Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training."

Transcript

1 Εισαγωγή στις αρχές του CMS. Joomla Training. Wordpress Training.

2 Τι είναι το CMS? Η ιστορία των CMSs Δυνατότητες των CMS Είναι τα CMSs οι σωστές λύσεις;

3 Server-side λογισμικό που εξειδικεύεται στην απλοποιήσει, την δημιουργία αλλά και την διαχείριση των ιστοσελίδων. Τα CMS συστήματα διαχειρίζονται "online" το περιεχόμενο των σελίδων και επιτρέπουν στους χρήστες από μόνοι τους να "ανεβάσουν" και να αλλάξουν τα περιεχόμενα χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις.

4 Μέσα στην DB αποθηκεύουν τα δεδομένα : Κείμενα, Εικόνες, Βίντεο Η βάση δεδομένων, όποτε εμείς χρειαζόμαστε κάποιο από τα παραπάνω αντικείμενα, τα «καλεί» και τα «φέρνει» από τους πίνακες της. Κείμενα, Εικόνες, Βίντεο

5 Με την χρήση εφαρμογών CMS αυξάνουμε την ταχύτητα παραγωγής και παράλληλα μειώνουμε τον χρόνο δημιουργίας της ανάπτυξης - σχεδίασης της ιστοσελίδας μας. Οι περισσότερες CMS εφαρμογές μας δίνουν την δυνατότητα εύκολα να προσθέτουμε "advanced" λειτουργίες στο Web site μας. Επιπλέον δεν απαιτούνται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις ή ικανότητες ώστε να δημιουργήσουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε τον ιστοτόπο μας.

6 Με την ραγδαία ανάπτυξη του WEB η ανάγκη για εφαρμογές τύπου Content Management μεγάλωσε Το 1995 η εταιρεία δημιούργησε ένα από τα πρώτα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου PRISM για να επεξεργάζεται και να δημοσιεύει τα περιεχόμενα της δικής της ιστοσελίδας. Presentation of Realtime Interactive Server Material

7 Μέχρι το τέλος του 99 πολλές άλλες εταιρείες ακολούθησαν το παράδειγμα της CNET και έφτιαξαν δικά τους παρόμοια συστήματα διαχείρισης δεδομένων ιστοσελίδας.

8 Μέχρι τότε τα συστήματα ήταν ιδιαίτερα ακριβά σε κόστος Ήταν κατασκευασμένα για συγκεκριμένους πελάτες και για συγκεκριμένες ανάγκες. Τα CMSs ήταν λύσεις μόνο για «μεγάλα» sites μιας και σε μικρότερες κατασκευές δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν.

9 Η λύση σε όλα τα προβλήματα ήρθε κάπου στα μέσα του 2000 όταν και δημιουργήθηκε η τεχνολογία LAMP. (Linux, Apache, MySQL, Php) προϊόντα που σε συνδυασμό μεταξύ τους δημιουργούν Web Server λειτουργίες που χρησιμοποιούνται από τις CMS εφαρμογές. Το 2001 δημιουργήθηκε το Drupal Το 2005 δημιουργήθηκε το Joomla

10 Τα Drupal Joomla - Wordpress κ.α. είναι δωρεάν εφαρμογές και υποστηρίζονται από μεγάλες κοινότητες ανθρώπων που εργάζονται για την βελτίωση και αναβάθμιση των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Από το 2006 μέχρι σήμερα δημιουργήθηκαν πολλές μα πάρα πολλές εφαρμογές τύπου CMS.

11 Ροή εργασίας CMS :

12 Οι ρόλοι και τα δικαιώματα διαχείρισης των χειριστών ενός CMS προγράμματος Authors Συγγραφέας Μέλος με δυνατότητες αρθρογραφίας, προσθήκη φωτογραφιών, ήχου, βίντεο. Έχει περιορισμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Δεν μπορεί να δει τα άρθρα των υπολοίπων συγγραφέων καθώς και για τα δικά του άρθρα απαιτείται «έγκριση» από τους διαχειριστές της ιστοσελίδας.

13 Editor Συντάκτης Μέλος με δυνατότητες αρθρογραφίας, προσθήκη φωτογραφιών, ήχου, βίντεο. Έχει περιορισμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Μπορεί όμως να εγκρίνει και παράλληλα να δημοσιεύει στο internet τα δικά του άρθρα αλλά και τα άρθρα που δημιούργησαν οι συγγραφείς.

14 Publisher Εκδότης Μέλος με δυνατότητα να γράφει και να επεξεργάζεται όλα τα άρθρα, αρχεία ήχου και βίντεο. Έχει αναπτυγμένες δυνατότητες στην διαχείριση της CMS εφαρμογής. Μπορεί να εγκρίνει και παράλληλα να δημοσιεύει στο internet τα δικά του άρθρα αλλά και τα άρθρα που δημιούργησαν οι συγγραφείς. Μπορεί να διαχειρίζεται και ελέγχει τον ιστότοπο, να επεξεργάζεται σελίδες του Template καθώς και να πρόσθετη ή να αφαιρεί τα plug-ins και τα modules του Web site.

15 Administrator Διαχειριστής Μέλος με όλες τις δυνατότητες επεξεργασίας και παραμετροποίησης ενεργοποιημένες. Μπορεί να δημιουργεί χρήστες και groups ορίζοντας παράλληλα και τα δικαιώματα τους. Ελέγχει την ασφάλεια της ιστοσελίδας, παρακολουθεί την εγκατάσταση και την λειτουργία του CMS, επιβλέπει και διαχειρίζεται τις αναβαθμίσεις του συστήματος.

16 Προσθήκη περιεχομένου (Content Editing) Άρθρα, επεξεργασία κειμένου, προσθήκη βίντεο και ήχου

17 Οργάνωση περιεχομένου (Section & Categories)

18 Templates Πρότυπα Ιστοσελίδας

19 Modules Φόρμες αλληλογραφίες, Φόρμες και κουμπιά αναζήτησης, Log in forms, Latest News, Latest Articles κ.α

20 Site Navigation Πλοήγηση μέσα στο Site.

21 Μύθοι και πραγματικότητα: Υπάρχει ο «μύθος» ότι μπορείς να δημιουργήσεις μία ιστοσελίδα χωρίς να έχεις γνώσεις πάνω σε γλώσσες και όρους προγραμματισμού όπως HTML/CSS/JAVASCRIPT Υπάρχει ο «μύθος» ότι επειδή είναι δωρεάν εφαρμογές άρα δεν θα έχουν και κάποιο ιδιαίτερο κόστος Υπάρχει ο «μύθος» ότι όλα θα γίνουν άμεσα και γρήγορα όπως το να γράφεις μια εργασία στο Microsoft Word ή να δημιουργείς έναν απλό πίνακα στο Excel. Ισχύουν όμως όλα αυτά;

22 Μπορεί τελικά ένα τέτοιο πρόγραμμα να κάνει τόσα πολλά πράγματα και τόσο εύκολά; ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ Από το τι θα πρέπει να γνωρίζει πρώτα από όλα ένας σχεδιαστής ιστοσελίδας Η εκμάθηση και σωστή χρήση ενός τέτοιου συστήματος θέλει χρόνο και εξάσκηση. Δουλεύοντας πάνω σε μια CMS εφαρμογή «σίγουρα» κάποια στιγμή θα μας ζητηθεί να χρησιμοποιήσουμε κάποια γλώσσα προγραμματισμού για να κάνουμε κάποια επιπλέον παραμετροποίηση που έχει ζητηθεί από τον πελάτη μας. Μην σας φοβίζουν όλα αυτά σίγουρα κάποιος άλλος πριν από εμάς έχει συναντήσει και ήδη έχει λύση το συγκεκριμένο ή παρόμοιο πρόβλημα. Η λύση βρίσκεται στο internet και συγκεκριμένα στα Communities της CMS εφαρμογής που χρησιμοποιούμε.

23 Σίγουρα όμως η γνώση της βασικής HTML και της CSS θα ήταν πολύ χρήσιμες για να προχωρήσουμε στο Web Design. Τα έτοιμα Templates που πιθανόν να αγοράσουμε από εταιρείας έχουν limitations και δύσκολα θα μπορέσει κάποιος που δεν έχει έστω και βασικές προγραμματιστικές γνώσεις να επεξεργαστεί. Σε τέτοιες περιπτώσεις θα χρειαστεί βοήθεια από έναν έμπειρο ειδικό designer για να μας βοηθήσει. Μας συμφέρει όμως αυτό οικονομικά;

24 Το web design είτε γίνεται μέσω CMS εφαρμογών είτε όχι χρειάζεται φαντασία, όρεξη για δουλεία και υπομονή για να φτάσει κάποιος στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Βρείτε το CMS πρόγραμμα που σας ταιριάζει καλύτερα και πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο και για τους πελάτες σας να το κατανοήσουν στην χρήση του. Τα CMSs έχουν δημιουργήσει επανάσταση στον χώρο του web design. Δεν είναι δύσκολα αλλά απαιτείται προσπάθεια για να φτάσει ο designer να κάνει πάνω στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου του, αυτό που λέμε το κάτι παραπάνω

25 Ποιό CMS κάνει για μένα; Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Γιατί επιλέγω το Joomla Γιατί επιλέγω το Wordpress

26 Π.χ. για να δημιουργήσουμε μια εκπαιδευτική κοινότητα θα χρησιμοποιήσουμε το CMS Ενώ για την δημιουργία BLOG την εφαρμογή

27 Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Οι δωρεάν εφαρμογές έχουν κατά πολύ χαμηλότερο κόστος κατασκευής από τις Commercial. Αν και σαν προγράμματα δεν έχουν κόστος αγοράς, παρόλα αυτά κοστίζουν οι επεκτάσεις τους (extensions). Στα CMSs δεν ισχύει η λογική του όταν κάτι είναι πιο ακριβό από το άλλο είναι περισσότερο αξιόπιστο Υπολογίζουμε το budget που θα έχουμε για να υλοποιήσουμε μια ιστοσελίδα και μετά παίρνουμε την τελική απόφαση. Για τα Ελληνικά δεδομένα η απόφαση του free CMS πολλές φορές μοιάζει με μονόδρομο.

28 Δωρεάν Εφαρμογές VS Commercial εφαρμογές Όμως, σε ένα open source free CMS εμείς θα πρέπει να ψάξουμε από μόνοι μας να βρούμε την λύση για οποιοδήποτε πρόβλημα μας εμφανιστεί Σε ένα Commercial CMS με ένα απλό τηλεφώνημα στο κατασκευαστή θα μας λύση άμεσα το πρόβλημα ή την απορία μας. Αν και υπάρχουν χιλιάδες developers που ασχολούνται με τα open source free CMSs, ένα πρόγραμμα δοκιμασμένο και έχοντας «βγει» στην παραγωγή από μία εμπορική εταιρεία πολλές φορές μοιάζει ως η καλύτερη και ασφαλέστερη λύση.

29 Βασικές λειτουργίες του Joomla Ισχυρότατο CMS με δυνατότητα να δημιουργήσει από απλές και μικρές ιστοσελίδες μέχρι μεγάλα εμπορικά sites με μεγάλη καθημερινή κίνηση (traffic). Μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε ανάγκη σε μια ιστοσελίδα καθώς μπορούμε να φορτώσουμε μέσα σε αυτό οποιοδήποτε extension θέλουμε. Μετατρέποντας το συγκεκριμένο CMS στην θεματολογία που επιθυμούμε. Εύκολο στην χρήση, πολύ εύκολο στην εκμάθηση.

30 Ο τρόπος λειτουργίας του Sections Top Level στοιχείο στην ιεραρχική δομή του site όπου περιέχει τις κατηγορίες και τα άρθρα Categories Λειτουργεί σαν μηχανισμός σύνδεσης των sections με τα articles αρχειοθετώντας ακόμη περισσότερο τα περιεχόμενα μιας ιστοσελίδας Άρθρα Το βασικό περιεχόμενο ενός Joomla site. Συνδέεται με τις κατηγορίες. Περιέχει μέσα του τα δεδομένα που βλέπει ο επισκέπτης της ιστοσελίδας μας.

31 Ο τρόπος λειτουργίας του: Το περιεχόμενο προστίθεται στο site και οι σελίδες δημιουργούνται. Στην συνέχεια εμφανίζονται μέσα στην ιστοσελίδα μας από τα MENU. Βήματα: Δημιουργώ το menu item Το συνδέω με το item type που θέλω. π.χ contact form, blog layout, single article Δημιουργούμε την σελίδα προσθέτουμε το menu και το επιλεγμένο περιεχόμενο τοποθετείτε στην σελίδα μας σύμφωνα με το menu type που έχουμε προ επιλέξει.

32 Μια τυπική σελίδα joomla :

33 πρόσθετα χαρακτηριστικά : Powerful modules με πολλές extra δυνατότητες Ρόλους και δικαιώματα για τους χρήστες Media manager Multisite Support (υπάρχει και ελληνική κοινότητα) Multilingual υποστήριξη (με μετάφραση στα Ελληνικά)

34 Τελικά επιλέγω joomla γιατί Εξ αρχής κατασκευάστηκε για να δώσει λύση σε web designers με περιβάλλον εργασίας πολύ φιλικό στον κοινό χρήστη Με κύριο ανταγωνιστή του το Drupal, το joomla είναι πιο εύκολο στην χρήση. Μέσω του joomla διαχειρίζεσαι το ίδιο εύκολα και απλά ένα μικρό αλλά και ένα μεγάλο site Υπάρχουν εκατομμύρια extensions διαθέσιμα για να μας βοηθήσουν στο έργο μας. και

35 Η καλύτερη πλατφόρμα για blog sites και όχι μόνο Πολύ εύχρηστο στην δημιουργία μικρών και μεσαίου μεγέθους ιστοσελίδες Ιδανικό για Magazines και newspapers Μέχρι στιγμής πάνω websites είναι κατασκευασμένα με το συγκεκριμένο CMS. Πολύ εύκολο και απλό στην χρήση του Υποστηρίζεται από μια πολύ μεγάλη κοινότητα

36 Πως λειτουργεί: Categories και Tags (σημάνσεις) Δεν υπάρχουν sections όπως στο joomla 1.5. Έχουμε κατηγορίες και υποκατηγορίες.

37 Απλούστερη δομή από τα υπόλοιπα CMSs π.χ από την δομή του joomla Δεν έχει όμως τόσες δυνατότητες παραμετροποίησης όπως το joomla (joomla modules) και αυτό δεν το βοηθάει σε custom πρότυπα.

38 Wordpress loop για τα posts μέσα στο site.

39 Εδώ τα templates ονομάζονται THEMES Είναι το σχεδιασμένο πρότυπο, οι λειτουργίες του site και τα css files Για να επεξεργαστείς τα themes χρειάζεται να υπάρχουν γνώσεις τεχνικές και προγραμματιστικές Παρόλα αυτά είναι πολύ εύκολο μέσα στο ήδη υπάρχον site να αλλάξεις το theme και να προσθέσεις κάποιο άλλο. Σχεδόν όμως κανένας από τους χρήστες του wordpress δεν έχει αλλα ούτε και χρειάζεται να έχει γνώσεις τεχνικές ή προγραμματιστικές για το theme. Τα πρότυπα themes λειτουργούν από μόνα τους.

40 Επιπλέον χαρακτηριστικά: Άπειρα plugins στο internet, με τα περισσότερα από αυτά να έιναι δωρεάν (μέχρι στιγμής). Δυνατότητα δημιουργίας ισχυρών ρόλων και δυνατοτήτων για τους χρήστες του site μας. Μεταξύ των εκδόσεων υπάρχει πλήρη συμβατότητα σε αντίθεση με άλλα CMSs. Multisite Support (υπάρχει και ελληνική κοινότητα ) Multilingual υποστήριξη (με μετάφραση στα Ελληνικά)

41 Lamp Stack Ftp WYSIWYG Metadata SEO Analytics

42 L.A.M.P. Linux Apache mysql Php, Perl, Python

43 FILE TRANSFER PROTOCOL

44 What U See Is What U Get.

45 Ψάχνοντας σε μια μηχανή αναζήτησης π.χ. Google meta name="description" xml:lang="el" content="h iq Studies δραστηριοποιείται στην Συμβουλευτική Εκπαίδευση Επιχειρήσεων σε επιδοτούμενα σεμινάρια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και online, με ή χωρίς ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ meta name="keywords" xml:lang="el" content="σεμινάρια, ΛΑΕΚ ΟΑΕΔ, μαθήματα, εκπαίδευση, κατάρτιση, πιστοποίηση, σεμινάριο, σεμινάρια Θεσσαλονίκη, επιδοτούμενα σεμινάρια, σεμινάρια ΛΑΕΚ, επιχειρηματικότητα, web design

46 Search Engine Optimization Είναι η μέθοδος με την οποία κατασκευάζονται ιστοσελίδες και τα περιεχόμενα ιστοσελίδας ώστε να βελτιστοποιηθεί η θέση της σελίδας μας στον παγκόσμιο ιστό.

47 Τα metadata απαιτούνται ώστε να είναι ορατή η ιστοσελίδα μας στις μηχανές αναζήτησης Το SEO απαιτείται ώστε να βελτιστοποιηθεί η θέση του site μας και να έρθει όσο το δυνατόν υψηλότερα και στις πρώτες σελίδες της αναζήτησης, μετά το αίτημα του χρήστη π.χ στο google για την λέξη-φάση σεμινάρια Web Design. ΤΑ CMS ΕΙΔΙΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ 2 ΘΕΜΑΤΑ

48

49 Εισαγωγή στο JOOMLA Εγκατάσταση JOOMLA Περιήγηση στο JOOMLA Ξεκινάμε με δημιουργία κατηγοριών στο JOOMLA

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer

Σεμινάριο joomla! 3. Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Σεμινάριο joomla! 3 Διοργάνωση: Άλφα Εκπαιδευτική Εισηγητής: Μοτσενίγος Ιωάννης Ηλεκτρονικός Μηχανικός-Σύμβουλος Internet Marketing- Web Designer Ξεκινώντας:Τι είναι τα CMS Η Joomla είναι λογισμικό κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση CMS. Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών

Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση CMS. Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών Σχολείο, Εκπαιδευτικοί Διαδικτυακή Παρουσία με χρήση 1 CMS Α. Χατζηπαπαδόπουλος Φ. Δεληγιάννης 1 ο ΕΚ Αθηνών Σεμινάριο Στελεχών Διοίκησης Σχ. Μονάδων Α Αθήνας στις Νέες Τεχνολογίες 14/3/2018 2 Παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων)

Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Σεμινάριο Wordpress CMS (Δημιουργία Δυναμικών Ιστοσελίδων) Τι είναι το Wordpress: To Wordpress είναι ένα δωρεάν ανοικτού κώδικα (open source) λογισμικό (εφαρμογή), με το οποίο μπορεί κάποιος να δημιουργεί

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης

ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 1από ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή εργασία Δικτυακή Εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικών εγγράφων υπηρεσίας. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μιλτιάδης Κακλαμάνης Σελίδα 2από Κατάλογος περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 Σχετιζόμενα πρόσωπα...3

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System)

Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) Τι είναι ένα CMS Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (Content Management System) Λογισμικό το οποίο χρησιμοποιείται για την οργάνωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση πληροφορίας Χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς CMS (Content Management System) ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥς ςε ΜΙΚΡΟΜΕςΑΙΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗςΕΙς

ΑΡΧΕς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς CMS (Content Management System) ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥς ςε ΜΙΚΡΟΜΕςΑΙΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗςΕΙς ΑΡΧΕς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς CMS (Content Management System) ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥς ςε ΜΙΚΡΟΜΕςΑΙΕς ΕΠΙΧΕΙΡΗςΕΙς Χρήστος Γεωργιάδης Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Περιεχόμενα 1. Η εικόνα του διαδικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Τι είναι ένα CMS Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου - (Content Management System) Οργάνωση, ταξινόμηση και αρχειοθέτηση πληροφορίας Δημιουργία της υποδομής πάνω στην οποία

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή Τι είναι ένα CMS CMS ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) ονομάζουμε ένα λογισμικό που μας βοηθά να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε έναν ιστότοπο δημόσιας ή περιορισμένης πρόσβασης.

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας

Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας 2016 Πρόταση εκδόθηκε : 01.01.2016 Πρόταση ισχύει μέχρι : 01.01.2017 Εκπρόσωπος εταιρείας : Ρελλος Πέτρος Managing Partner & Creative

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας

Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας Οικονομική Προσφορά Πρόταση Πακέτου Κατασκευής & Προώθησης Ιστοσελίδας 2018 Πρόταση εκδόθηκε : 22.01.2018 Πρόταση ισχύει μέχρι : 01.01.2019 Εκπρόσωπος εταιρείας : Ρελλος Πέτρος Managing Partner & Creative

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; δυναμικό περιεχόμενο

Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; δυναμικό περιεχόμενο Τι είναι ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου; Παρά την μεγάλη εξάπλωση του διαδικτύου και τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό ιστοσελίδων, πολλές εταιρείες ή χρήστες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά Κατασκευή Ιστοσελίδας

Οικονομική Προσφορά Κατασκευή Ιστοσελίδας Οικονομική Προσφορά Κατασκευή Ιστοσελίδας 2015 Η εταιρία μας Η Moving up είναι μια εταιρία που δραστηριοποιείται στον τομέα των ολοκληρωμένων μορφών επικοινωνίας και διαφήμισης.όποιο και αν είναι το διαφημιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι διαδικασίες ενος CMS είναι σχεδιασμένες για να:

Οι διαδικασίες ενος CMS είναι σχεδιασμένες για να: CMS Content Management System Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Ένα σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) είναι μια συλλογή απο διαδικασίες που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ροής εργασίας σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων ΙΙ ΙΕΚ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ. CMS Content Management Systems Joomla

Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων ΙΙ ΙΕΚ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ. CMS Content Management Systems Joomla Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Ιστοσελίδων ΙΙ ΙΕΚ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ΓΡΑΦΙΣΤΑΣ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ CMS Content Management Systems Joomla Τι είναι ένα CMS; Ένα Content Management System (CMS) είναι μία μορφή

Διαβάστε περισσότερα

28η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΠΕ Φλώρινα 7/4/2013. To wordpress εγκατάσταση στο ΠΣΔ

28η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΠΕ Φλώρινα 7/4/2013. To wordpress εγκατάσταση στο ΠΣΔ Δυτικής Μακεδονίας στις ΤΠΕ Φλώρινα 7/4/2013 To wordpress εγκατάσταση στο ΠΣΔ 1 Τι είναι το wordpress; Το WordPress ξεκίνησε ως μια πλατφόρμα για blogs, αλλά από τότε έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη πλατφόρμα

Διαβάστε περισσότερα

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων

φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων φιλοξενία & διαχείριση ιστοσελίδων για Ηλεκτρονικό Εμπόριο και Internet Marketing κατάλογος προϊόντων & υπηρεσιών 2015 Πακέτα φιλοξενίας - Περιγραφή Cloud Hosting - Κατοχύρωση ονόματος - Οικονομικό START

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δυναμικές Ιστοσελίδες στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο Δρ. Χρήστος Όροβας Τεχνικός Υπεύθυνος 1 Διαδικασία «Φόρτωσης» μιας Ιστοσελίδας Internet Explorer, Mozilla, Chrome, κτλ HTTP Server ΠΣΔ Αίτημα για επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes

Τα είδη των ιστοσελίδων. Web Sites E-commerce Sites CMS & Blog Sites CMS Flash Facebook Layouts Tumblr Themes Ορισμός ιστοσελίδας Ιστοσελίδα (αγγλικά: web page) είναι ένα είδος εγγράφου του παγκόσμιου ιστού (WWW) που περιλαμβάνει πληροφορίες με την μορφή κειμένου, υπερκειμένου, εικόνας, βίντεο και ήχου. Τα είδη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:ΜΠΟΖΑΝΤΖΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:ΜΑΡΚΑΝΤΩΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ 0 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικά στοιχεία... ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress

Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ανάπτυξη πλήρους διαδικτυακής e-commerce εφαρμογής με χρήση του CMS WordPress ΚΟΤΣΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ Επιβλέπων καθηγητής Σφέτσος Παναγιώτης ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ Ως Ηλεκτρονικό Εμπόριο ή

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U e-shop Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Κατάλογος προϊόντων για πώληση Δυνατότητα δημιουργίας καταλόγου απεριόριστου αριθμού προϊόντων και κατηγοριών. Εμφάνιση χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Τδρυμα Καβάλας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Τδρυμα Καβάλας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Τδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Βιομηχανικής Πληροφορικής 6dUi0n^A(Menv>i6ntte^ Πτυχιακή εργασία Τίτλος: Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος Πίφας Αθανάσιος Θωμάς

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοχώρου του εργαστηρίου Μηχανικής Λογισμικού. Παληόπουλος Αποστόλης-Παπαναγιώτου Παναγιώτης

Σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοχώρου του εργαστηρίου Μηχανικής Λογισμικού. Παληόπουλος Αποστόλης-Παπαναγιώτου Παναγιώτης Σχεδίαση και ανάπτυξη ιστοχώρου του εργαστηρίου Μηχανικής Λογισμικού Π λ ό λ Α όλ Π ώ Παληόπουλος Αποστόλης-Παπαναγιώτου Παναγιώτης Σκοπός και χρησιμότητα της δημιουργίας portal για το τομέα Μικροϋπολογιστών.

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο FrontPage 2003 Πρακτικός Οδηγός Χρήσης Το FrontPage είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων που επιτρέπει το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα από γραφικό περιβάλλον αλλά και την ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I)

JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I) JOOMLA CMS ΒΑΣΙΚΗ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ (PART I) Δημήτρης Μακρής Advanced Topics in Telecoms 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 1 Ο ΒΗΜΑ: ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΤΟ JOOMLA 2 Ο ΒΗΜΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου

Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου Content Management Systems Συστήματα διαχείρισης περιεχομένου Συμεωνίδης Ευστάθιος BSc in Information Technology MSc in Information Systems MSc in Management Linked In: http://gr.linkedin.com/pub/stathis-simeonidis/24/217/92

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Site Biz Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Προφίλ Εταιρίας Παρουσίαση της εταιρίας σας με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Τήρηση προδιαγραφών και χρήση λέξεων κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο Το περιβάλλον εργασίας Ανοίγοντας την Ελληνική Έκδοση του FrontPage, για πρώτη φορά, η εικόνα που θα συναντήσουμε είναι αυτή της Εικόνας 1 με τα Μενού Εντολών και τη Γραμμή Εργαλείων, στο πάνω μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

Σημασιολογικοί Ιστοχώροι: Γιατί Drupal. 18/3/2014 Μυρτώ Αμοργιανού Μονάδα Σημασιολογικού Ιστού

Σημασιολογικοί Ιστοχώροι: Γιατί Drupal. 18/3/2014 Μυρτώ Αμοργιανού Μονάδα Σημασιολογικού Ιστού Σημασιολογικοί Ιστοχώροι: Γιατί Drupal 18/3/2014 Μυρτώ Αμοργιανού Τι είναι CMS Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (ΣΔΠ, Content Management Systems, CMS) είναι διαδικτυακές εφαρμογές που επιτρέπουν την

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Portal Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Έως 10 κατηγορίες αρθρογραφίας και 10 υποκατηγορίες Δημιουργούμε έως 10 κατηγορίες αρθρογραφίας που η κάθε μια μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας

Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας Χαρακτηριστικά ιστοσελίδας COSMOS4U Web Site Pro Χαρακτηριστικά Επιπλέον Δυνατότητες Προφίλ Εταιρίας Παρουσίαση της εταιρίας σας με φωτογραφικό υλικό και κείμενα. Τήρηση προδιαγραφών και χρήση λέξεων κλειδιά

Διαβάστε περισσότερα

Συςτήματα Διαχείριςησ Περιεχομένου

Συςτήματα Διαχείριςησ Περιεχομένου Συςτήματα Διαχείριςησ Περιεχομένου Ο όροσ Συςτήματα Διαχείριςησ Περιεχομένου (Content Management Systems - CMS) αναφέρεται ςτισ εφαρμογέσ που επιτρέπουν ςτο χρήςτη να διαχειρίζεται το δικτυακό του περιεχόμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Βιβλίου: Εισαγωγή στο Wordpress 3.x. Copyright 2012, Γιώργος Μπίκας/Εκδόσεις Κλειδάριθμος

Τίτλος Βιβλίου: Εισαγωγή στο Wordpress 3.x. Copyright 2012, Γιώργος Μπίκας/Εκδόσεις Κλειδάριθμος Τίτλος Βιβλίου: Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Copyright 2012, Γιώργος Μπίκας/Εκδόσεις Κλειδάριθμος Εκδόσεις Κλειδάριθμος Έδρα: Στουρνάρη 27Β Αθήνα 106 82 Τηλ.: 210 52.37.635 Fax: 210 52.37.677 email: info@klidarithmos.gr

Διαβάστε περισσότερα

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης.

Με την αλλαγή των μεταβλητών σελιδοποίησης αυτόματα ρυθμίζετε το νέο όριο για τα άρθρα και τα αποτελέσματα αναζήτησης. Γενικές Ρυθμίσεις Στην ενότητα αυτή θα περιγράψουμε τις λειτουργίες των Γενικών Ρυθμίσεων. Εκεί αποθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις του Guru CMS. Εάν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο "Γενικές Ρυθμίσεις" από την κύρια

Διαβάστε περισσότερα

Joomla! with K2 - User Guide

Joomla! with K2 - User Guide Joomla! with K2 - User Guide τελευταία ανανέωση: 27/03/2014 από την ICAP WEB Solutions 1 Η κατασκευή της δυναμικής σας ιστοσελίδας έχει ολοκληρωθεί και μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε αλλαγές ή προσθήκες

Διαβάστε περισσότερα

JOOMLA CMS ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (CMS)

JOOMLA CMS ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (CMS) JOOMLA CMS ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (CMS) Φοιτητές : Μαρινόπουλος Αγάθων Βορκάς Παναγιώτης Επιβλέπων καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ» Ανάπτυξη και Σχεδιασμός Δυναμικής Ιστοσελίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Π5.3: Έντυπο και ψηφιακό υλικό (Web site) προβολής των δράσεων έργου

Παραδοτέο Π5.3: Έντυπο και ψηφιακό υλικό (Web site) προβολής των δράσεων έργου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (OKANA) Aβέρωφ 21, 104 33 Αθήνα Τηλ : 210-8898200 Αθήνα, 6.12.2011 Αρ.Πρωτ. : 16845

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (OKANA) Aβέρωφ 21, 104 33 Αθήνα Τηλ : 210-8898200 Αθήνα, 6.12.2011 Αρ.Πρωτ. : 16845 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ (OKANA) Aβέρωφ 21, 104 33 Αθήνα Τηλ : 210-8898200 Αθήνα, 6.12.2011 Αρ.Πρωτ. : 16845 ΤΜΗΜΑ : Προγραμμάτων & Χρηματοδότησης Αρμόδια : Χ.Μπάνου Τηλ : 210-8898254 Πρόσκληση εκδήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση WordPress. Δημήτρης Τσιντικίδης

Διαχείριση WordPress. Δημήτρης Τσιντικίδης Διαχείριση WordPress Δημήτρης Τσιντικίδης WordPress - Διαχειριστικό Πίνακας ελέγχου Άρθρα Πολυμέσα Σελίδες Σχόλια Εμφάνιση Plugins Χρήστες Εργαλεία Ρυθμίσεις WordPress - Άρθρα Visual ή Text editor Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

1. O FrontPage Explorer

1. O FrontPage Explorer 1. O FrontPage Explorer Στο παρελθόν, ο δηµιουργός µιας θέσης Ιστού έπρεπε να παρακολουθεί µόνος του τον τρόπο σύνδεσης των σελίδων του. Με το FrontPage Explorer µπορείτε να δηµιουργείτε ιστούς και να

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο ΕΛΛΑΚ 2010. Open Source λογισμικό σε εφαρμογές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Συνέδριο ΕΛΛΑΚ 2010. Open Source λογισμικό σε εφαρμογές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Συνέδριο ΕΛΛΑΚ 2010 Open Source λογισμικό σε εφαρμογές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα Μπαλασάς Αντώνης (antoniom@tessera.gr) Εφόπουλος Βασίλης (efop@tessera.gr) Θεσσαλονίκη, Μάϊος 2010 1 Ταυτότητα εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. World Wide Web. Παγκόσμιος Ιστός

Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. World Wide Web. Παγκόσμιος Ιστός Εισαγωγή στις ΤΠΕ ΙΙ Γιάννης Βρέλλης ΠΤΔΕ-Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων World Wide Web Παγκόσμιος Ιστός Internet - WWW Internet: παγκόσμιο δίκτυο υπολογιστών που βασίζεται στο πρωτόκολο επικοινωνίας TCP/IP και

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική ανάπτυξη δικτυακού κόμβου

Στρατηγική ανάπτυξη δικτυακού κόμβου ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Παντελής Παντελίδης Στρατηγική ανάπτυξη δικτυακού κόμβου Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Μάρω Βλαχοπούλου Εξετάστρια:

Διαβάστε περισσότερα

GoDigital.CMS Content Management System. Πλήρης διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδας

GoDigital.CMS Content Management System. Πλήρης διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδας GoDigital.CMS Content Management System Πλήρης διαχείριση περιεχομένου ιστοσελίδας Γενική περιγραφή Πλήρης λύση ηλεκτρονικής παρουσίας Το GoDigital.CMS είναι μία πλήρη εφαρμογή διαχείρισης ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2

ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2 ΔΕ10: Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης IΙ Εργαστήριο # 2 Dreamweaver 1/7 Εισαγωγή Το Dreamweaver είναι ένας HTML editor που αναπτύχθηκε από την Macromedia. Είναι WYSIWYG (What You See Is What You Get),

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία μιας επιτυχημένης παρουσίας στο διαδίκτυο

Δημιουργία μιας επιτυχημένης παρουσίας στο διαδίκτυο Δημιουργία μιας επιτυχημένης παρουσίας στο διαδίκτυο 1 Πληροφορική: Τάσεις, Επιχειρηματικές Ευκαιρίες και Έρευνα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαβάστε περισσότερα

Sitemagic CMS. 1.Οδηγός χρήστη. 2.Εγκατάσταση

Sitemagic CMS. 1.Οδηγός χρήστη. 2.Εγκατάσταση 1.Οδηγός χρήστη Ευχαριστούμε που δίνετε μια ευκαιρία στο Sitemagic CMS, το οποίο θα σας δώσει την δυνατότητα να δημιουργήσετε επαγγελματικά και πολύ εμφανίσιμα websites με λίγα απλά βήματα και Ελληνικό

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ

5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5 ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ: ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ 5.1 Εισαγωγή Το πρακτικό κομμάτι της πτυχιακής μας εργασίας αφορά την δημιουργία μιας λειτουργικής ιστοσελίδας με την χρήση της πλατφόρμας του Weebly, που αποτελεί μια σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ4 EUROPE DIRECT ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ4 EUROPE DIRECT ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Philippe & Cyril ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ4 EUROPE DIRECT ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ We Love Images Images We Do Το έργο αφορά τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Ευτύχιος Βαβουράκης Σταύρος Καουκάκης

Ευτύχιος Βαβουράκης Σταύρος Καουκάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Βασικές Έννοιες Διαδικτύου WordPress & Κοινωνικά Δίκτυα (Part 2) Ευτύχιος Βαβουράκης Σταύρος Καουκάκης 1 Περιεχόμενα Περιγραφή Σεναρίου Πίνακας Ελέγχου του WordPress (Dashboard) Δομή

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό Διάλεξη #7 η : Επιλογές εμφάνισης άρθρων. Modules. Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean.

Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό Διάλεξη #7 η : Επιλογές εμφάνισης άρθρων. Modules. Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean. Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό Διάλεξη #7 η : Επιλογές εμφάνισης άρθρων. Modules. Γαβαλάς Δαμιανός dgavalas@aegean.gr 1 Καθολικές επιλογές εμφάνισης άρθρων Global article options

Διαβάστε περισσότερα

17PROC

17PROC Στρατηγού Καλλάρη 50. 15452, Αθήνα http://hfc-worldwide.org/athens/ ΠΡΑΞΗ: «ΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» MIS 5002090 Αρ. Πρωτ: C OUT B 2330 Ψυχικό, 30/03/2017 Τηλ. : 210 6776540 / fax: 210 6727201

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΥΤΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ JOOMLA

ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΥΤΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ JOOMLA ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε.Ι ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΒΥΤΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ JOOMLA ΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΣΑ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Open Source Platforms - Content Management Systems (CMS) Γιάκας Αθανάσιος ΑΕΜ 531

Open Source Platforms - Content Management Systems (CMS) Γιάκας Αθανάσιος ΑΕΜ 531 Open Source Platforms - Content Management Systems (CMS) Γιάκας Αθανάσιος ΑΕΜ 531 Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου Τα Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου (ΣΔΠ, Content Management Systems, CMS) είναι διαδικτυακές

Διαβάστε περισσότερα

Αρχίζοντας. Το Joomla τρέχει: Στο Joomla μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λειτουργικότητα, να την επεκτείνουμε δηλαδή (extensions) PHP MySql

Αρχίζοντας. Το Joomla τρέχει: Στο Joomla μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λειτουργικότητα, να την επεκτείνουμε δηλαδή (extensions) PHP MySql Php και Joomla Ψηφιακό Περιεχόμενο & Επικοινωνίες Αρχίζοντας Το Joomla τρέχει: PHP MySql Στο Joomla μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον λειτουργικότητα, να την επεκτείνουμε δηλαδή (extensions) με την χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές

Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Κοινωνικά Δίκτυα & Καλές Περιβαλλοντικές Πρακτικές Αγγελική Καραματσούκη karamaag@gmail.com Πράσινες Ιδέες 22/10/2014 Γνωριμία 2 Αγγελική Καραματσούκη Πτυχίο Νοσηλευτικής, Πτυχίο Πληροφορικής Διδακτορικό

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι IEK ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΟΦΟΡΙΚΗΣ Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι Διδάσκουσα: Κανελλοπούλου Χριστίνα ΠΕ19 Πληροφορικής 4 φάσεις διαδικτυακών εφαρμογών 1.Εφαρμογές στατικής πληροφόρησης

Διαβάστε περισσότερα

(Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με την χρήση του Joomla CMS)

(Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με την χρήση του Joomla CMS) Σεμινάριο Ε-shop (Δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος με την χρήση του Joomla CMS) Σκοπός του προγράμματος: Το σεμινάριο έχει ως σκοπό την εκμάθηση του HikaShop (component του Joomla CMS) για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Don t hire us if you want average. We only do exceptional.

Don t hire us if you want average. We only do exceptional. Εισαγωγή Το i-flexible είναι ένα εργαλείο σύγχρονης εταιρικής παρουσίασης, αμφίδρομης επικοινωνίας, δειγματισμού και λήψης παραγγελιών, με δυνατότητες διαχείρισης ομάδων χρηστών και ορισμού δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Παρουσίαση. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαδικτύου και εφαρμογές. Κοινωνική Δικτύωση

Εταιρική Παρουσίαση. Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαδικτύου και εφαρμογές. Κοινωνική Δικτύωση Παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες διαδικτύου και εφαρμογές Εταιρική Παρουσίαση Ιστοσελίδα: http://www.webgift.gr Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 2810225611 Ε-mail: info@webgift.gr Κοινωνική Δικτύωση Facebook

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι μια Joomla! εφαρμογή (component)

Τι είναι μια Joomla! εφαρμογή (component) Συστήματα Διαχείρισης Περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό Διάλεξη #8 η : Joomla!: Εφαρμογές (components),φόρμες επικοινωνίας, δικαιώματα και διαχείριση χρηστών, εφαρμογή νέων προτύπων (templates) Γαβαλάς

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και συντήρηση ιστοτόπου με χρήση WordPress

Δημιουργία και συντήρηση ιστοτόπου με χρήση WordPress Δημιουργία και συντήρηση ιστοτόπου με χρήση WordPress Διήμερο σεμινάριο για δημιουργία ιστοσελίδων με WordPress στο περιβάλλον του ΠΣΔ για τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19/20 Βερύκιος Α., ΚΕΠΛΗΝΕΤ Λευκάδας Διήμερο

Διαβάστε περισσότερα

Γυμνάσιο Λ.Τ. Βιλίων Σχολικό Έτος Τάξη: Α Λυκείου Μάθημα: Ερευνητική Εργασία

Γυμνάσιο Λ.Τ. Βιλίων Σχολικό Έτος Τάξη: Α Λυκείου Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Γυμνάσιο Λ.Τ. Βιλίων Σχολικό Έτος 2012-2013 Τάξη: Α Λυκείου Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Ερευνητική Εργασία με θέμα: «Διαμόρφωση μορφής και περιεχομένου ιστοσελίδας σχολείου.» Εισαγωγή Για την ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι

Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι IEK ΟΑΕΔ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΟΦΟΡΙΚΗΣ Εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών internet Ι Διδάσκουσα: Κανελλοπούλου Χριστίνα ΠΕ19 Πληροφορικής Εργαλεία και τεχνικές από την πλευρά του πελάτη Java Applet

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 300 ΩΡΩΝ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 300 ΩΡΩΝ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ 300 ΩΡΩΝ Το πρόγραμμα των 300 ωρών περιλαμβάνει τρεις μεγάλες γνωστικές ενότητες: Α. Βασικά ζητήματα της λειτουργίας του δημοσιογράφου στην αγορά εργασίας (Μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ PHP

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ PHP Αντώνης Χρυσόπουλος Κατερίνα Κυπριώτη Στέλιος Μόσχογλου Θεοδόσης Σουργκούνης ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕ ΧΡΗΣΗ PHP Για να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι Τι έχει το μενού σήμερα??? 1. Τι είναι η PHP??? Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect FAQs: Website Vodafone Business Connect - FAQs: Website Έκδοση 1.0 1. Γιατί χρειάζομαι ένα όνομα χώρου (domain name) για ένα web site; Χρειάζεστε ένα όνομα χώρου (domain name)

Διαβάστε περισσότερα

Πώς λειτουργεί το Google?

Πώς λειτουργεί το Google? Πώς λειτουργεί το Google? Στα άδυτα του Γίγαντα της Αναζήτησης! Το να ψάξουμε κάτι στο Google είναι κάτι τόσο καθημερινό για τους περισσότερους από εμάς, που το θεωρούμε δεδομένο. Αυτό που ίσως ξεχνάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο υποψήφιος Ανάδοχος συμπληρώνει τους παρακάτω πίνακες συμμόρφωσης με την απόλυτη ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων.

Ο υποψήφιος Ανάδοχος συμπληρώνει τους παρακάτω πίνακες συμμόρφωσης με την απόλυτη ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων. ΠΙΝΑΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Ο υποψήφιος Ανάδοχος συμπληρώνει τους παρακάτω πίνακες συμμόρφωσης με την απόλυτη ευθύνη της ακρίβειας των δεδομένων. Επιτελική Σύνοψη Αντίληψη του Έργου Demo του προσφερόμενου συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσίες Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου 16 - Φιλοξενία Ιστοσελίδων

Υπηρεσίες Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου 16 - Φιλοξενία Ιστοσελίδων Υπηρεσίες Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου 16 - Φιλοξενία Ιστοσελίδων Προεπισκόπηση Παρουσίασης Φιλοξενία Ιστοσελίδων 1. Εισαγωγή 2. Ορισμοί 3. Όροι χρήσης 4. Κανόνες ονοματολογίας 5. Πίνακας Ελέγχου 6. Δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πληροφορίες Σχετικά με το βιβλίο...11 Τι είναι το WordPress...11 Πληροφορίες για τον συγγραφέα...12

Περιεχόμενα. Πληροφορίες Σχετικά με το βιβλίο...11 Τι είναι το WordPress...11 Πληροφορίες για τον συγγραφέα...12 Περιεχόμενα Πληροφορίες... 11 Σχετικά με το βιβλίο...11 Τι είναι το WordPress...11 Πληροφορίες για τον συγγραφέα...12 1 Εγκατάσταση του WordPress... 13 Ελάχιστες απαιτήσεις...13 WampServer...14 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εφαρμογής Διαδραστικού Βιβλίου»

Θέμα: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εφαρμογής Διαδραστικού Βιβλίου» ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Θέμα: «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Εφαρμογής Διαδραστικού Βιβλίου» ΠΤΥΧΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ Α.Ε.Μ : 1342

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΣΤ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΤΕΣΤ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ Π1 ΤΕΣΤ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ Π.ΙΝ.ΕΠ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ "JOOMLA" ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: 81026Τ16 ΗΜ/ΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Κύκλος Ζωής Εφαρμογών ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Εφαρμογές Πληροφορικής. Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5. Κύκλος Ζωής Εφαρμογών ΕΝΟΤΗΤΑ 2. Εφαρμογές Πληροφορικής. Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών 44 Διδακτικές ενότητες 5.1 Πρόβλημα και υπολογιστής 5.2 Ανάπτυξη εφαρμογών Διδακτικοί στόχοι Σκοπός του κεφαλαίου είναι οι μαθητές να κατανοήσουν τα βήματα που ακολουθούνται κατά την ανάπτυξη μιας εφαρμογής.

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress

Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Βασικές Έννοιες Διαδικτύου, Wordpress και BuddyPress Σταύρος Καουκάκης Χάρης Παπαγιαννάκης Ευτύχης Βαβουράκης 1 Περιεχόμενα Γενικές Έννοιες Διαδικτύου Η αρχιτεκτονική του Web Συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΑΣ. Συνοπτική περιγραφή

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΑΣ. Συνοπτική περιγραφή ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΈΡΕΥΝΑΣ Συνοπτική περιγραφή Ηράκλειο, 18/12/2018 O-PR 101/18 Το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ «ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΑΡΘΡΩΝ» ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ HTML, JAVASCRIPT,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ EMAIL MARKETING & SMS MARKETING ΗΡΑΚΛΕΙΟ 31/5/2014 Δυνατότητα Παρακολούθησης και εξ' Αποστάσεως Αξιοποιήστε αποτελεσματικά το Email Marketing και το Sms Marketing και αυξήστε την

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Ανοιχτού Κώδικα στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Φίλιππος Κολοβός

Εφαρμογές Ανοιχτού Κώδικα στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Φίλιππος Κολοβός Εφαρμογές Ανοιχτού Κώδικα στη Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Φίλιππος Κολοβός Εισαγωγικά Βιβλιοθήκη Ακαδημαϊκό Περιβάλλον Ανάγκη παροχής πλήθους υπηρεσιών Έντονα μεταβαλλόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ.

Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 Διαδίκτυο: δίκτυο διασυνδεμένων δικτύων Ξεκίνησε ως ένα μικρό κλειστό στρατιωτικό δίκτυο, απόρροια του Ψυχρού Πολέμου μεταξύ ΗΠΑ και ΕΣΣΔ. Το 1966 αρχίζει ο σχεδιασμός του ARPANET, του πρώτου

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου

Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου Πολυτεχνείο Κρήτης Διεύθυνση Τηλεπικοινωνιών, Δικτύων και Υπολογιστικής Υποδομής Τμήμα Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής Υπηρεσία Ιστοτόπου - Ιστολογίου 1. Εισαγωγή... 3 2. Βασικές γνώσεις για τη δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Advanced Template Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Advanced template Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης

Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Βασικές Έννοιες Διαδικτύου Wordpress & Κοινωνικά Δίκτυα (Part 1) Σταύρος Καουκάκης Ευτύχιος Βαβουράκης 1 Περιεχόμενα Γενικές Έννοιες Διαδικτύου Η αρχιτεκτονική του Web Συστήματα Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων για την λειτουργία του WordPress. Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος

Εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων για την λειτουργία του WordPress. Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος Εγκατάσταση των απαραίτητων προγραμμάτων για την λειτουργία του WordPress Δρ. Ματθαίος Πατρινόπουλος Τι θα κάνουμε Τοπική εγκατάσταση και αρχικές ρυθμίσεις των προγραμμάτων που είναι απαραίτητα για το

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων

Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γενικό Τμήμα Παιδαγωγικών Μαθημάτων ΜΑΘΗΜΑ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΑ (ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ) Συνοπτικός οδηγός αξιοποίησης βασικών δυνατοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

JOOMLA! Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού. Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας MARNI DERR TANYA SYMES. εύτερη έκδοση. Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού

JOOMLA! Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού. Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας MARNI DERR TANYA SYMES. εύτερη έκδοση. Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Οπτικός Οδηγός τoυ Ελληνικού JOOMLA! εύτερη έκδοση MARNI DERR TANYA SYMES Απόδοση: Αγαμέμνων Μήλιος Μηχανικός Λογισμικού Εκδόσεις: Μ. Γκιούρδας Ζωοδόχου Πηγής 70-74 - Τηλ.: 210 3630219 106 81 Αθήνα, 2012

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων ΕΛ/ΛΑΚ Ηλιαδάκης Σταμάτης

Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων ΕΛ/ΛΑΚ Ηλιαδάκης Σταμάτης Joomla CMS Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου για τη δημιουργία δυναμικών ιστοσελίδων ΕΛ/ΛΑΚ Τι είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System CMS); Στατικές Ιστοσελίδες Το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr

Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr Ο νέος, διαφορετικός τρόπος να βρίσκεις προσωπικό. www.jobmeup.gr 2 Είμαστε εσύ. Σκεφτόμαστε και λειτουργούμε με βάση τις δικές σου ανάγκες, τα δικά σου θέλω, τις δικές σου απαιτήσεις. Με το δικό μας τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη περίπτωσης συστήµατος διαχείρισης οπτικοακουστικού περιεχοµένου δηµιουργηµένου από χρήστες Flickr

Μελέτη περίπτωσης συστήµατος διαχείρισης οπτικοακουστικού περιεχοµένου δηµιουργηµένου από χρήστες Flickr 1 Μελέτη περίπτωσης συστήµατος διαχείρισης οπτικοακουστικού περιεχοµένου δηµιουργηµένου από χρήστες Flickr 2 3 Εισαγωγή Η λειτουργικότητα που προσφέρει µια εφαρµογή υπολογιστών, χρησιµοποιώντας µια διεπαφή,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΤΕΙ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΤΜΗΜΑ: ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΙΚΡΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΕ JOOMLA ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΠΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΑΜ 13380) ΜΠΟΝΙΑΣ-ΚΑΣΤΕΛΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ελεύθερο και συμφέρει! Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για την εκμάθηση του Λογισμικού Joomla!

Είναι ελεύθερο και συμφέρει! Δωρεάν προγράμματα κατάρτισης για την εκμάθηση του Λογισμικού Joomla! Στόχοι: Το πρόγραμμα κατάρτισης για το Λογισμικό Joomla έχει ως στόχο την κατάρτιση των εκπαιδευομένων στη δημιουργία επαγγελματικών ιστοσελίδων χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση προγραμματισμού (κώδικα).

Διαβάστε περισσότερα