Eκδίδονται από το 10/θ Δημοτικό Σχολείο Μήλου τηλέφωνο Μάιος αριθμός φύλλου 48 ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Eκδίδονται από το 10/θ Δημοτικό Σχολείο Μήλου τηλέφωνο 2287021346 Μάιος 2012. αριθμός φύλλου 48 ο"

Transcript

1 Eκδίδονται από το 10/θ Δημοτικό Σχολείο Μήλου τηλέφωνο Μάιος 2012 αριθμός φύλλου 48 ο Από τη Γ τάξη Αγκαλιά με ένα βιβλίο Έρχεται το καλοκαίρι.τώρα που τα σχολεία θα κλείσουν είναι ευκαιρία να διαβάσουμε ένα ή περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία. Μπορούμε να αναζητήσουμε βιβλία που ακούσαμε ότι είναι ωραία και να ανακαλύψουμε την απόλαυση της ανάγνωσης. Μπορούμε να επισκεφτούμε τη δανειστική βιβλιοθήκη του σχολείου μας ή ένα βιβλιοπωλείο και να διαλέξουμε ένα βιβλίο.για να διαλέξουμε ένα βιβλίο κοιτάξουμε μεταξύ άλλων και: τον τίτλο το συγγραφέα το εικαστικό του εξώφυλλο το κείμενο του οπισθόφυλλου την εικονογράφηση την κατηγορία και το είδος του την ηλικία στην οποία απευθύνεται Εξετάζουμε όλα τα παραπάνω συνδυαστικά και αποφασίζουμε. Εμείς στην τάξη διαβάσαμε το βιβλίο της Ζωρζ Σαρή «Ο θησαυρός της Βαγιάς».Σας το προτείνουμε.

2 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΕΦΗΒΕΙΑ; Η εφηβεία είναι ένα δύσκολο κομμάτι της ζωής μας. Γιατί αρχίζουμε και νοιώθουμε κάπως περίεργα, είναι ένα στάδιο της ζωής μας που αρχίζει και τελειώνει οπότε θέλει. Είναι η περίοδος κατά την οποία ο οργανισμός μας φτάνει στην τελειοποίησή του. Έτσι παρατηρούνται πολλές εξωτερικές (π.χ. απότομο ύψος) αλλά και εσωτερικές (π.χ. αφαιρετική σκέψη) μεταβολές στο άτομο. H ΑΚΜΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ Ξεκινά η εφηβεία και οι νέοι έχουν να αντιμετωπίσουν μια ακόμα δυσκολία... την ακμή! ήπια και άλλοι πιο βαριά. Εκεί, στα περίπου ξεκινά η επίδραση των ορμονών (ανδρογόνων) και αρχίζει η παραγωγή σμήγματος (λιπαρότητα). Σχεδόν όλοι οι έφηβοι θα παρουσιάσουν συμπτώματα ακμής, κάποιοι πιο Η ΔΥΣΚΟΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΒΕΙΑΣ Λένε πολλές φορές οι γονείς και φυσικά δεν μπορούν να καταλάβουν τι είναι αυτό που «πιάνει» τα παιδιά, καθώς το καθένα από αυτά βιώνει με το δικό του τρόπο καθετί που του συμβαίνει στην ιδιαίτερη αυτή φάση της ζωής, που τη λένε εφηβεία. Πρόκειται για το τελευταίο αναπτυξιακό στάδιο, μια μεταβατική περίοδος από τον κόσμο της παιδικής ανεμελιάς στην ενήλικη ζωή. Από την Στ τάξη.

3 Στα πλαίσια του προγράμματος της ευέλικτης ζώνης: «Το θέατρο στη ζωή μας», επισκεφτήκα-με στις 27 Απριλίου, ημέρα Παρασκευή, το Συνεδριακό Κέντρο «Γ.Ηλιόπουλος» για να παρα-κολουθήσουμε μια από τις πρόβες της παιδικής παράστασης που θα ανεβάσει το καλοκαίρι η Θεατρική Ομάδα Μήλου. Στόχος αυτής της συνάντησης ήταν να έρθουμε σε επαφή με το ερασιτεχνικό θέατρο, αλλά και να συζητήσουμε με τα μέλη της ομάδας, τόσο, για την προσφορά του θεάτρου στον άνθρωπο, όσο, και για το πώς ανεβαίνει μια ερασιτεχνική παράσταση. Αφού χαρήκαμε διάφορες σκηνές από την πρόβα της παράστασης, στη συνέχεια ακούσαμε με μεγάλη προσοχή την ηθοποιό-ζωγράφο Ευτυχία Σταυροπούλου, εκπαιδευμένη πάνω στο σύστημα Stanislavski, η οποία μας μίλησε για τις βασικές αξίες του θεάτρου, τονίζοντάς τη λυτρωτική ιδιότητά του (κάθαρση).τα όσα ενδιαφέροντα μάθαμε λοιπόν, θελήσαμε να τα μοιραστούμε μ εσάς, τους αναγνώστες της εφημερίδας μας: «Τα Μηλάκια» Ιδού λοιπόν τι κρατήσαμε στις σημειώσεις μας! Είναι τέχνη βιωματική, φωνή στο συναίσθημα του θεατή, λύτρωση από την καθημερινή πνιγηρή πραγματικότητα, πρόταση απαντήσεων σε δικά μας μικρά αλλά και μεγάλα ερωτήματα, με άλλα λόγια η αναπαράσταση της ίδιας της ζωής! Γιατί καλλιεργεί την κριτική μου ικανότητα, μου δίνει δυνατότητες επιλογής στάσεων ζωής. Μου προσφέρει ποικίλες εμπειρίες που με καλούν να σκεφτώ, να αισθανθώ τους ήρωες του έργου και να ταυτιστώ μαζί τους. Με εκπαιδεύει στο να καταλαβαίνω την ψυχή και το χαρακτήρα του άλλου ή ακόμα και του εαυτού μου. Με απελευθερώνει,αφού μου βρίσκει διέξοδο για κάθε συναίσθημα(χαρά,πόνο,λύπη,απογοήτευση,κλπ). Συντελεί επίσης στο να αποκτήσω αισθητική μέσα από το χρώμα, τον ήχο, την κίνηση και τον ρυθμό. Τέλος αποτελεί την πιο ποιοτική και ουσιαστική ψυχαγωγία, καθώς γεμίζει το μυαλό και την καρδιά μου με αξίες και υψηλά μηνύματα. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας στο συνεδριακό κέντρο και αφού θέσαμε στα μέλη της ομάδας ποικίλες ερωτήσεις για την εμπειρία τους στο ερασιτεχνικό θέατρο, βγάλαμε αναμνηστικές φωτογραφίες και περιη-γηθήκαμε στα καμαρίνια-παρασκήνια του κέντρου. Ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία για όλους, καθώς όλοι συνειδητοποιήσαμε ότι το θέατρο είναι ένα μεγάλο σχολείο ζωής!

4 Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης ασχοληθήκαμε με τα δελφίνια και, μιας και πλησιάζει το καλοκαίρι, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τι μάθαμε! Το δελφίνι, παρόλο που ζει στο νερό, είναι θηλαστικό και όχι ψάρι. Στην κορυφή του κεφαλιού τους έχουν μία τρύπα, τον φυσητήρα, από την οποία περνά ο αέρας και αναπνέει, όπως αναπνέουμε εμείς από τα ρουθούνια. Όταν βουτά στο βυθό ο φυσητήρας κλείνει για να μην πάει νερό στα πνευμόνια του. Δεν έχει μύτη αλλά μουσούδα, το ρύγχος, και το στόμα του το έχει για να τρώει. Τρώει ψάρια κυρίως αλλά και οστρακοειδή. Το ρύγχος το χρησιμοποιεί και σαν φτυάρι στην άμμο για να βγάλει ψάρια που κρύβονται εκεί. Το δέρμα του είναι λείο για να γλιστρά στο νερό. Τα δελφίνια κολυμπούν σε κοπάδια, ακόμη όταν μεγαλώσουν. Συνεργάζονται για να βρουν τροφή και είναι κοινωνικά ζώα. Για να μιλήσουν μεταξύ τους παράγουν ήχους. Κάθε δελφίνι έχει διαφορετικό ήχο, όπως εμείς οι άνθρωποι έχουμε διαφορετική φωνή. Με τον ήχο που βγάζουν εκφράζουν επίσης και τα συναισθήματά τους(χαρά, θυμό ) και λύπη, Σε μικρή ηλικία το δελφινάκι μένει πάντα κοντά στη μαμά του. Η μαμά του το βοηθάει να κολυμπάει γρήγορα γιατί όταν βρίσκεται δίπλα της είναι σαν να το σέρνει. Το θηλυκό δελφίνι γεννάει ένα μικρό κάθε φορά. Όταν είναι να γεννήσει βρίσκει για παρέα ένα άλλο θηλυκό δελφίνι, το οποίο γίνεται νονά του. Τα δελφίνια είναι ζώα πανέξυπνα, χαριτωμένα και φιλικά. Βοηθούν ακόμη και εμάς τους ανθρώπους, παρόλο που κάποιοι τους συμπεριφέρονται άσχημα, τα σκοτώνουν και μολύνουν το σπίτι τους. Δε θα ήταν ωραίο να τα βοηθήσουμε να ζουν όμορφα με το να προσέχουμε το περιβάλλον; Β 1

5 ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ Με αφορμή το μάθημα της Γεωγραφίας, το τμήμα Ε2 αποφάσισε να μελετήσει μερικά από τα πιο γνωστά ηφαίστεια του κόσμου. Έτσι, χωριστήκαμε σε 5 ομάδες. Αυτές είναι: Ομάδα 1: Αίτνα (Αγησίλαος Ν, Νικήτας Σ, Χρυσόστομος Π) Ομάδα 2: Βεζούβιος (Αναστασία Μ, Μελίνα Ψ, Ναταλία Σ ) Ομάδα 3: Ηφ Μήλου (Αντωνία Σ, Νίκη Μ, Μιχαηλία Ρ) Ομάδα 4: Ηφ Νισύρου (Άννα Μ, Αλεξάνδρα Ν, Αλέσσια Τ) Ομάδα 5: Ηφ Θήρας (Αρτέμης Ξ, Θανάσης Τ) Η κάθε μία ομάδα, έπρεπε να βρει κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά ενός ηφαιστείου, όπως την τοποθεσία του, το αν είναι ενεργό ή όχι και το πότε Όνομα ηφαιστείου: Αίτνα Βεζούβιος Μήλου Νισύρου Θήρας Τοποθεσία: Σικελία Ιταλία Μήλος Νίσυρος Σαντορίνη Ενεργό ή μη: Ενεργό Ενεργό Ενεργό Ενεργό Ενεργό Τελευταία έκρηξη: 1669 μ.χ 1944 μ.χ Πριν από 1888 μ.χ 1950 μ.χ χρόνια πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά έκρηξη: Στη συνέχεια μελετήσαμε το πώς έχει επηρεαστεί γεωμορφολογικά η κάθε περιοχή εξαιτίας της ύπαρξης του κάθε ηφαιστείου. Ενδεικτικά, αναφερόμαστε στα ηφαίστεια του δικού μας νησιού: Tο ηφαίστειο της Φυριπλάκας, που έχει έναν εντυπωσιακό κρατήρα με διάμετρο 1700 μέτρα και ύψος 220 μέτρα περίπου, διατηρείται πολύ καλά και βρίσκεται στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού. Από το ηφαίστειο του Tράχηλα, στο B.-B.Δ. τμήμα του νησιού, διατηρείται μόνο ένα μικρό τμήμα. Χαρακτηριστικοί είναι οι γεωμορφολογικοί σχηματισμοί των ηφαιστειακών δόμων. Ψηλοί λόφοι με απότομες πλαγιές έχουν δημιουργηθεί από ένα σκληρό ηφαιστειακό υλικό. Οι δόμοι αυτοί προέρχονται από το μάγμα που ανέβηκε προς τα πάνω από το εσωτερικό της γης και πάγωσε, πριν προλάβει να χυθεί, λόγω έλλειψης αερίων. Τέτοιος δόμος είναι το Kάστρο στην πρωτεύουσα του νησιού, την Πλάκα, το βουνό Προφήτης Hλίας. Άλλος ένας γεωλογικός σχηματισμός, άξιος θαυμασμού, είναι και τα μικρά νησάκια Γλαρονήσια στο βόρειο τμήμα του νησιού, καθώς και μια περιοχή πηγαίνοντας προς τα Πολλώνια. Αυτός ο σχηματισμός (ανδεσιτικό πέτρωμα) είναι όρθιες πενταγωνικές ή εξαγωνικές κολόνες, με διαγώνιους εκατοστά και έχουν εντυπωσιακή εμφάνιση. Τέλος, η περιοχή του Σαρακίνικου επίσης, στο βόρειο τμήμα του νησιού, είναι ένας λευκός ηφαιστειακός σχηματισμός με συνεχείς εναλλαγές

6 ηφαιστειακών υλικών, που εναποτέθηκαν σε θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον. Eδώ συναντάμε άφθονα απολιθώματα. Τέλος, ασχοληθήκαμε με το πώς έχουν επηρεάσει τα ηφαίστεια αυτά οικονομικά τις περιοχές στις οποίες βρίσκονται. Καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι οι εκτεταμένες γεωργικές καλλιέργειες λόγω του γόνιμου εδάφους, η εξόρυξη ηφαιστιογενών πετρωμάτων αλλά και ο τουρισμός, αποτελούν σημαντική πηγή εσόδων των κατοίκων. Πηγή: el.wikipedia.org/wiki Οι μαθητές του Ε2

7 ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (μέρος 3 ο ) (από τη Δ τάξη) Την τελευταία εβδομάδα πριν κλείσει το σχολείο μας για τις πασχαλινές διακοπές είχαμε ξανά την ευκαιρία να επισκεφτούμε το Σύλλογο Πέρα Τριοβασάλου για μια νέα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Αυ τή τη φο ρά θα φτ ιάχναμε «Λαζαράκια», δηλ. τα παραδοσιακά ψωμάκια που μοιάζουν με ανθρωπάκια και τα φτιάχνουν για το Σάββατο του Λαζάρου. Πήγαμε προετοιμασμένοι με τη λεκανίτσα,το ταψάκι, τη μαγιά, το αλεύρι και ότι άλλο χρειαζόταν για να ζυμώσουμε.εκεί μας περίμεναν μέλη του Συλλόγου που με μεγάλη χαρά και όρεξη μας βοήθησαν να φτιάξουμε το ζυμάρι μας και στη συνέχεια μας έδειξαν πολλά και διαφορετικά σχέδια.όλοι μας προσπαθήσαμε και φτιάξαμε με τη βοήθειά τους τα «Λαζαράκια» μας.

8 γούδησαν τα παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα που λένε την ημέρα του Λαζάρου και των Βαΐων. Στη συν έχει α μας τρα Τέλος κρατώντας ο καθένας το ταψάκι του στα χέρια, ικανοποιημένοι και αρκετά πασαλειμμένοι με ζύμη και αλεύρι, πήραμε το δρόμο της επιστροφής.πριν γυρίσουμε στην τάξη μας περάσαμε από το φούρνο του Παλαιού, ο οποίος φούρνισε τα ψωμάκια μας. Έτσι το μεσημέρι όταν γυρίσαμε στα σπίτια μας είχαμε τα καλοψημένα, παραδοσιακά «Λαζαράκια» μας στα χέρια και μια ιδέα για τις πασχαλινές παραδόσεις στο μυαλό. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τα μέλη του Συλλόγου Πέρα Τριοβασάλου και το κ. Κ. Παλαιό για το ενδιαφέρον και τη φροντίδα τους.

9 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΟΥ από τη Γ τάξη Στις 18 Μαΐου 2012 ύστερα από πρόσκληση που λάβαμε, επισκεφθήκαμε το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μουσείων. Εκεί πήραμε μέρος σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες που αφορούσαν τον κύκλο του ψωμιού και ονομάζονταν «από το σιτάρι στο ψωμί». Η εμπειρία αυτή ήταν πολύ ωραία. Ευχαριστούμε πολύ το Μεταλλευτικό Μουσείο για την πρόσκληση και τη φιλοξενία. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΣ S&B ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ Από τις τάξεις Β1,Β2 και Γ Στις 24 Μαΐου 2012 επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας S&B Βιομηχανικά ορυκτά στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος. Ξεναγηθήκαμε στους χώρους της εταιρείας,είδαμε και ακούσαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα.περάσαμε υπέροχα. Ευχαριστούμε την εταιρεία για την ξενάγηση και τη δωρεάν μεταφορά στις εγκαταστάσεις.

10 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της πρώτης δημοτικού επισκέφθηκαν τον προηγούμενο μήνα το κέντρο υγείας και συγκεκριμένα το οδοντιατρείο. Εκεί μας υποδέχθηκε με μεγάλη χαρά η κυρία Μόρφω, οδοντίατρος του κέντρου υγείας, η οποία μας έμαθε να μην παραμελούμε ΠΟΤΕ την υγιεινή του στόματος μας άλλα και το σωστό τρόπο να πλένουμε τα δοντάκια μας. Φεύγοντας πήραμε κι ένα βιβλίο για δωράκι! Την ευχαριστούμε πολύ για τις πολύτιμες πληροφορίες που μας έδωσε!!!

11 Με λίγες λέξεις και αρκετή φαντασία, συνεργαστήκαμε και φτιάξαμε στην τάξη τις δικές μας ομαδικές και φανταστικές ιστορίες! ΛΕΞΕΙΣ Καρδιά, γοργόνα, ομορφιά, πυξίδα, χώρα, πεταλούδα, ανηφόρα, θάλασσα, φάλαινα ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ Β 2!!! Η θάλασσα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια θάλασσα που είχε μέσα μια γοργόνα και μια φάλαινα. Ξαφνικά ήρθε ένας άνθρωπος που κρατούσε μια πυξίδα και ήταν καλός γιατί είχε καλή καρδιά. Πέταξε μια πεταλούδα απάνω του αλλά ήταν μεγάλη ανηφόρα. Δε μπορούσε να περπατήσει και σκόνταψε σε μια πέτρα. Η πεταλούδα όμως πήγε σε μια χώρα και εκεί δεν είχε αρκετή ομορφιά. Μαρία-Δήμητρα - Εύη - Κατερίνα Η μαγική γοργόνα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γοργόνα στη θάλασσα. Είχε την ομορφιά και την καλή καρδιά της. Ζούσε σε μια χώρα με πολλά βράχια και φάλαινες. Ένα πλοίο ήρθε και έκανε μεγάλα κύματα. Έριξαν και κάτι δίχτυα για να πιάσουν ψάρια. Αντί για ψάρια έπιασαν μια πυξίδα. Όταν έριξαν τα δίχτυα είδαν μια γοργόνα στη στεριά να κοιτάει μια πεταλούδα να πετάει ψηλά. Βγήκαν έξω να πάρουν τη γοργόνα για να θυμούνται τη γιορτή που θα κάνουν. Αντωνία Αλέξανδρος Φρατζέσκα Η χαμένη φάλαινα Μια μέρα ήταν μια όμορφη πεταλούδα και πέταγε πάνω από μία θάλασσα. Βρήκε μια γοργόνα και της έδωσε τη μισή καρδιά της. Τελικά μια φάλαινα έφαγε τη γοργόνα!!! Μανούσος Άρμπερ - Ντίνος Η άρρωστη καρδιά Μια φορά ένας άνθρωπος είχε πρόβλημα στην καρδιά. Ο γιατρός άργησε γιατί είχε πάει βόλτα στην παραλία και γύρισε σε δύο ώρες γιατί πήγε να αλλάξει. Όσο περίμενε άκουγε μια μουσική με γοργόνες. Ο ασθενής έβλεπε στην τηλεόραση κάτι με φάλαινες που είχε πολύ ομορφιά. Ο γιατρός πέρασε μια ανηφόρα και ο ασθενής κοιμήθηκε. Το όνειρό του ήταν να πάει σε μια χώρα με πεταλούδες. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Β 2!!! Στέλιος - Θεόφιλος - Γιάννης

12 ΛΕΞΕΙΣ Ακρίδα, ομπρέλα, ακορντεόν, τσίρκο, δέντρο, σπίρτο, πριόνι, τρένο, τσουγκράνα Η πεταλούδα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια πεταλούδα. Είχε πάει στη θάλασσα και είχε γνωρίσει μια φάλαινα. Βρήκαν μια γοργόνα με καλή καρδιά. Βρήκανε επίσης μια πυξίδα και έναν κάβουρα με αρκετή ομορφιά, επειδή ένα μεγάλο κύμα τα έβγαλε στην ακτή. Γιώργος Κωνσταντίνος Άγγελος - Ντετιάν Η ακρίδα και το καμένο σπίρτο Μια ακρίδα που ζούσε σ ένα δέντρο είδε έναν άνθρωπο που κατέβηκε από ένα τρένο. Κρατούσε ένα ακορντεόν και κάτι σπίρτα. Αυτός ο άνθρωπος κρατούσε μια τσουγκράνα, ένα πριόνι και μια ομπρέλα για να πάει στο τσίρκο επειδή έβρεχε πολύ. Η ακρίδα ήθελε να δει την παράσταση στο τσίρκο. Μανούσος Ντίνος - Αντωνία Το τρένο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα τρένο που μπήκαν κάτι ακρίδες. Οι ακρίδες πήγαν στον οδηγό και κουτούλησε το τρένο σ ένα δέντρο. Δίπλα από το δέντρο ήταν ένα τσίρκο. Μπήκαν μέσα στο τσίρκο και είδαν έναν άνθρωπο που έπαιζε ακορντεόν και έναν άλλο που ήταν πάνω σ ένα σκοινί και κρατούσε μια ομπρέλα. Όταν βγήκαν, είδαν έναν άνθρωπο που έκοβε με το πριόνι του ένα δέντρο που ήθελε με τα σπίρτα του να κάψει τα ξύλα για να ανάψει το τζάκι. Κατερίνα - Κωνσταντίνος - Μαρία Δήμητρα Η φοβισμένη ακρίδα Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια φοβισμένη ακρίδα. Φοβόταν το πριόνι, το τρένο, την τσουγκράνα, το δέντρο, το ακορντεόν και το σπίρτο. Μπήκε σ ένα τσίρκο και είδε μια μεγάλη ομπρέλα. Της πέρασε ο φόβος επειδή είχε φοβηθεί πολύ. Φοβόταν τα αντικείμενα επειδή ήταν

13 μικρή και της φαινόταν όλα μεγάλα και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα. Γιώργος Άρμπερ - Αλέξανδρος Το τσίρκο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα τσίρκο. Η πρώτη σκηνή ήταν ένας άνθρωπος που έδενε έναν άλλο στις ράγες του τρένου και έκοβε ένα δέντρο για να πέσει πάνω του. Η δεύτερη σκηνή ήταν ένας άνθρωπος που έκοβε έναν άλλο με το πριόνι και όταν άρχισε να τον κόβει μια τρομακτική μουσική ακουγόταν σαν ακορντεόν. Ένας άνθρωπος άναψε ένα στεφάνι με σπίρτα και πηδούσαν ακρίδες. Ένας μάγος έβγαλε αντί για ένα κουνέλι από το καπέλο του μια τσουγκράνα. Θεόφιλος - Εύη Γιάννης Το χαμένο τσίρκο Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα τσίρκο που είχε μέσα ένα πριόνι, ένα τρένο και ένα ακορντεόν. Στο ακορντεόν είχε πάνω μια ακρίδα. Φύτρωσε ένα μεγάλο δέντρο ψηλό σαν γίγαντας. Βρήκαν ένα σπίρτο και κάψανε το δέντρο. Μετά πήραν την τσουγκράνα και έβγαλαν τα φύλλα. Ήρθε κι ένας κύριος και είχε μια ομπρέλα γιατί έβρεχε. Στέλιος Φρατζέσκα - Ντετιάν ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Β 2!!! ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ!!! ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν,

Μάθημα γαλλικών ΚΕΙΜΕΝΟ 1. Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των. τα γράμματα και τις τέχνες. γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, ΚΕΙΜΕΝΟ 1 Μάθημα γαλλικών Δεν ήξερα πώς ν αρχίσω το μάθημα των γαλλικών. Σκέφτηκα πως το καλύτερο θα ήταν, για να κάνω τα παιδιά να ενδιαφερθούν για το μάθημα, να τους μιλήσω πρώτα για τη Γαλλία. Την έδειξα

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου

Εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου Εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου ΤΕΎΧΟΣ 3 ο ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 «Το ζεστό καλοκαιράκι, όταν πας στην παραλία μην ξεχάσεις το καπέλο, τα γυαλιά και την ομπρέλα. Να θυμίσεις στη μαμά σου να σου πάρει

Διαβάστε περισσότερα

Σ ας καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στο

Σ ας καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στο ΛΑΒστόρι H ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ TΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΡΝΑΒΑ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ TEΥΧΟΣ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Το «Λαβστόρι» στους παλμούς του ΛΑΒ Σ ας καλωσορίζουμε με πολλή χαρά στο ολόφρεσκο τέταρτο τεύχος της εφημερίδας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες διεξαγωγής και διόρθωσης γλωσσικών τεστ

Οδηγίες διεξαγωγής και διόρθωσης γλωσσικών τεστ Αξιολόγηση και καθορισμός επιπέδου γλωσσομάθειας αλλοδαπών μαθητών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ελληνική γλώσσα Σκέφτομαι και γράφω ελληνικά Οδηγίες διεξαγωγής και διόρθωσης γλωσσικών τεστ Οδηγός για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚANIKΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚANIKΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚANIKΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Ακόμα κι αν δώσεις κάτι λίγο στον

Διαβάστε περισσότερα

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω»

...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» ...... «Γράφω πότε ένιωσα χαρά στις διακοπές του Πάσχα. Εξηγώ τι έγινε και χάρηκα. Ζωγραφίζω» 3 ...... Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο μας με τα πρωτοπόρα προγράμματα που εφαρμόζει όπως «Η ανάπτυξη συναισθηματικής

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΥΔΟΣ. Αγαπητοί κάτοικοι της Γαύδου!

ΓΑΥΔΟΣ. Αγαπητοί κάτοικοι της Γαύδου! ΓΑΥΔΟΣ Αγαπητοί κάτοικοι της Γαύδου! Στο μικρό μας νησί, είμαστε λίγοι κι όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας προσωπικά. Κι αυτή ακριβώς είναι η δύναμή μας. Μπορούμε με λίγες και συμφωνημένες κινήσεις να καταφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα Καρακωνσταντάκη Μαριαρένα Μαστορακάκη Λίνα Σημαντηράκη Αιμιλία Χαϊδεμενάκη Ελένη Τζινευράκη. Σέβη Σούνα

ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα Καρακωνσταντάκη Μαριαρένα Μαστορακάκη Λίνα Σημαντηράκη Αιμιλία Χαϊδεμενάκη Ελένη Τζινευράκη. Σέβη Σούνα ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΘΡΑΝΙΟΥ Μαθητικό περιοδικό του 5ου Γυμνασίου Χανίων Τεύχος 12ο, Άνοιξη 2015,Τιμή 3 ευρώ Γερασίμου Παρδάλη1, Τ.Κ.73131 Χανιά Τηλ.28210 91763, http//5gym-chanion.chan.sch.gr ΤΑΞΗ Α Σέβη Σούνα Δήμητρα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 153. ΜΕΡΟΣ Γ' Δημιουργική διδασκαλία

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 153. ΜΕΡΟΣ Γ' Δημιουργική διδασκαλία ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 153 ΜΕΡΟΣ Γ' Δημιουργική διδασκαλία 154 6Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Ιστορίες από μακριά Ονειροχρόνος Marigold Ashwell Σύμβουλος τεχνών,

Διαβάστε περισσότερα

Οι φιλίες των παιδιών

Οι φιλίες των παιδιών Οι φιλίες των παιδιών το εφημεριδοπεριοδικό της δ τάξης του 35 ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου editorial Στους εκπαιδευτικούς που υπέστησαν διώξεις για την αντιφασιστική δράση τους Καλή αντάμωση! Κωλέττη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Αναλυτικά Προγράμματα Μαθησιακών Δυσκολιών-Ενημέρωση- Ευαισθητοποίηση» ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Περιβάλλοντος. Γ Δημοτικού ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Μελέτη Περιβάλλοντος. Γ Δημοτικού ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Γ Δημοτικού Παναγιώτης Κόκκοτας Δημήτριος Αλεξόπουλος Αικατερίνη Μαλαμίτσα Γεώργιος Μαντάς Μαρία Παλαμαρά Παναγιώτα Παναγιωτάκη Μελέτη Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Παιδικό Πανεπιστήμιο

Παιδικό Πανεπιστήμιο 08π Παιδικό Πανεπιστήμιο Εφημερίδα των μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 Έξω τα παιχνίδια επιτέλους! Γράφει η διευθύντρια του Παιδικού Πανεπιστημίου Τατιάνα Τσαραμιάδου Ο Γιαννάκης ήρθε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Τ Ω Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Η Ρ Ι Ω Ν Μ Α Ν Ε Σ Η Απόψεις για την ταινία Home

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Τ Ω Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Η Ρ Ι Ω Ν Μ Α Ν Ε Σ Η Απόψεις για την ταινία Home Χριστός Ανέστη ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ & ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Τ Ω Ν Ε Κ Π Α Ι Δ Ε Υ Τ Η Ρ Ι Ω Ν Μ Α Ν Ε Σ Η Απόψεις για την ταινία Home Βιογραφίες Συγγραφέων Απόκριες Σημαντικοί Έλληνες Ζωγράφοι Ίδρυμα Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

Πετώντας με τις λέξεις

Πετώντας με τις λέξεις 10-0085_D2_GLOSSA_TETRADIO 1/9/13 5:11 PM Page 1 Γλώσσα Δʹ Δημοτικού Πετώντας με τις λέξεις Τετράδιο Εργασιών ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΕΥΧΟΣ 10-0085_D2_GLOSSA_TETRADIO 1/9/13 5:11 PM Page 2 ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Β.ΜΕΡΟΣ-μεγαλογράμματη γραφή

Β.ΜΕΡΟΣ-μεγαλογράμματη γραφή Β.ΜΕΡΟΣ-μεγαλογράμματη γραφή ΕΝΤΥΠΟ-ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΤΗ ΜΕ ΑΦΗΓΗΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΕΞΕΙΣ Οι Μεγάλες Περιπέτειες της Σαρανταποδαρούσας Σάρας (Περιεχόμενο 30 σελ. :προτείνεται

Διαβάστε περισσότερα

Τάτση Κωστούλα, Βιολόγος, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Ποροΐων Σερρών

Τάτση Κωστούλα, Βιολόγος, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Ποροΐων Σερρών «Ήχος και Φύση: μια εκπαιδευτική πρόταση» Γενικά περί ήχου Διδακτικός στόχος: Τάτση Κωστούλα, Βιολόγος, Υπεύθυνη Κ.Π.Ε. Ποροΐων Σερρών 1η θεματική ενότητα Α) Να κατανοηθεί τι είναι ο ήχος, πώς παράγεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΩΝ. Αντί προλόγου Σ αυτό το τεύχος. τεύχος 13 Ιούνιος 2008

ΔΡΟΜΩΝ. Αντί προλόγου Σ αυτό το τεύχος. τεύχος 13 Ιούνιος 2008 τεύχος 13 Ιούνιος 2008 ΔΡΟΜΩΝ Γραµµή επικοινωνίας των ΡΟΜΩΝ ΖΩΗΣ, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Αντί προλόγου Σ αυτό το τεύχος Ακόμα κι όταν ήμουν παιδί οι ανηφόρες με κούραζαν. Τα καλοκαίρια, όταν αποφασιζόταν

Διαβάστε περισσότερα

Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά

Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά Το Μεταναστευτικό Ταξίδι των Πουλιών στα Ιόνια Νησιά ΥΛΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΙ ΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ 4-16 ΕΤΩΝ ΦΥΛΛΑ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΦΥΛΛΑ ραστηριοτήτων Επιμέλεια έκδοσης Ευγενία Πανώριου Παιδαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Αναλυτικά Προγράμματα Μαθησιακών Δυσκολιών-Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση» ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οι μαθητές της Στ τάξης του. 3 ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13

Οι μαθητές της Στ τάξης του. 3 ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 Οι μαθητές της Στ τάξης του 3 ου Δημοτικού Σχολείου Παλαιού Φαλήρου ΤΕΥΧΟΣ 3 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 1 Πρόλογος Τη φετινή χρονιά έγιναν πολλές εκδηλώσεις στο σχολείο μας οι καλύτερες για μας ήταν: Οι σκακιστικοί

Διαβάστε περισσότερα

Προσαρμογές αναλυτικών προγραμμάτων για το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό

Προσαρμογές αναλυτικών προγραμμάτων για το μάθημα της Γλώσσας στο Δημοτικό ΤΕΥΧΟΣ Β ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ «Αναλυτικά Προγράμματα Μαθησιακών Δυσκολιών-Ενημέρωση-Ευαισθητοποίηση»

Διαβάστε περισσότερα

Τα Mαθητικά τα Xρόνια...

Τα Mαθητικά τα Xρόνια... Τεύχος: 2 Μάιος 2012 Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι όχι μόνο ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός αλλά είναι και η ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε απόψεις και στάσεις ζωής απέναντι στους ανθρώπους με αναπηρία.

Διαβάστε περισσότερα

Το κριτήριο αξιολόγησης που υπάρχει σε κάθε μάθημα περιέχει:

Το κριτήριο αξιολόγησης που υπάρχει σε κάθε μάθημα περιέχει: Αγαπητοί γονείς Το βιβλίο αυτό σκοπό έχει να βοηθήσει τους μαθητές της Γ Δημοτικού στο μάθημα της Γλώσσας. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει: Το νόημα του κειμένου του σχολικού βιβλίου και το κύριο θέμα του. Απαντήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Έλξη του Πλούτου 1

Η Έλξη του Πλούτου 1 1 Η Έλξη του Πλούτου 2 Η Έλξη του Πλούτου Αφιερωμένο στους γονείς μου και στον αδελφό μου Άρη, που μου προσέφεραν περισσότερα από όσα πίστευα. 3 Ήρθα σε αυτήν την γη, όχι για να σου μάθω κάτι σπουδαίο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας

Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Μαθητική Εφημερίδα 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας ΤΕΥΧΟ Απρίλ Σ 2ο ιος 20 13 ΤΕΥΧΟΣ 1ο - Φεβρουάριος 2013 Ο Κουτσομπόλης του Σχολείου μας Διάβασε τα πρώτος στη σελ. 3 σωσης Κέντρο Διά χελώνων Θαλάσσιων

Διαβάστε περισσότερα

, νηπιαγωγός, kaliakant@yahoo.com, νηπιαγωγός

, νηπιαγωγός, kaliakant@yahoo.com, νηπιαγωγός , νηπιαγωγός, kaliakant@yahoo.com, νηπιαγωγός : Η σωστή διατροφή είναι πολύ σημαντική τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ενήλικες. Είναι το πιο βασικό κριτήριο μαζί με την άσκηση ώστε να έχουμε καλή υγεία.

Διαβάστε περισσότερα