Jerry Willard. Ο J.Willard μένει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο State University of New York στο Stony Brook.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Jerry Willard. Ο J.Willard μένει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο State University of New York στο Stony Brook."

Transcript

1

2 Jerry Willard Γεννήθηκε στο Cleveland του Ohio. Πρώτος του δάσκαλος ήταν ο πατέρας του, Jeff Willard. Ο κιθαριστής - π α ι δ α γ ω γ ό ς S o p h o c l e s P a p a s αναγνώρισε το ταλέντο του και τον κά εσε να σπουδάσει μαζί του στην Ουάσιγκτον. Δάσκαλοί του ήταν οι Richard Lurie και Alirio Diaz που τον βοήθησαν να αναπτύξει την μουσική και τεχνική του προσέγγιση στην κιθάρα. Μαθήτευσε επίσ ης κο ν τά σ το ν βιολονίστα Misha Mishakoff και τον τσε ίστα Warren Downs με τους οποίους ανέπτυξε τις γνώσεις του όσον αφορά στη μουσική έκφραση. Ο J. Willard έχει εμφανιστεί στο Alice Tully Hall, Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη, έχει περιοδεύσει πο ές φορές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, και είναι ένας επιτυχημένος(αναγνωρισμένος) ερμηνευτής(εκτελεστής) ό ων των νυκτών οργάνων (archlute, αναγεννησιακό λαούτο, μπαρόκ κιθάρα, κιθάρα του 19 ου αιώνα και σύγχρονη κιθάρα). Ο Raymond Ericson των New York Times γράφει : Το ρεσιτά ήταν παραδειγματικό O. Ο Willard ερμήνευσε στο λαούτο έργα των Adrian LeRoy και John Dowland και μετέτρεψε αυτό το εκ φύσεως χαμηλόφωνο πρόγονο της κιθάρας σε ένα λαμπερό και ζωηρό όργανο...και πά ι η καθαρότητα που χαρακτηρίζει το παίξιμο του Willard έδωσε ιδιαίτερη ευχαρίστηση.» Γνωστός και από τις συνεργασίες του με σύνολα μουσικής δωματίου, έχει συμπράξει με την Cleveland Orchestra, την New York Opera Company, την New York Consort of Viols και την Queen s Chamber Band. Ο Jerry Willard έχει εκδόσει συ ογές έργων για κιθάρα : The Complete Lute Music of J.S. Bach και The Compete Works of Gaspar Sanz και τα δύο διαθέσιμα από την Music Sales Corporation. O Jerry Willard συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία Lyrichord Discs. Έχει ηχογραφήσει μουσική για arch-lute, Μπαρόκ κιθάρα και αναγεννησιακό λαούτο. Έχει μό ις ολοκληρώσει μία ηχογράφηση με οπερατικά αποσπάσματα του Giuliani και Mertz όπου παίζει με κιθάρα Lacote κατασκευασμένη στο Παρίσι το Ο J.Willard μένει στη Νέα Υόρκη και διδάσκει στο State University of New York στο Stony Brook.

3 A)#8ά56,- /#%,ί6a. H Aλεξάνδρα Xριστοδήμου και ο Γιάννης Πετρίδης σπούδασαν κιθάρα με τη Λίζα Zώη και τον Eυάγγελο Aσημακόπουλο στο Eθνικό Ωδείο της Αθήνας απ' όπου πήραν το Δίπλωμά τους με Α βραβείο και Aριστείο Eξαιρετικής Eπίδοσης. Στη συνέχεια παρακολούθησαν το μεταπτυχιακό τμήμα του Royal Northern College of Music στη Mεγάλη Bρετανία κοντά στον Gordon Crosskey. Aκόμη έλαβαν μέρος σε σεμινάρια στην Eλλάδα και το εξωτερικό με μερικούς από τους διαπρεπέστερους σολίστ κιθάρας της εποχής μας. Ως σολίστ έχουν βραβευθεί στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Kιθάρας (Aθήνα 1985) και στο Διεθνή Διαγωνισμό του Hof (Γερμανία 1986,1987). Ύστερα από είκοσι χρόνια επιτυχημένων εμφανίσεων στην Eλλάδα και το εξωτερικό, έχουν κατακτήσει μιά ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα κιθαριστικά ντούο της γενιάς τους. Έχουν στο ενεργητικό τους μεταξύ άλλων, εμφανίσεις με την Κρατική Ορχήστρα της Κύπρου, συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών καθώς και στο Προεδρικό Μέγαρο. Έχουν εμφανισθεί κατ' επανάληψη στην Aθήνα και άλλες πόλεις της Eλλάδας, στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου και της Νάξου, στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας του Debrecen (Ουγγαρία), στό Φεστιβάλ Νυκτών Οργάνων στό Rabat (Μαρόκο) καθώς και στη Mεγάλη Bρετανία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ, Kύπρο, και Μαρόκο. Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έχουν επιδείξει σημαντικό ενδιαφέρον για τον εμπλουτισμό του ρεπερτορίου της κιθάρας μεταγράφοντας έργα όπως "Rhapsody in blue" του Aμερικανού συνθέτη George Gershwin, "Concerto in the Italian Style" του Johann Sebastian Bach καθώς και για τη

4 ! διάδοση της Ε ηνικής μουσικής, περιλαμβάνοντας πάντα στο ρεπερτόριό τους έργα Ε ήνων συνθετών. Tο ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έργα για δύο κιθάρες των Bach, Lawes, Telleman, Scarlatti, Giuliani, Sor, Carulli, Boccherini, Debussy, Granados, De Falla, Tedesco, Pierre-Petit, Milhaud, Jolivet, Brouwer, Dyens, Ohana, Bons, Cordero, Rodrigo, Gershwin, Piazzolla, Gnatalli, Biberian, Gangi καθώς και έργα των E ήνων συνθετών Tζωρτζινάκη, Xατζιδάκη, Kωνσταντινίδη, Γρηγορέα, Αντωνίου, Κούκου, Τενίδη μερικά από τα οποία είναι αφιερωμένα στους ίδιους. Στά πλαίσια της συνεργασίας τους με τη δισκογραφική εταιρεία LYRA έχουν ηχογραφήσει δύο CDs : «Rhapsody for two guitars» (1999) με έργα G. Gershwin, J. Rodrigo, A. Piazzolla, J.S. Bach, Κ. Tζωρτζινάκη και «Mediterranean Echoes» (2004,) με έργα L. Boccherini, J. Rodrigo, M. de Falla, Κ. Γρηγορέα, M. Gangi, P. Petit. Και τα δύο έχουν γίνει δεκτά με ενθουσιώδεις κριτικές από τον ε ηνικό και διεθνή τύπο. Άξια αναφοράς είναι η μεταγραφή που εκπόνησαν στό έργο "Γιά μιά μικρή λευκή αχιβάδα" του Μάνου Χατζιδάκι, ηχογράφηση του οποίου περιλαμβάνεται στο CD "Master Class, Μισός Αιώνας Έ ηνες Κιθαρίστες" (2005, Eros Music). Mε τις ερμηνείες τους έχουν αποσπάσει κολακευτικά σχό ια από σημαντικές προσωπικότητες της ε ηνικής και διεθνούς κιθαριστικής σκηνής. Παρά ηλα με τις κα ιτεχνικές τους δραστηριότητες, η Aλεξάνδρα Xριστοδήμου διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών - Παλαιό Φά ηρο, Ανω Πατήσια και Νέα Μάκρη - και ο Γιάννης Πετρίδης που πρόσφατα ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στη Μουσική Ερμηνεία στο SUNY Stony Βrook της Νέας Υόρκης δίπλα στον καθηγητή Jerry Willard, διδάσκει στο Μουσικό Τμήμα του American College of Greece - DEREE και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

5 Έ"# $#%&'(ύ*# Η Έφη Μηνακού η σπούδασε γα ική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, κλασική κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο και κλασικό τραγούδι με τους Καίτη Παπαλεξοπού ου, Φραγκίσκο Βουτσίνο, Κώστα Πασχά η. Με υποτροφία του Β ρ ε τ α ν ι κ ο ύ Σ υ μ β ο υ λ ί ο υ κ α ι τ ο υ Guildhall School of Music and Drama φοίτησε στο Τμήμα Παληάς Μουσικής του Guildhall όπου ειδικεύτηκε στην ερμηνεία του αναγεννησιακού λαούτου και της θεόρβης και την φωνητική μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ. Σαν λαουτίστα έχει συνεργαστεί με τις περισσότερες Ε ηνικές ορχήστρες και έχει συμπράξει σε πο ές μπαρόκ Όπερες. Σαν τραγουδίστρια έχει δώσει ατομικά ρεσιτά, και έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων και την ορχήστρα του Αμερικάνικου Κο εγίου. Σαν μέ ος των συνό ων «Εργαστήρι Παληάς Μουσικής», «Sinfonia» και «Family Voices» έχει εμφανιστεί στην Αθήνα, στα περισσότερα Ε ηνικά φεστιβά καθώς και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει στις πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις των Όπερων «Oreste» «Arianna in Creta», «Tamerlano» και «GiulioCesare» του G.F.Handel για την Γερμανική εταιρεία MDG και στην ηχογράφηση του CD του συνό ου Sinfonia με τίτλο Nativita di Christo. Συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παρουσίαση των Κυριακάτικων Πρωινών. Διδάσκει στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ε άδος, στο Ωδείο Φί ιππος Νάκας και στο Ωδείο Νικό αος Μάντζαρος. +&,-.ί%& +,ώ%& Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (Α βραβείο πιάνου) και αριστούχος της Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου( Σχολή τσέμπαλου). Παρακολούθησε σεμινάρια στο τσέμπαλο με τους Kenneth Gilbert και Ton Koopman. Είναι ιδρυτικό μέ ος του ε ηνικού συνό ου μπαρόκ SINFONIA. Έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Καμεράτα, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Ορχήστρα των Χρωμάτων. Έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τον οργανίστα Nicolas Kynaston παρουσιάζοντας έργα για τσέμπαλο και εκκλησιαστικό όργανο. Έχει παρουσιάσει σε πρώτες εκτελέσεις στην Ε άδα έργα του 20ού αιώνα των N. Gorecki, H. Cowell,Γ. Κουμεντάκη, Δ. Αρύβα. Έχει ηχογραφήσει για το Τρίτο Πρόγραμμα της Ε ηνικής Ραδιοφωνίας (ρεσιτά, εκπαιδευτικές εκπομπές). Στα ρεσιτά της επιδιώκει μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Κέρκυρα (2007), Μουσείο Κεραμεικής Τέχνης- Αθήνα (2012), Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο- Αθήνα (2012). Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φί ιππος Νάκας.

6 !"#$%$&ή ()o*+ά-. Αποτελεί μια από εκείνες τις περιπτώσεις σολίστ κλασικής κιθάρας που έχουν τη διττή ιδιότητα μουσικού και επιστήμονα. Πήρε το δίπλωμα της στην κλασική κιθάρα το 1994 με άριστα παμψηφεί και Α βραβείο εξαιρετικής επίδοσης. Έκτοτε έχει αποσπάσει διακρίσεις όπως το Α βραβείο στον πανε ήνιο διαγωνισμό κιθάρας του ωδείου «Φ. Νάκας» και στον Α διεθνή διαγωνισμό κλασικής κιθάρας που διοργανώθηκε στις Αρχάνες της Κρήτης, όπου συνέπραξε με την «ορχήστρα των χρωμάτων» υπό τη διεύθυνση του κ. Μί του Λογιάδη. Διδάκτωρ, φιλό ογος στο μουσικό σχολείο Ι ίου, σολίστ και καθηγήτρια κλασικής κιθάρας, η Βασιλική Λεοντάρη διδάσκει δυο γλώσσες: την ε ηνική και τη μουσική ως «κοινή γλώσσα». Η διδακτορικής της διατριβή με θέμα: Ο ρό ος της μουσικής στην παιδεία από την αρχαιότητα ως σήμερα και η συμβολή της στην κοινωνικοποίηση των παιδιών με ειδικές κοινωνικές ανάγκες: το παράδειγμα των α οδαπών μαθητών πρόκειται για μια έρευνα στο πλαίσιο της διδασκαλίας της σ ένα σχολείο στην Κυψέ η. «Ο κοινωνικός ρό ος της μάθησης είναι πιο σημαντικός από την ίδια τη μάθηση» αυτό διδάσκει, γιατί αυτό διδάχθηκε: ο πατέρας της, δάσκαλος, κάποτε της είπε: «έχουν περάσει πο οί δάσκαλοι από τη ζωή σου. Έχεις κάποιον στο νου σου που να τον θυμάσαι; φρόντισε να γίνεις για τους μαθητές σου αυτός ο κάποιος». (Aπό συνέντευξη στην Τίνα Βαρουχάκη στο δυκτιακό μουσικό περιοδικό TAR, Απρί ιοσς 2012)

7 !"#$%ί' (')'*ά,-. Σπουδασε κιθαρα στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών Φιλιππος Νακας με καθηγητη τον Γιαννη Πετριδη. Ο οκληρωσε σε μεγά ο βαθμο την τεχνικη και ερμηνευτικη της καταρτιση πανω στην κιθάρα, παρακολουθοντας σεμιναρια και master classes με μεγαλους κα ιτεχνες του οργάνου μεταξύ των οποίων οι Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyenς, Costas Kotsiolis, Ricardo Gallen. Εχει δωσει ρεσιταλ στην Αθηνα και σε α ες πολεις αποσπωντας θετικες κριτικες. Διδασκει στο Εθνικο Ωδειο Ψυχικου.

8 01-ώ134 5./6./+ά734 Ο Αντώνης Κουφουδάκης γεννήθηκε το 1983 στην Αθήνα και μεγά ωσε στην Καλαμάτα. Ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με καθηγητή τον Στέ ιο Μπράτο. Είναι απόφοιτος του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και πτυχιούχος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβά οντος του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τον Ιανουάριο του 2006 πήρε το Δίπλωμά του στην κιθάρα με Άριστα παμψηφεί και A' Βραβείο από το Ωδείο "Φί ιππος Νάκας" (τάξη Γιάννη Πετρίδη). Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας ως ενεργό μέ ος με τον Ε. Ασημακόπουλο & τη Λ. Ζώη, την Α. Χριστοδήμου, τον V. Mikulka, τον R. Dyens και τον J. Willard. Έχει διακριθεί στους Πανε ήνιους Διαγωνισμούς Κιθάρας που διοργανώνει το ΥΠΕΠΘ με αποκορύφωμα το 2000 όπου απέσπασε το A' Βραβείο. Το 2007 τιμήθηκε με Έπαινο στο διαγωνισμό που έγινε στo πλαίσιo του 16ου Πανε ήνιου Σεμιναρίου Κιθάρας, στην Πάτρα, από την Λίζα Ζώη και τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο. Έχει δώσει ρεσιτά στη πό η της Καλαμάτας (στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στo πλαίσιo του Κα ιτεχνικού Καφενείου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και ως καλεσμένος του συ όγου ΑΚΡΙΤΑΣ). Επίσης έχει δώσει ρεσιτά στo πλαίσιo του 19ου Κύκλου Συναυλιών "Οι Νέοι για τους Νέους", προσκεκλημένος του ωδείου "Φί ιππος Νάκας", όπου παρουσίασε σε α' εκτέ εση το έργο του συνθέτη Στάθη Γυφτάκη Dance for guitar'' το οποίο γράφτηκε για τον ίδιο. Επίσης έχει λάβει μέρος στο φεστιβά κιθάρας της Νάξου το 2009 και έχει παρακολουθήσει τον κύκλο σπουδών του Ε εύθερου Πανεπιστημίου για τη Μουσική με καθηγητές τους Θ.Αντωνίου, Μ.Λογιάδη, Γ.Κουρουπό κ.ά. Τον Απρί ιο του 2012 συμμετείχε στο 1ο Φεστιβά Κιθάρας Καλαμάτας παρουσιάζοντας έργα ε ήνων συνθετών για κιθάρα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πο ές συναυλίες και ηχογραφήσεις. Δραστηριοποιείται στην πό η συμμετέχοντας σε διάφορα μουσικά σύνολα, όπως αφήγηση παραμυθιού με μουσική με αφηγήτρια την Κατερίνα Γυφτάκη, στο σχήμα Bit gia Bit που δημιούργησε με τον Γιώργο Κ άδη στα κρουστά και το Νίκο Παλαιολόγο στο ούτι, στο ντουέτο κιθάρα-φωνή με την Μαρία Κρασοπού ου και στο κιθαριστικό ντουέτο με τον Α έξανδρο Αρτεμίσιο. Από το 2008 διδάσκει κλασική κιθάρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

9 Zoltán Óváry Musical studies: Bartók Béla Music School, Szolnok Kodály Zoltán Music Secondary Technical School, Debrecen (school leaving exam) Conservatory of Music of Debrecen University, (teacher and chamber musician,teachers: Dr. István Adrovicz, Dr. Zoltán Tokos) Liszt Ferenc Academy of Music, (classical music instrumental performanceguitar, teacher: Dr József Eötvös) University of Debrecen, (teacher of music performance) University of Debrecen, Doctoral School of Humanities, (supervisor teachers: Dr. Mihály Duffek, Dr. habil. Magdolna Rébay) Work: Kodály Zoltan Music Secondary Technical School, guitar teacher, head of strings- guitarand chamber music department, artistic director and conductor of Aria Youth Guitar Orchestra, Prizes: Hungarian National Chamber Music Competition, Nivo prize (with Consonus Guitar Quartett), East Hungary Youth Guitar Competition, Teachers Nivo prize, Competition of 2nd Palio Faliro Guitar Festival, 1st prize, Solo, chamber musical and guitar orchestral performances: Hungary, Germany, Spain, Cyprus, Greece Recent project: CD record of the guitar quartett piece: Gödöllői Koncert, composed by Sándor Balassa Master courses: Walter Würdinger, Jorgos Panetsos, Jaime Marquez, Costas Cotsiolis, Sándor Szilvágyi, Piotr Zaleski Repertoire: Pieces of John Dowland, J.S. Bach, Gaspar Sanz, Fernando Sor, Mauro Giuliani, Isaac Albeniz, Joaquin Malatz, Heitor Villa Lobos, Leo Brouwer, Carlo Domeniconi, Benjamin Verdery

10 !"#$%&#%ί#() *ά,( Ο Κωνσταντίνος Τάκο γεννήθηκε στην Αθήνα το Άρχισε μαθήματα κιθάρας σε ηλικία 6 ετών με καθηγήτρια την Χριστίνα Χαμηλοθώρη και το 2012 πήρε το Δίπλωμα κλασικής κιθάρας στο Ωδείο Αθηνά με Άριστα Παμψηφεί & Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Έχει διακριθεί επανειλημμένως σε πανε ήνιους διαγωνισμούς με πρώτα & δεύτερα βραβεία και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με διακεκριμένους κιθαριστές. Παρά ηλα με τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα είναι μαθητής Λυκείου στο Κο έγιο Αθηνών με υποτροφία.

11 !"#ώ%&'( %)**&+,-ή( Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Πολυχώρου του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51& Αρτέμιδος) και στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγ. Α εξάνδρου και Ναιάδων 49, Π. Φά ηρο) Π ηροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής : τηλ.: , , (Δευτέρα - Παρασκευή , Σάββατο ) φαξ: ,

12 !!!!!! "#ό%#&''&!! Παρασκευή 7/2! 7.30 Έναρξη Ρεσιτά : 8.30 Κωνσταντίνος Τάκο (κιθάρα) 9.30 Zoltan Ovary (κιθάρα) Η έναρξη και οι συναυλίες της Παρασκευής 7/2 θα διεξαχθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Α εξάνδρου & Ναϊάδων 49, Π. Φά ηρο) Σάββατο 8/ Διδασκαλία (Γ.Πετρίδης) Διδασκαλία Προκαταρκτική- Κατωτέρα (Α. Χριστοδήμου) 1.30 Διά ειμμα 2.30 Διδασκαλία (Α.Χριστοδήμου) 2.30 Διδασκαλία Προκαταρκτική - Κατωτέρα (Γ.Πετρίδης) 5.30 Διά ειμμα 6.00 Φτιάχνοντας ιστορίες με μουσική ένα διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγά ους Βασιλική Λεοντάρη Ρεσιτά : 8.00 Αντώνης Κουφουδάκης (κιθάρα) 9.00 Jerry Willard (μπαρόκ κιθάρα, ρομαντική κιθάρα, κιθάρα) Τα ρεσιτά θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος 51) Τα masterclasses θα διεξαχθούν στο Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Α εξάνδρου & Ναϊάδων 49) Το διαδραστικό παιχνίδι για μικρούς και μεγά ους Φτιάχνοντας ιστορίες με μουσική θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο του Δήμου Π.Φαλήρου (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος 51) Κυριακή 9/ Διδασκαλία ( Jerry Willard) 1.30 Διά ειμμα 2.30 Διδασκαλία ( Jerry Willard) 5.30 Διά ειμμα 6.00 Ανοιχτή συζήτηση με τον Jerry Willard Ρεσιτά : 8.00 Γιάννης Πετρίδης (κιθάρα) 9.00 Α εξάνδρα Χριστοδήμου-Γιάννης Πετρίδης (δύο κιθάρες) Τα ρεσιτά θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος 51) Τα masterclasses θα διεξαχθούν στο Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Α εξάνδρου & Ναϊάδων 49)

13 !!! Δευτέρα 10/2 Διαγωνισμός σε 3 κατηγορίες Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα πριν. Ρεσιτά : 8.00 Γεωργία Παπαδάτου (κιθάρα) 9.00 Έφη Μηνακού η (λαούτο, θεόρβη, τραγούδι) Κατερίνα Κτώνα (τσέμπαλο) Τα ρεσιτά και οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο του Δήμου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης & Αρτέμιδος 51) Παρά ηλα με το πρόγραμμα του φεστιβά το Σάββατο και την Κυριακή στο χώρο του Εθνικού Ωδείου Παλαιού Φαλήρου (Αγίου Α εξάνδρου & Ναϊάδων 49, Π. Φά ηρο) θα εκθέτουν τις κιθάρες τους οι Χρήστος Τσάβαλος και Γιώργος Μπεχλιβάνογλου.

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

Α. Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης

Α. Μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 47 ων «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΩΣ ΕΞΗΣ: Εναρκτήρια Εκδήλωση - 16/9 Προαύλιο και περιμετρικά του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης A. 18:30 / B. 19:30 / Γ. 22:00 Συμπαραγωγή: Μέγαρο Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò

Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó. ìáñôßïõ 2009. ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò Õ Ð Ï Õ Ñ Ã Å É Ï Ð Ï Ë É Ô É Ó Ì Ï Õ Ê Ñ Á Ô É Ê Ï Ù Ä Å É Ï È Å Ó Ó Á Ë Ï Í É Ê Ç Ó 3-23 ìáñôßïõ 2009 ìå ôá öôåñü ôçò åëëçíéêþò ìïõóéêþò ç Äéïßêçóç ô ï õ Ê. Ù. È. Πρόεδρος Δ.Σ. Αντώνης Γυφτόπουλος Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2008 (Εισηγητών, Εμψυχωτών, Οργανωτικής Επιτροπής, Επιστημονικής Επιτροπής) Τα βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιστηµονική διηµερίδα Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2014 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2014 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι

NYC EDUCATIONAL GROUP CAMPUSES. New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι 1 New York College : Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πράγα, Τίρανα, Βελιγράδι Το New York College έχει λάβει Άδεια Ίδρυσης και Λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας ΔΒΜΘ (ΦΕΚ 1302 Τεύχος Β 18/8/10 Αθήνα), (ΦΕΚ 1320

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2015 ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας και Θρησκευµάτων ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2015 ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού, Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΗΡΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΗΡΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΗΡΤΖΟΓΛΟΥ ΜΕΘΟΔΟΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΙΘΑΡΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΣΕΠΤΕMΒΡΗΣ 2009 γνήσιο αντίγραφο 2 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ Η «Μέθοδος Κλασικής Κιθάρας» είναι μια νέα μέθοδος διδασκαλίας. Όχι γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΠΕΡΤΗ ΠΟΙΗΜΑΝ OF CYPRUS ΣΑΝ ΤΟ ΤΟΥ FROM THE MUSICAL ROOTS. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ Μουσικές Διαδρομές 1990-2010

ΛΙΠΕΡΤΗ ΠΟΙΗΜΑΝ OF CYPRUS ΣΑΝ ΤΟ ΤΟΥ FROM THE MUSICAL ROOTS. ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ Μουσικές Διαδρομές 1990-2010 ΣΑΝ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΝ ΤΟΥ ΛΙΠΕΡΤΗ ΕΥΑΓΟΡΑΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗΣ Μουσικές Διαδρομές 1990-2010 ΟΡΧΗΣΤΡΑ Jindrichuv Hradec - Πράγας FROM THE MUSICAL ROOTS OF CYPRUS EVAGORAS KARAGEORGIS Musical Endeavors 1990-2010 ORCHESTRA

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μάρτιος 2013 Περιεχόμενα Σημείωμα Δραστηριότητες Υποτρόφων Απώλεια...2 Επιτυχίες...3 Μουσική...4 Εικαστικά...6 Σκηνοθεσία...7 Ειδήσεις του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτάζουμε 20 χρόνια τζαζ στο Λόφο της Σάνης! Celebrating 20 years of jazz on Sani Hill!

Γιορτάζουμε 20 χρόνια τζαζ στο Λόφο της Σάνης! Celebrating 20 years of jazz on Sani Hill! Το Sani Festival είναι επίσημο μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Φεστιβάλ της Ευρώπης Sani Fstival is an official member of the International Festivals and Events Association Europe Γιορτάζουμε 20 χρόνια τζαζ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

FlashNews Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Φεστιβάλ Αντίποδες

FlashNews Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στο Φεστιβάλ Αντίποδες ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ` Θ. ΜΑΡΚΟΣ Έμφαση στην παιδεία και τον πολιτισμό ΣΕΛ. 6 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ` Γ. ΜΗΛΙΔΗΣ Είναι μεγάλη η σημασία του Ελλ. σχολείου ΣΕΛ. 6-7 MESSAGE ` Dr VIVIANNE NIKOU New Principal at Alphington Grammar

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού

Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2015 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ 2015 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ Με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισµού και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2012. Σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων

ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2012. Σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων ΟΞΥΓΟΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Σεμινάριο Κατάρτισης Επιμελητών - Διορθωτών Κειμένων Διάρκεια: 60 διδακτικές ώρες Επιστημονική υπεύθυνη Εισηγήτρια θεωρητικών μαθημάτων:

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί, η µουσική είναι δηµιουργία!

Μαζί, η µουσική είναι δηµιουργία! ΧΟ Ρ Η ΓΟ Ι Ε Π Ι ΚΟ Ι Ν Ω Ν Ι Α Σ Χ Ο Ρ Η Γ Ο Σ Π Ρ Ο Γ ΡΑ Μ Μ ΑΤ Ο Σ ΧΟ Ρ Η ΓΟΣ Χ Ο Ρ Η Γ Ο Σ Α Ε Ρ Ο Μ Ε ΤΑ Φ Ο Ρ Ω Ν H Σ Υ Μ Φ Ω Ν Ι Κ Η Ο Ρ Χ Η Σ Τ ΡΑ Ν Ε Ω Ν Μ Ε ΓΑ Ρ Ο Υ Μ Ο Υ Σ Ι Κ Η Σ Θ Ε Σ Σ

Διαβάστε περισσότερα

5 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΑΡΟΣ 29 Σεπτεμβρίου 6 Οκτωβρίου 2013 The Shoe Factory, Λευκωσία

5 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΑΡΟΣ 29 Σεπτεμβρίου 6 Οκτωβρίου 2013 The Shoe Factory, Λευκωσία ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5 Ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΦΑΡΟΣ 29 Σεπτεμβρίου 6 Οκτωβρίου 2013 The Shoe Factory, Λευκωσία Έχοντας καθιερωθεί ως ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και δημιουργικούς ετήσιους θεσμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης C A R E ER D A Y

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ. Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης C A R E ER D A Y C A R E ER D A Y ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΟΣ

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΑΚΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 29 ΔΥΟ ΕΠΑΙΝΟΙ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό του Νέου Δημοτικού Μεγάρου Δερύνειας απέσπασαν δύο

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί, η µουσική είναι δηµιουργία!

Μαζί, η µουσική είναι δηµιουργία! ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΧΟΡΗΓΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Μαζί, η µουσική είναι δηµιουργία! Η µουσική είναι έµπνευση. Η µουσική είναι έκφραση. Η Alpha Bank στηρίζει τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές Τέχνες στην Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση MA in Drama and Performing

Διαβάστε περισσότερα

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015

ROBOT MASTERS. Γυμνάσιο - Λύκειο. Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ. ιουνιοσ 2015 ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΟΥ ΚΟΛΕΓΙΟΥ ΔΕΛΑΣΑΛ ιουνιοσ 2015 περιοδικη εκδοση αριθμοσ φυλλου 31 Γυμνάσιο - Λύκειο Στο φύλλο αυτό μπορείτε να διαβάσετε: Robot Masters σελ.3 Ιωάννης-Βαπτιστής Δελασάλ σελ.4 Α Βραβείο

Διαβάστε περισσότερα

Τ. Ε. Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Τ. Ε. Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Τ. Ε. Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΥΠΟ» Πτυχιακή εργασία

Διαβάστε περισσότερα

20 Μαΐου 20 Ιουνίου 2015

20 Μαΐου 20 Ιουνίου 2015 ΑΘΗΝΑΪΚΟ ωδειο 20 Μαΐου 20 Ιουνίου 2015 Εαρινό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού Εδώ παράγουμε Πολιτισμό! Εαρινό Φεστιβάλ Τέχνης & Πολιτισμού καλλιτεχνική επιμέλεια Φεστιβάλ Mαρινάκη Εύη ...λίγα λόγια για το

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Βιογραφικά Καλλιτεχνών Βιογραφικά Καλλιτεχνών 1. Ο Βασίλης Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974 και μεγάλωσε στην Ελευσίνα. Παρακολουθεί μαθήματα ζωγραφικής εδώ και ένα χρόνο και είναι η δεύτερη φορά που συμμετέχει στην Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014

23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 Πολιτιστική Επιτροπή ΣΚΕ Πέρα Ορεινής Θ ε ρ ι ν ό Σ χ ο λ ε ί ο Π ο λ ι τ ι σ μ ο ύ Εργαστήρια για όλες τις ηλικίες 23 Ιουνίου 5 Ιουλίου 2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέρα Ορεινής ΧΟΡΗΓΟΙ: Κοινοτικό Συμβούλιο Πέρα Ορεινής

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη. Από την Belle Époque στον 1 ο παγκόσμιο πόλεμο, 100 χρόνια μετά

Έναρξη. Από την Belle Époque στον 1 ο παγκόσμιο πόλεμο, 100 χρόνια μετά Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α 1 Όχημα για εξερεύνηση στα άδυτα των Αθηνών; Όχημα για ταξίδι στο χρόνο; Σ ένα χθες ρομαντικό ή κυνικό, σε καιρούς ακμής ή παρακμής, ειρήνης ή πολέμου; Πύλη προς το αύριο μιας μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα