7 Σεπτεμβρίου ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "7 Σεπτεμβρίου 2009. ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας"

Transcript

1 Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων 1stAnimalConferenceKarditsa United Active Animal Rights Group 7 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΡΟΣ: Πολιτικά Κόμματα ΚΟΙΝ: ΜΜΕ και Ξένος Τύπος ΚΟΙΝ: Φιλοζωικοί Σύλλογοι ΘΕΜΑ: Η επίσημη θέση του κόμματος σας στις προτάσεις μας Αξιότιμοι Κύριοι, Μέχρι τώρα παρουσιάζεται από τους πολιτικούς μια «σοβαρά ρετουσαρισμένη» εικόνα της κατάστασης των αδέσποτων στην Ελλάδα, ενώ η πραγματικότητα απέχει κατά πολύ από την εικόνα των «ευτυχισμένων αδέσποτων» στους δρόμους.

2 Η δυσφήμιση της Ελλάδος στα μάτια των επισκεπτών μας που βλέπουν το αποτρόπαιο θέαμα των εγκαταλελειμμένων, τραυματισμένων, δηλητηριασμένων, και πολτοποιημένων αδέσποτων στους δρόμους, είναι καθημερινή, με αποτέλεσμα το μποϋκοτάζ της Ελλάδος ως προορισμό διακοπών και κατ επέκταση του μποϋκοτάζ του τουρισμού στην χώρα μας. Ενόψει των εκλογών λοιπόν, θεωρούμε ότι είναι η καλύτερη ώρα για να μας δηλώσετε την επίσημη θέση του κόμματος σας στα αιτήματα μας και στις προτάσεις μας. Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Νόμος 3170/03, χρειάζεται τροποποίηση και ότι πολλά από αυτά που αναφέρει δεν τηρούνται από την πολιτεία. Εδώ και αρκετό καιρό προσπαθούμε με τις επιστολές μας να σας περιγράψουμε την κατάσταση στην Ελλάδα, αλλά μέχρι σήμερα δεν πήραμε καμία απάντηση από κανέναν. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι δείγμα αδιαφορίας προς τους φιλόζωους ψηφοφόρους πολίτες αυτής της χώρας και προς τα ζώα. Έχοντας αρκετές εμπειρίες από συνεργασίες με φιλοζωικούς της ΕΕ, γνωρίζουμε ότι κάθε πρόβλημα έχει και την λύση του αρκεί να υπάρχει συνεργασία μεταξύ πολιτείας και φιλοζωικών σωματείων, έτσι ώστε να αλλάξουμε την βίαιη πραγματικότητα που βιώνουν τα ζώα στην Ελλάδα. Πρέπει επιτέλους να δράσουμε και να μην μείνουμε μόνο στα λόγια. Σας παραθέτουμε τις προτάσεις μας και περιμένουμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα μας, πριν τις εκλογές.. Γιατί τα ζώα δεν ψηφίζουν αλλά το κάνουν οι φιλόζωοι γι αυτά Αιτήματα προς απάντηση Σύμφωνα με ανακοίνωση τύπου του τότε Υπουργείου Γεωργίας στις 13/11/03 «ο Ν.3170/03, συμπληρώθηκε με 6 Υπουργικές αποφάσεις, οι οποίες εξειδικεύουν την εφαρμογή του νόμου και έτσι το Υπουργείο δημιούργησε ένα σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο που ανταποκρίνεται στις σημερινές απαιτήσεις και εκφράζει τα αισθήματα ζωοφιλίας του ελληνικού λαού». Με τις Υπουργικές αποφάσεις ρυθμίζονται θέματα που αφορούν: Την σήμανση, καταγραφή, στείρωση και υιοθεσία ή επανένταξη στο φυσικό περιβάλλον των αδέσποτων. Την σήμανση και καταγραφή των δεσποζόμενων σκύλων. Την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την ίδρυση και τον εκσυγχρονισμό καταφυγίων. Την υλοποίηση προγραμμάτων για την προβολή, την εκπαίδευση και την προαγωγή της ζωοφιλίας στα σχολεία, κ.λπ. Τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας των καταφυγίων για τα αδέσποτα. Τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας καταστημάτων πώλησης ζώων συντροφιάς. Από το 2003 μέχρι σήμερα, έξη χρόνια μετά, δεν υλοποιήθηκε κανένα από τα παραπάνω προγράμματα Υπουργικές αποφάσεις. 1) Αδέσποτα Ζητάμε την ξεκάθαρη θέση σας στο θέμα των αδέσποτων που ζουν στους δρόμους και που υποτίθεται είναι υπό την προστασία και την φροντίδα των εκάστοτε Δήμων. Δυστυχώς όμως παρόλο που ο 3170/03, αναφέρει ξεκάθαρα ότι είναι ευθύνη των

3 δήμων και των κοινοτήτων, η φροντίδα και η ευζωία τους, μόνο 28 από τους 400 δήμους, έχουν το πρόγραμμα στειρώσεων. Ζητάμε να εφαρμοστούν οι διοικητικές κυρώσεις όπως τις αναφέρει ο νόμος στους δήμους που δεν συμμορφώνονται προς αυτόν. Ζητάμε να δημιουργηθούν σταθμοί ζώων σε κάθε δήμο, με μικρά σκυλόσπιτα και δοχεία φαγητού και νερού, έτσι ώστε να αποτραπεί το φαινόμενο των αδέσποτων που ψάχνουν φαγητό στα σκουπίδια. Ζητάμε να δημιουργηθεί Αστυνομία Ζώων και να ασχολείται με τα αδέσποτα, καταγγελίες κακοποίησης ζώων από Δημότες, έλεγχο ηλεκτρονικής σήμανσης κ.λπ. έτσι ώστε οι ένοχοι να έρχονται ενώπιον της δικαιοσύνης, μιας και σήμερα αυτό γίνεται μόνο αν υπάρχει καταγγελία από πολίτη και αν ασχοληθεί το εκάστοτε αστυνομικό τμήμα. 2) Κυνομαχίες Ζητάμε αυστηρότερους νόμους όπως ισχύει σε όλα τα Ευρωπαϊκά κράτη (Ελβετία και Η.Π.Α) όπου εκεί έχει αρχίσει να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται αυστηροί νόμοι ως προς τους κατόχους σκύλων ορισμένης ράτσας. Υπάρχει ειδική λίστα κοινά αποδεκτή στις περισσότερες χώρες της ΕΕ (& Ελβετία) με συγκεκριμένες ράτσες, όπως Staff Terrier, Pit Bull, Bull Terrier, Napoleano Pastino, Dogo Argentino κ.α, (η λίστα είναι στη διάθεση σας) και τα ημίαιμα και διασταυρωμένα από αυτές τις ράτσες. Ζητάμε περισσότερους ελέγχους και αυστηρότερες ποινές στους διοργανωτές κυνομαχιών, αλλά και στους κατόχους των σκύλων που λαμβάνουν μέρος. 3) Δεσποζόμενα ζώα και ιδιοκτήτες Ζητάμε να δημιουργηθεί «τράπεζα» δεσποζόμενων ζώων. Ο ιδιοκτήτης είναι υποχρεωμένος βάσει του 3170/03, να βάλει σήμανση (microchip) στο κατοικίδιο του και να το δηλώσει στον κτηνιατρικό σύλλογο. Δυστυχώς το μεγαλύτερο ποσοστό ιδιοκτητών δεν το κάνει ή δεν δηλώνει τον αριθμό του τσιπ, με αποτέλεσμα να βλέπουμε εγκαταλελειμμένα ζώα και να μην βρίσκονται οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες. Με την τράπεζα θα δηλώνουν ΟΛΟΙ το κατοικίδιο που αγοράζουν ή υιοθετούν, θα καταγράφονται πλήρως τα στοιχεία τους και όχι μόνο τα στοιχεία του ζώου, με αποτέλεσμα να μειωθεί το φαινόμενο εγκατάλειψης, μιας και όταν βλέπουμε εγκαταλελειμμένο ζώο θα ξέρουμε σε ποιόν ανήκει. Το ίδιο ισχύει και για τα κυνηγόσκυλα και τους κυνηγούς. Ζητάμε την επιβολή του μέτρου της σήμανσης από τους κτηνιάτρους. Επίσης να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για εγκατάλειψη ζώου. 4) Κυνήγι Ζητάμε να απαγορευτεί το κυνήγι σε όλη την Ελλάδα, ή τουλάχιστον στις ευαίσθητες περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές τα τελευταία χρόνια. Ζητάμε την καταγραφή των αγοραστών κυνηγητικών όπλων. 5) Γούνες Ζητάμε το κλείσιμο της βιομηχανίας γούνας και την σφαγή των ζώων για καλαισθητικούς λόγους. Λέμε ΝΑΙ στις οικολογικές γούνες που έχουν το ίδιο αισθητικό αποτέλεσμα.

4 6) Φυτοφάρμακα Γνωρίζετε για τα συνεχόμενα φαινόμενα φόλας και τις βίαιες περιπτώσεις κακοποιήσεων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ελλάδα. Ο δηλητηριασμός των αδέσποτων σκύλων και γατών γίνεται συχνά αποδεκτός ως ο αναγκαίος και πλέον οικονομικός τρόπος για την εξόντωση τους, καθώς τα ζώα θεωρούνται ένα πρόβλημα. Ζητάμε την απαγόρευση της ευρείας πώλησης φυτοφαρμάκων και όποιων άλλων, μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δηλητήρια για την θανάτωση των ζώων. Τα φαινόμενα φωλιασμένων ζώων είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και με την συνοχή των δήμων αλλά και των αρμόδιων φορέων. Να δημιουργηθεί βάση δεδομένων για όσους αγοράζουν αυτά τα φυτοφάρμακα και τα δηλητήρια με πλήρη στοιχεία και υπεύθυνη δήλωση του αγοραστή για την χρήση τους. 7) Τσίρκο με ζώα Ζητάμε την απαγόρευση στην χώρα μας των παραστάσεων από τσίρκο που έχουν ζώα. Όπως και σε άλλες χώρες του κόσμου, να γίνουμε η χώρα που δεν επιτρέπουμε τον βασανισμό των ζώων για την διασκέδαση μας. Λέμε ΝΑΙ στα τσίρκο χωρίς ζώα. 8) Εκτροφείς ζώων Ζητάμε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι στα εκτροφεία ζώων και στις άδειες λειτουργίας τους και να επανεξετάζονται αντί να είναι μόνιμες. 9) Pet shops με ζώα Ζητάμε την απαγόρευση πώλησης ζώων από τα Pet shop. Απαγόρευση εξωτικών ζώων, κουταβιών και γατιών. Αυστηρός τακτικός έλεγχος στα pet shops που πουλάνε ψάρια και πτηνά για τις άδειες πώλησης ζώων, από τις Διευθύνσεις Κτηνιατρικής όπως ορίζει ο Νόμος. 10) Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των καταφυγίων για τα αδέσποτα Ζητάμε την εφαρμογή της υπουργικής απόφασης Νο /03 (Αρ. Φύλλου 1874) για τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των καταφυγίων για τα αδέσποτα. 11) Εκπαιδευτικό μάθημα στα σχολεία Ζητάμε την εισαγωγή εκπαιδευτικού μαθήματος στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ως κύριο μάθημα για την προαγωγή της φιλοζωίας στα σχολεία. 12) Παραγωγικά Ζώα Ζητάμε να μας ενημερώσετε επισήμως για την θέση σας στις διατάξεις Π.Δ. 327/1996 για την αναισθητοποίηση των παραγωγικών ζώων πριν τον σφαγιασμό τους. Ζητάμε τον έλεγχο των σφαγείων που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας τους, αλλά λειτουργούν κανονικά. Ζητάμε να διενεργούνται έλεγχοι και από εκπροσώπους των τοπικών φιλοζωικών σωματείων, μαζί με τα αρμόδια όργανα της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

5 13) Υιοθεσίες στο εξωτερικό Πολλά έχουν ακουστεί για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό. Πολλά εκ των οποίων τα περισσότερα είναι λανθασμένες πληροφορίες. Οι σύλλογοι όταν στέλνουν ζώα στο εξωτερικό, πάντα γνωρίζουν σε ποια οικογένεια ή σε ποιόν σύλλογο θα καταλήξουν τα ζώα. Στην Ελλάδα είναι σχεδόν αδύνατον να υιοθετηθούν τόσα πολλά αδέσποτα τα οποία πληθαίνουν κάθε ημέρα από εγκαταλείψεις και απρόβλεπτες γέννες. Ζητάμε τις απόψεις σας για τις υιοθεσίες στο εξωτερικό και τι πιστεύετε. Γνωρίζουμε ότι οι μέρες που διανύουμε είναι φορτισμένες λόγω εκλογών, ότι προέχουν για τους πολιτικούς «άλλα» ζητήματα όπως η οικονομία, ανεργία κλπ και είναι σεβαστά γιατί μας απασχολούν όλους μας. Δεν πρέπει όμως να αφήνουμε στην «άκρη» τα θέματα της φιλοζωίας και του περιβάλλοντος γιατί είναι και αυτά μέσα στα καίρια θέματα που απασχολούν μια μεγάλη μερίδα πολιτών αυτής της χώρας. Ο πολιτισμός μας φαίνεται από τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε στα ζώα και δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι είμαστε απολίτιστοι.. Περιμένουμε τις θέσεις σας στα βασικά μας ερωτήματα αιτήματα, ΠΡΙΝ τις εκλογές, έτσι ώστε να γνωρίζουμε και εμείς ποιους θα στηρίξουμε με την ψήφο μας στις 4 Οκτωβρίου. Γιατί τα ζώα μπορεί να μην ψηφίζουν, αλλά η φωνή τους είμαστε εμείς. Οι απλοί φιλόζωοι πολίτες αυτής της χώρας που ψηφίζουν. Για την Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων uaargroup@yahoo.gr [t]: (Christiana Berg) (Καλλιόπη Σιμιτσή) Οι Υπογράφοντες:

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας

Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Δράσεις της Ομάδας Φιλοζωίας Την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015 η ομάδα μας επισκέφτηκε περιοχές του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Σωτήρος, Πλατεία Κοραή) και παρείχε τροφή, νερό και πολύ αγάπη στα αδέσποτα ζωάκια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 22 Μαρτίου 2018 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες

Η θεματολογία του Pets.gr περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες Παρουσίαση Το Pets.gr παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό Internet, στις αρχές Οκτωβρίου 2001. Είναι μία δραστήρια κοινότητα ανάμεσα σε αναγνώστες και μέλη που έχουν όλοι σαν κύριο χαρακτηριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ

Γ. Νόμος 1197/1981 «Περί προστασίας των ζωών» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ Σεμινάριο Δημοτικής Αστυνομίας Επιμέλεια κειμένου : Βάσω Τάκη Δικηγόρος A. ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ B. Νόμος 2017/1992 «Ευρωπαϊκή σύμβαση για την προστασία των ζώων συντροφιάς» B. Νόμος 4039/2012 «Δεσποζόμενα και

Διαβάστε περισσότερα

21 Αυγούστου 2009. ΘΕΜΑ: Κακοποιήσεις ζώων.. Περιστατικά Κακοποίησης ανά την Ελλάδα

21 Αυγούστου 2009. ΘΕΜΑ: Κακοποιήσεις ζώων.. Περιστατικά Κακοποίησης ανά την Ελλάδα Ομάδα Ενωμένων Ενεργών Φιλοζωικών Σωματείων 1stAnimalConferenceKarditsa United Active Animal Rights Group ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό Κον Κωνσταντίνο Καραμανλή Μέγαρο Μαξίμου Ηρώδου Αττικού 19, Αθήνα ΠΡΟΣ: Υπουργό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΠΚΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΗΣ CERTIFICATE OF ELECTRONIC IDENTIFICATION Ετικέτα Ταυτοποίησης Label of Identification Παρακαλείστε να συμπληρώνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ Νόμος 4039/2012 «Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό». Δεσποζόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων

Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων Επιμέλεια κειμένου : Βάσω Τάκη Δικηγόρος (Σύλλογος Ζωοφίλων Ημαθίας ΖΩ.Η.) Επιμέλεια γραφιστικών : Lale Alatli ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ A. Νόμος 2017/1992 «Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΜΑ / ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘ. ΗΜΕΡ.

ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΜΑ / ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘ. ΗΜΕΡ. ΦΟΡΕΑΣ ΘΕΜΑ / ΝΟΜΟΣ ΑΡΙΘ. ΗΜΕΡ. Αγρ. Καθορισμός προϋποθέσεων δικαιολογητικών ύψους & τρόπου πληρωμής των δικαιούχων οικονομικής ενίσχυσης για την ίδρυση και λειτουργεία καταφυγίων και λοιπές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Του Προέδρου της ΚΕΔΕ. κ.γιώργου Πατούλη για τις. «Πολιτικές και Προτεραιότητες. της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα»

ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ. Του Προέδρου της ΚΕΔΕ. κ.γιώργου Πατούλη για τις. «Πολιτικές και Προτεραιότητες. της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα» ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ Του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ.γιώργου Πατούλη για τις «Πολιτικές και Προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης για τα αδέσποτα ζώα» Σάββατο 6 Μαϊου 2017 Κυρίες και κύριοι, Τα ζώα συντροφιάς αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς Οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 4039/12 (ΦΕΚ 15/02.02.2012

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί;

Θεωρείτε την διάθεση κονδυλίων για τα ζώα πρόκληση ενώ υποφέρουν οι άνθρωποι και γιατί; ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ Βολος 21/5/2012 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΛΜΥΡΟΥ Κο ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΜΑ : ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ Αιτούμαστε να προχωρήσει ο Δήμος Αλμυρού σε κάθε δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

Στο άρθρο 1 δίδονται οι ορισμοί εννοιών «ζώο», «ευζωία», «ζώο συντροφιάς», «δεσποζόμενο ζώο», «αδέσποτο ζώο», «επικίνδυνο ζώο» κ.α.

Στο άρθρο 1 δίδονται οι ορισμοί εννοιών «ζώο», «ευζωία», «ζώο συντροφιάς», «δεσποζόμενο ζώο», «αδέσποτο ζώο», «επικίνδυνο ζώο» κ.α. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΛΑΔΟΣ ΤΑΞΗΣ ΔΝΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΜ.ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νση: Π.ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ 4 10177 ΑΘΗΝΑ Αρμόδιος: Α.ΥΠ. ΓΑΛΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α CPV ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : AΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 /2017

Κ.Α CPV ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : AΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ : 37 /2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Κ.Α. 15.6117.27 CPV 85200000-1 ΕΡΓΟ: ΠΑΡΟΧΗΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΝΔ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης

Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Πρόγραμμα ενημέρωσης και εσαισθητοποίησης «ΤΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΣΑ ΖΩΑ ΓΤΡΩ ΜΟΤ» στα στολεία των νησιών τοσ Αιγαίοσ και της Κρήτης Απολογισμός 2012 Πρόγραμμα υμβιώνω με τα Ζώα γύρω μου Υιλοζωικός ύλλογος Φανίων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΙΑΒΑΤΗΡΙΟ 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΕΙΓΜΑ ΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ A. Μορφή του διαβατηρίου: Η µορφή του διαβατηρίου είναι ενιαίου τύπου και οι διαστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Κ ΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ Σ ΥΛΛΟΓΟΣ

Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Κ ΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ Σ ΥΛΛΟΓΟΣ 24/01/2012 Α.Π. : 831 Θέμα: Κρίσεις και προτάσεις επί του νομοσχεδίου που αφορά τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς και της προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Κοιν.: Θέμα: «Διαβίβαση απόψεων της επιτροπής Κτηνιάτρων του Παραρτήματος μας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Ανατολική Μακεδονία»

Προς: Κοιν.: Θέμα: «Διαβίβαση απόψεων της επιτροπής Κτηνιάτρων του Παραρτήματος μας για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς στην Ανατολική Μακεδονία» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 55, 65403 ΚΑΒΑΛΑ ΤΗΛ.: 2510 222942, FAX: 2510 231505 E-mail:geoteeam@otenet.gr Web site: www.geotee-anmak.gr

Διαβάστε περισσότερα

κ. Ιωάννη Τσιρώνη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αχαρνών 2 Τ.Κ , Αθήνα

κ. Ιωάννη Τσιρώνη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Αχαρνών 2 Τ.Κ , Αθήνα Αθήνα, 17 Ιουλίου 2017 Αριθ. Πρωτ. Φ. 1300.2/31550/2017 Πληροφορίες: Μαυρομάτη Ελευθερία Παπαθανάσογλου Αντωνίνα Πετούση Ντόρα Ράππου Μαρία 2131306664 693 κ. Ιωάννη Τσιρώνη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό συνεδριάσεων 04/2013 του δημοτικό συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου. ΘΕΜΑ: Εγκριση Σχεδίου δράσης για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ»

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» Τα παιδιά της Γ Τάξης στα πλαίσια της ενότητας «ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» πραγματοποίησαν συνέντευξη στον κτηνίατρο Δρ. Αντρέα Πιτζιόλη Αρχικά, τη μαγνητοφώνησαν. Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά και μετέτρεψαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 13.12.13 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Βάσω Τάκη, Δικηγόρος Πρωτοδικείου Βέροιας. Εισαγωγή

Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Βάσω Τάκη, Δικηγόρος Πρωτοδικείου Βέροιας. Εισαγωγή Η ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Βάσω Τάκη, Δικηγόρος Πρωτοδικείου Βέροιας Εισαγωγή Η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα καθορίσθηκε αρχικά στο πλαίσιο του αστικού κυρίως δικαίου, αλλά και του ποινικού,

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη στείρωση των ζώων Υπάρχει πρόβλημα υπερπληθυσμού αδέσποτων ζώων? Κάθε χρόνο, εκατομμύρια αδέσποτα σκυλιά και γατιά, συμπεριλαμβανομένων κουταβιών και μικρών ψιψίνων, τραυματίζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων Ανεξάρτητη Κίνηση τοπικής Αυτοδιοίκησης,Λευκάδας Υποψήφιος Δήμαρχος Βασίλης Αραβανής Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι,

Διαβάστε περισσότερα

Χρειαζεται απλά...βούληση!

Χρειαζεται απλά...βούληση! www.pansyn.org sinzoofilikon@gmail.com pfpomospondia@gmail.com ΠΡΟΣ : ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2014 Αθήνα 15/3/2014 Πριν τέσσερα χρόνια η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των

Διαβάστε περισσότερα

Εσείς, γνωρίζετε ότι:

Εσείς, γνωρίζετε ότι: Στο σχολείο μας εδώ και τρία χρόνια μία ολοένα αυξανόμενη σε αριθμό ομάδα μαθητών υλοποίησε προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τη δική μας, αλλά και

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ Ν.4235/ΦΕΚ Α 32/11-2-2014 ΜΕΡΟΣ Β Άρθρο 46, για την τροποποίηση του Ν. 4039

ΝΟΜΟΣ Ν.4235/ΦΕΚ Α 32/11-2-2014 ΜΕΡΟΣ Β Άρθρο 46, για την τροποποίηση του Ν. 4039 ΝΟΜΟΣ Ν.4235/ΦΕΚ Α 32/11-2-2014 ΜΕΡΟΣ Β Άρθρο 46, για την τροποποίηση του Ν. 4039 1. Το άρθρο 1 του ν. 4039/2012 τροποποιείται ως ακολούθως: α) Η περίπτωση στ' του άρθρου 1 αντικαθίσταται ως εξής: «στ)

Διαβάστε περισσότερα

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος

Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος Zougla online - Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Zougla.gr Page 1 of 7 Φροντίζεις σωστά το ζώο σου; Είσαι υπεύθυνος φιλόζωος; Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011, 22:20

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ. Τίτλος Εργασίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Τίτλος Εργασίας Φορέας ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Δήμος Παρανεστίου Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» Κ.Α. ΕΞΟ ΩΝ : 15.6474.13. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΑΠΑΝΗ (µε Φ.Π.Α. 23%): 500,00

ΜΕΛΕΤΗ «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» Κ.Α. ΕΞΟ ΩΝ : 15.6474.13. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΑΠΑΝΗ (µε Φ.Π.Α. 23%): 500,00 ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 51 /2014 ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ: 59/2012 ΜΕΛΕΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Α ΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ» ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΑΠΑΝΗ (µε Φ.Π.Α. 23%): 500,00 Κ.Α. ΕΞΟ ΩΝ : 15.6474.13

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com

Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011. Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Υπεύθυνη ιδιοκτησία κατοικίδιου Ηµερίδα «Τα κατοικίδια κι εµείς» - President, 20/2/2011 Αδεσποτολόγιο www.adespotologio.gr adespotakia@gmail.com Θέµατα Προβλήµατα µε τα ιδιόκτητα κατοικίδια Η νοµική διάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝ.: Θέμα : Προτάσεις για την τροποποίηση του Ν.4039/2012.

ΚΟΙΝ.: Θέμα : Προτάσεις για την τροποποίηση του Ν.4039/2012. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κοζάνη : 28/02/2018 Αρ. Πρωτ. : 75 Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κωδ. Τηλέφωνο Email Πληροφορίες fax : Πανδώρας 2 : 50100, Κοζάνη : 24610

Διαβάστε περισσότερα

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αδειοδότηση και λειτουργία καταστημάτων Εκδόθηκαν : 67 άδειες ίδρυσης & λειτουργίας καταστημάτων. 17 αναγγελίες γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (LAWS) ) ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2017-2018 1 Περιεχόμενα ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ 2017-2018... 3 Δημιουργία δημοτικού κτηνιατρείου στο Μεγανήσι, υπό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΩΟΦΙΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ LAWS ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΙΑΤΡΕΙΟΥ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Μετά από τέσσερα χρόνια εντατικής λειτουργίας του Δημοτικού Κτηνιατρείου Λευκάδας, η οποία στηρίχτηκε στο Σωματείο Ζωόφιλων Λευκάδας,

Διαβάστε περισσότερα

Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί:

Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου, ισχύουν οι παρακάτω ορισμοί: Ν. 4039/2012 (ΦΕΚ 15/02.02.2012 τεύχος Α ) Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων 1. Η διαχείριση των αδέσποτων ζώων, είναι ευθύνη των Δήμων. Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι, κατά τον νόμο, να μεριμνήσουν αφ ενός για την ευζωία των αδέσποτων, αφ ετέρου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Γνωρίστε μας. επισκόπηση ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ. Γνωρίστε μας. επισκόπηση ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Γνωρίστε μας FRANCKREPORTER επισκόπηση 2010-2019 www.pfpo.gr info@pfpo.gr All rights reserved Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ΠΟΙΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ

11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ 11 ο Νηπιαγωγείο Ασπροπύργου Ελένη Κουντουρά Ελισάβετ Ταουφίκ Παιδαγωγικοί στόχοι του προγράμματος: Ευαισθητοποίηση των νηπίων απέναντι στα αδέσποτα Κατανόηση των δικαιωμάτων/αναγκών/συναισθημάτων των

Διαβάστε περισσότερα

Ανασκόπηση νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες

Ανασκόπηση νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες Ανασκόπηση νομοθετικού πλαισίου διαχείρισης αδέσποτων σκύλων στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές Χώρες Θεοδώρα Παπαβασίλη, Βιομηχανική Διοίκηση & Τεχνολογίας, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΜΒΑ Σχολής Οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011

Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Πρόγραμμα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης «ΣΥΜΒΙΩΝΩ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ ΓΥΡΩ ΜΟΥ» στα σχολεία των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης Απολογισμός για το έτος 2011 Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων «Η Προστασία των Ζώων»

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση γραπτού λόγου Επίπεδο Β Τρίτη διδακτική πρόταση Κατοικίδια ζώα Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: Υλικό: 1 διδακτική ώρα παιδιά ή ενήλικες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Κρεμαστή 11/01/2019 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτ. 5/1422 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Κρεμαστή 11/01/2019 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτ. 5/1422 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Κρεμαστή 11/01/2019 ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ Αριθμ. Πρωτ. 5/1422 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Προς : Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου κ. Ευάγγελο Μανδρακό ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους»

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 02/02/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 344/13872 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ 5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Άστεγοι φίλοι με 4 πόδια Σχολικό έτος 2015-2016 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ Βασιλείου Ελισσάβετ Θωμαΐδη Βασιλική ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Βερβέρη Πανδώρα Δέλλιου Μαρία Ευαγγελέλλη

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε έναν σκύλο Αυτά που πρέπει να σκεφτείτε πριν υιοθετήσετε ένα σκυλί είναι αρκετά. Σ'αυτό το κείμενο, θα σταθώ στο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Κ.Α. : 70.6117.001 «Παροχή κτηνιατρικών υπηρεσιών στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου Ρεθύμνης» Αρ.Πρωτ.

Διαβάστε περισσότερα

Yπερπληθυσμός των κατοικίδιων στην Ελλάδα

Yπερπληθυσμός των κατοικίδιων στην Ελλάδα Yπερπληθυσμός των κατοικίδιων στην Ελλάδα Τάξεις: 6-9 Ηλικίες: 11-14 χρονών Χρονική διάρκεια: Η σειρά τεσσάρων μαθημάτων μπορεί να προσαρμοστεί για να καλύψει όλους τους πιθανούς χρονικούς περιορισμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους»

ΘΕΜΑ: «ιευκρινήσεις για τη διαδικασία κρίσης επικινδύνων ζώων συντροφιάς και τη διαχείρισή τους» ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 02/02/2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ Αρ. πρωτ.: 344/13872 ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΖΩΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων

Θέμα 1ο Αντιμετώπιση των αδέσποτων ζώων ΓΡΑΦΕΙΑ : Λοχ. Ροντογιάννη ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2645021505-6977663077 BLOG: oloigiatilefkada.blogspot.com Ε-MAIL : oloigiatilefkada@gmail.com ΠΡΟΣ : Πανελλαδική Φιλοζωική & Περιβαλλοντική Ομοσπονδία Σας κοινοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Εργασίες περισυλλογής και φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ωραιοκάστρου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Αυτοτελές Τμήμα Οικονομικής Ανάπτυξης Ωραιόκαστρο 10/9/2018 ΓΡΑΦΕΙΟ Αδειοδοτήσεων & Ρύθμισης Αρ. Πρωτ: ΤΟΑ394/10.9.2018 Εμπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος»

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος» και έως ένα(1)έτος» Αριθμ. μελέτης : 5/2015 Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Με τον Οδηγό αυτό με απλά λόγια και σε ελάχιστο χρόνο μπορεί ο ενδιαφερόμενος φιλόζωος και μη, να ενημερωθεί για τους κανόνες και τις συνθήκες που διέπουν τη συμβίωση με τα δεσποζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος και έως ένα(1)έτος» Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος Προϋπολογισμού: Εννέα χιλιάδες πεντακόσια ογδόντα ευρώ και εξήντα τέσσερα λεπτά (9.580,64

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος

Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου. Με χρονική διάρκεια από την υπογραφή της σύμβασης και έως ένα (1)έτος και έως ένα(1)έτος» Αριθμ. μελέτης : 3/2018 Παροχή Υπηρεσιών: «Κτηνιάτρου για τις ανάγκες του κυνοκομείου Με χρονική και έως ένα (1)έτος Προϋπολογισμού: Εννέα χιλιάδες εξακόσια ευρώ (9.600,00 ) χωρίς Φ.Π.Α

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Σύμφωνα με το Ν.4039/2012 2012 (ΦΕΚ 15Α ) Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό όπως αυτός τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Προς. Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης

Προς. Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης Αθήνα, 13-10-2014 Αριθ. πρωτ. 4372 Αριθ. Εγκυκλίου: 4 Προς Τους κ.κ Εισαγγελείς Εφετών της Χώρας ------------------------------------- Με αφορμή την ένταση φαινομένων εκδήλωσης συμπεριφορών βασανισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ.

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΣΑΣ...... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΝΤΙΟ. Αν είστε ιδιοκτήτης σκύλου, πρέπει να τον φροντίζετε και να τον προσέχετε για όλη του τη ζωή. ΜΑΘΕΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

«ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ..ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ»

«ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ..ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» «ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΣΚΥΛΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ..ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ» Συγγραφείς: Παπαϊωάννου Ταξιαρχούλα,ΤΕ Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας Αποστολάκου Καλλιόπη, ΤΕ Παιδαγωγός Προσχολικής Ηλικίας ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΕ:

Διαβάστε περισσότερα

Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη

Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη Προσεγγίσεις του ζητήματος (όλων) των ζώων μέσα και έξω από την τάξη Μελίτα Λαζαράτου MSc Εφαρμοσμένης Συμπεριφοράς και ευημερίας ζώων melitalazaratou@gmail.com sumvionometazoa.wordpress.com Γιατί να ασχοληθούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Για τα δεσποζόµενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκµετάλλευση ή τη χρησιµοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 13/3/2018 Αριθµ. Πρωτ.: 19/ Προς: Βουλή των Ελλήνων /νση Κοιν/κού Ελέγχου Τµήµα Ερωτήσεων & ΑΚΕ ΘΕΜΑ: «Μέριµνα για τα βαρελόσκυλα»

Αθήνα 13/3/2018 Αριθµ. Πρωτ.: 19/ Προς: Βουλή των Ελλήνων /νση Κοιν/κού Ελέγχου Τµήµα Ερωτήσεων & ΑΚΕ ΘΕΜΑ: «Μέριµνα για τα βαρελόσκυλα» Αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (ψηφιακά υπογεγραμμένο) Σελίδες απάντησης: 2 Σελίδες συνηµµένων: Σύνολο σελίδων: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2957/23 Δεκεμβρίου 2011 Αριθμ. 207106 Χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ -

Διαβάστε περισσότερα

Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2017

Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2017 HM: 20/01/2017 15:52:33. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 1 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π O Φ Α Σ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ 1/2017 ΘΕΜΑ 1 ο :Εισήγηση στο Δ.Σ. περί ίδρυσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου

ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ Αγ. Νικόλαος Η προϊσταμένη τμήματος Περ/ντος - Πρασίνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ αρ. πρωτ. : 18862/22-12-2016 αρ. μελέτης : 94/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΑΛΟΥΠΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ ΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το κυνηγί της φώκιας νέο index Το κυνήγι της φώκιας...2 Λεξιλόγιο...2 Ερωτήσεις...4 Κείμενο...5 Το κυνήγι της φώκιας...5

Το κυνηγί της φώκιας νέο index Το κυνήγι της φώκιας...2 Λεξιλόγιο...2 Ερωτήσεις...4 Κείμενο...5 Το κυνήγι της φώκιας...5 Το κυνηγί της φώκιας νέο index Το κυνήγι της φώκιας...2 Λεξιλόγιο...2 Ερωτήσεις...4 Κείμενο...5 Το κυνήγι της φώκιας....5 Page 1Τ Το κυνήγι της φώκιας Λεξιλόγιο Καταλαβαίνεις τις λέξεις; 1. Ολοκληρώνομαι

Διαβάστε περισσότερα

Ο νόμος για τα αδέσποτα ήρθε. Τα αδέσποτα γιατί φεύγουν;

Ο νόμος για τα αδέσποτα ήρθε. Τα αδέσποτα γιατί φεύγουν; Μη περιοδική έκδοση της Αυτόνομης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης Περίοδος Β' Τεύχος 6 ο Ιούλιος 2005 Ο νόμος για τα αδέσποτα ήρθε. Τα αδέσποτα γιατί φεύγουν; Την μεταολυμπιακή σιγή για το ζήτημα αδέσποτα διαδέχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βύρωνας 30/3/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 8861 ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ Ενδιαφερομένους ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμος μας ενδιαφέρεται να αναθέσει την παροχή υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Β ΤΑΞΗ

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ Β ΤΑΞΗ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Σ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 1 IOYNIOY 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ: ΤΕΣΣΕΡΙΣ (4) ΚΕΙΜΕΝΟ Με µεγάλη λύπη διαπιστώνουµε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Νομική Υπηρεσία, Δ/νση ΚΑΦΕ & Γενικό Γραμματέα ΥΠΟΜΝΗΜΑ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Νομική Υπηρεσία, Δ/νση ΚΑΦΕ & Γενικό Γραμματέα ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Νομική Υπηρεσία, Δ/νση ΚΑΦΕ & Γενικό Γραμματέα ΥΠΟΜΝΗΜΑ της ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΪΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ Επί της διαδικασίας τροπολογιών του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 6. ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αδειοδότηση και λειτουργία καταστημάτων : Εκδόθηκαν : 51 άδειες ίδρυσης & λειτουργίας καταστημάτων, 8 αναγγελίες γνωστοποίησης ίδρυσης και λειτουργίας καταστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου 2016 Μέσω ηλ. ταχ.: Ζώων Συντροφιάς) Κανονισμούς του 2016.

Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου 2016 Μέσω ηλ. ταχ.: Ζώων Συντροφιάς) Κανονισμούς του 2016. Παγκύπριος Κτηνιατρικός Σύλλογος Ταχ. Θυρίδα: 25284, 1308, Λευκωσία-Κύπρος. Pancyprian Veterinary Association P.O. Box: 25284, 1308, Nicosia-Cyprus. Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, ΤΚ 1417, Λευκωσία 12 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΧΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΡΓAΣΙΑ: Περισυλλογή και μεταφορά στους κτηνιάτρους αδέσποτων ζώων συντροφιάς. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η μελέτη αυτή ενδεικτικού προϋπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ 2004

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ 2004 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ Β ΤΑΞΗΣ 2004 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΚΕΙΜΕΝΟ Με µεγάλη λύπη διαπιστώνουµε τον τελευταίο καιρό ότι στην «ευρωπαϊκή µας χώρα» εξαφανίζονται πολλά αδέσποτα ζώα, των οποίων δε βρίσκουµε

Διαβάστε περισσότερα

OMIΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής ΠΡΟΟΙΜΙΟ

OMIΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής ΠΡΟΟΙΜΙΟ OMIΛΟΣ ΚΑΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΠΡΟΟΙΜΙΟ Ο Όμιλος Καβαλιερ Ελλάδας (Ο.ΚΑ.Ε.) είναι ο εθνικός όμιλος των σκύλων της φυλής Κάβαλιερ Κινγκ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ OMIΛΟΣ ΚΆΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ ΕΛΛΑΔΑΣ Αρ. Απόφ. Πρωτ.Αθηνών 786/2013 Αρ. Περιφ. Αττικής 19698 ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Ευημερία και η Πρόοδος της φυλής Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

17REQ

17REQ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πληροφορίες: Ιωαννίδης Θεόδωρος Τηλ. 2313.329.563 Email: ioannidis.thodoros@n3.syzefxis.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα

Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα Πίνακας Περιεχομένων Μελέτη της Συμπεριφοράς των Παιδιών απέναντι στα Ζώα Συντροφιάς στην Ελλάδα...3 Περίληψη...3 Μεθοδολογία...4-6

Διαβάστε περισσότερα

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas

Οι εντυπώσεις μας από την επίσκεψη της SAPT Hellas Την Πέμπτη 26/3/15 η SAPT Hellas επισκέφτηκε το σχολείο μας. Η Sapt είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία μαζεύει αδέσποτα σκυλιά και τα φροντίζει. H φιλοζωική ομάδα του σχολείου μας, που οργάνωσε

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στην ίδια πόλη

«ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στην ίδια πόλη «ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» Άνθρωποι και Ζώα: Συγκάτοικοι στην ίδια πόλη ΚΠΕ Κορδελιού Θεσσαλονίκη, 22-23 Νοεμβρίου 2013 Ο άνθρωπος αιχμαλωτίζει άγρια ζώα εδώ και χιλιάδες χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

16REQ

16REQ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Τέρμα Ελ. Βενιζέλου Ταχ. Κώδικας: 567 28 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, κ. Κουτσογιάννη N. Α Π Ο Σ Τ Ο Λ Ε Α Σ : Γ Τ Α Ξ Η, 6 Ο Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο Σ Χ Ο Λ Ε Ι Ο Ν Α Ο Υ Σ Α Σ ΑΡΕΤΗ ΘΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΤΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Αγαπητέ, κύριε Δήμαρχε,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ. Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μύκονος: 25-06-2015 Αρ. Πρωτ: -5556- ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Οικονομική Υπηρεσία ΔΗΜΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ Θέμα: 'Πρωτογενές αίτημα για τη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ - ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΥΑ 1711/150664/28.11.2014 (ΦΕΚ 3249/04.12.2014 τεύχος Β ) Καθορισμός των προϋποθέσεων επιχορήγησης των Δήμων, των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr)

Published on TaxExperts (https://www.taxexperts.gr) Πίνακας περιεχομένων 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ΣΚΟΠΟΣ ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΤΗΤΑ ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ - ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥ ΦΟΡΕΑ. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

16PROC

16PROC ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ Παρανέστι, 07 / 10 /2016 Αρίθ. Πρωτ. 5012 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: «ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΝΕΣΤΙΟΥ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Βασίλη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δικηγόρου ΑΠ & ΣτΕ, D.e.a:Aix-Marseille III

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Βασίλη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δικηγόρου ΑΠ & ΣτΕ, D.e.a:Aix-Marseille III ΕΙΣΗΓΗΣΗ Βασίλη ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, Δικηγόρου ΑΠ & ΣτΕ, D.e.a:Aix-Marseille III Με Θέμα: Φιλοζωϊκά Σωματεία και ο Ν. 4039/2012 Στην ημερίδα της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδoς και της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και

Διαβάστε περισσότερα

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ. Πρωτ. Από τα επίσημα Πρακτικά της ΟΓ, 31 Ιανουαρίου 2012, Συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής, στην οποία Διεκπ. ψηφίστηκε το παρακάτω σχέδιο νόμου: Για τα δεσποζόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 33 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 309/2015

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 33 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 309/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 33 ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 309/2015 ΘΕΜΑ 9 ο : Διάθεση πίστωσης για την εκτέλεση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί;

Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Ποιο άτομο θεωρείται παιδί; Παιδιά θεωρούνται όλα τα αγόρια και τα κορίτσια από 0 έως 18 ετών. Ποια είναι τα δικαιώματα του παιδιού; Σύμφωνα με την Σύμβαση για τα Δικαιώματα των παιδιών Απαγόρευση διακρίσεων

Διαβάστε περισσότερα

Αντίθετα, διατυπανίζονταν ότι η Νέα Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κάνει ότι μπορεί για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Αντίθετα, διατυπανίζονταν ότι η Νέα Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας θα κάνει ότι μπορεί για να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά. ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ... Προς: Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κυρ. Κ. Αρβανιτόπουλο Κοιν: Φορείς του Ελληνισμού. Θέμα: Κενά Εκπαιδευτικών στα Ελληνικά Σχολεία στη Γερμανία. Aξιότιμε κύριε Υπουργέ, Με την επιστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΒΑΑ ΤΗΣ 6ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η χτεσινή Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του ΣΥ.Β.Α.Α. η οποία βρισκόταν σε απαρτία. Τα μέλη ενημερώθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ 2015 Δήμος ΠΥΛΗΣ & Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων «ARTEMIS» Α.Π. 1524/2015 Στις παρακάτω σελίδες θα βρείτε: Συνολικά 22 καρτέλες 22 εμβολιασμούς 20 στειρώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 4235/2014 ΦΕΚ Α 32 11.02.2014 Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των

ΝΟΜΟΣ 4235/2014 ΦΕΚ Α 32 11.02.2014 Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των ΝΟΜΟΣ 4235/2014 ΦΕΚ Α 32 11.02.2014 Διοικητικά μέτρα, διαδικασίες και κυρώσεις στην εφαρμογή της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών και της υγείας και προστασίας

Διαβάστε περισσότερα