Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης"

Transcript

1 Έξυπνα Συστήματα Θέρμανσης 6/10/2009 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ Powered by

2 2 Περιεχόμενα... 3 Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση... 3 Η Φιλοσοφία... 3 Πλεονεκτήματα... 5 Εφαρμογές... 6 Σύγκριση με άλλες μεθόδους... 8 Συχνές Ερωτήσεις... 9

3 3 Ενδοδαπέδια θέρμανση DEVI Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι η πλέον ποιοτική, σύγχρονη και οικονομική λύση θέρμανσης, συγκριτικά με τις γνωστές υπάρχουσες λύσεις (καλοριφέρ, υδραυλική ενδοδαπέδια θέρμανση, κλπ) γεγονός το οποίο έχει αποδειχθεί στην πράξη. Η καλύτερη απόδειξη για του λόγου το αληθές είναι οι εκτεταμένες εγκαταστάσεις συστημάτων παγκοσμίως (πωλούμενο μήκος καλωδίου ετησίως ή εγκατεστημένα τετραγωνικά). Η φιλοσοφία τις ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, είναι η ίδια με αυτήν της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με σωλήνες νερού. Η διαφορά τους έγκειται στα εξής βασικά χαρακτηριστικά: 1. Χρησιμοποιούμενη ενέργεια (ηλεκτρική ενέργεια αντί πετρέλαιο ή αέριο), 2. Εξοικονόμηση χώρου 3. Ορθότερη κατανομή της θερμότητας στο χώρο 4. Πλήρης αυτονομία κάθε χώρου 5. Δυνατότητα σύνδεσης των θερμοστατών μεταξύ τους και με τερματική μονάδα (π.χ. Η/Υ) 6. Δυνατότητα τηλεχειρισμού μέσω Internet ή κινητού τηλεφώνου. Το βασικό πλεονέκτημα της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι η μείωση της θερμοκρασίας κατά 1 2 0C, επιτυγχάνοντας την ίδια ακριβώς αίσθηση θερμοκρασιακής άνεσης, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας έως και 15%. Πρέπει επίσης να επισημανθούν και τα πλεονεκτήματα που παρέχει η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση, στον τομέα της υγιεινής. Οι κλασικές μέθοδοι θέρμανσης προκαλούν ξήρανση του αέρα και δημιουργία κυκλικών ρευμάτων στο χώρο τα οποία ευνοούν την κυκλοφορία σωματιδίων. Με την χρήση ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης πετυχαίνουμε την εξάλειψη αυτών των φαινομένων με αποτέλεσμα την δημιουργία ιδανικών συνθηκών (Διάγραμμα 3).

4 4 Σημαντική επίσης είναι και η εξοικονόμηση χώρου. Χωρίς σώματα, λεβητοστάσιο και δεξαμενή, ο αρχιτέκτων έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει κάθε τετραγωνικό μέτρο του κτιρίου. Οι δυνατότητες εγκατάστασης δεν περιορίζονται σε κτίρια κατοικιών, αλλά καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως κτίρια γραφείων, θερμοκήπια, γεωργικές εγκαταστάσεις, αποθηκευτικούς χώρους (ψυγεία) και γηπεδικά συγκροτήματα. Οι ειδικά εξελιγμένοι για την χρήση αυτή θερμοστάτες της DEVI, ενεργώντας ως αυτόνομες μονάδες υπολογισμού και διαχείρισης ενέργειας αναλύουν ανά πάσα στιγμή τις θερμοκρασιακές συνθήκες του χώρου τροφοδοτώντας έτσι το σύστημα με την ελάχιστη απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αποκρινόμενοι στον ιδανικό χρόνο ώστε το σύστημα να αποδώσει ταχέως αλλά όχι πρόωρα (Διαγράμματα 1 & 2). Έτσι η κατανάλωσή ελαχιστοποιείται και το κόστος χρήσης του συστήματος διατηρείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

5 5 Πλεονεκτήματα ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης Αναμφίβολα η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση υπερτερεί της κλασικής μεθόδου κεντρικής θέρμανσης με λέβητα και σώματα καλοριφέρ αλλά και της ενδοδαπέδιας θέρμανσης με σωλήνες νερού σε όλους τους τομείς, με κυριότερα σημεία αναφοράς τα εξής: 1. Μειωμένο κόστος Η εγκατάσταση κοστίζει έως και 40% λιγότερο από την κλασική μέθοδο θέρμανσης με λέβητα. 2. Απαλλαγή από ανάγκη συντήρησης Τα θερμικά καλώδια, τοποθετημένα εντός του δαπέδου, είναι απολύτως προστατευμένα. 3. Ομοιομορφία θέρμανσης υγιεινό περιβάλλον Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας χωρίς ουδέτερες ζώνες, εγγυάται υγιεινό περιβάλλον χωρίς κυκλοφορία σκόνης, καθώς και διατήρηση της υψηλότερης θερμοκρασίας χαμηλά στο δάπεδο, εκεί δηλαδή που χρειάζεται περισσότερο. 4. Εξοικονόμηση χώρου Χωρίς σώματα θέρμανσης το κτίριο εξοικονομεί 1,5-2% εκμεταλλεύσιμου χώρου. Επίσης δεν χρειάζεται λεβητοστάσιο. 5. Ασφάλεια Απόλυτα ασφαλές σύστημα, χωρίς κινδύνους διαρροών νερού ή σώματα σε υψηλή θερμοκρασία, καθώς και χωρίς ανάγκη αποθήκευσης εύφλεκτων υλών όπως είναι το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. 6. Εγγύηση Εγγυημένα θερμικά καλώδια για 10 έτη, θερμοστάτες για 2 έτη. 7. Μεγάλη διάρκεια ζωής Η υπολογιζόμενη διάρκεια ζωής του συστήματος αγγίζει αυτήν του ίδιου του κτιρίου. 8. Απόλυτο έλεγχο Με ηλεκτρονικούς θερμοστάτες που ρυθμίζουν το που, το πόσο και το πότε θέλετε να θερμανθεί ο χώρος σας. 9. Ευελιξία Τοποθετείται σε δάπεδα κάθε τύπου. 10. Απουσία θορύβου Το μόνο που προδίδει τη λειτουργία κάποιου συστήματος θέρμανσης είναι η ευχάριστη θερμοκρασία. 11. Κύρια ή και βοηθητική δευτερεύουσα θέρμανση Εκτός από κύρια θέρμανση μπορεί να εγκατασταθεί και ως δευτερεύον (συμπληρωματικό) σύστημα. 12. Ευκολία σε ανακαινιζόμενα κτίρια Δεν χρειάζεται να αφαιρεθεί το παλαιό δάπεδο. Τοποθετείται απλά επί του παλαιού δαπέδου με συνολική ελάττωση του ύψους του χώρου κατά περίπου 1cm. 13. Ευχρηστία Ρυθμίζεται εύκολα από οποιονδήποτε μέσω των εργονομικών και εύχρηστων θερμοστατών.

6 6 ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ Η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση βρίσκει εφαρμογή σε χώρους όπως: Κατοικίες Κτίρια γραφείων Βιομηχανικά κτίρια Γεωργικές κτηνοτροφικές μονάδες Γήπεδα ποδοσφαίρου Χώρους στάθμευσης Καλύπτει από οικιακές ανάγκες μέχρι πιο ειδικές επαγγελματικού χαρακτήρα. Πιο συγκεκριμένα: Θέρμανση εσωτερικών χώρων Αποπάγωση λιώσιμο πάγου σε στέγες κτιρίων, χώρους φορτοεκφόρτωσης, ράμπες, ελικοδρόμια, χώρους στάθμευσης κλπ. Αντιπαγετική προστασία σε σωλήνες, υδρορροές, θερμοκήπια, γήπεδα, σκαλοπάτια, πεζοδρόμια κλπ.

7 7

8 8 ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ Για να συγκρίνουμε διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης, πρέπει να συγκρίνουμε όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή: 1. Το αρχικό κόστος της επένδυσης (υλικά-εγκατάσταση) 2. Την διάρκεια ζωής του συστήματος 3. Το ετήσιο κόστος συντήρησης 4. Το κόστος χρήσης 5. Την απόσβεση του συστήματος Αναλυτικότερα μπορούμε να δούμε τα εξής: 1. ΑΡΧΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ (ΥΛΙΚΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ) Το συνολικό κόστος της επένδυσης περιλαμβάνει τα υλικά και την εγκατάσταση. Οι εργασίες εγκατάστασης της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης αφορούν εγκατάσταση μόνο των θερμικών καλωδίων και των αισθητήρων δαπέδου και κοστίζουν συγκριτικά λιγότερο τόσο σε σχέση με την κλασική θέρμανση με καλοριφέρ όσο και σε σχέση με την ενδοδαπέδια θέρμανση με σωλήνες νερού, οι οποίες αφορούν εγκατάσταση σωληνώσεων, κολεκτέρ, λεβητοστασίου, δεξαμενής πετρελαίου, χτίσιμο καμινάδας, κλπ. 2. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Μετά την εφαρμογή του το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το θέσετε σε λειτουργία! Τα θερμικά καλώδια θα αντέξουν όσο και το κτίριο χωρίς καμία εργασία συντήρησης. Εξ άλλου η εγγύηση των 10 ετών για τα καλώδια και των 2 ετών για τους θερμοστάτες σας καλύπτει με τον καλύτερο τρόπο για τα επόμενα χρόνια χωρίς καμία επιβάρυνση. 3. ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Με την απουσία ανάγκης συντήρησης, το ετήσιο κόστος λειτουργίας περιορίζεται αποκλειστικά σε αυτό της κατανάλωσης ενέργειας. Χάρη στους έξυπνους θερμοστάτες, η κατανάλωση περιορίζεται στην απολύτως απαραίτητη για την επιθυμητή απόδοση. Έτσι δεν χρειάζεται να καλείτε συνεργείο συντήρησης κάθε χρόνο, αλλά ούτε και να έχετε το ετήσιο υψηλό κόστος προμήθειας καυσίμου. 4. ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Ίσως έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε την ηλεκτρική ενέργεια ακριβή. Αυτό συμβαίνει όπως σε όλες της μορφές ενέργειας μόνο όταν κάνουμε κακή χρήση της, καταναλώνοντας υπερβολικά ποσά ενέργειας. Στην περίπτωση της ηλεκτρικής ενδοδαπέδιας θέρμανσης, την διαχείριση της ενέργειας αναλαμβάνουν οι έξυπνοι θερμοστάτες, οι οποίοι υπολογίζουν πότε και πόση ενέργεια πρέπει να καταναλώσουν προκειμένου να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Με αυτόν τον τρόπο η κατανάλωση ελαχιστοποιείται και το κόστος διατηρείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα.

9 9 5. ΑΠΟΣΒΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Λόγω του γεγονότος ότι η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση είναι οικονομικότερη ως εγκατάσταση από τα υπόλοιπα συστήματα θέρμανσης, η απόσβεση της επένδυσης επιταχύνεται σημαντικά. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Ποια είναι η τιμή ανά τ.μ. ; Η τιμή εξαρτάται από το εμβαδόν του δωματίου, τον διαθέσιμο χώρο δαπέδου και τον τύπο του συστήματος (κύρια ή βοηθητική θέρμανση). Κατά βάση η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση κοστίζει λιγότερο από τις υπόλοιπες μεθόδους. Ο κανόνας είναι: Όσο μεγαλύτερη είναι η εγκατάσταση, τόσο μειώνεται το κόστος της ανά τ.μ. Πόση ενέργεια καταναλώνει; Εξαρτάται από τον σκοπό της εγκατάστασης και σχετίζεται άμεσα με τις απώλειες θερμότητας του χώρου. Π.χ. για κύρια θέρμανση ενός χώρου με μια μέσου τύπου μόνωση, η κατανάλωση θα είναι περίπου kwh/m2 ανά σεζόν Κοστίζει ακριβά η θέρμανση με ηλεκτρική ενέργεια; Δεν επηρεάζουμε τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά με την βοήθεια των έξυπνων θερμοστατών και με βάση τις παρούσες τιμές, κοστίζει αρκετά λιγότερο σε σχέση με την συμβατική θέρμανση με καλοριφέρ. Πως συγκρίνεται η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση με τις υπόλοιπες μεθόδους; Για να συγκρίνουμε διαφορετικές μεθόδους θέρμανσης, πρέπει να συγκρίνουμε όλες τις παραμέτρους. Δηλαδή: 1. Το συνολικό κόστος της επένδυσης 2. Το κόστος της εγκατάστασης 3. Την διάρκεια ζωής του συστήματος 4. Το ετήσιο κόστος συντήρησης 5. Το κόστος χρήσης 6. Την απόσβεση του συστήματος Συνυπολογίζοντας τις παραπάνω παραμέτρους, θα καταλήξετε ότι η ηλεκτρική ενδοδαπέδια θέρμανση υπερτερεί σε όλους τους τομείς. Είναι ασφαλές; Είναι ασφαλές και εγκεκριμένο για οικιακή ή οποιαδήποτε άλλη εγκατάσταση και χρήση. Τα θερμικά καλώδια περιβάλλονται κατά σειρά από ένα μονωτικό στρώμα, από πλέγμα γείωσης και τέλος από το εξωτερικό στρώμα μόνωσης. Η κατασκευή των θερμικών καλωδίων συμφωνεί με όλες τις διεθνείς

10 10 προδιαγραφές. Το σύστημα χρησιμοποιείται με ασφάλεια και εγγυημένη απόδοση εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια σε όλες τις βορειοδυτικές Ευρωπαϊκές χώρες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε δωμάτια με αυξημένη υγρασία ή όπου υπάρχει νερό (WC, κουζίνα, κλπ); Βέβαια! Τα θερμικά καλώδια είναι απόλυτα ασφαλή, μονωμένα και δοκιμασμένα κατά την παραγωγή τους. Ως πρόσθετο τεστ, τα καλώδια τοποθετούνται σε λεκάνη νερού για αρκετές ώρες. Τα καλώδια διαθέτουν γείωση για ηλεκτρική προστασία. Για πρόσθετη ασφάλεια, προτείνεται η εγκατάσταση ρελαί διαρροής. Το σύστημα μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε δάπεδο με πλακάκια; Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλων των τύπων τα πατώματα. Ξύλο, μωσαϊκό, μάρμαρο, πέτρα κλπ. Πόση συνολική ισχύς πρέπει να εγκατασταθεί; Η εγκατεστημένη ισχύς σε ένα κτίριο είναι συνάρτηση παραγόντων όπως: θερμική μόνωση, προσανατολισμός και θέση του κτιρίου και γενικά παράγοντες που επηρεάζουν τις θερμικές απώλειες. Επίσης η συνολική εγκατεστημένη ισχύς θα πρέπει να εξασφαλίζει ομοιόμορφη κατανομή θερμότητας και να μην υπάρχουν κρύα και ζεστά τμήματα στο δάπεδο. Τι μόνωση να χρησιμοποιήσω στο δάπεδο; Η μόνωση είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα στα συστήματα θέρμανσης και φυσικά στο σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης βασικό είναι να έχουμε σωστά μονωμένο δάπεδο. Είναι σημαντικό να ακολουθηθούν κατά γράμμα οι κανονισμοί μόνωσης, προκειμένου να έχουμε την επιθυμητή απόδοση. Για παράδειγμα, χωρίς μόνωση έχουμε περίπου 30% απώλειες θερμότητας από το δάπεδο. Τι συμβαίνει όταν ένα καλώδιο δεν λειτουργεί και δεν μπορώ να το αφαιρέσω; Πήγαν τα χρήματά μου χαμένα; Εφ όσον τα προϊόντα της DEVI εγκατασταθούν σύμφωνα με τις οδηγίες, τα σφάλματα είναι πάρα πολύ σπάνια. Εάν συμβεί ένα σφάλμα, θα είναι κατά κανόνα, αποτέλεσμα μηχανικής, εξωτερικής καταπόνησης (καρφί ή τρύπημα). Σε αυτήν την περίπτωση είναι πολύ απλό να εντοπιστεί το πρόβλημα. Αφαιρείται το υλικό γύρω από το καλώδιο, αποκόπτεται το τραυματισμένο καλώδιο και τα άκρα ενώνονται με το ειδικό επισκευαστικό υλικό. Η απλή αυτή διαδικασία εξασφαλίζει την σωστή περαιτέρω λειτουργία του συστήματος. Εάν η βλάβη προκληθεί από ελαττωματικό υλικό, η DEVI προσφέρει 10ετή εγγύηση για τα καλώδια devimat και deviflex και 2ετή για τους θερμοστάτες devireg. Για κάποιες περίπλοκες περιπτώσεις, το σφάλμα μπορεί να εντοπιστεί μέσω της συσκευής devitector. Ποια είναι η θερμοκρασία στο χώρο, στο δάπεδο & στο καλώδιο; Στο χώρο είναι αυτή που επιθυμείτε, γύρω στους 20 C, είτε υψηλότερη είτε χαμηλότερη. Στο δάπεδο κυμαίνεται μεταξύ C, ενώ οι περισσότεροι προτιμούν ειδικά στο μπάνιο υψηλότερη θερμοκρασία. Στο καλώδιο είναι περίπου C. (Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 65?C σύμφωνα με τις συνήθεις προδιαγραφές.)

11 11 Ποίος θα εγκαταστήσει το σύστημα; Η αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση της ενδοδαπέδιας θέρμανσης. Εκπονείται η μελέτη θερμικών απωλειών και επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά προσαρμόζουμε το σύστημα σύμφωνα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε χώρου και τις ανάγκες του πελάτη μας. Παρακαλούμε επικοινωνήσετε μαζί μας. Μπορώ να το εγκαταστήσω μόνος μου; Ειδικά το devimat μπορείτε να το εγκαταστήσετε και μόνος σας ακολουθώντας προσεκτικά τις εσώκλειστες οδηγίες. Την σύνδεση με τον πίνακα διανομής θα πρέπει να την αναθέσετε σε ηλεκτρολόγο. Τα καλώδια deviflex θα πρέπει να εγκατασταθούν από ειδικό. Προτείνουμε την εγκατάσταση του συστήματος από ειδικευμένο προσωπικό της εταιρείας μας προκειμένου να τηρηθούν πιστά οι σχετικές οδηγίες και να εφαρμοστεί η μελέτη θέρμανσης. Ποια είναι η διάρκεια ζωής του συστήματος; Η εταιρία DEVI παράγει θερμαντικά καλώδια εδώ και 40 χρόνια και δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δυσλειτουργίας του συστήματος λόγω γήρανσης του υλικού. Οι εργαστηριακές προσομοιώσεις δίδουν διάρκεια ζωής τουλάχιστον 50 έτη. Ο βασικός ισχυρισμός μας είναι ότι τα θερμαντικά καλώδια αντέχουν όσο και η υπόλοιπη ηλεκτρολογική εγκατάσταση του κτιρίου. Είναι υγιεινή η ενδοδαπέδια θέρμανση; Η ενδοδαπέδια θέρμανση είναι καθαρή και υγιεινή διότι η θερμότητα «ανεβαίνει» ομοιόμορφα στον χώρο αντί να ανακυκλώνεται όπως συμβαίνει με τα καλοριφέρ. Είναι ιδανικό σύστημα για αλλεργίες και συνιστάται από τα Ινστιτούτα κατά του άσθματος σε πολλές χώρες. Μπορώ να το λειτουργήσω χειροκίνητα; Ναι. Εάν λείψετε για σημαντικό διάστημα από το σπίτι, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε χειροκίνητα. Τι συμβαίνει με το περιβάλλον; Το σύστημα ενδοδαπέδιας θέρμανσης της DEVI χρησιμοποιεί την ενέργεια με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, χάρη στους έξυπνους θερμοστάτες, καταναλώνοντας 10-15% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την κεντρική θέρμανση και επιβαρύνοντας έτσι το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον. Επίσης η ηλεκτρική ενέργεια είναι καθαρή και οικολογική και παράγεται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένων των ανεμογεννητριών, των ηλιακών συλλεκτών κλπ.

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Ηλεκτρική Ενδοδαπέδια Θέρμανση Προστασία από παγετό και χιόνι Ειδικές/Εργοστασιακές εφαρμογές Ανακαλύψτε Την Υπεροχή Την Θαλπωρή Την Οικονομία Την Ποιότητα Ζωής Από τον παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Πάνω απ όλα η εξέλιξη είναι...

Πάνω απ όλα η εξέλιξη είναι... Έχουν μείνει κάποιες απορίες; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Uponor; Χρειάζεστε μία συμβουλή ειδικού για τα συστήματα της ενδοδαπέδιας θέρμανσης; Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον ειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ

Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Επεμβάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας EUROFROST ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΚΑΣ Εξοικονόμηση χρημάτων σε υφιστάμενα και νέα κτίρια Ένα υφιστάμενο κτίριο παλαιάς κατασκευής διαθέτει εξοπλισμό χαμηλής ενεργειακής απόδοσης,

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

«ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΠΑ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ «ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ & ΨΥΞΗ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΠΡΕΔΕΥΤΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 5-5-2009 Περιεχόμενα Πρόλογος Κεφ.01 Θέρμανση δαπέδου Κεφ.02 Θερμική Θαλπωρή Κεφ.03 Ψύξη Κεφ.04 Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA

ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA Πετρέλαιο Φυσικό Αέριο ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ BRUNATA ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ποιος δεν θα ήθελε να έχει τα πλεονεκτήματα της αυτονομίας και πολλά παραπάνω Να λειτουργεί την θέρμανση όποτε θέλει Να έχει

Διαβάστε περισσότερα

*Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών.

*Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών. *Εξοικονόμηση ενέργειας στα συστήματα θέρμανσης και κλιματισμού στις κατοικίες. *Τρόποι αντιμετώπισης ακραίων καιρικών συνθηκών. ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΘΕΟΔΟΣΟΥΔΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ Άριστα μονωμένο θερμική ανάγκη 50W/m2 Μη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΙΑΦΟΡΕΣ. Οµοιόµορφη κατανοµή. θερµοκρασίας στο χώρο µε θέρµανση καλοριφέρ. µε θέρµανση δαπέδου

ΟΙ ΙΑΦΟΡΕΣ. Οµοιόµορφη κατανοµή. θερµοκρασίας στο χώρο µε θέρµανση καλοριφέρ. µε θέρµανση δαπέδου ΟΙ ΙΑΦΟΡΕΣ Ανοµοιόµορφη κατανοµή θερµοκρασίας στο χώρο µε θέρµανση καλοριφέρ Οµοιόµορφη κατανοµή θερµοκρασίας στο χώρο µε θέρµανση δαπέδου ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ 1 Υγιεινότερη θέρµανση Οι κυριότεροι παράγοντες που

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ

Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ Ηλιακή Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Ζ.Ν.Χ Τα θερμικά ηλιακά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης (Ηλιοθερμικά Συστήματα) είναι ιδιαίτερα γνωστά σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες.

Διαβάστε περισσότερα

Τα νέα θερμαντικά σώματα αδρανείας

Τα νέα θερμαντικά σώματα αδρανείας Θερμαντικά Σώματα αδρανείας της ELNUR Η νέα τεχνολογία της ELNUR, η οποία έχει κατοχυρωθεί με ευρεσιτεχνία, δεν χρησιμοποιεί κανένα τύπο θερμικού υγρού. Βασίζεται σε έναν πρωτεύοντα πομπό θερμότητας, που

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως:

Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως: Τοποθετώντας Ενδοδαπέδια Υπέρυθρη Θέρμανση HP στο χώρο σας, θα απολαύσετε οφέλη όπως: 1. Οικονομία Σημαντική μείωση των εξόδων της οικογένειας ή της επιχείρηση σας για τη θέρμανση του χώρου σας. Οι συνήθεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΟΧΕΙΩΝ 1 Αυτορυθμιζόμενες θερμαντικές ταινίες Διατηρούν την θερμοκρασία στην επιφάνεια σωληνώσεων και δοχείων αντισταθμίζοντας τις απώλειες θερμότητας προς

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας

Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας Υλικά ενδοδαπέδιας θέρμανσης - δροσισμού - γεωθερμίας ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ EΡΓΑ ΕΡΓΟΣΕ, Εμπορευματικό κέντρο, Θριάσιο πεδίο Ikos Olivia, Ξενοδοχείο, Χαλκιδική Sani Dunes, Sani Club, Ξενοδοχεία, Χαλκιδική Ιδιωτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η

ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώμα με καλύμματα για αισθητικούς λόγους, γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους. Ο αέρας πρέπει να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων

Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων Εξοικονόμηση ενέργειας και θέρμανση κτιρίων Μέρος 1 ο : Σύγκριση τοπικών και κεντρικών συστημάτων θέρμανσης "Μύρισε χειμώνας" και πολλοί επιλέγουν τις θερμάστρες υγραερίου για τη θέρμανση της κατοικίας

Διαβάστε περισσότερα

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 4ο Εργαστήριο: ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Συστήματα θέρμανσης Στόχος του εργαστηρίου Στόχος του εργαστηρίου είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές: - τα συστήματα θέρμανσης που μπορεί να υπάρχουν σε ένα κτηνοτροφικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ: ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ Επιβλέπων: ΠΕΤΡΟΣ Γ. ΒΕΡΝΑΔΟΣ, Καθηγητής ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ «ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ» Τεύχος 1389 Απρίλιος 2005 1 ΕΝΑΛΛΑΚΤΕΣ ΜΠΟΪΛΕΡ ΖΕΣΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΧΡΗΣΗΣ Παναγιώτη Φαντάκη Μέρος 2 ο. ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΜΠΟΪΛΕΡ Υπάρχουν μπόϊλερ διπλής και τριπλής ενέργειας. Τα μπόϊλερ διπλής ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Παθητικό Κτίριο. Passive House

Παθητικό Κτίριο. Passive House Παθητικό Κτίριο Passive House Το Παθητικό Κτίριο (Passiv Haus στα γερμανικά και Passive House στα αγγλικά) είναι ένα πρότυπο κτιρίου, ένα υπολογιστικό μοντέλο που βασίζεται αποκλειστικά στις αρχές βιοκλιματικού

Διαβάστε περισσότερα

Θερμικά Ηλιακά Συστήματα

Θερμικά Ηλιακά Συστήματα Θερμικά Ηλιακά Συστήματα Εξοικονόμηση Ενέργειας Ενεργειακή Απόδοση Εξοικονόμηση ενέργειας Τα θερμικά ηλιακά συστήματα της ΤΙΕΜΜΕ, καλύπτουν πάνω από το 90% των αναγκών για ΖΝΧ* και μέχρι το 40% των αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗ REHAU Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ www.rehau.gr Κατασκευές Αυτοκινητοβιομηχανία Βιομηχανία ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΨΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αγωγοί και καλώδια. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Αγωγοί και καλώδια. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Αγωγοί και καλώδια Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Επίκουρος Καθηγητής Τηλ:2810379231 Email: ksiderakis@staff.teicrete.gr Βασική δομή Επίκουρος Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012,

Ε-News. Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, Ε-News Τεύχος 58 Φεβρουάριος 2012 Συμμετοχή στην έκθεση Climatherm 2012 Η AHI CARRIER Νότιας Ανατολικής Ευρώπης Κλιµατισµού Α.Ε., σας προσκαλεί στο περίπτερο της, στην διεθνή έκθεση Climatherm 2012, που

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο

Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο Αυτόνομο Ενεργειακά Κτίριο H τάση για αυτονόμηση και απεξάρτηση από καθετί που σχετίζεται με έξοδα αλλά και απρόσμενες αυξήσεις, χαρακτηρίζει πλέον κάθε πλευρά της ζωής μας. Φυσικά, όταν πρόκειται για

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή υποβοή θήσή θέ ρμανσής και ζέστο νέρο χρή σής

Ηλιακή υποβοή θήσή θέ ρμανσής και ζέστο νέρο χρή σής Λ. Λαυρίου 49 ΠΑλλήνη Ηλιακή υποβοή θήσή θέ ρμανσής και ζέστο νέρο χρή σής Στην παρούσα μελέτη θα παρουσιάσουμε εφαρμογή για την κάλυψη μέρους των αναγκών μιας οικίας σε θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης,

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Εκδήλωση ASHRAE, 31.05.2014 Κόνιας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1 Οι εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός

Θέρμανση. Ζεστό Νερό Χρήσης. Δροσισμός Θέρμανση Ζεστό Νερό Χρήσης Δροσισμός Τι είναι το σύστημα TriAqua? Εξαρτήματα συστήματος TriAqua Τεχνικές προδιαγραφές Εύρος Λειτουργίας Λειτουργία Ζεστού Νερού Χρήσης Οφέλη του συστήματος TriAqua Αντλία

Διαβάστε περισσότερα

SMART TECHNICAL L.T.D

SMART TECHNICAL L.T.D ΜΕΛΕΤΗ Γενικά Η μελέτη αυτή αφορά κατοικίες τριών διαφορετικών μεγεθών: 65m 2, 90m 2 και 120m 2. Όλες οι κατοικίες θεωρούνται ότι είναι στον ίδιο όροφο, σε πολυκατοικία, με τουλάχιστον τις 2 πλευρές εκτεθειμένες

Διαβάστε περισσότερα

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας

Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Θερμικά καλώδια Νορβηγίας Ανακαλύψτε Την Υπεροχή Την Θαλπωρή Την Οικονομία Την Ποιότητα Ζωής Από τον παγκόσμιο ηγέτη στα Θερμικά Καλώδια. Θέρμανση Δαπέδου με Θερμικά Καλώδια Όλο και περισσότεροι άνθρωποι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι δύο μίγματα υδρογονανθράκων που χρησιμοποιούνται σε διάφορους τομείς από τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014

Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014 Συστήματα Ηλιοθερμίας Ημερίδα ΠΣΔΜ-Η 4 Ιουλίου 2014 Βασίλης Φούρλας Διπλ. Μηχ/γος Μηχ/κος ΕΜΠ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΕΝ.E.ΕΠΙ.Θ.Ε Η αναγκαιότητα των Α.Π.Ε.. Δαπάνη Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ

ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Eνα σύνολο µικρών και ανέξοδων συµβουλών, που αν γίνουν καθηµερινή συνήθεια, θα µας εξοικονοµήσουν χρήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα διαχείρισης ενέργειας Techem

Προϊόντα διαχείρισης ενέργειας Techem Κατάλογος προϊόντων Προϊόντα διαχείρισης ενέργειας Techem Ο παγκόσμιος ηγέτης σε ασύρματες συσκευές μέτρησης ενέργειας Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αποτελούν την απόλυτα ολοκληρωμένη λύση αυτονομίας κεντρικών

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

Θερμοσυσσωρευτές ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ Θερμοσυσσωρευτές Οι θερμοσυσσωρευτές αποτελούν την ιδανική λύση θέρμανσης για πολλά σπίτια. Είναι ιδιαίτερα αποδοτικοί και οικονομικοί. Καθώς αποθηκεύουν θερμότητα με τη φθηνότερη χρέωση, συνήθως κατά

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων

Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Πρακτικός Οδηγός Εφαρμογής Μέτρων Φ ο ρ έ α ς υ λ ο π ο ί η σ η ς Ν Ο Ι Κ Ο Κ Υ Ρ Ι Α Άξονες παρέμβασης Α. Κτιριακές υποδομές Β. Μεταφορές Γ. Ύ δρευση και διαχείριση λυμάτων Δ. Δ ιαχείριση αστικών στερεών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. PELLET ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 24kw. 80-110m²

ΣΥΝΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. PELLET ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 24kw. 80-110m² ΣΥΝΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΩΝ - ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 24kw PELLET ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 24kw ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Επίτοιχο λεβ? 24kw ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΩΝ Διαμέρισμα 10kw Πηγή ενέργειας ανά ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ:

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ: Η ομοιόμορφη κατανομή της θερμοκρασίας ανταποκρίνεται σχεδόν απόλυτα στις θερμοκρασιακές απαιτήσεις της ιδανικής θέρμανσης. Η μέση θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους. Ελληνικό προϊόν

Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους. Ελληνικό προϊόν Ελληνικό προϊόν Ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης & χαμηλού ύψους Kamfloor... το μέλλον στη θέρμανση Kamfloor ένα πρωτοποριακό σύστημα μορφόπλακας για ενδοδαπέδια θέρμανση ξηράς δόμησης με βάση το μπετόν

Διαβάστε περισσότερα

Προϊόντα και Υπηρεσίες Techem

Προϊόντα και Υπηρεσίες Techem Kατάλογος προϊόντων Προϊόντα και Υπηρεσίες Techem Ο παγκόσμιος ηγέτης σε ασύρματες συσκευές μέτρησης ενέργειας Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες αποτελούν την απόλυτα ολοκληρωμένη λύση αυτονομίας κεντρικών

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης

Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Συστήματα διαχείρισης ενέργειας με ηλιακή υποβοήθηση για θέρμανση & ζεστό νερό χρήσης, με τη χρήση δοχείων διαστρωμάτωσης Εκδήλωση ASHRAE, 25.02.2014 Κόνιας Γιάννης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός 1 Οι εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματο Σύστημα Αυτονομίας Θέρμανσης Siemens SET AMR

Ασύρματο Σύστημα Αυτονομίας Θέρμανσης Siemens SET AMR Ασύρματο Σύστημα Αυτονομίας Θέρμανσης Siemens SET AMR Συμβατό με τη νέα νομοθεσία Ν.4342 ΦΕΚ 143Α 19/11/2015 για τη μέτρηση και κατανομή δαπανών θέρμανσης σε κτίρια. «Αυτονομία, άνεση και οικονομία (έως

Διαβάστε περισσότερα

COMPACT 100-125 - 160-200 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ COMPACT

COMPACT 100-125 - 160-200 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ COMPACT COMPACT 100-125 - 160-200 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΕ ΜΟΡΦΗ COMPACT COMPACT! ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ... 1. ΤΟ COMPACT ΕΧΕΙ 15% ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Τα συστήματα κεντρικής θέρμανσης και θέρμανσης νερού με υγραέριο και φυσικό αέριο (αέριο) είναι σίγουρα η οικονομικότερη λύση. Όμως

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς

Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς Ενδοδαπέδια Θέρμανση Νέας Γενιάς H Ενδοδαπέδια Θέρμανση είναι σε όλους γνωστή ως η πιο Aποτελεσματική, Ποιοτική Υγιεινή μέθοδος θέρμανσης Η θέρμανση μεταφέρεται αποτελεσματικά με τον πιο φυσικό τρόπο από

Διαβάστε περισσότερα

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης

ΗλιακοίΣυλλέκτες. Γιάννης Κατσίγιαννης ΗλιακοίΣυλλέκτες Γιάννης Κατσίγιαννης Ηλιακοίσυλλέκτες Ο ηλιακός συλλέκτης είναι ένα σύστηµα που ζεσταίνει συνήθως νερό ή αέρα χρησιµοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία Συνήθως εξυπηρετεί ανάγκες θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει

Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει Συγκριτικό τεστ: Πώς θα διαλέξω το είδος θέρμανσης που με συμφέρει Δεκάδες αναλύσεις έχουν γραφτεί σε μια προσπάθεια να απαντηθεί το ερώτημα «ποιο καύσιμο είναι πιο οικονομικό» με το αποτέλεσμα τις περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα ακτινοβολίας

Συστήματα ακτινοβολίας Συστήματα ακτινοβολίας WELCOME HOME ΘΈΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΔΡΟΣΙΣΜΌΣ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΊΑ by Tiemme ITALIAN WORLDWIDE INNOVATION EL Σχεδιάζοντας την άνεση Βασισμένο στην αρχή της ακτινοβολίας, το σύστημα θέρμανσης/ δροσισμού

Διαβάστε περισσότερα

Επαγωγικός Λέβητας SAV

Επαγωγικός Λέβητας SAV Επαγωγικός Λέβητας SAV Τι είναι η επαγωγική θέρμανση ; Η επαγωγική θέρμανση είναι μία διαδικασία θέρμανσης ενός ηλεκτρικά αγώγιμου υλικού (συνήθως μετάλλου) με τη χρήση της ηλεκτρομαγνητικής επαγωγής.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80

Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Τεχνικό φυλλάδιο Αντλίες θερμότητας Yutaki S80 Yutaki S80 Τεχνικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα Θερμοκρασία εξόδου ζεστού νερού έως 80 o C ακόμα και με εξωτερική θερμοκρασία περιβάλλοντος -20 o C. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΤΑ ΝΕΑΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΑ ΦΑΝΚΟΙΛΣ ΝΕΡΟΥ ΜΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΟΜΨΟΤΕΡΟ ΣΩΜΑ, ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού

Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Ο «δρόμος» για την επιλογή του ιδανικού κλιματισμού Η επιλογή ενός συστήματος κλιματισμού για μια επιχείρηση ή μια οικία είναι εξαιρετικά σημαντική απόφαση που επηρεάζει την ποιότητα ζωής & άνεση των διαμενόντων

Διαβάστε περισσότερα

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμογραφίας είναι ότι είναι μη καταστροφική.

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της θερμογραφίας είναι ότι είναι μη καταστροφική. Θερμογραφία είναι η παρατήρηση, μέτρηση και καταγραφή της θερμότητας και της ροής της. Όλα τα σώματα στη γη, με θερμοκρασία πάνω από το απόλυτο μηδέν ( 273 ο C) εκπέμπουν θερμική ενέργεια στο υπέρυθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Ηλεκτρική Θέρμανση

ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Ηλεκτρική Θέρμανση ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ- ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. Ηλεκτρική Θέρμανση Ηλεκτρικοί λέβητες Οι ηλεκτρικοί λέβητες τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα από το υφιστάμενο δίκτυο του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας,

Διαβάστε περισσότερα

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας

Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας GRV Energy Solutions S.A Γεωθερμία Εξοικονόμηση Ενέργειας Ανανεώσιμες Πηγές Σκοπός της GRV Ενεργειακές Εφαρμογές Α.Ε. είναι η κατασκευή ενεργειακών συστημάτων που σέβονται το περιβάλλον με εκμετάλλευση

Διαβάστε περισσότερα

Siemens SET, Ασύρματο σύστημα αυτονομίας θέρμανσης-κατανομής δαπανών

Siemens SET, Ασύρματο σύστημα αυτονομίας θέρμανσης-κατανομής δαπανών Το Siemens SET προσφέρει: Άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%. Δίκαιη κατανομή δαπανών βάση της πραγματικής καταναλισκόμενης ενέργειας. Ο κάθε ένοικος ενεργοποιεί την θέρμανση στο χώρο του όποτε

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας με χρήση Ηλιακών Θερμικών Συστημάτων. Δρ. Γεώργιος Μαρτινόπουλος Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

Εξοικονόμηση Ενέργειας με χρήση Ηλιακών Θερμικών Συστημάτων. Δρ. Γεώργιος Μαρτινόπουλος Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Εξοικονόμηση Ενέργειας με χρήση Ηλιακών Θερμικών Συστημάτων Δρ. Γεώργιος Μαρτινόπουλος Σχολή Επιστημών Τεχνολογίας Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος Χρήση Ενέργειας στον Κτιριακό Τομέα Ο κτιριακός τομέας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10. Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 10 Ενδεικτικό Έντυπο Ενεργειακής Επιθεώρησης Εγκατάστασης Θέρμανσης 1 ΧΡΗΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ Γραφείο-κτίριο υπηρεσιών Εκπαιδευτικό κτίριο: Πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια

Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Εσπερίδα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια» Συστήματα διαχείρισης για εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια Χρήστος Κώνστας Μηχανολόγος Μηχανικός Μετρολόγος TU Ilmenau Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων Εξοικονόμηση

Διαβάστε περισσότερα

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL

Θερμαντήρες νερού χρήσης. Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! Logalux SU Logalux ST Logalux LT Logalux SM Logalux PL Τι είναι πιο πολύτιμο από το νερό; Tο ζεστό νερό! SU ST LT SM PL 1 Buderus Ανόδιο μαγνησίου Το πρώτο πράγμα με το οποίο ερχόμαστε στη ζωή μας σε επαφή είναι το ζεστό νερό. Ίσως γι αυτό νιώθουμε ένα ζεστό

Διαβάστε περισσότερα

αναθεώρηση Κ.Εν.Α.Κ. και Τεχνικής Οδηγίας Τ.Ε.Ε

αναθεώρηση Κ.Εν.Α.Κ. και Τεχνικής Οδηγίας Τ.Ε.Ε αναθεώρηση Κ.Εν.Α.Κ. και Τεχνικής Οδηγίας Τ.Ε.Ε. 20701-1 3 η Τεχνική Ημερίδα Πανελλήνιου Συλλόγου Πιστοποιημένων Ενεργειακών Επιθεωρητών Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2017 Χριστοδουλίδης Μιχάλης Μέλος ΔΣ ΠΣΥΠΕΝΕΠ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδανική οικολογική λύση για ατομική θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού για οικιακή χρήση!

Η ιδανική οικολογική λύση για ατομική θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού για οικιακή χρήση! ƭƾǃLjǖdžǔ ƴǖǎǒǟNjǎǚǔLjǔ ƴǖǎDžǖǂǔǎƾǎLjǔ ƭdžnjǖǐǖǒdžǀǂǔ Η ιδανική οικολογική λύση για ατομική θέρμανση και παραγωγή ζεστού νερού για οικιακή χρήση! ƭƾǃLjǖdžǔ ƴǖǎǒǟNjǎǚǔLjǔ ƴǖǎDžǖǂǔǎƾǎLjǔ ƭdžnjǖǐǖǒdžǀǂǔ Τεχνολογία Συμπύκνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού

Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού Προβλήµατα και Προοπτικές στην Αναβάθµιση Κοινωνικής Κατοικίας: Η Περίπτωση του Ηλιακού Χωριού Νίκος Νταβλιάκος - Αριστοτέλης Μπότζιος-Βαλασκάκης Αθήνα 14 Οκτωβρίου 2004, Ξενοδοχείο Stratos Vassilikos

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX. Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣYΜΠYΚΝΩΣΗΣ ΣΕΙΡΑ VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης θέρμανσης & οικιακού νερού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ Σειρά VICTRIX Επιτοίχιοι λέβητες συμπύκνωσης, κλειστού θαλάμου καύσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΧΥΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΤΑΧΥΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΤΑΧΥΘΕΡΜΑΝΤΗΡΕΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Συνοπτική περιγραφή Οι ταχυθερμαντήρες έχουν αποδειχθεί σαν μία ιδιαίτερα οικονομική λύση για να θερμανθεί μόνο η ποσότητα του νερού που πραγματικά απαιτείται καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα

Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S. Πλεονεκτήματα Αντλίες θερμότητας αέρος - νερού Yutaki-M και Yutaki-S Η νέα αντλία θερμότητας Yutaki της HITACHI αποτελεί ιδανική λύση για τη θέρμανση και την ψύξη των σύγχρονων κατοικιών. Ενσωματώνει χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

BUILD UP Skills WE-Qualify. ΕΝΟΤΗΤΑ 11: Διάγνωση βλαβών εγκατάστασης και επιδιόρθωση

BUILD UP Skills WE-Qualify. ΕΝΟΤΗΤΑ 11: Διάγνωση βλαβών εγκατάστασης και επιδιόρθωση BUILD UP Skills WE-Qualify ΕΝΟΤΗΤΑ 11: Διάγνωση βλαβών εγκατάστασης και Εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εγκαταστατών μικρής κλίμακας λεβήτων και θερμαστρών βιομάζας Οι λυχνίες του ηλεκτρονικού πίνακα

Διαβάστε περισσότερα

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή

Θέρμανση και ψύξη επιφανειών. 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Θέρμανση και ψύξη επιφανειών 3 μοναδικά συστήματα ξηράς δόμησης για δάπεδο - τοίχο - οροφή Κατασκευή χαμηλού ύψους. Υψηλή απόδοση. 1. Σύστημα δαπέδου - VarioComp ΘΕΡΜΑΝΣΗ Μοναδικό! Με πάχος κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Excel Ex 205 Carbon Film

Excel Ex 205 Carbon Film Excel Ex 205 Carbon Film ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΕΠΕ (ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ) 17ο χλμ. Π.Ε.Ο Θεσσ/νίκης - Αγ. Αθανασίου, Τ.Κ. 57003 Τηλ.: 2310778955-6, 2310722028 Email: megi@protopsaltis.gr, website: www.agmrecruit.com

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών

Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Ενδεδειγμένες Ενεργειακές Παρεμβάσεις στο Κέλυφος και στις ΗΜ Εγκαταστάσεις Κατοικιών Γιώργος Μαρκογιαννάκης Διπλ. Μηχανολόγος - Ενεργειακός Μηχανικός, Μ.Sc. ΚΑΠΕ Τομέας Ανάλυσης Ενεργειακής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ Β9 ΕΡΓΟ : ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ :

ΚΤΙΡΙΟ Β9 ΕΡΓΟ : ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ : ΚΤΙΡΙΟ Β9 ΕΡΓΟ : ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΜΑ : ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ : ΘΕΣΗ : ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ : ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 19/8/2016

Διαβάστε περισσότερα

Siemens SET, Ασύρματο σύστημα αυτονομίας θέρμανσης-κατανομής δαπανών

Siemens SET, Ασύρματο σύστημα αυτονομίας θέρμανσης-κατανομής δαπανών Το Siemens SET προσφέρει: Άνεση και εξοικονόμηση ενέργειας έως και 40%. Δίκαιη κατανομή δαπανών βάση της πραγματικής καταναλισκόμενης ενέργειας. Ο κάθε ένοικος ενεργοποιεί την θέρμανση στο χώρο του όποτε

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακοί Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχολικών Κτιρίων Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Ενεργειακοί Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχολικών Κτιρίων Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ενεργειακοί Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχολικών Κτιρίων Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Ταχ.Δ/νση: Μπότσαρη 2 Τ.Κ. 42100 Τρίκαλα Τηλέφωνο: 24310-46427 Fax: 24310-35950 ΖΥΓΟΛΑΝΗ ΟΛΓΑ ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Κινητό: 6972990707 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού

Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού 2 Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO₂. Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και των άλλων

Διαβάστε περισσότερα

3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 3.3 ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Όπως είναι γνωστό, ο ηλεκτρισµός παρέχεται στον καταναλωτή-χρήστη ως τελική ενέργεια, η οποία στη συνέχεια µετατρέπεται σε ωφέλιµη ενέργεια, µε πληθώρα χρήσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Άνεση και αξιοπιστία σε µικρές διαστάσεις Επίτοιχοι λέβητες αερίου από τη Bosch

Άνεση και αξιοπιστία σε µικρές διαστάσεις Επίτοιχοι λέβητες αερίου από τη Bosch Άνεση και αξιοπιστία σε µικρές διαστάσεις Επίτοιχοι λέβητες αερίου από τη Bosch Gaz 4000 W. Αξιοπιστία και υψηλή απόδοση. Ο επίτοιχος λέβητας Gaz 4000 W της Bosch είναι µικρός σε διαστάσεις, δυνατός σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1

Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1 Ο υδραυλικός τεύχος 1435 ΜΑΪΟΣ 2009 1 Το πρόβλημα της υπερθέρμανσης στις εγκαταστάσεις των κεντρικών θερμάνσεων και οι τρόποι αποθέρμανσης. Του Παναγιώτη Φαντάκη (εκπαιδευτικός μηχανολόγος μηχανικός) www.fantakis.gr

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40%

Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40% Made in Norway Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40% Κομψά, μοντέρνα με κλασική γραμμή Η NOBØ, είναι η μεγαλύτερη Σκανδιναβική Βιομηχανία ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων. Στη NOBØ δε θα βρείτε

Διαβάστε περισσότερα

Λέβητες pellet. Ninfa. Χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα ακόμα και σε υπάρχοντα συστήματα! Pellet boilers Ninfa_Visual_1.1

Λέβητες pellet. Ninfa. Χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα ακόμα και σε υπάρχοντα συστήματα! Pellet boilers Ninfa_Visual_1.1 Λέβητες pellet Ninfa Χαμηλότερα λειτουργικά έξοδα ακόμα και σε υπάρχοντα συστήματα! Pellet boilers Ninfa_Visual_1.1 Λέβητας pellet Ninfa Πεδία εφαρμογής: Ζεστό Νερό Χρήσης Θέρμανση Χρήσεις: Μοντέλα με

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ

Ο ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Ο ΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ Comfort Classic διαρκής απόλαυση ΝΕΡΟ ΑΦΘΟΝΟ ΖΕΣΤΟ ΝΕΡΟ Μπάνιο μέσα στη χλιδή Ποτέ πια κρύο ντους Γρήγορα ζεστό νερό στην κουζίνα Σας θυμίζει κάτι η κατάσταση όπου

Διαβάστε περισσότερα

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ

HP Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΑ ΣΤΕΡΕΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ/ΑΕΡΙΟΥ P Inverter Evolution Α Ν Τ Λ Ι Ε Σ Θ Ε Ρ Μ Ο Τ Η Τ Α Σ Α Ε Ρ Α Ν Ε Ρ Ο Υ ADVANCE Απόδοση από το περιβάλλον >> >> >> Με σεβασμό

Διαβάστε περισσότερα

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια

Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Μέρος 1ο Πότε καταναλώνουμε πολύ ενέργεια Πολύ ενέργεια καταναλώνουμε όταν χρησιμοποιούμε συσκευές ή συστήματα που παράγουν θερμότητα. Δηλαδή φούρνο, ηλεκτρικό θερμοσίφωνα, πλυντήριο, ηλεκτρικό ή ένα σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος!

Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Aντλίες Θερμότητος Αέρος Νερού 2 Συστήματα θέρμανσης και ψύξης του μέλλοντος! Ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για τη μείωση της ρύπανσης και των εκπομπών CO2. Η αύξηση των εκπομπών του CO2 και άλλων

Διαβάστε περισσότερα

"Έξυπνο σπίτι" ΚΝΧ και αντλίες θερμότητας (Α/Θ)

Έξυπνο σπίτι ΚΝΧ και αντλίες θερμότητας (Α/Θ) "Έξυπνο σπίτι" ΚΝΧ και αντλίες θερμότητας (Α/Θ) Η ιδανική λύση για οικονομική ψύξη και θέρμανση με δωρεάν ενέργεια από το περιβάλλον Από τους Νεκτάριο Βρυώνη, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό, MSc ABB i-bus KNX Product

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Α.Π.Θ. Ενεργειακός επιθεωρητής`

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος μηχανικός Α.Π.Θ. Ενεργειακός επιθεωρητής` ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΕΚ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ Εισηγητής: Γκαβαλιάς Βασίλειος,διπλ μηχανολόγος μηχανικός ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Βασίλης Γκαβαλιάς, διπλ. μηχανολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες Θερμότητος. Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη!

Αντλίες Θερμότητος. Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη! Αντλίες Θερμότητος Η σύγχρονη οικονομική λύση για συνεχή θέρμανση και ψύξη! ; ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΟΣ klima-therm; Για να έχετε ζεστό ή δροσερό σπίτι όλο το 24ωρο χειμώνα - καλοκαίρι! Για να έχετε πάντα

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας. Εμμανουήλ Καστανάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΙΘΕΡΜ ΑΕΒΕ

Οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας. Εμμανουήλ Καστανάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΙΘΕΡΜ ΑΕΒΕ Οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας Εμμανουήλ Καστανάκης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΙΘΕΡΜ ΑΕΒΕ Τι περιλαμβάνει η έννοια της εξοικονόμησης ενέργειας Ξεκινώντας

Διαβάστε περισσότερα

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης.

Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τα σημαντικά οφέλη των εναλλακτικών και πιο οικονομικών μορφών θέρμανσης. Μηνιαία έκδοση Σεπτέμβριος 2012 Τεύχος 63 Η AHI CARRIER θα συμμετέχει στην έκθεση «Οικονομική Θέρμανση» & σας προσκαλεί στο περίπτερό της. Συστήματα Θέρμανσης Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 28 έως 30

Διαβάστε περισσότερα

Ομάδα Ι Ragab Mohammed Βάσωφ Θάνος Μήτσιος Αντώνης Μιμίδης Άγγελος Δήμας Νίκος

Ομάδα Ι Ragab Mohammed Βάσωφ Θάνος Μήτσιος Αντώνης Μιμίδης Άγγελος Δήμας Νίκος «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ - ΤΜΥΗΤΔ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2 09/05/2012 Ομάδα Ι Ragab Mohammed Βάσωφ Θάνος Μήτσιος Αντώνης Μιμίδης Άγγελος Δήμας Νίκος 1 Εισαγωγικά ερωτήματα

Διαβάστε περισσότερα

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Η/Μ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ Ανάμικτη περισυλλογή Ένα δίκτυο για βρόχινα νερά και λύματα απλό και φθηνό διάμετροι μεγάλοι καθώς νερό βροχής μπορεί για μικρό διάστημα να είναι σε μεγάλες ποσότητες

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ

Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ Ο.Α.Ε.Δ. Τ.Ε.Ε. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ Α ΚΥΚΛΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΩΡΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ : 1Θ ΤΟΜΕΑΣ : ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ : ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. / ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α4 Γ ΤΑΞΗ ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40%

Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40% Made in Norway Θερμοπομποί Νορβηγίας Εξοικονόμηση ενέργειας 40% Κομψά, μοντέρνα με κλασική γραμμή Ηλεκτρονικοί θερμοπομποί NOBØ, της μεγαλύτερης Σκανδιναβικής Βιομηχανίας ηλεκτρικών θερμαντικών σωμάτων.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: H ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΡΜΕΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΚΑΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΓΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑ ΔΙΑΛΙΑΤΣΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΟΜΠΑ UHQ-870

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΟΜΠΑ UHQ-870 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΟΜΠΑ UHQ-870 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Αυτό το προϊόν είναι κατάλληλο μόνο για καλά μονωμένους χώρους ή για περιστασιακή χρήση. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα

Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Τα «κλειδιά» στην επιλογή ηλιακού θερμοσίφωνα Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού θερμοσίφωνα με βάση τις εκάστοτε ανάγκες του κάθε καταναλωτή, μπορεί να μεγιστοποιήσει την απόδοση μιας έτσι κι αλλιώς ενδεδειγμένης

Διαβάστε περισσότερα

Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος

Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση κτιριακού αποθέματος Εξοικονόμηση Ενέργειας Στα Κτίρια Πάρος 15 Οκτωβρίου 2012 Ελπίδα Πολυχρόνη Μηχανολόγος Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΟΥ ΦΑΡΜΑΚΙΔΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΜΙΧΑΛΗΣ Π. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑΣ Δρ. ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ 1 ΣΚΟΠΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ Με βάση την εφαρμογή της οδηγίας του Νόμου 3661/2008

Διαβάστε περισσότερα

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον

Αντλίες θερμότητας. Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον Αντλίες θερμότητας Οικονομία με ενέργεια από το περιβάλλον . Yutaki-S80, S και M, Αντλίες θερμότητας αέρος-νερού Εξωτερική Μονάδα Εσωτερική Μονάδα Yutaki S80 Ασύρματο Χειριστήριο Η ιδανική λύση για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος

Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος Βασικά πλεονεκτήματα του συστήματος 1. Θέρμανση και δροσισμός: το σύστημα επαναπροσδιορίζεται διαρκώς, επιτυγχάνοντας έτσι τις καλύτερες συνθήκες σε όλες τις εποχές του χρόνου. 2. Καλύτερη θερμική άνεση:

Διαβάστε περισσότερα