ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι)"

Transcript

1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (Εκπαιδευόμενοι) Θα σας προτείναμε να χρησιμοποιήσετε τον φυλλομετρητή (browser) Firefox για καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς βέβαια να αποκλείουμε τη χρήση οποιουδήποτε άλλου φυλλομετρητή Πρόσβαση στο σύστημα: 1. Μεταβαίνετε στο δικτυακό τόπο: 2. Κάνετε κλικ (στη μέση περίπου της ιστοσελίδας) στο banner και συγκεκριμένα στο κείμενο: «Πατήστε ΕΔΩ για να μεταφερθείτε στο σύστημα τηλεκατάρτισης» 3. Θα οδηγηθείτε στην παρακάτω σελίδα: 4. επιλέγετε «Ελληνικά», κάνετε κλικ στο «Είσοδος"

2 5. Στη σελίδα εισόδου πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει δοθεί από τη γραμματεία του ΚΕΚ ( Προσοχή στην εισαγωγή των στοιχείων τα γράμματα να είναι πεζά κεφαλαία όπως ακριβώς σας έχουν δοθεί) και κάνετε κλικ στο «Είσοδος» Προσοχή: Να έχετε απενεργοποιήσει τον αποκλεισμό αναδυόμενων παραθύρων από τον Internet Explorer σας καθώς και από τυχόν άλλες εφαρμογές που κάνουν "popup blocking" (λ.χ. Google Desktop - Toolbar, Yahoo toolbar, κλπ). Υπάρχει περίπτωση αν χρησιμοποιείτε Internet Explorer να αποκλείει τα αναδυόμενα παράθυρα και θα σας το υποδείξει με αντίστοιχο μήνυμα στην επάνω πλευρά του Explorer. Εκεί θα πρέπει να ορίσετε "Να επιτρέπονται τα αναδυόμενα παράθυρα από αυτή την τοποθεσία πάντοτε". Αφού έχετε ήδη εισάγει το Όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που σας έχει δοθεί, βρίσκεστε στο περιβάλλον του Συστήματος Διαχείρισης της Εκπαίδευσης (LMS) σαν εγγεγραμμένος εκπαιδευόμενος και καλείστε να συμμετάσχετε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που προσφέρεται μέσω μιας σειράς από ηλεκτρονικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Η χρήση του συστήματος και η συμμετοχή στα μαθήματα είναι ιδιαίτερα απλή αφού μελετήσετε και κατανοήσετε τις παρακάτω οδηγίες: ΑΡΧΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ Θα παρατηρήσετε ότι μόλις συνδεθείτε στο κεντρικό τμήμα της οθόνης θα εμφανιστούν τα τρέχοντα Προγράμματα Τηλεκατάρτισης

3 και κάνοντας κλικ στο πρόγραμμά σας μπορείτε να δείτε τα μαθήματα στα οποία είστε εγγεγραμμένοι: Για να μπείτε στο μάθημα κάνετε κλικ στον τίτλο του μαθήματος. Στην επόμενη σελίδα δείτε τα τμήματα του μαθήματος και τη λειτουργία του καθενός

4 Αναλυτικά: Η οθόνη χωρίζεται σε τρία μέρη: 1. Το μεσαίο που καταλαμβάνει τον περισσότερο χώρο και περιέχει: Τον τίτλο της Ενότητας τη θεωρία της Ενότητας και τις Ερωτήσεις-Ασκήσεις Αξιολόγησης 2. Την αριστερή στήλη που περιέχει:

5 Το Navigation Block: όπου μπορείτε να δείτε τα μαθήματα που είστε γραμμένοι αν κάνετε κλικ στο «Τα μαθήματά μου» Συνδεδεμένοι χρήστες : όπου φαίνονται οι εκπαιδευόμενοι που είναι online εκείνη τη στιγμή και μπορείτε να στείλετε προσωπικό μήνυμα πατώντας στο σημείο που δείχνει το βέλος: Settings: Όπου στο Course administration μπορείτε να δείτε τους βαθμούς σας στη συγκεκριμένη Ενότητα Να επεξεργαστείτε το προφίλ σας. Συμμετέχοντες: Εκεί μπορείτε να δείτε όλους τους εγγεγραμμένους στη συγκεκριμένη Ενότητα. 3. Την δεξιά στήλη που περιέχει: Την εικόνα help desk όπου αν κάνετε κλικ θα μπείτε στο Forum συζήτησης για την επίλυση αποριών και για να συζητήσετε θέματα σχετικά με την ενότητα. Τεχνικά θέματα, θέματα χειρισμού και οτιδήποτε σας απασχολεί και θέλετε βοήθεια. Ο εκπαιδευτής και ο τεχνικός υποστήριξης θα παρακολουθούν τις συζητήσεις και θα δίνουν λύσεις άμεσα σε χρονικό διάστημα λιγότερο από 12 ώρες. Comments: Όπου μπορείτε να γράφετε σχόλια και ότι άλλο θέλετε τα οποία θα εμφανίζονται στο χώρο αυτό. Τα σχόλια είναι εμφανή σε όλους και μπορούν να γράψουν όλοι το δικό τους σχόλιο.

6 Αναλυτική περιγραφή κεντρικού τμήματος της Ενότητας Κάνουμε κλικ στον τίτλο της θεωρίας και οδηγούμαστε στην οθόνη όπου πατάμε το κουμπί «Είσοδος» Σε λίγα δευτερόλεπτα θα εμφανιστεί ένα νέο παράθυρο όπου περιέχεται η θεωρία της ενότητας. Μπορείτε να πλοηγηθείτε με τη βοήθεια των τίτλων των υποενοτήτων που φαίνονται στο αριστερό τμήμα του παραθύρου.

7 Ο χρόνος παραμονής στο παράθυρο αυτό καταγράφεται και λαμβάνεται υπόψη στην αξιολόγηση της συμμετοχής του εκπαιδευόμενου στο πρόγραμμα επιμόρφωσης. Το παράθυρο κλείνει από το σημείο που δείχνει το βέλος αλλά ο εκπαιδευόμενος μπορεί να επαναλάβει όσες φορές θέλει την είσοδο του στο τμήμα της θεωρίας. Αξιολόγηση της Ενότητας: Κάνουμε κλικ και μπαίνουμε στο χώρο που αξιολογείται ο εκπαιδευόμενος σχετικά με την ενότητα που παρακολούθησε. Πατάμε «Προσπάθεια κουίζ τώρα» και απαντάμε στις ερωτήσεις του τεστ. Στο τέλος του τεστ πατάμε «Υποβολή όλων και τέλος»

8 Και στην επιβεβαίωση «Υποβολή όλων και τέλος» Τότε θα εμφανιστούν τα αποτελέσματα και μπορούμε να βγούμε πατώντας «Τερματισμός ανασκόπησης» όπως δείχνει το βέλος: Τότε εμφανίζεται ο βαθμός και η δυνατότητα να ξαναπροσπαθήσετε το τεστ. Περιγραφή λειτουργίας του help desk: Κάνοντας κλικ πάνω στην παρακάτω εικόνα της δεξιάς στήλης:

9 Οδηγούμαστε στην οθόνη: όπου μπορούμε να κάνουμε «Προσθήκη νέου θέματος συζήτησης» και να οδηγηθούμε στην παρακάτω οθόνη: Μετά κάνουμε κλικ στο κουμπί που δείχνει το βέλος και μετά το «Συνέχεια». ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Οποιαδήποτε στιγμή επιθυμείτε να διακόψετε τη συμμετοχή σας στο μάθημα, μπορείτε να βγείτε από το περιβάλλον του μαθήματος πατώντας στην «Αρχή» όπως δείχνει το βέλος:

10 ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Για να βγείτε από το σύστημα τηλεκατάρτισης, πατήστε επάνω στο σύνδεσμο «αποσύνδεση» που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του περιβάλλοντος του συστήματος. Καλή Επιτυχία!!!