TravelMate Σειρά 2100/2600. Οδηγός Χρήστη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "TravelMate Σειρά 2100/2600. Οδηγός Χρήστη"

Transcript

1 TravelMate Σειρά 2100/2600 Οδηγός Χρήστη

2 Copyright Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. TravelMate Σειρά 2100/2600 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: Ιούλιος 2004 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές στις πληροφορίες σε αυτήν την έκδοση δίχως την υποχρέωση να ειδοποιηθεί οποιοδήποτε πρόσωπο για αυτές τις αναθεωρήσεις ή αλλαγές. Τέτοιου είδους αλλαγές θα ενσωματώνονται σε νέες εκδόσεις αυτού του εγχειριδίου ή συμπληρωματικών εγγράφων και εκδόσεων. Η εταιρία δεν δίνει εγγυήσεις, είτε εκφραζόμενες είτε υπαινισσόμενες, σχετικά με τα περιεχόμενα του παρόντος και αποκηρύσσεται ρητώς τις υπαινισσόμενες εγγυήσεις εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για ένα συγκεκριμένο σκοπό. Καταγράψτε τον αριθμό μοντέλου, το σειριακό αριθμό, την ημερομηνία αγοράς, και το μέρος αγοράς στο χώρο που παρέχεται παρακάτω. Ο σειριακός αριθμός και ο αριθμός μοντέλου αναγράφονται στην ετικέτα που είναι κολλημένη στον υπολογιστή σας. Όλη η αλληλογραφία που αφορά τη μονάδα σας θα πρέπει να περιλαμβάνει το σειριακό αριθμό, τον αριθμό μοντέλου, και τις πληροφορίες αγοράς. Κανένα μέρος αυτής της έκδοσης δεν επιτρέπεται να αναπαραχθεί, να αποθηκευτεί σε ένα σύστημα ανάκτησης, ή να μεταδοθεί, με οποιαδήποτε μορφή ή μέσο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοαντίγραφο, εγγραφή, ή άλλο, δίχως την προηγούμενη έγγραφη άδεια της Acer Incorporated. TravelMate Σειρά 2100/2600 Φορητός Υπολογιστής Αριθμός Μοντέλου: Σειριακός Αριθμός: Ημερομηνία Αγοράς: Τόπος Αγοράς: Το Acer και το λογότυπο Acer είναι κατοχυρωμένα εμπορικά σήματα της Acer Incorporated. Ονόματα προϊόντων ή εμπορικά σήματα άλλων εταιριών χρησιμοποιούνται στο παρόν μόνο για λόγους προσδιορισμού και ανήκουν στις αντίστοιχες εταιρίες τους.

3 iii Όλα με τη σειρά τους Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη σειρά φορητών υπολογιστών TravelMate για τις ανάγκες σας για φορητό υπολογιστή. Ελπίζουμε πως θα είστε τόσο ευχαριστημένοι με το TravelMate όσο κι εμείς όταν το κατασκευάσαμε για σας. Οι οδηγοί σας Για να σας βοηθήσουμε να χρησιμοποιήσετε το TravelMate σας, έχουμε σχεδιάσει ένα σετ οδηγών: Πρώτα απ όλα, η αφίσα Μόνο για αρχάριους...σας βοηθάει να ξεκινήσετε τη ρύθμιση του υπολογιστή σας. Αυτός ο Οδηγός χρήστη σας παρουσιάζει τους πολλούς τρόπους, με τους οποίους μπορεί να σας βοηθήσει ο υπολογιστής να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας. Αυτός ο οδηγός παρέχει καθαρές και ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή, οπότε διαβάστε τον προσεκτικά. Αν ποτέ χρειαστείτε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο, ο Οδηγός χρήστη είναι επίσης διαθέσιμος και σε μορφή αρχείου Portable Document Format (PDF). Ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1 Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), στην επιλογή Όλα τα προγράμματα, και στην εντολή AcerSystem. 2 Κάντε κλικ στην επιλογή Οδηγός Χρήστη AcerSystem. Σημείωση: Για να δείτε το αρχείο πρέπει να είναι εγκαταστημένο το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader. Αν δεν είναι εγκατεστημένο το Adobe Acrobat Reader στον υπολογιστή σας, η επιλογή του Οδηγού χρήστη TravelMate θα εκτελέσει πρώτα το πρόγραμμα εγκατάστασης του Acrobat Reader. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε την εγκατάσταση. Για οδηγίες σχετικά με το πώς να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα Adobe Acrobat Reader, προσπελάστε το μενού Βοήθεια και Υποστήριξη (Help and Support).

4 iv Βασική φροντίδα και συμβουλές για τη χρήση του υπολογιστή σας Ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του υπολογιστή σας Για να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, απλά πατήστε το διακόπτη ρεύματος κάτω από την οθόνη LCD δίπλα στα πλήκτρα Launch. Δείτε την ενότητα Μπροστινή όψη στη σελίδα 3 για τη θέση του διακόπτη ρεύματος. Για να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή, κάντε ένα από τα ακόλουθα: Χρησιμοποιήστε την εντολή Τερματισμός (shutdown) των Windows Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), στην επιλογή Απενεργοποίηση υπολογιστή (Turn Off Computer) και έπειτα κάντε κλικ στην εντολή Κλείσιμο (Turn Off) Χρησιμοποιήστε το διακόπτη ρεύματος Σημείωση: Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το διακόπτη ρεύματος για να εκτελέσετε λειτουργίες διαχείρισης ενέργειας. Δείτε την ενότητα Διαχείριση ενέργειας στη σελίδα 24. Χρησιμοποιήστε τις προσαρμοσμένες λειτουργίες για διαχείριση ενέργειας Μπορείτε επίσης να κλείσετε τον υπολογιστή σας κλείνοντας το καπάκι της οθόνης, ή πατώντας το συνδυασμό πλήκτρων ύπνου (Fn-F4). Δείτε Διαχείριση ενέργειας στη σελίδα 24. Σημείωση: Αν δε μπορείτε να απενεργοποιήσετε κανονικά τον υπολογιστή σας, πατήστε και κρατήστε πατημένο το διακόπτη ρεύματος για περισσότερα από τέσσερα δευτερόλεπτα για να σβήσει ο υπολογιστής. Αν απενεργοποίησετε τον υπολογιστή σας και θέλετε να τον ενεργοποιήσετε ξανά, περιμένετε τουλάχιστον δύο δευτερόλεπτα πριν να τον ανοίξετε. Φροντίδα του υπολογιστή σας Ο υπολογιστή σας θα σας εξυπηρετεί καλά αν τον φροντίζετε. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή άμεσα σε ηλιακό φως. Μην τον τοποθετείτε κοντά σε πηγές θερμότητας, όπως το καλοριφέρ. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε θερμοκρασίες κάτω των 0 C (32 F) ή πάνω των 50 C (122 F). Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε μαγνητικά πεδία. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε βροχή ή υγρασία. Μην ρίχνετε νερό ή οποιοδήποτε υγρό στον υπολογιστή.

5 v Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε ισχυρές συγκρούσεις και δονήσεις. Μην εκθέτετε τον υπολογιστή σε σκόνη και βρωμιά. Ποτέ μην τοποθετείτε αντικείμενα πάνω στον υπολογιστή για να αποφύγετε την πρόκληση ζημιών. Μην χτυπάτε δυνατά την οθόνη του υπολογιστή όταν την κλείνετε. Ποτέ μην τοποθετείτε τον υπολογιστή σε ανισόπεδες επιφάνειες. Φροντίδα του προσαρμογέα (adapter) ρεύματος Ακολουθούν μερικοί τρόποι φροντίδας του προσαρμογέα (adapter) ρεύματός: Μη συνδέετε τον προσαρμογέα σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή. Μην πατάτε επάνω στο καλώδιο ρεύματος ή τοποθετείτε βαριά αντικείμενα επάνω του. Κατευθύνετε προσεκτικά το καλώδιο ρεύματος και άλλα καλώδια μακριά από μέρη που περνάει κόσμος. Όταν βγάζετε το καλώδιο από την πρίζα, μην τραβάτε το ίδιο το καλώδιο, αλλά τραβάτε το φις. Οι συνολικές μετρήσεις ρεύματος του εξοπλισμού που είναι στο ρεύμα δε θα πρέπει να ξεπερνάνε την αντοχή του καλωδίου αν χρησιμοποιείτε επέκταση. Επίσης, η συνολική μέτρηση όλου του εξοπλισμού που είναι συνδεδεμένος σε μια πρίζα τοίχου δε θα πρέπει να ξεπερνάει την αντοχή της ασφάλειας. Φροντίδα του πακέτου μπαταρίας Ακολουθούν μερικοί τρόποι για τη φροντίδα του πακέτου μπαταρίας: Χρησιμοποιείτε μόνο μπαταρίες ίδιου τύπου για την αντικατάστασή τους. Κλείστε το ρεύμα πριν να αφαιρέσετε ή να αντικαταστήσετε τις μπαταρίες. Μην παίζετε με τις μπαταρίες. Κρατήστε τις μακριά από τα παιδιά. Πετάξτε τις χρησιμοποιημένες μπαταρίες σύμφωνα με τους τοπικούς κανονισμούς. Ανακυκλώστε τις, όλες, αν είναι δυνατόν. Καθαρισμός και επισκευή Όταν καθαρίζετε τον υπολογιστή, ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1 Κλείστε τον υπολογιστή και αφαιρέστε το πακέτο μπαταρίας. 2 Αποσυνδέστε τον προσαρμογέα ρεύματος. 3 Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό, υγρό πανί με νερό. Μη χρησιμοποιείτε υγρά καθαριστικά ή καθαριστικά σε σπρέι.

6 vi Αν συμβεί κάποιο από τα παρακάτω: Ο υπολογιστής έπεσε στο έδαφος ή υπέστη ζημιά το κεντρικό μέρος. Έχει χυθεί υγρό στο προϊόν. Ο υπολογιστής δε λειτουργεί κανονικά. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην ενότητα «Αντιμετώπιση προβλημάτων του υπολογιστή μου» στη σελίδα 43.

7 Όλα με τη σειρά τους Οι οδηγοί σας Βασική φροντίδα και συμβουλές για τη χρήση του υπολογιστή σας 1 Γνωριμία με το TravelMate 1 Περιήγηση στο TravelMate 3 Μπροστινή όψη 3 Αριστερή όψη 5 Δεξιά όψη 6 Πίσω όψη 7 Κάτω όψη 8 Χαρακτηριστικά 9 Ενδείξεις 11 Ενδείξεις στο κάλυμμα 12 Χρήση του πληκτρολογίου 13 Ειδικά πλήκτρα 13 Επιφάνεια Αφής 20 Βασικά πράγματα για το μαξιλαράκι αφής 20 Αποθήκευση 22 Σκληρός δίσκος 22 Οπτική μονάδα δίσκου 22 Ήχος 24 Διαχείριση ενέργειας 24 Μετακίνηση με το TravelMate σας. 25 Αποσύνδεση από το γραφείο 25 Μετακίνηση 25 Μεταφορά του υπολογιστή σπίτι 26 Ταξίδι με τον υπολογιστή 28 Διεθνή ταξίδια με τον υπολογιστή 28 Ασφάλεια του υπολογιστή σας 30 Χρήση μιας κλειδαριάς ασφαλείας 30 iii iii iv Περιεχόμενα 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου 31 Επέκταση μέσω των επιλογών 33 Επιλογές συνδεσιμότητας 33 Επιλογές αναβάθμισης 37 Χρήση εφαρμογών συστήματος 39 Notebook Manager 39 Launch Manager 40 Βοηθητικό πρόγραμμα BIOS 40 Ανάκτηση από Δ σε Δ (Από Δίσκο σε Δίσκο) 41

8 Εγκατάσταση πολύγλωσσου λειτουργικού συστήματος 41 Επαναφορά δίχως ένα CD Ανάκτησης [Recovery CD] 41 Ρύθμιση κωδικού και έξοδος 42 3 Αντιμετώπιση προβλημάτων στον υπολογιστή μου 43 Συχνές ερωτήσεις 45 Αίτηση επισκευής 49 Εγγύηση Διεθνή Ταξιδιώτη [International Traveler s Warranty (ITW)] 49 Πριν να τηλεφωνήσετε 49 Παράρτημα Α Προδιαγραφές 51 Παράρτημα Β Προειδοποιήσεις κανονισμών & ασφαλείας 57

9 1 Γνωριμία με το TravelMate

10 Ο υπολογιστής TravelMate συνδυάζει υψηλή απόδοση, προσαρμοστικότητα, χαρακτηριστικά διαχείρισης ενέργειας και δυνατότητες πολυμέσων με ένα μοναδικό στυλ και εργονομικό σχεδιασμό. Εργαστείτε με ασύγκριτη παραγωγικότητα και αξιοπιστία με το νέο σας συνεργάτη ισχυρής τεχνολογίας υπολογιστών.

11 3 Περιήγηση στο TravelMate Εφόσον εγκαταστήσετε τον υπολογιστή σας, όπως φαίνεται στην αφίσα Μόνο για αρχάριους..., θα σας ξεναγήσουμε στο νέο σας υπολογιστή TravelMate. Μπροστινή όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Οθόνη προβολής Ονομάζεται επίσης Οθόνη Υγρών Κρυστάλλων (LCD), προβάλει τα στοιχεία που εξάγει ο υπολογιστής.

12 4 1 Γνωριμία με το TravelMate # Στοιχείο Περιγραφή 2 Ενδείξεις κατάστασης Φωτοδίοδοι (LED) που ανάβουν και σβήνουν για να δείξουν την κατάσταση του υπολογιστή, τις λειτουργίες και τα στοιχεία του. 3 Κουμπί ενεργοποίησης Ενεργοποιεί τον υπολογιστή. 4 Κουμπιά Εκκίνησης Κουμπιά για την εκκίνηση συχνά χρησιμοποιούμενων προγραμμάτων. Δείτε την ενότητα Κουμπιά εκκίνησης στη σελίδα 18 για περισσότερες πληροφορίες. 5 Αναπαυτήριο Παλάμης Άνετη περιοχή υποστήριξης για τα χέρια σας, όταν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή. 6 Κουμπιά επιλογής (αριστερό, κεντρικό και δεξιό) Το αριστερό και το δεξιό κουμπί λειτουργούν σαν το αριστερό και το δεξιό κουμπί του ποντικιού. Το μεσαίο κουμπί λειτουργεί σαν ένα κουμπί ολίσθησης 4-κατευθήνσεων. 7 Επιφάνεια Αφής Συσκευή κατεύθυνσης ευαίσθητη στην αφή, η οποία λειτουργεί όπως ένα ποντίκι υπολογιστή. 8 Πληκτρολόγιο Εισάγει δεδομένα στον υπολογιστή σας. 9 Σχησμή αερισμού Επιτρέπει στον υπολογιστή να παραμείνει κρύος, ακόμα και μετά από εκτεταμένη χρήση.

13 5 Αριστερή όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Υποδοχές κάρτας υπολογιστή Συνδέεται σε μια Τύπου ΙΙΙ (Type III) ή δύο Τύπου ΙΙ κάρτες υπολογιστή (Type II CardBus PC Card). 2 Κουμπιά εξαγωγής Εξάγουν την κάρτα υπολογιστή (PC Card) από την υποδοχή. 3 Οπτική μονάδα δίσκου Εσωτερική οπτική μονάδα που δέχεται CD ή DVD ανάλογα με τον τύπο της. 4 Θύρα υπέρυθρων Διασυνδέεται με συσκευές υπερύθρων (π.χ., εκτυπωτή υπέρυθρων, υπολογιστή που αναγνωρίζει υπέρυθρες). 5 Ένδειξη LED Ανάβει όταν είναι ενεργή η οπτική μονάδα δίσκου. 6 Κουμπί εξαγωγής Εξαγει το δίσκο οπτικής μονάδας από την μονάδα δίσκου. 7 Θύρα επείγουσας εξαγωγής Εξάγεθ το δίσκο οπτικής μονάδας όταν ο υπολογιστής είναι απενεργοποιημένος. Δείτε την ενότητα σελίδα 46 για περισσότερες πληροφορίες. 8 Ηχείο Παρέχει στερεοφωνική έξοδο ήχου.

14 6 1 Γνωριμία με το TravelMate Δεξιά όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Ηχείο Παρέχει στερεοφωνική έξοδο ήχου. 2 Κλείδωμα πλήκτρων ασφαλείας Συνδέεται σε μια κλειδαριά ασφαλείας υπολογιστή, συμβατή με Kensington. 3 Σχισμές αερισμού Επιτρέπουν στον υπολογιστή να παραμείνει κρύος, ακόμα και μετά από εκτεταμένη χρήση.

15 7 Πίσω όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Καλώδιο ρεύματος Συνδέεται σε ένα προσαρμογέα (adapter) ρεύματος. 2 Παράλληλη θύρα Συνδέεται σε μια παράλληλη συσκευή (π.χ., παράλληλος εκτυπωτής). 3 Σχισμή αερισμού Επιτρέπει στον υπολογιστή να παραμείνει κρύος, ακόμα και μετά από εκτεταμένη χρήση. 4 Θύρα εξωτερικής οθόνης 5 Τέσσερις θύρες USB 2.0 Συνδέεται σε μια συσκευή προβολής (π.χ. εξωτερικό μόνιτορ, προβολέα LCD) και προβάλει μέχρι 16 εκ. χρώματα σε ανάλυση 1024x768. Συνδέεται με σειριακές συσκευές Universal Serial Bus (USB) (π.χ., USB ποντίκι, USB κάμερα). 6 Καλώδιο δικτύου Συνδέεται σε ένα δίκτυο βασισμένο στο Ethernet 10/ Καλώδιο μόντεμ Συνδέεται σε μια τηλεφωνική γραμμή.

16 8 1 Γνωριμία με το TravelMate # Στοιχείο Περιγραφή 8 Καλώδιο Ηχείων/ Γραμμικής-Εξόδου (Line-Out)/Ακουστικών Συνδέεται με συσκευές εξόδου ήχου (π.χ. ηχεία, ακουστικά). 9 Καλώδιο Line-in/ Εισόδου Μικροφώνου Δέχεται συσκευές εισόδου ήχου (π.χ., αναπαραγωγής CD, στερεοφωνικό walkman). Κάτω όψη # Στοιχείο Περιγραφή 1 Κόλπος μπαταρίας Περιλαμβάνει το πακέτο της μπαταρίας του υπολογιστή. 2 Γάντζος απελευθέρωσης μπαταρίας Απελευθερώνει τη μπαταρία για να αφαιρεθεί το πακέτο της μπαταρίας. 3 Χώρος μνήμης Φιλοξενεί την κεντρική μνήμη του υπολογιστή.

17 9 Χαρακτηριστικά Παρακάτω ακολουθεί μια σύντομη περίληψη των πολλών χαρακτηριστικών του υπολογιστή: Απόδοση Επεξεργαστές Intel Pentium 4, στα 2.8 GHz και περισσότερο Επεξεργαστές Intel Celeron, στα 2.6 GHz και περισσότερο 256/512 MB από DDR333 SDRAM στάνταρ, δυνατότητα αναβαθμίσιμης στα 2048 MB με διπλές μονάδες λειτουργίας sodimm 30 GB και περισσότερη χωρητικότητα, σκληρού δίσκου Enhanced-IDE Σύστημα διαχείρισης ενέργειας Advanced Configuration Power Interface (ACPI) Οθόνη Η οθόνη 15,4 WXGA (1280x800 ανάλυση) TFT LCD προσφέρει μεγάλη επιφάνεια θέασης για μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία χρήσης Τσιπάκι ATI MOBILITY Radeon 9000 IGP με κοινή μνήμη 64 MB από τη μνήμη συστήματος, ως μνήμη βίντεο RAM Υποστήριξη γραφικών 3Δ Ταυτόχρονη υποστήριξη προβολής σε LCD και CRT Χαρακτηριστικό "Αυτόματης σκότισης της LCD" που αποφασίζει αυτόματα για τις καλύτερες ρυθμίσεις για την οθόνη σας και εξοικονομεί ενέργεια. Υποστήριξη DualView Πολυμέσα Οδηγός υψηλής ταχύτητας: DVD-ROM, DVD/CD-RW Combo, Διπλό DVD ή DVD-Super Multi Συμβατό με MS DirectSound Ενσωματωμένα διπλά ηχεία

18 10 1 Γνωριμία με το TravelMate Συνδεσιμότητα Ενσωματωμένη σύνδεση 10/100 Mbps Fast Ethernet Ενσωματωμένο μόντεμ 56Kbps φαξ/δεδομένων (fax/data) Τέσσερις θύρες Universal Serial Bus (USB) 2.0 IEEE b ή IEEE g Ασύρματο LAN (επιλογή κατασκευαστή) Bluetooth (επιλογή κατασκευαστή) Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός και εργονομία Γερός, αλλά σχεδιασμένος εξαιρετικά ως φορητός Κομψή εμφάνιση Πλήρες πληκτρολόγιο με τέσσερα προγραμματιζόμενα κουμπιά εκκίνησης Αναπαυτική περιοχή ανάπαυσης της παλάμης με σωστά τοποθετημένη επιφάνεια αφής. Επέκταση Μια Type III ή δύο υποδοχές Type II CardBus PC Card Αναβαθμίσιμες μονάδες μνήμης

19 11 Ενδείξεις Ο υπολογιστής έχει επτά ευανάγνωστα εικονίδια κατάστασης κάτω από την οθόνη προβολής. Εικονί διο Λειτουργία Ασύρματες επικοινωνίες Ισχύς Περιγραφή Ανάβει όταν η δυνατότητα Ασύρματου δικτύου LAN είναι ενεργοποιημένη. Ανάβει όταν είναι αναμμένος ο υπολογιστής. Ύπνος Δραστηριότητα μέσων Φόρτιση μπαταρίας Κεφαλαία (Caps Lock) Αριθμητικό πληκτρολόγιο (Num Lock) Ανάβει όταν ο υπολογιστής εισέρχεται στην κατάσταση Αναμονής (Standby) και αναβοσβήνει όταν εισέρχεται ή επανέρχεται από κατάσταση νάρκης (hibernation). Ανάβει όταν είναι ενεργός ο σκληρός δίσκος ή η οπτική μονάδα δίσκου. Ανάβει όταν φορτίζει η μπαταρία. Ανάβει όταν ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Caps Lock Ανάβει όταν ενεργοποιηθεί η δυνατότητα Num Lock

20 12 1 Γνωριμία με το TravelMate Χρήση του πληκτρολογίου Το πληκτρολόγιο έχει πλήκτρα κανονικού μεγέθους και ένα ενσωματωμένο πληκτρολόγιο, ξεχωριστά πλήκτρα δείκτες (cursor keys), δύο κουμπιά Windows και δώδεκα κουμπιά λειτουργιών (function keys). Ειδικά πλήκτρα Πλήκτρα κλειδώματος (Lock keys) Το πληκτρολόγιο έχει τρία πλήκτρα κλειδώματος τα οποία μπορείτε να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε. Πλήκτρο κλειδώματ ος (Lock Key) Κεφαλαία (Caps Lock) Αριθμητικό πληκτρολόγ ιο (Fn-F11) Κλείδωμα Κύλισης [Scroll Lock] (Fn-F12) Περιγραφή Όταν είναι ενεργοποιημένο το Caps Lock, όλοι οι αλφαβητικοί χαρακτήρες πληκτρολογούνται σε κεφαλαία. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Num Lock, το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο είναι σε αριθμητική κατάσταση. Τα πλήκτρα λειτουργούν σαν αριθμομηχανή (πλήρης με αριθμητικά σύμβολα +,-,*, και /). Χρησιμοποιείτε αυτήν την κατάσταση όταν χρειάζεται να εισάγετε πολλά αριθμητικά δεδομένα. Μια καλύτερη λύση θα ήταν να συνδέσετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο. Όταν είναι ενεργοποιημένο το Scroll Lock, η οθόνη μετακινείται μια γραμμή πάνω ή κάτω όταν πατάτε τα βελάκια πάνω ή κάτω αντίστοιχα. Το πλήκτρο Scroll Lock δε λειτουργεί με μερικές εφαρμογές.

21 13 Ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο Το ενσωματωμένο αριθμητικό πληκτρολόγιο λειτουργεί σαν ένα επιτραπέζιο αριθμητικό πληκτρολόγιο. Υποδηλώνεται από μικρούς χαρακτήρες που βρίσκονται στην άνω δεξιά γωνία των πλήκτρων. Για να απλοποιηθεί το υπόμνημα του πληκτρολογίου, τα σύμβολα των πλήκτρων στα βελάκια δεν είναι τυπωμένα πάνω στα πλήκτρα. Επιθυμητή Πρόσβαση Αριθμητικά πλήκτρα στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Πλήκτρα ελέγχου δρομέα στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο Βασικά πλήκτρα πληκτρολογίου Αριθμητικό Πληκτρολόγιο Ενεργοποιημένο Πληκτρολογήστε αριθμούς με κανονικό τρόπο. Πατάτε το Shift όσο χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα ελέγχου του δρομέα. Πατάτε το Fn όσο πληκτρολογείτε γράμματα στο ενσωματωμένο πληκτρολόγιο. Αριθμητικό Πληκτρολόγιο Απενεργοποιημένο Πατάτε το Fn όσο χρησιμοποιείτε τα πλήκτρα ελέγχου του δρομέα. Πληκτρολογήστε τα γράμματα με κανονικό τρόπο.

22 14 1 Γνωριμία με το TravelMate Πλήκτρα Windows Το πληκτρολόγιο έχει δύο πλήκτρα που εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες των Windows. Πλήκτρο Πλήκτρο Windows Πλήκτρο εφαρμογών Περιγραφή Αν πατηθεί μόνο του, το πλήκτρο αυτό έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την επιλογή του κουμπιού Εκκίνηση (Start) στα Windows. Ξεκινά το μενού Εκκίνησης (Start menu). Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με άλλα πλήκτρα, για να παρέχει μια ποικιλία άλλων λειτουργιών: + Tab Ενεργοποιεί το επόμενο κουμπί στην Γραμμή Εργασιών (Taskbar). + E Ανοίγει το παράθυρο «Ο Υπολογιστής Μου» (My Computer). + F1 Ανοίγει το παράθυρο «Βοήθεια και Υποστήριξη» (Help and Support). + F Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου «Εύρεση» (Find): Παράθυρο διαλόγου «Όλα τα Αρχεία» (All Files). + M Ελαχιστοποιεί όλα τα παράθυρα. Shift + + M Αναιρεί την ελαχιστοποίηση όλων των παραθύρων ( + M) ενέργεια. + R Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου «Εκτέλεση» (Run). Αυτό το πλήκτρο έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την επιλογή του δεξιού πλήκτρου του ποντικιού. Ανοίγει το μενού περιβάλλοντος της εφαρμογής.

23 15 Πλήκτρα συντόμευσης (Hot keys) Ο υπολογιστής χρησιμοποιεί τα πλήκτρα συντόμευσης ή συνδυασμούς πλήκτρων για πρόσβαση στα περισσότερα από τα στοιχεία ελέγχου του υπολογιστή όπως η φωτεινότητα οθόνης, η ένταση ήχου, και το βοηθητικό πρόγραμμα BIOS. Για να ενεργοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης, πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Fn πριν να πατήσετε το άλλο πλήκτρο στο συνδυασμό των πλήκτρωνσυντόμευσης. Πλήκτρο συντόμευ σης (Hot Key) Εικονίδιο Λειτουργία Περιγραφή Fn-F1 Βοήθεια πλήκτρων συντόμευσης Προβολή βοήθειας για πλήκτρα συντόμευσης. Fn-F2 Εγκατάσταση Εκκινεί την εφαρμογή Notebook Manager. Fn-F3 Εναλλαγή Σχεδίου Διαχείρισης Ενέργειας (Power Management Scheme) Αλλάζει το τρέχον σχέδιο διαχείρισης ενέργειας που χρησιμοποιείται από τον υπολογιστή (η λειτουργία είναι διαθέσιμη εφόσον υποστηρίζεται από το λειτουργικό σύστημα). Fn-F4 Ύπνος Βάζει τον υπολογιστή σε κατάσταση Ύπνου (Sleep).

24 16 1 Γνωριμία με το TravelMate Πλήκτρο συντόμευ σης (Hot Key) Εικονίδιο Λειτουργία Περιγραφή Fn-F5 Εναλλαγή Οθόνης Αλλάζει την οθόνη ανάμεσα στην οθόνη προβολής, το εξωτερικό μόνιτορ (αν είναι συνδεδεμένο) και αμφότερα την οθόνη προβολής και το εξωτερικό μόνιτορ. Fn-F6 Κενή οθόνη Απενεργοποιεί τον φωτισμό της οθόνης για εξοικονόμηση ενέργειας. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να επιστρέψετε. Fn-F7 Εναλλαγή Επιφάνειας Αφής Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί την εσωτερική επιφάνεια αφής. Fn-F8 Εναλλαγή ηχείων Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τα ηχεία. Fn- Αύξηση έντασης Αυξάνει την ένταση του ήχου. Fn- Μείωση έντασης Μειώνει την ένταση του ήχου. Fn- Fn- Αύξηση Φωτεινότητας Μείωση Φωτεινότητας Αυξάνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Μειώνει τη φωτεινότητα της οθόνης. Fn-Pg Up Home Λειτουργεί όπως το πλήκτρο Home. Fn-Pg Dn End Λειτουργεί όπως το πλήκτρο End. Alt Gr- Euro Euro Τυπώνει το σύμβολο του Ευρώ.

25 17 Το σύμβολο του Ευρώ Αν η διάταξη του πληκτρολογίου σας είναι ρυθμισμένη σε United States- International ή σε United Kingdom ή αν έχετε πληκτρολόγιο με μια Ευρωπαϊκή διάταξη, μπορείτε να τυπώσετε το σύμβολο του Ευρώ από το πληκτρολόγιό σας. Σημείωση για χρήστες με πληκτρολόγιο US: Η διάταξη του πληκτρολογίου καθορίζεται κατά την πρώτη εγκατάσταση των Windows. Για να λειτουργήσει το σύμβολο του Ευρώ, η διάταξη του πληκτρολογίου θα πρέπει να ρυθμιστεί σε United States-International. Για να επιβεβαιώσετε τον τύπο του πληκτρολογίου: 1 Κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη (Start), Πίνακας Ελέγχου (Control Panel). 2 Κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο Επιλογές τοποθεσίας και γλώσσας (Regional and Language Options). 3 Επιλέξτε την καρτέλα Γλώσσα (Language) και κάντε κλικ στο κουμπί Λεπτομέρειες (Details). 4 Επιβεβαιώστε ότι η διάταξη πληκτρολογίου που χρησιμοποιείται για "En English (United States)" είναι ορισμένη στο United States- International. Αν δεν είναι, επιλέξτε και κάντε κλικ στο κουμπί ΠΡΟΣΘΗΚΗ (ADD) και μετά επιλέξτε την εντολή United States-International και κάντε κλικ στο κουμπί OK. 5 Κάντε κλικ στο κουμπί OK. Για να τυπώσετε το σύμβολο του Ευρώ: 1 Εντοπίστε το σύμβολο του Ευρώ στο πληκτρολόγιό σας. 2 Ανοίξτε έναν επεξεργαστή κειμένου. 3 Κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Alt Gr και πατήστε το σύμβολο τουευρώ. Σημείωση: Μερικές γραμματοσειρές και εφαρμογές δεν υποστηρίζουν το σύμβολο του Ευρώ. Παρακαλούμε ανατρέξτε στην τοπουεσία / για περισσότερες πληροφορίες.

26 18 1 Γνωριμία με το TravelMate Κουμπιά εκκίνησης Στο πάνω μέρος του πληκτρολογίου υπάρχουν έξι κουμπιά. Αυτά τα κουμπιά ονομάζονται πλήκτρα εκκίνησης. Ονομάζονται σας Ασύρματο, Bluetooth πλήκτρο, πλήκτρο Πλοηγού Διαδικτύου, πλήκτρο Ταχυδρομείου, Ρ1 και Ρ2. Τα πλήκτρα Ασύρματο και Bluetooth δεν μπορούν να ρυθμιστούν από το χρήστη. Για να ρυθμίσετε τα τέσσερα άλλα πλήκτρα εκκίνησης, τρέξτε το Acer Launch Manager. Περιγραφή Προεπιλεγμένη Εφαρμογή 1 Ταχυδρομείο Εφαρμογή Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου ( ) 2 Πρόγραμμα περιήγησης στο Web (Web browser) Εφαρμογή της περιήγησης στο Internet 3 Ρ1 Προγραμματιζόμενο από το χρήστη 4 Ρ2 Προγραμματιζόμενο από το χρήστη 5 Bluetooth (προαιρετικό) 6 Ασύρματο (προαιρετικό) Ενεργοποιεί τη δυνατότητα Bluetooth. InviLink 802,11b/g Ασύρματες επικοινωνίες Τεχνολογίας Τοπικών Δικτύων LAN. Προσοχή: Είναι σημαντικό να απενεργοποιηθούν το Bluetooth και το Ασύρματο LAN πριν να επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο.

27 19 Επιφάνεια Αφής Η ενσωματωμένη επιφάνεια αφής είναι μια συσκευή κατεύθυνσης συμβατή με PS/2, που αισθάνεται την κίνηση στην επιφάνειά της. Αυτό σημαίνει πως ο δρομέας ανταποκρίνεται, καθώς μετακινείτε το δάχτυλό σας στην επιφάνεια αφής. Η κεντρική θέση στο αναπαυτήριο παλάμης παρέχει βέλτιστη άνεση και υποστήριξη. Σημείωση: Όταν χρησιμοποιείτε εξωτερικό USB ή σειριακό ποντίκι, μπορείτε να πατήσετε Fn-F7 για να απενεργοποιήσετε το μαξιλαράκι αφής. Βασικά πράγματα για το μαξιλαράκι αφής Τα ακόλουθα θα σας διδάξουν πώς να χρησιμοποιείτε το μαξιλαράκι αφής: Μετακινήστε το δάχτυλό σας κατά μήκος της επιφάνειας αφής για να μετακινήσετε το δρομέα. Πατήστε το αριστερό (1) και το δεξιό (3) κουμπί που βρίσκονται στην άκρη της επιφάνειας αφής για να πραγματοποιήσετε λειτουργίες επιλογής και εκτέλεσης. Αυτά τα δύο κουμπιά είναι παρόμοια με το

28 20 1 Γνωριμία με το TravelMate αριστερό και το δεξιό κουμπί σε ένα ποντίκι. Το ελαφρύ χτύπημα πάνω στην επιφάνεια αφής παράγει ίδια αποτελέσματα. Χρησιμοποιήστε το κουμπί κύλισης 4-κατευθύνσεων (2) για να μετακινηθείτε επάνω ή κάτω και αριστερά ή δεξιά σε μια σελίδα. Αυτό το κουμπί μιμείται το δρομέα, πατώντας στη δεξιά γραμμή ολίσθησης, στις εφαρμογές των Windows. Λειτουργία Αριστερό Κουμπί Δεξίο Κουμπί Μεσαίο Κουμπί Ελαφρύ Χτύπημα Εκτέλεση Κάντε κλικ δύο φορές, γρήγορα. Χτυπήστε ελαφρά δύο φορές (στην ίδια ταχύτητα όπως το διπλό κλικ σε ένα κουμπί ποντικιού). Επιλογή Κάντε ένα κλικ. Χτυπήστε ελαφρά μια φορά. Μεταφορά (Drag) Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο, έπειτα χρησιμοποιήστ ε το δάκτυλο για να σύρετε το δρομέα στην επιφάνειαι αφής. Χτυπήστε ελαφρά δύο φορές (στην ίδια ταχύτητα όπως το διπλό κλικ στο κουμπί ενός ποντικιού) και έπειτα κρατήστε το δάκτυλο στην επιφάνεια αφής στο δεύτερο χτύπημα και σύρετε το δρομέα. Πρόσβαση στο μενού περιβάλλον τος Κάντε ένα κλικ. Κύλιση Κάντε κλικ και κρατήστε το πάνω/ κάτω/ αριστερά/ δεξιά. Σημείωση: Διατηρήστε τα δάκτυλά σας στεγνά και καθαρά όταν χρησιμοποιείτε την επιφάνεια αφής. Επίσης διατηρείτε την επιφάνεια αφής στεγνή και καθαρή. Το μαξιλαράκι αφής είναι ευαίσθητο σε κινήσεις των δακτύλων. Συνεπώς, όσο πιο ελαφρύ το άγγιγμα, τόσο καλύτερη η ανταπόκριση. Το πιο βαρύ χτύπημα δε θα αυξήσει την ανταπόκριση του μαξιλαριού αφής.

29 21 Αποθήκευση Αυτός ο υπολογιστής σας παρέχει τα ακόλουθα μέσα αποθήκευσης: Σκληρός δίσκος Ο υψηλής χωρητικότητας σκληρός δίσκος υψηλής χωρητικότητας είναι η απάντηση στις ανάγκες αποθήκευσής. Εδώ αποθηκεύονται τα αρχεία δεδομένων και τις εφαρμογές σας. Οπτική μονάδα δίσκου Ο υπολογιστής σας είναι εξοπλισμένος με μια οπτική μονάδα δίσκου που μπορεί να είναι ένα από τα ακόλουθα: DVD-ROM Συνδυασμός DVD/CD-RW DVD-Dual DVD-Super Multi Εξαγωγή του δίσκου DVD Για να εξαγάγετε το δίσκο DVD όταν είναι ενεργοποιημένος ο υπολογιστής, πατήστε το κουμπί εξαγωγής και έπειτα τραβήξτε έξω το δίσκο. Όταν είναι απενεργοποιημένος ο υπολογιστής, μπορείτε να εξαγάγετε το δίσκο του από τη μονάδα δίσκου χρησιμοποιώντας την τρύπα επείγουσας εξαγωγής. Δείτε σελίδα 46.

30 22 1 Γνωριμία με το TravelMate Αναπαραγωγή ταινιών DVD Όταν είναι εγκαταστημένη η υπομονάδα DVD στην οπτική μονάδα δίσκου, μπορείτε να αναπαράγετε ταινίες DVD στον υπολογιστή σας. 1 Εξάγετε το δίσκο DVD και εισάγετε ένα δίσκο με ταινία DVD. Έπειτα κλείστε το δίσκο DVD. Σημαντικό! Κατά την εκκίνηση του προγράμματος αναπαραγωγής DVD για πρώτη φορά, θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον κωδικό περιοχής (region code). Οι δίσκοι DVD είναι χωρισμένοι σε 6 περιοχές. Αφού καθοριστεί ο κωδικός περιοχής στον οδηγό DVD σας, θα παίζει δίσκους DVD μόνο αυτής της περιοχής. Μπορείτε να ορίσετε τον κωδικό περιοχής έως πέντε φορές (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης), μετά από τις οποίες ο κωδικός περιοχής θα γίνει μόνιμος. Η επαναφορά του σκληρού σας δίσκου δεν επαναφέρει τον αριθμό των φορών που έχει οριστεί ο κωδικός περιοχής. Ανατρέξτε στον πίνακα παρακάτω σε αυτό το κεφάλαιο για πληροφορίες σχετικά με τους κωδικούς περιοχών ταινιών DVD. 2 Η ταινία DVD θα παίξει αυτόματα μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Κωδικός Περιοχής Χώρα ή Περιοχή 1 Η.Π.Α., Καναδάς 2 Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Νότιος Αφρική, Ιαπωνία 3 Νοτιοανατολική Ασία, Ταϊβάν, Νότιος Κορέα 4 Λατινική Αμερική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία 5 Πρώην ΕΣΣΔ, μέρη της Αφρικής, Ινδία 6 Δημοκρατία της Κίνας Σημείωση: Για να αλλάξετε τον κωδικό περιοχής, εισάγετε μια ταινία DVD από μια διαφορετική περιοχή στον οδηγό DVD.

31 23 Ήχος Ο υπολογιστής έρχεται με 16-bit υψηλής πιστότητας AC 97 στερεοφωνικό ήχο. Τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία είναι εύκολα προσπελάσιμα. Υπάρχουν θύρες ήχου στο πίσω μέρος του υπολογιστή. Δείτε την ενότητα Πίσω όψη στη σελίδα 7 για περισσότερες πληροφορίες για τις εξωτερικές συσκευές ήχου. Διαχείριση ενέργειας Αυτός ο υπολογιστής έχει ενσωματωμένη μονάδα διαχείρισης ισχύος που παρακολουθεί τη δραστηριότητα του συστήματος. Η δραστηριότητα του συστήματος αναφέρεται σε οποιαδήποτε δραστηριότητα περιλαμβάνει μια ή περισσότερες από τις παρακάτω συσκευές: Πληκτρολόγιο, ποντίκι, σκληρό δίσκο, περιφερειακά συνδεδεμένα με τις σειριακές και παράλληλες θύρες, και μνήμη βίντεο. Αν δεν ανιχνευτεί δραστηριότητα για μια χρονική περίοδο (που ονομάζεται παύση αδράνειας), ο υπολογιστής σταματάει μερικές ή όλες τις συσκευές για να εξοικονομήσει ενέργεια. Αυτός ο υπολογιστής εφαρμόζει ένα σχέδιο διαχείρισης ενέργειας που υποστηρίζει το Advanced Configuration and Power Interface (ACPI), το οποίο επιτρέπει τη μέγιστη διατήρηση ενέργειας και μέγιστη απόδοση την ίδια στιγμή. Τα Windows χειρίζονται όλες τις εργασίες εξοικονόμησης ενέργειας για τον υπολογιστή σας.

32 24 1 Γνωριμία με το TravelMate Μετακίνηση με το TravelMate σας. Αυτό το κεφάλαιο σας προσφέρει συμβουλές και υποδείξεις για πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν μετακινείστε ή ταξιδεύετε με τον υπολογιστή σας. Αποσύνδεση από το γραφείο Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αποσυνδέσετε τον υπολογιστή σας από εξωτερικά εξαρτήματα: 1 Αποθηκεύστε την εργασία σας. 2 Αφαιρέστε τυχόν μέσα ή οπτικές μονάδες δίσκου από τις μονάδες δίσκου. 3 Τερματήστε το λειτουργικό σύστημα. 4 Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή. 5 Κλείστε το κάλυμμα της οθόνης. 6 Αποσυνδέστε το καλώδιο από τον προσαρμογέα (adapter) ρεύματος. 7 Αποσυνδέστε το πληκτρολόγιο, τη συσκευή κατεύθυνσης, τον εκτυπωτή,την εξωτερική οθόνη, και τις άλλες εξωτερικές συσκευές. 8 Αποσυνδέστε το κλείδωμα Kensington αν το χρησιμοποιείτε για να ασφαλίσετε τον υπολογιστή. Μετακίνηση «όταν απλά μετακινήστε για μικρές αποστάσεις, για παράδειγμα, από το τραπέζι του γραφείου σας σε μια αίθουσα συναντήσεων» Προετοιμασία του υπολογιστή Πριν να μετακινήσετε τον υπολογιστή, κλείστε ασφαλώς το κάλυμμα της οθόνης για να θέσετε τον υπολογιστή σε κατάσταση Ύπνου. Μπορείτε τώρα να πάρετε με ασφάλεια τον υπολογιστή σας οπουδήποτε πάτε μέσα στο κτίριο. Για να βγάλετε τον υπολογιστή από την κατάσταση Ύπνου, ανοίξτε την οθόνη. Αν παίρνετε τον υπολογιστή στο γραφείο ενός πελάτη ή σε ένα διαφορετικό κτίριο, μπορεί να επιλέξετε να κλείσετε τον υπολογιστή: 1 Κάντε κλικ στην επιλογή Έναρξη (Start), Απενεργοποίηση υπολογιστή (Turn Off Computer). 2 Κάντε κλικ στο εικονίδιο Τερματισμός (Turn Off). - ή -

33 25 μπορείτε να βάλετε τον υπολογιστή σε κατάσταση Ύπνου, πατώντας Fn- F4. Έπειτα κλείστε και ασφαλίστε την οθόνη. Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε ξανά τον υπολογιστή, ανοίξτε την οθόνη, και πατήστε και απελευθερώστε το διακόπτη ρεύματος. Αν η ένδειξη ρεύματος είναι σβηστή, ο υπολογιστής έχει εισέλθει σε κατάσταση Νάρκης και έχει κλείσει. Πατήστε και απελευθερώστε το διακόπτη ρεύματος για να ξανανοίξετε τον υπολογιστή. Σημειώστε πως ο υπολογιστής μπορεί να εισέλθει στην κατάσταση Νάρκης μετά από μια περίοδο χρόνου κατά την οποία βρίσκεται σε κατάσταση Ύπνου. Ανοίξτε το ρεύμα για να ξυπνήσετε τον υπολογιστή από την κατάσταση Νάρκης. Τι να φέρετε σε σύντομες συναντήσεις Μια πλήρως φορτισμένη μπαταρία διαρκεί για περίπου δύο ώρες κάτω από τις περισσότερες συνθήκες. Αν η συνάντησή σας είναι πιο σύντομη από αυτό, μάλλον δε χρειάζεται να φέρετε τίποτα άλλο μαζί σας εκτός από τον υπολογιστή. Τι να φέρετε σε μακροσκελείς συναντήσεις Αν η συνάντησή σας διαρκεί περισσότερο από δύο ώρες ή αν η μπαταρία σας δεν είναι πλήρως φορτισμένη, μπορεί να θέλετε να φέρετε ένα προσαρμογέα (adapter) ρεύματος μαζί σας, για να συνδέσετε τον υπολογιστή σας στην αίθουσα συναντήσεων. Αν η αίθουσα ρεύματος δεν έχει πρίζα ρεύματος, μειώστε την εξάντληση της μπαταρίας βάζοντας τον υπολογιστή σε κατάσταση Ύπνου. Πατήστε Fn-F4 ή κλείστε το κάλυμμα της οθόνης όταν δεν χρησιμοποιείτε ενεργά τον υπολογιστή σας. Έπειτα χτυπήστε ελαφρά οποιοδήποτε πλήκτρο ή ανοίξτε την οθόνη για να συνεχίσετε. Μεταφορά του υπολογιστή σπίτι «όταν μετακινήστε από το γραφείο στο σπίτι σας ή αντίστροφα» Προετοιμασία του υπολογιστή Μετά την αποσύνδεση του υπολογιστή από το γραφείο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να προετοιμάσετε τον υπολογιστή για το ταξίδι προς το σπίτι: Ελέγξτε αν έχετε αφαιρέσει όλα τα μέσα και τους οπτικούς δίσκους από τις μονάδες δίσκου. Αν δεν αφαιρέσετε τα μέσα μπορεί να προκληθεί ζημιά στην κεφαλή της μονάδας δίσκου. Πακετάρετε τον υπολογιστή σε μια προστατευτική θήκη που μπορεί να αποτρέψει τον υπολογιστή από το να γλιστράει τριγύρω και να τον προστατεύσει αν πέσει.

34 26 1 Γνωριμία με το TravelMate Προσοχή: Αποφεύγετε να πακετάρετε τα αντικείμενα δίπλα στο πάνω κάλυμμα του υπολογιστή. Η πίεση ενάντια στο πάνω κάλυμμα μπορεί να βλάψει την οθόνη Τι να φέρετε μαζί σας Εκτός αν έχετε ήδη μερικά αντικείμενα στο σπίτι, φέρετε τα ακόλουθα αντικείμενα μαζί σας: Προσαρμογέα (adapter) και καλώδιο ρεύματος Τον τυπωμένο οδηγό χρήστη Τι να λάβετε ειδικά υπόψη Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να προστατέψετε τον υπολογιστή σας όσο ταξιδεύετε από και προς τη δουλειά σας: Ελαχιστοποιήστε την επήρεια των αλλαγών της θερμοκρασίας κρατώντας τον υπολογιστή μαζί σας. Αν χρειαστεί να σταματήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα και δε μπορείτε να πάρετε τον υπολογιστή μαζί σας, αφήστε τον στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου για να αποφύγετε την έκθεση του σε υπερβολική ζέστη. Οι αλλαγές στη θερμοκρασία και την υγρασία μπορεί να προκαλέσουν συμπύκνωση. Επιτρέψτε στον υπολογιστή να επιστρέψει στη θερμοκρασία δωματίου, και επιθεωρήστε την οθόνη για συμπύκνωση πριν να ανοίξετε τον υπολογιστή. Αν η αλλαγή της θερμοκρασίας είναι μεγαλύτερη των 10 C (18 F), επιτρέψτε στον υπολογιστή να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου σιγά σιγά. Αν είναι δυνατόν, αφήστε τον υπολογιστή για 30 λεπτά σε ένα περιβάλλον με θερμοκρασία ανάμεσα στην εξωτερική και τη θερμοκρασία δωματίου. Εγκατάσταση ενός γραφείου στο σπίτι Αν εργάζεστε συχνά στον υπολογιστή σας στο σπίτι, μπορεί να θέλετε να αγοράσετε ένα δεύτερο προσαρμοστή (adapter) ρεύματος για να χρησιμοποιείτε στο σπίτι. Με ένα δεύτερο προσαρμοστή (adapter) ρεύματος, μπορείτε να αποφύγετε να μεταφέρετε το έξτρα βάρος από και προς το σπίτι. Αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας στο σπίτι για μεγάλες χρονικές περιόδους, μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο, μόνιτορ, ή ποντίκι.

35 27 Ταξίδι με τον υπολογιστή «όταν μετακινείστε σε μια μεγαλύτερη απόσταση, για παράδειγμα, από το κτίριο του γραφείου σας στο κτίριο του γραφείου ενός πελάτη, ή όταν ταξιδεύετε τοπικά» Προετοιμασία του υπολογιστή Προετοιμάστε τον υπολογιστή σαν να τον παίρνατε σπίτι. Σιγουρευτείτε πως η μπαταρία στον υπολογιστή είναι φορτισμένη. Η ασφάλεια στο αεροδρόμιο μπορεί να απαιτήσει να ανοίξετε τον υπολογιστή σας όταν τον φέρνετε στην περιοχή της πύλης. Τι να φέρετε μαζί σας Φέρετε τα ακόλουθα αντικείμενα μαζί σας: Προσαρμογέας (adapter) ρεύματος Εφεδρικό, πλήρως φορτισμένο πακέτο μπαταρίας Επιπρόσθετα αρχεία προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε άλλον εκτυπωτή Τι να λάβετε ειδικά υπόψη Επιπρόσθετα στις οδηγίες για τη μεταφορά του υπολογιστή στο σπίτι, ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας όσο ταξιδεύετε: Πάντα να παίρνετε τον υπολογιστή σας σαν χειραποσκευή. Αν είναι δυνατόν, να επιθεωρείται ο υπολογιστής με το χέρι. Τα μηχανήματα ακτίνων Χ στο αεροδρόμιο είναι ασφαλή, αλλά μη περνάτε τον υπολογιστή από ανιχνευτή μετάλλων. Διεθνή ταξίδια με τον υπολογιστή «όταν ταξιδεύετε από χώρα σε χώρα» Προετοιμασία του υπολογιστή Προετοιμάστε τον υπολογιστή όπως θα τον προετοιμάζατε κανονικά για ταξίδι.

36 28 1 Γνωριμία με το TravelMate Τι να φέρετε μαζί σας Φέρετε τα ακόλουθα αντικείμενα μαζί σας: Προσαρμογέας (adapter) ρεύματος Καλώδια ρεύματος που είναι κατάλληλα για τη χώρα στην οποία ταξιδεύετε Εφεδρικά, πλήρως φορτισμένα πακέτα μπαταρίας Επιπρόσθετα αρχεία προγράμματος οδήγησης εκτυπωτή αν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε άλλον εκτυπωτή Απόδειξη αγοράς, στην περίπτωση που χρειαστεί να την επιδείξετε σε υπαλλήλους του τελωνείου Διαβατήριο Εγγύησης Διεθνή Ταξιδιώτη Τι να λάβετε ειδικά υπόψη Ακολουθήστε τα ίδια πράγματα που πρέπει να λαμβάνετε υπόψη όταν ταξιδεύετε με τον υπολογιστή. Επιπρόσθετα, αυτές οι συμβουλές είναι χρήσιμες όταν ταξιδεύετε διεθνώς: Όταν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα, ελέγξτε πως η τοπική τάση ρεύματος και οι προδιαγραφές των καλωδίων ρεύματος του προσαρμογέα (adapter) είναι συμβατές. Αν δεν είναι, αγοράστε ένα καλώδιο ρεύματος που είναι συμβατό με την τοπική τάση. Μη χρησιμοποιείτε σετ μετατροπής που πωλούνται για συσκευές για να δώσετε ρεύμα στον υπολογιστή. Αν χρησιμοποιείτε το μόντεμ, ελέγξτε αν το μόντεμ και ο συνδετήρας είναι συμβατά με το σύστημα τηλεπικοινωνιών της χώρας στην οποία ταξιδεύετε.

37 29 Ασφάλεια του υπολογιστή σας Ο υπολογιστής σας είναι μια πολύτιμη επένδυση την οποία πρέπει να προσέχετε. Μάθετε πώς να προστατεύετε και να φροντίζετε τον υπολογιστή σας. Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας περιλαμβάνουν κλειδώματα λογισμικού και υλικού μια κλειδαριά ασφαλείας και κωδικούς. Χρήση μιας κλειδαριάς ασφαλείας Μια εγκοπή κλειδαριάς ασφαλείας που βρίσκεται στο δεξί μέρος του υπολογιστή σας, σας επιτρέπει να συνδέστε μια κλειδαριά ασφαλείας συμβατή με Kensington. Τυλίξτε το καλώδιο μιας κλειδαριά ασφαλείας γύρω από ένα ακίνητο αντικείμενο όπως ένα τραπέζι ή το χερούλι ενός κλειδωμένου συρταριού. Εισάγετε την κλειδαριά στην εγκοπή και γυρίστε το κλειδί για να ασφαλίσετε την κλειδαριά. Διατίθενται επίσης μερικά μοντέλα δίχως κλειδί. Ορισμός κωδικού πρόσβασης Οι κωδικοί προστατεύουν τον υπολογιστή σας από μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση. Όταν οριστούν, κανένας δε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στον υπολογιστή δίχως να εισάγει το σωστό κωδικό. Υπάρχουν τρία είδη κωδικών που μπορείτε να ορίσετε: 1 Ο Κωδικός Επόπτη ασφαλίζει τον υπολογιστή σας ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη είσοδο και χρήση της εφαρμογής BIOS (BIOS Utility). 2 Ο Κωδικός Χρήστη ασφαλίζει τον υπολογιστή ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη χρήση. 3 Ο Κωδικός Σκληρού Δίσκου προστατεύει τα δεδομένα αποτρέποντας την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο σκληρό σας δίσκο. Σημαντικό! Μην ξεχάσετε τους κωδικούς Εγκατάστασης και Σκληρού Δίσκου σας! Αν ξεχάσετε αυτούς τους κωδικούς, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας ή με ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών. Μπορείτε να ορίσετε τους κωδικούς χρησιμοποιώντας το βοηθητικό πρόγραμμα BIOS.

38 30 1 Γνωριμία με το TravelMate

39 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου

40 Εφόσον μάθετε τα βασικά για τον TravelMate υπολογιστή σας, μπορείτε να γνωρίσετε τα προχωρημένα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας. Σε αυτό το κεφάλαιο, θα μάθετε πώς να προσθέτετε επιλογές, να αναβαθμίζετε στοιχεία για καλύτερη απόδοση, και πώς να προσαρμόζετε τον υπολογιστή σας.

41 33 Επέκταση μέσω των επιλογών Το TravelMate σας προσφέρει μια πλήρη εμπειρία κινητού υπολογιστή. Επιλογές συνδεσιμότητας Οι θύρες σας επιτρέπουν να συνδέετε περιφερειακές συσκευές στον υπολογιστή σας όπως θα κάνατε με έναν επιτραπέζιο Η/Υ. Μόντεμ Ο υπολογιστής έχει ένα ενσωματωμένο V.92 56Kbps AC 97 Link μόντεμ. Προειδοποίηση! Αυτή η θύρα μόντεμ δεν είναι συμβατή με ψηφιακές τηλεφωνικές γραμμές. Η σύνδεση αυτού του μόντεμ σε μια ψηφιακή τηλεφωνική γραμμή θα προκαλέσει ζημιά στο μόντεμ. Για να χρησιμοποιήσετε το μόντεμ, συνδέστε ένα τηλεφωνικό καλώδιο από την υποδοχή του μόντεμ στην υποδοχή της τηλεφωνικής γραμμής. Δείτε τις οδηγίες τηλεπικοινωνιών για οδηγίες για την εκκίνηση της εφαρμογής.

42 34 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου Δίκτυο Ο υπολογιστής σας έχει ενσωματωμένες δυνατότητες Ethernet/Fast Ethernet. Για να χρησιμοποιήσετε το χαρακτηριστικό του δικτύου, συνδέστε ένα καλώδιο Ethernet από την υποδοχή δικτύου σε μια υποδοχή δικτύου ή σε έναν κόμβο (hub). Συμβουλευτείτε το διαχειριστή του δικτύου σας για λεπτομέρειες. Universal Serial Bus Η θύρα Universal Serial Bus (USB) 2.0 είναι μια υψηλής ταχύτητας σειριακή θύρα που σας επιτρέπει να συνδέσετε περιφερειακά χωρίς να δεσμεύετε πολύτιμους πόρους του συστήματος. Το σύστημά σας έχει τέσσερις διαθέσιμες θύρες.

43 35 Υποδοχή κάρτας υπολογιστή (PC Card slot) Υπάρχουν, μια υποδοχή Type III ή δύο υποδοχές Type II CardBus PC Card που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του υπολογιστή. Οι υποδοχές δέχονται κάρτες μεγέθους πιστωτικής κάρτας που αυξάνουν τη χρησιμότητα και την επεκτασιμότητα του υπολογιστή. Αυτές οι κάρτες θα πρέπει να έχουν ένα λογότυπο PC Card πάνω τους. Οι Κάρτες υπολογιστή (μέχρι πρότινος PCMCIA) είναι προσθετικές κάρτες για φορητούς υπολογιστές, που σας δίνουν δυνατότητες επέκτασης που υπήρχαν εδώ και καιρό στους επιτραπέζιους Η/Υ. Το CardBus βελτιώνει την 16-bit τεχνολογία PC card επεκτείνοντας το εύρος ζώνης στα 32 bit. Σημείωση: Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο της κάρτας σας για λεπτομέρειες για το πώς να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε την κάρτα και τις λειτουργίες της. Εισαγωγή μιας κάρτας υπολογιστή PC Card Εισάγετε την κάρτα στην κατώτερη υποδοχή και κάντε τις κατάλληλες συνδέσεις (π.χ., καλώδιο δικτύου), αν είναι απαραίτητο. Δείτε το εγχειρίδιο της κάρτας σας για λεπτομέρειες.

44 36 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου Εξαγωγή μιας κάρτας υπολογιστή PC Card Πριν από την εξαγωγή μιας κάρτας υπολογιστή PC Card: 1 Τερματήστε την εφαρμογή που χρησιμοποιεί την κάρτα. 2 Κάντε κλικ στο εικονίδιο Ασφαλής Αφαίρεση Υλικού (Safely Remove Hardware) από την γραμμή εργασιών και κάντε κλικ στο στοιχείο PC Card. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για επιβεβαίωση. 3 Πατήστε το κουμπί εξαγωγής υποδοχής (1) για να βγει το κουμπί εξαγωγής και έπειτα πατήστε το ξανά για να βγει η κάρτα (2).

45 37 Επιλογές αναβάθμισης Ο υπολογιστής σας προσφέρει ανώτερη ισχύ και απόδοση. Όμως, μερικοί χρήστες και οι εφαρμογές που χρησιμοποιούν μπορεί να απαιτούν περισσότερα. Αυτός ο υπολογιστής σας επιτρέπει να αναβαθμίσετε βασικά συστατικά όταν χρειάζεστε αυξημένη απόδοση. Σημείωση: Επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό σας αν αποφασίσετε να κάνετε μια αναβάθμιση βασικών συστατικών. Αναβάθμιση μνήμης Η μνήμη είναι επεκτάσιμη μέχρι τα 2 GB, χρησιμοποιώντας μονάδες DDR 266/ MB/512MB/1GB SDRAM. Ο υπολογιστής υποστηρίζει σκιώδη μνήμη (shadow RAM). Υπάρχουν δύο υποδοχές μνήμης στον υπολογιστή σας, η μία από τις οποίες ήδη καταλαμβάνεται από την τυπική μνήμη. Μπορείτε να αναβαθμίσετε τη μνήμη εγκαθιστώντας μια μονάδα μνήμης στη διαθέσιμη υποδοχή, ή αντικαθιστώντας την τυπική μνήμη με μια μονάδα μνήμης υψηλότερης χωρητικότητας.

46 38 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου Εγκατάσταση μνήμης Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εγκαταστήσετε μνήμη: 1 Απενεργοποιήστε τον υπολογιστή, βγάλετε τον προσαρμογέα ρεύματος (αν είναι συνδεδεμένος) και αφαιρέστε το πακέτο της μπαταρίας. Έπειτα γυρίστε ανάποδα τον υπολογιστή για να αποκτήσετε πρόσβαση στη βάση του. 2 Αφαιρέστε τη βίδα από το κάλυμμα της μνήμης (1), έπειτα σηκώστε και αφαιρέστε το κάλυμμα της μνήμης (2). 3 Εισάγετε τη μονάδα μνήμης διαγώνια μέσα στην υποδοχή (1), και έπειτα πατήστε το κάτω μαλακά μέχρι να κλειδώσει στη θέση του (2). 4 Αντικαταστήστε το κάλυμμα της μνήμης και ασφαλίστε το με τη βίδα. Ο υπολογιστής αυτόματα ανιχνεύει και ρυθμίζει το ολικό μέγεθος μνήμης.

47 39 Χρήση εφαρμογών συστήματος Notebook Manager Ο υπολογιστής έχει ένα ενσωματωμένο σύστημα εγκατάστασης που ονομάζεται Notebook Manager. Η εφαρμογή των Windows Notebook Manager σας επιτρέπει να ρυθμίσετε τους κωδικούς πρόσβασης, την ακολουθία εκκίνησης των μονάδων δίσκου, και τις ρυθμίσεις διαχείρισης ενέργειας. Δείχνει επίσης τις τρέχουσες ρυθμίσεις παραμέτρων υλικού. Για να ξεκινήσετε την εφαρμογή Notebook Manager, πατήστε Fn-F2 ή ακολουθήστε τα εξής βήματα: 1 Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), στην επιλογή Όλα τα Προγράμματα (All Programs) και στην επιλογή Notebook Manager. 2 Επιλέξτε την εφαρμογή Notebook Manager για να εκτελεστεί το πρόγραμμα. Επιλέξτε τη δυνατότητα «Βοήθεια και Υποστήριξη» (Help and Support) για περισσότερες πληροφορίες.

48 40 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου Launch Manager Υπάρχουν έξι Πλήκτρα Launch που βρίσκονται πάνω από το πληκτρολόγιο. Τα κουμπιά Wireless και Bluetooth δεν είναι προγραμματιζόμενα. Το Launch Manager σας επιτρέπει μόνο να ρυθμίσετε τα άλλα τέσσερα Πλήκτρα Launch. Δείτε το Κουμπιά εκκίνησης στη σελίδα 19 για περισσότερες πληροφορίες. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο Launch Manager κάνοντας κλικ στο κουμπί Έναρξη (Start), στην επιλογή Όλα τα Προγράμματα (All Programs), και έπειτα στην επιλογή Launch Manager για να ξεκινήσει εφαρμογή Βοηθητικό πρόγραμμα BIOS Το βοηθητικό πρόγραμμα BIOS (BIOS Utility) είναι ένα πρόγραμμα ρύθμισης υλικού που είναι ενσωματωμένο στο Basic Input/Output System (BIOS) του υπολογιστή σας. Ο υπολογιστής σας είναι ήδη κατάλληλα ρυθμισμένος και βελτιστοποιημένος, και δε χρειάζεται να εκτελέσετε αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα. Όμως, αν αντιμετωπίσετε προβλήματα ρύθμισης, μπορεί να χρειαστεί να το εκτελέσετε. Για να ενεργοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα BIOS (BIOS Utility), πατήστε F2 στη διάρκεια του Αυτό-Ελέγχου Εκκίνησης [Power-On Self Test (POST)], ενώ προβάλλεται το λογότυπο TravelMate.

49 41 Ανάκτηση από Δ σε Δ (Από Δίσκο σε Δίσκο) Σημείωση: Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο μόνο σε ορισμένα μοντέλα. Εγκατάσταση πολύγλωσσου λειτουργικού συστήματος Ακολουθήστε τις οδηγίες για να επιλέξετε το λειτουργικό σύστημα και τη γλώσσα που θα χρησιμοποιείτε όταν ξεκινήσετε για πρώτη φορά το σύστημα. 1 Ενεργοποιήστε το σύστημα. 2 Το αναδυόμενο μενού επιλογής πολύγλωσσου λειτουργικού συστήματος της Acer θα εμφανιστεί αυτόματα. 3 Χρησιμοποιήστε τα βέλη για να κυλίσετε στην έκδοση της γλώσσας που θέλετε. Πατήστε το Enter για να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. 4 Το λειτουργικό σύστημα και η γλώσσα που θα επιλέξετε τώρα θα είναι η μόνη σας επιλογή για μελλοντικές επιχειρήσεις ανάκτησης. 5 Το σύστημα θα εγκαταστήσει το λειτουργικό σύστημα και τη γλώσσα που θα επιλέξετε. Επαναφορά δίχως ένα CD Ανάκτησης [Recovery CD] Αυτή η διαδικασία ανάκτησης σας βοηθάει να επαναφέρετε το δίσκο C: με το αρχικό λογισμικό που είναι εγκαταστημένο όταν αγοράζετε το φορητό σας υπολογιστή. Ακολουθήστε τα βήματα παρακάτω για να αναδομήσετε το δίσκο C: σας. (Ο δίσκος C: σας θα διαμορφωθεί ξανά [reformatted] και θα διαγραφούν όλα τα δεδομένα.) Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των αρχείων δεδομένων σας πριν να χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Πριν να εκτελέσετε μια επαναφορά, παρακαλούμε ελέγξτε τις ρυθμίσεις του BIOS. a b c Ελέγξτε για να δείτε αν είναι ενεργοποιημένη ή όχι η λειτουργία «Επαναφορά Σκληρού Δίσκου» [Hard Disk Recovery]. Σιγουρευτείτε πως η ρύθμιση [Hard Disk Recovery (Επαναφορά Σκληρού Δίσκου)] στο [Advanced (Για Προχωρημένους)] είναι στο [Enabled (Ενεργοποιημένη)]. Βγείτε από το Εφαρμογή Ρύθμισης του BIOS [BIOS Setup Utility] και αποθηκεύσετε τις αλλαγές. Το σύστημα θα ξεκινήσει πάλι.

50 42 2 Προσαρμογή του υπολογιστή μου Σημείωση: Για να ενεργοποιήσετε την Εφαρμογή Ρύθμισης του BIOS [BIOS Setup Utility], πατήστε το <F2> στη διάρκεια του POST. 1 Επανεκκινήστε το σύστημα. 2 Η οδηγία "Press <F2> to Enter BIOS" προβάλλεται στο κάτω μέρος της οθόνης, στη διάρκεια του POST. 3 Πατήστε <Alt> + <F10> ταυτόχρονα για να εισέλθετε στη διαδικασία ανάκτησης. 4 Το μήνυμα "The system has password protection. Please enter :" ("Το σύστημα έχει προστασία με κωδικό. Παρακαλούμε εισάγετε :») προβάλλεται. 5 Εισάγετε έξι 0 (μηδενικά) και συνεχίστε. 6 Εμφανίζεται το παράθυρο "Acer Self-Configuration Preload" [Acer Προ-φόρτωση Αυτό-Παραμετροποίησης]. 7 Χρησιμοποιήστε τα βέλη για να κυλίσετε ανάμεσα στα στοιχεία (εκδόσεις λειτουργικού συστήματος) και πατήστε "Enter" για να κάνετε την επιλογή σας. Ρύθμιση κωδικού και έξοδος Πατήστε "F3" για να ρυθμίσετε τον κωδικό ή πατήστε "F5" για να εξέλθετε από τη διαδικασία ανάκτησης του συστήματος όταν εμφανιστεί το παράθυρο "Acer Self-Configuration Preload" [Acer Προ-φόρτωση Αυτό- Παραμετροποίησης]. Αν πατηθεί το "F3", η επόμενη οθόνη προβάλει "Please enter new password:" [Παρακαλούμε εισάγετε νέο κωδικό:] εισάγετε ένα με οκτώ αλφαριθμητικούς χαρακτήρες. Θα σας ζητηθεί να εισάγετε ξανά τον κωδικό σας για επιβεβαίωση πριν να συνεχίσετε. Η οθόνη θα προβάλει "Password has been created. Press any key to reboot..." [Ο κωδικός δημιουργήθηκε. Πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να ξεκινήσει ξανά το σύστημα ], πατήστε οποιοδήποτε πλήκτρο για να επανεκκινήσετε το σύστημά σας. Αν πατηθεί το "F5", η διαδικασία ανάκτησης θα τερματιστεί και το σύστημα θα ξεκινήσει ξανά και θα εκκινήσει κανονικά. Σημαντικό: Αυτό το χαρακτηριστικό καταλαμβάνει 2 GB σε ένα κρυμμένο διαμέρισμα [partition] στο σκληρό σας δίσκο.

51 3 Αντιμετώπιση προβλημάτων στον υπολογιστή μου

52 Αυτό το κεφάλαιο σας δίνει οδηγίες για το πώς να αντιμετωπίσετε συνηθισμένα προβλήματα του συστήματος. Διαβάστε το πριν να καλέσετε ένα τεχνικό, αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα. Οι λύσεις σε πιο σοβαρά προβλήματα απαιτούν άνοιγμα του υπολογιστή. Μην επιχειρήσετε να ανοίξετε τον υπολογιστή μόνοι σας. Επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπό σας ή με ένα εξουσιοδοτημένο κέντρο επισκευών για βοήθεια.

53 45 Συχνές ερωτήσεις Η ακόλουθη είναι μια λίστα από πιθανές καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη χρήση του υπολογιστή σας. Παρέχονται εύκολες απαντήσεις και λύσεις για την καθεμία. Πάτησα το διακόπτη ρεύματος και άνοιξα την οθόνη, αλλά ο υπολογιστής δεν ξεκινά. Δείτε την ένδειξη Ισχύος: Αν δεν είναι αναμμένη, δεν υπάρχει ρεύμα στον υπολογιστή. Ελέγξτε τα ακόλουθα: Αν ο υπολογιστής λειτουργεί με μπαταρία, μπορεί να έχει αποφορτιστεί και να μη μπορεί να ξεκινήσει τον υπολογιστή. Συνδέστε τον προσαρμογέα (adapter) για να επαναφορτίσετε το πακέτο μπαταρίας. Σιγουρευτείτε πως ο προσαρμογέας ρεύματος είναι σωστά συνδεδεμένος στον υπολογιστή και στην πρίζα ρεύματος. Αν η ένδειξή του είναι αναμμένη, ελέγξτε τα ακόλουθα: Αν είναι αναμμένη η ένδειξη Ύπνου, ο υπολογιστής είναι σε κατάσταση Ύπνου. Πατήστε οποιοδήποτε κουμπί ή χτυπήστε ελαφρά την επιφάνεια αφής για να συνεχίσετε. Δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη. Το σύστημα διαχείρισης ενέργειας του υπολογιστή σβήνει αυτόματα την οθόνη για να εξοικονομήσει ενέργεια. Πατήστε οποιοδήποτε κουμπί για να ανάψετε πάλι την οθόνη. Αν πατώντας ένα πλήκτρο δεν ανάψει πάλι η οθόνη, δύο πράγματα μπορεί να είναι η αιτία: Μπορεί να είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο φωτεινότητας. Πατήστε Fn- για να αυξήσετε το επίπεδο φωτεινότητας. Η συσκευή προβολής μπορεί να έχει ρυθμιστεί σε ένα εξωτερικό μόνιτορ. Πατήστε το πλήκτρο συντόμευσης εναλλαγής οθόνης Fn-F5 για να αλλάξετε την οθόνη στον υπολογιστή

54 46 3 Αντιμετώπιση προβλημάτων στον υπολογιστή μου Η εικόνα δεν καλύπτει όλη την οθόνη (δεν είναι full-screen). Σιγουρευτείτε πως η ανάλυση είναι ρυθμισμένη σε 1024x768. Αυτή είναι η φυσιολογική ανάλυση για την οθόνη του υπολογιστή σας. Κάντε κλικ με το δεξιό κουμπί του ποντικιού στην επιφάνεια εργασίας (desktop) των Windows και επιλέξτε την εντολή Ιδιότητες (Properties) για να εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες Οθόνης (Display Properties). Έπειτα, κάντε κλικ στην καρτέλα Ρυθμίσεις (Settings) για να βεβαιωθείτε πως η ανάλυση είναι ρυθμισμένη στην κατάλληλη τιμή. Αναλύσεις χαμηλότερες από την καθορισμένη δε θα προβάλλονται σε όλη την οθόνη στον υπολογιστή ή σε ένα εξωτερικό μόνιτορ. Δεν ακούγεται ήχος από τον υπολογιστή. Ελέγξτε τα ακόλουθα: Μπορεί να έχει γίνει σιώπηση της έντασης. Στα Windows, δείτε το εικονίδιο ελέγχου έντασης (ηχεία) στην γραμμή εργασιών. Αν είναι διαγραμμένο, κάντε κλικ στο εικονίδιο και αφαιρέστε την επιλογή Mute. Τα ηχεία μπορεί να είναι κλειστά. Πατήστε Fn-F8 για να ανοίξετε τα ηχεία (αυτό το πλήκτρο πλήκτρο επίσης κλείνει τα ηχεία). Το επίπεδο της έντασης μπορεί να είναι πολύ χαμηλά. Στα Windows, δείτε το εικονίδιο ελέγχου έντασης (ηχεία) στην γραμμή εργασιών. Αν είναι συνδεδεμένα ακουστικά ή εξωτερικά ηχεία στη θύρα εξόδου στη δεξιά μεριά του υπολογιστή, τα εσωτερικά ηχεία κλείνουν αυτόματα. Θέλω να εξαγάγω το CD ή DVD δίχως να ανοίξω το ρεύμα. Δε μπορώ να αφαιρέσω το δίσκο CD ή DVD. Υπάρχει ένα μηχανικό κουμπί εξαγωγής στην οπτική μονάδα δίσκου. Απλά εισάγετε την άκρη ενός στυλό ή συνδετήρα και πατήστε προς τα μέσα για να αφαιρέσετε το δίσκο.

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού:

Profitstore.gr ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402. Εισαγωγή: Περιγραφή Ψηφιακού Ρολογιού: Εισαγωγή: ΡΟΛΟΙ ΚΑΜΕΡΑ KJ402 Το ρολόι είναι ιδανικό για ασφάλεια και κρυφή παρακολούθηση. Μια κάμερα και ένας αναγνώστης καρτών Micro SD (η κάρτα Micro SD δεν περιλαμβάνεται) για εγγραφή είναι κρυμμένα

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Η ονοµασία

Διαβάστε περισσότερα

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης

Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Πολυμέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA

Εγκατάσταση. Σημείο ασύρματης πρόσβασης NETGEAR ac WAC120. Περιεχόμενα συσκευασίας. NETGEAR, Inc. 350 East Plumeria Drive San Jose, CA USA Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

TravelMate Σειρά 2300/4000/4500. Οδηγός Χρήστη

TravelMate Σειρά 2300/4000/4500. Οδηγός Χρήστη TravelMate Σειρά 2300/4000/4500 Οδηγός Χρήστη Copyright 2004. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. TravelMate Σειρά 2300/4000/4500 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: Μάιος 2004 Μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB

MΠΑΤΑΡΙΑ ΚΑΛΩΔΙΟ USB ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα πακέτου Ξεκινώντας Περιγραφή συσκευής Εισαγωγή κάρτας SIM & MicroSD Συνδέσεις 3G και Wi-Fi Το περιβάλλον Android Εργασία με το Android Επίλυση προβλημάτων για περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2016 HP Development Company, L.P.

Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2016 HP Development Company, L.P. Η ονομασία AMD είναι εμπορικό σήμα της Advanced Micro Devices, Inc. 2012 Google Inc. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η ονομασία Google είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της εταιρείας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

emachines Σειρά D720/D520 Γρήγορος οδηγός

emachines Σειρά D720/D520 Γρήγορος οδηγός emachines Σειρά D720/D520 Γρήγορος οδηγός Copyright 2008. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. emachines Σειρά Γρήγορος οδηγός D720/D520 Αρχική Έκδοση: 08/2008 Η εταιρεία δεν προβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR.

Υποστήριξη. Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Έναρξη χρήσης Υποστήριξη Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τα προϊόντα NETGEAR. Αφού εγκαταστήσετε τη συσκευή σας, εντοπίστε τον σειριακό αριθμό στην ετικέτα του προϊόντος και χρησιμοποιήστε τον για να δηλώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης

Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Βάση επέκτασης ΗΡ 2700 Ultra-Slim Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ρομολογητής WiFi N300 (N300R)

ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Easy, Reliable & Secure Οδηγός εγκατάστασης ρομολογητής WiFi N300 (N300R) Εμπορικά σήματα Οι επωνυμίες και τα ονόματα προϊόντων είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα των αντίστοιχων κατόχων τους.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα συσκευασίας

Περιεχόμενα συσκευασίας Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός

emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός emachines Σειρά E720/E520 Γρήγορος οδηγός Copyright 2008. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. emachines Σειρά Γρήγορος οδηγός E720/E520 Αρχική Έκδοση: 08/2008 Η εταιρεία δεν προβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Τα Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα Αµερικανικής προέλευσης της Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

emachines Σειρά G720/G520 Γρήγορος οδηγός

emachines Σειρά G720/G520 Γρήγορος οδηγός emachines Σειρά G720/G520 Γρήγορος οδηγός Copyright 2008. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. emachines Σειρά Γρήγορος οδηγός G720/G520 Αρχική Έκδοση: 08/2008 Η εταιρεία δεν προβαίνει

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Aspire Σειρά 1410/1680. Οδηγός Χρήστη

Aspire Σειρά 1410/1680. Οδηγός Χρήστη Aspire Σειρά 1410/1680 Οδηγός Χρήστη Copyright 2004. Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Aspire Σειρά 1410/1680 Οδηγός Χρήστη Αρχική Έκδοση: Μάιος 2004 Μπορεί περιοδικά να γίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5)

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ. Από τον κατάλογο που εμφανίζεται επιλέγω: Αποστολή προς Δισκέτα (3,5) ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΔΙΣΚΕΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΟ ΔΙΣΚΕΤΑ Τοποθετώ μια δισκέτα στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή. Τοποθετώ τη δισκέτα που έχει το αρχείο μου στον οδηγό τη δισκέτας του υπολογιστή.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της εταιρείας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

TravelMate Σειρά 2350. Οδηγός Χρήστη

TravelMate Σειρά 2350. Οδηγός Χρήστη TravelMate Σειρά 2350 Οδηγός Χρήστη Πνευµατικά ικαιώµατα 2004 Acer Incorporated. Με την επιφύλαξη κάθε νόµιµου δικαιώµατος. Σειρά TravelMate 2350 Φορητός Υπολογιστής Οδηγίες Χρήστη Αρχική Έκδοση: Νοέµβριος

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης

Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Παρουσίαση φορητού υπολογιστή Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Dell Latitude E5410/E5510

Dell Latitude E5410/E5510 Dell Latitude E5410/E5510 Πληροφορίες για την εγκατάσταση και τα χαρακτηριστικά Σχετικά με τις προειδοποιήσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ επισημαίνει ενδεχόμενο κίνδυνο για βλάβη στον εξοπλισμό, τραυματισμό

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα του ομίλου εταιρειών της Microsoft. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά Acer Aspire Οδηγός Χρήστη

Σειρά Acer Aspire Οδηγός Χρήστη Σειρά Acer Aspire 1660 Οδηγός Χρήστη Copyright 2004 ικαιώµατα Κατοχυρωµένα. Σειρά Acer Aspire 1660 Series Φορητός Υπολογιστής Οδηγίες Χρήστη Αρχική Έκδοση: Ιούνιος 2004 Μπορεί περιοδικά να γίνονται αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL

Γρήγορη έναρξη. Model: 5800d-1. Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Γρήγορη έναρξη Model: 5800d-1 Nokia 5800 XpressMusic 9211300, Τεύχος 1 EL Πλήκτρα και µέρη 9 ευτερεύουσα κάµερα 10 Πλήκτρο Έντασης/Ζουµ 11 Πλήκτρο πολυµέσων 12 ιακόπτης κλειδώµατος οθόνης και πλήκτρων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart

Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Οδηγό γρήγορης έναρξης Vodafone 858 Smart Προφυλάξεις ασφαλείας Πριν ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε το τηλέφωνό σας, διαβάστε προσεκτικά αυτές τις προφυλάξεις ασφαλείας. Διαβάστε τον οδηγό "Πληροφορίες ασφαλείας"

Διαβάστε περισσότερα

Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον Οδηγό ασφαλείας και γενικών πληροφοριών της Lenovo.

Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον Οδηγό ασφαλείας και γενικών πληροφοριών της Lenovo. Διαβάστε τις ειδοποιήσεις ασφαλείας και τις σημαντικές συμβουλές στα εγχειρίδια που παρέχονται προτού χρησιμοποιήσετε τον υπολογιστή σας. Σημειώσεις Προτού χρησιμοποιήσετε το προϊόν, διαβάστε πρώτα τον

Διαβάστε περισσότερα

Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς

Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς Σταθµός επιτραπέζιας σύνδεσης HP Οδηγός αναφοράς Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Microsoft είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα