ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ."

Transcript

1 ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2013 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Ιανουάριος 2013 «Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας» στις αίθουσες των Κ.Α.Π.Η ή σε κοσµικές ταβέρνες µε τη συνοδεία ζωντανής µουσικής (Συµµετέχουν τα Κ.Α.Π.Η. Αγ. Τριάδας, Ν. Επιβατών, Περαίας, Κερασιάς, Μηχανιώνας, Μεσηµερίου, Επανοµής) «Θεατρική Εξόρµηση» του Κ.Α.Π.Η. Περαίας στο έργο «Φωνή Ελληνίδας» στο Αριστοτέλειο. 13 Ιανουαρίου 2 ο Οµαδικό Τουρνουά σκάκι Γυµνασίων και Λυκείων ήµου Θερµαϊκού 9 και 14 Ιανουαρίου Συναντήσεις των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του ΗΠΠΑΚΥΘ, όπου συζητήσαµε για το βιβλίο του Ουµπέρτο Έκο Το Όνοµα του Ρόδου.

2 «Λόγια και χρώµατα της Πόλης» ιστορία και ζωγραφική της Κωνσταντινούπολης στα παιδιά των Ν.Επιβατών στον πολιτιστικό σύλλογο Ν. Επιβατών. 26, 27 Ιανουαρίου Η Θεατρική Οµάδα Μηχανιώνας του Τµήµατος Πολιτισµού του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ήµου Θερµαϊκού παρουσίασε την κωµωδία του Μιχάλη Κουνελάκη Η απαγωγή της Σµαράγδως µε ελεύθερη είσοδο στο Βαφοπούλειο Πνευµατικό Κέντρο 28 Ιανουαρίου ωρεάν εξέταση Αναπνευστικής λειτουργίας στο Κ.Α.Π.Η Επανοµής.

3 Φεβρουάριος Φεβρουαρίου Το Τµήµα Πολιτισµού σε συνεργασία µε έκα Πολιτιστικούς Σύλλογους του ήµου Θερµαϊκού οργάνωσε στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ σε µια εκδήλωση αφιερωµένη στον εθελοντισµό και µε επίτιµη προσκεκληµένη τη Μέρω Κεσεσίογλου, Γενική Πρόξενο της Ακτής Ελεφαντοστού στην Ελλάδα και Πρόεδρο της Οργάνωσης «Ελληνική ράση για την Αφρική». Φεβρουάριος ιοργάνωση ηµερήσιας εκδροµής στην Βεργίνα-Παναγία Σουµελά-Αγ. Νικόλαος- Νάουσα από το Κ.Α.Π.Η. Περαίας.

4 2 Μαρτίου Μάρτιος 2013 Πολιτιστική εκδήλωση µε συµµετοχή του Χορευτικού & της χορωδίας του Κ.Α.Π.Η. Επανοµής και του παραδοσιακού εργαστηρίου ασκάλων και νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. 02 Μαρτίου Thermaikos Music Festival Μουσικό φεστιβάλ 8 Μαρτίου «Παγκόσµια ηµέρα της Γυναίκας» στις αίθουσες των Κ.Α.Π.Η ή σε κοσµικές ταβέρνες (Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου & Επανοµής, Περαίας ) 9 Μαρτίου Θεατρική Εξόρµηση των Κ.Α.Π.Η Ν.Μηχανιώνας, Μεσηµερίου, Περαίας καθώς και των θεατρικών οµάδων του δήµου µας, στην παράσταση «Το µεγάλο µας Τσίρκο» στο Βασιλικό Θέατρο.

5 10 Μαρτίου Θεατρική παράσταση Βουλή Καπέλο, των Ευθύµη Κάλφα-Βασίλη Καλφάκη, υπό την αιγίδα του ΗΠΠΑΚΥΘ., στο ηµοτικό Θέατρο Θέρµης (Πολιτιστικό Κέντρο Θέρµης). «Αποκριάτικο Γλέντι» των Κ.Α.Π.Η Κερασιάς Μηχανιώνας, Μεσηµερίου Επανοµής, Ν. Επιβατών στις αίθουσες των Κ.Α.Π.Η ή σε κοσµικές ταβέρνες. 11 και 13 Μαρτίου Συναντήσεις των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του ΗΠΠΑΚΥΘ, όπου συζητήσαµε για το βιβλίο του Ζοζέ Σαραµάγκου Περί Φωτίσεως Μαρτίου ιοργάνωση 3ήµερης εκδροµής στην Οχρίδα καθώς και στα Αµπελάκια-Ραψάνη Λιτόχωρο από τα Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου και Περαίας αντίστοιχα. 22 Μαρτίου Συναυλία µουσικής δωµατίου µε το Duo Terpsis (φλάουτο και κιθάρα) στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία. 18 Μαρτίου Μπακλακουράνι 2013 στην Αγία Τριάδα. Εκδήλωση του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας. Υπό την αιγίδα του ΗΠΠΑΚΥΘ.

6 31 Μαρτίου Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας & Κιθαριστικών Συνόλων στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών της Βέροιας. 10 Απριλίου Απρίλιος 2013 ιοργάνωση εκδροµών στα λουτρά Ποζαρ, στην Καλαµπάκα-Μετέωρα, στον Αγ.Πρόδροµο, και στην Βεροια, από τα Κ.Α.Π.Η. της Επανοµής, Περαίας και Ν.Επιβατών αντίστοιχα Απριλίου Εκπαιδευτικό πρόγραµµα Τοπικής Ιστορίας για την Ιστορία της Νέας Μηχανιώνας και των κατοίκων της, µε αφορµή τη συµπλήρωση 90 ετών από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας ( ), στους µαθητές όλων των τάξεων των ηµοτικών Σχολείων της Ν. Μηχανιώνας. Το πρόγραµµα παρακολούθησαν περίπου 560 µαθητές της Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης.

7 17 Απριλίου Εκδήλωση των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του ΗΠΠΑΚΥΘ, µε καλεσµένο το συγγραφέα, κ. Θωµά Κοροβίνη, όπου συζητήσαµε για το βιβλίο του Απριλίου Συναυλίες του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Κλασικής Κιθάρας C-Lab στο Θέατρο της Μηχανιώνας και στο Θέατρο ΚΑΠΠΑ στην Περαία, µε παρουσίαση της δουλειάς των µαθητών σε solo και ensemble ρεπερτόριο.

8 20 Απριλίου 1 ο φεστιβάλ παιδικών χορωδιών Θερµαϊκού Ν. Επιβάτες

9 20 21 Aπριλίου 3 ο ιασχολικό Τουρνουά Αθλητισµού Πετοσφαίριση κοριτσιών Ποδόσφαιρο αγοριών Καλαθοσφαίριση αγοριών Αντισφαίριση Αγοριών & κοριτσιών Μάιος 2013 Μάιος Πασχαλινές Εκδηλώσεις «Τσούγκρισµα αυγών» µε την συνοδεία µουσικής στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. καθώς κ στο Sun Beach Hotel.

10 -Βράβευση Ανόδου A κατ. ΕΠΣΜ Κεραυνού Αγγελοχωρίου Βράβευση Ανόδου Ζέφυρου 02

11 Eκδήλωση βράβευσης του Κ.Α.Ο.Θ. (Κολυµβητικού Αθλητικού Οµίλου Θερµαϊκού ) του Ολυµπιονίκη Κολυµβητή Κοκκώδη Γιάννη 9-12 Μαΐου 26α ΑΡΓΥΡΙΑ : Πολιτιστικές, Αθλητικές και Μουσικές εκδηλώσεις στην Επανοµή. Με τη συνεργασία του ήµου Θερµαϊκού, του ΗΠΠΑΚΥΘ και της ηµοτικής Κοινότητας Επανοµής.

12 11-15 Μαϊου ιοργάνωση εκδροµών στο Νυµφαίο, στην Πάργα στην Ανάβρα Μαγνησίας, στην Αξιούπολη-Σκρα καθώς και στην Χαλκιδική-Αγ.Όρος-Ουρανούπολη, από τα Κ.Α.Π.Η. Επανοµής, Ν.Μηχανιώνας, Περαίας και Μεσηµερίου αντίστοιχα Μαΐου Έκθεση του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης: "Κειµήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας" Βαλκανικοί Πόλεµοι , στη Μηχανιώνα. Με τη συνεργασία του ήµου Θερµαϊκού και του ΗΠΠΑΚΥΘ.

13 12 Μαίου Τουρνουά Βόλεϊ & Λαϊκός Ποδηλατικός Αγώνας 12 Μαίου Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου Ο Φάρος.

14 18 και 19 Μαίου Εκδηλώσεις για τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας. Το Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., σε συνεργασία µε την Αντιδηµαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισµού του ήµου Θερµαϊκού και τη ηµοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, τίµησαν τα 90 χρόνια από την ίδρυση της Ν. Μηχανιώνας αλλά και τους απλούς εκείνους ανθρώπους που υπήρξαν πρωταγωνιστές του νέου ξεκινήµατός µας. 18 Μαϊου Πολιτιστική εκδήλωση µνήµης: «Παίζω και χορεύω µε τα παιχνίδια και τους χορούς του παππού και της γιαγιάς». Όλοι µαζί, µικροί και µεγάλοι, διασκέδασαν, χορεύοντας τους χορούς των παππούδων και έµάθαν παίζοντας, τα παιχνίδια των µπαµπάδων µας και των παππούδων µας, υπηρετώντας έναν, από τους κύριους στόχους µας, αυτόν της προβολής, της διατήρησης και της διάδοσης της πολιτιστικής µας κληρονοµιάς.στην εκδήλωση συµµετέχουν οι Ναυτοπρόσκοποι Ν. Μηχανιώνας,τα παιδικά τµήµατα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας «ΜΗΧΑΝΙΩΤΕΣ»,του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ν.Μηχανιώνας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξιροχωρίου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Αγιονερίου «ΤΟ ΜΙΣΤΙ» και η χορευτική οµάδα του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας.

15

16 90 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Μηχανιώνας Παρουσίαση Zumba Class 26 Μαίου Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στου φουαγιέ του Θεάτρου ΚΑΠΠΑ στην Περαία.

17 26 Μαϊου 1o ιασχολικό Ατοµικό Πρωτάθληµα Σκακιού ηµοτικών Σχολείων Μάιος 2013 Ιούνιος 2013 Βόλτα µε Ποδήλατο 1/6/ /9/2013

18 4/6-19/6 Ιουνίου ιοργάνωση εκδροµών στον Βόλο-Πήλιο, 8ήµερη γύρος Πελοποννήσου, Καβάλα-Πέραµα, από τα Κ.Α.Π.Η. Επανοµής, Περαίας, και Ν.Μηχανιώνας αντίστοιχα.

19 8 Ιουνίου Αφιέρωµα στη Σµύρνη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επανοµής σε συνεργασία µε το ΗΠΠΑΚΥΘ 8 Ιουνίου 4 ο Αντάµωµα Πολιτιστικών Συλλόγων Μεσηµερίου. ιοργάνωση Μορφωτικός Όµιλος Ποντίων Μεσηµερίου «Οι Αργοναύτες» Υπό την αιγίδα του ΗΠΠΑΚΥΘ

20 8-9 Ιουνίου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Επιβατών Υπό την αιγίδα του ΗΠΠΑΚΥΘ

21 12 Ioυνίου «Εγώ ή Εµείς» Ετήσια έκθεση Art Therapy και αφίσας από όλον τον κόσµο µε θέµα τις ψυχικές παθήσεις, του τµήµατος Art Therapy του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. στην Περαία.

22 15 Ιουνίου «Sea Colours», Έκθεση Ζωγραφικής της Εικαστικής Οµάδας «Θαλασσί» του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ στο Ηχόραµα Περαίας. 19 Ιουνίου Εκδήλωση των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλικων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., µε καλεσµένο τον συγγραφέα, κ. Ισίδωρο Ζουργό. Τα µέλη των Λεσχών Ανάγνωσης συζήτησαν µε τον συγγραφέα για το βιβλίο του "Αηδονόπιτα". 20 Ιουνίου Έναρξη της Καλοκαιρινής Εκστρατείας: Όλα τα χρώµατα οδηγούν στη Βιβλιοθήκη, εκδήλωση για τα παιδιά για την πανηγυρική έναρξη του προγράµµατος καλοκαιρινών δράσεων στη Βιβλιοθήκη.

23 25 & 28 Ιουνίου Η σκακιέρα των βιβλίων!, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Ιουνίου Εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Αλκυόνης Παπαδάκη Σ ένα γύρισµα της ζωής

24 28-30 Ιουνίου 1 η Εµπορική-Τουριστική και Πολιτιστική έκθεση Με πρωτοβουλία του προέδρου.η.π.π.α.κ.υ.θ. Παναγιώτη Τροκάνα, σε συνεργασία µε την κ.λίλιαν Σαράφη Εξήντα επιχειρήσεις επέδειξαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στην 1 η εµπορική-τουριστική και πολιτιστική έκθεση, που πραγµατοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου στην παραλία της Περαίας. Τα εκθέµατα, αναφέρονταν στην εκπαίδευση, την ενέργεια, τη δόµηση, το Moto-Show, την υγεία και την οµορφιά. Το περιβάλλον και ο χρόνος διεξαγωγής της έκθεσης είναι ιδανικά. Ας µη ξεχνάµε ότι οι εκθέσεις είναι το µοναδικό και τόσο οικονοµικό µέσο για να ζωντανέψουµε οι επιχειρήσεις, να προωθήσουν τα προϊόντα τους, να κάνουν πωλήσεις και να καλλιεργήσουν το προφίλ της εταιρίας τους µέσα στην αγορά. Το βάρος της διοργάνωσης δίνεται και στην προσέλκυση του κοινού και για το λόγο αυτό έχει προγραµµατιστεί µεγάλη διαφηµιστική προβολή.

25 Τα στοιχεία της Έκθεσης: ΧΩΡΟΣ : Παραλία Περαίας στην καρδιά του ήµου Θερµαϊκού. ΧΡΟΝΟΣ : Ιουνίου 2013 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ : Εκπαιδευτήρια α βάθµιας και β βάθµιας, φροντιστήρια ξένων γλωσσών και µέσης εκπαίδευσης, κολέγια, ΙΕΚ, σχολές χορού- αθλητικές- καλών τεχνών, ωδεία, βιβλioπωλεία, εκδοτικοί οίκοι κ.λ.π. ΕΝΕΡΓΕΙΑ : Φωτοβολταϊκά, ανανεώσιµες πηγές ενέργειες, ενεργειακή αναβάθµιση κτηρίων, πέλετ, ενεργειακά τζάκια, καυστήρες, λέβητες, υγραεριοκίνηση, συνεργεία ΟΜΗΣΗ : Είδη δόµησης, µονωτικά υλικά, είδη υγιεινής, κουφώµατα ΜΟΤΟ SHOW : Εταιρίες µοτοσυκλέτας ποδηλάτου και αξεσουάρ ΟΜΟΡΦΙΑ ΥΓΕΙΑ : Προϊόντα υγιεινής, καλοπισµού, συµπληρώµατα διατροφής, παραδοσιακά και βιολογικά προϊόντα Η είσοδος για όλο το 3ηµερο ήταν ελεύθερη για το κοινό. 28 Ιουνίου Γιορτή του Ψαρά και του Αγρότη, στην παραλία Αγγελοχωρίου. Συνδιοργάνωση: ΗΠΠΑΚΥΘ και Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου Ο Φάρος. Ιούνιος Ιούλιος Αύγουστος Πρόγραµµα παραστάσεων Καραγκιόζη σε όλα τα δηµοτικά διαµερίσµατα του ήµου Θερµαϊκού µε ελεύθερη είσοδο

26 Ιούλιος Ιούλιος ιοργάνωση 6ήµερης εκδροµής στην Ανατολική Ρωµυλία µε το Κ.Α.Π.Η. Περαίας 4-9 Ιουλίου 2 Ιουλίου Τα χρώµατα της Ίριδας, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013

27 9 Ιουλίου Παίζουµε το επιτραπέζιο Dixit Odyssey, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Ιουλίου Συνάντηση των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του ΗΠΠΑΚΥΘ 12 Ιουλίου Η ιστορία του µαύρου, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Ιουλίου Η ιστορία του κίτρινου, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013.

28 19-22 Ιουλίου Θαλασσογραφίες. Εκδηλώσεις σε συνεργασία του ήµου Θερµαϊκού, του Τµήµατος Πολιτισµού του ΗΠΠΑΚΥΘ και της ηµοτικής Κοινότητας Νέας Μηχανιώνας. Την Παρασκευή, 19 Ιουλίου, θεατρική παράσταση Γιατρός µε το ζόρι. Το Σάββατο, 20 Ιουλίου, µουσική συναυλία µε τα Μουσικά Σύνολα του Ωδείου Ορφέας και την Ορχήστρα Αιολική Οκτάβα. Την Κυριακή, 21 Ιουλίου, µουσική βραδιά µε το σχήµα Μουσικό Μνηµόνιο. Τη ευτέρα, 22 Ιουλίου, βραδιά ηλεκτρονικής µουσικής. 19 Ιουλίου Το µικρό µπλε και το µικρό κίτρινο, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013.

29 22 Ιουλίου Β Φεστιβάλ Τέχνης «Χρώµα Ροδιού» στην Παραλία Νέων Επιβατών υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας του ήµου Θερµαϊκού και του Τµήµατος Πολιτισµού του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

30 22 Ιουλίου «Ηλεκτρονική βραδιά» Ν. Μηχανιώνα 23 Ιουλίου Παίζουµε το επιτραπέζιο Dixit Odyssey, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Ιουλίου Οι σκιές χάθηκαν, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Ιουλίου Η ιστορία του άσπρου, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013.

31 Αύγουστος Αυγούστου Ταξίδι στη χώρα των παραµυθιών, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Αυγούστου Η ιστορία του κόκκινου δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Αυγούστου Ο µπερδεµένος χαµαιλέοντας, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Αυγούστου Ηµερήσια εκδροµή στην Καστοριά από το Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου 20 Αυγούστου Παίζουµε το επιτραπέζιο Dixit Odyssey, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013.

32 21 Αυγούστου Πανσέληνος Μουσική εκδήλωση του Μοπρφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγγελοχωρίου Ο Φάρος, υπό την αιγίδα του ΗΠΠΑΚΥΘ 23 Αυγούστου Η ιστορία του µπλε, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library 2013.

33 27 Αυγούστου Πράσινοι ντεντέκτιβ!, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Αυγούστου Η ιστορία του πράσινου δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Βράβευση Γ. Ο. Αίαντα

34 Σεπτέµβριος Σεπτεµβρίου Θεατρική παράσταση «Φωνάζει ο κλέφτης» του ηµήτρη Ψαθά, από το ΗΠΕΘΕ Ρούµελης, από τη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισµού Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, το ήµο Θερµαϊκού και το Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ήµου Θερµαϊκού, στο Ανοιχτό Θέατρο Νέας Μηχανιώνας του ήµου Θερµαϊκού Σεπτεµβρίου ιοργάνωση εκδροµών στα Μετέωρα, 3ηµερη Αλβανία, Αιδηψό, Στρωµνίτσα- Βελβεντό-Νεράιδα από τα Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου, Ν.Επιβατών, Επανοµής Ν.Μηχανιώνας και Περαίας αντίστοιχα. 10 Σεπτεµβρίου Σώστε τα χρώµατα, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Σεπτεµβρίου ΧΡΟΝΙΑ από την ίδρυση της ΠΕΡΑΙΑΣ Τo Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του ήµου Θερµαϊκού και ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (Π.Ο.Σ.Π.) διοργάνωσαν σειρά Πολιτιστικών Εκδηλώσεων αφιερωµένες στη Γενέθλια Ηµέρα Περαίας

35 15 Σεπτεµβρίου 1o Thermaikos Open Water Σεπτεµβρίου 1 ο Πανόραµα Αθλητισµού Αθλητικά Σωµατεία ήµου

36 15 Σεπτεµβρίου Ιππικοί Αγώνες - Ιππικός Όµιλος Επανοµής

37 15 Σεπτεµβρίου Open Beach Volley NOVA παραλία Επανοµής 19 Σεπτεµβρίου Το Τµήµα Κ.Α.Π.Η. του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ., στην περιοχή Κοχύλι στην Περαία, πραγµατοποίησε την πολιτιστική εκδήλωση µνήµης: «Παίζω και χορεύω µε τα παιχνίδια και τους χορούς του παππού και της γιαγιάς» και την «Αναβίωση του Μικρασιάτικου Γάµου». Όλοι µαζί, µικροί και µεγάλοι, ταξίδεψαν µερικά χρόνια πίσω. Στην εκδήλωση συµµετείχαν οι Ναυτοπρόσκοποι Περαίας, Επανοµής και Ν. Μηχανιώνας,τα παιδικά τµήµατα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ν. Μηχανιώνας «ΜΗΧΑΝΙΩΤΕΣ» και τα µέλη της Χορευτικής Οµάδας του Κ.Α.Π.Η Ν. Μηχανιώνας.

38 20 Σεπτεµβρίου 11 η Πανελλήνια Λαµπαδηδροµία Εθελοντών Αιµοδοτών Στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Μηχανιώνας στις 20/9/2013 το Κ.Α.Π.Η Ν. Μηχανιώνας. υποδέχτηκε τη φλόγα της Αιµοδοσίας στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Λαµπαδηδροµίας Εθελοντών Αιµοδοτών που διοργανώθηκε σε συνεργασία µε το Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Εθνικό Κέντρο Αιµοδοσίας και την Ελληνική Οµοσπονδία Θαλασσαιµίας. 16 Σεπτεµβρίου Φτιάχνουµε φώτο-κόµικ δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Σεπτεµβρίου Η σκακιέρα των βιβλίων, δράση φιλαναγνωσίας και δηµιουργικότητας για παιδιά στη ηµοτική Βιβλιοθήκη στο πλαίσιο του Προγράµµατος Future Library Σεπτεµβρίου 3Χ3 Basketball Σεπτέµβριος 2013 Επανοµή

39 30 Σεπτεµβρίου Εκδήλωση των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων του ΗΠΠΑΚΥΘ (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας), µε καλεσµένο τον συγγραφέα Γιώργο Σκαµπαρδώνη, όπου συζητήσαµε για το βιβλίο του: Πολύ βούτυρο στο τοµάρι του σκύλου 5 Οκτωβρίου Οκτώβριος 2013 Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στο Studio Κοιτώνες του πρώην Στρατοπέδου Κόδρα στο ήµο Καλαµαριάς 9 Οκτωβρίου Εκδήλωση παρουσίασης του τελευταίου βιβλίου της Κατερίνας Καριζώνη "Το Τραγούδι του Ευνούχου". 12 Οκτωβρίου Η Θεατρική Οµάδα Μηχανιώνας του Τµήµατος Πολιτισµού του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ήµου Θερµαϊκού παρουσίασε την κωµωδία του Μιχάλη Κουνελάκη Η απαγωγή της Σµαράγδως µε ελεύθερη είσοδο στο Α Γυµνάσιο Μηχανιώνας 12 Οκτωβρίου ιοργάνωση εκδροµών στην καβάλα- ράµα, 3 ήµερη στο Καρπενήσι-Μονη Προύσου-Λουτρά Υπάτης από τα Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου και Περαίας αντίστοιχα.

40 19 Οκτωβρίου «ΗΜΗΤΡΙΟΣ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» 19 Οκτωβρίου Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στο ηµοτικό Θέατρο Επανοµής. 19, 20 Οκτωβρίου Βιωµατικό Εργαστήριο ιαγενεακής Εξιστόρησης ReSTORYing Greece ιοργάνωση: Αντιδηµαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Πολιτισµού και το Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ήµου Θερµαϊκού Καψαλάκειος Πολιτιστική Στέγη / Νέα Μηχανιώνα

41 20 Οκτωβρίου Γιορτή Τσίπουρου Συνδιοργανωτής στην πολιτιστική εκδήλωση «Γιορτή Τσίπουρου» που διοργάνωσε το Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. το Κ.Α.Π.Η. Ν. Κερασιάς την Κυριακή 10/10/2013 στον προαύλιο χώρο του ηµοτικού σχολείου Ν.Κερασιάς 30 Οκτωβρίου και 4 Νοεµβρίου Συναντήσεις των Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων (Περαίας και Νέας Μηχανιώνας) του ΗΠΠΑΚΥΘ, όπου συζητήσαµε για το βιβλίο της Thea Halo Ούτε το όνοµά µου.

42 Νοέµβριος 2013 Νοέµβριος 2013 Ιανουάριος 2014 Πρόγραµµα ράσεων Φιλαναγνωσίας 2 Νοεµβρίου χρόνια από τη γέννηση του ποιητή Γιώργου Βαφόπουλου. υ. Πραγµατοποίηση εκδήλωσης στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη, στη Ν. Μηχανιώνα, µε τη συνεργασία του Βαφοπούλειου Πνευµατικού Κέντρου του ήµου Θεσσαλονίκης και του ΗΠΠΑΚΥΘ.

43 3 Νοεµβρίου «Γλέντι εν όψει της Γιορτής των Ηλικιωµένων» µε βραβεύσεις µελών (Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου, Ν. Μηχανιώνας, Ν. Επιβατών) 9-23 Νοεµβρίου ιοργάνωση εκδροµών στην Κωνσταντινούπολη (4ήµερη), Βέροια- Μονη Αγ. Προδρόµου-Αγ Αντωνίου και στο φράγµα του Αλιάκµονα από τα Κ.Α.Π.Η. Ν.Μηχαχιώνας, Περαίας και Αγ.Τριάδας αντίστοιχα. 18 Νοεµβρίου 2013 Υλοποίηση Προγραµµάτων Άθλησης σε συνεργασία µε την Γ.Γ.Α. Έναρξη: 18 Νοεµβρίου 2013 Λήξη : 20 Ιουνίου 2014 Τµήµατα: Αερόβια άσκηση, Μυϊκή Ενδυνάµωση, Ορθοσωµική Γυµναστική, Ενόργανη Γυµναστική, Ρυθµική Γυµναστική, Κινητική Αγωγή, Τέννις, Στίβο, Μοντέρνο Χορό, Κωπηλασία, Cross Fit, Άσκηση & Εγκυµοσύνη, Zumba Fitness, Zumba Kids.

44 Περιοχές Αίθουσες Άθλησης: Μηχανιώνα ΓΜΑ, Περαία Κλειστό Γυµναστήριο Αίθουσα 2 ου ορόφου, Επανοµή Αίθουσα γυµναστικής 3 ου ηµοτικού Σχολείου Επανοµής, Αίθουσα Καψαλακείου Πολιτιστικής Στέγης Μηχανιώνας, Μεσηµέρι ηµοτικό Σχολείο Μεσηµερίου, Ποδοσφαιρικό Γήπεδο Αγ. Τριάδας. Νέα τµήµατα άθλησης που λειτούργησαν πρώτη χρονιά: Cross Fit, Zumba junior, Άσκηση & Εγκυµοσύνη

45 7 Νοεµβρίου Εκπαιδευτική επίσκεψη Thermaikos 2min Film Festival στo B Λύκειο Περαίας. 23 Νοεµβρίου Η Θεατρική Οµάδα Μηχανιώνας του Τµήµατος Πολιτισµού του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ήµου Θερµαϊκού παρουσίασε την κωµωδία του Μιχάλη Κουνελάκη Η απαγωγή της Σµαράγδως µε ελεύθερη είσοδο στο Θέατρο Τεχνουργείο, Αγ. ηµητρίου Νοεµβρίου Εµφάνιση του Πειραµατικού Κιθαριστικού Συνόλου Guitar Heroes στη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας & Κιθαριστικών Συνόλων στην Αίθουσα Θεάτρου του ηµοτικού Ωδείου Λάρισας

46 24 Νοεµβρίου Παρουσίαση του συλλογικού τόµου: Θεσσαλονίκη. Πρωτεύουσα των Προσφύγων. Στον τόµο, συµµετέχει και το ΗΠΠΑΚΥΘ του ήµου Θερµαϊκού, µε επιστηµονική εισήγηση µε τίτλο: "Η προσφυγική µνήµη µέσα από τα Αρχεία των Κοινοτήτων. Η περίπτωση του Καλλικρατικού ήµου Θερµαϊκού του Νοµού Θεσσαλονίκης." Όλον τον µήνα εκέµβριος 2013 ράση της ηµοτικής Βιβλιοθήκης σε συνεργασία µε το 2ο ηµοτικό Σχολείο Περαίας Το Σχολείο βοηθάει τη Βιβλιοθήκη - εµπλουτισµός συλλογής βιβλίων µέσω δωρεών από τους µαθητές του σχολείου. Συναντήσεις Λεσχών Ανάγνωσης Ενηλίκων Περαίας και Ν. Μηχανιώνας (2-4/12) 7 εκεµβρίου 6o Thermaikos International 2min Film Festival

47 07 εκεµβρίου Άναµµα του Χριστουγεννιάτικου ένδρου στο Πάρκο της Ν. Κερασιάς από το Κ.Α.Π.Η. Κ.Κερασιάς. Όλοι µαζί, µικροί και µεγάλοι, κάτω από τους χριστουγεννιάτικους ρυθµούς άναψαν το Χριστουγεννιάτικο ένδρο. 15 εκεµβρίου Άναµµα Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Παναγίας Φανερωµένης στην Ν. Μηχανιώνα.

48 15-20 εκεµβρίου Παζάρι Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας

49 20 εκεµβρίου Παραµυθόκοσµος, Ν.Μηχανιώνα εκέµβριος ιοργάνωση εκδηλώσεων «Χριστουγεννιάτικο Γλέντι» στις αίθουσες των Κ.Α.Π.Η ή σε κοσµικές ταβέρνες.

50 Εθελοντισµός Κ.Α.Π.Η. Η δράση των οµάδων αποτελεί έµπρακτη απόδειξη ότι τα άτοµα της τρίτης ηλικίας δεν αντιµετωπίζουν µε αδιαφορία τα διάφορα προβλήµατα κοινωνικά, περιβαλλοντικά κτλ. της σηµερινής δυσοίωνης εποχής που ζούµε. Αυτό φαίνεται από το αρκετά µεγάλο ποσοστό µελών που συµµετείχε στις οµάδες που λειτουργούν σήµερα στα Κ.Α.Π.Η. αλλά και από το πλούσιο έργο τους όπως : Τα µέλη του Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας είναι ΑΝΑ ΟΧΟΙ ΓΟΝΕΙΣ σε παιδί της Τανζανίας σε συνεργασία µε το Πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής και την Ιερά Μητρόπολη Ειρηνουπόλεως. Συµµετοχή στις Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασµό των τοπικών Αγίων του τόπου µας Συµµετοχή στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του ήµου (Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας, Ν. Κερασιάς,Επανοµής, Μεσηµερίου ). Συνεργασία µε τους δασκάλους των σχολείων του ήµου µας (Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας, Μεσηµερίου ). Εθελοντική βοήθεια των µελών στη διοργάνωση της εκδήλωσης του ήµου (Κ.Α.Π.Η. Ν. Μηχανιώνας). Συµµετοχή της χορωδιακής οµάδας του Κ.Α.Π.Η. Περαίας σε εκδήλωση για οικονοµική ενίσχυση Ναού. Συγκέντρωση και αποστολή τροφίµων & χρηµάτων για ανθρωπιστική βοήθεια σε συνδηµότες µας ( Κ.Α.Π.Η. Μεσηµερίου, Περαίας) Επισκέψεις σε ιδρύµατα και προσφορά εδεσµάτων και είδη ρουχισµού (Κ.Α.Π.Η. Περαίας, Ν. Μηχανιώνας). Συµµετοχή στο Κοινωνικό Φαρµακείο του ήµου µε συγκέντρωση φαρµάκων (Κ.Α.Π.Η. Περαίας). Χριστουγεννιάτικο παζάρι µε κάλαντα, αρώµατα, και χριστουγεννιάτικη µαγεία. Εθελοντική προσωπική εργασία των µελών για τον ευπρεπισµό και τη συντήρηση της αίθουσας του Κ.Α.Π.Η Ν. Κερασιάς Ιανουάριος- εκέµβριος 2013 Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς πραγµατοποιήθηκαν ενδιαφέρουσες οµιλίες διαλέξεις, στους χώρους των Κ.Α.Π.Η. από εξειδικευµένους επιστήµονες µε διάφορες θεµατικές ενότητες όπως: Ζαχαρώδης διαβήτης Πρώτες βοήθειες Εθελοντισµός Αιµοδοσία ιατροφή 3 ης ηλικίας Πάρκινσον Άνοια Αλκοολισµός Ναρκωτικά Βλαβερές συνέπειες καπνίσµατος Σωστή υγιεινή στόµατος

51 Όπως επίσης και επαναλαµβανόµενες ιατρικές εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήµατα στα µέλη των Κ.Α.Π.Η. Χοληστερόλη Τριγλυκερίδια Οξυγονοµέτρηση Σπιροµέτρηση Καρδιαγγειακός έλεγχος Επισκέψεις κατ οίκον σε άτοµα µε κινητικά προβλήµατα για φυσιοθεραπεία Επίσκεψη διατροφολόγου Μέτρηση οστικής πυκνότητας Μαστογραφία Αξιοσηµείωτο είναι ότι στις δράσεις των Κ.Α.Π.Η και κατ επέκταση του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. συγκαταλέγονται και τα τµήµατα εκµάθησης παραδοσιακών χορών και οι χορωδίες, τα οποία συµµετέχουν σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήµου µας ή άλλων δήµων ακόµη και σε εκδηλώσεις για φιλανθρωπικό σκοπό. Επίσης, τις ηµέρες των εορτών πραγµατοποιούν επισκέψεις σε ιδρύµατα ψυχολογικής υποστήριξης ψάλλοντας τα κάλαντα. Εκτός από τις εκδροµές αναψυχής πραγµατοποιούνται και προσκυνηµατικές εκδροµές σε διάφορα µοναστήρια όπως στον Μικρόκαµπο Κιλκίς, στον Άγιο Ανδρέα, στην Περιστερά, στα Πετροκέρασα και σε άλλα µοναστήρια. Ιανουάριος- εκέµβριος 2013 Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς λειτούργησε τµήµα Ραπτικής Πρώτων Βοηθειών

52 Ιανουάριος- εκέµβριος 2013 Καθόλη την διάρκεια της χρονιάς η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. µε αρχιµουσικό τον κ.καραπινίδη Άγγελο ήταν πάντα παρούσα στα µεγάλα αθλητικά γεγονότα καθώς και σε όλες τις θρησκευτικές και εθνικές γιορτές. Την φιλαρµονική απαρτίζουν αποκλειστικά άνθρωποι µε καλλιτεχνική συνείδηση, ερασιτέχνες σχεδόν στο σύνολο τους, µα µε διάθεση να συνεισφέρουν τα µέγιστα στα µουσικά δρώµενα της περιοχής τους. Απολογισµός ράσεων Παιδικών Σταθµών Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ηµοτικός Παιδικός Σταθµός Επανοµής & ηµαράκειος Παιδικός Σταθµός Μηχανιώνας ΣΤΟΙΧΕΙΑ TΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΩΝ ΟΜΩΝ ΤΟΥ Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.: το ο αριθµός των παιδιών στον ηµοτικό Παιδικό Σταθµό Επανοµής ήταν 29 παιδιά & στον ηµαράκειο Παιδικό Σταθµό 28 παιδιά. Οι δύο δηµοτικοί παιδικοί σταθµοί του Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. είναι τόποι όπου τα παιδιά µπορούν να βρουν ασφάλεια, να δηµιουργήσουν πολύπλευρες σχέσεις και να αποκτήσουν ποικίλα ερεθίσµατα από την επαφή τους µε το περιβάλλον, κοινωνικό και φυσικό.

53 ίνουµε ιδιαίτερη σηµασία στην ενεργό συµµετοχή των παιδιών στην εκπαίδευσή τους ανάλογα µε τα ενδιαφέροντά τους, το δε καθηµερινό πρόγραµµα είναι ευέλικτο, το οποίο εκτός από τις ώρες φαγητού και ύπνου, είναι δυνατόν να αλλάζει ανάλογα µε τις εκάστοτε ανάγκες και επιθυµίες των παιδιών.

54 ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ, ΤΗ ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΠΑΝΟΜΗΣ Αγωγή Υγείας / Γεύσεις και χρώµατα Συνειδητοποίηση ότι είναι απαραίτητο να τρώµε από όλες τις τροφές µε µέτρο - ανάπτυξη της δεξιότητας να διαλέγουν µόνα τους αυτό που είναι ωφέλιµο, σεβασµός στο σώµα τους και το περιβάλλον, εκτίµηση της αξίας της παραδοσιακής µεσογειακής δίαιτας. -PROJECTS Γερά δόντια, χαρούµενα παιδιά Το πιάτο της υγιεινής διατροφής Τα σπίτια των θρεπτικών συστατικών (βιταµινών, λιπών, πρωτεϊνών, υδατανθράκων) Το αχρηστοπωλείο Εµείς και το σώµα µας Τα παιδιά µέσα από το πρόγραµµα, µαθαίνουν πώς να αυτοεξυπηρετούνται, να γίνουν ανεξάρτητα, να συνυπάρχουν αρµονικά µε συνοµηλίκους συνειδητοποιούν το σώµα τους, συντονίζουν τα µέλη τους, µαθαίνουν να κινούνται στο χώρο, να περνούν ανάµεσα από εµπόδια, να ισορροπούν και να ασκούνται και για τη γραφή. -PROJECTS 1,2,3 µπείτε στη γραµµή!1,2,3 ας παίξουµε µαζί Όλου του κόσµου τα παιχνίδια Εγώ και ο άλλος Συναισθηµατική Κοινωνική Ανάπτυξη Τα παιδιά ανακαλύπτουν µεταξύ τους οµοιότητες και διαφορές, εκφράζουν τις επιθυµίες και τις ιδέες τους, διευθετούν διαφωνίες. Τους δίνεται το περιθώριο να αναλάβουν ευθύνες και να αντιληφθούν ότι µπορούν ενεργά να συµµετάσχουν στη δηµιουργία πιο δίκαιων συνθηκών συµβίωσης και συνεργασίας. Αναγνώριση ποικίλων συναισθηµάτων και κατανόηση ότι το ίδιο συναίσθηµα µπορεί να εκφράζεται σε διαφορετικές καταστάσεις. -PROJECTS Ήχος, χρώµα και συναίσθηµα Χαρούµενες/λυπηµένες φατσούλες Αναγνώριση και διαχείριση του φόβου ιαχείριση θυµού και επίλυση συγκρούσεων Υπεύθυνες στάσεις/λέω την αλήθεια

55 Επικοινωνία γλώσσες, γραπτός πολιτισµός και µέσα Να ενισχυθεί η λεκτική και µη λεκτική επικοινωνία Να απελευθερωθεί η γλώσσα του σώµατος. Φιλαναγνωσία -PROJECTS Εργαλεία γραφής Το δικό µας παραµύθι Παντοµίµα ραµατοποίηση Μύθοι του Αισώπου Κυκλοφοριακή αγωγή Να γνωρίσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τη χρονική σειρά εµφάνισής τους. Επαγγέλµατα σχετικά, κυκλοφοριακό, τεχνική κατασκευής του δρόµου, φωτισµός του (παρακολούθηση µηχανηµάτων κατασκευή οδοστρώµατος έξω) Να αποκτήσουν θετικές συµπεριφορές ως επιβάτες πλοίου και αεροπλάνου. Κίνδυνοι που προκαλούν λανθασµένες συµπεριφορές. -PROJECTS Από το σπίτι στον παιδικό σταθµό Ταξίδι στα σύννεφα και στα κύµατα 1,2,3 STOP Άνοιγµα του σχολείου στην κοινωνία Υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράµµατος µε οργάνωση δραστηριοτήτων µέσα και έξω από την τάξη/συνεργασία µε επαγγελµατίες περιοχής, γονείς. Φυλές, ρατσισµός, ξενοφοβία. Κατασκευή σπιτιού-επαγγέλµατα που σχετίζονται µ αυτό, σεισµοί. Επίσκεψη ηµοτική αγορά, πάρκο, γιαπί) -PROJECTS Το σπίτι µας η γη Το σπίτι µου Η γειτονιά µου Μάστορες και µαστορέµατα Περιβάλλον φυσικές επιστήµες τεχνολογία - εφαρµογές Ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται σε σχέση µε το κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον. Παρατηρούν τον κόσµο γύρω τους, σχολιάζουν τις αλλαγές της φύσης ανάλογα µε τις εποχές, κάνουν απλά πειράµατα και συνειδητοποιούν ότι σε κάθε στιγµή της καθηµερινότητάς µας µπορούµε να φανούµε χρήσιµοι για το φυσικό µας περιβάλλον. -PROJECTS Ο βλαστός και το λουλούδι Η κερασιά Το φύλλο Αλλιώτικα παγάκια Από το στάρι στο ψωµί

56 Η ελιά Ψάρια, πολλά ψάρια Ας φροντίσουµε το Ζαχαρία (κουνέλι) Ο σοφός νεροκουβαλητής Θεατρικό εργαστήρι Τα παιδιά παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις, παραστάσεις κουκλοθεάτρου. Παράλληλα γίνονται τα ίδια µικροί ηθοποιοί, παίζουν θεατρικό παιχνίδι, δραµατοποιούν καθηµερινές καταστάσεις ή παραµύθια που αγαπούν, καταφέρνοντας έτσι να εκφράσουν ό, τι τα απασχολεί και να βρουν λύση. ιοργάνωση κοινωνικών, επετειακών, εκπαιδευτικών εκδηλώσεων (Χριστούγεννα, αποκριές, εθνικές γιορτές, αποχαιρετιστήρια, γιορτή µητέρας, παγκόσµια ηµέρα των ζώων, παγκόσµια ηµέρα βιβλίου -στις περισσότερες µε συµµετοχή των γονέων) Β. ΗΜΑΡΑΚΕΙΟΣ ΠΑΙ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Οι µαθησιακοί στόχοι που επιδιώκουµε να κατακτηθούν σε κάθε πρόγραµµα σχεδιασµού και ανάπτυξης είναι : Η Προφορική επικοινωνία των παιδιών µε την αναζήτηση πληροφοριών από το περιβάλλον τους και µε την αναπαραγωγή του λόγου. Η γραφή µε την διαδικασία της αντιγραφής, αλλά και της πρώτης επαφής µε το γραπτό λόγο, καθώς και η άµεση συνάφεια του µε τον προφορικό λόγο. Η παιδική λογοτεχνία, µε την οποία τα παιδιά ψυχαγωγούνται αλλά ταυτόχρονα διδάσκονται. Η γνώση του προβάλλοντος, µε αναφορές στην Ιστορία, τη Γεωγραφία, τη Βιολογία και τις Φυσικές επιστήµες. Η πληροφορική και η πρώτη τους επαφή µε τον Η/Υ µε παιγνιώδεις δραστηριότητες. Οι Μαθηµατικές έννοιες. Τα εικαστικά και η επαφή τους µε διαφορετικές µορφές τεχνικών για την απόδοση ενός θέµατος. Η Μουσική, που αποτελεί έναν µοναδικό τρόπο έκφρασης για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας. Φυσική Αγωγή/Μουσικοκινητικό παιχνίδι (καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής) Αγγλικά προσχολικής ηλικίας (καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας) PROJECTS (Σχέδια εργασίας) Τα παιχνίδια µας Το σώµα µου Ο εαυτός µου Μετακινούµαι / Ταξιδεύω Οι Απόκριες Καλώς µας ήρθες Άνοιξη Πασχαλιά Πασχαλιά µε τα κόκκινα αυγά Το καλοκαίρι Η θάλασσα και ο κόσµος της

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χαιρετισμός Δημάρχου 2. Έργα και μελέτες: Αστική

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής Η χρονιά που πέρασε, το 2007, ήταν η πρώτη της νέας δηµοτικής αρχής, µια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την αταλάντευτη βούληση µας να υλοποιηθούν µε ιεραρχηµένο προγραµµατισµό όλες οι δεσµεύσεις µας προς

Διαβάστε περισσότερα

Ανακάλεσε ο δήµος τη δωρεά προς τη Γ.Γ.Α.

Ανακάλεσε ο δήµος τη δωρεά προς τη Γ.Γ.Α. ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΤΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ_2011 Τεύχος 138 Ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρµακείου από το δήµο Στο πλαίσιο της σταθερής επιλογής του δήµου για την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικά οµάδων το Νοµικό Πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ 3 1.1 1.2 2 ΑΡΘΡΟ 259 ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ 1. Σκοπός της διδασκαλίας του µαθήµατος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Η κοινωνική και πολιτική αγωγή των µαθητών, αυριανών πολιτών, στην προσχολική και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραµµα ήµου Πάρου 2011-2014» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : ήµος Πάρου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : A Στρατηγικός Σχεδιασµός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 1 από 104 ΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 2 από 104 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007

απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 2004-2007 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου 24-27 απολογισμός έργου Ο Απολογισμός, του Χατζηκυριακείου Ιδρύματος αποτελεί μια ξεχωριστή έκδοση, που ξεκίνησε για πρώτη φορά το 23 και περιελάμβανε την πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία. Θέρµης µε το Πανεπιστήµιο

Συνεργασία. Θέρµης µε το Πανεπιστήµιο Ζηµιές σε Κ. Σχολάρι, Καρδία και Τρίλοφο από τις κατολισθήσεις Κατολισθήσεις σε οικισµούς του δήµου Θέρµης προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις του φετινού χειµώνα σε συνδυασµό µε άλλες προϋπάρχουσες αιτίες,

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Αλίμου» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Αλίμου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus.

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Η Disneyland των μεγάλων... Magic Bus Geitonas Alumni UK Ένα νέο ξεκίνημα Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ

δράσεις ζωής περιεχόμενα... ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ δράσεις ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1937 NEWSLETTER IOYΛΙΟΣ 2011 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΡΕΦΩΝ Το Πρόγραμμα Βρεφών της ΕΛΕΠΑΠ στηρίζεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010

Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010 Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. 2009-2010 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.... 1 2009-2010... 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 1 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΕ... 3 2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΚΕ... 3

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Το Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I.

ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I. ΙΑΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ E.E.I. Eργαστήριο Eλευθέρων Σπουδών Bιβλιοθήκες Φυσική Aγωγή & Aθλητισµός Πρόγραµµα Yποτροφιών ωρεές - Fund Drive Eπικοινωνία - Συνεργασία Άλλες ραστηριότητες Eργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πρ. Φεστιβάλ Πέτρας

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Πρ. Φεστιβάλ Πέτρας ΔΩΡΕΑΝ FREE PRESS 49 Νο Ιούνιος 2012 πολιτιστικές μαθητικές, μουσικές, θεατρικές εκδηλώσεις στο Νέο Άλσος Περιστερίου Καθημερινά από 1 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου 2012 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Η ανάπλαση του Άλσους Περιστερίου

Διαβάστε περισσότερα

2008 (Project) ., , . . . 2-10/9/2008. .

2008 (Project)   ., ,       .          .     .     2-10/9/2008.          . Οκτώβριος 2008 Το Σχέδιο Εργασίας (Project) αποτελεί τον πυρήνα της ιαθεµατικότητας. Οι µαθητές, µεταξύ άλλων, εξοικειώνονται µε τις διαδικασίες της επιστηµονικής µεθοδολογίας της έρευνας και µε τη διερεύνηση

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των. ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός. εκφράζει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.

Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των. ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός. εκφράζει την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης. ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ Σχολή Μουσικής Τεχνολογίας Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Πτυχιακή εργασία με θέμα: Μελέτη περίπτωσης του πολιτιστικού θεσμού των ημητρίων στην Θεσσαλονίκη. Ο τρόπος που ο θεσμός εκφράζει

Διαβάστε περισσότερα

Προϊσταµένη /σης: Κουλάκου Παναγιώτα, τηλ.2132050079 email: koulakou@melissia.gr

Προϊσταµένη /σης: Κουλάκου Παναγιώτα, τηλ.2132050079 email: koulakou@melissia.gr ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΗΜΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ Προϊσταµένη /σης: Κουλάκου Παναγιώτα, τηλ.2132050079 email: koulakou@melissia.gr Αρµοδιότητες της /σης σε σχέση µε τα Ν.Π...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ο Ρ Κ Ω Μ Ο Σ Ι Α Τ Η Σ Τ Α Ξ Η Σ 2 0 1 0

Η Ο Ρ Κ Ω Μ Ο Σ Ι Α Τ Η Σ Τ Α Ξ Η Σ 2 0 1 0 Ο ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ / ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΥΠΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Φύλλο 38 * Περίοδος Οκτώβριος-Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008 Non Commissioned Officer`s School * Issue: 38th * Period: October - November

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή

Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Σουζάννα-Μαρία Νικολάου Ασηµίνα Βατσίτση Νταίζη-Μαργαρίτα ανιηλίδου Βασιλική Πασχαλιώρη ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΕΡΓΟΥ Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή Στ ΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ. Ìáæß óõíå ßæïõìå!

Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ. Ìáæß óõíå ßæïõìå! Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Λάζαρος Κυρίζογλου Υποψήφιος Δήμαρχος ÌéëÜìå ìå ôï Ýñãï ìáò! Ìáæß óõíå ßæïõìå! Áîßæåé íá óõììåôý åéò! Πρόγραμμα ημοτικής δράσης >> σελ.3-6

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωµα του προγράµµατος Εργοθεραπείας

Αφιέρωµα του προγράµµατος Εργοθεραπείας ιευρύνουµε τους "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ", κερδίζουµε τη ΖΩΗ ΦΥΛΛΟ 5ο ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΩΡΕΑΝ Τα κάλαντα έψαλαν, στην Περιφέρεια Αττικής και στο ηµαρχείο Ηλιούπολης, οι εκπαιδευόµενοί µας. Ένα ακόµα

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013

Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Τα νέα μας! Φεβρουάριος 2013 Ερυθρός Σταυρός 150 χρόνια απο την ίδρυση του μεγαλύτερου ανθρωπιστικού κινήματος Η αλτρουιστική διάθεση προσφοράς του Ερρίκου Ντυνάν προς τους τραυματίες της μάχης του Σολφερίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά

Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθµιας Εκπαίδευσης επιστηµονική διηµερίδα Ο εκπαιδευτικός ως µέλος της σχολικής και της τοπικής κοινότητας: έρευνα - διδακτική πράξη - κοινωνική προσφορά περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Μία εταιρεία της σύγχρονης τεχνολογίας µε έδρα στη Θέρµη

Μία εταιρεία της σύγχρονης τεχνολογίας µε έδρα στη Θέρµη Ξεκίνησε από το Μάιο η καταπολέµηση των κουνουπιών. Εκτός από την Περιφέρεια εκτεταµένο πρόγραµµα εφαρµόζει και ο δήµος Θέρµης ΣΕΛ. 32 ΜΑΪΟΣ_2015 Τεύχος 156 Τιµή: 0.001 ευρώ Επίσκεψη των αρµοδίων υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα