ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ"

Transcript

1 ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

2

3 Τιμητική Επιτροπή Πρόεδρος: Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος Στυλιανός Αλεξίου, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Θεοχάρης Δετοράκης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Επιστημονική Επιτροπή Πρόεδρος: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ.κ. Ανδρέας Νανάκης Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Νίκος Ανδριώτης, Δρ. Ιστορίας Μανώλης Γ. Ανδρουλιδάκης, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας E.K.Π.A Μανόλης Δρακάκης, Δρ. Ιστορίας Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. Ν. Ηρακλείου Γιάννης Ζαϊμάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Ελευθερία Ζέη, Δρ. Ιστορίας, Διδάσκουσα Πανεπιστημίου Κρήτης Νικόλαος Καραπιδάκης, Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου Γιάννης Κοκκινάκης, Επίκουρος Καθηγητής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Πέτρος Παπαπολυβίου, Αναπληρωτής Καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κύπρου Μανόλης Πεπονάκης, DEA Θεολογίας Δρ. Φιλολογίας Μάνος Περάκης, Δρ. Ιστορίας, Διδάσκων Πανεπιστημίου Κρήτης Λιάνα Σταρίδα, Αρχαιολόγος Εμμανουήλ Χαλκιαδάκης, μεταδιδάκτωρ Ιστορίας Πανεπιστημίου Οξφόρδης Αντώνης Χουρδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Οργανωτική Επιτροπή Πρόεδρος: Μανόλης Βασιλάκης, Πρόεδρος Επιτροπής Εποπτείας «Β.Δ.Β.» Νίκος Ματζαπετάκης, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Γιάννης Σερπετσιδάκης, Μέλος Επιτροπής Εποπτείας «Β.Δ.Β.» Μιχάλης Ταρουδάκης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Σάββας, Προϊστάμενος «Β.Δ.Β.» Γιάννης Αλεξανδράκης, Υπεύθυνος Οπτικοακουστικού Τμήματος «Β.Δ.Β.» Στέφανος Γρατσέας, Υπεύθυνος Τμήματος Αρχείων «Β.Δ.Β.» Στεφανία Τερζάκη, Γραμματέας «Β.Δ.Β» Γραμματεία Συνεδρίου Μανώλης Γ. Ανδρουλιδάκης, Δρ. Κλασικής Φιλολογίας Μανόλης Δρακάκης, Δρ. Ιστορίας Εκπαίδευσης, Προϊστάμενος Γ.Α.Κ. Ν. Ηρακλείου Στεφανία Τερζάκη, Γραμματέας «Β.Δ.Β.»

4 Χαιρετισμός Σεβ. Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου Τοῦτο τόν χρόνον 2013, ἡ Κρήτη καί ὅλοι οἱ Κρῆτες, γιορτάζομε τήν Ἐπέτειο τῆς Ἑνώσεως τῆς Κρήτης μέ τήν Μητέρα Ἑλλάδα. Συμπληρώνονται ἐφέτος 100 χρόνια ἀπό τό πολυπόθητο γεγονός τῆς Μεγαλονήσου μας μέ τήν Πατρίδα Ἑλλάδα. Χαιρόμαστε, ἑορτάζομε καί πανηγυρίζομε γιά τό μεγάλο αὐτό Ἱστορικό Γεγονός. Σύσσωμος ἡ Κρήτη μας γιορτάζει τήν Ἱστορικήν αὐτήν Ἐπέτειό μας. Μέ τόν ἑορτασμόν αὐτόν καί χαιρόμαστε καί πανηγυρίζομε, ἀλλά καί διδασκόμαστε καί ὠφελούμασθε. Ἐνώπιόν μας ὀρθώνεται τό θαυμαστόν πρότυπον καί τό παράδειγμα τῶν Ἡρώων Ἀγωνιστῶν τῆς Κρήτης μας, οἱ ὁποῖοι στόν καιρό τους ὑπήρξαν ἀλύγιστοι, δυνατοί καί ὑπεύθυνοι ἄνθρωποι. Ἔβαλαν στόχον των, τήν Ἕνωση τῆς Κρήτης μέ τήν Ἑλλάδα, τόν συγκεκριμενοποίησαν μέ τρεῖς λέξεις Ἕνωσις ἤ θάνατος, ἀγωνίσθηκαν, ἐκοπίασαν, ἐθυσιάσθηκαν καί ἐπέτυχαν τόν στόχον των αὐτόν. Τί θαυμαστόν παράδειγμα αὐτό γιά ἐμᾶς τούς σημερινούς Κρητικούς! Τί λεβεντιά καί ἀνθρωπιά! Ἔχομε σήμερα στόχους; Ποιοί εἶναι οἱ στόχοι μας; Εἶναι ἀληθινοί, αἰώνιοι, οὐσιαστικοί; Γνωρίζομε γιατί ζοῦμε καί τί θέλομε στήν ζωή μας; Καλούμαστε νά συνέλθωμε ἐδῶ καί τώρα. Νά βροῦμε τόν δρόμο μας. Τό νόημα τῆς ζωῆς μας, νά ἀγωνισθοῦμεν γενναῖα καί ἡρωϊκά, νά πετύχωμε. Αὐτό εἶναι τό μεγάλο μήνυμα ἀπό τούς ἑορτασμούς τῶν 100 χρόνων ἀπό τήν Ἕνωση τῆς Κρήτης με τήν Ἑλλάδα μας. Μέ ἐγκάρδιες πατρικές εὐχές Ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ὁ Κρήτης Εἰρηναῖος

5 Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη Φίλες και φίλοι, Το 2013 αποτελεί χρονιά ορόσημο για την Κρήτη, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ενσωμάτωση του νησιού μας στον εθνικό κορμό. Με την έπαρση της ελληνικής σημαίας στο φρούριο Φιρκά των Χανίων, την 1η Δεκεμβρίου του 1913, ο πόθος πολλών γενεών Κρητικών έβρισκε επιτέλους τη δικαίωσή του. Είχαν προηγηθεί δεκάδες αιματοβαμμένοι αγώνες για την ελευθερία και την ένωση, δεδομένου ότι οι Κρητικοί ποτέ δεν αποδέχθηκαν τη μοίρα του κατακτημένου και πάντοτε βρίσκονταν σε επαναστατική εγρήγορση, παλεύοντας με ηρωισμό για υψηλά ιδανικά. Η σημασία αυτής της ιστορικής επετείου είναι αυταπόδεικτη. Συγκινεί και κινητοποιεί κάθε Κρητικό, εντός και εκτός Κρήτης. Αποτελεί αφορμή να θυμηθούμε την ένδοξη ιστορία μας, να τιμήσουμε τους αγώνες των προγόνων μας και να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά. Ιδιαίτερα, στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα μας, να αντλήσουμε παραδείγματα και δύναμη από τους αγώνες, το θάρρος, την αυταπάρνηση των προγόνων μας. Η καρδιά του νησιού μας χτυπάει και στις πέντε ηπείρους, παντού όπου ζουν Κρητικοί, παντού όπου κατοικούν φίλοι του νησιού μας. Σε αυτόν τον παγκρήτιο συναγερμό έχουν θέση και ρόλο όλοι. Η Κρήτη οφείλει να αποδείξει ότι ξέρει να τιμά τους ήρωες της, αυτούς που πάλεψαν για να είναι σήμερα ελεύθερη. Η Περιφέρεια Κρήτης χαιρετίζει το επιστημονικό συνέδριο που διοργανώνει η «Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη» για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα με τίτλο: «Το Ηράκλειο και η Κρήτη από την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας ως την ένωση με την Ελλάδα ( )», το οποίο θα διεξαχθεί από 23 έως και 26 Οκτωβρίου στη Βασιλικής του Αγίου Μάρκου.

6 Χαιρετισμός Δημάρχου Ηρακλείου κ. Γιάννη Κουράκη Με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε την έναρξη του συνεδρίου που διεξάγεται με αφορμή τον εορτασμό των 100 χρόνων της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα. Ο Δήμος Ηρακλείου και η Βικελαία Βιβλιοθήκη που έχουν πλούσια εμπειρία από τη διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων, προχώρησαν στην πραγματοποίηση του συνεδρίου αυτού που αποτελεί ελάχιστο φόρο τιμής και μνήμης σ όλους όσους συνέβαλαν στο κορυφαίο εθνικό γεγονός της ένωσης της Μεγαλονήσου με την Ελλάδα. Οι σπουδαίοι επιστήμονες που συμμετέχουν και οι ανακοινώσεις που θα γίνουν από ειδικούς εισηγητές, αφορούν στο Ηράκλειο και την Κρήτη και είμαι βέβαιος ότι θα φωτίσουν με νέα στοιχεία την τελευταία περίοδο της οθωμανικής κυριαρχίας στο νησί ως την Ένωση του με την Ελλάδα. Καλύπτουν ένα ευρύ πλέγμα θεμάτων που αναφέρονται στην Κρητική κοινωνία της εποχής, την οικονομία, την πολιτική, την εκπαίδευση καθώς και την πνευματική ζωή και τον πολιτισμό γενικότερα. Στη νεότερη ιστορία της χώρας, η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα αποτελεί κορυφαία στιγμή, αλλά και ιστορική δικαίωση του κρητικού λαού, και ήλθε ως συνέπεια μιας μακράς, οδυνηρής και αιματοβαμμένης πορείας αγώνων και θυσιών, που κατέστησαν τις δύο έννοιες Κρήτη και Eλευθερία ταυτόσημες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην οργάνωση του συνεδρίου. Τους επιστήμονες που λαμβάνουν μέρος καθώς και τα μέλη της Επιστημονικής και της Οργανωτικής επιτροπής, που δεν υπολόγισαν κόπο και χρόνο, στην προσπάθεια τους να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου, που, είμαι βέβαιος, πως θα φέρει στο φως πολλά άγνωστα στοιχεία για τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της Κρητικής ιστορίας και θα δώσει τη δυνατότητα της επιστημονικής προσέγγισης των γεγονότων με αντικειμενικότητα και ακρίβεια. Είναι βέβαιο ότι με το τέλος του συνεδρίου θα υπάρξουν χρήσιμα συμπεράσματα όχι μόνο για τους μελετητές και τους ερευνητές, αλλά και για τους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται για την ιστορία του τόπου.

7 Χαιρετισμός Προέδρου Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μανόλη Βασιλάκη Ο 19ος αιώνας ήταν για την Κρήτη και τους Κρητικούς περίοδος αδιάκοπων αγώνων και θυσιών, που οδήγησαν βήμα προς βήμα από την κατάκτηση προνομίων στην ανεξαρτησία. Αλλά και η περίοδος της ανεξαρτησίας ήταν περίοδος ειρηνικών αγώνων για την επίτευξη της πολυπόθητης Ένωσης με τη μητέρα Ελλάδα που φέτος εορτάζομε. Οι επιμέρους ελευθερίες που δόθηκαν με τις αλλεπάλληλες συνθήκες, η ανάταση που δημιούργησε η προσδοκία της απελευθέρωσης και της Ένωσης και η ύπαρξη φωτεινών προσωπικοτήτων στην πολιτική, την επιστήμη και την κοινωνία συνέβαλαν, ώστε η τελευταία περίοδος της οθωμανικής κυριαρχίας και τα χρόνια της ανεξαρτησίας να χαρακτηρίζονται από δράση και δημιουργία: παράλληλα με τους αγώνες στα πεδία των μαχών και της διπλωματίας έχομε την ίδρυση και δράση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου, τις πρώτες ανασκαφές, την ανέγερση του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Μηνά και αργότερα το σπουδαίο νομοθετικό έργο της νεοσύστατης πολιτείας, την ανοικοδόμηση με λαμπρά δείγματα, όπως αυτό της οδού Μαρτύρων 25ης Αυγούστου. Η ενασχόλησή μας λοιπόν με την περίοδο θα μας φέρει σε επαφή με την αγωνιστικότητα, την αυτοθυσία, την αλληλεγγύη, την αισιοδοξία και τη δημιουργικότητα και έτσι θα μας μεταφέρει, πιστεύω κάτι από την ανάταση εκείνης της εποχής. Οφείλονται θερμές ευχαριστίες στον Δήμαρχο Ηρακλείου και Πρόεδρο της Τιμητικής Επιτροπής κ. Γιάννη Κουράκη για τη στήριξή του, στα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής που προσδίδουν κύρος στο συνέδριο, στον Πρόεδρο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέα, και τα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής, στους εισηγητές που πρόθυμα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκαν ιδιαίτερα φιλότιμα. Εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου.

8 Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 Απογευματινή Συνεδρία Πρόγραμμα Θεματική Ενότητα: Εκπαίδευση Συντονιστές: Αντώνης Χουρδάκης, Μανόλης Δρακάκης 16:50 Έναρξη 17:00 Κώστας Γ. Φυσαράκης: «Στατιστική της εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, πριν και μετά την Επανάσταση του 1878» 17:15 Ζαχαρίας Καψαλάκης: «Τρόποι επιλογής των εκπαιδευτικών στα Δημοτικά σχολεία κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα στο Τμήμα Ηρακλείου» 17:30 Γεώργιος Μαμάκης: «Τυπολογικές εκδοχές του οργανωτικού και διοικητικού φαινομένου της εκπαίδευσης σε κοινωνίες υπό μετάβαση. Η περίπτωση του Λασιθίου κατά την περίοδο της ύστερης τουρκοκρατίας και της Κρητικής Πολιτείας, μέχρι και την Ένωση με την Ελλάδα» 17:45 Μανόλης Μακράκης: «Οι επιπτώσεις των κομματικών παθών στην Εκπαίδευση των Κρητών. Από τη Σύμβαση της Χαλέπας ως την Ένωση ( )» 18:00 Συζήτηση 18:15 Μαρία Ν. Τζενάκη: «Η συμβολή του Δημητρίου Βικέλα και του Αντωνίου Βορεάδη στο Πρώτο Ελληνικό Εκπαιδευτικό Συνέδριο και η σημασία του για την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» 18:30 Μανόλης Βουρλιώτης: «Δίκτυα δημοτικιστών στην Κρήτη ( )» 18:45 Μαρία Ε. Δελάκη: «Οι Εργάτριες του πνεύματος και η αμφισβήτηση της παραδοσιακής εικόνας δύναμης και εξουσίας: Διερευνώντας πτυχές της κοινωνικής δράσης των διδασκαλισσών της Κρήτης ( )» 19:00 Αντώνης Γ. Χουρδάκης: «Κατάκαρδα λυπημένοι διότι ἀπέρχεσθε Κρήτης πρὶν συντελεσθῇ τὸ ἒργον, ὑπέρ οὗ τόσον ἐμοχθήσατε, ὑποβάλλομεν σεβάσματα βαθύτατα» (12 7/βρίου 1906): Το εν Ηρακλείω Κρητικό Διδασκαλείο ( ) και η εκπαίδευση των δασκάλων στο πλαίσιο του Ενωτικού κινήματος» - Προσκεκλημένη ομιλία 19:30 Συζήτηση 19:45 Κέρασμα ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Συντονιστής: Μανώλης Γ. Ανδρουλιδάκης 20:00 Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος 20:15 Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης 20:30 Γιάννης Κουράκης, Δήμαρχος Ηρακλείου 20:45 Μανόλης Βασιλάκης, Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής

9 Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 Πρωινή Συνεδρία Θεματική Ενότητα: Τύπος Συντονιστές: Δημήτρης Χ. Σάββας, Ζαχαρένια Σημανδηράκη 09:30 Αγγελική Καραθανάση: «Περιπτώσεις προσωπικών συνεισφορών στους πρόσφυγες της Κρήτης. Η συμβολή των εφημερίδων» 09:45 Ιωάννης Ευαγγ. Σταμέλος: «Οι Αγώνες του Κρητικού Λαού για την αποτίναξη του Τουρκικού ζυγού και η Ένωση με την Ελλάδα, όπως καταγράφεται στην αρθρογραφία του περιοδικού Αμάλθεια» 10:00 Ελένη Βακεθιανάκη: «Η διαφήμιση στον Τύπο του Ηρακλείου την περίοδο ( )» 10:15 Δημήτρης Μουδατσάκης: «Η Συμβολή της τυπογραφίας στην απελευθέρωση της Κρήτης και την Ένωσή της με τη μητέρα Ελλάδα» 10:30 Συζήτηση Θεματική Ενότητα: Πληθυσμός Συντονιστές: Δημήτρης Χ. Σάββας, Ζαχαρένια Σημανδηράκη 10:45 Δημήτρης Κιτσίκης: «Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Κρήτης ( )» - Προσκεκλημένη ομιλία 11:15 Σπύρος Δημανόπουλος: «Δημογραφικά και κοινωνικά στοιχεία της πόλης του Ρεθύμνου» 11:30 Μιχάλης Τρούλης: «Το Ηράκλειο του Μυλοποτάμου» 11:45 Ζαχαρένια Σημανδηράκη: «Πολιτισμός, Πνευματική Ζωή και Κοινωνία στην Κρήτη ( )» 12:00 Συζήτηση 12:15 Καφές Θεματική Ενότητα: Μαρτυρίες Συντονιστές: Μιχάλης Ταρουδάκης, Μιχάλης Τρούλης 12:30 Saha Ilman: «Η οικογένεια των Κλαρονάκηδων του Ρεθύμνου μέσα από την Αλληλογραφία τους ( )» 12:45 Μαρία Γ. Σεργάκη: «Στυλιανός Μ. Παπαδάκης: Βίος και πολιτεία ενός αγωνιστή, πολιτικού, διανοούμενου» Θεματική Ενότητα: Λαϊκός Πολιτισμός Συντονιστές: Μιχάλης Ταρουδάκης, Μιχάλης Τρούλης 13:00 Παναγιώτης Μιχ. Παρασκευάς: «Ρεθεμνιώτες Λογοτέχνες και η Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα»

10 13:15 Βαρβάρα Τερζάκη-Παλλήκαρη, Λουϊζα Καραπιδάκη: «Αποτυπώσεις της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα στα Κρητικά υφαντά. Από την Φλωρεντίνη Καλούτση στην Αποστολή Πηνελόπη Gandhi» 13:30 Αγησίλαος Αλιγιζάκης, Μαρία Χναράκη, Κώστας Ατσαλάκης, Λύδια Αλιγιζάκη, Ανδρέας Γιακουμάκης, Eμμανουήλ Χναράκης, Κωνσταντίνος Παπαδάκης: «Οι περιγραφές του καστρινού πηδηχτού στην λογοτεχνία και τον τύπο κατά την περίοδο ( )» 13:45 Θεοδοσία Αργυράκη-Ασαργιωτάκη: «Τον Εμμανουήλ Κρανιωτάκη αγωνιστή ήρωα της Κρητικής επανάστασης υμνεί η λαϊκή μούσα, ο ανώνυμος ποιητής» 14:00 Σωτηρία Μαρτίνου: «Η σημαία της Κρητικής Πολιτείας, ο ύμνος της Κρήτης και αποσπάσματα από το έργο του Καζαντζάκη σχετικά με την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα» 14:15 Συζήτηση Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 Απογευματινή Συνεδρία Θεματική Ενότητα: Αρχιτεκτονική Συντονιστές: Λιάνα Σταρίδα, Αντώνης Βασιλάκης 17:00 Δήμητρα Σιδηροπούλου: «Οικοδομώντας στο πολυπολιτισμικό Ηράκλειο ( )» Θεματική Ενότητα: Αρχαιολογία Συντονιστές: Λιάνα Σταρίδα, Αντώνης Βασιλάκης 17:15 Ζαχαρίας Αλετράς: «Συνέπειες της μετάβασης του Ηρακλείου από την οθωμανική κυριαρχία στην Αυτονομία ( ) Η μαρτυρία των ενετικών μνημείων» 17:30 Ελισάβετ Καβουλάκη: «Ανασκάπτοντας και αναστηλώνοντας το ανάκτορο της Κνωσού στην Κρήτη των αρχών του 20ού αιώνα ( )» 17:45 Ζανόν Φλάβιο: «Ο Sir Arthur Evans και οι οθωμανικές επιρροές του» 18:00 Γιώργος Τζωράκης: «Ο Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Ηρακλείου και η γέννηση της κρητικής αρχαιολογίας. Οι πρωταγωνιστές, οι συνθήκες, τα οράματα και τα διλήμματα» 18:15 Αντώνης Βασιλάκης: «Ζητήματα αρχαιολογικής πολιτικής της Κρητικής Πολιτείας: Η Αρχαιολογική Επιτροπεία ( )» 18:30 Συζήτηση

11 Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 Πρωινή Συνεδρία Θεματική Ενότητα: Μαρτυρίες Συντονιστές: Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης, Μανόλης Γ. Πεπονάκης 09:30 Ζαχαρίας Ε. Σμυρνάκης: «Κρητικής Πολιτοφυλακής Ενθυμήσεις Ιω. Γουβιανάκη» 09:45 Μανόλης Ευκλ. Χρονάκης: «Ένα ανέκδοτο ημερολόγιο του (Όπου ένα παλληκάρι του Αντ. Τρυφίτσου μαρτυρεί)» 10:00 Δημήτρης Δολαψάκης: «Περίανδρος Σαπουντζάκης ( ). Η μάχη στο Κανλί Καστέλλι (1897) και οι εφηβικές μνήμες από το Ηράκλειο έως το 1912 μέσα από την ανέκδοτη αυτοβιογραφία ενός Ηρακλειώτη» 10:15 Άννα Μανουκάκη-Μεταξάκη: «Η βίωση των Βαλκανικών πολέμων μέσα από το ημερολόγιο του τότε έφεδρου Αλέξανδρου Ραπτόπουλου» 10:30 Συζήτηση 10:45 Καφές Θεματική Ενότητα: Θρησκεία-Εκκλησία Συντονιστές: Γιάννης Σερπετσιδάκης, Πέτρος Παπαπολυβίου 11:00 Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.: «Η Εθναρχία και το Έθνος στο Μητροπολιτικό ζήτημα της Εκκλησίας Κρήτης ( )» - Προσκεκλημένη ομιλία 11:30 Μανόλης Γ. Πεπονάκης: «Οι θρησκευτικές υποθέσεις των μουσουλμάνων της Κρήτης και το Ζήτημα των Καδήδων στην περίοδο της Κρητικής Αυτονομίας ( )» 11:45 Νίκος Λεβεντάκης: «Άνθιση και μαρασμός του Τάγματος των Μπεχτασήδων στον Χάνδακα» 12:00 Ντενίζ -Χλόη Αλεβίζου: «Διονύσιος Καστρινογιαννάκης και Ιερόθεος Πραουδάκης: Η συμβολή τους στην ορθόδοξη εκκλησιαστική ζωγραφική της Κρήτης κατά την περίοδο ( )» 12:15 Μιχαήλ Στρουμπάκης: «Δημήτριος Μπαλαμπάνης, Πρωτοψάλτης Ηρακλείου ( ) και η συμβολή του στη διδασκαλία της Εκκλησιαστικής μουσικής στο Ηράκλειο κατά την περίοδο της Αυτονομίας» 12:30 Συζήτηση 12:45 Δημήτρης Σταματόπουλος: «Το Κρητικό ζήτημα στον Τύπο της Κωνσταντινούπολης ( )» - Προσκεκλημένη ομιλία

12 13:15 Λουκάς Δ. Παπαδάκης: «Η Κρήτη από την επανάσταση του 97 στην αυτονομία και την Ένωση, δια γραφίδος Μελετίου Μεταξάκη» 13:30 Εμμανουήλ Γ. Χαλκιαδάκης: «Ο Μητροπολίτης Κρήτης Ευμένιος Ξηρουδάκης και οι σχέσεις του με τον Ιωάννη Σφακιανάκη και τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο πλαίσιο του Κρητικού Ζητήματος ( )» 13:45 Κωνσταντίνος Σβολόπουλος: «Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, πολιτικά παρών κατά τις τελευταίες δεκαετίες της οθωμανικής παρουσίας στην Κρήτη» - Προσκεκλημένη ομιλία 14:15 Συζήτηση Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 Απογευματινή Συνεδρία Θεματική Ενότητα: Πολιτική Συντονιστές: Νίκος Ματζαπετάκης, Γιάννης Ζαϊμάκης 16:30 Γεώργιος Καλογεράκης: «Ο Καστελλιανός Βουλευτής της Κρητικής Πολιτείας Γεώργιος Μαυραντωνάκης και η αιχμαλωσία των 25 Κρητών Πληρεξουσίων (3 Δεκεμβρίου-22 Δεκεμβρίου 1911)» 16:45 Γεώργιος Μιχ. Κορναράκης: «Η συμβολή της Κεντρικο - ανατολικής Πεδιάδας στους Αγώνες της Κρήτης για την Ένωση με τον Εθνικό κορμό ( )» 17:00 Νικόλαος Ε. Παπαδογιαννάκης: «Ρέθυμνο Η Οργάνωση της ασφάλειας στην ενδοχώρα» 17:15 Γεώργιος Κουκουράκης: «Αντιπροσωπευτικοί θεσμοί και εκλογικά συστήματα στην Κρήτη ( )» 17:30 Συζήτηση 17:45 Στέλλα Αλιγιζάκη: «Αν η Ένωση είναι ανέφικτη... Η αναζήτηση άλλων διπλωματικών λύσεων για την επίλυση του Κρητικού ζητήματος κατά την περίοδο ( )» 18:00 Αλεξάνδρα Σφοίνη: «Η πολιτική των ανοιχτών πληγών. Κρητικό ζήτημα και φιλοκρητικές εκδηλώσεις στην Ευρώπη ( )» 18:15 Κωνσταντίνος Φουρναράκης: «Φατριαστικές αντιπαραθέσεις και εμπαθείς κατηγορίες Ηρακλειωτών και Χανιωτών στην επανάσταση του ( )» 18:30 Πέτρος Παπαπολυβίου: «Κρήτη και Κύπρος ( ): Συγκλίσεις και αποκλίσεις των ενωτικών κινημάτων των δύο μεγαλονήσων του ελληνικού αλυτρωτισμού» - Προσκεκλημένη ομιλία 19:00 Συζήτηση 19:15 Καφές

13 Θεματική Ενότητα: Κοινωνία Συντονιστές: Νίκος Ματζαπετάκης, Γιάννης Ζαϊμάκης 19:30 Πασχάλης Μ. Κιτρομηλίδης: «Η Κρήτη και το ελληνικό εθνικό κράτος. Δοκιμασίες των θεωριών του εθνικισμού» - Προσκεκλημένη ομιλία 20:00 Γιάννης Ζαϊμάκης: «Νεωτερικότητα, σώμα και αθλητισμός στην περίοδο της Αυτονομίας της Κρήτης» 20:15 Στεφανία Αρχοντάκη: «Οι γυναίκες της Κρήτης σε εποχή αλλαγών» 20:30 Άρης Αναγνωστόπουλος: «Το Ηράκλειο στα πρώτα χρόνια του Αυτόνομου Καθεστώτος: ιδέες για την πόλη, κοινωνικές συγκρούσεις και η συγκρότηση της μνήμης στον αστικό χώρο» 20:45 Δημήτρης Χ. Σάββας: «Η χειραφέτηση της γυναίκας κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας» 21:00 Μαρία Σώρου: «Μορφές και έκταση εγκληματικότητας στην Κρήτη την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας όπως καταγράφεται στον κρητικό τύπο την αντίστοιχη περίοδο» 21:15 Συζήτηση Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013 Πρωινή Συνεδρία Θεματική Ενότητα: Υγεία Συντονιστές: Γιώργος Μαργαρίτης, Εμμανουήλ Περάκης 10:00 Ιωάννα Α. Ραμουτσάκη: «Συνθήκες Υγιεινής στο Ηράκλειο, κατά την περίοδο της Κρητικής Πολιτείας, με αφορμή ένα άγνωστο χειρόγραφο για την Υγιεινή του σχολείου» 10:15 Μάνος Σαββάκης: «Θεσμικές μεταβολές και δημόσια υγεία στην Κρητική Πολιτεία: Το λεπροκομείο Σπιναλόγκας ( )» Θεματική Ενότητα: Οικονομία Συντονιστές: Γιώργος Μαργαρίτης, Εμμανουήλ Περάκης 10:30 Μύρων Τζαρδής: «Τοκογλυφία και Ηράκλειο στις αρχές του 20ου αιώνα» 10:45 Εμμανουήλ Περάκης: «Οικονομική κρίση, μικρο(κομματικά) συμφέροντα και κοινωνική αναταραχή. Η κατάλυση του καθεστώτος της Χαλέπας κατά το 1889» 11:00 Κλεάνθης Σιδηρόπουλος, Μανόλης Δρακάκης: «Διαβάζοντας το δημογραφικό μωσαϊκό του Ηρακλείου ( )» 11:15 Νίκος Ανδριώτης: «Το Ηράκλειο και η περιφέρειά του σε μετάβαση ( )» 11:30 Γιώργος Μαργαρίτης: «Η Άντουα, το Οντουρμάν, η Φασόντα, τα Χανιά και το Ηράκλειο: Η διεθνής συγκυρία στη γέννηση της Κρητικής Πολιτείας»

14 11:45 Συζήτηση 12:00 Καφές Θεματική Ενότητα: Λογοτεχνία Συντονιστές: Μιχαήλ Πασχάλης, Νίκος Ανδριώτης 12:15 Μιχαήλ Πασχάλης: «Ο Καζαντζάκης και τα γεγονότα της περιόδου ( ): τρεις αφηγήσεις, τρεις οπτικές» 12:30 Μανώλης Γ. Ανδρουλιδάκης: «Το μοτίβο της επιφάνειας στην «Πρώτη Λευτεριά» του Π. Πρεβελάκη» 12:45 Δημήτρης Ε. Περοδασκαλάκης: «Καταιγίς-Λυρικόν ποίημα. Μια άγνωστη ποιητική σύνθεση για τη σφαγή της 25ης Αυγούστου 1898 στο Ηράκλειο» 13:00 Ελπινίκη Νικολουδάκη-Σουρή: «Ηλίας Βουτιερίδης, ημερολόγιον του Τάγματος επιλέκτων Κρητών: ιστορική γνώση και αισθητική συγκίνηση» 13:15 Αλεξάνδρα Ζερβού: «Μια μικρή ηρωίδα της Γαλάτειας Καζαντζάκη ή το παιχνίδι των κανόνων και των παραβιάσεων» 13:30 Συζήτηση 13:45 Ben Petre: «Το απαίσιον ξημέρωμα: ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Ηράκλειο της Κρητικής Πολιτείας» 14:00 Αντώνης Καρτσάκης: «Περιοδικές λογοτεχνικές εκδόσεις στο Ηράκλειο των αρχών του 20ού αιώνα. Ένας δείκτης πνευματικής ανάπτυξης» 14:15 Βασιλεία (Λιάνα) Καλοκύρη: «Τουρκοκρατία και απελευθερωτικοί αγώνες της Κρήτης ( ) στο λογοτεχνικό έργο Κρητών: Ιστορικό βίωμα και πολιτισμική ταυτότητα στην πεζογραφία της Α. Χαριτάκη και του Ν. Ε. Παπαδογιαννάκη» 14:30 Κώστας Γ. Τσικνάκης: «Προετοιμάζοντας την έκδοση του «Ερωτόκριτου». Οι προσπάθειες του Στέφανου Ξανθουδίδη και του Στυλιανού Αλεξίου για την οικονομική ενίσχυση του έργου από την Πολιτεία» 14:45 Συζήτηση 18:00 Στρογγυλή Τράπεζα Συντονιστής: Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου Ανδρέας Νανάκης, Καθηγητής Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Θεοχάρης Δετοράκης, Κωνσταντίνος Σβολόπουλος, Δημήτρης Κιτσίκης, Αντώνης Χουρδάκης, Πέτρος Παπαπολυβίου 20:00 Λήξη συνεδρίου

15

16 XΟΡΗΓΟΙ: ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΒΙΚΕΛΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χορτατσών & Κυδωνίας 23, Ηράκλειο , Τηλ.: , Fax:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Θεματική Ενότητα: Εκπαίδευση Συντονιστές: Αντώνης Χουρδάκης, Μανόλης Δρακάκης

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Θεματική Ενότητα: Εκπαίδευση Συντονιστές: Αντώνης Χουρδάκης, Μανόλης Δρακάκης Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013 Απογευματινή Συνεδρία ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Θεματική Ενότητα: Εκπαίδευση Συντονιστές: Αντώνης Χουρδάκης, Μανόλης Δρακάκης 16:50 Έναρξη 17:00 Κώστας Γ. Φυσαράκης: «Στατιστική της εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρου Αρναουτάκη. Tour of Crete MTB 2013. Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης. Τοποθεσίες αγώνων. 20/10/13 Ηράκλειο. Φουρνί Κ.

Σταύρου Αρναουτάκη. Tour of Crete MTB 2013. Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης. Τοποθεσίες αγώνων. 20/10/13 Ηράκλειο. Φουρνί Κ. Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη Φίλες και φίλοι, Η ποδηλασία είναι ένα από τα αθλήματα που έχει τη δυνατότητα να συνδυάσει σε μεγάλο βαθμό την άθληση, την οικολογία και την φύση. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά ( Πνευµατικό Κέντρο, Ανδρέα Παπανδρέου 70 )

Χανιά ( Πνευµατικό Κέντρο, Ανδρέα Παπανδρέου 70 ) ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α. Π. Θ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΝΙΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ην-Ων. Ειδική Τρίμηνη Κρητική Επιχειρηματική Έκδοση

Ην-Ων. Ειδική Τρίμηνη Κρητική Επιχειρηματική Έκδοση Π Ε Πρακτορείο Ειδήσεων www.e-inon.gr Ψηφιακή Εφημερίδα www.desmevsi.gr Κωνσταντίνος Γρ. Λιακάκης Έκδοση Έντυπων Περιοδικών κάθε Είδους Ψυταλλείας 8 - Αθήνα Τηλ. - Fax: 210 2117497 6972 70 55 28 http://www.e-inon.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πηνελόπη Gandhi. στησαμένη μέγαν ιστόν ενί μεγάροισιν ύφαινε (Οδ. β 94) Οι διαδρομές του νήματος. Σπουδή αιώνων Σύγχρονη Πρόταση

Πηνελόπη Gandhi. στησαμένη μέγαν ιστόν ενί μεγάροισιν ύφαινε (Οδ. β 94) Οι διαδρομές του νήματος. Σπουδή αιώνων Σύγχρονη Πρόταση ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Έναρξη Πηνελόπη Gandhi στησαμένη μέγαν ιστόν ενί μεγάροισιν ύφαινε (Οδ. β 94) Οι διαδρομές του νήματος Σπουδή αιώνων Σύγχρονη Πρόταση Η Πηνελόπη Gandhi κρατεί την άκρη του νήματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ Π Α Ν Τ Ε Λ Η Σ Π Ρ Ε Β Ε Λ Α Κ Η Σ * ΤΙΜΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΚΟΣΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου «Ο μίτος της Αριάδνης και ο αργαλειός της Πηνελόπης» 24 Μαΐου 20 Ιουνίου 2016 ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2016 Έναρξη Η Πηνελόπη Gandhi κρατεί την άκρη του νήματος... 10:00 Στέλλα Μανδαλάκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Τριήμερο. Γνωριμία με τους συγγραφείς του Δήμου Αγίου Νικολάου και το έργο τους

ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Τριήμερο. Γνωριμία με τους συγγραφείς του Δήμου Αγίου Νικολάου και το έργο τους ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΩΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Τριήμερο Γνωριμία με τους συγγραφείς του Δήμου Αγίου Νικολάου και το έργο τους Άγιος Νικόλαος, Κινηματοθέατρο REX Παρασκευή 24, Σάββατο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση υποβολής ανακοινώσεων ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Επανάσταση του 1821 στην Ιστορία και την Λογοτεχνία Μαρτίου 2020

Πρόσκληση υποβολής ανακοινώσεων ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Επανάσταση του 1821 στην Ιστορία και την Λογοτεχνία Μαρτίου 2020 Πρόσκληση υποβολής ανακοινώσεων ΣΥΝΕΔΡΙΟ Η Επανάσταση του 1821 στην Ιστορία και την Λογοτεχνία 20-21 Μαρτίου 2020 Συνεχίζοντας την πορεία των συνεδρίων που ξεκινήσαμε το 2016 με το Συνέδριο «Η Κωνσταντινούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΠΕΜΠΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Πηνελόπη Gandhi στησαμένη μέγαν ιστόν ενί μεγάροισιν ύφαινε (Οδ. β 94) Οι διαδρομές του νήματος Σπουδή αιώνων Σύγχρονη Πρόταση Έναρξη Η Πηνελόπη Gandhi κρατεί την άκρη του νήματος...

Διαβάστε περισσότερα

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου «Ο μίτος της Αριάδνης και ο αργαλειός της Πηνελόπης» 24 Μαΐου 20 Ιουνίου 2016 ΤΡΙΤΗ 24 ΜΑΙΟΥ 2016 Έναρξη Η Πηνελόπη Gandhi κρατεί την άκρη του νήματος... 10:00 Στέλλα Μανδαλάκη,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες Νοεμβρίου 2016 αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα

Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες Νοεμβρίου 2016 αίθουσα Γερουσίας, Βουλή των Ελλήνων, Αθήνα - Με την υποστήριξη του Παραρτήματος Αττικής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Συνέδριο Η πολιτική κληρονομιά του Ελευθερίου Βενιζέλου Συνέχειες και ασυνέχειες 24-26 Νοεμβρίου 2016 αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ. ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΩΝ 25ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤ' ΤΑΞΗ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤ' ΤΑΞΗ ΚΡΗΤΗ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 1974 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ ΣΥΝΈΔΡΙΟ Παρασκευή & Σάββατο 12-13 Οκτωβρίου 2018 Αμφιθέατρο UNESCO, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το περιοδικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή

ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΧΑΝΕΣ 1-7 - 2014 Οδός Τσικριτζή www.cretamusic.com Τηλ. 6972775027 Ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής σε Συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης Οργανώνουν πέντε Συναυλίες

Διαβάστε περισσότερα

Φάροι της Ορθοδοξίας η Αγκάραθος και τα ιστορικά Μοναστήρια της Κρήτης

Φάροι της Ορθοδοξίας η Αγκάραθος και τα ιστορικά Μοναστήρια της Κρήτης 12/10/2019 Φάροι της Ορθοδοξίας η Αγκάραθος και τα ιστορικά Μοναστήρια της Κρήτης Οικουμενικό Πατριαρχείο / Αρχιεπισκοπή Κρήτης Στην ιστορικότητα της Μονής Αγκαράθου και άλλων ιστορικών Μοναστηριών της

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη και Πολιτισμός στα χρόνια της Ένωσης

Τέχνη και Πολιτισμός στα χρόνια της Ένωσης ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΑΣΤΑΜΠΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Τέχνη και Πολιτισμός στα χρόνια της Ένωσης Με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστημονική Διημερίδα 1

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. Επιστημονική Διημερίδα 1 Επιστημονική Διημερίδα 1 Ελλάδα και Βαλκάνια στον 20ό αιώνα IIΙ 2 Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης Γράμμου, 3 ΛΙΒΑΔΙΑ ΚΟΤΥΛΗΣ, 19-21 Μαΐου 2017 Παρασκευή, 19 Μαΐου 19:00-19:30 Έναρξη της Διημερίδας Χαιρετισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ναύπλιο, Βουλευτικό Παρασκευή 9 - Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 Παρασκευή 9 Οκτωβρίου, απόγευμα Εναρκτήρια Συνεδρία 6.00-6.30: Υποδοχή Συνέδρων και Κοινού 6.30-6.40: Προσφώνηση

Διαβάστε περισσότερα

«Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά»

«Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» Συνδιοργάνωση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και Τμήματος Ιστορίας Ιονίου ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Η συνεισφορά των Λευκαδιτών ιστορικών Νίκου Σβορώνου και Σπύρου Ασδραχά» Λευκάδα, 19 και 20 Απριλίου 2019 Αίθουσα Συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού 50 χρόνων λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΕΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΒΕΝΕΤΙΑΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ. Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου. Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή. Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη

ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ. Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου. Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή. Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ Τίτλος Αρχείο Επισκόπου Ιεροσητείας Αμβροσίου Αρχείο Αρχιμανδρίτη Παρθενίου Κελαϊδή Συλλογή Παπα-Στεφάνου Προβατάκη Αρχείο Επισκόπου Διονυσίου Μαραγκουδάκη Συλλογή Μονών (νομών Χανίων,

Διαβάστε περισσότερα

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005

4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Ν. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ 3ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ (Ιστορία - Αρχαιολογία - Λαογραφία) 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2005 ΛΑΜΙΑ 2007 2 Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940

Πρόγραμμα Εορταστικών Εκδηλώσεων της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην πόλη μας για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28 ης Οκτωβρίου 1940. O Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης

Διαβάστε περισσότερα

Μητρ. Αρκαλοχωρίου: «Πολύτιμες οι επισκέψεις σας στην Επικράτεια»

Μητρ. Αρκαλοχωρίου: «Πολύτιμες οι επισκέψεις σας στην Επικράτεια» 10/06/2019 Μητρ. Αρκαλοχωρίου: «Πολύτιμες οι επισκέψεις σας στην Επικράτεια» Μητροπολιτικό Έργο / Ι.Μ. Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας»

Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο «Η Μονεμβασία από τους βυζαντινούς χρόνους ως τις μέρες μας» 20-21 Απριλίου 2013, Σάββατο- Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Δίκαιο Ισχύς Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου

Δίκαιο Ισχύς Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου & Δίκαιο Ισχύς Διήμερο Συνέδριο Φιλοσοφίας του Δικαίου 25-26 Νοεμβρίου 2016 Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Αίθουσα UNESCO (25/11, 10:45-19:00) & Cine Studio (26/11, 10:00-14:15) Χορηγός Επικοινωνίας Τμήμα Νομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΟΙ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙ ΑΡΧΕΙΑΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ Τρίτη 26 Μαρτίου 2019 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας» ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΣΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Παναγιώτα Αλειφέρη

Διαβάστε περισσότερα

Ιστοριογραφία της Ελληνικής Εκπαίδευσης: Επανεκτιμήσεις και Προοπτικές

Ιστοριογραφία της Ελληνικής Εκπαίδευσης: Επανεκτιμήσεις και Προοπτικές Επιστημονικό Διήμερο Ιστοριογραφία της Ελληνικής Εκπαίδευσης: Επανεκτιμήσεις και Προοπτικές Πρόγραμμα Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστημιούπολη Γάλλου, Ρέθυμνο, αμφιθέατρο Δ7 Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 Προσφωνήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117)

Μαρία Σαμοθρακίτη(Α.Μ. 8110117) Διοίκηση Έργων και Προγραμμάτων (5 ο Εξάμηνο): Ομάδες και Θέματα Εργασιών Λέκτορας Κωνσταντίνος Ν. Ανδρουτσόπουλος Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) Στα πλαίσια του μαθήματος της Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ . ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αιγάλεω 06/10/2010 Αριθμ.Πρωτ. 54519 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Είσοδος ελεύθερη Φίλες και φίλοι, η παλιά πόλη του Ηρακλείου αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι,

Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Κύριε Βουλευτή, Κύριε Περιφερειάρχα, Κύριε Δήμαρχε, Σεβαστοί Πατέρες, Κυρίες και Κύριοι, Όπως πολλοί Βρετανοί της γενιάς μου, μεγάλωσα σε μια οικογένεια και πήγα σε ένα σχολείο όπου η μνήμη και η απόδοση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛ4Ν9-Ε4Δ Α Π Ο Φ Α Σ Η. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -----

ΑΔΑ: ΒΛ4Ν9-Ε4Δ Α Π Ο Φ Α Σ Η. Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )»

Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Εκπαιδευτικές δράσεις σε μουσειακά περιβάλλοντα (κύκλος Α )» Διοργάνωση Συνδιοργάνωση Συνεργαζόμενοι φορείς Σχολικοί Σύμβουλοι Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

Διεπιστημονικό Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Διεπιστημονικό Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» 08/02/2019 Διεπιστημονικό Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» / Επικαιρότητα Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», διοργανώνεται από 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

Ο Παύλος Βλαστός και το έργο του

Ο Παύλος Βλαστός και το έργο του ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Γ.Α.Κ. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Ο Ο Παύλος Βλαστός και το έργο του ΡΕΘΥΜΝΟ Σπίτι του Πολιτισμού, 17 Οκτωβρίου 2014 χρωμοναστηρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ «25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καισαριανή, 13.03.2013 ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ Aριθ. Πρωτ.: οικ. 3369 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Πληροφορίες : Ειρήνη Καγιαμπάκη Ταχ. Δ/νση : Βρυούλων 125 & Φιλαδελφείας, 161 21 Τηλ. : 213-2010765

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα»

Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» 10/02/2019 Συνέδριο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα» / Επικαιρότητα Διεπιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Θρησκείες και Ανθρώπινα Δικαιώματα», θα λάβει χώρα από τις 13 έως τις 16 Φεβρουαρίου 2019 με πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη:

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Αθηναγόρας και Οικουμένη: 70 Χρόνια από την εκλογή του Πατριάρχη Αθηναγόρα στον Οικουμενικό Θρόνο και από την ίδρυση του Π.Σ.Ε. 19-20

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 12 ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ ME ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 30-31 Μαρτίου 2018 Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 13:30 14:00

Διαβάστε περισσότερα

Λάζαρος Κυρίζογλου Δημήτρης Δεμουρτζίδης,

Λάζαρος Κυρίζογλου Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Αγώνας Δρόμου Δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά 2018: Ηχηρό μήνυμα από χιλιάδες δρομείς της Δυτικής Θεσσαλονίκης για τα πρώην στρατόπεδα και τον παιδικό καρκίνο Τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΥΣΔΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 2016 αα Συνδυασμός Υποψήφιος Σύνολο ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ 1 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό είναι το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας στις Εορτές του Νήματος στο Ρέθυμνο

Αυτό είναι το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας στις Εορτές του Νήματος στο Ρέθυμνο Το νήμα και οι ιστορίες που γεννά Pinterest ΠΟΛΙΤΙΣΜΌΣ Αυτό είναι το πρόγραμμα της τελευταίας εβδομάδας στις Εορτές του Νήματος στο Ρέθυμνο Μπορεί να είμαστε ακόμα στην «αρχή της αμφισβήτησης της ομοιομορφίας»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Ελευθερία και Ελληνισμός: Δυο έννοιες ταυτόσημες

Ελευθερία και Ελληνισμός: Δυο έννοιες ταυτόσημες 25 Οκτωβρίου 2018 Ελευθερία και Ελληνισμός: Δυο έννοιες ταυτόσημες Πολιτισμός / Διαλέξεις Κάθε χρόνο, τον Οκτώβριο μήνα, εορτάζουμε μεγάλες θρησκευτικές και εθνικές επετείους. Στις 26 του μηνός, η πόλη

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου

Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου 28/02/2019 Η ιστορική Μονή του Σωτήρος Xριστού στο Kουμπέ Ρεθύμνου / Ιερές Μονές Η γυναικεία Mονή του Σωτήρος Χριστού είναι κτισμένη στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, στο προάστιο του Κουμπέ Ρεθύμνου. Η μονή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου Κ.Ε.Δ.Ε. Θεσσαλονίκη, 1-3 Δεκεμβρίου 2016 Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016 10:00 12:00 Διαπίστευση Εγγραφή Συνέδρων 12:00 13:30 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

«Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας

«Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΑΣ «Όταν η περιφέρεια ερμηνεύει το κέντρο» Έλληνες Ιστορικοί Ευρωπαϊκής Ιστορίας Επιστημονική Διημερίδα 4 5 Μαΐου 2018 Αμφιθέατρο Παλιάς Νομικής

Διαβάστε περισσότερα

PDF created with pdffactory Pro trial version

PDF created with pdffactory Pro trial version Πρόγραμμα Εργασιών Πέμπτη 07//04/2011 Εναρκτήρια Συνεδρία 10.15-11.15 Προσέλευση εγγραφές προσφορά καφέ κατά την άφιξη 11.15-12.00 Χαιρετισμός-καλωσόρισμα από τον Σωκράτη Σαβελίδη, πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα

Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική:

Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: ΤΜΗΜΑ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ORGANISATION EUROPEENNE POUR LA RECHERCHE NUCLEAIRE Θεολογία και Σύγχρονη Φυσική: Ο άνθρωπος ανάμεσα στο μυστήριο του Θεού και το μυστήριο του Σύμπαντος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28 η Οκτωβρίου 1940»

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου «28 η Οκτωβρίου 1940» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ ****** ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΑΣ Πληροφορίες :Μιχάλης Κολλημένος Θήβα :10/10/2017 Ταχ.Διεύθυνση : Κύπρου 3 Aρ.Πρωτ: 22688 Ταχ.Κώδικας : ΘΗΒΑ - 32200 Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φθινόπωρο-Χειμώνας 2007 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Ρένα Σταυρίδη-Πατρικίου Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 10-12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 10-12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 10-12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2007 Αθήνα, Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς 138 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TETAΡΤΗ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ Πρόεδρος συνεδρίας: Γιώργος Τόλιας Χαιρετισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις στην Οικονομία Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Φυσικών Πόρων, Γεωργίας, Τουρισμού, Ενέργειας και Υγείας 6-7 Απριλίου 2017, Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή»

«Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 (2015) «Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή» Ο Θούριος του Ρήγα Φεραίου εκφράζει με τον καλύτερο τρόπο την ανάγκη

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης

Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, ΚΑΒΑΛΑ. Οδηγίες Αίτησης Θ Ο Υ Κ Υ Δ Ι Δ Ε Ι Ο Σ Α Κ Α Δ Η Μ Ι Α ΚΑΒΑΛΑ ΑΚΟΝΤΙΣΜΑ, Τ.Θ. 1639, 651 10 ΚΑΒΑΛΑ Β Πανελλήνιο Συνέδριο Η Παιδεία Σήμερα Αρχαία Ελληνικά Διδακτική μεθοδολογία Δυσλεξία 20-21-22 Απριλίου 2017, Καβάλα ΕΙΣΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα ( ) Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ημερίδα ( ) Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 Δουλεύοντας στον χώρο του θεάματος, 19ος-20ός αιώνας Ημερίδα Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017 (16.15-21.30) Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, Πλάκα Δίκτυο για την Ιστορία της Εργασίας και του Εργατικού Κινήματος 16.15-17.30,

Διαβάστε περισσότερα

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού

2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού http://fanarion.blogspot.gr/2012/02/blog-post_09.html 2/09/2012 Ιωακείμ Γ, ο Πατριάρχης του Γένους, της Ρωμιοσύνης, του Ελληνισμού ΛΑΜΠΡΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΕΡΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗ Τα πορίσματα του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ «ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΕ ΔΡΑΣΗ» ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ /ΑΥΓΟΡΟΥ 1 Ο ΕΠΑ.Λ ΧΑΝΙΩΝ Ό,τι δεν συνέβη, είναι ό,τι δεν ποθήσαμε,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Χειμώνας-Άνοιξη 2010. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Χειμώνας-Άνοιξη 2010 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Αλέξης Δημαράς Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο)

1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο) 04/02/2019 1ης Διημερίδα Τοπικής Ιστορίας Αμυνταίου (φώτο) / Επικαιρότητα Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος για την Τοπική Ιστορία και τον Πολιτισμό του Αμυνταίου, ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 1/24-01-2012 Αριθμός Απόφασης: 8/2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 1/24-01-2012 Αριθμός Απόφασης: 8/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 1/24-01-2012 Αριθμός Απόφασης: 8/2012 Στο Ηράκλειο, σήμερα Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 14:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων

Διαβάστε περισσότερα

To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές. Συνέδριο ΙΕΝΕ , Ιουνίου Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος

To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές. Συνέδριο ΙΕΝΕ , Ιουνίου Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές Συνέδριο ΙΕΝΕ 20 21, Ιουνίου 2008 Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος Πρόγραμμα 1η Ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 18:00 19:00 19:00

Διαβάστε περισσότερα

ήμος ωρίδoς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ήμος ωρίδoς ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ Οκτώβριος 2011 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Τ ιµούµε και φέτος την 28η Οκτωβρίου 1940, την ηµέρα που γράφτηκε µία ακόµη ένδοξη σελίδα της ιστορίας του Ελληνισµού. Την ηµέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΩΝ ΒΡΑ ΙΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ- ΗΜΟΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Οκτώβριος 2014-Ιούνιος 2015 6/10 ευτέρα και ώρα 7.µ.µ. Οµιλητής: ηµήτρης Παπαθανασόπουλος Καθηγητής Φιλολογίας-Συγγραφέας Θέµα:

Διαβάστε περισσότερα

Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου

Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου Τα φύλα στη λογοτεχνία Τάξη: Α Λυκείου Είδος διδακτικής πρακτικής: project, ομαδοσυνεργατική διδασκαλία Προτεινόμενη διάρκεια: 20 ώρες Εισαγωγικές παρατηρήσεις Η διδακτική ενότητα «Τα φύλα στη λογοτεχνία»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΧΟΛΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΚΑΡΒΕΛΑΚΗ ΣΤΑΥΡΙΑΝΗ ΦΡΑΓΚΙΑΔΑΚΗ ΒΑΛΕΡΙΑ ΜΑΡΚΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΣΑΚΗ ΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 1η ΧΗΜΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΑΘΗΝΑ)

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ 1 ο Κεφάλαιο: Από την Αγροτική Οικονομία στην Αστικοποίηση 1821-1828 Επανάσταση 1864 Προσάρτηση Επτανήσων 1881 Προσάρτηση Άρτας και Θεσσαλίας 1896 Εξέγερση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ

ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ κ. ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΑΘ. ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28 ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΑΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΥΘΗΡΩΝ 1 ΚΥΘΗΡΑ, 28 η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 Σεβασμιώτατε Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ

Γ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Γ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, Ναύπλιο Κεντρικά Διδακτήρια, Αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου» 1 10.30-11.00

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητισμός, κοινωνικές πρακτικές και ταυτότητες φιλάθλων στη σύγχρονη Ελλάδα

Αθλητισμός, κοινωνικές πρακτικές και ταυτότητες φιλάθλων στη σύγχρονη Ελλάδα ΤΜΗΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑΣ Αθλητισμός, κοινωνικές πρακτικές και ταυτότητες φιλάθλων στη σύγχρονη Ελλάδα Π Α Ν Τ Ε Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΜΑΪΟΥ 2011 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Σ Υ Ν Ε Δ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο - Χειμώνας 2013. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ. Φθινόπωρο - Χειμώνας 2013. Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Φθινόπωρο - Χειμώνας 2013 Χώρος εκδηλώσεων: Αμφιθέατρο Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Βασ. Κων/νου 48, Αθήνα Διοικητικό Συμβούλιο: Κατιάννα Μίχα Σάββας Κονταράτος Χρυσάνθη Μωραΐτη-Καρτάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΤΟΜΟΣ . Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΝΕΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Γ, ΤΕΥΧΟΣ 33 ΡΕΘΥΜΝΟ 2014 Ἱερά Μητρόπολις Ρεθύμνης καί Αὐλοποτάμου Περιοδική ἔκδοση Νέα Χριστιανική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΣΥΜΠΡΑΞΕΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Ηράκλειο, 20/11/2014 Αρ. Πρωτ.: 53 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πρόγραμμα Συνεδρίου «ΣΥΝ-ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ» Επιτυχημένες πρακτικές Κοινωνικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Ιταλία και

Διαβάστε περισσότερα

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ ΔΕΥ ΤΡΙ ΤΕΤ ΠΕΜ ΠΑΡ ΣΑΒ ΚΥΡ. Δημοτικό Σχολείο Παλαιοχωρίου δεκαετία 1940 Η Μ Ε Ρ Ο Λ Ο Γ Ι Ο 2 0 1 2 150 χρόνια Δημοτικά Σχολεία Παλαιοχωρίου α ο & Καψοράχης ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ Τ Α ΚΑΨΟΡΑΧΙΤΩΝ Α - ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΤΩΝ Α Ι Ω ΜΑΚΡΥΝΕΙΑΣ Α Ο ΑΓΙΟΣ NΙΚΟΛΑΟΣ Ι Κ Ο Λ Α Ο Σ 13 14 15 16 28 29 30

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Μητρώου Εσωτερικών Μελών του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την συγκρότηση των Επιτροπών Επιλογής και Εξέλιξης Καθηγητών ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Πίνακας Μητρώου Εσωτερικών Μελών του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την συγκρότηση των Επιτροπών Επιλογής και Εξέλιξης Καθηγητών ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Πίνακας Μητρώου Εσωτερικών Μελών του Ιονίου Πανεπιστημίου, για την συγκρότηση των Επιτροπών Επιλογής και Εξέλιξης Καθηγητών ΤΜΗΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1. Πέτρος Πιζάνιας Γνωστικό αντικείμενο: Νεότερη Ελληνική Ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις

Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές προσεγγίσεις ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ/ΕΘΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΣΤΡΟΥ ΜΕΘΩΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ Η Μεθώνη και η περιοχή της από την αρχαιότητα έως τα νεότερα χρόνια Αρχαιολογικές και ιστορικές

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα

«Φιλοσοφία, Αυτογνωσία και Επιμέλεια Ψυχής/Εαυτού»

«Φιλοσοφία, Αυτογνωσία και Επιμέλεια Ψυχής/Εαυτού» Πανελλήνιο Συνέδριο Τμήματος Φιλοσοφίας «Φιλοσοφία, Αυτογνωσία και Επιμέλεια Ψυχής/Εαυτού» 5-7 Δεκεμβρίου 2018, Κεντρική Βιβλιοθήκη Διοργάνωση Μιχάλης Παρούσης, Πρόεδρος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Αναπληρωτής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ TICCIH) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ σε αναδρομική έκθεση και διημερίδα με τίτλο: «ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ 1 1:: Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία

24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία 24/05/2011 Τρίτη Πρωινή συνεδρία Έναρξη εργασιών 10:00 - Λήξη εργασιών 12:30 Προεδρείο: Κωνσταντίνος Φωτιάδης, Καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε., Σοφία Ηλιάδου -Τάχου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Π.Τ.Δ.Ε. «20 χρόνια Π.Τ.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ben Petre «Το απαίσιον ξημέρωμα: ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Ηράκλειο της Κρητικής Πολιτείας»

Ben Petre «Το απαίσιον ξημέρωμα: ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Ηράκλειο της Κρητικής Πολιτείας» Ben Petre «Το απαίσιον ξημέρωμα: ένα κοινωνικό μυθιστόρημα με φόντο το Ηράκλειο της Κρητικής Πολιτείας» Η μεταβατική περίοδος της Κρητικής Πολιτείας άφησε τα ίχνη της σε πολλά λογοτεχνικά κείμενα Ηρακλειωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ

ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ Α Ανακοίνωση 7-8 Νοεμβρίου 2014 Αίθουσα Τελετών, Πανεπιστήμιο Κύπρου Μήνυμα Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (321) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΩΔ. 3251001)

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Δ/νση: (321) - Δ/ΝΣΗ Δ.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ 1ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΩΔ. 3251001) 1ο ΓΕΝ. ΛΥΚ. ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΚΩΔ. 3251001) 14075264 ΖΟΥΛΙΝΑΚΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 14075238 ΤΣΑΓΚΟΥΡΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΜΑΡΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ KAI ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΗΡΑΚΛΕΙΟ) - ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων 1 Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝοπούλων ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στα Τοπικά μας Κινήματα σε όλη την Κύπρο. Στα κινήματα ΕΔΟΝοπούλων συμμετέχουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ΟΥ ΑΙΩΝΑ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ΟΥ ΑΙΩΝΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ 20 ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ Β ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΣΤΕΛΛΑΝΩΝ Αβραμιώτη Κέλλυ Ανδριώτης Κωνσταντίνος Βασιλάκη Νίκη Βενιοπούλου Παναγιώτα Βλάση

Διαβάστε περισσότερα

Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά

Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά Χιλιάδες κόσμου γιόρτασε τα 50 Χρόνια ΑΝΕΚ LINES Σε μια ξεχωριστή Κρητική Μουσικοχορευτική Βραδιά Η ΑΝΕΚ LINES, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας της στην επιβατηγό ναυτιλία, πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

Β' έτους - Τμήματα ΒΑ1

Β' έτους - Τμήματα ΒΑ1 Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 Β' έτους - Τμήματα ΒΑ1 Α.Μ. Επώνυμο Όνομα Πατρώνυμο 10757 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 10859 ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 10780 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 10879 ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΠΠΧΣΑΑ) ΚΡΗΤΗΣ.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ (ΠΠΧΣΑΑ) ΚΡΗΤΗΣ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ Ταχ. Δ/νση: Πλ. Ελευθερίας 1 Ταχ. Κώδικας: 712.01 Πληροφορίες: Ε. Καργάκη Τηλέφωνο: 2813 400-249 Fax: 2810 240-320 Email: kalogeris@crete.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

OI EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ

OI EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ 3o ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ OI EKΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟΥΣ 29-31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 ΚΤΙΡΙΟ ΚΕΔΕΑ (Λεωφ. Γ Σεπτεμβρίου) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ I Φορείς διοργάνωσης: Τομέας Παιδαγωγικής ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα