Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο"

Transcript

1 Εισβολή ρομποτικής στην Κύπρο 25 Νοέμβριος 2014 ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ da Vinci Si. Πρωτοπόρο το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Το Κέντρο διαθέτει το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο, το da Vinci Si, και μιαν από τις πιο έμπειρες εξειδικευμένες ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών ρομποτικών χειρουργών Πρωτοπορεί στην Κύπρο το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου (Cyprus Robotic Centre). Ακολουθώντας πρώτο τις εξελίξεις, διαθέτει πλέον το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο, το da Vinci Si, αλλά και μιαν από τις πιο έμπειρες εξειδικευμένες ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών ρομποτικών χειρουργών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία του νέου ρομποτικού μηχανήματος παρουσιάστηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, η οποία ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και οφέλη για τους ασθενείς και τους χειρουργούς. Το έργο τα τελευταία έξι χρόνια Ο Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος Δρ Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε ότι από το 2008 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής έχει δημιουργήσει παράδοση στη διενέργεια

2 εξειδικευμένων επεμβάσεων με το ρομποτικό σύστημα da Vinci, με θεαματικά και ευεργετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Στη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων, πρόσθεσε ο Δρ Δημητρίου, η έμπειρη ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής πραγματοποίησε πέραν των 600 επεμβάσεων υψηλής ακρίβειας με άριστα αποτελέσματα, σε ασθενείς με ουρολογικές παθήσεις. Οι εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία διευρύνονται συνεχώς, τόνισε από την πλευρά του ο Δρ Βασίλης Πουλάκης, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος. Το ρομποτικό σύστημα, επεσήμανε ο Δρ Πουλάκης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε επεμβάσεις για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σε παθήσεις της ουροδόχου κύστεως, της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα, καθώς και σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του νεφρού. Και γυναικολογικές επεμβάσεις Εξάλλου, ο Δρ Γιώργος Μάος, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος, σημείωσε ότι από το 2012 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής διενεργεί και γυναικολογικές επεμβάσεις. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία 50 γυναικολογικά περιστατικά, είπε, παρέχοντας τεράστια οφέλη, μέγιστη ασφάλεια και τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα στις γυναίκες ασθενείς. Με το ρομποτικό σύστημα da Vinci μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις, όπως κύστεις ωοθηκών, υδροσάλπιγγα, εξωμήτριος κύηση, ινομυώματα, ενδομητρίωση, συμφύσεις, ουρογυναικολογικά περιστατικά, πρόπτωση μήτρας, αφαίρεση μήτρας, κακοήθειες μήτρας και τραχήλου, κατέληξε ο Δρ Μάος. Το σύστημα da Vinci Si Ανάμεσα στα λίγα εξελισσόμενα Ρομποτικά Κέντρα της Ευρώπης κατατάσσεται το Cyprus Robotic Centre, υπογράμμισε η Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ Άντρη Κάκκουρα, τονίζοντας ότι σκοπός της αγοράς του εξελιγμένου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος da Vinci Si είναι να προσφέρει ακόμα πιο αναβαθμισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στους Κύπριους ασθενείς. Αναφερόμενη στη Ρομποτική Υστερεκτομή, η Δρ Κάκκουρα είπε ότι με το σύστημα da Vinci μπορούν να διεκπεραιωθούν και υστερεκτομές που πιθανό να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά, λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στον χειρουργό με το ρομπότ, μεγαλύτερης ακόμα και του ανθρώπινου χεριού. Ρομποτική αποκατάσταση Ο Δρ Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος, αναφέρθηκε στη ρομποτική αποκατάσταση πτώσης της μήτρας - ιεροπηξία, σημειώνοντας ότι πραγματοποιείται μόνο στο Κυπριακό Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής. Αποτελεί, τόνισε, επέμβαση εκλογής για τις γυναίκες με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 90%, ενώ χαρακτηρίζεται ως το gold standard σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της πρόπτωσης μήτρας, χαλάρωσης κόλπου με ή χωρίς ακράτεια ούρων. Ο Δρ Ιωάννης Κουτουκός, Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος, ο οποίος διευθύνει την Κλινική Ενδομητρίωσης του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, επικεντρώθηκε στη μάστιγα της ενδομητρίωσης και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της με τη ρομποτική χειρουργική.

3 Με την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής αυτής μεθόδου έχουμε λιγότερες επιπλοκές και καλύτερο καθαρισμό της νόσου, με λιγότερες υποτροπές για τις γυναίκες, πρόσθεσε ο Δρ Κουτουκός. Ο Δρ Άγγελος Σιούτας, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος και Διπλωματούχος Γυναικολογικής Ογκοχειρουργικής, τόνισε ότι η ρομποτική χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς διασφαλίζει, είπε, το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο και τον γενικότερο χρόνο ανάρρωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Η ρομποτική κολεκτομή Στην πρώτη ρομποτική κολεκτομή που διενεργήθηκε με επιτυχία στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής, αναφέρθηκε ο Δρ Ιωάννης Κοζαδίνος, Γενικός Χειρουργός. Η ρομποτική τεχνική, εξήγησε, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το φάσμα επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής, όπως σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του πεπτικού, παθήσεις του διαφράγματος και ενδοκρινών αδένων, σε σπληνεκτομές και επεμβάσεις κήλης, καθώς και σε επεμβάσεις παχυσαρκίας. Η επιστημονική ομάδα του Κυπριακού Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής υπέδειξε ότι το Σύστημα da Vinci δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ασθενείς τα μέγιστα οφέλη: Ελάχιστη απώλεια αίματος Μικρότερο χρόνο αναισθησίας Ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση Ταχύτερη ανάρρωση Λιγότερο χρόνο νοσηλείας Μειωμένα ποσοστά επιπλοκών Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα Σημειώνεται πως το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, στα έξι χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε ν αλλάξει τα δεδομένα και να μετατρέψει τις δύσκολες περιπτώσεις «ανοιχτών» επεμβάσεων σε εγχειρήσεις «ρουτίνας». Link:

4 ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 24/11/2014 Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της ομάδας "Cyprus Robotic Center" Πρωτοπορεί στην Κύπρο το πρώτο κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής "Cyprus Robotic Center" του Ιπποκράτειου ιδιωτικού νοσηλευτηρίου, εφαρμόζοντας το ρομποτικό σύστημα Ντα βίντσι μέσω του οποίου πραγματοποιούν εξειδικευμένα χειρουργία από ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών γιατρών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου η ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής εξήγησε τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν για τους ασθενείς μεσω της μεθόδου Ντα Βίντσι. Αναφερόμενοι στην ρομποτική υστερεκτομή σημειώθηκε πως τώρα μπορούν να διεκπαιρωθούν και υστερεκτομές που πιθανόν να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στον χειρουργό. Η επιστημονική ομάδα υπέδειξε ότι το σύστημα Ντα Βίντσι, δημιουργεί τις προυποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ασθενείς τα μέγιστα οφέλη: Ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερο χρόνο αναισθησίας, ανώδυνη μετεγχειριτκή αποκατασταση, ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο χρόνο νοσηλείας, μειωμένα ποσοστά επιπλοκών, άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Link:

5 Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της ομάδας Cyprus Robotic Center Nov 24, 2014 Η επιστημονική ομάδα έχει δημιουργήσει παράδοση στην διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων με τορομποτικό σύστημα Da Vinci μέσω του οποίου πραγματοποιούν εξειδικευμένα χειρουργία από ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών γιατρών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου η ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής εξήγησε τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν για τους ασθενείς μεσω της μεθόδου Ντα Βίντσι. Αναφερόμενοι στην ρομποτική υστερεκτομή σημειώθηκε πως τώρα μπορούν να διεκπαιρωθούν και υστερεκτομές που πιθανόν να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στον χειρουργό. Η επιστημονική ομάδα υπέδειξε ότι το σύστημα Ντα Βίντσι, δημιουργεί τις προυποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ασθενείς τα μέγιστα οφέλη: Ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερο χρόνο αναισθησίας, ανώδυνη μετεγχειριτκή αποκατασταση, ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο χρόνο νοσηλείας, μειωμένα ποσοστά επιπλοκών, άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

6 Link: CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC- %CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B1- %CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE% BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7/ Εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της ομάδας Cyprus Robotic Center Δευ. 24 Νοε Η επιστημονική ομάδα έχει δημιουργήσει παράδοση στην διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων με το ρομποτικό σύστημα Da Vinci μέσω του οποίου πραγματοποιούν εξειδικευμένα χειρουργία από ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών γιατρών καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Στην διάρκεια συνέντευξης τύπου η ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής εξήγησε τα θεαματικά αποτελέσματα που έχουν για τους ασθενείς μεσω της μεθόδου Ντα Βίντσι. Αναφερόμενοι στην ρομποτική υστερεκτομή σημειώθηκε πως τώρα μπορούν να διεκπαιρωθούν και υστερεκτομές που πιθανόν να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στον χειρουργό. Η επιστημονική ομάδα υπέδειξε ότι το σύστημα Ντα Βίντσι, δημιουργεί τις προυποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ασθενείς τα μέγιστα οφέλη: Ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερο χρόνο αναισθησίας, ανώδυνη μετεγχειριτκή αποκατασταση, ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο χρόνο νοσηλείας, μειωμένα ποσοστά επιπλοκών, άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα.

7 Link: Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Με εντυπωσιακά αποτελέσματα και νέα τεχνολογία συνεχίζει να πρωτοπορεί το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Πρωτοπορεί στην Κύπρο το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου (Cyprus RoboticCentre). Ακολουθώντας πρώτο τις εξελίξεις διαθέτει πλέον το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο, το davinci Si, αλλά και μια από τις πιο έμπειρες εξειδικευμένες ομάδες Κυπρίων και Ελλαδιτών ρομποτικών χειρουργών, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Η υπερσύγχρονη τεχνολογία του νέου ρομποτικού μηχανήματος παρουσιάστηκε στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, η οποία ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και οφέλη για τους ασθενείς και τους χειρουργούς.

8 Ο Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος Δρ. Δημήτρης Δημητρίου ανέφερε, ότι από το 2008 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής έχει δημιουργήσει παράδοση στη διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων με το ρομποτικό σύστημαda Vinci, με θεαματικά και ευεργετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Στη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων πρόσθεσε ο Δρ. Δημητρίου, η έμπειρη ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής πραγματοποίησε πέραν των 600 επεμβάσεων υψηλής ακρίβειας με άριστα αποτελέσματα, σε ασθενείς με ουρολογικές παθήσεις. Οι εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία διευρύνονται συνεχώς, τόνισε ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος. Το ρομποτικό σύστημα επεσήμανε ο Δρ. Πουλάκης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε επεμβάσεις για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σε παθήσεις της ουροδόχου κύστεως, της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα, καθώς και σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του νεφρού. Ο Δρ. Γιώργος Μάος Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος σημείωσε, ότι από το 2012 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής διενεργεί και γυναικολογικές επεμβάσεις. Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία 50 γυναικολογικά περιστατικά είπε, παρέχοντας τεράστια οφέλη, μέγιστη ασφάλεια και τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα στις γυναίκες ασθενείς. Με το ρομποτικό σύστημα da Vinci μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις, όπως κύστεις ωοθηκών, υδροσάλπιγγα, εξωμήτριος κύηση, ινομυώματα, ενδομητρίωση, συμφύσεις, ουρογυναικολογικά περιστατικά, πρόπτωση μήτρας, αφαίρεση μήτρας, κακοήθειες μήτρας και τραχήλου, κατέληξε ο Δρ. Μάος. Ανάμεσα στα λίγα εξελισσόμενα Ρομποτικά Κέντρα της Ευρώπης κατατάσσεται το Cyprus Robotic Centre, υπογράμμισε η Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Άντρη Κάκκουρα, τονίζοντας ότι σκοπός της αγοράς του εξελιγμένου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος da Vinci Si, είναι να προσφέρει ακόμα πιο αναβαθμισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στους κύπριους ασθενείς. Αναφερόμενη στη Ρομποτική Υστερεκτομή η Δρ. Κάκκουρα είπε, ότι με το σύστημα da Vinci μπορούν να διεκπεραιωθούν και υστερεκτομές που πιθανό να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά, λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στο χειρουργό με το ρομπότ, μεγαλύτερης ακόμα και του ανθρώπινου χεριού. Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος αναφέρθηκε στη ρομποτική αποκατάσταση πτώσης της μήτρας - ιεροπηξία, σημειώνοντας ότι πραγματοποιείται μόνο στο Κυπριακό Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής. Αποτελεί τόνισε, επέμβαση εκλογής για τις γυναίκες με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 90%, ενώ χαρακτηρίζεται ως το gold standard σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της πρόπτωσης μήτρας, χαλάρωσης κόλπου με ή χωρίς ακράτεια ούρων. Ο Δρ. Ιωάννης Κουτουκός Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος, ο οποίος διευθύνει την Κλινική Ενδομητρίωσης του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής,

9 επικεντρώθηκε στη μάστιγα της ενδομητρίωσης και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της με τη ρομποτική χειρουργική. Με την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής αυτής μεθόδου έχουμε λιγότερες επιπλοκές και καλύτερο καθαρισμό της νόσου, με λιγότερες υποτροπές για τις γυναίκες, πρόσθεσε ο Δρ. Κουτουκός. Ο Δρ. Άγγελος Σιούτας Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος και Διπλωματούχος Γυναικολογικής Ογκοχειρουργικής τόνισε, ότι η ρομποτική χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς διασφαλίζει είπε, το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο και το γενικότερο χρόνο ανάρρωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Στην πρώτη ρομποτική κολεκτομή που διενεργήθηκε με επιτυχία στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής, αναφέρθηκε ο Δρ. Ιωάννης Κοζαδίνος Γενικός Χειρουργός. Η ρομποτική τεχνική εξήγησε, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το φάσμα επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής, όπως σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του πεπτικού, παθήσεις του διαφράγματος και ενδοκρινών αδένων, σε σπληνεκτομές και επεμβάσεις κήλης, καθώς και σε επεμβάσεις παχυσαρκίας. Η επιστημονική ομάδα του Κυπριακού Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής υπέδειξε, ότι το Σύστημα da Vinci δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους ασθενείς τα μέγιστα οφέλη: Ελάχιστη απώλεια αίματος Μικρότερο χρόνο αναισθησίας Ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση Ταχύτερη ανάρρωση Λιγότερο χρόνο νοσηλείας Μειωμένα ποσοστά επιπλοκών Άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα Το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου, στα έξι χρόνια λειτουργίας του κατάφερε ν αλλάξει τα δεδομένα και να μετατρέψει τις δύσκολες περιπτώσεις «ανοιχτών» επεμβάσεων σε εγχειρήσεις «ρουτίνας». Link:

10 Αλλάζει τα δεδομένα στη χειρουργική το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014 Το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο, το da Vinci Si, διαθέτει πλέον το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου(Cyprus Robotic Centre), όπου μια από τις πιο έμπειρες εξειδικευμένες ομάδες Κυπρίων και Ελλαδίτων ρομποτικών χειρούργων, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική. Η υπερσύχρονη τεχνολογία του νέου ρομποτικού μηχανήματος παρουσιάστηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου τη Δευτέρα το μεσημέρι από την επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, η οποία ανέλυσε τα πλεονεκτήματα και οφέλη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους χειρούργους. Όπως υποδείχθηκε συναφώς από την επιστημονική ομάδα του Κυπριακού Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, το σύστημα da Vinci δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στου ασθενείς τα μέγιστα οφέλη, όπως είναι: Ελάχιστη απώλεια αίματος, μικρότερο χρόνο αναισθησίας, ανώδυνη μετεγχειρητική αποκατάσταση, ταχύτερη ανάρρωση, λιγότερο χρόνο νοσηλείας, μειωμένα ποσοστά επιπλοκών, άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής

11 του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στα έξι χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, μετατρέποντας τις δύσκολες περιπτώσεις «ανοιχτών» επεμβάσεων, σε εγχειρίσεις ρουτίνας. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου αποτελείται από τους: *Δρ. Δημήτρη Δημητρίου, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος *Δρ. Βασίλη Πουλάκη, Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος *Δρ. Γιώργο Μάο, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος *Δρ. Άντρη Κάκκουρα, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος *Δρ. Στέφανο Χανδακά, Μαιευτήρας - Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος *Δρ. Ιωάννη Κουτουκό, Μαιευτήρας-Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος *Δρ. Άγγελο Σιούτα, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος - Διπλωματούχος Γυναικολογικής Ογκοχειρουργικής *Δρ. Ιωάννη Κοζαδίνο, Γενικός Χειρουργός.

12 Link: %CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B1- %CE%B4%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7- %CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE- %CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF- %CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82- %CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AE% CF%82.html Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής αναλύει το ρομποτικό μοντέλο da Vinci Σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα, το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου στα έξι χρόνια λειτουργίας του, κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα, μετατρέποντας τις δύσκολες περιπτώσεις ανοιχτών επεμβάσεων, σε εγχειρίσεις ρουτίνας. Τα πολλά πλεονεκτήματα που προσφέρει η ρομποτική χειρουργική ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του Κυπριακού Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα. Κατά τη διάσκεψη, η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής παρουσίασε την υπερσύγχρονη τεχνολογία του νέου ρομποτικού μηχανήματος da Vinci Si, το οποίο αποτελεί το τελευταίο και πιο σύγχρονο ρομποτικό μοντέλο, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα επεμβάσεων στην ουρολογία, γυναικολογία και γενική χειρουργική

13 Ο Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Δρ. Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε ότι από το 2008 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής έχει δημιουργήσει παράδοση στη διενέργεια εξειδικευμένων επεμβάσεων με το ρομποτικό σύστημα da Vinci, με θεαματικά και ευεργετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς. Στη διάρκεια των τελευταίων έξι χρόνων, πρόσθεσε ο Δρ. Δημητρίου, η έμπειρη ομάδα του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής πραγματοποίησε πέραν των 600 επεμβάσεων υψηλής ακρίβειας με άριστα αποτελέσματα, σε ασθενείς με ουρολογικές παθήσεις. Οι εφαρμογές της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία διευρύνονται συνεχώς, τόνισε ο Δρ. Βασίλης Πουλάκης, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος. Το ρομποτικό σύστημα επεσήμανε ο Δρ. Πουλάκης, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας σε επεμβάσεις για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, σε παθήσεις της ουροδόχου κύστεως, της νεφρικής πυέλου και του ουρητήρα, καθώς και σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του νεφρού. Ο Δρ. Γιώργος Μάος, Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος, σημείωσε ότι από το 2012 το Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής διενεργεί και γυναικολογικές επεμβάσεις. «Έχουμε ήδη αντιμετωπίσει με επιτυχία 50 γυναικολογικά περιστατικά», είπε, «παρέχοντας τεράστια οφέλη, μέγιστη ασφάλεια και τέλειο αισθητικό αποτέλεσμα στις γυναίκες ασθενείς. Με το ρομποτικό σύστημα da Vinci μπορούν να πραγματοποιηθούν επεμβάσεις, όπως κύστεις ωοθηκών, υδροσάλπιγγα, εξωμήτριος κύηση, ινομυώματα, ενδομητρίωση, συμφύσεις, ουρογυναικολογικά περιστατικά, πρόπτωση μήτρας, αφαίρεση μήτρας, κακοήθειες μήτρας και τραχήλου», κατέληξε ο Δρ. Μάος. Ανάμεσα στα λίγα εξελισσόμενα Ρομποτικά Κέντρα της Ευρώπης κατατάσσεται το Cyprus Robotic Centre, υπογράμμισε η Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος Δρ. Άντρη Κάκκουρα, τονίζοντας ότι σκοπός της αγοράς του εξελιγμένου ρομποτικού χειρουργικού συστήματος da Vinci Si, είναι να προσφέρει ακόμα πιο αναβαθμισμένες χειρουργικές επεμβάσεις στους Κύπριους ασθενείς. Αναφερόμενη στη Ρομποτική Υστερεκτομή, η Δρ. Κάκκουρα είπε ότι με το σύστημα da Vinci μπορούν να διεκπεραιωθούν και υστερεκτομές που πιθανό να ήταν αδύνατο να αποπερατωθούν λαπαροσκοπικά, λόγω της μεγάλης ελευθερίας των κινήσεων που παρέχεται στο χειρουργό με το ρομπότ, μεγαλύτερης ακόμα και του ανθρώπινου χεριού. Ο Δρ. Στέφανος Χανδακάς Μαιευτήρας-Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος, αναφέρθηκε στη ρομποτική αποκατάσταση πτώσης της μήτρας - ιεροπηξία, σημειώνοντας ότι πραγματοποιείται μόνο στο Κυπριακό Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής. Αποτελεί, τόνισε, επέμβαση εκλογής για τις γυναίκες με ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 90%, ενώ χαρακτηρίζεται ως το gold standard σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για την αντιμετώπιση της πρόπτωσης μήτρας, χαλάρωσης κόλπου με ή χωρίς ακράτεια ούρων. Ο Δρ. Ιωάννης Κουτουκός Μαιευτήρας-Ενδοσκοπικός Χειρουργός Γυναικολόγος, ο οποίος διευθύνει την Κλινική Ενδομητρίωσης του Κέντρου Ρομποτικής Χειρουργικής, επικεντρώθηκε στη μάστιγα της ενδομητρίωσης και την αποτελεσματική αντιμετώπισή της με τη ρομποτική χειρουργική. Με την εφαρμογή της ελάχιστα επεμβατικής αυτής

14 μεθόδου έχουμε λιγότερες επιπλοκές και καλύτερο καθαρισμό της νόσου, με λιγότερες υποτροπές για τις γυναίκες, πρόσθεσε ο Δρ. Κουτουκός. Ο Δρ. Άγγελος Σιούτας Μαιευτήρας-Χειρουργός Γυναικολόγος και Διπλωματούχος Γυναικολογικής Ογκοχειρουργικής, τόνισε ότι η ρομποτική χειρουργική είναι ένας από τους κύριους λόγους που δεν μας φοβίζει πλέον η χειρουργική αντιμετώπιση του γυναικολογικού καρκίνου, καθώς διασφαλίζει το επιδιωκόμενο ογκολογικό αποτέλεσμα, ελαχιστοποιώντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, την παραμονή στο νοσοκομείο και το γενικότερο χρόνο ανάρρωσης, ενώ ελαχιστοποιεί τον πόνο για την ασθενή. Στην πρώτη ρομποτική κολεκτομή που διενεργήθηκε με επιτυχία στο Κέντρο Ρομποτικής Χειρουργικής, αναφέρθηκε ο Δρ. Ιωάννης Κοζαδίνος, Γενικός Χειρουργός. Η ρομποτική τεχνική, εξήγησε, μπορεί να εφαρμοστεί σε όλο το φάσμα επεμβάσεων της γενικής χειρουργικής, όπως σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του πεπτικού, παθήσεις του διαφράγματος και ενδοκρινών αδένων, σε σπληνεκτομές και επεμβάσεις κήλης, καθώς και σε επεμβάσεις παχυσαρκίας. Link: %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE% BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%BC%CE%AC%CE%B4%CE%B1- %CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%9A%CE%AD%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%85- %CE%A1%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE% AE%CF%82- %CE%A7%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%B 9%CE%BA%CE%AE%CF%82- %CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CE%B5%CE%B9- %CF%84%CE%BF- %CF%81%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF% 8C-%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF-da-Vinci

ΟΜΑΔΑ: Replete. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης

ΟΜΑΔΑ: Replete. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης ΟΜΑΔΑ: Replete ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: Ποιά η επίδραση της ρομποτικής στην ιατρική; ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΥΤΟ: Σιούτης Δημήτρης ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ & ΙΑΤΡΙΚΗ Στον τομέα της ιατρική η ρομποτική παίζει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΗΓΑΣ MD, FEBU ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΗΓΑΣ MD, FEBU ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΡΗΓΑΣ MD, FEBU ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ. ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Da Vinci εντυπωσιακή τεχνολογία που αυξάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΚΑΙΕΝΤ ΚΑΣΣΙΑ ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΙΣΜΠΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΚΑΙΕΝΤ ΚΑΣΣΙΑ ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΙΣΜΠΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΜΑΡΙΝΑ ΓΚΑΙΕΝΤ ΚΑΣΣΙΑ ΓΚΑΙΝΤΑΤΖΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΙΣΜΠΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Ορισμός Ρομποτική χειρουργική ονομάζεται η χειρουργική με τη χρήση ρομπότ. Κατά τη ρομποτική χειρουργική, ο

Διαβάστε περισσότερα

Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα

Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα Ροµποτική Ουρολογία στην Ελλάδα - παρεθλόν, παρόν και µέλλον - Βασίλης Πουλάκης MD, PhD, FEBU Aν. Kαθηγητής Iατρικής Σχολής Παν/µίου Φρανκφούρτης, Γερµανίας Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan

Διαβάστε περισσότερα

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας»

Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Καρβελάς Φώτης Δ/ντής Χειρουργικής κλινικής «Άγιος Ανδρέας» Όσο πιο προσεκτικοί, ήπιοι και ευγενικοί είναι οι χειρουργικοί χειρισμοί, τόσο λιγότερος είναι ο μετεγχειρητικός πόνος του ασθενούς, πιο σύντομη

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Πουλάκης. Aν. Kαθηγητής Iατρικής Σχολής Παν/µίου Φρανκφούρτης, Γερµανίας Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital, Νέο Φάληρο

Βασίλης Πουλάκης. Aν. Kαθηγητής Iατρικής Σχολής Παν/µίου Φρανκφούρτης, Γερµανίας Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής Metropolitan Hospital, Νέο Φάληρο Εντοπισµένος καρκίνος και τοπικά προχωρηµένος καρκίνος του προστάτη: Ανοιχτή ή ροµποτική ή λαπαροσκοπική επέµβαση; - Υπέρ της Ροµποτικής - Βασίλης Πουλάκης MD, PhD, FEBU Aν. Kαθηγητής Iατρικής Σχολής Παν/µίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗΣ Πρόκειται για μία χειρουργική επέμβαση μικρής βαρύτητας, όταν είναι απλά διαγνωστική, η οποία επιτρέπει την άμεση εξέταση και τον πλήρη έλεγχο των εσωτερικών γεννητικών οργάνων της

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στη νοσογόνο παχυσαρκία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 11 Μάιος :00

Η εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στη νοσογόνο παχυσαρκία - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 11 Μάιος :00 Συνέντευξη του χειρουργού Κωνσταντίνου Μ. Κωνσταντινίδη Η ρομποτική χειρουργική θα μπορούσε να πει κανείς ότι αποτελεί το θαύμα της επιστήμης που βρίσκει εφαρμογή στην ιατρική, λύνοντας στην κυριολεξία

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας

Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας Γράφει: Dr. Μιχάλης Λαζανάκης M.R.C.O.G, C.C.S.T, Γυναικολόγος - Χειρουργός - Μαιευτήρας Τί είναι η λαπαροσκόπηση; Λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική μέθοδος η οποία μέσω μιάς μικρής «τρύπας» στην κοιλιά

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Πώς γίνεται η υστεροσκόπηση Η υστεροσκόπηση είναι μια εξέταση με την οποία διερευνάται το εσωτερικό της μήτρας. Γίνεται με τη βοήθεια του

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Λαπαροσκόπηση Πρόκειται για μία χειρουργική επέμβαση μικρής βαρύτητας, όταν είναι απλά διαγνωστική, η οποία επιτρέπει την άμεση εξέταση και

Διαβάστε περισσότερα

www.cirse.org www.uterinefibroids.eu

www.cirse.org www.uterinefibroids.eu Εμβολισμός Ινομυωμάτων Μήτρας Ενημέρωση Ασθενών Επεμβατική Ακτινολογία: Η εναλλακτική σου στη χειρουργική www.cirse.org www.uterinefibroids.eu Cardiovascular and Interventional Radiological Society of

Διαβάστε περισσότερα

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ

MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ MA0551 ΠΕΡΙΕΓΧΕΙΡΙΤΙΚΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ Συντετμημένος Τίτλος: Τίτλος Μαθήματος Πλήρης Τίτλος: Περιεγχειριτική Νοσηλευτική στη Μαιευτική Γυναικολογία Κωδικός Μαθήματος: MA0551 ΜΑ0552

Διαβάστε περισσότερα

Βασιλική Χατζηραφαήλ - Βιογραφικό Σημείωμα

Βασιλική Χατζηραφαήλ - Βιογραφικό Σημείωμα Προσωπικά Στοιχεία : Βασιλική Χατζηραφαήλ - Βιογραφικό Σημείωμα Επώνυμο: Χατζηραφαήλ Όνομα: Βασιλική Διευθύντρια Γυναικολογικού Τμήματος Ευρωκλινικής Αθηνών Τηλ: 210 6416814, 210 6416813 Φαξ: 2106416815

Διαβάστε περισσότερα

/ Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως

/ Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως 2018 / Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς / Υποχρεωτικές είναι οι τρεις παρουσίες εβδομαδιαίως Ο τίτλος που προσφέρεται στον επιτυχώς ολοκληρώσαντα

Διαβάστε περισσότερα

Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία

Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία Eνδοσκοπική Γυναικολογική Χειρουργική & Ουρογυναικολογία Νοέμβριος 2013 / Αριθμός συμμετεχόντων: 4-6 / Διάρκεια: 4 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Στέφανος Χανδακάς Διευθυντής Προγράμματος Γεώργιος Καλλιπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Πουλάκης Βασίλης Μώρος, Σταύρος Λεοντής, Δηµήτρης Δηµητρίου 1 Metropolitan Hospital, Νέο Φάληρο, Ελλάδα 1

Βασίλης Πουλάκης Βασίλης Μώρος, Σταύρος Λεοντής, Δηµήτρης Δηµητρίου 1 Metropolitan Hospital, Νέο Φάληρο, Ελλάδα 1 Πρώιµα συνδυαστικά (trifecta: εγκράτεια ούρων, στύση, έλλειψη βιοχηµικής υποτροπής) αποτελέσµατα µετά από ροµποτικά υποβοηθούµενη λαπαροσκοπική ριζική προστατεκτοµή (ΡΡΠ): επίδραση ηλικίας ασθενών και

Διαβάστε περισσότερα

14. ΠΡΟΠΤΩΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

14. ΠΡΟΠΤΩΣΕΙΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΑ Οι προπτώσεις των γεννητικών οργάνων αναφέρονται σε ένα ή περισσότερα όργανα και περιλαμβάνουν το τράχηλο, τη μήτρα και τα τοιχώματα του κόλπου. Οι προπτώσεις του κόλπου μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες εξελίξεις στην ακράτεια ούρων και τη χαλάρωση πυελικού εδάφους της γυναίκας

Σύγχρονες εξελίξεις στην ακράτεια ούρων και τη χαλάρωση πυελικού εδάφους της γυναίκας ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΗΜΕΡΙ Α: Σύγχρονες εξελίξεις στην ακράτεια ούρων και τη χαλάρωση πυελικού εδάφους της γυναίκας Στους συµµετέχοντες, θα διανεµηθεί ΩΡΕΑΝ µε το πέρας της Ηµερίδας το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ Α ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

ΟΜΑΔΑ Α ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΜΑΔΑ Α ΟΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΟΜΑΔΑ Α Πλεονεκτήματα των Η.Υ. στην εκπαίδευση. Πλεονεκτήματα των Η.Υ. στον αθλητισμό. Μειονεκτήματα των Η.Υ. στην εκπαίδευση: 1. Απομάκρυνση των

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Δεκαπεντάλεπτη προετοιμασία του φοιτητή, για την παρακολούθηση του μαθήματος του καρκίνου του προστάτη.

Δεκαπεντάλεπτη προετοιμασία του φοιτητή, για την παρακολούθηση του μαθήματος του καρκίνου του προστάτη. Δεκαπεντάλεπτη προετοιμασία του φοιτητή, για την παρακολούθηση του μαθήματος του καρκίνου του προστάτη. Καρκίνος του προστάτη Επιδημιολογία: Αποτελεί τον συχνότερα διαγνωσμένο καρκίνο στον άνδρα. 186.320

Διαβάστε περισσότερα

Λαπαροσκοπική Υστερεκτομία

Λαπαροσκοπική Υστερεκτομία Λαπαροσκοπική Υστερεκτομία Θεόδωρος Δ. Θεοδωρίδης MD, PhD, DFFP Αναπληρωτής Καθηγητής A Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 13 Απριλίου 2018 Σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΟΙΚΤΗ» ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ. Υπέρ. Dr Βασίλης Αλιβιζάτος Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Χειρουργική Κλινική Γ. Ν. Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας»

«ΑΝΟΙΚΤΗ» ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ. Υπέρ. Dr Βασίλης Αλιβιζάτος Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Χειρουργική Κλινική Γ. Ν. Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» «ΑΝΟΙΚΤΗ» ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Υπέρ Dr Βασίλης Αλιβιζάτος Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Χειρουργική Κλινική Γ. Ν. Πατρών «Ο Αγιος Ανδρέας» ΧΟΛΟΚΥΣΤΕΚΤΟΜΗ (open / lap) Η συχνότερη χειρουργική επέμβαση. 20.000.000 ασθενείς με

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ. Αίτια της ακράτειας

ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ. Αίτια της ακράτειας ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ Η ICS (International Continence Society) έχει ορίσει την ακράτεια των ούρων ως μια κατάσταση ακούσιας απώλειας των ούρων, η οποία αποτελεί κοινωνικό και υγιεινoμικό πρόβλημα που μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Hands on Courses & Workshops.

Hands on Courses & Workshops. Βασικός στόχος της Ρομποτικής Χειρουργικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδος είναι να προσφέρει Hands on & state of the art εκπαίδευση πάνω στο αντικείμενο της ρομποτικής χειρουργικής, σε ειδικευμένους ή και ειδικευόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ με πρακτική εξάσκηση στο ρομποτικό σύστημα Da Vinci-S

ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ με πρακτική εξάσκηση στο ρομποτικό σύστημα Da Vinci-S 4 o ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ με πρακτική εξάσκηση στο ρομποτικό σύστημα Da Vinci-S 06-07.04.2013 Υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών, της Ευρωπαϊκής Ρομποτικής Γυναικολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 28/4/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH/ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ. Στην Ιωσηφίνα, στο Φώτη και στη Μαρία

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ. Στην Ιωσηφίνα, στο Φώτη και στη Μαρία ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ Στην Ιωσηφίνα, στο Φώτη και στη Μαρία ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Φ. ΒΛΑΧΟΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Mαιευτικής - Γυναικολογίας Ιατρική Σχολή Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

15/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

15/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 15/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Oργάνωση. Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ. Τηλέφωνο , Website

Oργάνωση. Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ. Τηλέφωνο , Website Oργάνωση Τμήμα Ενδοσκοπικής Αναπαραγωγικής Χειρουργικής ΥΓΕΙΑ Τηλέφωνο 210 6867000, 210 6851945 Website www.hygeia.gr Γραμματεία Ημερίδας δ/ Αγίας Βαρβάρας 31, 16452, Αργυρούπολη τ/ 210 9609400 e/ tzombola@synthesispco.com

Διαβάστε περισσότερα

29/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

29/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 29/9/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΝ ΟΜΗΤΡΙΟΥ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΝ ΟΜΗΤΡΙΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΕΝ ΟΜΗΤΡΙΟΥ Κ. ΣΥΚΙΩΤΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ - ΟΓΚΟΛΟΓΟΣ Η ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του καρκίνου του

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΚΩΔΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 1 13/9/2017 X620159 ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΝΗΣΣΟΝΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ (ΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ), ΑΥΧΕΝΑΣ 2 13/9/2017 X699699 ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΞΕΣΗ ΜΗΤΡΑΣ ΓΙΑ ΜΥΛΗ ΚΥΗΣΗ 3 14/9/2017 X643165 ΤΡΑΧΕΙΟΣΤΟΜΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Ω.Ρ.Λ. 4 14/9/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος

Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος Ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αρθροπλαστική του ισχίου και του γόνατος 1. Τι είναι οι ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι για την αντικατάσταση ισχίου και γόνατος; Ο όρος ελάχιστα επεμβατικές μέθοδοι (ΕΕΜ)

Διαβάστε περισσότερα

Νεφρός. Ουρογεννητικό Σύστημα στον Άνδρα. . Ουρητήρας Κύστη. Σπερματοδόχος Κύστη. Ουρήθρα. Προστάτης Όρχις

Νεφρός. Ουρογεννητικό Σύστημα στον Άνδρα. . Ουρητήρας Κύστη. Σπερματοδόχος Κύστη. Ουρήθρα. Προστάτης Όρχις Κακοήθεις Παθήσεις Προστάτου Νεφρός Ουρογεννητικό Σύστημα στον Άνδρα. Ουρητήρας Κύστη Σπερματοδόχος Κύστη Προστάτης Όρχις Ουρήθρα ρ Ουροδόχος κύστις-ουρήθρα Προστάτης.. Ουροδόχος κύστις Σπερματοδόχος κύστις

Διαβάστε περισσότερα

Η Ρομποτική στην Ιατρική

Η Ρομποτική στην Ιατρική Η Ρομποτική στην Ιατρική 1) Στον τομέα της διάγνωσης Βιο-αισθητήρες Μικρο-ρομπότ 2) Στον τομέα της χειρουργικής Λαπαροσκοπική χειρουργική Γενική χειρουργική 3) Στον τομέα της θεραπείας Ρομποτική βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ Κάθε χρόνο περίπου 200.000 νέοι ασθενείς διαγιγνώσκονται με Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής. Είναι γνωστό επίσης, ότι η ρήξη του Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής οδηγεί σε ποσοστό τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης. Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης. Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Υπεύθυνος επιστημονικής εκπαίδευσης Επ. καθηγητής Ν. Πανουλής B MAIEYTIKH KAI ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 / 25 12.00-13.00 Συγγενείς ανωμαλίες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ PIZIKH ΟΙΣΟΦΑΓΕΚΤΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΘΩΡΑΚΟΤΟΜΗ

ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ PIZIKH ΟΙΣΟΦΑΓΕΚΤΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΘΩΡΑΚΟΤΟΜΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Β ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Θ.Ε. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ PIZIKH ΟΙΣΟΦΑΓΕΚΤΟΜΗ ΧΩΡΙΣ ΘΩΡΑΚΟΤΟΜΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΨΑΡΡΑΣ Επίκ. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΗ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΟΥΡΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΜΠΑΡΚΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝ Α Π Λ Η Ρ Ω Τ Ρ Ι Α Π Ρ Ο Ϊ Σ ΤΑΜ Ε Ν Η ΟΥ Ρ ΟΛΟ Γ Ι ΚΟΥ- Ο Γ ΚΟΛΟ Γ Ι ΚΟΥ Τ Μ Η Μ ΑΤΟ Σ ΑΝ Θ «Θ Ε ΑΓ Ε Ν Ε Ι Ο» ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Βασική

Διαβάστε περισσότερα

ETHΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

ETHΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ETHΣΙΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ Ο Προστατικός αδένας είναι όργανο πο ευρίσκεται μόνο στον άνδρα και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην γυναίκα. Έχει περίπου το μέγεθος ενός καρυδιού και ευρίσκεται ακριβώς κάτω

Διαβάστε περισσότερα

Μοντέρνες Ενδοσκοπικές τεχνικές στη Γαστρεντερολογία

Μοντέρνες Ενδοσκοπικές τεχνικές στη Γαστρεντερολογία Μοντέρνες Ενδοσκοπικές τεχνικές στη Γαστρεντερολογία Νοέμβριος 2013 / Αριθμός συμμετεχόντων: 2 / Διάρκεια: 6 μήνες / Υπεύθυνος Προγράμματος: Γιώργος Αναγνωστόπουλος Διευθυντής Προγράμματος Γεώργιος Καλλιπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

μερική νεφρεκτομή (ογκεκτομή)

μερική νεφρεκτομή (ογκεκτομή) O Δ H Γ O Σ Γ I A T O N A Σ Θ E N H Ρομποτική & Λαπαροσκοπική μερική νεφρεκτομή (ογκεκτομή) Από την παραδοσιακή λαπαροσκοπική στη ρομποτική αντιμετώπιση! Βασίλης Πουλάκης MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 Υπο την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπο την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 ΘΕΜΑ: «Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και αντιθέσεις»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010 2011

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓ. ΠΕΡ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΗΠΕΙΡΟΥ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γ.Ν. ΚΟΡΙΝΘΟΥ 1 Γ.Ν. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2 Γ.Ν. ΣΠΑΡΤΗΣ 3 ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδερμική λιθοτριψία

Διαδερμική λιθοτριψία O Δ H Γ O Σ Γ I A T O N A Σ Θ E N H Διαδερμική λιθοτριψία Η σίγουρη και αποτελεσματική μέθοδος εκλογής για την αντιμετώπιση της νεφρολιθίασης Βασίλης Πουλάκης MD, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 26/5/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΔΕΝΑ

ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΔΕΝΑ ΚΑΛΟΗΘΗΣ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΔΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ Ο προστάτης είναι ένα όργανο αποτελούμενο από αδένα που περιβάλλει την αρχική μοίρα της ουρήθρας. Βρίσκεται κάτω από την ουροδόχο κύστη, πάνω στο πυελικό έδαφος,

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α 1 Ωρα ΑΙΘΟΥΣΑ Ι (Αίθουσα Banquet: χωρητικότητα 650 ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΪΟΥ 2018 ΑΙΘΟΥΣΑ ΙΙ (Αίθουσα Ν. Σκαλκώτας: χωρητικότητα 380 10.00-19.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΑΙΘΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

MIC-ZENTRUM Κέντρο ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. KLINIKUM DORTMUND Η Ουρολογική Κλινική ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΝΤΌΡΤΜΟΥΝΤ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ

MIC-ZENTRUM Κέντρο ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής. KLINIKUM DORTMUND Η Ουρολογική Κλινική ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΝΤΌΡΤΜΟΥΝΤ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ Klinikum Dortmund ggmbh Ακαδημαικό Νοσοκομείο του Πανεπιστημίου Μύνστερ KLINIKUM DORTMUND Η Ουρολογική Κλινική ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟ ΝΤΌΡΤΜΟΥΝΤ ΠΑΡΟΥΣΊΑΣΗ Κέντρο καρκίνου του προστάτη Ντόρτμουντ Κέντρο αντιμετώπισης

Διαβάστε περισσότερα

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG Γυναικολόγος Αναπαραγωγής Μαιευτήρας Υστεροσαλπιγγογραφία Η υστεροσαλπιγγογραφία είναι στην ουσία μια ακτινογραφία της μήτρας και των σαλπίγγων. Πραγματοποιείται προκειμένου να

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλεύει ο κ. Σταύρος Αθανασίου, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μαιευτήρας γυναικολόγος, ειδικός Ουρογυναικολογίας

Συμβουλεύει ο κ. Σταύρος Αθανασίου, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μαιευτήρας γυναικολόγος, ειδικός Ουρογυναικολογίας Συμβουλεύει ο κ. Σταύρος Αθανασίου, επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, μαιευτήρας γυναικολόγος, ειδικός Ουρογυναικολογίας Η εμφάνιση της ακράτειας δεν σχετίζεται αποκλειστικά με τη γήρανση- αντίθετα,

Διαβάστε περισσότερα

Πέρα από το marketing: Η πραγματική αξία της Ρομποτικής Ριζικής Προστατεκτομής

Πέρα από το marketing: Η πραγματική αξία της Ρομποτικής Ριζικής Προστατεκτομής Πέρα από το marketing: Η πραγματική αξία της Ρομποτικής Ριζικής Προστατεκτομής MD, PhD, FEBU Βασίλης Πουλάκης Υφηγητής (Priv. Dozent) Παν/μίου Φρανκφούρτης Ιατρικό Αθηνών Διευθυντής Ουρολογικής Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012

Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α.) Ημερίδα 31 Μαρτίου 2012 ΘΕΜΑ: Από την Ανδρολογία στη Γυναικολογία: Συνέργειες και Αντιθέσεις Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Στις απορίες μας απαντά ο κος Θεμιστοκλής Σ. Ευκαρπίδης, Γενικός Χειρουργός

Στις απορίες μας απαντά ο κος Θεμιστοκλής Σ. Ευκαρπίδης, Γενικός Χειρουργός Στις απορίες μας απαντά ο κος Θεμιστοκλής Σ. Ευκαρπίδης, Γενικός Χειρουργός Όταν μιλάμε για σκωληκοειδίτιδα αναφερόμαστε στη φλεγμονή της σκωληκοειδούς απόφυσης του τυφλού που οφείλεται σε απόφραξη του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ. Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό

ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ. Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΕΝΤΡΟ Με ειδίκευση στο γυναικείο µαστό Το Κέντρο Μαστού του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center αποτελεί ένα πρότυπο, σύγχρονο ιατρικό κέντρο µε ειδίκευση στο γυναικείο µαστό. Παρέχει ολοκληρωµένες

Διαβάστε περισσότερα

Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Τι είναι και ποιά η αντιμετώπιση τους.

Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Τι είναι και ποιά η αντιμετώπιση τους. Πολύποδες χοληδόχου κύστης: Τι είναι και ποιά η αντιμετώπιση τους. Οι πολύποδες της χοληδόχου κύστης είναι ένα σύνηθες εύρημα στις διαγνωστικές εξετάσεις στην πλειονότητα των ασθενών. Οι πολύποδες στην

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Μ Ε Μ Ι Α Μ Α Τ Ι Α 1 ΠΕΜΠΤΗ, 31 ΜΑΪΟΥ 2018 10.00-19.00 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ - ΕΓΓΡΑΦΕΣ 10.00-11.30 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Ι ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΙΙΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί να επιλέξω τη ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του προστάτη;

Γιατί να επιλέξω τη ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του προστάτη; Γιατί να επιλέξω τη ρομποτική χειρουργική στον καρκίνο του προστάτη; Αθανάσιος Μπέκος Ανδρέας Ανδρέου Χειρουργοί ουρολόγοι Πιστοποιημένοι χειρουργοί ρομποτικής Mediterranean Hospital of Cyprus Ο καρκίνος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΥΓΕΙΑΣ. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΒΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ: Μία ομάδα εξειδικευμένων γιατρών, με πολυετή εμπειρία συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα οικογενειακό και ευέλικτο πολυιατρείο, Ιατρικής Μέριμνας Πρωτοβάθμιας Υγείας, που θα προσφέρει υποδειγματικές

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη με τον κ. Διονύσιο Χίσσα, Χειρουργός - Ορθοπαιδικός, Τραυματιολόγος

Συνέντευξη με τον κ. Διονύσιο Χίσσα, Χειρουργός - Ορθοπαιδικός, Τραυματιολόγος Συνέντευξη με τον κ. Διονύσιο Χίσσα, Χειρουργός - Ορθοπαιδικός, Τραυματιολόγος Τα τελευταία χρόνια δύο νέες τεχνικές ήρθαν να προστεθούν στον τομέα της ορθοπαιδικής, προσφέροντας μία σειρά από εξαιρετικά

Διαβάστε περισσότερα

Τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής στην πράξη - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος :17

Τα οφέλη της λαπαροσκοπικής χολοκυστεκτομής στην πράξη - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Δευτέρα, 27 Δεκέμβριος :17 Απαντά ο κ. Θεμιστοκλής Ευκαρπίδης, Γενικός Χειρουργός Ίσως λίγοι από εμάς να είμαστε ενημερωμένοι για τη σπουδαία εργασία που εκτελεί στο σώμα μας, ένα από τα όργανα του, η χοληδόχος κύστη. Εκεί μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Β ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Θ.Ε. ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΣΧΑΛΙΑΙΑ ΘΥΡΕΟΕΙΔΕΚΤΟΜΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΨΑΡΡΑΣ Επίκ. Καθηγητής Χειρουργικής A.Π.Θ.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Νοσοκομείο Καβάλας

Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες. Νοσοκομείο Καβάλας Αντιμετώπιση Ουρολογικών Ογκολογικών ασθενών σε Πρωτοβάθμιο Νοσοκομείο. Προβλήματα και ιδιαιτερότητες Νοσοκομείο Καβάλας Α. Ζαρκαδούλιας PhD, FEBU Επιμελητής Β Ουρολογική Κλινική Γ.Ν. Καβάλας Διαφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ. ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑ: Σιούτης Δημήτρης, Σταύρου Παναγιώτα, Τασιάνη Φλωρεντία, Τσίγκου Δήμητρα, Χριστόπουλος Νίκος

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ. ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑ: Σιούτης Δημήτρης, Σταύρου Παναγιώτα, Τασιάνη Φλωρεντία, Τσίγκου Δήμητρα, Χριστόπουλος Νίκος ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2015 ΟΜΑΔΙΚΟ WORD ΤΑΞΗ Β 4 ΟΜΑΔΑ: REPLETE ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑ: Σιούτης Δημήτρης, Σταύρου Παναγιώτα, Τασιάνη Φλωρεντία, Τσίγκου Δήμητρα, Χριστόπουλος Νίκος Ο όρος ρομπότ

Διαβάστε περισσότερα

- Άνθρωποι & Μηχανές -

- Άνθρωποι & Μηχανές - - Άνθρωποι & Μηχανές - Η Ρομποτική Στην Καθημερινή Ζωή Του Ανθρώπου Η Ρομποτική Στην Ιατρική Από Την Ομάδα Anonymous Μουλάς Φώτης Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης Παπαγεωργίου Μεγακλής Ντζάνης Άγγελος Τα Ρομπότ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 5/5/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH/ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πως ένα νεφρό αποφράσσεται Συχνές αιτίες απόφραξης των νεφρών και των ουρητήρων είναι:

Πως ένα νεφρό αποφράσσεται Συχνές αιτίες απόφραξης των νεφρών και των ουρητήρων είναι: ΟΥΡΗΤΗΡΙΚΑ STENTS ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στους ασθενείς που έχουν ή πιθανόν να έχουν απόφραξη του νεφρού, τοποθετείται ένας εσωτερικός σωλήνας παροχέτευσης, ο οποίος ονομάζεται stent, στον ουρητήρα που είναι το σωληνάκι

Διαβάστε περισσότερα

Τι θα προτείνατε σε έναν υγιή 71-χρονο με ένα ενδοφυτικό νεφρικό όγκο 5 cm; Ριζική νεφρεκτομή

Τι θα προτείνατε σε έναν υγιή 71-χρονο με ένα ενδοφυτικό νεφρικό όγκο 5 cm; Ριζική νεφρεκτομή Τι θα προτείνατε σε έναν υγιή 71-χρονο με ένα ενδοφυτικό νεφρικό όγκο 5 cm; Ριζική νεφρεκτομή Dr. med. Αποστολος Π. Λαμπαναρης MD, PhD Χειρουργός Ουρολόγος Πιστοποιημένος Χειρουργός Ρομποτικής Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Καρκίνος της νεφρικής πυέλου ή του ουρητήρα

Καρκίνος της νεφρικής πυέλου ή του ουρητήρα Καρκίνος του Νεφρού Καρκίνος της νεφρικής πυέλου ή του ουρητήρα Λιθίαση ουροποιητικού συστήματος Στένωση Πυελοουρητηρικής Συμβολής Τα Επινεφρίδια Nεφρικές κύστες Καρκίνος του Νεφρού Το Νεφρικό Καρκίνωμα

Διαβάστε περισσότερα

Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Πυελική μάζα

Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών. Πυελική μάζα Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Πυελική μάζα Επιδημιολογία Η πυελική μάζα είναι ένα σχετικά συχνό κλινικό εύρημα. Σε αρκετές περιπτώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ 19/05/2017

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ 19/05/2017 Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 32 3 29/04/2017 19/05/2017 26/05/2017 X675083 ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ 33 3 23/04/2017 19/05/2017 22/05/2017 X675083 ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΗΣΗ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ, Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥ ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥ ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΑΧΕΟΣ ΕΝΤΕΡΟΥ ΚΑΙ ΟΡΘΟΥ ΤΑ «ΜΥΣΤΙΚΑ» ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εισαγωγή Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί την τρίτη αιτία διεθνώς, θανάτων από κακοήθη νόσο. Ο λόγος είναι ότι οι πολύποδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ 2 nd ADVANCED COURSE ingynecologic Laparoscopy ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Καθ. Εμμ. Διακομανώλης, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙKHΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ: Παντελής Ι. Τρομπούκης Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 23/6/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ 69Α17 ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΙΝΟΜΥΩΜΑΤΩΔΗΣ ΜΗΤΡΑ ΚΟΙΛΙΑΚΗ ΟΛΙΚΗ ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»

ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» 8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 ΙΩΑΝΝΗΣ Θ. ΝΑΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ Α ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΚΟΗΘΕΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ Ψηλαφητή

Διαβάστε περισσότερα

Λιθίαση του ουροποιητικού: Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση.

Λιθίαση του ουροποιητικού: Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση. Λιθίαση του ουροποιητικού: Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση. Αθανάσιος Μπέκος Χειρουργός Ουρολόγος-FEBU Διδάκτωρ Α.Π.Θ. Ανδρέας Ανδρέου Χειρουργός Ουρολόγος τ. Chef de Clinique-Assistant Hôpital Foch-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

ΕΝΤΥΠΟ ΠΑ 51. Νοσοκομείο: Ιδιωτικό ή Δημόσιο νοσηλευτικό Ίδρυμα, κλινική ή θεραπευτήριο, το οποίο πληροί όλες τις ακόλουθες προϋποθέσεις: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ LADYCARE ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Το Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Ασφαλιστηρίου Συμβολαίου Σύνθετης Προστασίας στο οποίο προσαρτάται και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων

υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Σελίδα: 1,18 (1 από 5) υγεία Σε πορεία ανάπτυξης νέων φαρμάκων Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης Innovative Medicines Initiative (IMI) αποτελεί μια ευρωπαϊκή σύμπραξη του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα,

Διαβάστε περισσότερα

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 08/05/ :04 CTEAM (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :50 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 17/04/ :55 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 14/05/ :00

(2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 08/05/ :04 CTEAM (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 05/03/ :50 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 17/04/ :55 (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 14/05/ :00 10492 Β' ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓ. - ΑΠΟΞ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 04/062018 ΜΕΤΕΜΜΗΝΟΠΑΥΣΙΑΚ ΚΟΛΠΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΟΙΑ ΛΗΨΗ ΒΙΟΨΙΑΣ (2) 3-6 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ 08/05/2018 10:04 04/06/2018 10:00 9789 Β' ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓ. - ΑΠΟΞ. πεπαχυμενο ενδομητριο

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΆ ΥΠΟΒΟΗΘΟΎΜΕΝΗ ΟΛΙΚΉ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ ΙΣΧΊΟΥ ΜAKO TM

ΡΟΜΠΟΤΙΚΆ ΥΠΟΒΟΗΘΟΎΜΕΝΗ ΟΛΙΚΉ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ ΙΣΧΊΟΥ ΜAKO TM Το Metropolitan Hospital διαθέτει μοναδική για την Ελλάδα τεχνολογία αιχμής. Εχει απονεμηθεί ο τιμητικός τίτλος Center of Excellence for Mako ΡΟΜΠΟΤΙΚΆ ΥΠΟΒΟΗΘΟΎΜΕΝΗ ΟΛΙΚΉ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΉ ΙΣΧΊΟΥ ΜAKO TM

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Ενδοσκοπικό Σεμινάριο:

Εκπαιδευτικό Ενδοσκοπικό Σεμινάριο: Α ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΚΑΘ. Β. ΤΑΡΛΑΤΖΗΣ Yπό την αιγίδα της EYPΩΠAΪKHΣ ETAIPEIAΣ ENΔOΣKOΠHΣHΣ (ESGE) και της EΛΛHNIKHΣ ETAIPEIAΣ ENΔOΣKOΠHΣHΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία)

ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) ΑΠΩΛΕΙΑ ΖΩΗΣ (οικογενειακή προστασία) Σε περίπτωση απώλειας ζωής του ασφαλισμένου από φυσιολογικά αίτια ή ατύχημα καταβάλλεται στους δικαιούχους το ποσό των: 10.000 (έως 40 ετών), 5.000 (41-50 ετών) και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΟΓΚΟΥ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΟΓΚΟΥ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ ΚΥΣΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΑΣΘΕΝΗ Ονοματεπώνυμο ασθενούς Ασφαλιστικός φορέας Ημερομηνία εισαγωγής Ημερομηνία συναίνεσης Τηλέφωνα επικοινωνίας ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΟΥΡΗΘΡΙΚΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΟΓΚΟΥ ΟΥΡΟΔΟΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Επεμβατική Ακτινολογία: Η εναλλακτική σου στη χειρουργική

Επεμβατική Ακτινολογία: Η εναλλακτική σου στη χειρουργική Επεμβατική Ακτινολογία Ενημέρωση Ασθενών Επεμβατική Ακτινολογία: Η εναλλακτική σου στη χειρουργική Τα τελευταία 20 χρόνια, η Επεμβατική Ακτινολογία παρουσιάζει διαρκή εξέλιξη και αποτελεί μία πολύτιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΩΚΤΙΚΟΥ ΣΩΛΗΝΑ Το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, ακολουθώντας σύγχρονες διεθνείς πρακτικές στην παροχή υπηρεσιών υγείας, δηµιούργησε το Κέντρο Αιµορροΐδων

Διαβάστε περισσότερα

αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων του νεφρού

αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων του νεφρού O Δ H Γ O Σ Γ I A T O N A Σ Θ E N H Ρομποτική & Λαπαροσκοπική αντιμετώπιση καλοήθων παθήσεων του νεφρού Απλή νεφρεκτομή, Αφαίρεση κύστης νεφρού, Αντιμετώπιση πτώσης του νεφρού (νεφροπηξία), Αφαίρεση λίθου,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 16/6/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

15/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

15/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 15/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

- ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ - ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ

- ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ - ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΑΤΕΙΑ ΟΥΡΩΝ - ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ - ΚΑΘΕ ΑΝΔΡΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Τι είναι η ακράτεια ούρων; Η ακράτεια ούρων είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει καταστάσεις στις

Διαβάστε περισσότερα

Πυελική μάζα. Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου

Πυελική μάζα. Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου Πυελική μάζα Ενότητα 3: Πύελος Παθολογία πυέλου Γεώργιος Α. Ανδρουτσόπουλος Επίκουρος Καθηγητής Ιατρική Σχολή Μαιευτικής - Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Πατρών Σκοποί ενότητας Παρουσίαση Πυελικής Μάζας Πρόπτωση

Διαβάστε περισσότερα

8/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

8/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ 1 8/12/2017 ΛΙΣΤΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ MAIEYTIKH / ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑ 2017 ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Ευθύνη για βλάβη της υγείας ασθενούς από πλημμελή ιατρική πράξη, στο νοσοκομείο «****».

ΘΕΜΑ: Ευθύνη για βλάβη της υγείας ασθενούς από πλημμελή ιατρική πράξη, στο νοσοκομείο «****». 20/02/2006 Αριθμ. Πρωτ. ****/2005 Ειδικός Επιστήμονας: Αρσενοπούλου Ιωάννα Τηλ.: 210-***** Προς: 1. Υπουργό Υγείας, κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο 2. Διοικητή Νοσοκομείου «****» ΠΟΡΙΣΜΑ ΘΕΜΑ: Ευθύνη για βλάβη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν. Γιαννιτσών Καπουτζής Κ., Τσακίρης Γ., Μιχαλοπούλου Ε., Σμυρλής Χ., Παυλόπουλος Χ., Καρασακαλίδης Α.

ΣΕ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ Χειρουργική Κλινική, Γ.Ν. Γιαννιτσών Καπουτζής Κ., Τσακίρης Γ., Μιχαλοπούλου Ε., Σμυρλής Χ., Παυλόπουλος Χ., Καρασακαλίδης Α. Γιαννιτσών Καπουτζής Χ., Παυλόπουλος Χ., Εισαγωγή Συχνό αίτιο εισαγωγής υπερηλίκων ασθενών σε χειρουργικές κλινικές είναι ο αποφρακτικός ειλεός. Πέρα από την ηλικία, πρωταρχικοί προδιαθεσικοί παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Η σημασία της σωματικής εικόνας και της σεξουαλικής υγείας προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά σε μεγάλες ηλικίες Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις

Η σημασία της σωματικής εικόνας και της σεξουαλικής υγείας προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά σε μεγάλες ηλικίες Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Η σημασία της σωματικής εικόνας και της σεξουαλικής υγείας προεγχειρητικά και μετεγχειρητικά σε μεγάλες ηλικίες Ενδιαφέρουσες περιπτώσεις Ε.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, Ν. ΠΕΙΤΣΙΔΗΣ,ΑΧ. ΚΑΨΗΜΑΛΗΣ, Γ. ΔΟΥΝΙΑΣ,Χ. ΛΑΧΑΝΑ,Δ.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις / Απαντήσεις*

Ερωτήσεις / Απαντήσεις* Ερωτήσεις / Απαντήσεις* * Οι αναφερόµενες απαντήσεις είναι για κατανόηση των όρων του ασφαλιστηρίου και σε καµία περίπτωση δεν τους υποκαθιστούν Ερώτηση 1 Πως λειτουργεί το ανώτατο όριο της νοσοκομειακής

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Δρ. Νικηφόρος Κλήμης, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος

Γράφει: Δρ. Νικηφόρος Κλήμης, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος Γράφει: Δρ. Νικηφόρος Κλήμης, Χειρουργός Μαιευτήρας Γυναικολόγος Η πρόκληση τοκετού αποτελεί μία προσπάθεια ενάρξεώς του σε περιπτώσεις που η συνέχιση της κύησης δεν είναι επιθυμητή για λόγους απειλούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 12 Μαρτίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 12 Μαρτίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΑΙΑΝΔΡΟΥ 15 11528 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 2107298586 FAX: 2107237705 e-mail: nefreter@otenet.gr HELLENIC SOCIETY OF NEPHROLOGY 15 MEANDROU STR. ATHENS, 11528 GREECE TEL.: (+3021) 07298586

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ Οι όζοι του θυρεοειδούς είναι συχνοί και αποτελούν το συχνότερο ενδοκρινολογικό πρόβλημα σε πολλές χώρες. Οι πιθανότητες ότι κάποιος θα ανακαλύψει έναν τουλάχιστον όζο θυρεοειδούς είναι 1 στις 10 ενώ σε

Διαβάστε περισσότερα