊόν (i) έχει τροποποιηθεί χωρίς την άδεια της AVANTI ή του εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου της, (ii) δεν έχει εγκατασταθεί, λειτουργήσει, επισκευαστεί ή συντηρηθεί σύμφωνα με το παρόν εγχειρίδιο ή άλλες οδηγίες της AVANTI, (iii) έχει υποστεί κατάχρηση, παραμέληση, ατύχημα ή αμέλεια, (iv) έχει παρασχεθεί από την AVANTI στον Πελάτη χωρίς χρέωση, ή (v) έχει πωληθεί ως έχει. Εκτός από όσα συγκεκριμένα αναφέρονται σε αυτήν την Περιορισμένη Εγγύηση, ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΗΤΟΙ Ή ΣΙΩΠΗΡΟΙ ΟΡΟΙ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΙΩΠΗΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ Ή ΟΡΟ ΕΜΠΟΡΕΥΣΙΜΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΣΚΟΠΟ, ΜΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗΣ, ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ, ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ, ΝΟΜΙΚΗΣ, ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗΣ Ή ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ AVANTI. ΕΑΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΣΙΩΠΗΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΕΓΓΥΗΣΗ, ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΙΩΠΗΡΗ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΕΓΓΥΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΠΗΡΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ, ΑΥΤΟ ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΕΛΑΤΗ. Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΠΑΡΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Η παρούσα δήλωση αποποίησης ευθυνών ισχύει ακόμα και σε περίπτωση που η ρητή εγγύηση δεν εκπληρώνει τον κύριο σκοπό της. Σε οποιαδήποτε περίπτωση διαφωνίας θα πρέπει να υπερισχύει το πρωτότυπο κείμενο στην αγγλική γλώσσα.

5 Περιεχόμενα Εισαγωγή Σχέδιο συστήματος Εγχειρίδιο εγκατάστασης 1. Εγκατάσταση κινητήρα: Ηλεκτρική εγκατάσταση Εγκατάσταση αισθητήρα Έλεγχος αισθητήρα Εγκατάσταση καλωδίου κινητήρα Εγκατάσταση καλωδίου τροφοδοσίας Τοποθέτηση σχοινιού Εγκατάσταση σχοινιού Συνένωση σχοινιού έλξης Αποσυναρμολόγηση Σήμανση Τεχνικές προδιαγραφές Εγχειρίδιο χρήστη 7. Σκοπός Καθημερινές επιθεωρήσεις Οδηγίες χρήσης Συντήρηση Ετήσιος έλεγχος Αντιμετώπιση προβλημάτων Παράρτημα Α: Επισκόπηση κουτιού ηλεκτρικών συνδέσεων Παράρτημα B: Ετήσια επιθεώρηση

6 Σχέδιο του συστήματος Εισαγωγή Εικ. 1: Σχέδιο του συστήματος ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εγκατάσταση και το σέρβις του Υποστηρικτικού Συστήματος Αναρρίχησης AVANTI μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από ένα ικανό άτομο ή έναν ειδικό, εξουσιοδοτημένο από την Avanti. 6 Από τη στιγμή που ένα ικανό άτομο ή ένας ειδικός πραγματοποιεί την εγκατάσταση, το σέρβις ή την τροποποίηση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στο Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη να τις πραγματοποιήσει σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Χρήστη και τις Οδηγίες Εγκατάστασης. ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Επεξηγήσεις: 1. Το ίχο ς 2. Σκάλα 3. Βραχίονας στήριξης σκάλας 4. Άτομο που ανεβαίνει 5. Ιμάντας συγκράτησης 6. Βάση με ελατήρια 7. Παροχή ρεύματος 8. Ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου 9. Κινητήρας με κινητήριο τροχό 10. Μεγάλος κύλινδρος οδήγησης 11. Πλατφόρμα ανάπαυσης 12. Σχοινί έλξης 13. Μικρός κύλινδρος οδήγησης 14. Πλατφόρμα 15. Σύστημα κλειδώματος κατά των πτώσεων 16. Σφιγκτήρας σχοινιού με ιμάντα αποσύνδεσης 17. Σ κα λ ι ά 18. Επάνω εξάρτημα με άνω τροχαλία Μην εκθέτετε ή αποθηκεύετε το σχοινί έλξης σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Διατηρήστε το σχοινί έλξης καθαρό από λάδια, γράσο και χημικές ουσίες. Εγκαθιστάτε μόνο ασφαλειοδιακόπτες διαρροών γείωσης οι οποίοι αντιδρούν στο παλμικό συνεχές ρεύμα.

7 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εικ. 2 Κινητήρας Η AVANTI συνιστά την ακόλουθη διαδικασία εγκατάστασης. 1. Εγκαταστήστε τον κινητήρα κάτω από τη σκάλα. 2. Εγκαταστήστε το επάνω εξάρτημα με την τροχαλία, κι έπειτα τους κυλίνδρους οδήγησης και το σχοινί έλξης. 1. Εγκατάσταση κινητήρα: 1. Τοποθετήστε τη βάση του κινητήρα με τον κινητήρα και τον κινητήριο τροχό κοντά στη σκάλα, στην αντίθετη πλευρά απ όπου είναι τοποθετημένη η ράγα προστασίας από τις πτώσεις (εικ. 2). Σε περίπτωση που η ράγα προστασίας από τις πτώσεις είναι τοποθετημένη στο κέντρο της σκάλας, ευθυγραμμίστε τη βάση του κινητήρα όπως φαίνεται στην εικ. 3. Με αυτόν τον τρόπο το σχοινί έλξης θα βρεθεί σε απόσταση περίπου 30 mm στα δεξιά της ράγας προστασίας από τις πτώσεις (εικ. 3). Εάν χρειαστεί, ο κινητήρας μπορεί να ευθυγραμμιστεί και στα 30 mm αριστερά της ράγας προστασίας από τις πτώσεις. Όταν ευθυγραμμιστεί ο κινητήρας, στερεώστε τον στην πλατφόρμα του πύργου χρησιμοποιώντας 4 μπουλόνια Ø8mm. Ξεκινήστε από το μπουλόνι που βρίσκεται πιο κοντά στο κέντρο της σκάλας (πιο κοντά στη ράγα προστασίας από τις πτώσεις). Εάν ο κινητήρας είναι τοποθετημένος σε τσιμεντένιο υπόγειο χώρο, χρησιμοποιήστε αγκύρια τοίχου για τη στερέωσή του. Εικ. 3 Θέση κινητήρα Εικ. 4 Σταθερό και φορητό κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων 7 2. Τοποθετήστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων κοντά στη σκάλα. Στερεώστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων στην πλατφόρμα χρησιμοποιώντας τα γωνιακά εξαρτήματα στήριξης που σας παρέχονται (βλέπε εικ. 4).

8 2. Ηλεκτρική εγκατάσταση 2.1 Εγκατάσταση αισθητήρα Εικ. 5 Το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων ανοιγμένο! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ρυθμίστε τον αισθητήρα ενώ το σύστημα είναι αποσυνδεδεμένο από το ηλεκτρικό δίκτυο. Προχωρήστε στη ρύθμιση του αισθητήρα αφήνοντας μια απόσταση 0,5-1,5 χλστ. μεταξύ του κινητήριου τροχού και του αισθητήρα. Μετά την τοποθέτηση του σχοινιού έλξης, ο αισθητήρας μπορεί να χρειαστεί ρύθμιση. Εικ. 6 Αισθητήρας και καλώδιο αισθητήρα Έλεγχος του αισθητήρα Μετά την εγκατάσταση του σχοινιού έλξης ενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος. Η λυχνία στο καλώδιο του αισθητήρα θα ανάψει και θα παραμείνει αναμμένη. Τραβήξτε προς τα κάτω το σχοινί. Ο αισθητήρας θα πρέπει να εντοπίσει την κίνηση του κινητήριου τροχού και άλλη μια λυχνία θα πρέπει να ανάψει στο καλώδιο του αισθητήρα. Ο κινητήρας θα τεθεί σε λειτουργία. Αν η κίνηση δεν ανιχνευτεί, ρυθμίστε τη θέση του αισθητήρα σε σχέση με τον κινητήριο τροχό σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκατάστασης αισθητήρα. Βεβαιωθείτε ότι τα παξιμάδια του πλαισίου του πίνακα είναι καλά σφιγμένα ώστε να μπορούν να συγκρατήσουν τον αισθητήρα στη θέση του.

9 2.3 Εγκατάσταση καλωδίου κινητήρα Σε περίπτωση που η σύνδεση με τον κινητήρα είναι ενσύρματη, συνδέστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων με τον κινητήρα σύμφωνα με το διάγραμμα καλωδίωσης που υπάρχει μέσα στο κουτί: Αγωγός 1 στο U Αγωγός 2 στο V Αγωγός 3 στο W Πράσινος-κίτρινος αγωγός στη γείωση Αγωγοί 4 και 5 στο θερμικό διακόπτη του κινητήρα (η σειρά σύνδεσης δεν έχει σημασία) Εικ. 7 Σύνδεση κινητήρα Ο κινητήρας είναι συνδεδεμένος με σύνδεση δέλτα. 3. Τοποθέτηση σχοινιού 3.1 Εγκατάσταση σχοινιού 1. Ανεβείτε στην κορυφή της σκάλας, έχοντας μαζί σας το επάνω εξάρτημα, την άνω τροχαλία, τα μπουλόνια και τη μία άκρη του σχοινιού έλξης. Συχνά είναι ευκολότερο να ανεβάσετε το σχοινί από την μπροστινή πλευρά της σκάλας και να το κατεβάσετε από την πίσω πλευρά. Εικ Εγκατάσταση καλωδίου τροφοδοσίας Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση του Υποστηρικτικού Συστήματος Αναρρίχησης, συνδέστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων σε μια πρίζα 230 V, Hz (1 φάση + Ν + γείωση) σύμφωνα με το διάγραμμα καλωδίωσης που υπάρχει μέσα στο κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων. Βεβαιωθείτε ότι η παροχή ρεύματος προστατεύεται με: Ασφαλειοδιακόπτη MCB 16 Amps Τύπου C. Υψηλής ασφάλειας διάταξη προστασίας ρεύματος διαρροής RCD 30mA. 2. Αφού ανεβείτε στην κορυφή της σκάλας, τοποθετήστε το επάνω εξάρτημα όπως φαίνεται στην Εικόνα 8, χρησιμοποιώντας τις οπές του, έτσι ώστε η τροχαλία να βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το κέντρο της ράγας και η θέση της να αντιστοιχεί σε εκείνη του κάτω τροχού έλξης. Συναρμολογήστε δύο μικρούς κυλίνδρους οδήγησης στο σκαλί ακριβώς κάτω από την τροχαλία, για να εξασφαλίσετε τη σωστή πορεία του σχοινιού. 3. Περάστε το σχοινί από την τροχαλία και κατεβάστε το από την πίσω πλευρά της σκάλας ενώ κατεβαίνετε. 4. Τοποθετήστε ένα διπλό κύλινδρο οδήγησης με ρουλεμάν στο πρώτο σκαλί επάνω από τον κινητήρα και έναν μονό κύλινδρο με ρουλεμάν στο δεύτερο σκαλί επάνω από τον κινητήρα (βλέπε εικόνα 9).

10 Εικ. 9 Εικ. 10 Εικ. 11 Μονός κύλινδρος οδήγησης με ρουλεμάν Διπλός κύλινδρος οδήγησης με ρουλεμάν Όταν φτάσετε στην πλατφόρμα βάσης, περάστε το σχοινί μέσα από τους κυλίνδρους οδήγησης και τον κινητήριο τροχό. Σφίξτε ελαφρά το σχοινί και δέστε το. Μην το συνενώσετε ακόμα. 6. Τοποθετήστε τους υπόλοιπους κυλίνδρους οδήγησης στην πίσω πλευρά της σκάλας. Βεβαιωθείτε ότι οι κεφαλές των μπουλονιών που έχουν τοποθετηθεί στους βραχίονες είναι στραμμένες μακριά από τον αναρριχητή (εικ. 10). Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε την τριβή του σχοινιού επάνω στις κεφαλές, η οποίο μπορεί να του προκαλέσει φθορές (εικ. 11). Ο σκοπός του κυλίνδρου οδήγησης είναι να αποτρέψει την τριβή του σχοινιού στις πλατφόρμες του πύργου και τις πλατφόρμες ανάπαυσης. Χρησιμοποιήστε έναν μικρό κύλινδρο οδήγησης σε κάθε πλατφόρμα του πύργου και έναν μεγάλο κύλινδρο οδήγησης στις πλατφόρμες ανάπαυσης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αναρτήστε τους κυλίνδρους-οδηγούς με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην εμποδίζουν άλλα στοιχεία του πύργου (για παράδειγμα τα καλώδια ρεύματος και άλλα εσωτερικά μέρη). 7. Τάνυση του σχοινιού: Αφού αναρτήσετε όλους τους κυλίνδρους-οδηγούς... α) Χαλαρώστε τα παξιμάδια προσαρμογής του ελατηρίου του κινητήρα και ανοίξτε την πλάκα βάσης του κινητήρα όσο περισσότερο μπορείτε. Εικ. 12 β) Βεβαιωθείτε, ότι τα άκρα του σχοινιού προεξέχουν αρκετά από κάθε πλευρά, για να μπορέσετε να τα συνενώσετε (3,5 βαθμίδες από το κάτω σχοινί και 7 βαθμίδες από το πάνω σχοινί).

11 γ) Χρησιμοποιώντας εντατήρα σχοινιών και δυναμόμετρο, τανύστε το σχοινί στα 110kg. Εικ. 13 δ) Στη συνέχεια τραβήξτε το σχοινί με κίνηση μπρος και πίσω σε απόσταση μήκους χεριού και διαγράψτε 5 κύκλους. Η τάνυση θα μειωθεί περίπου στα 95kg. ε) Τανύστε και πάλι το σχοινί στα 110kg. Τραβήξτε το σχοινί με κίνηση μπρος και πίσω διαγράφοντας 5 κύκλους. Η τάνυση θα μειωθεί περίπου στα 100kg. στ) Τανύστε και πάλι το σχοινί στα 110kg. Τραβήξτε το σχοινί με κίνηση μπρος και πίσω διαγράφοντας 5 κύκλους. Η τάνυση θα μειωθεί περίπου στα 105kg. ζ) Τανύστε το σχοινί στα 140kg και αφήστε το μία νύχτα (14 ώρες το ελάχιστο). Συνήθως, η τάνυση μειώνεται μεταξύ 95kg και 125kg. η) Τανύστε, τώρα, το σχοινί στα 95kg (90kg για ήδη χρησιμοποιημένο σχοινί), για να σημειώσετε τα άκρα του σχοινιού για τη συνένωση. 8. Κόψτε το επιπλέον σχοινί αφήνοντας περίπου 50 cm επιπλέον. Αυτά τα 50 cm χρειάζονται για τη συνένωση. Εικ Συνενώστε το σχοινί όπως περιγράφεται στην ενότητα 3 παρακάτω. 10. Σφίξτε το ελατήριο στη βάση του κινητήρα. Το τελικό μήκος του ελατηρίου πρέπει να είναι 60 mm. 11. Η τάνυση μετά τη συνένωση και η τάνυση του ελατηρίου θα πρέπει να κυμαίνονται εντός του εύρους kg, ώστε να μπορεί το σύστημα αναρρίχησης να λειτουργεί σωστά. 12. Μετά την τοποθέτηση του σχοινιού έλξης, ελέγξτε τον αισθητήρα όπως περιγράφεται στην ενότητα 2.2.

12 3.2 Συνένωση σχοινιού έλξης 1. Για τη συνένωση του σχοινιού χρησιμοποιήστε την προσφερόμενη βελόνα συνένωσης. 2. Βεβαιωθείτε, ότι το σχοινί είναι τανυσμένο σε ικανοποιητικό βαθμό. 3. Αυξήστε την τάνυση του σχοινιού στα 140kg. 4. Για να καταστεί η διαδικασία συνένωσης πιο σαφής, σημειώστε το ένα άκρο του σχοινιού με κομμάτι κόκκινης ταινίας και το άλλο με κομμάτι μαύρης ταινίας. 5. Από το άκρο του σχοινιού μετρήστε 60mm και στη συνέχεια σφραγίστε με κόκκινη ταινία και κόψτε τα κλώσματα. Πάνω στο ίδιο σχοινί, τοποθετήστε ακόμη ένα κομμάτι κόκκινης ταινίας σε απόσταση 300 mm από το προηγούμενο κομμάτι κόκκινης ταινίας. 6. Σφραγίστε και σημειώστε την άλλη άκρη του σχοινιού με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιώντας μαύρη ταινία. Εικ Περάστε ολόκληρη τη βελόνα συνένωσης μέσα από το σχοινί με την κόκκινη ταινία. Εικ Βγάλτε τη βελόνα συνένωσης από το σχοινί με την κόκκινη ταινία. Εικ. 20 Push Push Εισαγάγετε την άκρη του σχοινιού με τη μαύρη ταινία στη βελόνα συνένωσης Ø10mm. Βεβαιωθείτε, ότι η άκρη του σχοινιού είναι σταθερά τοποθετημένη μέσα στη βελόνα και βρίσκεται στη σχισμή της βελόνας. Εικ mm min 300 mm 60 mm 11. Αφαιρέστε τη βελόνα συνένωσης. Τραβήξτε το σχοινί με τη μαύρη ταινία μέσα από το σχοινί με την κόκκινη ταινία μέχρι το μαύρο σημάδι να προσπεράσει το κόκκινο. Εικ. 21 Εικ Εισαγάγετε τη βελόνα συνένωσης στο σχοινί με την κόκκινη ταινία ακριβώς μετά το σημάδι. Εικ Αφαιρέστε τη μαύρη ταινία που σφράγιζε το άκρο του σχοινιού. Ανοίξτε τα κλώσματα του άκρου, χωρίστε τα σε τρεις ομάδες και κόψτε τα σε διαφορετικά μήκη (3cm μεταξύ των κοψιμάτων). Με αυτόν τον τρόπο, η μετάβαση μεταξύ διαμέτρου συνένωσης και διαμέτρου σχοινιού γίνεται πιο ομαλά.

13 Εικ. 22a Pull Hold 15. Τώρα, περάστε το άκρο του σχοινιού με το κόκκινο σημάδι μέσα από το σχοινί με το μαύρο σημάδι με τον ακόλουθο τρόπο. 16. Εισαγάγετε τη βελόνα συνένωσης στο σχοινί με το μαύρο σημάδι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σημάδι. Εικ. 22b Cut 1 30mm Cut 2 30mm Εικ Με το δεξί σας χέρι κρατήστε μαζί το κόκκινο και το μαύρο σημάδι του σχοινιού. Χρησιμοποιήστε το αριστερό σας χέρι, για να τεντώσετε το σχοινί με το κόκκινο σημάδι επάνω από το σχοινί με το μαύρο σημάδι. Εικ. 23 Hold 17. Τοποθετήστε την άκρη του σχοινιού με το κόκκινο σημάδι στη βελόνα συνένωσης. Εικ Pull 14. Το άκρο του σχοινιού δεν πρέπει να φαίνεται. Εικ Περάστε όλη τη βελόνα συνένωσης μέσα από το σχοινί με το μαύρο σημάδι. Εικ Βγάλετε τη βελόνα συνένωσης από το σχοινί με το μαύρο σημάδι.

14 Εικ Κρατήστε το σημείο συνένωσης με το αριστερό σας χέρι και στη συνέχεια τραβήξτε προς τα πίσω το σχοινί με το μαύρο σημάδι πάνω από το άκρο του σχοινιού, ώστε να κρύψετε το άκρο. Εικ. 32 Hold 20. Τραβήξτε το σχοινί με το κόκκινο σημάδι όσο το δυνατόν περισσότερο. Εικ. 29 Pull Εικ Τέλος, ισιώστε το σχοινί τραβώντας την εξωτερική πλευρά από το σημείο της συνένωσης προς τις άκρες. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε ότι η συνένωση είναι σφιχτή. 14 Εικ Αφαιρέστε την κόκκινη ταινία που σφράγιζε το άκρο του σχοινιού. Ανοίξτε τα κλώσματα του άκρου, χωρίστε τα σε τρεις ομάδες και κόψτε τα σε διαφορετικά μήκη (3cm μεταξύ των κοψιμάτων). Εικ. 34 Diameter of splicing Diameter of rope Εικ. 31 Hold Pull

15 4. Αποσυναρμολόγηση Αφαιρέστε το σχοινί και έπειτα τους κυλίνδρους οδήγησης, την επάνω τροχαλία, τον κινητήρα και το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων. Απορρίψτε τυχόν άχρηστα υλικά σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. 5. Σήμανση 6. Τεχνικές προδιαγραφές Παροχή ρεύματος: Βασική: 230V, Hz AC (1 φάση + N + γείωση) Με πρόσθετα:110v, 60 Hz AC (1 φάση + Ν + γείωση) Ηλεκτρική προστασία: Ασφαλειοδιακόπτης MCB 16 Amps Τύπου C. Υψηλής ασφάλειας διάταξη προστασίας ρεύματος διαρροής RCD 30mA. Εικ. 34 Στοιχεία προϊόντος Mέγιστο ρεύμα: Ονομαστική ισχύς: 3,2 A ± 10% 0,75 KW Ονομαστική κατανάλωση: 2,1 A 2,5 A ± 10% Εικ. 35 Γρήγορος Οδηγός Ρυθμιζόμενη δυνατότητα ανέλκυσης περίπου: kg AVANTI Climbing assistance Υποστηρικτικό σύστημα αναρρίχησης AVANTI Ταχύτητα: Στα 30 m/min χωρίς φορτίο, το σύστημα προσαρμόζεται αυτόματα στην ταχύτητα του αναρριχητή Quickguide climb EN/DE User must be at least 18 years old. User must have a bodyweight of minimum 55 kg/120 Lb Use only original AVANTI rope clamp. Always use fall protection equipment (P.P.E.). Do not use the device more than one person at the same time The Climbing Assistance does not replace fall protection equipment (P.P.E.). Instructions: 1. Check rope tension spring on motor base. If spring length is more than 60 mm, the rope needs tensioning. See manual for tensioning method. 2. Check if green light on motor wheel casing is on. If not: connect to the power supply and/or turn on the red switch on the grey control box. 3. Adjust pull force on grey control box (1 to 10). 4. Connect Personal Protective Equipment (P.P.E.) as prescribed by manufacturer. 5. Fasten rope clamp carabiner on harness. 6. Fasten rope clamp on climbing assistance rope. 7. Pull climbing assistance rope to activate motor. 8. STOP stand still for 5 seconds. 9. After use, turn off the power supply Quickguide climb EN/GR Ο χρήστης πρέπει να είναι τουλάχιστον 18 ετών. Ο χρήστης πρέπει να έχει σωματικό βάρος τουλάχιστον 55 kg/120 lb Χρησιμοποιείτε μόνο τον αυθεντικά σφιγκτήρα σχοινιού AVANTI. Χρησιμοποιείτε πάντα εξοπλισμό προστασίας από τις πτώσεις (Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας). Η συσκευή δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από περισσότερα από ένα άτομα τη φορά Το Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης δεν αντικαθιστά τον εξοπλισμό προστασίας από τις πτώσεις (Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας). Οδηγίες: 1. Ελέγξτε το ελατήριο τάνυσης του σχοινιού στη βάση του κινητήρα. Αν το μήκος του ελατηρίου ξεπερνά τα 60 mm, το σχοινί χρειάζεται τάνυση. Δείτε το εγχειρίδιο σχετικά με τη μέθοδο τάνυσης. 2. Ελέγξτε αν είναι αναμμένη η πράσινη φωτεινή ένδειξη στο περίβλημα του τροχού του κινητήρα. Αν δεν είναι, συνδέστε το σύστημα με την παροχή ρεύματος ή/και ενεργοποιήστε τον κόκκινο διακόπτη στο γκρι κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων. 3. Ρυθμίστε τη δύναμη έλξης στο γκρι κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων (από το 1 έως το 10). 4. Συνδέστε τον Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας όπως καθορίζεται από τον κατασκευαστή. 5. Προσδέστε το καραμπίνερ του σφιγκτήρα σχοινιού στον ιμάντα συγκράτησης. 6. Προσδέστε τον σφιγκτήρα σχοινιού στο σχοινί του υποστηρικτικού συστήματος αναρρίχησης. 7. Τραβήξτε το σχοινί του υποστηρικτικού συστήματος αναρρίχησης για να ενεργοποιήσετε τον κινητήρα. 8. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ σταθείτε ακίνητοι για 5 δευτερόλεπτα. 9. Μετά τη χρήση, απενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος. Θερμοκρασία λειτουργίας: Βασική: -10ºC - +55ºC Με πρόσθετα: -25ºC - +55ºC Βάρος Κινητήρας: 27 kg Κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων: 12 kg Σχοινί έλξης Ø12mm: Φορτίο θραύσης: Βαλβολίνη: Προστασία Βαθμολογία: Περίπου 75 g/m 2700 da N 0,7 l Mobil SHC 629 IP Προστασία κινητήρα ΙP55 IP Προστασία κουτιού ηλεκτρικών συνδέσεων IP66

16 16 Εγχειρίδιο χρήστη 7. Σκοπός ΠΡΟΣΟΧΗ: Ικανό άτομο θεωρείται το άτομο που έχει διαβάσει και κατανοήσει πλήρως αυτό το Εγχειρίδιο Χρήστη και τις Οδηγίες Εγκατάστασης του Υποστηρικτικού Συστήματος Αναρρίχησης. Η εγκατάσταση και το σέρβις του Υποστηρικτικού Συστήματος Αναρρίχησης AVANTI μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο από ένα ικανό άτομο ή έναν ειδικό. Από τη στιγμή που ένα ικανό άτομο ή ένας ειδικός πραγματοποιεί την εγκατάσταση, το σέρβις ή την τροποποίηση με οποιονδήποτε άλλο τρόπο του Υποστηρικτικού Συστήματος αναρρίχησης, αναλαμβάνει την αποκλειστική ευθύνη να τις πραγματοποιήσει σύμφωνα με το Εγχειρίδιο Χρήστη και τις Οδηγίες Εγκατάστασης. ΚΙΝΔΥΝΟΣ: Μην αποθηκεύετε το σχοινί έλξης σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία. Διατηρήστε το σχοινί έλξης καθαρό από λάδια, γράσο και χημικές ουσίες. Η παροχή ρεύματος δεν πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ασφαλειοδιακόπτη διαρροών γείωσης ο οποίος δεν αντιδρά επίσης στο παλμικό συνεχές ρεύμα. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθούν προβλήματα στη λειτουργία. Προοριζόμενη χρήση Το Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης AVANTI είναι σχεδιασμένο να βοηθάει την αναρρίχηση σε σταθερές σκάλες, απορροφώντας φορτίο από 35 έως 45 κιλά από το βάρος του αντικειμένου. Δεν είναι κατάλληλο για Δεν είναι κατάλληλο για ανέλκυση εργαλείων ή εξαρτημάτων. Δεν είναι κατάλληλο για άτομα κάτω των 18 ετών ή για άτομα με βάρος κάτω από 55 kg. Δεν είναι κατάλληλο για πολλούς χρήστες συγχρόνως. Δεν πρέπει να προσδένεται σε μέρη του σώματος ή ρούχα. Το Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης δεν είναι μηχανισμός προστασίας από τις πτώσεις. Φοράτε πάντα εξοπλισμό προστασίας από τις πτώσεις (Εξοπλισμό Ατομικής Προστασίας.) Χρησιμοποιείτε μόνο αυθεντικά εξαρτήματα. Δεν παρέχεται καμία εγγύηση στην περίπτωση βλάβης η οποία οφείλεται στην ανακατασκευή ή την τροποποίηση του εξοπλισμού ή τη χρήση μη αυθεντικών εξαρτημάτων. Τρόπος λειτουργίας Το σύστημα περιλαμβάνει έναν κινητήρα, ένα συνεχές σχοινί έλξης, ένα κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων και έναν σφιγκτήρα σχοινιού με ιμάντα αποσύνδεσης. Γαντζωθείτε στο σχοινί έλξης χρησιμοποιώντας τον σφιγκτήρα σχοινιού με τον ιμάντα αποσύνδεσης και ενεργοποιήστε τον κινητήρα τραβώντας το σχοινί έλξης. Ένας αισθητήρας στον κινητήριο τροχό θα εντοπίσει την κίνηση και θα ενεργοποιήσει τον κινητήρα. Το σχοινί έλξης ξεκινά να τραβάει με την προρυθμισμένη δύναμη (π.χ. 40 kg) ανεξάρτητα από τον ρυθμό και την κατεύθυνση της αναρρίχησης. Εάν το σχοινί σταματήσει στην ίδια θέση για 3 δευτερόλεπτα, ο αισθητήρας εντοπίζει ότι η κίνηση σταμάτησε και η δύναμη έλξης προοδευτικά μειώνεται. 8. Καθημερινές επιθεωρήσεις Ελέγξτε το ελατήριο τάνυσης του σχοινιού στη βάση του κινητήρα (βλέπε εικ. 36). Αν το μήκος του ελατηρίου ξεπερνά τα 60 mm, το σχοινί χρειάζεται τάνυση. Συμπιέστε το ελατήριο χρησιμοποιώντας ένα κλειδί. Αν το σχοινί δεν σφιχτεί αρκετά με αυτόν τον τρόπο, θα χρειαστεί να το κοντύνετε. Ανατρέξτε στην ενότητα 3.2 του Εγχειριδίου Εγκατάστασης.

17 Εικ Οδηγίες χρήσης Πριν από τη χρήση διαβάστε αυτές τις οδηγίες. Για να χρησιμοποιήσετε το σύστημα κάντε τα εξής βήματα: 1. Πραγματοποιήστε την καθημερινή επιθεώρηση που περιγράφεται παραπάνω. Εικ Ελέγξτε αν ανάβει η λυχνία LED στο προστατευτικό κάλυμμα του τροχού. Εάν όχι: συνδέστε το σύστημα με την παροχή ρεύματος και/ ή ενεργοποιήστε τον διακόπτη On/Off στο κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων. 3. Ρυθμίστε τη δύναμη έλξης (από το 1 έως το 10) στο κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων (εικ. 38). Ανάλογα με το μήκος του σχοινιού, η δύναμη αυτή ισούται περίπου με 35kg - 45kg. Εικ ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε θερμοκρασία κάτω από -20ºC ακολουθήστε την εξής διαδικασία: Χαλαρώστε την τάνυση του σχοινιού μέσω του ελατηρίου τάνυσης στη βάση του κινητήρα. Το μήκος του ελατηρίου πρέπει να είναι περίπου 90mm. Ενεργοποιήστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων και ξεκινήστε το σύστημα χωρίς φορτίο. Αφήστε το σύστημα να λειτουργήσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσει να αυξηθεί η θερμοκρασία του λαδιού του κιβωτίου ταχυτήτων και του κουτιού ηλεκτρικών συνδέσεων και κατά επέκταση θα λειτουργούν καλύτερα. Παράλληλα, θα μειωθεί η ακαμψία του σχοινιού. Απενεργοποιήστε το κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων και προχωρήστε ξανά στη διαδικασία τάνυσης του σχοινιού μέσω του ελατηρίου τάνυσης στη βάση του κινητήρα. Το τελικό μήκος του ελατηρίου πρέπει να είναι 60mm. 4. Συνδέστε τον ιμάντα συγκράτησης και τον μηχανισμό προστασίας από τις πτώσεις (Εξοπλισμός Ατομικής Προστασίας) όπως καθορίζεται από τον κατασκευαστή. 5. Προσδέστε τον ειδικό κρίκο (D-ring) του σφιγκτήρα σχοινιού με το καραμπίνερ του ιμάντα συγκράτησης.

18 18 6. Προσδέστε τον σφιγκτήρα σχοινιού με τον ιμάντα αποσύνδεσης στο σχοινί του υποστηρικτικού συστήματος αναρρίχησης (εικ. 39). Πρέπει να προσδεθεί επάνω από το σύστημα κλειδώματος κατά των πτώσεων του σημείου πρόσδεσης του στέρνου που ξεκινάει από τον προστατευτικό ιμάντα πρόσδεσης για ολόκληρο το σώμα (εικ. 40). Εικ. 39 Σφιγκτήρας σχοινιού με ιμάντα αποσύνδεσης 7. Τραβήξτε το σχοινί του υποστηρικτικού συστήματος αναρρίχησης προς τα κάτω για να ενεργοποιήσετε τον κινητήρα. Το σχοινί θα αρχίσει να τραβάει τον αναρριχητή προς τα επάνω, απελευθερώνοντας το βάρος. Το σύστημα θα συνεχίσει την έλξη, ακολουθώντας τον ρυθμό του αναρριχητή. 8. Σταθείτε ακίνητοι για 5 δευτερόλεπτα ώστε το σύστημα να σταματήσει. Ο αναρριχητής μπορεί τώρα να αποσυνδέσει τον σφιγκτήρα σχοινιού με τον ιμάντα αποσύνδεσης από το σχοινί.! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Όταν χρησιμοποιείτε το υποστηρικτικό σύστημα αναρρίχησης κρατήστε τα δάχτυλα, τα άλλα μέρη του σώματός σας, τα ρούχα κτλ. μακριά από το σχοινί έλξης, τον κινητήριο τροχό, τους κυλίνδρους οδήγησης και την τροχαλία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Δεν επιτρέπεται να συνδέετε/ να αποσυνδέετε τον κεντρικό διακόπτη πολλές φορές διαδοχικά. Αν το κάνετε, η ηλεκτρική εγκατάσταση ενδέχεται να υποστεί βλάβη. Εικ. 40 ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε καμία περίπτωση μην αφήνετε τον ιμάντα αποσύνδεσης προσδεμένο στο σχοινί. 9. Μετά τη χρήση, απενεργοποιήστε την παροχή ρεύματος και αποσυνδέστε το σύστημα από την πρίζα.

19 10. Συντήρηση Πραγματοποιήστε τις καθημερινές επιθεωρήσεις όπως καθορίζεται παραπάνω και προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες αν διαπιστώσετε την ύπαρξη ανωμαλιών. 11. Ετήσιος έλεγχος Μία φορά το χρόνο ένα ικανό άτομο ή ένας ειδικός που έχει εξουσιοδοτηθεί από την Avanti θα πρέπει να επιθεωρεί το υποστηρικτικό σύστημα αναρρίχησης. Αν ο έλεγχος δεν πραγματοποιηθεί, η εγγύηση ακυρώνεται. Η AVANTI διοργανώνει Μαθήματα για Ειδικούς στην Προστασία από τις Πτώσεις ανά τακτά διαστήματα. Αν ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε με την AVANTI. ΠΡΟΣΟΧΗ! Προτού ελέγξετε το Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης, αποσυνδέστε το από την παροχή ρεύματος και περιμένετε τουλάχιστον 1 λεπτό. Ετήσιος έλεγχος: 1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα μπουλόνια και τα παξιμάδια είναι σταθερά σφιγμένα (στον κινητήρα, στο κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων, στους κυλίνδρους και στο επάνω εξάρτημα). 2. Βεβαιωθείτε ότι το ελατήριο συμπίεσης είναι συμπιεσμένο σε μήκος έως L = 60mm (βλέπε ενότητα 8, Καθημερινές επιθεωρήσεις). 3. Λιπαντικό κιβωτίου ταχυτήτων: Αλλάζετε το λιπαντικό του κιβωτίου ταχυτήτων κάθε 3 χρόνια (βλέπε ενότητα 6, Τεχνικές προδιαγραφές). Η ημερομηνία της τελευταίας αλλαγής λιπαντικού καταγράφεται στο Πρότυπο Ετήσιων Ελέγχων, Παράρτημα Β. 4. Τα κατεστραμμένα εξαρτήματα θα πρέπει να αντικαθίστανται όταν παρουσιάζουν σημάδια φθοράς (στον κινητήριο τροχό, στο σχοινί έλξης κτλ.). Αν μόνο ένα τμήμα του σχοινιού έλξης χρειάζεται αντικατάσταση, τοποθετήστε ένα νέο κομμάτι στο σημείο φθοράς. 12. Αντιμετώπιση προβλημάτων Βλάβη: Το σύστημα δεν αντιδρά όταν τραβάτε το σχοινί έλξης. Αιτία: Η παροχή ρεύματος είναι κλειστή ή αποσυνδεδεμένη. Υπάρχει εμπλοκή στο σχοινί. Η λυχνία του αισθητήρα είναι σβηστή. Η φωτεινή ένδειξη του αισθητήρα δεν αλλάζει χρώμα όταν λειτουργεί ο κινητήριος τροχός. Ο αισθητήρας δεν είναι ρυθμισμένος Λύση: Ανοίξτε την παροχή ρεύματος. Συνδέστε την παροχή ρεύματος στην πρίζα. Βρείτε τι προκαλεί την εμπλοκή και απομακρύνετέ το. Ελέγξτε τις συνδέσεις του κουτιού ηλεκτρικών συνδέσεων με βάση το διάγραμμα καλωδίωσης. Ελέγξτε τη σύνδεση του αισθητήρα. Ρυθμίστε τον αισθητήρα όπως περιγράφεται στην ενότητα 2.1 Εγκατάσταση αισθητήρα. Βλάβη: Ο κινητήρας και ο κινητήριος τροχός λειτουργούν, ωστόσο το σχοινί έλξης δεν κινείται. Αιτία: Το σχοινί έλξης δεν έχει σωστή τάνυση και γλιστράει γύρω από τον κινητήριο τροχό. Το σχοινί και/ ή ο κινητήριος τροχός έχουν φθαρεί. Λύση: Βλάβη: Η δύναμη έλξης είναι πολύ μικρή. Αιτία: Ο κινητήρας δεν έχει συνδεθεί με σύνδεση δέλτα / τριγώνου. Ελέγξτε αν το ελατήριο έχει συμπιεστεί σε μήκος περίπου 60mm. Εάν όχι, προσαρμόστε την τάνυση του σχοινιού όπως ορίζεται στην ενότητα 8 Καθημερινές επιθεωρήσεις. Αντικαταστήστε τα φθαρμένα εξαρτήματα. Λύση: Ελέγξτε τη συνδεσμολογία στο κουτί ηλεκτρικών συνδέσεων του κινητήρα. Συνδέστε την καλωδίωση με σύνδεση δέλτα / τριγώνου. 19

20 Off I On PE PE PE PE Παράρτημα Α: Επισκόπηση κουτιού ηλεκτρικών συνδέσεων 380 MM -U MM -U13 60 MM 75 MM 40 MM MM ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΞΗΣ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ 120 MM -A16 ΟΔΗΓΟΣ ECM O -R MM 80 MM M20 M20 M16 -W13 -W11 -W MM 135 MM ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑΣ

21 Australia Avanti Wind Systems PTY LTD Unit 15 / 160 Lytton Road Morningside 4170 Queensland P: +61 (0) F: +61 (0) China Avanti Wind Systems Building 4, No 518, Gangde Road, XiaokunshanTown Songjiang District Shanghai P: F: Denmark Avanti Wind Systems A/S Høgevej Hillerød Denmark P: F: Germany Avanti Wind Systems GmbH Max-Planck-Str Elmshorn P: +49 (0) F: +49 (0) Spain Avanti Wind Systems SL Poligono Industrial Centrovia Calle Los Angeles No 88 nave La Muela P: F: Climb Assistance Manual GR 5 th Edition: January 2012 Revision 2: 23/5/12 UK Avanti Wind Systems Limited Caldershaw Business Centre Unit 29 Ings Lane Rochdale OL12 7LQ P: USA Avanti Wind Systems, Inc S. Towne Drive New Berlin Wisconsin P: +1 (262) F: +1 (262) India Avanti Wind Systems India Private Ltd Indus Valley s Logistic Park Unit 3 Warehouse No. G-2 Ground Floor Vellala Street Mel Aiyanambakkam Chennai Tamil Nadu P: I: E: info@avanti-online.com

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI. Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI. Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗΣ AVANTI ΤΥΠΟΣ VI Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης Υποστηρικτικό Σύστημα Αναρρίχησης AVANTI Τύπος VI Εγχειρίδιο Χρήστη και Οδηγίες Εγκατάστασης 4η έκδοση: Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLF-20WRC, CLF-26WRC, CLF-26SE ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης

Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης Bραχίονα στερέωσης της μονάδας σκληρού δίσκου Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZCD1 7020229 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5622 Εγκατάσταση Powerline 500 Μοντέλο XAVB5622 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. Σημείωση: Οι προσαρμογείς διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Ο προσαρμογέας

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 1

BeoLab 12. BeoLab 12 1 BeoLab 12 BeoLab 12 1 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε ότι δεν τοποθετείτε αντικείμενα με υγρά, όπως ανθοδοχεία, πάνω στη συσκευή. Το προϊόν απενεργοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ www.colorato.net ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΑΣ ΧΕΡΙΩΝ TURBO ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLHD-140W CLHD-140S Προσοχή: Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο πριν την εγκατάσταση και τη χρήση ΓΕΝΙΚΑ 1. Είναι σημαντικό να κατανοηθούν πλήρως

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΞΥΡΙΣΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΓΙΑ ΦΑΒΟΡΙΤΕΣ-ΜΥΤΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Λεπίδα για τη μύτη Διακόπτης ON/OFF Κυρίως σώμα Λεπίδα για φαβορίτες Κεφαλή Βούρτσα Σχ.1 Θέση μπαταρίας Θήκη ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C

Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Παρακαλείσθε να διαβάσετε αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. ΕΛΛΗΝΙΚΑ Μοντέλα SB-80 / SB-85C Κεφαλή καταστροφέα εγγράφων Ενδεικτικές λυχνίες (κόκκινες) Εμπλοκή χαρτιού Ανοικτή θύρα Υπερθέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το συγκεκριμένο όχημα πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές: GB6675-2003/EN71 GB19865/EN62115 Ιδανικό για ηλικία: 4-8 ετών Κωδ./Code: 412154 Τηλεχειριστήριο τεσσάρων

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΕΠΙΤΟΙΧΙΟΥ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΥΔΡΟΝΕΦΩΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLMFW-20/26 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής ΓΕΝΙΚΑ: Ο ανεμιστήρας έχει μεγάλη παροχή αέρα, η

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Made in France ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επίτοιχος ηλεκτρικός χυτοσίδηρος λέβητας ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1- Γενικά Σελίδα 1 2- Εγκατάσταση.. Σελίδα 5 3- Ηλεκτρικές συνδέσεις.. Σελίδα 6 4- Υδραυλικές συνδέσεις........

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρµολόγησης

Οδηγίες συναρµολόγησης 6303 5779 03/003 GR Για τον τεχνικό Οδηγίες συναρµολόγησης Πλακέτες λειτουργίας xm10 για Επίτοιχους λέβητες και επιδαπέδιους λέβητες καθώς και τοποθέτηση σε τοίχο ιαβάστε προσεκτικά πριν από τη συναρµολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ CT884 K1 σε οχήματα Opel Omega B (25_,26_,27_) 2,5l. V6 με κωδικό κινητήρα X25XE Έτος κατασκευής 1997

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BDT1000

Οδηγίες Χρήσης BDT1000 Οδηγίες Χρήσης BDT1000 Τεχνικά χαρακτηριστικά Αντικείμενο Περιγραφή Κινητήρας 230 VAC. 50 Hz, μονοφασικός, 150 watt, 0-8 Amperes (εκκίνηση), 0,7 AMPS (χωρίς φορτίο), 0,8 Amps (με φορτίο) Ταχύτητα εν κενό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών

Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504

Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Powerline 600 Mbps PassThru 4 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB6504 Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-TRFD001-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μπροστινός εκτροχιαστής DEORE XT FD-T8000 DEORE FD-T6000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

L801 IP 55 / L801 PIR IP 55. Εγχειρίδιο Χρήσης... 26

L801 IP 55 / L801 PIR IP 55. Εγχειρίδιο Χρήσης... 26 L801 IP 55 / L801 PIR IP 55 Εγχειρίδιο Χρήσης... 26 Εγχειρίδιο Χρήσης Φωτιστικό LED υψηλής απόδοσης L801 IP 55 L801 PIR IP 55 (συμπ. ανιχνευτή κίνησης) Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο χρήσης πριν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εγχειρίδιο Προαιρετικό κιβώτιο monobloc χαμηλής θερμοκρασίας Dikin Altherm EKCB07CAV Εγχειρίδιο Προαιρετικό κιβώτιο monobloc χαμηλής θερμοκρασίας Dikin Altherm Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Προαιρετικό κιβώτιο για εξωτερικές μονάδες με ενσωματωμένα EKCB07CAV Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης. Πληροφορίες για το παρόν έγγραφο... Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

BPA electric hoist Ηλεκτρικό Παλάγκο. GR FR EN DE ES IT Owner s manual.

BPA electric hoist Ηλεκτρικό Παλάγκο. GR FR EN DE ES IT Owner s manual. BPA electric hoist Ηλεκτρικό Παλάγκο GR FR EN DE ES IT Owner s manual Διάφορες εφαρμογές του ηλεκτρικού παλάγκου 2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΑΛΑΓΚΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ. Πριν χρησιμοποιήσετε το παλάγκο (αναβατόριο), διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

Κουτιά Dell Storage MD1400 και MD1420 Οδηγός «Τα πρώτα βήματα»

Κουτιά Dell Storage MD1400 και MD1420 Οδηγός «Τα πρώτα βήματα» Κουτιά Dell Storage MD1400 και MD1420 Οδηγός «Τα πρώτα βήματα» Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J Series and E04J Series Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001 and E04J001 Σημειώσεις, ειδοποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-782 Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τα προιόντα μας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή! Ⅰ. Παρουσίαση συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Powerline Μοντέλο PL1000v2

Γρήγορη έναρξη. Powerline Μοντέλο PL1000v2 Γρήγορη έναρξη Powerline 1000 Μοντέλο PL1000v2 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. 2 Έναρξη χρήσης Οι προσαρμογείς Powerline προσφέρουν έναν εναλλακτικό

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Audi A3 1,8 ltr. T με κωδικό κινητήρα ARZ Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες

Στραμμένο προς τα πίσω ECE R44 04. 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες Στραμμένο προς τα πίσω Εγχειρίδιο χρήστη ECE R44 04 Ομάδα Βάρος Ηλικία 0 + 0-13 kg 0-12 μήνες 1 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το BeSafe izi Sleep ISOfix Η BeSafe έχει αναπτύξει αυτό το κάθισμα με μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Galaxy (WRG) 2000-2006, 1,9 ltr. 85KW με κωδικό κινητήρα AUY, από το μοντέλο 2003 Κιτ ιμάντα

Διαβάστε περισσότερα

Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602

Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602 Powerline 500 Nano PassThru 2 θυρών Οδηγός εγκατάστασης XAVB5602 Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Personal Sports Blender D1202

Personal Sports Blender D1202 Personal Sports Blender D1202 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν. Φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική χρήση. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ 1. Αυτή

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Προαιρετικό κιβώτιο monobloc χαμηλής θερμοκρασίας Dikin Altherm EKCB07CAV Προαιρετικό κιβώτιο monobloc χαμηλής θερμοκρασίας Dikin Altherm Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλεκτρονικό ανόδιο ACES Η και ACES G2-1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οδηγίες χρήσης αφορούν το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby 1 Περιεχόμενα Μεγάλη ράβδος Βάση και βραχίονας κάμερας (με συνδεδεμένη τη βίδα χειρός) Μικρή ράβδος Βάση (με συνδεδεμένη τη βίδα

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Περιεχόμενα Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB Οδηγός γρήγορης

Διαβάστε περισσότερα

Styler. Register your product and get support at HP4681/00. Εγχειρίδιο χρήσης

Styler.  Register your product and get support at HP4681/00. Εγχειρίδιο χρήσης Register your product and get support at www.philips.com/welcome Styler HP4681/00 EL Εγχειρίδιο χρήσης a h g b c f e d Ελληνικά Συγχαρητήρια για την αγορά σας και καλωσορίσατε στη Philips! Για να επωφεληθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Daikin Altherma Εφεδρικό σύστημα Daikin Altherma Εφεδρικό σύστημα Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης 2 1.1 Πληροφορίες για το παρόν έγγραφο... 2

Διαβάστε περισσότερα

Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654

Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654 Μεταλλικός Ανεμιστήρας 16 Με Τηλεχειριστήριο ΜΟΝΤΕΛΟ: USF-654 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση ηλεκτρικών συσκευών θα πρέπει να τηρούνται οι παρακάτω οδηγίες ασφαλείας: 1. Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602

Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 Οδηγός εγκατάστασης του Powerline 500 Nano PassThru (διπλή συσκευασία) XAVB5602 2012 NETGEAR, Inc. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, η μετάδοση, η μετεγγραφή, η αποθήκευση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC

Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200. Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC Ηλεκτρομηχανικό μοτέρ για ανοιγόμενες πόρτες. 900PS-200 Εγχειρίδιο Χρήσης MADE IN ECC TO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ. Η εγκατάσταση πρέπει να πραγματοποιείται αποκλειστικά από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΟΡΟΦΗΣ ΜΕ ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ LED 52 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΑ: MCF-16233 / MCF-16234 Διαβάστε τις οδηγίες και κρατήστε τις για μελλοντική αναφορά 1 ΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΟΜΠΑ ΜΕ ΛΑΜΠΕΣ ΑΝΘΡΑΚΑ AR4B01 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση. Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης

Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Μονάδες μνήμης Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ

14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ 14. ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ / ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΚΑΛΩΔΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πριν ξεκινήσετε... 212 2. Περιεχόμενα συσκευασίας... 212 3. Γενικές προφυλάξεις... 212 4. Προφυλάξεις κατά την εγκατάσταση... 213 5. Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401)

Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Οδηγός εγκατάστασης Powerline 500 PassThru Adapter (XAVB5401) Περιεχόμενα Περιεχόμενα συσκευασίας............................... 3 Λειτουργίες υλικού...................................... 4 Περιγραφή των

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα για εξωτερικές μονάδες με EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα για εξωτερικές μονάδες με Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

SP2000. Art Nr.: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

SP2000. Art Nr.: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης SP2000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.: 014898 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΛΙΑ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ SP2000 Παρακαλώ κρατήστε αυτές τις οδηγίες σε ασφαλές μέρος και διαβάστε τις πριν από

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5221

Εγκατάσταση. Powerline 500. Μοντέλο XAVB5221 Εγκατάσταση Powerline 500 Μοντέλο XAVB5221 Περιεχόμενα συσκευασίας Σε ορισμένες περιοχές, το προϊόν συνοδεύεται από ένα CD πόρων. 2 Έναρξη χρήσης Οι λύσεις δικτύωσης Powerline παρέχουν μια εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

SCLAK Η εξυπνότερη και ασφαλέστερη είσοδος

SCLAK Η εξυπνότερη και ασφαλέστερη είσοδος SCLAK Η εξυπνότερη και ασφαλέστερη είσοδος ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ εκδ. 1.2 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 2. ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ 3. ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΝΔΕΣΗΣ 4. ΤΕΧΝΙΚΑ ΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑ 5. STANDARD 6. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης για την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby 1 Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την επιτοίχια/επιτραπέζια βάση Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Μεγάλη ράβδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ κορυφαίας σχεδίασης BYCQ40EP BYCQ40EPB 4PEL9-.book Page Monday, January 7, 09 : PM c b a e b g a 4 4 4+ d f h g g 4 ~8 mm 4 7 4 4 9 8 8 4 4 0 BYCQ40EP Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Οδηγός BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Οδηγός Προφυλάξεις! Βεβαιωθείτε ότι το ηχείο είναι τοποθετημένο και συνδεδεμένο σύμφωνα με τις οδηγίες αυτού του Οδηγού. Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε το ηχείο. Αφήστε τέτοιου είδους

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SPA1330. Domande? Contatta Philips

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας SPA1330. Domande? Contatta Philips Πάντα δίπλα σας Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome Domande? Contatta Philips SPA1330 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων Ελληνικά 1 Σημαντικό 2

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10 Oδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Σύντομη εισαγωγή 2 Εξαρτήματα, κουμπιά ελέγχου και ενδεικτικά της συσκευής 2 Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια σας 3 Λειτουργίες καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM

ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 111686 ΠΛΑΝΗ ΞΕΧΟΝΔΡΙΣΤΗΡΑΣ 1500W 900RPM 1 1. ΚΟΥΜΠΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ 2. ΚΟΥΜΠΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ 3. ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ 4. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 5. ΣΤΑΘΕΡΗ ΒΑΣΗ 6. ΜΑΝΙΒΕΛΑ 7. ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ NVR 8. ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου!

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος του ηχείου! BeoLab 7 1 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση του ηχείου όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Προστασία ηχείου Το ηχείο διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600

UPS ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ UPS GP-600 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ 500VA/600VA/650VA 800VA/850VA Τάση Εισόδου Τάση Εξόδου Κυματομορφή Εξόδου Συχνότητα Εξόδου 145VAC~290VAC 195VAC~255VAC PWM/DC 50Hz ή 60Hz

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων

Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων (Greek) DM-MBST001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Μοχλός αλλαγής ταχυτήτων EZ-FIRE Plus ST-EF500 ST-EF510 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΛΑΔΙΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: UHR-864 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Πληροφορίες για την ασφάλεια σας ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Dell Storage Center. Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F

Dell Storage Center. Οδηγός Τα πρώτα βήματα Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F Dell Storage Center Κουτί επέκτασης SC400, SC420, και SC420F Οδηγός "Τα πρώτα βήματα" Μοντέλο σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J, E04J Τύπος σύμφωνα με τους κανονισμούς: E03J001, E04J001 Ενδείξεις σημείωσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB PEL0-A.book Page Thursday, January 0, 09 : PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 8 8 0 BYCQ0EW BYCQ0EWW BYCQ0EWB Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας. Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση SPA2335

Εγχειρίδιο χρήσης. Πάντα δίπλα σας. Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση  SPA2335 Πάντα δίπλα σας Καταχωρήστε το προϊόν σας και λάβετε υποστήριξη από τη διεύθυνση www.philips.com/welcome Απορίες; Ρωτήστε τη Philips SPA2335 Εγχειρίδιο χρήσης Πίνακας περιεχομένων 1 Σημαντικό 2 Ασφάλεια

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ Διακοσμητικό πάνελ κορυφαίας σχεδίασης BYCQ0EP BYCQ0EPB PEL69-B.book Page Thursday, February, 09 :0 PM c b a e b g a +6 d f h g g 6 6 mm 6 6 7 9 B 8 A B C C A 0 BYCQ0EP Διακοσμητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Arlo Baby Καλωσορίσατε Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το Arlo Baby. Η έναρξη χρήσης είναι εύκολη. Περιεχόμενα Κάμερα Arlo Baby Καλώδιο λειτουργίας USB Τροφοδοτικό USB (διαφέρει

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το Ford Focus C-Max 1,6 ltr. Ti με κωδικό κινητήρα HXDA,SIDA Κατά την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού, συχνά γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA UHM-839 / UHM-852 Το προϊόν είναι κατάλληλο μόνο για χρήση σε καλά μονωμένους χώρους ή περιστασιακά Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα