Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer)"

Transcript

1 Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ύλης (40 ώρες) Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (General Data Protection Regulation - GDPR) Δ. Ζωγραφόπουλος 10 Α. Αναλυτική Παρουσίαση των Άρθρων του Κανονισμού 1. Εισαγωγή στο δίκαιο της προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα 1.1. Ιστορική αναδρομή Βασικό ρυθμιστικό πλαίσιο Πεδίο εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων Έννοιες/Ορισμοί. 2. Οι θεμελιώδεις αρχές για τη νομιμότητα κάθε επεξεργασίας 2.1. Η αρχή της νομιμότητας, αντικειμενικότητας και διαφάνειας Η αρχή του περιορισμού του σκοπού Η αρχή της ελαχιστοποίησης των δεδομένων Η αρχή της ακρίβειας των δεδομένων Η αρχή του περιορισμού της περιόδου τήρησης των δεδομένων Η αρχή της ακεραιότητας και εμπιστευτικότητας των δεδομένων Η αρχή της λογοδοσίας του υπεύθυνου επεξεργασίας. 3. Οι προϋποθέσεις νόμιμης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα 3.1. Οι προϋποθέσεις νομιμότητας της επεξεργασίας απλών δεδομένων.

2 3.1.1.Η συγκατάθεση, ως προϋπόθεση νομιμότητας της επεξεργασίας απλών δεδομένων Οι λοιπές προϋποθέσεις νομιμότητας της επεξεργασίας απλών δεδομένων Οι προϋποθέσεις νομιμότητας της κατ εξαίρεση επεξεργασίας ευαίσθητων (ειδικών κατηγοριών) δεδομένων Η συγκατάθεση, ως προϋπόθεση νομιμότητας της επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων Οι λοιπές προϋποθέσεις νομιμότητας της επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων Η έννοια της επεξεργασίας, η οποία δεν απαιτεί εξακρίβωση ταυτότητας. 4. Τα θεμελιώδη δικαιώματα του υποκειμένου των δεδομένων 4.1. Το δικαίωμα ενημέρωσης του υποκειμένου των δεδομένων Πληροφορίες που παρέχονται εάν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγονται από το υποκείμενο των δεδομένων Πληροφορίες που παρέχονται εάν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα δεν έχουν συλλεγεί από το υποκείμενο των δεδομένων Το δικαίωμα πρόσβασης του υποκειμένου των δεδομένων Το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων στη διόρθωση των δεδομένων του Το «δικαίωμα στη λήθη» του υποκειμένου των δεδομένων Το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων στον περιορισμό της επεξεργασίας Το δικαίωμα του υποκειμένου των δεδομένων στη φορητότητα των δεδομένων του Το δικαίωμα αντίρρησης Το δικαίωμα αντίρρησης στις περιπτώσεις profiling.

3 4.9. Οι περιορισμοί των δικαιωμάτων του υποκειμένου των δεδομένων. 5. Οι θεμελιώδεις υποχρεώσεις του υπευθύνου επεξεργασίας (και του εκτελούντος την επεξεργασία) 5.1. Οι ρυθμίσεις για την άσκηση των δικαιωμάτων του υποκειμένου των δεδομένων Η υποχρέωση γνωστοποίησης όσον αφορά τη διόρθωση ή τη διαγραφή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα ή τον περιορισμό της επεξεργασίας. 5.3.Η γενική πρόβλεψη για την ευθύνη του υπευθύνου επεξεργασίας Η διαμόρφωση της ευθύνης σε περίπτωση ενός υπευθύνου επεξεργασίας Η διαμόρφωση της ευθύνης σε περίπτωση από κοινού υπευθύνων επεξεργασίας Η υποχρέωση πρόβλεψης προστασίας των δεδομένων ήδη από το σχεδιασμό της επεξεργασίας (privacy by design) και εξ ορισμού (privacy by default) Η υποχρέωση για ορισμό εκπροσώπων υπευθύνων επεξεργασίας ή εκτελούντων την επεξεργασία μη εγκατεστημένων στην Ένωση Οι υποχρεώσεις του υπευθύνου επεξεργασίας σε περίπτωση εκτέλεσης επεξεργασίας Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τήρηση αρχείων σχετικά με τις δραστηριότητες επεξεργασίας Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για συνεργασία με την εποπτική αρχή Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τη διασφάλιση του απορρήτου και της ασφάλειας της επεξεργασίας Οι υποχρεώσεις του υπευθύνου επεξεργασίας σε περίπτωση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (data breaches).

4 Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τη γνωστοποίηση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (data breaches) στην εποπτική αρχή Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για την ανακοίνωση παραβίασης δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (data breaches) στο υποκείμενο των δεδομένων Οι υποχρεώσεις του υπευθύνου επεξεργασίας για αξιολόγηση επιπτώσεων εκτίμηση αντίκτυπου (impact assessment) σχετικά με την προστασία δεδομένων και προηγούμενη διαβούλευση Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τη διενέργεια εκτίμησης αντίκτυπου (impact assessment) σχετικά με την προστασία δεδομένων Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τη διενέργεια προηγούμενης διαβούλευσης Η υποχρέωση του υπευθύνου επεξεργασίας για τον ορισμό Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer DPO). 6. Η κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας και η πιστοποίηση 6.1. Η κατάρτιση κωδίκων δεοντολογίας Η πιστοποίηση. 7. Διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα προς τρίτες χώρες ή διεθνείς οργανισμούς 7.1. Οι γενικές αρχές για διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα Οι διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βάσει απόφασης επάρκειας.

5 7.3. Οι διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που υπόκεινται σε κατάλληλες εγγυήσεις Οι διαβιβάσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα βάσει δεσμευτικών εταιρικών κανόνων (BCRs) Οι διαβιβάσεις ή κοινοποιήσεις δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που δεν επιτρέπονται από το δίκαιο της Ένωσης 7.6. Παρεκκλίσεις για ειδικές καταστάσεις Διεθνής συνεργασία για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 8. Ανεξάρτητες εποπτικές αρχές 8.1. Η έννοια της εποπτικής αρχής Η έννοια της ανεξαρτησίας της εποπτικής αρχής Οι γενικές προϋποθέσεις για τα μέλη της εποπτικής αρχής 8.4. Οι κανόνες για τη σύσταση της εποπτικής αρχής 8.5. Αρμοδιότητα, καθήκοντα και εξουσίες των εποπτικών αρχών Η αρμοδιότητα κάθε εποπτικής αρχής Η αρμοδιότητα της επικεφαλής εποπτικής αρχής (lead authority) Τα καθήκοντα των εποπτικών αρχών Οι εξουσίες των εποπτικών αρχών Ο μηχανισμός συνεργασίας και συνεκτικότητας Ο μηχανισμός συνεργασίας Η συνεργασία μεταξύ της επικεφαλής εποπτικής αρχής και των άλλων ενδιαφερόμενων εποπτικών αρχών Η υποχρέωση αμοιβαίας συνδρομής Η δυνατότητα κοινών επιχειρήσεων εποπτικών αρχών Ο μηχανισμός συνεκτικότητας.

6 9. Το σύστημα προσφυγών, ευθύνης και κυρώσεων 9.1. Το δικαίωμα υποβολής καταγγελίας σε εποπτική αρχή Το δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά αρχής ελέγχου Το δικαίωμα πραγματικής δικαστικής προσφυγής κατά υπευθύνου επεξεργασίας ή εκτελούντος την επεξεργασία Η δυνατότητα εκπροσώπησης υποκειμένων των δεδομένων Η δυνατότητα αναστολής των διαδικασιών Το δικαίωμα αποζημίωσης και η αντίστοιχη ευθύνη Γενικοί όροι επιβολής διοικητικών προστίμων Οι κυρώσεις πέραν των διοικητικών προστίμων. 10. Διατάξεις σχετικά με ειδικές περιπτώσεις επεξεργασίας Επεξεργασία και ελευθερία έκφρασης και πληροφόρησης Επεξεργασία και πρόσβαση του κοινού σε επίσημα έγγραφα Επεξεργασία του εθνικού αριθμού ταυτότητας Επεξεργασία στο πλαίσιο της απασχόλησης Διασφαλίσεις και παρεκκλίσεις σχετικά με την επεξεργασία για σκοπούς αρχειοθέτησης προς το δημόσιο συμφέρον ή σκοπούς επιστημονικής ή ιστορικής έρευνας ή στατιστικούς σκοπούς Υποχρεώσεις τήρησης απορρήτου Υφιστάμενοι κανόνες προστασίας των δεδομένων εκκλησιών και θρησκευτικών ενώσεων. 11. Το νέο Εθνικό νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία ΔΠΧ (Παρουσίαση και Σχολιασμός)

7

8 Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή O Ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer) Ι. Γιαννακάκης 3 Β. Ο Ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) 1. To νέο καθεστώς του Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων Τι αλλάζει με τον νέο Γενικό Κανονισμό Πότε είναι υποχρεωτικός ο διορισμός DPO Ανάλυση περιπτωσιολογίας- Παραδείγματα. 2. Ο Ρόλος του DPO Καθήκοντα και ευθύνη του DPO Ανάλυση καθηκόντων και αρμοδιοτήτων DPO Ανάλυση ευθύνης DPO Παραδείγματα Δεξιότητες και εκπαίδευση DPO Συνδυασμός εμπειρίας και δεξιοτήτων που πρέπει να έχει ο DPO Πιστοποίηση του DPO Ποια προγράμματα αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. 3. DPO και σύγκρουση συμφερόντων. 4. Εσωτερικός ή Εξωτερικός DPO- Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των δύο περιπτώσεων. 5. H θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 6. Μελέτες περίπτωσης. 7. Γενική επισκόπηση διαδικασίας συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDPR).

9 Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Ασφάλεια Πληροφοριών (Information Security InfoSec) Κ. Παπαδάτος 10 Γ. Εισαγωγή στην Ασφάλεια Πληροφοριών 1. Η ανάγκη για την Ασφάλεια Πληροφοριών Παγκόσμιες τάσεις & πραγματικά περιστατικά Τεχνική ανάλυση της εξέλιξης των επιθέσεων Το προφίλ και τα κίνητρα των επιτιθέμενων Οργάνωση κυβερνο-εγκλήματος. 2. Βασικές Αρχές Ασφάλειας Πληροφοριών Ορισμός Ασφάλειας Πληροφοριών Στόχοι Ασφάλειας Πληροφοριών και Εξασφάλιση Εμπιστευτικότητας, Ακεραιότητας, Διαθεσιμότητας Δομικά στοιχεία ενός προγράμματος Ασφάλειας Πληροφοριών Τι είναι το ΣΔΑΠ (Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Πληροφοριών)/ISMS (Information Security Management System) Διεθνή Συστήματα Πιστοποίησης και Βέλτιστες Πρακτικές. 3. Τι είναι και τι περιλαμβάνει μια μελέτη Αξιολόγησης Κινδύνου (Risk Assessment) Βασικές Αρχές Διαχείρισης Κινδύνου για την Ασφάλεια Πληροφοριών Μοντέλα Διαχείρισης Κινδύνου Ποσοτική & Ποιοτική Μέτρηση Κινδύνων Μεθοδολογίες & Εργαλεία Αξιολόγησης Κινδύνων Ανάλυση Μεθοδολογίας Αξιολόγησης & Διαχείρισης Κινδύνων βάσει του προτύπου ISO Καταγραφή Πόρων (asset inventory) Information Flow Diagram Αξιολόγηση Πόρων Αξιολόγηση Απειλών.

10 Αξιολόγηση Υφιστάμενων Μέτρων Ασφάλειας Αξιολόγηση Αδυναμιών Μέτρηση & Αξιολόγηση Κινδύνου Τεχνικές Διαχείρισης Κινδύνων. 4. Απαιτούμενα Οργανωτικά Μέτρα Ασφάλειας Οργανωτική Δομή Ασφάλειας Πληροφοριών Βέλτιστες Πρακτικές Ανάπτυξης & Διαχείρισης Εγγράφων Πολιτικές Ασφάλειας Πληροφοριών Διαδικασίες Ασφάλειας Πληροφοριών Οδηγίες & Τεχνικά Πρότυπα Ασφάλειας Πληροφοριών Πρόγραμμα Εκπαίδευσης & Επιμόρφωσης στην Ασφάλεια Πληροφοριών Πρόγραμμα Ελέγχου Συμμόρφωσης Personal Information Management System (PIMS) - Συσχέτιση με ISMS. 5. Απαιτούμενα Τεχνικά Μέτρα Ασφάλειας Γενικές Αρχές Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας Ασφάλεια Δικτύων (Network Security) Ασφάλεια Συστημάτων (System Security) End Point Security Ασφάλεια σε περιβάλλοντα Cloud Computing Pseudonymization Data Masking/Tokenization Encryption Data classification Data leak prevention User rights management Security monitoring.

11 5.9. Data discovery. 6. Συμμόρφωση με πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας ISO PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard). 7. Ανάπτυξη Πλάνου Συνέχισης Επιχειρηματικών Λειτουργιών (Business Continuity Plan/ Disaster Recovery Plan - BCP/DRP) Βασικές Αρχές Συνέχισης Επιχειρηματικών Λειτουργιών Διαδικασία Συνέχισης Επιχειρηματικών Λειτουργιών.

12 Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Εκτίμηση Αντίκτυπου Σχετικά με την Προστασία Δεδομένων (Data Protection Impact Assessment - DPIA) Ι.Γιαννακάκης 5 Δ. Εκτίμηση Αντίκτυπου Σχετικά με την Προστασία Δεδομένων (Data Protection Impact Assessment - DPIA) 1. Ορισμός Ανάλυση άρθρου 35 Γενικού Κανονισμού Προσωπικών Δεδομένων Ελάχιστο Περιεχόμενο DPIA Αξιολόγηση Κινδύνων Προβλεπόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση των κινδύνων (Risks). 2. Πότε είναι υποχρεωτική η κατάρτιση DPIA Λευκή Λίστα- Ενδεικτική Περιπτωσιολογία Μαύρη Λίστα- Ενδεικτική Περιπτωσιολογία Παραδείγματα. 3. Ανάλυση βασικών παραμέτρων DPIA Ο κίνδυνος για την ιδιωτική ζωή των υποκειμένων των ΔΠΧ Πως διεξάγεται μια DPIA σε σχέση με την ιδιωτική ζωή των υποκειμένων δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. 4. Μεθοδολογία Κατάρτισης DPIA. 4.1 Ποιος λαμβάνει μέρος στην DPIA. 4.2 Ελάχιστο περιεχόμενο DPIA. 4.3 Πεδίο Εφαρμογής της DPIA. 4.4 Συνιστώσες Συμμόρφωσης προς την υποχρέωση κατάρτισης DPIA. 4.5 Noμικοί Έλεγχοι - Έλεγχοι Αντιμετώπισης Κινδύνων (Legal Due Diligence - Risk Assessment). 4.6 Kίνδυνοι- Πιθανές Παραβιάσεις της ιδιωτικής Ζωής των Υποκειμένων.

13 4.7 Πηγές Κινδύνου- Επίφοβα Γεγονότα- Απειλές- Άλλοι Κίνδυνοι. 4.8 Απόφαση Έγκρισης Αξιολόγησης DPIA. 5. Ανάλυση Μελέτης Περίπτωσης (DPIA case study).

14 Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Σχέδιο για την αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης ΔΠΧ (Incident Response Plan) Δ. Γεωργόπουλος 5 E. Σχέδιο για την αντιμετώπιση περιστατικών παραβίασης ΔΠΧ (Incident Response Plan) 1. Εισαγωγή Αντιμετώπιση Περιστατικών Παραβίασης ΔΠΧ στο πλαίσιο του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) Το περιβάλλον σήμερα Επιπτώσεις των περιστατικών παραβίασης ΔΠΧ. 2. Ανατομία της Παραβίασης Δεδομένων Κατηγορίες Παραβιάσεων ΔΠΧ Ο Κύκλος μιας Παραβίασης ΔΠΧ. 3. Χρησιμότητα του Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης ΔΠΧ. 4. Δημιουργία Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης ΔΠΧ Ετοιμότητα Αντιμετώπισης Παραβιάσεων Νομικές Υπηρεσίες και Υποχρεώσεις Υπηρεσίες Πληροφορικής Δημόσιες Σχέσεις Υπηρεσίες προς Πελάτες/Καταναλωτές. 5. Πρακτικά Εργαλεία του Σχεδίου Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης ΔΠΧ Κατηγοριοποίηση Συμβάντων Λίστα Επικοινωνίας Αρχική Αναφορά Πιθανής Παραβίασης Συνοπτικός Πίνακας Ενεργειών (Check List) Αρχείο Καταγραφής Συμβάντων.

15 5.6. Υπηρεσίες προς Πελάτες/Καταναλωτές. 6. Προσομοίωση Συμβάντων Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης ΔΠΧ.

16 Ενότητα Εισηγητής Ώρες Περιγραφή Ασφάλιση - Cyber Privacy Insurance Ν. Γεωργόπουλος 2 ΣΤ. Ασφάλιση - Cyber Privacy Insurance 1. Εισαγωγή Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance & GDPR (η ασφάλιση ως τεχνικό & οργανωτικό μέτρο) Ιστορική εξέλιξη. 2. Ασφαλιστικές Διαδικασίες Διαδικασία Ανάληψης Κινδύνου (Underwriting) Παράγοντες που επηρεάζουν την διαδικασία. 3. Ασφαλιστικές Καλύψεις Συνοπτική Περιγραφή Ασφαλιστικών Καλύψεων Διαχείριση Ζημιών Υπηρεσίες Διαχείρισης Περιστατικών Παραβίασης Περιπτώσεις Αποζημιώσεων. 4. Εργαλεία και Μεθοδολογίες.

17 Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) Συμμόρφωση (Compliance) και Πιστοποίηση (Certification) Ι. Γιαννακάκης Ν. Λουκάς 5 Z. Αναλυτική Παρουσίαση της Διαδικασίας Συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR) και Θέματα Πιστοποίησης 1. Συμμόρφωση με τον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων 1.1. Ενεργοποίηση εσωτερικών διεργασιών Διορισμός DPO Καταγραφή δραστηριοτήτων επεξεργασίας ΔΠΧ Προτεραιοποίηση ενεργειών για τη συμμόρφωση Διαχείριση κινδύνων Οργάνωση εσωτερικών διαδικασιών Δημιουργία και εφαρμογή πολιτικών και απαιτούμενων εγγράφων για τη συμμόρφωση Υποδείγματα της ΑΠΔΠΧ για τη συμμόρφωση Μεθοδολογίες και πρότυπα. 2. Θέματα Πιστοποίησης 2.1. Πιστοποίηση προσώπων (DPO) Πιστοποίηση Οργανισμών (Privacy Seal). 3. Διεξαγωγή classroom case studies

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/679 GDPR Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Αντωνίου-Ράπτη Γιολάντα, Δικηγόρος ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ (1/2) Τι είναι προσωπικό δεδομένο; Kάθε πληροφορία που αφορά ταυτοποιημένο

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Ευρωπαϊκό Νομικό Πλαίσιο για την Προστασία Δεδομένων

Εθνικό και Ευρωπαϊκό Νομικό Πλαίσιο για την Προστασία Δεδομένων ΗΜΕΡΑ 1η Εθνικό και Ευρωπαϊκό Νομικό Πλαίσιο για την Προστασία Δεδομένων Εισαγωγή στο Εθνικό- Ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο Περιγράφοντας την εξέλιξη προς ένα εναρμονισμένο νομοθετικό πλαίσιο: Σύντομη ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (40ώρο 28/04/2018) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO)

Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (40ώρο 28/04/2018) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO) Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (0ώρο 28/0/2018) Υπεύθυνος Προστασίας (Data Protection Officer - DPO) ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΩΡΕΣ 1 Η ΜΕΡΑ 28/0/2018 10:00-1:00 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (40ώρο 09/06/2018) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO)

Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (40ώρο 09/06/2018) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO) Πρόγραμμα εκπαιδευτικού σεμιναρίου (0ώρο 09/06/2018) Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer - DPO) ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΩΡΕΣ 1 Η ΜΕΡΑ 09/06/2018 10:00-1:00

Διαβάστε περισσότερα

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance

GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance GDPR: Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει! Δ. Στασινόπουλος, MBA Manager IT Governance από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο Ποιοι είμαστε διεθνή πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

ΕταιρικήΠαρουσίαση ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΪΟΣ 2018

ΕταιρικήΠαρουσίαση ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΪΟΣ 2018 ΕταιρικήΠαρουσίαση ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΜΑΪΟΣ 2018 Τι είναι ο Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Προσωπικά δεδομένα (πουοδηγούν σε ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Data Protection Officer (DPO) Training and Certification Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Με βάση τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) που ψηφίσθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO) ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Data Protection Officer (DPO) 1 η ημέρα Εισαγωγή Εισαγωγή Βασικές Ανάγκες & Αιτίες Πως φτάσαμε ως εδώ; Περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Βασικοί όροι, Λειτουργία, κα) Κανονιστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΕ 2016/679. Ευαγγελία Παλαιολόγου ικηγόρος

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΕ 2016/679. Ευαγγελία Παλαιολόγου ικηγόρος ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΕ 2016/679 Ευαγγελία Παλαιολόγου ικηγόρος Tην 27 η Απριλίου 2016 εξεδόθη ο Νέος Γενικός Κανονισµός Προστασίας εδοµένων της ΕΕ 2016/679 (General

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) & Aσφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος- Cyber Privacy Risks Advisor

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) & Aσφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος- Cyber Privacy Risks Advisor Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) & Aσφάλιση Cyber Privacy Insurance Νίκος Γεωργόπουλος- Cyber Privacy Risks Advisor 1 Cromar Coverholder at Lloyd's Η Cromar Coverholder των LLOYD S, διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Οι XΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ υπό την σκέπη του GDPR

Οι XΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ υπό την σκέπη του GDPR Divani Caravel, 9 Νοεμβρίου 2017 Οι XΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ υπό την σκέπη του GDPR Michalopoulou & Associates 40 Ag. Konstantinou st. Aithrio Business Center (Α 16-18) 15 124

Διαβάστε περισσότερα

GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις

GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις 9 Μαίου 2018 Γιώργος Αντωνιάδης, Information Security Services Manager, Intrasoft International Μία ισχυρή ομάδα Τεχνικών & νομικών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

The DPO Academy Profile

The DPO Academy Profile The DPO Academy Profile 1 Περιεχόμενα Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Η αγορά των Data Protection Officers Ο Ρόλος του Data Protection Officer Η ιδέα - Καινοτομία Σε ποιους απευθύνεται Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ B: ΓΚΠΔ: Τα νέα εργαλεία για

Διαβάστε περισσότερα

DPO ΓΕΝΙΚΑ. Μια από τις αρχές του GDPR είναι Α. Η λογοδοσία Β. Η ακεραιότητα των δεδομένων Γ. Όλα τα παραπάνω

DPO ΓΕΝΙΚΑ. Μια από τις αρχές του GDPR είναι Α. Η λογοδοσία Β. Η ακεραιότητα των δεδομένων Γ. Όλα τα παραπάνω DPO 1. Ποιες περιπτώσεις υποχρεούνται στον ορισμό DPO με βάση το GDPR; 2. Οι όμιλοι επιχειρήσεων με πόσους DPO είναι καλυμμένοι απέναντι στο GDPR; 3. Μπορεί ο DPO να ανήκει στο προσωπικό της εταιρίας?

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤAMEΙO ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ Αθήνα, 28 /03/2019 Αρ. Πρωτ.: ΔΙΟΙΚ/Β/5359 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ : ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟΥ Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝ ΤΑΧΕΙ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

«ΕΝ ΤΑΧΕΙ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ «ΕΝ ΤΑΧΕΙ» ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ για την «Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα» Την 27η Απριλίου 2016 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εξέδωσαν τον υπ αριθμ. 2016/679 Κανονισμό «για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων Υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και κυρώσεις Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διευθύντρια Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού «ΔΙΚΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η πολιτική αφορά στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την εταιρία.

Η πολιτική αφορά στην επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από την εταιρία. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ BLUE VALUE AE 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του εγγράφου είναι να καθορίσει τις υποχρεώσεις, καθώς και την πολιτική της εταιρίας για την ιδιωτικότητα και την προστασία δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 679/2016)

ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 679/2016) ΝΕΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 679/2016) Εισαγωγή: Στα πλαίσια του προγράμματος Data protection Reform, η Ευρωπαϊκή Ένωση στις 24 Μαΐου του 2016 ψήφισε τον Νέο Κανονισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΗ ΛΙΑΚΑΤΗ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΦΑΝΗ ΛΙΑΚΑΤΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ 25.5.2018 1 Εισαγωγή Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (General Data Protection Regulation - GDPR) έχει ως στόχο

Διαβάστε περισσότερα

η PRIORITY από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές

η PRIORITY από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές η PRIORITY από το 1995 ανάλυση και βελτίωση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο διεθνή πρότυπα και βέλτιστες πρακτικές εξειδίκευση αξιολόγηση κινδύνων ασφάλεια δεδομένων διακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Λάρισα 11/ 05 /2018 ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Αρ. πρωτ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Λάρισα 11/ 05 /2018 ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Αρ. πρωτ ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΑΔΑ: ΩΩΝΝΟΡ8Δ-Σ9Ξ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Λάρισα 11/ 05 /2018 ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Αρ. πρωτ. 3644 ΛΑΡΙΣΑΣ (Δ.Ε.Υ.Α.Λ.) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR

LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR LEGAL INSIGHT Η ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ- Η ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ GDPR Γιώργος Πανταζής ΜΔΕ Σε λιγότερο από 60 ημέρες, ο

Διαβάστε περισσότερα

9η Παρ. Ι. ΘΕΟΤΟΚΗ 1, ΤΗΛ.: , FAX: 44110, Τ.Κ ΚΕΡΚΥΡΑ

9η Παρ. Ι. ΘΕΟΤΟΚΗ 1, ΤΗΛ.: , FAX: 44110, Τ.Κ ΚΕΡΚΥΡΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 9η Παρ. Ι. ΘΕΟΤΟΚΗ 1, ΤΗΛ.: 43719-42362, FAX: 44110, Τ.Κ. 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Κέρκυρα 29 Ιουνίου 2018 Τηλ.: 26610-46362 FAX: 26610-44110 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) στον τομέα της υγείας Παρουσίαση Ράσση Κωνσταντία Senior Consultant Εισαγωγή (1/2) Ο Νέος Κανονισμός: 16 Απριλίου 2016 ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακός Τομέας & Aσφάλιση Cyber Insurance

Ξενοδοχειακός Τομέας & Aσφάλιση Cyber Insurance Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) Ξενοδοχειακός Τομέας & Aσφάλιση Cyber Insurance Νίκος Γεωργόπουλος- Cyber Privacy Risks Advisor 1 Cromar Coverholder at Lloyd's Η Cromar Coverholder των LLOYD

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο νέο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων

Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο νέο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων Το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο νέο πλαίσιο προστασίας προσωπικών δεδομένων ecommerce Expo 2017 Δικηγόρος Νέος Κανονισμός - Γενικά Το νέο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο του Κανονισμού φαίνεται ότι αποτελεί και μία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO)

Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Ημερίδα για τα Προσωπικά Δεδομένα στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων 14 Μαΐου 2018 Ο ρόλος του Υπεύθυνου Προστασίας Δεδομένων (DPO) Παπαναστασίου Παντελής Οικονομολόγος, Εσωτερικός Ελεγκτής,

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR)

Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες Συμμόρφωσης στις Απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για τα Προσωπικά Δεδομένα (GDPR) Εξειδικευμένη Κατάρτιση GDPR Το GDPR (General Data Protection Regulation) είναι ο νέος Γενικός

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ-ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ Kάλλη Καρβέλη Δικηγόρος Ειδικός επιστήμονας ΑΠΔΠΧ kalli-k@dpa.gr Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 2 Περιεχόμενα Βασικές Αρχές Επεξεργασίας (άρθρο 5)

Διαβάστε περισσότερα

DPO. Data Protection Officer. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου. με πιστοποίηση. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων.

DPO. Data Protection Officer. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου. με πιστοποίηση. Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων. Διεξαγωγή Εξειδικευμένου Σεμιναρίου με πιστοποίηση Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων Data Protection Officer Θεσσαλονίκη: Εγνατίας 1 ΤΚ: 54630 Τηλ:2310-510870 email: info@acta.edu.gr Αθήνα: Βασ. Σοφίας 48

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων)

ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ. Data Protection Officer - DPO Executive. (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ Data Protection Officer - DPO Executive (Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων) DPO Executive (Data Protection Officer Executive Training Program) Στις 27 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

25/5/2018 αυξημένα πρόστιμα υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO) Ποιούς αφορά φορείς του δημοσίου τομέα υπηρεσίες Υγείας ΝΠΔΔ ιδιωτικές εταιρίες

25/5/2018 αυξημένα πρόστιμα υπεύθυνος προστασίας δεδομένων (DPO) Ποιούς αφορά φορείς του δημοσίου τομέα υπηρεσίες Υγείας ΝΠΔΔ ιδιωτικές εταιρίες Ο νέος Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (Κανονισμός 2016/679) πρόκειται να τεθεί σε εφαρμογή την 25/5/2018. Με τον νέο Κανονισμό, ρυθμίζεται η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - GDPR

Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - GDPR Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα - GDPR Κρίστια Χρίστου DPO Cyta Μάιος 2018 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πυλώνες Υποχρεώσεων GDPR 2. Γενικές Υποχρεώσεις Επιχειρήσεων - Προετοιμασία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (ΓΚΠΔ) GENERAL DATA PROTECTION REGULATION 2016/679 Ο Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 «για την

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019

Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων   Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019 Πανελλήνιο Δίκτυο Επαγγελματιών Υπευθύνων Προστασίας Δεδομένων www.dponetwork.gr Infocom Security Cyprus, 14 Μαίου 2019 Ένας χρόνος εφαρμογής GDPR στην Κύπρο / Ρόλος του DPO Κυπριακός εφαρμοστικός νόμος

Διαβάστε περισσότερα

έργα GDPR Alpha Υποστηρικτικών Εργασιών

έργα GDPR Alpha Υποστηρικτικών Εργασιών πρωτοπόρος εταιρεία συμβούλων οργάνωσης και ΙΤ από το 1995 βελτιστοποίηση επιχειρησιακών διαδικασιών σύμφωνα με κανονιστικό πλαίσιο διεθνή πρότυπα, π.χ. ISO και βέλτιστες πρακτικές εξειδίκευση στη διακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

General Data Protection Regulation (GDPR)

General Data Protection Regulation (GDPR) 1 General Data Protection Regulation (GDPR) 2 Τι είναι το GDPR Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 (27 Απριλίου 2016) Αντικαθιστά την Οδηγία 95/46/ΕΚ Άμεση Εφαρμογή σε όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. από τις 25 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογίες και Διαδικασίες ως μέσα συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων

Τεχνολογίες και Διαδικασίες ως μέσα συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Τεχνολογίες και Διαδικασίες ως μέσα συμμόρφωσης με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων Βασίλης Ζορκάδης zrkadis@dpa.gr Εκδήλωση Επετειακή Ημερίδα Αρχής Προστασίας Δεδομένων Μέγαρο Μουσικής Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

G D P R. General Data Protection Regulation. Άννα Μαστοράκου

G D P R. General Data Protection Regulation. Άννα Μαστοράκου G D P R General Data Protection Regulation Άννα Μαστοράκου GDPR: Ορισμός και Αρχική Εισαγωγή To GDPR είναι ο Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Δεδομένων (General Data Protection Regulation GDPR).

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Με τον νέο Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, που τίθεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 9η Παρ. Ι. ΘΕΟΤΟΚΗ 1, ΤΗΛ.: 43719-42362, FAX: 44110, Τ.Κ. 49132 ΚΕΡΚΥΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Γραφείο Προμηθειών Αρμόδια : Αγγελική Φαϊτά Κέρκυρα 15 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος

Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου 2016 Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος Εφαρμογή Έναρξη ισχύος 25 η Μαϊου 2018 Αντικείμενο - Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Δεδομένα. στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. Σπύρος Τάσσης.

Προσωπικά Δεδομένα. στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. Σπύρος Τάσσης. Προσωπικά Δεδομένα στο νέο ρυθμιστικό πλαίσιο Προσωπικά Δεδομένα Η αντιμετώπιση των ζητημάτων της ιδιωτικότητας θα πρέπει να γίνεται με τρόπο ρεαλιστικό και χωρίς δογματισμό. Αναμφισβήτητη η αναγκαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 2810.24.00.24 1 www.dpstudies.gr «Υποστήριξη οργανισμών, φορέων και επιχειρήσεων που διαχειρίζονται, τηρούν και επεξεργάζονται δεδομένα

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και συμμόρφωση Μια νέα πρόκληση για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Λίλιαν Μήτρου

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και συμμόρφωση Μια νέα πρόκληση για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Λίλιαν Μήτρου Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων και συμμόρφωση Μια νέα πρόκληση για τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα Λίλιαν Μήτρου Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου Δικηγόρος Πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ

Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ Ο ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ Δ. ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ Ψήφιση Κανονισμού Ο Κανονισμός (EE) 2016/679 της 27ης Απριλίου 2016 «για την προστασία των φυσικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA)

GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA) GDPR Από τη Θεωρία στην Πράξη Μύθοι και Πραγματικότητα Κώστας Παπαχριστοφής (MSc, MBA) Certified DPO (TUV Austria) InterLei, Educational ICT Consultant/Instructor Security Expert 1 Θεωρητικά είναι δυο.

Διαβάστε περισσότερα

1) Γέρου Βασιλική Διοικητική Διευθύντρια 2) Νικολοπούλου Χαρίκλεια Δ/ντρια Φαρμακείου 3) Τζιάρας Λουκάς ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

1) Γέρου Βασιλική Διοικητική Διευθύντρια 2) Νικολοπούλου Χαρίκλεια Δ/ντρια Φαρμακείου 3) Τζιάρας Λουκάς ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙ- ΣΜΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) 679/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (General Data Protection Regulation)

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (General Data Protection Regulation) ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (General Data Protection Regulation) Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης Καθηγητής Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τακτικό Μέλος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του

Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων 1 χρόνος από την εφαρμογή του Κωνσταντίνα Κουβέλου Δικηγόρος www.nllaw.gr Γενικό Πλαίσιο Ο Κανονισμός εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

O Γενικός Κανονισµός Προστασίας εδοµένων Μια νέα ρυθµιστική πρόκληση; Λίλιαν Μήτρου

O Γενικός Κανονισµός Προστασίας εδοµένων Μια νέα ρυθµιστική πρόκληση; Λίλιαν Μήτρου O Γενικός Κανονισµός Προστασίας εδοµένων Μια νέα ρυθµιστική πρόκληση; Λίλιαν Μήτρου Καθηγήτρια Πανεπιστηµίου Αιγαίου ικηγόρος Πρόεδρος της Νοµοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την προσαρµογή του εθνικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση κινδύνου και Εκτίμηση Αντικτύπου

Ανάλυση κινδύνου και Εκτίμηση Αντικτύπου Ανάλυση κινδύνου και Εκτίμηση Αντικτύπου www.dataprotection.gr Το νέο ιδιαίτερα αυστηρό πλαίσιο του Κανονισμού φαίνεται ότι αποτελεί και μία προσπάθεια κανονικοποίησης των οικονομικών/επιχειρηματικών όρων

Διαβάστε περισσότερα

«Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νέου ΚΠΠΔ (GDPR) στην Ιατρική πράξη: Υποχρεώσεις κεντρικής Διοίκησης, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Υγείας»

«Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νέου ΚΠΠΔ (GDPR) στην Ιατρική πράξη: Υποχρεώσεις κεντρικής Διοίκησης, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Υγείας» «Οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νέου ΚΠΠΔ (GDPR) στην Ιατρική πράξη: Υποχρεώσεις κεντρικής Διοίκησης, ΗΔΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ και επαγγελματιών Υγείας» Χριστίνα Παπανικολάου Βιοπαθολόγος Πρόεδρος Τομέα Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN:

Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN: Συνεργασία PRIORITY & INTERAMERICAN: GDPR, από τη θεωρία στην πράξη Δ. Στασινόπουλος PRIORITY, IT Governance Dep. Director 22Φεβρουάριου 2019 Σ.Μολίνου INTERAMERICAN, Information Security & Data Protection

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων

Εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία δεδομένων Εκτίμηση αντικτύπου σχετικά με την προστασία Γεωργία Παναγοπούλου Μηχ. Η/Υ & Πληροφορικής Ε.Ε.Π. - Α.Π.Δ.Π.Χ. gpanagopoulou at dpa.gr Ποιος; Τι; Πότε; Πώς; Νομική υποχρέωση μόνο για τον υπεύθυνο επεξεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά και οργανωτικά θέματα οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και η τοποθέτηση Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer DPO)

Τεχνικά και οργανωτικά θέματα οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και η τοποθέτηση Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (Data Protection Officer DPO) Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών, Νομική Σχολή Εργαστήριο Νομικής Πληροφορικής Τεχνικά και οργανωτικά θέματα οι υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και η τοποθέτηση Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Ενσωμάτωσης του Κανονισμού σε επιχειρήσεις και οργανισμούς

Πρακτικός Οδηγός Ενσωμάτωσης του Κανονισμού σε επιχειρήσεις και οργανισμούς Πρακτικός Οδηγός Ενσωμάτωσης του Κανονισμού σε επιχειρήσεις και οργανισμούς Γρηγόρης Λαζαράκος Δ.Ν., Δικηγόρος, πιστοποιημένος νομικός εμπειρογνώμονας για την προστασία δεδομένων (CEPE L PS) σε ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)

Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) Η ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR) ΣΑΝΤΥ ΤΣΑΚΙΡΙΔΗ Senior Legal Counsel Data Privacy & Digital Legal, Group Legal ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ 1. O ΓΕΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων. Κωνσταντίνος Λιμνιώτης. Γεώργιος Ρουσόπουλος Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Α: Η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

GDPR Kανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ/679/2016

GDPR Kανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ/679/2016 GDPR Kανονισμός για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ/679/2016 Από την Οδηγία ΕΕ/1995/46 Τι μας έδωσε η Οδηγία => ν. 2472/1997 Έμμεση εφαρμογή (μετά την ενσωμάτωση) Ορισμοί Δεδομένα Απλά

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Διαβάθμιση Εγγράφου: Κωδικός Εγγράφου: GDPR-DOC-17 Έκδοση: 1η Ημερομηνία: 7 Μαΐου 2018 Συγγραφέας: Ομάδα Υλοποίησης Συμμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Διαβάθμιση Εγγράφου: Κωδικός Εγγράφου: GDPR-DOC-17 Έκδοση: 1η Ημερομηνία: 23 May 2018 Συγγραφέας: Ομάδα Υλοποίησης της Συμμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για σκοπούς «ασφάλειας»

Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για σκοπούς «ασφάλειας» Χρήση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης για σκοπούς «ασφάλειας» στην εποχή του GDPR ΣΕΒ - 16 Μαΐου 2018 Γιώργος Ρουσόπουλος Δρ. Μηχ. Η/Υ και Πληροφορικής ΕΕΠ ΑΠΔΠΧ Ασφάλεια ή Προστασία Προσωπικών Δεδομένων Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική. Βρείτε εξειδικευμένες γνώσεις και εξασφαλίστε πρόσβαση στις εξελίξεις.

Πληροφορική. Βρείτε εξειδικευμένες γνώσεις και εξασφαλίστε πρόσβαση στις εξελίξεις. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA PROTECTION OFFICERS) ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 2016/679 (GDPR)...88 Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Υποχρεώσεις - Κατευθυντήριες Οδηγίες - Τεχνικά & Οργανωτικά Μέτρα

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Υποχρεώσεις - Κατευθυντήριες Οδηγίες - Τεχνικά & Οργανωτικά Μέτρα Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) Υποχρεώσεις - Κατευθυντήριες Οδηγίες - Τεχνικά & Οργανωτικά Μέτρα Εισηγητής: Γ. Χριστοφορίδης, Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός Γενικός Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017

Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Προετοιμασία για τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 (General Data Protection Regulation, GDPR)

Διαβάστε περισσότερα

GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΠΔ / GDPR Αποτελεί τον Κανονισμό της (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου 2016 για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστική διαχείριση και

Πολιτιστική διαχείριση και Πολιτιστική διαχείριση και Ζητήματα Προσωπικών Δεδομένων Ευγενία Αλεξανδροπούλου-Αιγυπτιάδου Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διευθύντρια Διιδρυματικού Μεταπτυχιακού «ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ» www.mli.uom.gr,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αρ. Πρωτ.: ΕΛΚΕ-ΕΣΔΥ: 447 Ημερομηνία: 15/03/2018 ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Λ. Αλεξάνδρας 196, Αθήνα ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Ειδικός Λογαριασμός

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς. 2 Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Προστασίας Ιδιωτικότητας και Προσωπικών Δεδομένων στον Δήμο Καλαμαριάς 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές του δραστηριότητες, ο Δήμος Καλαμαριάς χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων, τα οποία αφορούν σε

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία Δεδομένων (Data Protection)

Προστασία Δεδομένων (Data Protection) Προστασία Δεδομένων (Data Protection) Εξεταστέα Ύλη Έκδοση 1.0 Copyright 1997-2018 Ίδρυμα ECDL Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή εν όλω ή εν μέρει του παρόντος σε οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

GDPR για επιχειρήσεις με λόγια απλά

GDPR για επιχειρήσεις με λόγια απλά GDPR για επιχειρήσεις με λόγια απλά Δρ Γιώργος Δρόσος Προϊστάμενος Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Επιχειρηματικής Καινοτομίας Εθνικός Εκπρόσωπος στην Ε.Ε. για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

GDPR/ISO GDPR & SECURITY CONSULTING SERVICES By Cosmos Business Systems

GDPR/ISO GDPR & SECURITY CONSULTING SERVICES By Cosmos Business Systems GDPR & SECURITY CONSULTING SERVICES By Cosmos Business Systems STRATEGIC COMMITMENT ON SECURITY SERVICES Το πλεονέκτημα μας βασίζεται στην ικανή τεχνική ομάδα και στην διαδικασία παρακολούθησης των σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor

Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance. Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor Διαχείριση Περιστατικών Παραβίασης Δεδομένων & Ασφάλιση Cyber Privacy Insurance Νίκος Γεωργόπουλος, cyrm, MBA Cyber Risks Advisor 1 Cromar Coverholder at Lloyd's Η Cromar είναι Ανταποκριτής (Coverholder)

Διαβάστε περισσότερα

EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος

EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος EU Cyber Security Policy Ευρωπαϊκό δίκαιο προστασίας και ασφάλειας δεδομένων στα επόμενα χρόνια Θοδωρής Κωνσταντακόπουλος Δικηγόρος M.L.E., LL.M. Senior Associate, Μπάλλας, Πελεκάνος & Συνεργάτες Α.Ε.Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους

ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ για την προστασία Φυσικών Προσώπων έναντι της επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων τους Εισαγωγή Ο κανονισμός 679/2016 της Ε.Ε. θεσπίζει κανόνες που αφορούν την προστασία των φυσικών προσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Κωνσταντίνος Λαμπρινουδάκης

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)»

«Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)» ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΕΒΕ «Ο ΡΟΛΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DPO) ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (GDPR)» Ημερομηνία & Χώρος Διεξαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση προσωπικών δεδομένων (data governance) υπό το νέο Κανονισμό. Ανδριανή Φέρτη, Senior Associate Καρατζά και Συνεργάτες

Διαχείριση προσωπικών δεδομένων (data governance) υπό το νέο Κανονισμό. Ανδριανή Φέρτη, Senior Associate Καρατζά και Συνεργάτες 1 2 Διαχείριση προσωπικών δεδομένων (data governance) υπό το νέο Κανονισμό Ανδριανή Φέρτη, Senior Associate Καρατζά και Συνεργάτες Εν περιλήψει Ο Γενικός Κανονισμός περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ» (ΣΕΒΤ) 2018 Αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ

Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Προετοιμασία για μια νέα σχέση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Η ενίσχυση των δικαιωμάτων στην πράξη & τα εργαλεία συμμόρφωσης για τη μετάβαση από το ν.2472/1997 στον ΓΚΠΔ Γ: Προετοιμάζοντας τη συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Δεδομένα Ειδικών κατηγοριών. Πεδίο Εφαρμογής. Επεξεργασία. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα. Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί..

Δεδομένα Ειδικών κατηγοριών. Πεδίο Εφαρμογής. Επεξεργασία. Δεδομένα Προσωπικού Χαρακτήρα. Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί.. GDPR 1 Εισαγωγικές έννοιες και ορισμοί.. Πεδίο Εφαρμογής Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (ΓΚΠΔ ή GDPR) εφαρμόζεται σε οποιοδήποτε, εγκατεστημένο εντός Ε.Ε., φυσικό ή νομικό πρόσωπο, δημόσια αρχή

Διαβάστε περισσότερα

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου

GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου GDPR (General Data Protection Regulation) Παναγιώτης Οικονόμου Θα μιλήσουμε για: τον Κανονισμό & για όσα πρέπει να κάνουμε Είναι Κανονισμός που αφορά όλες τις χώρες της ΕΕ και έχει ψηφιστεί από το Ευρωκοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ - ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ Θέμα μελέτης: «Παροχή υπηρεσιών συμμόρφωσης, προσαρμογής και υποστήριξης ως προς τον Νέο Κανονισμό Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων με αριθμ. 679/2016 (General

Διαβάστε περισσότερα

GDPR Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων

GDPR Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων GDPR Εργαλεία Διαχείρισης Κινδύνων Νίκος Γεωργόπουλος- Cyber Privacy Risks Advisor Cromar Coverholder at Lloyds Co Founder The DPO Academy 1 Cromar Coverholder at Lloyd's Η Cromar Coverholder at Lloyd

Διαβάστε περισσότερα

Γιούλη Τραγουλιά Δικηγόρος ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Γιούλη Τραγουλιά Δικηγόρος ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑ ΖΕΡΒΑ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «Τα θεμελιώδη δικαιώματα του υποκειμένου των προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τον Νέο Γενικό Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων, 2016/679 ΕΕ (GDPR)» Γιούλη Τραγουλιά Δικηγόρος ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές επιχειρηματικές λειτουργίες, η FHL Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Ενημέρωση για την ημερίδα του Π.Φ.Σ. και Οδηγίες για την συμμόρφωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων με το GDPR»

Θέμα: «Ενημέρωση για την ημερίδα του Π.Φ.Σ. και Οδηγίες για την συμμόρφωση των Φαρμακευτικών Συλλόγων με το GDPR» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΠΔΔ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2019 Αριθμ. Πρωτ. 727 Προς : Φαρμακευτικοί Σύλλογοι της Χώρας Θέμα: «Ενημέρωση για την ημερίδα του Π.Φ.Σ. και Οδηγίες για

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Παροχή υπηρεσιών Εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική. Λίγα λόγια για τον Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πληροφορική. Λίγα λόγια για τον Κανονισμό περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ (DATA PROTECTION OFFICERS) ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 2016/679 (GDPR)...88 Ο ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2016/679 ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ GDPR. General Data Protection Regulation Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ GDPR. General Data Protection Regulation Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ GDPR General Data Protection Regulation Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων GDPR - General Data Protection Regulation Ο ΠΡΩΤΑΓΟΡΑΣ Εκπαιδευτικό Κέντρο, καταξιωμένος φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Are you ready for GDPR compliance?

Are you ready for GDPR compliance? Are you ready for GDPR compliance? Τεχνική & Οικονομική Προσφορά Αντικείμενο των παρεχόμενων υπηρεσιών 1 o Στάδιο Data Mapping Το πρώτο στάδιο του έργου συνίσταται στη λεπτομερή αποτύπωση της υπάρχουσας

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά δεδομένα και ενιαίο πληροφοριακό σύστημα Αιμοδοσίας

Προσωπικά δεδομένα και ενιαίο πληροφοριακό σύστημα Αιμοδοσίας Προσωπικά δεδομένα και ενιαίο πληροφοριακό σύστημα Αιμοδοσίας Δημήτριος Νικητόπουλος, PhD Data Protection Officer ΕΔΕΤ Α.Ε. http://www.bdr.gr Αθήνα, 12 Οκτωβρίου 2018 Κίνητρα Έλλειψη ενιαίου ιστορικού

Διαβάστε περισσότερα

Κρίνεται ότι η ελεγχόμενη δαπάνη είναι νόμιμη, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες. που ανατέθηκαν στο Θ Δ είναι εξειδικευμένες, καθόσον αφορούν,

Κρίνεται ότι η ελεγχόμενη δαπάνη είναι νόμιμη, δεδομένου ότι οι υπηρεσίες. που ανατέθηκαν στο Θ Δ είναι εξειδικευμένες, καθόσον αφορούν, ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ VII ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΞΗ 11-19 Αμοιβή για την «Παροχή υπηρεσιών για την εφαρμογή του 679/2016 Ευρωπαϊκού Κανονισμού περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Νοέμβριος 2018 Περιεχόμενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... 3 2.1 Ο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα

Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα Κατευθυντήρια Οδηγία προς την Αεροδρομιακή Κοινότητα ΟΔΗΓΙΑ: Όροι Συμμόρφωσης των Φορέων Επίγειας Εξυπηρέτησης & Αυτοεξυπηρετούμενων Χρηστών με το κανονιστικό πλαίσιο για την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις. 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ. GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις. 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ GDPR σε Φορείς και Επιχειρήσεις 9 Μαίου 2018 Χαρίτων Μαρινάκης Δικηγόρος Ρεθύμνης General Data Protection Regulation Κανονισμός για την Προστασία των φυσικών προσώπων έναντι

Διαβάστε περισσότερα

Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος

Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος Cloud Computing και Νομικά Ζητήματα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Τάκης Κακούρης, Partner, Ζέπος & Γιαννόπουλος Τι είναι το Υπολογιστικό Νέφος Αποθήκευση/επεξεργασία/ χρήση δεδομένων σε απομακρυσμένους

Διαβάστε περισσότερα