«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ»"

Transcript

1 1 «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ» Πηγή όλων των αγαθών είναι ο Θεός. Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου. Ο σοφός ακούων θέλει γίνει σοφότερος. Μακριά από την αγάπη του Θεού όλα τα κοσµικά αγαθά είναι µάταια και επιβλαβή. Μην υψηλοφρονείς για τις πολλές σου γνώσεις αλλά µε ταπείνωση να αναγνωρίζεις την αµάθειά σου µπροστά στην Πανσοφία του Θεού. Να ζεις άγνωστος µέσα στον κόσµο µε ταπεινή ιδέα για τον εαυτό σου και βαθιά συναίσθηση της αδυναµίας σου. Αξία στα µάτια του Θεού έχει η αγία ζωή, όχι οι πολλές γνώσεις και η επιστηµονική σοφία. Μεγάλος αληθινά είναι αυτός που εκτελεί πιστά το θέληµα του Θεού. Δεν πρέπει να πιστεύουµε αµέσως στις διάφορες διαδόσεις και να παρασυρόµαστε στην κακολογία.. Για να ωφεληθούµε από την µελέτη πρέπει να µελετάµε απλά και µε πίστη. Η αντίσταση στα πάθη χαρίζει την αληθινή ειρήνη της ψυχής. Θα ζεις µε ασφάλεια µεγάλη αν υπακούς ταπεινά και χαρούµενα τους ανωτέρους σου. Η αχαλίνωτη γλώσσα συχνά µας εκθέτει και ανακόπτει την πνευµατική µας πρόοδο. Η φλογερή αγάπη και ο αµείωτος ζήλος για το καλό θα µας χαρίσουν µεγάλες πνευµατικές νίκες. Η ψυχή που δοκιµάζεται γίνεται πιο θερµή και λαχταρά µε δύναµη το Χριστό. Ο πειρασµός σ αυτόν τον κόσµο είναι αναπόφευκτος. Δεν προσβάλλει ο πειρασµός όλους τους ανθρώπους µε τον ίδιο τρόπο. Όχι τους άλλους αλλά τον εαυτό σου να κρίνεις. Μάθε να υποτάσσεσαι ακολουθώντας το παράδειγµα του Χριστού. Πλούσιοι είναι οι καρποί και πολύς ο µισθός των έργων που γίνονται από ειρήνη. Είναι απαραίτητο να βαστάζουµε τα βάρη αλλήλων. Η υποµονή και η ανοχή χαρίζουν την ειρήνη. Το φωτεινό παράδειγµα των Αγίων, µας καθοδηγεί στη ζωή της αρετής. Ο καρδιογνώστης Κύριος πρέπει να µας βρίσκει καθηµερινά καλύτερους. Η επιτυχία µας εξαρτάται από την επιµέλεια τη σταθερότητα και το θερµό µας ζήλο, πάνω όµως απ όλα από τη χάρη του Θεού. Η άσκησή µας πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή. Μην ξεχνάµε το σκοπό µας. Συνεχής και άγρυπνη να είναι η παρακολούθηση του εαυτού µας. Οι πνευµατικές ασκήσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Υπάρχει πάντοτε καιρός για περισυλλογή. Εξασφαλίζει την ευτυχία αυτός που πάνω απ όλα φροντίζει για την σωτηρία της ψυχής του. Η προσευχή και η αυτοσυγκέντρωση εξασφαλίζουν την πνευµατική µας πρόοδο. Μη ζητάς τα απαγορευµένα, θα σε καταστρέψουν. Ζήτα τη µόνιµη χαρά του Χριστού και όχι την απατηλή των πραγµάτων του κόσµου. Ευτυχισµένος εκείνος που αποφεύγει κάθε τι που µολύνει και κάνει ένοχη τη συνείδησή του.

2 2 Για το αιώνιο µέλλον µας στον ουρανό αξίζει να υποστούµε κάθε δοκιµασία επίγεια. Όταν δεν είσαι κοντά στον Θεό, όσα αγαθά και αν διαθέτεις, θα σε συνοδεύει πάντα η δυστυχία. Τώρα πρέπει να προετοιµασθείς για το θάνατο. Την τελευταία σου στιγµή δεν θα σου δοθεί ο καιρός. Η σκέψη του θανάτου θα σε προφυλάξει από πολλές πτώσεις και θα σε γεµίσει ζήλο για τη χριστιανική ζωή. Ο Θεός τα βλέπει όλα. Ετοίµασε λοιπόν τον εαυτό σου για την ηµέρα της κρίσεως. Μην ξεγελάς τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει σωτηρία για τον αµετανόητο αµαρτωλό. Απέραντη χαρά και ανακούφιση περιµένει αυτόν που πεθαίνει δίκαιος. Αφάνταστα τα αγαθά της ουρανίου Βασιλείας. Προχώρα µε θάρρος το δρόµο του Χριστού. Η νίκη είναι δική σου αν πολεµήσεις γενναία µέχρι τέλους. Ευτυχισµένοι εκείνοι που µπορούν να ασχολούνται µόνο µε τα πνευµατικά. Δώσε όλη σου την αγάπη στο Χριστό. Ετοίµασε την κατοικία της ψυχής σου για να δεχθείς τον Θείο επισκέπτη. Ενώσου µε τον Χριστό για να νικήσεις τον κόσµο και να νοιώσεις τις άρρητες χαρές του ουρανού. Ταπεινώσου αν θέλεις να σε συνοδεύει πάντα ο Χριστός και να σου αποκαλύψει τα µυστήριά Του. Ο ειρηνικός άνθρωπος αξίζει περισσότερο από τον σοφό. Ο Θεός ευλογεί αυτούς που ζουν ειρηνικά κι ανέχονται τα ελαττώµατα των αδερφών τους. Η καθαρή και απλή καρδιά σε ανυψώνει µέχρι το θρόνο του Θεού και σου χαρίζει απέραντη χαρά. Πρόσεχε τα δικά σου αµαρτήµατα και όχι των αδερφών σου. Κρατήσου όχι από τον εαυτό σου αλλά από τη χάρη σου Θεού. Ευτυχία χωρίς ήσυχη συνείδηση δεν υπάρχει. Πολέµα τις κακές σου κλίσεις, δόξαζε το Θεό και θα αποκτήσεις ειρήνη και γαλήνη βαθιά. Ο Θεός διαβάζει τις καρδιές. Μες στη δική σου την καρδιά τι θα διαβάσει; Θεµελίωσε τη ζωή σου στο Χριστό. Ζήτα πάντα τη βοήθειά Του και δεν θα χάσεις. Θησαυρός πολυτιµότερος από τον Ιησού και την χάρη Του δεν υπάρχει. Ελευθέρωσε την καρδιά σου από τα πάθη και πρόσφερέ την στον Ιησού για να γίνεις πανίσχυρος. Η παρουσία του Χριστού σου κάνει εύκολο το δρόµο. Χρειάζεται υποµονή µεγάλη όταν ο Κύριος για να σε παιδαγωγήσει αποσύρει την χάρη Του. Μη ζητάς τη ψεύτικη παρηγοριά των ανθρώπων. Μόνο η παρηγοριά του Θεού θα σε ανακουφίσει. Όλοι οι άνθρωποι αντιµετωπίζουν πειρασµούς. Η δόξα όµως ανήκει στον νικητή. Ο Θεός δίδει πλούσια χάρη στον ταπεινό άνθρωπο. Ότι καλό έχεις από τον Θεό προέρχεται. Να τον ευγνωµονείς λοιπόν µε όλη σου την ψυχή. Η χάρις του Θεού µένει µονίµως σ αυτόν που προσεύχεται θερµά και στη ζωή του έχει σαν βάση την ταπείνωση. Ο αληθινός φίλος του Ιησού, ότι και αν κάνει το θεωρεί µικρό και ασήµαντο. Ο δρόµος του Σταυρού, όσο κι αν φαίνεται σκληρός είναι ο δρόµος της χαράς και της σωτηρίας. Η χάρις του Χριστού µας δίνει τη δύναµη να υποφέρουµε και να νικάµε.

3 3 Αυτός που έµαθε να υποφέρει για τον Ιησού θα κερδίσει τον ουρανό. Εκείνος που έχει στρέψει όλη την προσοχή του στο Θεό, είναι ευτυχισµένος. Απαρνήσου τα πρόσκαιρα για να ακούσεις τη φωνή του Χριστού. Να ζητάς µε λαχτάρα να µιλήσει µέσα στην καρδιά σου ο Ιησούς. Ο Κύριος τηρεί τις υποσχέσεις Του. Είναι ντροπή στο χριστιανό να µην ακούει την φωνή Του. Ο Θεός θέλει να πορευώµεθα ενώπιόν Του µε ταπεινοφροσύνη και αλήθεια. Μην ξεχνάς τις αµαρτίες σου. Τίποτα δεν έχεις για να καυχάσαι. Η καρδιά σου να δοξάζει το Θεό και να ζητά τη βοήθειά Του. Δεν υπάρχει δύναµη µεγαλύτερη από την αγάπη. Η ισχυρή αγάπη νικά όλες τις δυσκολίες. Η σοφή αγάπη εκτιµά πάνω από όλα το Θεό. Πολέµα συνεχώς. Μη σε ταράζουν οι φαντασίες. Πρόσεχε. Ο εχθρός εκµεταλλεύεται και την παραµικρή κακή σου επιθυµία.. Έπεσες; Μη χάνεις το θάρρος σου. Το να πέσεις είναι ανθρώπινο. Το να παραµένεις είναι του Σατανά. Για να µένει στην καρδιά σου η χάρις µόνιµα και σταθερά, δεν πρέπει να υπερηφανεύεσαι γι αυτήν. Ο Θεός µόνο µπορεί να σε ανυψώσει και να σου δώσει σοφία αληθινή. Η χάρις του Θεού θα σε κάνει δυνατό και ενάρετο. Είναι µεγάλη δωρεά κι ευεργεσία να µας υπολογίζει ο Θεός παιδιά Του. Η λατρεία του Θεού είναι τιµή και δόξα για µας τους ίδιους. Τις επιθυµίες και το ζήλο σου να τον µετράς πάντα µε το µέτρο της αιωνιότητας. Ειρηνικά να υποφέρεις τους πειρασµούς και ο Κύριος θα σε ανταµείψει. Με όπλο σου την προσευχή και τα καλά έργα, πολέµα τους πειρασµούς και θα αποκτήσεις την ατέλειωτη χαρά. Όλα τα ανθρώπινα µέσα και όλες οι γνώσεις είναι µάταιες αν δεν είναι µαζί µας ο Κύριος. Ο κόσµος µε τα πρόσκαιρα αγαθά του αντί παρηγοριά χαρίζει λύπη. Να σκεπτόµαστε τα παθήµατα του Ιησού και να σηκώνουµε µε υποµονή το φορτίο µας. Η ανθρώπινη ψυχή µόνο στο Θεό αναπαύεται και χαίρει. Ο άνθρωπος πρέπει να φλέγεται από τον πόθο της δοξολογίας του Θεού. Δεν έχουν σηµασία τα πολλά ή τα λίγα χαρίσµατα. Πάνω από όλα βρίσκεται η ταπείνωσης. Η περιέργεια αφαιρεί την ειρήνη. Η ειρήνη ανήκει στους ταπεινούς και τους πράους. Η ειρήνη της καρδιάς επιτυγχάνεται µε την ολοκληρωτική αφοσίωση στο θέληµα του Θεού. Η ελευθερία της ψυχής αποκτάται µε την ταπεινή προσευχή και την επιµελή µελέτη. Η φιλαυτία µας εµποδίζει να αποκτήσουµε µεγάλες αρετές. Όταν η καρδιά σου είναι προσηλωµένη στο Θεό, δεν θα σε ενοχλούν οι άδικες κρίσεις. Οι στενοχώριες και οι θλίψεις ωφελούν τον πιστό. Ο Θεός τηρεί πάντοτε τις υποσχέσεις Του. Δεν πρέπει λοιπόν να αγωνιούµε και να ταραζόµαστε. Όλα ανήκουν στο Θεό. Ότι επιτρέπει Εκείνος είναι για το καλό και την αιώνια δόξα µας. Κόψε τους δεσµούς µε τα κτίσµατα για να χαρείς την παρουσία του Κτίστου. Μόνο η θεία χάρις µας ελευθερώνει από το επίγειο βάρος. Να είσαι αυστηρός προς τον εαυτό σου και να προσέχεις περισσότερο τα πνευµατικά χαρίσµατα των άλλων. Με βλέµµα καθαρό, κοίταζε διαρκώς το Θεό και θα νικήσεις. Όταν έχεις καθαρή συνείδηση µη σε τροµάζουν οι ανθρώπινες κρίσεις.

4 4 Άφησε τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού και µην µεριµνάς καθόλου. Πρόσεχε πολύ την πνευµατική σου ελευθερία. Το βλέµµα σου να είναι καρφωµένο στην αιωνιότητα. Να θέτεις τις επιθυµίες σου κάτω από το χέρι του Θεού. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να καυχάται, γιατί τίποτε καλό δεν έχει από τον εαυτό του. Να υποφέρεις µε καρτερία την περιφρόνηση. Ο Θεός είναι το σταθερό άσυλο των ανθρώπων. Αναγνώριζε τη µηδαµινότητά σου για να έχεις πάντα τη χάρη του Θεού. Η αληθινή σοφία προέρχεται από το Θεό. Εκείνος που έγινε σοφός κατά Θεό, λατρεύει το Θεό µε ζήλο. Όσο περισσότερο αγαπάς το Θεό, τόσο περισσότερο θα κατανοείς την διδασκαλία Του. Αν ελπίζεις στους ανθρώπους, θα απατηθείς σκληρά. Ο Κύριος µας προστατεύει απ τους υποκριτές όταν εµείς είµαστε ειλικρινείς και φιλαλήθεις. Τα λόγια των ανθρώπων είναι ανίκανα να βλάψουν τον άνθρωπο του Θεού. Ο καρδιογνώστης Κύριος, βλέπει ποιος είναι πράγµατι δίκαιος. Να δέχεσαι µ ευγνωµοσύνη και τα χαρίσµατα και τις δοκιµασίες. Ο µόχθος για το καλό, θα σου χαρίσει την εσωτερική ειρήνη. Μόνο η αγαθότητα του Θεού µας δικαιώνει. Διώξε ότι εµποδίζει τον ερχοµό της χάριτος. Όταν η καρδιά σου είναι καθαρή, δεν σε φοβίζει ούτε ο θάνατος. Μόνο η χάρη του Θεού νικά τη σάρκα. Βάδιζε χαρούµενα το δρόµο του Κυρίου. Στον αγώνα ο Θεός θα είναι πλάι σου έτοιµος να σε βοηθήσει. Μπροστά στις αποφάσεις του Θεού σκύψε ταπεινά το κεφάλι. Η βασιλεία των ουρανών ανήκει στους ταπεινούς. Η απέραντη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο φανερώνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.Η Θεία Κοινωνία είναι πηγή απείρων αγαθών. Η πιστή ψυχή πρέπει να λαχταρά έντονα να ενωθεί µε τον Ιησού στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η χάρις του Θεού και η ευλογία έρχονται στους ταπεινούς που απαρνιούνται τον εαυτό τους. Όταν δεν συναντάς δυσκολίες και εµπόδια, παριστάνεις τον γενναίο και δίνεις µάλιστα και στους άλλους συµβουλές και ξέρεις να τους ενισχύεις µε τα λόγια. Όταν όµως η δοκιµασία χτυπήσει τη δική σου την πόρτα τότε τα χάνεις και η δύναµή σου σε εγκαταλείπει. Δεν σκέφτεσαι την ώρα εκείνη ότι η δοκιµασία που σου στέλνει ο Θεός είναι µια σπουδαία ευκαιρία να πετύχεις την σωτηρία σου. Ο Σατανάς δεν δοκιµάζει τους άπιστους ή τους αµαρτωλούς. Αυτοί είναι πλέον δικοί του. Τους πιστούς βασανίζει για να τους κάνει να πέσουν. Ο καρδιογνώστης Κύριος πρέπει να µας βρίσκει καθηµερινά καλύτερους. Η επιτυχία µας εξαρτάται από την επιµέλεια τη σταθερότητα και το θερµό µας ζήλο, πάνω όµως απ όλα από τη χάρη του Θεού. Ζήτα τη µόνιµη χαρά του Χριστού και όχι την απατηλή των πραγµάτων του κόσµου. Όταν δεν είσαι κοντά στον Θεό, όσα αγαθά και αν διαθέτεις, θα σε συνοδεύει πάντα η δυστυχία. Ο Θεός τα βλέπει όλα. Ετοίµασε λοιπόν τον εαυτό σου για την ηµέρα της κρίσεως. Μην ξεγελάς τον εαυτό σου. Δεν υπάρχει σωτηρία για τον αµετανόητο αµαρτωλό. Προχώρα µε θάρρος το δρόµο του Χριστού. Η νίκη είναι δική σου αν πολεµήσεις γενναία µέχρι τέλους. Δώσε όλη σου την αγάπη στο Χριστό.

5 5 Ετοίµασε την κατοικία της ψυχής σου για να δεχθείς τον Θείο επισκέπτη. Ενώσου µε τον Χριστό για να νικήσεις τον κόσµο και να νοιώσεις τις άρρητες χαρές του ουρανού. Ταπεινώσου αν θέλεις να σε συνοδεύει πάντα ο Χριστός και να σου αποκαλύψει τα µυστήριά Του. Πρόσεχε τα δικά σου αµαρτήµατα και όχι των αδερφών σου. Κρατήσου όχι από τον εαυτό σου αλλά από τη χάρη του Θεού. Πολέµα τις κακές σου κλίσεις, δόξαζε το Θεό και θα αποκτήσεις ειρήνη και γαλήνη Ο Θεός διαβάζει τις καρδιές. Μες στη δική σου την καρδιά τι θα διαβάσει; Θεµελίωσε τη ζωή σου στο Χριστό. Ζήτα πάντα τη βοήθειά Του και δεν θα χάσεις. Η παρουσία του Χριστού σου κάνει εύκολο το δρόµο. Θησαυρός πολυτιµότερος από τον Ιησού και την χάρη Του δεν υπάρχει. Ελευθέρωσε την καρδιά σου από τα πάθη και πρόσφερέ την στον Ιησού. Χρειάζεται υποµονή µεγάλη όταν ο Κύριος για να σε παιδαγωγήσει αποσύρει την χάρη Του. Ο Θεός δίδει πλούσια χάρη στον ταπεινό άνθρωπο. Ότι καλό έχεις από τον Θεό προέρχεται. Να τον ευγνωµονείς λοιπόν. Η χάρις του Θεού µένει µονίµως σ αυτόν που προσεύχεται θερµά και στη ζωή του έχει σαν βάση την ταπείνωση. Ο αληθινός φίλος του Ιησού, ότι και αν κάνει το θεωρεί µικρό και ασήµαντο. Η χάρις του Χριστού µας δίνει τη δύναµη να υποφέρουµε και να νικάµε. Αυτός που έµαθε να υποφέρει για τον Ιησού θα κερδίσει τον ουρανό. Εκείνος που έχει στρέψει όλη την προσοχή του στο Θεό, είναι ευτυχισµένος. Απαρνήσου τα πρόσκαιρα για να ακούσεις τη φωνή του Χριστού. Να ζητάς µε λαχτάρα να µιλήσει µέσα στην καρδιά σου ο Ιησούς. Ο Θεός θέλει να πορευώµεθα ενώπιόν Του µε ταπεινοφροσύνη και αλήθεια. Μην ξεχνάς τις αµαρτίες σου. Τίποτα δεν έχεις για να καυχάσαι. Η καρδιά σου να δοξάζει το Θεό και να ζητά τη βοήθειά Του. Ο Θεός µόνο µπορεί να σε ανυψώσει και να σου δώσει σοφία αληθινή. Η χάρις του Θεού θα σε κάνει δυνατό και ενάρετο. Είναι µεγάλη δωρεά κι ευεργεσία να µας υπολογίζει ο Θεός παιδιά Του. Η λατρεία του Θεού είναι τιµή και δόξα για µας τους ίδιους. Όλα τα ανθρώπινα µέσα και όλες οι γνώσεις είναι µάταιες αν δεν είναι µαζί µας ο Κύριος. Η ειρήνη της καρδιάς επιτυγχάνεται µε την ολοκληρωτική αφοσίωση στο θέληµα του Θεού. Όλα τα πρόσκαιρα πάθη, πρέπει να τα υποφέρουµε µε υποµονή, κατά το παράδειγµα του Ιησού. Να σκεπτόµαστε τα παθήµατα του Ιησού και να σηκώνουµε µε υποµονή το φορτίο µας. Χωρίς τη χάρη του Θεού, ο άνθρωπος είναι πολύ αδύνατος. Η ζωή αυτή είναι γεµάτη πίκρες, κινδύνους και µόχθους πολλούς. Η ανθρώπινη ψυχή µόνο στο Θεό αναπαύεται και χαίρει. Ο άνθρωπος πρέπει να φλέγεται από τον πόθο της δοξολογίας του Θεού. Όταν η καρδιά σου είναι προσηλωµένη στο Θεό, δεν θα σε ενοχλούν οι άδικες κρίσεις. Στις δύσκολες στιγµές ζήτα αµέσως τη θεία βοήθεια.. Ο Θεός είναι πάντοτε πρόθυµος να σε ενισχύσει. Ο Θεός τηρεί πάντοτε τις υποσχέσεις Του. Όλα ανήκουν στο Θεό. Ότι επιτρέπει Εκείνος είναι για το καλό και την αιώνια δόξα. Φρόντισε να µορφώσεις την καρδιά σου σύµφωνα µε το θέληµα του Θεού Άφησε τον εαυτό σου στα χέρια του Θεού και µην µεριµνάς καθόλου. Ο Θεός είναι το σταθερό άσυλο των ανθρώπων. Η αληθινή σοφία προέρχεται από το Θεό. Εκείνος που έγινε σοφός κατά Θεό, λατρεύει το Θεό µε ζήλο. Μόνο η αγαθότητα του Θεού µας δικαιώνει. Ο κόσµος µε τα πρόσκαιρα αγαθά του αντί παρηγοριά χαρίζει λύπη. Οι στενοχώριες και οι θλίψεις ωφελούν τον πιστό. Να ζεις άγνωστος µέσα στον κόσµο µε ταπεινή ιδέα για τον εαυτό σου και βαθιά συναίσθηση της αδυναµίας σου. Δεν προσβάλλει ο πειρασµός όλους τους ανθρώπους µε τον ίδιο τρόπο. Με την περισυλλογή και τον σκληρό αγώνα κατά του εαυτού µας, θα κατακτήσουµε τα ύψη της αρετής. Η φλογερή αγάπη και ο αµείωτος ζήλος για το καλό θα µας χαρίσουν µεγάλες πνευµατικές νίκες. Ο δρόµος του Σταυρού, όσο κι αν φαίνεται σκληρός είναι ο δρόµος της χαράς και της σωτηρίας.

6 6 Είναι αδύνατο να αποφύγεις το Σταυρό. Κράτα τον λοιπόν µε προθυµία και υποµονή και ο µισθός σου θα είναι πολύς. Η ψυχή που δοκιµάζεται γίνεται πιο θερµή και λαχταρά µε δύναµη το Χριστό. Ο πειρασµός σ αυτόν τον κόσµο είναι αναπόφευκτος. Θα ζεις µε ασφάλεια µεγάλη αν υπακούς ταπεινά και χαρούµενα τους ανωτέρους. Πρόσεξε σε ποιον θα εµπιστευθείς την πορεία της ψυχής σου. Πλούσιοι είναι οι καρποί και πολύς ο µισθός των έργων που γίνονται από ειρήνη. Είναι απαραίτητο να βαστάζουµε τα βάρη αλλήλων. Η υποµονή και η ανοχή χαρίζουν την ειρήνη. Η άσκησή µας πρέπει να είναι συνεχής και σταθερή. Μην ξεχνάµε το σκοπό µας. Συνεχής και άγρυπνη να είναι η παρακολούθηση του εαυτού µας. Οι πνευµατικές ασκήσεις χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Για να ωφεληθούµε από την µελέτη πρέπει να µελετάµε απλά και µε πίστη. Η αντίσταση στα πάθη χαρίζει την αληθινή ειρήνη της ψυχής. Υπάρχει πάντοτε καιρός για περισυλλογή και µετάνοια. Εξασφαλίζει την ευτυχία αυτός που πάνω απ όλα φροντίζει για την σωτηρία της ψυχής του. Η προσευχή και η αυτοσυγκέντρωση εξασφαλίζουν την πνευµατική µας πρόοδο. Να παρακολουθείς άγρυπνος την πορεία σου και να καταστέλλεις αµέσως τις επαναστάσεις της σάρκας. Ευτυχισµένος εκείνος που αποφεύγει κάθε τι που µολύνει και κάνει ένοχη τη συνείδησή του. Για το αιώνιο µέλλον µας στον ουρανό αξίζει να υποστούµε κάθε δοκιµασία. Θα σε ωφελήσει η µακροχρόνια ζωή όταν µάθεις να την εκµεταλλεύεσαι, ώστε να είσαι πάντα έτοιµος για την αιφνίδια ώρα του θανάτου. Τώρα πρέπει να προετοιµασθείς για το θάνατο. Την τελευταία σου στιγµή δεν θα σου δοθεί ο καιρός. Η σκέψη του θανάτου θα σε προφυλάξει από πολλές πτώσεις και θα σε γεµίσει ζήλο για τη χριστιανική ζωή. Απέραντη χαρά και ανακούφιση περιµένει αυτόν που πεθαίνει δίκαιος. Αφάνταστα τα αγαθά της ουρανίου Βασιλείας. Αυτοί που είναι γνωστοί στον κόσµο ως θρησκευτικοί πρέπει να είναι πάντοτε υποδειγµατικοί. Δεν υπάρχει λυπηρότερο φαινόµενο από τους άτακτους και ασυνεπείς χριστιανούς. Ευτυχισµένοι εκείνοι που µπορούν να ασχολούνται µόνο µε τα πνευµατικά. Ο ειρηνικός άνθρωπος αξίζει περισσότερο από τον σοφό. Η καθαρή και απλή καρδιά σε ανυψώνει µέχρι το θρόνο του Θεού και σου χαρίζει απέραντη χαρά. Ευτυχία χωρίς ήσυχη συνείδηση δεν υπάρχει. Όλοι οι άνθρωποι αντιµετωπίζουν πειρασµούς. Η δόξα όµως ανήκει στο νικητή. Πρόσεχε. Ο εχθρός εκµεταλλεύεται και την παραµικρή κακή σου επιθυµία.. Για να µένει στην καρδιά σου η χάρις µόνιµα και σταθερά, δεν πρέπει να υπερηφανεύεσαι γι αυτήν ποτέ. Τις επιθυµίες και το ζήλο σου να τον µετράς πάντα µε το µέτρο της αιωνιότητας. Ειρηνικά να υποφέρεις τους πειρασµούς και ο Κύριος θα σε ανταµείψει. Με όπλο σου την προσευχή και τα καλά έργα, πολέµα τους πειρασµούς. Η ελευθερία της ψυχής αποκτάται µε την ταπεινή προσευχή και την επιµελή µελέτη. Η φιλαυτία µας εµποδίζει να αποκτήσουµε µεγάλες αρετές. Κόψε τους δεσµούς µε τα κτίσµατα για να χαρείς την παρουσία του Κτίσου. Μόνο η θεία χάρις µας ελευθερώνει από το επίγειο βάρος. Η αυταπάρνηση είναι το στερεότερο θεµέλιο της ζωής. Με βλέµµα καθαρό, κοίταζε διαρκώς το Θεό και θα νικήσεις. Με αποφασιστικότητα κράτα τα όπλα του Πνεύµατος. Όταν έχεις καθαρή συνείδηση µη σε τροµάζουν οι ανθρώπινες κρίσεις. Πρόσεχε πολύ την πνευµατική σου ελευθερία. Να θέτεις τις επιθυµίες σου κάτω από το χέρι του Θεού. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να καυχάται, γιατί τίποτε καλό δεν έχει από τον εαυτό του. Αναγνώριζε τη µηδαµινότητά σου για να έχεις πάντα τη χάρη του Θεού. Ο Κύριος µας προστατεύει απ τους υποκριτές όταν εµείς είµαστε ειλικρινείς. Τα λόγια των ανθρώπων είναι ανίκανα να βλάψουν τον άνθρωπο του Θεού. Ο καρδιογνώστης Κύριος, βλέπει ποιος είναι πράγµατι δίκαιος. Να δέχεσαι µ ευγνωµοσύνη και τα χαρίσµατα και τις δοκιµασίες.

7 7 Για να σωθείς και να απολαύσεις τα αγαθά της ουρανίου βασιλείας πρέπει να απαρνηθείς τον εαυτό σου και να υποτάσσεσαι ταπεινά. Ο µόχθος για το καλό, θα σου χαρίσει την εσωτερική ειρήνη. Διώξε ότι εµποδίζει τον ερχοµό της χάριτος. Όταν η καρδιά σου είναι καθαρή, δεν σε φοβίζει ούτε ο θάνατος. Μόνο η χάρη του Θεού νικά τη σάρκα. Βάδιζε χαρούµενα το δρόµο του Κυρίου. Στον αγώνα ο Θεός θα είναι πλάι σου έτοιµος να σε βοηθήσει. Μπροστά στις αποφάσεις του Θεού σκύψε ταπεινά το κεφάλι. Η χάρις του Θεού και η ευλογία έρχονται στους ταπεινούς. Όταν δεν συναντάς δυσκολίες και εµπόδια, παριστάνεις τον γενναίο και δίνεις µάλιστα και στους άλλους συµβουλές και ξέρεις να τους ενισχύεις µε τα λόγια. Όταν όµως η δοκιµασία χτυπήσει τη δική σου την πόρτα τότε τα χάνεις και η δύναµή σου σε εγκαταλείπει. Δεν σκέφτεσαι την ώρα εκείνη ότι η δοκιµασία που σου στέλνει ο Θεός είναι µια σπουδαία ευκαιρία να πετύχεις την σωτηρία σου. Ο Σατανάς δεν δοκιµάζει τους άπιστους ή τους αµαρτωλούς. Αυτοί είναι πλέον δικοί του. Τους πιστούς βασανίζει για να τους κάνει να πέσουν. Έπεσες; Μη χάνεις το θάρρος σου. Σήκω αµέσως. Δεν πρέπει να πιστεύουµε αµέσως στις διάφορες διαδόσεις και να παρασυρόµαστε στην κακολογία.. Η αχαλίνωτη γλώσσα συχνά µας εκθέτει και ανακόπτει την πνευµατική µας πρόοδο. Όχι τους άλλους αλλά τον εαυτό σου να κρίνεις. Αν ελευθερωθείς από την περιέργεια για την ζωή των άλλων και στρέψεις όλη σου την προσοχή στη νέκρωση των παθών, η ψυχή σου θα γεµίσει ειρήνη. Ο Θεός ευλογεί εκείνους που ζουν ειρηνικά και ανέχονται τα ελαττώµατα των αδερφών τους. Να είσαι αυστηρός προς τον εαυτό σου και να προσέχεις περισσότερο τα πνευµατικά χαρίσµατα των άλλων. Η βασιλεία των ουρανών ανήκει στους ταπεινούς. Να σκέφτεσαι και να µελετάς µε ταπείνωση και πίστη το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Δεν υπάρχει δύναµη µεγαλύτερη από την αγάπη. Η ισχυρή αγάπη νικά όλες τις δυσκολίες. Η σοφή αγάπη εκτιµά πάνω από όλα το Θεό. Ο κόσµος µε τα πρόσκαιρα αγαθά του αντί παρηγοριά χαρίζει λύπη. Η ειρήνη ανήκει στους ταπεινούς και τους πράους. Δεν έχουν σηµασία τα πολλά ή τα λίγα χαρίσµατα. Πάνω από όλα βρίσκεται η ταπείνωσης. Όσο περισσότερο αγαπάς το Θεό, τόσο περισσότερο θα κατανοείς την διδασκαλία Του. Η απέραντη αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο φανερώνεται στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Η Θεία Κοινωνία είναι πηγή απείρων αγαθών. Η πιστή ψυχή πρέπει να λαχταρά έντονα να ενωθεί µε τον Ιησού στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Ευδόκησε Κύριε να γνωρίσω ότι πρέπει να γνωρίζω και να αγαπήσω ότι πρέπει να αγαπώ, να ευαρεστούµαι σ ότι Εσένα ευαρεστεί, να θέλω ότι θέλεις και να αποστρέφοµαι ότι αποστρέφεσαι Εσύ. Μην επιτρέψεις να βλέπω τα πράγµατα µε το ατελές ανθρώπινο µάτι µου ούτε σαν ανόητος και µωρός, αλλά χάρισέ µου την ορθή κρίση για όλα τα ορατά και τα αόρατα και να ζητώ πάντοτε ότι

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι.

Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Λίγα λόγια για την προσευχή με το κομποσχοίνι. Το κομποσχοίνι είναι φτιαγμένο για να κάνουμε προσευχή. Δεν είναι διακοσμητικό, ούτε κάτι μαγικό. Είναι όπλο ιερό, μας υπενθυμίζει την προσευχή την οποία

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους 2012-2013 Συνάντηση 1 Σαββατοκύριακο 13 και 14.10.2012 Η αποστολή των δώδεκα μαθητών στον κόσμο (Ματθ. 10, 1-31) τι σημαίνει αληθινός χριστιανός- ποια είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38)

Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΤΥΦΛΟΥ (Ιω. 9, 1-38) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (Διασκευή ομιλίας στον Γυμνότοπο την 1/6/2003) 1. Το δράμα του σκοταδιού Σήμερα το Ευαγγέλιο μας μίλησε για έναν «τυφλό εκ

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού

ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΚΟΙΝΟ 1 Η αποκατάσταση των πάντων διά του Ιησού Χριστού 72. Το προοίμιο που ακολουθεί χρησιμοποιείται στις Λειτουργίες που είτε δεν Θεέ παντοδύναμε και αιώνιε, Δι αυτού ευδόκησες να αποκαταστήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο φόβος βοηθός σωτηρίας (περίληψη του ομώνυμου βιβλίου του Ι.Αυγερινού)

Ο φόβος βοηθός σωτηρίας (περίληψη του ομώνυμου βιβλίου του Ι.Αυγερινού) 1 Από που προήλθε ο φόβος Αρχικά ο Θεός δημιούργησε τον πνευματικό (άγγελοι) και ορατό (σύμπαν) κόσμο από το μηδέν, τέλειο από κάθε πλευρά για την υποδοχή του ανθρώπου. Έπειτα έφτιαξε τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου»

Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» 25/03/2019 Μητρ. Καλαβρύτων: «Οι δοκιμασίες είναι «επισκέψεις» του Κυρίου» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Με τη συμμετοχή εκατοντάδων ευσεβών πιστών τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Κυριακή 12 Μαΐου 2019. 8 Κυριακή 12 Μαΐου 2019. Κυριακή τῶν μυροφόρων Μρκ. 15, 43 16, 8. Οἱ μεγάλες ἀποφάσεις, τά μεγάλα ἐμπόδια, οἱ μεγάλες νίκες. Αὐτός θά μποροῦσε νά εἶναι ἕνας καλός τίτλος γιά τή σημερινή Κυριακή. Ἡ Ἐκκλησία

Διαβάστε περισσότερα

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Διαβάστε περισσότερα

Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας

Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας Το θέλημα του Θεού και η ζωή μας Αγ. Σιλουανός ο Αθωνίτης «Πόσο φανερό είναι για μένα πως ο Κύριος μας κατευθύνει. Χωρίς Αυτόν δεν μπορούμε ούτε να σκεφθούμε το αγαθό». ~ Όταν η χάρη είναι μαζί μας, είμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Α. Στις Ακολουθίες Περιόδου

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ. Α. Στις Ακολουθίες Περιόδου ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ Τις παρακάτω ευχές ο λειτουργός δύναται, ελεύθερα, να τις χρησιμοποιήσει στο τέλος της θείας Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

2 Μαρτίου Η Δύναμη της Αγάπης. Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή. Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια

2 Μαρτίου Η Δύναμη της Αγάπης. Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή. Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια 2 Μαρτίου 2018 Η Δύναμη της Αγάπης Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή Μίνα Μπουλέκου, Συγγραφέας-Ποιήτρια Η αγάπη είναι μια λέξη τόσο απλή και τόσο μεγαλειώδης. Αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της εξελικτικής

Διαβάστε περισσότερα

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016

Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 1 Πανήγυρη Αγίου Γεωργίου 2016 Αγαπητοί μου Αδελφοί, λίγες ημέρες μετά από τη λαμπρή πανήγυρη της Ανάστασης του Κυρίου, πλημμυρισμένοι από πνευματική χαρά εορτάζουμε σήμερα τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα. σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος: Να λες στη γυναίκα σου ότι την αγαπάς και να της το δείχνεις. Επιμέλεια: Βασιλική Σωτηριάδη Θεού πλάσμα είναι η γυναίκα. Με την αποστροφή σου δεν προσβάλλεις εκείνην, αλλά

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑ 11 Ο Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, 3, 4 και 5, επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις αντίστοιχες φράσεις α, β,

Διαβάστε περισσότερα

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει

πανέτοιμος για να έλθει είναι πολύ πρόθυμος και έτοιμος κάθε στιγμή με ευχαρίστηση, με χαρά, με καλή διάθεση, να έλθει να επισκιάσει και να βοηθήσει Κύριε των Δυνάμεων «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Πώς ο Κύριος θα είναι μαζί μας. Ο Χριστός είναι δύναμη. «Κύριε των δυνάμεων μεθ ημών γενού». Άραγε τί θέλουν να πουν αυτά τα λόγια; Κάτι καλό όμως

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14

Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος. Διδ. Εν. 14 Ο Τριαδικός Θεός: οι γιορτές της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος Διδ. Εν. 14 Σαράντα ημέρες μετά το Πάσχα η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς Με την Ανάληψη, επισφραγίζεται

Διαβάστε περισσότερα

β. έχει κατοχυρωμένο το απόρρητο και από την Εκκλησία και από την Πολιτεία

β. έχει κατοχυρωμένο το απόρρητο και από την Εκκλησία και από την Πολιτεία ΜΑΘΗΜΑ 24 Ο ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ Να συμπληρώσετε την παρακάτω πρόταση επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις φράσεις α, β, γ, δ. Να τεκμηριώσετε με συντομία

Διαβάστε περισσότερα

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo!

1) Μες τους κάμπους τ αγγελούδια ύμνους ουράνιους σκορπούν κι από τα γλυκά τραγούδια όλα τριγύρω αχολογούν. Gloria in excelsis Deo! Σε παρακαλούμε, Κύριε, χάρη στη μεσιτεία της Αειπαρθένου Θεοτόκου Μαρίας και του Αγίου Ιωσήφ, να διατηρείς σταθερά τις οικογένειές μας στην αγάπη και στην ειρήνη σου. Από αγνή Παρθένο, μια νύχτα μυστική

Διαβάστε περισσότερα

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις του

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Σελ. Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ;

Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Σελ. Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ; Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Σελ. Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00118 ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ; 80 2.00 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00111 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, 1ο βιβλίο 160 4.00 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00112 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη

Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη Πρόλογος Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Τοις εντευξομένοις 11 Σύντομη Εισαγωγή στον Ψαλτήρα 15 Η Ένταξη των Ψαλμικών Αναγνωσμάτων στη Λατρεία της Εκκλησίας 23 Βραχυγραφίες 29 ΚΑΘΙΣΜΑ A' [Ψαλμοί

Διαβάστε περισσότερα

Τα πολύτιμα πετράδια του θεϊκού Μου στέμματος

Τα πολύτιμα πετράδια του θεϊκού Μου στέμματος Τα πολύτιμα πετράδια του θεϊκού Μου στέμματος Πρόλογος Αυτά φωνάζει και λέει συνέχεια ο μοναδικός πραγματικός Πατέρας όλου του κόσμου, ο ουράνιος Θεός μας. Λέει σ όλο τον κόσμο, σε όλα τα παιδιά Του: «Αφήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ. Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ Απόσπασμα από το βιβλίο Ενδυναμώνοντας την Ψυχή Μέσω του Διαλογισμού από τον Ρατζίντερ Σινγκ Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτήν τη γη.

Διαβάστε περισσότερα

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1

Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 Θρησκευτικά Α Λυκείου GI_A_THI_0_8712 Απαντήσεις των θεμάτων ΘΕΜΑ Α1 α) Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν).

Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν). ΜΑΘΗΜΑ 25 Ο ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΓΑΜΟΥ Αντιστοιχήστε ένα γράμμα της πρώτης στήλης με έναν αριθμό της δεύτερης στήλης (στη δεύτερη στήλη δύο επιλογές περισσεύουν). ΣΤΗΛΗ Α ΣΤΗΛΗ Β α. «Κατ οίκον εκκλησία» 1.

Διαβάστε περισσότερα

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού

Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού 4 Ιουνίου 2019 Μαρτυρίες για τη προσωπικότητα του Γέροντα Αιμιλιανού Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Δεν είναι όμως οι δικές μας μαρτυρίες αλλά

Διαβάστε περισσότερα

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού)

Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) 1 Ιουνίου 2019 Ποιος φταίει; (Κυριακή του Τυφλού) Θρησκεία / Ιερός Άμβων Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς «Και τον ρώτησαν οι μαθητές του: Διδάσκαλε, ποιος αμάρτησε, αυτός ή οι γονείς του, για να γεννηθεί τυφλός;»

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ» - Κορυδαλλών 10 Κάντζα Αττικής 153 51 Phone: 210 6658 551 - Email: fotodotes@yahoo.gr ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΘΕΙΟΣ ΕΡΩΤΑΣ Συγγραφέας: Παπαδημητρακόπουλος Κωνσταντίνος Κωδικός προϊόντος: 00403

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματικές εμπειρικές συμβουλές γύρω από τους πειρασμούς και τις θλίψεις

Πνευματικές εμπειρικές συμβουλές γύρω από τους πειρασμούς και τις θλίψεις Πνευματικές εμπειρικές συμβουλές γύρω από τους πειρασμούς και τις θλίψεις Του Αγίου Ισαάκ του Σύρου * Όπως πλησιάζουν τα βλέφαρα το ένα το άλλο, έτσι και οι πειρασμοί είναι κοντά στους ανθρώπους. Και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ

ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Dies Domini ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΔΕΛΤΙΟ της Ποιμαντικής Ενότητας της Καθολικής Μητροπόλεως Νάξου Αρ. 30 5-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ & ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΣ Προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι

Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι 25 Ιουλίου 2018 Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι Θρησκεία / Καινή Διαθήκη Πρωτοπρεσβύτερος π. Παντελεήμων Κρούσκος, Θεολόγος Οι μακαρισμοί, τμήμα της επί του όρους ομιλίας αποτελούν, κατά την ευαγγελική

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 19 Μαΐου 2019.

Κυριακή 19 Μαΐου 2019. 14 Κυριακή 19 Μαΐου 2019. Κυριακή τοῦ παραλύτου Ἰω. 5, 1 15. «... μετὰ ταῦτα εὑρίσκει αὐτὸν ὁ Ἰησοῦς ἐν τῷ ἱερῷ καὶ εἶπεν αὐτῷ ἴδε ὑγιὴς γέγονας μηκέτι ἁμάρτανε, ἵνα μὴ χεῖρόν σοί τι γένηται» (Ἰω. 5, 14).

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 11. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ 36. ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ E34ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 12. ΔΟΓΜΑ ΚΑΙ ΖΩΗ 37. Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ 13. ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΞΙΕΣ 38. ΣΩΤΗΡΑΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΣ 14. ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΥ 39. Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ 15. Η

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ; 2.00

Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ; 2.00 Κατηγορία Κωδ. Βιβλίου Τίτλος βιβλίου Τιμή σε ευρώ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00118 ΒΙΝΤΕΟ ΚΛΙΠ: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ... ΒΛΕΠΕΤΑΙ; 2.00 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00111 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, 1ο βιβλίο 4.00 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ 00112 ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Τα χαρακτηριστικά της αγιότητας 17/10/2016 Η μετάνοια και η αγιότητα 20/02/2007 Η συζυγία και η αγιότητα 29/11/2005

Τα χαρακτηριστικά της αγιότητας 17/10/2016 Η μετάνοια και η αγιότητα 20/02/2007 Η συζυγία και η αγιότητα 29/11/2005 Αγάπη Η απόδειξη της αγάπης 15/01/2018 Η αγάπη, τα πάθη και οι αρετές 18/12/2017 Η αγάπη του Θεού ξεπερνά τα σχήματα του κόσμου 11/12/2017 Δικαιοσύνη ή αγάπη; 09/10/2017 Η πνευματική αγάπη, η μόνη αληθινή

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ

ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ ΣΑΑΝΤΙ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ: «Ο ΚΗΠΟΣ ΜΕ ΤΑ ΡΟΔΑ» ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΔΑΜ Τα παιδιά του Αδάμ είναι τα άκρα ενός σώματος, Μοιράζονται όλα την ίδια ρίζα. Όταν ένα άκρο περνάει τις μέρες του

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. Α. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.

ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. Α. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. Α. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ. ΣΑΤΑΝΙΣΜΟΣ. Ο Σατανισμός διεθνώς θεωρείται ως . Είναι η λατρεία του Σατανά ο οποίος στις διάφορες μορφές του σατανισμού, δεν κατανοείται με ενιαίο τρόπο. Ο σατανισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που

ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που ΕΙΔΙΚΕΣ ΒΟΥΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΔΟΙΑΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Εισάγονται με τους συνδέσμους: ότι, πως, που Χρησιμοποιούνται ως 1. αντικείμενο σε ρήματα: λεκτικά: λέω, υπόσχομαι, ισχυρίζομαι, διδάσκω, ομολογώ,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας»

Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ. του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Η ΕΝΔΥΝΑΜΩΜΕΝΗ ΨΥΧΗ του Ρατζίντερ Σινγκ Απόσπασμα από το βιβλίο: «Διαλογισμός για την Ενδυνάμωση της Ψυχής σας» Μέσα μας υπάρχουν περισσότερα πλούτη απ ό,τι μπορούμε ποτέ να συσσωρεύσουμε σ αυτή τη Γη.

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο

Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο 31 Ιανουαρίου 2019 Μητρ.Λεμεσού: Όταν δεν υπάρχει η ειρήνη του Θεού, τότε ζηλεύουμε και φοβόμαστε ο ένας τον άλλο / Επικαιρότητα Όταν ο άνθρωπος έχει ειρήνη μέσα του και βεβαιωθεί η ψυχή του ότι όντως

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας Ύµνος των Αγίων Ανδρόνικου και Αθανασίας Έχει του «αύριο» κρυµµένη την ελπίδα και τη φυλάει σαν τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος)

ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος) ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ» - Κορυδαλλών 10 Κάντζα Αττικής 153 51 Phone: 210 6658 551 - Email: fotodotes@yahoo.gr ΠΡΟΣΕΥΧΗ: Η ΠΗΓΗ ΤΩΝ ΑΓΑΘΩΝ Β ΤΟΜΟΣ (Το πρακτικό μέρος) Συγγραφέας: Παπαδημητρακόπουλος Κωνσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το Άγιο Πνεύμα. Διδ. Εν. 8

Τι είναι το Άγιο Πνεύμα. Διδ. Εν. 8 Τι είναι το Άγιο Πνεύμα Διδ. Εν. 8 Κεντρικό γεγονός στη ζωή της Εκκλησίας Το Άγιο Πνεύμα επιφοίτησε στους αποστόλους και παραμένει στην Εκκλησία ως Παράκλητος, για να καθοδηγεί τους πιστούς «Εἰς πᾶσαν

Διαβάστε περισσότερα

Εἰς τήν 15ην Κυριακήν τοῦ Λουκᾶ.

Εἰς τήν 15ην Κυριακήν τοῦ Λουκᾶ. 21 Ἰανουαρίου 2018. Εἰς τήν 15ην Κυριακήν τοῦ Λουκᾶ. Λουκᾶ 19, 1 10 «Ζακχαῖε, σπεύσας κατάβηθι σήμερον γὰρ ἐν τῷ οἴκῳ σου δεῖ με μεῖναι» (Λουκᾶ 19, 5). Γεμάτη ἀπό ὀξύμωρα καί ἀντιφατικά σχήματα εἶναι ἡ

Διαβάστε περισσότερα

Οχρόνος, δυστυχώς, κινείται πάντα προς τα εµπρός,

Οχρόνος, δυστυχώς, κινείται πάντα προς τα εµπρός, Το ταξίδι µιας ζωής Οχρόνος, δυστυχώς, κινείται πάντα προς τα εµπρός, ποτέ δεν επιστρέφει! Και καθώς προχωρά, µοιράζει το πεπρωµένο που προορίζεται για τον καθένα από εµάς, εκτελώντας έτσι τη βούλησή του.

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Εὐλογημένη ἡ ἐπιθυμία τοῦ πλούσιου νέου σήμερα νά

Εὐλογημένη ἡ ἐπιθυμία τοῦ πλούσιου νέου σήμερα νά 13η Κυριακή Λουκᾶ (Λκ. 18, 18 27) 26 Νοεμβρίου 2017 «...πάντα ὅσα ἔχεις πώλησον καί διάδος πτωχοῖς,...καί δεῦρο ἀκολούθει μοι» Εὐλογημένη ἡ ἐπιθυμία τοῦ πλούσιου νέου σήμερα νά μάθει τόν τρόπο τῆς σωτηρίας

Διαβάστε περισσότερα

Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Ποίημα στους φίλους. Επιλεγμένα ποιήματα.

Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Ποίημα στους φίλους. Επιλεγμένα ποιήματα. http://hallofpeople.com/gr/ Χόρχε Λουίς Μπόρχες Επιλεγμένα ποιήματα Ποίημα στους φίλους Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους

Διαβάστε περισσότερα

Πεντηκοστή Πώς ενεργεί η Θεία Χάρις;

Πεντηκοστή Πώς ενεργεί η Θεία Χάρις; Πεντηκοστή Πώς ενεργεί η Θεία Χάρις; + Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού Με το γεγονός της Πεντηκοστής, που κατήλθε το Άγιο Πνεύμα στα μέλη της Εκκλησίας, δεν υπάρχει καμιά μορφή αδυναμίας στην ανθρώπινη φύση.

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Κωνσταντίνα Τσαφαρά Αγαπημένο μου ημερολόγιο, Πάνε δέκα χρόνια που λείπει ο σύζυγός μου, ο Οδυσσέας. Τον γιο του τον άφησε μωρό και τώρα έχει γίνει πια ολόκληρος άντρας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ)

ΠΑΡΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΥ ΠΑΤΕΡΑ (ΑΣΩΤΟΥ ΥΙΟΥ) ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ Η θρησκεία αυτή έχει θεμέλιο τον Ιησού Χριστό και σήμερα αποτελεί διαδεδομένη θρησκεία σε όλο τον κόσμο με δισεκατομμύρια πιστούς. Βασισμένη στα διδάγματα και στις παραβολές

Διαβάστε περισσότερα

Τζιορντάνο Μπρούνο

Τζιορντάνο Μπρούνο http://hallofpeople.com/gr/bio/bruno.php Τζιορντάνο Μπρούνο Αποσπάσματα από έργα του (Την εποχή που εκκλησία και επιστήμη θεωρούσε υποδεέστερο το γυναικείο φύλο, ο Μπρούνο έγραψε): Εξετάστε λίγο την αλήθεια,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ

Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ 16 Μαρτίου 2019 Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ Θρησκεία / Ιερός Άμβων Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς «Μόλις ο Φίλιππος συνάντησε το Ναθαναήλ, του λέει: Βρήκαμε τον Ιησού, το γιό του Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ, Εκείνον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ 1 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΜΕΡΑ Ευλογημένη τρεις φορές Του Οκτώβρη αυτή η μέρα, Που διώξανε τους Ιταλούς Απ την Ελλάδα πέρα. Ευλογημένος ο λαός που απάντησε το όχι ευλογημένος ο στρατός που με τη ξιφολόγχη, πάνω στην

Διαβάστε περισσότερα

Ρώσοι Νεομάρτυρες και ομολογητές:το μαρτύριο του Μητροπολίτη Βενιαμίν

Ρώσοι Νεομάρτυρες και ομολογητές:το μαρτύριο του Μητροπολίτη Βενιαμίν 18 Φεβρουαρίου 2014 Ρώσοι Νεομάρτυρες και ομολογητές:το μαρτύριο του Μητροπολίτη Βενιαμίν Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή Ο Μητροπολίτης Πετρουπόλεως Άγιος Βενιαμίν Ο Μητροπολίτης Πετρουπόλεως Άγιος Βενιαμίν

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, και 3 επιλέγοντας τη σωστή

Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, και 3 επιλέγοντας τη σωστή ΜΑΘΗΜΑ 6 Ο ΠΟΙΗΣΩΜΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ... Να συμπληρώσετε κάθε μια από τις προτάσεις 1, 2, και 3 επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, κατά τη διδασκαλία του Χριστιανισμού, από τις αντίστοιχες φράσεις α, β, γ. Στη συνέχεια,

Διαβάστε περισσότερα

Προς το Ναϊσκο του Θεού. τη μεγάλη Ιερή Πομπή. ο Άγιος Πατέρας οδηγεί. Πλαισιωμένος. Από Κληρικούς. όλων των βαθμίδων. Από Εκπροσώπους.

Προς το Ναϊσκο του Θεού. τη μεγάλη Ιερή Πομπή. ο Άγιος Πατέρας οδηγεί. Πλαισιωμένος. Από Κληρικούς. όλων των βαθμίδων. Από Εκπροσώπους. Προς το Ναϊσκο του Θεού τη μεγάλη Ιερή Πομπή ο Άγιος Πατέρας οδηγεί Πλαισιωμένος Από Κληρικούς όλων των βαθμίδων Από Εκπροσώπους της Πολιτείας Από Αντιπροσωπείες 1 / 16 Ιδρυμάτων και Φορέων Ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου

Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών Γυµνασίου - Λυκείου Μακρυνίτσα 2008 Ύµνος της οµάδας των Αρχαγγέλων Στον κόσµο που όλοι νιώθουν µοναξιά Η Αγάπη Του υπάρχει και ελπίζω Κι αν έφυγα

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα

Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα 18/12/2018 Χριστουγεννιάτικη εορτή Κατηχητικών Σχολείων στα Τρίκαλα Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών Η Χριστουγεννιάτικη εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (Ματθ. 25, 31-46)

Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (Ματθ. 25, 31-46) Η ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ (Ματθ. 25, 31-46) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ (Διασκευή ομιλίας στους Παπαδάτες 18/2/2001) 1. Κριτήριο η αιώνια ζωή Ιδιαίτερα σήμερα, η αγία μας Εκκλησία μάς θυμίζει ότι θα έλθει

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ 2014 Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή «Αυτός σήκωσε τις αμαρτίες μας με το ίδιο Του το σώμα στο σταυρό, για να πεθάνουμε κι εμείς ως προς την αμαρτία και να

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης

Επιμέλεια: Μαρία Στεφανίδη Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νάσος Βάγιας Εκτύπωση: Βιβλιοτεχνία Σελιδοποίηση: Κωνσταντίνος Στίνης ΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΕΟ Το παρόν έργο πνευματικής ιδιοκτησίας προστατεύεται από τις διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας (Ν 2121/1993 όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και από τις διεθνείς συμβάσεις περί

Διαβάστε περισσότερα

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί.

Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Την περασμένη Κυριακή αρχίσαμε τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή με το Γάμο της Κανά, όπου το νερό μετατράπηκε σε κρασί. Το θαύμα αυτό μας δείχνει ότι η Μεγάλη Τεσσαρακοστή είναι η περίοδος για αλλαγή στον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων».

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». «Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». Ένας απ τους σταυρωμένους κακούργους τον βλαστημούσε λέγοντας: «Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν).

Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν). Μήνας Μάρτιος 4 Μαρτίου 2018. Εἰς τήν Κυριακήν τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Παλαμᾶ. (Β Κυριακή τῶν Νηστειῶν). Μάρκ. 2, 1-12 «...ἰδών δέ ὁ Ἰησοῦς τήν πίστιν αὐτῶν λέγει τῷ παραλυτικῷ τέκνον, ἀφέωνταί σοι αἱ

Διαβάστε περισσότερα

Η θεραπεία του δαιμονιζομενου των Γαδαρηνων ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ

Η θεραπεία του δαιμονιζομενου των Γαδαρηνων ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ Η θεραπεία του δαιμονιζομενου των Γαδαρηνων ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΛΕΤΙΟΥ 1. Στην άκρη οι παλληκαριές. Η χάρη του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού μας έδωσε τον φωτισμό του και μας αξίωσε να έλθουμε στον οίκο

Διαβάστε περισσότερα

Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία. Διδ. Εν. 9

Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία. Διδ. Εν. 9 Το κήρυγμα και τα θαύματα του Χριστού μέσα από τη λατρεία Διδ. Εν. 9 Γιορτάζοντας τα γεγονότα της ζωής του Τα σπουδαιότερα γεγονότα της ζωής του Κυρίου μας είναι αποτυπωμένα στις ακίνητες Δεσποτικές γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γέροντας Αιμιλιανός ένιωσε μέσα του αγάπη για τον Θεό

Ο Γέροντας Αιμιλιανός ένιωσε μέσα του αγάπη για τον Θεό 13 Μαΐου 2019 Ο Γέροντας Αιμιλιανός ένιωσε μέσα του αγάπη για τον Θεό Θρησκεία / Σύγχρονες Πνευματικές Μορφές Γέροντας Ελισαίος, Καθηγούμενος Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Έχοντας πάντα μπροστά του τον Θεό αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 27 Ἰανουαρίου 2019

Κυριακή 27 Ἰανουαρίου 2019 14 Κυριακή 27 Ἰανουαρίου 2019 15η Κυριακή τοῦ Λουκᾶ. Λουκᾶ 19, 1 10 «...καί σπεύσας κατέβη» (Λκ. 19, 6) Ὁ μικρόσωμος Ζακχαῖος σήμερα παρουσιάζεται μέσ ἀπό τήν εὐαγγελική περικοπή πού ἀκούσαμε ὡς ἕνας γίγαντας

Διαβάστε περισσότερα

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού

Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Ιερα Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Κοριτσιών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2011 Ύμνος της ομάδας «Υπακοή» Σιγανά βαδίζεις πάντα σιωπηλή άγρυπνη ν ακούσεις των

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 14 Ἀπριλίου 2019.

Κυριακή 14 Ἀπριλίου 2019. 75 Κυριακή 14 Ἀπριλίου 2019. 5η Κυριακή τῶν Νηστειῶν (Μαρίας τῆς Αἰγυπτίας). Μρκ. 10, 32 45. Σήμερα, λίγες ἡμέρες πρίν ἀπό τά φρικτά Πάθη τοῦ Κυρίου, ἡ κοινή μητέρα, ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία προβάλλει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ. Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. 107. Ο Κύριος να είναι μαζί σας. Και με το πνεύμα σου. ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ Ας υψώσουμε τις καρδιές μας. Είναι στραμμένες προς τον Κύριο. Ας ευχαριστήσουμε τον Κύριο τον Θεό μας. Άξιο και δίκαιο. Ακολουθεί το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Άγιο Πνεύμα και Πνευματικότητα Όλοι λίγο πολύ έχουμε ακούσει τα λόγια: «Σε βαπτίζω στο όνομα του Πατρός, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος» είτε έχουμε βαπτιστεί είτε όχι (δείτε Ματθ. 28/κη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΦΘΑΕ Ο ΓΑΛΑΑΔΙΤΗΣ. Οι Ισραηλίτες άλλαξαν συμπεριφορά και μετανόησαν πραγματικά. Τούτο

ΙΕΦΘΑΕ Ο ΓΑΛΑΑΔΙΤΗΣ. Οι Ισραηλίτες άλλαξαν συμπεριφορά και μετανόησαν πραγματικά. Τούτο ΙΕΦΘΑΕ Ο ΓΑΛΑΑΔΙΤΗΣ Οι Ισραηλίτες άλλαξαν συμπεριφορά και μετανόησαν πραγματικά. Τούτο είχε ως συνέπεια να «αλλάξει» και η απόφαση του Θεού απέναντί τους. Τους είχε ήδη προειδοποιήσει ότι δεν θα τους βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

α. αποτελούνταν από τους Αποστόλους και όσους βαπτίστηκαν την ημέρα της Πεντηκοστής.

α. αποτελούνταν από τους Αποστόλους και όσους βαπτίστηκαν την ημέρα της Πεντηκοστής. ΜΑΘΗΜΑ 15 Ο ΣΥΝΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΗ Θ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑ Να συμπληρώσετε την παρακάτω πρόταση επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις φράσεις α, β, γ, δ. Να τεκμηριώσετε με συντομία

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019.

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. 25 Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019. 17η Κυριακή τοῦ Ματθαίου Ματθ. 15, 21 28. «ὁ δὲ οὐκ ἀπεκρίθη αὐτῇ λόγον» (Ματθ. 15, 23). Μέ τό περιστατικό τῆς Χαναναίας πλουτίζει τή σημερινή ἡμέρα ἡ ἁγία μας Ἐκκλησία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 mp3-1 mp3-2 mp3-3 mp3-4 mp3-5 mp3-6 mp3-7 mp3-8 mp3-9 mp3-10 mp3-11 mp3-12 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ CD DVD mp3 ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΥΜΝΟΙ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ mp3 ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ (18 mp3) (ΠΟΙΚΙΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

2018-2019 15/04/2019 Η εγκράτεια και η Μεγάλη Εβδομάδα 08/04/2019 Η χαιρεκακία και η σεμνότητα 01/04/2019 Η αυτάρκεια, η φιλαυτία και η μεμψιμοιρία 18/03/2019 Η μακροθυμία και η φιλαργυρία 04/03/2019 Η

Διαβάστε περισσότερα

Ἡ παραβολή τοῦ Σποριᾶ

Ἡ παραβολή τοῦ Σποριᾶ ΜΑΘΗΜΑ 4ο Λκ 8,4-15 Ἡ παραβολή τοῦ Σποριᾶ (Θά ἦταν βοηθητικό ἄν τήν ὥρα τοῦ μαθήματος εἴχαμε μπροστά μας μιά γλάστρα μ ἕνα φυτό, καθώς ἐπίσης καί τόν σπόρο του. Ἄν μποροῦμε, ἔχουμε μαζί μας κι ἕνα «δισάκι»

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Άγιος Νείλος ο ασκητής Περί Προσευχής

Άγιος Νείλος ο ασκητής Περί Προσευχής 8 Φεβρουαρίου 2018 Άγιος Νείλος ο ασκητής Περί Προσευχής Θρησκεία / Σοφία και Λόγος Χρήστος Καραδήμος, Θεολόγος Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας Του θεσπεσίου Νείλου πατρίδα ήταν η Κωνσταντινούπολη, δάσκαλός

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Μοναχός Νεόφυτος Λαυριώτης ( Σεπτεμβρίου 1983)

Μοναχός Νεόφυτος Λαυριώτης ( Σεπτεμβρίου 1983) 14 Σεπτεμβρίου 2015 Μοναχός Νεόφυτος Λαυριώτης (1908 14 Σεπτεμβρίου 1983) Θρησκεία / Μορφές Μοναχός Νεόφυτος Λαυριώτης: «Από βλακείες μας θα χάσουμε τον παράδεισο» Γεννήθηκε στη Ζάτουνα Αρκαδίας το 1908.

Διαβάστε περισσότερα