ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΣΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ 2018 (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΣΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ 2018 (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)"

Transcript

1 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΔΣΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ 2018 (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Προλογίζει ο Πρόεδρος ΔΣΑ: Δημήτρης Βερβεσός Με τη συνδρομή της ασφαλιστικής συμβούλου ΔΣΑ Αγγελικής Πλατή

2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Όπως είναι γνωστό, παρά τις γνωστές σε όλους παρεμβάσεις του δικηγορικού σώματος, με παραστάσεις και επιστολές, η εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών έλαβε χώρα την 9 η Ιουλίου 2019, με μεγάλη καθυστέρηση, ακόμη και σε σχέση με την περσινή εκκαθάριση 2017 που έλαβε χώρα την 2 α Μαΐου Κάτι που δεν έχει τονιστεί ιδιαίτερα είναι η μεγάλη κατάκτηση του δικηγορικού σώματος, σε σχέση με τις αρχικές ρυθμίσεις του ν.4387/2016, περί επιστροφής των πιστωτικών υπολοίπων που προκύπτουν από τα γραμμάτια προκαταβολής εισφορών μας. Τούτο έγινε με την επιτευχθείσα, κατόπιν δικών μας ενεργειών, αντικατάσταση του άρθρου 104 του ν.4387/2016, με τις διατάξεις του άρθρου 15 του ν.4488/2017 και την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων περί εκκαθάρισης. Και πράγματι αποτελεί μεγάλη κατάκτηση η αφαίρεση (από τη μηνιαία εισφορά) των ποσών που παρακρατούνται υπέρ ΕΦΚΑ επί των γραμματίων προκαταβολής και η δυνατότητα επιστροφής τυχόν υπερβάλλοντος ποσού στο δικηγόρο, μετά την εκκαθάριση. Τούτο ιδίως αν συγκριθεί με το προηγούμενο καθεστώς (2016 και πριν) που οι υπέρ Ταμείων κρατήσεις των γραμματίων δεν αφαιρούνταν από την ετήσια εισφορά μας. Ο ν.4488/2017 ήταν ο πρώτος Νόμος μετά την ασφαλιστική λαίλαπα του ν.4387/2016 που περιείχε ευνοϊκές για τους επιστήμονες διατάξεις, κατόπιν των δικών μας διεκδικήσεων, όπως υπήρξε και αυτή του άρθρου 20 του Νόμου, που αποσύνδεσε την ιδιότητα από την ασφάλιση και έτσι πλέον για την υποχρεωτική ασφάλιση δικηγόρου, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η έναρξη στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. και όχι η απλή κτήση της ιδιότητας του δικηγόρου. Στην συνέχεια υπήρξαν και άλλες σημαντικές βελτιώσεις στη Νομοθεσία, όπως ο ν.4578/2018 που επέφερε δραστική μείωση των εισφορών κύριας σύνταξης (από 20% σε 13,33%) και η μείωση των εισφορών επικούρησης και εφάπαξ (από 7% και 4% αντίστοιχα επί του ΚΦΑ) σε πάγια ποσά (41,02 εώς και 45,50 από μηνιαίως για τις εισφορές επικούρησης και 23,44 εώς και 26,00 από μηνιαίως για τις εισφορές εφάπαξ), και μα λιστα με αναδρομικη ισχυ απο την Πιο πρόσφατη ευνοϊκή ρύθμιση αποτελεί και η θέσπιση της ρύθμισης των 120 δόσεων (ν.4611/2019), για την οποία υπήρξε παρόμοια έκδοση ασφαλιστικού οδηγού Ενώ, μετά τις δικές μας παρεμβάσεις, υπήρξε διαβεβαίωση από το Υπουργείο, για προαιρετική ένταξη των εκκαθαρίσεων ΕΤΕΑΕΠ 2017 και 2018 στην ρύθμιση. Σημαντικά προβλήματα δημιουργεί, επιπλέον, η μη εμφάνιση των οφειλών πολλών δικηγόρων στην πλατφόρμα με αποτέλεσμα την αδυναμία ένταξής τους στην πράξη, η εσφαλμένη εμφάνιση χιλιάδων παράλληλα ασφαλισμένων ως

3 οφειλετών του ΕΤΕΑΕΠ από λάθος των συστημάτων του ΕΦΚΑ, ενώ περαιτέρω κρίνεται επιβεβλημένη η μείωση του προβλεπόμενου επιτοκίου, που έχει οριστεί σε 5%. Όλα τα παραπάνω ζητήματα έχουμε θέσει αρμοδίως και αναμένουμε επ αυτών βελτιωτικές τροποποιήσεις. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την αποσύνδεση των εισφορών από τις αυξήσεις του νομοθετημένου κατώτατου μισθού, την κατάργηση της αντιμετώπισης των ελαφρύνσεων για τους νέους ασφαλισμένους (κάτω πενταετίας) ως ασφαλιστικής οφειλής, τη μείωση των εισφορών κλάδου υγείας, την άμεση έκδοση ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΦΚΑ και την επέκταση των σχετικών παροχών (π.χ. παροχών μητρότητας) στους δικηγόρους, ενώ η Κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα την εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών αμίσθων εμμίσθων έτους Ο παρών Οδηγός εκκαθάρισης ΕΦΚΑ 2018 σε συνέχεια του οδηγού για τις 120 δόσεις και του προγενέστερου Ασφαλιστικού Οδηγού για το ΕΤΕΑΕΠ, εντάσσεται στην συστηματική προσπάθεια πλήρους ενημέρωσης των συναδέλφων και απάντησης στην πληθώρα των ερωτημάτων που ευλόγως εγείρονται. Θερμές ευχαριστίες οφείλονται στον συνάδελφο Ανδρέα Κουτσόλαμπρο, Σύμβουλο του ΔΣ του ΔΣΑ, για το εξόχως επιμελημένο πόνημα και τις τεκμηριωμένες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που έχουν ως τώρα τεθεί, καθώς και στην Ασφαλιστική Σύμβουλο ΔΣΑ κ. Αγγελική Πλατή που συνέδραμε στην τεκμηρίωση του Οδηγού, όπως είχε πράξει και πέρσι. Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός.

4 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ 2018 Με μεγάλη καθυστέρηση και φέτος διενεργήθηκε η εκκαθάριση των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών 2018 στις Πέρσι η εκκαθάριση διενεργήθηκε από τον ΕΦΚΑ στις Η εκκαθάριση φέτος είναι μοναδική και περιλαμβάνει και τους παραλλήλως ασφαλισμένους (πχ. εμμίσθους δικηγόρους), ενώ πέρσι η εκκαθάριση γι αυτή τη μερίδα των ασφαλισμένων είχε γίνει το Νοέμβριο Θα επιχειρήσουμε με απλό τρόπο να απαντήσουμε σε ερωτήματα, ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος και η διαδικασία εκκαθάρισης: 1. Τι είναι εκκαθάριση εισφορών και ποιο είναι το νομοθετικό πλαίσιο: Η εκκαθάριση γίνεται με βάση τα προβλεπόμενα στις διατάξεις του ν.4387/2016 και στις 61502/3399/ , 61502/3398/ (ΦΕΚ τ.β 4330) Αποφάσεις ΥΠΕΚΑΑ. Περί της εκκαθαρίσεως προβλέπουν οι ακόλουθες εγκύκλιοι: 21/2018 ΕΦΚΑ, 45/2018 ΕΦΚΑ και 50/2018 ΕΦΚΑ. Η εκκαθάριση γίνεται διότι τα ειδοποιητήρια του 2018 έχουν υπολογιστεί με βάση το εισόδημα (Κ.Φ.Α. + ασφ.εισφορές) του 2016, ενώ θα έπρεπε να είχαν υπολογιστεί κατά Νόμο, με βάση το εισόδημα του Κατά συνέπεια με την εκκαθάριση υπολογίζονται εκ νέου οι ασφαλιστικές εισφορές ΕΦΚΑ με βάση το σωστό εισόδημα (του 2017), ως καταβλητέες εισφορές και αφού αφαιρεθούν οι καταβολές (μέσω ΔΙΑΣ ή/και Γραμματίων Προκαταβολής) προκύπτει το προϊόν εκκαθάρισης, είτε χρεωστικό είτε πιστωτικό. 2. Που βρίσκω την εκκαθάριση; Πως κάνω περιήγηση; Στην ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ και στην γνωστή σε όλους πλατφόρμα σύμφωνα με τις ακόλουθες εικόνες:

5 Επόμενη εικόνα: Επιλέγουμε εκύπτωση στο 2018, ώστε να έχουμε πλήρη εικόνα:

6 Είναι το ειδοποιητήριο εκκαθάρισης, στο κάτω μέρος έχει κωδικό πληρωμής (στο παρόν έχει περικοπεί για λόγους δεδομένων), ο οποίος είναι ο ένας και μοναδικός του ΕΦΚΑ με τον οποίο κάνουμε τις τραπεζικές πληρωμές. Στον κόκκινο κύκλο έχουμε τη βάση υπολογισμού (Κ.Φ.Α.). Τι είναι αυτό; Είναι (κατά το άρθρο 39 του ν.4387/16) το 85% του καθαρού φοροληγητέου αποτελέσματος έτους το 85% των καταβλητέων ασφαλιστικών εισφορών Που βρίσκω και τσεκάρω αν έχουν υπολογιστεί σωστά; Α. Κατ αρχήν ανοίγω ένα ειδοποιητήριο 2019:

7 Επειδή τα ειδοποιητήρια 2019 υπολογίζονται ακόμη με βάση τα εισοδήματα και τις εισφορές (100% αυτών) του έτους 2017, πολλαπλασιάζοντας το σύνολο του ΚΦΑ + Εισφορές Χ 85% έχουμε τη βάση υπολογισμού. Προς περαιτέρω εξακρίβωση, το μεν ΚΦΑ το εξευρίσκω στη φορολογική δήλωση του 2017, ενώ τις καταβλητέες εισφορές 2017, στην εκκαθάριση ΕΦΚΑ Β. Επιλέγω στη συνέχεια εμφάνιση εκκαθάρισης 2018 για να ελέγξω λεπτομέρειες:

8 Στην εκκαθάριση 2018 έχουμε νέες επιλογές, όπου μπορούμε να εμφανίσουμε ανάλυση του φορολογητέου εισοδήματος, των μειώσεων, των καταβλητέων εισφορών, και των καταβολών, πατώντας τις σχετικές επιλογές (με κόκκινο): Εδώ βλέπουμε ανάλυση της βάσης υπολογισμού. (περί αυτής εξηγήσαμε ανωτέρω).

9 Εδώ βλέπουμε αν έχουμε εκπτώσεις και ποιες είναι Εδώ βλέπουμε πως διαμορφώνονται οι μηνιαίες εισφορές του 2018 (και άρα τις διαφορές από τα ήδη εκδοθέντα ειδοποιητήρια)

10 Εδώ βλέπουμε τις καταβολές που έχουμε κάνει (με γραμμάτια, ΔΙΑΣ, ή συμψηφισμούς). Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης στην προκείμενη περίπτωση είναι χρεωστικό (καταβλητέες 2.796,72- καταβληθείσες 1.868,20 = 928,52 ευρώ: 3. Πως ελέγχω αν είναι ορθές οι καταβολές μου: Κατ αρχήν μέσω του PORTAL επιλέγω εκτύπωση κατάστασης γραμματίων (από όλους τους Συλλόγους) και τσεκάρω αν το σύνολο είναι αυτό που αναφέρεται στην πιο πάνω εικόνα.

11 Ψάχνω το αρχείο καταβολών μου μέσω ΔΙΑΣ (καταθετήρια) και ελέγχω αν το σύνολό τους αντιστοιχεί με αυτό που εμφαίνεται στην πλατφόρμα. Παράλληλα ελέγχω αν έχω τυχόν άλλες πιστώσεις (πχ. περσινό συμψηφισμό από εκκαθάριση 2017). Παρατήρηση: Ποσά που έχουν καταβληθεί μέσω ΔΙΑΣ (ακόμη και το 2019) μέχρι την ημερομηνία της εκκαθάρισης είναι πιθανόν να χρησιμοποιούνται στην εκκαθάριση, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τυχόν πιστωτικά υπόλοιπα. Περισσότερα περί αυτού, μπορείτε να δείτε στον περσινό οδηγό εκκαθάρισης. 4. Το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης είναι χρεωστικό, πως πληρώνω; Το χρεωστικό αποτέλεσμα της εκκαθάρισης πληρώνεται σε 5 δόσεις αρχής γενομένης από της πρώτης στις και των επομένων στις τελευταίες εργάσιμες εκάστου εκ των επομένων μηνών. Χρησιμοποιώ τον ένα και μοναδικό κωδικό RF που εμφαίνεται στην εκτύπωση της εκκαθάρισης και είναι ίδιος με αυτόν του ειδοποιητηρίου. 5. Παράλληλα εκδόθηκε και το ειδοποιητήριο Μαίου 2019 μπορώ να τα πληρώσω και τα 2? Ναι μπορούμε. Ανατρέχουμε στην καρτέλα οφειλές, ως κατωτέρω: Το σύνολο περιλαμβάνει το ειδοποιητήριο Μαίου και την πρώτη δόση εκκαθάρισης, και μπορούμε να το καταβάλουμε με μια πληρωμή με τον ίδιο γνωστό μοναδικό κωδικό.

12 6. Η εκκαθάριση είναι πιστωτική, ενώ παράλληλα μου παρέχεται η δυνατότητα επιλογής συμψηφισμού (με μέλλουσες εισφορές), τι κάνω; Κατ αρχήν έχουμε μεριμνήσει να αναφέρουμε τραπεζικό λογαριασμό στα ατομικά μας στοιχεία, ως κατωτέρω εικόνα, επιλέγοντας επεξεργασία στοιχεία και εισάγοντας αριθμό IBAN: Αν το ποσόν είναι κάτω από 50 ευρώ συμψηφίζεται αυτόματα και δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής, ενώ το κουμπί συμψηφισμού είναι απενεργοποιημένο. Αν το ποσόν είναι άνω των 50 ευρώ, εφόσον δεν επιλέξουμε συμψηφισμό και χωρίς να κάνουμε κάτι άλλο, το ποσόν θα κατατεθεί εντός διμήνου περίπου στον λογαριασμό μας. Δεν συνιστάται για δικηγόρους ο συμψηφισμός, καθόσον δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τα μελλοντικά μας γραμμάτια, που είναι λίαν πιθανόν να υπερκαλύπτουν κάθε μηνιαία εισφορά μας, οπότε το προς συμψηφισμό ποσόν παραμένει υπέρ ΕΦΚΑ και θα μπορεί να επιστραφεί μόνον με την επόμενη εκκαθάριση Σε κάθε περίπτωση θα ξεκινήσει να εξοφλεί ειδοποιητήρια μετά την , εφόσον επιλέξουμε συμψηφισμό.

13 7. Γιατί δεν συμπίπτει το ποσόν της βεβαίωσης ΕΦΚΑ με αυτό που δείχνει η εκκαθάριση; Η βεβαίωση δείχνει το ποσόν που καταβλήθηκε εντός έτους (μπορεί να αφορά και Δεκέμβριο προηγούμενου έτους), ενώ η εκκαθάριση δείχνει το ποσόν που καταβλήθηκε και αφορά τις ετήσιες εισφορές. 8. Γιατί να μην επιλέξω συμψηφισμό; Μικρά ποσά δεν τίθεται θέμα. Γενικά όμως λέμε όχι στο συμψηφισμό γιατί δεν ξέρουμε στο μέλλον τι γραμμάτια θα έχουμε. Πέρσι συνάδελφοι που είχαν πολλά γραμμάτια, κράτησαν και το ποσόν της επιστροφής μέσα και έπρεπε να περιμένουν την επόμενη εκκαθάριση. 9. Έχω πιστωτικό χρειάζεται να κάνω κάτι; Δεν πατάμε τίποτε, βεβαιωνόμαστε ότι έχουμε βάλει το IBAN όπως ανωτέρω εικόνα (αν το κάναμε πέρσι, είναι εκεί) και αναμένουμε σε περίπου δύο μήνες θα μπουν τα χρήματα. 10. Είμαι έμμισθος και βλέπω διαφορές εκκαθάρισης 2017 (120 ευρώ). Συνάδελφοι βλέπουν διαφορές εκκαθάρισης 2017, συνήθως έμμισθοι που ο εντολέας τους δεν κατέβαλε (και ορθώς πλην δημοσίου και άλλων οργανισμών) εισφορά ΟΑΕΔ ποσόν 120 ευρώ, τα οποία θα πρέπει κανονικά να πληρώσουν. 11. Mπορώ την εκκαθάριση 2018 και τυχόν οφειλή μου από το 2017 να την εντάξω στη ρύθμιση οφειλών 120 δόσεων του ν4611/2019; Φυσικά η οφειλή της εκκαθάρισης (χρεωστική) είναι ήδη στην πλατφόρμα των 120 δόσεων:

14 12. Είμαι έμμισθος δημοσίου τομέα και ο εντολέας μου έκανε κράτηση ΟΑΕΔ επί της αντιμισθίας κι όμως ο ΕΦΚΑ μου χρεώνει εκκαθάριση; Λαμβάνουμε βεβαίωση από τον εργοδότη, τυπώνουμε εκκαθαριστικά από Ενιαία Αρχή Πληρωμών και καταθέτουμε την ακόλουθη ένσταση: ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΟΜΙΚΩΝ (ΔΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ 1. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Τ.ΤΑΝ ΚΑΙ 2. ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΕΦΚΑ) ΕΝΣΤΑΣΗ -ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΡΘΩΣΗΣ..., Δικηγόρου και κατοίκου Αθηνών, οδός..., ΑΜΔΣΑ:... ΑΜ ΤΑΝ:..., ΑΜΚΑ:..., ΑΦΜ:..., ΔΟΥ:... (έμμισθος δικηγόρος δυνάμει της από... Σύμβασης Έμμισθης Εντολής στο Φορέα...). ( Με την παρούσα ενίσταμαι και ζητώ την ακύρωση-διόρθωση της ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΦΚΑ 2017 (ή/και 2018) με τις οποίες μου επιβάλλετε εισφορά υπέρ ΟΑΕΔ 120 ευρώ κατ έτος και μηνιαία 10 ευρώ (καθώς και εισφορά με βάση την ελάχιστη βάση εισφορών). Πλην όμως ως προκύπτει εκ της προσαγομένης βεβαίωσης του εντολέα μου.. και των εκκαθαριστικών μισθοδοσίας μου Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, έχουν επιβληθεί για το κρίσιμο χρονικό διάστημα εισφορές υπέρ ΟΑΕΔ, ως ποσοστό επί της αντιμισθίας μου και ως εκ τούτου απαλλάσσομαι της εισφοράς για τα εισοδηματα από την ελεύθερη δικηγορία κατά τη ρητή διάταξη του άρθρου 39 παρ.12 του Ν. 4387/2016 Εναλλακτικά για φορείς (πχ. ΔΕΗ ΔΣΑ κλπ) που ο φορέας δεν έχει υποβάλλει ΑΠΔ μου επιβάλετε ελάχιστη εισφορά, καίτοι κατά το έτος 2016 (ή 2017 για την εκκαθάριση 2018) παρουσίασα ζημία από το ελεύθερο επάγγελμα (ή μηδενικό Καθαρό Φορολογητέο Αποτέλεσμα ή Κ.Φ.Α. κατώτερο των 7.033), ενώ θα έπρεπε να μη μου επιβάλετε καθόλου εισφορά (ή να μου επιβάλετε εισφορά με βάση το ΚΦΑ... ευρώ), καθόσον ως έμμισθος δικηγόρος εξαιρούμαι του ελαχίστου ορίου επιβολής εισφορών κατά τη ρητή διάταξη του δευτέρου εδαφίου της περ.στ της παρ.3 του άρθρου 38 του Ν.4387/2016. Επιπροσθέτως, ως προκύπτει εκ της προσαγομένης βεβαιώσεώς μου, ο εντολέας μου έχει υποβάλλει καταστάσεις

15 αναδρομικών ΑΠΔ σε ηλεκτρονική μορφή στο Υποκατάστημα το οποίο από έλλειψη προσωπικού δεν μπορεί να τις καταχωρήσει στο σύστημα. Παρακαλώ, όπως προβείτε άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, προκειμένου να μην επιβαρυνθώ με καταβολή εισφορών, που δεν υποχρεούμαι εκ του νόμου και δεν οφείλω και τις οποίες σε κάθε περίπτωση δε δύναμαι να καταβάλω. Σας δηλώνω δε ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου, σε περίπτωση που δεν ακυρώσετε άμεσα τη σχετική εκκαθάριση η οποία έχει δυσμενείς έννομες συνέπειες ως προς το πρόσωπό μου. Αθήνα, αιτ... Ο παρών ασφαλιστικός οδηγός θα εμπλουτίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη συλλογή ερωτήσεων και απαντήσεων που θα μας υποβάλλουν οι συνάδελφοι. Ανδρέας Κουτσόλαμπρος Σύμβουλος ΔΣΑ Αντζελίνα Πλατή Ασφαλιστική Συμβουλή ΔΣΑ ΥΓ. Ο περσινός οδηγός εκκαθάρισης μπορεί να αναζητηθεί εδώ: %CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CF %83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82- %CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82- %CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82- %CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CF%8E%CE%BD- %CE%B5%CF%86%CE%BA%CE%B

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων 1 Το Σαββατοκύριακο 16 και 17/3/2019, ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΕΦΚΑ 2017-2018 Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του ΔΣΑ και προκειμένου να παρασχεθεί η ανάλογη ενημέρωση στους συναδέλφους, συντάχθηκε ο παρών συνοπτικός οδηγός, με οδηγίες βήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ H Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, κατά τη σημερινή της (16 03 2019) συνεδρίαση, στην Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.3

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V.3 Περιεχόμενα 1. Με μια ματιά...... 3 Α) Στοιχεία Ασφάλισης... 4 Β) Οικονομικές Εκκρεμότητες... 4 Γ) Ασφαλιστική Ικανότητα... 4 Δ) Αρμόδιο Σημείο Παρουσίας ΕΦΚΑ... 5 Ε) Μηνύματα... 5 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.1

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕΦΚΑ V.1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V.1 Περιεχόμενα 1. Με μια ματιά...... 3 Α) Στοιχεία Ασφάλισης... 4 Β) Οικονομικές Εκκρεμότητες... 4 Γ) Ασφαλιστική Ικανότητα... 4 Δ) Αρμόδιο Σημείο Παρουσίας ΕΦΚΑ... 5 Ε) Μηνύματα... 5 2.

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέες εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ και οι Συμβολαιογράφοι

Οι νέες εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ και οι Συμβολαιογράφοι Οι νέες εισφορές του ΕΤΕΑΕΠ και οι Συμβολαιογράφοι Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου, Δικηγόρου, Προέδρου Ε.Ε.Δ., Συμβούλου ΔΣΑ, Προϊσταμένου Τμ. Μη Μισθωτών ΔΝΥ ΕΦΚΑ, Συνεργάτη Σ.Σ.Ε.Α.Π.Α.Δ. Το Σαββατοκύριακο που

Διαβάστε περισσότερα

Σας αποστέλλουμε συνημμένα άρθρο του κ. Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, Δικηγόρου, Πρόεδρου Ε.Ε.Δ., Προϊσταμένου Τμήματος Μη Μισθωτών ΔΝΥ ΕΦΚΑ και

Σας αποστέλλουμε συνημμένα άρθρο του κ. Ανδρέα Κουτσόλαμπρου, Δικηγόρου, Πρόεδρου Ε.Ε.Δ., Προϊσταμένου Τμήματος Μη Μισθωτών ΔΝΥ ΕΦΚΑ και ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 Μαρτίου 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 121 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων 1 Το Σαββατοκύριακο 16 και 17/3/2019, ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Προλογίζει ο Πρόεδρος ΔΣΑ: Δημήτρης Βερβεσός 1

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τη διαχείριση χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου κατά την πρώτη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικής οφειλής 2017.

Τέλος, παρέχονται οδηγίες για τη διαχείριση χρεωστικού και πιστωτικού υπολοίπου κατά την πρώτη διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικής οφειλής 2017. Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών Τμήμα Προσδιορισμού Εισφορών Μη Ταχ. Δ/νση: Σατωβριάνδου 18 10432 Αθήνα Πληρ. :Ελένη Δουλκερίδου Τηλ. :210 52 85 617 : 210 52 85 598 : 210

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/

ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/ ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/27.04.2018 ΕΦΚΑ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 21/27.04.2018 (Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦΜΜ/392/562805) Εκκαθάριση εισφορών Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών & Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών

Διαβάστε περισσότερα

Πως επηρεάζει την ασφάλιση των Συμβολαιογράφων ο Ν.4578/2016. Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου. Δικηγόρου, Συμβούλου ΔΣΑ, Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων

Πως επηρεάζει την ασφάλιση των Συμβολαιογράφων ο Ν.4578/2016. Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου. Δικηγόρου, Συμβούλου ΔΣΑ, Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Πως επηρεάζει την ασφάλιση των Συμβολαιογράφων ο Ν.4578/2016 Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου, Συμβούλου ΔΣΑ, Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Προϊσταμένου Γ Τμήματος Δνσης Νομικών Υποθέσεων ΕΦΚΑ Δημοσιεύτηκε

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦΜΜ/843/ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 45. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Α

Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦΜΜ/843/ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 45. ΠΡΟΣ: Αποδέκτες Πίνακα Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλιστικές Εισφορές (ν. 4387/2016)

Ασφαλιστικές Εισφορές (ν. 4387/2016) Ασφαλιστικές Εισφορές (ν. 4387/2016) Μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και των αντίστοιχων ερμηνευτικών εγκυκλίων οριστικοποιήθηκαν οι ρυθμίσεις για τον τρόπο υπολογισμού των εισφορών των

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ.9290 / 183. ΠΡΟΣ : ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ' / οικ.45697/1235/

Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ' / οικ.45697/1235/ Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ' / οικ.45697/1235/02.10.2018 Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ' / οικ.45697/1235/02.10.2018 Συμπληρωματικές οδηγίες για την εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕTEΑEΠ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕTEΑEΠ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες ΕTEΑEΠ Περιεχόμενα 1. Με μια ματιά...... 3 Α) Στοιχεία Ασφάλισης... 4 Β) Οικονομικές Εκκρεμότητες... 4 Γ) Μηνύματα... 4 2. Ατομικά Στοιχεία... 5 3. Υποχρεώσεις Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016)

ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) ΕΙΣΦΟΡΕΣ στον ΟΑΕΕ από 1/1/2017 για τους ασκούντες επιχειρηματική δραστηριότητα (Άρθρο 39 Ν. 4387/2016) Από 1/1/2017 αλλάζει ριζικά ο τρόπος υπολογισμού και καταβολής των εισφορών των επαγγελματιών στον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 120 ΔΟΣΕΩΝ (Ν.4611/2019) (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 120 ΔΟΣΕΩΝ (Ν.4611/2019) (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 120 ΔΟΣΕΩΝ (Ν.4611/2019) (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Προλογίζει ο Πρόεδρος ΔΣΑ: Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν. 4387/2016

Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν. 4387/2016 Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Ν. 4387/2016 ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Επίκαιρα Θέµατα Κοινωνικής Ασφάλισης Ρέθυµνο, 4 Μαρτίου 2017 Στέφανος Πετροπουλάκος Δικαστικός Πληρεξούσιος Α Ν.Σ.Κ. Π Ρ ΟΪ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αθήνα, 6 /12 / 2018 Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/995/

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. Αθήνα, 6 /12 / 2018 Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/995/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 6 /12 / 2018 Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/995/1457613 Γενική Διεύθυνση Εισφορών & Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών Τμήμα Προσδιορισμού

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας

Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας 1 Δημιουργήθηκε ένα ταμείο ασφάλισης για όλους, με κορμό το ΙΚΑ και ενιαίους κανόνες υπολογισμού των εισφορών και παροχής σύνταξης, ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Καταργήθηκε η διάκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΕΧΡΙ. Αθήνα, 27 /4 / 2018 Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/392/562805

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΕΧΡΙ. Αθήνα, 27 /4 / 2018 Αρ. Πρωτ.:ΔΙΕΙΣΦΜΜ/392/562805 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γενική Διεύθυνση Εισφορών & Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών Τμήμα Προσδιορισμού Εισφορών Μη Μισθωτών Ταχ. Δ/νση : Σατωβριάνδου

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αριθ. Πρωτ ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ. Αριθ. Πρωτ ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθ. Πρωτ. 1887 ΑΘΗΝΑ, 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Προς όλα τα μέλη του Φ.Σ.Α. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΘΕΜΑ : «Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π.» Μετά από πολλά ερωτήματα μελών μας σχετικά με το ταμείο Ε.Τ.Ε.Α.Ε.Π. σας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) (Νεότερη έκδοση )

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) (Νεότερη έκδοση ) ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΤΕΑΕΠ (ΧΡΗΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ-ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ) (Νεότερη έκδοση 8.4.209) Ανδρέα Π.Κουτσόλαμπρου Δικηγόρου ΕΦΚΑ - Σύμβουλου ΔΣΑ Προέδρου Ένωσης Εμμίσθων Δικηγόρων Πρόλογος: Δημήτρης Βερβεσός,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα γίνει η εκκαθάριση εισφορών παράλληλα απασχολούμενων - μπλοκάκηδων

Πώς θα γίνει η εκκαθάριση εισφορών παράλληλα απασχολούμενων - μπλοκάκηδων Πώς θα γίνει η εκκαθάριση εισφορών παράλληλα απασχολούμενων - μπλοκάκηδων 07/Δεκ/2018 10:00 τουδημήτρη Κατσαγάνη Νέαεγκύκλιο εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σχετικά με την εκκαθάριση εισφορών μη μισθωτών ασφαλισμένων με

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα

Αθήνα, 14 / 2 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15 / Δ / οικ / 73. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γενική Διεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων Σατωβριάνδου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ : Δ Πληροφορίες : Ε. Ράπτη

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Α. Ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 των Δικηγόρων, Υποθηκοφυλάκων, Δικαστικών Επιμελητών και Συμβολαιογράφων.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Α. Ασφαλιστικές εισφορές έτους 2016 των Δικηγόρων, Υποθηκοφυλάκων, Δικαστικών Επιμελητών και Συμβολαιογράφων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΥΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α ) ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ( Τ.Α.Ν. ) ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Αποτίμηση ασφαλιστικού Ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2017 To 2016 σημαδεύτηκε για το δικηγορικό σώμα από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία βίαιης ανατροπής του ασφαλιστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ (Ενημερωτικό Σημείωμα του Δικηγόρου Αθηνών Διονυσίου Ρίζου) Η ψήφιση του νέου ασφαλιστικού νόμου δημιουργεί μια νέα εικόνα συνολικά για τις επιβαρύνσεις που υφίσταται ο δικηγόρος

Διαβάστε περισσότερα

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω τους λογαριασμούς των ταμείων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σας:

Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε κατωτέρω τους λογαριασμούς των ταμείων για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών σας: ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 12η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Αριθμ. πρωτ. 87 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ -----------

Διαβάστε περισσότερα

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από

Αποτίμηση ασφαλιστικού. Ασφαλιστικές εισφορές από ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ Αποτίμηση ασφαλιστικού Ασφαλιστικές εισφορές από 1.1.2017 To 2016 σημαδεύτηκε για το δικηγορικό σώμα από την κυβερνητική νομοθετική πρωτοβουλία βίαιης ανατροπής του ασφαλιστικού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 15/03/2019 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/οικ.948 /Δ16.29

Αθήνα, 15/03/2019 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/οικ.948 /Δ16.29 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Δ16)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΕΧΡΙ. Αθήνα, 6 /2 / 2017 Αρ. Πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟ ΜΕΧΡΙ. Αθήνα, 6 /2 / 2017 Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γενική Διεύθυνση Εισφορών & Ελέγχων Δ/νση Εισφορών Μη Μισθωτών Ταχ. Δ/νση : Σατωβριάνδου 18 10432 Αθήνα Τηλέφωνο :210 5285598, 210

Διαβάστε περισσότερα

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών

Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017. Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών ΝΟΜΟΣ 4387/2016 Με την τελευταία κωδικοποίηση από το Νόμο 4472/2017 Άρθρο 39 Εισφορές αυτοπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών 1.α. Από 1.1.2017, το ποσοστό της μηνιαίας ασφαλιστικής εισφοράς για

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Τ.Σ.Α.Υ.

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Τ.Σ.Α.Υ. Προς: Αγωνιστική Πρωτοβουλία Φαρμακοποιών Αθήνα, 20 Απριλίου 2018 ΘΕΜΑ: ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΟΥ Τ.Σ.Α.Υ. Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ Δυνάμει του Ν. 982/1979 και ειδικότερα, δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013 ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟ Ι.Κ.Α. Ε.Τ.Α.Μ. Η Διοίκηση του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net

Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net Τραπεζα Φορολογικής Ενημέρωσης από την Epsilon Net ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24/3/2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αρ.Πρωτ.: Φ.10043/οικ.14226/431 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Α Ε Α Ε Α Ε Α ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

Ε Α Ε Α Ε Α Ε Α ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΣΥΧΝΣ ΡΩΤΗΣΙΣ - ΠΝΤΗΣΙΣ Προσωρινή Δήλωση Παρακρατούμενων και Προκαταβλητέων Φόρων από Μισθωτή ργασία και Συντάξεις καθώς και από μοιβές πιχειρηματικής Δραστηριότητας (ν. 4172 / 2013) 1. 2. 3. 4. ίμαι ήδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ Πειραιάς, 22 Απριλίου 2016 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. ΚΟΡΚΙΔΗ, ΓΙΑ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ Αλλαγές για τους

Διαβάστε περισσότερα

Φ.10043/οικ.14226/431/

Φ.10043/οικ.14226/431/ Φ.10043/οικ.14226/431/24.03.2017 Υπ. Εργασίας Αριθ. Πρωτ. : Φ.10043/οικ.14226/431/24.03.2017 Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 36 παρ. 1 και 2 του ν.4387/2016 για την παράλληλη ασφάλιση. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Legal Flash. Α. Νέοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους

Legal Flash. Α. Νέοι φορείς κοινωνικής ασφάλισης για όλους τους ασφαλισμένους Legal Flash Μάϊος 2016 Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ. (85/12.05.2016) ο Νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019. Μη Μισθωτοί

ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019. Μη Μισθωτοί ΕΦΚΑ Ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη ρύθμιση οφειλών Ν. 4611/2019: α) Μη μισθωτοί, β) Εργοδότες. Μη Μισθωτοί 1 Ποια φυσικά πρόσωπα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

Published on TaxExperts ( γ. Του άρθρου 59 του Π.Δ. 111/2014 (ΦΕΚ Α' 178) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών»

Published on TaxExperts (  γ. Του άρθρου 59 του Π.Δ. 111/2014 (ΦΕΚ Α' 178) «Οργανισμός του Υπουργείου Οικονομικών» Πίνακας περιεχομένων ΔΕΔ Α 1126/2019 Έκπτωση ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα ελεύθερου επαγγελματία Καλλιθέα, 4.4.2019 Αριθμός απόφασης: 1126 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΘΗΝΑ, 31 /3/2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/36/484559 ΑΣΦ/ΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Οργανισμός Ασφάλισης Ο.Α.Ε.Ε. Ελευθέρων Επαγγελματιών ΠΡΟΣ: ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 15/3/2019 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/οικ.902/Δ16.20

Αθήνα, 15/3/2019 Αριθ. Πρωτ.Φ80020/οικ.902/Δ16.20 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΘΕΤΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ (Δ16)

Διαβάστε περισσότερα

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 5/ Νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών - Ν.4321/2015 Πίνακας περιεχομένων Α. Δικαιούχοι υπαγωγής Β. Οφειλές που υπάγονται στη ρύθμιση Γ. Προϋποθέσεις υπαγωγής Δ. Όροι ρύθμισης Ε. Δικαιολογητικά ΣΤ. Αρμοδιότητα Ζ. Υπολογισμός οφειλής Η. Συμψηφισμός Θ. Ασφαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία µε την Η ΙΚΑ ΑΕ θα αποστέλλεται, σε έντυπη µορφή, µέσω ΕΛΤΑ, «Ειδοποίηση Πληρωµής Ασφαλιστικών Εισφορών» (συν/νο υπόδειγµα).

Σε συνεργασία µε την Η ΙΚΑ ΑΕ θα αποστέλλεται, σε έντυπη µορφή, µέσω ΕΛΤΑ, «Ειδοποίηση Πληρωµής Ασφαλιστικών Εισφορών» (συν/νο υπόδειγµα). ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Γενική ιεύθυνση Εισφορών και Ελέγχων /νση Εισφορών Μη Μισθωτών Αθήνα, 6/2 / 2017 Αρ. Πρωτ.: ΙΕΙΣΜΜ/79/175892 Ταχ. /νση : Σατωβριάνδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Εγκ. 7/

ΕΦΚΑ Εγκ. 7/ ΕΦΚΑ Εγκ. 7/19.02.2019 ΕΦΚΑ Εγκ. 7/19.02.2019 Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κλάδου σύνταξης ελευθέρων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ & KOIN. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΦΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας Δ.15/ Γ /oικ. 4624/106/

Υπ. Εργασίας Δ.15/ Γ /oικ. 4624/106/ Υπ. Εργασίας Δ.15/ Γ /oικ. 4624/106/05.02.2019 Υπ. Εργασίας Δ.15/ Γ /oικ. 4624/106/05.02.2019 Παροχή διευκρινήσεων για την εφαρμογή του άρθρου 55 του ν. 4509/2017 (Α 201) και της υπ αριθμ. Δ.15/Γ /67695/1825/28/28-12-2018

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη, Απρίλιος Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017

Θεσσαλονίκη, Απρίλιος Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού ασφαλιστικών εισφορών Ελευθέρων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων από 01/01/2017 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ Θεσσαλονίκη, Απρίλιος 2017 Ενιαίοι κανόνες υπολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών Μη Μισθωτών ασφαλισμένων, έτους 2018.

ΘΕΜΑ: Εκκαθάριση ασφαλιστικών εισφορών Μη Μισθωτών ασφαλισμένων, έτους 2018. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ

ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ. Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ Ερωτήσεις-Απαντήσεις για ασφαλισμένους ελεύθερους επαγγελματίες σε πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΟΓΑ 1. Ποια φυσικά πρόσωπα υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής του Ν. 4611/2019; Απάντηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα 03/07/2017 Αριθμός απόφασης: 3651 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 Επανεξέτασης Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές έτους 2010 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές έτους 2010 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ Θεσσαλονίκη 30 12 2010 Αριθμ.πρωτ.1505 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Ασφαλιστικές εισφορές έτους 2010 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τη σχετική ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

Έφτασε η ώρα του σοκ για τα μπλοκάκια -υπεγράφη η εγκύκλιος

Έφτασε η ώρα του σοκ για τα μπλοκάκια -υπεγράφη η εγκύκλιος Έφτασε η ώρα του σοκ για τα μπλοκάκια -υπεγράφη η εγκύκλιος ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:18 ΤουΔημήτρη Κατσαγάνη Αντιμέτωποιμε το ασφαλιστικό χαράτσι βρίσκονται πλέον και "τυπικά όσοι εργαζόμενοι αμείβονται

Διαβάστε περισσότερα

πηγη esos.gr ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠ

πηγη esos.gr ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ - ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΜΙΣΘΟΥΣ ΗΜΕΡΟΜΙΣΘΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠ πηγη esos.gr Εγκύκλιο προς όλες τα υπουργεία και ΝΠΔΔ απέστειλε το υπ. Οικονομίας σχετικά με την παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που καταβλήθηκαν στους

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 05 / 02 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15/ Γ / oικ / 106. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα

Αθήνα, 05 / 02 / Αριθ. Πρωτ. : Δ.15/ Γ / oικ / 106. ΠΡΟΣ : 1. ΕΦΚΑ Γραφείο κ. Διοικητή Αγ. Κωνσταντίνου Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση σχεδίου νόμου. για το ασφαλιστικό

Συνοπτική παρουσίαση σχεδίου νόμου. για το ασφαλιστικό Συνοπτική παρουσίαση σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό 1. Εισφορές Βασική αλλαγή που προβλέπεται πλέον εντός του νομοσχεδίου είναι ο υπολογισμός των εισφορών για τον δικηγόρο με βάση το καθαρό φορολογητέο

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014 Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις προσωρινής δήλωσης Φ.Μ.Υ. 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1. Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω Προσωρινή Δήλωση

Διαβάστε περισσότερα

http://www.tnomik.gr/frontoffice/popup.asp?cpage=usertext&cresrc=147&cnode=...

http://www.tnomik.gr/frontoffice/popup.asp?cpage=usertext&cresrc=147&cnode=... Σελίδα 1 από 5 Ασφαλιστικές Εισφορές (τρέχουσες) - Ανακοίνωση Α & Β ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α. ) ΤΟΜΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης

Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2017 Έρευνα του ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ για το νέο καθεστώς καταβολής εισφορών του (ΕΦΚΑ) Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης Το ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ πραγματοποιεί έρευνα από τη Δευτέρα 6/2, η οποία θα διαρκέσει

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Κατώτατες εισφορές έτους 2009 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Κατώτατες εισφορές έτους 2009 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ Θεσσαλονίκη 14 1 2010 Αριθμ.πρωτ.24 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Κατώτατες εισφορές έτους 2009 του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ Σας διαβιβάζουμε συνημμένα τον πίνακα των κατώτατων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π.

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 27. ΘΕΜΑ: «Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών» - Η αρ.πρωτ. Β7/οικ.39703/2829/ , ερμηνευτική οδηγία του Υ.Ε.Κ.Α.Π. Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 27/11.11.2014 Νέα Ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών ΑΘΗΝΑ, 11 /11/2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ.:ΔΙΕΣ/Φ10/151/1487082 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝ. ΑΣΦ/ΣΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ Οργανισμός Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή της διάταξης της παρ. 9 του αρ. 39 του ν. 4387/2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ & ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ Α.: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Α/Α ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΡΙΣΜΟΣ 1 2 3 ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ/

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων

Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων Συντελεστές φορολογίας και προκαταβολής φόρου νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ.1159/17.7.2015 ισχύουν τα εξής για την μεταβολή σχετικά με το συντελεστή φορολογίας νομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις των άρθρων 18, 34 παρ.2 και 37 του ν.4387/2016 (Α 85) όπως έχει τροποποιηθεί με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

www.tnomik.gr ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ

www.tnomik.gr ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α ) ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ( Τ.Α.Ν. ) ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Δ.15/Δ /οικ.42081/1093/

Υ.Α. Δ.15/Δ /οικ.42081/1093/ Υ.Α. Δ.15/Δ /οικ.42081/1093/31.07.2018 Υ.Α. Δ.15/Δ /οικ.42081/1093/31.07.2018 Καθορισμός των όρων αναστολής καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και οφειλών πληγέντων από τις πυρκαγιές της 23ης και 24ης Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Δηλώσεις Εισοδήματος Νομικών Προσώπων μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα 1.Είμαι ήδη εγγεγραμμένος χρήστης του TAXISnet. Τι πρέπει να κάνω για να υποβάλω δήλωση φορολογίας εισοδήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός φορολογητέων καθαρών κερδών για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων.

ΘΕΜΑ: Προσδιορισμός φορολογητέων καθαρών κερδών για την επιβολή της έκτακτης εισφοράς των επιχειρήσεων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Μαΐου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθ.Πρωτ.: 10319/Β0012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Α3 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα Τηλέφωνο : 213 1604540 ΦΑΞ : 213 1604567

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 30/10/2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 5639 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α2 Επανεξέτασης Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ασφάλιση βουλευτών στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. : Το υπ αριθμ.πρωτ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./322/827402/ έγγραφο του ΕΦΚΑ.

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την ασφάλιση βουλευτών στον ΕΦΚΑ και στο ΕΤΕΑΕΠ. : Το υπ αριθμ.πρωτ. Δ.ΕΙΣΦ.Μ./322/827402/ έγγραφο του ΕΦΚΑ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΚΥΡΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ (Δ15) ΤΜΗΜΑ : Β & Δ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή δήλωσης παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία 2014

Υποβολή δήλωσης παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία 2014 Υποβολή δήλωσης παρακρατούμενων φόρων από μισθωτή εργασία 2014 Των Νίκου Παπαγιάννη, οικονομολόγου, φοροτεχνικού και Μαρίας Καλουμένου, λογίστριας Είναι εντυπωσιακό πως για το 2014 δεν έχει ακόμη εκδοθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/

ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/ ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/24.07.2018 ΕΦΚΑ Εγκύκλιος 32/24.07.2018 (Αριθμ. Πρωτ. Δ.ΑΣΦ.759/924550/2018) Εξαγορά του οφειλόμενου χρόνου πρόσθετης ασφάλισης στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών τ. Ο.Γ.Α. με καταβολή

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α.

Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α. Ειδικότερα: 1. Αναγνωριζόμενοι - πλασματικοί χρόνοι στον Ε.Φ.Κ.Α. Στο ως άνω άρθρο και ειδικότερα στην περ. γ' της παρ. 1, εισάγεται νέος τρόπος υπολογισμού του ασφαλίστρου αναγνώρισης των πλασματικών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΩΙΔΗΣ Π ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τηλ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΘΩΙΔΗΣ Π ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ τηλ 120 δόσεις: Τελευταία Ευκαιρία??? Όροι και προϋποθέσεις Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να ενταχθεί κάποιος στη ρύθμιση; Για τα Φυσικά Πρόσωπα: Η υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος της τελευταίας

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π. : ΣΥΣΤΑΣΗ Ε.Φ.Κ.Α. ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ( Άρθρα 51 και 53 ν.4387/2016)

Α.Π. : ΣΥΣΤΑΣΗ Ε.Φ.Κ.Α. ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ - ΕΝΤΑΞΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Φ.Κ.Α. ( Άρθρα 51 και 53 ν.4387/2016) Αθήνα 14/2/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης Κ Ε Ν Τ Ρ Ι Κ Η Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ & ΕΛΕΓΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Εκκαθάρισης Φόρου.

Διαχείριση Εκκαθάρισης Φόρου. Διαχείριση Εκκαθάρισης Φόρου. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της εκκαθάρισης φόρου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΝΙΑΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ & ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ Α.: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΟΡΙΣΜΟΙ Α/Α ΕΝΝΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΟΡΙΣΜΟΣ 1 2 3 ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΘΑΡΟ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση εισφορών υπέρ Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

ΘΕΜΑ: Φορολογική μεταχείριση εισφορών υπέρ Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2018 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Χρήσιμες ερωτήσεις - απαντήσεις και παραδείγματα για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στην εφορία - Του συνάδελφου Θωμά Γεωργίου Σ υ ν ά δ ε λ φ ο ι, Πολύς λόγος έχει γίνει για τη νέα

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Διαχείριση Λοχείας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης της Λοχείας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων. Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων:

Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων. Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων: Πίνακας τροποποιούμενων καταργούμενων διατάξεων Τροποποιούνται ή καταργούνται τα κάτωθι άρθρα ή παράγραφοι άρθρων: Άρθρο 1 Τροποποίηση του άρθρου 8 του ν.4387/2016: «2. α. Ως συντάξιμες αποδοχές για τον

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αθήνα, 17/05/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝIKH ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦ/ΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Δ/νση Κύριας Ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ( Τ.Α.Ν. ) www.tnomik.gr

ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ( Τ.Α.Ν. ) www.tnomik.gr ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ( Ε.Τ.Α.Α ) ΤΟΜΕΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ( Τ.Α.Ν. ) ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΙΚΗΓΟΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τα ψέματα τελείωσαν και με το τέλος του καλοκαιριού έρχονται τα πρώτα ραβασάκια Σάββατο, 20 Αύγουστος :09

Τα ψέματα τελείωσαν και με το τέλος του καλοκαιριού έρχονται τα πρώτα ραβασάκια Σάββατο, 20 Αύγουστος :09 Τρεις έκτακτες εισφορές σε ένα εκκαθαριστικό έρχονται μέσα στον Αύγουστο - Από 300 και πάνω η πρώτη δόση - Το... φιρμάνι θα λάβουν όσοι έχουν εισόδημα από 12.000 και πάνω - Αν πληρώσετε εφάπαξ και έγκαιρα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα:16-03-2017 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 2020 ΥΠΟΔΙΕΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ : Α4 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α 66, 30.6.2015 και ΦΕΚ Α 79, 14.7.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 15 Ιουλίου 2015 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Μαρία Μαγδαληνή Τσίπρα Aθήνα 8/10/2015 Δικηγόρος ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ Με το νόμο 4336/2015 τροποποιήθηκε το συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων (ν.3865/2010).

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΜΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΜΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 1. Φορολογία ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΨΗΦΙΣΗΣ/ Φ.Ε.Φ.Π. (Φόρος Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων) 1) Μείωση του αφορολόγητου ορίου από 12.000 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 )

ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) ΠΑΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ (μέχρι 50.000 ) Ποιες οφειλές ρυθμίζονται: Ληξιπρόθεσμες οφειλές συμπεριλαμβανομένων και των πάσης φύσεως προσαυξήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ 2015 Για άλλη μια χρονιά φθάνει η ώρα να υποβάλλουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις για το οικείο φορολογικό έτος, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής τη

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται όσοι:

Ειδικότερα σύμφωνα με τις παραπάνω κατηγορίες περιλαμβάνονται όσοι: Ολόκληρη η εγκύκλιος για τα μπλοκάκια 1. Πεδίο εφαρμογής - Πρόσωπα που εντάσσονται Για τα πρόσωπα που έχουν ιδιότητα ή ασκούν δραστηριότητα βάσει της οποίας υπάγονταν ή θα υπάγονταν, στην ασφάλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων

Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων ΑΘΗΝΑ 31-5-2016 Αρ. Πρωτ.: 2457 Προς Ομοσπονδίες μέλη της ΣΕΤΚΕ Θέμα: Αλλαγές Νέου Ασφαλιστικού - Πως επηρεάζονται τα μέλη / διαχειριστές / εταίροι των νομικών προσώπων Αγαπητοί Συνάδελφοι, Μετά την δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών

19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών 19 ερωτήσεις και απαντήσεις για τις αμοιβές των ελεύθερων επαγγελματιών Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014 10:48 UPD:11:02 Προσυμπληρωμένες οι φορολογικές δηλώσεις Όλη η διαδικασία 10/03 19:30 Νέα λίστα με ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

2. Για την ομοιόμορφη εφαρμογή αυτών των διατάξεων, σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες:

2. Για την ομοιόμορφη εφαρμογή αυτών των διατάξεων, σας παρέχουμε τις ακόλουθες οδηγίες: Παρακράτηση φόρου εισοδήματος από μισθούς, ημερομίσθιο, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους κατά το ημερολογιακό έτος 2005. 1. Σχετικά με το παραπάνω θέμα, σας γνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα