Ελεύθερες ρίζες ενδογενώς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ελεύθερες ρίζες ενδογενώς"

Transcript

1

2

3

4 Ελεύθερες ρίζες ενδογενώς ρςρζ ς γ ς παραγόμενες (προιόντα του μεταβολισμού) εξωγενώς παραγόμενες (ήλιος, ρύπανση, κάπνισμα) επιτίθενται στα κύτταρα και τα καταστρέφουν. Ο οργανισμός αναπληρώνει τις απώλειες κι επιδιορθώνει τις βλάβες.

5 Ακολουθούμε υγιεινό τρόπο ζωής (σωστή διατροφή,άσκηση, επαρκής ύπνος,όχι κάπνισμα /αλκοόλ/εθιστικές ουσίες). Προστασία του δέρματος (αντιηλιακό η όλο το χρόνο,όχι ηλιοθεραπεία ή σολαριουμ, όχι αυξομειώσεις βάρους). Περιορίζουμε το στρες-όσο είναι εφικτό. Χορηγούμε φάρμακα όταν χρειάζεται (π.χ οστεοπόρωση, ορμονική θεραπεία σε εμμηνόπαυση)

6 Ενδογενείς-κληρονομικότητα («καλό κύτταρο»=καλοί επιδιορθωτικοί μηχανισμοί). Εξωγενείς (χρόνος,ήλιος,κάπνισμα, ρύπανση, κακές διατροφικές συνήθειες, αλκοόλ κ.α). Επίσης διακρίνεται σε χρονολογική (προιούσης της ηλικίας )και σε φωτογήρανση (επιτάχυνση της γήρανσης του δέρματος λόγω ηλιοέκθεσης).

7

8 Σκουρόχρωμη χροιά Παχυσμένη επιδερμίδα Βαθειές ρυτίδες Μελαγχρωματικές βλάβες(κηλίδες κλπ) Ακτινικές υπερκερατώσεις ρ Ηλιακές ουλές,επιθηλιώματα Και γενικά εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης (ρυτίδες,χαλάρωση) σε πιο πρώιμη ηλικία

9 Κηλίδες/χαλάρωση Πάχυνση επιδερμίδας Βαθειές ρυτίδες

10 Πρόληψη Αντιηλιακό Επαρκής ενυδάτωση(άφθονο νερό) ) Χρήση ενυδατικών και αντιγηραντικών κρεμών με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες Α, C, Ε, οξέα φρούτων Θεραπείες στο δερματολόγο

11 Θεραπείες που στοχεύουν σε ανάπλαση της επιδερμίδας ή και του χορίου (peeling, laser,μικροδερμοαπόξεση). Θεραπείες με ενέσιμα υλικά (βοτουλινική τοξίνη, εμφυτεύματα, μεσοθεραπεία). Καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με συνδυασμό θεραπειών

12 Στοχεύουν στην απομάκρυνση των επιφανειακών κυττάρων του δέρματος, ώστε να δοθεί το «σήμα» στα υποκείμενα στρώματα από όπου γίνεται η ανανέωση, για παραγωγή νέων κυττάρων. Αποτελεσμα: επιδερμίδα λεία, λαμπερή, χωρίς λιπαρότητα, ομοιογενέστερης χροιάς. Απομακρύνονται υπερκερατώσεις, μικραίνουν οι πόροι,λιγότερο τραχιά όψη,βελτιώνονται οι δυσχρωμίες.

13

14 Επιφανειακά (γλυκολικό-οξέα φρούτων, Jessner, κ.α) απομακρύνουν τα επιφανειακότερα στρώματα, συνήθως χωρίς ορατή απολέπιση. Μέσου βάθους (TCA) με απολέπιση ανάλογα πόσο ισχυρή είναι η συγκέντρωση. Βαθειά (φαινόλη)- δε χρησιμοποιούνται στα ιατρεία διότι απαιτούν νοσηλεία.

15 Όσο πιο βαθειά τα peelings, τόσο πιο έντονη η απολέπιση, αλλά και τόσο πιο μεγάλη η αποτελεσματικότητα. Σε peelings που προκαλούν απολέπιση, αυτή ξεκινά 4 ημέρεςμετά την εφαρμογή και διαρκεί 8-10 ημέρες. Εφαρμόζονται ανάλογα με τη σοβαρότητα της περίπτωσης ανά 7-10 ημέρες τα επιφανειακά και ανά ημέρες τα ισχυρότερα και ως συντήρηση 1-2 φορές το χρόνο.

16 Προυπόθεση εφαρμογής:όχι έκθεση στον ήλιο γι αυτό γίνονται εποχές χωρίς ηλιοφάνεια. Φροντίδα δέρματος μετά:αντιηλιακό και καλή ενυδάτωση Όχι πολύ βαθειά peelings σε σκούρα δέρματα-κίνδυνος δυσχρωμιών! Ακατάλληλα τα δέρματα με πολλές ευρυαγγείες, με λεπτή και ξηρή επιδερμίδα.

17 Αντίστοιχα αποτελέσματα με τα επιφανειακά peelings.(απομάκρυνση των επιφανειακών στρωμάτων του δέρματος) με μηχανικό τρόπο. Δεν προκαλεί ερεθισμούς, ούτε απολέπιση. Είναι μέθοδος που εφαρμόζεται όλες τις εποχές του χρόνου. Καταπολεμά λιπαρότητα, μαύρα στίγματα, τραχιά όψη, πόρους.

18 Πολλά είδη συστημάτων(ραδιοσυχνότητες, fractional, Nd-Yag, IPL,BBL) που στοχεύουν κυρίως στη χαλάρωση μέσω βελτίωσης της ποιότητας του χορίου (υποκείμενο της επιδερμίδας στρώμα). Ειδικά laser (αγγειακά) χρησιμοποιούνται για εξαφάνιση ευρυαγγειών σε πρόσωπο και σώμα-προκαλούν εκχυμώσεις που φεύγουν σε ημέρες.

19 Εξατομικευμένα μ αποτελέσματα ανάλογα με την ατομική ικανότητα παραγωγής ινοβλαστών και κολλαγόνου μετά από διέγερση. Συνήθως τα laser που αναπλάθουν και την επιδερμίδα προκαλούν ερυθρότητα και μερικά και απολέπιση. Απαιτούνται αρκετές συνεδρίες για να επιτευχθεί καλό αποτέλεσμα. Πραγματοποιούνται κυρίως εποχές χωρίς ηλιοφάνεια. Απαιτούνται θεραπείες συντήρησης.

20

21

22 Θεραπεία για τις ρυτίδες έκφρασης. Ιδανική θεραπεία πρόληψης ρυτίδων- εφαρμόζεται από μικρές ηλικίες. Δυνατότητα διατήρησης εκφραστικότητας εάν θέλουμε φυσικό αποτέλεσμα. Γίνεται με ενέσεις συγκεκριμένης δόσης υλικού ανάλογα την περιοχή.

23 μέτωπο Πόδι χήνας μεσόφρυο

24 Ασφαλής θεραπεία στα χέρια του δερματολόγου. Απαιτείται επανάληψη ανά 4-5 μήνες για διατήρηση του αποτελέσματος. Σπανίως δημιουργούνται μελανιές στο σημείο ένεσης. Μετά την πάροδο του χρόνου δράσης επανέρχεται το δέρμα στην πρότερη κατάσταση-ή και σε καλύτερη. Το αποτέλεσμα αρχίζει να διακρίνεται στις 5 πρώτες ημέρες και ολοκληρώνεται σε 15 με 20.

25 Δεν αποτελεί αντένδειξη η ηλιοφάνεια. Σε μικρότερες ηλικίες οι ρυτίδες εξαφανίζονται ενώ σε βαθειά χαραγμένες ρυτίδες, επιτυγχάνεται απάλυνση. Μπορούμε εάν είναι επιθυμητό να βελτιώσουμε τη θέση των φρυδιών. Συνδυάζεται με όλες τις δερματολογικές θεραπείες.

26 Ρυτίδες ς μετώπου

27

28 Μόνιμα (π.χ σιλικόνη). Ημιμόνιμα (κολλαγόννο,υδροξυαπατίτης. ό δ ξ ί Απορροφίσιμα (υαλουρονικό ρ οξύ). ) Το υαλουρονικό οξύ είναι το μόνο εμφύτευμα που δεν εμφανίζει ως παρενέργεια δημιουργία κοκκιωμάτων (σκληρίες) και είναι το υλικό που κυρίως προτιμούν οι δερματολόγοι.

29 Μόριο που αποτελει φυσικό συστατικό του δέρματος, των οστών και άλλων δομών του οργανισμού. Έχει την ιδιότητα να συγκρατεί γύρω του πολλά μόρια νερού γι αυτό χρησιμοποιείται στην κοσμετολογία ως συστατικό ενυδάτωσης στις κρέμες και στη μεσοθεραπεία επίσης. Ως εμφύτευμα χρησιμοποιείται ευρέως σε όλο το πρόσωπο.

30 Ρινοπαρειακές ρυτίδες. Χείλη (αύξηση όγκου). Ζυγωματικά (αποκατάσταση όγκου). Περιστοματική περιοχή (ρυτίδες καπνιστή, ρυτίδες πικρίας,τσακίσματα γύρω από τις γωνίες του στόματος). Περίγραμμα προσώπου Περιοφθαλμικά. Μεσόφρυο. Και γενικά σε όλο το πρόσωπο είτε για γέμισμα ρυτίδων είτε ε για αποκατάσταση όγκου.

31 Διάρκεια εμφυτεύματος: 6-9 μήνες ανάλογα την ηλικία, τον τρόπο ζωής, το πάχος του υλικού, την περιοχή έγχυσης. Παχύρευστα εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται για όγκο και πιο λεπτόρευστα για ρυτίδες.οι πιο βαθειές απαιτούν περισσότερο υλικό για τη διόρθωσή τους. Ανεπιθύμητες ενέργειες:μελανιές στα σημεία έγχυσης,(αντιμετώπιση με πάγο τοπικά και εφαρμογή κρεμών με βιτ.κ) και τοπικό οίδημα που υποχωρεί σε λίγες ημέρες. Ακόμα και σε περίπτωση υπερδιόρθωσης δό υπάρχει αντίδοτο που διαλύει το υαλουρονικό που πλεονάζει (υαλουρονιδάση).

32 Ρυτίδες πικρίας Ρινοπαρειακές ρυτίδες

33

34 Περίγραμμα χειλιών

35 ιόρθωση Αρ άνω χείλους

36

37 Πριν Μετά

38 Πριν τη θεραπεία ρινοπαρειακές ρυτίδες Μετά τη θεραπεία

39

40

41 ρινοπαρειακές ρυτίδες Περιστοματικές ρυτίδες Περιστοματικές ρυτίδες

42 Ενέσιμη μέθοδος αναζωογόνησης, ενυδάτωσης και προστασίας του δέρματος με πολλαπλούς νυγμούς (τσιμπήματα). ή Στο σώμα χρησιμοποιούνται λιπολυτικοί παράγοντες για λιπόλυση και μείωση κυτταρίτιδας τοπικά.

43 Υαλουρονικό οξύ Βιταμίνες Ιχνοστοιχεία και ανόργανα άλατα Αυξητικοί παράγοντες Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται και το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς μετά από αιμοληψία καθώς είναι πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες.

44 Απαιτούνται 6-8 συνεδρίες. Περιοχές εφαρμογής: πρόσωπο, λαιμός, χέρια, ντεκολτέ. Βελτιώνεται η χαλάρωση, οι δυσχρωμίες, η θαμπή όψη, η ξηρότητα. Δεν είναι αντένδειξη η ηλιοφάνεια. Τα τσιμπήματα γίνονται είτε με το χέρι χρείτε με ειδικό πιστόλι μεσοθεραπείας. Υπάρχει και μέθοδος μεσοθεραπείας με roller. Αποτέλεσμα της μεσοθεραπείας είναι η προστασία των κυττάρων του δέρματος προσφέροντάς τους τα υλικά για την επιδιόρθωσή δό τους.

45 Οι συνδυασμοί των θεραπειών ώστε να διορθώνονται τα σημάδια του χρόνου από τα ανώτερα ως τα κατώτερα στρώματα είναι το κλειδί της επιτυχημένης ης αντιγηραντικής φροντίδας. και α φυσικά η επαναληψιμότητα. αλη όηα Αυτό πολλές φορές κουράζει αλλά η συντήρηση του ωραίου εαυτού μας θέλει συνέπεια και υπομονή όπως ακριβώς και η συντήρηση ενός έργου τέχνης.

46 Δε θέλουμε να το αλλάξουμε, αλλά να διατηρήσουμε την εντύπωση γοητείας που προκαλεί. Διαχρονικά.

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ Τι είναι το υαλουρονικό οξύ; Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό υδρόφιλο συστατικό του δέρµατος και η πιο σηµαντική λειτουργία του είναι να δέχεται και να συγκρατεί το νερό.

Διαβάστε περισσότερα

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW...

Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW... Εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο λατρεύουν την περιποίηση επιδερμίδας ANEW... VITALE 25+ REVERSALIST 40+ ULTIMATE 50+ PLATINUM 60+ CLINICAL ALL AGES GENICS ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ στον οδηγό σας για να αυξήσετε

Διαβάστε περισσότερα

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ:

της 20100 ΜΑΤΟΣ ΥΔΡΥΜΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Η γήρανση του δέρματος και οι τρόποι αντιμετώπισης της 20100 Η ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜ ΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Αποστειρωμένες Φόρμουλες [F-XFC] To F-XFC έχει αμιγώς καθαρά συστατικά και είναι μια αντιγηραντική θεραπεία. Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι γνωστή στους γιατρούς αντιγήρανσης,

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη

Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Προϊόντα μεσοθεραπείας από τη Αποστειρωμένες Φόρμουλες [F-XFC] To F-XFC έχει αμιγώς καθαρά συστατικά και είναι μια αντιγηραντική θεραπεία. Η συγκεκριμένη σύνθεση είναι γνωστή στους γιατρούς αντιγήρανσης,

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο.

Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο. THE SQOOM EFFECT Τεχνολογία αιχμής στη φροντίδα του δέρματος. Αντιγήρανση και ιατρική περίθαλψη στην αντιμετώπιση προβλημάτων του δέρματος. Επιστημονικά ελεγμένο..201205.gr_12091.indd 1 11.09.12 16:4 2.201205.GR_12091.indd

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο Εισαγωγή 55

Περιεχόμενο Εισαγωγή 55 Η ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ 53 Περιεχόμενο Εισαγωγή 55 Επιδερμίδα και η γενική κατάσταση της υγείας 55 Κανόνες χρησιμοποίησης των κβαντικών εξαρτημάτων κοσμετολογίας. 55 Προγράμματα ηλεκτρομαγνητικής και κβαντικής κοσμετολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ

Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Το 1Χ1 ΤΩΝ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ Αγαπητοί Συνεργάτες, Πρόλογος Σκοπός αυτού του εγχειριδίου είναι να σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα τα προϊόντα της LR Health & Beauty Systems, τη χρήση και τα συστατικά τους,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ RENEW HAIR Ο όμιλος NewDAY Πρωτοπόρος με Νεα τεχνολογία Η Τεχνολογία και η Επιστήμη κάνουν τη διαφορά Τα NewDAY είναι πρωτοπόρα και Σύγχρονα κέντρα αδυνατίσματος, αισθητικών εφαρμογών, αποτρίχωσης

Διαβάστε περισσότερα

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream

Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Το δέρµα σου επιδιορθώνεται; Platelets Rich Plasma Method Cream Ετερόλογη ή αυτόλογη; H δική µας δύναµη Μια από τις τελευταίες ανακαλύψεις της αναγεννητικής ιατρικής, είναι η ικανότητα των κυττάρων να

Διαβάστε περισσότερα

Μαύροι κύκλοι στην περιοχή των ματιών. Πού οφείλονται; Πώς τους αντιμετωπίζουμε;

Μαύροι κύκλοι στην περιοχή των ματιών. Πού οφείλονται; Πώς τους αντιμετωπίζουμε; Eιδικό Άρθρο Μαύροι κύκλοι στην περιοχή των ματιών. Πού οφείλονται; Πώς τους αντιμετωπίζουμε; Μπαλαμώτη Ε. Βαβούλη Χ. Κοντοχριστόπουλος Γ. Β Κρατική Δερματολογική Κλινική, Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών

Διαβάστε περισσότερα

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser

Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser queers.gr Όλα όσα Πρέπει να Γνωρίζετε για την Αποτρίχωση με Laser Πως να διαλέξετε υπηρεσίες Από την ομάδα του Queers.gr 2013 Κεφάλαιο 1. Τι είναι/ Πως λειτουργεί η μέθοδος με laser. 1. Τι είναι η αποτρίχωση

Διαβάστε περισσότερα

Νέα Προϊόντα. Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL. Πλεονεκτήματα:

Νέα Προϊόντα. Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL. Πλεονεκτήματα: 73 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Τόμος 6, (1):73-79, 2009 Νέα Προϊόντα Νέα Τεχνολογία Alex 755 ως Αναβάθμιση στην πιο Δημοφιλή Πλατφόρμα Harmony XL Νέα κεφαλή θεραπείας Alex 755 τεχνολογίας laser Alexandrite

Διαβάστε περισσότερα

Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ

Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ Η πρώτη συσκευή κοσμετολογίας της σειράς DΕΤΑ που συνδυάζει κοσμετολογική και θεραπευτική δράση ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΚΙΝΔΥΝΗ Αιμορροΐδες Προβλήματα που σχετίζονται με Διαταραχές Εσωτερικών Οργάνων,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2014-2015 P. 1

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2014-2015 P. 1 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2014-2015 P. 1 MACROVITA ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ Η στενή σχέση των δημιουργών της MACROVITA με δυο εξαιρετικά ενδιαφέροντες κλάδους της επιστημονικής γνώσης, την ομοιοπαθητική ιατρική και τη μελισσοθεραπεία,

Διαβάστε περισσότερα

GARRAUD PARIS. Η πηγή της Garraud Paris. Μην ξεχνάτε: το δέρμα σας είναι τόσο μοναδικό όσο και εσείς

GARRAUD PARIS. Η πηγή της Garraud Paris. Μην ξεχνάτε: το δέρμα σας είναι τόσο μοναδικό όσο και εσείς GARRAUD PARIS Tο 1950 ο Rene Garraud πρωτοπόρος για την εποχή του, δημιούργησε στο Παρίσι ένα πρότυπο κέντρο ομορφιάς συνολικής περιποίησης, το οποίο παρείχε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε καλλυντικές αγωγές,

Διαβάστε περισσότερα

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN

Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Thomas Goettfried Πρόεδρος της εταιρείας VIVASAN Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας παρουσιάζω τον καινούργιο συμπληρωμένο κατάλογο των προϊόντων της εταιρείας VIVASAN, και θα ήθελα να σας πω λίγα λόγια

Διαβάστε περισσότερα

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365

www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ σελ. 5 Medvoi365 www.medvoi365.gr H ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΗ ΙΣΤOΣΕΛΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Συνέντευξη Διατροφή Δερματολογία Κατερίνα Λέχου: «Πρέπει να βάζουμε νερό στο κρασί μας» σελ. 3 Τροφές που προσδίδουν ενέργεια. Μύθοι & αλήθειες σελ. 5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030

ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. www.inatural.gr. τηλεφωνικές παραγγελίες στο 8012223030 ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΙΑΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ I-NATURAL ΤΕΥΧΟΣ 0 ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 203 www.inatural.gr ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ σελ. 4-9 ΟΜΟΡΦΙΑ σελ. 0-2 ΠΑΙΔΙ & ΝΕΑ ΜΑΜΑ σελ. 24-27 ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ σελ. 28-35

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010

ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 AIΣΘHTIKH ΔEPMATOΛOΓIA ΤΕΥΧOΣ 54 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2010 > Πολυπολιτισμικές αντιλήψεις για τις ανωμαλίες του χρώματος του δέρματος του προσώπου > Ο μηχανισμός δράσης των τοπικών ρετινοειδών για τη θεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ TEYXOΣ 59 ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2011 > Θεραπεία με εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος > Αποκατάσταση μαλλιών: Το παρόν και το μέλλον > Το πράσινο τσάι και οι φωτοπροστατευτικές και αντικαρκινικές

Διαβάστε περισσότερα

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας

Hippophae Rhamnoides. Ιπποφαές Eυβοίας Ιπποφαές Eυβοίας Hippophae Rhamnoides Στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στην σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες το Ιπποφαές κατέχει μια από τις πιο διακεκριμένες θέσεις.το ιπποφαές είναι από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΜΗ. Στη µη φλεγµονώδη ακµή παρατηρούνται µόνο οι φαγέσωρες, ανοιχτοί ή κλειστοί όπως προαναφέραµε, χωρίς εξέλιξη στις βλάβες της φλεγµονώδους ακµής

ΑΚΜΗ. Στη µη φλεγµονώδη ακµή παρατηρούνται µόνο οι φαγέσωρες, ανοιχτοί ή κλειστοί όπως προαναφέραµε, χωρίς εξέλιξη στις βλάβες της φλεγµονώδους ακµής ΑΚΜΗ Ορισµός Η ακµή είναι ίσως η πιο συχνή νόσος της εφηβικής ηλικίας αν και µερικές φορές εµφανίζεται και κατά την ενήλικo ζωή, και χαρακτηρίζεται από φλεγµονή των σµηγµατογόνων αδένων. Η κοινή ακµή,

Διαβάστε περισσότερα

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ COMPTOIR PROVENÇAL DES ARGILES ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ H εταιρεία ACP BIO PURE προσφέρει πιστοποιημένα Βιολογικά Καλλυντικά και προϊόντα για την φροντίδα της προσωπικής υγιεινής, που ικανοποιούν απόλυτα την

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ µε Aloe Vera H Aloe Vera, της οποίας υπάρχουν πάνω από 200 διαφορετικά είδη, καλλιεργείται κυρίως στις ξηρές περιοχές της Αφρικής, Ασίας, Ευρώπης και Αµερικής. Παρόλο που η Aloe Vera είναι µέλος

Διαβάστε περισσότερα

«Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε»

«Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε» Χειμώνας ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΥΚΙΑΝΑΚΗΣ «Μπορούμε να μεγαλώνουμε χωρίς να γερνάμε» ΥΓΕΙΑ Γιατί δεν μπορώ να συγκεντρωθώ; ΚΑΡΔΙΑ Θωρακίστε την με «όπλο» τη διατροφή ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεγαλώστε γερά... παιδιά ΓΙΟΡΤΕΣ Ρεβεγιόν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! Take Me

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! Take Me ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ 01, Οκτώβριος Δεκέμβριος 2013 ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ! Take Me editorial Αγαπητοί αναγνώστες, με αφορμή το πρώτο τεύχος της εφημερίδας μας Free Health, θα θέλαμε να δώσουμε το στίγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ προστασία Παιδί & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ στη γυναικολογία Εμβόλια ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. MY CLUB CARD VISA η κάρτα της ζωής σας

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ προστασία Παιδί & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ στη γυναικολογία Εμβόλια ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. MY CLUB CARD VISA η κάρτα της ζωής σας ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 8 ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΗ προστασία Παιδί & ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ στη γυναικολογία α Εμβόλια ΜΥΘΟΙ & ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ MY CLUB CARD VISA η κάρτα της ζωής σας ακόμα: ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΕΙΣ & ΚΥΣΤΙΤΙΔΕΣ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

TIMΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015. Αγ. Παρασκευής 22, Περιστέρι Τηλ. κέντρο: 210 57.58.880 e-mail: info@therme-spa.gr. www.therme-spa.gr

TIMΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015. Αγ. Παρασκευής 22, Περιστέρι Τηλ. κέντρο: 210 57.58.880 e-mail: info@therme-spa.gr. www.therme-spa.gr TIMΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2015 Αγ. Παρασκευής 22, Περιστέρι Τηλ. κέντρο: 210 57.58.880 e-mail: info@therme-spa.gr www.therme-spa.gr FAciAls προσωπο Deep facial moist...39 Βαθύς καθαρισμός και θεραπεία ενυδάτωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΡΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΙΡΑΜΙ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ.ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα