28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης"

Transcript

1 ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ολίγοις ημερωτικo δελτιο Μάιος 2018 Στο παρόν τεύχος: 28ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης Η Ευρώπη σε διάλογο: προκλήσεις και ευκαιρίες Στήλη επικαιρότητας Brexit: Ολοκλήρωση νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, χωρίς επαρκή πρόοδο

2 XXVIII CONGRESS ESTORIL MAY 2018 ο 28 Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου 'FIDE' Το 28ο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαϊκού Δικαίου (Fédération Internationale pour le Droit Européen 'FIDE') πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο του Εστορίλ της Πορτογαλίας από τις 23 έως τις 26 Μαΐου Η FIDE, που έχει συσταθεί το 1961, τρία χρόνια δηλαδή μετά την ίδρυση της τότε ΕΟΚ, προάγει τη συνεργασία μεταξύ των εθνικών ενώσεων ευρωπαϊκού δικαίου οι οποίες λειτουργούν σε όλα τα κράτη-μέλη. Η δραστηριότητα της FIDE επικεντρώνεται στη μελέτη και εμβάθυνση του ευρωπαϊκού δικαίου και των θεσμών της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την εκάστοτε προεδρεύουσα της FIDE εθνική ένωση ένα από τα πλέον σημαντικά διεθνή συνέδρια στον χώρο του ευρωπαϊκού δικαίου, όπου αναλύονται τρεις επίκαιρες και καινοφανείς θεματικές ('topics'). Στα συνέδρια της FIDE συμμετέχουν εξέχοντες ακαδημαϊκοί, δικαστές και εισαγγελείς των ενωσιακών και των εθνικών δικαστηρίων, στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δικηγόροι, που από διαφορετικές αφετηρίες ο καθένας συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού δικαίου και το μέλλον της Ένωσης. Στο φετινό συνέδριο, που διοργάνωσε η Πορτογαλική Ένωση για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο ('APDE') και όπου συμμετείχαν περισσότερα από 550 άτομα, οι τρεις θεματικές αφορούσαν, η πρώτη την εσωτερική αγορά και την ψηφιακή οικονομία (Τopic I: 'The internal market and the digital economy'), η δεύτερη τη φορολογία, τις κρατικές ενισχύσεις και τη νόθευση του ανταγωνισμού (Topic II: 'Taxation, State aid and distortions of competition') και η τρίτη τις εξωτερικές σχέσεις της Ένωσης (Topic III: 'The external dimension of the EU policies').

3 Η διευθύντρια ερευνών του ΚΔΕΟΔ και συντονίστρια της ΜοΚΕ, Δρ Ευτυχία Μουαμελετζή και η επιστημονική συνεργάτις του ΚΔΕΟΔ και στέλεχος της ΜοΚΕ, κ. Αικατερίνη Σγουρίδου, από κοινού με την επίκουρη καθηγήτρια του ΑΠΘ, κ. Αικατερίνη Σαββαΐδου, ήταν οι εθνικές εισηγήτριες της χώρας μας για τη δεύτερη θεματική, η οποία είχε ως βασικό αντικείμενό της τη μελέτη των λεγόμενων ειδικών φορολογικών αποφάσεων ('tax rulings') που απασχόλησαν εκτενώς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις πρόσφατες αποφάσεις της σχετικά με τις ειδικές τιμολογιακές ρυθμίσεις στους ομίλους των πολυεθνικών εταιριών (υποθέσεις Fiat, Apple, Starbucks, Amazon). Οι αποφάσεις αυτές της Επιτροπής, που ήδη ελέγχονται από τα δικαστήρια της ΕΕ, διατάσσουν τα συγκεκριμένα κράτη μέλη, που εξέδωσαν τις αποφάσεις 'tax rulings', να ανακτήσουν από τους εν λόγω ομίλους μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία κρίθηκαν ότι συνιστούν παράνομες και ασυμβίβαστες κρατικές ενισχύσεις. Στην ίδια θεματική συζητήθηκαν και ζητήματα που προκύπτουν κατά την εφαρμογή των συμβάσεων αποφυγής διπλής φορολογίας ('double tax treaties') και των διμερών επενδυτικών συμφωνιών ('Bilateral Investment Treaties 'ΒITs'), καθώς και ζητήματα ανάκτησης παράνομων κρατικών ενισχύσεων. Οι κ.κ. Δέσποινα Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του ΠΑΜΑΚ, και Σύλβια Σταυρίδου, επίκουρη καθηγήτρια του ΔΠΘ, ήταν οι εθνικές εισηγήτριες για την πρώτη θεματική, ενώ η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, κ. Ελευθερία Νεφράμη, για την τρίτη θεματική, αντίστοιχα. Το ιδιαίτερα επιτυχημένο 28ο συνέδριο της FIDE ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τους γενικούς εισηγητές των συμπερασμάτων για κάθε θεματική και με μία στρογγυλή τράπεζα για το φλέγον ζήτημα του Brexit, στην οποία προήδρευσε ο καθηγητής κ. Βασίλειος Σκουρής, Πρόεδρος του ΚΔΕΟΔ.

4 Συνέδριο του ΕΜΔΔΟΕ για την απονομή της δικαιοσύνης Το Εργαστήριο Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα ('ΕΜΔΔΟΕ') της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, σε συνεργασία με την Εταιρία Δικαστικών Μελετών και τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης διοργάνωσαν διήμερο συνέδριο με τίτλο: «Η απονομή της δικαιοσύνης ως βασικός πυλώνας της ευνομούμενης πολιτείας: Σύγχρονες προκλήσεις βελτίωσης του ελληνικού συστήματος». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαΐου 2018, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο Πρόεδρος του ΚΔΕΟΔ, καθηγητής Βασίλειος Σκουρής, παρουσίασε την εισαγωγική ομιλία του συνεδρίου, αναφερόμενος στους στόχους που οφείλει να εξυπηρετεί η απονομή της δικαιοσύνης ως τρίτη πολιτειακή λειτουργία στο σύγχρονο κράτος δικαίου. Στη συνέχεια, η απογευματινή συνεδρία της πρώτης ημέρας ολοκληρώθηκε με τις ομιλίες του εφέτη κ. Σπυρίδωνος Γεωργουλέα και των καθηγητών κ.κ. Γεώργιου Δέλλιου και Καλλιόπης Μακρίδου οι οποίοι, υπό την προεδρία του Αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου και Γενικού Διευθυντή της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών κ. Δημητρίου Κράνη, ανέπτυξαν ζητήματα σχετικά με την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης, εντοπίζοντας τα προβλήματα, αναζητώντας τα αίτιά τους και προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους αντιμετώπισής τους. Η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου περιλάμβανε δύο ενότητες. Στην πρωινή συνεδρία του Σαββάτου, στην οποία προήδρευσε ο Αρεοπαγίτης ε.τ. και Πρόεδρος της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών κ. Ιωάννης Χαμηλοθώρης, οι δικαστικοί λειτουργοί, κ.κ. Αντώνιος Αλαπάντας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, και Αντώνιος Ελευθεριάνος, Εισαγγελέας Πρωτοδικών, καθώς και οι καθηγητές κ.κ. Μαρία Καϊάφα-Γκμπάντι και Λάμπρος Μαργαρίτης προσέγγισαν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες στην απονομή της ποινικής δικαιοσύνης. Η τελευταία μεσημβρινή συνεδρία είχε ως αντικείμενο τη διοικητική δίκη. Υπό την προεδρία της κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, Αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, οι ομιλητές κ.κ. Βασίλειος Ανδρουλάκης, Πάρεδρος του ΣτΕ, Ιωάννης Συμεωνίδης, καθηγητής και Αντεπίτροπος της Γενικής Επιτροπείας της Επικράτειας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, και Μιχαήλ Πικραμένος, αναπληρωτής καθηγητής και Σύμβουλος στο ΣτΕ, εξέφρασαν τις απόψεις τους για την ανάγκη συνδυασμού της εύλογης ταχύτητας και αποτελεσματικότητας κατά την απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης με τον δίκαιο χαρακτήρα που οφείλει να έχει η διοικητική, όπως και κάθε άλλη, δίκη. Η καθηγήτρια κ. Ελισάβετ Συμεωνίδου-Καστανίδου συνόψισε τα συμπεράσματα του ιδιαίτερα επίκαιρου αυτού συνεδρίου, που το παρακολούθησαν ακαδημαϊκοί, δικαστικοί λειτουργοί, δικηγόροι και πολλοί φοιτητές.

5 Η Ευρώπη σε διάλογο: προκλήσεις και ευκαιρίες Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο 'Δημήτριος Ευρυγένης' του ΚΔΕΟΔ εκδήλωση με θέμα «Η Ευρώπη σε διάλογο: προκλήσεις και ευκαιρίες», που διοργανώθηκε από το Γενικό Προξενείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη και την Ένωση Ελλήνων Υποτρόφων της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) στο πλαίσιο του 'Προγράμματος Διαλέξεων της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης 2018'. Η εκδήλωση, στην οποία συντονιστής ήταν ο κ. Αθανάσιος Καΐσης, καθηγητής και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας, άρχισε με τους χαιρετισμούς του Γενικού Πρόξενου, κ. Walter Stechel, και του Προέδρου της Ένωση Ελλήνων Υποτρόφων, καθηγητή Παναγιώτη Λαδά. Κατόπιν, ανέπτυξαν και αντάλλαξαν τις απόψεις τους για το θέμα ο Dr. Nils Minkmar, ιστορικός και δημοσιογράφος, υπεύθυνος σύνταξης θεμάτων πολιτισμού του περιοδικού 'Der Spiegel', και ο Πρόεδρος του ΚΔΕΟΔ, καθηγητής Βασίλειος Σκουρής. Επίκεντρο του ενδιαφέροντος και των δύο ομιλητών ήταν η σχέση των εθνικών εννόμων τάξεων με την ενωσιακή και των υποχρεώσεων που συνεπάγεται η συμμετοχή των κρατών μελών σε μία υπερεθνική νομική οντότητα, στην οποία έχουν εκχωρήσει μέρος των αρμοδιοτήτων τους. Ο κ. Minkmar αναφέρθηκε στην επίδραση που ασκεί η ιδιότητα του κράτους μέλους στις εσωτερικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες και την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής. Ο κ. Σκουρής, από την πλευρά του, τόνισε τη διάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως κοινότητας δικαίου και επισήμανε στις περιπτώσεις της Ουγγαρίας που διαφοροποίησε τη στάση της και δεν τήρησε τις αποφάσεις της Ένωσης για το προσφυγικό ζήτημα, καθώς της Πολωνίας, όπου η κυβερνητική παρέμβαση στην οργάνωση και το έργο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας είχε σοβαρότατες συνέπειες για το κράτος δικαίου και την αρχή της διάκρισης των λειτουργιών. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον Γερμανό Πρόξενο, μέλη της γερμανικής κοινότητας Θεσσαλονίκης, καθώς και ακαδημαϊκοί, δικηγόροι, φοιτητές, που όλοι συμμετείχαν στην ενδιαφέρουσα συζήτηση που ακολούθησε.

6 Brexit Ολοκλήρωση νέου κύκλου διαπραγματεύσεων, χωρίς επαρκή πρόοδο Ένας ακόμη διαπραγματευτικός κύκλος μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ε.Ε ολοκληρώθηκε, χωρίς θεαματική πρόοδο λίγες βδομάδες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (28-29 Ιουνίου 2018), που θα εξετάσει εκ νέου την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις. Ο M. Barnier προειδοποίησε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ πρέπει να έχει κλείσει έως το φθινόπωρο, ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος στη συνέχεια για την επικύρωσή της από τις δύο πλευρές. Ανοιχτά παραμένουν καθοριστικής σημασίας θέματα, όπως η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πολιτών της ΕΕ (σε βάθος χρόνου και σε ό,τι αφορά στα δεδομένα που θα έχουν ήδη ανταλλαγεί την ημερομηνία της αποχώρησης), το καθεστώς των προϊόντων προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) όπου δεν έχει καν καταγραφεί η βρετανική θέση, οι διαδικασίες επί παραβάσει, που θα παραμείνουν ανοιχτές μετά το Brexit, όπως για παράδειγμα στον τομέα των κρατικών ενισχύσεων. Ανοιχτό παραμένει και το ζήτημα της Βόρειας Ιρλανδίας. Η Ε.Ε. είχε προτείνει την παραμονή της Βόρειας Ιρλανδίας στην τελωνειακή ένωση, ωστόσο το Λονδίνο είχε απορρίψει την πρόταση, λέγοντας ότι είναι απαράδεκτη η διαίρεση της βρετανικής επικράτειας. Εκ μέρους του Ηνωμένου Βασιλείου διατυπώθηκε η πρόταση για δημιουργία μίας ειδικής οικονομικής ζώνης, εύρους 16 χιλιομέτρων, κατά μήκος των ενδοϊρλανδικών συνόρων που θα λειτουργεί για τις τοπικές εμπορικές συναλλαγές μετά την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση. Η ειδική οικονομική ζώνη σημαίνει ότι οι συναλλασσόμενοι μπορούν να λειτουργούν υπό το ίδιο ρυθμιστικό πλαίσιο, όπως και οι συναλλασσόμενοι νότια των συνόρων, οι οποίοι υπάγονται στο ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο. Παρ' όλα αυτά, η πρόταση που υποβλήθηκε εν τέλει από το Ηνωμένο Βασίλειο ως συμβιβαστική λύση για το θέμα των ιρλανδικών συνόρων προβλέπει ότι αυτό θα παραμείνει συνδεδεμένο με την τελωνειακή ένωση της ΕΕ για έως και έναν χρόνο ακόμα, ύστερα δηλαδή από τη σχεδόν διετή μεταβατική περίοδο, που θα αρχίσει στις 29 Μαρτίου 2019 και θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου Ωστόσο, όπως δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit, M. Barnier, μια οικονομική ρύθμιση, που έχει ως κύριο σκοπό να αποφευχθεί ένα 'σκληρό' σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας, δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς ό,τι είναι εφικτό για μία επικράτεια στο μέγεθος της Βόρειας Ιρλανδίας δεν είναι απαραίτητα και εφικτό για το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου. Η επίτευξη συμφωνίας για τα σύνορα είναι μία από τις τρεις προϋποθέσεις που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ενωση, ώστε να αρχίσει να διαπραγματεύεται με το Ηνωμένο Βασίλειο τη μελλοντική εμπορική σχέση των δύο πλευρών.

Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικαίου Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Νοέμβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: Νομοθετικές και Νομολογιακές Εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δεύτερη διάλεξη της

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Α Πανελλήνιο Συνέδριο Ευρωπαïκού Δικαίου ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑ«ΚΗ ΕΝΩΣΗ Στη Μνήμη του Καθηγητή Δημητρίου Ευρυγένη, ιδρυτή της Ελληνικής Ενώσεως Ευρωπαϊκού Δικαίου 2-3 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων

Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό το φως μοντέρνων προκλήσεων ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Ιούλιος-Αύγουστος 2018 Στο παρόν τεύχος: Εκδήλωση ΚΔΕΟΔ & Ίδρυμα Konrad-Adenauer στην Ελλάδα Το μέλλον της ΕΕ υπό

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με τη δωρεά του ΙΣΝ «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ημερίδα με τη δωρεά του ΙΣΝ «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Οκτώβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: «Δικαστική συνεργασία σε διασυνοριακές υποθέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση» Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο»

Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον Ευρωπαϊκό Χώρο» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Φεβρουάριος 2018 Στο παρόν τεύχος: Συνέδριο JUSTICE: «Προστασία Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Σύγχρονα Ζητήματα στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο Συνέδριο Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Α.Με.Α.

Διήμερο Συνέδριο Σύγχρονα θέματα του δικαίου απαγόρευσης των διακρίσεων και η Σύμβαση του Ο.Η.Ε. για τα δικαιώματα των Α.Με.Α. ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Απρίλιος 2018 Στο παρόν τεύχος: Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια εκδήλωση του Πρόγραμματος Διδυμοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ολίγοις ημερωτικo δελτιο

ολίγοις ημερωτικo δελτιο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Δεκέμβριος 2018 Στο παρόν τεύχος: JUSTICE Program Τριήμερο Σεμινάριο του ΚΔΕΟΔ & του Πανεπιστημίου Frederick Ο Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ»

«Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «Ο ΝΕΟΣ ΠΟΙΝΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ Ο ΝΕΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑΣ» Θεσσαλονίκη Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019 1 η ημέρα 08:45 09:00 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 21ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 117 ΠΡΟΒΛΕ ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Πάρεδρος ΣτΕ Α+Β 6

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. Πάρεδρος ΣτΕ Α+Β 6 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α/ Α ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 120 ΠΡΟΒΛΕ ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης

Διαβάστε περισσότερα

Η ανεξαρτησία & αποτελεσματικότητα της δικαστικής λειτουργίας στη σύγχρονη ελληνική έννομη τάξη

Η ανεξαρτησία & αποτελεσματικότητα της δικαστικής λειτουργίας στη σύγχρονη ελληνική έννομη τάξη - NOMIKH ΣΧΟΛΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (EPLO) - ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ - ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Επιστημονικό Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ»

«ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΜΜΕ, ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ» Θεσσαλονίκη Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019 1 η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΟΛ-ΠΟΙΝ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΟΛ-ΠΟΙΝ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ Ονοματεπώνυμο Ιδιότητα ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ 1 Κράνης Δημήτριος Αρεοπαγίτης, Γενικός Διευθυντής ΕΣΔι 2 Κουτρομάνος Αθανάσιος Πρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ. 3 Αθηναίος Αντώνιος Αρεοπαγίτης ε.τ. 4 Κατσιρούμπας Παναγιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με την Γεωργία «Ενδυνάμωση των ικανοτήτων της Υπηρεσίας Λογιστικής, Αναφοράς και Ελέγχου στη Γεωργία»

Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με την Γεωργία «Ενδυνάμωση των ικανοτήτων της Υπηρεσίας Λογιστικής, Αναφοράς και Ελέγχου στη Γεωργία» ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Ιανουάριος 2019 Στο παρόν τεύχος: Πρόγραμμα Διδυμοποίησης με το Αζερμπαϊτζάν «Ενίσχυση του υπουργείου Φορολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ προς τιμήν του Καθηγητή κ. Βασίλειου Σκουρή, Προέδρου του Δικαστηρίου της ΕΕ Το Δικαστήριο της ΕΕ: Εγγυητής της εύρυθμης λειτουργίας της Ένωσης και των δικαιωμάτων των πολιτών Παρασκευή 28 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 17/05 CALL 215 550046 / 6975818074 ETHEMIS 10TH CONFERENCE INFORMATION/ CONGRESS@ETHEMIS.GR 10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ 17 18 Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΣΤ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΔΕ Σε συνεργασία με το ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πέμπτη 1 & Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΘ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣTΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΟΜΕΑΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΜΗΜΑ ΟΔΕ και ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σε συνεργασία με τoν ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αφιερωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων. Νικόλαος Μπιτζιλέκης. Καθηγητής Α.Π.Θ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ. Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων. Νικόλαος Μπιτζιλέκης. Καθηγητής Α.Π.Θ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ 444 ΠΡΟΒΛΕ- ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ζητήματα Γενικού Ποινικού Δίκαιου Νικόλαος Μπιτζιλέκης

Διαβάστε περισσότερα

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ www.cieel.gr ολίγοις ημερωτικo δελτιο Μάρτιος 2018 Στο παρόν τεύχος: Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι επιστημονικές εκδηλώσεις με τη δωρεά του Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 17/05 CALL 215 550046 / 6975818074 ETHEMIS 10TH CONFERENCE INFORMATION/ CONGRESS@ETHEMIS.GR 10ο ΠANEΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙ0 e-θεμισ 17 18 Μαϊου 2019 Επίπεδο 5Α - Kτίριο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Κέντρο Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ»

«ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ» Θεσσαλονίκη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 08.30-08.45 Προσέλευση-

Διαβάστε περισσότερα

Tax Rulings Ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις

Tax Rulings Ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις Tax Rulings Ως παράνομες κρατικές ενισχύσεις Δάφνη Κοζώνη Tax Partner 16.03.18 Το θέμα Τα Κράτη Μέλη δεν μπορούν να επιτρέπουν σε επιλεγμένες εταιρείες να πληρώνουν λιγότερο φόρο επιτρέποντάς τους να μεταφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ. 6-8 Σεπτεμβρίου 2019 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ. 6-8 Σεπτεμβρίου 2019 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΠΟΙΝΙΚΟΙ ΚΩΔΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ SV8YM fecit 6-8 Σεπτεμβρίου 2019 Αίθουσα τελετών Eφετείου Αθηνών, Κυρίλλου Λουκάρεως 14 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤ Α 123 ΠΡΟΒΛΕ- ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ) ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 25 & 26 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑΤ Α 123 ΠΡΟΒΛΕ- ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγχρημοτοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Η πτώχευση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ-ΠΟΙΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Α/ Α ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΤΜΗΜΑΤΑ 123 ΠΡΟΒΛΕ ΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ιστορία της Δικαιοσύνης Δεοντολογία-Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία

Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή Συμπολιτεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ και ΕΔΡΑ JEAN MONNET Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου και Πολιτισμού Συνέδριο στη μνήμη Δ.Θ. Τσάτσου και Γ. Παπαδημητρίου Ελληνική Πολιτεία και Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 13.4.2015 JOIN(2015) 10 final 2015/0073 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ

Πέτρος Πανταζόπουλος, Δικηγόρος, ΔΝ Ο θεσμός των Special Tax Zones: Μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο άσκησης φορολογικής πολιτικής στην εποχή της διεθνούς φορολογικής συνεργασίας; 6 th Taxation Law Forum NJV Athens Plaza 8.10.2019

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01)

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 202/1 ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ (2016/C 202/01) 7.6.2016 Επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΙΧΑΛΗΣ Δ. ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ, Αναπληρωτής Καθηγητής, Νομική Σχολή ΔΠΘ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Γεννήθηκε το 1957 στην Καβάλα. Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής ΔΠΘ (1980) και Διδάκτωρ του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Δικαίου της ίδιας

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ BEPS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ Φ.Π.Α.»

«ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ: Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ BEPS ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ Φ.Π.Α.» ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΠΘ Με τη συνεργασία της Ένωσης Νέων και Ασκουμένων Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (ΕΑΝΔΙΘ) και της ELSA Thessaloniki ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

12o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ δικαστικών λειτουργών της πολιτικής-ποινικής δικαιοσύνης. Κομοτηνή 11 μέχρι και 14 Οκτωβρίου 2005

12o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ δικαστικών λειτουργών της πολιτικής-ποινικής δικαιοσύνης. Κομοτηνή 11 μέχρι και 14 Οκτωβρίου 2005 12o ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ δικαστικών λειτουργών της πολιτικής-ποινικής δικαιοσύνης. Κομοτηνή 11 μέχρι και 14 Οκτωβρίου 2005 Θέμα: «Οικογενειακές Σχέσεις στη Σύγχρονη έννομη τάξη. Τα προβλήματα επιμέλειας-απαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B

5538/11 GA/ag,nm DG C 1 B ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 11 Φεβρουαρίου 2011 (OR. en) 5538/11 Διοργανικός φάκελος: 2010/0384 (NLE) PI 3 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση ενισχυμένης

Διαβάστε περισσότερα

9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις

9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις 9o Πανελλήνιο Συνέδριο Ε.Ε.Ν.e-Θέμις Προσωπικά Δεδομένα & Δικηγορία Μια νέα πραγματικότητα Ένα νέο κεφάλαιο στο νομικό κόσμο -----------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ

ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ www.dimosiodikaio.gr Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Χορηγός: ÍÏÌÉÊÇ ÂÉÂËÉÏÈÇÊÇ w w w. n b. o r g 1η Hμέρα: Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014, 16:00 20:00 Η Διοικητική Δικαιοσύνη εν μέσω της κρίσης

Διαβάστε περισσότερα

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένας ελληνογερμανικός νομικός διάλογος εν έτει 2014. Πρόσκληση

Υπευθυνότητα, αλληλεγγύη και συνεργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Ένας ελληνογερμανικός νομικός διάλογος εν έτει 2014. Πρόσκληση Εθνικό και Καποδιστριακό Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Πανεπιστήμιο του Αμβούργου Bucerius Law School, Αμβούργο σε συνεργασία με: Ελληνογερμανική Ένωση Νομικών, Αθήνα Γερμανοελληνική Ένωση Νομικών, Αμβούργο

Διαβάστε περισσότερα

6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017

6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας από 5 έως 7 Μαΐου 2017 To Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Μακεδονίας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών διοργάνωσε το 6ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009

1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 Προτεινόμενες Τροποποιήσεις στο ΚΠολΔ. - Σύγχρονα ζητήματα Αναγκαστικής Εκτέλεσης Κομοτηνή 24, 25 και 26 Ιουνίου 2009 1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2009 10:00-10:15 Χαιρετισμοί: Κωνσταντίνος Ρέμελης Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο»

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη Ημέρα 10 Ιανουαρίου 2019

Πρώτη Ημέρα 10 Ιανουαρίου 2019 Στρογγυλή Τράπεζα Αστυνόμευση: Μεταχείριση Ατόμων υπό Κράτηση και Συνέπειες Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, Αντιγόνης 2-6, Αθήνα, 10-11(πρωί) Ιανουαρίου 2019 Πρώτη Ημέρα 10 Ιανουαρίου 2019 9:30-10.00

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» Θεσσαλονίκη Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017 1 η μέρα 09:00 09:15 Προσέλευση - Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.5.2015 JOIN(2015) 24 final 2015/0110 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

XT 21004/18 ADD 1 REV 2 1 UKTF

XT 21004/18 ADD 1 REV 2 1 UKTF Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 29 Ιανουαρίου 2018 (OR. en) XT 21004/18 ADD 1 REV 2 BXT 5 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΑΠΟΦΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Νομικής Δ.Π.Θ. Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Συμεών Μηναΐδης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ * ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Κομοτηνή, 27-30 Μαΐου 2004) «Ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ» ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 17/1/2019 Αριθ.πρωτ. 93 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες εξελίξεις στο οικονομικό ποινικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύγχρονες εξελίξεις στο οικονομικό ποινικό δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνούς & Ευρωπαϊκού Δικαίου και την Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων διοργανώνει στις 27 & 28 Νοεμβρίου 2009, συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες Εξελίξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΡΓΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΟΟΣΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΧΕΔΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 26-28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS

Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Συγχρηματοδότηση από το Κοινοτικό Πρόγραμμα PROGRESS Η αρχή της ίσης μεταχείρισης και της μη διάκρισης κατά το ευρωπαϊκό και το ελληνικό δίκαιο Κομοτηνή 10,11 & 12 Μαρτίου 2010 1η ΗΜΕΡΑ Τετάρτη, 10 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 25ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΩΡΩΝ Α/Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑ 450 ΠΡΟ- ΒΛΕΠΟ ΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1. Ζητήματα Γενικού Ποινικού Δίκαιου (α. Χρονικά και

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών. Δελτίο Τύπου

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών. Δελτίο Τύπου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Πληροφορίες: Κρουσανιωτάκη Σοφία, Διοικητική Υποστήριξη ΜΟΔΙΠ, τηλ.. 210 3689653 Αικ. Φουντή, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης ΜΟ.ΔΙ.Π

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ. Λάρισα,10 &11 Μαΐου 2019

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ. Λάρισα,10 &11 Μαΐου 2019 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΑΙΟΣΥΝΗ Λάρισα,10 &11 Μαΐου 2019 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-5-2019 1 η ημέρα συνεδρίου 1 η συνεδρία Θέμα συνεδρίας: «Τα παιδιά και οι τεχνολογικές

Διαβάστε περισσότερα

XT 21014/19 1 UKTF. Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10. ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

XT 21014/19 1 UKTF. Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10. ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Βρυξέλλες, 20 Μαρτίου 2019 (OR. en) XT 21014/19 BXT 15 CO EUR-PREP 10 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες Έγγραφο σχετικό με τη συμφωνία για την αποχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΔΙΚΑΙΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΩ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ, ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.» ----------. ---------- Άρθρο 1 Δικαιούμενοι στην άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1

Σχέδιο Νόµου. «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης. και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Σχέδιο Νόµου «Επιλογή δικαστικών λειτουργών στις κορυφαίες θέσεις της Δικαιοσύνης και επαναφορά της αρχής του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων» Άρθρο 1 Η παράγραφος 3 του άρθρου 49 του Κώδικα Οργανισµού Δικαστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ»

«ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΟΙ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΣ ΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ» Θεσσαλονίκη Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 1 η μέρα 09:00 09:15 Προσέλευση - Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Καρπενήσι, Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Καρπενήσι, Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Μαΐου 2017 Ημερίδα Επιστημονικού Ομίλου «Αριστόβουλος Μάνεσης» και Κοινό Σεμινάριο των Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών Δημοσίου Δικαίου των Τμημάτων Νομικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης Καρπενήσι, Παρασκευή 5 και Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή

Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Φώτιος Θεοδ. Κατσίγιαννης Πρόεδρος Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων επί τιμή I. Προσωπική κατάσταση. Γεννήθηκε το έτος 1950 στον Πύργο. Είναι έγγαμος με ένα τέκνο. II. Σπουδές. Πτυχιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούσι, 2 Φεβρουαρίου 2018 Αρ. πρωτ. : 362 ΑΠΟΦΑΣΗ

Μαρούσι, 2 Φεβρουαρίου 2018 Αρ. πρωτ. : 362 ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Μαρούσι, 2 Φεβρουαρίου 2018 Αρ. πρωτ. : 362 ΑΠΟΦΑΣΗ (αριθμ.: 361/2016) Θέμα: Κλήση σε ακρόαση της εταιρείας με την επωνυμία «.» με αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγχρημοτοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Διημερίδα με θέμα: Η χρηματική οφειλή στο σύγχρονο δίκαιο

Διημερίδα με θέμα: Η χρηματική οφειλή στο σύγχρονο δίκαιο ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διημερίδα με θέμα: Η χρηματική οφειλή στο σύγχρονο δίκαιο Παρασκευή 8 & Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 Επιμελητήριο Έβρου Λεωφόρος Δημοκρατίας 307, Αλεξανδρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. στην

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας. στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 29.6.2017 COM(2017) 354 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Πορεία υλοποίησης του σχεδίου δράσης για την ενίσχυση της καταπολέμησης της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας στην Ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ( αριθμ: 282/2017 )

ΑΠΟΦΑΣΗ ( αριθμ: 282/2017 ) Μαρούσι, 20 Σεπτεμβρίου 2017 Αρ. πρωτ.: 2677 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ( αριθμ: 282/2017 ) Θέμα: Έγκριση της από 31 Αυγούστου 2017 «Έκθεσης Διενέργειας Εκτάκτου Ελέγχου κατόπιν καταγγελίας του με

Διαβάστε περισσότερα

Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα

Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Διευθέτηση Διεθνών Διαφορών στη Διεθνή Κοινότητα Αθήνα, 16-18 Δεκεμβρίου 2016 Έναρξη Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 17.00 Υπουργείο Εξωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

γίνει εφικτή η παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος. Η προσπάθεια επί της ουσίας αφορούσε τη βελτίωση της διατροφικής αξίας της Πράσινης Ελιάς

γίνει εφικτή η παρασκευή του συγκεκριμένου προϊόντος. Η προσπάθεια επί της ουσίας αφορούσε τη βελτίωση της διατροφικής αξίας της Πράσινης Ελιάς ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στο πλαίσιο της 26 ης Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων Εξοπλισμού και Συσκευασίας, (ΔΕΤΡΟΠ 2017), την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ (ΣΤΑΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, 17/1/2019 Αριθ.πρωτ. 92 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και

Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και Το έργο διαρκούς επιμόρφωσης δικαστικών λειτουργών εντάσσεται στο Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» του Υπουργείου Εσωτερικών και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο. Η αρχή της

Διαβάστε περισσότερα

Tax Flash 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S

Tax Flash 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S 01/10/2018 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ MCDONALD S Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε ότι το Λουξεμβούργο δεν παρείχε προνομιακή φορολογική μεταχείριση στην εταιρεία McDonald s και οι σχετικές

Διαβάστε περισσότερα

Αποζημίωση στη σύμβαση και στην αδικοπραξία:

Αποζημίωση στη σύμβαση και στην αδικοπραξία: EΝΩΣΗ ΑΣΤΙΚΟΛOΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚOΣ ΣYΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Αστικολόγων Αποζημίωση στη σύμβαση και στην αδικοπραξία: Πράξη και θεωρία Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

9549/13 ΣΠΚ/μκ 1 DG G II

9549/13 ΣΠΚ/μκ 1 DG G II ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 14 Μαΐου 2013 (21.05) (OR. en) 9549/13 FISC 94 ΕCOFIN 353 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς: τις αντιπροσωπίες Θέμα: Συμπεράσματα του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Μαθήματα Διδάσκοντες Ιδιότητα ΤΜΗΜΑ Δίωρα Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ 1 Ειδικά Θέματα στην Αίτηση Ακυρώσεως Ειρήνη Σάρπ Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 23ης ΣΕΙΡΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 444 Μαθήματα Διδάσκοντες Ιδιότητα Ι.ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΜΗΜ Α Δίωρα Ειδικά Θέματα στην Αίτηση Ακυρώσεως Ειρήνη Σάρπ Ελευθέριος

Διαβάστε περισσότερα

Διημερίδα: «Η εφαρμογή των Οικοσυστημικών Υπηρεσιών ως Εργαλείο Διαχείρισης του Περιβάλλοντος» 28/02/ /03/2018

Διημερίδα: «Η εφαρμογή των Οικοσυστημικών Υπηρεσιών ως Εργαλείο Διαχείρισης του Περιβάλλοντος» 28/02/ /03/2018 Διημερίδα: «Η εφαρμογή των Οικοσυστημικών Υπηρεσιών ως Εργαλείο Διαχείρισης του Περιβάλλοντος» 28/02/2018 01/03/2018 Αθήνα, Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Την 28 η Φεβρουαρίου και την 1 η Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ UNIVERSITIES4EU-U4EU Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών, Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών προσκαλεί

Διαβάστε περισσότερα

5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων. Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016

5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων. Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη. Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016 5ο Θερινό Πρόγραμμα Νέων Επιστημόνων Ευρώπη σε κρίση: Διπλωματία και Στρατηγική για Βιώσιμη Ανάπτυξη Αθήνα 9 11 Σεπτεμβρίου 2016 Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 5 ου θερινού προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΔΡΑ JEAN MONNET ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 14/1/2019 Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΕΚΙΝΑ ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ NIKE ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΠΕΡΙ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ αναφορικά με

Διαβάστε περισσότερα

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς.

1999-2004 Πτυχιούχος της νομικής σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Ημερομηνία ορκωμοσίας 28-04-2004. Βαθμός πτυχίου 7,00 Λίαν καλώς. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΓΑΛΙΑΣ Διεύθυνση Βασιλίσσης Όλγας 26 Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54641 Διεύθυνση Γραφείου Ερμού 41- Θεσσαλονίκη Τ.Κ. 54624 Κινητό τηλέφωνο 6948304620

Διαβάστε περισσότερα

Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων

Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 24ΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ Δεύτερο Στάδιο - Σύνολο Διώρων 447 Α/ Α ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΔΙΩΡΑ 1 Ζητήματα Γενικού Ποινικού Δίκαιου (α. Χρονικά και τοπικά

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 14.4.2016 JOIN(2016) 8 final 2016/0113 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 47 I Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 62o έτος 19 Φεβρουαρίου 2019 Περιεχόμενα II Μη νομοθετικές πράξεις ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ Απόφαση (ΕΕ) 2019/274 του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 28.11.2016 JOIN(2016) 54 final 2016/0366 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ 2016 2017 Στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. διεξάγεται ήδη από το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος, υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής, σειρά Ανοιχτών Μαθημάτων για ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ που σημάδεψαν

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 23.11.2016 JOIN(2016) 56 final 2016/0373 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 3.4.2017 JOIN(2017) 12 final 2017/0071 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ-TEI «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ III» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ-TEI «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ III» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ-TEI «ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ, ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ III» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ www.dimosiodikaio.gr ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΛΟΓΩΝ (ΕΕΔ) ΣΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΩΝ 1-2 Δεκεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0230/1. Τροπολογία. Sophia in t Veld εξ ονόματος της Ομάδας ALDE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0230/1. Τροπολογία. Sophia in t Veld εξ ονόματος της Ομάδας ALDE 27.3.2019 B8-0230/1 1 Περίπτωση 19 έχοντας υπόψη τις ακροάσεις και τις ανταλλαγές απόψεων που πραγματοποίησε η «Ομάδα εργασίας με γενική εντολή να παρακολουθεί την κατάσταση όσον αφορά το κράτος δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 28.11.2016 JOIN(2016) 51 final 2016/0367 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το συνέδριο. Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Νέες Εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας

Το συνέδριο. Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο Νέες Εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Αγορά Ενέργειας Το συνέδριο Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 26 Ιανουαρίου συνέδριο με θέμα «Φυσικό Αέριο και Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο» στο αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΩΣH ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 42ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Η ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΚΗΣ 7-10 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 39ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΩΣΕΩΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ Προς τιμήν της Ομ. Καθηγήτριας της Πολιτικής Δικονομίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.

Διαβάστε περισσότερα

9663/19 ΣΠΚ/μγ 1 JAI.2

9663/19 ΣΠΚ/μγ 1 JAI.2 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 27 Μαΐου 2019 (OR. en) 9663/19 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Προεδρία Συμβούλιο αριθ. προηγ. εγγρ.: 8621/19 Θέμα: JAI 574 COPEN 232 DAPIX 194 ENFOPOL 269 CYBER

Διαβάστε περισσότερα

14127/14 ADD 1 ΔΛ/γπ 1 DPG

14127/14 ADD 1 ΔΛ/γπ 1 DPG Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 10 Νοεμβρίου 2014 (OR. en) 14127/14 ADD 1 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Θέμα: PV/CONS 47 TRANS 470 TECOM 176 ENER 426 3335η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα