ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ"

Transcript

1 Κ.Δ.Π. 49/2001 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 9ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2001 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 49 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 1995) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει το άρθρο 6Α των περί Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών (Κανονισμός και Έλεγχος) Νόμων του 1962 έως 2000, εκδίδει το πιο κάτω Διάταγμα. 1. Το παρόν Διάταγμα θα αναφέρεται ως το περί Εμπορευμάτων και Υπηρεσιών (Κανονισμός και Έλεγχος) (Ποιοτική Ταξινόμηση Φρούτων και Λαχανικών) Διάταγμα του Στο παρόν Διάταγμα οι κανόνες ποιότητας των Φρούτων και Λαχανικών που φαίνονται στον πιο κάτω Πίνακα σε σχέση με την πώληση, αποθήκευση ή/και προσφορά τους προς πώληση, καθορίζονται στα συνημμένα Παραρτήματα. 32 του του του του του (1) του (1) του Συνοπτικός τίτλος. Κανόνες Ποιότητας. (143)

2 Κ.Δ.Π. 49/ ΠΙΝΑΚΑΣ Α/Α Αριθμός Παραρτήματος Προϊόν Παράρτημα 1 Παράρτημα 2 Παράρτημα 3 Παράρτημα 4 Παράρτημα 5 Παράρτημα 6 Παράρτημα 7 Παράρτημα 8 Παράρτημα 9 Παράρτημα 10 Παράρτημα 11 Παράρτημα 12 Παράρτημα 13 Παράρτημα 14 Παράρτημα 15. Παράρτημα 16 Παράρτημα 17 Παράρτημα 18 Παράρτημα 19 Παράρτημα 20 Παράρτημα 21 Παράρτημα 22 Παράρτημα 23 Παράρτημα 24 Παράρτημα 25 Παράρτημα 26 Παράρτημα 27 Παράρτημα 28 Παράρτημα 29 Παράρτημα 30 Παράρτημα 31 Παράρτημα 32 Παράρτημα 33 Αβοκάντο Αγγούρια Αγκινάρες Ακτινίδια Βερίκοκα Δαμάσκηνα Εσπεριδοειδή Καρότα Καρπούζια Κεράσια Κολοκύθια Κουνουπίδια Κραμπιά Κρεμμύδια Αάχανα Βρυξελλών Μαρούλια, Κατσαρά Αντίδια και Πλατύφυλλα Αντίδια Μελιντζάνες Μήλα και Αχλάδια Μπανάνες Μπιζέλια Ντομάτες Πεπόνια Γλυκιές Πιπεριές Πράσα Ραδίκια Witloof Ροδάκινα και Νεκταρίνια Σέλινα με ραβδώσεις Σκόρδα Σπανάκι Σπαράγγια Επιτραπέζια Σταφύλια Φασόλια Φράουλες κατάργηση. 3. Με το παρόν Διάταγμα καταργείται το περί Εμπορευμάτων και Υπηρε- EmmXfcfca 1( ** ν (Κανονισμός και Έλεγχος) (Ποιοτική Ταξινόμηση Φρούτων και Λαχανιπαραρτημα κών) Διάταγμα του Τρίτο (Ι):

3 145 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΒΟΚΑΝΤΟ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στα αβοκάντο που είναι καρποί των ποικιλιών (cultivars) που προέρχονται από την ποικιλία Persea americana Mill και προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται τα αβοκάντο που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση. II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας των αβοκάντο. Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, τα αβοκάντο πρέπει να - είναι ακέραια είναι υγιή, (αποκλείονται τα αβοκάντο που έχουν υποστεί αλλοιώσεις τέτοιες που να τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση) είναι καθαρά, απαλλαγμένα από εμφανή ξένη ύλη είναι απαλλαγμένα από προσβολές που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες είναι απαλλαγμένα από αλλοιώσεις που προκαλούνται από χαμηλές θερμοκρασίες έχουν ποδίσκο μήκους κατώτερου από 10 χιλιοστόμετρα και του οποίου η τομή πρέπει να είναι ολόκληρη. Η απουσία ποδίσκου δεν θεωρείται ως ελάττωμα όταν το σημείο σύνδεσης του ποδίσκου με το αβοκάντο είναι ξερό και άθικτο είναι απαλλαγμένα από μη φυσιολογική εξωτερική υγρασία είναι απαλλαγμένα από ξένη οσμή ή/και γεύση. Τα αβοκάντο πρέπει να συλλέγονται με επιμέλεια. Πρέπει να έχουν φθάσει σε στάδιο φυσιολογικής ανάπτυξης ώστε η διαδικασία ωρίμανσης να έχει ολοκληρωθεί. Τα ώριμα αβοκάντο δεν πρέπει να είναι πικρά. Η ανάπτυξη και η κατάσταση των αβοκάντο πρέπει να είναι τέτοια που - να αντέχουν στη μεταφορά και μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Τα αβοκάντο κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηγορία 'Έξτρα" Τα αβοκάντο που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να είναι ανώτερης ποιότητας. Το σχήμα και το χρώμα πρέπει να είναι χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Δεν πρέπει να παρουσιάζουν ελαττώματα με εξαίρεση πολύ ελαφριές επιφανειακές αλλοιώσεις της φλούδας υπό τον όρο ότι η αυτές δεν αλλοιώνουν τη γενική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα του, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας. Σε περίπτωση που υπάρχει ποδίσκος, αυτός πρέπει να είναι άθικτος.

4 146 (ιι) Κατηγορία "1" Τα αβοκάντο που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να είναι καλής ποιότητας. Πρέπει να παρουσιάζουν το χαρακτηριστικό χρώμα και σχήμα της ποικιλίας. Τα αβοκάντο που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί να παρουσιάζουν τα ακόλουθα ελαττώματα, υπό τον όρο ότι αυτά δεν αλλοιώνουν τη γενική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα του, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας: μικρό ελάττωμα σχήματος και χρώματος μικρό ελάττωμα του φλοιού (φελλώδης διάπλαση, κηλίδες που έχουν επουλωθεί) και ηλιακό έγκαυμα του οποίου η ολική επιφάνεια δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 4 τετραγωνικά εκατοστόμετρα. Σε καμία περίπτωση τα ελαττώματα αυτά δεν πρέπει να αλλοιώνουν τη σάρκα του αβοκάντο. Σε περίπτωση που υπάρχει ποδίσκος αυτός μπορεί να παρουσιάζει ελαφρά βλάβη, (ιιι) Κατηνορία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα αβοκάντο που δεν μπορούν να ταξινομηθούν σε ανώτερη κατηγορία, αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Τα ακόλουθα ελαττώματα, επιτρέπονται υπό τον όρο ότι τα αβοκάντο που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή διατηρούν τα ουσιαστικά χαρακτηριστικά τους όσον αφορά την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση τους:- ελάττωμα μορφής και χρώματος ελάττωμα του φλοιού (διάπλαση φελλώδης, κηλίδες που έχουν επουλωθεί) και ηλιακό έγκαυμα η ολική επιφάνεια του οποίου δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 6 τετραγωνικά εκατοστόμετρα. Σε καμία περίπτωση τα ελαττώματα αυτά δεν πρέπει να αλλοιώνουν τη σάρκα του αβοκάντο. Σε περίπτωση που υπάρχει ποδίσκος αυτός μπορεί να παρουσιάζει βλάβη. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Το μέγεθος καθορίζεται από το βάρος των αβοκάντο. Τα αβοκάντο ταξινομούνται σύμφωνα με την πιο κάτω κλίμακα: Κλίμακα του βάρους (σε γραμμάρια) 781 έως έως έως έως έως έως έως έως έως έως έως^ έως έως έως 135 Κωδικός μεγέθους Το ελάχιστο βάρος των καρπών του αβοκάντο δεν δύναται να είναι κατώτερο από 125 γραμμάρια.

5 147 IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Ανοχές όσον αφορά την ποιότητα και το μέγεθος γίνονται αποδεκτές για κάθε μέσο συσκευασίας, για τα προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της κατηγορίας στην οποία ανήκουν. Α. Ανοχές ποιότητας (ι) (ιι) Κατηγορία 'Έξτρα" 5% κατ' αριθμό ή κατά βάρος των αβοκάντο που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά συμφωνούν με τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας "Ι" η γίνονται κατ' εξαίρεση αποδεκτά στις ανοχές της κατηγορίας αυτής. Κατηγορία "Ι" 10% κατ' αριθμό ή κατά βάρος των αβοκάντο που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά συμφωνούν με τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας "II" ή γίνονται κατ' εξαίρεση αποδεκτά στις ανοχές της κατηγορίας αυτής. (ιιι) Κατηγορία "Μ" 10% κατ' αριθμό ή κατά βάρος των αβοκάντο που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά ούτε στα ελάχιστα χαρακτηριστικά, με εξαίρεση τους καρπούς που είναι σάπιοι, έχουν εμφανείς μώλωπες ή παρουσιάζουν οιαδήποτε αλλοίωση που τους καθιστά ακατάλληλους για κατανάλωση. Β. Ανογές υενέθους Για όλες τις κατηγορίες: 10% κατ' αριθμό ή κατά βάρος των αβοκάντο που ανταποκρίνονται σε μέγεθος αμέσως κατώτερο ή/και ανώτερο από το μέγεθος που αναφέρεται στη σήμανση. V. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α. Ουοιονένεια Το περιεχόμενο κάθε μέσου συσκευασίας, πρέπει να είναι ομοιογενές και να περιλαμβάνει αποκλειστικά αβοκάντο της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας, ποιότητας, μεγέθους και χρωματισμού. Αλλαγή στο χρωματισμό των σκούρων ποικιλιών δεν θεωρείται ανωμαλία, αλλά ο χρωματισμός των αβοκάντο σε κάθε συσκευασία πρέπει να είναι ομοιόμορφος. Το εμφανές μέρος του περιεχομένου του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Συσκευασία Τα αβοκάντο πρέπει να συσκευάζονται έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής προστασία τους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια ώστε να μην είναι δυνατό να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στο προϊόν. Η χρησιμοποίηση υλικών και κυρίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, υπό την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα. Τα μέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη ύλη. VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να φέρει με χαρακτήρες που βρίσκονται στην ίδια πλευρά της συσκευασίας, ευανάγνωστες, ανεξίτηλες και εμφανείς στο εξωτερικό, τις ακόλουθες ενδείξεις:-

6 Α. Αναγνώριση Συσκευαστής ή/και Αποστολέας 148 Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ένας κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη "συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)" πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στον κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση) Β. Φύση του προϊόντος "Αβοκάντο", εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό όνομα της ποικιλίας. Γ. Προέλευση του προϊόντος Χώρα καταγωγής και, προαιρετικά, περιοχή παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική ονομασία Δ. Ευπορικά χαρακτηριστικά Κατηγορία μέγεθος, εκφραζόμενο, σε ελάχιστο και μέγιστο βάρος αριθμός του κωδικού της κλίμακας μεγέθους και αριθμός των αβοκάντο εάν είναι διαφορετικός από τον αριθμό του κωδικού, ή ενδεχομένως, αριθμός του κωδικού της κλίμακας μεγέθους και καθαρό βάρος του μέσου συσκευασίας Ε. Επίσημο σήμα ελέγχου (προαιρετικό).

7 149 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στα αγγούρια των ποικιλιών που προέρχονται από το Cucumis sativus L. που προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται τα αγγούρια που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση και τα αγγούρια με αδένες στην επιδερμίδα τους (gherkins). II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας των αγγουριών. Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, τα αγγούρια πρέπει να είναι - ακέραια υγιή, (αποκλείονται τα αγγούρια που έχουν προσβληθεί από σήψη ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις σε βαθμό ώστε να καθίστανται ακατάλληλα για κατανάλωση) νωπής εμφάνισης - συνεκτικά καθαρά, απαλλαγμένα από εμφανή ξένη ύλη πρακτικά απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες πρακτικά απαλλαγμένα από αλλοιώσεις που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες χωρίς πικρή γεύση (με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που προβλέπονται για την κατηγορία που καθορίζεται στην υποπαράγραφο Β της παραγράφου Β) - απαλλαγμένα από μη φυσιολογική εξωτερική υγρασία - απαλλαγμένα από ξένη οσμή και γέυση. Η κατάσταση των αγγουριών πρέπει να είναι τέτοια ώστε - να αντέχουν στη μεταφορά και στη μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Τα αγγούρια κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηνορία "Έξτρα" Τα αγγούρια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει - να είναι ανώτερης ποιότητας και να παρουσιάζουν όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας να είναι καλά αναπτυγμένα να είναι καλά σχηματισμένα και σχεδόν ίσια (ανώτερο ύψος καμπύλης 10 χιλιοστόμετρα για 10 εκατοστόμετρα μήκος αγγουριού) - να έχουν καλό χρωματισμό, τυπικό της ποικιλίας - να μην έχουν ελαττώματα συμπεριλαμβανομένων και των κακών σχηματισμών, και ιδιαίτερα εκείνων που οφείλονται στην ανάπτυξη των σπόρων.

8 150 (ιι) Κατηγορία "I" Τα αγγούρια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να - είναι καλής ποιότητας έχουν ικανοποιητική ανάπτυξη είναι αρκετά καλά σχηματισμένα και σχεδόν ίσια (ανώτερο ύψος καμπύλης 10 χιλιοστόμετρα για 10 εκατοοτόμετρα μήκος αγγουριού). Αγγούρια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί να παρουσιάζουν τα πιο κάτω ελαττώματα: ελαφριά παραμόρφωση, με εξαίρεση αυτή που οφείλεται στην ανάπτυξη των σπόρων ελαφρύ ελάττωμα χρωματισμού και ιδίως το ανοικτό χρώμα του μέρους του αγγουριού που βρίσκεται σε επαφή με το έδαφος κατά την ανάπτυξη ελαφρύ ελάπωμα του φλοιού που οφείλεται στο τρίψιμο, στη μεταχείριση ή στις χαμηλές θερμοκρασίες, με την επιφύλαξη ότι έχει επουλωθεί και δεν εμποδίζει τη διατήρηση του αγγουριού. (ιιι) Κατηνοοία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα αγγούρια που δεν είναι δυνατόν να ταξινομηθούν στις πιο πάνω κατηγορίες, αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Τα ίσια και ελαφρώς κυρτά αγγούρια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί να παρουσιάζουν τα πιο κάτω ελαττώματα: παραμόρφωση, εκτός από αυτή που οφείλεται σε μια προχωρημένη ανάπτυξη των σπόρων ελάττωμα χρωματισμού που καλύπτει μέχρι το ένα τρίτο της επιφάνειας (στην περίπτωση των αγγουριών σε θερμοκήπιο, δεν γίνεται δεκτό σημαντικό ελάττωμα χρωματισμού στο μέρος που υπάρχει το ελάττωμα) επουλωμένο σκάσιμο ελαφριά ζημιά που προκλήθηκε από τρίψιμο ή από μεταχείριση, η οποία δεν εμποδίζει σοβαρά τη διατήρηση του αγγουριού και την εμφάνιση του. Επιπρόσθετα τα αγγούρια που είναι ελαφρά κυρτά μπορεί να έχουν ανώτερο ύψος καμπύλης 20 χιλιοστομέτρων για μήκος αγγουριού 10 εκατοστομέτρων. Τα κυρτά αγγούρια γίνονται δεκτά μόνο αν παρουσιάζουν ελαφριά ελαττώματα χρωματισμού, και δεν παρουσιάζουν άλλο ελάπωμα και παραμόρφωση, εκτός από το κυρτό σχήμα. Επιπρόσθετα, τα κυρτά αγγούρια μπορεί να έχουν ανώτερο ύψος καμπύλης και πρέπει να είναι συσκευασμένα ξεχωριστά. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Η ταξινόμηση κατά μέγεθος καθορίζεται από το βάρος των αγγουριών. Το ελάχιστο βάρος των αγγουριών που καλλιεργούνται στο ύπαιθρο καθορίζεται σε 180 γραμμάρια. Το ελάχιστο βάρος των αγγουριών που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο καθορίζεται σε 250 γραμμάρια. Τα αγγούρια που καλλιεργούνται σε θερμοκήπιο των κατηγοριών "Έξτρα" και "Ι", πρέπει, επιπλέον, να έχουν - ελάχιστο μήκος ίσο με 30 εκατοστόμετρα για εκείνα που ζυγίζουν τουλάχιστον 500 γραμμάρια - ελάχιστο μήκος ίσο με 25 εκατοστόμετρα για εκείνα που έχουν βάρος που περιλαμβάνεται μεταξύ 250 και 500 γραμμαρίων

9 Η ταξινόμηση κατά μέγεθος είναι υποχρεωτική για τα αγγούρια των κατηγοριών "Έξτρα" και "Ι". Η διαφορά βάρους μεταξύ του βαρύτερου και του ελαφρότερου αγγουριού που περιέχονται στο ίδιο μέσο συσκευασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει τα γραμμάρια όταν το ελαφρότερο αγγούρι ζυγίζει μεταξύ 180 και 400 γραμμάρια 150 γραμμάρια όταν το ελαφρότερο αγγούρι ζυγίζει τουλάχιστον 400 γραμμάρια Νοείται ότι ο Κανονισμός αυτός δεν εφαρμόζεται στα "αγγούρια τύπου κοντός καρπός (mini cucumbers)". IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Ανοχές ποιότητας και μεγέθους γίνονται δεκτές σε κάθε μέσο συσκευασίας για τα προϊόντα που δεν ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της αναγραφόμενης κατηγορίας. Α. Ανοχές ποιότητας (ι) Κατηγορία "Έξτρα" 5% κατ'αριθμό των αγγουριών που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά είναι σύμφωνα με αυτά της κατηγορίας "Ι" ή γίνονται κατ'εξαίρεση δεκτά στις ανοχές της κατηγορίας αυτής. (ιι) Κατηγορία "Ι" 10% κατ'αριθμό των αγγουριών που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας, αλλά είναι σύμφωνα με αυτά της κατηγορίας "II" ή γίνονται κατ 'εξαίρεση δεκτά στις ανοχές της κατηγορίας αυτής. (ιιι) 151 Κατηγορία "II" 10% κατ' αριθμό των αγγουριών που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, ούτε στα ελάχιστα χαρακτηριστικά, εκτός από τα προϊόντα που έχουν προσβληθεί από σήψη ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε άλλη αλλοίωση που τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση. Στα πλαίσια αυτών των ορίων ανοχής, ένα ανώτατο ποσοστό 2%, κατά αριθμό των αγγουριών, μπορεί να παρουσιάζει πικρή γεύση σε ένα μικρό ακραίο μέρος. Β. Ανοχές υενέθους Για όλες τις κατηγορίες: 10% κατ' αριθμό των αγγουριών, που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες που έχουν καθορισθεί για την ταξινόμηση κατά μέγεθος. Η ανοχή αυτή αφορά μόνο αγγούρια των οποίων οι διαστάσεις και το βάρος απέχουν μόνο κατά 10% το ανώτερο, από τα καθοριζόμενα όρια. V. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α. Ουοιονένεια Το περιεχόμενο κάθε μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι ομοιογενές και να περιλαμβάνει αποκλειστικά αγγούρια της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας, ποιότητας και μεγέθους (όπου απαιτείται ταξινόμηση κατά μέγεθος). Το εμφανές μέρος του περιεχομένου του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Συσκευασία Τα αγγούρια πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η επαρκής προστασία τους. Τα αγγούρια πρέπει να είναι αρκετά σφικτά κατά τη συσκευασία ώστε να αποφεύγεται κάθε ζημιά κατά τη μεταφορά.

10 152 Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια ώστε να μην είναι δυνατόν να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στα προϊόντα. Η χρησιμοποίηση υλικών και κυρίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα. Τα μέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη ύλη. VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να φέρει με γράμματα συγκεντρωμένα στην ίδια πλευρά, ευανάγνωστα, ανεξίτηλα και εξωτερικά διακρινώμενα με τις ακόλουθες ενδείξεις:- Α. Αναννώριση Συσκευαστής Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική ή/και Αποστολέας πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία. Όταν χρησιμοποιείται ένας κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη "συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)" πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στον κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση) Β. Φύση του προϊόντος "Αγγούρια", εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό - Ύπό κάλυψη", όταν είναι αναγκαίο, ή οποιαδήποτε άλλη ισοδύναμη έκφραση "Αγγούρια τύπου κοντός καρπός", ή "mini cucumbers" κατά περίπτωση Γ. Προέλευση του προϊόντος Χώρα προέλευσης και ζώνη παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική εμπορική ονομασία Δ. Ευπορικά γαρακτηριστικά Κατηγορία και ανάλογα με την περίπτωση για τη κατηγορία "II" "κυρτά αγγούρια" μέγεθος (αν το προϊόν είναι ταξινομημένο κατά μέγεθος) που προσδιορίζεται από το ελάχιστο και το μέγιστο βάρος των αγγουριών αριθμός αγγουριών (προαιρετικό) Ε. Επίσηυο σήυα ελένγου (προαιρετικό)..ι

11 153 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στις αγκινάρες των ποικιλιών που προέρχονται από την Cynara scolymus L. και που προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται οι αγκινάρες που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση. II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας των αγκινάρων. Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, οι αγκινάρες πρέπει να είναι - νωπής εμφάνισης, ιδίως χωρίς να παρουσιάζουν κανένα σημείο μαράνσεως ακέραιες υγιείς, (αποκλείονται οι αγκινάρες που έχουν σαπίσει ή υποστεί αλλοιώσεις τέτοιες που να τις καθιστούν ακατάλληλες για κατανάλωση) καθαρές, κυρίως απαλλαγμένες από εμφανή ξένη ύλη πρακτικά απαλλαγμένες από εχθρούς και ασθένειες πρακτικά απαλλαγμένες από αλλοιώσεις που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες απαλλαγμένες από ξένη οσμή ή/και γεύση απαλλαγμένες από μη φυσιολογική εξωτερική υγρασία. Ο μίσχος της αγκινάρας πρέπει να έχει μήκος όχι μεγαλύτερο από 10 εκατοοτόμετρα και πρέπει να παρουσιάζει λεία τομή (εξαιρούνται οι αγκινάρες που παρουσιάζονται σε δέσμες και οι αγκινάρες τύπου "Spinoso"). Η ανάπτυξη και η κατάσταση των αγκινάρων πρέπει να είναι τέτοια που - να αντέχουν στη μεταφορά και στη μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Οι αγκινάρες κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηνορία "Έξτρα" Οι αγκινάρες που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει - - να είναι ανώτερης ποιότητας - να παρουσιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά (ιδιαίτερα, τα κεντρικά βράκτεια να είναι καλά κλειστά) της ποικιλίας ή/και του εμπορικού τύπου - να είναι απαλλαγμένες από κάθε ελάττωμα, εκτός από πολύ ελαφριές επιφανειακές αλλοιώσεις του φλοιού των βρακτείων υπό τον όρο ότι αυτές δεν επηρεάζουν τη γενική εμφάνιση του προϊόντος, τη ποιότητα του, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας - να διαθέτουν αγγείο βάσης των βράκτειων που να μην παρουσιάζει αρχή ξυλοποίησης.

12 154 (ιι) Κατηγορία "I" Οι αγκινάρες που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει - - να είναι καλής ποιότητας - να παρουσιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας ή του εμπορικού τύπου και τα κεντρικά βράκτεια πρέπει να είναι καλά κλειστά σύμφωνα με την ποικιλία - να διαθέτουν αγγείο βάσης βράκτειων που να μην παρουσιάζουν αρχή ξυλοποίησης. Οι αγκινάρες δύνανται να παρουσιάζουν τα ακόλουθα ελαττώματα υπό τον όρο ότι αυτά δεν επηρεάζουν τη γενική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα του, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας: ελαφριά ανωμαλία του σχήματος ελαφριά αλλοίωση που οφείλεται σε παγετό (σκάσιμο) πολύ ελαφρύ μώλωπα, (ιιι) Κατηγορία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τις αγκινάρες που δεν μπορούν να ταξινομηθούν στις ανώτερες κατηγορίες αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Οι αγκινάρες που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορούν να παρουσιάζουν τα ακόλουθα ελαπώματα υπό τον όρο ότι διατηρούν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά ποιότητας, διατήρησης και παρουσίασης τους: ελαφρύ άνοιγμα της κεφαλής της αγκινάρας ελαφριά παραμόρφωση αλλοίωση που οφείλεται σε παγετό ("τσιμπιμένη" αγκινάρα) ελαφρύ μώλωπα ελαφριά κηλίδα στα εξωτερικά βράκτεια αρχή ξυλοποίησης των αγγείων της βάσης των βράκτειων. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΜΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Οι αγκινάρες ταξινομούνται κατά μέγεθος που καθορίζεται από τη μέγιστη διάμετρο της ισημερινής τομής της κεφαλής τους. Η κλίμακα μεγέθους, που καθορίζεται πιο κάτω, είναι υποχρεωτική για τις αγκινάρες που κατατάσσονται στις κατηγορίες "Έξτρα" και "Ι" και προαιρετική για τις κεφαλές που κατατάσσονται στην κατηγορία "II": (α) διάμετρος από 13 εκατοστόμετρα και άνω (β) διάμετρος από 11 εκατοστόμετρα περιλαμβανομένων μέχρι 13 εκατοστόμετρα μη περιλαμβανομένων (γ) διάμετρος από 9 εκατοστόμετρα περιλαμβανομένων μέχρι 11 εκατοστόμετρα μη περιλαμβανομένων (δ) διάμετρος από 7,5 εκατοστόμετρα περιλαμβανομένων μέχρι 9 εκατοστόμετρα μη περιλαμβανομένων (ε) διάμετρος από 6 εκατοστόμετρα περιλαμβανομένων μέχρι 7,5 εκατοστόμετρα μη περιλαμβανομένων (στ) διάμετρος από 3,5 εκατοστόμετρα περιλαμβανομένων μέχρι 6 εκατοστόμετρα μη περιλαμβανομένων η οποία επιτρέπεται για τις αγκινάρες των ποικιλιών "Poivrade" και "Bouquet". Η ελάχιστη διάμετρος καθορίζεται σε 6 εκατοστόμετρα. IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Ανοχές ποιότητας και μεγέθους γίνονται δεκτές σε κάθε μέσο συσκευασίας για τις αγκινάρες που δεν είναι σύμφωνες με αυτά που ορίζει η κάθε κατηγορία.

13 155 Α. Ανοχές ποιότητας (ι) Κατηγορία "Έξτρα" 5% κατ'αριθμό των αγκινάρων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά είναι σύμφωνες με εκείνα της κατηγορίας "Ι". (ιι) Κατηγορία "Ι" 10% κατ'αριθμό των αγκινάρων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά είναι σύμφωνες με εκείνα της κατηγορίας "Μ". (ιιι) Κατηγορία "II" 10% κατ'αριθμό των αγκινάρων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής ούτε στα ελάχιστα χαρακτηριστικά, εξαιρουμένων των αγκινάρων που έχουν υποστεί σήψη ή κάθε άλλη αλλοίωση που τις καθιστά ακατάλληλες για κατανάλωση. Β. Ανογές υενέθους Για όλες τις κατηγορίες: 10% κατ' αριθμό των αγκινάρων που δεν ανταποκρίνονται στους κανόνες μεγέθους και στο αναγραφόμενο μέγεθος αλλά οι αγκινάρες αυτές πρέπει να συνάδουν με το αμέσως κατώτερο ή ανώτερο μέγεθος, με ελάχιστη διάμετρο 5 εκατοστόμετρα για τις κεφαλές που κατατάσσονται στο μικρότερο μέγεθος (6 έως 7,5 εκατοστόμετρα). Καμία ανοχή μεγέθους δεν επιτρέπεται για τις αγκινάρες των ποικιλιών "Poivrade" και "Bouquet". V. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α. Ουοιονένεια Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να περιέχει αγκινάρες της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας η εμπορικού τύπου, ποιότητας και μεγέθους (εφόσον ταξινομούνται κατά μέγεθος). Το εμφανές μέρος του περιεχομένου κάθε μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Συσκευασία Οι αγκινάρες πρέπει να συσκευάζεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία τους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια ώστε να μην είναι δυνατό να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στο προϊόν. Η χρησιμοποίηση υλικών και ιδίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα. Τα μέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη ύλη. VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να φέρει με χαρακτήρες συγκεντρωμένους στην ίδια πλευρά, ευανάγνωστες, ανεξίτηλες και ορατές εξωτερικά τις ακόλουθες ενδείξεις:- Α. Αναννώριση Συσκευαστής Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική ή/και Αποστολέας πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ένας κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)" πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στον κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση)

14 156 Φύση του προϊόντος "Αγκινάρες", εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό - όνομα της ποικιλίας για την κατηγορία "Έξτρα" "Poivrade" ή "Bouquet" κατά περίπτωση "Spinoso", κατά περίπτωση Προέλευση του προϊόντος Χώρα προέλευσης και ενδεχομένως περιοχή παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική ονομασία Εμπορικά γαρακτηριστικά Κατηγορία αριθμός κεφαλών ή καθαρό βάρος μέγεθος (εφόσον γίνεται ταξινόμηση) καθοριζόμενο από την ελάχιστη και μέγιστη διάμετρο των κεφαλών Επίσηυο σήυα ελέγγου (προαιρετικό).

15 157 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στα ακτινίδια που προέρχονται από τις ποικιλίες Actinidia chinensis (Planch.) ή Actinidia deliciosa (A. Chev. C.F. Liang και A.R. Ferguson) και προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται τα ακτινίδια που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση. II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας των ακτινιδίων. Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, τα ακτινίδια πρέπει να είναι - ακέραια (αλλά χωρίς ποδίσκο) υγιή, (αποκλείονται τα ακτινίδια που έχουν σαπίσει ή έχουν υποστεί τέτοια αλλοίωση που τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση) καθαρά, απαλλαγμένα βασικά από εμφανή ξένη ουσία αρκετά σφριγηλά, χωρίς να είναι μαλακά ή μαραμένα ή υδαρή καλά σχηματισμένα, (αποκλείονται οι διπλοί ή πολλαπλοί καρποί) πρακτικά απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες πρακτικά απαλλαγμένα από αλλοιώσεις που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες απαλλαγμένα από μη φυσιολογική εξωτερική υγρασία απαλλαγμένα από ξένη οσμή ή/και γεύση επαρκώς ανεπτυγμένα και επαρκώς ώριμα (δηλ. τα ακτινίδια πρέπει κατά τη συλλογή να έχουν βαθμό ωρίμανσης τουλάχιστο 6,2% που να διαπιστώνεται με τη βοήθεια της δοκιμασίας Brix). Η ανάπτυξη και η κατάσταση των ακτινίδιων πρέπει να είναι τέτοια ώστενα αντέχουν στη μεταφορά και στη μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Τα ακτινίδια κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηνορία "Έξτρα" Τα ακτινίδια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να- (α) είναι ανώτερης ποιότητας (β) είναι καλά ανεπτυγμένα και να παρουσιάζουν όλα τα χαρακτηριστικά και τον τυπικό χρωματισμό της ποικιλίας (γ) είναι απαλλαγμένα από ελάττωμα, εξαιρουμένης πολύ μικρής επιφανειακής αλλοίωσης της επιδερμίδας, υπό τον όρο ότι αυτή δεν βλάπτει την ποιότητα, τη διατήρηση και τη γενική εμφάνιση του προϊόντος, ούτε την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας, (ιι) Κατηνορία "Ι" Τα ακτινίδια που κατατάσσονται σε αυτή την κατηγορία πρέπει να- (α) είναι καλής ποιότητας (β) είναι αρκετά σφριγηλά και η σάρκα τους δεν πρέπει να εμφανίζει σοβαρά ελαττώματα

16 158 (γ) παρουσιάζουν τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας. Τα ακτινίδια που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί να παρουσιάζουν τα ακόλουθα ελαφρά ελαττώματα, υπό τον όρο ότι αυτά δεν βλάπτουν τη γενική εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας:- μικρό ελάττωμα ως προς το σχήμα (αλλά χωρίς εξόγκωμα και δυσμορφία) μικρό ελάττωμα ως προς το χρωματισμό επιφανειακό ελάττωμα της επιδερμίδας, υπό τον όρο ότι η ολική επιφάνεια του δεν υπερβαίνει το 1 τετραγωνικό εκατοστόμετρο μικρό "στίγμα του Hayward" που εμφανίζει επιμήκεις γραμμές χωρίς προεξοχή, (ιιι) Κατηνορία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα ακτινίδια που δεν μπορούν να καταταχθούν στις ανώτερες κατηγορίες αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Τα ακτινίδια πρέπει να είναι σφριγηλά και η σάρκα τους δεν πρέπει να εμφανίζουν σοβαρό ελάττωμα. Τα ακόλουθα ελαττώματα επιτρέπονται υπό τον όρο ότι τα ακτινίδια διατηρούν τα βασικά τους χαρακτηριστικά όσον αφορά την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση :- ελάττωμα σχήματος _ ελάττωμα χρωματισμού ελάττωμα της επιδερμίδας, όπως μικρή επουλωμένη σχισμή ή ουλώδη ιστό που εμφανίζει ελαφριά εκδορά υπό τον όρο ότι η ολική επιφάνεια δεν υπερβαίνει τα 2 τετραγωνικά εκατοστόμετρα περισσότερα "στίγματα του Hayward", πιο έντονα, και με ελαφριά προεξοχή ελαφρύ μώλωπα. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Η ταξινόμηση κατά μέγεθος προσδιορίζεται από το βάρος των ακτινίδιων. Το ελάχιστο βάρος για την κατηγορία "Έξτρα" είναι 90 γραμμάρια, για την κατηγορία "Ι" είναι 70 γραμμάρια και για την κατηγορία "II" 65 γραμμάρια. Η διαφορά βάρους μεταξύ του μεγαλύτερου και του μικρότερου καρπού σε κάθε μέσο συσκευασίας δεν πρέπει να υπερβαίνει - τα 15 γραμμάρια για το ακτινίδιο που έχει βάρος μικρότερο από 85 γραμμάρια τα 20 γραμμάρια για το ακτινίδιο που έχει βάρος μεταξύ 85 και 120 γραμμαρίων τα 30 γραμμάρια για το ακτινίδιο που έχει βάρος 120 γραμμαρίων και άνω. IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Επιτρέπονται όρια ανοχής όσον αφορά την ποιότητα και το μέγεθος σε κάθε μέσο συσκευασίας εμπορευμάτων, για τα ακτινίδια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της κατηγορίας στην οποία δηλώνονται.

17 159 A. AVOYEC ποιότητας (ι) Κατηγορία "Έξτρα" 5% σε αριθμό ή σε βάρος των ακτινιδίων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά ανταποκρίνονται σε εκείνα της κατηγορίας "Ι" ή γίνονται κατ'εξαίρεση αποδεκτά στα όρια ανοχής της κατηγορίας αυτής. (ιι) Κατηγορία "Ι" 10% σε αριθμό ή σε βάρος των ακτινιδίων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά ανταποκρίνονται σε εκείνα της κατηγορίας "II" ή περιλαμβάνονται κατ'εξαίρεση στα όρια ανοχής της κατηγορίας αυτής. (ιιι) Κατηγορία "II" 10% σε αριθμό ή σε βάρος των ακτινιδίων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής ούτε στα ελάχιστα χαρακτηριστικά, με εξαίρεση αυτά που έχουν υποστεί σήψη ή κάθε άλλη αλλοίωση που τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση. Β. Ανοχές υενέθους Για όλες τις κατηγορίες - 10% σε αριθμό ή σε βάρος των ακτινιδίων που δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές όσον αφορά το ελάχιστο βάρος ή/και το μέγεθος. Εντούτοις, τα ακτινίδια πρέπει να έχει μέγεθος αμέσως κατώτερο ή ανώτερο από το καθορισμένο μέγεθος ή, στην περίπτωση του πιο μικρού μεγέθους, δεν πρέπει να έχει βάρος κατώτερο από 85 γραμμάρια στην κατηγορία "Έξτρα", 67 γραμμάρια στην κατηγορία "Ι" και από 62 γραμμάρια στην κατηγορία "II". V. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α. Ουοιονένεια Το περιεχόμενο κάθε μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι ομοιογενές και να περιέχει μόνο ακτινίδια της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας, ποιότητας και μεγέθους. Το εμφανές μέρος του περιεχομένου του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Συσκευασία Τα ακτινίδια πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία τους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια ώστε να μην είναι δυνατό να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στο ακτινίδιο. Η χρησιμοποίηση υλικών και ιδίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα. Τα μέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη ύλη. Στην κατηγορία "Έξτρα" τα μέσα συσκευασίας πρέπει να παρουσιάζονται διαχωρισμένα μεταξύ τους, σε ένα στρώμα. VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να φέρει με χαρακτήρες που βρίσκονται στη μια πλευρά της συσκευασίας, ευανάγνωστες, ανεξίτηλες και εμφανές στο εξωτερικό, τις ακόλουθες ενδείξεις:-

18 160 Αναγνώριση Συσκευαστής ή/και Αποστολέας Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία. Όταν χρησιμοποιείται ένας κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη "συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)" πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στον κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση)' Φύση του προϊόνπκ "Ακτινίδια" ή/και "Kiwis", εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό όνομα της ποικιλίας (προαιρετικό) Προέλευση του προϊόντος Χώρα προέλευσης και προαιρετικά, περιοχή παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική ονομασία Ευπορικά γαρακτηριστικά Κατηγορία μέγεθος, εκφραζόμενο σε ελάχιστο και μέγιστο βάρος των ακτινιδίων σε περίπτωση που η παρουσίαση γίνεται χωρίς συγκεκριμένη διάταξη αριθμός των φρούτων σε περίπτωση που η παρουσίαση γίνεται σε συγκεκριμένη διάταξη Επίσηυο σήυα ελέγγου (προαιρετικό).

19 161 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στα βερίκοκα των ποικιλιών Prunus armeniaca L, που προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται τα βερίκοκα που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση. II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας των βερίκοκων. Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες, λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, τα βερίκοκα πρέπει ναείναι ακέραια είναι υγιή (αποκλείονται τα βερίκοκα με σήψη ή αλλοίωση που τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση) είναι καθαρά, ττρακτικά απαλλαγμένα από εμφανή ξένη ύλη είναι πρακτικά απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες είναι πρακτικά απαλλαγμένα από αλλοιώσεις που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες είναι απαλλαγμένα από ασυνήθιστη εξωτερική υγρασία είναι απαλλαγμένα από ξένη οσμή ή/και γεύση συλλέγονται επιμελώς. Τα βερίκοκα πρέπει να αναπτύσσονται επαρκώς και ο βαθμός ωριμότητας τους να είναι ικανοποιητικός. Η ανάπτυξη και η κατάσταση των βερίκοκων πρέπει να είναι τέτοια ώστε να τους επιτρέπει - να αντέχουν στη μεταφορά και στη μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Τα βερίκοκα κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηνορία "Έξτρα" Τα βερίκοκα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να - - είναι ανώτερης ποιότητας - παρουσιάζουν το σχήμα, την ανάπτυξη και το χρωματισμό που είναι χαρακτηριστικά της ποικιλίας λαμβανομένης υπόψη της περιοχής παραγωγής. Τα βερίκοκα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να είναι απαλλαγμένα από ελαττώματα, με εξαίρεση την πολύ ελαφριά αλλοίωση της επιδερμίδας, υπό τον όρο ότι αυτή δεν βλάπτει τη γενική εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας, (ιι) Κατηνορία "Ι" Τα βερίκοκα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να - - είναι καλής ποιότητας - παρουσιάζουν τα τυπικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας, λαμβανομένης υπόψη της περιοχής παραγωγής. Η σάρκα των βερίκοκων δεν πρέπει να έχει υποστεί οποιαδήποτε φθορά.

20 162 Τα βερίκοκα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί, να έχουν τα παρακάτω ελαττώματα υπό τον όρο ότι αυτά δεν βλάπτουν τη γενική εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος, την ποιότητα του, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας:- μικρό ελάττωμα σχήματος ή ανάπτυξης μικρό ελάττωμα χρωματισμού μικρό ελάττωμα λόγω τριβής μικρό ηλιακό έγκαυμα μικρό ελάττωμα της επιδερμίδας εντός του ορίου που ορίζεται κατωτέρω : (α) 1 εκατοοτόμετρο μήκους για τα ελαπώματα με επίμηκες σχήμα (β) 0,5 τετραγωνικό εκατοστόμετρο συνολικής επιφάνειας για τα άλλα ελαττώματα, (ιι) Κατηγορία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα βερίκοκα που δεν μπορούν να ταξινομηθούν στις ανωτέρω κατηγορίες, αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Η επιδερμίδα τους μπορεί να έχει τα κατωτέρω ελαττώματα υπό τον όρο ότι διατηρούν τα ουσιώδη χαρακτηριστικά της ποιότητας, διατήρησης και παρουσίασης μέσα στο όριο των 2 εκατοοτομέτρων μήκους για τα ελαττώματα με επίμηκες σχήμα και 1 τετραγωνικό εκατοστόμετρο για τα άλλα ελαττώματα. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Το μέγεθος καθορίζεται από τη μέγιστη διάμετρο της ισημερινής τομής. Η ταξινόμηση κατά μέγεθος είναι υποχρεωτική για τις κατηγορίες "Έξτρα" και "Ι". Για κάθε κατηγορία το ελάχιστο μέγεθος και η ελάχιστη απόκλιση για τα φρούτα του ίδιου μεγέθους είναι η εξής: Κατηγορία Ελάχιστη διάμετρος (χιλιοστόμετρα) Μέγιστη διαφορά μεταξύ των φρούτων του ιδίου μέσου συσκευασίας (χιλιοστόμετρα) " Εξτρα" ΤκαιΊΓ (ταξινομημένα κατά μέγεθος) "Μ" (μη ταξινομημένα κατά μέγεθος) IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Για τα βερίκοκα που δεν πληρούν τις προδιαγραφές της αναφερόμενης κατηγορίας σε κάθε μέσο συσκευασίας γίνονται δεκτά όρια ανοχής όσον αφορά την ποιότητα και το μέγεθος. Α. Ανογές ποιότηπκ (ι) Κατηγορία "Έξτρα" 5% κατ'αριθμό ή κατά βάρος των βερίκοκων που δεν αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας "Ι" ή εμπίπτουν κατ'εξαίρεση στα όρια ανοχής αυτής της κατηγορίας, (ιι) Κατηγορία "Ι" 10% κατ'αριθμό ή κατά βάρος των βερίκοκων που δεν αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά είναι σύμφωνα με εκείνα της κατηγορίας "Μ" ή εμπίπτουν κατ'εξαίρεση στα όρια ανοχής αυτής της κατηγορίας.

21 163 (in) Κατηγορία "Μ" 10% κατ'αριθμό ή κατά βάρος των βερίκοκων που δεν αντιστοιχούν στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής ούτε στα ελάχιστα χαρακτηριστικά με εξαίρεση τα βερίκοκα που παρουσιάζουν σήψη, εμφανείς μώλωπες ή οποιαδήποτε άλλη αλλοίωση που τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση. Β. Avoγέc υενέθους Για όλες τις κατηγορίες: 10% κατ' αριθμό ή κατά βάρος των βερίκοκων που αποκλίνουν από το ελάχιστο μέγεθος ή από το μέγεθος που γράφεται στο μέσο συσκευασίας με όριο 3 χιλιοστομέτρων περισσότερο ή λιγότερο από το αναγραφόμενο στο μέσο συσκευασίας. V. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α. Ουοιονένεια Το περιεχόμενο κάθε μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι ομοιογενές και να περιέχει μόνο βερίκοκα της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας, ποιότητας και μεγέθους (στο μέτρο που, όσον αφορά το τελευταίο κριτήριο, πραγματοποιείται ταξινόμηση κατά μέγεθος) και ομοιόμορφου χρωματισμού όσον αφορά την κατηγορία "Έξτρα". Το εμφανές μέρος του περιεχομένου του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Συσκευασία Τα βερίκοκα πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται η κατάλληλη προστασία τους. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια που να μην είναι δυνατό να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στο προϊόν. Η χρησιμοποίηση υλικών και κυρίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα. Τα μέσα συσκευασίας πρέπει να είναι απαλλαγμένα από κάθε ξένη ύλη. Γ. Παρουσίαση Τα βερίκοκα μπορούν να παρουσιάζονται με ένα από τους ακόλουθους τρόπους:- σε μικρές συσκευασίες τοποθετημένα σε ένα ή περισσότερα στρώματα χωρισμένα μεταξύ τους σε συσκευασίες χύμα, εκτός από την κατηγορία "Έξτρα". VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να φέρει, με στοιχεία συγκεντρωμένα στην ίδια πλευρά, ευανάγνωστα, ανεξίτηλα και ορατά απέξω τις ακόλουθες ενδείξεις:- Α. Αναννώριση Συσκευαστής Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική ή/και Αποστολέας πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία.

22 164 Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη "συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)" πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στον κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση) Φύση του προϊόντος - "Βερίκοκα", εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό - όνομα της ποικιλίας για τις κατηγορίες "Έξτρα" και "Ι" Προέλευση του προϊόντος Χώρα προέλευσης και, προαιρετικά, ζώνη παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική ονομασία Ευπορικά γαρακτηριστικά Κατηγορία μέγεθος (περίπτωση καθορισμένου μεγέθους) εκφραζόμενο σε ελάχιστη και μέγιστη διάμετρο Επίσηυο σήυα ελένγου (προαιρετικό).

23 165 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 6 ΚΑΝΟΝΑΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ Ι. ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Ο παρών κανόνας εφαρμόζεται στα δαμάσκηνα των ποικιλιών που προέρχονται από την Prunus domestica L spp. Domestica, την Prunus domestica L spp. insititia (L). Schneid., Prunus domestica L spp. italica (Borkh.) Gams, Prunus domestica L. spp. syriaca (Borkh.) Janchen, και Prunus salicina Lindl. που προορίζονται να διατεθούν στον καταναλωτή σε νωπή κατάσταση. Εξαιρούνται τα δαμάσκηνα που προορίζονται για βιομηχανική μεταποίηση. II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Ο κανόνας έχει σαν αντικείμενο να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά ποιότητας για τα δαμάσκηνα Α. Ελάχιστα χαρακτηριστικά Για όλες τις κατηγορίες λαμβάνοντας υπόψη τις ειδικές διατάξεις που προβλέπονται για κάθε ποιοτική κατηγορία, καθώς και τα αποδεκτά όρια ανοχής, τα δαμάσκηνα πρέπει - να είναι ακέραια να είναι υγιή (αποκλείονται τα δαμάσκηνα που έχουν σαπίσει ή έχουν υποστεί αλλοιώσεις τέτοιες που να τα καθιστούν ακατάλληλα για κατανάλωση) να είναι πρακτικά απαλλαγμένα από εχθρούς και ασθένειες να είναι πρακτικά απαλλαγμένα από αλλοιώσεις που οφείλονται σε εχθρούς και ασθένειες να είναι καθαρά, απαλλαγμένα από εμφανή ξένη ύλη να είναι απαλλαγμένα από ασυνήθιστη εξωτερική υγρασία να είναι απαλλαγμένα από ξένη οσμή/και γεύση να συλλέγονται με προσοχή να είναι ικανοποιητικά αναπτυγμένα να είναι ικανοποιητικής ωριμότητας. Η ανάπτυξη και η κατάσταση των δαμάσκηνων πρέπει να είναι τέτοια ώστε τα δαμάσκηνα - να αντέχουν στη μεταφορά και στη μεταχείριση να φθάνουν σε ικανοποιητική κατάσταση στον τόπο προορισμού. Β. Κατάταξη Τα δαμάσκηνα κατατάσσονται σε τρεις ποιοτικές κατηγορίες που καθορίζονται πιο κάτω: (ι) Κατηγορία 'Έξτρα" Τα δαμάσκηνα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει να - είναι ανώτερης ποιότητας παρουσιάζουν το σχήμα, την ανάπτυξη και το χρώμα που είναι χαρακτηριστικά αυτής της ποικιλίας σκεπάζονται σχεδόν από τη λευκή επάνθιση που επικάθεται στα δαμάσκηνα, ανάλογα με την ποικιλία" έχουν συνεκτική σάρκα - είναι απαλλαγμένα από ελάπωματα, με εξαίρεση τις πολύ ελαφριές αλλοιώσεις, υπό τον όρο ότι αυτές δεν επηρεάζουν τη γενική εμφάνιση, την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση του προϊόντος στη συσκευασία. (II) Κατηνορία Ί" Τα δαμάσκηνα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή πρέπει - να είναι καλής ποιότητας - να παρουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας στην οποία ανήκουν τα δαμάσκηνα.

24 166 (Ill) Τα δαμάσκηνα που κατατάσσονται στην κατηγορία αυτή μπορεί να παρουσιάζουν τα ακόλουθα ελαττώματα υπό τον όρο ότι δεν βλάπτουν την εξωτερική εμφάνιση του προϊόντος, τη διατήρηση του και την παρουσίαση του στο μέσο συσκευασίας: μικρή παραμόρφωση' μικρό ελάττωμα ως προς την ανάπτυξη του μικρό ελάττωμα ως προς το χρώμα του ελάπωμα της επιδερμίδας επιμήκους σχήματος που δεν πρέπει να εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο από το ένα τρίτο της μέγιστης διαμέτρου του καρπού. Ιδιαίτερα είναι ανεκτή η επουλωμένη σχισμή για τις ποικιλίες "Golden gages" (Green Apricots, Dauphines, Greengages) που έχουν πράσινη επιδερμίδα με ανταύγειες κιτρινωπές ελάπωμα της επιδερμίδας του οποίου η συνολική επιφάνεια δεν πρέπει να υπερβεί το 1/16 της επιφάνειας του καρπού. Κατηνορία "II" Η κατηγορία αυτή περιλαμβάνει τα δαμάσκηνα που δεν μπορούν να ταξινομηθούν στις ανωτέρω κατηγορίες, αλλά ανταποκρίνονται στα ελάχιστα χαρακτηριστικά που καθορίζονται στην υποπαράγραφο Α της παραγράφου II. Επιτρέπονται τα ακόλουθα ελαττώματα υπό τον όρο ότι τα δαμάσκηνα διατηρούν τα ελάχιστα χαρακτηριστικά του όσον αφορά την ποιότητα, τη διατήρηση και την παρουσίαση: ελάττωμα σχήματος ελάττωμα χρωματισμού ελάττωμα ως προς την ανάπτυξη του' ελάπωμα της επιδερμίδας που να μην υπερβαίνει το Λ Α της ολικής επιφάνειας του καρπού. Πίνακας. III. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΑ ΜΕΓΕΘΟΣ Η ταξινόμηση κατά μέγεθος ορίζεται από τη μέγιστη διάμετρο της ισημερινής τομής. Οι μεγαλόκαρπες ποικιλίες του Prunus domestica καθορίζονται στον Πίνακα του παρόντος Παραρτήματος. Καθορίζεται ελάχιστο μέγεθος σύμφωνα με το ακόλουθο πίνακα: Μεγαλόκαρπες ποικιλίες οι οποίες καθορίζονται στον Πίνακα των παρόντων Κανονισμών Πλλες ποικιλίες Mirabelles και Damsons Κατηνορία (Ι) 35 χιλιοστόμετρα 28 χιλιοστόμετρα 20 χιλιοστόμετρα Κατηγορία (II) 30 χιλιοστόμετρα 25 χιλιοστόμετρα 17 χιλιοστόμετρα Η διαφορά της διαμέτρου μεταξύ των καρπών του ιδίου μέσου συσκευασίας καθορίζεται σε 10 χιλιοστόμετρα στην κατηγορία «Έξτρα». IV. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΟΧΕΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΥΣ Επιτρέπονται όρια ανοχής όσον αφορά την ποιότητα και το μέγεθος σε κάθε μέσο συσκευασίας εμπορευμάτων, για το προϊόν που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις της κατηγορίας στην οποία δηλώνεται ότι ανήκει.

25 167 Ανοχές ποιότητας (Ι) Κατηγορίας «Έξτρα» 5% σε αριθμό ή σε βάρος των δαμάσκηνων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της'κατηγορίας αυτής, αλλά ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας «Ι» ή περιλαμβάνονται κατ' εξαίρεση στα όρια ανοχής αυτής της κατηγορίας. (II) Κατηγορία «Ι» 10% σε αριθμό ή σε βάρος των δαμάσκηνων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, αλλά ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας «II» ή περιλαμβάνονται κατ' εξαίρεση στα όρια ανοχής αυτής της κατηγορίας. Στα πλαίσια αυτών των ορίων ανοχής, οι καρποί που έχουν ανοίξει ή/και έχουν φαγωθεί από τα σκουλήκια περιορίζονται στα 2% συνολικά. (III) Κατηγορία «II» 10% σε αριθμό ή σε βάρος των δαμάσκηνων που δεν ανταποκρίνονται στα χαρακτηριστικά της κατηγορίας αυτής, ή στα ελάχιστα χαρακτηριστικά, με εξαίρεση τα δαμάσκηνα που είναι φανερό ότι έχουν σαπίσει ή παρουσιάζουν μώλωπες ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε άλλη αλλοίωση που να τα καθιστά ακατάλληλα για κατανάλωση. Στα πλαίσια αυτών των ορίων ανοχής, οι καρποί που έχουν ανοίξει ή/και φαγωθεί από σκουλήκια περιορίζονται σε 4% συνολικά. Β. Ανογές υενέθους Για όλες τις κατηγορίες: 10% σε αριθμό ή σε βάρος των δαμάσκηνων που αποκλίνουν από την ελάχιστη διάμετρο, ή τη διάμετρο που αναφέρεται στο μέσο συσκευασίας με όριο 3 χιλιοστόμετρα περισσότερο ή λιγότερο. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ Α. Ουοιονένεια Το περιεχόμενο κάθε μέσου συσκευασίας, πρέπει να είναι ομοιογενές και να περιέχει μόνο δαμάσκηνα της ίδιας προέλευσης, ποικιλίας, ποιότητας και μεγέθους (εφόσον, γίνεται ταξινόμηση κατά μέγεθος) και ομοιόμορφου χρωματισμού για την κατηγορία «Έξτρα». Το εμφανές μέρος του περιεχομένου του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου. Β. Παρουσίαση Τα δαμάσκηνα πρέπει να παρουσιάζονται με έναν από τους εξής τρόπους ί σε μικρές συσκευασίες τακτοποιημένα σε ένα ή περισσότερα στρώματα που να χωρίζονται μεταξύ τους χύμα σε συσκευασίες, εκτός αν πρόκειται για την κατηγορία «Έξτρα». Γ. Συσκευασία Τα δαμάσκηνα πρέπει να συσκευάζονται κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την κατάλληλη προστασία του προϊόντος. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στο εσωτερικό του μέσου συσκευασίας πρέπει να είναι καινούργια, καθαρά και τέτοια ώστε να μην είναι δυνατό να προκληθεί εσωτερική ή εξωτερική αλλοίωση στο δαμάσκηνο. Η χρησιμοποίηση υλικών και κυρίως χαρτιού ή σήματος, στα οποία αναγράφονται εμπορικές ενδείξεις, επιτρέπεται, με την προϋπόθεση ότι η εκτύπωση ή η τοποθέτηση της ετικέτας γίνεται με μη τοξική μελάνη ή κόλλα.

26 168 VI. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΝΣΗ Κάθε μέσο συσκευασίας πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες ενδείξεις, γραμμένες με χαρακτήρες που συγκεντρώνονται όλοι από τη μία πλευρά και να είναι ευανάγνωστοι, ανεξίτηλοι και να φαίνονται απ' έξω: Α. Αναννώριση Συσκευαστής Όνομα και διεύθυνση ή συμβολική ή/και Αποστολέας πιστοποίηση (αναγνώριση) η οποία εκδίδεται ή αναγνωρίζεται από μία επίσημη υπηρεσία. Όταν χρησιμοποιείται ένας κωδικός (συμβολική αναγνώριση) η ένδειξη «συσκευαστής ή/και αποστολέας (ή μία ισοδύναμη συντομογραφία)» πρέπει να εμφαίνεται δίπλα στο κωδικό αυτό (συμβολική αναγνώριση) Β. Φύση του προϊόντος «Δαμάσκηνα», εάν το περιεχόμενο δεν είναι εξωτερικά ορατό όνομα της ποικιλίας Γ. Προέλευση του προϊόντος Χώρα προέλευσης και προαιρετικά, ζώνη παραγωγής ή εθνική, περιφερειακή ή τοπική ονομασία Δ. Ευπορικά Χαρακτηριστικά Κατηγορία μέγεθος (σε περίπτωση ταξινόμησης κατά μέγεθος) που εκφράζεται από την ελάχιστη και τη μέγιστη διάμετρο Ε. Επίσηυο σήυα ελένγου (προαιρετικό). ΠΙΝΑΚΑΣ (Παράγραφος III) 1. ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΠΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ του Prunus domestica Ποικιλία (cultivar) ή/και εμπορικός τύπος Ariel Apple Belle de Louvain Bernardi na BlueFre Cacanska lepotica Cacanska najbolja Cacanska rana California Blue Carpatin Centenar Coe's Golden Drop De Fraile Denniston Superb Edwards Emma Leppermann Empress Erfdeel Giant Grand Prix Hall Bella Di Lovanio Συνώνυμα Blue Fre Belle de Cacak, Cacaks Beauty, Cacaks Schone Meilleure de Cacak, Cacaks Beste Precoce de Cacak, Cacaks Fruhe Califronia Blu Fraila Colbus Burbanks Giant Prune Grand Prize

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Σ\>νοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1388 Κ.Δ.Π. 308/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 308 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αγγουριών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000

1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1444 Κ.Δ.Π. 318/2000 Αριθμός 318 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ροδάκινων και Νεκταρινιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1300 Κ.Δ.Π. 289/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 289 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ντοματών που είναι καρποί της ποικιλίας Lycopersicum esculentum Mill Κανονισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 287/2000 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3449 της 17ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2000 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ. Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 287 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1354 Κ.Δ.Π. 300/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 300 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Κουνουπιδιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000

1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 E.E. Παρ. ΪΙΙ(Ι) Αρ. 3449,17.11.2000 1396 Κ.Δ.Π. 310/2000 Αριθμός 310 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σκόρδων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

1305 ΚΛΠ. 290/2000 Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3449,17.11.2000 1305 ΚΛΠ. 290/2000 Αριθμός 290 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Σπαραγγιών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1378 Κ.Α.Π. 306/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 306 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρότων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού

το 1/2 του μήκους του ραδικιού του μήκους του ραδικιού E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 1383 Κ.Δ.Π. 307/2000 Αρ. 344,17.11.2000 Αριθμός 307 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ραδικιών Witloof Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

τα προϊόντα πρέπει να είναι

τα προϊόντα πρέπει να είναι E.E. Παρ. III(I) 1333 ΚΛ.Π. 295/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 295 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μαρουλιών, Κατσαρών Αντιδιών και Πλατύφυλλων Αντιδιών (Σκαρόλες) Κανονισμοί του

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 3651 Κ.Δ.Π. 347/2001 Αρ. 3525,

E.E. Παρ. III(I) 3651 Κ.Δ.Π. 347/2001 Αρ. 3525, E.E. Παρ. III(I) 365 Κ.Δ.Π. 347/00 Αρ. 355, 4.8.00 Αριθμός 347 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 96 ΕΩΣ 000) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6 Α Ο Υπουργός Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

II. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Οι κανόνες έχουν σαν αντικείμενο να προσδιορίσουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 55 Κ.Δ.Π. 0/001 Αρ. 50, 5.5.001 Αριθμός 0 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

2556 Κ.Δ.Π. 226/2001. Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3502, 25.5.200 2556 Κ.Δ.Π. 226/200 Αριθμός 226 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 962 0 του 963 79 του 966 8 του 972 202 του 987 () του 995 6()

Διαβάστε περισσότερα

2561 Κ.Δ.Π. 227/2001

2561 Κ.Δ.Π. 227/2001 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3502, 25.5.200 256 Κ.Δ.Π. 227/200 Αριθμός 227 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2335/1999 καταργείται.

Ο κανονισμός (ΕΚ) αριθ. 2335/1999 καταργείται. L 325/10 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.10.2004 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1861/2004 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 26ης Οκτωβρίου 2004 για τον καθορισμό των προδιαγραφών εμπορίας που εφαρμόζονται στα ροδάκινα

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ

Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του 1972 202 του 1987 11(1) του 1995 116(1) του 2000. Συνοπτικός τίτλος. Κοινοί Κανόνες Ποιότητας. Παράρτημα. E.E. Παρ. ΙΙΪ(Ι) 2530 Κ.Α.Π. 221/2001 Αρ. 3502, 25.5.2001

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000

Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000 Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Κ.Α.Π. 292/2000 131!> Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 292 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Μπανανών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112/3

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112/3 26.4.2006 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 112/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 634/2006 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 25ης Απριλίου 2006 για καθορισμό των προδιαγραφών εμπορίας για τα κεφαλωτά λάχανα και για τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1160 Κ.Α.Π. 10/001 Αρ. 481, 16..001 Αριθμός 10 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αμυγδαλόψιχας Κανονισμοί του 001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ, (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1148 Κ.Δ.Π. 117/2001 Αρ. 3481, 16.3.2001 Αριθμός 117 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0%

Κ.Δ.Π. 125/ κατηγοριών. (1) Η Γερμανία και Ολλανδία φέρουν επιφυλάξεις με προτίμηση μέγιστου ποσοστού υγρασίας το 6,0% i:.e. Παρ. III(I) 85 Κ.Α.Π. 25/200 Αρ. 348, 6.3.200 Αριθμός 25 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Ψίχας Χαλεπιανών και Ξεφλουδισμένης Ψίχας Χαλεπιανών Κανονισμοί του 200, που εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004

Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3926, 26.11.2004 7748 Κ.Δ.Π. 807/2004 Αριθμός 807 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟ ΙΌΝΤΑ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 129(1) του 2002 140(1) του 2004. Συνοπτικός τίτλος.

Διαβάστε περισσότερα

2652 Κ.Δ.Π. 273/2002

2652 Κ.Δ.Π. 273/2002 E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) Αρ. 3608, 3..00 6 Κ.Δ.Π. 73/00 Αριθμός 73 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Αποξηραμένων Μήλων Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

1506 Κ.Δ.Π. 134/2001 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000)

1506 Κ.Δ.Π. 134/2001 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του 1972 202 του 1987 11 (Ι) του 1995 116(1) του 2000. Συνοπτικός τίτλος. Παράρτημα. Καταργήσεις. Επίσημη Εφημερίδα, Παράρτημα Τρίτο (Ι): 13.8.1999. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι)

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας.

Κεφ. 28. Συνοπτικός τίτλος. Πεδίο εφαρμογής. Προϋποθέσεις εξαγωγής. Ποιοτικές κατηγορίες. Ελάχιστα χαρακτηριστικά. ποιότητας. Ε.Ε. Παρ. III(I) 80 Κ.Δ.Π. 4/00 Αρ. 48, 6..00 Αριθμός 4 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Χαλεπιανών Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329

Πειραιας 16/02/16 Αρ.πρωτ. 2329 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιας 16/02/16

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Κ.Δ.Π. 270/98 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3280 της 20ής ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1998 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 270 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 493 Κ.Δ.Π. 108/2000 Αρ. 3403, 21.4.2000 Αριθμός 108 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 1995) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512,

E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512, E.E. Παρ. III(I) 2829 Κ.Δ.Π. 269/2001 Αρ. 3512, 6.7.2001 Αριθμός 269 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 1995) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την προμήθεια Νωπών Οπωρολαχανικών στο Νοσοκομείο μας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς & Αιγαίου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ===================== Πειραιάς:28-7-2017

Διαβάστε περισσότερα

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ

44423000-1 40000009 ΤΕΜ 6 ΑΝΙΘΟΣ 605 GR 44423000-1 40000002 TEM 7 ΣΚΟΡΔΑ 03121100-6 40000016 ΤΕΜ 8 ΚΑΡΟΤΑ ΝΩΠΑ 03221112-4 40000004 ΚΙΛΟ ΟΜΑΔΑ 1 Η ΝΩΠΑ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΑ CPV SAP ΜΟΝΑΔΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ 1 ΑΓΓΟΥΡΙΑ 03221270-9 40000001 ΤΕΜ 2 ΜΑΡΟΥΛΙ 03221310-2 40000329 ΤΕΜ 3 ΒΕΡΥΚΟΚΑ 03222331-2 40000024 ΚΙΛΟ 4 ΠΑΤΖΑΡΙΑ 03221110-0 40000444 ΚΙΛΟ 5 ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή L 244/12 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 313/ κατηγορίες. κατηγορίες:

Κ.Δ.Π. 313/ κατηγορίες. κατηγορίες: Ε.Ε. Παρ. ΙΙΪ(Ι) 1419 Κ.Δ.Π. 313/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 313 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Εσπεριδοειδών Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίοιι, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ KAIL 185/99 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ: 3344 της 13ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1999 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 185 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ-

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ- ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ & ΦΡΟΥ- ΤΩΝ ΣΚΟΡ Α Τα σκόρδα πρέπει να είναι ολόκληρα, ακέραια, υγιή, απαλλαγµένα από προσβολές ζωικών παρασίτων, τρωκτικών, εντόµων και ασθενειών, καλά σχηµατισµένα,

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000

Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Εναρµονιστικοί Κανονισµοί που εγκρίθηκαν κατά το 1999 και το 2000 Νο. 1. Οι περί Ασφάλειας (Αποµιµήσεις Τροφίµων) Κανονισµοί του 1998. 2. Οι περί Ρυθµίσεως (Περιοδικές ηλώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3980, 15/4/2005 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ 2002 ΚΑΙ 2004 129(I) του 2002... (Ι) του 2005. Για σκοπούς συμπλήρωσης των εφαρμοστικών διατάξεων των περί Επιβολής

Διαβάστε περισσότερα

2776 Κ.Δ.Π. 276/2002

2776 Κ.Δ.Π. 276/2002 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3610, 7.6.2002 2776 Κ.Δ.Π. 276/2002 Αριθμός 276 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Εσπεριδοειδών Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000)

Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) E.E. Παρ. III(I) 3658 Κ.Δ.Π. 348/2001 Αρ. 3525, 24.8.2001 Αριθμός 348 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΑΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1962 ΕΩΣ 2000) 32 του 1962 10 του 1963 79 του 1966 18 του

Διαβάστε περισσότερα

2539 Κ.Δ.Π. 223/2001

2539 Κ.Δ.Π. 223/2001 Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 350, 5.5.001 539 Κ.Δ.Π. 3/001 Αριθμός 3 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) E.E. Παρ. III(I) 1324 Κ.Δ.Π. 294/2000 Αρ. 3449,17.11.2000 Αριθμός 294 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Δαμάσκηνων Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό των προδιαγραφών εµπορίας που εφαρµόζονται στα εσπεριδοειδή 2001R1799 EL 31.01.2003 003.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1799/2001 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12ης Σεπτεµβρίου 2001 για τον καθορισµό

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. Ill (Ι) Αρ. 1777, Αριθμός Κ.Δ.Π. 155/82

Ε.Ε. Παρ. Ill (Ι) Αρ. 1777, Αριθμός Κ.Δ.Π. 155/82 Ε.Ε. Παρ. Ill (Ι) Αρ. 1777,11.5.82 Αριθμός 155 765 Κ.Δ.Π. 155/82 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ( ΚΕΦ. 28 ) Κανονισμοί εκδοθέντες δυνάμει τοϋ άρθρου 8 Το Ύπουργικόν Συμβούλιον ένασκοΰν τάς διά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα: Αριθμ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα: Αριθμ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» Αθήνα: 19-08-2019 Αριθμ. Πρωτ: 18860 Λ. Μεσογείων 152, 11527 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ : 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΩΡΑ 09:00 πμ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343 ΧΑΪΔΑΡΙ Τ.Κ. 12461 TMHMA : OIKONOMIKOY ΧΑΪΔΑΡΙ 10/07/2015 ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ. : 213 2046170-171 ΑΡ. ΠΡΩΤ. :8145/745355

Διαβάστε περισσότερα

(1) Συστατικά που προτίθενται, δε θεωρούνται ξένες ύλες, νοουμένου ότι δεν απαγορεύονται από τη νομοθεσία της χώρας εισαγωγής.

(1) Συστατικά που προτίθενται, δε θεωρούνται ξένες ύλες, νοουμένου ότι δεν απαγορεύονται από τη νομοθεσία της χώρας εισαγωγής. Ε.Ε. Παρ. III(I) 65 Κ.Δ.Π. /00 Αρ. 38,6.3.00 Αριθμός Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Δαμάσκηνων, Κανονισμοί του 00, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (Αριθμός Διακήρυξης Π 57/18)

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΩΠΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (Αριθμός Διακήρυξης Π 57/18) ANAΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Νέα Ιωνία 19-11-2018 1 η ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Αριθμ.Πρωτ 31847 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ - ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος

30 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Χονδρικό Εμπόριο) Α 40 ΕΜΠΟΡΟΣ ΕΓΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ (Λιανικό Εμπόριο) Α. Τύπος Κωδ. Προϊόν Συσκευαστήριο Σήμανση Προϊόντος Page 1 of 9 Σελίδα 1 από 8 Αρ.Μητρώου 042643 Ονομ/μο ΨΥΓΕΙΑ ΑΛΑΣΚΑ Α.Ε.Β.Τ.Ε. Τίτλος Α.Φ.Μ. 094114316 ΔΟΥ. Φ.Α.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ Εδρα ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ Διεύθυνση Λ.ΚΗΦΙΣΟΥ 28 Πόλις ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗΣ Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Οι εποχές των Φρούτων

Οι εποχές των Φρούτων Οι εποχές των Φρούτων Φρούτα ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ ΜΑΪΟΣ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Αβοκάντο Ακτινίδιο Αχλάδι Βερίκοκο Βύσσινο Γκρέιπ φρουτ Δαμάσκηνο

Διαβάστε περισσότερα

2. Στους παρόντες Κανονισμούς Ερμηνεία, "ελαττώματα" σημαίνει τα ελαττώματα που καθορίζονται στο Παράρ παράρτημα π.

2. Στους παρόντες Κανονισμούς Ερμηνεία, ελαττώματα σημαίνει τα ελαττώματα που καθορίζονται στο Παράρ παράρτημα π. E.E. Παρ. ΙΠ(Ι) 2641 Κ.Δ.Π. 272/2002 Αρ. 3608, 31.5.2002 Αριθμός 272 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Καρυδιών με Κέλυφος Κανονισμοί του 2002, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ

Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πετρούπολη, 26/03/2014 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 6875 ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ & ΠΑΙΔΕΙΑ Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Δ Η Μ Ο Π Ρ Α Σ Ι Α Σ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤ ΕΥΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

Διαβάστε περισσότερα

ακτινίδια οπωροκηπευτικά ακτινίδια εργαςτήριο τυποποίηςη & ςυςκευαςία ΑΠ-Τ αγροτικών προΰόντων και τροφίμων

ακτινίδια οπωροκηπευτικά ακτινίδια εργαςτήριο τυποποίηςη & ςυςκευαςία ΑΠ-Τ αγροτικών προΰόντων και τροφίμων οπωροκηπευτικά εργαςτήριο τυποποίηςη & ςυςκευαςία αγροτικών προΰόντων και τροφίμων ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ / ΣΤΕΓ-ΤΤ-Δ / τμήμα ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ κατεύθυνςη ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ όπωσ τροποποιικθκε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14.

ΟΙ ΠΕΡΙ ΣΠΟΡΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1998 ΚΑΙ Κανονισμοί δυνάμει των άρθρων 6, 12 και 14. Ε.Ε. Παρ. III(I) 4885 Κ.Δ.Π. 526/2004 Αρ. 3853, 30.4.2004 Αριθμός 526 Οι περί Σπόρων (Λαχανικά) (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2004, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο σύμφωνα με τα άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά

: Νωπά σύκα. ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2013: κιλά ΣΥΝΟΛΟ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ 2014: κιλά Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΑ ΕΤΗ 2013-2014 ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ & ΦΡΟΥΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (τα μερίδια αγοράς υπολογίζονται με βάση τις εισαχθείσες ποσότητες του έτους 2014) (στοιχεία Banque Nationale de Belgique, Institut

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.7.2018 C(2018) 4349 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 12.7.2018 για την τροποποίηση του εκτελεστικού κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 543/2011 όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών

Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Συγκομιδή και μετασυλλεκτικές μεταχειρίσεις κηπευτικών Διατήρηση της ποιότητας των κηπευτικών μετά την συγκομιδή Η ποιότητα των κηπευτικών μετά την συγκομιδή εξαρτάταιαπό: τις καλλιεργητικές μεταχειρίσεις,

Διαβάστε περισσότερα

695 Κ.Δ.Π. 142/82. Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ Αριθμός 142 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ,' ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ' ' " ( ΚΕΦ..

695 Κ.Δ.Π. 142/82. Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ Αριθμός 142 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ,' ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ' '  ( ΚΕΦ.. Ε.Ε. Παρ. Ill (I) Αρ. 1777. 11.5.82 Αριθμός 142 695 Κ.Δ.Π. 142/82 Ο ΠΕΡΙ ΕΞΑΓΩΓΗΣ,' ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ' ' " ( ΚΕΦ.. 28 ) - Κανονισμοί κδοθέντ ς δυνάμει τοϋ άρθρου 8 Το Ύντουργ ι;

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 221/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3694 της 14ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2003 ΑΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 221 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 936 Κ.Δ.Π. 226/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική έκθεση 2. Τεχνικές Προδιαγραφές 3. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 4. Συγγραφή υποχρεώσεων 5. Διακήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

2567 Κ.Δ.Π. 228/2001

2567 Κ.Δ.Π. 228/2001 E.E. Παρ. ΠΙ(Ι) Αρ. 3502, 25.5.2001 2567 Κ.Δ.Π. 228/2001 Αριθμός 228 Ο ΠΕΡΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ) ΝΟΜΟΣ Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 6Α Ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ επωνυμία: ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ "Β Ι Ο Α Γ Ρ Ο Σ" Α.Ε. προϊόντος ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 20000 κιλά Όλο το έτος Β 31.08.2015 ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΦΡΟΥΤΑ ΔΙΣΚΑΚΙ / ΧΥΜΑ 1000 κιλά Όλο το έτος Μ 31.08.2015

Διαβάστε περισσότερα

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20928 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 2. Το άρθρο 14, περιπτ. Ιγ του ν. 721/1977, όπως τρο ποποιήθηκε με το άρθρο 8 παράγραφος 2 του ν. 2732/ 30.7.1999 (Α 154). 3. Το άρθρο 90 του «Κώδικα Νομοθεσίας

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Κ.Δ.Π. 657/2003 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Αρ. 3744 της 8ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2003 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 657 ΟΙ ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451,

Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, Ε.Ε. Παρ. III(I) 1497 Κ.Α.ΙΪ. 332/2000 Αρ. 3451, 24.11.2000 Αριθμός 332 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Ακλοολόμετρα και Αραιόμετρα Αλκοόλης) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιανουαρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιανουαρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιανουαρίου 2017 (OR. en) 5455/17 AGRILEG 14 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 19 Ιανουαρίου 2017 Αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες.

97(1) του Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του (1) του Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 907 Κ.Δ.Π. 224/2003 Αρ. 3694,14.3.2003 Αριθμός 224 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΑΑΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΣ 97(1) ΤΟΥ 2001) Διάταγμα δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΘΕΜΑ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ-ΠΑΡΕΛΘΟΝ,ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ευαγγελοπούλου Αλεξάνδρα Κεπέογλου Τριανταφυλλιά, Φωτσεινού Αικατερίνη ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΝΑΟΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση

[ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Agroeco [ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ ΦΥΛΛΩΝ] Για φυλλοδιαγνωστική ανάλυση Γενικά Για τη λήψη αντιπροσωπευτικού δείγματος είναι απαραίτητο να τηρούνται τα εξής: Συλλέγουμε πλήρως ανεπτυγμένα φύλλα από κύριους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΕΙΔΗ. ΤΕΙ Πελοποννήσου Εργαστήριο Λαχανικών υπό κάλυψη

ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΕΙΔΗ. ΤΕΙ Πελοποννήσου Εργαστήριο Λαχανικών υπό κάλυψη ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΕΙΔΗ Εργαστήριο 2: Αγγουριά Ανατομία-Χαρακτηριστικά καρπού ΑΓΓΟΥΡΙΑ Τεχνικές πληροφορίες για την καλλιέργεια αγγουριάς υπό κάλυψη Καρπός της Αγγουριάς Τύπος καρπού: Ράγα Σχήματα: Κυλινδρικά Μήκος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 5-08 - 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. πρωτ.: 121297 /ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤ. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑΤΑ Β & Ταχ. /νση: Συγγρού 150 Ταχ. κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28)

Ο ΠΕΡΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΌΝΤΩΝ (ΕΞΑΓΩΓΗ) ΝΟΜΟΣ (ΚΕΦ. 28) Ε.Ε. Παρ. III(I) 1190 Κ.Δ.Π. 126/2001 Αρ. 3481,16.3.2001 Αριθμός 126 Οι περί Επιβολής Ποιοτικού Ελέγχου κατά την Εξαγωγή Φοινικιών, Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Απριλίου 2017 (OR. en) 8104/17 AGRILEG 75 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Ευρωπαϊκή Επιτροπή 4 Απριλίου 2017 Αριθ. εγγρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών. Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ.

ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ. Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών. Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΓΕΝΙΚΗ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑ Ενότητα 12 η : Διαλογή, Συσκευασία Κηπευτικών Τμήμα: ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Διδάσκοντες: Δ. ΣΑΒΒΑΣ, Χ. ΠΑΣΣΑΜ Μετασυλλεκτικά χαρακτηριστικά λαχανικών Είναι πολύ φθαρτά Έχουν σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23

20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23 20.12.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 336/23 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1333/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 19ης Δεκεμβρίου 2011 για τον καθορισμό προτύπων εμπορίας για τις μπανάνες, για

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-2- 2005 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 120978 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ 1

Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ 1 Νίκος Χαριτωνίδης Η ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟ Τα φρούτα και λαχανικά υφίστανται µια φυσιολογική διεργασία, η οποία ονοµάζεται ωρίµανση. Η ωρίµανση συχνά είναι επιθυµητή για το

Διαβάστε περισσότερα

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αρ. 78/2014

Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η Αρ. 78/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΙΟΙΚΗΣΗ 2 ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Ε.Α.Ν.Π. «ΜΕΤΑΞΑ» ΜΠΟΤΑΣΗ 51-18537 ΠΕΙΡΑΙΑΣ Τηλ: 213 2079100 ΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

2. (1) Στο παρόν Διάταγμα εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική

2. (1) Στο παρόν Διάταγμα εκτός αν από το κείμενο προκύπτει διαφορετική 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 97(1) του 2001. 156(1) του 2002. Πεδίο εφαρμογής. Μετρήσεις και πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 878 Κ.Δ.Π. 222/2003 Αρ. 3694,14.3.2003 Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 20922 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) Άρθρο 2 (άρθρο 2 και Παράρτημα Ι της οδηγίας 2006/30/ΕΚ) α) Τα ακόλουθα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων των φυτοφαρμάκων benomyl, carbendazim και thiophanate methyl

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23-5-2007 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. Πρωτ. 119805 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 8 ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ

Εργαστήριο 8 ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΛΑΧΑΝΟΚΟΜΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΝΘΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Εργαστήριο 8 ΣΤΑΥΡΑΝΘΗ ΛΑΧΑΝΙΚΑ 1. ΛΑΧΑΝΟ 2. ΛΑΧΑΝΟ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ 3. ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ 4. ΜΠΡΟΚΟΛΟ 5. ΡΑΠΑΝΙ 6. ΓΟΓΓΥΛΙ 7. ΡΕΒΑ 8. ΡΟΚΑ 9. ΑΓΡΙΑ ΡΟΚΑ ΛΑΧΑΝΟ Βοτανική ταξινόμηση: Brassica oleracea

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΠΑΝΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΑΣ Ο οδηγός που ακολουθεί αποτελεί εγχειρίδιο, βήμα προς βήμα, για την

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 ΕΙΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 ΕΙΔΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΜΟΝΑΔΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ Βύρωνας, 27 Μαϊ 19 ΔΕΛΤΙΟ ΤΙΜΩΝ ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠO 27 ΜΑΪ ΕΩΣ 02 ΙΟΥΝ 19 Α/Α ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΚΕΜΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983

ΟΙ ΠΕΡΙ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1975 ΕΩΣ 1983 Ε. Παρ. ΠΙ (Ι) 563 ΚΛ JI. 145/90 Αρ. 2515,22.6.90 Αριθμός 145 Ο περί Κυπριακών Προτύπων και Ελέγχου Ποιότητας (Καθορισμένα Πρότυπα Αναθεώρηση Τρίτης Σειράς) Κανονισμός του 1990, που εκδόθηκε από τον Υπουργό

Διαβάστε περισσότερα

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V.

891 Κ.Δ.Π. 223/2003. 10. Η τάξη ενεργειακής απόδοσης μιας οικιακής συσκευής προσδιορίζεται στο Παράρτημα V. 97(1) του 2001. Συνοπτικός τίτλος. Ερμηνεία. 156(1) του 2002. 97(1) του 2001. Πεδίο εφαρμογής. Πληροφορίες. Τεχνικός φάκελος. Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 890 Κ.Δ.Π. 223/2003 Αρ. 3694, 14.3.2003 Αριθμός 223 Ο ΠΕΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2011R1333 EL 01.07.2013 001.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1333/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της Αγορανομικής Διάταξης 7/09 σε σχέση με τους κανόνες εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών».

ΘΕΜΑ: «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της Αγορανομικής Διάταξης 7/09 σε σχέση με τους κανόνες εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών». Αθήνα 17-06-2011 Αρ. Πρωτ. : Α2-1045 ΑΓΟΡΑΝΟΜΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΑΡ.3 ΘΕΜΑ: «Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως της Αγορανομικής Διάταξης 7/09 σε σχέση με τους κανόνες εμπορίας νωπών οπωρολαχανικών». Έχοντας υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001.

1. Οι παρόντες Κανονισμοί θα αναφέρονται ως οι περί Μέτρων και Σταθ μών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001. Ε.Ε. Παρ. III(I) 1623 Κ.Δ.Π. 151/2001 Αρ. 3487, 6.4.2001 Αριθμός 151 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Φιάλες Μετροδοχεία) Κανονισμοί του 2001, που εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει του άρθρου 68

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4320 Κ.Δ.Π. 419/2002 Αρ. 3636, Αριθμός 419 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4320 Κ.Δ.Π. 419/2002 Αρ. 3636, Αριθμός 419 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4320 Κ.Δ.Π. 419/2002 Αρ. 3636,13.9.2002 Αριθμός 419 Ο ΠΕΡΙ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2002 Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 24 Για σκοπούς εφαρμογής των Πράξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2014/20/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2014/20/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ L 38/32 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.2.2014 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ 2014/20/ΕΕ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Φεβρουαρίου 2014 για τον καθορισμό των ενωσιακών κλάσεων των βασικών και πιστοποιημένων σπόρων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19-8 - 201 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 6277/6602 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: 6ΣΧΒ-Ο2Σ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 19-8 - 201 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αριθ. πρωτ: 6277/6602 & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πίνακας Αποδεκτών. Σ.843 Λάρισα, 28 Ιουν 18 Συνημμένα: 1 Προκήρυξη

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πίνακας Αποδεκτών. Σ.843 Λάρισα, 28 Ιουν 18 Συνημμένα: 1 Προκήρυξη ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ : ΚΟΙΝ : Πίνακας Αποδεκτών 4 Ο Γραφείο Τηλεφ. 3373 Φ.600/125/8770 Σ.843 Λάρισα, 28 Ιουν 18 Συνημμένα: 1 Προκήρυξη ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤ : Διαγωνισμοί Συμβάσεις(Δημοσίευση Περίληψης Διακήρυξης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό. Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν.

Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό. Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν. Οδηγίες μακροσκοπικών ελέγχων για τον επιβλαβή οργανισμό Grapholita molesta Busck. (Lepidoptera: Tortricidae) (κν. βλαστορύκτης της ροδακινιάς) σε ροδάκινα και νεκταρίνια για εξαγωγή στη Ρωσία Για φυτοϋγειονομικούς

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Οκτωβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Οκτωβρίου 2017 (OR. en) 12786/17 AGRI 513 WTO 218 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Για τον Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29

Ο! ΠΕΡΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΗ) ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1996 ΕΩΣ (ΑΡ. 3) ΤΟΥ Κανονισμοί δυνάμει του άρθρου 29 .Ε. Παρ. ΙΪΙ(Ι) 3964 Κ.Δ.Π. 474/2004 ρ. 3852, 30.4.2004.ριθμός 474 Οι περί Μεθόδων Δειγματοληψίας και Ανάλυσης Τροφίμων για Έλεγχο των Μεγίτων Περιεκτικοτήτων Πατουλίνης στα Τρόφιμα Κανονισμοί του 2004,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ 2011 1.Περιφέρεια: Περιφερειακή Ενότητα Σερρών ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ ΞΗΡΙΚΗ ΠΟΤΙΣΤΙΚΗ Εκτάσεις σε καλή γεωργική κατάσταση 73.000 Σιτηρά Σίτος μαλακός 87.000 30.450 ξ.β. ξ.β. 0,35 ξ.β. Σίτος

Διαβάστε περισσότερα