ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,"

Transcript

1 Αθήνα, Αρ. Πρωτοκόλλου: 57 ΠΡΟΣ: Καθ. Γ. Ηλιάδη, Πρόεδρο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αναμόρφωση ΠΠΣ. Απολογισμός ακαδημαϊκού έτους Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Τα μέλη της Επιτροπής Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΕΠΠΣ) σε συνεργασία με τα μέλη της Ομάδας Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜ.Ε.Α) δυο ομάδες όπου αντιπροσωπεύονται το σύνολο των εργαστηρίων/κλινικών της Σχολής - προχώρησαν σε μία σειρά δράσεων και έντεκα (11) κοινών συνεδριάσεων, κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους , για την Αναμόρφωση του Προπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών (ΠΠΣ), όπου: 1. Μελέτησαν τα κείμενα εργασίας (Αναμόρφωση, Δράσεις, Πεδία Domains, Συνολική Εικόνα Αναδιαμόρφωσης), όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέσα από αρκετές δράσεις και συζητήσεις, κατά το ακαδημαϊκό έτος , στην αρχική προσπάθεια Αναμόρφωσης του ΠΠΣ. 2. Σχεδίασαν ένα αρχικό χρονοδιάγραμμα για την πορεία των δράσεων και των διαδικασιών, ενώ παράλληλα διαμόρφωσαν και απέστειλαν στη Συνέλευση της Σχολής το κείμενο με τίτλο «Αναμόρφωση του ΠΠΣ Οδοντιατρικής - Πλαίσιο και Άξονες», το οποίο και επικυρώθηκε κατά τη συνεδρίαση της Συνέλευση την 1 η Μελέτησαν και επεξεργάστηκαν το κείμενο με τίτλο «Ικανότητες Αποφοίτου Οδοντιάτρου». Με τη βοήθεια σας, όπου ζήτησε να συγκληθούν Γενικές Συνελεύσεις Τομέων έως τις 22 Δεκεμβρίου 2016, και να συμπεριληφθεί το θέμα «Αναμόρφωση ΠΠΣ Οδοντιατρικής-Ενημέρωση και συζήτηση», η Καθ. Α. Κακάμπουρα, Πρόεδρος ΕΠΠΣ και ΟΜΕΑ ενημέρωσε σχετικά όλα τα μέλη ΔΕΠ των Τομέων σχετικά με τη σημασία αυτού του κειμένου και των μαθησιακών στόχων που θα καλούνταν τα κλινικά αντικείμενα της οδοντιατρικής να διαμορφώσουν. Στη συνέχεια, το παραπάνω κείμενο απεστάλη στους Διευθυντές Εργαστηρίων/Κλινικών, Υπευθύνους μαθημάτων και όλα τα μέλη ΔΕΠ της Οδοντιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ για τυχόν παρατηρήσεις και σχόλια. Κατόπιν μελέτης διαμορφώθηκε η τελική, σε αυτή τη φάση, έκδοση του κειμένου τον Ιανουάριο του 2017, η οποία πιθανά να

2 δεχτεί κάποιες τροποποιήσεις αλλά μετά την ολοκλήρωση και των μαθημάτων του αναμορφωμένου ΠΠΣ. 4. Για να υπάρξει ενιαίος, κατά το δυνατόν, τρόπος εργασίας στην επικαιροποίηση και αναδιαμόρφωση των μαθησιακών στόχων των οδοντιατρικών αντικειμένων διαμορφώθηκε ένα κείμενο με τίτλο «Διαμόρφωση μαθησιακών στόχων», με κατευθυντήριους άξονες, το οποίο απεστάλη σε όλα τα Εργαστήρια/Κλινικές της Σχολής μας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί: Η επεξεργασία-διαμόρφωση και διατύπωση των μαθησιακών στόχων του κάθε οδοντιατρικού γνωστικού αντικειμένου. Η αντιστοίχιση-τοποθέτηση του κάθε στόχου στην ή στις ικανότητα/ες για την απόκτηση της/των οποίας/ων πιστεύουμε ότι συμβάλλει, στο κείμενο «Ικανότητες Αποφοίτου Οδοντιάτρου». Η καταγραφή των προαπαιτούμενων γνώσεων και δεξιοτήτων των φοιτητών για την επίτευξη των μαθησιακών στόχων του αντικειμένου τους. Α. Η συλλογή των παραπάνω στοιχείων ολοκληρώθηκε με επιτυχία περίπου στις 15 Μαρτίου Στη συνέχεια, τα μέλη της ΕΠΠΣ και ΟΜΕΑ χωρίστηκαν σε τέσσερις (4) υπο-ομάδες συναφών γνωστικών αντικειμένων προκειμένου να μελετήσουν ενδελεχώς τους μαθησιακούς στόχους, που είχαν κατατεθεί. Πιο συγκεκριμένα, 1η υπο-ομάδα: Διαγνωστική & Ακτινολογίας Στόματος, Στοματολογία, Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική. 2η ομάδα: Ορθοδοντική, Παιδοδοντιατρική. 3η ομάδα: Παιδοδοντιατρική, Ενδοδοντία, Οδοντική Χειρουργική. 4η ομάδα: Ακίνητη Προσθετική, Κινητή Προσθετική, Ενδοδοντία, Οδοντική Χειρουργική και Γηροδοντιατρική. Οι υπο-ομάδες συζήτησαν στόχους που έβλεπαν να αλληλεπικαλύπτονται ή να μην εμφανίζονται ή να μην είναι σαφώς καθορισμένα. Από τις συζητήσεις αυτές προέκυψαν αποφάσεις για από κοινού διδασκαλίες που θα αποτυπωθούν στα μαθήματα του αναμορφωμένου ΠΠΣ και απέστειλαν τους αναδιαμορφωμένους στόχους την Τετάρτη 7 Ιουνίου Κατόπιν μελέτης, από όσα μέλη της ΕΠΠΣ και ΟΜΕΑ επιθυμούσαν, ανεξαρτήτως συναφών γνωστικών αντικειμένων, ενσωματώθηκαν παρατηρήσεις και σχόλια, και διαμορφώθηκαν οι Στόχοι των Οδοντιατρικών γνωστικών αντικειμένων, οι οποίοι και επισυνάπτονται. (επισ.#1). Τα άλλα δύο σκέλη, δηλαδή οι προαπαιτούμενες γνώσεις και η αντιστοίχιση με τον κατάλογο των ικανοτήτων δεν καταγράφονται σε αυτό το κείμενο. Το πρώτο δεν κρίθηκε ως αναγκαίο πλέον με τον τρόπο που έγινε και θα γίνει η όλη επεξεργασία των στόχων του συνόλου του ΠΠΣ και για το δεύτερο κρίθηκε αποτελεσματικότερο να ακολουθήσει της διαμόρφωσης όλων των μαθημάτων του νέου ΠΠΣ.

3 Β. Παράλληλα με την κοινή δράση των μελών της ΕΠΠΣ και της ΟΜ.Ε.Α, διαμορφώθηκαν και θεματικές ομάδες εργασίας, στις συμμετέχουν τόσο μέλη από τις δύο επιτροπές όσο και άλλα μέλη ΔΕΠ που κρίθηκε ότι μπορούν να συμβάλλουν στις συγκεκριμένες συζητήσεις. Β1. Κατά την τέταρτη (4 η ) κοινή συνεδρίαση της ΕΠΠΣ και ΟΜ.Ε.Α στις 23 Νοεμβρίου 2016, αποφασίστηκε η δημιουργία της ομάδας εργασίας για τη μελέτη των στόχων και του περιεχομένου των ιατροβιολογικών μαθημάτων με μέλη τους κ.κ.: Καθ. Ε. Κιτράκη, Καθ. Φ. Μαδιανό, Καθ. Κ. Τσιχλάκη, Αν. Καθ. Ν. Νικητάκη, και Επικ. Καθ. Β. Πετσίνης. Ο Επικ. Καθ. Β. Πετσίνης, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων αντικαταστάθηκε στη συνέχεια από τον Επικ. Καθ. Χρ. Ραχιώτη. Η παρούσα ομάδα εργασίας, ύστερα από έντεκα (11) συναντήσεις και πολύωρη μελέτη από τους συμμετέχοντες απέστειλε στα μέλη της ΕΠΠΣ και ΟΜΕΑ, στις 22 Ιουνίου 2017 την πρότασή της με τα περιεχόμενα και το νέο πλαίσιο των όλων των Ιατροβιολογικών μαθημάτων, καθώς και δύο νέων μαθημάτων με τίτλους «Κρανιοστοματογναθικό Σύστημα» και «Οδοντιατρική Διαχείριση Ασθενούς με Συνοδά Νοσήματα», αντίστοιχα. Τα μέλη της ΕΠΠΣ και ΟΜΕΑ, κατόπιν μελέτης ενσωμάτωσαν παρατηρήσεις τους στα παραπάνω κείμενα, τα οποία και επισυνάπτονται. (επισ.#2,3,4). Β2. Κατά την (7 η ) έβδομη κοινή συνεδρίαση της ΕΠΠΣ και ΟΜ.Ε.Α στις 21 Φεβρουαρίου 2017 αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας για τη διδασκαλία των Εμφυτευμάτων από τα τρία γνωστικά αντικείμενα που εμπλέκονται (Εργ. Περιοδοντολογίας, Κλιν. Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, Εργ. Προσθετικής) για τη διαμόρφωση των μαθησιακών στόχων και την υλοποίηση τους στο νέο ΠΠΣ, με μέλη τους κκ. Καθ. Φ. Μαδιανό, Αν. Καθ. Φ. Τζέρμπο και Εκ. Καθ. Ν. Συκαρά. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει ήδη οκτώ (8) συναντήσεις και συνεχίζει τις εργασίες της, οι οποίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου του Β3. Κατά τη (10 η ) δέκατη κοινή συνεδρίαση της ΕΠΠΣ και ΟΜ.Ε.Α στις 8 Ιουνίου 2017, τα μέλη πρότειναν τη δημιουργία μίας ομάδας εργασίας για τη μελέτη και το σχεδιασμό της εργαστηριακής/προ-κλινικής άσκησης με εκπροσώπους τους κκ. Επ. Καθ. Η. Γούσια, Επ. Καθ. Ν. Πολυχρονάκη, Αν. Καθ. Ν. Κερεζούδη, Εκ. Καθ. Μ. Αντωνιάδου, Αν. Καθ. Α. Τσάμη, Επ. Καθ. Σ. Γκιζάνη και Επ. Καθ. Π. Χριστόπουλο από τα αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα: Ακίνητη Προσθετική, Κινητή Προσθετική, Ενδοδοντία, Οδοντική Χειρουργική, Περιοδοντολογία, Παιδοδοντιατρική και Στοματική Χειρουργική. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πραγματοποιήσει μία (1) συνάντηση, έχει καθορίσει ένα αρχικό πλαίσιο σημείων

4 συζήτησης και θα δραστηριοποιηθεί το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος , με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών της μέχρι αρχές Νοεμβρίου Β4. Κατά τη (11 η ) ενδέκατη κοινή συνεδρίαση της ΕΠΠΣ και ΟΜ.Ε.Α στις 28 Ιουνίου 2017, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες εργασίας, η μία θα ασχοληθεί με τα αντικείμενα «Επαγγελματισμό και Δεοντολογία, Επικοινωνία και Συμπεριφορά» (πεδίο 1 και 2 Ικανοτήτων) και η άλλη με «Επιστημονικές γνώσεις, κριτική σκέψη και διαχείριση της πληροφορίας με βάση την επιστημονική τεκμηρίωση» (πεδίο 3 Ικανοτήτων). Μέλη της πρώτης ομάδας ορίστηκαν οι κ.κ.: Καθ. Ι. Τζούτζας, Αν. Καθ. Ι. Καρούσης, Αν. Καθ. Α. Κοσιώνη, Επ. Καθ. Μ. Αντωνιάδου, Λέκτορας Α. Μητσέα και ο Συνεργάτης Α. Αγουρόπουλος και της δεύτερης οι κ.κ.: Καθ. Α. Πολυχρονοπούλου, Καθ. Δ. Χαλαζωνίτης, Επ. Καθ. Κ. Τόσιος, Λέκτορας Ι. Αρτοπούλου και ο Πανεπιστημιακός Υπότροφος Λ. Ποδαρόπουλος. Οι ομάδες αυτές θα δραστηριοποιηθούν με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους και θα προτείνουν τους μαθησιακούς στόχους αυτών των πεδίων, τον τρόπο υλοποίησης μέσα στο νέο ΠΠΣ και αξιολόγησης τους. Ως στόχος ολοκλήρωσης της πρότασης τους είναι οι αρχές Νοεμβρίου Σεμινάρια επιμόρφωσης προσωπικού. Στο κείμενο «Αναμόρφωση του ΠΠΣ Οδοντιατρικής - Πλαίσιο και Άξονες» (Συνέλευση ) είχε ιδιαίτερα επισημανθεί ότι το σημαντικό στοιχείο που θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επιτυχία του Αναμορφωμένου Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών είναι και η υιοθέτηση εκπαιδευτικών μεθόδων που θα βοηθούν στην αποτελεσματικότερη εκπαίδευση των φοιτητών, στην ενεργητικότερη συμμετοχή τους και στην οικονομία ανθρώπινων πόρων από την πλευρά των διδασκόντων. Γι αυτό, έχει προετοιμαστεί ένα πρόγραμμα με προσκεκλημένους εξειδικευμένους ομιλητές, που μέσα από σεμινάρια θα βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση. Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 και Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017, με θέμα «Καινοτομίες στο Πρόγραμμα Σπουδών. Νέες μέθοδοι Μάθησης και Διδασκαλίας» και ομιλήτρια την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής της Αδελαΐδας της Αυστραλίας, Sophia Karanicolas. Έχει γίνει η σχετική δημοσιοποίηση του στο ΔΕΠ και έχει δηλώσει συμμετοχή ένας μεγάλος αριθμός μελών του προσωπικού.

5 Για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος προγραμματίζονται οι δράσεις: α) συνέχιση των σεμιναρίων επιμόρφωσης του προσωπικού, β) ολοκλήρωση των προτάσεων των ομάδων εργασίας που προαναφέρθηκαν (αυτό θα οδηγήσει στη διαμόρφωση σχεδόν του συνόλου των στόχων του ΠΠΣ), γ) συζήτηση-διαμόρφωση προτάσεων επί συγκεκριμένων τρόπων εκπαίδευσης και αξιολόγησης που θα υιοθετηθούν, δ) δημιουργία των μαθημάτων του ΠΠΣ και τοποθέτησή τους σε ωρολόγιο πρόγραμμα, ε) συνεννόηση με την ιατρική σχετικά με τη διδασκαλία των ιατρικών μαθημάτων. Με εκτίμηση, (υπογραφή)* Αφροδίτη Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Πρόεδρος Επιτροπής Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών * Η υπογραφή έχει τεθεί στο πρωτότυπο που παραμένει στο αρχείο της Επιτροπής Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών.

αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Οδοντιατρικής Σχολής στην ενότητα Αρχείο Αξιολόγησης Οδοντιατρικής Σχολής.

αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα της Οδοντιατρικής Σχολής στην ενότητα Αρχείο Αξιολόγησης Οδοντιατρικής Σχολής. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ NATIONAL AND KAPODISTRIAN UNIVERSITY OF ATHENS ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος: Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου Αθήνα, 23.03.2016 Αρ. Πρωτοκόλλου: 139 ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου 2015-2016. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 1. Ανατομική ΙΙ

2ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 1. Ανατομική ΙΙ 1. Ανατομική ΙΙ 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Τρίτη 2-4 μ.μ. (ΑΕΠ) * Εργαστήρια: Παρασκευή 12.00-1.30 μ.μ., 1.30-3.00 μ.μ. & 3.00-4.30 μ.μ. (Αίθουσα Μικροσκοπίων-Ανατομίας) 2. Βιολογική Χημεία Ι Δευτέρα 2-4 μ.μ. (ΝΑΑΟ) 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου Αθήνα, 31.05.2016 Αρ. Πρωτοκόλλου: 56 ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου 2017-2018. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Εαρινού Εξαμήνου »

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Εαρινού Εξαμήνου » Αθήνα, 31.08.2015 Αρ. Πρωτοκόλλου: 100 ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Εαρινού Εξαμήνου 2014-2015.» Σας αποστέλλουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου »

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου » ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος: Γ. Βουγιουκλάκης,Kαθηγητής Ι. Βρότσος, Καθηγητής Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια Δ. Χαλαζωνίτης, Αναπλ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς

Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς Α π ο λ ο γ ι σ μ ό ς Ο μ ά δ α ς Ε σ ω τ ε ρ ι κ ή ς Α ξ ι ο λ ό γ η σ η ς Ο δ ο ν τ ι α τ ρ ι κ ή ς Σ χ ο λ ή ς 2 0 0 6-2015 Για την Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, η αξιολόγηση, η οποία θεσμοθετήθηκε από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου »

ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου » Αθήνα, 18.03.2015 Αρ. Πρωτοκόλλου: 94 ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου 2014-2015.» Σας αποστέλλουμε

Διαβάστε περισσότερα

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας 1 Για τον παρόντα Οδηγό συνεργάστηκαν μέλη ΔΕΠ από όλα τα εμπλεκόμενα Εργαστήρια/ Κλινικές (Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Περιοδοντολογία, Προσθετική, Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος)

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 5. Εισαγωγή στην Οδοντιατρική και Ιστορία της Οδοντιατρικής

1ο ΕΞΑΜΗΝΟ. 5. Εισαγωγή στην Οδοντιατρική και Ιστορία της Οδοντιατρικής 1. Ανατομική Ι 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ Tετάρτη 12-2 μ.μ. (ΑΕΠ) * Εργαστήρια: Παρασκευή 12.00-1.30 μ.μ., 1.30-3.00 μ.μ & 3.00-4.30 μ.μ. (Αίθουσα Μικροσκοπίων-Ανατομίας) 2. Βιολογία Δευτέρα 12-1 μ.μ. (ΝΑΑΟ) Τετάρτη 10-12

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου

ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου Αθήνα, 01.04.2019 Αρ. Πρωτοκόλλου: 37 ΠΡΟ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Μαθημάτων από τους φοιτητές Χειμερινού Εξαμήνου 2018-2019. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ % 1ο 25 18,66% 3ο 26 20,31% 5ο 29 23,97% 7ο 41 31,54% 9ο 30 24,19%

ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ % 1ο 25 18,66% 3ο 26 20,31% 5ο 29 23,97% 7ο 41 31,54% 9ο 30 24,19% ΠΡΟΣ: Μέλη ΔΕΠ Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ ΘΕΜΑ: «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2013-2014.» Σας αποστέλλουμε τα αποτελέσματα ερωτηματολογίων αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου »

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου » ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Μέλη: ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΜΑΔΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Πρόεδρος : Γ. Βουγιουκλάκης, Καθηγητής I. Βρότσος, Καθηγητής Α. Κακάμπουρα, Καθηγήτρια Ε. Κιτράκη, Αναπλ. Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Προς -Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής

Προς -Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική Θεσσαλονίκη, 7 Σεπτεμβρίου 2018 Τηλ.: 2310 99 9450 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018

1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018 1o - 2ο ΕΞΑΜΗΝΟ Από 12/2/2018 έως 30/3/2018 1. Ανατομική ΙΙ Παράδοση: Τετάρτη 2-4 μ.μ. (Αμφ. Ανατομίας) * Εργαστήρια: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 9-11 π.μ. (Εργαστήριο Ανατομίας-Ιατρική Σχολή) 2. Βιολογική

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου

Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου Αποτελέσματα Αξιολόγησης Μαθημάτων Εαρινού Εξαμήνου 2009-2010 Σας κοινοποιούμε τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των μαθημάτων του εαρινού εξαμήνου. Όπως θα δείτε, η συμμετοχή των φοιτητών στην αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Εγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Εγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Εγκριση Συγκλήτου 23-11-2017 ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΡΟΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 9965, ΕΚΠΑ, Τμήμα Οδοντιατρικής, Σχολή Επιστημών Υγείας, Καθηγητής, ΠΕΡΙΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΗΛΙΑΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι της ΣΕΕ, Η ΣΕΕ στη μακρόχρονη πορεία της έχει διοργανώσει 55 Συνέδρια σε όλη την επικράτεια. Πέντε μόνο από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ Οκτωβρίου Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα. Χορηγικές Δυνατότητες

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ Οκτωβρίου Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα. Χορηγικές Δυνατότητες ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 14-15 Οκτωβρίου 2016 Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα Χορηγικές Δυνατότητες ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο

Διαβάστε περισσότερα

Έγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Έγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Έγκριση Συγκλήτου 06-11-2018 ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΡΟΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 9965, ΕΚΠΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών

Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Πολιτική Ποιότητας Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Πατρών Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (ΤΟΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνεργασία με την Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) και τις αρμόδιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τερηδ.-Οδ. Χειρ. Ι,ΙΙ, Προκλινική Οδοντική Χειρουργική Στ Κ,Μ,Π Οδοντική Χειρουργική Ι, ΙΙ, ΙΙΙ Στ Π

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ. Τερηδ.-Οδ. Χειρ. Ι,ΙΙ, Προκλινική Οδοντική Χειρουργική Στ Κ,Μ,Π Οδοντική Χειρουργική Ι, ΙΙ, ΙΙΙ Στ Π 1 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 30/05 31/05 01/06 02/06 03/06 ΚΩΔΙΚΟΣ Μ 04-07 Ενδοδοντολογία Παθολογία Π 08.00-10.00 10 02 06 C Βιοϋλικά Ι Β Κ,Μ,Π 10.30-12.30 03-08 Οδοντιατρικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 1 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 11/06 12/06 13/06 14/06 15/06 10 02 06 C Βιοϋλικά Ι Μ,Π 08:00-10:00 03-08 Οδοντιατρικά Βιοϋλικά Π 08:00-10:00 10 06 09 C Προκλινική Οδοντική Χειρουργική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΈΤΟΣ 2015-2016 1 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 29/08 30/08 31/08 01/09 02/09 10 03 01 C 03-01 Περιγραφική Ανατομική ΙΙ (εργαστήριο, αγγεία-νεύρα) Γ Κ,Μ,Π 9.00-10 02 07 C Περιγραφική Ανατομική Ι (προφορικά) Κ,Μ,Π

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 1 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 03/09 04/09 05/09 06/09 07/09 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΈΤΟΣ 2017-2018 10 03 01 C 03-01 Περιγραφική Ανατομική ΙΙ (εργαστήριο, αγγεία-νεύρα) Γ Κ,Μ,Π 9:00-10 02 07 C Περιγραφική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 09/11/2018. Αρ.Πρωτ.

ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 09/11/2018. Αρ.Πρωτ. ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Δ/νση : Χρήστου Λαδά 6 Πληροφορίες : Ειρήνη Τσέλιου Τηλέφωνο : 210 7275078 Email : rc@elke.uoa.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Oδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας Κλινική οδοντιατρική. Ρεαλισµός και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγµατικότητα Mεσολόγγι,

Διαβάστε περισσότερα

Έγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Έγκριση Συγκλήτου ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ Έγκριση Συγκλήτου 29-6-2018 ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΗΤΡΩΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΒΡΟΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, 9965, ΕΚΠΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Εξεταστικής Περιόδου Ιανουαρίου 2016 Το πρόγραμμα που ακολουθεί είναι επικαιροποιημένο σύμφωνα με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕK 184/30.12.2015,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ. ΜΗΝΥΜΑ Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ. ΜΗΝΥΜΑ Επιτροπής Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΚΠΑ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Ε Σ Για δήλωση συμμετοχής απαραίτητη είναι η συμπλήρωση και αποστολή (με ταχυδρομείο/ fax/email) του «Δελτίου Εγγραφής Συμμετέχοντος Οδοντιάτρου-Πρόγραμμα 2017». Η πληρωμή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 1η Εβδομάδα 02/09 03/09 10 03 01 C 03-01 Ανατομία ΙΙ (εργαστήριο, αγγεία-νεύρα) Γ Κ,Μ,Π 9:00 10 02 07 C Ανατομία Ι (προφορικά) Β Κ,Μ,Π 11:00 10 05 02 C Σημειολογία

Διαβάστε περισσότερα

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Ειδικός Γραμματέας Ταμίας Μέλη Ζουλούμης Λάμπρος Βενέτης Γρηγόριος Τορτοπίδης Δημήτριος Κωτσιομύτη Ελένη Νάκα Όλγα Καρανάσιου Χριστίνα Τολίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΠΕΡΙΟΔΟΣΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΠΕΡΙΟΔΟΣΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 η ΕΒΔΟΜΑΔΑ 16/01 17/01 18/01 19/01 20/01 07-04 Ακτινολογία Στόματος ΙΙ Ζ Π 08:00-10:00 04-04 Ακτινολογία Στόματος Ι Π 10:30-12:30 10 03 04 C 10 04 04 C Ακτινολογία Στόματος Ι, Ακτινολογία Στόματος ΙΙ

Διαβάστε περισσότερα

53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας 8 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ELITE CITY RESORT» ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ > 11 Δραστηριότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης > Θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση > Στην Οδοντιατρική Σχολή: Θηβών 2, Γουδή-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ η Εβδομάδα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ η Εβδομάδα 10/06 11/06 12/06 13/06 10 06 08 C 05-03, 06-02 10 08 02 C Στοματική Χειρουργική Η Κ 10:30-12:30 10 05 03 C Ε' Π 10:30-12:30 05-05 Οδοντιατρική Αναισθησιολογία 10 02 03 C Φυσιολογία Οδοντιάτρων Ι ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 29/10/2018. Αρ.Πρωτ.

ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 29/10/2018. Αρ.Πρωτ. ΜΟΝΑΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Δ/νση : Χρήστου Λαδά 6 Πληροφορίες : Ειρήνη Τσέλιου Τηλέφωνο : 210 7275078 Email : rc@elke.uoa.gr ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 47433 3 Σεπτεμβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3783 (Επανεκτυπώνεται λόγω σφάλματος, χωρίς την 16841/20-7-2018 Πράξη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Κοιν. Μέλη Δ.Σ., Ε.Ο.Ο. Αθήνα 12 Φεβρουαρίου συναδέλφους, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «ειδικοί οδοντίατροι», µε θέµα την Στοµατική

Κοιν. Μέλη Δ.Σ., Ε.Ο.Ο. Αθήνα 12 Φεβρουαρίου συναδέλφους, οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως «ειδικοί οδοντίατροι», µε θέµα την Στοµατική Προς τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Ο. Κο Α. Κατσίκη Κοιν. Μέλη Δ.Σ., Ε.Ο.Ο. Αθήνα 12 Φεβρουαρίου 2015 Αξιότιµε Πρόεδρε Στις 9 τρέχοντος µηνός περιήλθε στην αντίληψή µας κείµενο υπογεγραµµένο από ορισµένους συναδέλφους,

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη της Yγείας του Στόματος & των Δοντιών «Επιστήμη των Mεταμορφώσεων» Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής

ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής ΟΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Ιωάννης Βρότσος Καθηγητής, Διευθυντής Μεταπτυχιακών Σπουδών Οδοντιατρικής Σχολής Πριν από σαράντα πέντε περίπου χρόνια ο Καθηγητής Ορέστης Λουρίδης κάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών

Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ------------------ ΙΔΡΥΘΕΝ ΤΟ 1837 ------------------ Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καθηγητής Φοίβος Μαδιανός Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ) ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (ΕΕΣΥ) ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΕΕΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ (ΣΕΕΟ) 1. Διαδικασία Από την επεξεργασία των

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ 1.1.Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος Ψυχολογίας 1.1.1. Δήλωση Πολιτικής Ποιότητας Το Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εξέλιξη Οδοντιάτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εξέλιξη Οδοντιάτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ψήφισμα Συμβουλίου Ευρωπαίων Οδοντιάτρων (CED) Mάιος 2013 Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Εξέλιξη Οδοντιάτρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Το κείμενο που ακολουθεί είναι η ελληνική μετάφραση του ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δομή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και Διδακτική Λειτουργία Τμήματος

Δομή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και Διδακτική Λειτουργία Τμήματος Δομή Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών και Διδακτική Λειτουργία Τμήματος Μαρία Μενδρινού Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Πανεπιστήμιο Πειραιώς Γνωστικά Πεδία Θεματικές Ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Τμήμα Ψυχολογίας Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κρήτης Ρέθυμνο, Φεβρουάριος 2019 1 1.1. Πολιτική Ποιότητας του Τμήματος Ψυχολογίας 1.1.1.

Διαβάστε περισσότερα

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου »

«Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου » «Αποτελέσματα Ερωτηματολογίων Αξιολόγησης Φοιτητών μαθημάτων Χειμερινού Εξαμήνου 2012-2013» Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής αξιολόγησης του Χειμερινού Εξαμήνου 2012-2013 βασίζονται στις απαντήσεις 169

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2017 Τηλ.: 2310 99 9450 Fax: 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 2241 2 Απριλίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 345 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 9440 Προκήρυξη θέσης καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 1η Εβδομάδα 21/01 22/01 23/01 24/01 10 07 02 C ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 04-02 Φυσιολογία ΙΙ Δ 04-04 Ακτινολογία Στόματος Ι Δ Π 10:30-12:30 10 03 04 C 10 04 04 C Ακτινολογία Στόματος Ι, Ακτινολογία

Διαβάστε περισσότερα

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.ssos.gr η 3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα (αίθουσα Ολυμπία) ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Νικόλαος Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καθηγητής Γεώργιος Ηλιάδης ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2017-2018 ΑΘΗΝΑ 2017 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ 2016-2017 Επιστ. Υπεύθυνος: Καθηγητής Γ. Πολυζώης Συντονιστές: Αναπληρωτής Καθηγητής Η. Καρκαζής, Επίκουρος Καθηγητής Σ. Σιλβέστρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.)

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.) ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΟΣΤΕΟΕΝΣΩΜΑΤΟΥΜΕΝΩΝ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ (Μ.Ο.Ε.) Αθήνα 2014 2 ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Μ.Ο.Ε. Οι βασικοί σκοποί λειτουργίας της Μ.Ο.Ε. είναι: α) Η άσκηση και εκπαίδευση των μεταπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεύθυνση: ΣΤΑΔΙΟΥ 5, GR105 62, ΑΘΗΝΑ, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr Ιστοσελίδα: www.posdep.gr Τηλέφωνο: 210-3689372 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αποφοίτησα από το Λύκειο Α Εθν.Μακαρίου ΙΙΙ, Πάφου Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),από την Οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»

Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Κομοτηνή, 9-1-2019 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α. ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρωτής Καθηγητής. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρωτής Καθηγητής. Αναπληρωτής Καθηγητής

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρωτής Καθηγητής. Αναπληρώτρια Καθηγήτρια. Αναπληρωτής Καθηγητής. Αναπληρωτής Καθηγητής Α/Α Όνομα Επώνυμο Τμήμα Παν/μιο Βαθμίδα Γνωστικό Αντικείμενο 1 Πέτρος Κοϊδης Οδοντιατρικής ΑΠΘ 2 Αργύριος Πισιώτης Οδοντιατρικής ΑΠΘ 3 Βασιλική Αναστασιάδου Οδοντιατρικής ΑΠΘ 4 Ειρήνη Διακογιάννη-Μορδοχάϊ

Διαβάστε περισσότερα

5. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΜΗΝΩΝ

5. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΜΗΝΩΝ 5. ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΜΗΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΜΗΣΕΩΝ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡA ΑΑ = Αμφιθέατρο Ανατομικής ΑΕΠ = Αμφιθέατρο Ευθυμίου Παπαντωνίου ΑΙ = Αμφιθέατρο Ιπποκρατείου ΑΜ = Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 8179 10 Νοεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1134 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αριθμ. 1617035874/3-8-2017

Διαβάστε περισσότερα

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών 2014-2015 www.dent.uoa.gr Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών

Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ------------------ ΙΔΡΥΘΕΝ ΤΟ 1837 ------------------ Σχολή Επιστημών Υγείας Τμήμα Οδοντιατρικής ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καθηγητής Φοίβος Μαδιανός Οδηγός Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη Yγείας Στόματος Δοντιών www.dent.auth.gr dandrea@dent.auth.gr Ανδρεάδης Δημήτριος Στοματολόγος-Οδοντίατρος Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ Στόμα & Δόντια Πολύτιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΠΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΠΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΠΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ» 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ είναι προσηλωμένη στην παροχή υψηλής ποιότητας ανώτατης εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης Η Επιτροπή Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΕΣΕΕΟ) του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΠΟΣ) χορηγεί 4,5 +3 Μόρια Επιμόρφωσης (4,5 +3 Μ.Ε.) Η συμμετοχή των φοιτητών είναι δωρεάν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 1.1.2 Εγχειρίδιο Διαδικασιών Αξιολόγησης ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της ΜΟΔΙΠ ΥΠΟΕΡΓΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος

Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Νικόλαος Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ «Προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και κατάρτιση μετά το σχολείο» ΤΜΗΜΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 1 Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 2 1. Εισαγωγή... 3 2. Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr η 6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προβλημάτων στην κλινική οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Ζ & Η ΕΞΑΜΗΝΟ (4 ο ΕΤΟΣ) Ακαδημαϊκό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος Πληροφορίες: Ε. Μαργαρίτη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΜΙΑΣ ΑΝΑΒΑΠΤΙΣΗΣ 1. Αποφάσεις Συνεδρίασης Συγκλήτου ΑΠΘ, αριθμ 2862/26-6-13 http://www.auth.gr/news/anouncements/16109 2. Μήνυμα Συμβουλίου Ιδρύματος ΑΠΘ, Παρ 28/6/2013 4:51 μμ http://www.auth.gr/council/docs/news_organismos_29_6_2013.pdf

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης. Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής. Ημερομηνία υποβολής:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης. Ίδρυμα: Πανεπιστήμιο Κρήτης. Τίτλος ΠΠΣ: Φυσικής. Ημερομηνία υποβολής: Β9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμήμα Φυσικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ B9. Δεδομένα Ποιότητας ΟΠΕΣΠ Τμ. Φυσικής Παν. Κρήτης Ίδρυμα: Τίτλος ΠΠΣ: Ημερομηνία υποβολής: Πανεπιστήμιο Κρήτης Φυσικής 31 Μαρτίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ ΤΗΣ Ε.Ε: ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ Ενότητα Β: Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 6.1.1 Έκθεση αναφοράς των ενεργειών συντονισμού έργου των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης Β Εξάμηνο 2011: Ιούλιος- Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Ν.Τοπουζέλης Πληροφορίες: Δ. Ζαπρούδη Τηλ.: 2310-999556

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ. Θ & Ι ΕΞΑΜΗΝΟ (5 ο ΕΤΟΣ) Ακαδηµαϊκό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Μόσχος Α. Παπαδόπουλος Πληροφορίες: Ε. Μαργαρίτη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

«Σύγχρονες προσεγγίσεις και πειράματα στη Διδασκαλία της Φυσικής και της Χημείας στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

«Σύγχρονες προσεγγίσεις και πειράματα στη Διδασκαλία της Φυσικής και της Χημείας στη Δευτεροβάθμια και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση». ΔΟΜΗ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «Σύγχρονες προσεγγίσεις και πειράµατα στη Διδασκαλία της Φυσικής και της Χηµείας στη Δευτεροβάθµια και Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση» http://diaviou.auth.gr/physics_and_chemistry_edu

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκή Πιστοποίηση Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών (ΠΠΣ) ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ Ίδρυμα : Πανεπιστήμιο Πατρών Τίτλος ΠΠΣ: Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη Ξενοδοχείο Caravel

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016

Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 ΑΘΗΝΑ 2015 ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.)

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.) 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 6: ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ (ΟΜ.Ε.Α.) ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 6.1.1.: Έκθεση αναφοράς των ενεργειών συντονισμού έργου των ομάδων εσωτερικής αξιολόγησης (Α και Β Εξάμηνο 2012)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βουγιουκλάκης Γεώργιος, Καθηγητής ΜΕΛΗ Ουλής Κωνσταντίνος, Καθηγητής Καλύβας Δήμος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κιτράκη Ευθυμία, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Κοσιώνη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΑΔΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2016-2017 ΑΘΗΝΑ 2016 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες»

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες» Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Πιστοποίηση: Πρότυπα Ποιότητας, τεκμηρίωση και διαδικασίες» Καθηγητής Βασίλειος Τσιάντος Αντιπρόεδρος της ΑΔΙΠ Συνάντηση Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενή Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Σελίδα 2 από 108

Ηλεκτρονικός Φάκελος Ασθενή Οδοντιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Σελίδα 2 από 108 Σελίδα 2 από 108 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 8 ΜΕΡΟΣ Α:... 9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής... 9 Είσοδος στην εφαρμογή του ΗΦΑ... 10 Δημιουργία ΗΦΑ... 10 Καταχώρηση νέου ασθενούς... 10 Αναζήτηση Ασθενών... 12 Φάκελος

Διαβάστε περισσότερα

836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης

836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης 836 Οδοντιατρικό (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Σκοπός Aποστολή της Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας Παπαμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Οδηγός Προγράμματος

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Οδηγός Προγράμματος ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Οδηγός Προγράμματος του προγράμματος του προγράμματος είναι η ειδίκευση στη βιολογία των οδόντων και της στοματικής κοιλότητας, με εξέταση των δομών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 11/01/12

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 11/01/12 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 11/01/12 Παρόντες Ε. Παπαδάκη, Καθηγήτρια Ι. Δαλέζιος, Επίκ. Καθηγητής Ε. Μαντζουράνη, Καθηγήτρια Α. Καραντάνας, Αν. Καθηγητής Χ. Λιονής, Καθηγητής Ε. Παπακωνσταντή, Επίκ. Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Ιατρικής ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 02-11-2018 ΕΝΟΤΗΤΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Προς -Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής

Προς -Τα μέλη της Συνέλευσης του Τμήματος Οδοντιατρικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Σαροπούλου Βασιλική Θεσσαλονίκη, 27 Μαρτίου 2019 Θεσσαλονίκη, 26 Μαρτίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος. Οδηγός Προγράμματος

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος. Οδηγός Προγράμματος ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗ Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος Οδηγός Προγράμματος ΑΘΗΝΑ 2015 1 Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Διαγνωστικής και Ακτινολογίας Στόματος λειτουργεί από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ. ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ - ΑΝΑΦΟΡΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ΤΜΗΜΑ - Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης ΕΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ: 2018 ΕΤΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: 2016/17, 2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΞΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ.

Απολογισμός επιτροπής ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΟΥ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ Α.Π.Θ. Ε-mail: isotita-comm@auth.gr Ιστοσελίδα: https://www.auth.gr/committee/1073 Facebook: Επιτροπή Φύλου και Ισότητας

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης»

«Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση «Προγραμματισμός Δράσεων για την Εφαρμογή των Συστάσεων και την Επίτευξη Συνεχούς Βελτίωσης» Δρ Χριστίνα Μπέστα Γενική Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα