ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Αύγουστος Αύγουστος 2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Αύγουστος Αύγουστος 2017"

Transcript

1

2 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ Αύγουστος Αύγουστος 2017

3 ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

4 Σε εξέλιξη η συνεργασία µε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για τα θέµατα: o εφαρµογή των µελετών αποκατάστασης του καθολικού της Μονής Εικονίστριας o σύνταξη των µελετών αποκατάστασης του καθολικού της Μονής Κεχρίας o ένταξη σε πρόγραµµα συντήρησης, των τοιχογραφιών του καθολικού της Μονής του Αγίου Ιωάννη Παρθένη o συντήρηση σπάνιων εικόνων από τις συλλογές, του Μουσείου της Ιεράς Μονής Ευαγγελισµού της Θεοτόκου, και του ναού του Γενεσίου της Θεοτόκου o κήρυξή ως προστατευόµενα µνηµεία, ο ναός του Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγία Λιµνιά) και το εξωκλήσι των Αγίων Φλώρου και Λαύρου o υποστηλωτικά έργα στην πύλη του Κάστρου

5 Nεώτερα µνηµεία οι προτοµές του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, όπως και το Ηρώο πεσόντων πολέµου Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου καιι σε συνεργασία µε την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνηµείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας, χαρακτηρίστηκαν ως νεώτερα µνηµεία οι προτοµές του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη και του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη, όπως και το Ηρώο πεσόντων πολέµου, ως έργα µε σηµαντικές αναφορές για την τοπική ταυτότητα και την ιστορία του νησιού. Η πρόταση βασίστηκε στην επιστηµονική τεκµηρίωση της κας Κορωνιού-Διονυσίου, Ιστορικού- Αρχαιολόγου, Επίτιµο Μέλος του Συλλόγου. Με απόφαση της Υπουργού Πολιτισµού Λυδίας Κονιόρδου, που δηµοσιεύθηκε στο ΦΕΚ /12/2016, τα γλυπτά τίθενται σε καθεστός προστασίας από το Υπουργείο Πολιτισµού, δικαιώνοντας την πρωτοβουλία του Συλλόγου. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα Ελληνική Γνώµη

6 Τα τρία γλυπτά εκφράζουν κυρίαρχες τάσεις της µεσοπολεµικής και µεταπολεµικής εικαστικής παραγωγής, όπως αυτή χρησιµοποιήθηκε προκειµένου να αναδείξει σηµαντικά ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα. Το ανάγλυφο πορταίτο του Αλ. Παπαδιαµάντη είναι έργο του γλύπτη Θωµόπουλου, φιλοτεχνηµένο τη δεκαετία του 1920, θεωρούνται από τα καλύτερα και πιο σηµαντικά του.η προτοµή του Αλέξανδρου Μωραϊτίδη και το Ηρώο πεσόντων πολέµου είναι έργα του καταξιωµένου γλύπτη Νικόλαοου Παυλόπουλου, γνωστού ως Νικόλα., συγκαταλέγονται στα καλύτερα και πιο αντιπροσωπευτικά έργα του, ιδιαίτερα το Ηρώο, το οποίο αντικατοπτρίζει τις ευρύτερες τάσεις της εποχής.

7

8 Στις 11 και 12 Μαΐου 2017, πραγµατοποιήθηκαν, οι Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συµβουλίου του Οργανισµού των Σηµαντικών Κοιµητηρίων της Ευρώπης, Association Significant Cemeteries Europe (ASCE) µε τη συµµετοχή του Τµήµατος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, µετά από πρόσκληση του Συλλόγου στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου Skiathos Palace. Στις Συνεδριάσεις πήραν µέρος µέλη του Διοικητικού Συµβουλίου από τις εξής χώρες: Νορβηγία, Αυστρία, Ηνωµένο Βασίλειο, Ρουµανία και Ελλάδα.

9 Προσκεκληµένες του Συλλόγου, η κα Μαριάνθη Αναστασιάδου Προϊσταµένη του Τµήµατος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού (ΥΠΠΟΑ), και η κα Ευαγγελία Γεωργιτσογιάννη, καθηγήτρια του Χαροκοπείου Πανεπιστηµίου, που µε πρωτοβουλία της προτάθηκε η διοργάνωση του Συνεδρίου στην Αθήνα. Η ξενάγηση στο Κοιµητήριο της Σκιάθου, έγινε από την Ιστορικό-Αρχαιολόγο και Επίτιµο Μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος»,κα Συραϊνώ Κορωνιού-Διονυσίου. Το δελτίο τύπου των συνεδριάσεων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΑ obj_id=68872 και σε δεκάδες ΜΜΕ, µεταξύ αυτών το έγκυρο περιοδικό Αρχαιολογία blog/2017/05/16/89637/

10

11 Διοργάνωση έκθεσης «Ταξίδι στους Αγίους Τόπους, µέσα από τα προσκυνητάρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου», στο Μουσείο της Ιεράς Μονής Ευαγγελισµού της Θεοτόκου Σκιάθου. Η έκθεση διοργανώθηκε από το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η Σκιάθος, µετά από πρόταση του Συλλόγου προς το Μουσείο για το διάστηµα 30 Ιουλίου έως 31 Οκτωβρίου, και τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

12 Η ξενάγηση στην έκθεση, στα εγκαίνια την Κυριακή έγινε από τον επιµελητή της, και αρχαιολόγο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου, Αντώνη Μπεκιάρης. Δηµοσιεύµατα για την έκθεση έγιναν, µε πρωτοβουλία του Συλλόγου, από δηµοσιογραφικά µέσα εθνικής εµβέλειας όπως εφηµερίδα Η Καθηµερινή (στις 21/7 και 4/8), εφηµερίδα Ελευθερία του Τύπου, περιοδικά: blue των αεροπορικών εταιρειών Aegean/Olympic Air, Thalassea της ακτοπλοϊκης εταιρείας Hellenic Seaways, εφηµερίδα Plefsi free και ιστοσελίδες όπως ΕΡΤ, naftemporiki.gr, arxaiologia.gr, propaganda.gr, gazzeta.gr, κα.

13

14 Διοργάνωση της έκθεσης φωτογραφίας «ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΤΣΙΟΣ: Ένα πορτρέτο του Βόλου ταξιδεύει στη Σκιάθο», στο Μουσείο Ιεράς Μονής Ευαγγελισµού της Θεοτόκου της Σκιάθου, µε τη συνεργασία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, του Μουσείου της Πόλης του Βόλου και του Συλλόγου. Η έκθεση µεταφέρθηκε στη Σκιάθο, µετά από αίτηµα του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Σκιάθος, προς τα δύο Μουσεία, για το διάστηµα 12 Ιουνίου µε 30 Σεπτεµβρίου 2017.

15 Στη εκδήλωση των εγκαινίων στις 11 Ιουνίου, συµµετείχαν η Προϊσταµένη της Διεύθυνσης Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήµου Βόλου, Αίγλη Δηµόγλου, ο Διευθυντής του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Ηρακλής Παπαϊωάννου, ο Γενικός Γραµµατέας του Φορέα Πολιτισµού της Μητρόπολης Δηµητριάδος ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ, Νίκος Τσούκας και ο Σκιαθίτης ζωγράφος Νίκος Ακρίβος. Η έκθεση προβλήθηκε µε πρωτοβουλία του Συλλόγου στα µέσα µαζικής ενηµέρωσης, εθνικής και τοπικής εµβέλειας, όπως, εφηµερίδα Plefsi free, περιοδικά: Boats and Yachts, blue των αεροπορικών εταιρειών Aegean και Olympic Air, Thalassea της Hellenic Seaways, σε δεκάδες ιστοσελίδες, µεταξύ αυτών ert.gr, gazzetta.gr, arxaiologia.gr, fmag.gr.

16 Στο πλαίσιο των ενεργειών του πολιτιστικού συλλόγου Η Σκιάθος, για την προστασία της πολιτιστικής κληρονοµιάς της Σκιάθου, ο σύλλογος ανέπτυξε συνεργασία από το 2015, µε το Μουσείο Μπενάκη, για τη συντήρηση των χειρογράφων της Ιεράς Μονής Ευαγγελισµού της Θεοτόκου, µε την άδεια του Ηγούµενου της Μονής Πατέρα Ιωσήφ. Το Μουσείο ανταποκρίθηκε, αναλαµβάνοντας τις εργασίες συντήρησης, τριών εκ των σηµαντικότερων χειρογράφων της συλλογής του Μουσείου της Μονής. Ο σύλλογος ευχαριστεί θερµά για την πολύτιµη συµβολή του, το Τµήµα Συντήρησης του Μουσείου Μπενάκη το οποίο ανέλαβε αφιλοκερδώς τις εργασίες συντήρησης, και ιδιαίτερα τη συντηρήτρια, κα Ελευθερία Γκούφα που επιµελήθηκε των εργασιών.

17 Συνεργασία µε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, µε στόχο την ένταξη του έργου, Οικοτουριστικές διαδροµές Δήµου Σκιάθου, το οποίο είναι σε ώριµο στάδιο, σε πρόγραµµα ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Η µελέτη του έργου προέκυψε από πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου, όταν το 2006 πρωτάθηκε στην τότε Διεύθυνση του ΕΟΤ. Ο Σύλλογος απέστειλε επιστολή προς το Δήµο Σκιάθου, µε θέµα την ενηµέρωση για την πρόοδο των εργασιών της διαδικασίας, σύνταξης Γενικού Πολεοδοµικού Σχεδιασµού του Δήµου, η οποία παραµένει σε εκκρεµότητα τα τελευταία πέντε χρόνια, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα της δηµιουργίας και εφαρµογής ενός πλαισίου που θα καθορίζει τη διατήρηση και προστασία της πολιτιστικής κληρονοµιάς και του περιβάλλοντος αλλά και το σχεδιασµό της χωρικής και οικιστικής οργάνωσης του συνόλου της έκτασης του Δήµου.

18 Με αφορµή τη συµπλήρωση των 60 χρόνων από τον θάνατο του Νίκου Καζαντζάκη, ο Σύλλογος συνδιοργάνωσε µε µε τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη µε έδρα τη Γενεύη και τα Σχολεία Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, την εκδήλωση «Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης - Νίκος Καζαντζάκης, δύο κορυφαίοι της λογοτεχνίας», που πραγµατοποιήθηκε το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γυµνασίου-Λυκείου Σκιάθο.

19 Στην εκδήλωση συµµετείχαν, ο Γιώργος Στασινάκης, πρόεδρος και ιδρυτικό µέλος της Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, ο Ιωάννης Δ. Σόλαρης, Υπεύθυνος Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας η Μαλαµώ Σταµέλου φιλόλογος του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, η Ασηµίνα Σουλτάνη, φιλόλογος του Γυµνασίου Σκιάθου η οποία επέλεξε το θέµα «Από τη Στοιχειωµένη Καµάρα του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη στον Πρωτοµάστορα του Νίκου Καζαντζάκη», από το οποίο εµπνεύστηκε και συνέθεσε το µουσικό έργο Ο Πρωτοµάστος και η στοιχειωµένη καµάρα, σονάτα σε ρε ελάσσονα για κλασική κιθάρα και βιολί, ο Σκιαθίτης συνθέτης και σολίστ Αντώνης Μιτζέλος ερµήνευσε για πρώτη φορά στην εκδήλωση. Μέρος στην εκδήλωση πήραν και µαθητές Γυµνασίου-Λυκείου, ως πρωταγωνιστές δραµατοποιηµένων αποσµάτων, από έργα των δύο λογοτενχών. Αφιέρωµα στην εκδήλωση έγινε από την τηλεοπτική εκποµπή της ΕΡΤ3 Επικοινωνία στις και τη ραδιοφωνική εκποµπή Ιχνογραφήµατα του Αλέξανδρου Τριανταφύλλου, στις & από το ραδιόφωνο της ΕΡΤ, στην εφηµερίδα ΕΘΝΟΣ Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ skiathos-periigisi-sto-ergo-tou-papadiamanti-ke-toukazantzaki/

20

21

22

23 Στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας του Συλλόγου, µε την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, για το πολιτιστικό πρόγραµµα «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι», ο Σύλλογος παρουσίασε δύο υψηλής στάθµης µουσικές εκδηλώσεις µε τους διεθνώς καταξιωµένους µουσικούς Χρήστο Κανέττη, Anita Mitterer και µέλη της Ακαδηµίας µουσικής δωµατίου έγχορδων, στις 11 & 12 Αυγούστου, στο ξενοδοχείο Atrium και στο Δηµοτικό θέατρο Μπούρτζι αντίστοιχα, παρουσία του Επιτετραµένου της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα Alexander Wojda.

24 Οι συναυλίες είναι µέρος του προγράµµατος «Ελληνοαυστριακό Μουσικό Καλοκαίρι» της Πρεσβείας της Αυστρίας, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών, και µε πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Σκιάθος οι συναυλίες της Σκιάθου τελούσαν και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού.

25 Στο χαιρετισµό του ο Επιτετραµµένος της Πρεσβείας της Αυστρίας στην Αθήνα, Alexander Wojda, τόνισε: Είµαι ευτυχής που βρίσκοµαι απόψε µαζί σας στο όµορφο νησί της Σκιάθου, για αυτό το σηµαντικό καλλιτεχνικό γεγονός. Η πολιτιστική ανταλλαγή µεταξύ των χωρών της Ευρώπης, είναι αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια. Ο πολιτισµός είχε ενώσει όλες τις χώρες της Ευρώπης ως συνεκτικός ιστός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους σπουδαίους µουσικούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσµα της Πρεσβείας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Η Σκιάθος και όσους υποστήριξαν τη διοργάνωση.

26 Κυριακή 27 Αυγούστου 2017, Ιερά Μονή Ευαγγελισµού της Θεοτόκου Σάββατο 26 Αυγούστου, ξενοδοχείο Atrium

27 Ο Σύλλογος σε συνεργασία µε το Newport-Skiathos Club και τα Σχολεία Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης, διοργάνωσε µε µεγάλη επιτυχία, εκδήλωση στις δύο αδελφοποιηµένες πόλεις ταυτόχρονα µέσω σύνδεσης Skype, µε θέµα Ζωγραφίζοντας τον κόσµο του Αλ. Παπαδιαµάντη το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήµου Σκιάθου «Μπούρτζι» και στο St. Spyridon Greek Orthodox Church Community Center του Newport, της Πολιτείας Rhode Island των Η.Π.Α.

28 Στην εκδήλωση που συµµετείχαν µε τα έργα τους οι µαθητές των δύο πόλεων ήταν αποτέλεσµα πολύµηνης συνεργασίας του Newport-Skiathos Club και του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Σκιάθος, που στόχο έχει τη σύσφιξη των δεσµών µεταξύ των δύο πόλεων, τα χιλιάδες µίλια δεν στάθηκαν εµπόδιο στο να αναπτυχθεί ένα εξαιρετικό κλίµα συνεργασίας µέσα από το οποίο αναθερµάνθηκαν οι σχέσεις τους. Η εκδήλωση έκλεισε µε διάλογο των µαθητών των δύο πόλεων.αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ

29 Τα βραβευµένα έργα των µαθητών, και από τις δύο πόλεις, φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα Δηµοτικού Συµβουλίου του Newport

30 Συνερασία µε το φορέα Πολιτισµού της Ι.Μ. Δηµητριάδος & Αλµυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέµατος», και Εταιρεία Παπαδιαµαντικών Σπουδών µε θέµα την έρευνα «Τροφή και ποτό στο έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαµάντη», τα αποτελέσµατα της οποίας παρουσιάσθηκαν σε επιστηµονική ηµερίδα στις 2 Ιουνίου 2017, στο Πνευµατικό Κέντρο της Ι.Μ. Δηµητριάδος & Αλµυρού. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ epistimoniki-imerida-thema-trofi-ke-poto-sto-ergo-tou-alexandrou-papadiamanti/

31 Πρόγραμμα "Καταγραφή και ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στη Σκιάθο" Φορείς υλοποίησης: ΜΟΝUΜΕΝΤΑ, Σύλλογος Σκιάθος Πλαίσιο συνεργασίας Σε εξέλιξη η συνεργασία µε την οργάνωση MONUMENTA, για την καταγραφή των παραδοσιακών κτηρίων του ιστορικού κέντρου της Σκιάθου, στο πλαίσιο του προγράµµατος Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα, της οργάνωσης.

32 Συµµετοχή στο πολιτιστικό πρόγραµµα Η αρχιτεκτονική µέσα από τον φωτογραφικό φακό, του Γενικού Λυκείου Σκιάθου, στο πλαίσιο της συνεργασίας µε τη Δευτεροβάθµια Εκπαίδευση Μαγνησίας, για την καταγραφή των παραδοσιακών κτηρίων του ιστορικού κέντρου της Σκιάθου, που εκπονεί ο Σύλλογος σε συνεργασία µε την οργάνωση MONUMENTA.

33 Στον Άρη ταξίδεψαν οι 320 µαθητές του Γυµνασίου και Λυκείου Σκιάθου, την Παρασκευή 28 Απριλίου, µε κυβερνήτη, τον Δρ Χρίστο Ξενάκη, Αντιπρόεδρο της Εταιρείας Αστρονοµίας και Διαστήµατος. Ο κ. Ξενάκης εντυπωσιάστηκε από το ενδιαφέρον και την προσήλωση των µαθητών. Το απόγευµα της ίδιας µέρας, ο κ. Ξενάκης γοήτευσε τους παρευρισκοµένους µε την οµιλια του µε θέµα Ο Γαλαξίας µας και οι άλλοι γαλαξίες. Σχετικό αφιέρωµα στην εφηµερίδα Θεσσαλία

34 Στην τέχνη της αρχαίας κεραµικής µυήθηκαν οι µαθητές του 1ου και 2ου Δηµοτικού Σχολείου Σκιάθου, µέσα από τη Μουσειοσκευή του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Η Μουσειοσκευή ταξίδεψε στη Σκιάθο το διάστηµα 8-19 Μαΐου 2017, µε πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Η Σκιάθος, µετά από σχετικό αίτηµα προς το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ archea-keramiki-sta-dimotika-scholia-tis-skiathou/

35 Στο πλαίσιο των ενεργειών, για την ανάδειξη και προστασία του Κοιµητηρίου µετά και την κήρυξή του ως Ιστορικός Τόπος (ΦΕΚ 357/ ) µε πρωτοβουλία και δαπάνη του Συλλόγου και την υποστήριξη του Δήµου, πραγµατοποιήθηκαν εργασίες καθαρισµού και ευπρεπισµού στο χώρο (25 Οκτωβρίου, 28 Μαρτίου και 7-8 Μαΐου). Σε εξέλιξη είναι η συνεργασία µε την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνηµείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας, για τη σύνταξη µελέτης συντήρησης των παλαιοτέρων µνηµείων του νοτίου τµήµατος του κοιµητηρίου, που αναφέρονται στο ΦΕΚ κήρυξης.

36 Συνεργασία µε το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, για την πρωτοβουλία του Λυκείου που αφορά στον εντοπισµό και καταγραφή των χειροτεχνών λαϊκής τέχνης, µε τη βοήθεια ειδικών επιστηµόνων και εµπειρογνωµόνων, προκειµένου να χαρτογραφήθεί η σηµερινή υφιστάµενη εικόνα στοχεύοντας όχι µόνο στη διαφύλαξη και προβολή της κληρονοµηµένης γνώσης αλλά και στην ανανέωση της σύγχρονης πολιτιστικής έκφρασης πάνω στις παραδοσιακές τέχνες.

37 Υποστήριξη της διοργάνωσης των αγώνων Match Racing The Skiathos Palace Cup 2017 που πραγµατοποιήθηκαν Μαΐου, µε διοργανωτές το Ναυτικό Όµιλο Σκιάθου και τον Ιστιοπλοϊκό Όµιλο Πειραιώς. Οι αγώνες στέφθηκαν µε απόλυτη επιτυχία, και προβλήθηκαν από τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης εθνικής και τοπικής εµβέλειας. Σχετικό αφιέρωµα στο περιοδικό Πλεύση

38 Υποστήριξη της διοργάνωσης της θεατρικής παράστασης Η Νοσταλγός, βασισµένη στο οµώνυµο διήγηµα του Αλ. Παπαδιαµάντη, σε σκηνοθεσία του Δηµήτρη Δακτυλά, η οποία παρουσιαζόταν κάθε Τετάρτη, για τους µήνες Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, στην πλατεία του σπίτι-µουσείο του Αλ. Παπαδιαµάντη.

39 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

40 Μετά από πρόταση του Συλλόγου προς το Δίκτυο Μεσόγειος SOS, θα πραγµατοποιηθεί το πρόγραµµα ASAP (Active Skiathos Against Plastic bag) µε στόχο την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη µείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας, µέσα από την υλοποίηση ολοκληρωµένων δράσεων.

41 Το πρόγραµµα χρηµατοδοτείται από το Ίδρυµα του Πρίγκιπα Αλβέρτου II του Μονακό, την πρωτοβουλία BeMed Beyond Plastic Med, το Ίδρυµα Thalassa, τον Δήµο Σκιάθου και το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και υποστηρίζεται από τον Σύλλογο, και θα διαρκέσει 14 µήνες. Σχετικό αφιέρωµα έγινε στα ΜΜΕ του Μονακό Gouvernementale/L-Environnement/Actualites/Appel-a-projets-BeMed-les-laureats και σε δεκάδες ΜΜΕ της χώρας µεταξύ αυτών Η Καθηµερινή, περιοδικό Πλεύση, Εφηµερίδα των Συντακτών, ΣΚΑΪ tv και ιστοσελίδα

42 Το Σάββατο 12 Αυγούστου 2017, έγινε ο περίπλους της Σκιάθου µε µια αυτοσχέδια σανίδα θαλάσσης από πλαστικά µπουκάλια από τους ακτιβιστές της οργάνωσης The Whale Company, µετά από πρόσκληση του Συλλόγου. Στόχος της οργάνωσης, που κάνει το γύρω της Ευρώπης διανύοντας σε δώδεκα χώρες µια απόσταση 26 µιλίων µε τη σανίδα, είναι να εγείρει το ενδιαφέρον και να κινητοποιήσει πολίτες και φορείς σε σχέση το τεράστιο πρόβληµα της θαλάσσιας ρύπανσης από το πλαστικό.

43 Ο περίπλους εντάχθηκε στις παράλληλες δράσεις του προγράµµατος A.S.A.P. (Active Skiathos Against Plastic bag). Λίγες µέρες νωρίτερα, στις 10 Αυγούστου, πραγµατοποιήθηκε εργαστήριο κατασκευής σανίδας θαλάσσης από πλαστικά µπουκάλια που διέθέσε η τοπική εταιρεία ανακύκλωσης, «Ανακύκλωση Σκιάθου Skiathos Recycling», µε τη συµµετοχή του Τοπικού Τµήµατος ΣΕΟ.

44 Η δράση αναρτήθηκε στα µεγαλύτερα ειδησιογραφικά δίκτυα της χώρας, όπως το Αθηναϊκό- Μακεδονικό πρακτορείο ειδήσεων (ΑΜΠΕ), Η Καθηµερινή, skai.gr, CNN.gr, parapolitika.gr, Athensvoice.gr, ert.gr, κ.α., στον προσωπικό λογαριασµό του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάµελλου, και παρουσιάσθηκε σε τέσσερις τηλεοπτικές εκποµπές στην ΕΡΤ1 εκποµπή Μαζί το Σαββατοκύριακο , ΕΡΤ3 εκποµπή ert3.gr , στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ στην εκποµπή ONline και στα καλά νέα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ στις Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ o-diaplous-tis-skiathou-me-sanida-apo-plastika-boukalia/

45

46 Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, µε πρωτοβουλία του Συλλόγου, πραγµατοποιήθηκε το περιβαλλοντικό πρόγραµµα "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ" που για φέτος ορίστηκε την εβδοµάδα 26 Μαρτίου-2 Απριλίου, µε την υποστήριξη του Δήµου Σκιάθου και τη συµµετοχή της Λιµενικής Αρχής, των Σχολείων Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης, Συλλόγων και Εθελοντών. Στο διάστηµα της δράσης πραγµατοποιήθηκε ο καθαρισµός 20 παραλιών και περιοχών. Η δράση κορυφώθηκε την Κυριακή 2 Απριλίου συµµετέχοντας στην πανελλήνια εθελοντική καµπάνια καθαρισµού ''Let's Do It'', τη µεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόµενη περιβαλλοντική δράση σε παγκόσµια κλίµακα, στην οποία οι εθελοντές της Σκιάθου συµµετείχαν δυναµικά από την πρώτη χρονιά, που πραγµατοποιήθηκε στη χώρα µας, το 2012.Σε όλη τη διάρκεια της δράσης συµµετείχαν 96 εθελοντές και 592 µαθητές και αποµακρύνθηκαν περίπου 6 τόνοι απορριµµάτων.

47 Τα σχολεία και οι Σύλλογοι/Φορείς, που συµµετείχαν στη δράση ήταν: 2ο Νηπιαγωγείο/µαθητές και εκπαιδευτικοί, 1ο Δηµοτικό Σχολείο/µαθητές και εκπαιδευτικοί, 2ο Δηµοτικό Σχολείο/µαθητές και εκπαιδευτικοί, Γυµνάσιο Σκιάθου/µαθητές και καθηγητές, Λύκειο Σκιάθου/µαθητές και καθηγητές, Σώµα Ελλήνων Οδηγών/Τοπικό Τµήµα Σκιάθου, Ελληνική Οµάδα Διάσωσης/Βάση Ετοιµότητας Σκιάθου, Σύλλογος Γoνέων 2ου Νηπιαγωγείου, Σύλλογος Γονέων 1ου Δηµοτικού Σχολείου, Οικολογικός Σύλλογος Σκιάθου, Φυσιολάτρες Οδοιπόρους Σκιάθου, Ναυτικός Όµιλος Σκιάθου, Σύλλογος Επαγγελµατιών Θαλασσίων Σπορ Σκιάθου, Πολιτιστικό Εργαστήρι και Πολιτιστικός Σύλλογος Η Σκιάθος.Τη δράση υποστήριξαν, ο Λάµπρος Χούµας µε το καΐκι Καλυψώ, ο ηγούµενος της Μονής Ευαγγελισµού πατέρας Ιωσήφ, ο Θεµιστοκλής Δερβένης, η Αριστέα Δερβένη, ο Ηλίας Αντωνίτσας, ο Παναγιώτης Διολέττας-Skiathos Diving Center, ο Δηµήτρης Κολιάκος, η Μύριαµ Τσαρούχη, ο Νίκος Απ. Παππάς, ο Θοδωρής Ν. Πασχάλης, ο Νίκος Ρηγανάς, η Αλεξάνδρα Καριοφύλλη, ο Γιάννης Σταυρογιαννόπουλος. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα GreenAgenda

48

49

50

51

52

53 Συµµετοχή στην πανελλήνια εθελοντική καµπάνια καθαρισµού ''Let's Do It' την Κυριακή 2 Απριλίου, τη µεγαλύτερη και πιο ταχέως αναπτυσσόµενη περιβαλλοντική δράση σε παγκόσµια κλίµακα, στην οποία οι εθελοντές της Σκιάθου συµµετείχαν δυναµικά από την πρώτη χρονιά, που πραγµατοποιήθηκε στη χώρα µας, το 2012.

54 Σε συνεργασία µε το Δήµο, στις 17 Μαρτίου, ο Σύλλογος διοργάνωσε συνάντηση µε τους Φορείς/ Συλλόγους, που συµµετείχαν στους καθαρισµούς το 2015, µε σκοπό τη συζήτηση και την κατάθεση προτάσεων, προκειµένου να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί µε επιτυχία και µεγάλη συµµετοχή, η δράση εθελοντισµού για το περιβάλλον, "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΚΙΑΘΟΣ ΚΑΘΑΡΗ".

55 Την Παρασκευή 11 Νοεµβρίου 2016, ο Σύλλογος διοργάνωσε δράση καθαρισµού της παραλίας Μέγας Γιαλός.Η δράση ήταν, ένα παράδειγµα αποτελεσµατικής και επιτυχηµένης συνεργασίας, µεταξύ του Δήµου, δια της Υπηρεσίας Καθαριότητας, του Λιµεναρχείου, των εθελοντών, της εταιρείας ανακύκλωσης που δραστηριοποιείται στο νησί και του καπετάνιου κ. Λάµπρου Χούµα, που διέθεσε το καϊκι του, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, για την προστασία του περιβάλλοντος. Σχετικό άρθρο στην ιστοσελίδα Green Agenda

56 Σαν µέτρο πρωτοβάθµιας αντιµετώπισης πυρκαγιάς, τα µέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος» τοποθέτησαν για έκτη συνεχή χρονιά στη δασική περιοχή Μαντράκι 37 «καλλοπισµένα» βαρέλια µε νερό. Αξίζει να σηµειωθεί πως τα βαρέλια συνέλλεξαν οι εθελοντές κατά τη διάρκεια της εβδοµάδας εθελοντισµού για το περιβάλλον, «Όλοι Μαζί Σκιάθος Καθαρή» από το 2012 έως και το 2017, και τα οποία είχαν ξεβράσει τα χειµωνιάτικα κύµατα στις βόρειες παραλίες. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ

57 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΤΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΣΚΙΑΘΟ Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος - HELMEPA και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Σκιάθος» σας προσκαλούν στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι σε: Περιβαλλοντική Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» 26 Σεπτεμβρίου 5 Οκτωβρίου 2016 Εγκαίνια: Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, Ανοιχτή για το κοινό: Καθημερινές: , Σαβ/κο: Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς «Θάλασσα και άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον» Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, Επίσης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Marine Litter Watch Month" του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος (ΕΕΑ) θα πραγματοποιηθεί Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας «Ασέληνος» Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου, Όλες οι δράσεις της Εκστρατείας τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου

58 Παρουσίαση του περιβαλλοντικού προγράµµατος «Εκστρατεία Ενηµέρωσης της Εκπαιδευτικής Κοινότητας και του Ευρύτερου Κοινού για το Θαλάσσιο Περιβάλλον, τη Ναυτιλία και τις Επιστήµες», σε συνεργασία µε την HELMEPA, υπό την αιγίδα του Δήµου Σκιάθου. Η Εκστρατεία υποστηρίζεται από το Bρετανικό κοινωφελές ίδρυµα Lloyd s Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας µεταξύ 2014 και 2017.

59 Το πρόγραµµα περιελάµβανε : -την έκθεση για το διάστηµα 26 Σεπτεµβρίου-5 Οκτωβρίου, την οποία επισκέφθηκαν 836 µαθητές και 48 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης -τον καθαρισµό της παραλίας Ασέληνος, στις 29 Σεπτεµβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Marine Litter Watch Month της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, µε τη συµµετοχή, 40 µαθητών του Γυµνασίου Σκιάθου, εκπαιδευτικών, των εκπροσώπων της Α/ βθµιας και Β/θµιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και µελών του Λιµεναρχείου -σεµινάριο για εκπαιδευτικούς και Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων µε θέµα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιµο Μέλλον» Εκτενές αφιέρωµα στη δράση έγινε από την Καθηµερινή (27/9/2016)

60 Καλωσορίζοντας τους προσκεκληµένους, ο Γενικός Διευθυντής της HELMEPA, κ. Δηµήτρης Μητσάτσος

61 Επίκεντρο της εκστρατείας η περιβαλλοντική έκθεση, η οποία φιλοξενήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Μπούρτζι, του Δήµου, για 10 ηµέρες και την επισκέφθηκαν 791 µαθητές και 48 εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης του νησιού καθώς και 45 µαθητές του Γυµνασίου της Αλοννήσου.

62 Την Πέµπτη, 29 Σεπτεµβρίου, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Marine Litter Watch Month της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, 40 µαθητές του Γυµνασίου Σκιάθου µε τους εκπαιδευτικούς τους µαζί µε µέλη του Λιµεναρχείου καθάρισαν την παραλία «Ασέληνος» και κατέγραψαν ηλεκτρονικά (on-line) τα απορρίµµατα. Ο ι Υ π ε ύ θ υ ν ο ι Σ χ ο λ ι κ ώ ν Δραστηριοτήτων της Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνης Αντωνίου και κα Κική Δανιηλίδου, αντίστοιχα

63

64

65 Διοργάνωση ενηµερωτικής-επιστηµονικής οµιλίας του διακεκριµένου Πανεπιστηµιακού Ευθύµιου Λέκκα, το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, στο ξενοδοχείο Skiathos Palace. Η εκδήλωση µε θέµα τις στρατηγικές διαχείρισης φυσικών καταστροφών και κρίσεων για την αντιµετώπιση Σεισµών και Πυρκαγιών, µε έµφαση στον Επιχειρησιακό Σχεδιασµό σε Ξενοδοχειακό Περιβάλλον, και ο ρόλος του ενεργού πολίτη, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο και το Τµήµα Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστηµών του Εθνικού & Καποδοστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, µε την αιγίδα του Δήµου Σκιάθου, την υποστήριξη της Βάσης Ετοιµότητας Σκιάθου της Ελληνικής Οµάδας Διάσωσης, και την ευγενική χορηγία του ξενοδοχείου Skiathos Palace και της Aegean/Olympic Air. Η πρωτοβουλία των διοργανωτών αγκαλιάστηκε µε θερµή συµµετοχή, αποδεικνύοντας το ενδιαφέρον την ευαισθητοποίηση και τη διάθεση για ενηµέρωση, για ένα τόσο σοβαρό ζήτηµα όπως οι φυσικές καταστροφές. Αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ(2/10/2016) ω

66 Ο Σύλλογός µας, προσέφερε 300 δενδρύλλια κουτσουπιάς, στην Λίµνη Ευβοίας, για την καµένη δασική έκταση που έπληξε την περιοχή το καλοκαίρι του 2016, σε συνέχεια των µακροχρόνιων δεσµών των δύο πόλεων. Για την αναδάσωση που πραγµατοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2017, ο Σύλλογος συνεργάστηκε µε το Δασαρχείο Λίµνης και τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ

67 Σε εξέλιξη η συνεργασία µε το Δασαρχείο Σκοπέλου και την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήµου Σκιάθου, µε θέµα την έγκριση και εφαρµογή της µελέτης, δωρεά του κ. Πέτρου Γουλανδρή, δενδροφύτευσης της δασικής έκτασης, στη θέση Μπανάνα-Κρασσά. Ο κ. Γουλανδρής προχώρησε στη δωρεά ανταποκρινόµενος σε αίτηµα του Συλλόγου, ως όµορος της ιδιοκτησίας που διενεργήθηκε η παράνοµη αποψίλωση. Στο πλαίσιο των δράσεων του πολιτιστικού συλλόγου Η Σκιάθος, που αφορούν στην προστασία και ανάδειξη του ιδιαίτερα σηµαντικού οικοσυστήµατος, για τη χώρα, του βιότοπου των Κουκουναριών και µε αφοµή το νέο σχέδιο αξιοποίησης των ακινήτων της Εταιρείας Ακινήτων του Δηµοσίου, ο Σύλλογος αποστείλε επιστολή, µε θέµα την ενηµέρωση που αφορά στις προθέσεις της ΕΤ.Α.Δ., για την αξιοποίηση, της εγγεγραµµένης στο µητρώο ακινήτων της, έκτασης που βρίσκεται στο βιότοπο των Κουκουναριών.

68 ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

69 Για τις ηµέρες των εορτών (Χριστούγεννα και Πάσχα), ο Σύλλογος µας, όπως κάθε χρόνο, µε διακριτικότητα και ευαισθησία, ενίσχυσε αδύναµα µέλη της τοπικής κοινωνίας. Στη βοήθεια προστέθηκε γενναιόδωρη χορηγία του Επίτιµου Μέλους µας κ. Γεώργιου Π. Αλεξανδρίδη. Τη δράση ενίσχυσε η οργάνωση ΔΕΣΜΟΣ µε σηµαντική δωρεά σε τρόφιµα, όπως και το µέλος του Συλλόγου κα Όλγα Μάνου. Σχετικό αφιέρωµα Η δράση εντάχθηκε στην πρωτοβουλία υποστήριξης των άπορων που συντονίζει ο Δήµος. Με πρωτοβουλία του Συλλόγου, καλύφθηκε σηµαντικό µέρος του ετήσιου κόστους σπουδών, µέλους οικονοµικά αδύναµης οικογένειας, από γνωστό επιχειρηµατία της Σκιάθου. Με την µεσολάβηση και υποστήριξη του κ. Γεωργίου Π. Αλεξανδρίδη, καλύφθηκαν οι δαπάνες δύο χειρουργείων και δροµολογείται το τρίτο, για ανήλικο µέλος οικονοµικά αδύναµης οικογένειας, που κινδύνευε η ζωή του. Συνεργασία µε την οργάνωση Το Χαµόγελο του Παιδιού, µε στόχο τη δηµιουργία Κέντρου Άµεσης Κοινωνικής Παρέµβασης της οργάνωσης στη Σκιάθο.

70 Δωρεά γεννήτριας µε χρηµατοδότηση του κ. Γεωργίου Π. Αλεξανδρίδη, για της ανάγκες ηλεκτροδότησης της Μονής Εικονίστριας Σκιάθου, Ο κ. Αλεξανδρίδης ανταποκρίθηκε γενναιόδωρα στο αίτηµα του Συλλόγου, αντικαθιστώντας τη γεννήτρια, µε νέα κατά πολύ αναβαθµισµένη της προγενέστερης, όπως και για την κάλυψη της δαπάνης ανεφοδιασµού αυτής. Αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ Μετά από απόφαση του κ. Γεώργιου Π. Αλεξανδρίδη, ο Σύλλογος ανέλαβε τη διαδικασία εκτέλεσης της σηµαντικής δωρεάς του, λίτρων καυσίµων για τον ανεφοδιασµό δηµόσιων, δηµοτικών και εκκλησιαστικών κτηρίων και υπηρεσιών, του νησιού

71 Διάθεση δωρεάν εισιτηρίων για την µετακίνηση των επιβατών, που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές οµάδες, και µετακινούνται για λόγους υγείας.η HELLENIC SEAWAYS A.N.E., ανταποκρίνεται µε συνέπεια στο ετήσιο αίτηµα του Συλλόγου, µε αποτέλεσµα πάνω από 250 συµπολίτες µας να έχουν ήδη χρησιµοποιήσει τα δωρεάν εισιτήρια, τα τελευταία τρισήµισι χρόνια. Οµοίως, δωρεάν εισιτήρια για τους ίδιους λόγους διέθεσαν οι εταιρείες, ΑΝΕΣ/ΠΡΩΤΕΥΣ και Aegean Flying Dolphin. Σχετικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ

72 Σε ισχύ η συνεργασία µε την κοινωφελή µη-κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, µε θέµα την ένταξη της Σκιάθου, στις περιοχές δράσεις της, και συγκεκριµένα για τα προγράµµατα «Εµβολιά-ζουµε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» και «Στηρί-ζουµε: Ιατροφαρµακευτική φ ρ ο ν τ ί δ α γ ι α ό λ ο υ ς» π ο υ σ κ ο π ό έ χο υ ν τ η ν ιατροφαρµακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και άπορων συµπολιτών µας. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συνεργασία µε δηµόσια δοµή υγείας, την οποία εξασφάλισε ο συλλόγος µε τη συναίνεση της 5ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

73 Σε ισχύ η συµµετοχή του Κέντρου Υγείας Σκιάθου, στο πρόγραµµα τηλεϊατρικής της εταιρείας VODAFONE, η οποία επετεύχθει µε πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου το 2016, αφού πρώτα ο Σύλλογος εξασφάλισε την άδεια της 5ης Υγειονοµικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που υλοποιείται για 11η συνεχή χρονιά σε 100 αποµακρυσµένες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας. Το Πρόγραµµα Τηλεϊατρικής αξιοποιεί τις δυνατότητες του συνεχώς εξελισσόµενου και ποιοτικού δικτύου της Vodafone στον τοµέα της υγείας, παρέχοντας τη δυνατότητα σε περισσότερους από κατοίκους των αποµακρυσµένων περιοχών όπου εφαρµόζεται, να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου ειδικευµένες υπηρεσίες υγείας.

74 Με την υποστήριξη του Συλλόγου, έγιναν αφιερώµατα για τη Σκιάθο και τις δράσεις του Συλλόγου στις εκποµπές του ΣΚΑΪ Online στις και Ενηµέρωση στις , όπως και στην εκποµπή της ΕΡΤ2 Εδώ που τα λέµε, στις και στις ραδιοφωνικές εκποµπές του ΣΚΑΪ City Σκάι Lights στις και στα Παραπολιτικά fm στις

75 Η δράση του Συλλόγου παρουσιάσθηκε σε ενηµερωτικό έντυπο (Discover Skiathos) για τη Σκιάθο ( έντυπα)

76 ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ ΡΙΚΑ ΒΟΣΝΙΑΔΗ ΟΛΓΑ ΜΑΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ESPERIDES BEACH HOTEL

77 21 δράσεις για τον πολιτισµό 12 δράσεις για το περιβάλλον 11 δράσεις για τον άνθρωπο η δράση σε αριθµούς 52 Συνεργασίες µε Υπηρεσίες, Φορείς, Συλλόγους 196 Επιστολές 41 Δελτία Τύπου πάνω από 430 δηµοσιεύσεις σε τοπικά και Εθνικής εµβέλειας Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης

78 Σας Ευχαριστούµε Το Διοικητικό Συµβούλιο Θοδωρής Τζούµας Πρόεδρος Γιώργος Διολέττας Αντιπρόεδρος Νίκος Σκιαδάς Γραµµατέας/Ταµίας Γιάννης Ε. Γιαννίτσης Μέλος Άννα Δεληγιάννη Μέλος Celine Monnier Μέλος Νίκος Πασχάλης Μέλος Κατερίνα Χατζηκωνσταντίνου Μέλος Θεόκλητος Τσαγκαράκης Μέλος Κίµων Παπαδηµητρίου Αναπληρωµατικό Μέλος Διαµαντής Μαθηνός Αναπληρωµατικό Μέλος

79

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ -ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 δράση για τον πολιτισµό Σε εξέλιξη η συνεργασία µε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας για τα θέµατα: o εφαρµογή των µελετών αποκατάστασης του καθολικού της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ΣΤΟΝ ΟΡΧΟΜΕΝΟ Το μη κερδοσκοπικό σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ πραγματοποίησε και φέτος την 8 η ετήσια γενική συνέλευσή του στα Καμένα Βούρλα στις 25,26,27 και 28 Σεπτεμβρίου 2015. Στην τετραήμερη

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ

Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Φορέας Διαχείρισης Περιοχής Οικοανάπτυξης Κάρλας-Μαυροβουνίου-Κεφαλόβρυσου-Βελεστίνου Δράσεις εξωστρέφειας του ΦΔ Χαμόγλου Μαρία MSc, Χατζηγούλας Αλέξανδρος, Δρ. Παπαδημητρίου Δότη Δράσεις εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες. Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ. ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες. Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ. ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016 Αλόννησος Χωρίς Πλαστικές Σακούλες Χριστίνα Γαρουφαλιά Υπεύθυνη Διαχείρισης Προγραμμάτων Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΛΠ, 30 Σεπτεμβρίου 2016 Στόχος του προγράμματος Δραστική μείωση της χρήσης πλαστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2015 Easter Bazaar ΑΛΜΑ Ο Σύλλογος ΑΛΜΑ πραγματοποίησε από 28 έως 29 Μαρτίου 2015 στη Μαρίνα Φλοίσβου Πασχαλινό bazaar με σκοπό την πώληση Πασχαλινών αντικείμενων, καθώς και την ενημέρωση των επισκεπτών

Διαβάστε περισσότερα

Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός»

Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός» 12 Φεβρουαρίου 2019 Καθήλωσε το κοινό το Ορατόριο «Παναγία η Μητέρα του Φωτός» Πολιτισμός / Εκδηλώσεις ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ Καθήλωσε το κοινό το σύγχρονο ορατόριο του Γιώργου Θεοφάνους στο Μέγαρο

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΡΟΔΟΥ Εισαγωγική επιμόρφωση α επιπέδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014

ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014 Κάθε χρόνο, οι Δήμοι μέλη του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγής Υγείας, εκπληρώνοντας τα κριτήρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τις πόλεις μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αποτύπωση του Εκπαιδευτικού Συστήµατος σε Επίπεδο Σχολικών Μονάδων Στατιστική απεικόνιση των σχολικών µονάδων Πρωτοβάθµιας και ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης κατά το σχολικό έτος

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ Εκκλησιαστικό Μουσείο Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ Εκπολιτιστικό Σωματείο «Πρόοδος» Καλλιμασιάς Μουσικοχορευτική θεατρική εκδήλωση με θέμα τον «Μισεμό» την εκδήλωση θα συνοδεύει η ορχήστρα των Αδελφών Αυγουστίδη - Πρόοδος 20:30 ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΘΕΑ ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ; ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ; ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ; ΜΠΟΡΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ; Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΩΘΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ; ΤI ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ

Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ. Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ Άννα Ευθυμίου Δικηγόρος, Εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα νεολαίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΜΚΟ ΝΕΟΙ Εθελοντισμός και ΝΕΟΙ σημαντικό μέρος της κοινωνικής συσχέτισης βάσηγιατηδημιουργίακοινοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013

Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 Α Κύκλος: 1 14 Ιουλίου 2013 ΔΕΥΤΕΡΑ, 1 Ιουλίου Άφιξη στο ξενοδοχείο Ιλισός και τακτοποίηση στα δωμάτια 17:30 Κέρασμα και συνάντηση με τους υπεύθυνους των Θερινών Σχολείων 20:30-23:00 ΤΡΙΤΗ, 2 Ιουλίου 09:30-10:00

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 ποδράσηη 5 Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 7ο Γυμνάσιο Αθηνών Η καθημερινή ζωή και το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα -

Διαβάστε περισσότερα

«Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό;»

«Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό;» ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ Έτος Ιδρύσεως 2014, 1947 Φ.Ε.Κ. 18 Ιουλίου 2014 (τεύχος Β ) ΒΟΛΟΣ 9/6/15 Αριθμ. Πρωτ.: 48 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου Δευτέρα έως Παρασκευή ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΝΕΩΝ ΑΥΛΩΝΑ (Ε.Κ.Κ.Ν.Α.) ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 2017 ΤΟΥ Ε.Κ.Κ.Ν.Α. «Η ΑΛΙΚΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ» 7-16 Νοεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08 Δεκάδες είναι και φέτος οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού στο Αίγινας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας

Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας Εκδρομές-Μετακινήσεις μαθητών Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εντός και εκτός της χώρας Δείτε την νέα εγκύκλιο του υπουργείου παιδείας για τις σχολικές εκδρομές ΣΧΕΤΙΚΟ http://esosgr/δημοσια-εκπαιδευση/δευτεροβάθμια/item/26565-εκδρομεσ-μαθητων-η-απόφασ

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα

Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα Δημόσια Αξία & Κοινωνική Υπευθυνότητα Η για την κοινωνία Παρουσιάζει : Ζωή Παχούντη Προϊσταμένη του Τμήματος ΚΕΕΠ και Συντονίστρια της Επιτροπής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ Δημόσια αξία Ο ρόλος των δημόσιων

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων

Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων 2016-2017 Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 6 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Ευβοίας, 10:30 π.μ. Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.

Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 9-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/15/967 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των

(β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των (β) Αρμοδιότητες Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού & Παιδείας (Αρμοδιότητες σε θέματα Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης) 1. Μεριµνά για την εξασφάλιση των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδοµών για την προσχολική

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 2013 Γυμνάσια - Λύκεια Δρ Μιχάλης Ιερείδης Γενικός Γραμματέας ΧΟΡΗΓΟΙ Τι αλλάζει φέτος; www.cymepa.net χρονοδιάγραμμα ΣΤΑΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΛΥΚΕΙΑ Hλεκτρονική αίτηση 15-25/10/13 Περιβαλλοντική

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 1-20 Ιουλίου Έκθεση τέχνης BUTTON QUINN ΑΝΝΑ ΣΟΥΛΗ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΡΑΛΗΣ, ΝΕΦΕΛΗ ΠΡΟΚΟΥ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ, ΧΡΥΣΟΠΗΓΗ ΜΠΕΝΑΚΗ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ στο παλιό σχολείο του Κάστρου Ωρες λειτουργίας:

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο

Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις. Το CineDoc πάει σχολείο Προβολές Αφιερώματα Εκπαιδευτικές Δράσεις Το CineDoc πάει σχολείο Σάββατο 1 η & Κυριακή 2 Δεκεμβρίου Πολυχώρος Πολιτισμού Γαλαξίας (Πλατεία Νέας Σμύρνης) Το Σάββατο 1η και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου το CineDoc

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ - Κυριακή 1/6 - ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΡΙ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμου Θερμαϊκού ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 2014 Τα παιδικά χορευτικά τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ TICCIH) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 1:: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ

ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΤΟΠΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΘΟΥΛΑ ΜΠΑΚΟΛΗ ΕΛΕΝΗ-ΜΑΡΙΑ ΑΡΜΕΝΗ Η παρούσα βάση δεδομένων έχει ως αντικείμενο την καταγραφή των πατριδοτοπικώνεθνοτοπικών-πολιτιστικών σωματείων που εδρεύουν σ όλο τον

Διαβάστε περισσότερα

Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής

Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης Πολιτιστικής Συνεργασίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων» Προς τη

Διαβάστε περισσότερα

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 03/10/2017 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΤΑΓΕΙΡΑ & ΑΚΑΝΘΟΣ «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης

Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης Καταχειροκροτήθηκε «Η Θαυμαστή μπαλωματού» από το 2ο Γυμνάσιο Πεύκης Παρασκευή, 26 Απρίλιου 2013 13:29 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΜΕΡΑ ΤΗΣ «Θ» Απολαυστική ήταν η παράσταση που δόθηκε χθες το απόγευμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 80 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 12.00 20.00 Αίθουσα Τελετών ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ με τίτλο «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, 1938 2018: ΤΟΜΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ», με αποσπάσματα υλικού από το ιστορικό αρχείο του Ιδρύματος (η έκθεση θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ιδιωτικό Γυμνάσιο Κολλέγιο Ψυχικού Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 3 Έναρξη Σχολικού Έτους 2018-2019- Παρουσία Διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 Τι είναι η Παιδική HELMEPA Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (ΗELMEPA) είναι ένας μη-κυβερνητικός, μηκερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ AΡΧΑΝΕΣ, 21 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων Χαιρετισμός Δημάρχου Στην περίοδο τής μεταπολίτευσης η πόλη μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, έζησε μια πνευματική και πολιτιστική ανάταση. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα πολλά και καταστροφικά κενά που

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 4.12.

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 4.12. Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073 32 21 255 FAX: 210 32 27 382 33 11 338 www.olme.gr e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 4.12.08 ΠΡΟΣ: τα.σ. των ΕΛΜΕ ΘΕΜΑ: Ελεύθερη είσοδος σε µουσεία και αρχαιολογικούς

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014-9 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΤΟΥ ΜΑΗ 2014 Άφιξη των εταίρων κλιμακωτά στη διάρκεια της ημέρας. Παραλαβή και εγκατάσταση στο

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

ΚΥΡΙΑΚΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΚΑΛΑΒρΥΤΑ 72 χρονια απο το ολοκαυτωμα ΚΥΡΙΑΚΗ, 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 10.00 Καθεδρικός Ναός Μαρτυρικής Πόλης Καλαβρύτων» Τέλεση πάνδημου μνημοσύνου, για τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Σινεμά στις Πλατείες. Movies in Squares ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ Σινεμά στις Πλατείες Movies in Squares Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει σε αυτόν. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ. Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «12 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ» 10-12 Απριλίου 2009, ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΪΩΝ ΑΙΘΡΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ & Λ. Τ. ΛΕΧΑΙΟΥ Μια γιορτή αφιερωμένη στη Φ Υ Σ Ι Κ Η Κ Α Λ Λ Ι Ε Ρ Γ Ε Ι Α και τις Π Ο Ι Κ Ι Λ Ι Ε Σ Α Ν Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 15.07.2015 Αρ. Πρωτ.: 546. Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΤΠΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αργοστόλι, 15.07.2015 Αρ. Πρωτ.: 546. Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΤΠΑ Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Κούταβου, Τ.Θ. 222, 28100 Αργοστόλι, Κεφαλονιά Τηλ. & Fax: 26710 29258. Ε-mail: foreasainou@ath.forthnet.gr. Ιστοσελίδα: www.foreasainou.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αργοστόλι, 15.07.2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX 1 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 email: info@ddy.gr, website: www.ddy.gr ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Fam trips. Fam Trip Βόλος Πήλιο

Fam trips. Fam Trip Βόλος Πήλιο Fam trips Το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας Ουγγαρίας, διοργανώνει σε συνεργασία με αεροπορικές εταιρείες στην Αυστρία, με διοργανωτές ταξιδιών (Τ.Ο.ς), και τους κατά τόπους τουριστικούς φορείς στην Ελλάδα με το

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ» Εισηγήτρια: Έφη Γουνελά Στέλεχος της ΕΕΤΑΑ ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο /5-4-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 372/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο /5-4-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 372/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 7 ο /5-4-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 372/2013 ΘΕΜΑ: 51 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ ΕΡΕΥΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ alco THE PULSE OF SOCIETY ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΤΥΠΟΣ: ΔΕΙΓΜΑ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ: ΧΡΟΝΟΣ: ALCO Ε.Ο.Τ. ΠΟΣΟΤΙΚΗ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ) 1.500

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «Το Περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» `ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ «Το περιβάλλον ως σημείο συνάντησης πολιτισμών» Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Εκπαίδευση για την Αειφορία 8.30-9.30

Διαβάστε περισσότερα

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη

Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη Εκπαίδευση Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟΝ ΑΥΤΙΣΜΟ Η Στέγη ταξιδεύει στη Θεσσαλονίκη 18, 19 & 20 Δεκεμβρίου 2015 Μουσικό εργαστήριο για παιδιά που βρίσκονται στο αυτιστικό φάσμα. Το εργαστήριο πραγματοποιείται για

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Εορτασμός " Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα" Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

Εορτασμός  Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 11/10/2016 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κομνηνών 76 Τηλ. : 2313304002-4091 Εορτασμός " Ημέρας Mνήμης του Μακεδονικού Αγώνα" Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία

Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά σχολεία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Γλυκά Νερά, 6/2/2017 Αρ. Πρωτ.: Φ.

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ-ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΟΥΣΙ, ΤΡΙΤΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012, ΩΡΑ 3: 30ΜΜ Παρόντες: 1. κ. Γιώργος Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος 2.

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Αλληλεγγύη

Κοινωνική Αλληλεγγύη ??? 28.5.14 1 Κοινωνική Αλληλεγγύη 2009 2013 200Κ ευρώ για τη στήριξη Κοινωνικών Παντοπωλείων και σίτιση απόρων 1,5 εκατ. ευρώ σε δωρεές πετρελαίου θέρμανσης για στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων (άνεργοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λάρισα, 30 Ιουνίου 2017 Θέμα: Δράσεις Κοινωνικής Υπηρεσίας και Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Λάρισας Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Σώμα Εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων»

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων» 16/01/2019 Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών: «Η τέχνη στην αγωγή των παιδιών και των νέων» Αυτοκέφαλες Εκκλησίες / Εκκλησία της Ελλάδος Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, το Ίδρυμα Νεότητος και Οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΙΦΝΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ Πέμπτη 21 Ιουνίου έως Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012, στο Veranda café bar, στην Απολλωνία Sifnos, October: Έκθεση με ασπρόμαυρες φωτογραφίες

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Από τα πρακτικά υπ αριθ. 17/2014 Της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού Αριθ. Απόφασης:267 /2014 Θέμα: Ίδρυση Γραφείου Εθελοντισμού, δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων και δράσεων στην Πάτμο 21 & 22 Ιουλίου 2012

Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων και δράσεων στην Πάτμο 21 & 22 Ιουλίου 2012 Διήμερο περιβαλλοντικών εκδηλώσεων και δράσεων στην Πάτμο 21 & 22 Ιουλίου 2012 H MKO ΥΔΡΟΝΑΥΤΕΣ σε συνεργασία με την Εταιρεία Πατμιακού Πολιτισμού και την υποστήριξη του Δήμου Πάτμου, πραγματοποίησαν με

Διαβάστε περισσότερα

INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG

INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG INFO@OPENHOUSEGREECE.ORG ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ OPEN HOUSE ένας από τους σημαντικότερους διεθνείς θεσμούς αρχιτεκτονικής δωρεάν επισκέψεις σε κτίρια και χώρους με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον εκδήλωση μη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον»

Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» Παρουσίαση εθνικού θεματικού δικτύου «Περιβαλλοντικές διαδρομές στα ίχνη του παρελθόντος, αναζητώντας το βιώσιμο μέλλον» Δημήτρης Παπαδόπουλος Βιολόγος Ωκεανογράφος τ. Υπεύθυνος ΚΠΕ Λαυρίου Κέντρο Περιβαλλοντικής

Διαβάστε περισσότερα

Εμπειρογνώμονας Υπεύθυνος τομέα Υπεύθυνος έργου

Εμπειρογνώμονας Υπεύθυνος τομέα Υπεύθυνος έργου Κατάλογος Γενικών Περιγραμμάτων ανά Τομέα Πολιτικής 1. Κατάρτιση και διαχείριση δημοσίων πολιτικών α/α Κωδικός Γ.Π. 1 1.1 Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης 2 1.2 Προϊστάμενος Διεύθυνσης 3 1.3 Προϊστάμενος

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρόληψη Αποβλήτων ξεκινά δυναμικά στην Ελλάδα

Η Πρόληψη Αποβλήτων ξεκινά δυναμικά στην Ελλάδα Η Πρόληψη Αποβλήτων ξεκινά δυναμικά στην Ελλάδα Η Πρόληψη Αποβλήτων ξεκινά δυναμικά στην Ελλάδα με το πρώτο ολοκληρωμένο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα που θέτει για πρώτη φορά το θέμα. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

h t t p : / / d i p e - v - t h e s s. t h e s s. s c h. g r

h t t p : / / d i p e - v - t h e s s. t h e s s. s c h. g r ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ---------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ------- Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οι αρχιτέκτονες της Δωδεκανήσου και οι αρχιτέκτονες του Νομού Μούγλων της Τουρκίας (ακριβώς απέναντι από τα Δωδεκάνησα) οργανώνουν κάθε χρόνο τριήμερες συναντήσεις. Οι συναντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781 Ηράκλειο, 20-8-2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/19/6781 ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργαζόμαστε για μια

Συνεργαζόμαστε για μια NEWSLETTER 2 ο Ειδικό Αφιέρωμα Συνεργαζόμαστε για μια ανοιχτή, πολυπολιτισμική κοινωνία ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε το Έργο 4.1.β/12: «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο, 22 Αυγούστου 15

Σάββατο, 22 Αυγούστου 15 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 31 δράσεις για τον πολιτισµό 18 δράσεις για το περιβάλλον 12 δράσεις για τον άνθρωπο 61 δράσεις συνολικά η δράση 2014-2015 σε αριθµούς 46 συνεργασίες µε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2018-2019 «Κάτω από το χαλί της ιστορίας: Πώς γράφεται και πώς κρίνεται ένα ιστορικό έργο» Επιστημονικός

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2016 ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ Την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των προπτυχιακών σπουδαστών του ΙΙΕΚ ΑΚΜΗ, από το τμήμα Διοίκησης και Οικονομίας στον Τουρισμό και το τμήμα Ναυτιλίας. Σκοπός της επίσκεψής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Γ. ΜΑΡΚΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΤΗ 2007-2008 ΚΑΙ 2008-2009 Στις 2 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους διευθυντές του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης (Γυμνάσιο και Λύκειο)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2013 ΑΠΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2013 ΑΠΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2013 ΑΠΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΩΣ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 1 11:00 18:00 ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Φάληρο - ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Κόλπος Αγώνες ιστιοπλοΐας ανοιχτής θαλάσσης με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα