ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ"

Transcript

1 ΔΗΜΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 20.00

2 ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΝΓΚ, ΣΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ THREE BILLBOARDS OUTSIDE EBBING, MISSOURI (2017) 115 Τετάρτη 14/11, 20:00 Τετάρτη 14/11 Σκην.: ΜΑΡΤΙΝ ΜΑΚ ΝΤΟΝΑ Πρωτ.: ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΑΚ ΝΤΟΡΜΑΝΤ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΣΑΜ ΡΟΚΓΟΥΕΛ Μια οργισμένη μητέρα προκαλεί τον τοπικό αστυνόμο να βρει τους ενόχους της δολοφονίας της κόρης της, κάτι για το οποίο μέχρι τότε οι τοπικές αρχές δεν έδειξαν ενδιαφέρον, γράφοντας μηνύματα σε τρεις διαφημιστικές πινακίδες έξω από την κωμόπολή τους. Αγαπημένη και πολυβραβευμένη ταινία, υποψήφια για 5 Όσκαρ στην απονομή του 2018, κερδίζοντας δύο για τις καταπληκτικές ερμηνείες των Φράνσις Μακ Ντόρμαντ και Σαμ Ρόκγουελ. ΦΛΟΡΕΝΣ: ΦΑΛΤΣΟ ΣΟΠΡΑΝΟ FLORENCE FOSTER JENKINS (2016) 111 Τετάρτη 21/11, 20:00 Τετάρτη 21/11 Σκην.: ΣΤΙΒΕΝ ΦΡΙΑΡΣ Πρωτ.: ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ, ΧΙΟΥ ΓΚΡΑΝΤ Η Νεοϋορκέζα πλούσια κληρονόμος Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς πιστεύει ότι είναι η καλύτερη τραγουδίστρια Όπερας και ονειρεύεται να αναγνωριστεί το ταλέντο της. Ο σύζυγός της, ένας Άγγλος αριστοκράτης, ενισχύει την ψευδαίσθησή της αυτή. Όταν το 1944 η Φλόρενς αποφασίζει να δώσει ένα κοντσέρτο στο φημισμένο Κάρνεγκι Χολ, το ζεύγος έχει να διαχειριστεί τη δυσκολότερη πρόκληση της ζωής του. Το πρόβλημα είναι ότι η Φλόρενς είναι εντελώς φάλτσα! Μια διασκεδαστική αληθινή ιστορία, με την πάντα καταπληκτική Μέριλ Στριπ. ΖΩΗ ΣΑΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ LA VIE EN ROSE (2007) 140 Τετάρτη 28/11, 20:00 Τετάρτη 28/11 Σκην.: ΟΛΙΒΙΕ ΝΤΑΑΝ Πρωτ.: ΜΑΡΙΟΝ ΚΟΤΙΓΙΑΡ, ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ, ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ ΣΕΝΙΕ Η Εντίθ Πιάφ υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φωνές στον κόσμο. Η ταινία ξετυλίγει τη συναρπαστική της ιστορία από τις παρισινές φτωχογειτονιές, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε την πορεία της στο τραγούδι, έως την απόλυτη αναγνώριση και την τραγική της μοίρα, πολλές δεκαετίες μετά. Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου για την καταπληκτική ερμηνεία της Μαριόν Κοτιγιάρ.

3 Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ CIDADE DE DEUS (2002) 130 Τετάρτη 5/12, 20:00 Τετάρτη 5/12 Σκην.: ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΜΕΪΡΕΓΙΕΣ Πρωτ.: ΑΛΕΣΑΝΤΡΕ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ, ΛΕΑΝΤΡΟ ΦΙΡΜΙΝΟ Δύο παιδιά που μεγαλώνουν μαζί στις φτωχογειτονιές του Ρίο διαλέγουν ξεχωριστά μονοπάτια. Ο ένας αγωνίζεται να ξεφύγει και να γίνει φωτογράφος, ο άλλος να γίνει αρχηγός των εγκληματικών οργανώσεων που κάνουν κουμάντο στην περιοχή. Εκπληκτική ταινία από τη Βραζιλία, γεμάτη με ανατροπές, αγωνία αλλά και δραματικά στοιχεία, που ήταν υποψήφια για 4 βραβεία Όσκαρ και εξασφάλισε στο σκηνοθέτη της μεγάλη διεθνή καριέρα. ΘΑΥΜΑ WONDER (2017) 113 Τετάρτη 12/12, 20:00 Τετάρτη 12/12 Σκην.: ΣΤΙΒΕΝ ΚΜΠΟΣΚΥ Πρωτ.: ΤΖΟΥΛΙΑ ΡΟΜΠΕΡΤΣ, ΟΟΥΕΝ ΓΟΥΙΛΣΟΝ, ΤΖΕΪΚΟΜΠ ΤΡΕΜΠΛΕΪ Ένα παιδί που γεννήθηκε με παραμορφωμένο πρόσωπο πηγαίνει για πρώτη φορά σχολείο από την πέμπτη δημοτικού. Έχει την πλήρη στήριξη της οικογένειάς του αλλά και τις δικές του ικανότητες, για να αντιμετωπίσει την προκατάληψη και την περιέργεια των άλλων παιδιών. Μια υπέροχη και γλυκιά ταινία, που αγαπήθηκε από το κοινό, βασισμένη στο ομώνυμο μπεστ-σέλερ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΖΩΗ! C EST LA VIE! (2017) 117 Τετάρτη 19/12, 20:00 Τετάρτη 19/12 Σκην.: ΟΛΙΒΙΕ ΝΑΚΑΣ, ΕΡΙΚ ΤΟΛΕΝΤΑΝΟ Πρωτ.: ΖΑΝ ΠΙΕΡ ΜΠΑΚΡΙ, ΖΙΛ ΛΕΛΟΥΣ, ΖΑΝ ΠΟΛ ΡΟΥΒ Ένας έμπειρος οργανωτής πάρτι έχει αναλάβει τη δεξίωση ενός πλούσιου γάμου, που θα γίνει σε ένα αρχοντικό παλάτι του 17ου αιώνα. Κι ενώ πιστεύει ότι έχει προσλάβει τους καλύτερους για τη δουλειά, όλα πάνε στραβά. Ξεκαρδιστική Γαλλική κωμωδία, που γνώρισε τεράστια εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία, γραμμένη και σκηνοθετημένη από τους δημιουργούς της αγαπημένης ταινίας «Οι Άθικτοι».

4 ΟΙ ΣΠΕΣΙΑΛΙΣΤΕΣ TAIS-TOI! (2003) 85 Τετάρτη 9/1, 20:00 Τετάρτη 9/1 Σκην.: ΦΡΑΝΣΙΣ ΒΕΜΠΕΡ Πρωτ.: ΖΑΝ ΡΕΝΩ, ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΤΙΕ Ένας σκληροτράχηλος κακοποιός κι ένας αφελής και αδέξιος πολυλογάς γνωρίζονται στη φυλακή, ενώνουν αναγκαστικά τις δυνάμεις τους και σχεδιάζουν μια μάλλον τρελή απόδραση, για να κλείσουν τις εκκρεμότητες που άφησαν έξω. Ξεκαρδιστική Γαλλική κωμωδία, με δύο από τους μεγαλύτερους σταρ της χώρας σε ένα κωμικό ρεσιτάλ. ΙΣΩΣ, ΑΥΡΙΟ! IN A BETTER WORLD (2011) 118 Τετάρτη 16/1, 20:00 Τετάρτη 16/1 Σκην.: ΣΟΥΖΑΝΕ ΜΠΙΕΡ Πρωτ.: ΜΙΚΑΕΛ ΠΕΡΣΜΠΡΑΝΤ, ΟΥΛΡΙΧ ΤΟΜΣΕΝ Δραματική περιπέτεια με δύο παράλληλες ιστορίες, που διαδραματίζονται σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Αφρική και σε μια ήσυχη επαρχιακή πόλη της Δανίας. Οι ιστορίες, καθώς και οι ζωές δύο οικογενειών, διασταυρώνονται και μια ασυνήθιστη αλλά και ριψοκίνδυνη φιλία ξεκινά. Μια βαθειά ανθρώπινη περιπέτεια από τη Δανία, που στέλνει μηνύματα και θέτει προβληματισμούς, τιμημένη με το ξενόγλωσσο Όσκαρ το THE GREATEST SHOWMAN (2017) 105 Τετάρτη 23/1, 20:00 Τετάρτη 23/1 Σκην.: ΜΑΪΚΛ ΓΚΡΕΣΕΪ Πρωτ.: ΧΙΟΥ ΤΖΑΚΜΑΝ, ΜΙΣΕΛ ΓΟΥΙΛΙΑΜΣ, ΖΑΚ ΕΦΡΟΝ Η αληθινή ιστορία ενός οραματιστή, που ξεκίνησε από το τίποτα και δημιούργησε το πρώτο τσίρκο της ιστορίας κατά τον 18ο αιώνα, βάζοντας τις βάσεις για τις σόου-μπίζνες έτσι όπως τις ξέρουμε μέχρι σήμερα. Φαντασμαγορικό μιούζικαλ, πλούσια παραγωγή με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, στα πρότυπα του παλιού καλού Χόλυγουντ.

5 ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΧΤΥΠΗΜΑ THE BEST OFFER (2013) 125 Τετάρτη 30/1, 20:00 Τετάρτη 30/1 Σκην.: ΤΖΟΥΖΕΠΕ ΤΟΡΝΑΤΟΡΕ Πρωτ.: ΤΖΕΦΡΙ ΡΑΣ, ΤΖΙΜ ΣΤΑΡΤΖΕΣ, ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΣΑΔΕΡΛΑΝΤ Ένας εκκεντρικός εκτιμητής και δημοπράτης έργων τέχνης προσλαμβάνεται από μια μοναχική και μυστηριώδη νεαρή κληρονόμο, για να διαχειριστεί την ακίνητη περιουσία της. Αυτός όμως, θα την ερωτευτεί, συναίσθημα πρωτόγνωρο γι αυτόν. Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται. Συγκλονιστική ατμοσφαιρική περιπέτεια με πανέξυπνο σενάριο, γεμάτο αγωνία και ανατροπές και καταπληκτικές ερμηνείες. ΜΙΑ ΑΓΕΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ LA VACHE (2016) 91 Τετάρτη 6/2, 20:00 Τετάρτη 6/2 Σκην.: MOXAMENT XAMINTI Πρωτ.: ΦΑΤΣΑ ΜΠΟΥΓΙΑΧΜΕΤ, ΛΑΜΠΕΡΤ ΓΟΥΙΛΣΟΝ Ένας σεμνός, χαρωπός και αισιόδοξος Αλγερινός χωρικός, που δεν έχει βγει ποτέ από τη χώρα του, έχει ένα όνειρο. Να συμμετάσχει με την αγελάδα του στη μεγάλη έκθεση αγροκαλλιέργειας στο Παρίσι. Τα λεφτά, που δανείζεται από όλο το χωριό, φτάνουν μόνο για να περάσει με το καράβι τη Μεσόγειο. Για να φτάσει στο Παρίσι λοιπόν, πρέπει να περπατήσει την υπόλοιπη διαδρομή, μαζί με την αγελάδα. Μια διασκεδαστική, γλυκιά και αισιόδοξη Γαλλική κωμωδία. ΜΕ ΑΓΑΠΗ, ΤΖΟΥΛΙΕΤ THE GUERNSEY LITERARY AND POTATO PEEL PIE SOCIETY (2018) 124 Τετάρτη 13/2, 20:00 Τετάρτη 13/2 Σκην.: ΜΑΪΚ ΝΙΟΥΕΛ Πρωτ.: ΛΙΛΥ ΤΖΕΪΜΣ, ΜΑΘΙΟΥ ΓΚΟΥΝΤ Μια νεαρή συγγραφέας βρίσκει το θέμα του επόμενου βιβλίου της, όταν αποφασίζει να γράψει για τις εμπειρίες των κατοίκων του απομονωμένου νησιού Γκέρνσεϊ από το Β παγκόσμιο πόλεμο. Μια συναρπαστική, γλυκιά, αισθηματική, ιστορική ταινία, που γοητεύει όπου προβάλλεται.

6 ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΗΝ ΟΜΙΧΛΗ LA RAGAZZA NELLA NEBBIA (2018) 128 Τετάρτη 20/2, 20:00 Τετάρτη 20/2 Σκην.: ΝΤΟΝΑΤΟ ΚΑΡΙΣΙ Πρωτ.: ΤΟΝΙ ΣΕΡΒΙΛΟ, ΖΑΝ ΡΕΝΩ Ένας αινιγματικός αστυνομικός ερευνητής καλείται να εξιχνιάσει το μυστήριο της εξαφάνισης μιας κοπέλας σε ένα ορεινό χωριό στις Ιταλικές Άλπεις. Τον πιέζει ο χρόνος, αλλά και τα ΜΜΕ που ζητούν απαντήσεις. Αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει ανορθόδοξες μεθόδους, για να αποκαλύψει την αλήθεια, σε μια πόλη που τα κίνητρα είναι δυσδιάκριτα και όλοι είναι πιθανοί ύποπτοι. Μια υπέροχη Ιταλική ταινία αστυνομικού μυστηρίου. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΕΚΕΙ ΨΗΛΑ AU REVOIR LA-HAUT (2018) 117 Τετάρτη 27/2, 20:00 Τετάρτη 27/2 Σκην.: ΑΛΜΠΕΡΤ ΝΤΙΠΟΝΤΕΛ Πρωτ.: ΑΛΜΠΕΡΤ ΝΤΙΠΟΝΤΕΛ, ΛΟΡΕΝ ΛΑΦΙΤ Λίγες ημέρες πριν τη λήξη του Α Παγκοσμίου Πολέμου δύο στρατιώτες, που σαν άνθρωποι δεν έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους, χτίζουν μια δυνατή φιλία. Γυρνώντας στο Παρίσι μετά τον πόλεμο, σκαρφίζονται μια επική απάτη για να εκδικηθούν τον αξιωματικό που ευθύνεται για το σοβαρό τραυματισμό του ενός. Συγκλονιστική δραματική και ιστορική περιπέτεια, μια μεγάλη παραγωγή που θριάμβευσε στην περσινή απονομή των βραβείων Σεζάρ, των Γαλλικών Όσκαρ, με 5 βραβεία σε 13 υποψηφιότητες. ΝΟΜΟΣ ΠΕΡΙ ΤΕΚΝΩΝ THE CHILDREN ACT (2018) 105 Τετάρτη 13/3, 20:00 Τετάρτη 13/3 Σκην.: ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΕΪΡ Πρωτ.: ΕΜΑ ΤΟΜΣΟΝ, ΣΤΑΝΛΕΪ ΤΟΥΤΣΙ Καθώς ο γάμος της διαλύεται, μια καταξιωμένη δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλλημα, να αναγκάσει με δικαστική απόφαση έναν έφηβο να δεχτεί μετάγγιση αίματος για να σώσει τη ζωή του, ενώ ο ίδιος αρνείται λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων του. Η υπόθεση παίρνει μεγάλη δημοσιότητα και όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφασή της. Μια εκπληκτική ταινία δυνατών συναισθημάτων, βασισμένη στην ομώνυμη νουβέλα, που ενθουσιάζει τους θεατές σε όλο τον κόσμο.

7 Τετάρτη 20/3 ΔΙΑΤΡΙΒΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΟΝΟ TESIS SOBRE UN HOMICIDIO (2013) 106 Τετάρτη 20/3, 20:00 Σκην.: ΧΕΡΝΑΝ ΓΚΟΛΝΤΦΡΙΝΤ Πρωτ.: ΡΙΚΑΡΝΤΟ ΝΤΑΡΙΝ, ΝΑΤΑΛΙΑ ΣΑΝΤΙΑΓΚΟ Ένας καταξιωμένος καθηγητής εγκληματολογίας είναι πεπεισμένος ότι κάποιος από τους φοιτητές του έχει διαπράξει ένα απεχθές έγκλημα. Ξεκινά τότε μια εξονυχιστική έρευνα που θα του γίνει εμμονή. Μια ακόμα αγωνιώδης αστυνομική περιπέτεια από την Αργεντινή, είδος που ανθεί τα τελευταία χρόνια στον Ισπανόφωνο κινηματογράφο. Τετάρτη 27/3 ΤΟ ΦΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΩΚΕΑΝΟΥΣ THE LIGHT BETWEEN OCEANS (2016) 132 Τετάρτη 27/3, 20:00 Σκην.: ΝΤΕΡΕΚ ΣΙΑΝΦΡΑΝΣ Πρωτ.: ΜΑΪΚΛ ΦΑΣΜΠΕΝΤΕΡ, ΑΛΙΣΙΑ ΒΙΚΑΝΤΕΡ, ΡΕΪΤΣΕΛ ΒΑΪΣ Ο φαροφύλακας ενός απομονωμένου νησιού της Αυστραλίας και η γυναίκα του μεγαλώνουν ένα μικρό κοριτσάκι που σώζουν από μια βάρκα που βυθίζονταν. Όταν όμως εμφανιστεί η πραγματική μητέρα του παιδιού, ξεκινά ένας αγώνας για το ποιος θα κρατήσει το παιδί. Εξαίρετη σκηνοθεσία και καταπληκτικές ερμηνείες σ ένα συγκινητικό δράμα με κοινωνικές και ψυχολογικές προεκτάσεις, βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα. Τετάρτη 3/4 ΠΑΝΤΡΕΨΟΥ ΜΕ, ΡΕ ΦΙΛΕ! MARRY ME DUDE! (2017) 92 Τετάρτη 3/4, 20:00 Σκην.: ΤΑΡΕΚ ΜΠΟΥΝΤΑΛΙ Πρωτ.: ΤΑΡΕΚ ΜΠΟΥΝΤΑΛΙ, ΦΙΛΙΠ ΛΑΣΩ Ο μόνος τρόπος για να γλυτώσει την απέλαση ο Μαροκινός Γιασίν είναι να παντρευτεί τον κολλητό του φίλο Φρεντ, με ότι αυτό συνεπάγεται! Μια ξεκαρδιστική κωμωδία βασισμένη στις νέες καταστάσεις που ζουν πια οι Δυτικές κοινωνίες, που σημείωσε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στη Γαλλία κι όπου αλλού προβλήθηκε.

8 Όλες οι ταινίες είναι κατάλληλες από 13 ετών και ξεκινούν στις στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου Απαγορεύονται φαγητά και ποτά εντός της αίθουσας Είσοδος ελεύθερη Για να γίνεις μέλος της Κινηματογραφικής Λέσχης του Δήμου Πολυγύρου και να ενημερώνεσαι με sms για τις προβολές και άλλες σημαντικές δράσεις του Δήμου στείλε ονοματεπώνυμο και αριθμό κινητού τηλεφώνου στο Πληροφορίες:

«Το δωμάτιο»: Οσκαρικό ρεσιτάλ σε 10 τετραγωνικά

«Το δωμάτιο»: Οσκαρικό ρεσιτάλ σε 10 τετραγωνικά «Το δωμάτιο»: Οσκαρικό ρεσιτάλ σε 10 τετραγωνικά Από Γιάγκο Αντίοχο - 02/02/2016 Η υποψήφια για τέσσερα Όσκαρ μεταφορά του «Δωματίου» της Έμα Ντόναχιου στη μεγάλη οθόνη, που βγαίνει στις αίθουσες την επόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller

Victoria Hislop: H συγγραφέας των bestseller Ημερομηνία 9/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://mag.sigmalive.com/ Αγγελος Γεραιουδάκης http://mag.sigmalive.com/article/7339/victoria-hislop-h-syggrafeas-ton-bestseller GOOD LIFE09.05.2016 Victoria Hislop:

Διαβάστε περισσότερα

29/08-22/09. Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ. Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ. ΑΜΕΑ Άνεργοι ΟΑΕΔ Μαθητές Φοιτητές Στρατευμένοι

29/08-22/09. Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ. Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ. ΑΜΕΑ Άνεργοι ΟΑΕΔ Μαθητές Φοιτητές Στρατευμένοι 29/08-22/09 Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ Μειωμένο Εισιτήριο 3 ευρώ ΑΜΕΑ Άνεργοι ΟΑΕΔ Μαθητές Φοιτητές Στρατευμένοι Με οποιοδήποτε Πρόγραμμα Ομιλίας προς Κινητά Ελλάδος ή Σταθερά Διεθνών Προορισμών, ΔΩΡΟ Απεριόριστα

Διαβάστε περισσότερα

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη

Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα του Θάνου Κονδύλη. Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 "Το κορίτσι με τα τριαντάφυλλα" του Θάνου Κονδύλη Κριτική: Χριστίνα Μιχελάκη Ο Θάνος Κονδύλης είναι ένας από τους πιο αξιόλογους συγγραφείς της χώρας μας, κατά την γνώμη μου.

Διαβάστε περισσότερα

:00 "Το Δωμάτιο" του Λένι Άμπραμσον

:00 Το Δωμάτιο του Λένι Άμπραμσον 1.2.2016 10:00 "Το Δωμάτιο" του Λένι Άμπραμσον Η ταινία με τη Χρυσή Σφαίρα και τις 4 υποψηφιότητες για Όσκαρ έρχεται στις ελληνικές αίθουσες ΣΧΟΛΙΟ (1) Έχοντας ήδη αποκομίσει τις καλύτερες κριτικές σε

Διαβάστε περισσότερα

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης

Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 1 Πρόγραμμα Προβολών Περιόδου 2011-2012 Με την υποστήριξη του Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης kin-lesxh-telikh:layout 1 13/10/2011 3:42 μμ Page 2 Ε υ χ α ρ ι

Διαβάστε περισσότερα

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια»

«Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Το κορίτσι με τα πορτοκάλια» «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου αρχίζει να ξετυλίγει το

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα

Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα Συνέντευξη με τη Μαίρη Παπαπαύλου, συγγραφέα του βιβλίου Κάθε ηλιοβασίλεμα To Chill and read διάβασε πρόσφατα το βιβλίο Κάθε ηλιοβασίλεμα, το πρώτο βιβλίο της κυρίας Μαίρης Παπαπαύλου, που κυκλοφορεί από

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά

Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα. Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Τίτλος Η αγάπη άργησε μια μέρα Εργασία της μαθήτριας Ισμήνης-Σωτηρίας Βαλμά Χώρος: Νεοχώρι Κρήτης Χρόνος: 1925-1930 (περίοδος Β Παγκοσμίου πολέμου) Πρόσωπα Οικογένεια Φτενούδου Πατέρας: Μιχαήλος Μητέρα:

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 18 ΒΡΑΔΙΕΣ κ ι ν η ματο γ ρ ά φ ο υ 2-22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 2-22 Α Λ Σ Ο Σ 18 Ν Ε Α Σ Σ Μ Υ Ρ Ν Η Σ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Βραδιές Κινηματογράφου Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κώστας Κρομμύδας στο KoolNews.gr: «Θέλω ο αναγνώστης να με "διαβάζει" με όλες τις αισθήσεις»

Ο Κώστας Κρομμύδας στο KoolNews.gr: «Θέλω ο αναγνώστης να με διαβάζει με όλες τις αισθήσεις» Ημερομηνία 4/5/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.koolnews.gr Άγγελος Γεραιουδάκης http://www.koolnews.gr/culture/o-kostas-krommydas-sto-koolnewsgr-thelo-o-anagnostisna-me-diavazei-me-oles-tis-aisthiseis Ο Κώστας

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ. LA PRIMA COSA BELLA Κομεντί 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 116

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΒΡΟΧΗ. LA PRIMA COSA BELLA Κομεντί 2010 Έγχρ. Διάρκεια: 116 ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟ 11/7 ΕΩΣ 7/8 /2011 2_12SEL_CINEMA.indd 1 2_12SEL_CINEMA.indd 2 2_12SEL_CINEMA.indd 3 11/7 13/7 Δευτ. Τετ. 21:00 & 23:00 Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ LA PRIMA COSA BELLA Κομεντί 2010 Έγχρ. Διάρκεια:

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου]

Το κορίτσι με τα πορτοκάλια. Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας. [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας [Σεμίραμις Αμπατζόγλου] [Γ'1 Γυμνασίου] Εργασία Χριστουγέννων στο μάθημα της Λογοτεχνίας: Σεμίραμις Αμπατζόγλου Τάξη: Γ'1 Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρι Λέβινσον ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ

Μπάρι Λέβινσον ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ Σε Σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον (Βραβείο Oscar Ο Άνθρωπος της Βροχής - SLEEPERS - Η Σφαίρα - Μπάγκσυ) RELEASE 1 ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 ΑΛ ΠΑΤΣΙΝΟ Υπάρχει μία λεπτή γραμμή ανάμεσα στην ευφυΐα και την τρέλα και ο Σάιμον

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

29 προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν

29 προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν 29 προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν Bρείτε µας! Ένας επιθεωρητής ελληνικής καταγωγής της σουηδικής αστυνοµίας αναλαµβάνει να εξιχνιάσει µια σειρά τελετουργικών φόνων. Τιµή: 16.70 15.03 Η τυχαία παρατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης ΣΧΕΣΕΙΣ Η συγγραφέας Φανή Πανταζή μιλάει στο Infowoman.gr για το μεγαλείο της μητρικής αγάπης 13 Μάϊου 2018 ΗΓιορτή της Μητέρας πλησιάζει (13 Μαΐου) και το Infowoman.gr θέλει να τιμήσει όλες εκείνες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 01/12/2016 Μέσο Συντάκτης Link plusmag.gr Αλεξάνδρα Παναγοπούλου http://www.plusmag.gr/article/%ce%93%ce%b9%ce%b1_%ce%b5%ce%bc%ce%b D%CE%B1_%CE%B7_%CE%A0%CF%84%CF%81%CE%B1_%CE%B5%CE%BD%CE%B1%

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη

Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας. (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Από το 0 μέχρι τη συγγραφή ενός σεναρίου μυθοπλασίας (βιωματικό εργαστήρι) Βασισμένο σε μια ιδέα του Γιώργου Αποστολίδη Περιγραφή εργαστηρίου Οι ιστορίες είναι γεγονότα ζωής ή του μυαλού ή μήπως απλώς

Διαβάστε περισσότερα

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο : " ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ " του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου

Κριτικη της Maria Kleanthous Kouzapa για το βιβλίο :  ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ  του Γιώργου Παπαδόπουλου-Κυπραίου Ημερομηνία 13/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://vivliopareas.blogspot.gr/ Μαρία Κλεάνθους Κουζάπα http://vivliopareas.blogspot.gr/2015/07/maria-kleanthous-kouzapa_40.html Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 Κριτικη

Διαβάστε περισσότερα

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex

Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Το ψέμα είναι ένας εύκολος τρόπος να αποφύγεις την πραγματικότητα : συνέντευξη του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη στο elniplex Η Έμη Σίνη μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Μετσόβιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικά. Έχει γράψει θεατρικά έργα, διηγήματα, σενάρια για τον κινηματογράφο και τη τηλεόραση, παιδικά παραμύθια και μυθιστορήματα για παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού

Κριτική για το βιβλίο της Άννας Γαλανού Όταν φεύγουν τα σύννεφα εκδ. Διόπτρα, από τη Βιργινία Αυγερινού Ημερομηνία 20/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link vivlio-life.gr Βιργινία Αυγερινού http://vivlio-life.gr/%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae- %CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BF-

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 26 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 26 Ιανουαρίου έως 1 Φεβρουαρίου Κανονικό 2D: 7 Μειωμένο 2D: 5 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο: 5 Κανονικό 3D: 8 Μειωμένο 3D: 7 Παιδικό + Παιδική ταινία 3D: 6 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο 3D: 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 26 Ιανουαρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικές δράσεις. Γαλλοφωνία Μαρτίου. Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

Σχολικές δράσεις. Γαλλοφωνία Μαρτίου. Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Γαλλοφωνία 2016 7-24 Μαρτίου Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Σχολικές δράσεις Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης Λεωφόρος Στρατού 2Α Τ. 2310 821 231 info@ift.gr www.ift.gr Κοινό: όλες οι ηλικίες Υπεύθυνη:

Διαβάστε περισσότερα

RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν)

RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν) Υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα 2015 Β Γυναικείου Ρόλου (Τζέσικα τσαστέιν) RELEASE 2 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΤΖΕΣΙΚΑ ΤΣΑΣΤΕΪΝ (Δεσποινίς Τζούλια - Zero Dark Thirty - Interstellar) ΟΣΚΑΡ ΑΪΖΑΚ (Τα Δύο Πρόσωπα του Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ

Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ Β Project 2 ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑΙΝΙΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ 1.Μ.Ω.Β ΑΒΑΤΑΓΓΕΛΟΥ ΑΝΝΑ ΒΩΒΟΥ ΜΑΡΙΣΙΑ ΚΑΤΡΗ ΙΩΣΗΦΙΝΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗ ΜΕΛΙΝΑ 2. ΚΑΓΚΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΑΡΛΙ ΓΑΡΓΑΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕΛΑΤΖΕ

Διαβάστε περισσότερα

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι

Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι DECEMBER 16, 2018 Κάραβαλ: Μην ξεχνάς ποτέ είναι μόνο ένα παιχνίδι Αναμφισβήτητα ένα απο τα ωραιότερα βιβλία που διάβασα τώρα στην δύση της φετινής χρονιάς, είναι το Κάραβαλ της Στέφανι Γκάρμπερ, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΗΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΟΒΟΒΙΤΣ ΕΜΜΑ ΤΟΜΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ ΝΤ ΑΡΣΙ

ΠΗΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΟΒΟΒΙΤΣ ΕΜΜΑ ΤΟΜΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ ΝΤ ΑΡΣΙ Από το σκηνοθέτη του V FOR VENDETTA Και τους παραγωγούς του Ο ΟΛΥΜΠΟΣ ΕΠΕΣΕ RELEASE 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΠΗΡΣ ΜΠΡΟΣΝΑΝ ΜΙΛΑ ΓΙΟΒΟΒΙΤΣ ΕΜΜΑ ΤΟΜΣΟΝ ΤΖΕΪΜΣ ΝΤ ΑΡΣΙ SURVIVOR βρείτε μας στο βρείτε μας στο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ

ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ 12 o Δημ. Σχ. Αθηνών Τάξη Δ 7/4/2014 ΟΝΟΜΑ: 7 ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ Α. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ Β. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ 1. 2. Συμπληρώνω τα κενά με Παρακείμενο ή Υπερσυντέλικο: Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι... (αναπτύσσω)

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους

Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Διεθνής συμφωνία για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία Κείμενο για όλους Σελίδα 1 από 72 Αυτό το κείμενο είναι όλη η συμφωνία. Η συμφωνία είναι νόμος της Ελλάδας από τις 11 Απριλίου 2012. Μπορείς να

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της ζωής μου

Το βιβλίο της ζωής μου 1 Το βιβλίο της ζωής μου 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Όμ Άλι, το γλυκό της ζωής Μυθιστορηματική βιογραφία Μέρος πρώτο Mona Perises 2003 2013 Ελλάδα Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!»

Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Διαβάσαμε: «Ένα χαμόγελο και γκλιν!» Γράφει: Μυρτώ Αθανασοπούλου Η ηρωίδα της Μαρίας Ρουσάκη, στο νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός με τίτλο «Ένα χαμόγελο και γκλιν!», είναι ένα χαρούμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις

Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις Διεθνής Σύμβαση του Ο.Η.Ε για τα δικαιώματα του παιδιού Άρθρο 12 Ελευθερία Γνώμης «Τα παιδιά έχουν δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Οι μεγάλοι πρέπει να ακούν και να παίρνουν σοβαρά υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Τζέικ γκίλενχααλ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ

Τζέικ γκίλενχααλ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ Από τον Σκηνοθέτη των PRISONERS και ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ RELEASE 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2014 Τζέικ γκίλενχααλ Πως θα νοιώθατε εάν βλέπατε τον ίδιο σας τον εαυτό στο πρόσωπο ενός άλλου? βρείτε μας στο βρείτε μας στο

Διαβάστε περισσότερα

900.000.000 RELEASE 3 ΜΑΡΤΙΟΣ. box office. www.audiovisual.gr THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1

900.000.000 RELEASE 3 ΜΑΡΤΙΟΣ. box office. www.audiovisual.gr THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 $ 900.000.000 box office RELEASE 3 ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART 1 βρείτε μας στο βρείτε μας στο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΔΡΑΣΗΣ 900.000.000 $ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ box office ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΩΔ.: 4236

Διαβάστε περισσότερα

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας)

Προβολές για σχολεία με «κοινωνικό εισιτήριο»* (τρόφιμα για τα κοινωνικά παντοπωλεία της πόλης μας) Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013 09:00-11:00 Αζούρ και Ασμάρ (animation) / μεταγλωττισμένο / 99 Σκηνοθέτης: Μισέλ Οσελό Προτεινόμενο για μαθητές των τεσσάρων πρώτων τάξεων του Δημοτικού Ο Αζούρ, γιος ενός Γάλλου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα

Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 1 Έρωτας στην Κασπία θάλασσα 3 Mona Perises ISBN: Email: monaperises@yahoo.com 4 Mona Perises Έρωτας στην Κασπία θάλασσα Μυθιστόρημα - Μέρος δεύτερο Mona Perises Ελλάδα Ιράν/Περσία Ελλάδα 5 Τι είναι η

Διαβάστε περισσότερα

«Νiels Βohr on Stage»

«Νiels Βohr on Stage» Παρουςίαςη του πολιτιςτικού προγράμματοσ: «Νiels Βohr on Stage» Τρίτη, 14/05/2013 ςτην αίθουςα εκδηλώςεων του Προτφπου Πειραματικοφ Γενικοφ Λυκείου τησ Ιωνιδείου Σχολήσ Πειραιά Σχολικό έτοσ 2012-13 Υπεύθυνοι

Διαβάστε περισσότερα

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη"

Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη Θεοφανία Ανδρονίκου Βασιλάκη: "Θέλω κάποια στιγμή να γράψω ένα μυθιστόρημα που να έχει όλα τα είδη" Στο βιβλίο χρησιμοποιείτε πολυπρόσωπες αφηγήσεις μέσα στην κεντρική πλοκή ώστε να μιλήσετε για την ίδια

Διαβάστε περισσότερα

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!»

Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση όμως είναι!» Ημερομηνία 27/4/2015 Μέσο Συντάκτης Link www.thinkover.gr Ανδριάνα Βούτου http://www.thinkover.gr/2015/04/27/stefanos-livos/ Στέφανος Λίβος: «Η συγγραφή δεν είναι καθημερινή ανάγκη για μένα. Η έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι

Βούλα Μάστορη. Ένα γεμάτο μέλια χεράκι 1 Σειρά Σπουργιτάκια Εκδόσεις Πατάκη Ένα γεμάτο μέλια χεράκι Βούλα Μάστορη Εικονογράφηση: Σπύρος Γούσης Σελ. 91 Δραστηριότητες για Γ & Δ τάξη Συγγραφέας: Η Βούλα Μάστορη γεννήθηκε στο Αγρίνιο. Πέρασε τα

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα. Λίγο πριν τους Βαλκανικούς πολέμους

Κέρκυρα. Λίγο πριν τους Βαλκανικούς πολέμους Κέρκυρα Λίγο πριν τους Βαλκανικούς πολέμους Σιόρα επιστήμη Γέρο Τρίνκουλος Ρήνη Αντρέας Σπύρος (θείος του Ανδρέα) Η γυναίκα εμφανίζεται ανίσχυρη και υποβιβάζεται στην κατηγορία του εμπορεύσιμου προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία)

ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ. Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου. - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ Κάστρο Άρτας, 20-21-22 Ιουνίου Παρασκευή 20 Ιουνίου - Light in Babylon (Τουρκία - Ισραήλ - Συρία - Γαλλία) Οι Light in Babylon αποτελούν ένα «πολυεθνικό»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ: 4 ο ΓΕΛ ΛΑΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Β5 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΓΗΤΗΣ: κ. Καραθάνος ΜΑΘΗΤΕΣ: ΤΡΙΠΟ Η ΚΩΝ/ΝΑ, ΤΣΑΝΣΙΖΗ ΚΛΕΛΙΑ, ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΤΣΑ ΗΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, ΤΣΙΓΑΡΙ ΑΣ ΑΡΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2013

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά θέματα αρχιτεκτονικής μορφολογίας. Κατεύθυνση Α: Σκηνογραφία, Ιστορική προσέγγιση

Ειδικά θέματα αρχιτεκτονικής μορφολογίας. Κατεύθυνση Α: Σκηνογραφία, Ιστορική προσέγγιση Ειδικά θέματα αρχιτεκτονικής μορφολογίας Κατεύθυνση Α: Σκηνογραφία, Ιστορική προσέγγιση Υπεύθυνος Καθηγητής: Σ. Γυφτόπουλος Σπουδάστριες: Χ. Τζοβλά, Χ. Χαρατσάρη Το θέατρο αποτελεί μια επικοινωνιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Σχ. Έτος:2015-2016ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 6oΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝOY ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚOY ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) David Michot (Το Χρίσμα)

45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ. www.audiovisual.gr. Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) David Michot (Το Χρίσμα) 45.000.000 RELEASE 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΓΚΑΪ ΠΙΡΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΤΙΝΣΟΝ Σενάριο του Τζόελ Έτζερτον (Το Χρίσμα, Warrior, Zero Dark Thirty) Σκηνοθεσία του David Michot (Το Χρίσμα) Να φοβάσαι τον Άνδρα που δεν έχει

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα

Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα Βάλε το βιβλίο στην καρδιά σου... ή καλύτερα την καρδιά σου στο βιβλίο... Το διάβασμα είναι ταξίδι... Πολλές φορές ένα ταξίδι που σκέφτεσαι αν θα το κάνεις, αλλά που, όταν το ξεκινάς, τελικά δε θέλεις

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλ Άννα Μανιάτη: Ποτέ δεν συστήνομαι ως συγγραφέας, νιώθω πολύ μικρή γι αυτό τον χαρακτηρισμό

Νικόλ Άννα Μανιάτη: Ποτέ δεν συστήνομαι ως συγγραφέας, νιώθω πολύ μικρή γι αυτό τον χαρακτηρισμό Νικόλ Άννα Μανιάτη: Ποτέ δεν συστήνομαι ως συγγραφέας, νιώθω πολύ μικρή γι αυτό τον χαρακτηρισμό 22/03/2019 Με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου της «Η κόρη του φεγγαριού» η αγαπημένη συγγραφέας χιλιάδων

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Προσκλήσεις και ευχές Ενότητα: Κοινωνικές σχέσεις (2 φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Β1, Β2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: Για τον διδάσκοντα: 1

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΣΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΙΑ Το θέμα του τελευταίου Παγκοσμίου Συνεδρίου Γαλλικής Γλώσσας που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στην Αθήνα στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας ήταν για

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ο προσκυνητής»

Διαβάσαμε: «Ο προσκυνητής» Ημερομηνία 9/7/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Παναγοπούλου Αλεξάνδρα http://plusmag.gr/article/%ce%94%ce%b9%ce%b1%ce%b2%cf%83%ce%b1%ce% BC%CE%B5_%CE%9F_%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BD%

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες

Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες Η Κωνσταντίνα και οι αράχνες ΑΛΚΗ ΖΕΗ ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ: ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΑ, ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΝΕΦΕΛΗ Η Κωνσταντίνα είναι το μόνο παιδί που έχουν αποκτήσει οι γονείς της, όχι όμως και το μόνο εγγόνι που έχει αποκτήσει

Διαβάστε περισσότερα

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας

#VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας Ημερομηνία 29/06/2015 Μέσο Συντάκτης Link athensvoice.gr AV Team http://goo.gl/azhlca 29/06/2015-13:00 0 Σχόλια #VresXrono για το βιβλίο της εβδομάδας «Τελευταίο αίνιγμα», Marisha Pessl, εκδ. Διόπτρα Υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15 Μαρτίου Κανονικό 2D: 7 Μειωμένο 2D: 5 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο: 5 Κανονικό 3D: 8 Μειωμένο 3D: 7 Παιδικό + Παιδική ταινία 3D: 6 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο 3D: 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 9 Μαρτίου έως 15

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

στις Νύχτες Πρεμιέρας

στις Νύχτες Πρεμιέρας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ITALIAN FILM DAYS στις Νύχτες Πρεμιέρας Δε μπορεί να αμφισβητήσει κανείς ότι η Ιταλία υπήρξε για χρόνια η πρωταγωνίστρια κινηματογραφική δύναμη στην Ευρώπη, έχοντας συστήσει στο παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού

Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού CELEBRITY ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Οι εκδόσεις Διόπτρα και τα Public Κύπρου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Άννας Γαλανού 28/04/2016 10:17 http://www.reporter.com.cy/celebrity/entertainment/article/59286/oi

Διαβάστε περισσότερα

H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον

H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον ΣΧΟΛΙΟΚΛΟΟΓΙΟ ΗΜΕΡ 8 1 0 2 7 1 0 2 H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον τρομάζουν τον Κλουζ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ

Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ Διασκευή για Παιδικό Θέατρο Χαραμή Ευγενία Αύγουστος 2008 Επικοινωνία: echarami@yahoo.gr Περιεχόμενα ΕΙΚΟΝΑ 1- Ένα ορφανό στα σκαλιά της Εκκλησιάς...3 ΕΙΚΟΝΑ 2- Οι καμπάνες...7 ΕΙΚΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου;

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Τι κάνεις στον ελεύθερο χρόνο σου; Ενότητα: Ελεύθερος χρόνος διασκέδαση (2 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 4 ώρες (2 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή:

Διαβάστε περισσότερα

RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ. BOX OFFICE THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART II

RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ.  BOX OFFICE THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART II 800.000.000 RELEASE 2 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 THE HUNGER GAMES: MOCKINGJAY PART II βρείτε μας στο βρείτε μας στο ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 800.000.000 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ Copyright. All

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ (ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ) ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ

ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ (ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ) ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΣ (ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΗ) ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ (REFLECTION BY USING MOVIES) Σκοπός Ο σκοπός αυτού του αναστοχαστικού εργαλείου είναι να υποκινήσει τον αναστοχασμό στον τρόπο που

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα»

Ξεκλειδώνοντας «Το τελευταίο αίνιγμα» Ημερομηνία 1/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://koukidaki.blogspot.gr/ Θεόφιλος Γιαννόπουλος http://koukidaki.blogspot.gr/2015/11/kseklidonontas-to-teleftaio-ainigma-theofilosgiannopoulos.html Ξεκλειδώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας

Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας. Ένα Σχέδιο εργασίας Φτώχεια- Μετανάστευση- Ήρωες της εποχής μας Ένα Σχέδιο εργασίας Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Πυλαίας Τμήμα Β1 Συντονίστριες: Έλσα Μυρογιάννη Πόπη Κυρμελίδου Σχολικό έτος: 2006-2007 Υλικό-Δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ,στο Μιζούρι /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ,στο Μιζούρι /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri ΚΥΡΙΑΚΗ 1/7 Οι Τρεις Πινακίδες Έξω από το Έμπινγκ,στο Μιζούρι /Three Billboards Outside Ebbing, Missouri Μαύρη κωμωδία 2017 (Έγχρ.) Διάρκεια: 115 Κ15 Αμερικανική ταινία σε σκηνοθεσία Μάρτιν ΜακΝτόνα με

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ Η ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΒΑΣΙΚΟΣ ΟΡΙΣΜΟΣ Κατά την Gillian Dyer. «Διαφήμιση η διάδοση μιας είδησης με τη φήμη, με τον προφορικό λόγο ή με δημοσίευμα, των αρετών ενός προσώπου ή πράγματος». ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 5 Ιανουαρίου έως 11 Ιανουαρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 5 Ιανουαρίου έως 11 Ιανουαρίου Κανονικό 2D: 7 Μειωμένο 2D: 5 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο: 5 Κανονικό 3D: 8 Μειωμένο 3D: 7 Παιδικό + Παιδική ταινία 3D: 6 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο 3D: 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 5 Ιανουαρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες

Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Η «Τριλογία της απόκλισης: Αφοσίωση» από σήμερα στις κινηματογραφικές οθόνες Τατιάνα Τζινιώλη 10/03/2016 Το πρώτο μέρος του τελευταίου κεφαλαίου βγαίνει σήμερα στις αίθουσες. Ακόμη μεγαλύτερες ανατροπές,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΟΔΕΛΤΙΩΣΗ Ημερομηνία 05/12/2016 Μέσο happytv.gr Συντάκτης Link http://www.happytv.gr/mou-lene-pos-oso-diavazoun-ta-vivlia-mou-ta-vlepounsan-tainia-synentefxi-tin-eleni-galinou/ «Μου λένε πως όσο διαβάζουν τα βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια

Ξένοι ηθοποιοί. Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Ξένοι ηθοποιοί Ερευνητική Εργασία Project Αθανασία Στραβοκώστα Α 5 Πηγές: Βικιπαίδεια Λεονάρντο Ντι Κάπριο Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο είναι Αμερικανός ηθοποιός. Ξεκίνησε την καριέρα του με τηλεοπτικές διαφημίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:...

Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... 20 κλασικά αλλά και καινούρια παραμύθια με πριγκίπισσες Το βιβλίο αυτό ανήκει στην:... ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: PRINCESS STORIES Από τις Εκδόσεις Igloo Books, Μεγάλη Βρετανία 2009 ΤΙΤΛΟΣ BIBΛΙΟΥ: Ιστορίες για

Διαβάστε περισσότερα

Σ Α Φ Η Ν Ε Ι Α Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο

Σ Α Φ Η Ν Ε Ι Α Μ Υ Σ Τ Η Ρ Ι Ο Το Μυστηριόμετρο. 20 Ο κλάδος των Infographics (πληροφοριακών γραφημάτων) έχει σίγουρα εξελιχθεί τις τελευταίες δεκαετίες (θερμές ευχαριστίες στη USA Today για τους πίνακες και τα γραφήματα). Η ιδέα είναι

Διαβάστε περισσότερα

«To be or not to be»

«To be or not to be» ΤοθέατροστηνΚω «To be or not to be» Όνομα Ομάδας:I'm Shakespeare and Ι know it Ονόματα: Βασίλης Ζήβας Αγγελική Καλαματιανού Ιωάννα Μακρυπούλια Άννα-Μαρία Μπούζη Άννα-Μαρίαα Σαρούκου Μάθημα: Ερευνητική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 23 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 23 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου Κανονικό 2D: 7 Μειωμένο 2D: 5 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο: 5 Κανονικό 3D: 8 Μειωμένο 3D: 7 Παιδικό + Παιδική ταινία 3D: 6 Κάθε Τετάρτη Όλοι Μειωμένο 3D: 7 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ CINEVILLE : 23 Μαρτίου έως 29

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία. γ) ενθουσιασμό (ως προς τον τρόπο παρουσίασης των ηθοποιών)

Ερευνητική Εργασία. γ) ενθουσιασμό (ως προς τον τρόπο παρουσίασης των ηθοποιών) 11 ο ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος 2013-2014 Τμήμα Α4 Ερευνητική Εργασία 1. Κριτήρια επιλογής θέματος α) ενδιαφέρον (ως προς το σενάριο) β) σκέψη (με τον τρόπο που σκέφτεται ο σκηνοθέτης) γ) ενθουσιασμό (ως προς

Διαβάστε περισσότερα

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual.

55.000.000. ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ. Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) www.audiovisual. $ 55.000.000 RELEASE 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Από το σκηνοθέτη του TAKEN (Η ΑΡΠΑΓΗ) ΣΟΝ ΠΕΝ (2 Βραβεία Oscar MILK-ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ) ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ (Βραβείο Oscar ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ) ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η Έλενα Ακρίτα έκανε "Φόνο 5 αστέρων"

Η Έλενα Ακρίτα έκανε Φόνο 5 αστέρων Ημερομηνία 30/10/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://news247.gr/ Χρήστος Δεμέτης http:// Η Έλενα Ακρίτα έκανε "Φόνο 5 αστέρων" Η Έλενα Ακρίτα παρουσιάζει το πρώτο της μυθιστόρημα, δυο χρόνια μετά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Κινηματογράφος 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Ομάδα Ερευνητικής Εργασίας Γρεβενιώτης Χρήστος Δημητριάδης Δημήτρης Καραφαντής Παντελής Μαράτος Αλέξης Μίγγος

Διαβάστε περισσότερα

Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας

Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας Πηνελόπη Κουρτζή: Το βιβλίο είναι προέκταση του εαυτού μας Από Κώστας Ζαχαρόπουλος - January 19, 2017 Η Πηνελόπη Κουρτζή γεννήθηκε στην Άρτα και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Βιοτεχνολογία και εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας

ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Ημερομηνία 10/10/2016 Μέσο Συντάκτης Link www.ethnos.gr Γκίκα Ελένη http://www.ethnos.gr/biblio/arthro/megalosa_me_eikones_tis_elladas- 64562445/- ΣΑΜΙΟΥΕΛ ΜΠΙΟΡΚ Μεγάλωσα με εικόνες της Ελλάδας Eρχεται

Διαβάστε περισσότερα

Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον οποίο μεγάλωσαν αρκετές γενιές.

Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον οποίο μεγάλωσαν αρκετές γενιές. Συνέντευξη - Ο ηθοποιός Λευτέρης Μελέτης από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας μίλησε στο περ Ένας σπουδαίος ηθοποιός κατάγεται από την περιοχή μας και συγκεκριμένα από την Μεγάλη Κερασιά Καλαμπάκας, με τον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ H νέα υπόθεση του Κλουζ οδηγεί τα βήματά του μέσα στο ίδιο του το σχολείο! Ο επιστάτης πιστεύει ότι υπάρχουν φαντάσματα. Τέτοιες κουταμάρες δεν τον τρομάζουν τον Κλουζ. Μα όταν έρχεται

Διαβάστε περισσότερα