ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ"

Transcript

1 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ 7ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών σχολικό έτος

2 ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ (σχολικό έτος ) Η ΣΤ Τάξη με την κυρία Ισμήνη Ζιάκα. Πρώτη σειρά: (από αριστερά): Γκούμας Αλέξανδρος, Μπιλάλης Δημήτρης, Διόλατζης Βασίλης, Αχμάτι Άγγελος, Σπύρη Στέλιος, Πολονύφης Γιώργος, Ρέις Γουέσλεϋ. Δεύτερη σειρά: (από αριστερά): Προμπονάς Γιώργος, Παπά Αγγελική, Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα, Μαγκανιάρη Αναστασία, Αλιάι Τέα, Καρυωτέλλη Νεφέλη, Παππά Ελευθερία, Τιρόν Έλενα, Λουίζ Κέβιν Τζον. Τρίτη σειρά: (από αριστερά): Χριστοδούλου Πηγή, Πυθαρούλιου Αγγελίνα, Κρικέλη Μαριάννα, Χριστοδουλάκη Δήμητρα, Χατζηαλεξιάδου Στέλλα, Γκάμπαϊ Αθηνά, Ογρότη Άννα, Μουσάλαμ Άλια. Απουσιάζει ο Τάσος Μαυρογιάννης. τελευταία λέξη σελ.2 Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο... Λένε πως τα μαθητικά τα χρόνια δεν ξεχνιούνται ποτέ! Έτσι κι εμείς, για να υποβοηθήσουμε τις μνήμες, κατασκευάσαμε ένα αναμνηστικό λεύκωμα

3 όνομα και επίθετο: Αλιάι Τέα ημερομηνία γέννησης: 10 Δεκεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο και τα μακαρόνια με κιμά αγαπημένη μου ταινία είναι το Scary movie και το High School musical ακούω pop, rock, rap, Hip Hop, RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική, η Γεωγραφία και η Γυμναστική μου αρέσει να σερφάρω στο internet, να μιλάω στο msn με φίλους μου δε μου αρέσει να καθαρίζω το δωμάτιο μου και να με αγνοούν όταν μιλάω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο θα μου λείψει, γιατί εκεί πέρασα τα παιδικά μου χρόνια (τώρα μεγάλωσα!) ο ιδανικός δάσκαλος πρέπει να καταλαβαίνει το μαθητή και να είναι επιεικής δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να τα ξαναζήσω όλα από την αρχή θα μου λείψει το δημοτικό, οι συμμαθητές μου, τα μαθήματα, η κυρία μου, οι δάσκαλοι, οι εκδρομές, τα παιχνίδια, οι αταξίες μας και πάνω από όλα οι φίλοι μου και όσα κάναμε μαζί η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα, στο λόφο του Αρδηττού, στην Κύπρο, στη Λάρισα, στο Σούνιο και οι εκδρομές που κάναμε όταν ήρθαν οι Κύπριοι στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να έχω καλούς βαθμούς, για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους μου και φυσικά να διασκεδάζω σε ό,τι κι αν κάνω λίγο πριν το γυμνάσιο Από τη μια μου έρχεται να πετάξω από τη χαρά μου. Μεγάλωσα και με αντιμετωπίζουν σοβαρά και επιτέλους τελείωσα ένα στάδιο της μαθητικής ζωής. Αλλά από την άλλη σκέφτομαι πώς θα είναι στο γυμνάσιο; Θα είναι δύσκολα; Και άμα είναι δύσκολα θα τα καταφέρω; Τι θα γίνει; Τι θα κάνω; Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω; Όλα αυτά τα ερωτήματα βασανίζουν το μυαλό μου και δεν με αφήνουν να χαρώ. Τέλος πάντων, εύχομαι να πετύχουμε όλοι τα όνειρά μας και να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι ό,τι κι αν κάνουμε. Καλή τύχη! όνομα και επίθετο: Αχμάτι Άγγελος ημερομηνία γέννησης: 5 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο και μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι μαχητές του δρόμου 4» ακούω μουσική όλων των ειδών το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Ιστορία και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω με τους φίλους μου δε μου αρέσει να κάθομαι σε μια θέση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο για τα παιδιά δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία στην ώρα των Αγγλικών θα θυμάμαι για πάντα όλες οι εκδρομές που έχουμε κάνει αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην εκδρομή στα Καλάβρυτα θα μου λείψει πολύ το δημοτικό και οι φίλοι μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, που έμαθα πράγματα για την ιστορία της Κύπρου στο γυμνάσιο θα ήθελα να γίνω λίγο καλύτερος μαθητής λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα μεγαλώσω και θα έχω περισσότερη εμπιστοσύνη από τους γονείς μου. Με κάνει να λυπάμαι ότι θα χάσω τους φίλους μου. τελευταία λέξη σελ.3 «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;».

4 όνομα και επίθετο: Γκάμπαϊ Αθηνά ημερομηνία γέννησης: 2 Απριλίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το L.A.P.D. και ο Λάκης ο Γλυκούλης ακούω ξένη μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γυμναστική, τα Εικαστικά, η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου! δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία, Μαθηματικά, Γαλλικά και Αγγλικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη, η κυρία Αντιόπη και η κυρία Μαρία δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία και κολύμβηση θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες που είχα στο δημοτικό αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα μάζευα όλους τους παλιούς μου συμμαθητές να θυμηθούμε τα παλιά θα μου λείψει η Τάξη μου, οι φίλοι μου και οι δάσκαλοι μου μετανιώνω που δε μπορώ να γυρίσω το χρόνο πίσω η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο, στα Καλάβρυτα και στη Λάρισα που περάσαμε τέλεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να διαβάζω περισσότερο τα μαθήματά μου λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα μεγαλώσω και θα κάνω καινούργιους φίλους. Με κάνει, όμως, να λυπάμαι που στο γυμνάσιο έχουν βαρύ πρόγραμμα και πολλά μαθήματα. Ακόμα στενοχωριέμαι που θα φύγω από το δημοτικό και θα αποχαιρετήσω τους φίλους μου. όνομα και επίθετο: Γκούμας Αλέξανδρος ημερομηνία γέννησης: 9 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι «Ο Γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βλέπω τηλεόραση δε μου αρέσει να διαβάζω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι υπέροχο θα θυμάμαι για πάντα τις δυσάρεστες εμπειρίες που πέρασα στο δημοτικό μετανιώνω που μεγάλωσα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ότι μιλούσαμε συνεχώς μέσα στην Τάξη στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερα βιβλία λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι, επειδή στο γυμνάσιο θα καθόμαστε περισσότερες ώρες και θα κάνουμε πιο πολλά μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.4 «Μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω βόλτα, θάλασσα και σινεμά με τις φίλες μου!».

5 όνομα και επίθετο: Διόλατζης Βασίλης ημερομηνία γέννησης: 26 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο μοντελισμός, ο στίβος και το ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «Fast and Furious» (1,2,3 και 4) ακούω Rap και Hip Hop το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάνω γυμναστική στο Wii-Fit δε μου αρέσει να μου φωνάζουν το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ καλό δημοτικό ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ιππασία θα θυμάμαι για πάντα τις τιμωρίες που με έβαζαν οι κυρίες μου! αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα διάβαζα περισσότερο θα μου λείψουν οι εκδρομές και όλοι οι δάσκαλοί μου μετανιώνω που δεν πήγα στην τετραήμερη στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο εστιατόριο στην Πλάκα στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να τα πάρω όλα 20 λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που δε θα έχω πολύ ελεύθερο χρόνο. όνομα και επίθετο: Καρυωτέλλη Νεφέλη ημερομηνία γέννησης: 17 Δεκεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι η κολύμβηση αγαπημένη μου ταινία είναι το «Μόνος στο σπίτι» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να κάθομαι στον υπολογιστή και να μιλάω με τις φίλες μου δε μου αρέσει να παίζω ποδόσφαιρο το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος δε μας βάζει δουλειά για το σπίτι δεν έχω κάνει ποτέ μπαλέτο θα θυμάμαι για πάντα την πρώτη μέρα που πήγα στο σχολείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην Α Τάξη και θα τα ξαναζούσα όλα από την αρχή μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Το περιστατικό που θα μου μείνει στο μυαλό μου ήταν εκείνη τη μέρα που παίζαμε κυνηγητό αγόρια-κορίτσια και κατά λάθος ένα παιδί από μας έριξε ένα νεράντζι στο γυμνάσιο και κατέληξε σε νεραντζοπόλεμο στο γυμνάσιο θα παίρνω τους παλιούς μου συμμαθητές τηλέφωνο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που σιγά σιγά μεγαλώνω και που θα είναι σα να ξαναζώ το δημοτικό απ την αρχή. Λυπάμαι που θα χάσω τους φίλους, που ήμασταν έξι χρόνια μαζί. τελευταία λέξη σελ.5 «Μετανιώνω που θα φύγω από το δημοτικό και θα χάσω τους πιο παλιούς φίλους μου!».

6 όνομα και επίθετο: Κρικέλη Μαριάννα ημερομηνία γέννησης: 9 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι γαρίδες με πατάτες τηγανητές και σαλάτα τα χόμπι μου είναι πιάνο, ζωγραφική και χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω Lady GaGa, Rihanna, Onirama, Pink, Duff, Stavento, Madonna, Katy Perry και Σάκη Ρουβά το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική!!! μου αρέσει να διασκεδάζω και κάνω ζαβολιές με τους φίλους μου και να πηγαίνω βόλτες και εκδρομές δε μου αρέσει να γράφουμε κάθε εβδομάδα test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο και δε θα το ξεχάσω ποτέ! ο ιδανικός δάσκαλος δε βάζει test και ασκήσεις για το σπίτι και φυσικά μας πηγαίνει όλο εκδρομές!!! δεν έχω κάνει ποτέ κοπάνα για να γλιτώσω το test (έτσι κι αλλιώς θα το έγραφα την επόμενη μέρα!) θα θυμάμαι για πάντα τους δασκάλους μου, τους φίλους μου (που θα τους βλέπω!) και τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε όλοι μαζί αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να πάω ξανά στην Α Τάξη και να ξαναρχίσουν όλα απ την αρχή θα μου λείψει το Σχολείο και πάνω απ όλα που δε θα είμαστε όλοι μαζί στην ίδια τάξη!!! μετανιώνω για τίποτα! Κάθε στιγμή όμορφη ή άσχημη είναι ξεχωριστή για μένα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν όταν πήγαμε στην Κύπρο για τέσσερις μέρες. Περάσαμε τέλεια και είμαι σίγουρη ότι θα είναι η καλύτερη εκδρομή από τα σχολικά μου χρόνια. όνομα και επίθετο: Λουίζ Κέβιν Τζον ημερομηνία γέννησης: 8 Οκτωβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το σπαγγέτι τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι το «Χ-men» ακούω την Κυρία, όταν κάνουμε μάθημα το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Αγγλικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα δε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σχολείο που έχω πάει ο ιδανικός δάσκαλος μας είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μου αντιγραφή θα θυμάμαι για πάντα αυτά που κάναμε στο Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να κάνουμε πιο πολλές εκδρομές θα μου λείψει τα πάντα που κάναμε με την Κυρία μας η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή με τους Κύπριους στο γυμνάσιο θα θυμάμαι τους συμμαθητές μου! τελευταία λέξη σελ.6 «ε μου αρέσει να κοροϊδεύω τους συμμαθητές μου!».

7 όνομα και επίθετο: Μαγκανιάρη Αναστασία ημερομηνία γέννησης: 3 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο αρακάς και τα σουβλάκια τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ αγαπημένη μου ταινία είναι το «The Simpson s» ακούω πολύ ραδιόφωνο το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική και το διάλειμμα μου αρέσει να παίζω βόλεϊ δε μου αρέσει να τσακώνομαι με φίλους το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο!!! ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έκανε μάθημα δεν έχω κάνει ποτέ ελεύθερη πτώση θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή στα Καλάβρυτα αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα πήγαινα στην ημέρα που τελειώναμε την Ε Τάξη και παίξαμε μπουγέλο θα μου λείψει το δημοτικό μετανιώνω που δεν η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στα Καλάβρυτα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Μια μέρα στην Α Δημοτικού που η Κυρία με είχε βάλει να κάτσω με την Μαριάννα και εγώ έκλαιγα, επειδή δεν την ήξερα. στο γυμνάσιο θα κάνω φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα μεγαλώσω μια τάξη και που θα κάνω καινούργιους φίλους. Αλλά λυπάμαι, γιατί πιστεύω ότι θα είναι δύσκολο με όλα αυτά τα μαθήματα και τους καθηγητές. όνομα και επίθετο: Μαυρογιάννης Τάσος ημερομηνία γέννησης: 4 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Μπομπ ο Σφουγγαράκης» ακούω πάντα τη μαμά και το μπαμπά μου το αγαπημένο μου μάθημα τα Μαθηματικά και η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω play station 3 δε μου αρέσει να διαβάζω Γλώσσα, Ιστορία, Φυσική και Γεωγραφία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Αντιόπη και η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ φασαρία μέσα στην Τάξη θα θυμάμαι για πάντα τους φίλους μου και τη δασκάλα μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα άρχιζα από την αρχή θα μου λείψει ο Κέβιν, ο Δημήτρης, ο Γουέσλεϋ και η Νεφέλη μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη! η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα για τρεις μέρες στο γυμνάσιο θα ήθελα λιγότερα μαθήματα λίγο πριν το γυμνάσιο Σκέφτομαι ότι θα φύγω από το δημοτικό και ότι στο γυμνάσιο θα έχουμε περισσότερα και δυσκολότερα μαθήματα. τελευταία λέξη σελ.7 «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην Τάξη!».

8 όνομα και επίθετο: Μουσάλαμ Άλια ημερομηνία γέννησης: 8 Μαρτίου 1997 αγαπημένη ομάδα: δεν πολυασχολούμαι, αλλά συμπαθώ την ΑΕΚ αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο, το σουβλάκι και το κοτόπουλο στο φούρνο τα χόμπι μου είναι να παίζω στον υπολογιστή και να ανακαλύπτω καινούργια πράγματα αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» ακούω όλα τα είδη μουσικής αλλά περισσότερο ποπ, ροκ και RNB το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Θεατρική Αγωγή μου αρέσει να περνάω αμέτρητες ώρες με τους φίλους μου και πηγαίνω τριήμερες με το Σχολείο δε μου αρέσει να νιώθω μοναξιά και λύπη το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα καταπληκτικό Σχολείο, στο οποίο ανακαλύπτεις πολλά πράγματα ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που μας πάει πολλές εκδρομές (όπως η κυρία Ισμήνη) θα θυμάμαι για πάντα τον αξέχαστο τελευταίο μήνα της ΣΤ Τάξης, γιατί ήταν καταπληκτικός μήνας αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη, για να ξαναζήσω το δημοτικό θα μου λείψει πάρα πολύ η κυρία Ισμήνη και ιδιαίτερα οι φίλοι μου που θα πάνε σε άλλα γυμνάσια η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στη Λάρισα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που ένα αστείο που κάναμε την Πρωταπριλιά ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά στο γυμνάσιο θα κάνω περισσότερους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Δε θα ήθελα να φύγω από το δημοτικό, γιατί εκεί έζησα τα καλύτερα παιδικά μου χρόνια. Λυπάμαι, γιατί είναι η τελευταία χρονιά που είμαστε όλοι οι φίλοι μαζί. Του χρόνου θα χωριστούν οι κολλητές, οι κολλητοί και τα πιο ωραία και ξεχωριστά πράγματα. Μακάρι να μην τελείωνε ποτέ το δημοτικό! όνομα και επίθετο: Μπιλάλης Δημήτρης ημερομηνία γέννησης: 19 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο αγαπημένη μου ταινία είναι το «KUNGFU PANDA» ακούω διάφορα το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα μου αρέσει να παίζω Play Station δε μου αρέσει να βλέπω πολύ τηλεόραση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο μου αρέσει πολύ ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τη ΣΤ Τάξη θα μου λείψει πολύ το δημοτικό μετανιώνω που δε διάβαζα πολύ η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο Πολεμικό Μουσείο στο γυμνάσιο θα νιώθω διαφορετικά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι που θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και λυπάμαι, επειδή θα χάσω τους φίλους μου και θα αφήσω το δημοτικό. τελευταία λέξη σελ.8 «ήταν που αλλάξαμε τάξεις, δηλαδή τα Γερμανικά πήγαν στα Γαλλικά και τα Γαλλικά στα Γερμανικά».

9 όνομα και επίθετο: Ογρότη Άννα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός φυσικά αγαπημένο μου φαγητό είναι τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το θέατρο και η ρυθμική γυμναστική αγαπημένη μου ταινία είναι το «Air Buddies» ακούω RNB και Hip-Hop το αγαπημένο μου μάθημα η Γυμναστική μου αρέσει να κάνω γυμναστική δε μου αρέσει να διαβάζω Μαθηματικά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ μόνη μου κάποιο δύσκολο φαγητό θα θυμάμαι για πάντα όλους μου τους φίλους και τις φίλες αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα στην Κύπρο με το Σχολείο θα μου λείψει η Έκτη Τάξη η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τετραήμερη στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Στο παλιό μου σχολείο μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!) στο γυμνάσιο θα μάθω ντραμς και κιθάρα, γιατί θα πάω σε μουσικό γυμνάσιο λίγο πριν το γυμνάσιο Θέλω να πάω στο γυμνάσιο για να μάθω μουσική, αλλά δε θα ήθελα να υπήρχαν απουσίες και γενικά μακάρι να ήταν σαν το δημοτικό όνομα και επίθετο: Παπά Αγγελική ημερομηνία γέννησης: 1996 αγαπημένη ομάδα: Πανάθα αγαπημένο μου φαγητό είναι δεν έχω τα χόμπι μου είναι να ακούω μουσική χαλαρά και να χαλαρώνω αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Τιτανικός» ακούω όταν βαριέμαι, χαλαρή μουσική και, όταν είμαι σε καλή διάθεση, ακούω δυνατή μουσική το αγαπημένο μου μάθημα μου αρέσουν λίγο τα Θρησκευτικά μου αρέσει να μην κάνουμε μάθημα, αλλά κάτι πιο διασκεδαστικό δε μου αρέσει να γράφω test το 7 ο Δημοτικό Σχολείο το αγάπησα πολύ, γιατί πέρασα πολύ ωραία ο ιδανικός δάσκαλος για εμένα ήταν η κυρία Ισμήνη, γιατί πήγαμε πολλές εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ τόσες εκδρομές όσες έκανα με την κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις πολλές εκδρομές και τη γιορτή στο Τεχνόπολις αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξανανιώσω τη χαρά, όταν παρουσιάζαμε το θεατρικό θα μου λείψει πάρα πολύ οι πρόβες που κάναμε στο θεατρικό και χάναμε μαθήματα η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ, που περάσαμε τόσες αξέχαστες στιγμές στο γυμνάσιο θα είναι διαφορετικά τα μαθήματα και τα παιδιά (με τρομάζει λίγο!) λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που μεγαλώνω σιγά σιγά! Αλλά με στεναχωρεί που δε θα ξαναπεράσω τόσο ωραία στο γυμνάσιο. Άμα μπορούσα να πραγματοποιήσω μια ευχή, θα ήταν να μείνω για πάντα στο δημοτικό και να γίνω μια πετυχημένη και ευτυχισμένη ηθοποιός. τελευταία λέξη σελ.9 «μια κοπελιά έριξε το σκουπιδοτενεκέ στο κεφάλι ενός αγοριού (μέσα είχε σκουπίδια!)».

10 όνομα και επίθετο: Παππά Ελευθερία ημερομηνία γέννησης: 28 Νοεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι η ποδηλασία και η μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School musical», ο «Harry Potter» ακούω Britney Spears, Aκon, Μιχάλη Χατζηγιάννη, Έλενα Παπαρίζου, Katty Pery Maddona και άλλους το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γλώσσα, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να κάνω νέες φιλίες, νέα ταξίδια, νέα πράγματα στη ζωή μου δε μου αρέσει να κάνω ό,τι μου λένε οι άλλοι, γιατί αυτό θα σήμαινε ότι δεν έχω αυτοπεποίθηση το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο σε ολόκληρο το Γαλαξία ο ιδανικός δάσκαλος είναι πρόθυμος να μας ταξιδεύει στη μάθηση και μας αγαπά θα μου λείψει το Σχολείο και κάθε γωνιά του, γιατί εκεί έχω κάνει τις παιδικές μου τρέλες η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο και στην Κλειτορία (όταν τις θυμάμαι βουρκώνω) ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήμουν Δ Τάξη και μαζί με ένα κορίτσι της περσινής έκτης γεμίζαμε κάτι μπουκαλάκια. Ξαφνικά ακούμε έναν άνθρωπο να μιλά σε άλλη γλώσσα στο διάδρομο. Ψάξαμε παντού να δούμε πού είναι αλλά τίποτα Πανικοβληθήκαμε, πετάξαμε τα μπουκαλάκια και ανεβήκαμε στην Τάξη. στο γυμνάσιο θα διαβάζω πιο πολύ για να γίνω τελικά αυτό που θέλω λίγο πριν το γυμνάσιο Νομίζω ότι θα είναι ωραία εμπειρία και ευκαιρία να κάνω τα όνειρά μου πράξη. όνομα και επίθετο: Πολονύφης Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα θαλασσινά και τα γεμιστά τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ και ο υπολογιστής αγαπημένη μου ταινία είναι το «Τέρατα και Εξωγήινοι» και «Spiderman» το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά και η Γεωγραφία μου αρέσει να παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή και, όταν βρίσκομαι στο χωριό μου, να κάνω βόλτες με το ποδήλατο δε μου αρέσει να ξυπνάω νωρίς τα πρωινά το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το ιδανικότερο σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δε θα μας έβαζε τεστ και θα μας έβγαζε όλη τη μέρα έξω δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την τριήμερη εκδρομή που πήγαμε πέρσι μετανιώνω που δεν πήγα εκδρομή στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Θυμάμαι την πρώτη μου μέρα στο δημοτικό, που ήθελα να καθίσω στο σπίτι. Βέβαια πήγα σχολείο και ο πρώτος φίλος που έκανα ήταν ο Σπύρος. Από εκείνη τη μέρα ήθελα να πηγαίνω συνέχεια στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να πάρω καλούς βαθμούς και να κάνω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα πάω σε καινούργιο μέρος, θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και θα νιώθω λίγο πιο ώριμος. Λυπάμαι, γιατί θα χάσω τους φίλους μου, το Σχολείο μου και θα νιώσω ξανά ο μικρότερος απ όλους Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου (πιστεύω πως αυτό είναι αδύνατο). τελευταία λέξη σελ.10 «Θα ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!».

11 όνομα και επίθετο: Προμπονάς Γιώργος ημερομηνία γέννησης: 21 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με σάλτσα τα χόμπι μου είναι το μπάσκετ αγαπημένη μου ταινία είναι οι «X-men» ακούω ποπ μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα μαθηματικά μου αρέσει να μην διαβάζω δε μου αρέσει να λέω ψέματα το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι το καλύτερο δημοτικό σχολείο ο ιδανικός δάσκαλος για μένα είναι η κυρία Ισμήνη δεν έχω κάνει ποτέ ησυχία θα θυμάμαι για πάντα το Σχολείο και τις δασκάλες μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω δε θα πήγαινα σχολείο θα μου λείψει η Τάξη μου μετανιώνω που άρχισα το Σχολείο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν αυτή που δεν πήγα ποτέ ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Όταν ένας συμμαθητής μου έπεσε πάνω στο γεμάτο κάδο των σκουπιδιών. στο γυμνάσιο θα αρχίσω το ξύλο λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να χαίρομαι, επειδή καταλαβαίνω ότι μεγαλώνω και λυπάμαι που φεύγω από το Δημοτικό. όνομα και επίθετο: Πυθαρούλιου Αγγελίνα ημερομηνία γέννησης: 7 Οκτωβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι το τένις αγαπημένη μου ταινία είναι «Οι Πειρατές της Καραϊβικής» ακούω συνέχεια τους γονείς μου να μου λένε να μαζέψω το δωμάτιό μου μου αρέσει να γελάω και να ακούω ανέκδοτα δε μου αρέσει να με βρίζουν και να μαρτυρούν τα μυστικά μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν πολύ ωραίο και για αυτό έμεινα έξι ολόκληρα χρόνια ο ιδανικός δάσκαλος δε θα μας έβαζε τεστ, δε θα μας φώναζε και τέσσερις ώρες την ημέρα θα μας άφηνε να κάνουμε ό,τι θέλουμε δεν έχω κάνει ποτέ Snowboard και μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα την ημέρα που συγκρούστηκα με τη ντουλάπα στο Σχολείο! θα μου λείψει το κουτσομπολιό με τις φίλες μου μετανιώνω που από μικρή δεν ήμουν τόσο ευγενική όσο θα έπρεπε η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στο ΚΠΕ Κλειτορίας Καλαβρύτων στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον. Αλλά στεναχωριέμαι που θα χωριστώ από τους φίλους μου και τους συμμαθητές μου. τελευταία λέξη σελ.11 «Χαίρομαι που θα φύγω και θα πάω σε ένα καινούργιο περιβάλλον».

12 όνομα και επίθετο: Ρέις Γουέσλεϋ ημερομηνία γέννησης: 7 Μαΐου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι πένες με σάλτσα τα χόμπι μου είναι κολύμπι αγαπημένη μου ταινία είναι ο «Ποντικομικρούλης» ακούω Μάικλ Τζακσον το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική και η Γεωγραφία μου αρέσει να βλέπω διάφορα ντοκιμαντέρ στην τηλεόραση δε μου αρέσει να κουτσομπολεύω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε μου αρέσει που έχει μικρό προαύλιο ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Γεωργία Ρουμελιώτη στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου δεν έχω κάνει ποτέ σκι στη θάλασσα θα θυμάμαι για πάντα το θέατρο που έπαιξα στο νηπιαγωγείο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να ξαναπάω στην Α Τάξη θα μου λείψει η παρέα με τους συμμαθητές μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη που πήγα στην ΣΤ Τάξη του δημοτικού στο γυμνάσιο θα βρω καινούργιους φίλους λίγο πριν το γυμνάσιο Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο. όνομα και επίθετο: Σπύρη Στέλιος ημερομηνία γέννησης: 7 Νοεμβρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Παναθηναϊκός και Λίβερπουλ αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια με κιμά τα χόμπι μου είναι μπάσκετ και τάε-κβο-ντο αγαπημένη μου ταινία είναι οι «Αλεξίσφαιροι Ντετέκτιβ 3» ακούω POP και HIP HOP το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Γυμναστική, τα Καλλιτεχνικά και η Φυσική το 7 ο Δημοτικό Σχολείο δε θα το ξεχάσω ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος που θα πρέπει να έχω είναι η κυρία Ισμήνη, γιατί μου έμαθε πολλά πράγματα (όχι μόνο σ εμένα αλλά και σε άλλα παιδιά) δεν έχω κάνει ποτέ μπάντζι-τζάμπινγκ θα θυμάμαι για πάντα όσα πέρασα στο δημοτικό και με έκαναν πολύ χαρούμενο θα μου λείψει πολύ το δημοτικό, αλλά θα πρέπει να το ξεχάσω, γιατί θα πάω στο γυμνάσιο μετανιώνω που θα αφήσω το δημοτικό, γιατί εκεί πέρασα έξι χρόνια από τη ζωή μου η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν πέρσι, όταν πήγαμε στην Κλειτορία και στα Καλάβρυτα στο γυμνάσιο θα μας δίνουν πιο πολλά μαθήματα που θα είναι λίγο πιο δύσκολα! τελευταία λέξη σελ.12 «Λυπάμαι που θα αφήσω τους φίλους μου και την ξεγνοιασιά της παιδικής μου ηλικίας και χαίρομαι που είμαι καλά και θα πάω στο γυμνάσιο».

13 όνομα και επίθετο: Τιρόν Έλενα ημερομηνία γέννησης: 19 Σεπτεμβρίου 1996 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι τα μακαρόνια τα χόμπι μου είναι ο χορός αγαπημένη μου ταινία είναι το «Βλέπω το θάνατό σου» ακούω μοντέρνα μουσική, όπως 50cent, living in dreams το αγαπημένο μου μάθημα είναι τα Μαθηματικά μου αρέσει να βγαίνω με τους φίλους μου, να παίζω στον υπολογιστή, να γράφω και να χορεύω δε μου αρέσει να διαβάζω Ιστορία και να περιμένω το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι πολύ ωραίο Σχολείο και είμαι τυχερή που ήρθα σ αυτό ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη και μου αρέσει που είναι η δασκάλα μου θα θυμάμαι για πάντα την εκδρομή στην Κύπρο, που ήταν καταπληκτική σαν όνειρο αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα γυρνούσα στα 9 μου χρόνια, γιατί τότε οι γονείς μου δε με έβαζαν να κάνω και πολλά πράγματα θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι μετανιώνω που θα φύγω από το Δημοτικό, επειδή μου αρέσει πολύ, αλλά πρέπει να πάω γυμνάσιο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η εκδρομή στην Κύπρο. Δεν έχω λέξεις να πω πόσο ωραία περάσαμε εκεί. Γνωρίσαμε πολλούς φίλους και αυτό είναι σημαντικό! στο γυμνάσιο θα πω στους καινούριους φίλους μου πόσο ωραία πέρασα στο δημοτικό λίγο πριν το γυμνάσιο Αυτό που με κάνει να λυπάμαι είναι ότι δεν ξέρω πως θα είναι εκεί. Αυτό που με κάνει να χαίρομαι είναι ότι θα γνωρίσω καινούργιους φίλους και δασκάλους! όνομα και επίθετο: Τσαντλογιάννη Μαρκέλλα ημερομηνία γέννησης: 1 Ιουνίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι το «Kill Bill» ακούω pop και rock μουσική το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Φυσική μου αρέσει να παίζω play station 2 δε μου αρέσει η αδικία! το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που δεν υπάρχει (χα χα!!!) δεν έχω κάνει ποτέ ορειβασία θα θυμάμαι για πάντα το Πρόγραμμα «Χρυσοπράσινο Φύλλο» και τους Κύπριους φίλους μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ήθελα να μην υπάρχουν πόλεμοι θα μου λείψει το δημοτικό και οι φίλοι μου (που ίσως πάνε κάπου αλλού) μετανιώνω που δεν πήγα στην Κύπρο η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν η τριήμερη στην Κλειτορία στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνομαι καλύτερη λίγο πριν το γυμνάσιο Χαίρομαι που θα γίνω πιο μεγάλη και λυπάμαι που θα είμαστε οι μικρότεροι τελευταία λέξη σελ.13 «θα μου λείψει πολύ η Τάξη μου, γιατί περάσαμε ένα ωραίο παραμύθι».

14 όνομα και επίθετο: Χατζηαλεξιάδου Στέλλα ημερομηνία γέννησης: 24 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός αγαπημένο μου φαγητό είναι οι λαχανοντολμάδες τα χόμπι μου είναι να γράφω στίχους και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι το «High School Musical» 1, 2 και 3 ακούω όλα τα είδη μουσικής εκτός από κλασική (όπερα) το αγαπημένο μου μάθημα Ιστορία, Μαθηματικά και Γυμναστική μου αρέσει να ταξιδεύω και να γνωρίζω νέους τόπους και ανθρώπους δε μου αρέσει να υποτιμούν τη νοημοσύνη μου το 7 ο Δημοτικό Σχολείο είναι ένα από τα αγαπημένα μου σχολεία ο ιδανικός δάσκαλος είναι αυτός που κάνει το μάθημα παιχνίδι, διασκέδαση και απόλαυση δεν έχω κάνει ποτέ πατινάζ θα θυμάμαι για πάντα το πιτζάμα-πάρτι που κάναμε στην Κύπρο θα μου λείψει το γέλιο της Αγγελίνας και η φιλική συμπεριφορά που μου έδειξαν οι συμμαθητές μου μετανιώνω που δεν έμαθα κινέζικα ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Ήταν στην Α Τάξη όταν η δασκάλα μου έδωσε ένα μολύβι και μου είπε να τραβάω γραμμές και κουλουράκια, ώστε να σχηματιστούν γράμματα. Άρχιζα να φωνάζω και να λέω ότι δε χρειάζεται να μάθουμε, αφού μπορούμε να μιλάμε! Ακούς εκεί, να μάθω να γράφω! Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε; στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να γίνω ακόμη καλύτερη μαθήτρια λίγο πριν το γυμνάσιο Θυμάμαι 6 χρόνια πριν κρατώντας δειλά το χέρι της μαμάς πέρασα φοβισμένη τη μεγάλη σχολική εξώπορτα. Έβλεπα τα μεγαλύτερα παιδιά με θαυμασμό νομίζοντας ότι τα ήξεραν όλα και ότι και εγώ κάποτε θα ήμουν στη θέση τους. Θα με κοίταζαν όλοι με θαυμασμό! Είμαι χαρούμενη, γιατί έμαθα τόσα πράγματα... όνομα και επίθετο: Χριστοδουλάκη Δήμητρα ημερομηνία γέννησης: 6 Φεβρουαρίου 1997 αγαπημένη ομάδα: ΑΕΚ φυσικά!!! αγαπημένο μου φαγητό είναι το παστίτσιο τα χόμπι μου είναι ο χορός και το τραγούδι αγαπημένη μου ταινία είναι «Μια Ελληνίδα στο Παρίσι» ακούω τα πάντα, μου αρέσει κάθε είδος μουσικής το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γυμναστική, η Γεωγραφία, η Ιστορία μου αρέσει να πηγαίνω σινεμά, να χορεύω, να τραγουδώ, να κάνω ιππασία δε μου αρέσει να διαβάζω πολλή ώρα, να κάθομαι σπίτι όταν έχει ωραία μέρα, και δε μου αρέσει να βαριέμαι το 7 ο Δημοτικό Σχολείο πιστεύω πως είναι το καλύτερο Σχολείο, με τους καλύτερους δασκάλους ο ιδανικός δάσκαλος η κυρία Ισμήνη, γιατί μας άντεξε και γιατί μας πήγε τρεις τριήμερες εκδρομές δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ και πιστεύω στο μέλλον να δοκιμάσω θα θυμάμαι για πάντα του δασκάλους μου, τις εκδρομές στο δημοτικό και τους φίλους μου μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο» ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που όταν τα παιδιά του γυμνασίου πετούσαν νεράντζια και μου ήρθε ένα στο κεφάλι! στο γυμνάσιο θα προσπαθήσω να είμαι πολύ προσεκτική, γιατί εκεί είναι πιο αυστηρά τα πράγματα τελευταία λέξη σελ.14 «Αφού υπάρχουν άλλοι τρόποι συνεννόησης, γιατί πρέπει να μάθουμε να γράφουμε;».

15 όνομα και επίθετο: Χριστοδούλου Πηγή ημερομηνία γέννησης: 24 Ιανουαρίου 1997 αγαπημένο μου φαγητό είναι ο μουσακάς τα χόμπι μου είναι το βόλεϊ και να ακούω μουσική αγαπημένη μου ταινία είναι «Eye Eagle» και «WANTES» ακούω Lady gaga, Justin Timberlake, Rihona, Fergies, Britney Spears το αγαπημένο μου μάθημα είναι η Γεωγραφία, η Ιστορία, η Γυμναστική μου αρέσει να παίζω βόλεϊ, να πηγαίνω σινεμά και να διασκεδάζω με τους φίλους μου δεν έχω κάνει ποτέ σέρφινγκ δε μου αρέσει να κάνω τις δουλειές του σπιτιού και να διαβάζω λογοτεχνικά βιβλία το 7 ο Δημοτικό Σχολείο σκίζει! ο ιδανικός δάσκαλος είναι η κυρία Ισμήνη θα θυμάμαι για πάντα τις υπέροχες στιγμές που πέρασα με τους συμμαθητές μου αν γυρνούσα το χρόνο πίσω θα ξαναπήγαινα όλες αυτές τις εκδρομές που πήγα με την Τάξη μου θα μου λείψει το Σχολείο, οι εκδρομές, οι συμμαθητές και τα μαθήματα μετανιώνω που δεν πήρα «10» στα Μαθηματικά η αγαπημένη μου εκδρομή ήταν στην Κύπρο ένα αστείο ή παράξενο περιστατικό που Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε! στο γυμνάσιο θα περάσω καλά λίγο πριν το γυμνάσιο Με κάνει να λυπάμαι που αφήνω τα παιδικά μου χρόνια. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσαν οι αλλαγές στη ζωή μου. Και ότι θα πάω γυμνάσιο για εμένα είναι μια μεγάλη αλλαγή και δε μου αρέσει τέλος!!!;;; «Θα μου αρέσει ή θα θέλω να φύγω τρέχοντας; Οι εξετάσεις; Θα περάσω;» «στο γυμνάσιο θα διαβάζω περισσότερο». «μετανιώνω που μικρή έλεγα «θέλω να πάω στο γυμνάσιο». «το 7 ο Δημοτικό Σχολείο ήταν και θα είναι το καλύτερο Σχολείο που γνώρισα ποτέ». «Μετανιώνω που δεν έκανα φασαρία μέσα στην ήθελα να πάω πολύ σε ένα γυμνάσιο, στο οποίο θα είναι όλοι οι φίλοι μου και οι δάσκαλοί μου!». τελευταία λέξη σελ.15 «Την Πρωταπριλιά που η κυρία είπε πως θα γράψουμε ένα δύσκολο τεστ. Τελικά δεν το γράψαμε!».

16 Μια ευχή στα εκτάκια από τη συγγραφέα Αγγελική Βαρελλά Η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αγγελική Βαρελλά επισκέφτηκε στις 16 του περασμένου Φλεβάρη το Σχολείο μας και αφιέρωσε «στο μικρό μαθητή και τη μικρή μαθήτρια που φεύγει από το Δημοτικό και μπαίνει στο Γυμνάσιο» το παρακάτω ποίημα-ευχή Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις και πολλά ΒΗΤΑ για τα επόμενα Βήματά σου. Το ΓΑΜΑ σ έφερε κιόλας στο Γυμνάσιο. Το ΔΕΛΤΑ θα σου θυμίζει το Δημοτικό. Σου δίνω ένα ΕΨΙΛΟΝ για να σαι Ευτυχισμένος κι ένα ΖΗΤΑ για να χαίρεσαι μ αυτό τη Ζωή. Μια ζωή γεμάτους Ήλιους που αρχίζουν από ΗΤΑ. Το ΘΗΤΑ και το ΓΙΩΤΑ στα χαρίζω για να επικαλείσαι το Θεό και το γλυκύτατο Ιησού. Πρόσεξε το ΚΑΠΑ να μη χάσεις. Είναι το Κουράγιο. Και το ΛΑΜΔΑ να προσέξεις. Είναι η Λογική. Το ΜΙ είναι της Μάνας. Οι ευχές της πάντα θα σ ακολουθούν. Μαζί με το ΝΙ που περιμένει και είναι η Νιότη σου. Πάρε το ΞΙ μαζί σου για την Ξεγνοιασιά, αλλά και το ΟΜΙΚΡΟΝ σου είναι απαραίτητο για να έχεις ένα Όραμα. Το ΠΙ σου το χαρίζω για να χαράξεις την Πορεία σου και το ΡΟ για να τη σπείρεις με Ρόδα όσα γίνεται. Και μην ξεχνάς ποτέ το ΣΙΓΜΑ, το Σχολείο σου, γιατί αυτό σου έμαθε με ΤΑΦ, τα Τραγούδια της γνώσης. Είθε το ΥΨΙΛΟΝ να σου χαρίζει Υγεία και το ΦΙ να φωτίζει με Φως τα σκοτεινά μονοπάτια, ώστε να είναι άφθονα τα ΧΙ για άφθονα Χαμόγελα που να ευφραίνουν την Ψυχή σου γεμάτη πάντα από ΩΜΕΓΑ, για τα Ωραία και τα μεγάλα. Στα εκτάκια του 7ου με όλη μου την αγάπη!!! Αγγελική Βαρελλά πάμε γυμνάσιο!!! τελευταία λέξη (και τελευταία σελίδα του ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ) σελ.16 «Σου χαρίζω πολλά ΑΛΦΑ για ν ανέβεις, όλο ν Ανεβαίνεις».

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου

Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου Αγαπητοί μας φίλοι κι αγαπητές μας φίλες γεια σας!!! Χαρήκαμε πολύ για την γνωριμία και θα θέλαμε να σας παρουσιαστούμε κι εμείς με τον ίδιο περίπου τρόπο Είμαστε τα παιδιά της 1 ης ομάδας Είμαι η Πωλίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ:

ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: ΙΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΕΜΕΣΟΥ (Κ.Α.) ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2007-2008 Τάξη: Γ 3 Όνομα: Η μύτη μου είναι μεγάλη. Όχι μόνο μεγάλη, είναι και στραβή. Τα παιδιά στο νηπιαγωγείο με λένε Μυτόγκα. Μα η δασκάλα τα μαλώνει: Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011)

3 ο βραβείο ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ. Βασιλεία Παπασταύρου. 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗ 1 ος Πανελλήνιος διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για παιδιά (2010-2011) 3 ο βραβείο Βασιλεία Παπασταύρου 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ερυθραίας 2 Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ο Καραγκιόζης

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ Με τους μαθητές τις μαθήτριες και τη δασκάλα της P2ELa 2013-2014 Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ- ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Μια μέρα ξεκινήσαμε από τις Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ Α ΤΑΞΗ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ Α ΤΑΞΗ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤΥΛΙΑΝΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ 2 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ Α ΤΑΞΗ ΤΙΤΛΟΣ: «ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΑΡΗ» Ένα δωδεκάχρονο

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας

Χρόνια πολλά! Το πιο τρελό ταξίδι! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας Το πιο τρελό ταξίδι! Γιατί όλοι οι μεγάλοι στο ξεκίνημα υπήρξαν παιδιά (λίγοι όμως το θυμούνται) Χρόνια πολλά! Σχολική εφημερίδα του Ολοήμερου Τμήματος του 7ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας [Δεκέμβριος 2013

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial)

A. Morales Ortiz- C. Martínez Campillo, Καλώς ορίσατε στην Ελλάδα. Materiales para la enseñanza del Griego Moderno (Nivel inicial) 1. Συμπληρώστε με τη σωστή αντωνυμία 1....αρέσουν πολύ τα γλυκά (η μητέρα μου) 2. Δεν... αρέσει το ποδόσφαιρο (τα παιδιά) 3....αρέσει να ταξιδεύω (εγώ) 4.... αρέσει το διάβασμα (ο Κώστας) 5. Τι...αρέσει

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Δεύτερη διδακτική πρόταση Ημερολόγια Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ)

ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ : Ελληνικά ΕΠΙΠΕΔΟ : 2 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α : ΕΚΘΕΣΗ (30 ΜΟΝΑΔΕΣ) Να αναπτύξετε ΕΝΑ από τα πιο κάτω θέματα (150-180 λέξεις ή 15-20 γραμμές) 1. Πώς πέρασα το περασμένο

Διαβάστε περισσότερα

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ

εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ εργαστηρι 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Η ΜΙΚΡΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ «ΔΥΟ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΚΡΗ» Αφηγητής: Ο Λευτέρης είναι μαθητής της Γ Γυμνασίου, μέτριος στην επίδοση, με πολλές όμως δυνατότητες, δημοφιλής, ποδοσφαιρόφιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΑΤΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΕΝΙΑΙΕΣ ΓΡΑΠΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: 2009 2010 Μάθημα: Ελληνικά Επίπεδο: 2 Διάρκεια: 2 ώρες Ημερομηνία:

Διαβάστε περισσότερα

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα.

Ο χαρούμενος βυθός. Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ο χαρούμενος βυθός Σχόλιο [D2]: Σπανουδάκης Κύματα Αφηγητής : Ένας όμορφος βυθός. που ήταν γαλαζοπράσινος χρυσός υπήρχε κάπου εδώ κοντά και ήταν γεμάτος όλος με χρυσόψαρα. Ψαροτουφεκάδες, δύτες και ψαράδες

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης

Εργασία από τα παιδιά της. Α 1 τάξης Εργασία από τα παιδιά της Α 1 τάξης Τετάρτη, 15 του Μάη Χθες πέρασα μια όμορφη μέρα. Το πρωί ξύπνησα και ετοιμάστηκα για το σχολείο. Φόρεσα τη στολή μου, έφαγα το πρόγευμά μου και ξεκίνησα για το σχολείο.

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2 Ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΑΚΑΚΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ: «ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ» «Στερνή μου γνώμη, να σε είχα πρώτα», λέει ο σοφός λαός μας. Και πόσο δίκιο έχει, μονολογεί ο Κωνσταντής,

Διαβάστε περισσότερα

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι.

0001 00:00:11:17 00:00:13:23. Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18. Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10. Ναι. 0001 00:00:11:17 00:00:13:23 Έλα δω να δεις. 0002 00:00:13:23 00:00:15:18 Η Χλόη είναι αυτή; 0003 00:00:16:21 00:00:18:10 Ναι. 0004 00:01:06:17 00:01:07:17 Σου έδειξα τη φωτογραφία; 0005 00:01:07:17 00:01:10:10

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους

Μάθημα 1. Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους Μάθημα 1 Ας γνωριστούμε λοιπόν!!! Σήμερα συναντιόμαστε για πρώτη φορά. Μαζί θα περάσουμε τους επόμενους μήνες και θα μοιραστούμε πολλά! Ας γνωριστούμε λοιπόν. Ο καθένας από εμάς ας πει λίγα λόγια για τον

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!»

Σοφία Παράσχου. «Το χάνουμε!» 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη «Το χάνουμε!» Σοφία Παράσχου Εικονογράφηση: Βαγγέλης Ελευθερίου Σελ. 52 Δραστηριότητες για Α & Β τάξη Συγγραφέας: Η Σοφία Παράσχου γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στην

Διαβάστε περισσότερα

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ»

6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2013-2014. Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη. Ευέλικτη ζώνη. «χώμα. και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» 6 ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ευέλικτη ζώνη 2013-2014 2014 Νηπιαγωγοί Σοφία Καπετανάκη Μαρία Κουτεντάκη «χώμα και νερό ταξίδι στην ΚΝΩΣΣΟ» ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ: ζούσε ο Μίνωας,ο Δαίδαλος έφτιαξε το παλάτι, μαζί με

Διαβάστε περισσότερα

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω»

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» ...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

Θα κάνω δίαιτα! Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται;

Θα κάνω δίαιτα! Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται; 6. Τι κάνει η Χριστίνα; Τι σκέφτεται; Θα κάνω δίαιτα! Χριστίνα: Μαμά, γιατί έπλυνες το παλιό τζιν; Μαμά: Δεν το έπλυνα, αγάπη μου. Είναι στην ντουλάπα σου εδώ κι ένα μήνα. Χριστίνα: Δεν είναι δυνατό! Ενάμισι

Διαβάστε περισσότερα

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ

17.Α.ΜΕΓΑΛΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ 1 - ΧΑΤΖΗΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Μια φορά η δασκάλα του Τοτού του είπε να γράψει 3 προτάσεις. Όταν πήγε σπίτι του ρωτάει τη μαμά του που έκανε δουλειές: - Μαμά πες μου μια πρόταση. - Άσε με τώρα, δεν μπορώ. Ο Τοτός τη γράφει. Μετά πηγαίνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr

ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20. «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 «Δεκαοχτώ ψωμιά» Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #20 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια εδώ Δεκαοχτώ ψωμιά

Διαβάστε περισσότερα

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο.

Δουλεύει, τοποθετώντας τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Δ Παραδείγματα με συμπληρωμένα Φύλλα εργασίας Φύλλο εργασίας Α α. Συμπληρώστε τον παρακάτω πίνακα, χρησιμοποιώντας τη φαντασία σας. Δώστε ταυτότητα στο παιδί της φωτογραφίας. Όνομα Ίντιρα Ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό:

Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: Ο Τοτός και ο Μπόμπος εξετάζονται από το δάσκαλό τους. Ο Μπόμπος βγαίνει από την αίθουσα και λέει στον Τοτό: - "Η πρώτη απάντηση είναι 1821, η δεύτερη Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και η τρίτη δεν ξέρουμε ερευνάται

Διαβάστε περισσότερα

Το Πρώτο Βιβλίο του Μικρού Δράκου Μου Ο Μου επισκέπτεται την Ευρώπη

Το Πρώτο Βιβλίο του Μικρού Δράκου Μου Ο Μου επισκέπτεται την Ευρώπη 1 Ο μικρός δράκος Μου ζούσε μαζί με τη μαμά και τον μπαμπά του πάνω σ ένα πολύ ψηλό βουνό, μέσα σ ένα πολύ μεγάλο δέντρο. Το Πρώτο Βιβλίο του Μικρού Δράκου Μου Ο Μου επισκέπτεται την Ευρώπη Μετάφραση:

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεόραση και διαφήμιση

Τηλεόραση και διαφήμιση Τηλεόραση και διαφήμιση Δείτε τι έγραψαν μερικά παιδιά για τις διαφημίσεις:... Σε κάθε σπίτι σήμερα έχει μπει η τηλεόραση και, όπως γνωρίζουμε, κάθε μέρα βομβαρδιζόμαστε από τις διάφορες διαφημίσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»!

Θα σε βοηθούσε για παράδειγμα να γράψεις και εσύ μια λίστα με σκέψεις σαν αυτή που έκανε η Ζωή και εμφανίστηκε ο «Αγχολέων»! Η Ζωή είναι 8 χρονών και πριν 3 χρόνια ο παιδιάτρος και οι γονείς της, της εξήγησαν πως έχει Νεανική Ιδιοπαθή Αρθρίτιδα. Από τότε η Ζωή κάνει όλα αυτά που τη συμβούλεψε ο παιδορευματολόγος της και είναι

Διαβάστε περισσότερα

«Η τύχη του άτυχου παλικαριού»

«Η τύχη του άτυχου παλικαριού» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #15 «Η τύχη του άτυχου παλικαριού» (Κοζάνη - Μακεδονία) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #15 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ από τον ευρύτερο χώρο του πολιτισμού Σταύρος Κούλας Γραφίστας - Πώς ορίζεται το επάγγελμά σας, και ποιες είναι οι παραλλαγές του; H γραφιστική είναι ένα επάγγελμα που ορίζει τη σχέση του ανθρώπου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ

Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Ο ΦΩΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ Βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα της Ελισάβετ Κουκουμάκα ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΠΡΟΣΩΠΑ 1. Φώτης 2. Μαμά 3. Δεσποινίς Σούλα 4. Οφθαλμίατρος 5. Μπαμπάς 6. Πετράκης 7. Παιδί της

Διαβάστε περισσότερα

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013

σόκ. Σιώπησε και έφυγε μετανιωμένος χωρίς να πει τίποτα, ούτε μια λέξη.» Σίμος Κάρμιος Λύκειο Λειβαδιών Σεπτέμβριος 2013 Εμπειρίες που αποκόμισα από το Διήμερο Σεμινάριο που αφορά στην ένταξη Παιδιών με Απώλεια Ακοής στη Μέση Γενική και Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση Είχα την τύχη να συμμετάσχω στο διήμερο σεμινάριο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ g Μια ιστορία για µικρούς και µεγάλους ένα παραµύθι τεχνολογίας και ζαχαροπλαστικής. ΤΟ ΣΤΕΡΕΟ ΠΟΥ ΤΡΩΕΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Μια ιστορία της. Λίνα ΣΤΑΡ!!! Τ.Ε.Ε. ΕΙ ΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΥΡΟΥ Μαθήτρια: Λίνα Βαρβαρήγου (Λίνα

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά με αναπηρία: αόρατα στα σχολεία Έρευνα της ActionAid για την κατάσταση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα

Παιδιά με αναπηρία: αόρατα στα σχολεία Έρευνα της ActionAid για την κατάσταση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα Παιδιά με αναπηρία: αόρατα στα σχολεία Έρευνα της ActionAid για την κατάσταση της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία στην Ελλάδα Η εκπαίδευση αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της ActionAid.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν

ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν ΕΧΩ ΜΙΑ ΙΔΕΑ Προσπαθώντας να βρω θέμα για την εργασία σχετικά με την Δημοκρατία, έπεσα σε τοίχο. Διάβαζα και ξαναδιάβαζα, τις σημειώσεις μου και δεν έφτανα πουθενά. Στο μυαλό, μου έρχονταν διάφορες ιδέες:

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση γραπτού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 30 λεπτά Επίπεδο Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Η Χαρά γράφει ένα γράμμα στη Νικολέτα. Θέλεις να δεις αν καταλαβαίνεις αυτά που διαβάζεις, γι αυτό σημειώνεις

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Τάξης μας

Το Τραγούδι της Τάξης μας Το ταξίδι ξεκινά Το Τραγούδι της Τάξης μας Είμαστε παιδιά καλά και μας αρέσουν τα γλυκά Είμαστε χαρούμενοι και φιλικοί, μας αρέσει η διασκέδαση και η γυμναστική Η σκανταλιά είναι στο μυαλό μας και το πείραγμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 1 ...... «Γράφουν τα μέλη της ομάδας μου κάτι καλό για εμένα» «Γράφουν τα μέλη της ομάδας μου κάτι καλό για εμένα» 3 ...

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα»

...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» ...... «Ζωγραφίζω συνεχίζοντας την εικόνα» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης στα παιδιά», κάνει πράξη την ολιστική

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ενότητα: Αθλητισμός (3 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 6 ώρες (3 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: 1. Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής με

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-12 ΕΤΩΝ Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8 - ΕΤΩΝ Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Μ Ν Α Δ Ε Σ Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

*Μικροί Εκπαιδευτές. για το Διαδίκτυο. Δράση 3

*Μικροί Εκπαιδευτές. για το Διαδίκτυο. Δράση 3 *Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο Δράση 3 * * Καλημέρα Σωτήρα * σου μιλάει η πέμπτη, * τάξη του δημοτικού σχολείου Σωτήρας. * πολύ μας υποτίμησες, εμείς μονάχα λίγο. * Σκεφτήκαμε Σωτήρα να σου πούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι. Βιβλίο: Η χαµένη πόλη. Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - Μια εφηµερίδα για όλους Ιούλιος 2011 Τεύχος 11 3 Μια εφηµερίδα για όλη την οικογένεια ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Καλοκαίρι Βιβλίο: Η χαµένη πόλη Συνταγή ΤΙΤΙΝΑ: κρέπα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν και την Ελένη Κοτζάµπαση - 1 - ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η γλώσσα

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φώτης και η Φωτεινή

Ο Φώτης και η Φωτεινή Καλλιόπη Τσακπίνη Ο Φώτης και η Φωτεινή Μια ιστορία για ένα παιδί με αυτισμό Επιστημονική επιμέλεια: Σοφία Μαυροπούλου Εικονογράφηση: Κατερίνα Μητρούδα Βόλος 2007 Περιεχόμενα Προλογικό σημείωμα...1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών

Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών π π ø π 2 03-10-07 23:22 Page 1 π π øσ π À π ª π π Η Οργάνωσή µας συνέχισε και φέτος το θεσµό της διοργάνωσης παιδικών Κατασκηνώσεων στην Κύπρο για τα παιδιά των συναδέλφων. Η κατασκήνωση από φέτος αναβαθµίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

«Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων»

«Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων» Σχολείο: 52 ο ΓΕΛ Αθηνών Σχολικό έτος: 2013-2014 Τετράμηνο: Β Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Τμήμα: Α 4 «Η επίδραση της μουσικής στην ψυχολογία και στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων» Ομάδα Εργασίας:

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

Ejercicios de Gramática

Ejercicios de Gramática 1. Γραψτε το σωστό άρθρο Παιδί Φοιτητής Ελλάδα Έλληνας Μαδρίτη Λολούδι Αναπτήρας Παλτό Νερό Άνθρωπος Βιβλίο Γυναίκα Άντρας Σχολείο Βιβλιοθήκη Μάθημα Λέξη Γλώσσα Σπίτι Λογαριασμός Λόγος Κόρη Ήλιος Παραλία

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!!

Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!! Μουσικό Σχολείο Λάρισας Τάσου Λειβαδίτη 20 Ένα βιβλίο πρέπει να είναι ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ!!! Τα κείμενα που ακολουθούν είναι μαθητικές δημιουργίες και απαντούν στο ερώτημα «τι διαβάζουν τα παιδιά μας», μόνιμη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year

Η Αλφαβητοχώρα. Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα. A sea of words 5 th year Η Αλφαβητοχώρα Γιώργος Αμπατζίδης. Ελλάδα Η μέρα έμοιαζε συνηθισμένη στην Αλφαβητοχώρα. Ο κύριος ې διαφήμιζε τα φρέσκα λαχανικά του στο μανάβικο δείχνοντας με καμάρι πως το μαρούλι είχε ακόμα την πρωινή

Διαβάστε περισσότερα

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες 30/06/2015

Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες 30/06/2015 Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες 30/06/2015 Γράφει ο Χρήστος Δασκαλάκης Όταν ήμουν παιδί, μεγαλώνοντας στο μικρό νησί της Ύδρας, ήταν στιγμές που νιώθοντας εγκλωβισμένος στην γκρι και μονότονη ζωή μου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 07 ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΕΑ1ΔΑ 1. «Εφτά τραγούδια θα σου πω» Στίχου Μ. Κακογιάννης Μουσική: Μ. Χατζιδάκις Τραγούδι: Αναστασία Παιχνίδια - Διασκέδαση

Διαβάστε περισσότερα

Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές. φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει;

Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές. φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει; ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2011 Τι φασαρία είναι αυτή; Τι ξεχωριστό συμβαίνει φέτος τις Αποκριές στους δρόμους της Πλάκας; Τι ακούω; Ένα νταούλι; Κουδουνάκια; Τύμπανα; φωτογραφική της μηχανή και βγήκε μας. Τι να δει; Όλο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ. Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις... 7. Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου... 17

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ. Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις... 7. Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου... 17 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α ΜΕΡΟΣ Μαθαίνω να σχηµατίζω απλές προτάσεις................ 7 Μαθαίνω να οµορφαίνω τις προτάσεις µου.............. 17 Μαθαίνω να µεγαλώνω τις προτάσεις µου............... 25 Μαθαίνω να γράφω

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ

ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΔΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 16 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΛΕΝΤΙΝΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΡΙΟΣ Αυτήν την εβδομάδα κοίτα να τακτοποιήσεις κενά του παρελθόντος και να επεξεργαστείς στο μυαλό σου τις ιδανικότερες λύσεις

Διαβάστε περισσότερα

αντονυμ ίες ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΈΣ Α Ό Ρ Ι Σ Τ Ε Σ Κανίναζ Se* μ* αχαη&ω. Κανένας ε^ ρου

αντονυμ ίες ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΈΣ Α Ό Ρ Ι Σ Τ Ε Σ Κανίναζ Se* μ* αχαη&ω. Κανένας ε^ ρου αντονυμ ίες ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΈΣ Α Ό Ρ Ι Σ Τ Ε Σ Κανίναζ Se* μ* αχαη&ω. Κανένας ε^ ρου r $fr m - Ποιος είσαι; - Ποιοι είστε; - Ο Πέτρος. - Ο Αλέξανδρος και ο Τάσος. - Ποιον θέλεις; - Ποιους θέλετε; A - Τον Αλέξανδρο.

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική

Πόλεμος για το νερό. Συγγραφική ομάδα. Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική Πόλεμος για το νερό Συγγραφική ομάδα Καραγκούνης Τριαντάφυλλος Κρουσταλάκη Μαρία Λαμπριανίδης Χάρης Μυστακίδου Βασιλική 3 ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου Τάξη ΣΤ1 Θεσσαλονίκη 2006 ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ Άκουγα

Διαβάστε περισσότερα

Aνοίγει η αυλαία. Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια.

Aνοίγει η αυλαία. Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια. 3E ERGASION_XPress_Hamster_temp.qxp 27/04/2011 3:02 μ.μ. Page 1 Aνοίγει η αυλαία Βρες λέξεις που να ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τις λέξεις που βρίσκονται στα αστεράκια. θέατρο παράσταση σκηνή χορός

Διαβάστε περισσότερα

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου»

«Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Γράψε ένα Τίτλο για την εφημερίδα εδώ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ τα ΠΑΙΔΙΑ ΤΕΧΝΗ σελ. 4 γράψε την ημερομηνία εδώ «Τρόποι για να βελτιώσω την πόλη μου» Αφιέρωμα για την σχέση «Πόλη + Φύση» «Να μεγάλωναν ας πούμε οι

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8ο Λύκειο; Υπήρχαν βάρδιες; Κι αν ναι, ποια ήταν τα ωράρια;

1η Συνέντευξη Το όνομά σας; Ποια χρονιά φοιτήσατε από το 8ο Λύκειο; Υπήρχαν βάρδιες; Κι αν ναι, ποια ήταν τα ωράρια; PROJECT 2 ας ΛΥΚΕΙΟΥ Η ομάδα μας πήρε την πρωτοβουλία να ρωτήσει παλαιότερους απόφοιτους του 8 ου Λυκείου Αθηνών για την σχολική τους εμπειρία. Με βάση τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσουμε θα καταλήξουμε

Διαβάστε περισσότερα

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη»

Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Λένα Μαντά : «Προσπαθώ να μην πονέσω κάποιον, παρά να του οφείλω μια συγνώμη» Συνέντευξη στην Ελευθερία Καμπούρογλου Το «Μια συγνώμη για το τέλος» είναι η νέα συγγραφική δουλειά της Λένας Μαντά, που μόλις

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1)

«Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) «Οδική ασφάλεια... για κλάµατα!» (Θεατρικό γραµµένο από τα παιδιά της Β 1) Πρόσωπα: Μαθητές ασκάλα Κύριος Τροχαιάκης (αστυνοµικός της τροχαίας) Παιδιά ΣΚΗΝΗ 1 (στην τάξη) Χτυπά κουδούνι και µπαίνει µέσα

Διαβάστε περισσότερα

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ]

[ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ] 2014 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης Ερευνητική εργασία των μαθητών : Αλεξίου Δημήτρη, Γεωργιάδου Αλεξάνδρας, Ζαχάρωφ Μανώλη, Κατσούλη Απόστολου, Τρέμμα Λουκίας [ΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΗΒΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία;

Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Τι σημαίνει αστικά πεδία σε μετάβαση για εσάς και την καλλιτεχνική σας δημιουργία; Δύσκολη ερώτηση Για την καλλιτεχνική μου δημιουργία δεν παίζει κανένα ρόλο. Αυτό που με πικραίνει είναι ότι έζησα την

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη

Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη Μαρία Θεοδοσίου και Ιφιγένεια Τσίτση, Α1 Γυμνάσιο Ύψωνα, 2012-2013 Διδάσκουσα: Αθηνά Χατζηγιάννη Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα τρία βιβλία της συγγραφέως, ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΞΕΝΕΡΩΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Συγγραφέας: Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ Πάνος Πλατρίτης Διαιτολόγος-Διατροφολόγος www.panosplatritis.com Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα

ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ. Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ Κωνσταντίνα Αστερίου Δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος τρέχει στα μαγαζιά να αγοράσει χριστουγεννιάτικα δώρα και στολίδια για το δένδρο. Η πόλη είναι πανέμορφα στολισμένη.

Διαβάστε περισσότερα

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου

για παιδιά (8-12 ετών) Κατανόηση προφορικού λόγου Α1 για παιδιά (8-12 ετών) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Ο Γιώργος και η Ελευθερία πηγαίνουν εκδρομή. Θα ακούσεις την Ελευθερία να λέει ποια ρούχα θα πάρει μαζί της. Σημείωσε με () αυτά που θα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες

Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Ο Τόμπυ και οι Μέλισσες Είναι άνοιξη και, όπως και πέρυσι, ο Τόμπυ επισκέπτεται τον θείο του στο αγρόκτημα. «Επιτέλους, έχω διακοπές!» φωνάζει ο Τόμπυ. Ανυπομονεί να ξαναδεί την αγαπημένη του αγελάδα,

Διαβάστε περισσότερα

Εμένα με νοιάζει. Επαναληπτικό μάθημα. Ήρθαν οι μπλε κάδοι. 1 Αντιστοίχισε τις πρώτες ύλες με τα παράγωγά τους:

Εμένα με νοιάζει. Επαναληπτικό μάθημα. Ήρθαν οι μπλε κάδοι. 1 Αντιστοίχισε τις πρώτες ύλες με τα παράγωγά τους: Z Επαναληπτικό μάθημα Ανακύκλωση τώρα Αν το σύνθημα αυτό είναι κάτι που είχαμε ξεχάσει τα τελευταία χρόνια, είναι καιρός να το θυμηθούμε και να ενεργοποιηθούμε. Όλοι. Και αυτό γιατί θα πρέπει να καταλάβουμε

Διαβάστε περισσότερα

1. Μυστήρια ycvcoaia! 2. Εγώ και ecu μαζί. προσωπικές αντωνυμα

1. Μυστήρια ycvcoaia! 2. Εγώ και ecu μαζί. προσωπικές αντωνυμα αντωνυμίες Π ΡΟΣΩΠ Ι Κ ΕΣ προσωπικές αντωνυμα 1. Μυστήρια ycvcoaia! Αγόρια: Γεια σας, κορίτσια! Κορίτσια: Γεια σας! Γιάννης: Πάμε για μπάσκετ; Θα παίξουμε δίδυμοι 1 εναντίον διδύμων! Μαρία: Μα είστε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός εκφοβισμός Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Εισηγήτρια ήταν η Παπαδημητρίου Αλεξάνδρα.

Σχολικός εκφοβισμός Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Εισηγήτρια ήταν η Παπαδημητρίου Αλεξάνδρα. Σχολικός εκφοβισμός Στο σχολείο μας υλοποιήθηκε ημερίδα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας. Εισηγήτρια ήταν η Παπαδημητρίου Αλεξάνδρα. Η εισήγηση ξεκινά με μια συζήτηση με τα παιδιά για την

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου

Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου Παραδοσιακά τραγούδια στον κύκλο του χρόνου ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Λαγκαδινού Νεκταρία, Καθηγήτρια Μουσικής Στο πρόγραμμα συμμετείχαν όλοι οι μαθητές της Α τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λουτρών Μυτιλήνης.

Διαβάστε περισσότερα

Η µαγεία του βιβλίου

Η µαγεία του βιβλίου Η µαγεία του βιβλίου Χριστιάνα Αντρέου Παναγιώτα Χαραλάµπους για το βιβλίο Το βιβλίο, το βιβλίο είναι φίλος µου καλός. Το κρατώ και το διαβάζω, και λεπτό δε σταµατώ. Η µαγεία του µε ταξιδεύει στο δικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Διδακτική πρόταση

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Διδακτική πρόταση ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ /ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Διδακτική πρόταση Διδακτικό πλαίσιο Θέμα: Πάρτι γενεθλίων Σχολείο: Γυμνάσιο Φανερωμένης, Λάρνακα Επίπεδο ελληνομάθειας: Α2 - αρχάριοι (9 μαθητές) Διδακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστούμε που δώσατε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας. Αποσπάσματα από τα reports των μαθητών.

Σας ευχαριστούμε που δώσατε αυτή τη μοναδική ευκαιρία στους μαθητές μας. Αποσπάσματα από τα reports των μαθητών. 5 ο Γυμνάσιο Νίκαιας Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 το σχολείο μας συμμετείχε στην CMS & LHCb Virtual Visit, μαζί με τέσσερα ακόμη σχολεία από την Ελλάδα σε ένα σύνολο 220 μαθητών/τριων. Οι μαθητές που

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο project από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ

Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο project από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ Κυριακή γιορτή και σχόλη... Πρωτότυπο prject από τον σύλλογο γονέων και το ΑΞΙΟΝ Κυριακή 4 Μαίου 2014 η ιδέα Το σχολείο μας, το ΑΞΙΟΝ, έχει υπέροχους χώρους, έχει αυλές και γήπεδα, έχει καθαρό και όμορφο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$

Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Το σχολείο μας διοργανώνει μια εκδρομή στο αρχαιολογικό μουσείο της Ακρόπολης. Οι ηλικίες είναι από 6-11 και το κόστος της εκδρομής θα είναι 15$ Θα χρειαστείτε νερό,τσάντα,φαγητό και αθλητικά παπούτσια

Διαβάστε περισσότερα

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο.

Μάλλον αγαπάς το ποδόσφαιρο, νομίζεις ότι είναι η ζωή σου και ότι σε ολοκληρώνει συναισθηματικά και σωματικά σαν άνθρωπο. Του George Kakourides* Μπορεί να ονειρεύεσαι ότι κάποτε θα παίζεις σε ένα γήπεδο γεμάτο με φιλάθλους, ένταση και γκολ. Μπορεί να ονειρεύεσαι ολόκληρο γήπεδο να φωνάζει ρυθμικά το όνομα σου. Θέλεις να γίνεις

Διαβάστε περισσότερα