Τ Ε ΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τ Ε ΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ"

Transcript

1 1 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ληλαντίων & Μεγασθένους Χαλκίδα Πληροφ.: ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΤΗΛ.: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Τ Ε ΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα αφορά την προμήθεια παροχών μέσων ατομικής προστασίας στους δικαιούχους των ΟΤΑ (Δημοσίου Δικαίου, Ιδιωτικού Δικαίου, Αορίστου Χρόνου και Ορισμένου Χρόνου) για το έτος σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές της απόφασης και της παρούσας μελέτης. Τα υπό προμήθεια είδη ατομικής προστασίας είναι ανάλογα με την θέση εργασίας και τις συνθήκες που επικρατούν στους χώρους εργασίας προς διαφύλαξη της ατομικής υγείας των εργαζομένων. Η επιλογή θα γίνει με πρόνοια τις εργονομικές ανάγκες ώστε να είναι χρηστικά. Ο τρόπος κατασκευής θα γίνει σύμφωνα με τις υποδείξεις και παρατηρήσεις της υπηρεσίας. Είναι δυνατή η αυξομείωση των ποσοτήτων των ανωτέρω ειδών, χωρίς υπέρβαση του προϋπολογισμού. Ύστερα από έλεγχο που έγινε στις τιμές του ελεύθερου εμπορίου τοποθετήθηκαν στον προϋπολογισμό. Η προμήθεια θα εκτελεστεί με διαγωνισμό και, κριτήριο την χαμηλότερη προσφορά. Η συνολική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό ,39 συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23% του σκέλους των εξόδων του Δημοτικού προϋπολογισμού. Τ Ε ΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

2 2 Οι παρακάτω προδιαγραφές είναι σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Οικονομίας και Απασχόλησης (αρ. πρωτ / ) (ΦΕΚ 1503/ & 990/ ΤΒ') ως παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε δικαιούχους των Ο.Τ.Α., την σύμφωνη γνώμη του Τεχνικού Ασφαλείας, και γιατρού εργασίας καθώς και με τα ΠΔ. 396/1994, ΠΔ 1073/1981, Όλα τα ΜΑΠ πρέπει να φέρουν πάνω τους τη σήμανση CE, τους κωδικούς των προτύπων που ικανοποιούν και τα αντίστοιχα εικονοκλαστικού του και να συνοδεύονται από οδηγίες χρήσης και συντήρησης στα Ελληνικά. Οι προδιαγραφές των προσφερομένων ατομικών μέσων προστασίας καλύπτουν τις κατωτέρω προδιαγραφές. πρέπει να 1. Γάντια Γενικής Χρήσης, για απασχολούμενους σε εργασίες στις οποίες απαιτείται προστασία από μηχανικούς κινδύνους (τριβές, συμπιέσεις, εκδορές) και ειδικότερα εργαζόμενους αποκομιδής απορριμμάτων, οδοκαθαριστές, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγους, εργάτες και τεχνίτες κήπων, εργάτες και τεχνίτες μικρο έργων. Πρότυπα: ΕΝ 388,420 με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,2,4,3). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ. πάχος 1-1,2 mm το εμπρός μέρος του γαντιού και τα δάχτυλα από βόειο δέρμα και το πίσω μέρος από βαμβακερό ύφασμα. 2. Γάντια βαμβακερά με επικάλυψη νιτριλίου, για εργαζόμενους σε απορριμματοφόρα σε καθαρισμούς κάδων και πλύσιμο οχημάτων. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών (4,2,2,1). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., βαμβακερά με επικάλυψη νιτριλίου. 3. Γάντια δερμάτινα, για εργάτες, τεχνίτες κήπων, προστασία ηλεκτρολογικών γαντιών. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,2,3,2) EN TIPO A EN X4X Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., από αδιάβροχο χοιρόδερμα, με εσωτερική επένδυση. 4. Γάντια πλεκτά nylon με επικάλυψη νιτριλίου, για τεχνίτες συνεργείου οχημάτων. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών ( ). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., πλεκτό γάντι nylon, με επικάλυψη νιτριλίου των δακτύλων και της παλάμης από κάτω. 5. Γάντια μιας χρήσης, για προστασία έναντι χημικών ουσιών ή μικροοργανισμών. Πρότυπα: ΕΝ 374. Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 20 cm, κατασκευή από Νιτρίλιο, η συσκευασία να είναι σε κουτί των 100 τεμαχίων 6. Γάντια ηλεκτροσυγκόλησης, τα οποία παρέχουν προστασία σε εργασίες συγκολλήσεων από μηχανικούς κινδύνους, επαφή με θερμότητα και από μικρές εκτοξεύσεις λειωμένων μετάλλων.

3 3 Πρότυπα: ΕΝ 388 με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,3,3,3), & ΕΝ 407 (4,1,4, Χ,4,Χ),. Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 30-35cm, να είναι κατασκευασμένα από ειδικό επεξεργασμένο δέρμα με εσωτερική επένδυση τα οποία παρέχουν προστασία από μηχανικούς κινδύνους, επαφή με θερμότητα και από μικρές εκτοξεύσεις λειωμένων μετάλλων απόχρωσης ερυθρού. 7. Γάντια προστασίας από ηλεκτρικό ρεύμα, για εργασίες ηλεκτρολόγων σε χαμηλή τάση. Πρότυπα: ΕΝ IEC 903, Class 0 Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 30cm, να αναφέρεται ο κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, αριθμός σειράς, κωδικός εργαστηρίου πιστοποίησης, έτος και μήνας κατασκευής καθώς και σήμα διεθνής ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής. 8. Κράνη ασφαλείας: για εργαζόμενους και επιβλέποντες σε εργοταξιακές δραστηριότητες, ηλεκτρολογικές εργασίες και χώρους που εκτελούνται εργασίες σε διαφορετικά επίπεδα ή υπάρχει κίνδυνος κτυπήματος της κεφαλής. Πρότυπα, EN 397, EN166-1B-9 AS,AF, αεριζόμενο. Χαρακτηριστικά, το εξωτερικό κέλυφος να είναι από ελαφρύ συνθετικό υλικό, να διαθέτει υφασμάτινους ιμάντες του κεφαλοδέματος και κοχλία ρύθμισης προσαρμογής στην κεφαλή, υποδοχή για ωτοασπίδες (international), υποσιάγωνο & ασπίδα προσώπου, στον ιμάντα προσώπου ανθιδρωτική μαλακή επένδυση η οποία να αντικαθίσταται και να πλένεται, να έχει κατασκευαστεί το πολύ ένα χρόνο πριν από ολοκλήρωση της προμήθειας, να αναγράφονται στο κράνος ο κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, τα πρότυπα που πληροί, έτος κατασκευής. 9. Γυαλιά ασφαλείας κλειστού τύπου: για απασχολούμενους σε εργασίες που απαιτείται για προστασία από χημικούς ή/και μηχανικούς κινδύνους όπως εργάτες και τεχνίτες κήπων (χρήση φυτοφαρμάκων, εκτινασσόμενα σωματίδια), τεχνίτες οχημάτων (χρήση διαλυτών και καυσίμων, εκτινασσόμενα σωματίδια), ηλεκτρολόγοι οχημάτων (χρήση υγρών μπαταριών, εκτινασσόμενα σωματίδια), ξυλουργοί (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), σιδεράς (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), ελαιοχρωματιστές (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), οικοδόμοι. Πρότυπα: EN 166 (1F-AS) Χαρακτηριστικά: Οπτικός δίσκος μεγάλος που να μην εμποδίζει την ορατότητα με αντιθαμβωτική επένδυση με αντοχή έναντι τριβής, πλαίσιο στήριξης του οπτικού δίσκου με ιμάντα στερέωσης και προσαρμογής στο κεφάλι και οπές έμμεσου αερισμού. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή, προστασία από υγρές χημικές ουσίες και από σκόνη. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση.

4 4 10. Γυαλιά ασφαλείας ανοικτού τύπου: για συνεχή χρήση από απασχολούμενους και επιβλέποντες σε τεχνικές εργασίες και όπου απαιτείται προστασία από μηχανικούς κινδύνους χαμηλής επικινδυνότητας όπως εργάτες και τεχνίτες κήπων, τεχνίτες οχημάτων, ηλεκτρολόγοι οχημάτων, ξυλουργοί, σιδεράς, ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι, εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων, οδοκαθαριστές, επιβλέποντες των παραπάνω εργασιών. Πρότυπα: EN 166 1F-AS,AF Χαρακτηριστικά: Καλή ορατότητα, επαρκή προστασία περιφερειακά των ματιών, με αντιθαμβωτική επένδυση, με αντοχή έναντι τριβής, με βραχίονες στήριξης ρυθμιζόμενου μήκους. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση και ρυθμιζόμενου βραχίονα κατά μήκος. 11. Ημίκρανο με διάφανη προσωπίδα, για εργασίες καθαρισμού κάδων και χειρισμό χημικών. Πρότυπα: Σκελετός - EN 166 3B, Προσωπίδα ΕΝ 166 1Β Χαρακτηριστικά: Ημίκρανο με κοχλία ρύθμισης, Οπτικός δίσκος μεγάλος που να μην εμποδίζει την ορατότητα με αντιθαμβωτική επένδυση με αντοχή έναντι τριβής, πλαίσιο στήριξης του οπτικού δίσκου με ιμάντα στερέωσης και προσαρμογής στο κεφάλι και οπές έμμεσου αερισμού. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή, προστασία από υγρές χημικές ουσίες και από σκόνη. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση. 12. Φιλτρόμασκα σωματιδιών FFP2 με βαλβίδα. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους κατά τις οικοδομικές και γενικά εργασίες που απαιτούν προστασία μόνο από σωματίδια αδρανούς σκόνης. Πρότυπα: EN 149 FFP2 Χαρακτηριστικά: Τριών τμημάτων, με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή. 13. Φιλτρόμασκα σωματιδιών FFP1 με βαλβίδα. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους κατά εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων (εργάτες και οδηγοί), οδοκαθαριστές, τεχνίτες και εργάτες κήπων, εργαζόμενοι καθαρισμού εσωτερικών χώρων, και γενικά εργασίες που απαιτούν προστασία από αδρανή σκόνη και ενοχλητικές οσμές. Πρότυπα: EN 149 FFP1 Χαρακτηριστικά: Με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), επίστρωση ενεργού άνθρακα, εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή.

5 5 14. Φιλτρόμασκα αναθυμιάσεων ενεργού άνθρακα FFP2. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους σε εργασίες συγκολλήσεων. Πρότυπα: EN 149 FFP2 Χαρακτηριστικά: Με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), προστασία από αναθυμιάσεις κολλήσεων, εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή. 15. Μάσκα ημίσεως προσώπου με φίλτρα Α1Ρ2, για τους απασχολούμενους σε εργασίες με χημικά ή/και αυξημένα επίπεδα σκόνης (ελαιοχρωματιστές, ξυλουργός, τεχνίτες οχημάτων), κλπ εργασίες. Πρότυπα: Μάσκα ΕΝ 140, Φίλτρα ΕΝ 14387, Α1Ρ2 (φίλτρα σκόνης, ατμών και αερίων) Χαρακτηριστικά: Μάσκα με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), αντιαλλεργικό υλικό. 16. Ανακλαστικά γιλέκα, με τυπωμένο λογότυπο του Δήμου εμπρός και πίσω, για τους απασχολούμενους και επιβλέποντες σε εργασίες σε οδούς όπως ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα σε οδούς, εργασίες κήπων, υδραυλικούς, οδοκαθαριστές, οδηγούς και εργάτες συγκομιδής και αποκομιδής απορριμμάτων. Πρότυπα: ΕΝ 471 κλάση 1: 2 Χαρακτηριστικά: Να είναι με έντονο διακρινόμενο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα με αναπνέων αεριζόμενο διχτυωτό το άνω μέρος του γιλέκου, με δυο λουρίδες αντανακλαστικές και μέγεθος από S έως 5XL 17. Ολόσωμη φόρμα: Για τους εργαζόμενους στους κήπους, απασχολούμενοι με τους ψεκασμούς κήπων και στις απολυμάνσεις, και εργαζόμενους μικροέργων απασχολούμενων με τις βαφές, εργάτες κοιμητηριού. Πρότυπα: ΕΝ 340, Type 4, 5, 6 Χαρακτηριστικά: Ολόσωμη φόρμα, λάστιχα στις μανσέτες- αστραγάλουςμέση, ύφασμα ανθεκτικό στο σχίσιμο και με καλή αναπνοή. 18. Γαλότσες Ασφαλείας: για τους απασχολούμενους στην ύπαιθρο υπό βροχή και σε υγρούς χώρους τους χειμερινούς μήνες, πλύσιμο οχημάτων και επιβλέποντες των εν λόγω εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ 345 S5 Χαρακτηριστικά: Γαλότσες ασφαλείας γόνατος, αδιάβροχες, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, ελαφριές, αντιολισθητική σόλα. 19. Ημιάρβυλα ασφαλείας ΕΝ 345 S3. Για τους εργάτες κήπων, κηπουρούς, εργάτες και τεχνικούς τμήματος μικροέργων (ελαιοχρωματιστές, ξυλουργοί, οικοδόμοι,

6 6 σιδεράς), οδηγούς απορριμματοφόρων και τους επιβλέποντες των παραπάνω εργαζομένων. Πρότυπα: ΕΝ 345 S3 Χαρακτηριστικά: Αδιάβροχα, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, ελαφριά, προστασία της σόλας έναντι διάτρησης, αντιολισθητική σόλα από πολυουρεθάνη, με ημερομηνία παραγωγής, τελευταίου τετραμήνου Ημιάρβυλα ασφαλείας με προστασία έναντι ηλεκτρικού ρεύματος ΕΝ 347. Για τους ηλεκτρολόγους και τους επιβλέποντες ηλεκτρολογικών εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ ISO 20345: 2011, SB, E, P, WRU, HRO, FO, SRC Χαρακτηριστικά: Αδιάβροχα, αναπνέων εσωτερικό, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, με υποστηρικτικό GEL στο μετατάρσιο, πρέπει να έχει ανταπεξέλθει τη δοκιμή ηλεκτρικής αντοχής σε V για 1min 0,25mA με ηλεκτρική αντίσταση σόλας >2000MOhm, 21. Ωτασπίδες: Για εργαζόμενους που κάνουν χρήση μηχανημάτων με θόρυβο όπως ηλεκτροσυγκολλητές και σιδεράς (χρήση τροχού), τεχνίτες κήπων (βενζινοπρίονα), ξυλουργούς και οικοδόμους. Πρότυπα: ΕΝ 352-Part 1 Χαρακτηριστικά: Aντιδρωτικές επενδύσεις στο μαξιλαράκι που έρχεται σε επαφή με το αυτί, δυνατότητα αλλαγής μονωτικού υλικού, SNR>26dB, άνετη χρήση και εφαρμογή στο κεφάλι. 22. Νιτσεράδες. Για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων και εργαζόμενους απασχολούμενοι σε εξωτερικούς χώρους άνευ καιρικών συνθηκών (πχ εργαζόμενοι κήπων, οδοκαθαριστές) καθώς και τους επιβλέποντες των παραπάνω εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ 343 class 3.1 Χαρακτηριστικά: Μεγάλη μηχανική αντοχή, δύο τμημάτων (σακάκι και παντελόνι), κλείσιμο με φερμουάρ ή και Velcro, τσέπες εσωτερικές ή εξωτερικές, με κουκούλα η οποία όταν δεν χρησιμοποιείται θα τοποθετείται σε θήκη που θα είναι στο πίσω μέρος της νιτσεράδας και μέγεθος από S έως 4ΧL. 23. Ζώνες ασφαλείας για εργασίες σε ύψος Πεδίο χρήσης: στους εργαζόμενους των τεχνικών συνεργείων που εργάζονται περιοδικά σε μεγάλο ύψος (π.χ. καλαθοφόρο) Σήμανση: CE, κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, εργαστήριο πιστοποίησης, έτος κατασκευής, εικονόσημο προστασίας από χημικές ουσίες Πρότυπα: ΕΝ Ε358 EN 362: 2004/Β EN354 Χαρακτηριστικά: ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων, με κρίκους ανάρτησης στην πλάτη, το στήθος και την μέση. Η ζώνη θα διαθέτει μαξιλαράκι και ελαστικούς ιμάντες συγκράτησης και ιμάντες ποδιών με μαξιλαράκια. Η ζώνη θα διαθέτει πλαϊνούς ιμάντες συγκράτησης εργαλείων. Η ζώνη θα

7 7 συνοδεύεται από τους αντίστοιχους κρίκους αλουμινίου διπλής ασφάλειας και σχοινί από πολυαμίδιο Φ12 mm και μήκους 2 m. 24. Επιγονατίδες. Για εργάτες και τεχνίτες τμήματος μικροέργων. Χαρακτηριστικά: Να είναι κατασκευασμένες εσωτερικά από υλικό που θα επιτρέπει την αναπνοή του δέρματος, εξωτερικά από υλικό που θα είναι ανθεκτικό στην τριβή, στις χημικές ουσίες, αντιολισθητικό και εύκαμπτο, να συνδέονται με δύο ζεύγη ιμάντων που θα κλείνουν με ταινίες Velcro. 25. Αδιάβροχες ποδιές,, Πεδίο χρήσης: στον καθαρισμό (πλύσιμο) των απορριμματοφόρων, οχημάτων, αυτοκινήτων και κάδων απορριμμάτων - Χαρακτηριστικά: ποδιές από συνθετικό υλικό αδιάβροχες Σήμανση: CE, κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, εργαστήριο πιστοποίησης, έτος κατασκευής. 26. Φίλτρα Α1Ρ2 για μάσκα ημίσεως προσώπου, για ανταλλακτικά για μάσκες που χρησιμοποιούν εργαζόμενοι που απασχολούνται σε εργασίες με χημικά ή/και αυξημένα επίπεδα σκόνης (ελαιοχρωματιστές, ξυλουργός, τεχνίτες οχημάτων), κλπ εργασίες. Πρότυπα: Φίλτρα ΕΝ 143/Α2, Α1Ρ2 (φίλτρα σκόνης, ατμών και αερίων) Χαρακτηριστικά: 27. Γάντια PVC χοντρά (πετρελαίου) για του απασχολούμενους σε καύσιμα, και τον καθαρισμό οστών στα κοιμητήρια Πρότυπα: ΕΝ 388, 4121 Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ. 28. Γάντια πλεκτά nylon με επικάλυψη ντριλιού, για τεχνίτες συνεργείου οχημάτων. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών (4,1,2,2). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., πλεκτό γάντι nylon, με επικάλυψη νιτριλίου όλης της παλάμης επάνω και κάτω, 29. Γαλότσες PVC για τους απασχολούμενους στην ύπαιθρο υπό βροχή και σε υγρούς χώρους τους χειμερινούς μήνες, πλύσιμο οχημάτων και επιβλέποντες των εν λόγω εργασιών. Χαρακτηριστικά: Γαλότσες γόνατος, αδιάβροχες, αντιολισθητική σόλα.

8 8 30. Κώνοι προειδοποίησης κινδύνου (σήμανσης έργων, ασφαλείας κυκλοφορίας ) Χαρακτηριστικά: Nα είναι κατασκευασμένοι από μαλακό PVC, ολόσωμοι με λεία και στιλπνή επιφάνεια για να μην προκαλούν, ούτε υφίστανται ζημιές από τυχόν πρόσκρουση επ' αυτών διερχομένων οχημάτων. Να εχουν χαμηλό κέντρο βάρους και να παρουσιάζουν μεγάλη ευκαμψία. Το υλικό κατασκευής έχει κόκκκινο φωσφορίζον χρώμα και φέρουν ανακλαστική ταινία, με διαστάσεις ύψους 70 cm. και με βάση περίπου 30Χ30 cm 31. Ταινίες σήμανσης απομόνωσης χώρων Δείγματα Χαρακτηριστικά: Ταινία οριοθέτησης χώρων, χωρίς κόλλα, από πολυαιθυλένιο με χρωματισμό άσπρο-λευκό ή κίτρινο-μαύρο σε λωρίδες για να παρέχουν καλή ορατότητα. Οι ταινίες σημάνσεως θα χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο για την προειδοποίηση και τη σήμανση κινδύνου των κάθε είδους κινητών ή στατικών αντικειμένων, στα προεξέχοντα μέρη, στις σκάλες, στους χώρους στάθμευσης, στα εργοτάξια και για την οριοθέτηση περιοχών για τη διέλευση των φορτηγών, περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων, κλπ. με διαστάσεις ύψους 50 εκ. και με βάση περίπου 30Χ30 εκ. Προκειμένου να διαπιστωθούν και να αξιολογηθούν πληρέστερα όλα τεχνικά στοιχεία του προσφερομένων ειδών καθώς και η συμμόρφωση του προς τις τεχνικές προδιαγραφές, πρέπει, εντός 5 ημερών από την ημέρα του διαγωνισμού οι διαγωνιζόμενοι επί ποινή αποκλεισμού (χωρίς άλλη ειδοποίηση από την υπηρεσία) να επιδείξουν τα ΜΑΠ που προσφέρουν, όμοια με τα προσφερόμενα μέσα σε σακούλα ξεχωριστά το κάθε είδος με αυτοκόλλητο ταμπελάκι στο οποίο να αναγράφεται ο προμηθευτής ο αύξων αριθμός του είδους (σύμφωνα με την μελέτη)και οι προδιαγραφές του προϊόντος.. Το είδος Νιτσεράδες και τα υποδήματα εργασίας θα αξιολογηθούν (ποινή αποκλεισμού) για την ποιότητα και την μηχανική αντοχή από την επιτροπή αξιολόγησης και την επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας Εργαζομένων του Δήμου Τα ΜΑΠ θα πρέπει να παραμείνουν στις εγκαταστάσεις του Δήμου ώστε να αξιολογηθούν. Για τον λόγο αυτό επί ποινή αποκλεισμού θα υποβληθεί από τους διαγωνιζόμενους και σχετική υπεύθυνη δήλωση αποδοχής των ανωτέρω. Κάθε εργονομικά εξελιγμένη ή αισθητική βελτίωση στα ΜΑΠ θα εκτιμηθεί ιδιαιτέρως από την επιτροπή αξιολόγησης με την προϋπόθεση ότι δεν θα αποκλίνει από τα βασικά στοιχεία της προαναφερόμενης Τεχνικής Περιγραφής & Προδιαγραφής που αφορούν σύμφωνα με Ευρωπαϊκά standard εκφρασμένα κατά ΕΝ.

9 9 ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ Ο χρόνος ισχύς της προσφοράς θα είναι τουλάχιστον ένα έτος Η επιτροπή αξιολόγησης έχει όλο το δικαίωμα να απορρίψει ένα μέσο ατομικής προστασίας εάν κρίνει ότι δεν είναι κατάλληλο για το σκοπό που προορίζεται και να παραβλέψει ορισμένα στοιχεία τις τεχνικής έκθεσης, αν θεωρήσει ότι δεν είναι τόσο απαραίτητα. Στο διαγωνισμό θα γίνονται δέκτες προσφορές για το σύνολο των ειδών της προμήθειας. Προφορά που δεν θα αφορά το σύνολο των ειδών της προμήθεια αλλά επιμέρους ειδή αυτής θα απορρίπτεται ως μη αποδεκτή. Η Επιτροπή Αξιολόγησης διατηρεί το δικαίωμα να κρίνει τυχόν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της παρούσας προδιαγραφής ως ουσιώδεις ή επουσιώδεις και σύμφωνα με τα οριζόμενα από τον Κανονισμό Προμηθειών του ΕΚΠΟΤΑ να προχωρήσει στην απόρριψη ή μη της Τεχνικής Προσφοράς. Υποχρέωση του προμηθευτή είναι η παράδοση των ΜΑΠ θα γίνεται στην κεντρική αποθήκη του Δήμου μας στο εργοτάξιο. Τα Μέσα Ατομικής Προστασίας θα παραδίδονται σταδιακά και σύμφωνα με τις ανάγκες του Δήμου μας. Με την προσφορά κάθε διαγωνιζόμενου θα δίνονται υποχρεωτικά με ποινή αποκλεισμού τα παρακάτω στοιχεία. Συμπληρωμένο το συνημμένο ερωτηματολόγιο Υπεύθυνη δήλωση για αποστολή δειγμάτων (όπως ορίζεται στις Τεχνικές Προδιαγραφές Δείγματα ) Υπεύθυνη δήλωση χρόνου παράδοσης Υπεύθυνη δήλωση χρόνου ισχύς της προσφοράς Χαλκίδα 5 Νοέμβριου 2013 Ο ΣΥΝΤΑΞΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΑΠ/ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ Δ/ΝΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΤΑΞΑΣ ΝΙΚΟΣ ΠΤΥΧ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΕ3 με Γ β. ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΚΛΑΓΚΟΣ ΔΙΠΛ. ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΕ5 με Β β.

10 1 ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ Ταχ. Δ/νση: Ληλαντίων & Μεγασθένους Χαλκίδα Πληροφ.: ΝΙΚΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ (ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ) ΤΗΛ.: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Τ Ι Μ ΟΛΟΓΙΟ Γ Ε Ν Ι ΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Οι τιμές του τιμολογίου να αφορούν κάθε μονάδα είδους. 2. Σε κάθε τιμή θα συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια, η μεταφορά, κράτησης, το χαρτόσημο, τα έξοδα εξετάσεων επί των δειγμάτων (στο Γενικό Χημείο του Κράτους), και πάσα απαιτηθησομένη δαπάνη μη ρητώς αναφερόμενη πλην όμως αναγκαία για την πλήρη έντεχνον και συμφώνως προς τους όρους εκτέλεση της προμήθειας, δεν συμπεριλαμβάνεται ό Φ.Π.Α. 3. Η τιμή εκάστου είναι ενιαία μη επηρεαζόμενη εκ των μεγεθών. Άρθρο 1. Γάντια Γενικής Χρήσης, για απασχολούμενους σε εργασίες στις οποίες απαιτείται προστασία από μηχανικούς κινδύνους (τριβές, συμπιέσεις, εκδορές) και ειδικότερα εργαζόμενους αποκομιδής απορριμμάτων, οδοκαθαριστές, ηλεκτροσυγκολλητές, ηλεκτρολόγους, εργάτες και τεχνίτες κήπων, εργάτες και τεχνίτες μικροέργων. Πρότυπα: ΕΝ 388,420 με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,2,4,3). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ. πάχος 1-1,2 mm το εμπρός μέρος του γαντιού και τα δάχτυλα από βόειο δέρμα και το πίσω μέρος από βαμβακερό ύφασμα. Τιμή μονάδος: 1,50 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 2. Γάντια βαμβακερά με επικάλυψη νιτριλίου, για εργαζόμενους σε απορριμματοφόρα σε καθαρισμούς κάδων και πλύσιμο οχημάτων. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών (4,2,2,1). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., βαμβακερά με επικάλυψη νιτριλίου. Τιμή μονάδος: 1,50 ευρώ (τιμή ζεύγους)

11 1 Άρθρο 3. Γάντια δερμάτινα, για εργάτες και τεχνίτες κήπων, προστασία ηλεκτρολογικών γαντιών. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,2,3,2) EN TIPO A EN X4X Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., από αδιάβροχο χοιρόδερμα, με εσωτερική επένδυση. Τιμή μονάδος: 4,00 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 4. Γάντια πλεκτά nylon με επικάλυψη νιτριλίου, για τεχνίτες συνεργείου οχημάτων. Πρότυπα: ΕΝ 388, με επίπεδα μηχανικών αντοχών ( ). Χαρακτηριστικά: Μήκος εκ., πλεκτό γάντι nylon, με επικάλυψη νιτριλίου των δακτύλων και της παλάμης από κάτω. Τιμή μονάδος: 1,50 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 5. Γάντια μιας χρήσης, για προστασία έναντι χημικών ουσιών ή μικροοργανισμών. Πρότυπα: ΕΝ 374. Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 20 cm, κατασκευή από Νιτρίλιο, η συσκευασία να είναι σε κουτί των 100 τεμαχίων Τιμή μονάδος: 6,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 6. Γάντια ηλεκτροσυγκόλησης, τα οποία παρέχουν προστασία σε εργασίες συγκολλήσεων από μηχανικούς κινδύνους, επαφή με θερμότητα και από μικρές εκτοξεύσεις λειωμένων μετάλλων. Πρότυπα: ΕΝ 388 με επίπεδα μηχανικών αντοχών (3,3,3,3), & ΕΝ 407 (4,1,4, Χ,4,Χ),. Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 30-35cm, να είναι κατασκευασμένα από ειδικό επεξεργασμένο δέρμα με εσωτερική επένδυση τα οποία παρέχουν προστασία από μηχανικούς κινδύνους, επαφή με θερμότητα και από μικρές εκτοξεύσεις λειωμένων μετάλλων απόχρωσης ερυθρού. Τιμή μονάδος: 3,00 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 7. Γάντια προστασίας από ηλεκτρικό ρεύμα, για εργασίες ηλεκτρολόγων σε χαμηλή τάση. Πρότυπα: ΕΝ IEC 903, Class 0 Χαρακτηριστικά: Μήκος περίπου 30cm, να αναφέρεται ο κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, αριθμός σειράς, κωδικός εργαστηρίου πιστοποίησης,

12 1 έτος και μήνας κατασκευής καθώς και σήμα διεθνής ηλεκτροτεχνικής Επιτροπής.. Τιμή μονάδος: 28,00 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 8. Κράνη ασφαλείας: για εργαζόμενους και επιβλέποντες σε εργοταξιακές δραστηριότητες, ηλεκτρολογικές εργασίες και χώρους που εκτελούνται εργασίες σε διαφορετικά επίπεδα ή υπάρχει κίνδυνος κτυπήματος της κεφαλής. Πρότυπα, EN 397, EN166-1B-9 AS,AF, αεριζόμενο. Χαρακτηριστικά, το εξωτερικό κέλυφος να είναι από ελαφρύ συνθετικό υλικό, να διαθέτει υφασμάτινους ιμάντες του κεφαλοδέματος και κοχλία ρύθμισης προσαρμογής στην κεφαλή, υποδοχή για ωτοασπίδες (international), υποσιάγωνο & ασπίδα προσώπου, στον ιμάντα προσώπου ανθιδρωτική μαλακή επένδυση η οποία να αντικαθίσταται και να πλένεται, να έχει κατασκευαστεί το πολύ ένα χρόνο πριν από ολοκλήρωση της προμήθειας, να αναγράφονται στο κράνος ο κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, τα πρότυπα που πληροί, έτος κατασκευής. Τιμή μονάδος: 9,50 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 9. Γυαλιά ασφαλείας κλειστού τύπου: για απασχολούμενους σε εργασίες που απαιτείται για προστασία από χημικούς ή/και μηχανικούς κινδύνους όπως εργάτες και τεχνίτες κήπων (χρήση φυτοφαρμάκων, εκτινασσόμενα σωματίδια), τεχνίτες οχημάτων (χρήση διαλυτών και καυσίμων, εκτινασσόμενα σωματίδια), ηλεκτρολόγοι οχημάτων (χρήση υγρών μπαταριών, εκτινασσόμενα σωματίδια), ξυλουργοί (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), σιδεράς (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), ελαιοχρωματιστές (χρήση βαφών και διαλυτών, εκτινασσόμενα σωματίδια), οικοδόμοι. Πρότυπα: EN 166 (1F-AS) Χαρακτηριστικά: Οπτικός δίσκος μεγάλος που να μην εμποδίζει την ορατότητα με αντιθαμβωτική επένδυση με αντοχή έναντι τριβής, πλαίσιο στήριξης του οπτικού δίσκου με ιμάντα στερέωσης και προσαρμογής στο κεφάλι και οπές έμμεσου αερισμού. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή, προστασία από υγρές χημικές ουσίες και από σκόνη. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση. Τιμή μονάδος: 11,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 10. Γυαλιά ασφαλείας ανοικτού τύπου: για συνεχή χρήση από απασχολούμενους και επιβλέποντες σε τεχνικές εργασίες και όπου απαιτείται προστασία από μηχανικούς κινδύνους χαμηλής επικινδυνότητας όπως εργάτες και τεχνίτες

13 1 κήπων, τεχνίτες οχημάτων, ηλεκτρολόγοι οχημάτων, ξυλουργοί, σιδεράς, ελαιοχρωματιστές, οικοδόμοι, εργάτες αποκομιδής απορριμμάτων, οδοκαθαριστές, επιβλέποντες των παραπάνω εργασιών. Πρότυπα: EN 166 1F-AS,AF Χαρακτηριστικά: Καλή ορατότητα, επαρκή προστασία περιφερειακά των ματιών, με αντιθαμβωτική επένδυση, με αντοχή έναντι τριβής, με βραχίονες στήριξης ρυθμιζόμενου μήκους. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση και ρυθμιζόμενου βραχίονα κατά μήκος. Τιμή μονάδος: 5,50 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 11. Ημίκρανο με διάφανη προσωπίδα, για εργασίες καθαρισμού κάδων και χειρισμό χημικών. Πρότυπα: Σκελετός - EN 166 3B, Προσωπίδα ΕΝ 166 1Β Χαρακτηριστικά: Ημίκρανο με κοχλία ρύθμισης, Οπτικός δίσκος μεγάλος που να μην εμποδίζει την ορατότητα με αντιθαμβωτική επένδυση με αντοχή έναντι τριβής, πλαίσιο στήριξης του οπτικού δίσκου με ιμάντα στερέωσης και προσαρμογής στο κεφάλι και οπές έμμεσου αερισμού. Στο πλαίσιο να αναφέρεται ο κατασκευαστής, μηχανική αντοχή, προστασία από υγρές χημικές ουσίες και από σκόνη. Στον οπτικό δίσκο να υπάρχει οπτική κλάση, μηχανική αντοχή, προστασία έναντι τριβής, αντιθαμβωτική επένδυση. Τιμή μονάδος: 9,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 12. Φιλτρόμασκα σωματιδιών FFP2. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους κατά τις οικοδομικές και γενικά εργασίες που απαιτούν προστασία μόνο από σωματίδια αδρανούς σκόνης. Πρότυπα: EN 149 FFP2 Χαρακτηριστικά: Τριών τμημάτων, με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή. Τιμή μονάδος: 1,10 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 13. Φιλτρόμασκα σωματιδιών FFP1. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους κατά εργασίες αποκομιδής απορριμμάτων (εργάτες και οδηγοί), οδοκαθαριστές, τεχνίτες και εργάτες κήπων, εργαζόμενοι καθαρισμού εσωτερικών χώρων, και γενικά εργασίες που απαιτούν προστασία από αδρανή σκόνη και ενοχλητικές οσμές. Πρότυπα: EN 149 FFP1 Χαρακτηριστικά: Με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση),

14 1 επίστρωση ενεργού άνθρακα, εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή. Τιμή μονάδος: 1,10 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 14. Φιλτρόμασκα αναθυμιάσεων ενεργού άνθρακα FFP2. Για την προστασία αναπνοής για απασχολούμενους σε εργασίες συγκολλήσεων. Πρότυπα: EN 149 FFP2 Χαρακτηριστικά: Με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), προστασία από αναθυμιάσεις κολλήσεων, εσωτερικό στεγανοποιητικό αφρώδες στη μύτη και έλασμα στη μύτη για καλύτερη εφαρμογή. Τιμή μονάδος: 2,30 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 15. Μάσκα ημίσεως προσώπου με φίλτρα Α1Ρ2, για τους απασχολούμενους σε εργασίες με χημικά ή/και αυξημένα επίπεδα σκόνης (ελαιοχρωματιστές, ξυλουργός, τεχνίτες οχημάτων), κλπ εργασίες. Πρότυπα: Μάσκα ΕΝ 140, Φίλτρα ΕΝ 14387, Α1Ρ2 (φίλτρα σκόνης, ατμών και αερίων) Χαρακτηριστικά: Μάσκα με διπλό ιμάντα προσαρμογής που θα καλύπτει μύτη, στόμα και πηγούνι, με βαλβίδα εκπνοής (για άνετη και συνεχή χρήση), αντιαλλεργικό υλικό. Τιμή μονάδος: 22,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 16. Ανακλαστικά γιλέκα, με τυπωμένο λογότυπο του Δήμου εμπρός και πίσω, για τους απασχολούμενους και επιβλέποντες σε εργασίες σε οδούς όπως ασφαλτοστρώσεις, τεχνικά έργα σε οδούς, εργασίες κήπων, υδραυλικούς, οδοκαθαριστές, οδηγούς και εργάτες συγκομιδής και αποκομιδής απορριμμάτων. Πρότυπα: ΕΝ 471 κλάση 1: 2 Χαρακτηριστικά: Να είναι με έντονο διακρινόμενο κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα με αναπνέων αεριζόμενο διχτυωτό το άνω μέρος του γιλέκου, με δυο λουρίδες αντανακλαστικές και μέγεθος από S έως 5XL Τιμή μονάδος: 5,65 ευρώ (τιμή τεμαχίου)

15 1 Άρθρο 17. Ολόσωμη φόρμα: Για τους εργαζόμενους στους κήπους, απασχολούμενοι με τους ψεκασμούς κήπων και στις απολυμάνσεις, και εργαζόμενους μικροέργων απασχολούμενων με τις βαφές, εργάτες κοιμητηριού. Πρότυπα: ΕΝ 340, Type 4, 5, 6 Χαρακτηριστικά: Ολόσωμη φόρμα, λάστιχα στις μανσέτες- αστραγάλουςμέση, ύφασμα ανθεκτικό στο σχίσιμο και με καλή αναπνοή. Τιμή μονάδος: 8,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 18. Γαλότσες Ασφαλείας: για τους απασχολούμενους στην ύπαιθρο υπό βροχή και σε υγρούς χώρους τους χειμερινούς μήνες, πλύσιμο οχημάτων και επιβλέποντες των εν λόγω εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ 345 S5 Χαρακτηριστικά: Γαλότσες ασφαλείας γόνατος, αδιάβροχες, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, ελαφριές, αντιολισθητική σόλα. Τιμή μονάδος: 15,00 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 19 Ημιάρβυλα ασφαλείας ΕΝ 345 S3. Ημιάρβυλα ασφαλείας ΕΝ 345 S3. Για τους εργάτες κήπων, κηπουρούς, εργάτες και τεχνικούς τμήματος μικροέργων (ελαιοχρωματιστές, ξυλουργοί, οικοδόμοι, σιδεράς), οδηγούς απορριμματοφόρων και τους επιβλέποντες των παραπάνω εργαζομένων. Πρότυπα: ΕΝ 345 S3 Χαρακτηριστικά: Αδιάβροχα, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, ελαφριά, προστασία της σόλας έναντι διάτρησης, αντιολισθητική σόλα από πολυουρεθάνη, με ημερομηνία παραγωγής, τελευταίου τετραμήνου 2013 Τιμή μονάδος: 22,00 ευρώ (τιμή ζεύγους) Άρθρο 20. Ημιάρβυλα ασφαλείας με προστασία έναντι ηλεκτρικού ρεύματος ΕΝ 347. Για τους ηλεκτρολόγους και τους επιβλέποντες ηλεκτρολογικών εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ ISO 20345: 2011, SB, E, P, WRU, HRO, FO, SRC Χαρακτηριστικά: Αδιάβροχα, αναπνέων εσωτερικό, προστασία δακτύλων, απορρόφηση μηχανικής ενέργειας στην φτέρνα, με υποστηρικτικό GEL στο μετατάρσιο, πρέπει να έχει ανταπεξέλθει τη δοκιμή ηλεκτρικής αντοχής σε V για 1min 0,25mA με ηλεκτρική αντίσταση σόλας >2000MOhm, Τιμή μονάδος: 57,75 ευρώ (τιμή ζεύγους)

16 1 Άρθρο 21. Ωτασπίδες: Για εργαζόμενους που κάνουν χρήση μηχανημάτων με θόρυβο όπως ηλεκτροσυγκολλητές και σιδεράς (χρήση τροχού), τεχνίτες κήπων (βενζινοπρίονα), ξυλουργούς και οικοδόμους. Πρότυπα: ΕΝ 352-Part 1 Χαρακτηριστικά: Aντιδρωτικές επενδύσεις στο μαξιλαράκι που έρχεται σε επαφή με το αυτί, δυνατότητα αλλαγής μονωτικού υλικού, SNR>26dB, άνετη χρήση και εφαρμογή στο κεφάλι, Τιμή μονάδος: 6,55 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 22 Νιτσεράδες. Για τους εργαζόμενους στην αποκομιδή απορριμμάτων και εργαζόμενους απασχολούμενοι σε εξωτερικούς χώρους άνευ καιρικών συνθηκών (πχ εργαζόμενοι κήπων, οδοκαθαριστές) καθώς και τους επιβλέποντες των παραπάνω εργασιών. Πρότυπα: ΕΝ 343 class 3.1 Χαρακτηριστικά: Μεγάλη μηχανική αντοχή, δύο τμημάτων (σακάκι και παντελόνι), κλείσιμο με φερμουάρ ή και Velcro, τσέπες εσωτερικές ή εξωτερικές, με κουκούλα η οποία όταν δεν χρησιμοποιείται θα τοποθετείται σε θήκη που θα είναι στο πίσω μέρος της νιτσεράδας και μέγεθος από S έως 4ΧL. Τιμή μονάδος: 20,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 23. Ζώνες ασφαλείας για εργασίες σε ύψος Πεδίο χρήσης: στους εργαζόμενους των τεχνικών συνεργείων που εργάζονται περιοδικά σε μεγάλο ύψος (π.χ. καλαθοφόρο) Σήμανση: CE, κατασκευαστής, κωδικός προϊόντος, εργαστήριο πιστοποίησης, έτος κατασκευής, εικονόσημο προστασίας από χημικές ουσίες Πρότυπα: ΕΝ Ε358 EN 362: 2004/Β EN354 Χαρακτηριστικά: ζώνη ασφαλείας πέντε σημείων, με κρίκους ανάρτησης στην πλάτη, το στήθος και την μέση. Η ζώνη θα διαθέτει μαξιλαράκι και ελαστικούς ιμάντες συγκράτησης και ιμάντες ποδιών με μαξιλαράκια. Η ζώνη θα διαθέτει πλαϊνούς ιμάντες συγκράτησης εργαλείων. Η ζώνη θα συνοδεύεται από τους αντίστοιχους κρίκους αλουμινίου διπλής ασφάλειας και σχοινί από πολυαμίδιο Φ12 mm και μήκους 2 m. Τιμή μονάδος: 55,00 ευρώ (τιμή τεμαχίου) Άρθρο 24. Επιγονατίδες. Για εργάτες και τεχνίτες τμήματος μικροέργων. Χαρακτηριστικά: Να είναι κατασκευασμένες εσωτερικά από υλικό που θα επιτρέπει την αναπνοή του δέρματος, εξωτερικά από υλικό που θα είναι ανθεκτικό στην τριβή, στις χημικές ουσίες, αντιολισθητικό και εύκαμπτο, να συνδέονται με δύο ζεύγη ιμάντων που θα κλείνουν με ταινίες Velcro

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 24/02/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Τμήμα :Συντήρησης Πρασίνου Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 24/02/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Τμήμα :Συντήρησης Πρασίνου Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ωραιόκαστρο 24/02/2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Τμήμα :Συντήρησης Πρασίνου Αρ.Μελέτης 20/2014 Προμήθεια μέσων ατομικής προστασίας ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα μελέτη αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 49/2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 49/2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 49/2012 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η Yπηρεσία Kαθαριότητας του Δήμου συνέταξε τη μελέτη αυτή με αρ. 49/2012 για να περιλάβει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ)

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ & ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΛΟΙΠΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΣΕ ΕΙΔΟΣ (ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ) ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ AΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : 4/ 2015 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 9.838,77 ΕΥΡΩ ΜΕ Φ.Π.Α ΠΙΣΤΩΣΗ: ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 11.973,71 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 11.973,71 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ : ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 11.973,71 ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η παρούσα μελέτη αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΤΟΣ 2012» ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΣΒΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΣΒΟΥ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Τμήμα Σχεδιασμού, Εποπτείας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων υλικών Ν.Α. Λέσβου ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. 12/2012

Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. 12/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Μ Ε Λ Ε Τ Η Υπ αριθ. 12/2012 ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΤΟΥΣ 2012 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 73.492,75 ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ : ΕΣΟ Α ΗΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προµήθεια ειδών ατοµικής προστασίας ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ εργαζόµενων περιόδου 2013 ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ & ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΫΠ. : 73.511,98 µε το Φ. Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΕΙ H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KAI AΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Ε. 2014 ΠΡΟΫΠ. : 61.000,00 ME Φ.Π.A. 23% A.M.: 49 / 2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΜΕΛΕΤΗ: ΕΙ H ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ KAI AΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ο.Ε. 2014 ΠΡΟΫΠ. : 61.000,00 ME Φ.Π.A. 23% A.M.: 49 / 2014 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Λ. Πεντέλης & Πάροδος Αττικής οδού Τ.Κ. 15235 Χαλάνδρι Τηλ: 210 6845104-210 6853330 ΦΑΞ: 210 6853330

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ. προστασίας(κυα 53361/06) ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αριθ.Πρωτ.76.802 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ. προστασίας(κυα 53361/06) ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αριθ.Πρωτ.76.802 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΡΓΟ:Προμήθεια μέσων ατομικής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ. προστασίας(κυα 53361/06) ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ Αριθ.Πρωτ.76.802 Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Ο Δήμαρχος της Αλεξανδρούπολης προκηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΕΛΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΟΤΑ ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙ ΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2011 Προϋπολογισµός : 28.535,00 Φ.Π.Α. (23%): 6.563,05 απάνη: 35.098,05

Διαβάστε περισσότερα

Α.Μ. : 111/15 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Α.Μ. : 111/15 ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ- ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: Μέσα ατομικής προστασίας εργαζομένων και μέτρα προληπτικής ιατρικής. Α.Μ. : 111/15 Προυπ. 41.000,00

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡ.ΜΕΛ.: 21/15 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Τα υπό προμήθεια είδη ως προς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μεσσήνη 28 / 05 /2014 Αρ.Πρωτ.: 18926 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ Προκηρύσσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20105 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 53361 Παροχή μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους των ΟΤΑ και μέτρα προληπτικής ιατρικής. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προµήθεια Μέσων Ατοµικής Προστασίας. Αρ. Μελέτης.Τ.Υ.: 09/15

Προµήθεια Μέσων Ατοµικής Προστασίας. Αρ. Μελέτης.Τ.Υ.: 09/15 Αλιµος, 17/03/2015 Αρ. Πρωτ. 4328 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ Προµήθεια Μέσων Ατοµικής Προστασίας Αρ. Μελέτης.Τ.Υ.: 09/15 ΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ήµαρχος Αλίµου προκηρύσσει Πρόχειρο Μειοδοτικό ιαγωνισµό

Διαβάστε περισσότερα

15REQ002779901 2015-05-15

15REQ002779901 2015-05-15 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αριθ.Αποφ. 290/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Έγκριση όρων πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια λοιπών παροχών σε είδος, πρ/σμού

Διαβάστε περισσότερα

Προμήθεια μέσων ατομικής ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Προμήθεια μέσων ατομικής ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Προμήθεια μέσων ατομικής ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ προστασίας ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 14.971,56 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΩΔΙΚΟΣ :20.6061.02 ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ /ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ & ΙΚΤΥΩΝ ΤΜΗΜΑ Υ ΡΕΥΣΗΣ-ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Εθν. Αντιστάσεως 1 ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 361 00 Πληροφορίες: K. Αναστασιάδης Τηλ. 22373-52300, fax

Διαβάστε περισσότερα

15PROC002784716 2015-05-19

15PROC002784716 2015-05-19 15PROC002784716 2015-05-19 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΙΓΙΟ 19 Μαΐου 2015 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ Αρ. Πρωτ. 17214 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ: Αποκομιδής Απορριμμάτων και Ανακυκλώσιμων Υλικών

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Υ Α Ρ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : Π12/2012 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ

Δ Ε Υ Α Ρ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : Π12/2012 ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΙΔΙΟΙ ΠΟΡΟΙ Δ Ε Υ Α Ρ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ 2ο ΧΛΜ ΕΘΝ. ΟΔΟΥ ΡΟΔΟΥ-ΛΙΝΔΟΥ, 85100 ΡΟΔΟΣ - ΝΠΙΔ - ΑΦΜ 997562265 ΔOY ΡΟΔΟΥ ΤΗΛ: 22410 45300 FAX: 22410 45329 Email: gm@deyar.gr Δ/ΝΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΡΙΘΜ. 3805

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΡΙΘΜ. 3805 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΑΡΙΘΜ. 3805 Η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας προκηρύσσει δημόσιο, ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό με βάση τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Α.Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΒΕΝΕΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Κ.Α. ΠΙΣΤΩΣΗΣ: 20.7135.0002 ΕΚΠΟΤΑ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Προϋπολογισμού: 73.

Μ Ε Λ Ε Τ Η ΤΙΤΛΟΣ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΔΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Κ.Α. ΠΙΣΤΩΣΗΣ: 20.7135.0002 ΕΚΠΟΤΑ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Προϋπολογισμού: 73. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Ταχ. Εργοτάξιο Αγ. Στέφανος 3400 Χαλκίδα Πληροφορίες: Βράκας Αλέξανδρος Τηλ: 22206033 Τηλ. Fax: 222024444 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΚΠΟΤΑ - ΠΡΟΧΕΙΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Κατερίνη 24/ 09/ 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ: 3201 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΖ ΕΦΟΡΕΙΑ ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. για την προμήθεια:

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟY ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ. για την προμήθεια: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ Πολυτεχνείου 50 Τ.Κ. 63100,Πολύγυρος Τηλ.: 2371350753 FAX.: 237150763 E-mail :prom1@polygyros.gr ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 20 22 κ.μ. με εξοπλισμό πλύσης κάδων

Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 20 22 κ.μ. με εξοπλισμό πλύσης κάδων Αρ. Μελέτης 6/2015 Προμήθεια απορριμματοφόρου οχήματος τύπου πρέσας, χωρητικότητας 20 22 κ.μ. με εξοπλισμό πλύσης κάδων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ α) Τεχνική Έκθεση β) Τεχνικές Προδιαγραφές γ) Ενδεικτικός Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΡΑΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΙΣΟ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΡΑΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΙΣΟ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΗ ΚΡΑΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΙΣΟ ΚΩ ΙΚΟΙ: 831009871 To κράνος αυτό θα χρησιµοποιείται από συνεργεία κατασκευών σε υπαίθριους χώρους για εργασίες κατά τις οποίες δεν θα υπάρχει κίνδυνος

Διαβάστε περισσότερα

15REQ002559339 2015-02-05

15REQ002559339 2015-02-05 EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣ KOMOTHNΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΡΓΟ: Προμήθεια κάδων απορριμμάτων έως 770 λιτ πλαστικών ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 44.973,72 ΚΑΕ 2014: 20.7135.02

Διαβάστε περισσότερα