Γρήγορη έναρξη Ακτινολογία

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γρήγορη έναρξη Ακτινολογία"

Transcript

1 Γρήγορη έναρξη Ακτινολογία TοWΕΒ διανέµει τα βασισµένα στο Web αποτελέσµατα στα δίκτυα των νοσοκοµείων. Ο διακοµιστής Web διανέµει τις µελέτες σε τυποποιηµένα προγράµµατα περιήγησης, όπως το Microsoft Internet Explorer ή το Netscape Navigator. Για να χρησιµοποιήσετε το WΕΒ1000, χρειάζεστε ένα υποστηριζόµενο πρόγραµµα περιήγησης και µια σύνδεση στο δίκτυο, στο οποίο είναι εγκατεστηµένος ο διακοµιστης Web. Προβλεπόµενη χρήση Το λογισµικό του WEB και η υπολογιστική πλατφόρµα συνιστούν ένα σύστηµα για την προβολή δεδοµένων ιατρικών εικόνων από εκπαιδευµένους και ειδικευµένους επαγγελµατίες. Το σύστηµα προορίζεται για χρήση στη συγκέντρωση, οργάνωση, κοινή χρήση και προβολή εικόνων και δηµογραφικών στοιχείων ασθενών, µόνο για σκοπούς ανασκόπησης και αναφοράς. Η εφαρµογή applet WEB1000 µπορεί να χρησιµοποιηθεί για την προβολή εικόνων µέσω ενός νοσοκοµειακού δικτύου intranet ή µέσω του Internet από µια αποµακρυσµένη τοποθεσία. Οι εικόνες που αποθηκεύονται στο WEB1000 είναι προσωρινές, δεδοµένου ότι το WEB1000 δεν προορίζεται για σκοπούς αρχειοθέτησης. Όταν το WEB1000 χρησιµοποιείται για σκοπούς άλλους εκτός από τους προβλεπόµενους, όπως π.χ. ως εργαλείο υποστήριξης για το χειρουργικό σχεδιασµό ή τις χειρουργικές διαδικασίες, αυτό γίνεται κατά την κρίση του χρήστη και λαµβανοµένων υπόψη των αναφεροµένων προειδοποιήσεων που αποτρέπουν από τέτοια χρήση. 1. Είσοδος 2. Αναζήτηση µελετών στο διακοµιστή Web 3. ηµιουργία ενός οδηγού αναζήτησης για την αυτοµατοποίηση των αναζητήσεών σας 4. Επιλογή µελετών για προβολή 5. Εµφάνιση διαθέσιµων µελετών 6. Αλλαγή µορφών προβολής εικόνων 7. Πρόσβαση στις γραµµές εργαλείων και κατανόησή τους 8. Μετακίνηση κατά µελέτη µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Μελέτη 9. Μετακίνηση ανάµεσα στις εικόνες µιας µελέτης µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Εικόνα 10. Μετακίνηση ανά σειρά 11. Μετακίνηση ανάµεσα σε επιλεγµένες µελέτες κατά ασθενή 12. Σύγκριση εικόνων από δύο µελέτες 13. Ενεργοποίηση της συµπίεσης µε απώλειες για τη γρήγορη φόρτωση των εικόνων 14. Προβολή διαθεσίµων αναφορών για µελέτες 15. Προβολή µιας αναφοράς και µιας εικόνας δίπλα-δίπλα 16. Έξοδος από το WEB1000 Αρ. άρθρου: Με επιφύλαξη κάθε δικαιώµατος.

2 Είσοδος στο WEB1000 Κάθε χρήστης έχει ένα µοναδικό αναγνωριστικό χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης. Αυτό έχει σηµασία για την ασφάλεια του συστήµατος και την εµπιστευτικότητα των πληροφοριών ασθενούς. Το αναγνωριστικό σας αποθηκεύει: Τις τυχόν αλλαγές στις προτιµήσεις χρήστη που έχετε κάνει κατά τη χρήση του συστήµατος Τα διαθέσιµα εργαλεία Τους οδηγούς αναζήτησης που έχετε δηµιουργήσει Ο διαχειριστής του συστήµατος ορίζει τα προνόµια εισόδου σας και καθορίζει ποιες λειτουργίες θα είναι διαθέσιµες. Για την είσοδό σας στο WEB Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση URL ή IP στο πεδίο ιεύθυνση (Internet Explorer) ή Τοποθεσία (Netscape) field. 2. Πατήστε Enter. 3. Εάν σας ζητηθεί να αποδεχθείτε το ψηφιακό πιστοποιητικό, κάντε κλικ στο Πάντα. Το µήνυµα δεν θα εµφανιστεί κατά την επόµενή σας είσοδο. Η εφαρµογή Java applet που χρησιµοποιείται από το WEB1000 είναι υπογεγραµµένη µε ένα ψηφιακό πιστοποιητικό, έτσι ώστε να µπορεί να έχει πρόσβαση σε ορισµένες λειτουργίες του υπολογιστή σας, όπως είναι η εκτύπωση. Το πιστοποιητικό βεβαιώνει ότι η εφαρµογή applet έχει ληφθεί από µια αξιόπιστη πηγή και δεν πρόκειται να εκτελέσει παράνοµες ενέργειες. 4. Κάντε κλικ στο κουµπί OK. 5. Πληκτρολογήστε το αναγνωριστικό χρήστη σας στο πεδίο Αναγνωριστικό χρήστη. 6. Πληκτρολογήστε τον Κωδικός πρόσβασης σας στο πεδίο Κωδικός πρόσβασης. Ανάλογα µε τη διαµόρφωση του WEB1000από το διαχειριστή του συστήµατός σας, ο κωδικός πρόσβασής σας µπορεί να παύει να ισχύει µετά από ένα συγκεκριµένο αριθµό ηµερών. Θα δείτε ένα προειδοποιητικό παράθυρο διαλόγου, που σας ενηµερώνει για τον αριθµό των ηµερών που αποµένουν µέχρι να λήξει η ισχύς του κωδικού σας. Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, δείτε την ενότητα Αλλαγή του κωδικού πρόσβασης. 7. Κάντε κλικ στο κουµπί Είσοδος ή πατήστε Enter. Αν ο κωδικός πρόσβασης είναι εσφαλµένος, εµφανίζεται ένα προειδοποιητικό µήνυµα. Εισαγάγετε ξανά το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας. Αν εξακολουθείτε να έχετε δυσκολίες, επικοινωνήστε µε το διαχειριστή του συστήµατός σας. 8. Αν έχει γίνει η σχετική διαµόρφωση από το διαχειριστή του συστήµατός σας, ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Ιστορικό εισόδου, όπου εµφανίζονται λεπτοµερώς η ηµεροµηνία, η ώρα και το όνοµα µονάδας της τελευταίας σας επιτυχούς εισόδου, καθώς και κάθε αποτυχηµένη προσπάθεια εισόδου από τότε και µετά. Κάντε κλικ στο κουµπί OK. Αν οι πληροφορίες εισόδου επισηµαίνουν ότι κάποιος άλλος µπορεί να χρησιµοποιεί ή να προσπαθεί να χρησιµοποιήσει το αναγνωριστικό χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας, επικοινωνήστε µε το διαχειριστή του συστήµατος. Αν η είσοδος είναι επιτυχής, το WEB1000 ανοίγει στη σελίδα Μελέτη. Σηµείωση: Στην επιλογή κωδικού πρόσβασης ισχύει ο διαχωρισµός πεζών-κεφαλαίων. ABCD δεν είναι το ίδιο µε Abcd ή abcd. Αρ. άρθρου:

3 Αναζήτηση µελετών στο ιακοµιστής Web Πριν µπορέσετε να προβάλετε εικόνες µιας µελέτης ή σχετικές αναφορές, θα πρέπει να ορίσετε τις παραµέτρους που θέλετε να χρησιµοποιήσετε για να εντοπίσετε τη µελέτη. Η αποστολή παραµέτρων αναζήτησης στο διακοµιστή web λέγεται και ερώτηµα. Μια αναζήτηση χρησιµοποιεί ένα ή περισσότερα κριτήρια. Μπορείτε να επιλέξετε µέχρι έξι διαφορετικά κριτήρια και έξι διαφορετικούς περιορισµούς αναζήτησης. Συµβουλή:Ένας χαρακτήρας wildcard αντιπροσωπεύει άγνωστες πληροφορίες στην αναζήτηση: Ο αστερίσκος (*) υποκαθιστά οποιονδήποτε αριθµό χαρακτήρων, ενώ το ερωτηµατικό (?) υποκαθιστά ένα µεµονωµένο χαρακτήρα. Χρησιµοποιήστε το χαρακτήρα wildcard όταν είστε αβέβαιοι για τη γραφή ή αν θυµάστε µόνο ένα τµήµα µιας λέξης ή ενός αριθµού. Μερικά κριτήρια αναζήτησης σας επιτρέπουν να επιλέξετε µέσα από έναν κατάλογο περιορισµών, όπως είναι οι διαφορετικοί τύποι µονάδων. Για τα κριτήρια αυτά, θα πρέπει να κάνετε την επιλογή σας από τους καταλόγους που παρέχονται. Άλλα κριτήρια αναζήτησης όπως το όνοµα του ασθενούς, το αναγνωριστικό του ασθενούς ή ο αριθµός εισαγωγής είναι συγκεκριµένα για κάθε µελέτη. Τους περιορισµούς αυτούς θα πρέπει να τους πληκτρολογήσετε. Αν δεν γνωρίζετε ολόκληρο το όνοµα του ασθενούς, µπορείτε να εισαγάγετε χαρακτήρες wildcard. Ωστόσο, το αναγνωριστικό ασθενούς ή ο αριθµός εισαγωγής θα πρέπει να αναγράφεται πλήρως. Για αναζήτηση στο ιακοµιστής Web 1. Επιλέξτε µια Τοποθεσία από τον αναπτυσσόµενο κατάλογο Περιορισµοί αναζήτησης (κάτω από τα Κριτήρια αναζήτησης σε τοποθεσία). Θα πρέπει να επιλέγετε την Τοποθεσία ως κριτήριο σε κάθε αναζήτηση. Την Τοποθεσία µπορείτε να τη χρησιµοποιήσετε µόνο µια φορά σε κάθε αναζήτηση. Εξ ορισµού, είναι το πρώτο πεδίο στα Κριτήρια Αναζήτησης. 2. Επιλέξτε από τους αναπτυσσόµενους καταλόγους όσα άλλα κριτήρια αναζήτησης χρειάζονται για την αναζήτησή σας. είτε την ενότητα Κριτήρια αναζήτησης για έναν κατάλογο των κριτηρίων αναζήτησης και των περιγραφών. Το κριτήριο ηµεροµηνίας µπορεί να χρησιµοποιηθεί µόνο µια φορά ανά αναζήτηση, αλλά τα άλλα κριτήρια µπορείτε να τα χρησιµοποιήσετε περισσότερες φορές. Για παράδειγµα µπορείτε να επιλέξετε δυο φορές Μονάδα για να γίνει αναζήτηση τόσο σε ΥΤ, όσο και σε ΥΑ. 3. Επιλέξτε τους αντίστοιχους περιορισµούς αναζήτησης για τα επιλεγµένα κριτήρια. 4. Κάντε κλικ στην επιλογή Αναζήτηση µελετών για να αναζητήσετε µελέτες που συµφωνούν. Εµφανίζονται µόνο µελέτες που συµφωνούν µε όλες τις παραµέτρους. Σηµείωση: Όταν εφαρµόζεται ο περιορισµός αναζήτησης Ηµεροµηνία, χρησιµοποιείται η ηµεροµηνία και η ώρα του διακοµιστή. Για επαναφορά των προεπιλεγµένων τιµών κριτηρίων 1. Κάντε κλικ στο κουµπί Επαναφορά κριτηρίων αναζήτησης. Τα κριτήρια επαναφέρονται στην κατάσταση που βρίσκονταν όταν ανοίξατε για πρώτη φορά το WEB1000 για τη συνεδρία. Αρ. άρθρου:

4

5 ηµιουργία οδηγών αναζήτησης για την αυτοµατοποίηση των αναζητήσεών σας Μετά την επιλογή των κριτηρίων και των περιορισµών για την αναζήτησή σας, χρησιµοποιήστε το εργαλείο Οδηγοί για την αποθήκευση αυτών των ρυθµίσεων. Υπάρχουν διαθέσιµες επιλογές για την παράθεση του οδηγού µε την εκκίνηση του προγράµµατος, καθώς και για την εµφάνιση της σελίδας Εµφάνιση µετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Για να δηµιουργήσετε έναν οδηγό αναζήτησης 1. Από τη σελίδα Μελέτη, επιλέξτε τα κριτήρια αναζήτησής σας από τους αναπτυσσόµενους καταλόγους. είτε την ενότητα Κριτήρια αναζήτησης για πληροφορίες σχετικά µε τα κριτήρια αναζήτησης και τους περιορισµούς. 2. Επιλέξτε τους περιορισµούς της αναζήτησης µε βάση τα κριτήρια που έχετε επιλέξει. 3. Κάντε κλικ στο κουµπί Nέος Οδηγός. Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Νέος Οδηγός. 4. Πληκτρολογήστε ένα όνοµα για τον οδηγό στο πεδίο Όνοµα οδηγού. 5. Επιλέξτε τις αναγκαίες δυνατότητες : Ο Οδηγός Εκκίνησης εκτελεί τον οδηγό µε την εκκίνηση του WEB1000. Η επιλογή Προβολή εικόνων όταν η µελέτη συµφωνεί µε τα κριτήρια αναζήτησης εµφανίζει αυτόµατα τις εικόνες όταν βρεθεί µια µελέτη. 6. Κάντε κλικ στο κουµπί OK. Ο νέος οδηγός εµφανίζεται κάτω από τη βασική γραµµή εργαλείων ως κουµπί µε το όνοµα που έχετε αντιστοιχίσει. Αρ. άρθρου:

6 ηµιουργία οδηγών αναζήτησης για την αυτοµατοποίηση των αναζητήσεών σας Μετά την επιλογή των κριτηρίων και των περιορισµών για την αναζήτησή σας, χρησιµοποιήστε το εργαλείο Οδηγοί για την αποθήκευση αυτών των ρυθµίσεων. Υπάρχουν διαθέσιµες επιλογές για την παράθεση του οδηγού µε την εκκίνηση του προγράµµατος, καθώς και για την εµφάνιση της σελίδας Εµφάνιση µετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Για να δηµιουργήσετε έναν οδηγό αναζήτησης 1. Από τη σελίδα Μελέτη, επιλέξτε τα κριτήρια αναζήτησής σας από τους αναπτυσσόµενους καταλόγους. είτε την ενότητα Κριτήρια αναζήτησης για πληροφορίες σχετικά µε τα κριτήρια αναζήτησης και τους περιορισµούς. 2. Επιλέξτε τους περιορισµούς της αναζήτησης µε βάση τα κριτήρια που έχετε επιλέξει. 3. Κάντε κλικ στο κουµπί Nέος Οδηγός. Ανοίγει το παράθυρο διαλόγου Νέος Οδηγός. 4. Πληκτρολογήστε ένα όνοµα για τον οδηγό στο πεδίο Όνοµα οδηγού. 5. Επιλέξτε τις αναγκαίες δυνατότητες : Ο Οδηγός Εκκίνησης εκτελεί τον οδηγό µε την εκκίνηση του WEB1000. Η επιλογή Προβολή εικόνων όταν η µελέτη συµφωνεί µε τα κριτήρια αναζήτησης εµφανίζει αυτόµατα τις εικόνες όταν βρεθεί µια µελέτη. 6. Κάντε κλικ στο κουµπί OK. Ο νέος οδηγός εµφανίζεται κάτω από τη βασική γραµµή εργαλείων ως κουµπί µε το όνοµα που έχετε αντιστοιχίσει. Αρ. άρθρου:

7 Εµφάνιση διαθέσιµων µελετών Αφού επιλέξετε µία ή περισσότερες µελέτες, µπορείτε να εµφανίσετε τις εικόνες που είναι διαθέσιµες σε κάθε µελέτη. Για την εµφάνιση µιας διαθέσιµης µελέτης 1. Επιλέξτε µια µελέτη από τον κατάλογο εµφάνισης. είτε την ενότητα Επιλογή µελετών για περισσότερες πληροφορίες. 2. Κάντε κλικ σε ένα από τα κουµπιά Εµφάνισης. είτε την ενότητα Μορφές προβολής εικόνων για περισσότερες πληροφορίες. Για να εµφανίσετε µια µελέτη µε τη χρήση του µενού συντόµευσης 1. Κάντε δεξί κλικ σε µια µελέτη στον κατάλογο Εµφάνιση. Αν χρησιµοποιείτε Mac, πατήστε COMMAND και κάντε κλικ. 2. Επιλέξτε Προβολή εικόνων από το µενού συντόµευσης. Η εικόνα εµφανίζεται στη σελίδα Εµφάνιση. Αρ. άρθρου:

8 Μορφές προβολής εικόνων Όλα τα εργαλεία µορφής που παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί, µε την εξαίρεση της Κινηµατογραφικής προβολής, εκκινούν τη σελίδα Εµφάνιση. Τα εργαλεία αυτά είναι προσβάσιµα από τη σελίδα Μελέτη ή τη σελίδα Μικρογραφία. Είναι επίσης διαθέσιµα και στη σελίδα Εµφάνιση για την αλλαγή της µορφής των εικόνων κατά τη διάρκεια της προβολής. Σηµείωση: Οι µελέτες που υπάρχουν σε αποµακρυσµένες συσκευές θα πρέπει να ανακτηθούν ή να φορτωθούν για να µπορέσετε να τις εµφανίσετε στη σελίδα Εµφάνιση. Οι εικόνες φορτώνονται γρηγορότερα από τον τοπικό σκληρό σας δίσκο. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στις ενότητες Ανάκτηση εικόνων και Λήψη όλων των εικόνων µιας µελέτης. Στον πίνακα που ακολουθεί παρατίθενται εικόνες, συµβουλές εργαλείων και η λειτουργία για τις µορφές προβολής. Εικονίδιο Συµβουλή εργαλείου Λειτουργία Μορφή 1x1 Μια µοναδική εικόνα εµφανίζεται σε πλήρη οθόνη. Μορφή 1x2 ύο εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, µία σειρά ανά δύο στήλες. Μορφή 2x1 ύο εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, δύο σειρές ανά µία στήλη. Μορφή 2x2 Τέσσερις εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, δύο σειρές ανά δύο στήλες. Μορφή 2x3 Έξι εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, δύο σειρές ανά τρεις στήλες. Μορφή 3x2 Έξι εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, τρεις σειρές ανά δύο στήλες. Μορφή 3x3 Εννέα εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, τρεις σειρές ανά τρεις στήλες. Μορφή 4x4 Μορφή µικρογραφίας Κινηµατογραφική προβολή Λειτουργία πλήρους ανάλυσης εκαέξι εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη οθόνη, τέσσερις σειρές ανά τέσσερις στήλες. Οι εικόνες οµαδοποιούνται ανά σειρά και εµφανίζονται ως εικονίδια µικρογραφίας χαµηλής ανάλυσης. Στη συνέχεια, οι εικόνες εµφανίζονται ένα-ένα πλαίσιο, όπως µια κινηµατογραφική ταινία. Οι εικόνες εµφανίζονται σε πλήρη ανάλυση, µε τη χρήση όλων των δεδοµένων που υπάρχουν στην αρχική εικόνα, σε µορφή 1x1. Αρ. άρθρου:

9 Πρόσβαση στις γραµµές εργαλείων και κατανόησή τους Το WEB1000 διαθέτει δύο γραµµές εργαλείων: Τη βασική γραµµή εργαλείων και την κινούµενη γραµµή εργαλείων. Η βασική γραµµή εργαλείων βρίσκεται στο επάνω µέρος των καρτελών Μελέτη και Εµφάνιση. ιαθέτει εργαλεία για την προβολή των εικόνων στη λειτουργία κινηµατογραφικής προβολής, την ενεργοποίηση της συµπίεσης µε απώλειες και την προβολή δύο µελετών δίπλα-δίπλα στη λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Μπορείτε να εξατοµικεύσετε τη βασική γραµµή εργαλείων προσθέτοντας κι άλλα εργαλεία. Η κινούµενη γραµµή εργαλείων περιλαµβάνει τα εργαλεία για το χειρισµό και τη µέτρηση των εικόνων, καθώς και για την προσαρµογή και την αποθήκευση των ρυθµίσεων αντίθεσης/φωτεινότητας και των σηµάνσεων. Μπορείτε να εξατοµικεύσετε την κινούµενη γραµµή εργαλείων προσθέτοντας ή αφαιρώντας εργαλεία. Για πρόσβαση στην κινούµενη γραµµή εργαλείων Κάντε δεξί κλικ στο παράθυρο της εικόνας. Εµφανίζεται η κινούµενη γραµµή εργαλείων. Αρ. άρθρου:

10 Μετακίνηση κατά µελέτη µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Μελέτη Αν στον κατάλογο Εµφάνιση έχουν επιλεγεί περισσότερες από µία µελέτες, µπορείτε να µετακινηθείτε ανάµεσά τους µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Μελέτη. Ο αριθµός των µελετών εµφανίζεται στα δεξιά της συρόµενης ράβδου και η µελέτη που προβάλλετε σε δεδοµένη στιγµή σας επισηµαίνεται στη συρόµενη ράβδο θέσης. Το WEB1000 εµφανίζει σελίδες από τη νέα µελέτη καθώς η συρόµενη ράβδος µετακινείται. Για µετακίνηση ανά µελέτη στη σελίδα Εµφάνιση Για να µετακινηθείτε κατά µία µελέτη προς τα εµπρός, κάντε κλικ στο δεξί βέλος. Για να µετακινηθείτε κατά µία µελέτη προς τα πίσω, κάντε κλικ στο αριστερό βέλος. Για να µεταβείτε στη θέση µιας συγκεκριµένης µελέτης στη γραµµή κύλισης, κάντε κλικ και σύρετε τη συρόµενη ράβδο θέσης. Αρ. άρθρου:

11 Μετακίνηση ανάµεσα στις εικόνες µιας µελέτης µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Εικόνα Μετακινηθείτε ανάµεσα στις εµφανιζόµενες εικόνες µε τη χρήση της συρόµενης ράβδου Εικόνα που βρίσκεται στη βασική γραµµή εργαλείων. Ο αριθµός των σελίδων εµφανίζεται στα δεξιά της ράβδου και η τρέχουσα τοποθεσία σας επισηµαίνεται στη συρόµενη ράβδο θέσης. Το WEB1000 εµφανίζει τη νέα σελίδα καθώς η συρόµενη ράβδος µετακινείται. Για να µετακινηθείτε µέσα σε µια µελέτη στη σελίδα Εµφάνιση Για να µετακινηθείτε κατά µία σελίδα προς τα εµπρός, κάντε κλικ στο δεξί βέλος. Για να µετακινηθείτε κατά µία σελίδα προς τα πίσω, κάντε κλικ στο αριστερό βέλος. Για να µετακινηθείτε στο πρώτο στοιχείο, πατήστε το αριστερό βέλος στο πληκτρολόγιο. Για να µετακινηθείτε στο τελευταίο στοιχείο, πατήστε το δεξί βέλος στο πληκτρολόγιο. Για να µετακινηθείτε απευθείας σε µια συγκεκριµένη εικόνα, κάντε κλικ και σύρετε τη συρόµενη ράβδο θέσης στη θέση της εικόνας. Αρ. άρθρου:

12 Μετακίνηση κατά σειρά Οι εικόνες που ανήκουν σε διαφορετικές σειρές εµφανίζονται ξεχωριστά στη λειτουργία εµφάνισης πλήρους οθόνης. Αν µια µελέτη περιέχει περισσότερες από µία σειρές εικόνων, σε κάθε σειρά αντιστοιχίζεται µια διαδοχή σελίδων, και εµφανίζονται µόνο οι σελίδες από κάθε σειρά. Σηµείωση: Tο κουµπί Επιλογή όλων και το παράθυρο Σειρές δεν εµφανίζονται όταν η µελέτη δεν διαθέτει παρά µόνο µία σειρά. Για µετακίνηση ανά σειρά στη σελίδα Εµφάνιση 1. Για να προβάλετε τις µεµονωµένες σειρές, κάντε κλικ σε µια µεµονωµένη σειρά ή χρησιµοποιήστε τις συντοµεύσεις του πληκτρολογίου για τη µετακίνησή σας. 2. Κάντε κλικ στα βέλη Επόµενη σειρά ή Προηγούµενη σειρά. 3. Για να επιλέξετε όλες τις σειρές, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή όλων. Όλες οι σειρές είναι τωρα επιλεγµένες. Σελίδες δηµιουργούνται από τις εικόνες σε όλες τις διαθεσιµες σειρές. 4. Χρησιµοποιήστε τη συρόµενη ράβδο Εικόνα για να µετακινηθείτε ανάµεσα στις εικόνες στις συνδυασµένες µελέτες. 5. Για να ακυρώσετε την επιλογή όλων των σειρών, κάντε κλικ στην επιλογή Ακύρωση επιλογής όλων. Αρ. άρθρου:

13 Μετακίνηση ανάµεσα σε επιλεγµένες µελέτες κατά ασθενή Αν έχουν επιλεγεί πολλαπλές µελέτες στον κατάλογο Εµφάνιση, µπορείτε να µετακινηθείτε ανάµεσά τους χρησιµοποιώντας τον κατάλογο Πληροφορίες µελέτης. Για να µετακινηθείτε ανάµεσα στις µελέτες ανά ασθενή στη σελίδα Εµφάνιση 1. Κάντε κλικ στο αναπτυσσόµενο βέλος δίπλα στο όνοµα του ασθενούς πάνω από τη συρόµενη ραβδο Μελέτη. Εµφανίζεται ένας κατάλογος των ονοµάτων ασθενών, µαζί µε πρόσθετες πληροφορίες όπως η µονάδα, η ηµεροµηνία και η ώρα της µελέτης. 2. Για να µετακινηθείτε στη µελέτη για ένα συγκεκριµένο ασθενή, κάντε κλικ στο όνοµά του στον κατάλογο. Αρ. άρθρου:

14 Σύγκριση εικόνων από δύο µελέτες Χρησιµοποιήστε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης για να συγκρίνετε δύο µελέτες προβάλλοντάς τις δίπλα-δίπλα. Tο παράθυρο Εµφάνιση διαιρείται σε δύο περιοχές προβολής. Κάθε µισό της οθόνης έχει τη δική του γραµµή εργαλείων για να υπάρχει η δυνατότητα του ανεξάρτητου χειρισµού των εικόνων. Είναι επίσης εφικτή η προβολή µιας εικόνας και µιας αναφοράς δίπλα-δίπλα. Για τη σύγκριση εικόνων από δύο µελέτες 1. Κάντε κλικ στο κουµπί Λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Tο παράθυρο Εµφάνιση διαιρείται σε δύο περιοχές προβολής. 2. Για να επιλέξετε έναν ασθενή, χρησιµοποιήστε τη συρόµενη ράβδο Μελέτη στο αριστερό παράθυρο. 3. Για να επιλέξετε το δεύτερο ασθενή, χρησιµοποιήστε τη συρόµενη ράβδο Μελέτη στο δεξί παράθυρο. 4. Για να χειριστείτε τις δύο εικόνες, χρησιµοποιήστε τα εργαλεία σε κάθε παράθυρο. Για να επιστρέψετε στη λειτουργία µοναδικής οθόνης Κάντε και πάλι κλικ στο κουµπί Λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Το WEB1000 µεταφέρεται από προεπιλογή στη µελέτη ασθενούς που εµφανιζόταν στο αριστερό τµήµα της οθόνης. Σηµείωση: Όταν επιχειρείτε να χρησιµοποιήσετε τη λειτουργία ιαίρεσης οθόνης, µπορεί να δείτε το ακόλουθο µήνυµα: "Με βάση τις τρέχουσες άδειές σας, δεν µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τη λειτουργία διαίρεσης οθόνης για την προβολή πολλαπλών ασθενών." Αν χρειάζεστε αυτή τη λειτουργία, επικοινωνήστε µε το διαχειριστή του συστήµατός σας. Αρ. άρθρου:

15 Ενεργοποίηση της συµπίεσης µε απώλειες για τη γρήγορη φόρτωση των εικόνων Αν προβάλλετε τις εικόνες µε αργή σύνδεση, µπορείτε να ενεργοποιήσετε τη συµπίεση µε απώλειες για να προβάλετε τις εικόνες πιο γρήγορα. Ενεργοποιήστε τη συµπίεση µε απώλειες από τη σελίδα Μελέτη. Σηµείωση:'Οταν µια εικόνα έχει ληφθεί σε µορφή χωρίς απώλειες, δεν µπορείτε να λάβετε την αντίστοιχη εικόνα µε απώλειες (γιατί έχετε ήδη λάβει τη µεγαλύτερη εικόνα). Ωστόσο, αν φορτώσετε µια εικόνα συµπιεσµένη µε απώλειες, µπορείτε να φορτώσετε και την αντίστοιχη εικόνα χωρίς απώλειες. Για να ενεργοποιήσετε τη συµπίεση µε απώλειες 1. Επιλέξτε µία ή περισσότερες µελέτες από τον κατάλογο Εµφάνιση. 2. Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση συµπίεσης µε απώλειες. Η συµπίεση ενεργοποιείται µε το πάτηµα του κουµπιού. 3. Κάντε κλικ σε µία από τις µορφές προβολής πλήρους οθόνης (για παράδειγµα, µορφή 1x1). Ένα πράσινο τρίγωνο ( ) εµφανίζεται στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας όταν είναι ενεργοποιηµένη η συµπίεση µε απώλειες. Στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας εµφανίζεται η αναλογία συµπίεσης. Η αναλογία εµφανίζεται όταν έχουν φορτωθεί αρκετά δεδοµένα εικόνας ώστε να µπορεί να γίνει ο υπολογισµός της. ιαφορετικά, στην κάτω δεξιά άκρη εµφανίζεται η ένδειξη ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ή ΧΩΡΙΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ. Για απενεργοποίηση της συµπίεσης µε απώλειες Κάντε ξανά κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση συµπίεσης µε απώλειες για να απενεργοποιήσετε τη συµπίεση µε απώλειες. Αρ. άρθρου:

16 Προβολή διαθεσίµων αναφορών για µελέτες Αν για µια µελέτη υπάρχει διαθέσιµη αναφορά, µπορείτε να την προβάλετε στη σελίδα Αναφορά. Κάθε αναφορά έχει τρεις ενότητες: Πληροφορίες ασθενούς, Πληροφορίες αναφοράς, και Πληροφορίες µελέτης. Για την προβολή µιας διαθέσιµης αναφοράς 1. Αναζητήστε στον κατάλογο Εµφάνιση µια µελέτη µε εικονίδιο αναφοράς στη στήλη Κατάσταση εξέτασης. Εικονίδιο Ορισµός Εικονίδιο Προκαταρκτική µελέτη, µε προκαταρκτικό κείµενο. Εικονίδιο Εγκεκριµένη µελέτη, µε εγκεκριµένο κείµενο. 2. Επιλέξτε µία ή περισσότερες µελέτες που έχουν αυτά τα εικονίδια. 3. Επιλέξτε τη σελίδα Αναφορά ή κάντε κλικ στο κουµπί Ανάκτηση αναφοράς. 4. Χρησιµοποιήστε τη γραµµή κύλισης Μελέτη για να µετακινηθείτε µέσα στην αναφορά. 5. Κάντε κλικ σε ένα από τα κουµπιά Μέγεθος γραµµατοσειράς για να αυξήσετε ή να µειώσετε το µέγεθος της της γραµµατοσειράς. Τρία είναι τα διαθέσιµα µεγέθη γραµµατοσειρών: µεγάλο (24 στ.), µεσαίο (18 στ.), και µικρό (12 στ.). Εξ ορισµού, η αναφορά εµφανίζεται µε γραµµατοσειρά 12 στιγµών. 6. Αν επιλέξετε πολλαπλές µελέτες από τον κατάλογο Εµφάνιση, µπορείτε να µετακινηθείτε ανάµεσα στις αναφορές µε τη συρόµενη ράβδο Μελέτη. Αρ. άρθρου:

17 Προβολή µιας αναφοράς και µιας εικόνας δίπλα-δίπλα Αν σε µια µελέτη υπάρχει διαθέσιµη αναφορά, µπορείτε να προβάλετε τις εικόνες και τη συσχετισµένη αναφορά δίπλαδίπλα, στη λειτουργία ιαίρεση οθόνης. Για να προβάλετε µια αναφορά και µια µελέτη δίπλα-δίπλα 1. Από τη σελίδα Μελέτη, επιλέξτε µια µελέτη µε διαθέσιµη αναφορά. 2. Κάντε κλικ στη µορφή 1x1. Η εικόνα εµφανίζεται στη σελίδα Εµφάνιση. 3. Κάντε κλικ στο κουµπί Ανάκτηση αναφοράς. 4. Κάντε κλικ στο κουµπί Λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Η αναφορά και η εικόνα εµφανίζονται δίπλα-δίπλα. 5. Χρησιµοποιήστε τις γραµµές κύλισης για να δείτε όλες τις πληροφορίες για τις ενότητες της αναφοράς: Πληροφορίες ασθενούς, Πληροφορίες αναφοράς, και Πληροφορίες µελέτης. Για να επιστρέψετε στη λειτουργία µοναδικής οθόνης Κάντε κλικ στο κουµπί Λειτουργία διαίρεσης οθόνης. Αρ. άρθρου:

18 Έξοδος από το WEB1000 Μετά τον τερµατισµό της συνεδρίας σας ή όταν πρέπει να αφήσετε τον υπολογιστή χωρίς παρακολούθηση, θα πρέπει να κάνετε τη διαδικασία εξόδου πριν κλείσετε την εφαρµογή του προγράµµατος περιήγησής σας. Αν κλείσετε το πρόγραµµα περιήγησης πριν κάνετε την έξοδό σας, δεν αποθηκεύεται καµία από τις αλλαγές που κάνατε πρόσφατα στις προτιµήσεις χρήστη σας. Η διαδικασία εξόδου προστατεύει την ασφάλεια του συστήµατος. Παράλληλα, εµποδίζει τους µη εξουσιοδοτηµένους χρήστες να χρησιµοποιήσουν τα δικά σας στοιχεία αναγνωριστικού χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Σηµείωση: Ο διαχειριστής του συστήµατός σας µπορεί να έχει διαµορφώσει το WEB1000 για αυτόµατη έξοδο των ανενεργών χρηστών µετά από ένα συγκεκριµένο χρονικό διάστηµα. Αν το χαρακτηριστικό αυτό είναι ενεργοποιηµένο, η έξοδος πραγµατοποιείται αν δεν εκτελέσετε καµιά ενέργεια στο WEB1000 για µια συγκεκριµένη χρονική περίοδο. Αν συµβεί αυτό, κάντε ξανά τη διαδικασία εισόδου για να επανασυνδεθείτε. Για να βγείτε από το WEB1000 Από τη σελίδα Μελέτη, κάντε κλικ στο κουµπί Έξοδος. Αρ. άρθρου:

19 Copyright Το προϊόν WEB1000 είναι εµπορικό σήµα της Agfa Inc.. Όλα τα άλλα προϊόντα και οι ονοµασίες εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν πρέπει να θεωρηθούν σήµατα κατατεθέντα ή εµπορικά σήµατα των αντίστοιχων εταιρειών. Οι πληροφορίες που περιέχονται στην παρούσα Βάση γνώσεων υπόκεινται σε τροποποιήσεις χωρίς προειδοποίηση Ευθύνη του κατασκευαστή Ο κατασκευαστής, ο εγκαταστάτης ή ο εισαγωγέας φέρει την ευθύνη για την ασφάλεια, την αξιοπιστία και την απόδοση του εξοπλισµού µόνο στην περίπτωση που: Η εγκατάσταση, οι τροποποιήσεις, οι ρυθµίσεις, οι αλλαγές ή οι επισκευές εκτελούνται από προσωπικό σέρβις µε τα κατάλληλα προσόντα. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση της τοποθεσίας, στην οποία χρησιµοποιείται ο εξοπλισµός, είναι σύµφωνη µε ένα εφαρµοζόµενο πρότυπο ασφαλείας (UL, CSA, ή IEC/CDE). Ο εξοπλισµός χρησιµοποιείται σύµφωνα µε τις Οδηγίες που παρέχονται στον Οδηγό εγκατάστασης και τη Βάση γνώσεων. εν επιτρέπεται η χρήση άλλων προγραµµάτων λογισµικού εκτός από αυτά που περιέχονται στη συσκευασία αυτή ή φέρουν την έγκριση της στο διακοµιστή WEB1000 ή τον προσωπικό υπολογιστή.

Γρήγορη έναρξη Καρδιολογία

Γρήγορη έναρξη Καρδιολογία Γρήγορη έναρξη Καρδιολογία Tο WEB1000 5.1 διανέµει τα βασισµένα στο Web αποτελέσµατα στα δίκτυα των νοσοκοµείων. Ο διακοµιστής Web διανέµει τις µελέτες σε τυποποιηµένα προγράµµατα περιήγησης, όπως το Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

Αντιµετώπιση προβληµάτων MPEG

Αντιµετώπιση προβληµάτων MPEG MPEG Η ενότητα αυτή αφορά τους χρήστες καρδιολογίας που προβάλλουν αρχεία MPEG. Ανατρέξτε στα θέµατα που ακολουθούν για βοήθεια στα προβλήµατα που ενδεχοµένως αντιµετωπίζετε κατά την προβολή αρχείων MPEG.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση για το προϊόν

Σημείωση για το προϊόν Έναρξη από εδώ Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις ΗΠΑ. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Εµφάνιση των γραµµών εργαλείων "Βασική" και "Μορφοποίηση" σε δύο γραµµές Από προεπιλογή, οι γραµµές εργαλείων Βασική και Μορφοποίηση εµφανίζονται µε αγκύρωση (σταθεροποίηση:

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

http://www.advanced-ip-scanner.com/gr/ Σο Advanced IP Scanner είναι μια γρήγορη και αξιόπιστη λύση σάρωσης δικτύου. ας επιτρέπει εύκολα και γρήγορα να ανακτήσετε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες για τους

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT WORD 2003 Το Microsoft Office Word 2003 είναι το πρόγραµµα επεξεργασίας κειµένου που κάνει ευκολότερη τη δηµιουργία, την κοινή χρήση και την ανάγνωση εγγράφων. Οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation.

Διαβάστε περισσότερα

Ελέγξτε την ταινία σας

Ελέγξτε την ταινία σας Ελέγξτε την ταινία σας Σε αυτές τις ασκήσεις, θα κάνετε εισαγωγή μιας ταινίας και θα χρησιμοποιήσετε τις επιλογές που παρουσιάστηκαν στο μάθημα. Άσκηση 1: Εισαγωγή αρχείου ταινίας 1. Κάντε κλικ στη μικρογραφία

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΝΑΡΞΗΣ Σημειώσεις και ειδοποιήσεις ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΣΗΜΕΙΩΣΗ υποδεικνύει σημαντικές πληροφορίες που σας βοηθούν να χρησιμοποιείτε καλύτερα τον υπολογιστή σας. ΠΡΟΣΟΧΗ:

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας

Microsoft Excel Κεφάλαιο 1. Εισαγωγή. Βιβλίο εργασίας Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Microsoft Excel 2010... 7 Κεφάλαιο 2 Η δομή ενός φύλλου εργασίας... 19 Κεφάλαιο 3 ημιουργία νέου βιβλίου εργασίας και καταχώριση δεδομένων... 24 Κεφάλαιο 4 Συμβουλές για την καταχώριση

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Copyright 2017 HP Development Company, L.P.

Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οδηγός χρήσης Copyright 2017 HP Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της HP είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της εταιρείας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία.

SharePoint Online. Δημιουργήστε μια τοποθεσία ή μια δημοσίευση ειδήσεων. Αναζήτηση Βρείτε Τοποθεσίες, Άτομα ή Αρχεία. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάντε περισσότερα όπου και αν βρίσκεστε με ασφαλή πρόσβαση, κοινή χρήση και αποθήκευση αρχείων. Πραγματοποιήστε είσοδο στη συνδρομή σας στο Office 365 και επιλέξτε το SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι εμπορικό σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου

Xerox WorkCentre 3655 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη διαμόρφωση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 3 4 5 Οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885

Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 CubisLITE Client Οδηγίες Χρήσεως Cubitech Hellas Ακροπόλεως 24, Καλλιθέα, Αθήνα Τ.Κ. 176 75, Ελλάδα, Τηλ. 210 9580887-8 Φαξ.2109580885 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικά 1. Τι είναι ο CubisLITE Server 2. Τι είναι ο

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015

F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 2 Περιεχόμενα F-Secure Anti-Virus for Mac 2015 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1: Έναρξη...3 1.1 Διαχείριση συνδρομής...4 1.2 Πώς μπορώ να βεβαιωθώ ότι ο υπολογιστής μου προστατεύεται;...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC

Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Οι νεότερες εξελίξεις στον GM EPC Πλοήγηση με χρήση γραφικών στοιχείων Ο κατάλογος επόμενης γενιάς GM Next Gen EPC διαθέτει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχεδιαστεί για ταχύτερη και ευκολότερη εύρεση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows

Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows Κεφάλαιο 2.3: Ρυθμίσεις των Windows 2.3.1 Βασικές πληροφορίες συστήματος Για να δούμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας, πατάμε το κουμπί «Έναρξη» και επιλέγουμε διαδοχικά «Πίνακας Ελέγχου», «Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι εμπορικά σήματα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της εταιρείας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

MICROSOFT OFFICE 2003

MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT OFFICE 2003 MICROSOFT EXCEL 2003 Επεξεργασία δεδοµένων Εισαγωγή κενών κελιών, γραµµών ή στηλών 1. Κάντε ένα από τα εξής: Εισαγωγή νέων κενών κελιών Επιλέξτε µια περιοχή (περιοχή: ύο ή περισσότερα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές. Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα. Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Microsoft και Windows είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης

Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Πολυµέσα Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας ελέγχου. Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής Xerox WorkCentre 6655 Τεχνολογία Xerox ConnectKey 2.0

Πίνακας ελέγχου. Έγχρωμος πολυλειτουργικός εκτυπωτής Xerox WorkCentre 6655 Τεχνολογία Xerox ConnectKey 2.0 Τεχνολογία Xerox ConnectKey.0 Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-003

XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-003 XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-003 Ευπάθεια στον διακοµιστή http στο σύστηµα ESS / Ελεγκτή δικτύου θα µπορούσε να επιτρέψει µη εξουσιοδοτηµένη πρόσβαση. Το ακόλουθο λογισµικό και οι οδηγίες χρήστη παρέχονται

Διαβάστε περισσότερα

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά

HDD Password Tool. Εγχειρίδιο χρήσης. Ελληνικά HDD Password Tool Εγχειρίδιο χρήσης Ελληνικά 1 Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή... 3 Εμπορικά σήματα... 4 Κεφάλαιο 2: Απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα... 5 - HDD Password Tool για Windows... 5

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο

Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Συσκευές δείκτη και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα της εταιρίας Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου

Xerox ColorQube 8700 / 8900 Πίνακας ελέγχου Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες υπηρεσίες μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις υπηρεσίες και τις ρυθμίσεις, ανατρέξτε στον Oδηγό χρήσης. 3 5 Απασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης

ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης ηµιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι εµπορικά σήµατα ή σήµατα κατατεθέντα της

Διαβάστε περισσότερα

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης

Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης Βοηθητικό πρόγραµµα Setup Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η επωνυµία Windows είναι εµπορικό σήµα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονομασίες Microsoft και Windows είναι σήματα κατατεθέντα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης

Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Συσκευές κατάδειξης και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης

Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Τηλεχειριστήριο HP Media (µόνο σε επιλεγµένα µοντέλα) Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι ονοµασίες Windows και Windows Vista είναι σήµατα κατατεθέντα της Microsoft

Διαβάστε περισσότερα

TouchPad και πληκτρολόγιο

TouchPad και πληκτρολόγιο TouchPad και πληκτρολόγιο Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι επωνυµίες Microsoft και Windows είναι εµπορικά σήµατα κατατεθέντα της εταιρίας Microsoft Corporation

Διαβάστε περισσότερα

XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-004

XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-004 XEROX - ΕΛΤΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ XRX05-004 Η ευπάθεια του διακοµιστή MicroServer της Xerox πιθανόν να µην επιτρέψει την πρόσβαση στην υπηρεσία. Το ακόλουθο λογισµικό και οι οδηγίες χρήστη παρέχονται για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας

Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 1. 3.1.2.1. Αλλαγή μεταξύ τρόπων εμφάνισης της σελίδας 2. Πλήρης οθόνη Εάν επιθυμείτε να εργάζεστε σε ένα έγγραφο, το οποίο δε θα εμφανίζει τη γραμμή μενού, τις γραμμές εργαλείων και αντικειμένων ή τις

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της εταιρείας Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης

Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Εξωτερικές συσκευές Οδηγός χρήσης Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο μπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι μοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink B8045/B8055/B8065/B8075/B8090 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής

Πίνακας ελέγχου. Xerox AltaLink B8045/B8055/B8065/B8075/B8090 Πολυλειτουργικός εκτυπωτής Πίνακας ελέγχου Οι διαθέσιμες εφαρμογές μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη ρύθμιση του εκτυπωτή σας. Για λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές και τις λειτουργίες, ανατρέξτε στον Οδηγό χρήσης. 5 9 8 7 6

Διαβάστε περισσότερα

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8

Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Ενημέρωση σε Windows 8.1 από τα Windows 8 Τα Windows 8.1 και τα Windows RT 8.1 είναι βασισμένα στα Windows 8 και στα Windows RT, για να σας προσφέρουν βελτιώσεις στην εξατομίκευση, την αναζήτηση, τις εφαρμογές,

Διαβάστε περισσότερα