Τιμάμε τους ταξικούς αγώνες του χτες με το να γινόμαστε άξιοι συνεχιστές τους!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τιμάμε τους ταξικούς αγώνες του χτες με το να γινόμαστε άξιοι συνεχιστές τους!"

Transcript

1 1 Η σημερινή εκδήλωση του σωματείου μας, έχει ιδιαίτερη σημασία. Εδώ στην πλατεία της εργατικής πρωτομαγιάς στα Κάτω Πετράλωνα απέναντι από ένα από τα μεγαθήρια του κλάδου ερχόμαστε να τιμήσουμε την πιο ιστορική μέρα της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Την Εργατική Πρωτομαγιά. 132 χρόνια μετά από τη ματωμένη εξέγερση των Εργατών του Σικάγο του 1886! Μιας μέρας όπου οι εργαζόμενοι ενωμένοι, με μέτωπο απέναντι στους εκμεταλλευτές τους, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ τους, χωρίς φυλετικές διακρίσεις, μετανάστες και ντόπιοι ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερο χρόνο, 8 ώρες ύπνο». Ανυπολόγιστος αριθμός εργατών έδωσε μέχρι και τη ζωή του στον αγώνα για ζωή χωρίς εκμετάλλευση. Τιμάμε τους ταξικούς αγώνες του χτες με το να γινόμαστε άξιοι συνεχιστές τους! Από την πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην χώρα μας το 1892, την μεγαλειώδη διαδήλωση χιλιάδων εργατών την επόμενη χρονιά που απαιτούσαν οκτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Την πρώτη ματωμένη Πρωτομαγιά στην Ελλάδα το 1924 που πραγματοποιήθηκε παρά την απαγόρευση της τότε κυβέρνησης (Παπαναστασίου), τον Μάη του 36 και τις απεργιακές κινητοποιήσεις των καπνεργατών στη Θεσσαλονίκη που πνίγηκαν στο αίμα. Μέχρι την πρωτομαγιά του 1944 που μένει στην ιστορία μας ως η πιο αιματοβαμμένη καθώς στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής από γερμανικά πολυβόλα πέφτουν νεκροί 200 κομμουνιστές που επέλεξαν να "πεθάνουν για τη λευτεριά, παρά να ζουν σκλάβοι". Η 1 η ΜΑΗ είναι για όλους εμάς ημέρα μνήμης αλλά κυρίως ημέρα ευθύνης για το πώς κάθε εργαζόμενος και εργαζόμενη θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της πάλης, σε κάθε επιχείρηση, σε κάθε χώρο δουλειάς, με κάθε μορφή και τρόπο, για να χτιστεί η Κοινωνική Συμμαχία όλων όσων βασανίζονται από τον ίδιο αντίπαλο τα μονοπώλια, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ. Είναι Ημέρα ευθύνης για το πως οι εργαζόμενοι θα οπλίσουμε το δικό μας όπλο: την ταξική ενότητα, την ταξική αλληλεγγύη. Πώς θα παλέψουμε όλοι μαζί Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών. Πώς θα βαδίσουμε το δικό μας δρόμο χωρίς κρίσεις, φτώχεια, ανεργία, μνημόνια, πολέμους, προσφυγιά. Πώς θα προετοιμαστούμε για νέους σκληρούς αγώνες για ρήξη με τους εκμεταλλευτές μας και το πολιτικό τους προσωπικό μέχρι την ανατροπή της εξουσίας τους.

2 2 Και όλα αυτά σε συνθήκες που δυναμώνει η επιθετικότητα του κεφαλαίου, στην χώρα μας και διεθνώς. Μόλις την προηγούμενη βδομάδα στο φοιτητικό- μαθητικό αντιπολεμικό αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο αποθρασυμένοι ΜΑΤατζήδες από τις εντολές της πολιτικής ηγεσίας, επιτέθηκαν, έβριζαν, χτυπούσαν στο ψαχνό με αποτέλεσμα να στείλουν 6 νέα παιδιά τραυματισμένα στο νοσοκομείο ενώ συνέλαβαν άλλους δύο τραυματίες. Αφού τους γυρνούσαν κρυφά σε όλη την Αθήνα τους οδήγησαν στο αυτόφωρο την επόμενη μέρα, με βαρύτατες, ανυπόστατες και αστήρικτες κατηγορίες. Για όλα αυτά είναι υπόλογη η δήθεν «αριστερή κυβέρνηση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ξεδιάντροπα επιτέθηκαν για να προστατεύσουν το άγαλμα του Τρούμαν. Του πιο μισητού προέδρου των ΗΠΑ που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι τον Αύγουστο του 1945, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες Ναπαλμ το 47-49, πριν το Βιετνάμ, ενάντια στους μαχητές του ΔΣΕ σκοτώνοντας άμαχους και αγωνιστές της εθνικής αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωρια, του προέδρου που βαρύνεται με την ιμπεριαλιστική στρατιωτική επέμβαση στην Κορέα το 1950, έναν πόλεμο στον οποίο τίμημα αίματος πλήρωσε και η χώρα μας με την συμμετοχή της. Τον πρόεδρο που ανήγγειλε με το περίφημο «δόγμα Τρούμαν», την απαρχή του «ψυχρού πολέμου». Βέβαια συνάδελφοι βγήκε και κάτι καλό: Μετά την φωτογράφηση του Πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στο άγαλμα του Τρούμαν, όλοι διαπιστώσαμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ επιτέλους βρήκε το μέρος για να καταθέτει στεφάνια. Είναι το μέρος που της αρμόζει! Από την πλευρά μας το συνδικάτο μας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των φοιτητών και από αυτό το βήμα καταδικάζουμε την επίθεση και καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τέτοιες ενέργειες και να συμμετέχουν δυναμικά στις κινητοποιήσεις για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς απαιτώντας: Να σταματήσει η δίωξη των σπουδαστών Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία! Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Καμιά αλλαγή συνόρων. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών

3 3 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ δίνει καθημερινά εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ταυτόχρονα χλευάζει όλο τον λαό καθώς επέλεξε την 1Η ΜΑΗ για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για χρέη στις τράπεζες και στο δημόσιο ακόμα και για 500 ευρώ! Ρίχνουν πάνω στους κόπους των εργαζόμενων τα κοράκια των τραπεζικών ομίλων, ετοιμάζουν πλειστηριασμούς! Είναι καθήκον μας απέναντι στις οικογένειες μας, στην ιστορία του εργατικού κινήματος, τα συνδικάτα να μπουν μπροστά και να κάνουν πράξη το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Η 1η Μάη του 2018 μας βρίσκει μπροστά σε σύνθετες εξελίξεις. Μετά από 9 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης, στην οποία ματώσαμε για να σωθούν οι μεγάλοι όμιλοι, τα κυβερνητικά επιτελεία ετοιμάζονται για τη φάση της καπιταλιστικής ανάπτυξης η οποία θα είναι το ίδιο οδυνηρή για εμάς Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων του κεφαλαίου. Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση και που ταυτόχρονα καλλιεργούν οι εργοδότες και του κλάδου μας Πρόσφατα ο Τσίπρας πήγε στο Καστελόριζο. Πέρασαν 8 χρόνια από τότε που είχε πάει ο Παπανδρέου, και... είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Αντιλαϊκά μέτρα για την κρίση ο Παπανδρέου, μονιμοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων ο Τσίπρας για την ανάπτυξη, για να διασφαλίσουν και να αυξήσουν την τεράστια κερδοφορία τους οι μονοπωλιακοί όμιλοι. Διαγωνίζονται με την Νέα Δημοκρατία ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα το μονοπώλια και τους διεθνείς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ και δήλωσε ξεκάθαρα ότι καλά έκαναν και βομβάρδισαν. Υπηρετούν τις επιδιώξεις των επιχειρηματικών ομίλων και του κλάδου μας με την αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν. Ταυτόχρονα προωθεί τα συμφέροντά τους και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, παίρνοντας ενεργά μέρος στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, συμμετέχοντας σε πολεμικές νατοϊκές επεμβάσεις ενάντια σε άλλους λαούς, με διακηρυγμένο στόχο τη λεγόμενη γεωστρατηγική αναβάθμιση της Ελλάδας.

4 4 Η αντιλαϊκή πολιτική είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ένα απέραντο πεδίο βολής! Όπως τα αντεργατικά μέτρα υλοποιούνται για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των λίγων, της εργοδοσίας έτσι και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι διεξάγονται με τον ίδιο ακριβώς παρανομαστή, για να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της κάθε χώρας, τα πετρέλαια, το φυσικό αέριο, τους δρόμους μεταφοράς τους. Οι μεγάλοι όμιλοι, οι κυβερνήσεις, τρώγονται μεταξύ τους συνεχώς και στην περίοδο της ειρήνης. Αν δεν καταφέρουν να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις τους με τις συμφωνίες που κάνουν, που είναι πάντα εις βάρος των λαών, τότε επιλέγουν τον πόλεμο ώστε με τη δύναμη των όπλων να ξεπεράσουν την κρίση, να συμβιβάσουν ως ένα βαθμό τις αντιθέσεις τους, να ξαναμοιράσουν σφαίρες επιρροής και κερδοφόρα πεδία για τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους. Προκειμένου να ξεπεράσουν την κρίση που το δικό τους σύστημα φέρνει, δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να προβούν στα μεγαλύτερα εγκλήματα, όχι μόνο καταστρέφοντας την πιο παραγωγική δύναμη, την εργατική τάξη, κλείνοντας εργοστάσια, σταματώντας παραγωγές, δημιουργώντας στρατιές ανέργων, αλλά και να φτάσουν σε πολέμους σκορπώντας το θάνατο Η ίδια πολιτική, η ίδια ανάγκη των μεγάλων ομίλων για καπιταλιστικό κέρδος που φέρνει παλιά και νέα μέτρα στις πλάτες μας, είναι η ίδια πολιτική η ίδια ανάγκη που φέρνει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο όλο και πιο κοντά στην χώρα μας. Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενοι δεν έχουμε μεταξύ μας να χωρίσουμε τίποτα, το αντίθετο. Έχουμε όμως να χωρίσουμε πολλά με το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του! Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ! Μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΟΙΟ ΜΑΝΔΥΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΟ η ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ η ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΧΕΙ Την ίδια ώρα που κόβουν μισθούς, Διατηρούν και αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας Την ίδια ώρα που κόβουν συντάξεις, γέμισαν την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Την ίδια ώρα που κλείνουν σχολεία και νοσοκομεία, Έχουν μετατρέψει την χώρα μας σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση. Την ίδια ώρα που επιτίθενται στο δικαίωμα στην απεργία, Υπέγραψαν φαρδιά - πλατιά τόσο τη ΝΑΤΟική ανακοίνωση για την επίθεση, όσο και αυτή του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που δίνει πλήρη κάλυψη.

5 5 Την ίδια ώρα που ρίχνουν στα τραπεζικά κοράκια τα σπίτια του λαού, Έφεραν με πρόσχημα το προσφυγικό το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, υπέγραψαν νέες συμφωνίες με τους Αμερικάνους για επέκταση των βάσεων και την δημιουργία νέων, Την ίδια ακριβώς ώρα που ιδιωτικοποιούν το νερό και το ρεύμα δίνουν γη και νερό, λιμάνια και αεροδρόμια, από την Αλεξανδρούπολη και τη Λάρισα, μέχρι το Ηράκλειο και την Σούδα, σε όλη την χώρα για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις Την ίδια ώρα που ετοιμάζονται να ψηφίσουν για την 4η αξιολόγηση άλλα 88 προαπαιτούμενα μέτρα δίνουν κολλαριστά και πάντα στην ώρα τους 4 δις ευρώ για το ΝΑΤΟ για να σκοτώνουν τους λαούς. Υπογράφουν στρατιωτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, στηρίζοντας με κάθε τρόπο τους φονιάδες, χρηματοδοτούν 16 αποστολές του ελληνικού στρατού έξω από τα σύνορά μας. Τι δουλειά έχουν οι Έλληνες φαντάροι στρατιώτες και στρατιωτικοί στο Κόσσοβο, το Αφγανιστάν, τη Σερβία, στο Ιράκ και σε άλλες χώρες; Ποιων συμφέροντα υπερασπίζονται; Δεν διασφαλίζεται έτσι η ασφάλεια της χώρας. Με το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο έχουν πολλαπλασιαστεί οι αεροπορικές παραβιάσεις εκ μέρους της Τουρκίας, που υποτίθεται ότι είναι "σύμμαχοι" στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ δεν είναι δύναμη σταθερότητας για την περιοχή. Το αντίθετο, στα 66 χρόνια της αιματηρής του ιστορίας, όπου έχει πάει, έχει επιβάλει δικτατορίες, έχει ανοίξει το δρόμο σε πολεμικούς σχεδιασμούς, στην επαναχάραξη των συνόρων. Είναι δύναμη εγγύησης και επιβολής των συμφερόντων του κεφαλαίου. Ούτε σταθερότητα, ούτε ασφάλεια των συνόρων μας εξασφαλίζει. Ούτε καν τα αναγνωρίζει ως εθνικά στο Αιγαίο, αλλά ως ενιαίο επιχειρησιακό χώρο. Δεν μπορεί κανένας εργαζόμενος να μην προβληματιστεί, να μην καταλάβει ότι πίσω από το συμμετέχουμε στις στρατιωτικές αποστολές για να επιβληθεί η ομαλότητα, η δημοκρατία" και κατά συνέπεια να "ωφεληθεί" ο λαός στη χώρα μας και οι λαοί που βρίσκονται στη δίνη των πολέμων, κρύβονται τα συμφέροντα αυτών που κάνουν τους πολέμους και τσακίζουν τους λαούς. Η 1 η Μάη είναι μια μέρα που μας δίνει την ευκαιρία και την υποχρέωση να δηλώσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που εγκλωβισμένοι στη χώρα μας, προσπαθούν να φτάσουν στις χώρες προορισμού τους. Και από αυτό το βήμα καταδικάζουμε την οργανωμένη επίθεση ακροδεξιών φασιστικών ομάδων κατά προσφύγων και μεταναστών στην Πλατεία Σαπφούς στο νησί της Λέσβου. Ο τρόπος με τον οποίο μεθοδεύτηκε, αλλά και εξελίχθηκε η επίθεση φανερώνει ότι ήταν προσχεδιασμένη, ότι είχε συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.

6 6 Για εμάς η αλληλεγγύη δεν πρέπει να μένει μόνο στην υλική βοήθεια των σωματείων αλλά να στέκεται και στην ανάδειξη των πραγματικών υπευθύνων για το δράμα τους: Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο. Γι αυτό είναι σημαντικό να βροντοφωνάξουμε και σήμερα μια σειρά απαιτήσεων του ταξικού κινήματος: Καμιά συμμετοχή στις στρατιωτικοπολιτικές συμμαχίες των καπιταλιστών, στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σφαγεία του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. Να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις. Ειδικά η βάση της Σούδας που αποτελεί στρατηγικό κέντρο για τα σχέδια των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Αυτή είναι η προσφορά του ταξικού κινήματος στους χιλιάδες ξεριζωμένους, στους χιλιάδες εγκλωβισμένους στα σύνορα και στα hot spot. Δεν πρέπει να περάσει το ρατσιστικό δηλητήριο που προσπαθούν να χύσουν τα κατεξοχήν τσιράκια του κεφαλαίου, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που «βγάζοντας λάδι» το καπιταλιστικό σύστημα σπέρνει τη διχόνοια στην εργατική τάξη, στους λαούς. Συνάδελφοι Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων! Γι αυτό και ο φετινός εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς βάζει στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, της συζήτησης μέσα στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στους φορείς, ακριβώς αυτά τα ζητήματα του ιμπεριαλιστικού πόλεμου, από ποιους γίνεται, ποιων τα συμφέροντα οδηγούν σε τέτοια εξέλιξη, ποιες αιτίες γεννούν πολέμους και προσφυγιά Οι εργαζόμενοι, η φτωχολογιά ματώνουν στην ειρήνη για τα κέρδη τους και στον πόλεμο γίνονται κρέας στα κανόνια τους. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Το μήνυμα της Πρωτομαγιάς είναι να σηκώσουμε κεφάλι! Να μη δεχόμαστε μοιρολατρικά το μέλλον που μας προετοιμάζουν! Απευθύνουμε σε όλους το ερώτημα: Θα συμβιβαστούμε : o Με την πίεση και την τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς; o Με το ξήλωμα θέσεων εργασίας μας και την αντικατάσταση μας με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα; την απληρωσιά; o με τις τσεκουρεμένες συντάξεις o με την νεα αγριοτητα στην υγεια, στην προνοια;

7 7 o o o με τις αρνητικες εξελιξεις στην παιδεια, με το κλεισιμο των σχολειων; Θα αποδεχτουμε τα κακοπληρωμενα προγραμματα απασχολησης ως εργασιακη σχεση; \ Το μοιρασμα της φτωχειας αναμεταξυ μας; Εμείς λέμε όχι! Πρωτοστατούμε στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, συνεχίζουμε και εντείνουμε το μέτωπο ενάντια στους πλειστηριασμούς, την μάχη για την διεκδίκηση συμβάσεων. Το κλαδικό μας συνδικάτο έχει 11 χρόνια ζωής και δράσης. Με σωματειακές επιτροπές, μέλη, δράση σε κάθε μικρό και μεγάλο χώρο του κλάδου. Τώρα είναι η ώρα να το μετατρέψουμε σε όπλο για να εντείνουμε τον αγώνα μας για διεκδίκηση όρων εργασίας και αμοιβής σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας, για να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι, για να διεκδικήσουμε πίσω όλα όσα χάσαμε τα 9 χρόνια της κρίσης. Έχουμε ευθύνη και δύσκολο έργο για να δείξουμε αυτόν τον δρόμο να οργανώσουμε την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Δίνουμε πνοή στην συλλογική δράση και διεκδίκηση σε κάθε χώρο δουλειάς δίνουμε απάντηση στην ατομική λύση στην μοιρολατρία στην ηττοπάθεια Στην προσπάθειά μας αυτή για πρώτη φορά έχουμε σχέδιο κλαδικής σύμβασης. Γιατί σήμερα, σύγχρονη ανάγκη είναι απέναντι στις ελαστικές σχέσεις η ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. Στις μειώσεις μισθών απαντάμε με αιτήματα για αυξήσεις, την επαναφορά των ωριμάνσεων, τον κατώτατο μισθό στον κλάδο στα 850. Στην ενταντικοποίηση της εργασίας, στις απλήρωτες υπερωρίες στις απάνθρωπες βάρδιες απαιτούμε προσλήψεις ώστε να καλυφθούν τα τεράστια κενά σε όλες τις εταιρείες ώστε να βγαίνουν βάρδιες που καθορίζονται τουλάχιστον σε μηνιαία βάση. Απαιτούμε καταβολή των επιδομάτων, χώρους εργασίας που δεν θα κινδυνεύουμε ανά πάσα στιγμή, όπως το εργατικό ατύχημα πριν από 10 μέρες στο κτήριο του Φαλήρου της Vodafone που είχε σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό μιας συναδέλφου. Αυτό είναι η διεκδίκηση σύμβασης εργασίας: οι μισθοί και οι όροι για την προστασία των εργαζομένων, θεσμικά και μισθολογικά Aναδεικνύουμε τις δύο γραμμές στο κίνημα. Ενισχύουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ που συνεχίζει τον υπονομευτικό της ρόλο. Στήριξε χωρίς καν προσχήματα την κυβέρνηση για να περάσει τα μέτρα της τρίτης αξιολόγησης, ακόμα και τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας! Πριν λίγες βδομάδες έτρεξε στα κρυφά να υπογράψει για άλλη μία χρονιά το πάγωμα των μισθών νομιμοποιώντας τον επαίσχυντο διαχωρισμό σε μισθό 586 ευρώ και τα 511 για κάτω των 25 ετών, για να μην έχει εμπόδια η ανάπτυξη που έρχεται! Είναι η ίδια ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που τόσες μέρες δεν βρήκαν ούτε λέξη να ψελλίσουν για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται στην Συρία. Ντροπή τους!

8 8 Στηρίζουμε τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλο τον κλάδο σε αντιπαράθεση με την ρεφορμιστική αντίληψη, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στον κλάδο μας την ΟΜΕ-ΟΤΕ που υπογράφει μειώσεις, την πλειοψηφία στην ιντρακομ, αλλά και τις τάχα αριστερές δυνάμεις που υποκλίνονται στα κέρδη των εργοδοτών, που προσπαθούν ακόμα να πείσουν ότι το σύστημα αυτό μπορεί να εξανθρωπιστεί και τελικά έχουν μόνο ΑΝΤΙΠΑΜΕ λόγο και φτάνουν σε σημείο όπως στην Vodafone να αρνούνται ακόμα και να οργανώσουν τους εργαζόμενους στα σωματεία τους εντεινοντας την πολυδιάσπαση των εργαζόμενων, να βαφτίζουν συνελεύσεις εργαζόμενων συναθροίσεις κουμπάρων και άλλων χέρι χέρι όχι μόνο με την εργοδοσία αλλά και την αστυνομία. Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΕΕ, ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία όλων των κλάδων. Ο στόχος τους η παραπέρα μείωση των μισθών, των κοινωνικών παροχών. Σκοπός τους να διασφαλίσουν την ανταγωνιστικότητα, να επεκτείνουν την κερδοφορία των μεγάλων ομίλων. Προσπάθεια που αποσκοπεί στο να αλλάξουν προς το χειρότερο το ήδη βάρβαρο υφιστάμενο πλαίσιο στην αγορά εργασίας και ταυτόχρονα να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους ότι δήθεν αποκαθιστούν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και νομοθετούν υπέρ τους. Θέλουν να προσλαμβάνουν όποιον θέλουν για όσο θέλουν να δουλεύει όποτε θέλουν να του δίνουν όσα θέλουν και να τον απολύουν όποτε θέλουν ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Απέναντι στο δικό τους σχεδιασμό αντιπαραθέτουμε τον δικό μας! Οι εργαζόμενοι στον κλάδο γνωρίζουμε από πρώτο χέρι η εξέλιξη των τεχνολογιών και της επιστήμης είναι τεράστια και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιωθεί άμεσα η ζωή μας, η καθημερινότητά μας, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για μόνιμη και σταθερή δουλειά, μειωμένο ωράριο, για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές, όπως υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, πολιτισμός, αθλητισμός, περισσότερος ελεύθερος χρόνος, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών. αυτό βέβαια προϋποθέτει κριτήριο τις δικές μας ανάγκες και όχι του εκάστοτε ομίλου. Οφείλουμε λοιπόν σήμερα να απαιτήσουμε με βάση τα όσα παράγουμε! Ο πλούτος που παράγουμε οι εργαζόμενοι του κλάδου είναι πολλαπλάσιος από αυτόν περασμένων δεκαετιών. Χαρακτηριστικά ο ΟΤΕ δήλωσε καθαρά κέρδη που μοιράστηκαν στους μετόχους 230,2 εκατ. Ευρώ για το 2016 Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία κι οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Γι αυτό χρειάζεται ένα κίνημα δυνατό και αποφασισμένο που θα δρα σε όλη την χώρα, σε κάθε κλάδο, σε κάθε επιχείρηση. Έτσι θα δυναμώνουμε το μέτωπο μας, απέναντι στους μεγάλους ομίλους του κλάδου, που μας θέλουν φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα. Που θέλουν να ξεχάσουμε και να σταματήσουμε να διεκδικούμε όλα όσα χάσαμε τα χρόνια της κρίσης.

9 9 Κάνουμε πλατύ κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας! Μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας. Συμφέρον μας είναι να στείλουμε μήνυμα στην κυβέρνηση, στα κόμματα που στηριζουν αυτό το σαπιο εκμεταλλευτικο συστημα, την ΕΕ, το ΔΝΤ, στους μηχανισμους τους και να τους πούμε: Ολοι εσείς στερείτε το δικαιωμα στην εργασια, στην ζωη! Τσακιζεται το δικαίωμα μας σε ένα μελλον χωρις φτωχεια, ανεργια κρίσεις, και πολεμους. Εσεις και το συστημα που υπηρετειτε ειστε οι μοναδικοι ένοχοι για τις απολύσεις, τα κλεισιματα των εεπιχειρήσεων, τις ιδιωτικοποιήσεις, για τη μαυρη ανασφαλιστη εργασια, τα θεωρατα υψη της ανεργιας, για τα εργατικά ατυχήματα. Δε δεχομαστε αυτή τη ζωη! Δε συμβιβαζομαστε με τα ψιχουλα, με τα ελαχιστα! Οσα εχουν κατακτηθει σημερα, οσα δικαιωματα αποσπασαμε με τους αγωνες μας ή τα βρηκαμε από τις αναριθμητες θυσιες προηγουμενων γενιων, δεν εχουμε δικαιωμα να τα παραχωρησουμε! Τα πάντα κατακτήθηκαν όταν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα ειχαν ξεκάθαρα τα ερωτηματα "ποιος παράγει τον πλούτο και ποιος πρέπει να τον καρπώνεται". Οι αγωνες των εργαζομένων σε κάθε περιοδο είναι οι μονοι που εφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές και αμφισβητησαν την κυριαρχια και την εξουσια τους. Αυτό ακριβως τρεμουν οι εκμεταλλευτές όλου του κόσμου! Ο φόβος τους πρέπει να γίνει οπλο για εμας! Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανικητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη μας. Καμιά ανοχή και νομιμοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους. Νόμος είναι το δίκιο μας! Νομος είναι το δικιο του εργάτη! Γι αυτό και η πάλη για να ξημερώσει η εποχή που ονειρεύτηκαν οι εργάτες του Σικάγου συνεχίζεται. Μπορούμε σίγουρα να ζήσουμε καλύτερα. Συνεχίζουμε με αισιοδοξία, χωρίς συμβιβασμούς, χωρίς απογοητεύσεις. Ψηλά το κεφάλι! Όλοι εδώ πρέπει να δώσουμε μια υπόσχεση. Δεν θα παραδοθούμε όπως απαιτούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Θα οργανώσουμε ακόμα πιο μαζική, ισχυρή αντίσταση.

10 10 Γι' αυτό χρειάζεται το επόμενο διάστημα να γίνουν καινούρια βήματα να δυναμώσει το σωματείο, να μπουν στη μάχη νέες δυνάμεις. Η ακτινοβολια αυτης της μερας αποτελει τον οδηγο για τους αγωνες που διεξαγουμε κάθε μερα στους χωρους δουλειας, στις γειτονιές. Μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε στην ανειρήνευτη πάλη κατά του συστηματος της εκμεταλλευσης, κατά του ιμπεριαλισμού που ισοπεδωνει λαους καταδικαζοντας τους στην εξαθλιωση στη φτωχεια και στον ξεριζωμο. Χωρίς υποχωρηση, χωρις να νοθευουμε το κρασι μας φωναζουμε ακομα πιο δυνατα, με μεγαλυτερο πεισμα το σύνθημα Έτσι τιμάμε εμείς την Πρωτομαγιά! Ταξικά, διεθνιστικά! Δίνουμε την μάχη για την επιτυχία του εορτασμού της φετινής πρωτομαγιάς. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα με προσυγκέντρωση στις 9.30 στην ομόνοια με σύνθημα: 1η Μάη 2018 Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας έγινε η Απεργιακή συγκέντωση από την Επιτροπή Εργαζομένων Καλαμπάκας.

Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας έγινε η Απεργιακή συγκέντωση από την Επιτροπή Εργαζομένων Καλαμπάκας. Στην πλατεία Ρήγα Φεραίου Καλαμπάκας έγινε η Απεργιακή συγκέντωση από την Επιτροπή Εργαζομένων Καλαμπάκας. Κεντρικός Ομιλιτής ήταν ο κ. Λεωνίδας Κεραμίδας ενώ πριν μίλησαν από την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ ενάντια στην ιμπεριαλιστική επιδρομή κατά της Συρίας! ΤΡΙΤΗ 17/4/2018 ΑΘΗΝΑ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 7 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στις 7 μ.μ. Οι Ιμπεριαλιστές Τη Γη Ξαναμοιράζουν

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον

Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον 1 Συγκέντρωση Πρωτομαγιάς 2017 Το ΠΑΜΕ βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των λαών που αγωνίζονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Με συνέπεια για 20 χρόνια έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τον συντονισμό και την κοινή

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα.

Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. 1 4/11/2016 Σύσκεψη φορέων του λαϊκού κινήματος Θέμα: Η ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα στην Ελλάδα. Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Θ. ΠΑΦΙΛΗ Γ.Γ. ΤΟΥ ΠΣΕ ΣΤΗ ΜΑΡΑΘΩΝΙΑ ΠΟΡΕΙΑ 14/5/2017 Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές, συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τη Μαραθώνια Πορεία που γίνεται 54 χρόνια μετά την πρώτη απαγορευμένη πορεία

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ 19.9.2016 Το ΚΚΕ, οι κομμουνιστές, βρισκόμαστε και σήμερα, εδώ, στο προσφυγικό Ωραιόκαστρο, σε αυτή τη συγκέντρωση και την πορεία αλληλεγγύης που ακολουθεί, στέλνοντας το μήνυμα της ταξικής

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην σύσκεψη Δ.Σ σωματείων για την 1 η Μάη 12/4/2018

Εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην σύσκεψη Δ.Σ σωματείων για την 1 η Μάη 12/4/2018 Εισήγηση του προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην σύσκεψη Δ.Σ σωματείων για την 1 η Μάη 12/4/2018 Ετοιμαζόμαστε να τιμήσουμε την 132 η επέτειο της εργατικής πρωτομαγιάς, ημέρα της παγκόσμιας

Διαβάστε περισσότερα

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ.

7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας. Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016. Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. 7η Τριμερής Συνάντηση Κινημάτων Ειρήνης Ελλάδας Κύπρου Τουρκίας Θεσσαλονίκη 9 10/ 12/2016 Ομιλία της ΕΕΔΥΕ από την Ελπίδα Παντελάκη, γ.γ. της ΕΕΔΥΕ Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες, Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016.

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016. ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Κ.Ν.Λ. ΡΙΖΛΟΥΛΗ ΚΏΣΤΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ 11/3/2016. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες ^ Το Ε.Κ.Ν.Λ. και η επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες

Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΛΑΔΗ Συνάδελφοι/ισσες, Συναγωνιστές/στριες Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα απευθύνει αγωνιστικό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 ΕΙΣΗΓΗΣΗ του Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΩΝ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018 Συνάδελφοι -σες Η εκδήλωσή μας, αυτή σκοπό έχει το δυνάμωμα της αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό

Διαβάστε περισσότερα

Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο Wind: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο Wind: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο : ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι στη, Και την χρονιά που μας πέρασε η Διοίκηση επιτέθηκε σε πολλά

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες Χαιρετισμός της Ελπίδας Παντελάκη, γ.γ. της ΕΕΔΥΕ στη Συγκέντρωση των Επιτροπών Ειρήνης Κρήτης Σάββατο 27 Μάη 2017 στις 8:30μμ στο Παλιό Λιμάνι Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα: 6977432661 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους τόπους δουλειάς και να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, προκειμένου να αποκρούσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές,

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ & ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ, ΟΔΟΣ ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 1, ΠΛ. ΚΑΝΙΓΓΟΣ 2 ος όρ. Tηλ. 210.3827.122-210.3827.181 FAX. 210.3827.496 http://syndikatooikodomonathinas.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου

Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου Η εκδήλωση αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που επιχειρείται όλο και πιο έντονα η διαστρέβλωση και το ξαναγράψιμο της ιστορίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και γενικότερα, από την αστική τάξη, τις

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 21/4/2018 E mail: dimospatras@gmail.com ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «Αγαπητές φίλες και φίλοι, 51 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, ο καλύτερος τρόπος για

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 η ΜΑΗ 2014 των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 η ΜΑΗ 2014 των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 1 η ΜΑΗ 2014 των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ ΠΕΕΜΑΓΕΝ ΠΕΠΡΝ ΠΕΣ/ΝΑΤ. Συνάδελφοι, Τιμάμε σήμερα τους αγώνες της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, την δικιά μας μέρα την Πρωτομαγιά,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας

Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια ειναι η κατάσταση

1. Ποια ειναι η κατάσταση 1. Ποια ειναι η κατάσταση Οι 2300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που παραμένουν παρά τη χθεσινή εξέλιξη απλήρωτοι για 2 μήνες με το ύψος των απλήρωτων δεδουλευμένων να ξεπερνάει τα 6εκ. δικαίως βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Η στρατηγική του

Διαβάστε περισσότερα

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Στις 21 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο Γενικό Συμβούλιο οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι,

Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι, 1 Συντρόφισσες & σύντροφοι, Φίλες & φίλοι, Στις μέρες που απομένουν πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο πλατιά, έτσι ώστε να βγει πιο ενισχυμένο σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής 20 Ιούλη 2017

Ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής 20 Ιούλη 2017 Ομιλία στην απεργιακή συγκέντρωση του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής 20 Ιούλη 2017 Συνάδελφοι συναδέλφισσες Εκ μέρους της Διοίκησης του Συνδικάτου χαιρετίζουμε όλους όσους έκαναν

Διαβάστε περισσότερα

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB)

14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) 14 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΞΥΛΟΥ (UITBB) ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΣΟΥΛΑ Από τη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων

Διαβάστε περισσότερα

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

-ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΪΚΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ-ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ «ΛΑΓΟΥ» ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ: -ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ ΓΙΑ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ-ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ-ΑΓΡΟΤΕΣ-ΑΝΕΡΓΟΥΣ -ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016

Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016 Ομιλία του Γ.Γ του ΕΚΝΛ, Πάρι Λιόλιου, στην απεργιακή συγκέντρωση 6/5/2016 Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, επαγγελματίες, επιστήμονες, νέοι και νέες! Και από την σημερινή μας απεργιακή

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι, Χαιρετίζω κι εγώ με την σειρά μου την πρωτοβουλία αυτή που πήραν ο Σύλλογος ΕΤΕΠ του ΕΜΠ και το Σωματείο Καθαριστών Καθαριστριών της Αττικής, με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στη συγκέντρωση 6/10/16

Ομιλία στη συγκέντρωση 6/10/16 Ομιλία στη συγκέντρωση 6/10/16 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι: Η σημερινή συγκέντρωση των κλαδικών Συνδικάτων της Βιομηχανίας, είναι ένα βήμα κλιμάκωσης στον αγώνα για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση την ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017

Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017 Ομιλία του Προέδρου του Δ.Σ του ΕΚΝΛ, Τάσου Tσιαπλέ, στην αντιπολεμική συγκέντρωση του ΕΚΝΛ 1/9/2017 Η 1 η Σεπτέμβρη, έχει καθιερωθεί με απόφαση της ΠΣΟ, ως παγκόσμια ημέρα πάλης των συνδικάτων ενάντια

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη

Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Ομιλία στην Απεργιακή συγκέντρωση 23 Σεπτέμβρη Συνάδελφοι συναδέλφισσες Ο πόλεμος που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, αστικό κράτος, πλουτοκρατία, Ε.Ε στο σύνολο των εργαζόμενων συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Βουρλά Βουρλάκης Βουρλά

Νίκος Βουρλά Βουρλάκης Βουρλά Νίκος Βουρλά Βουρλάκης Βουρλά Υποψήφιος Δήμαρχος Χανίων «Λαϊκή Συσπείρωση» Ομιλία στην Εκδήλωση Παρουσίασης του Ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Δήμου Χανίων, Δευτέρα 1 Απρίλη 2019 Φίλες & Φίλοι, Συν/φοι

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος,

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος, Η εξαφάνιση ακόμα και της έννοιας των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, όπως βεβαιώνει και το επικαιροποιημένο κείμενο του αποκαλούμενου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες Με το σημερινό μας συλλαλητήριο καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τη νέα συμφωνία της

«Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες Με το σημερινό μας συλλαλητήριο καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τη νέα συμφωνία της «Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες Με το σημερινό μας συλλαλητήριο καταγγέλλουμε και απορρίπτουμε τη νέα συμφωνία της βαρβαρότητας και της ντροπής, το 3ο μνημόνιο που φέρνει

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015

Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Συνέντευξη τύπου της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) 8-6-2015 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες της λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ

ΠΕΑΕΑ 15/10/ ΔΣΕ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΕΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΒΟΥΛΙΟΥ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕ Η ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συμπτωματικές (;) ομοιότητες. Όπλο η μνήμη της εξέγερσης. Ελπίδα οι δρόμοι της ανατροπής

Συμπτωματικές (;) ομοιότητες. Όπλο η μνήμη της εξέγερσης. Ελπίδα οι δρόμοι της ανατροπής Όπλο η μνήμη της εξέγερσης Ελπίδα οι δρόμοι της ανατροπής Πριν από 49 χρόνια επιβλήθηκε στην Ελλάδα, η αμερικανόδουλη φασιστική χούντα με τη συνδρομή των ντόπιων τοποτηρητών του αντιδραστικού μετεμφυλιακού

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ, στη συγκέντρωση για τις ΣΣΕ

Ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ, στη συγκέντρωση για τις ΣΣΕ Ομιλία του προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάσου Τσιαπλέ, στη συγκέντρωση για τις ΣΣΕ Συνάδελφοι-συναδέλφισσες Εδώ και 8 χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Ε.Ε και το ΔΝΤ, προκειμένου να βγάλουν

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Συνέντευξη τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Συνέντευξη τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα το πλαίσιο πάλης του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, το πρόγραμμα δράσης το επόμενο διάστημα στοχεύοντας στην οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 1 ΚΑΙ 2/2/18. Στα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ 1 Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες

Διαβάστε περισσότερα

Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό

Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα που υπογράφουμε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Σχετικά με την πρόταση οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου στην Αυλίδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ Σχετικά με την πρόταση οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου στην Αυλίδα ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΟ Π.Σ. ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ 5-3-18 Σχετικά με την πρόταση οριοθέτησης αρχαιολογικού χώρου στην Αυλίδα Η πρόταση του Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού για την οριοθέτηση του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 13 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ Γενάρη 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 13 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ Γενάρη 2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 13 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΟΕΦΣΕΕ 23-24 Γενάρη 2016 Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το 13 ο συνέδριο της ΟΕΦΣΕΕ στις 23 24 Γενάρη 2016 στην Αθήνα. Το συνέδριο: Εκτίμησε ότι ήταν θετική η πορεία της ομοσπονδίας

Διαβάστε περισσότερα

Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία.

Νέες επιπλέον δραστικές περικοπές στην κρατική χρηματοδότηση σε δημόσια υγεία και παιδεία. Το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΠΑΜΕ 2015 Αρκετά πληρώσαμε αρκετά ματώσαμε. Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αυτοαπασχολούμενοι, οι αγρότες, οι άνεργοι, οι νέοι και οι νέες παίρνουμε την υπόθεση της υπεράσπισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ο ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη 4/11/2015 Παρέµβαση ΕΕ ΥΕ - Ελπίδα Παντελάκη Εκδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη κ. πρέσβη, αγαπητοί προσκαλεσµένοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Ευχαριστούµε πολύ για την παρουσία σας στη σηµερινή

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη σύσκεψη των Δ.Σ και αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ - 4/4/2017

Εισήγηση στη σύσκεψη των Δ.Σ και αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ - 4/4/2017 Εισήγηση στη σύσκεψη των Δ.Σ και αντιπροσώπων των σωματείων του ΕΚΝΛ - 4/4/2017 Το Δ.Σ του ΕΚΝΛ σας κάλεσε απόψε, για να σας ενημερώσει, αλλά και να συζητήσουμε τον προγραμματισμό δράσης που αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Χανιά (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Χανιά (VIDEO - ΦΩΤΟ) Published on 902.gr (http://www.902.gr) Αρχική > Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Χανιά (VIDEO - ΦΩΤΟ) Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα στα Χανιά (VIDEO - ΦΩΤΟ) ΠΟΛΙΤΙΚΗ 18/11/2016 22:06 Σε πολιτική συγκέντρωση

Διαβάστε περισσότερα

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την Αγαπητοί Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία σας και στην σημερινή αγωνιστική μας

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Φιλοθέης 5β, Aθήνα Τηλ , , Fax

Αγ. Φιλοθέης 5β, Aθήνα Τηλ , , Fax 1 Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr 23/09/2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 19 και 20 Νοέμβρη 2016 στο Στάδιο

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Εισήγηση Συναδέλφισσες συνάδελφοι Το σημερινό έκτακτο ΔΣ έχει ως θέμα Α. την εκτίμηση της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και Β. την κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013.

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Αγαπητοί Σύντροφοι, Χαιρετίζω τις εργασίες του σημερινού

Διαβάστε περισσότερα

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ.

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ποτέ, πια, πόλεμος! Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, θα περίμενε κανείς

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και όχι στης Βουλής τους διαδρόμους «Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015) Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ. Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες,

ΟΜΙΛΙΑ. Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, ΟΜΙΛΙΑ Φίλες και φίλοι, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες που συμμετείχαν στην πορεία και όλους όσοι διαδηλώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ο συνδυασμός της «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ χαιρετίζει το 31ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου.

Ο συνδυασμός της «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ χαιρετίζει το 31ο Συνέδριο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΓΙΑ ΤΟ 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΑ Συνάδελφοι, - σες, αντιπρόσωποι του 31ου Συνεδρίου του ΕΚΑ. Ο συνδυασμός της «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» που υποστηρίζεται από το ΠΑΜΕ χαιρετίζει

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία έγινε από την κα Μπακάση Βάσω μέλος του Δ.Σ της Ο.Γ.Ε και είχε ως εξής:

Η ομιλία έγινε από την κα Μπακάση Βάσω μέλος του Δ.Σ της Ο.Γ.Ε και είχε ως εξής: Ομιλία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το απόγευμα στο ΚΑΠΗ Καλαμπάκας η οποία διοργανώθηκε από την Ομάδα Γυναικών Καλαμπάκας. Η ομιλία έγινε από την κα Μπακάση Βάσω μέλος

Διαβάστε περισσότερα

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε...

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... 08/04/2014 Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί κατάντησαν την κοινωνία εδώ: Απεργούμε. Γιατί οδήγησαν τον τόπο εδώ: Απεργούμε. Γιατί έφτασαν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΜΙΛΙΑ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13-7-2017 Συνάδελφοι, Από την αρχή του χρόνου χιλιάδες εργαζόμενοι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Πειραιά Περάματος Σαλαμίνας, με μια φωνή και τα χέρια ενωμένα σε μια γροθιά,

Διαβάστε περισσότερα

Καμία εμπιστοσύνη στις απατηλές θεωρίες ότι η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη ''δική μας τράπεζα''.

Καμία εμπιστοσύνη στις απατηλές θεωρίες ότι η εξέλιξη αυτή δεν αφορά τη ''δική μας τράπεζα''. Συνάδελφοι - συναδέλφισσες, Τα ψέματα τελείωσαν. Είμαστε μπροστά σε ραγδαίες εξελίξεις. Μετά την πώληση-χάρισμα της ΑΤΕ ανοίγει ένας νέος κύκλος συγχωνεύσεων, εξαγορών και αναδιάρθρωσης των τραπεζικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΑΣΙΟΥΛΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ Συνάδελφοι, Νομίζω ότι η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου

Διαβάστε περισσότερα

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι νέοι και νέες

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι νέοι και νέες 1 Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι νέοι και νέες Βρισκόμαστε σήμερα εδώ μέσα στο κατακαλόκαιρο γιατί εμείς είμαστε κίνημα παντός καιρού, γιατί το ταξικό κίνημα οργανώνει την πάλη

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015.

Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015. Εισήγηση στη σύσκεψη Δ.Σ σωματείων και Λαικών Επιτροπών, για απεργία-απάντηση στο αντιασφαλιστικό Ν/Σ - 30/12/2015. Συνάδελφοι, σσες Το 2016, θα συνοδεύεται απο ένταση της αντεργατικής επίθεσης κυβέρνησης,

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015. Εισήγηση

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015. Εισήγηση Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015 Εισήγηση Είναι η πρώτη συνεδρίαση που κάνουμε μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, εκλογές στις οποίες καταδικάστηκε η πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

Written by Basilis8 Wednesday, 11 November :20 - Last Updated Wednesday, 11 November :24

Written by Basilis8 Wednesday, 11 November :20 - Last Updated Wednesday, 11 November :24 ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας Τραπεζοϋπαλλήλων Χείρα βοηθείας στις τράπεζες, εις βάρος του λαού! Με την ίδια χρεοκοπημένη συνταγή, συνεχίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική,

ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ ΠΑΤΡΑ : Απαιτούμε δραστική αύξηση των κρατικών δαπανών από τον Προϋπολογισμό για κοινωνική πολιτική, Πάτρα 15-3-2017 Τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙ Α ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΗ 2017

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙ Α ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΗ 2017 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙ Α ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΠΡΟΝΟΙΑ 25 ΑΠΡΙΛΗ 2017 Εργάτες και εργάτριες από όλη την Ήπειρο, το Αγρίνιο τη Λευκάδα και την Κέρκυρα, συνάδελφοι υγειονομικοί, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Τον Δεκέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (60 στους 135, οι 28 στην

Διαβάστε περισσότερα

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke.

145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com, cpg@int.kke. ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ COMMUNIST PARTY OF GREECE ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ CENTRAL COMMITTEE 145 Leof.Irakliou Gr.-14231-Athens-Tel:(+30) 210 2592111-Fax: 210 2592298, http://inter.kke.gr, e-mail: cpg.kke@gmail.com,

Διαβάστε περισσότερα

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, Ξεκινώντας θα μου επιτρέψετε να πω ότι η σημερινή πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ έχει για μένα ένα ιδιαίτερο βάρος και μια βαρύνουσα σημειολογία, ακριβώς όπως και

Διαβάστε περισσότερα