Women s Health Clinic Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Women s Health Clinic Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης"

Transcript

1 Women s Health Clinic Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης MBBCh MMedSci FRCOG CCST Προάγουμε την Υγεία της Γυναίκας από Γενιά σε Γενιά!

2 Περιεχόμενα 2 3 Η φιλοσοφία μας 5 Βιογραφικά 10 Γονιμότητα - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή 12 Υπέρηχοι 13 Εγκυμοσύνη 15 Μαιευτική 17 Γυναικολογία 19 HPV & Κονδυλώματα - Χλαμύδια & Σεξουαλική Υγεία 20 Τοποθέτηση Σπιράλ IUD 21 Ολιστική Προσέγγιση Γυναικολογικής Υγείας 23 Διατροφή και Άσκηση 25 Χειρουργική 26 Φροντίδα για το Στήθος της Γυναίκας 28 Εμμηνόπαυση 30 Που θα μας βρείτε

3 Η φιλοσοφία μας 3 Σκοπός μας είναι η εξειδικευμένη ιατρική περίθαλψη με επίκεντρο πάντα την ασθενή και τις ανάγκες της. Υπεύθυνη, ιατρικά τεκμηριωμένη πρακτική, που υποστηρίζεται από ολοκληρωμένη έρευνα και δια βίου εκπαίδευση. Πιστεύουμε στη συλλογική προσπάθεια που θα φέρει το καλύτερο αποτέλεσμα για την υγεία κάθε ασθενούς και της οικογένειάς της. Στόχος μας είναι, να αναπτυχθεί μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα σε εμάς και την κάθε γυναίκα που επισκέπεται το ιατρείο μας. Είναι πολύ σημαντικό η γυναίκα να νιώθει ασφαλής και ήρεμη σε όλη την διάρκεια της θεραπείας της. Προάγουμε το φυσικό τοκετό, την εξατομίκευση στην υπογονιμότητα και τη λιγότερο παρεμβατική ιατρική. Επιδιώκουμε μια οικονομικά προσιτή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, που να διατηρεί την ποιότητα και την καινοτομία στις υπηρεσίες. Όραμα μας είναι να είμαστε πρωτοπόροι στον τομέα της γυναικολογικής υγείας, εφαρμόζοντας όλα τα σύγχρονα ιατρικά πρωτόκολλα με σεβασμό και ευθύνη, προσφέροντας μοναδική εμπειρία στις ασθενείς μας. Ασθενείς ενημερωμένες, που θέλουμε να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις διαδικασίες. Όποια ανησυχία ή απορία και να έχετε σχετικά με την υγεία σας, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε και να σας προσφέρουμε την υποστήριξη που χρειάζεστε. Το ιατρείο μας προσφέρει προσωπικές συμβουλευτικές υπηρεσίες σε κάθε γυναίκα ή ζευγάρι, που αφορούν θέματα όπως προετοιμασία για εγκυμοσύνη, υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, μαιευτική, μαιευτική υψηλού ρίσκου, γυναικολογία, αντισύλληψη, σεξουαλική υγεία, εμμηνόπαυση και ενδοσκοπική χειρουργική.

4 4 Πιστεύουμε ότι η κάθε γυναίκα είναι μοναδική και γι αυτό της παρέχουμε φροντίδα που είναι φτιαγμένη για τις δικές της ανάγκες και απαιτήσεις. Η ομάδα μας είναι πάντα δίπλα σας για να σας βοηθήσει και να απαντήσει σε κάθε απορία σας. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη!

5 5 Δημήτρης Μπιλάλης MMBCh MMedSci FRCOG CCST Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Ο Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης είναι εξαιρετικά καταρτισμένος στην Μαιευτική και Γυναικολογία, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες ιατρικές μεθόδους με ένα μοναδικό συνδυασμό προσωπικής προσέγγισης και εξατομικευμένης φροντίδας. Με πολυετή πείρα στη Μεγάλη Βρετανία (τ. Διευθυντής Μαιευτικής-Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Birmingham s Women Hospital) και κάτοχος της Ανώτατης Διαπίστευσης Fellow από το Βασιλικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων της Μεγ. Βρετανίας, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις υψηλού κινδύνου εγκυμοσύνες ενώ η εξειδίκευση του στην Αναπαραγωγική Ιατρική και Λαπαροσκοπική Χειρουργική τον καθιστούν ιδανικό όταν πρόκειται για τη φροντίδα γυναικών που χρειάζονται βοήθεια για να συλλάβουν, πάσχουν από ορμονικές διαταραχές, ταλαιπωρούνται από ενδομητρίωση και ινομυώματα ή έχουν στο ιστορικό τους παλίνδρομες κυήσεις. Στη καθημερινή πράξη, ο Δρ. Μπιλάλης υποστηρίζει το Φυσιολογικό μη παρεμβατικό Τοκετό (Φυσικό Τοκετό, Τοκετό στο Νερό) και σε συνεργασία με την ΕΥΤΟΚΙΑ, έχει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό τοκετών με Καισαρική Τομή (περίπου 15 με 20%). Θεωρεί πως η εγκυμοσύνη και ο

6 6 τοκετός είναι απόλυτα φυσιολογικές διαδικασίες και σε καμία περίπτωση η κύηση δεν αποτελεί ασθένεια. Αν και ως ιατρός ειδικεύεται στο δύσκολο, υψηλού κινδύνου τοκετό (VBAC, IUGR, διαβήτη κύησης, ΣΚΠ, πολύδυμες κυήσεις), στο ιατρείο, οι περισσότερες έγκυες γυναίκες έχουν μια υγιή εγκυμοσύνη. Ωστόσο, η εμπειρογνωμοσύνη του επιτρέπει την άμεση αναγνώριση και αντιμετώπιση τυχόν επιπλοκών που μπορεί να προκύψουν. Ο Δρ. Μπιλάλης έχει επίσης μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στον τομέα της Παθολογίας Τραχήλου και Κολποσκόπησης, αντιμετωπίζοντας με μεγάλη υπευθυνότητα την κάθε ασθενή με σχετική παθολογία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη σωστή διάγνωση παθολογικών καταστάσεων του τραχήλου και του κόλπου. Για το λόγο αυτό, απλές διαδικασίες όπως το τεστ Παπ / Thin Prep, ή πιο πολύπλοκες όπως η κολποσκόπηση και η μοριακή ανάλυση και ταυτοποίηση του HPV, πραγματοποιούνται πάντα με πολύ αυστηρές προδιαγραφές. Ο Δρ. Μπιλάλης ξεκίνησε το ιδιωτικό του ιατρείο το 2000 και από τότε μέχρι σήμερα αυξάνεται σταθερά η καλή του φήμη για το ήθος και την απλότητα που τον χαρακτηρίζει ως άνθρωπο, και την εξαιρετική φροντίδα και σεβασμό απέναντι σε κάθε γυναίκα. Γεγονός που αποδεικνύεται όχι μονάχα από την επιστροφή των γυναικών στο ιατρείο και για τις επόμενες εγκυμοσύνες τους, αλλά και από τον αριθμό των γυναικών που επισκέπτονται το γιατρό για πρώτη φορά μετά από τη παρότρυνση και τα καλά λόγια αγαπημένων τους προσώπων. Ο Δρ. Μπιλάλης είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Μαιευτηρίου ΛΗΤΩ, του ομίλου ΥΓΕΙΑ. Όσον αφορά την Εξωσωματική Γονιμοποίηση είναι μέλος της Ιατρικής Ομάδας στην Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής ΑΚΕΣΩ. Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά. Αγαπάει την ήρεμη, οικογενειακή ζωή, περνώντας όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στη θάλασσα, ενώ είναι και δεινός ποδηλάτης.

7 7 Πιο αναλυτικά: Πτυχίο Ιατρικής (MBBCh) και Απόκτηση Τίτλου Ειδικότητας στη Μαιευτική Γυναικολογία στη Μεγάλη Βρετανία Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση (MMedSci) στις Μεθόδους της Ιατρικά Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Πανεπιστήμιο Nottingham, UK Υποειδίκευση στη Λαπαροσκοπική Χειρουργική και την Αναπαραγωγική Ιατρική (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Birmingham s Women Hospital,UK) Διαπίστευση Μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας (MRCOG) Απόκτηση διπλώματος για εξειδίκευση στην παθοφυσιολογία του τραχήλου και κολποσκόπηση από τη Βρετανική Ένωση Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου BSCCP Επιμελητής Α Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο North Staffordshire Hospital, UK Διευθυντής Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής Birmingham Women s Hospital Απόκτηση Τίτλου Εξειδίκευσης στις Υποειδικότητες της Γυναικολογίας του Ιατρικού Κολλεγίου Μεγάλης Βρετανίας (CCST) Απόκτηση ανώτατου τίτλου Fellow του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων Γυναικολόγων Μεγάλης Βρετανίας (FRCOG) σήμερα Εξειδικευμένη Κλινική Πρακτική στη Μαιευτική και Γυναικολογία, τις Μεθόδους Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και τη Λαπαροσκοπική Χειρουργική.

8 8 Χαρούλα Μαθιοπούλου BSc MMedSc Μοριακή Βιολόγος με εξειδίκευση στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Η Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη BSc MMedSci είναι μοριακός βιολόγος ειδικευμένη στον τομέα της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, με μεγάλη εμπειρία και κατάρτιση στην αναπαραγωγική υγεία. Από το 2004 είναι ιδρυτικό μέλος της Bilalis Women Wellness Medical Practice κλινική η οποία συνδυάζει την αιχμή της ιατρικής επιστήμης με την ολοκληρωμένη φροντίδα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εγκυμοσύνη. Η Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη BSc MMedSci για περισσότερα από 10 χρόνια, δραστηριοποιείται ως εκπαιδευτικός σύμβουλος υγείας και γονιμότητας και ως Scientific Medical Communications Advisor. Συνεχώς εκπαιδεύεται για διάφορα θέματα υγείας, δίνοντας βαρύτητα στην ανθρώπινη αναπαραγωγή, εγκυμοσύνη και την υγεία των μελών της οικογένειας. Σκοπός της είναι να εμπνεύσει τις γυναίκες να αναλάβουν την ευθύνη της διαχείρισης της υγείας και της γονιμότητας τους. Η Χαρούλα Μαθιοπούλου Μπιλάλη BSc MMedSci είναι ιδρύτρια του ενός εμπνευσμένου και ιδιαίτερα δημοφιλούς ιστότοπου ( για την γυναικεία ευεξία, την εγκυμοσύνη και την γονιμότητα. Σαν επαγγελματίας χαρακτηρίζεται από ενθουσιασμό και αφοσίωση αλλά και από άριστες δεξιότητες επικοινωνίας. Στην προσωπική της ζωή είναι σύζυγος του Δρ. Δημήτριου Α. Μπιλάλη και ευτυχισμένη μητέρα δύο κοριτσιών.

9 9 Πιο αναλυτικά: Πτυχίο Βιολογίας (BSC) από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Εξειδίκευση στη Μοριακή Βιολογία και Γενετική στο Ινστιτούτο Παστέρ. Μετεκπαίδευση και Ειδίκευση (MMedSci) στην Ιατρικώς Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και Εμβρυολογία στην Ιατρική Σχολή Queen s Medical του Nottingham University, στη Μεγάλη Βρετανία. Άσκηση επαγγέλματος ως εμβρυολόγος- κλινική ανδρολόγος και περαιτέρω εξειδίκευση στην ολιστική αντιμετώπιση του υπογόνιμου ζευγαριού και τη σεξουαλική υγεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (Shady Grove Fertlility) σήμερα Υπεύθυνη Διαχείρησης Προγραμμάτων Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Σεξουαλικής Υγείας του Bilalis Women s Health Clinic.

10 10 Γονιμότητα - Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή Η ομάδα μας προσφέρει εξειδικευμένες συμβουλές και υπηρεσίες σε κάθε ζευγάρι, ανάλογα με τις προσωπικές του ανάγκες και το ιατρικό του ιστορικό. Στο πρώτο σας ραντεβού θα συζητήσουμε το ιατρικό σας ιστορικό και στην συνέχεια θα αποφασίσουμε μαζί για το πλάνο διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπείας. Σκοπός μας είναι να σας συβουλεύουμε σωστά, βασισμένοι σε κλινικά αποτελέσματα και χωρίς να συζητάμε υποθετικά. Πιστεύουμε ότι το κάθε ζευγάρι είναι μοναδικό και γι αυτό το κάθε πλάνο θεραπείας είναι φτιαγμένο για τα δικά του ιατρικά δεδομένα και ανάγκες.

11 11 Μερικές από τις Θεραπείες Γονιμότητας που Προσφέρουμε: Φυσική ενίσχυση της γονιμότητας - Αποκατάσταση Διαταραχών Κύκλου Υπερηχογραφικός Έλεγχος 3D/4D και Doppler για τη φυσιολογική λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος και εκτίμηση του αποθέματος των ωοθηκών Παρακολούθηση φυσικού κύκλου Πρόκληση ωοθυλακιορρηξίας Υστεροσαλπιγγογραφία Σπερματέγχυση Εξωσωματική γονιμοποίηση IVF/ICSI/PGS/PGD Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε φυσικό κύκλο Υστεροσκόπηση (ενδομητρικοί πολύποδες, συμφύσεις) Λαπαροσκόπηση (ενδομητρίωση, ινομυώματα, κύστεις ωοθηκών)

12 Υπέρηχοι 12 Στο ιατρείο μας παρέχουμε υπερήχους προηγμένης τεχνολογίας 3D/4D, που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη, μαιευτική ή γυναικολογική. Οι υπηρεσίες μας χαρακτηρίζονται από τεχνική υπεροχή και υψηλό επίπεδο φροντίδας. Οι υπέρηχοι που χρησιμοποιούνται είναι ο διακολπικός, ο διακοιλιακός καθώς και μαστού. Εξετάσεις Υπερήχων: Γυναικολογική εξέταση των έσω γεννητικών οργάνων Παρακολούθηση ωοθυλακιορρηξίας (φυσικός κύκλος, εξωσωματική γονιμοποίηση) Έλεγχος πολυκυστικών ωοθηκών Έλεγχος κύστεων Έλεγχος ινομυωμάτων Doppler Τρισδιάστατη υπερηχογραφία Μαιευτικοί υπέρηχοι

13 Εγκυμοσύνη 13 Στο ιατρείο μας πιστεύουμε ότι η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ ευχάριστη, απόλυτα φυσιολογική περίοδος στη ζωή της γυναίκας. Γι αυτόν το λόγο κάνουμε τα πάντα για να φροντίσουμε την εγκυμονούσα και να της παρέχουμε όλα όσα χρειάζεται. Η ομάδα μας είναι εξειδικευμένη στο να παρέχει μοναδική φροντίδα σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να σας συμβουλεύει υπεύθυνα από την αρχή μέχρι τον τοκετό, καθώς και στην ευαίσθητη και απαιτητική περίοδο της λοχείας. Όλες οι εξετάσεις γίνονται στο ιατρείο μας ή σε συνεργαζόμενα εργαστήρια που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια. Σε κάθε ραντεβού σας εξηγούμε αναλυτικά τι συμβαίνει στον κάθε μήνα της εγκυμοσύνης. Παρέχουμε μια ποικιλία επιλογών σε όλα τα στάδια της εγκυμοσύνης, από την προγεννητική φροντίδα, φροντίδα κατά τη διάρκεια του τοκετού, και μετά και όλα αυτά ξεχωριστά προσαρμοσμένα για να καλύψουν τις δικές σας ανάγκες και απαιτήσεις.

14 14 Υπηρεσίες: Προγεννητική φροντίδα Μαιευτικοί υπέρηχοι 3D/4D Doppler κύησης Παρακολούθηση Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου Έλεγχος Κυστικής Ίνωσης - Γενετικών Νοσημάτων Μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος Προετοιμασία για φυσικό τοκετό Προετοιμασία για τοκετό στο νερό Προετοιμασία για τοκετό VBAC Ειδική διατροφή για εγκύους Ειδική γυμναστική για εγκύους

15 Μαιευτική 15 Η μαιευτική μας ομάδα φροντίζει να έχετε όλη την απαραίτητη φροντίδα και στήριξη κατά την διάρκεια του τοκετού αλλά και μετά τον τοκετό. Σας παρέχουμε υποστήριξη όποτε εσείς το χρειάζεστε, ανά πάσα στιγμή. Επίσης σας παρέχει φροντίδα και με τον θηλασμό στο σπίτι σας. Παρέχουμε μια μεγάλη ποικιλία από μαθήματα προετοιμασίας γονέων που καλύπτουν όλες τις ανάγκες σας: προγεννητική φροντίδα, ασκήσεις ανώδυνου τοκετού, μαθήματα θηλασμού, διατροφής, ψυχολογίας, ειδική γυμναστική, γιόγκα και κολύμβηση για εγκύους, πρώτες βοήθειες σε μωρά, μαθήματα βρεφικού μασάζ κά. Θεωρώντας την εγκυμοσύνη ως μία απόλυτα φυσιολογική κατάσταση, πιστεύουμε και εφαρμόζουμε μία ελάχιστα παρεμβατική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης.

16 16 Υπηρεσίες Μαιευτικής: Φυσικός τοκετός Φυσιολογικός τοκετός Τοκετός στο νερό Εξωτερικός Μετασχηματισμός Εμβρύου (πχ σε ισχυακή προβολή) Καισαρική τομή κατόπιν ιατρικής ένδειξης Φυσιολογικός τοκετός μετά από καισαρική τομή VBAC Φυσιολογικός τοκετός δίδυμης κύησης Φύλλαξη βλαστικών κυττάρων Φροντίδα μετά τον τοκετό Άμεσος θηλασμός Εγκατάσταση μητρικού θηλασμού Μαιευτική φροντίδα στο σπίτι Βρεφικό μασάζ Αποκατάσταση πυελικού εδάφους μετά τον τοκετό

17 Γυναικολογία 17 Kάθε γυναίκα, ανάλογα με την ηλικία της, έχει διαφορετικές ανάγκες όσον αφορά την υγεία της. Η ομάδα μας είναι σε θέση να συμβουλεύσει και να φροντίσει την κάθε γυναίκα εξατομικευμένα σε όλες τις φάσεις της ζωής της. Στο ιατρείο μας παρέχουμε όλες τις γυναικολογικές εξετάσεις που μπορεί να χρειαστεί η κάθε γυναίκα. Παρέχουμε συμβουλές, φροντίδα και θεραπεία για κάθε περίπτωση, σε γυναίκες που βρίσκονται σε αναπαραγωγική ηλικία έως εμμηνόπαυση. Είναι πολύ σημαντικό να χτίσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με την ασθενή, έτσι ώστε να νιώθει άνετη και χαλαρή στο περιβάλλον του ιατρείου. Διαθέτοντας τον πιο σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό είμαστε σε θέση να συζητήσουμε, να διερευνήσουμε και να προσφέρουμε σωστή διάγνωση ανάλογα το περιστατικό, και να μπορέσουμε να προτείνουμε την κατάλληλη θεραπεία.

18 18 Γυναικολογικές Υπηρεσίες: Υπερηχος 3D/4D-τρισδιάστατος μήτρας και ωοθηκών Τεστ Παπ / HPV DNA test Κολποσκόπηση / Θεραπεία κονδυλωμάτων Αντισύλληψη Σεξουαλική υγεία Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα: Χλαμύδια, Μυκόπλασμα, Ουρεάπλασμα Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο Πολυκυστικές Ωοθήκες / Κύστεις Ωοθηκών Ινομυώματα Ενδομητρίωση Διερεύνηση Υπογονιμότητας Εμμηνόπαυση

19 19 HPV & Κονδυλώματα Χλαμύδια & Σεξουαλική Υγεία Η σωστή διάγνωση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων είναι πολύ σημαντική για την υγεία κάθε γυναίκας. Η έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία μπορεί να αποτρέψει μελλοντικά προβλήματα όπως υπογονιμότητα και πυελική νόσο. Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και θεραπείες καθώς και συμβουλές για τις μεθόδους αντισύλληψης που σας ταιριάζουν. Υπηρεσίες: Εξέταση για χλαμύδια, μυκόπλασμα και ουρεάπλασμα (συμβατική καλλιέργεια - PCR) Thin Prep - HPV DNA TEST Έλεγχος Ηπατίτιδας Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και Υπογονιμότητα Αντισύλληψη

20 Τοποθέτηση Σπιράλ IUD 20 Το σπιράλ είναι μια πολύ μικρή συσκευή που εισάγεται στη μήτρα, συνήθως σχήματος «Τ», που περιέχει χαλκό ή μία ορμόνη, την λεβονοργεστρέλη. Πρόκειται για μία μορφή αναστρέψιμης αντισύλληψης διάρκειας αρκετών ετών. Τα ποσοστά αποτυχίας του σπιράλ είναι εξαιρετικά μικρά. Το σπιράλ απευθύνεται συνήθως σε γυναίκες που έχουν γεννήσει και σε γυναίκες που για κάποιο ιατρικό λόγο δεν μπορούν να λάβουν το αντισυλληπτικό χάπι. Το σπιράλ που περιέχει προγεστερόνη (MIRENA), χρησιμοποιείται κυρίως στις περιπτώσεις λειτουργικών αιμορραγιών της μήτρας (μηνορραγία, μητρορραγία). Η τοποθέτησή του γίνεται στη διάρκεια της περιόδου, όταν ο τράχηλος της μήτρας είναι πιο μαλακός και βρίσκεται σε μικρή διαστολή. Η τοποθέτηση γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά, και δεν απαιτείται αναισθησία, εκτός και αν κρίνεται απαραίτητο. Υπηρεσίες: Λήψη ιστορικού, ενημέρωση για επιλογές αντισύλληψης Προετοιμασία πριν την τοποθέτηση σπιράλ Τοποθέτηση NOVA-T Τοποθέτηση MIRENA

21 21 Ολιστική Προσέγγιση Γυναικολογικής Υγείας Στο ιατρείο μας, θεωρούμε πολύ σημαντικό η κάθε γυναίκα να έχει έναν υγιή τρόπο ζωής καθημερινά. Το να είμαστε μαζί σας ουσιαστικά και μετά την επίσκεψη σας στο ιατρείο μας είναι προτεραιότητα για εμάς. Είμαστε δίπλα σας, έτοιμοι να σας δώσουμε πολύτιμες συμβουλές που προάγουν την υγεία σας σε καθημερινή βάση. Ψυχική υγεία Η ψυχική υγεία παίζει σπουδαίο ρόλο στη ζωή κάθε ανθρώπου. Μπορούμε να σας συβουλεύσουμε σε θέματα άγχους και να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε την ψυχική σας υγεία στην καθημερινότητά σας. Επίσης, μπορούμε να βοηθήσουμε ζευγάρια με θέματα υπογονιμότητας, στρες κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, πολλαπλές αποβολές κα.

22 22 Βελονισμός Ο βελονισμός μπορεί να έχει θετική επίδραση στη γονιμότητα και τη διαχείρηση του στρες. Η εγκυμοσύνη επίσης μπορεί να επιφέρει πολύ στρες, και έχουμε δει ότι ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στην διαχείρηση αρνητικών συμπτωμάτων κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Μπορεί να βοηθήσει στην ναυτία, δερματικές καταστάσεις, στον θηλασμό κα. Ομοιοπαθητική Η ομοιοπαθητική συμβάλλει στην ισορροπία και υγεία του σώματος στα πλαίσια μιας ολιστικής προσέγγισης στη θεραπεία διαφόρων προβλημάτων υγείας. Σε συνδυασμό και με άλλες τεχνικές, παρέχει σωματική και συναισθηματική βελτίωση. Βοηθάει στην σωστή λειτουργεία του σώματος, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και στο πεπτικό σύστημα. Με σεβασμό στην επιστήμη της ομοιοπαθητικής, προσπαθούμε να συνδυάσουμε και να βρούμε ποιος είναι ο κατάλληλος τρόπος θεραπείας για κάθε πρόβλημα που η γυναίκα αντιμετωπίζει.

23 Διατροφή και Άσκηση 23 Στο ιατρείο μας πιστεύουμε ότι ο συνδιασμός μιας σωστής διατροφής και άσκησης είναι η απαραίτητη συνθήκη για τη βέλτιστη υγεία του οργανισμού μας αλλά και της ψυχικής μας υγείας. Η άσκηση βοηθάει και στην βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Με την σωστή διατροφή μπορείτε να πετύχετε καλύτερη υγεία και ευεξία. Σύμφωνα με το ιατρικό σας ιστορικό, την ηλικία σας και τη φάση στην οποία βρίσκεστε, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε τη σωστή διατροφή και άσκηση για εσάς και τις ανάγκες σας. Οι ανάγκες κάθε γυναίκας είναι διαφορετικές και επηρεάζονται από διαφορετικούς εξωτερικούς παράγοντες.

24 Ειδική Διατροφή και Άσκηση Μπορεί να Χρειάζεται μια Γυναίκα: Όταν προσπαθεί να συλλάβει Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης Για αποκατάσταση και ισορροπία μετά τον τοκετό Στη φάση του θηλασμού Για απώλεια βάρους σε περίπτωση πολυκυστικών ωοθηκών Για διαχείρηση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης Για σωματική και ψυχική ευεξία 24

25 Χειρουργική 25 Ο δρ Μπιλάλης είναι εξαιρετικά καταρτισμένος στη γυναικολογική χειρουργική με πάνω από 15 χρόνια εξειδίκευσης και εμπειρίας στη Μεγάλη Βρετανία. Με υποειδίκευση στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικές τεχνικές (υστεροσκόπηση και λαπαροσκόπηση), μαζί με την ομάδα του αναλαμβάνουν από τα πιο απλά (διαγνωστική υστεροσκόπηση) έως τα πιο σύνθετα (πολλαπλά ινομυώματα) περιστατικά. Κοινές Παθήσεις που Απαιτούν Χειρουργείο: Ανώμαλες Αιμορραγίες Πολύποδες Ινομυώματα Κύστεις Ωοθηκών Ενδομητρίωση Υπογονιμότητα Σύνδρομο Άσερμαν Αδενομύωση

26 26 Φροντίδα για το Στήθος της Γυναίκας Η υγεία του στήθους της γυναίκας είναι πολύ σημαντική για εμάς. Η πρόληψη είναι πράγματι η καλύτερη θεραπεία. Όταν υπάρχουν υποψίες ότι κάτι δεν πάει καλά, η ομάδα μας συνεργάζεται με έμπειρους και καταξιωμένους ακτινοδιαγνώστες και χειρουργούς για την έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία. Πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δίνονται οι απαραίτητες συμβουλές. Είμαστε πραγματικά περήφανοι για τη συνεργασία μας και την πραγματοποίηση ελέγχου του μαστού με την πρωτοποριακή μέθοδο της Ψηφιακής Τομοσύνθεσης καθώς και υπερηχογραφικού ελέγχου με Ελαστογραφία.

27 27 Παρεχόμενες Υπηρεσίες: Ψηφιακή Μαστογραφία Ψηφιακή Τομοσύνθεση Υπερηχογράφημα μαστών Υπερηχογράφημα μαστών με ελαστογραφία Γενετική προδιάθεση για τον καρκίνο του μαστού BRCA 1&2

28 Εμμηνόπαυση 28 Στο ιατρείο μας παρέχουμε εξατομικευμένες υπηρεσίες για τις γυναίκες που εισέρχονται πρόωρα ή μεταβαίνουν σταδιακά στην εμμηνόπαυση, προσφέροντας υποστήριξη, καθοδήγηση, ενημέρωση και θεραπεία προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε γυναίκας. Η εμμήνοπαυση, αποτελεί μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή κάθε γυναίκας, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει πολλές αλλαγές, τόσο σε σωματικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Δίνουμε μεγάλη έμφαση σε μια ολιστική προσέγγιση των δυσκολιών σε αυτή την κρίσιμη φάση της ζωής μιας γυναίκας. Παρεχόμενες Υπηρεσίες: Έλεγχος Εμμηνοπαυσιακής Υγείας Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης Βιοπανομοιότυπες ορμόνες bio-hrt Σεξουαλικότητα και libido στην εμμηνόπαυση Ειδική Διατροφή

29 29 «Τα μόνα που πραγματικά χρειάζεται μία έγκυος στις αποσκευές της για το μαιευτήριο είναι Πίστη & Πολλή Αγάπη...» Δημήτρης Μπιλάλης

30 Που θα μας βρείτε 30 Μας το ζητήσατε, με χαρά το πραγματοποιήσαμε: Health2Share Ελάτε στο ιατρείο μας, παρέα με φίλες σας (2-4 άτομα) ή με κάποιο μέλος της οικογένειας σας, για τον ετήσιο έλεγχό σας (Παπ τεστ, Υπέρηχος, Doppler Μήτρας & Ωοθηκών, Πλήρης Καλλιέργεια Κολπικού Υγρού - Έλεγχος για Μυκοπλάσματα και Χλαμύδια, Έλεγχος Μαστών) και κερδίστε 30% έκπτωση η καθεμιά, στο σύνολο των υπηρεσιών! Λεωφ. Αλεξάνδρας Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 122 Women s Health Clinic Δρ. Δημήτρης Μπιλάλης MBBCh MMedSci FRCOG CCST Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας 122, Αθήνα, 3ος όροφος Τ: , F: , E: info@bilalisgynaikologos.gr Parking: Λεωφ. Μεσογείων 17, Αθήνα, Τ: Πρόσβαση με το ΜΕΤΡΟ: έξοδος Αμπελόκηποι, γραμμή 3. Πρόσβαση με συγκοινωνία ΟΑΣΑ: Στάση ΑΘΗΝΑΙΟΝ, γραμμές: 3, 13, 601, 603, 450, 550 Kλείστε εύκολα και γρήγορα το ραντεβού σας online: dbilalis.youcanbook.me Το περιεχόμενο του παρόντος φυλλαδίου έχει ως στόχο την πληροφόρηση σας σχετικά με τις υπηρεσίες του ιατρείου μας. Απαγορεύεται η άνευ γραπτής άδειας του εκδότη κατά οποιονδήποτε τρόπο ή μέσο αντιγραφή, φωτοανατύπωση και εν γένει αναπαραγωγή και διανομή του παρόντος έργου. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΛΑΛΗΣ MΒBCh MMedSci CCST FRCOG - BILALIS MEDICAL PUBLICATIONS

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ. Δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς, στις ανάγκες σας αλλά, κυρίως, στις επιθυμίες σας!

ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ. Δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς, στις ανάγκες σας αλλά, κυρίως, στις επιθυμίες σας! ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ & ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ Δίνουμε προτεραιότητα σε εσάς, στις ανάγκες σας αλλά, κυρίως, στις επιθυμίες σας! ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ Το κέντρο γυναικολογίας και αναπαραγωγής Fertility

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, τ. Επιμελητής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Παν/κού Νοσοκομείου St Bart's, London

Γράφει: Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, τ. Επιμελητής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Παν/κού Νοσοκομείου St Bart's, London Γράφει: Χάρης Χηνιάδης, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, τ. Επιμελητής Μονάδας Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Παν/κού Νοσοκομείου St Bart's, London Στη διαδικασία της τεχνητής γονιμοποίησης (IVF) μεταφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης. Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης. Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 / 25 12.00-13.00 Συγγενείς ανωμαλίες

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήλθατε στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική. Αξίζετε µία µοναδική εµπειρία τοκετού και εµείς σας την προσφέρουµε

Καλώς ήλθατε στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική. Αξίζετε µία µοναδική εµπειρία τοκετού και εµείς σας την προσφέρουµε Καλώς ήλθατε στη ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Σας καλωσορίζουµε στην πλέον σύγχρονη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική. Η επιθυµία σας για υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες σε ένα πρότυπο περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Πώς γίνεται η υστεροσκόπηση Η υστεροσκόπηση είναι μια εξέταση με την οποία διερευνάται το εσωτερικό της μήτρας. Γίνεται με τη βοήθεια του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Αθήνα, 20/05/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Βόλο, 28-31 Μαΐου 2015 Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ Α ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘ. Α.

ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ Α ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘ. Α. ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΛΕΚΤΟΡΑΣ Α ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘ. Α. ΑΝΤΣΑΚΛΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ Η ανικανότητα σύλληψης μετά από ένα χρόνο σεξουαλικών

Διαβάστε περισσότερα

Στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου www.embio.com.gr. μπορείτε να δείτε video της μονάδας embio

Στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου www.embio.com.gr. μπορείτε να δείτε video της μονάδας embio Στην κεντρική σελίδα του δικτυακού τόπου www.embio.com.gr μπορείτε να δείτε video της μονάδας embio 2 3 Ηλίας Θ. Γάτος MD Χειρουργός Γυναικολόγος - Μαιευτήρας Eιδικός στην εξωσωματική γονιμοποίηση και

Διαβάστε περισσότερα

Τµήµα Υπερήχων & Εµβρυοµητρικής Ιατρικής. Το θαύµα... της ζωής!

Τµήµα Υπερήχων & Εµβρυοµητρικής Ιατρικής. Το θαύµα... της ζωής! Τµήµα Υπερήχων & Εµβρυοµητρικής Ιατρικής Το θαύµα... της ζωής! Οι Υπέρηχοι Εγκυμοσύνης... Τμήμα Υπερήχων & Εμβρυομητρικής Ιατρικής Στο Τμήμα Υπερήχων & Εμβρυομητρικής Ιατρικής της ΡΕΑ Μαιευτικής Γυναικολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ

Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ Η ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ Μ. Μπουρουτζόγλου Καθηγήτρια Εφαρμογών Τμήμα Μαιευτικής Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Μαιευτική στη σύγχρονη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ. Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία.

ΜΟΝΑΔΑ. Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία. ΜΟΝΑΔΑ Η Ιατρική Ομάδα του EmbryoClinic συγκροτήθηκε το 1999 και έκτοτε δραστηριοποιείται στην εξωσωματική γονιμοποίηση με επιτυχία. Το EmbryoClinic είναι μια νέα, σύγχρονη και εξαιρετικά υψηλής ποιότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ- ΠΑΙΔΙΟΥ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ- ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΩΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ- ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ 1. ΜΟΝΑΔΕΣ Ή ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ-

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρία 1η: Πρόεδροι: Ν. Πράπας, Α. Δαπόντε, Η. Τσάκος. 09:00-09:20 Αξιολόγηση των ωοθηκικών εφεδρειών 09:20-09:30 Συζήτηση Γ.

Συνεδρία 1η: Πρόεδροι: Ν. Πράπας, Α. Δαπόντε, Η. Τσάκος. 09:00-09:20 Αξιολόγηση των ωοθηκικών εφεδρειών 09:20-09:30 Συζήτηση Γ. ΣΑΒΒΑΤΟ 5-12-2015 Συνεδρία 1η: Πρόεδροι: Ν. Πράπας, Α. Δαπόντε, Η. Τσάκος 09:00-09:20 Αξιολόγηση των ωοθηκικών εφεδρειών 09:20-09:30 Συζήτηση Γ. Αντωνάκης 09:30-09:50 Πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια 09:50-10:00

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ. European Society of Human Reproduction and Embryology

ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ. European Society of Human Reproduction and Embryology European Society of Human Reproduction and Embryology ΟΔΗΓΟΣ ΤΣΕΠΗΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαιευτική Πτελεμαιδας 662

Μαιευτική Πτελεμαιδας 662 http://sep4u.gr Μαιευτική Πτελεμαιδας 662 Επαγγελματική Προοπτική Πτυχιούχοι του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας 1.Οι πτυχιούχοι του τμήματος Μαιευτικής της Σχολής Επαγγελμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ & ΑΝΔΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ WORKSHOP Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 ΚΑΛΑΜΑΤΑ Ναυαρίνου & Ρήγα Φεραίου Καλαμάτα Οργάνωση: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ WORKSHOP 09:30 10:15 Χαιρετισμοί Δραστηριότητες της ΕΕΑΙ Ευγένιος Κουμαντάκης,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ. Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ. Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό Το Κέντρο Μαστού του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί ένα πρότυπο, σύγχρονο ιατρικό κέντρο µε ειδίκευση στο γυναικείο µαστό. Παρέχει ολοκληρωµένες

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μευτήρας - Γυναικολόγος

Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μευτήρας - Γυναικολόγος Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μευτήρας - Γυναικολόγος Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει τη γυναικολογική πάθηση που λέγεται "ενδομητρίωση". Έχει δύσκολο όνομα, άγνωστη προέλευση, ποικιλία στη εμφάνιση και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ

ΜΠΑΜΠΑΤΣΙΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ ΚΑΘ` ΕΞΙΝ ΑΠΟΒΟΛΕΣ (πληροφορίες για το κοινό σύμφωνα με το Βρετανικό κολλέγιο μαιευτήρωνγυναικολόγων) για περισσότερες πληροφορίες η γυναίκα πρέπει να συμβουλεύεται το γυναικολόγο της. ΓΕΝΙΚΑ Αποβολή είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλώ δώστε τις ημερομηνίες των τελευταίων σας τεσσάρων περιόδων, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών έναρξης και λήξης.

Παρακαλώ δώστε τις ημερομηνίες των τελευταίων σας τεσσάρων περιόδων, συμπεριλαμβανομένων των ημερομηνιών έναρξης και λήξης. Προετοιμασία για την επίσκεψη σε έναν ειδικό σε θέματα γονιμότητας Κάντε άλλο ένα βήμα μπροστά Απαιτείται μεγάλη ικανότητα ώστε να προσδιοριστεί η πηγή των προβλημάτων γονιμότητας και να συστηθεί η κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία Βιοηθικής της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Γεώργιος Λ. Αντωνάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών

Στοιχεία Βιοηθικής της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής. Γεώργιος Λ. Αντωνάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Στοιχεία Βιοηθικής της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής Γεώργιος Λ. Αντωνάκης Αναπληρωτής Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ, ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ, ΤΟΚΕΤΟΣ Ποιοι παράγοντες πρέπει να λαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

Διευθυντής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΔΑΠΟΝΤΕ M.D., Dr Med (LMU Munich) F.C.O.G. (S.A.) Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Διευθυντής: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Ι. ΔΑΠΟΝΤΕ M.D., Dr Med (LMU Munich) F.C.O.G. (S.A.) Αν. Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ MAIΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος. Νεότερες απόψεις και θεραπείες

Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μαιευτήρας - Γυναικολόγος. Νεότερες απόψεις και θεραπείες Γράφει: Θάνος Παπαθανασίου, Μαιευτήρας Γυναικολόγος Νεότερες απόψεις και θεραπείες Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι η συχνότερη ορμονική πάθηση της σύγχρονης γυναίκας. Υπολογίζεται ότι περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας

Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας Τί είναι η λαπαροσκόπηση; Λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική μέθοδος η οποία μέσω μιάς μικρής «τρύπας» στην κοιλιά

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα.

Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Παιδιά και νέοι με χρόνια προβλήματα υγείας και ειδικές ανάγκες. Σύγχρονες ιατρικές θεωρήσεις και ελληνική πραγματικότητα. Μαρία Φωτουλάκη Επίκουρη καθηγήτρια Παιδιατρικής-Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας

Διαβάστε περισσότερα

> ΗΜΕΡΙΔΑ. Γυναικολογικό. υπερηχογράφημα. και πρακτικές οδηγίες Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος. Πληροφορίες:

> ΗΜΕΡΙΔΑ. Γυναικολογικό. υπερηχογράφημα. και πρακτικές οδηγίες Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος. Πληροφορίες: > ΗΜΕΡΙΔΑ Γυναικολογικό υπερηχογράφημα και πρακτικές οδηγίες 29.09.2018 Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος Πληροφορίες: 210 6867229 > ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ> ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ: 08:30 Οργάνωση Τμήμα Γυναικολογικών Υπερήχων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ» 23 Σεπτεμβρίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 12.00 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ, 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ» 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Απριλίου 2018 ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤOΥ ΛΗΤΩ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Ώρα προσέλευσης 8:30 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Απριλίου 2018 ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤOΥ ΛΗΤΩ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ. Ώρα προσέλευσης 8:30 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤOΥ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΜΕΓΑΠΑΝΟΣ» ΛΗΤΩ 20-21 Απριλίου 2018 Ώρα προσέλευσης 8:30 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ελπιδοφόρος Δουράτσος Πρόεδρος Οργανωτικής

Διαβάστε περισσότερα

Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους. data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr computer applications

Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους. data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr computer applications Λ. Μεσογείων 249, 154 51 Ν. Ψυχικό, Τηλ. 210 6537422 Fax 210 6542785 data design web site : www.datadesign.gr e-mail : info@datadesign.gr Το πληρέστερο πρόγραμμα για μαιευτήρες - γυναικολόγους Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣ. ΣΙΔΕΡΗΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 6, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 115 27, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 210 7777.654, FAX

ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΒΑΣ. ΣΙΔΕΡΗΣ, ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 6, ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 115 27, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ: 210 7777.654, FAX ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ Μικροβιολογικό & Ερευνητικό Εργαστήριο Καθ έξιν Αποβολές Οι καθ 'έξιν αποβολές είναι μια ασθένεια σαφώς διακριτή από τη στειρότητα, και που ορίζεται ως δύο ή περισσότερες αποτυχημένες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με την Αναστασία Παπαδοπούλου (Δικηγόρος)

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με την Αναστασία Παπαδοπούλου (Δικηγόρος) ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Όνομα: Γεώργιος - Σπυρίδων Επώνυμο: Ανυφαντής Όνομα πατρός: Ματθαίος Όνομα μητρός: Ζωή Έτος γέννησης: 20-12-1974 Τόπος γέννησης: Αθήνα Αττικής Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 04/12/ /01/2018

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ 04/12/ /01/2018 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Μαστού & Κλινική Μαστού. Μέχρι χθες παράλειψη... από σήμερα πρόληψη!

Κέντρο Μαστού & Κλινική Μαστού. Μέχρι χθες παράλειψη... από σήμερα πρόληψη! Κέντρο Μαστού & Κλινική Μαστού Μέχρι χθες παράλειψη... από σήμερα πρόληψη! Η ΡΕΑ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική δημιούργησε το Πρότυπο Κέντρο Μαστού και την Κλινική Μαστού, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗΣ Τα μέλη της Ομάδας Β συνέχισαν την καλή δουλειά για την ολοκλήρωση της εργασίας. Αφού μοίρασαν τα ερωτηματολόγια έκαναν κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθύντρια: Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά Επιστ. Υπεύθυνος: Επ. Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν.

Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α. Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα. 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. Ώρα προσέλευσης 08:00 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟ ΟΣ Η Μ Ε Ρ Ι Α Μητρικός Θηλασµός Από το χθες στο σήµερα 9 εκεµβρίου 2017 ΣΥΝΕ ΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΛΟΥΡΟΣ ΜΗΤΕΡΑ Οργάνωση Ομάδα Μητρικού Θηλασμού & Νοσηλευτική Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ

ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΙΕΥΤΗΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ο Ν Ι Κ Η Η Μ Ε Ρ Ι Δ Α ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ Οι αλήθειες και οι μύθοι Υπεύθυνοι Ηµερίδας Dr. Λουκάς Κλέντζερης M.D. (Sheffield)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ

ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΝΑΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ - ΙΑΤΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΓΕΡΩΝΥΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΑΙΑ Σ.Π.Μ.Π.& Ε ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ Π.Ε.Δ.Υ. 3 Η ΥΠΕ ΙΣΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Β Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ οργάνωση-λειτουργία εκπαιδευτικό πρόγραµµα 2010-2011 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία από το Ευρωπαϊκό Κολέγιο Μαιευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές 10 λόγοι για να επιλέξετε την Αθηναϊκή Mediclinic: 1. Είναι μία ποιοτική και οικονομική κλινική, προσιτή σε όλους 2. Συνεργάζεται με τον Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 1 Ο ΘΕΜΑ 1. Η γέννηση ενός παιδιού με σύνδρομο Down συνήθως οφείλεται: α. στην προσβολή της μητέρας από ερυθρά κατά τη διάρκεια της κύησης, β. στην ανεπαρκή πρόσληψη ασβεστίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΙΕΥΤΙΚΉ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΙΕΥΤΙΚΉ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΙΕΥΤΙΚΉ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Καθηγητής Άρις Αντσακλής Αντιπρόεδρος: Καθηγητής Θεόδωρος Στέφος Γεν.Γραμματέας: Δρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής & Υπερηχογραφίας στην Γυναικολογία

Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής & Υπερηχογραφίας στην Γυναικολογία 2 O Συνέδριο Εμβρυομητρικής Ιατρικής & Υπερηχογραφίας στην Γυναικολογία * Soc onal iety of i t a y log ISUOG ics and Gyneco etr nd rasou in Obst t l U ΚΛΙΝΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 20-21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 08:00-08:30 Εγγραφές 08:30-09:00 Χαιρετισμοί Προεδρείο: Ιωάννης Ανδρέου, Γεώργιος Καλλιπολίτης 09:00-09:20 Από τη θεωρία στην πράξη "ΜΗΤΕΡΑ baby friendly hospital Μαγδαληνή Σπανού

Διαβάστε περισσότερα

Universitäts-Frauenklinik Essen. Προγεννετικος Ελεγχος και Περιγεννητικη Ιατρικη Επιπεδο 1

Universitäts-Frauenklinik Essen. Προγεννετικος Ελεγχος και Περιγεννητικη Ιατρικη Επιπεδο 1 Universitäts-Frauenklinik Essen Προγεννετικος Ελεγχος και Περιγεννητικη Ιατρικη Επιπεδο 1 Αξιοτιμοι συναδελφοι, αγαπητοι γονεις, Τα πανεπιστημιακα μας εξωτερικα Ιατρεια Περιγεννητικης ιατρικης σας προσφερουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε.

ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ιευθυντής : ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΜΕΣΣΗΝΗΣ Πιστοποιημένο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης στη Μαιευτική και Γυναικολογία

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Υστεροσαλπιγγογραφία Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι στην ουσία μια ακτινογραφία της μήτρας και των σαλπίγγων. Πραγματοποιείται προκειμένου να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ Ηθικοδεοντολογικά και νομικά προβλήματα στην παρεμβατική γονιμοποίηση -Θέσεις και αντιθέσεις -Πότε αρχίζει η ζωή?? - Εχει ατομικά δικαιώματα το έμβρυο?? Περιπτώσεις που δημιουργούν

Διαβάστε περισσότερα

ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS)

ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) 12 ειγµατοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) Μεταφρασµένο από την Κατερίνα Πουγούνια και την Μαρία Τζέτη. Ιανουάριος 2009 Τροποποιήθηκε από φυλλάδια που εκδόθηκαν από τα νοσοκοµεία Guy s και St Thomas στο Λονδίνο,

Διαβάστε περισσότερα

Πριν επισκεφτείτε τον/την ιατρό σας, συμπληρώστε τα ελλιπή στοιχεία και τυπώστε μια περίληψη για να την πάρετε μαζί σας στο ραντεβού.

Πριν επισκεφτείτε τον/την ιατρό σας, συμπληρώστε τα ελλιπή στοιχεία και τυπώστε μια περίληψη για να την πάρετε μαζί σας στο ραντεβού. Προετοιμασία για την επίσκεψη σε έναν ιατρό Κάντε τις απαραίτητες ρυθμίσεις μαζί Το να κανονίσετε ένα ραντεβού για να επισκεφτείτε έναν ιατρό, είναι ένα από τα πρώτα θετικά βήματα που μπορείτε να κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

«ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΗΤΕΡΑ «ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

«ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΕΝΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΜΗΤΕΡΑ «ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΤΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ» ΤΖΕΦΕΡΑΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ «ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» ΜΗΤΕΡΑ Η εξέλιξη στην υπερηχογραφική τεχνολογία

Διαβάστε περισσότερα

1 o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

1 o ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. www.usgyn2017.mdcongress.gr 1 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΥΠΕΡΗΧΩΝ ΣΤΗ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ Crowne Plaza Hotel - Αθηνα 10-12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οργανωτική Επιτροπή Συμποσίου Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γραμματέας:

Διαβάστε περισσότερα

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας!

Medical Safety. Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Medical Safety Το προσωπικό σας σύστημα υγείας! - Έχετε φανταστεί ένα ολόκληρο μηχανισμό προηγμένων υπηρεσιών υγείας και περίθαλψης σχεδιασμένο από εσάς και προσαρμοσμένο

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτική Άσκηση Μαιευτικής ΙΙΙ. Μεταπτυχιακό (2 ος κύκλος) Θα ανακοινωθεί

Πρακτική Άσκηση Μαιευτικής ΙΙΙ. Μεταπτυχιακό (2 ος κύκλος) Θα ανακοινωθεί Τίτλος Μαθήματος: Πρακτική Άσκηση Μαιευτικής ΙΙΙ Κωδικός Μαθήματος: MMN 639 Κατηγορία Μαθήματος: (Υποχρεωτικό/Επιλεγόμενο) Επίπεδο Μαθήματος: (πρώτου, δεύτερου ή τρίτου κύκλου) Έτος Σπουδών: 2 Τετράμηνο

Διαβάστε περισσότερα

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων

Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Συστηματικός ερυθηματώδης λύκος: το πρότυπο των αυτόάνοσων ρευματικών νοσημάτων Φ.Ν. Σκοπούλη Καθηγήτρια τον Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών συστηματικός ερυθηματώδης λύκος θεωρείται η κορωνίδα των αυτοάνοσων

Διαβάστε περισσότερα

Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου!

Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου! Ποιες είναι οι εξετάσεις που δεν πρέπει να αμελείς; Σου φτιάξαμε την ατζέντα με τα ιατρικά ραντεβού σου! Η πρόληψη σώζει ζωές. Δηλαδή η συνέπειά σου απέναντί στον εαυτό σου. Και πως μεταφράζεται αυτό;

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο HPV; Μετάδοση Η μετάδοση του HPV μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους:

Τι είναι ο HPV; Μετάδοση Η μετάδοση του HPV μπορεί να γίνει με τους παρακάτω τρόπους: Τι είναι ο HPV; Ο HPV (Human Pappiloma Virus) είναι ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων. Είναι μια από τις πιο συχνές σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις στον άνθρωπο. Ο HPV είναι ο πιο συχνά σεξουαλικά μεταδιδόμενος

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Πυελική μάζα

Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Πυελική μάζα Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Πυελική μάζα Επιδημιολογία Η πυελική μάζα είναι ένα σχετικά συχνό κλινικό εύρημα. Σε αρκετές περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24 Ν. ΨΥΧΙΚΟ Τ.Κ 15451 ΣΠΟΥΔΕΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24 Ν. ΨΥΧΙΚΟ Τ.Κ 15451 ΣΠΟΥΔΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ ΕΠΙΘΕΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΑΡΕΛΛΑ ΗΜΕΡ.ΓΕΝΝΗΣΗΣ 13-09-68 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 24 Ν. ΨΥΧΙΚΟ Τ.Κ 15451 ΤΗΛ. 210-6754855 6977610907 ΣΠΟΥΔΕΣ 1992 Πτυχίο ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ 1996 Πιστοποιητικό

Διαβάστε περισσότερα

Παιδογυναικολόγος: Γυναικολόγος για Παιδιά - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος :01

Παιδογυναικολόγος: Γυναικολόγος για Παιδιά - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τετάρτη, 02 Φεβρουάριος :01 Γράφει: Παναγιώτης Ν. Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Ειδικός Παιδογυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Τα προβλήματα υγείας ενός κοριτσιού,

Διαβάστε περισσότερα

Oργάνωση. Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ. Τηλέφωνο , Website

Oργάνωση. Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ. Τηλέφωνο , Website Oργάνωση Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ Τηλέφωνο 210 6867000, 210 6851945 Website www.hygeia.gr Γραμματεία Ημερίδας δ/ Αγίας Βαρβάρας 31, 16452, Αργυρούπολη τ/ 210 9609400 e/ tzombola@synthesispco.com

Διαβάστε περισσότερα

Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών

Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ. Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών Δειγματοληψία Χοριακών Λαχνών (CVS) ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ Μονάδα Πρόληψης Μεσογειακής Αναιμίας και άλλων Αιμοσφαιρινοπαθειών ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ: 2310892819

Διαβάστε περισσότερα

Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο

Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο 25 Νοέμβριος 2014 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ da Vinci Si. Πρωτοπόρο το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Το Κέντρο διαθέτει το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο,

Διαβάστε περισσότερα

Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος

Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος Κλασσική Εξωσωματική Γονιμοποίηση και Εμβρυομεταφορά στο στάδιο της βλαστοκύστης Αλέξανδρος Δ. Τζεφεράκος «ΜΟΝΑΝΑΔΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ» μαιευτήρια «ΜΗΤΕΡΑ» και «ΛΗΤΩ» 2002 Κατά τη διαδικασία της εξωσωματικής

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθυντής : Καθηγητής Δημήτριος Καφετζής Επιστημονική Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

/ Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως

/ Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως 2018 / Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως Ο τίτλος που προσφέρεται στον επιτυχώς ολοκληρώσαντα

Διαβάστε περισσότερα

Απόφοιτος του ιστορικού Γυμνασίου Λυκείου Τσοτυλίου με βαθμό Άριστα (20/20) 1992

Απόφοιτος του ιστορικού Γυμνασίου Λυκείου Τσοτυλίου με βαθμό Άριστα (20/20) 1992 Προσωπικά Στοιχεία: Τόπος γέννησης: Τσοτύλι Κοζάνης Απόφοιτος του ιστορικού Γυμνασίου Λυκείου Τσοτυλίου με βαθμό Άριστα (20/20) 1992 Πτυχιακή Εκπαίδευση: Ιατρική Σχολή Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Λαπαροσκόπηση Πρόκειται για μία χειρουργική επέμβαση μικρής βαρύτητας, όταν είναι απλά διαγνωστική, η οποία επιτρέπει την άμεση εξέταση και

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον

Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον Η διαδικασία επικοινωνίας με τους ενδιαφερόμενους με σκοπό την ενημέρωσή τους: α) σε θέματα διάγνωσης, πρόγνωσης και αντιμετώπισης της νόσου β) στον τρόπο κληρονομικής μεταβίβασης της νόσου και της πιθανότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Υγιεινή της Εργασίας είναι: η προάσπιση και προαγωγή της υγείας στον ψηλότερο βαθμό της φυσικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας των εργαζομένων σ όλα τα επαγγέλματα.

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Βιολογίας. Β Τετράμηνο. Θέμα: Προγεννητικός Έλεγχος (Κεφάλαιο 12) Ονοματεπώνυμο: Κ. Κυριακή Τμήμα: Α2 Καθηγητής: κ.

Εργασία Βιολογίας. Β Τετράμηνο. Θέμα: Προγεννητικός Έλεγχος (Κεφάλαιο 12) Ονοματεπώνυμο: Κ. Κυριακή Τμήμα: Α2 Καθηγητής: κ. Εργασία Βιολογίας Β Τετράμηνο Θέμα: Προγεννητικός Έλεγχος (Κεφάλαιο 12) Ονοματεπώνυμο: Κ. Κυριακή Τμήμα: Α2 Καθηγητής: κ.πιτσιλαδής Βασίλης Τι είναι ο προγεννητικός έλεγχος; Ο προγεννητικός έλεγχος αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

Πλησιάζει η στιγμή, που τόσον καιρό περιμένατε.

Πλησιάζει η στιγμή, που τόσον καιρό περιμένατε. Πλησιάζει η στιγμή, που τόσον καιρό περιμένατε. Μόλις αντικρύσετε πρώτη φορά το πλασματάκι που φροντίζατε όλους αυτούς τους μήνες, θα καταλάβετε γιατί άξιζε να κάνετε υπομονή και να μην το βάζετε κάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 ΔΕΥΤΕΡΑ 2/9/2019 ΕΠΙΤΗΡΗΤΕΣ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ 08-10 ΣΤ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗΝ ΜΕΝΝ Κ7.204-213 Κ7. 303 (ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ) (250) 10-12 Δ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

22 η ετήσια. Ειδική Σύνοδος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Τελικό Πρόγραμμα. Costa Navarino. Μεσσηνία

22 η ετήσια. Ειδική Σύνοδος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Τελικό Πρόγραμμα. Costa Navarino. Μεσσηνία 22 η ετήσια Ειδική Σύνοδος ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 25-26Ιουνίου2011 2011 Τελικό Πρόγραμμα Costa Navarino Μεσσηνία ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΜΑΙΕΥΤΙΚΉ & ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ Δ.Σ. ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.perinealtrauma2014.mdcongress.gr ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και Αντιθέσεις Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Πυελική μάζα. Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου

Πυελική μάζα. Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου Πυελική μάζα Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Ιατρική Σχολή Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Σκοποί ενότητας Παρουσίαση Πυελικής Μάζας Πρόπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας

Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας Προαγωγή Υγείας Πρόληψη Νόσου Ιατρική κοινότητας Οικογενειακός Προγραμματισμός Απόστολος Βανταράκης Αναπλ. Καθηγητής Υγιεινής Παν/μιο Πατρών Οικογενειακός Προγραμματισμός Αποτελεί βασικό στοιχείο της Προληπτικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α 1 ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΪΟΥ 2018 10.00-19.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 10.00-11.30 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΙΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ Σ.Α.Α. ΑΤΕ Θεσσαλονίκη, 17 Δεκεμβρίου 2014 Αξιότιμε κύριε Τσομπανίδη, Η Euromedica ως γνωστόν αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πληρέστερους ιδιωτικούς φορείς παροχής

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνές Συμβούλιο Εξεταστών Συμβούλων Γαλουχίας

Διεθνές Συμβούλιο Εξεταστών Συμβούλων Γαλουχίας I. Ανάπτυξη και Διατροφή 26 A. Βρέφος 1. Διατροφικές συμπεριφορές σε διαφορετικές ηλικίες 2. Διατροφικές δυσανεξίες/αλλεργίες 3. Ανατομία βρεφών και ανατομικές ιδιαιτερότητες/ ιδιαιτερότητες στο στόμα

Διαβάστε περισσότερα

Τί συμβαίνει στην εφηβεία;

Τί συμβαίνει στην εφηβεία; ΔΙΑΦΥΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ Τί συμβαίνει στην εφηβεία; Μεγαλώνεις ιδιαίτερα γρήγορα και το σώμα σου αλλάζει- ειδικά όσον αφορά στα χαρακτηριστικά που καθορίζουν το φύλο σου. Οι εξωτερικές αλλαγές συνοδεύονται και

Διαβάστε περισσότερα

Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων

Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων Παροχές Επειγόντων 1) Διαγνωστικές εξετάσεις* αξίας 200 / περιστατικό για τους ενήλικες και 200 ετησίως για τα παιδιά. 2) Σε περίπτωση υπέρβασης του plafond, έκπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 6 ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Κλιμακτηρίου και Εμμηνόπαυσης, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Περιεγχειριτική Νοσηλευτική στη Μαιευτική Γυναικολογία Κωδικός Μαθήματος: MA0551 ΜΑ0552

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ 2011-2012 Χώρος Διεξαγωγής: Ξενοδοχείο Metropolitan (Λ. Συγγρού 385, Π. Φάληρο) - Δίπλα από τη ΡΕΑ Είσοδος Ελεύθερη ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Με μεγάλη χαρά και προσδοκία η ΡΕΑ Μαιευτική

Διαβάστε περισσότερα

www.cirse.org www.uterinefibroids.eu

www.cirse.org www.uterinefibroids.eu Εμβολισμός Ινομυωμάτων Μήτρας Ενημέρωση Ασθενών Επεμβατική Ακτινολογία: Η εναλλακτική σου στη χειρουργική www.cirse.org www.uterinefibroids.eu Cardiovascular and Interventional Radiological Society of

Διαβάστε περισσότερα

Γυναικολογικής Ογκολογίας

Γυναικολογικής Ογκολογίας 2 o Masterclass Γυναικολογικής Ογκολογίας 9-10 Ιουνίου 2017 Electra Metropolis Athens Αθήνα Διοργάνωση Ελληνικό Forum Ογκολογίας Με την συνεργασία της Ογκολογικής Μονάδας του Αρεταίειου Νοσοκομείου Παπαδημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το τεστ ΠΑΠ; Ο γιατρός μου είπε πως είναι παθολογικό. Σημαίνει ότι έχω καρκίνο;

Τι είναι το τεστ ΠΑΠ; Ο γιατρός μου είπε πως είναι παθολογικό. Σημαίνει ότι έχω καρκίνο; Τι είναι το τεστ ΠΑΠ; Ο γιατρός μου είπε πως είναι παθολογικό. Σημαίνει ότι έχω καρκίνο; Το τεστ ΠΑΠ δεν είναι τεστ διάγνωσης καρκίνου. Αυτό που κάνει είναι να ανιχνεύει επιφανειακά κύτταρα του τραχήλου

Διαβάστε περισσότερα

Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία

Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία Νοέμβριος 2013 / Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς Διευθυντής Προγράμματος Γεώργιος Καλλιπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Θέσεων Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Λίχτενσταϊν

Κατάλογος Θέσεων Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Λίχτενσταϊν Κατάλογος Θέσεων Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Λίχτενσταϊν Η Grecruitment είναι διεθνής συμβουλευτική εταιρεία, η οποία εξειδικεύεται στην υποστήριξη υποψηφίων στην εύρεση επαγγελματικών ευκαιριών εκτός

Διαβάστε περισσότερα

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Εαρινού Εξαμήνου Ακαδημαϊκό Έτος 2012-2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗΣ» Βιόπολις, 41110 Λάρισα E-mail: messinis@med.uth.gr Τηλ. 2413502795, 2413502796 Fax.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ Πρόκειται για μία χειρουργική επέμβαση μικρής βαρύτητας, όταν είναι απλά διαγνωστική, η οποία επιτρέπει την άμεση εξέταση και τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών γεννητικών οργάνων της

Διαβάστε περισσότερα

Αρεταίειο Νοσοκομείο: "Κυήσεις-Αποβολές-Δημογραφικό και Οικονομική κρίση" - Ο Δρόμος για την Σάββατο, 20 Οκτώβριος :54

Αρεταίειο Νοσοκομείο: Κυήσεις-Αποβολές-Δημογραφικό και Οικονομική κρίση - Ο Δρόμος για την Σάββατο, 20 Οκτώβριος :54 Η Β Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Αρεταίειο Νοσοκομείο διοργάνωσε Συνέντευξη Τύπου με θέμα: «Κυήσεις Αποβολές Δημογραφικό και Οικονομική Κρίση», η οποία πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ

MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ MA0321 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Γυναικολογική Νοσηλευτική Φροντίδα Κωδικός Μαθήματος: MA0321 ΜΑ0322 Επίπεδο Μαθήματος: Προπτυχιακό Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

Aπό το παρόν τεύχος τα νέα της ΕΝΜΓΕ Ενσωματώνονται στα Θέματα Μαιευτικής - Γυναικολογίας

Aπό το παρόν τεύχος τα νέα της ΕΝΜΓΕ Ενσωματώνονται στα Θέματα Μαιευτικής - Γυναικολογίας Aπό το παρόν τεύχος τα νέα της ΕΝΜΓΕ Ενσωματώνονται στα Θέματα Μαιευτικής - Γυναικολογίας Επιστημονικό Συνέδριο: «Αντιμετώπιση κλινικών προβλημάτων στην Μαιευτική & Γυναικολογία βασισμένη στην ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης

Αλλαγές Κατά τη Διάρκεια της Εγκυμοσύνης Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια φυσιολογική αναπτυξιακή κρίση που περιλαμβάνει σημαντικές σωματικές και ψυχολογικές αλλαγές και επηρεάζει όλες τις εγκύους ανεξάρτητα από την ψυχολογική τους υγεία. Όπως κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Άλλο κονδυλώματα κι άλλο HPV;

Άλλο κονδυλώματα κι άλλο HPV; Άλλο κονδυλώματα κι άλλο HPV; Στην ουσία πρόκειται για το ίδιο πράγμα. Κονδυλώματα είναι η αρχαία ονομασία και HPV είναι η σύγχρονη ιατρική ορολογία και σημαίνει Human Pappiloma Virus ή στα ελληνικά Ιός

Διαβάστε περισσότερα