ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ"

Transcript

1 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 7ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σχολικό έτος

2 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ (σχολικό έτος ) Η ΣΤ Τάξη με την κυρία Ισμήνη Ζιάκα. Πρώτη σειρά: (από αριστερά): Γκούμας Αλέξανδρος, Μπιλάλης Δημήτρης, Διόλατζης Βασίλης, Αχμάτι Άγγελος, Σπύρη Στέλιος, Πολονύφης Γιώργος, Ρέις Γουέσλεϋ. Δεύτερη σειρά: (από αριστερά): Προμπονάς Γιώργος, Παπά Αγγελική, Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα, Μαγκανιάρη Αναστασία, Αλιάι Τέα, Καρυωτέλλη Νεφέλη, Παππά Ελευθερία, Τιρόν Έλενα, Λουίζ Κέβιν Τζον. Τρίτη σειρά: (από αριστερά): Χριστοδούλου Πηγή, Πυθαρούλιου Αγγελίνα, Κρικέλη Μαριάννα, Χριστοδουλάκη Δήμητρα, Χατζηαλεξιάδου Στέλλα, Γκάμπαϊ Αθηνά, Ογρότη Άννα, Μουσάλαμ Άλια. Απουσιάζει ο Τάσος Μαυρογιάννης. τελευταία λέξη σελ.2 Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο... Λένε πως τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται ποτέ! Έτσι κι εμείς, για να υποβοηθήσουμε τις μνήμες, κατασκευάσαμε ένα αναμνηστικό λεύκωμα

3 όνομα και επίθετο: Αλιάι Τέα ημερομηνία γέννησης: 10 Δεκεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο και τα μακαρόνια με κιμά αγαπημένη μου ταινία είναι το Scary movie και το High School musical ακούω pop, rock, rap, Hip Hop, RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική, η Γεωγραφία και η Γυμναστική μου αρέσει να σερφάρω στο internet, να μιλάω στο msn με φίλους μου δε μου αρέσει να καθαρίζω το δωμάτιο μου και να με αγνοούν όταν μιλάω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο θα μου λείψει, γιατί εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια (τώρα μεγάλωσα!) ο ιδανικός δάσκαλος πρέπει να καταλαβαίνει το μαθητή και να είναι επιεικής δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να τα ξαναζήσω όλα από την αρχή θα μου λείψει το δημοτικό, οι συμμαθητές μου, τα μαθήματα, η κυρία μου, οι δάσκαλοι, οι εκδρομές, τα παιχνίδια, οι αταξίες μας και πάνω από όλα οι φίλοι μου και όσα κάναμε μαζί η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα, στο λόφο του Αρδηττού, στην Κύπρο, στη Λάρισα, στο Σούνιο και οι εκδρομές που κάναμε όταν ήρθαν οι Κύπριοι στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να έχω καλούς βαθμούς, για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου και φυσικά να διασκεδάζω σε ό,τι κι αν κάνω λίγο πριν το γυμνάσιο Από τη μια μου έρχεται να πετάξω από τη χαρά μου. Μεγάλωσα και με αντιμετωπίζουν σοβαρά και επιτέλους τελείωσα ένα στάδιο της μαθητικής ζωής. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πώς θα είναι στο γυμνάσιο; Θα είναι δύσκολα; Και άμα είναι δύσκολα θα τα καταφέρω; Τι θα γίνει; Τι θα κάνω; Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω; Όλα αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό μου και δεν με αφήνουν να χαρώ. Τέλος πάντων, εύχομαι να πετύχουμε όλοι τα όνειρά μας και να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ό,τι κι αν κάνουμε. Καλή τύχη! όνομα και επίθετο: Αχμάτι Άγγελος ημερομηνία γέννησης: 5 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι μαχητές του δρόμου 4» ακούω μουσική όλων των ειδών το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Ιστορία και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου δε μου αρέσει να κάθομαι σε μια θέση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο για τα παιδιά δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία στην ώρα των Αγγλικών θα θυμάμαι για πάντα όλες οι εκδρομές που έχουμε κάνει αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην εκδρομή στα Καλάβρυτα θα μου λείψει πολύ το δημοτικό και οι φίλοι μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, που έμαθα πράγματα για την ιστορία της Κύπρου στο γυμνάσιο θα ήθελα να γίνω λίγο καλύτερος μαθητής λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα μεγαλώσω και θα έχω περισσότερη εμπιστοσύνη από τους γονείς μου. Με κάνει να λυπάμαι ότι θα χάσω τους φίλους μου. τελευταία λέξη σελ.3 «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;».

4 όνομα και επίθετο: Γκάμπαϊ Αθηνά ημερομηνία γέννησης: 2 Απριλίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το L.A.P.D. και ο Λάκης ο Γλυκούλης ακούω ξένη μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γυμναστική, τα Εικαστικά, η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου! δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία, Μαθηματικά, Γαλλικά και Αγγλικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη, η κυρία Αντιόπη και η κυρία Μαρία δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία και κολύμβηση θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες που είχα στο δημοτικό αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα μάζευα όλους τους παλιούς μου συμμαθητές να θυμηθούμε τα παλιά θα μου λείψει η Τάξη μου, οι φίλοι μου και οι δάσκαλοι μου μετανιώνω που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, στα Καλάβρυτα και στη Λάρισα που περάσαμε τέλεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερο τα μαθήματά μου λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα μεγαλώσω και θα κάνω καινούργιους φίλους. Με κάνει, όμως, να λυπάμαι που στο γυμνάσιο έχουν βαρύ πρόγραμμα και πολλά μαθήματα. Ακόμα στενοχωριέμαι που θα φύγω από το δημοτικό και θα αποχαιρετήσω τους φίλους μου. όνομα και επίθετο: Γκούμας Αλέξανδρος ημερομηνία γέννησης: 9 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση δε μου αρέσει να διαβάζω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι υπέροχο θα θυμάμαι για πάντα τις δυσάρεστες εμπειρίες που πέρασα στο δημοτικό μετανιώνω που μεγάλωσα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ότι μιλούσαμε συνεχώς μέσα στην Τάξη στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερα βιβλία λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι, επειδή στο γυμνάσιο θα καθόμαστε περισσότερες ώρες και θα κάνουμε πιο πολλά μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.4 «Μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου!».

5 όνομα και επίθετο: Διόλατζης Βασίλης ημερομηνία γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο μοντελισμός, ο στίβος και το ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «Fast and Furious» (1,2,3 και 4) ακούω Rap και Hip Hop το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάνω γυμναστική στο Wii-Fit δε μου αρέσει να μου φωνάζουν το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ καλό δημοτικό ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία θα θυμάμαι για πάντα τις τιμωρίες που με έβαζαν οι κυρίες μου! αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα διάβαζα περισσότερο θα μου λείψουν οι εκδρομές και όλοι οι δάσκαλοί μου μετανιώνω που δεν πήγα στην τετραήμερη στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο εστιατόριο στην Πλάκα στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να τα πάρω όλα 20 λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που δε θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. όνομα και επίθετο: Καρυωτέλλη Νεφέλη ημερομηνία γέννησης: 17 Δεκεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το «Μόνος στο σπίτι» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάθομαι στον υπολογιστή και να μιλάω με τις φίλες μου δε μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος δε μας βάζει δουλειά για το σπίτι δεν έχω κάνει ποτέ μπαλέτο θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην Α Τάξη και θα τα ξαναζούσα όλα από την αρχή μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Το περιστατικό που θα μου μείνει στο μυαλό μου ήταν εκείνη τη μέρα που παίζαμε κυνηγητό αγόρια-κορίτσια και κατά λάθος ένα παιδί από μας έριξε ένα νεράντζι στο γυμνάσιο και κατέληξε σε νεραντζοπόλεμο στο γυμνάσιο θα παίρνω τους παλιούς μου συμμαθητές τηλέφωνο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που σιγά σιγά μεγαλώνω και που θα είναι σα να ξαναζώ το δημοτικό απ την αρχή. Λυπάμαι που θα χάσω τους φίλους, που ήμασταν έξι χρόνια μαζί. τελευταία λέξη σελ.5 «Μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου!».

6 όνομα και επίθετο: Κρικέλη Μαριάννα ημερομηνία γέννησης: 9 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι γαρίδες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα τα χόμπι μου είναι πιάνο, ζωγραφική και χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω Lady GaGa, Rihanna, Onirama, Pink, Duff, Stavento, Madonna, Katy Perry και Σάκη Ρουβά το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική!!! μου αρέσει να διασκεδάζω και κάνω ζαβολιές με τους φίλους μου και να πηγαίνω βόλτες και εκδρομές δε μου αρέσει να γράφουμε κάθε εβδομάδα test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο και δε θα το ξεχάσω ποτέ! ο ιδανικός δάσκαλος δε βάζει test και ασκήσεις για το σπίτι και φυσικά μας πηγαίνει όλο εκδρομές!!! δεν έχω κάνει ποτέ κοπάνα για να γλιτώσω το test (έτσι κι αλλιώς θα το έγραφα την επόμενη μέρα!) θα θυμάμαι για πάντα τους δασκάλους μου, τους φίλους μου (που θα τους βλέπω!) και τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να πάω ξανά στην Α Τάξη και να ξαναρχίσουν όλα απ την αρχή θα μου λείψει το Σχολείο και πάνω απ όλα που δε θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια τάξη!!! μετανιώνω για τίποτα! Κάθε στιγμή όμορφη ή άσχημη είναι ξεχωριστή για μένα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν όταν πήγαμε στην Κύπρο για τέσσερις μέρες. Περάσαμε τέλεια και είμαι σίγουρη ότι θα είναι η καλύτερη εκδρομή από τα σχολικά μου χρόνια. όνομα και επίθετο: Λουίζ Κέβιν Τζον ημερομηνία γέννησης: 8 Οκτωβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το σπαγγέτι τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι το «Χ-men» ακούω την Κυρία, όταν κάνουμε μάθημα το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Αγγλικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα δε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος μας είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μου αντιγραφή θα θυμάμαι για πάντα αυτά που κάναμε στο Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να κάνουμε πιο πολλές εκδρομές θα μου λείψει τα πάντα που κάναμε με την Κυρία μας η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή με τους Κύπριους στο γυμνάσιο θα θυμάμαι τους συμμαθητές μου! τελευταία λέξη σελ.6 «ε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου!».

7 όνομα και επίθετο: Μαγκανιάρη Αναστασία ημερομηνία γέννησης: 3 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο αρακάς και τα σουβλάκια τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ αγαπημένη μου ταινία είναι το «The Simpson s» ακούω πολύ ραδιόφωνο το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική και το διάλειμμα μου αρέσει να παίζω βόλεϊ δε μου αρέσει να τσακώνομαι με φίλους το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο!!! ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έκανε μάθημα δεν έχω κάνει ποτέ ελεύθερη πτώση θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην ημέρα που τελειώναμε την Ε Τάξη και παίξαμε μπουγέλο θα μου λείψει το δημοτικό μετανιώνω που δεν η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Μια μέρα στην Α Δημοτικού που η Κυρία με είχε βάλει να κάτσω με την Μαριάννα και εγώ έκλαιγα, επειδή δεν την ήξερα. στο γυμνάσιο θα κάνω φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα μεγαλώσω μια τάξη και που θα κάνω καινούργιους φίλους. Αλλά λυπάμαι, γιατί πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο με όλα αυτά τα μαθήματα και τους καθηγητές. όνομα και επίθετο: Μαυρογιάννης Τάσος ημερομηνία γέννησης: 4 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» ακούω πάντα τη μαμά και το μπαμπά μου το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά και η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω play station 3 δε μου αρέσει να διαβάζω Γλώσσα, Ιστορία, Φυσική και Γεωγραφία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Αντιόπη και η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ φασαρία μέσα στην Τάξη θα θυμάμαι για πάντα τους φίλους μου και τη δασκάλα μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα άρχιζα από την αρχή θα μου λείψει ο Κέβιν, ο Δημήτρης, ο Γουέσλεϋ και η Νεφέλη μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα για τρεις μέρες στο γυμνάσιο θα ήθελα λιγότερα μαθήματα λίγο πριν το γυμνάσιο Σκέφτομαι ότι θα φύγω από το δημοτικό και ότι στο γυμνάσιο θα έχουμε περισσότερα και δυσκολότερα μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.7 «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη!».

8 όνομα και επίθετο: Μουσάλαμ Άλια ημερομηνία γέννησης: 8 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: δεν πολυασχολούμαι, αλλά συμπαθώ την ΑΕΚ αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο, το σουβλάκι και το κοτόπουλο στο φούρνο τα χόμπι μου είναι να παίζω στον υπολογιστή και να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω όλα τα είδη μουσικής αλλά περισσότερο ποπ, ροκ και RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Θεατρική Αγωγή μου αρέσει να περνάω αμέτρητες ώρες με τους φίλους μου και πηγαίνω τριήμερες με το Σχολείο δε μου αρέσει να νιώθω μοναξιά και λύπη το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα καταπληκτικό Σχολείο, στο οποίο ανακαλύπτεις πολλά πράγματα ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που μας πάει πολλές εκδρομές (όπως η κυρία Ισμήνη) θα θυμάμαι για πάντα τον αξέχαστο τελευταίο μήνα της ΣΤ Τάξης, γιατί ήταν καταπληκτικός μήνας αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη, για να ξαναζήσω το δημοτικό θα μου λείψει πάρα πολύ η κυρία Ισμήνη και ιδιαίτερα οι φίλοι μου που θα πάνε σε άλλα γυμνάσια η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ένα αστείο που κάναμε την Πρωταπριλιά ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά στο γυμνάσιο θα κάνω περισσότερους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Δε θα ήθελα να φύγω από το δημοτικό, γιατί εκεί έζησα τα καλύτερα παιδικά μου χρόνια. Λυπάμαι, γιατί είναι η τελευταία χρονιά που είμαστε όλοι οι φίλοι μαζί. Του χρόνου θα χωριστούν οι κολλητές, οι κολλητοί και τα πιο ωραία και ξεχωριστά πράγματα. Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ το δημοτικό! όνομα και επίθετο: Μπιλάλης Δημήτρης ημερομηνία γέννησης: 19 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «KUNGFU PANDA» ακούω διάφορα το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα μου αρέσει να παίζω Play Station δε μου αρέσει να βλέπω πολύ τηλεόραση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο μου αρέσει πολύ ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τη ΣΤ Τάξη θα μου λείψει πολύ το δημοτικό μετανιώνω που δε διάβαζα πολύ η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο Πολεμικό Μουσείο στο γυμνάσιο θα νιώθω διαφορετικά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και λυπάμαι, επειδή θα χάσω τους φίλους μου και θα αφήσω το δημοτικό. τελευταία λέξη σελ.8 «ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά».

9 όνομα και επίθετο: Ογρότη Άννα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός φυσικά αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το θέατρο και η ρυθμική γυμναστική αγαπημένη μου ταινία είναι το «Air Buddies» ακούω RNB και Hip-Hop το αγαπημένο μου μάθημα η Γυμναστική μου αρέσει να κάνω γυμναστική δε μου αρέσει να διαβάζω Μαθηματικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μόνη μου κάποιο δύσκολο φαγητό θα θυμάμαι για πάντα όλους μου τους φίλους και τις φίλες αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα στην Κύπρο με το Σχολείο θα μου λείψει η Έκτη Τάξη η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τετραήμερη στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Στο παλιό μου σχολείο μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!) στο γυμνάσιο θα μάθω ντραμς και κιθάρα, γιατί θα πάω σε μουσικό γυμνάσιο λίγο πριν το γυμνάσιο Θέλω να πάω στο γυμνάσιο για να μάθω μουσική, αλλά δε θα ήθελα να υπήρχαν απουσίες και γενικά μακάρι να ήταν σαν το δημοτικό όνομα και επίθετο: Παπά Αγγελική ημερομηνία γέννησης: 1996 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι δεν έχω τα χόμπι μου είναι να ακούω μουσική χαλαρά και να χαλαρώνω αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Τιτανικός» ακούω όταν βαριέμαι, χαλαρή μουσική και, όταν είμαι σε καλή διάθεση, ακούω δυνατή μουσική το αγαπημένο μου μάθημα μου αρέσουν λίγο τα Θρησκευτικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα, αλλά κάτι πιο διασκεδαστικό δε μου αρέσει να γράφω test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο το αγάπησα πολύ, γιατί πέρασα πολύ ωραία ο ιδανικός δάσκαλος για εμένα ήταν η κυρία Ισμήνη, γιατί πήγαμε πολλές εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ τόσες εκδρομές όσες έκανα με την κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις πολλές εκδρομές και τη γιορτή στο Τεχνόπολις αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξανανιώσω τη χαρά, όταν παρουσιάζαμε το θεατρικό θα μου λείψει πάρα πολύ οι πρόβες που κάναμε στο θεατρικό και χάναμε μαθήματα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ, που περάσαμε τόσες αξέχαστες στιγμές στο γυμνάσιο θα είναι διαφορετικά τα μαθήματα και τα παιδιά (με τρομάζει λίγο!) λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που μεγαλώνω σιγά σιγά! Αλλά με στεναχωρεί που δε θα ξαναπεράσω τόσο ωραία στο γυμνάσιο. Άμα μπορούσα να πραγματοποιήσω μια ευχή, θα ήταν να μείνω για πάντα στο δημοτικό και να γίνω μια πετυχημένη και ευτυχισμένη ηθοποιός. τελευταία λέξη σελ.9 «μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!)».

10 όνομα και επίθετο: Παππά Ελευθερία ημερομηνία γέννησης: 28 Νοεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι η ποδηλασία και η μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School musical», ο «Harry Potter» ακούω Britney Spears, Aκon, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Έλενα Παπαρίζου, Katty Pery Maddona και άλλους το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να κάνω νέες φιλίες, νέα ταξίδια, νέα πράγματα στη ζωή μου δε μου αρέσει να κάνω ό,τι μου λένε οι άλλοι, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σε ολόκληρο το Γαλαξία ο ιδανικός δάσκαλος είναι πρόθυμος να μας ταξιδεύει στη μάθηση και μας αγαπά θα μου λείψει το Σχολείο και κάθε γωνιά του, γιατί εκεί έχω κάνει τις παιδικές μου τρέλες η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο και στην Κλειτορία (όταν τις θυμάμαι βουρκώνω) ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήμουν Δ Τάξη και μαζί με ένα κορίτσι της περσινής έκτης γεμίζαμε κάτι μπουκαλάκια. Ξαφνικά ακούμε έναν άνθρωπο να μιλά σε άλλη γλώσσα στο διάδρομο. Ψάξαμε παντού να δούμε πού είναι αλλά τίποτα Πανικοβληθήκαμε, πετάξαμε τα μπουκαλάκια και ανεβήκαμε στην Τάξη. στο γυμνάσιο θα διαβάζω πιο πολύ για να γίνω τελικά αυτό που θέλω λίγο πριν το γυμνάσιο Νομίζω ότι θα είναι ωραία εμπειρία και ευκαιρία να κάνω τα όνειρά μου πράξη. όνομα και επίθετο: Πολονύφης Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα θαλασσινά και τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ και ο υπολογιστής αγαπημένη μου ταινία είναι το «Τέρατα και Εξωγήινοι» και «Spiderman» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή και, όταν βρίσκομαι στο χωριό μου, να κάνω βόλτες με το ποδήλατο δε μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς τα πρωινά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το ιδανικότερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δε θα μας έβαζε τεστ και θα μας έβγαζε όλη τη μέρα έξω δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή που πήγαμε πέρσι μετανιώνω που δεν πήγα εκδρομή στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στο δημοτικό, που ήθελα να καθίσω στο σπίτι. Βέβαια πήγα σχολείο και ο πρώτος φίλος που έκανα ήταν ο Σπύρος. Από εκείνη τη μέρα ήθελα να πηγαίνω συνέχεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να πάρω καλούς βαθμούς και να κάνω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα πάω σε καινούργιο μέρος, θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και θα νιώθω λίγο πιο ώριμος. Λυπάμαι, γιατί θα χάσω τους φίλους μου, το Σχολείο μου και θα νιώσω ξανά ο μικρότερος απ όλους Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου (πιστεύω πως αυτό είναι αδύνατο). τελευταία λέξη σελ.10 «Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!».

11 όνομα και επίθετο: Προμπονάς Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 21 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με σάλτσα τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι οι «X-men» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά μου αρέσει να μην διαβάζω δε μου αρέσει να λέω ψέματα το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο δημοτικό σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος για μένα είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δε θα πήγαινα σχολείο θα μου λείψει η Τάξη μου μετανιώνω που άρχισα το Σχολείο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν αυτή που δεν πήγα ποτέ ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Όταν ένας συμμαθητής μου έπεσε πάνω στο γεμάτο κάδο των σκουπιδιών. στο γυμνάσιο θα αρχίσω το ξύλο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι, επειδή καταλαβαίνω ότι μεγαλώνω και λυπάμαι που φεύγω από το Δημοτικό. όνομα και επίθετο: Πυθαρούλιου Αγγελίνα ημερομηνία γέννησης: 7 Οκτωβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το τένις αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» ακούω συνέχεια τους γονείς μου να μου λένε να μαζέψω το δωμάτιό μου μου αρέσει να γελάω και να ακούω ανέκδοτα δε μου αρέσει να με βρίζουν και να μαρτυρούν τα μυστικά μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν πολύ ωραίο και για αυτό έμεινα έξι ολόκληρα χρόνια ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έβαζε τεστ, δε θα μας φώναζε και τέσσερις ώρες την ημέρα θα μας άφηνε να κάνουμε ό,τι θέλουμε δεν έχω κάνει ποτέ Snowboard και μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την ημέρα που συγκρούστηκα με τη ντουλάπα στο Σχολείο! θα μου λείψει το κουτσομπολιό με τις φίλες μου μετανιώνω που από μικρή δεν ήμουν τόσο ευγενική όσο θα έπρεπε η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ Κλειτορίας Καλαβρύτων στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Αλλά στεναχωριέμαι που θα χωριστώ από τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου. τελευταία λέξη σελ.11 «Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον».

12 όνομα και επίθετο: Ρέις Γουέσλεϋ ημερομηνία γέννησης: 7 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι πένες με σάλτσα τα χόμπι μου είναι κολύμπι αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Ποντικομικρούλης» ακούω Μάικλ Τζακσον το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να βλέπω διάφορα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση δε μου αρέσει να κουτσομπολεύω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε μου αρέσει που έχει μικρό προαύλιο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Γεωργία Ρουμελιώτη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου δεν έχω κάνει ποτέ σκι στη θάλασσα θα θυμάμαι για πάντα το θέατρο που έπαιξα στο νηπιαγωγείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη θα μου λείψει η παρέα με τους συμμαθητές μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη που πήγα στην ΣΤ Τάξη του δημοτικού στο γυμνάσιο θα βρω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο. όνομα και επίθετο: Σπύρη Στέλιος ημερομηνία γέννησης: 7 Νοεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι μπάσκετ και τάε-κβο-ντο αγαπημένη μου ταινία είναι οι «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» ακούω POP και HIP HOP το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Γυμναστική, τα Καλλιτεχνικά και η Φυσική το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε θα το ξεχάσω ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος που θα πρέπει να έχω είναι η κυρία Ισμήνη, γιατί μου έμαθε πολλά πράγματα (όχι μόνο σ εμένα αλλά και σε άλλα παιδιά) δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα όσα πέρασα στο δημοτικό και με έκαναν πολύ χαρούμενο θα μου λείψει πολύ το δημοτικό, αλλά θα πρέπει να το ξεχάσω, γιατί θα πάω στο γυμνάσιο μετανιώνω που θα αφήσω το δημοτικό, γιατί εκεί πέρασα έξι χρόνια από τη ζωή μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν πέρσι, όταν πήγαμε στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα στο γυμνάσιο θα μας δίνουν πιο πολλά μαθήματα που θα είναι λίγο πιο δύσκολα! τελευταία λέξη σελ.12 «Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο».

13 όνομα και επίθετο: Τιρόν Έλενα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «Βλέπω το θάνατό σου» ακούω μοντέρνα μουσική, όπως 50cent, living in dreams το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου, να παίζω στον υπολογιστή, να γράφω και να χορεύω δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία και να περιμένω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο Σχολείο και είμαι τυχερή που ήρθα σ αυτό ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη και μου αρέσει που είναι η δασκάλα μου θα θυμάμαι για πάντα την εκδρομή στην Κύπρο, που ήταν καταπληκτική σαν όνειρο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα γυρνούσα στα 9 μου χρόνια, γιατί τότε οι γονείς μου δε με έβαζαν να κάνω και πολλά πράγματα θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι μετανιώνω που θα φύγω από το Δημοτικό, επειδή μου αρέσει πολύ, αλλά πρέπει να πάω γυμνάσιο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή στην Κύπρο. Δεν έχω λέξεις να πω πόσο ωραία περάσαμε εκεί. Γνωρίσαμε πολλούς φίλους και αυτό είναι σημαντικό! στο γυμνάσιο θα πω στους καινούριους φίλους μου πόσο ωραία πέρασα στο δημοτικό λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να λυπάμαι είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί. Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και δασκάλους! όνομα και επίθετο: Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα ημερομηνία γέννησης: 1 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι το «Kill Bill» ακούω pop και rock μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική μου αρέσει να παίζω play station 2 δε μου αρέσει η αδικία! το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δεν υπάρχει (χα χα!!!) δεν έχω κάνει ποτέ ορειβασία θα θυμάμαι για πάντα το Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και τους Κύπριους φίλους μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να μην υπάρχουν πόλεμοι θα μου λείψει το δημοτικό και οι φίλοι μου (που ίσως πάνε κάπου αλλού) μετανιώνω που δεν πήγα στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη στην Κλειτορία στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνομαι καλύτερη λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα γίνω πιο μεγάλη και λυπάμαι που θα είμαστε οι μικρότεροι τελευταία λέξη σελ.13 «θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι».

14 όνομα και επίθετο: Χατζηαλεξιάδου Στέλλα ημερομηνία γέννησης: 24 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι οι λαχανοντολμάδες τα χόμπι μου είναι να γράφω στίχους και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» 1, 2 και 3 ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός από κλασική (όπερα) το αγαπημένο μου μάθημα Ιστορία, Μαθηματικά και Γυμναστική μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω νέους τόπους και ανθρώπους δε μου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχολεία ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που κάνει το μάθημα παιχνίδι, διασκέδαση και απόλαυση δεν έχω κάνει ποτέ πατινάζ θα θυμάμαι για πάντα το πιτζάμα-πάρτι που κάναμε στην Κύπρο θα μου λείψει το γέλιο της Αγγελίνας και η φιλική συμπεριφορά που μου έδειξαν οι συμμαθητές μου μετανιώνω που δεν έμαθα κινέζικα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήταν στην Α Τάξη όταν η δασκάλα μου έδωσε ένα μολύβι και μου είπε να τραβάω γραμμές και κουλουράκια, ώστε να σχηματιστούν γράμματα. Άρχιζα να φωνάζω και να λέω ότι δε χρειάζεται να μάθουμε, αφού μπορούμε να μιλάμε! Ακούς εκεί, να μάθω να γράφω! Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε; στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνω ακόμη καλύτερη μαθήτρια λίγο πριν το γυμνάσιο Θυμάμαι 6 χρόνια πριν κρατώντας δειλά το χέρι της μαμάς πέρασα φοβισμένη τη μεγάλη σχολική εξώπορτα. Έβλεπα τα μεγαλύτερα παιδιά με θαυμασμό νομίζοντας ότι τα ήξεραν όλα και ότι και εγώ κάποτε θα ήμουν στη θέση τους. Θα με κοίταζαν όλοι με θαυμασμό! Είμαι χαρούμενη, γιατί έμαθα τόσα πράγματα... όνομα και επίθετο: Χριστοδουλάκη Δήμητρα ημερομηνία γέννησης: 6 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: ΑΕΚ φυσικά!!! αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι ο χορός και το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι «Μια Ελληνίδα στο Παρίσι» ακούω τα πάντα, μου αρέσει κάθε είδος μουσικής το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να χορεύω, να τραγουδώ, να κάνω ιππασία δε μου αρέσει να διαβάζω πολλή ώρα, να κάθομαι σπίτι όταν έχει ωραία μέρα, και δε μου αρέσει να βαριέμαι το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο Σχολείο, με τους καλύτερους δασκάλους ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη, γιατί μας άντεξε και γιατί μας πήγε τρεις τριήμερες εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ και πιστεύω στο μέλλον να δοκιμάσω θα θυμάμαι για πάντα του δασκάλους μου, τις εκδρομές στο δημοτικό και τους φίλους μου μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο» ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που όταν τα παιδιά του γυμνασίου πετούσαν νεράντζια και μου ήρθε ένα στο κεφάλι! στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να είμαι πολύ προσεκτική, γιατί εκεί είναι πιο αυστηρά τα πράγματα τελευταία λέξη σελ.14 «Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε;».

15 όνομα και επίθετο: Χριστοδούλου Πηγή ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι «Eye Eagle» και «WANTES» ακούω Lady gaga, Justin Timberlake, Rihona, Fergies, Britney Spears το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Ιστορία, η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω σινεμά και να διασκεδάζω με τους φίλους μου δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ δε μου αρέσει να κάνω τις δουλειές του σπιτιού και να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο σκίζει! ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις υπέροχες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα όλες αυτές τις εκδρομές που πήγα με την Τάξη μου θα μου λείψει το Σχολείο, οι εκδρομές, οι συμμαθητές και τα μαθήματα μετανιώνω που δεν πήρα «10» στα Μαθηματικά η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε! στο γυμνάσιο θα περάσω καλά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που αφήνω τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν οι αλλαγές στη ζωή μου. Και ότι θα πάω γυμνάσιο για εμένα είναι μια μεγάλη αλλαγή και δε μου αρέσει τέλος!!!;;; «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;» «στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο». «μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο». «το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ». «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!». τελευταία λέξη σελ.15 «Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε!».

16 Μια ευχή στα εκτάκια από τη συγγραφέα Αγγελική Βαρελλά Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε στις 16 του περασμένου Φλεβάρη το Σχολείο μας και αφιέρωσε «στο μικρό μαθητή και τη μικρή μαθήτρια που φεύγει από το Δημοτικό και μπαίνει στο Γυμνάσιο» το παρακάτω ποίημα-ευχή Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις και πολλά ΒΗΤΑ για τα επόμενα Βήματά σου. Το ΓΑΜΑ σ έφερε κιόλας στο Γυμνάσιο. Το ΔΕΛΤΑ θα σου θυμίζει το Δημοτικό. Σου δίνω ένα ΕΨΙΛΟΝ για να σαι Ευτυχισμένος κι ένα ΖΗΤΑ για να χαίρεσαι μ αυτό τη Ζωή. Μια ζωή γεμάτους Ήλιους που αρχίζουν από ΗΤΑ. Το ΘΗΤΑ και το ΓΙΩΤΑ στα χαρίζω για να επικαλείσαι το Θεό και το γλυκύτατο Ιησού. Πρόσεξε το ΚΑΠΑ να μη χάσεις. Είναι το Κουράγιο. Και το ΛΑΜΔΑ να προσέξεις. Είναι η Λογική. Το ΜΙ είναι της Μάνας. Οι ευχές της πάντα θα σ ακολουθούν. Μαζί με το ΝΙ που περιμένει και είναι η Νιότη σου. Πάρε το ΞΙ μαζί σου για την Ξεγνοιασιά, αλλά και το ΟΜΙΚΡΟΝ σου είναι απαραίτητο για να έχεις ένα Όραμα. Το ΠΙ σου το χαρίζω για να χαράξεις την Πορεία σου και το ΡΟ για να τη σπείρεις με Ρόδα όσα γίνεται. Και μην ξεχνάς ποτέ το ΣΙΓΜΑ, το Σχολείο σου, γιατί αυτό σου έμαθε με ΤΑΦ, τα Τραγούδια της γνώσης. Είθε το ΥΨΙΛΟΝ να σου χαρίζει Υγεία και το ΦΙ να φωτίζει με Φως τα σκοτεινά μονοπάτια, ώστε να είναι άφθονα τα ΧΙ για άφθονα Χαμόγελα που να ευφραίνουν την Ψυχή σου γεμάτη πάντα από ΩΜΕΓΑ, για τα Ωραία και τα μεγάλα. Στα εκτάκια του 7ου με όλη μου την αγάπη!!! Αγγελική Βαρελλά πάμε γυμνάσιο!!! τελευταία λέξη (και τελευταία σελίδα του ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ) σελ.16 «Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις».

η εφημερίδα του 7ου ημοτικού Σχολείου Αθηνών, φύλλο 3 η τελευταία λέ η του ΣΤ 2

η εφημερίδα του 7ου ημοτικού Σχολείου Αθηνών, φύλλο 3 η τελευταία λέ η του ΣΤ 2 η εφημερίδα του 7ου ημοτικού Σχολείου Αθηνών, φύλλο 3 η τελευταία λέ η του ΣΤ 2 η τελευταία λέξη του ΣΤ 2 έτος: 1 ο αριθμός φύλλου: 3 τιμή: 1 ευρώ Γυμνάσιο, ερχόμαστεεε! (βραβευμένοι) Κυρίες και κύριοι!

Διαβάστε περισσότερα

1o 12θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο)

1o 12θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) 1o 12θέσιο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πανεπιστημίου Αθηνών (Μαράσλειο) Τάξη: Στ 1 Αθήνα - Ιούνιος, 2015 Οι συντελεστές του βιβλίου: ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΒΑΛΑΤΣΟΥ ΒΑΛΕΟΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα»

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» ...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά», κάνει πράξη την ολιστική

Διαβάστε περισσότερα

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω»

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» ...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Τάξης μας

Το Τραγούδι της Τάξης μας Το ταξίδι ξεκινά Το Τραγούδι της Τάξης μας Είμαστε παιδιά καλά και μας αρέσουν τα γλυκά Είμαστε χαρούμενοι και φιλικοί, μας αρέσει η διασκέδαση και η γυμναστική Η σκανταλιά είναι στο μυαλό μας και το πείραγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 1 ...... «Γράφουν τα μέλη της ομάδας μου κάτι καλό για εμένα» «Γράφουν τα μέλη της ομάδας μου κάτι καλό για εμένα» 3 ...

Διαβάστε περισσότερα

Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη

Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη 2012 Η μουσική που αγαπώ ερευνητική εργασία για την Α τάξη 1 ΕΕ6α Στην εργασία συμμετείχαν οι ομάδες: GLEE 1. Κέλε Ευδοξία 2. Λιάκου Ελένη 3. Καρανάσου Ασημίνα 4. Σαμαρτζή Ιωάννα 5. Λάκου Αφροδίτη BLACK

Διαβάστε περισσότερα

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι.

Άννα: Όχι, δεν είχαμε σπίτι. Είχαμε παράγκα, λαθραία απάνω σε οικόπεδο. Γυναίκα: δεν μας τα κανε το κράτος. Όλου για ψέματα είναι. Άννα Αλεξάνδρα: Μου είπες ότι σε λένε Άννα. Άννα: Ναι. Αλεξάνδρα: Πόσο χρονών είσαι Άννα; Άννα: 23. και έχω δυο παιδιά. Αλεξάνδρα.: Άννα, το επίθετο σου; Άννα: Τάσιος. Αλεξάνδρα: και μου είπες ότι δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.»

Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.» Πολιτιστικό πρόγραμμα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου με θέμα: «Απολυταρχία-Ρατσισμός- Μετανάστευση- Κοινωνικές Διακρίσεις.» Συνέντευξη της δημοσιογραφικής ομάδας του προγράμματος με μία Μετανάστρια από την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ. Οι δικές μας ιστορίες. Τμήμα: Ε 3 Υπεύθυνος δάσκαλος: Νίκος Νικολάου

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ. Οι δικές μας ιστορίες. Τμήμα: Ε 3 Υπεύθυνος δάσκαλος: Νίκος Νικολάου ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Οι δικές μας ιστορίες Τμήμα: Ε 3 Υπεύθυνος δάσκαλος: Νίκος Νικολάου Περιεχόμενα: Τα ροζ κορίτσια, Έλλη Τσιακκούρη Τα χαμένα δάχτυλα, Αβραάμ Κοντός Ντάνιελ, ο Παριζιάνος, Μάρθα Παπαμιλτιάδου

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν,

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, ΚΕΙΜΕΝΟ 1 Μάθημα γαλλικών Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, για να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το μάθημα, να τους μιλήσω πρώτα για τη Γαλλία. Την έδειξα

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιόπη Μαντοπούλου. Δέσποινα Παπουτσίδου. Ζωή Βασιλείου

Καλλιόπη Μαντοπούλου. Δέσποινα Παπουτσίδου. Ζωή Βασιλείου μαθητές / Γαργαρέτα Αγγέλα-Στέλλα Γεραντώνη Χριστίνα / / Γιαννίκου Σοφία Γκρέβε-Μιχαλοπούλου Μυρτώ / / Δοξανίδη Ζωή Ευγενίδης Γεώργιος / / Κανέλλου Αθανασία Καρυώτη Μαρία-Αικατερίνη / / Καστάνης Ιάκωβος-Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά με την παρέα μου

Ελληνικά με την παρέα μου Ελληνικά με την παρέα μου 2. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ., Ρέθυμνο 2004 Πανεπιστήμιο Κρήτης Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) Πανεπιστημιούπολη 74 100 Ρέθυμνο Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Προσέγγιση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟ ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Προσέγγιση ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΤΟ ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Προσέγγιση ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΠΟΨΗΣ T EYXOΣ 40/Ι ΟΥΝΙΟΣ 2013 ΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΟ ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ: ETAIΡΙΑ ΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας 24ο ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 24ο IOYNIOΣ 2010 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητά μας παιδιά, Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας έρχεται και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας

Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ο Ταχυδρόμος της Κάντζας ΤΕΥΧΟΣ 25ο ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Την Πέμπτη χτύπησε η καμπάνα στην Γλώσσα για τον Διαμαντή Παλαιολόγο, τον Γυμνασιάρχη-Λυκειάρχη, τον Μάντο όπως τον λέγαμε όλοι στο χωριό, ακόμα και

Την Πέμπτη χτύπησε η καμπάνα στην Γλώσσα για τον Διαμαντή Παλαιολόγο, τον Γυμνασιάρχη-Λυκειάρχη, τον Μάντο όπως τον λέγαμε όλοι στο χωριό, ακόμα και Την Πέμπτη χτύπησε η καμπάνα στην Γλώσσα για τον Διαμαντή Παλαιολόγο, τον Γυμνασιάρχη-Λυκειάρχη, τον Μάντο όπως τον λέγαμε όλοι στο χωριό, ακόμα και πολλοί μαθητές του Λυκείου ήδη πριν αποφοιτήσουν. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιο Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ

Το ημερολόγιο Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Το ημερολόγιο ΕΝΟΣ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΥ ΒΡΙΚΟΛΑΚΑ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ Σειρά: ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ Συγγραφέας & τίτλος πρωτοτύπου: TIM COLLINS Diary of a Wimpy Vampire Copyright Michael O Mara Books

Διαβάστε περισσότερα

Bάλε τα ρήματα που είναι μέσα στο σακούλι στο χτες (αόριστο) και θα μάθεις την περιπέτεια της Αϊσέ. μαζί της και ένα μεγάλο καλάθι για να μαζέψει

Bάλε τα ρήματα που είναι μέσα στο σακούλι στο χτες (αόριστο) και θα μάθεις την περιπέτεια της Αϊσέ. μαζί της και ένα μεγάλο καλάθι για να μαζέψει 2D TET ASKISEON_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 1:31 μ.μ. Page 1 Bάλε τα ρήματα που είναι μέσα στο σακούλι στο χτες (αόριστο) και θα μάθεις την περιπέτεια της Αϊσέ. φόρεσε Χτες το πρωί η Αϊσέ το σκουφάκι

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 2α: Γαρδένια και τριαντάφυλλο

TEYXOΣ 2α: Γαρδένια και τριαντάφυλλο ERGASION 2_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 10:47 π.μ. Page 1 TEYXOΣ 2α: Γαρδένια και τριαντάφυλλο Μπορείς να βάλεις σωστά τις λέξεις που είναι στην παρένθεση στις παρακάτω προτάσεις; Ο παππούς (παππούς)

Διαβάστε περισσότερα

Άγγελος Τύλλιος. Στέλιος Παπαπέτρου

Άγγελος Τύλλιος. Στέλιος Παπαπέτρου μαθητές / Αποκότου Ολυμπία Γκάντενμπάιν Κατερίνα-Βίκυ / / Κάτρης Ηλίας Κιούλος Νικόλαος / / Κολυφέτης Δημήτριος Κονδυλίδου Λυδία (11Β) / / Κούλιου Πολυξένη Κουτσίκος Κωνσταντίνος / / Κρασάκη Μυρτώ Λέγγα

Διαβάστε περισσότερα

βιβλίο παιδικων ονείρων

βιβλίο παιδικων ονείρων Ë Ï Ã Ï Í Å Ù Í & Ê Ó Η ΠΡΟΟ ΟΣ 1971 - ΓΕΡΑΚΑ - ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗ ΕΜΟΝΩΝ ΜΑΘΗΤ. Β ΗΜΟΤ. ΣΧΟΛ. Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 2 ου & 5 ου Δημοτικού Σχολείου Γέρακα Ï Ë Õ Ã Ó Ï 5 o õ Ä Ç Ì Ï Ô É Ê

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια

Ενότητες. τ ε τ ρ ά δ ι ο α σ κ ή σ ε ω ν. τετράδιο ασκήσεων επίπεδο Α2. Συγγραφική Ομάδα. Επιστημονική Εποπτεία - Επιμέλεια τετράδιο επίπεδο Α2 Ενότητες Εγώ και οι άλλοι σελ. (13-22) Μετακινήσεις σελ. (23-28) Συναλλαγές σελ. (29-36) Κοινωνική Ζωή σελ. (37-44) Εργασία σελ. (45-53) Κοινωνικές Υπηρεσίες σελ. (54-62) ΜΜΕ σελ. (63-70)

Διαβάστε περισσότερα

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου.

Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Για επαγγελματικούς λόγους αποφάσισα να κάνω ένα ταξίδι στο Ιράν, όμως ποτέ μου δεν φαντάστηκα πως εκεί θα με περίμενε ο νέος δρόμος της ζωής μου. Εγώ ο Κώστας Ραφτόπουλος του Δημοσθένη και της Χαράς δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πάνος Κολιόπουλος. Τα Αλανάκια. Midnight Publishing

Πάνος Κολιόπουλος. Τα Αλανάκια. Midnight Publishing 1 Τα Αλανάκια 2 Πάνος Κολιόπουλος Τα Αλανάκια Midnight Publishing Κέρκυρα 1996 3 4 Στον Σέργιο Οι Χρονιές 1955 56...6 1956 57...21 1957 58...35 1958 59...50 1959 60...64 1960 61...77 1961 62...92 1962

Διαβάστε περισσότερα

ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη

ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη Γράμμα σ ένα παιδί για τη Φιλαναγνωσία ΓρAμμα σ Eνα παιδi για τη ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣIΑ Οκτώ συγγραφείς απευθύνουν μια σύντομη επιστολή στο παιδί που έχουν στην καρδιά τους για να του εμπνεύσουν την αγάπη για την

Διαβάστε περισσότερα

Το κριτήριο αξιολόγησης που υπάρχει σε κάθε μάθημα περιέχει:

Το κριτήριο αξιολόγησης που υπάρχει σε κάθε μάθημα περιέχει: Αγαπητοί γονείς Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές της Γ Δημοτικού στο μάθημα της Γλώσσας. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει: Το νόημα του κειμένου του σχολικού βιβλίου και το κύριο θέμα του. Απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Αγγελάκη Διονυσία Αδαμοπούλου Δανάη Αθανασίου Βασίλειος Αναγνώστου-Χατζηγιαννάκος Αλίκη-Παρασκευή Αναγνωστοπούλου Διονύσιος Βισβάρδης

Μαρία Αγγελάκη Διονυσία Αδαμοπούλου Δανάη Αθανασίου Βασίλειος Αναγνώστου-Χατζηγιαννάκος Αλίκη-Παρασκευή Αναγνωστοπούλου Διονύσιος Βισβάρδης Μαρία Θεοχαροπούλου Καθώς σκέφτομαι τι να γράψω για το λεύκωμά σας, συνειδητοποιώ ότι δεν έχει φύγει το χαμόγελο από τα χείλη μου, όσο θυμάμαι τις στιγμές που μοιραστήκαμε την πρώτη μας γνωριμία στην αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7

Μάθε να φτιάχνεις κάρτες. Δeς πως στην σελ. 7 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ1ο1ο- -Φεβρουάριος Φεβρουάριος2013 2013 Μαθητική Εφημερίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Viva Voce Η χορωδία μας Διάβασε τα πρώτος στη σελ. 3 Μάθε οσα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΜΑΤΙΑΤΟΥ Β Γυμνασίου Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής ΘΕΜΑ Η φιλία μοιάζει με τα παλιά βιβλία που τα κάνει πολύτιμα ο χρόνος. Η Γκλώρια, μια καταξιωμένη συγγραφέας, από

Διαβάστε περισσότερα