Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ. "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια"

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ. "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια""

Transcript

1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια" Βιογραφικά Εισηγητών Όνομα Εισήγηση Curicculum Vitae Καθ. Ιωάννης Μάζης Αρχές Γεωπολιτικής Ανάλυσης Βασικές Αρχές Ισλαμιστικού Κινήματος: Μορφές, Δομές και Δράση Ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Τοπογράφος και Αγρονόμος Μηχανικός, ΕΜΠ) και διδάσκει ως Τακτικός Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Οικονομική Γεωγραφία και Γεωπολιτική (Θεωρία και Εφαρμογή στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Τουρκία) στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Εμβριθών Σπουδών (DEA) και Διδακτορικού Επικρατείας της Γαλλικής Δημοκρατίας (Doctorat D État es Lettres et Sciences Humaines-Géographie économique) μετά από τετραετείς σπουδές στην Οικονομική Γεωγραφία (Γεωγραφία Μεταφορών Εμπορευμάτων και Ανάλυση Χώρου) στο μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου του Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, στο Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας. Υπήρξε εκ των Ιδρυτικών στελεχών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και ιδρυτής (2002) όπως και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (Geolab) του Ιονίου Πανεπιστημίου έως το 2010, οπότε και εξελέγη Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. 'Εχει ονομασθεί Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος (Chevalier de l'ordre des Palmes Académiques/COPA) της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την προσφορά του στα Γαλλικά Γράμματα και Πολιτισμό.

2 Δρ. Δημήτριος Κόκκινος Γεωπολιτική της Ενέργειας στο Σύστημα Ευρώπη - Ασία - Μ. Ανατολή O Δ.Β. Κόκκινος έχει μακρά εμπειρία σε υδρογονάνθρακες, Ναυτιλία, Βιομηχανία, Άμυνα, Τραπεζική και Διεθνείς Υποθέσεις. Μετά από μια διεθνή καριέρα στην Ναυπηγική, την Ναυτιλία και την Αμυντική Βιομηχανία όλη σε θέσεις Γενικού Διευθυντού,δημιούργησε την δίκη του εταιρεία Συμβούλων INDEURCOG, η οποία μεταξύ άλλων ανέλαβε σημαντικό αριθμό προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το πρόγραμμα INOGATE του οποίου υπήρξε ο Συντονιστής και το οποίο ασχολήθηκε επί επταετία με τα δίκτυα Αερίου και πετρελαίου και τις παραγωγικές και μεταφορικές δυνατότητες Υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ασία, στον Καύκασο και στην Ανατολική Ευρώπη προς την Δύση και σειρά άλλων προγραμμάτων Υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο. Μέσα στα επιτεύγματα του είναι και η Διακρατική Συνθήκη του Κιέβου για την ελεύθερη διεθνή διέλευση αγωγών και διακίνηση Υδρογονανθράκων όπως και η σύσταση του συστήματος Μulti Modal Oil Transport. Διετέλεσε Σύμβουλος Υπουργών Εξωτερικών, Πρωθυπουργών και εξωτερικός Σύμβουλος -Αξιολογητής μεγάλων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Γαλλία,Γερμανία, Βέλγιο και Ρωσία. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Petrola S.A και άλλων Διοικητικών Συμβουλίων του ομίλου Λάτση. Για 14 χρόνια οργάνωσε και διοίκησε ως Πρόεδρος μεγάλες θυγατρικές της EUROBANK στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Αμύνης στο μάθημα "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" και στην Σχολή Διοικήσεως Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού. Τακτικός Αρθρογράφος στον Ημερήσιο οικονομικό και ηλεκτρονικό Τύπο σε θέματα Γεωπολιτικά,Ενεργειακά και Οικονομικά. Πρόεδρος της Γεωπολιτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. κ. Κωστής Σταμπολής Το Διεθνές Ενεργειακό Μίγμα και Σχέσεις Μεταξύ Κρατών Ο Καθοριστικός Ρόλος του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στην Παγκόσμια Σταθερότητα Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), (2003), του οποίου εξελέγη δύο φορές πρόεδρος (2003, 2005), ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει εκδώσει βιβλία σχετικά με ενεργειακά θέματα. Με έδρα το Λονδίνο εργάστηκε επί σειρά ετών ως ανεξάρτητος αρχιτέκτονας-μελετητής σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας σε κτίρια. Διετέλεσε σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς (World Bank, EC, UNESCO, UNICEF, ITDG) και μεγάλες εταιρείες (π.χ. Shell Trading, Dow Corning), για θέματα αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας και ΑΠΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος (1983) της Ελληνικής Εταιρείας Ηλιακής Ενέργειας (ΕΛΕΤΗΛΕΝ). Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνολογίας στους Financial Times, στην Καθημερινή και σε πολλές άλλες εφημερίδες και σε εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και

3 στο εξωτερικό. Υπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Ενέργεια» ( ), ενώ από το 2001 μέχρι σήμερα διευθύνει τον εξειδικευμένο διαδικτυακό χώρο Ίδρυσε και οργανώνει ανελλιπώς από το 1996 μέχρι σήμερα το ετήσιο εθνικό ενεργειακό συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη». Δρ. Ντίνος Νικολάου Έρευνα - Παραγωγή Υδρογονανθράκων και Γεωπολιτικοί Παράμετροι Γεωλόγος Πετρελαίων-Ενεργειακός Οικονομολόγος. Ο Δρ Νικολάου έχει εμπειρία 39 ετών στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων( Ε&Π Υ/Α). Από την τελευταία του θέση σαν Τεχνικός Διευθυντής Ε&Π Υ/Α της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ, συντόνισε και επίβλεψε τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτο, και Αλβανία. Συντόνισε την τεχνική αξιολόγηση άνω των 150 επενδυτικών ευκαιριών σε πάνω από 25 χώρες και σε πάνω από 75 διαφορετικά πετρελαϊκά συστήματα, κυρίως σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου και τ. Σοβιετικής Ένωσης. Διετέλεσε γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ενέργειας του τότε υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας και σύμβουλος Υπουργών Ενέργειας. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου(AAPG), της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας( ΕΓΕ), του Διεθνούς Συνδέσμου Οικονομολόγων Ενέργειας, μέλος των ΔΣ του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης(ΙΕΝΕ). Από τον Οκτώβριο του2009 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν ο Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, της μοναδικής εταιρίας με δραστηριότητες Ε&Π Υ/Α στην Ελλάδα(κοιτάσματα Πρίνου). Σήμερα είναι ανεξάρτητος σύμβουλος στην Έρευνα & Παραγωγή Υδρογονανθράκων, με συνεργασίες με Ελληνικές και διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες.

4 Δρ. Ηλίας Ηλιόπουλος Δρ. Κων/νος Γρίβας Οι θέσεις και τα συμφέροντα των ηπειρωτικών και ναυτικών δυνάμεων στην διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα του 21 ου αιώνα Στρατιωτική Ισχύς στο Σύμπλοκο Ευρύτερης Μέσης Ανατολής - Ρωσίας και Κίνας Διδάσκει στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ε.Κ.Π.Α. Επίσης είναι Καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (Hellenic National Defence College / Hellenic Naval Command and Staff College) και Στρατηγικός Αναλυτής. Είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Λουδοβικείου- Μαξιμιλιανείου Πανεπιστημίου Μονάχου με έντονη ακαδημαϊκή δραστηριότητα, συγγραφή βιβλίων και πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Επιστημονικές Περιοχές: Ιστορία Ανατολικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία, Πολιτική Επιστήμη (Πολιτική Θεωρία, Πολιτικά Συστήματα, Διεθνής Πολιτική. Ο Δρ Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει «Διεθνή Γεωγραφία και Γεωπολιτική της Σύγχρονης Οπλικής Ισχύος» στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και «Γεωγραφία της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Αφοπλισμοί και Ασφάλεια» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει επίσης στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η διδακτορική του διατριβή εξετάζει τη διαδραστική σχέση των κλασικών γεωπολιτικών θεωριών με τις σύγχρονες στρατιωτικές τεχνολογίες και πολεμικές μεθοδολογίες. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για θέματα προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει έξι βιβλία που εξετάζουν ζητήματα άμυνας, προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών και γεωπολιτικής. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «Στρατηγική» και ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Γεωπολιτική», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές άλλες εφημερίδες και περιοδικά.

5 Δρ. Φράγκος Φραγκούλης Στρατηγός Ε.Α. Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL). Έχει πραγματοποιήσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής μέχρι και την αποστρατεία του. Γεωπολιτικές Απειλές και Κίνδυνοι στην Ν.Α. Μεσόγειο Επί έξι χρόνια ήταν στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς καθώς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΣ. Το 2012 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας Π. Πικραμένου (υπηρεσιακή Κυβέρνηση). Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλο Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ.) χρόνια, και το Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; κ. Χρήστος Δήμας Γεωπολιτικές Δυναμικές των Ενεργειακών Οδών στο Υποσύστημα Ρωσίας - Ευρώπης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το Ο κ. Δήμας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αρχικά εργάστηκε στο ελεύθερο επάγγελμα. Έχει διατελέσει Διευθυντής κατασκευών του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα, Διευθυντής Έργων του Διυλιστηρίου Πετρόλα Ελλάς, Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. τεχνικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα Ενέργειας. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά Διεθνή Ενεργειακά Συνέδρια σχετικά με την μεταφορά του πετρελαίου των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Κεντρικής Ασίας προς τις αγορές. Μετά την απορρόφηση της ΠΕΤΡΟΛΑ από τα ΕΛΠΕ ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό των Ελληνικών Πετρελαίων. Είναι Γενικός Διευθυντής της Κ/Ξ ΕΛΠΕ ΑΕ-ΘΡΑΚΗ ΑΕ που ιδρύθηκε από τους Ομίλους : Ελληνικών Πετρελαίων, Λάτση, Κοπελούζου-Προμηθέα Gas για την προώθηση και κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, και Διευθυντής της Trans Balkan Pipeline, ιδιοκτήτριας του αγωγού.

6 κ. Γεώργιος Καπόπουλος Ευρωπαϊκές Σχέσεις στον Τομέα της Ενέργειας Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι ( Institut d Etudes Politiques de Paris- Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Εργάσθηκε στο Centre d Etudes el Politique Etrangère και στην Fondation pour les Etudes de Défense Nationale. Aπό το 1986 εργάζεται στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο (εφημερίδες ΠΡΩΤΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ). Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παρουσίασε και συντόνισε την εβδομαδιαία εκπομπή ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στην ΕΤ1 το ενώ ήτο συνεργάτης για σειρά ετών του BBC World Service. Έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Σήμερα είναι αρθρογράφος αναλυτής διεθνών και διπλωματικών θεμάτων στο ΈΘΝΟΣ και στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ενώ έχει υπάρξει επί σειρά ετών σχολιαστής της ίδιας θεματολογίας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος Γεωπολιτικές Δυναμικές των Ενεργειακών Οδών στο Υποσύστημα Κεντρικής Ασίας O κ. Ιωάννης Π. Σωτηρόπουλος διατελεί ΕπιστημονικόςΣύμβουλος, (ScientificAdvisor), και Ανώτατος Ερευνητικός Εταίρος, (Senior Research Fellow),του ΙΕΝΕ. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής και Ενέργειας, (Committee of Geopolitics and Energy) του Ινστιτούτου. Η συνεισφορά του επικεντρώνεται στην ανάλυση των τρεχόντων διεθνών θεμάτων υπό το γεωπολιτικόπρίσμα. Ως Ανώτερος Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων, (Senior Analyst in International Affairs), έχει εργασθεί σε δεξαμενές σκέψεις και ακαδημαϊκά επιστημονικά κέντρα και ινστιτούτα. Είναι Ερευνητής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Σωτηρόπουλος είναι κάτοχος ερευνητικού πτυχίου, MPhil, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακού διπλώματος, Masters, Διεθνούς Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Hull, επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιστημονική του συνεισφορά, μεταξύ άλλων, αφορά στην εκτενή δημοσίευση, κυρίως σε θέματα Γεωπολιτικής, Κεντρικής Ασίας, και Σοβιετικής και Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι συγγραφέας της επιστημονικής μονογραφίας: The International Relations Parameter as Fundamental Reason for the Soviet Defeat in Afghanistan, επιστημονική βιβλιοθήκη, επιστημονική σειρά: Θέματα Πολιτικής και Άμυνας, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, (ΙΑΑ), Αθήνα, 2006.

7 κ. Ιωάννης Σταμούτσος Ναυτική Ισχύς στην ΝΑ Μεσόγειο και ο Ρόλος της στην Γεωπολιτική Σταθερότητα Πλωτάρχης Π.Ν. και Αναλυτής στρατηγικών θεμάτων. Ο Ιωάννης Σταμούτσος κατάγεται από τη Ναύπακτο και εισήχθη το 1994 στη ΣΝΔ όπου και αποφοίτησε το Ολοκλήρωσε με επιτυχία όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού (Πυροβολικό Principal Warfare Officer Air Defence Officer κ.α.) και την Σχολή Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) το Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες διοικήσεως σε πολεμικά πλοία και κυρίως σε Πυραυλακάτους και διατέλεσε Κυβερνήτης ως Ανθυποπλοίαρχος σε περιπολικό πλοίο. Υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και τελειώνει το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στην Πάντειο. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και ερευνητικές προσπάθειες, διδάσκει στη ΣΔΙΕΠΝ και αποτελεί μέλος επιτροπής γεωπολιτικής στο ΙΕΝΕ. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Ισπανικά. κ. Νικόλαος Σοφιανός Ο Ρόλος των Διασυνοριακών Ενεργειακών Υποδομών, των Ηλεκτρικών Διασυνδέσεων και των Ενεργειακών Οδών Εφοδιασμού Στο Πλαίσιο μιας Γεωπολιτικής Θεώρησης Ο Νικόλαος Σοφιανός (Mphil Development Studies, University of Glasgow, Scotland) εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΝΕ από τον Δεκέμβριο του 2007 όπου κατέχει τη θέση του συντονιστή των ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ινστιτούτου. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα μέσα απ την δράση του στο ΙΕΝΕ με την έρευνα σε πολλούς κλάδους του τομέα της ενέργειας (ΑΠΕ, Υδρογονάνθρακες, Ενεργειακή Πολιτική) ενώ έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από μελέτες και αναλύσεις που αφορούν τον ευρύτερο ενεργειακό τομέα. Υπήρξε ο συντονιστής του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου GEOFAR καθώς και άλλων έργων (projects) και προγραμμάτων. Εκτός από τις ερευνητικές δραστηριότητες, είναι υπεύθυνος σύνταξης στις αγγλικές και ελληνικές περιοδικές εκδόσεις του ΙΕΝΕ. Συντάσσει σε τακτική βάση άρθρα γύρω απ τον τομέα της ενέργειας ενώ έχει συμμετάσχει σ ένα πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων σχετικών με την ενέργεια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Είναι μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Γεωπολιτικής του ΙΕΝΕ.

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Του Χρήστου Μηνάγια minagias@gmail.com, τηλ. 6948260485 Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑ ΜΟΣ (τηλ. 2310252320, Ερµού 48 Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54623)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΕ 26 /5/1952

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΕ 26 /5/1952 ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΡΑΕ Ι. Προσωπικά Στοιχεία Ονοματεπώνυμο Πατρώνυμο Ημερομηνία γέννησης (ημέρα / μήνας / έτος) Εθνικότητα Επαγγελματική ιδιότητα και έτος

Διαβάστε περισσότερα

Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ενεργειακοί πόροι της Κύπρου και τα νέα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) που εδρεύει στην Αθήνα και διοργανώνει ενεργειακά συνέδρια σε πολλές χώρες

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης

Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος Ο κ. Κωνσταντίνος Ιωαννίδης Ο κ. Φίλιππος Ιωαννίδης Ο κ. Γεώργιος Παπαδάκης Συγγραφική Ομάδα Ο Καθηγητής Δρ. Κώστας Ανδριοσόπουλος είναι διευθυντής στο Ερευνητικό Κέντρο Ενεργειακής Διοίκησης (Research Centre for Energy Management) στο ESCP Europe Business School του Λονδίνου,

Διαβάστε περισσότερα

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α ΕΠΩΝΥΜΟ: ΒΟΥΤΕΡΟΣ ΟΝΟΜΑ : ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 11 Μαΐου 1959 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 6973222002, +30 2392033010 FAX: +30 2392033010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. Δρ Ν. ΔΕΝΙΟΖΟΣ M.Sc. Regional Development, M.Sc. Statistics Πτυχίο Αμυντικών και Στρατηγικών Σπουδών / ΣΕΘΑ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ. Δρ Ν. ΔΕΝΙΟΖΟΣ M.Sc. Regional Development, M.Sc. Statistics Πτυχίο Αμυντικών και Στρατηγικών Σπουδών / ΣΕΘΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Δρ Ν. ΔΕΝΙΟΖΟΣ M.Sc. Regional Development, M.Sc. Statistics Πτυχίο Αμυντικών και Στρατηγικών Σπουδών / ΣΕΘΑ *ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΙΣΗΓΗΤΟΥ Aνώτατος Αξιωματικός

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011)

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) «Ο Κύκλος της Ενέργειας» Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) Σύνολο ωρών: 36 2η Σειρά Σεµιναρίων 1 η Ενότητα Τετάρτη, 2 Μαρτίου Εισαγωγικές Ομιλίες Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας & Ανάπτυξης (Δ.Ε.Κ.Α), ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με μέλη στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

eion.gr

eion.gr nikolpanteion@pant eion.gr ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΕΠΩΝΥΜΟ : ΔΡΟΣΟΣ 2. ΟΝΟΜΑ : ΙΩΑΝΝΗΣ 3. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ : 25/10/1951 4. ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ : Ίδρυμα ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γλώσσα Ανάγνωση Ομιλία Γραφή Ελληνικά (Μητρική)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Γλώσσα Ανάγνωση Ομιλία Γραφή Ελληνικά (Μητρική) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Επίθετο : ΣΚΑΜΑΓΚΑΣ 2. Όνομα : ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 3. Ημερομηνία γεννήσεως : 19 ΜΑΡΤΙΟΥ 1945 4. Υπηκοότητα : ΕΛΛΗΝΙΚΗ 5. Τηλέφωνο: 210-8943625 6. E-mail: lozanka@ath.forthnet.gr 7. Εκπαίδευση:

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά συγγραφέων

Βιογραφικά συγγραφέων Βιογραφικά συγγραφέων Η κ. Μαρία Κορδάκη είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εχει διδακτορικό στην Εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 09-05-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ & ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ» Επιμορφωτικό πρόγραμμα με θέμα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και τις Νέες Τεχνολογίες διοργανώνει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθαίνω πριν σπουδάσω 8-2-2016 ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΟΦΙΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ Λέκτορας ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ίδρυση: 1990 Το τρίτο κατά σειρά τμήμα που δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Ανήκει στη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΩΣΤΑΣ Λ. ΖΩΡΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ι. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 21 Αυγούστου 1950. Γονείς μου είναι ο Λύσανδρος Κ. Ζώρας και η Λήδα Ζώρα το γένος Ο. Λαμπροπούλου. ΙΙ. ΣΠΟΥΔΕΣ Α. Μέση

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd.

Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας Laiki Capital Public Co Ltd. 0067/00005379/el Αλλαγή στη σύνθεση Διοικητικών Συμβούλων/ανώτατων στελεχών (Διορισμοί/Παραιτήσεις) LAIKI CAPITAL PUBLIC CO LTD Ανακοίνωση_Αλλαγές στο ΔΣ_10Δεκ.2013 Επισυνάπτεται ανακοίνωση της εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,

Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, -1- Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Η παρουσία σας στην τελετή αποφοίτησης των Σπουδαστών της 71 ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την Σχολή Εθνικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY

«ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY 19 ο χλμ Θεσ/νικης - Ν. Μουδανιών 19 th km Thessalonikis - N. Moudanion Rd T: 694 431 0845 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ & ΑΣΦΑΛΕΙΑ» INTELLIGENCE & SECURITY Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Καινοτομίας & Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΛΥΞΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ 1. Παπαδάκη Πολυξένη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, γνωστικό αντικείμενο «Γενική Πολιτειολογία», Φ.Ε.Κ. διορισμού: 1/ 11-1-2016. 2. Διοικητική θέση στο Πανεπιστήμιο: Πρόεδρος του

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία Φωτισμού και Σύνδεση με την Παραγωγή

Τεχνολογία Φωτισμού και Σύνδεση με την Παραγωγή Τεχνολογία Φωτισμού και Σύνδεση με την Παραγωγή ΤΟΜΟΣ Β Δρ. Λάμπρος Δούλος Κωνσταντίνος Μπουρούσης Σχεδιασμός Έργων Φωτισμού Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του υποέργου 2 με τίτλο «Ανάπτυξη έντυπου

Διαβάστε περισσότερα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα

και ηµόσιας ιοίκησης του Πανεπιστηµίου Αθηνών 1988-92: Αναπληρωτής Καθηγητής των ιεθνών Σχέσεων στο Τµήµα ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΒΑΛΗΝΑΚΗΣ ΣΠΟΥ ΕΣ Ιούνιος 1981: ιδάκτωρ των ιεθνών Σχέσεων, Πανεπιστήµιο Pantheon Sorbonne (Παρίσι Ι) µε άριστα 1980-1981: Πανεπιστήµιο Παρίσι Ι, Diplome d Etudes Approfondies (DEA) Ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης.

Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Ηράκλειο, 14 Φεβρουαρίου 2017 Εκδήλωση Διάλογος με θέμα: Η ελληνική γεωπολιτική ταυτότητα: η σημασία της Κρήτης. Tο Τμήμα KRHTH-ΚΝΩΣΟΣ HJ-11 της AHEPA HELLAS, με αφετηρία το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Ονοματεπώνυμο: e-mail: Ειδικότητα: Δικηγόρος Δημοσιογράφος Μεταπτυχιακή ειδίκευση: ΒΙΡΓΙΝΙΑ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΑ virginia.balafouta@gmail.com, vbalafouta@turkmas.uoa.gr Πτυχιούχος

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Επώνυμο : Φράγκου Όνομα : Δημήτριος Όν. Πατρός : Διογένης Διεύθυνση : Χρυσοστόμου Σμύρνης 6 Χολαργός Τ.Κ. 15 562 Τηλέφωνο : 6944 692232,2106543996 Τόπος γεννήσεως

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου

Παναγιώτης Κουστένης Δόμνα Κόφφα Βασιλική Λάζου Οι συγγραφείς Ο Παναγιώτης Κουστένης είναι διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του Τμήματος Μαθηματικών και του ΠΜΣ «Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία» του ιδίου ιδρύματος. Τα ερευνητικά του

Διαβάστε περισσότερα

MAURIZIO MANSI MONTENEGRO

MAURIZIO MANSI MONTENEGRO ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αποφάσεις Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της «Τσιμεντοποιία Βασιλικού Δημόσια Εταιρεία Λτδ» που πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου 2013, λήφθηκαν οι πιο

Διαβάστε περισσότερα

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευστράτιος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή»

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ Βιογραφικά Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις

Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας ΟΙ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Αθήνα 18 Ιουνίου 2019 Νοτιοανατολική Μεσόγειος. Έρευνες Υδρογονανθράκων, Υποδομές & Γεωπολιτικές Προκλήσεις Δρ Κωνσταντίνος Α. Νικολάου

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικές πληροφορίες. Τίτλοι Σπουδών

Προσωπικές πληροφορίες. Τίτλοι Σπουδών Προσωπικές πληροφορίες Όνομα: Νικόλαος Επώνυμο: Παντελίδης Πατρώνυμο: Αβραάμ Μητρώνυμο: Βασιλική Ημερομηνία γέννησης: 07/06/ 1970 Τόπος γέννησης: Λάρισα Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με 3 παιδιά Τηλέφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ελτίο Τύπου Τοποθέτηση ιευθυντών Πρωτοβάθμιας και ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ελτίο Τύπου Τοποθέτηση ιευθυντών Πρωτοβάθμιας και ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρα 17/08/10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ελτίο Τύπου Τοποθέτηση ιευθυντών Πρωτοβάθμιας και ευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η αποστολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμορφούμενη μέσα στο πλαίσιο του Ν. 4485/17, o οποίος είναι ο πιο πρόσφατος νόμος όπου καθορίζεται η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: «Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας

Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας Ο ρόλος του τεχνικού δυναμικού στην Έρευνα και Εκμετάλλευση Υ/Α: Παρουσίαση της Εθνικής και Διεθνούς Εμπειρίας 8 χρόνια στον Πρίνο: Απασχόληση και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία Δρ. Ντίνος Νικολάου,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας καλεί στην Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών στον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη ως τον νέο Πρύτανη

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων

Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων Αλεξόπουλος (ΕΛΠΕ): Αισιοδοξία για τον εντοπισμό Υδρογονανθράκων Συγκρατημένα αισιόδοξος για την θετική έκβαση του κολοσσιαίου εγχειρήματος εντοπισμού Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό χώρο, εμφανίστηκε ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΠΡΟΣ: Πίνακες Αποδεκτών «Γ» «Ε», «ΣΤ», «Ζ» ΚΟΙΝ: ΣΓ ΥΕΘΑ-ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ ΓΕΕΘΑ/ΕΓΑ ΓΕΣ/ΕΓΑ ΓΕΝ/ΕΓΑ ΓΕΑ/ΕΓΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΕΓ Υ/ΓΕΕΘΑ Αθήνα, 18 Ιαν.

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου http://www.sportmanagement.uop.gr/ Αποστολή Τμήματος Nα προάγει τη γνώση στους τομείς της επιστήμης του αθλητισμού και της Οργάνωσης και

Διαβάστε περισσότερα

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης»,

«Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ (ΑνΑΔ) «Ενεργειακές Υπηρεσίες και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης», 15 Δεκεμβρίου 2015, διάρκειας 6 ωρών Αίθουσα Διαλέξεων

Διαβάστε περισσότερα

INSTITUTE OF ENERGY FOR SOUTH EAST EUROPE

INSTITUTE OF ENERGY FOR SOUTH EAST EUROPE Οι Δρόμοι της Εξόδου από την Κρίση Ενέργεια: Επενδύσεις και Εξαγωγές Συνέδριο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, Αθήνα 21 Ιουνίου 2017 Μία παρουσίαση του Κ. Ν. Σταμπολή,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Επιστημών (Paris X Nanterre), Παρίσι, Γαλλία Έτος απόκτησης: 1995. DEA en Sciences Politiques ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Ονοματεπώνυμο: Φωτεινή (Φανή) Κομσέλη 2. Εκπαίδευση: Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών 3. Δ/νση εργασίας: ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ, Πειραιώς 211, 177 78 Ταύρος 4. Τηλ.: 213.1306.236, -255, -200, -204

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό

Βασίλειος Φ. Φίλιος. Συνοπτικό Βιογραφικό Βασίλειος Φ. Φίλιος Συνοπτικό Βιογραφικό Πτυχιούχος της Α.Σ.Ο. & Ε.Ε. / Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (ειδίκευση στη Λογιστική και Επιχειρηματική Χρηματοδότηση)

Διαβάστε περισσότερα

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας

Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας Οι αρχειακές συλλογές του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου της Φλωρεντίας B. Αρχειακές συλλογές που προέρχονται από ιδιωτικά αρχεία (DEP) και πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

18.20-18.30 Kαλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου HR Society κ. Γκούρα Αθανάσιο

18.20-18.30 Kαλωσόρισμα από τον πρόεδρο του Συλλόγου HR Society κ. Γκούρα Αθανάσιο Σύλλογος Αποφοίτων Μεταπτυχιακού Δ.Α.Δ HR Society 23 Ιανουαρίου ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Αθήνα, Κτήρια Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων ΟΠΑ Αίθουσα: 601 (6 ος όροφος)

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΕΛΙΣΜΕ 2017 Διεθνείς Εξελίξεις Εθνικοί Προβληματισμοί

Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΕΛΙΣΜΕ 2017 Διεθνείς Εξελίξεις Εθνικοί Προβληματισμοί Πρόγραμμα Σεμιναρίου ΕΛΙΣΜΕ 2017 Διεθνείς Εξελίξεις Εθνικοί Προβληματισμοί Μετά την απόλυτα θετική ανταπόκριση στο σεμινάριο που διοργάνωσε το ΕΛΙΣΜΕ το 2016 με θέματα Στρατηγικής και Άμυνας, το Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ Ρέθυμνο, 12 Αυγούστου 2013 Δεύτερη Αναγγελία Η Ελληνική Επιστημονική Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Amphibious and Special Operations in the Aegean Sea Operational Effectiveness and Strategic Implications, NPS, 2003,

Amphibious and Special Operations in the Aegean Sea Operational Effectiveness and Strategic Implications, NPS, 2003, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΡΤΖΟΝΙΚΑΣ Προσωπικές πληροφορίες Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαµος Εθνικότητα: Έλληνας Ηλικία: 56 Τόπος γέννησης: Συρράκο Ιωαννίνων 1. Σπουδές Πτυχίο στη «Στρατιωτική επιστήµη και τέχνη» από

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10)

ΙΟΥΝΙΟΣ 1995: ΙΟΥΝΙΟΣ 1991: Απολυτήριο από το Λύκειο Παραλίας Καλαμάτας με το βαθμό Άριστα (19 και 9/10) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτα οι Πολίτες ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2016 Ο Πρώτος Λόγος στους Πολίτες Δήμος Έγκωμης...Πρώτα η Έγκωμη Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι - ΔΗΜΟΣ ΕΓΚΩΜΗΣ 1. Κασινίδης Κωστάκης (Ντίνος) Γεννήθηκε το 1958 στον Πεδουλά.

Διαβάστε περισσότερα

FERDINAND JAN ORMELING

FERDINAND JAN ORMELING ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΗΣ ΟΥΤΡΕΧΤΗΣ FERDINAND JAN ORMELING ΣΕ ΕΠΙΤΙΜΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOGISTICS & ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Επιστημονικά Υπεύθυνος: Ευστράτιος Σπύρου Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτο Διεθνών Ναυτιλιακών Σπουδών Ισίδωρος Παχουνδάκης

Διαβάστε περισσότερα

Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία. Πανεπιστήµια. Grandes Écoles. Εξειδικευµένες Ανώτατες Σχολές και Ινστιτούτα ερευνών

Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία. Πανεπιστήµια. Grandes Écoles. Εξειδικευµένες Ανώτατες Σχολές και Ινστιτούτα ερευνών Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία Πανεπιστήµια Grandes Écoles Εξειδικευµένες Ανώτατες Σχολές και Ινστιτούτα ερευνών Η ανώτατη εκπαίδευση στη Γαλλία Πανεπιστήµια 88 πανεπιστήµια (70 % των φοιτητών) Grandes

Διαβάστε περισσότερα

Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ

Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ Σ τ ρ α τ η γ ι κ ό Σχέ δ ι ο Τ μ ή μ α τ ο ς Α γ ρ ο ν ό μ ω ν κ α ι Τ ο π ο γ ρ ά φ ω ν Μ η χ α ν ι κ ώ ν Α Π Θ ( Π ρ ο σ χ έ δ ι ο 2 4.11.2015) Κύρια αποστολή του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ)

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ (ΕΛΛΙΝΥ) Συνέντευξη ΕΣΗΕΑ 6 Μαρτίου 2014 www.elliny.gr Δρ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΚΟΥΛΙΑΣ Γεωλόγος Μηχανικός πρ. Δ/ντής ΔΕΠ,ΔΕΠ-ΕΚΥ Α.Ε Πρόεδρος ΕΛΛΙΝΥ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΟΤΣΗ, Δρ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ. ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΟΤΣΗ, Δρ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΜΠΟΤΣΗ, Δρ. Κέρκυρα 26/09/2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Γενικά Στοιχεία Όνομα: Μιλτιάδης Επώνυμο: Μπότσης Πατρώνυμο: Γεώργιος Έτος γέννησης: 1962 Στρατιωτικές θητεία: Υπηρέτησα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΜΑΝΤΩ Γ. ΠΥΛΙΑΡΟΥ Τόπος γέννησης Οικογενειακή κατάσταση : Αθήνα : Μητέρα δύο παιδιών ΤΙΤΛΟΙ ΣΠΟΥΔΩΝ Διδακτορική διατριβή: Πτυχίο Μουσικολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) 2. Κανονισμός σχετικά με το σχέδιο για τη Βόρεια Θάλασσα Ενημέρωση από την Προεδρία για την έκβαση του τριμερούς διαλόγου

Σημεία για συζήτηση (ΙΙ) 2. Κανονισμός σχετικά με το σχέδιο για τη Βόρεια Θάλασσα Ενημέρωση από την Προεδρία για την έκβαση του τριμερούς διαλόγου Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Νοεμβρίου 2017 13939/17 OJ CRP1 37 ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ (1ο Τμήμα) Κτίριο Justus Lipsius, Βρυξέλλες 8 και 10 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΟΠΠΕΠ» To Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-18 Το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της ΣΣΕ,

Διαβάστε περισσότερα

Δυσλεξία και διδασκαλία αγγλικής γλώσσας. Γουλέτη Κατερίνα, Κοκκώνη Ανθή, Περικλεους Κατερίνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δυσλεξία και διδασκαλία αγγλικής γλώσσας. Γουλέτη Κατερίνα, Κοκκώνη Ανθή, Περικλεους Κατερίνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΜΙΛΙΕΣ 09.30 Προσέλευση 10.00-11.15 Ο υποτιτλισμός ως εργαλείο εκμάθησης ξένων γλωσσών, Γουλέτη Κατερίνα 11.15-11.45 Διάλειμμα 11.45-13.00 Προσεγγίζοντας τα αγγλικά για μαθητές με δυσλεξία,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ Εισηγητές: Μίλτος Ασλάνογλου Energy Regulation Expert O Μίλτος Ασλάνογλου υπηρέτησε ως Αντιπρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) μεταξύ του 2010 2015, και υπήρξε επικεφαλής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών TECHNOLOGICAL EDUCATION INSTITUTE OF CENTRAL MACEDONIA SCHOOL OF TECHNOLOGICAL APPLICATIONS DEPARTMENT OF MECHANICAL ENGINEERING Graduate Studies Program: Academic Year 2015-16 Renewable Energy Systems:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-Βιογραφικά και φωτογραφίες των υποψη φίων μας

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-Βιογραφικά και φωτογραφίες των υποψη φίων μας ΣΥΡΙΖΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ-Βιογραφικά φωτογραφίες των υποψη φίων μας Βιογραφικό σημείωμα Χρήσ Παπαδόπουλου Γεννήθηκε στη Λευκάδα το 1956Σπούδασε στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ 1 / 7 Εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. 1. Προσωπικά στοιχεία. 2. Εκπαίδευση ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. Προσωπικά στοιχεία Ονοματεπώνυμο: Δημήτρης Π. Μπάλιος Ημερομηνία γέννησης: 16/6/1975 Τόπος γέννησης: Αθήνα Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210.368.9458 E-mail: dbalios@econ.uoa.gr 2. Εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ. Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ Υγεία και ασφάλεια εγκαταστατών ηλιακών θερμικών και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε κτίρια (Νομοθεσία και προκλήσεις) Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2018, 9:30πμ - 12:00μμ Κεντρικά Γραφεία ΟΕΒ,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας

Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας Γραφεία: Κτήριο Αποστολίδη, Καλλιπόλεως και Ερεσού 1 T.K. 20537, 1678 Λευκωσία, Τηλ.: + 357 22893850, Τηλομ.: + 357 22 894491 Παρουσίαση 26 Ιανουαρίου 2014 2. ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν

Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Δ Υ Τ Ι Κ Η Σ Α Τ Τ Ι Κ Η Σ Τ Μ Η Μ Α Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Λ Ο Γ Ω Ν Κ Α Ι Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Ω Ν Μ Η Χ Α Ν Ι Κ Ω Ν ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΜΣ «Διαχείριση και Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Δ ΚΛΑΔΟΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ) Δ2 (ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ) ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑΣ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΘΕΜΑ: Ενεργειακών Σχεδιασμών. Κυρία/ε,

Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΘΕΜΑ: Ενεργειακών Σχεδιασμών. Κυρία/ε, Λευκωσία, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη 5 ο Ενεργειακό Συμπόσιο Κύπρος: Η Επόμενη Μέρα των Ενεργειακών Σχεδιασμών Κυρία/ε, Το Ενεργειακό Συμπόσιο διοργανώνεται φέτος για 5 η φορά την 1 η

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης

Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης Δρ. Ιωάννης Μαρκασιώτης Business Analyst Υπηκοότητα: Ελληνική Πόλη Κατοικίας: Καλλιθέα - Αθήνα Έτος Γέννησης: 1960 E-mail: markasiotis@intralot.com Τηλ.: 6937249 359 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Στα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας περιλαμβάνονται τα εξής:

Στα βασικά συμπεράσματα της ημερίδας περιλαμβάνονται τα εξής: Οι βασικοί πρωταγωνιστές του χώρου της ενέργειας κατά τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια στην Ελλάδα έδωσαν μαζικά το παρόν στην επιτυχημένη Ημερίδα που διοργανώθηκε από τη Δεξαμενή Σκέψης για την Ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Ημερίδα αξιολόγησης και χρήσης Βιομάζας

Εκπαιδευτική Ημερίδα αξιολόγησης και χρήσης Βιομάζας Το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ) σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών Νοτιοανατολικής Ευρώπης σας προσκαλεί σε Εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. Τόμος Χρήστος Ενεργειακή Αιγαίου Ανάπτυξη Ταμιευτήρων Πετρελαίου εδομένα Ταμιευτήρα Γεωφυσική ιαγραφίες Πυρήνες Testς Παραγωγής PVT Ερμηνεία Στατικό Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Η Κατερίνα Αλεξίου είναι RCUK Academic Fellow στο Open University της Αγγλίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτορας της Bartlett School of Graduate

Διαβάστε περισσότερα

https://neaarxiattiki.gr Υποψ. Δυτικού Τομέα Αθηνών Ελεύθερος Επαγγελματίας Master of Science in Engineering Business Management, Coventry University Bachelor of Science in Engineering-Business and Technology,

Διαβάστε περισσότερα

Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα

Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα Ορθή επανάληψη: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για υποψηφίους διδάκτορες στο πλαίσιο της χρηµατοδοτούµενης Πράξης Κύρτου Πλέγµατα Αθήνα, 22/7/2013 To Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΣ ΕΚΠΟΙΖΩ Αλευρίτου Ελένη Γιατρός, από τα ιδρυτικά μέλη και πρόεδρος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. Έχει στην ευθύνη της θέματα υγείας, διατροφής, ασφάλειας τροφίμων και προϊόντων, τυποποίησης προϊόντων-υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018»

23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018» 23 Ο ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2018» Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 Εναρκτήρια Συνεδρία Εισαγωγικά Σχόλια από τον κ. Κωστή Σταμπολή, Εκτελεστικό Δ/ντή, ΙΕΝΕ Εισαγωγικά Σχόλια από τον Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα Διαλόγου. Συντονιστές: Βαγγέλης Ανάγνου, Δανάη-Μερόπη Βαϊκούση & Δημήτρης Βεργίδης

Θέμα Διαλόγου. Συντονιστές: Βαγγέλης Ανάγνου, Δανάη-Μερόπη Βαϊκούση & Δημήτρης Βεργίδης Θέμα Διαλόγου «ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΑ ΣΔΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» Συντονιστές: Βαγγέλης Ανάγνου, Δανάη-Μερόπη Βαϊκούση & Δημήτρης Βεργίδης Θέματα για συζήτηση: [Μπορείτε να συμμετάσχετε, στέλνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Συνολική διάρκεια: 100 ώρες (7 εβδομάδες)

Συνολική διάρκεια: 100 ώρες (7 εβδομάδες) Αρ. Πρωτ.: /18-04-2018 Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας Καρφή 52, Τ.Κ. 41334, Λάρισα Τηλ.: 6932078466-6972038117 Fax: 211 800 1167 E-mail: info@eepek.gr URl: www.eepek.gr

Διαβάστε περισσότερα

» με έδρα τα Χανιά. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή:

» με έδρα τα Χανιά. Στο ΠΜΣ γίνονται δεκτοί μετά από επιλογή: Το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΤΕΙ Κρήτης οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Ηλεκτρονικά Συστήματα Τηλεπικοινωνιών & Αυτοματισμών» με έδρα τα Χανιά. Το ΠΜΣ έχει διάρκεια τριών (3)

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ)

Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ: Παναγιώτης Δημητρόπουλος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Δικηγόρος ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ: Στουρνάρη 28, 104 33 Αθήνα ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 697 470 33 22 Email: popafr@otenet.gr ΗΜ. ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 24 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων

ΤΕΙ Θεσσαλονίκης - Παράρτημα Κατερίνης Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων Διακίνησης Προϊόντων www.logistics.teithe.gr Επιστημονικός Συνεργάτης Στόχοι Θέματα παρουσίασης παρουσίασης Επιστήμη των Logistics Επιχειρηματικό ενδιαφέρον Ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά Στοιχεία. Επώνυμο: Μέμος. Όνομα: Κωνσταντίνος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά Στοιχεία. Επώνυμο: Μέμος. Όνομα: Κωνσταντίνος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά Στοιχεία Επώνυμο: Μέμος Όνομα: Κωνσταντίνος Ιδιότητα: Διδακτικό Προσωπικό (ΕΔΙΠ), Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Γνωστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Α. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Το Τμήμα Στρατιωτικών Επιστημών της ΣΣΕ, έχοντας υπόψη του: α. τις διατάξεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ Π.Μ.Σ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΤΟΥ Α.Π.Θ. Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη 1.Τις διατάξεις των άρθρων 10 έως 12 του Ν. 2083/1992

Διαβάστε περισσότερα

1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Μιχάλης Ρηγίνος 1. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1977 αποφοίτησε από το Οικονομικό Τμήμα της ΑΣΟΕΕ και στη συνέχεια σπούδασε Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Α.Π.Θ.) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Α.Π.Θ.) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Α.Π.Θ.) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Λάρισα, 23 Νοεμβρίου 2010 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Νικόλαος Γ. Καραμανές Ημερομηνία Γέννησης : 19 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟ ΤΡΙΣΧΙΛΙΕΤΕΣ ΜΕΓΑ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΚΡΑΤΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 14 ΟΚΤ 17 Κυρίες & Κύριοι, Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής, που βρίσκομαι σήμερα εδώ στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Δραστηριότητα

Κοινωνική Δραστηριότητα Β α σ ί λ η ς Θ. Κ ω σ τ ό π ο υ λ ο ς Δ. Ν. Δικηγόρος γεννηθείς στην Αθήνα (1940) κάτοικος Αθηνών (Οδός Αρύββου αρ. 8, τ.κ. 11633) τηλ. 210.701 50 26 & 210. 360 53 58 έγγαμος, μία κόρη Σπουδές. Απολυτήριο

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακές Σπουδές

Μεταπτυχιακές Σπουδές ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Μεταπτυχιακές Σπουδές Σχολή Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Σχολή Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος 1 4 3 2 Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ημερομηνία γέννησης 20.6.1981 Διεύθυνση κατοικίας Εγνατίας 125, 54635 - Θεσσαλονίκη Τηλέφωνα επικοινωνίας 2310 535354, 6936127493 Φαξ 2310 530468 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com

Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Νίκος Σουλιώτης Κοινωνιολόγος Ερευνητής Δ βαθμίδας Επικοινωνία Γραφείο 229, τηλ. 210-7491653, e-mail nicolassouliotis@hotmail.com Σπουδές Πτυχίο Κοινωνιολογίας, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ-ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Δ/ΝΣΗ: Δ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 6 -- ΒΟΛΟΣ ianastasiou@uth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ. Τίτλοι Σπουδών

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ. Τίτλοι Σπουδών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Κ Υ Ρ Ι Α Κ Ο Σ Μ Π Α Μ Π Α Σ Ι Δ Η Σ Δικηγόρος-Διδάκτωρ Εγκληματολογίας Γεννήθηκα το 1970 στην Κομοτηνή. Τίτλοι Σπουδών Απεφοίτησα από το Β Γενικό Λύκειο Κομοτηνής με άριστα(1988).

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Συστήματα Αξιοποίησης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» ΑΡΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη, 12/12/2018 Αρ. Πρωτ. B21993

Τρίπολη, 12/12/2018 Αρ. Πρωτ. B21993 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΦΜ: 999739279, Δ.Ο.Υ. Τρίπολης Έδρα: Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη, Τρίπολη, Τ.Κ. 22131 Τηλέφωνο: 2710 372130, Φαξ:

Διαβάστε περισσότερα