ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ"

Transcript

1 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 7ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σχολικό έτος

2 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ (σχολικό έτος ) Η ΣΤ Τάξη με την κυρία Ισμήνη Ζιάκα. Πρώτη σειρά: (από αριστερά): Γκούμας Αλέξανδρος, Μπιλάλης Δημήτρης, Διόλατζης Βασίλης, Αχμάτι Άγγελος, Σπύρη Στέλιος, Πολονύφης Γιώργος, Ρέις Γουέσλεϋ. Δεύτερη σειρά: (από αριστερά): Προμπονάς Γιώργος, Παπά Αγγελική, Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα, Μαγκανιάρη Αναστασία, Αλιάι Τέα, Καρυωτέλλη Νεφέλη, Παππά Ελευθερία, Τιρόν Έλενα, Λουίζ Κέβιν Τζον. Τρίτη σειρά: (από αριστερά): Χριστοδούλου Πηγή, Πυθαρούλιου Αγγελίνα, Κρικέλη Μαριάννα, Χριστοδουλάκη Δήμητρα, Χατζηαλεξιάδου Στέλλα, Γκάμπαϊ Αθηνά, Ογρότη Άννα, Μουσάλαμ Άλια. Απουσιάζει ο Τάσος Μαυρογιάννης. τελευταία λέξη σελ.2 Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο... Λένε πως τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται ποτέ! Έτσι κι εμείς, για να υποβοηθήσουμε τις μνήμες, κατασκευάσαμε ένα αναμνηστικό λεύκωμα

3 όνομα και επίθετο: Αλιάι Τέα ημερομηνία γέννησης: 10 Δεκεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο και τα μακαρόνια με κιμά αγαπημένη μου ταινία είναι το Scary movie και το High School musical ακούω pop, rock, rap, Hip Hop, RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική, η Γεωγραφία και η Γυμναστική μου αρέσει να σερφάρω στο internet, να μιλάω στο msn με φίλους μου δε μου αρέσει να καθαρίζω το δωμάτιο μου και να με αγνοούν όταν μιλάω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο θα μου λείψει, γιατί εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια (τώρα μεγάλωσα!) ο ιδανικός δάσκαλος πρέπει να καταλαβαίνει το μαθητή και να είναι επιεικής δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να τα ξαναζήσω όλα από την αρχή θα μου λείψει το δημοτικό, οι συμμαθητές μου, τα μαθήματα, η κυρία μου, οι δάσκαλοι, οι εκδρομές, τα παιχνίδια, οι αταξίες μας και πάνω από όλα οι φίλοι μου και όσα κάναμε μαζί η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα, στο λόφο του Αρδηττού, στην Κύπρο, στη Λάρισα, στο Σούνιο και οι εκδρομές που κάναμε όταν ήρθαν οι Κύπριοι στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να έχω καλούς βαθμούς, για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου και φυσικά να διασκεδάζω σε ό,τι κι αν κάνω λίγο πριν το γυμνάσιο Από τη μια μου έρχεται να πετάξω από τη χαρά μου. Μεγάλωσα και με αντιμετωπίζουν σοβαρά και επιτέλους τελείωσα ένα στάδιο της μαθητικής ζωής. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πώς θα είναι στο γυμνάσιο; Θα είναι δύσκολα; Και άμα είναι δύσκολα θα τα καταφέρω; Τι θα γίνει; Τι θα κάνω; Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω; Όλα αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό μου και δεν με αφήνουν να χαρώ. Τέλος πάντων, εύχομαι να πετύχουμε όλοι τα όνειρά μας και να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ό,τι κι αν κάνουμε. Καλή τύχη! όνομα και επίθετο: Αχμάτι Άγγελος ημερομηνία γέννησης: 5 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι μαχητές του δρόμου 4» ακούω μουσική όλων των ειδών το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Ιστορία και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου δε μου αρέσει να κάθομαι σε μια θέση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο για τα παιδιά δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία στην ώρα των Αγγλικών θα θυμάμαι για πάντα όλες οι εκδρομές που έχουμε κάνει αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην εκδρομή στα Καλάβρυτα θα μου λείψει πολύ το δημοτικό και οι φίλοι μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, που έμαθα πράγματα για την ιστορία της Κύπρου στο γυμνάσιο θα ήθελα να γίνω λίγο καλύτερος μαθητής λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα μεγαλώσω και θα έχω περισσότερη εμπιστοσύνη από τους γονείς μου. Με κάνει να λυπάμαι ότι θα χάσω τους φίλους μου. τελευταία λέξη σελ.3 «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;».

4 όνομα και επίθετο: Γκάμπαϊ Αθηνά ημερομηνία γέννησης: 2 Απριλίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το L.A.P.D. και ο Λάκης ο Γλυκούλης ακούω ξένη μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γυμναστική, τα Εικαστικά, η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου! δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία, Μαθηματικά, Γαλλικά και Αγγλικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη, η κυρία Αντιόπη και η κυρία Μαρία δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία και κολύμβηση θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες που είχα στο δημοτικό αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα μάζευα όλους τους παλιούς μου συμμαθητές να θυμηθούμε τα παλιά θα μου λείψει η Τάξη μου, οι φίλοι μου και οι δάσκαλοι μου μετανιώνω που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, στα Καλάβρυτα και στη Λάρισα που περάσαμε τέλεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερο τα μαθήματά μου λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα μεγαλώσω και θα κάνω καινούργιους φίλους. Με κάνει, όμως, να λυπάμαι που στο γυμνάσιο έχουν βαρύ πρόγραμμα και πολλά μαθήματα. Ακόμα στενοχωριέμαι που θα φύγω από το δημοτικό και θα αποχαιρετήσω τους φίλους μου. όνομα και επίθετο: Γκούμας Αλέξανδρος ημερομηνία γέννησης: 9 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση δε μου αρέσει να διαβάζω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι υπέροχο θα θυμάμαι για πάντα τις δυσάρεστες εμπειρίες που πέρασα στο δημοτικό μετανιώνω που μεγάλωσα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ότι μιλούσαμε συνεχώς μέσα στην Τάξη στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερα βιβλία λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι, επειδή στο γυμνάσιο θα καθόμαστε περισσότερες ώρες και θα κάνουμε πιο πολλά μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.4 «Μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου!».

5 όνομα και επίθετο: Διόλατζης Βασίλης ημερομηνία γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο μοντελισμός, ο στίβος και το ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «Fast and Furious» (1,2,3 και 4) ακούω Rap και Hip Hop το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάνω γυμναστική στο Wii-Fit δε μου αρέσει να μου φωνάζουν το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ καλό δημοτικό ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία θα θυμάμαι για πάντα τις τιμωρίες που με έβαζαν οι κυρίες μου! αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα διάβαζα περισσότερο θα μου λείψουν οι εκδρομές και όλοι οι δάσκαλοί μου μετανιώνω που δεν πήγα στην τετραήμερη στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο εστιατόριο στην Πλάκα στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να τα πάρω όλα 20 λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που δε θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. όνομα και επίθετο: Καρυωτέλλη Νεφέλη ημερομηνία γέννησης: 17 Δεκεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το «Μόνος στο σπίτι» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάθομαι στον υπολογιστή και να μιλάω με τις φίλες μου δε μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος δε μας βάζει δουλειά για το σπίτι δεν έχω κάνει ποτέ μπαλέτο θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην Α Τάξη και θα τα ξαναζούσα όλα από την αρχή μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Το περιστατικό που θα μου μείνει στο μυαλό μου ήταν εκείνη τη μέρα που παίζαμε κυνηγητό αγόρια-κορίτσια και κατά λάθος ένα παιδί από μας έριξε ένα νεράντζι στο γυμνάσιο και κατέληξε σε νεραντζοπόλεμο στο γυμνάσιο θα παίρνω τους παλιούς μου συμμαθητές τηλέφωνο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που σιγά σιγά μεγαλώνω και που θα είναι σα να ξαναζώ το δημοτικό απ την αρχή. Λυπάμαι που θα χάσω τους φίλους, που ήμασταν έξι χρόνια μαζί. τελευταία λέξη σελ.5 «Μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου!».

6 όνομα και επίθετο: Κρικέλη Μαριάννα ημερομηνία γέννησης: 9 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι γαρίδες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα τα χόμπι μου είναι πιάνο, ζωγραφική και χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω Lady GaGa, Rihanna, Onirama, Pink, Duff, Stavento, Madonna, Katy Perry και Σάκη Ρουβά το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική!!! μου αρέσει να διασκεδάζω και κάνω ζαβολιές με τους φίλους μου και να πηγαίνω βόλτες και εκδρομές δε μου αρέσει να γράφουμε κάθε εβδομάδα test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο και δε θα το ξεχάσω ποτέ! ο ιδανικός δάσκαλος δε βάζει test και ασκήσεις για το σπίτι και φυσικά μας πηγαίνει όλο εκδρομές!!! δεν έχω κάνει ποτέ κοπάνα για να γλιτώσω το test (έτσι κι αλλιώς θα το έγραφα την επόμενη μέρα!) θα θυμάμαι για πάντα τους δασκάλους μου, τους φίλους μου (που θα τους βλέπω!) και τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να πάω ξανά στην Α Τάξη και να ξαναρχίσουν όλα απ την αρχή θα μου λείψει το Σχολείο και πάνω απ όλα που δε θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια τάξη!!! μετανιώνω για τίποτα! Κάθε στιγμή όμορφη ή άσχημη είναι ξεχωριστή για μένα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν όταν πήγαμε στην Κύπρο για τέσσερις μέρες. Περάσαμε τέλεια και είμαι σίγουρη ότι θα είναι η καλύτερη εκδρομή από τα σχολικά μου χρόνια. όνομα και επίθετο: Λουίζ Κέβιν Τζον ημερομηνία γέννησης: 8 Οκτωβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το σπαγγέτι τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι το «Χ-men» ακούω την Κυρία, όταν κάνουμε μάθημα το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Αγγλικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα δε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος μας είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μου αντιγραφή θα θυμάμαι για πάντα αυτά που κάναμε στο Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να κάνουμε πιο πολλές εκδρομές θα μου λείψει τα πάντα που κάναμε με την Κυρία μας η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή με τους Κύπριους στο γυμνάσιο θα θυμάμαι τους συμμαθητές μου! τελευταία λέξη σελ.6 «ε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου!».

7 όνομα και επίθετο: Μαγκανιάρη Αναστασία ημερομηνία γέννησης: 3 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο αρακάς και τα σουβλάκια τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ αγαπημένη μου ταινία είναι το «The Simpson s» ακούω πολύ ραδιόφωνο το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική και το διάλειμμα μου αρέσει να παίζω βόλεϊ δε μου αρέσει να τσακώνομαι με φίλους το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο!!! ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έκανε μάθημα δεν έχω κάνει ποτέ ελεύθερη πτώση θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην ημέρα που τελειώναμε την Ε Τάξη και παίξαμε μπουγέλο θα μου λείψει το δημοτικό μετανιώνω που δεν η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Μια μέρα στην Α Δημοτικού που η Κυρία με είχε βάλει να κάτσω με την Μαριάννα και εγώ έκλαιγα, επειδή δεν την ήξερα. στο γυμνάσιο θα κάνω φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα μεγαλώσω μια τάξη και που θα κάνω καινούργιους φίλους. Αλλά λυπάμαι, γιατί πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο με όλα αυτά τα μαθήματα και τους καθηγητές. όνομα και επίθετο: Μαυρογιάννης Τάσος ημερομηνία γέννησης: 4 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» ακούω πάντα τη μαμά και το μπαμπά μου το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά και η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω play station 3 δε μου αρέσει να διαβάζω Γλώσσα, Ιστορία, Φυσική και Γεωγραφία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Αντιόπη και η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ φασαρία μέσα στην Τάξη θα θυμάμαι για πάντα τους φίλους μου και τη δασκάλα μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα άρχιζα από την αρχή θα μου λείψει ο Κέβιν, ο Δημήτρης, ο Γουέσλεϋ και η Νεφέλη μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα για τρεις μέρες στο γυμνάσιο θα ήθελα λιγότερα μαθήματα λίγο πριν το γυμνάσιο Σκέφτομαι ότι θα φύγω από το δημοτικό και ότι στο γυμνάσιο θα έχουμε περισσότερα και δυσκολότερα μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.7 «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη!».

8 όνομα και επίθετο: Μουσάλαμ Άλια ημερομηνία γέννησης: 8 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: δεν πολυασχολούμαι, αλλά συμπαθώ την ΑΕΚ αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο, το σουβλάκι και το κοτόπουλο στο φούρνο τα χόμπι μου είναι να παίζω στον υπολογιστή και να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω όλα τα είδη μουσικής αλλά περισσότερο ποπ, ροκ και RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Θεατρική Αγωγή μου αρέσει να περνάω αμέτρητες ώρες με τους φίλους μου και πηγαίνω τριήμερες με το Σχολείο δε μου αρέσει να νιώθω μοναξιά και λύπη το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα καταπληκτικό Σχολείο, στο οποίο ανακαλύπτεις πολλά πράγματα ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που μας πάει πολλές εκδρομές (όπως η κυρία Ισμήνη) θα θυμάμαι για πάντα τον αξέχαστο τελευταίο μήνα της ΣΤ Τάξης, γιατί ήταν καταπληκτικός μήνας αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη, για να ξαναζήσω το δημοτικό θα μου λείψει πάρα πολύ η κυρία Ισμήνη και ιδιαίτερα οι φίλοι μου που θα πάνε σε άλλα γυμνάσια η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ένα αστείο που κάναμε την Πρωταπριλιά ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά στο γυμνάσιο θα κάνω περισσότερους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Δε θα ήθελα να φύγω από το δημοτικό, γιατί εκεί έζησα τα καλύτερα παιδικά μου χρόνια. Λυπάμαι, γιατί είναι η τελευταία χρονιά που είμαστε όλοι οι φίλοι μαζί. Του χρόνου θα χωριστούν οι κολλητές, οι κολλητοί και τα πιο ωραία και ξεχωριστά πράγματα. Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ το δημοτικό! όνομα και επίθετο: Μπιλάλης Δημήτρης ημερομηνία γέννησης: 19 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «KUNGFU PANDA» ακούω διάφορα το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα μου αρέσει να παίζω Play Station δε μου αρέσει να βλέπω πολύ τηλεόραση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο μου αρέσει πολύ ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τη ΣΤ Τάξη θα μου λείψει πολύ το δημοτικό μετανιώνω που δε διάβαζα πολύ η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο Πολεμικό Μουσείο στο γυμνάσιο θα νιώθω διαφορετικά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και λυπάμαι, επειδή θα χάσω τους φίλους μου και θα αφήσω το δημοτικό. τελευταία λέξη σελ.8 «ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά».

9 όνομα και επίθετο: Ογρότη Άννα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός φυσικά αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το θέατρο και η ρυθμική γυμναστική αγαπημένη μου ταινία είναι το «Air Buddies» ακούω RNB και Hip-Hop το αγαπημένο μου μάθημα η Γυμναστική μου αρέσει να κάνω γυμναστική δε μου αρέσει να διαβάζω Μαθηματικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μόνη μου κάποιο δύσκολο φαγητό θα θυμάμαι για πάντα όλους μου τους φίλους και τις φίλες αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα στην Κύπρο με το Σχολείο θα μου λείψει η Έκτη Τάξη η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τετραήμερη στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Στο παλιό μου σχολείο μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!) στο γυμνάσιο θα μάθω ντραμς και κιθάρα, γιατί θα πάω σε μουσικό γυμνάσιο λίγο πριν το γυμνάσιο Θέλω να πάω στο γυμνάσιο για να μάθω μουσική, αλλά δε θα ήθελα να υπήρχαν απουσίες και γενικά μακάρι να ήταν σαν το δημοτικό όνομα και επίθετο: Παπά Αγγελική ημερομηνία γέννησης: 1996 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι δεν έχω τα χόμπι μου είναι να ακούω μουσική χαλαρά και να χαλαρώνω αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Τιτανικός» ακούω όταν βαριέμαι, χαλαρή μουσική και, όταν είμαι σε καλή διάθεση, ακούω δυνατή μουσική το αγαπημένο μου μάθημα μου αρέσουν λίγο τα Θρησκευτικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα, αλλά κάτι πιο διασκεδαστικό δε μου αρέσει να γράφω test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο το αγάπησα πολύ, γιατί πέρασα πολύ ωραία ο ιδανικός δάσκαλος για εμένα ήταν η κυρία Ισμήνη, γιατί πήγαμε πολλές εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ τόσες εκδρομές όσες έκανα με την κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις πολλές εκδρομές και τη γιορτή στο Τεχνόπολις αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξανανιώσω τη χαρά, όταν παρουσιάζαμε το θεατρικό θα μου λείψει πάρα πολύ οι πρόβες που κάναμε στο θεατρικό και χάναμε μαθήματα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ, που περάσαμε τόσες αξέχαστες στιγμές στο γυμνάσιο θα είναι διαφορετικά τα μαθήματα και τα παιδιά (με τρομάζει λίγο!) λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που μεγαλώνω σιγά σιγά! Αλλά με στεναχωρεί που δε θα ξαναπεράσω τόσο ωραία στο γυμνάσιο. Άμα μπορούσα να πραγματοποιήσω μια ευχή, θα ήταν να μείνω για πάντα στο δημοτικό και να γίνω μια πετυχημένη και ευτυχισμένη ηθοποιός. τελευταία λέξη σελ.9 «μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!)».

10 όνομα και επίθετο: Παππά Ελευθερία ημερομηνία γέννησης: 28 Νοεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι η ποδηλασία και η μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School musical», ο «Harry Potter» ακούω Britney Spears, Aκon, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Έλενα Παπαρίζου, Katty Pery Maddona και άλλους το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να κάνω νέες φιλίες, νέα ταξίδια, νέα πράγματα στη ζωή μου δε μου αρέσει να κάνω ό,τι μου λένε οι άλλοι, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σε ολόκληρο το Γαλαξία ο ιδανικός δάσκαλος είναι πρόθυμος να μας ταξιδεύει στη μάθηση και μας αγαπά θα μου λείψει το Σχολείο και κάθε γωνιά του, γιατί εκεί έχω κάνει τις παιδικές μου τρέλες η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο και στην Κλειτορία (όταν τις θυμάμαι βουρκώνω) ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήμουν Δ Τάξη και μαζί με ένα κορίτσι της περσινής έκτης γεμίζαμε κάτι μπουκαλάκια. Ξαφνικά ακούμε έναν άνθρωπο να μιλά σε άλλη γλώσσα στο διάδρομο. Ψάξαμε παντού να δούμε πού είναι αλλά τίποτα Πανικοβληθήκαμε, πετάξαμε τα μπουκαλάκια και ανεβήκαμε στην Τάξη. στο γυμνάσιο θα διαβάζω πιο πολύ για να γίνω τελικά αυτό που θέλω λίγο πριν το γυμνάσιο Νομίζω ότι θα είναι ωραία εμπειρία και ευκαιρία να κάνω τα όνειρά μου πράξη. όνομα και επίθετο: Πολονύφης Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα θαλασσινά και τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ και ο υπολογιστής αγαπημένη μου ταινία είναι το «Τέρατα και Εξωγήινοι» και «Spiderman» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή και, όταν βρίσκομαι στο χωριό μου, να κάνω βόλτες με το ποδήλατο δε μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς τα πρωινά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το ιδανικότερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δε θα μας έβαζε τεστ και θα μας έβγαζε όλη τη μέρα έξω δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή που πήγαμε πέρσι μετανιώνω που δεν πήγα εκδρομή στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στο δημοτικό, που ήθελα να καθίσω στο σπίτι. Βέβαια πήγα σχολείο και ο πρώτος φίλος που έκανα ήταν ο Σπύρος. Από εκείνη τη μέρα ήθελα να πηγαίνω συνέχεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να πάρω καλούς βαθμούς και να κάνω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα πάω σε καινούργιο μέρος, θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και θα νιώθω λίγο πιο ώριμος. Λυπάμαι, γιατί θα χάσω τους φίλους μου, το Σχολείο μου και θα νιώσω ξανά ο μικρότερος απ όλους Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου (πιστεύω πως αυτό είναι αδύνατο). τελευταία λέξη σελ.10 «Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!».

11 όνομα και επίθετο: Προμπονάς Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 21 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με σάλτσα τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι οι «X-men» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά μου αρέσει να μην διαβάζω δε μου αρέσει να λέω ψέματα το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο δημοτικό σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος για μένα είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δε θα πήγαινα σχολείο θα μου λείψει η Τάξη μου μετανιώνω που άρχισα το Σχολείο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν αυτή που δεν πήγα ποτέ ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Όταν ένας συμμαθητής μου έπεσε πάνω στο γεμάτο κάδο των σκουπιδιών. στο γυμνάσιο θα αρχίσω το ξύλο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι, επειδή καταλαβαίνω ότι μεγαλώνω και λυπάμαι που φεύγω από το Δημοτικό. όνομα και επίθετο: Πυθαρούλιου Αγγελίνα ημερομηνία γέννησης: 7 Οκτωβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το τένις αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» ακούω συνέχεια τους γονείς μου να μου λένε να μαζέψω το δωμάτιό μου μου αρέσει να γελάω και να ακούω ανέκδοτα δε μου αρέσει να με βρίζουν και να μαρτυρούν τα μυστικά μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν πολύ ωραίο και για αυτό έμεινα έξι ολόκληρα χρόνια ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έβαζε τεστ, δε θα μας φώναζε και τέσσερις ώρες την ημέρα θα μας άφηνε να κάνουμε ό,τι θέλουμε δεν έχω κάνει ποτέ Snowboard και μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την ημέρα που συγκρούστηκα με τη ντουλάπα στο Σχολείο! θα μου λείψει το κουτσομπολιό με τις φίλες μου μετανιώνω που από μικρή δεν ήμουν τόσο ευγενική όσο θα έπρεπε η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ Κλειτορίας Καλαβρύτων στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Αλλά στεναχωριέμαι που θα χωριστώ από τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου. τελευταία λέξη σελ.11 «Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον».

12 όνομα και επίθετο: Ρέις Γουέσλεϋ ημερομηνία γέννησης: 7 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι πένες με σάλτσα τα χόμπι μου είναι κολύμπι αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Ποντικομικρούλης» ακούω Μάικλ Τζακσον το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να βλέπω διάφορα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση δε μου αρέσει να κουτσομπολεύω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε μου αρέσει που έχει μικρό προαύλιο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Γεωργία Ρουμελιώτη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου δεν έχω κάνει ποτέ σκι στη θάλασσα θα θυμάμαι για πάντα το θέατρο που έπαιξα στο νηπιαγωγείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη θα μου λείψει η παρέα με τους συμμαθητές μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη που πήγα στην ΣΤ Τάξη του δημοτικού στο γυμνάσιο θα βρω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο. όνομα και επίθετο: Σπύρη Στέλιος ημερομηνία γέννησης: 7 Νοεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι μπάσκετ και τάε-κβο-ντο αγαπημένη μου ταινία είναι οι «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» ακούω POP και HIP HOP το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Γυμναστική, τα Καλλιτεχνικά και η Φυσική το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε θα το ξεχάσω ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος που θα πρέπει να έχω είναι η κυρία Ισμήνη, γιατί μου έμαθε πολλά πράγματα (όχι μόνο σ εμένα αλλά και σε άλλα παιδιά) δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα όσα πέρασα στο δημοτικό και με έκαναν πολύ χαρούμενο θα μου λείψει πολύ το δημοτικό, αλλά θα πρέπει να το ξεχάσω, γιατί θα πάω στο γυμνάσιο μετανιώνω που θα αφήσω το δημοτικό, γιατί εκεί πέρασα έξι χρόνια από τη ζωή μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν πέρσι, όταν πήγαμε στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα στο γυμνάσιο θα μας δίνουν πιο πολλά μαθήματα που θα είναι λίγο πιο δύσκολα! τελευταία λέξη σελ.12 «Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο».

13 όνομα και επίθετο: Τιρόν Έλενα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «Βλέπω το θάνατό σου» ακούω μοντέρνα μουσική, όπως 50cent, living in dreams το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου, να παίζω στον υπολογιστή, να γράφω και να χορεύω δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία και να περιμένω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο Σχολείο και είμαι τυχερή που ήρθα σ αυτό ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη και μου αρέσει που είναι η δασκάλα μου θα θυμάμαι για πάντα την εκδρομή στην Κύπρο, που ήταν καταπληκτική σαν όνειρο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα γυρνούσα στα 9 μου χρόνια, γιατί τότε οι γονείς μου δε με έβαζαν να κάνω και πολλά πράγματα θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι μετανιώνω που θα φύγω από το Δημοτικό, επειδή μου αρέσει πολύ, αλλά πρέπει να πάω γυμνάσιο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή στην Κύπρο. Δεν έχω λέξεις να πω πόσο ωραία περάσαμε εκεί. Γνωρίσαμε πολλούς φίλους και αυτό είναι σημαντικό! στο γυμνάσιο θα πω στους καινούριους φίλους μου πόσο ωραία πέρασα στο δημοτικό λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να λυπάμαι είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί. Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και δασκάλους! όνομα και επίθετο: Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα ημερομηνία γέννησης: 1 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι το «Kill Bill» ακούω pop και rock μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική μου αρέσει να παίζω play station 2 δε μου αρέσει η αδικία! το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δεν υπάρχει (χα χα!!!) δεν έχω κάνει ποτέ ορειβασία θα θυμάμαι για πάντα το Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και τους Κύπριους φίλους μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να μην υπάρχουν πόλεμοι θα μου λείψει το δημοτικό και οι φίλοι μου (που ίσως πάνε κάπου αλλού) μετανιώνω που δεν πήγα στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη στην Κλειτορία στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνομαι καλύτερη λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα γίνω πιο μεγάλη και λυπάμαι που θα είμαστε οι μικρότεροι τελευταία λέξη σελ.13 «θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι».

14 όνομα και επίθετο: Χατζηαλεξιάδου Στέλλα ημερομηνία γέννησης: 24 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι οι λαχανοντολμάδες τα χόμπι μου είναι να γράφω στίχους και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» 1, 2 και 3 ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός από κλασική (όπερα) το αγαπημένο μου μάθημα Ιστορία, Μαθηματικά και Γυμναστική μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω νέους τόπους και ανθρώπους δε μου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχολεία ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που κάνει το μάθημα παιχνίδι, διασκέδαση και απόλαυση δεν έχω κάνει ποτέ πατινάζ θα θυμάμαι για πάντα το πιτζάμα-πάρτι που κάναμε στην Κύπρο θα μου λείψει το γέλιο της Αγγελίνας και η φιλική συμπεριφορά που μου έδειξαν οι συμμαθητές μου μετανιώνω που δεν έμαθα κινέζικα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήταν στην Α Τάξη όταν η δασκάλα μου έδωσε ένα μολύβι και μου είπε να τραβάω γραμμές και κουλουράκια, ώστε να σχηματιστούν γράμματα. Άρχιζα να φωνάζω και να λέω ότι δε χρειάζεται να μάθουμε, αφού μπορούμε να μιλάμε! Ακούς εκεί, να μάθω να γράφω! Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε; στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνω ακόμη καλύτερη μαθήτρια λίγο πριν το γυμνάσιο Θυμάμαι 6 χρόνια πριν κρατώντας δειλά το χέρι της μαμάς πέρασα φοβισμένη τη μεγάλη σχολική εξώπορτα. Έβλεπα τα μεγαλύτερα παιδιά με θαυμασμό νομίζοντας ότι τα ήξεραν όλα και ότι και εγώ κάποτε θα ήμουν στη θέση τους. Θα με κοίταζαν όλοι με θαυμασμό! Είμαι χαρούμενη, γιατί έμαθα τόσα πράγματα... όνομα και επίθετο: Χριστοδουλάκη Δήμητρα ημερομηνία γέννησης: 6 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: ΑΕΚ φυσικά!!! αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι ο χορός και το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι «Μια Ελληνίδα στο Παρίσι» ακούω τα πάντα, μου αρέσει κάθε είδος μουσικής το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να χορεύω, να τραγουδώ, να κάνω ιππασία δε μου αρέσει να διαβάζω πολλή ώρα, να κάθομαι σπίτι όταν έχει ωραία μέρα, και δε μου αρέσει να βαριέμαι το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο Σχολείο, με τους καλύτερους δασκάλους ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη, γιατί μας άντεξε και γιατί μας πήγε τρεις τριήμερες εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ και πιστεύω στο μέλλον να δοκιμάσω θα θυμάμαι για πάντα του δασκάλους μου, τις εκδρομές στο δημοτικό και τους φίλους μου μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο» ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που όταν τα παιδιά του γυμνασίου πετούσαν νεράντζια και μου ήρθε ένα στο κεφάλι! στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να είμαι πολύ προσεκτική, γιατί εκεί είναι πιο αυστηρά τα πράγματα τελευταία λέξη σελ.14 «Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε;».

15 όνομα και επίθετο: Χριστοδούλου Πηγή ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι «Eye Eagle» και «WANTES» ακούω Lady gaga, Justin Timberlake, Rihona, Fergies, Britney Spears το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Ιστορία, η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω σινεμά και να διασκεδάζω με τους φίλους μου δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ δε μου αρέσει να κάνω τις δουλειές του σπιτιού και να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο σκίζει! ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις υπέροχες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα όλες αυτές τις εκδρομές που πήγα με την Τάξη μου θα μου λείψει το Σχολείο, οι εκδρομές, οι συμμαθητές και τα μαθήματα μετανιώνω που δεν πήρα «10» στα Μαθηματικά η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε! στο γυμνάσιο θα περάσω καλά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που αφήνω τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν οι αλλαγές στη ζωή μου. Και ότι θα πάω γυμνάσιο για εμένα είναι μια μεγάλη αλλαγή και δε μου αρέσει τέλος!!!;;; «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;» «στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο». «μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο». «το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ». «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!». τελευταία λέξη σελ.15 «Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε!».

16 Μια ευχή στα εκτάκια από τη συγγραφέα Αγγελική Βαρελλά Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε στις 16 του περασμένου Φλεβάρη το Σχολείο μας και αφιέρωσε «στο μικρό μαθητή και τη μικρή μαθήτρια που φεύγει από το Δημοτικό και μπαίνει στο Γυμνάσιο» το παρακάτω ποίημα-ευχή Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις και πολλά ΒΗΤΑ για τα επόμενα Βήματά σου. Το ΓΑΜΑ σ έφερε κιόλας στο Γυμνάσιο. Το ΔΕΛΤΑ θα σου θυμίζει το Δημοτικό. Σου δίνω ένα ΕΨΙΛΟΝ για να σαι Ευτυχισμένος κι ένα ΖΗΤΑ για να χαίρεσαι μ αυτό τη Ζωή. Μια ζωή γεμάτους Ήλιους που αρχίζουν από ΗΤΑ. Το ΘΗΤΑ και το ΓΙΩΤΑ στα χαρίζω για να επικαλείσαι το Θεό και το γλυκύτατο Ιησού. Πρόσεξε το ΚΑΠΑ να μη χάσεις. Είναι το Κουράγιο. Και το ΛΑΜΔΑ να προσέξεις. Είναι η Λογική. Το ΜΙ είναι της Μάνας. Οι ευχές της πάντα θα σ ακολουθούν. Μαζί με το ΝΙ που περιμένει και είναι η Νιότη σου. Πάρε το ΞΙ μαζί σου για την Ξεγνοιασιά, αλλά και το ΟΜΙΚΡΟΝ σου είναι απαραίτητο για να έχεις ένα Όραμα. Το ΠΙ σου το χαρίζω για να χαράξεις την Πορεία σου και το ΡΟ για να τη σπείρεις με Ρόδα όσα γίνεται. Και μην ξεχνάς ποτέ το ΣΙΓΜΑ, το Σχολείο σου, γιατί αυτό σου έμαθε με ΤΑΦ, τα Τραγούδια της γνώσης. Είθε το ΥΨΙΛΟΝ να σου χαρίζει Υγεία και το ΦΙ να φωτίζει με Φως τα σκοτεινά μονοπάτια, ώστε να είναι άφθονα τα ΧΙ για άφθονα Χαμόγελα που να ευφραίνουν την Ψυχή σου γεμάτη πάντα από ΩΜΕΓΑ, για τα Ωραία και τα μεγάλα. Στα εκτάκια του 7ου με όλη μου την αγάπη!!! Αγγελική Βαρελλά πάμε γυμνάσιο!!! τελευταία λέξη (και τελευταία σελίδα του ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ) σελ.16 «Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις».

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή

Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Λόγια αποχαιρετισμού ενός τελειόφοιτου μαθητή Εργασία από τα παιδιά της Στ 1 2014-2015 Να που φτάσαμε πάλι στο τέλος μιας ακόμα χρονιάς. Μιας χρονιάς που καθορίζει πολλές στιγμές που θα γίνουν στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

Τάξη: Γ. Τμήμα: 2ο. Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Τάξη: Γ Τμήμα: 2ο Υπεύθυνη τμήματος : ΑΝΕΣΤΗ ΑΣΗΜΙΝΑ. Εκθέσεις μαθητών.. ΜΑΘΗΤΗΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. Θέμα :Τι θέλω να αλλάξει στον κόσμο το 2011. Το έτος 2010 έγιναν πολλές καταστροφές στον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου τρόπο Είμαστε τα παιδιά της 1 ης ομάδας Είμαι η Πωλίνα

Διαβάστε περισσότερα

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης

το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης το θύμα, ο θύτης και ο θεατής Σοφία Ζαχομήτρου Μαθήτρια της Ε2 Τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών 2013-2014 Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βάτραχος που τον έλεγαν "Φρογκ" και πήγαινε στην 5η Δημοτικού.

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ2 Στο ΣΤ2 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν.

Μέσα από τη ζωγραφική, την κατασκευή ιστοριών και παραμυθιών βρήκαν από αρκετά έως πολύ τον τρόπο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ3 Στο ΣΤ3 αξιολογήθηκαν 20 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η σχέση που απέκτησαν με τα άλλα παιδιά, η συνεργασία μεταξύ τους

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται

Σχολικές αναμνήσεις. Η γιαγιά του Χάρη θυμάται Η μαμά μου πήγαινε στο 26 ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Η καλύτερη ανάμνηση που έχει είναι οι φίλοι της και η τάξη που μύριζε κιμωλία. Ελευθερία Η γιαγιά μου την τάξη της είχε 87 παιδιά. Τα άτακτα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά

Η ζωή είναι αλλού. < <Ηλέκτρα>> Το διαδίκτυο είναι γλυκό. Προκαλεί όμως εθισμό. Γι αυτό πρέπει τα παιδιά. Να το χρησιμοποιούν σωστά Δράση 2 Σκοπός: Η αποτελεσματικότερη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με όλα τα είδη συμπεριφορικού εθισμού και τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή! Οι μαθητές εντοπίζουν και παρακολουθούν εκπαιδευτικά βίντεο,

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ»

Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Ομαδική Εργασία Παραγωγής Γραπτού Λόγου με θέμα: «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» Δ τάξη, 2013-2014 Παρουσίαση γραπτής εργασίας «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ» ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2013 Τα βήματα που ακολουθήσαμε ήταν: 1. Αφού η δασκάλα μας έγραψε

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία"

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την αποδοχή στην Γλώσσα 2 και χαιρετίσματα από την Ιταλία Aurora Μου άρεσε πολύ Γλώσσα 2. Σπούδασα Ελληνικά όταν ήμουν στο Πανεπιστήμιο και με αυτό το πρόγραμμα μπόρεσα να ασκήσω πάλι αυτή. Ήταν πολύ εύκολο για μένα να σπουδάσω στο σπίτι μου και στον ελεύθερο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Ο δάσκαλος που με εμπνέει

Ο δάσκαλος που με εμπνέει Είναι πολύ σημαντικό για μένα η δασκάλα που μου κάνει μάθημα να με εμπνέει, γιατί έτσι θα ενδιαφέρομαι περισσότερο για τα μαθήματά μου και θα προσπαθώ να γίνομαι κάθε φορά καλύτερη. Θα προτιμούσα η δασκάλα

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή στο Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Εκδρομή στο Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 Εκδρομή στο Μουσείο Εκπαίδευσης στη Βέροια Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012 Στις 6 Νοεμβρίου 2012 πήγαμε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας εκδρομή στο Μουσείο Εκπαίδευσης της Βέροιας, στις Βαρβάρες. Όταν

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

10o Δημοτικό Σχολείο Πετρουπολης. Το λεύκωμα της ΣΤ τάξης (Σχολική χρονιά )

10o Δημοτικό Σχολείο Πετρουπολης. Το λεύκωμα της ΣΤ τάξης (Σχολική χρονιά ) 10o Δημοτικό Σχολείο Πετρουπολης Το λεύκωμα της ΣΤ τάξης (Σχολική χρονιά 2013-2014) Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα πάλι παιδί λίγο να βρισκόμουνα στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία με τους συμμαθητές

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ. Εργασία για το σπίτι. Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Εργασία για το σπίτι Απαντούν μαθητές του Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 1 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Απαντά η Μαρίνα Βαμβακίδου Ερώτηση 1. Μπορείς να φανταστείς τη ζωή μας χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΟ ΦΙΔΑΚΙ - μαθαίνω να συνομιλώ - klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΕΦΗΒΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ

ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΠΕΝΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ Η μέρα που γεννιέμαι! Μια φορά και ένα καιρό υπήρχε μια σκυλίτσα, από βασιλική οικογένεια. Η μαμά της ήταν μοντέλο και η γιαγιά της,τι να σας πω είχε ολόκληρο οίκο

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ:

Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ. ΑΠΟ: Συγγραφή: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ: A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ - ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΠΟ: alexandra2005@yahoo.gr ΠΡΟΣ:elenitsasiop@gmail.com ΘΕΜΑ: Κυριακή, στο σπίτι μου! 1 Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα

Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα Απόψε (ξανα)ονειρεύτηκα της Εβελίνας Στο τέλος κάθε χρόνου, η παλιά μου γυμνάστρια, οργανώνει μια γιορτή με χορούς, παραδοσιακούς και μοντέρνους. Κάθε χρονιά, το θέμα της γιορτής είναι διαφορετικό. (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις;

ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ. ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΣΚΕΤΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΑΡΗΣ (Συναντώνται μπροστά στη σκηνή ο Άρης με τον Χρηστάκη.) Γεια σου Χρηστάκη, τι κάνεις; ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Μια χαρά είμαι. Εσύ; ΑΡΗΣ Κι εγώ πολύ καλά. Πάρα πολύ καλά! ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ Σε βλέπω

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία

Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Ένα παραμύθι φτιαγμένο από τα παιδιά της Δ, Ε και Στ τάξης του Ζ Δημοτικού Σχολείου Πάφου κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους με τη συγγραφέα Αμαλία Πικρίδου-Λούκα. 2014 Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα!

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ. Κατανόηση γραπτού λόγου. Γεια σου, Μαργαρίτα! Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ Α1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΙΑΜΟΝΗ Κατανόηση γραπτού λόγου Γεια σου, Μαργαρίτα! Έμαθα να γράφω καλά. Ρώτησες πού μένω! Είμαι από την Ελλάδα αλλά μένουμε στην Αυστραλία.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Η παιδεία, καθάπερ ευδαίμων χώρα, πάντα τ αγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 1 ΑΣΚΗΣΗ 1 η : 7

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα.

μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών τους ενώ τους δυσκόλεψε το μοίρασμα συναισθημάτων. Αρκετοί είπαν ότι δε τους δυσκόλεψε τίποτα. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΤ1 Στο ΣΤ1 αξιολογήθηκαν 18 μαθητές Αυτό που τους άρεσε περισσότερο σ? αυτή την ομάδα ήταν η συνεργασία μεταξύ τους και το μοίρα σμα συναισθημάτων και εμπειριών

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 Κατανόηση προφορικού λόγου Διάρκεια: 25 λεπτά (25 μονάδες) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Δημήτρης και ο φίλος του ο Πέτρος αυτό το σαββατοκύριακο θα πάνε εκδρομή στο βουνό. Θα ακούσετε δύο (2) φορές το Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος

Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Schools for Change Αξιολογήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών από τα εκπαιδευτικά εργαστήρια του προγράμματος Λίγα λόγια για τις εκπαιδευτικές δράσεις της ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014

Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Χαρούμενη Άνοιξη! Το μαθητικό περιοδικό του 12 ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 ΒΙΒΛΙΟΠΟΝΤΙΚΕΣ 2013-2014 ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 12 ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ. ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΨΑΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους

ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους ΟΝΕΙΡΟ ΜΙΑΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ. Γεννήθηκα πολύ μακριά. Δεν γνωρίζω ακριβώς το που.την μητέρα μου και τα αδέρφια μου, ήμουν πολύ μικρός για να τους θυμάμαι. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό σαν ανάμνηση

Διαβάστε περισσότερα

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη

Δοκίμιο Αξιολόγησης Δ Τάξη Δοκίμιο Τελικής Αξιολόγησης Δ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Ακούω και γράφω (Ορθογραφία) 2. Άκουσε προσεκτικά και γράψε ό,τι λείπει - Ευτυχία μου γεια σου. Τι κάνεις; - Γεια σου Αντώνη. Είμαι καλά. Εσύ; -

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α.

Αντώνης Πασχαλία Στέλλα Α. Εντυπώσεις και σχόλια των μαθητών του Β1 του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, σχολικού έτους 2018-2019, μετά την παρακολούθηση ενός προγράμματος 5-3-2019. «Κυκλοφοριακής Αγωγής» έμαθα πώς μπορούμε να χτυπήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript

Modern Greek Stage 6 Part 2 Transcript 1. Announcement Καλημέρα, παιδιά. Θα ήθελα να δώσετε μεγάλη προσοχή σε ό,τι πω σήμερα, γιατί όλες οι ανακοινώσεις είναι πραγματικά πολύ σημαντικές. Λοιπόν ξεκινάμε: Θέμα πρώτο: Αύριο η βιβλιοθήκη του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ)

«ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ) «ΠΩΣ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!!!» ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ Γ (ΜΑΘΗΤΕΣ Γ ΤΑΞΗΣ) Τουλίπες της Ολλανδίας, Κλωντ Μονέ Μια φορά κι ένα καιρό σε μια χώρα μακρινή οι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΕΓΓΟΝΟΣ: Παππού, γιατί προτιμάς να βάζεις κανέλα και όχι κύμινο στα σουτζουκάκια; ΠΑΠΠΟΥΣ: Το κύμινο είναι κομματάκι δυνατό. Κάνει τους ανθρώπους να κλείνονται

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

Σκηνή στο λεωφορείο. Αφηγητής: Ο Στέργιος σε λίγο κατεβαίνει από το λεωφορείο.

Σκηνή στο λεωφορείο. Αφηγητής: Ο Στέργιος σε λίγο κατεβαίνει από το λεωφορείο. Το παιδί με το ακορντεόν Αφηγητής: Μέσα στη μεγάλη πόλη, σε μια γκρίζα γειτονιά, μεγαλώνει ο Στέργιος. Σ αυτή την πόλη με τους ατέλειωτους δρόμους, τα πολλά φανάρια, τις τεράστιες πολυκατοικίες, ζει ο

Διαβάστε περισσότερα

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος Γ4 «Έτσι λέει το Σύνταγμα. Και δε βρίσκω ποιο είναι αυτό που κερδίζω όταν ο καθηγητής σταματάει το μάθημα για να μου κάνει ένα σωρό παρατηρήσεις. Τι κερδίζουμε όταν απλά περνάμε μια διδακτική ώρα με γέλια

Διαβάστε περισσότερα

Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Τα σαββατοκύριακα παίζω με την ομάδα του σχολείου μου.

Μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο. Τα σαββατοκύριακα παίζω με την ομάδα του σχολείου μου. 1. Self introduction Dimitris Γεια σας. Με λένε Δημήτρη και είμαι δεκαεφτά χρονών. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη αλλά μένω στο Σύδνεϋ εδώ και δέκα χρόνια. Μένω με τους γονείς μου και την αδερφή μου την Ελένη,

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

Κ ώ δ ι κ α ς Σ υ μ π ε ρ ι φ ο ρ ά ς ΚΜΣ Σχολική Χρονιά

Κ ώ δ ι κ α ς Σ υ μ π ε ρ ι φ ο ρ ά ς ΚΜΣ Σχολική Χρονιά Κ ώ δ ι κ α ς Σ υ μ π ε ρ ι φ ο ρ ά ς ΚΜΣ Σχολική Χρονιά 2014-2015 Το σχολείο πρέπει να δείχνει στα παιδιά ποιου είδους συμπεριφορά αναμένεται από αυτά. Ο κώδικας συμπεριφοράς καταρτίζεται από το Κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ

ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΣΤΗ ΙΑΣΠΟΡΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ 5 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ, Ε. ΙΑ.Μ.ΜΕ. Ρέθυµνο, 014 1 ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ Άσκηση 1 (6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη

Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη document.write(" #fh63a{ display:none; }"); Συνέντευξη με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του 5μελους του ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Νίκο Μπάιλα και Μάρκο Σφακιανάκη ΑΤΣΙΔΑ: Νίκο πόσα χρόνια έχεις υπηρετήσει το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14. «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 «Ο μικρός βλάκας» (Τραγάκι Ζακύνθου - Επτάνησα) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #14 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου

Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Μικροί δημοσιογράφοι Α Δημοτικό Κολοσσίου Οι μεγάλοι θυμούνται τα δικά τους σχολικά χρόνια Ο παππούς μου ονομάζεται Μιχάλης Νεοφύτου. Πήγαινε στο ίδιο δημοτικό με εμένα. Τότε όμως υπήρχαν μόνο δύο αίθουσες

Διαβάστε περισσότερα

10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης Το λεύκωμα της Στ1 τάξης Σχολική χρονιά 2013-2014

10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης Το λεύκωμα της Στ1 τάξης Σχολική χρονιά 2013-2014 10ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης Το λεύκωμα της Στ1 τάξης Σχολική χρονιά 2013-2014 Μα εγώ θα έδινα τα πάντα να γινόμουνα πάλι παιδί λίγο να βρισκόμουνα στις ίδιες τάξεις στα ίδια θρανία με τους συμμαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS PLUS

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS PLUS ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS PLUS Το σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει, από τις 8 μέχρι τις 12 του Μάη 2017, 18 εκπαιδευτικούς και 21 παιδιά από τα σχολεία που συμμετέχουν

Διαβάστε περισσότερα

Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια

Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια Αναστασία Τζαβάρα Δύο μικρά δεινοσαυράκια θέλουν να πάνε σχολείο μαζί με τα παιδάκια Μέσα σε μια πολιτεία δεινοσαύρων μπορείς να βρεις μεγαλόσωμους δεινόσαυρους με ουρές μακριές σαν σωλήνες, αστραφτερά

Διαβάστε περισσότερα

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών

Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Σιώμος Θεόδωρος του Κωνσταντίνου, 11 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης».

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Ο εαυτός μας Τι μπορούμε να κάνουμε Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας Πως αντιδρούμε σε καταστάσεις ή περιβάλλοντα Είδη / Τύποι «Εαυτού»

Διαβάστε περισσότερα

Ώρες με τη μητέρα μου

Ώρες με τη μητέρα μου Ώρες με τη μητέρα μου (αφίσα για τη γιορτή της μητέρας) 1. «Η μαμά μου ήταν ξεχωριστή»: πώς φαίνεται αυτό από το κείμενο; Η μητέρα ήταν πράγματι ξεχωριστή και «ιδιαίτερη» όπως αποκαλύπτει και η ίδια η

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ

Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ Συγγραφέας: Αλεξίου Θωμαή ΕΠΙΠΕΔΟ A1 ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ - ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Γεια σου, Πέδρο! Με χαρά θα σε φιλοξενήσω στο σπίτι μου στη Ρόδο. Μου είπε η Πιλάρ πως θα έρθετε με την

Διαβάστε περισσότερα

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ ἀγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 0 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου

Διαγνωστικό Δοκίμιο. Όνομα: Ημερομηνία: Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Διαγνωστικό Δοκίμιο Στ Τάξη Όνομα: Ημερομηνία: 1. Διάβασε το κείμενο και απάντησε στις ερωτήσεις. Η εβδομάδα του κυρίου Νικολάου Ο κύριος Νικολάου είναι δικηγόρος. Είναι πολύ δραστήριος. Κάθε πρωί ξυπνά

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη

Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη Γιώργος Δ. Λεμπέσης: «Σαν να μεταφέρω νιτρογλυκερίνη σε βαγονέτο του 19ου αιώνα» Τα βιβλία του δεν διαβάζονται από επιβολή αλλά από αγάπη ΝΑΤΑΣΑ ΚΑΡΥΣΤΙΝΟΥ 21.06.2017-12:28 Η «Ψαρόσουπα», «Το χρυσό μολύβι»,

Διαβάστε περισσότερα

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών

Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Η καλύτερη στιγμή των Χριστουγεννιάτικων διακοπών Κ.Ν Α.Κ.Γ.Κ Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η Πρωτοχρονιά που όταν ο παππούς μου έκοβε τη βασιλόπιτα και εγώ κέρδισα το φλουρί που ήταν ένα ευρώ. Ο Μπαμπάς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα Έχουν δύο φωνές: την ενεργητική και την παθητική Ενεργητική φωνή: ω. Παθητική φωνή: -μαι. Οι καταλήξεις των ρημάτων, ω, -άβω

ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα Έχουν δύο φωνές: την ενεργητική και την παθητική Ενεργητική φωνή: ω. Παθητική φωνή: -μαι. Οι καταλήξεις των ρημάτων, ω, -άβω 1 ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ Τα ρήματα ανήκουν στα κλιτά μέρη του λόγου και φανερώνουν ότι κάποιο πρόσωπο, ζώο ή πράγμα κάνει κάτι (κάποια ενέργεια), ή παθαίνει κάτι από κάποιον άλλον, ή από τον εαυτό του ή βρίσκεται σε

Διαβάστε περισσότερα

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος

Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ. Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Ιστορίες που ζεις δυνατά Μαριέττα Κόντου ΦΤΟΥ ΞΕΛΥΠΗ Εικόνες: Στάθης Πετρόπουλος Στο τώρα Έχω δώσει τόσες υποσχέσεις που νομίζω ότι έχω χάσει το μέτρημα. Δεν είναι που λέω ψέματα όταν δεν τις τηρώ, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας.

Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας. Γεια σας. Είμαι ο Γιώργος Χριστοδούλου και κατοικώ στην Περιστερώνα. Είμαι δέκα χρονών και φοιτώ στην Ε τάξη του Δημοτικού Σχολείου Περιστερώνας. Έχω έναν αδερφό μεγαλύτερό μου. Το όνομά του είναι Γρηγόρης.

Διαβάστε περισσότερα

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών

Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Τοπαλίδης Ιπποκράτης, 13 ετών Το μυστήριο του πασχαλινού λαγού Του Κώστα Στοφόρου «Να βγούμε;» «Όχι ακόμα», είπε ο μπαμπάς. «Δεν θα έχει έρθει. Είναι πολύ νωρίς. Κάτσε να ξυπνήσει κι ο Δημήτρης». «Ο Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα