Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο"

Transcript

1

2

3 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5

4 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση της Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, από τα πρωτότυπα κείμενα, της Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας. Περιστασιακά αναφέρονται και εδάφια από τη Μετάφραση του Αρχιμανδρ. Νεόφυτου Βάμβα, καθώς και από το Αρχαίο Ελληνικό Κείμενο (Καινή Διαθήκη). Copyright 2016, Teen Challenge USA. Αυτό το Μάθημα εκδόθηκε αρχικά στην αγγλική γλώσσα με τίτλο: A Quick Look at the Bible, 5 th edition. Τα Εγχειρίδια Δασκάλου και όλο το διδακτικό υλικό των μαθητών που σχετίζονται με τη Σειρά Μαθημάτων Ομάδα Μελέτης για Νέους στην Πίστη Χριστιανούς είναι υλικό δεσμευμένο με πνευματικά δικαιώματα (copyright). Ειδικές συμφωνίες έχουν γίνει προκειμένου για τη μετάφραση του υλικού αυτού στην ελληνική γλώσσα. Το υλικό μπορεί να αναπαραχθεί και να διανεμηθεί για χρήση από το Teen Challenge σε παρόμοια προγράμματα, τοπικές εκκλησίες, σχολεία, και άλλους οργανισμούς και ιδιώτες. Το υλικό αυτό μπορεί επίσης να ληφθεί από την ιστοσελίδα: Δεν επιτρέπεται να πωληθεί, μόνον να διατεθεί δωρεάν. Όσοι επιθυμούν να το δημοσιεύσουν και να το πουλήσουν, πρέπει να κατέχουν γραπτή άδεια από το «Global Teen Challenge». Αυτό το μάθημα είναι μέρος της σειράς Ομάδα Μελέτης για Νέους στην Πίστη Χριστιανούς, μαθήματα φτιαγμένα να χρησιμοποιηθούν σε εκκλησίες, σχολεία, Διακονίες φυλακής, Προγράμματα διακονίας Πρόκληση στα Νιάτα, καθώς και σε παρόμοιες διακονίες για καινούργιους πιστούς. Σ αυτή τη σειρά Μελέτης είναι διαθέσιμα: Εγχειρίδιο Δασκάλου, Εγχειρίδιο Μαθητών, Οδηγός Μελέτης, Διαγώνισμα Αξιολόγησης, και Βεβαίωση ολοκλήρωσης των μαθημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις σειρές μαθημάτων, επικοινωνήστε με: Global Teen Challenge PO Box 511 Columbus, GA, USA gtc@globaltc.org Web:

5 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 1 Ημερομηνία Παράδοσης τα βιβλία του Μωυσή (Πεντάτευχος) 1. Πόσα βιβλία περιλαμβάνει η Βίβλος; 2. Πόσα βιβλία περιλαμβάνει η Π. Διαθήκη; 3. Πόσα βιβλία περιλαμβάνει η Κ. Διαθήκη; 4. Ποια είναι τα ονόματα των πρώτων 5 βιβλίων στη Βίβλο; Ποιά είναι η 1 η αμαρτία που καταγράφεται στο κεφ. 4 της Γένεσης; 6. Ποιό σπουδαίο γεγονός περιγράφει το κεφ. 7 της Γένεσης; 7. Τί ήταν αυτό που έκαναν οι άνθρωποι στο 11 ο κεφ. της Γένεσης, το οποίο λύπησε τον Θεό; 8. Πώς ο Θεός τιμώρησε τους ανθρώπους στο ίδιο κεφάλαιο; 9. Ποιοί ήταν οι 12 γιοι του Ιακώβ; Διάβασε Γένεση 35:

6 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 1, σελίδα Πόσα χρόνια έζησαν στην Αίγυπτο οι Εβραίοι; (Τα περισσότερα από αυτά ήταν σκλάβοι.) Διάβασε Έξοδος Ποιό καταπληκτικό θαύμα έχει καταγραφεί στο 14 κεφ. της Εξόδου; 12. Ποιές σημαντικές πληροφορίες αναγράφονται στο κεφ. 20 της Εξόδου; 13. Τα βιβλία Έξοδος, Λευιτικό, Αριθμοί και Δευτερονόμιο, περιέχουν πολλούς από τους νόμους που ο Θεός έδωσε στον λαό Του. Δες τις παρακάτω Γραφές, και γράψε τους νόμους που ο Θεός έδωσε. α. Διάβασε Δευτερονόμιο 6:1-9. Γράψε το νόμο που αναφέρεται στο εδάφιο 5. β. Διάβασε Λευιτικό 19:18. Γράψε το νόμο που αναφέρεται εδώ. γ. Όταν ο Ιησούς ρωτήθηκε σχετικά με τους νόμους της Π. Διαθήκης, τί είπε σχετικά με αυτούς τους δύο νόμους; Διάβασε Μάρκο 12:28-34.

7 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 2 Ημερομηνία Παράδοσης Ιστορικά Βιβλία 1. Ποιό μεγάλο θαύμα συνέβη στο 3:1-17 του Ιησού του Ναυή; 2. Ποιό μεγάλο θαύμα συνέβη στο κεφ. 6 του Ιησού του Ναυή; 3. Ποιά από τις Δέκα Εντολές παρέβηκαν οι Εβραίοι στο Κριτές 2:11-13; Δες επίσης το Έξοδος κεφ Ποιόν / ποιούς χρησιμοποίησε ο Θεός για να επιστρέψει τον λαό Του στον φόβο του Θεού; Διάβασε Κριτές 2: Γιατί ο Σαμψών ήταν τόσο δυνατός; Διάβασε Κριτές 14:5-6, 15:9-15 και 16: Ποιός ήταν ο δισέγγονος της Ρούθ και του Βοόζ; Διάβασε Ρούθ 4: Ποιός ήταν ο πρώτος βασιλιάς του Ισραήλ; Διάβασε Α Σαμουήλ 10: Ποιός βοήθησε τον Δαυίδ να σκοτώσει τον Γολιάθ; Διάβασε Α Σαμουήλ 17: Πώς πέθανε ο Σαούλ; Διάβασε Α Σαμουήλ 31.

8 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 2, σελίδα Ποιός ήταν ο 2ος βασιλιάς του Ιούδα; Διάβασε Β Σαμουήλ 2: Στο Α Βασιλέων 3:5 ο Θεός υποσχέθηκε να δώσει στον Σολομώντα, ό,τι κι αν του ζητούσε. Τί ζήτησε τελικά ο Σολομώντας; Διάβασε Α Βασιλέων 3: Ποιά 3 θαύματα συνέβηκαν στο Α Βασιλέων κεφ. 17; Βάλε τους αριθμούς των εδαφίων με τις απαντήσεις σου. 1. Εδάφιο 2. Εδάφιο 3. Εδάφιο 13. Ποιά 3 θαύματα συνέβηκαν στο Β Βασιλέων 2:6-14; Βάλε τους αριθμούς των εδαφίων με τις απαντήσεις σου. 1. Εδάφιο 2. Εδάφιο 3. Εδάφιο

9 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 3 Ημερομηνία Παράδοσης Ποιητικά Βιβλία 1. Ο σατανάς ισχυρίστηκε ότι ο Ιώβ λάτρευε τον Θεό, για ποιό λόγο; Διάβασε Ιώβ 1: Πώς αντέδρασε ο Ιώβ απέναντι στον Θεό, παρ όλες τις θλίψεις του; Διάβασε Ιώβ 2: Ποιά είναι η στάση του ποιητή σχετικά με τους νόμους του Θεού; Διάβασε Ψαλμό 119: ? 4. Για ποιό πράγμα μιλάει ο Ψαλμός 150; 5. α. Ποιός έγραψε το βιβλίο των Παροιμιών; β. Σε ποιόν λέει ο συγγραφέας ότι απευθύνεται το βιβλίο αυτό; Διάβασε Παροιμίες 1: Πώς μπορείς να είσαι βέβαιος ότι τα παιδιά σου θα λατρεύουν τον Θεό, όταν μεγαλώσουν; Διάβασε Παροιμίες 22:6. 7. Τι λέει το 13:24 στο βιβλίο των Παροιμιών, σχετικά με την πειθαρχία;

10 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 3, σελίδα 2 8. Τι λέει το Παροιμίες 16:32 σχετικά με τον θυμό; 9. Ποιά ήταν η γνώμη του Εκκλησιαστή για τη ζωή πάνω στη γη; Διάβασε Εκκλησιαστή 1: Τι λέει ο Σολομώντας για τους ανθρώπους που η καρδιά τους αγαπάει το χρήμα; Διάβασε Εκκλησιαστή 5: Πότε είναι η κατάλληλη εποχή για τον άνθρωπο, να γνωρίσει τον Θεό και να αρχίσει να λατρεύει Αυτόν; Γιατί; Διάβασε Εκκλησιαστή 12:1-4. Πότε; Γιατί; 12. Ποιό είναι το συμπέρασμα του Σολομώντα για τον ανθρώπινο βίο; Διάβασε Εκκλησιαστή 12: (απάντηση με 2 σκέλη.) α. β.

11 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 4 Ημερομηνία Παράδοσης Μεγάλοι Προφήτες 1. Πώς αισθάνθηκε ο Ησαΐας για τον εαυτό του, όταν είδε τον Θεό; Διάβασε Ησαΐα Ποιό θαύμα έκανε ο Θεός, σαν σημάδι ότι ο βασιλιάς Εζεκίας, θα ζήσει 15 επιπλέον χρόνια; Διάβασε Ησαΐα Πόσα χρόνια θα περνούσε ο λαός Ισραήλ σε εξορία στη Βαβυλώνα, προτού επιστρέψει στη γη Ιούδα; Διάβασε Ιερεμία 29: Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά του Θεού, που ο Ιερεμίας καταγράφει στο βιβλίο των Θρήνων 3:22-26; 5. Γιατί ο Δανιήλ ρίφθηκε στο λάκκο με τα λιοντάρια; Διάβασε Δανιήλ 6.

12 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 4, σελίδα 2 6. Διάβασε Ιεζεκιήλ 37:1-14. α. Τι είδε ο Ιεζεκιήλ σε όραση; β. Ποιός ήταν ο συμβολισμός; 7. Γιατί ο Σεδράχ, ο Μισάχ και ο Αβδενεγώ ρίφθηκαν στο φλογερό καμίνι; Διάβασε Δανιήλ 3.

13 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 5 Ημερομηνία Παράδοσης Μικροί Προφήτες 1. Σύμφωνα με το 6:6 του Ωσηέ, τί ζητάει ο Θεός από εμάς; 2. Τι υπόσχεται ο Θεός στο Ιωήλ 2:28; 3. Τί είναι αυτό που ο Θεός θέλει από τους δικούς Του, στο Αμώς 5:21-24; 4. Τί υπόσχεται ο Θεός στους ανθρώπους του Εδώμ, στο κεφ. 15 του Αβδιού; 5. Ποιό ήταν το μήνυμα που έπρεπε ο Ιωνάς να μεταφέρει στην πόλη της Νινευή; Διάβασε Ιωνά 3: Τί ζητάει ο Θεός από εκείνους που Τον λατρεύουν; Διάβασε Μιχαία 6:6-8.

14 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 5, σελίδα 2 7. Ποιά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του Θεού, που αναφέρονται στον προφήτη Ναούμ 1:1-7; 8. Στο τέλος του βιβλίου του, ο προφήτης Αββακούμ περιγράφει τη στάση της δικής του καρδιάς, και παραθέτει όσα ο ίδιος πιστεύει για τον Θεό. Γράψε με δικά σου λόγια αυτά που ο Αββακούμ λέει. Διάβασε Αββακούμ 3: Τί είναι αυτό που ο Σοφονίας συμβουλεύει τους ανθρώπους να κάνουν, στο Σοφονίας 2:1-3; 10. Ποιό μήνυμα φέρνει ο Αγγαίος στον Ζοροβάβελ, στο βιβλίο του Αγγαίου 2:4. (απάντηση σε 2 σκέλη). α. β. 11. Πώς θέλει ο Θεός να δείχνουν σ Εκείνον την αγάπη τους, όσοι Τον αγαπούν; Διάβασε Ζαχαρία 7: Ποιές ευλογίες έχει ο Θεός υποσχεθεί σε όσους δίνουν τις προσφορές τους σ Αυτόν; Διάβασε Μαλαχία 3:8-12.

15 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 6 Ημερομηνία Παράδοσης Τα Ευαγγέλια και η Ιστορία της Εκκλησίας 1. Ονόμασε 7 θαύματα του Ιησού, που καταγράφονται στον Ματθαίο κεφ. 8 και 9. Γράψε τον αριθμό του κεφαλαίου καθώς και του εδαφίου, για κάθε σου απάντηση. α. 8:1-4 β. γ. δ. ε. ζ. η. 2. Γιατί άρχισε να βυθίζεται ο Πέτρος, μετά από τα πρώτα του βήματα επάνω στο νερό; Διάβασε Ματθαίο 14: Γιατί δεν μπόρεσε ο Ιησούς να κάνει κανένα μεγάλο θαύμα στη Ναζαρέτ, την πόλη στην οποία είχε μεγαλώσει; Διάβασε Μάρκο 6: Τί συστήνει ο Ιησούς σε όποιον θέλει να είναι ο πρώτος, και καλύτερος άνθρωπος; Διάβασε Μάρκο 9:33-37.

16 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 6, σελίδα 2 5. Τι διδάσκει ο Ιησούς για τη συγχώρεση, στο Ματθαίος 6:8-15 και Λουκάς 17:1-6; 6. Μόλις ο Ζακχαίος πίστεψε στον Ιησού (και σώθηκε), ποιό ήταν το πρώτο πράγμα που είπε πως θα κάνει; Διάβασε Λουκά 19: Πόσα και ποιά βασανιστήρια υπέφερε ο Ιησούς πριν πεθάνει στον σταυρό; Διάβασε Λουκάς 22:63-65, Ματθαίος 27:27-30, Ιωάννης 19:1-17, & Λουκάς 23: Ποιά ήταν η υπόσχεση που ο Ιησούς έδωσε σε όσους ήταν μαζί Του, λίγο πριν αναληφθεί στον Ουρανό; Διάβασε Πράξεις 1: Τί ζητάει ο Ιησούς από τον Πατέρα Του να κάνει, σε όλους όσους Τον ακολουθούν, στην προσευχή Του στο Ιωάννης 17; Διάβασε Ιωάννης 17: Ποιά καλά χαρακτηριστικά βλέπουμε στους ανθρώπους της Βέροιας; Διάβασε Πράξεις 17:10-14.

17 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 7 Ημερομηνία Παράδοσης Οι Επιστολές του Παύλου 1. Πώς μπορεί κάθε άνθρωπος να γνωρίζει ότι υπάρχει Θεός; Διάβασε Ρωμαίους 1: Ποιός είναι ο καρπός του Αγίου Πνεύματος, που αναφέρεται στο Γαλάτες 5:22-23; Ποιά είναι όσα ο Παύλος προσευχόταν για τους Εφεσίους στο 1:15-21 και 3:13-21 της Επιστολής; 4. Πώς θα περιέγραφες τη στάση του Παύλου, σχετικά με τη φυλάκισή του; Διάβασε Φιλιππησίους 1: Διάβασε Κολοσσαείς 2:6-7. Γράψε με δικά σου λόγια, τη διδασκαλία αυτών των εδαφίων.

18 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 7, σελίδα 2 6. Διάβασε Β Τιμόθεο 3: Ποιοι είναι οι 4 τρόποι με τους οποίους η Βίβλος μπορεί να μας βοηθήσει; α. β. γ. δ. 7. Ποιές είναι οι συμβουλές του Παύλου σ εμάς, για τον ανθρώπινο βίο μας; Διάβασε Α Θεσσαλονικείς 4: α. β. 8. Διάβασε Τίτο 2:9-10 και Τίτο 3:14. α. Ποιό είναι το σημείο που υπογραμμίζει και ξεκαθαρίζει εδώ ο Παύλος, προς τους νέους πιστούς; β. Γιατί; γ. Πώς θα συσχέτιζες τα παραπάνω με το Τίτος 3:5 και 3:8; (Η απάντηση είναι προσωπική σου άποψη).

19 Όνομα Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μάθημα Εργασία 8 Ημερομηνία Παράδοσης Γενικά Βιβλία και Βιβλίο Προφητείας (Αποκάλυψη) 1. Με ποιό τρόπο διαφέρει ο Χριστός από τους ιερείς της Π. Διαθήκης; Διάβασε Εβραίους 7: (Απάντηση σε 2 σκέλη) α. β. 2. Ποιά στάση πρέπει να έχει η καρδιά μου όταν αντιμετωπίζω δοκιμασίες, πειρασμούς, και προβλήματα; Διάβασε Ιάκωβο 1:2-4. Γιατί; 3. Ποιά ο Θεός λέει πως είναι η αληθινή ομορφιά της γυναίκας; Διάβασε Α Πέτρου 3:3-5. (Απάντηση σε 2 σκέλη) α. β. 4. Ποιές είναι οι 8 ιδιότητες που θα πρέπει σαν άνθρωποι του Θεού να κατέχουμε; Διάβασε Β Πέτρου 1: Σε ποιά κατάσταση βρίσκεται ο Χριστιανός που στερείται των παραπάνω ιδιοτήτων; Διάβασε Β Πέτρου 1:9. 6. Ποιό είναι το αποτέλεσμα για τον Χριστιανό, που ζει με τον τρόπο που περιγράφεται παραπάνω; Διάβασε Β Πέτρου 1:10-11.

20 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εργασία 4, σελίδα 2 7. Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε εάν ένας άνθρωπος, ένα πνεύμα, ή ένα μήνυμα, προέρχεται από τον Θεό, και όχι από τον διάβολο; Διάβασε Α Ιωάννη 4:1-3. (Απάντηση σε 2 σκέλη) α. β. 8. Πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σ αυτούς που διδάσκουν κάτι, το οποίο δεν είναι η διδαχή του Χριστού; Διάβασε Β Ιωάννη (Απάντηση σε 2 σκέλη) α. β. 9. Ποιά είναι τα χαρακτηριστικά, όσων διδάσκουν διαστρεβλωμένη την αλήθεια του Ευαγγελίου; Διάβασε Ιούδα 16. α. β. γ. δ. ε. 10. Ποιές ήταν οι 7 Εκκλησίες στις οποίες αναφέρεται ο Ιωάννης, στα κεφάλαια 2 και 3 της Αποκάλυψης; α. Ποιό μήνυμα από αυτά που αναφέρονται στα κεφάλαια 2 και 3 της Αποκάλυψης, μιλάει κατευθείαν στη δική σου καρδιά, και στα ερωτήματα που ίσως έχεις, ή στα προβλήματά σου; β. Γιατί;

21 Λίστα Εργασιών Τάξης Τίτλος Μαθημάτων Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μικρά Τεστ Στις παρακάτω ημερομηνίες, θα γράψεις διαγώνισμα επάνω στα βιβλία και τις ενότητες της Καινής Διαθήκης. Θα σου δοθεί μία λευκή κόλλα χαρτί, για να γράψεις τις ενότητες, και τα ονόματα των βιβλίων που περιλαμβάνει η κάθε ενότητα. Ημερομηνία Ημερομηνία Ημερομηνία Διαγώνισμα στα Ευαγγέλια και την Ιστορία της Εκκλησίας Διαγώνισμα στα Ευαγγέλια μέσα από τις Επιστολές του Παύλου Διαγώνισμα σε όλα τα βιβλία και τις ενότητες της Καινής Διαθήκης Εργασίες Τίτλος Ημερομηνία Οφειλής 1 Πεντάτευχος 2 Ιστορικά Βιβλία 3 Ποιητικά Βιβλία 4 Μεγάλα Βιβλία Προφητών 5 Μικρά Βιβλία Προφητών 6 Ευαγγέλια & Ιστορία της Εκκλησίας 7 Επιστολές του Παύλου 8 Γενικές Επιστολές & Προφητεία Διάβασε από το «Γνώρισε τη Βίβλο σου» Σελίδες 3-4, 8-13 Διαγώνισμα Ημερομηνία

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται,

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Οδηγός Μελέτης 5η Έκδοση

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Οδηγός Μελέτης 5η Έκδοση Υπακοή στον Θεό του David Batty Οδηγός Μελέτης 5η Έκδοση Υπακοή στο Θεό Οδηγός Μελέτης 5 η Έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεριφορές. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5

Συμπεριφορές. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5 Συμπεριφορές του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Συμπεριφορές Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση της Παλαιάς

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Ανάπτυξη μέσα από την Αποτυχία

Προσωπική Ανάπτυξη μέσα από την Αποτυχία Προσωπική Ανάπτυξη μέσα από την Αποτυχία του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Προσωπική Ανάπτυξη μέσα από την Αποτυχία Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιανικές Πρακτικές

Χριστιανικές Πρακτικές Χριστιανικές Πρακτικές του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Χριστιανικές Πρακτικές Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους

Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Πειρασμός. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5

Πειρασμός. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5 Πειρασμός του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πειρασμός Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση της Παλαιάς

Διαβάστε περισσότερα

Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα

Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου

Διαβάστε περισσότερα

Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο

Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός;

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; του David Batty και Sally Girgis Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty και Sally Girgis

Διαβάστε περισσότερα

π ε ρ ι ε χο μ ε ν α

π ε ρ ι ε χο μ ε ν α π ε ρ ι ε χο μ ε ν α Περί της απόδοσης του κειμένου στη νέα Ελληνική... 19 Πρόλογος του επιμελητή... 19 Πρόλογος του συγγραφέα... 21 ΠΡΟΕΙΣΑΓΩΓΗ Έργο της Εισαγωγής στην Παλαιά Διαθήκη... 25 Α. Ο όρος Παλαιά

Διαβάστε περισσότερα

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά

Διαβάστε περισσότερα

99 ερωταποκρίσεις στην Παλαιά Διαθήκη

99 ερωταποκρίσεις στην Παλαιά Διαθήκη ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ» - Κορυδαλλών 10 Κάντζα Αττικής 153 51 Phone: 210 6658 551 - Email: fotodotes@yahoo.gr 99 ερωταποκρίσεις στην Παλαιά Διαθήκη Συγγραφέας: π. Γεώργιος Α. Καλπούζος Κωδικός προϊόντος:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων

ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων ΔΕ3. Η Καινή Διαθήκη Α: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων 1. Ποια είναι τα βιβλία της Καινής Διαθήκης 1. Ιστορικά Ευαγγέλια 1. κατά Ματθαίον 2. κατά Μάρκον 3. κατά Λουκάν 4. κατά Ιωάννην 5.Πράξεις

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Όνομα Ημερομηνία Τάξη Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Διαγώνισμα 5 ης Έκδοσης Βαθμολογία Ερωτήσεις Σωστό-Λάθος (3 βαθμοί η κάθε μια) Οδηγίες: Βάλε X αν η απάντηση είναι σωστή. Βάλε O αν η απάντηση είναι λάθος.

Διαβάστε περισσότερα

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης

Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή. Οδηγός μελέτης Πατήρ Αβραάμ Μάθημα - Τρία Η ζωή του Αβραάμ: Σύγχρονη εφαρμογή Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις του

Διαβάστε περισσότερα

Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι λάθος.

Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι λάθος. Όνομα Ημερομηνία Μάθημα Υπακοή σε Ανθρώπους Διαγώνισμα 5 η Έκδοση Βαθμολογία Ερωτήσεις Σωστό-Λάθος (1 βαθμός η κάθε μια) Οδηγίες: Βάλε ένα X εάν η απάντηση είναι σωστή. Βάλε ένα Ο εάν η απάντηση είναι

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο

Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Μια γρήγορη ματιά στη Βίβλο Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η Έκδοση

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η Έκδοση Υπακοή στον Θεό του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η Έκδοση Υπακοή στο Θεό Εγχειρίδιο Δασκάλου 5 η Έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου, όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Η Γέννηση του Ιησού Χριστού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:M. Maillot Διασκευή:E. Frischbutter; Sarah S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή σε Ανθρώπους. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου. Έκδοση 5

Υπακοή σε Ανθρώπους. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου. Έκδοση 5 Υπακοή σε Ανθρώπους του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Υπακοή σε Ανθρώπους Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙ ΙΕΡΑΙ ΒΙΒΛΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑ ΣΤΙΧΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΜΑ

ΑΙ ΙΕΡΑΙ ΒΙΒΛΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑ ΣΤΙΧΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΜΑ ΑΙ ΙΕΡΑΙ ΒΙΒΛΟΙ ΤΑ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑ ΣΤΙΧΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΙΜΑ ΑΘΗΝΑΙ 2013 2 ΑΙ ΙΕΡΑΙ ΒΙΒΛΟΙ Ἐπιµελείᾳ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΝ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ B.Sc., D.I.C., M.Sc., Ph.D. e-mail: stavropoulos34@ath.forthnet.gr

Διαβάστε περισσότερα

Συμπεριφορές. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5

Συμπεριφορές. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Συμπεριφορές του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Συμπεριφορές Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12)

1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16) Βαθ. 1,0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12) ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΤΑΞΗ: Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Α ΟΜΑΔΑ: 1 1. Ποιος μαθητής πήγε στους Αρχιερείς; Τι του έδωσαν; (Μτ 26,14-16),0 2. Πόσες μέρες έμεινε στην έρημο; (Μκ 1,12),0 3. Ποιοι είναι οι μαθητές του

Διαβάστε περισσότερα

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου

Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Να αγαπώ και να Αποδέχομαι τον εαυτό μου Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΟυρανός, το Υπέροχο Σπίτι του Θεού Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Lazarus Διασκευή:SarahS. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children www.m1914.org

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή σε Ανθρώπους. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5

Υπακοή σε Ανθρώπους. του David Batty. Οδηγός Μελέτης. Έκδοση 5 Υπακοή σε Ανθρώπους του David Batty Οδηγός Μελέτης Έκδοση 5 Υπακοή σε Ανθρώπους Οδηγός Μελέτης 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση

Διαβάστε περισσότερα

Α Θ Η Ν Α ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤ

Α Θ Η Ν Α ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤ Α Θ Η Ν Α 2 0 1 4 ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ «Σε Εσάς Έχει Επιτραπεί να Καταλάβετε τα Ιερά Μυστικά της Βασιλείας» Ματθαίος 13:11 9:20 9:30 9:40 10:20 11:10

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός;

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; του David Batty και Sally Girgis Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty και Sally

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ 1. Τι είναι η Αγία Γραφή, ποιο το περιεχόμενό της, από ποια μέρη αποτελείται και ποια η σημασία της λέξης Διαθήκη στη Βίβλο; 2. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι

Διαβάστε περισσότερα

Πειρασμός. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5

Πειρασμός. του David Batty. Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Πειρασμός του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Πειρασμός Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη νεοελληνική μετάφραση της

Διαβάστε περισσότερα

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα. με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη ΜΑΘΗΜΑ 3 Ο Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΛΑΤΡΕΙΑ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιανικές Πρακτικές

Χριστιανικές Πρακτικές Χριστιανικές Πρακτικές του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Χριστιανικές Πρακτικές Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης: άνθρωποι εμπνευσμένοι από το Θεό.

Οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης: άνθρωποι εμπνευσμένοι από το Θεό. Οι συγγραφείς της Παλαιάς Διαθήκης: άνθρωποι εμπνευσμένοι από το Θεό. Το διάγραμμα του χρόνου Εποχή Αβραάμ Θάνατος Μ. Αλεξάνδρου Γέννηση Ιησού Χριστού Άλωση Κων/πολης 2000 1900 1800 1700 1600 1500 1400

Διαβάστε περισσότερα

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός;

Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; του David Batty και Sally Girgis Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Πώς Μπορώ να Γνωρίζω εάν Είμαι Χριστιανός; Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty και Sally

Διαβάστε περισσότερα

Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα

Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Θυμός και Προσωπικά Δικαιώματα Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty ημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Χριστιανικές Πρακτικές

Χριστιανικές Πρακτικές Χριστιανικές Πρακτικές του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Χριστιανικές Πρακτικές Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα

παρακαλώ! ... ένα βιβλίο με μήνυμα παρακαλώ!... ένα βιβλίο με μήνυμα Ένα μήνυμα πού δίνει απάντηση στο βασικό ερώτημα ποιος είναι ο σκοπός της ζωής. Ένα μήνυμα πού ανταποκρίνεται σε κάθε ερωτηματικό και αμφιβολία σου. Η βίβλος μας φανερώνει

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη.

Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εισαγωγή στην Καινή Διαθήκη. Ενότητα 1: Η Καινή Διαθήκη: Η σχέση της με την Παλαιά Διαθήκη και η θέση της στη ζωή της Εκκλησίας. Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο. Οδηγός μελέτης

Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο. Οδηγός μελέτης Ο Πατέρας Αβραάμ Μάθημα Ένα Η ζωή του Αβραάμ: Δομή και Περιεχόμενο Οδηγός μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Το περίγραμμα το μαθήματος; με αποσπάσματα και περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

"Η φανέρωσις των λόγων σον φωτίζει συνετίζει τους απλούς." (Ψαλμοί ριθ:13

Η φανέρωσις των λόγων σον φωτίζει συνετίζει τους απλούς. (Ψαλμοί ριθ:13 Into His Marvelous Light "Η φανέρωσις των λόγων σον φωτίζει συνετίζει τους απλούς." (Ψαλμοί ριθ:13 1 Η Προετοιμασία Η παρακάτω βιβλική μελέτη δημιουργήθηκε για να εξηγήσει το σχέδιο της σωτήριας σε ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εισάγοντας τους Δασκάλους στην Ομάδα Μελέτης για Νέους στην Πίστη Χριστιανούς

Εισάγοντας τους Δασκάλους στην Ομάδα Μελέτης για Νέους στην Πίστη Χριστιανούς Εισάγοντας τους Δασκάλους στην Ομάδα Μελέτης για Νέους στην Πίστη Χριστιανούς 5η Έκδοση του David Batty Εισάγοντας τους δασκάλους στην Ομάδα Μελέτης για Νέους στη Πίστη Χριστιανούς 5η Έκδοση του David

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός:

Διαβάστε περισσότερα

(άγιο μύρο / τριήμερη / ολόλευκα / κολυμβήθρας / κατάδυση) «Στο χρίσμα, ο ιερέας χρίει τον.. σ όλα τα μέρη του σώματός του με

(άγιο μύρο / τριήμερη / ολόλευκα / κολυμβήθρας / κατάδυση) «Στο χρίσμα, ο ιερέας χρίει τον.. σ όλα τα μέρη του σώματός του με ΜΑΘΗΜΑ 21 Ο ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΠΤΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ Να ξαναγράψετε το κείμενο που ακολουθεί συμπληρώνοντας τα κενά με τις κατάλληλες λέξεις ή φράσεις που δίνονται στην παρένθεση. Σε κάθε κενό αντιστοιχεί

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός:

Διαβάστε περισσότερα

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία

του Οίκου Προσευχής Διδασκαλία για την διακονία Από Γιώργο Μαρκάκη, Ποιμένα Χριστιανικού Οίκου Προσευχής «Κέντρο Σαλόμ», Αθήνα 02.2012 Σελ. 1 Ο αδελφός Νίκος έλαβε τον κάτωθι λόγο από τον Κύριο: «Λέγω στην Εκκλησία αυτή την ώρα: μείνετε πιστοί και μήν

Διαβάστε περισσότερα

Πρέπει οι Χριστιανοί να δίνουν το δέκατο;

Πρέπει οι Χριστιανοί να δίνουν το δέκατο; Πρέπει οι Χριστιανοί να δίνουν το δέκατο; Θα ευχόμουνα να μην υπήρχε ανάγκη να γράψω επ αυτού του σημείου διότι είναι ένα θέμα που έχει προκαλέσει πολύ διωγμό εναντίον μου από εκείνους που θέτουν το χρήμα

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους

Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλου Έκδοση 5 Προσωπικές Σχέσεις με Άλλους Εγχειρίδιο Δασκάλου 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ Ι

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ Ι ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗΣ ΔΥΣΗΣ Ι Ενότητα #10: Συμπληρωματικές Γνώσεις Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ Νικόλαος Καραπιδάκης Τμήμα Ιστορίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ Οι ερωτήσεις προέρχονται από την τράπεζα των χιλιάδων θεμάτων του γνωστικού αντικειμένου των θεολόγων που επιμελήθηκε η εξειδικευμένη ομάδα εισηγητών των Πανεπιστημιακών Φροντιστηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων

Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων Ιστορία και Θεολογία των Εκκλησιαστικών Ύμνων : Η πρώτη περίοδος της εκκλησιαστικής υμνογραφίας (Α - Δ αι.) Γεώργιος Φίλιας Θεολογική Σχολή Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας 2. Η πρώτη περίοδος της εκκλησιαστικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει Πως μπήκε η Λύπη στη Ζωή του Ανθρώπου Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός:

Διαβάστε περισσότερα

...Μια αληθινή ιστορία...

...Μια αληθινή ιστορία... ...Μια αληθινή ιστορία... Στην αρχή ήταν μια άδεια σελίδα. Την είχε ο Καλός Ζωγράφος, που ήταν γνωστός για την ικανότητά του να ζωγραφίζει τέλειες εικόνες. Μια μέρα ο Ζωγράφος άρχισε να ζωγραφίζει αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ!

ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ! (There is only one God) Πού μπορείς να πάς ώστε να απομακρυνθείς από το Θεό; Ο Θεός γεμίζει κάθετόπο και χρόνο. Δεν υπάρχει τόπος χωρίς να είναι εκεί ο Θεός. Ο Θεός μίλησε μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2011 Ύμνος της ομάδας «Νώε» Άρχισε βροχή, η δυνατή μοιάζει σαν πολλές βροχές που κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια Θέματα του βιβλίου των Πράξεων

Κύρια Θέματα του βιβλίου των Πράξεων Κύρια Θέματα του βιβλίου των Πράξεων Διάλεξη Τρίτη από την σειρά Το Βιβλίο των Πράξεων Οδηγός Μελέτης Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Ένα πρότυπο που παρέχει: το περίγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο

Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Πώς να μελετάμε τη Βίβλο του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Πώς να μελετάμε τη Βίβλο Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει.

Παρακαλούμε όποιον γνωρίζει το που μπορούμε να βρούμε ολόκληρα τα κείμενα στα ελληνικά, να μας ενημερώσει. Η μετάφραση των κειμένων στα ελληνικά, που παρατίθεται εδώ, είναι βασισμένη στις μεταφράσεις από τα κοπτικά και ελληνικά στα αγγλικά των: Wesley W. Isenberg, Stephen Patterson, Marvin Meyer, Thomas O.

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά

Διαβάστε περισσότερα

1. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός είναι η μόνη δυνατότητα σωτηρίας. 2. Ο Θεός φανερώνεται στην Παλαιά Διαθήκη πάντα με κεραυνούς και αστραπές.

1. Η Αγία Γραφή λέει ότι ο Χριστός είναι η μόνη δυνατότητα σωτηρίας. 2. Ο Θεός φανερώνεται στην Παλαιά Διαθήκη πάντα με κεραυνούς και αστραπές. ΜΑΘΗΜΑ 13 Ο Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Να χαρακτηρίσετε τις παρακάτω προτάσεις ως σωστές ή λανθασμένες, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, γράφοντας δίπλα στον αριθμό κάθε πρότασης τη λέξη «σωστό»

Διαβάστε περισσότερα

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή

Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Επιτυχημένη Χριστιανική Ζωή Εγχειρίδιο Μαθητών 5η έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ 29 Δεκεμβρίου 2018 Ο Ναζωραίος Θρησκεία / Ιερός Άμβων Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Ιερεμίας ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ Η σημερινή Κυριακή, αδελφοί χριστιανοί, είναι μετά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης Reality of Faith- Greek Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΊΣΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 Έχει μια καρδιά πλήρους πίστης ΣΉΜΑ 11: 22-26 Απαντά σε 22 και ο Ιησούς saith το unto τους, ΈΧΕΙ ΠΊΣΤΗ στο ΘΕΌ. 23 Για verily λέω το unto

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΙΑΛΕΞΗ 1 Η : ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Περιεχόμενα Διάγραμμα Ένα διάγραμμα του μαθήματος Σημειώσεις Ένα πρότυπο που παρέχει: το διάγραμμα το μαθήματος, σημειώσεις κλειδιά, αποσπάσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ. Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ Α ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ Συντάκτης: Ευάγγελος Δεναξάς 1) Όταν ένα έργο, είμαστε σίγουροι, ότι δεν γράφτηκε από αυτόν με το όνομα του οποίου παραδίδεται, λέγεται: A. Nόθο Β. Αμφιβαλλόμενο Γ. Ανώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΔΙΑΛΕΞΗ ΠΕΜΠΤΗ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ Περιεχόµενα Περίγραµµα Ένα περίγραµµα του µαθήµατος, Σηµειώσεις Ένα πρότυπο που παρέχει: το περίγραµµα το µαθήµατος; σηµειώσεις κλειδιά, αποσπάσµατα και περιλήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή στον Θεό. Ομάδα Μελέτης για Νέους στη Πίστη Χριστιανούς. Εγχειρίδιο Μαθητών. Έκδοση 5. του David Batty

Υπακοή στον Θεό. Ομάδα Μελέτης για Νέους στη Πίστη Χριστιανούς. Εγχειρίδιο Μαθητών. Έκδοση 5. του David Batty Υπακοή στον Θεό του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών Έκδοση 5 Ομάδα Μελέτης για Νέους στη Πίστη Χριστιανούς 2 Υπακοή στον Θεό Υπακοή στον Θεό Εγχειρίδιο Μαθητών 5 η Έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννης 1[α ]:1 και το οριστικό άρθρο «ο» --- Θεός ή κάποιος θεός;

Ιωάννης 1[α ]:1 και το οριστικό άρθρο «ο» --- Θεός ή κάποιος θεός; Ιωάννης 1[α ]:1 --- Θεός ή «κάποιος θεός»; 1 Ιωάννης 1[α ]:1 και το οριστικό άρθρο «ο» --- Θεός ή κάποιος θεός; Εδώ θα εξετάσουμε το εδάφιο Ιωάννης 1[α ]:1 το οποίο, σύμφωνα με το κείμενο λέει, «Εν αῤχη

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΟΝώεκαιο Κατακλυσμός Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:M. Maillot; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible for Children

Διαβάστε περισσότερα

Ιουδαϊσµός. α) Παρουσίαση θρησκείας:

Ιουδαϊσµός. α) Παρουσίαση θρησκείας: Ιουδαϊσµός α) Παρουσίαση θρησκείας: Ο Ιουδαϊσµός είναι η παραδοσιακή θρησκεία των Εβραίων. Σύµφωνα µε τον ορθόδοξο Ιουδαϊσµό και τους βαθιά θρησκευόµενους Εβραίους, ο βιβλικός πατριάρχης Αβραάµ ήταν ο

Διαβάστε περισσότερα

ΗΣΥΧΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ. Λεωνίδου Θεσσαλονίκη τηλ Λυκίας 25, Ν. Ιωνία τηλ

ΗΣΥΧΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ. Λεωνίδου Θεσσαλονίκη τηλ Λυκίας 25, Ν. Ιωνία τηλ ΗΣΥΧΗ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΟ ΠΡΟΣΟΧΗ! Το εποπτικό υλικό αυτής της σειράς μπορείτε να το προμηθευτείτε από τα περισσότερα γραφεία της Χριστιανικής Διαπαιδαγώγησης στην Ευρώπη και από τα «Online Shop» τους. Για να

Διαβάστε περισσότερα

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό

Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό του David Batty Εγχειρίδιο Δασκάλων Έκδοση 5 Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό Εγχειρίδιο Δασκάλων 5η έκδοση του David Batty Πνευματική Δύναμη και το Υπερφυσικό 3

Διαβάστε περισσότερα

Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό

Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό 17 Μαρτίου 2019 Η Ορθοδοξία ως βίωμα προσωπικής συναντήσεως με τον Χριστό Θρησκεία / Ιερός Άμβων Ιωάννης Καραβιδόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ερμηνείας της Καινής Διαθήκης, Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. Η ιστορία

Διαβάστε περισσότερα

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Εγχειρίδιο Μαθητών 5η Έκδοση

Υπακοή στον Θεό. του David Batty. Εγχειρίδιο Μαθητών 5η Έκδοση Υπακοή στον Θεό του David Batty Εγχειρίδιο Μαθητών 5η Έκδοση Υπακοή στον Θεό Εγχειρίδιο Μαθητών 5 η Έκδοση του David Batty Σημείωση: Τα εδάφια της Βίβλου όπου αυτά αναφέρονται, είναι από τη ωεοελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Ερμηνεία Αποκαλυπτικών κειμένων της Καινής Διαθήκης

Ερμηνεία Αποκαλυπτικών κειμένων της Καινής Διαθήκης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ερμηνεία Αποκαλυπτικών κειμένων της Καινής Διαθήκης Ενότητα 5: Ο Υιός του Ανθρώπου Αικατερίνη Τσαλαμπούνη Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικά στοιχεία στην Παλαιά Διαθήκη

Εισαγωγικά στοιχεία στην Παλαιά Διαθήκη Εισαγωγικά στοιχεία στην Παλαιά Διαθήκη Οι φιλολογικές πηγές της Πεντατεύχου (Φιλολογικά στρώματα): Οι τέσσερις πηγές της Πεντατεύχου είναι: η Γιαχβική, η Ελωχειμική, το Δευτερονόμιο και ο Ιερατικός Κώδικας.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία

ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία ΔΕ 5. Ο Ευαγγελισμός της Μαρίας για τη γέννηση του Μεσσία Ευαγγελισμός Ευαγγελισμός είναι η ανακοίνωση στην Παναγία της καλής είδησης ότι θα γεννήσει τον Μεσσία, αυτόν που υποσχέθηκε ο Θεός και περίμενε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Mατθαίος-Μάρκος-Λουκάς)

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Mατθαίος-Μάρκος-Λουκάς) ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (Mατθαίος-Μάρκος-Λουκάς) Από τον 2ο αιώνα και εξής η λέξη ευαγγέλιο δηλώνει: τα βιβλία εκείνα της Καινής Διαθήκης που περιέχουν και αφηγούνται το γεγονός της

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο ένα παράδειγμα από το μάθ. 21 (παράλυτος):

Μόνο ένα παράδειγμα από το μάθ. 21 (παράλυτος): ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΗ διδ. ενοτ.. 20-2424 1. Ποια στοιχεία του κειμένου "Τι είναι και τι σημαίνουν τα θαύματα του Χριστού" (μάθ.20, Ερμ. 3) συναντήσαμε σε όλες τις διηγήσεις για τα θαύματα αυτού του κεφαλαίου;

Διαβάστε περισσότερα

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός

Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Μήνυμα της Πρώτης Προεδρίας, Σεπτέμβριος 2010 Από τον Πρόεδρο Χένρυ Άιρινγκ Πρώτο Σύμβουλο στην Πρώτη Προεδρία Το Βιβλίο του Μόρμον ως προσωπικός οδηγός Όλοι μας, όταν νιώθουμε αυξημένη πνευματικότητα,

Διαβάστε περισσότερα

1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 ο - ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Θέμα: Η ενότητα σώματος και ψυχής: το μυστήριο του Ευχελαίου (κεφ.27) Σχολείο:Περιφερειακό Λύκειο Αγίου Χαραλάμπους, Έμπα Τάξη:Α Λυκείου Καθηγητής: Νικόλαος Καραμπάς Π.Μ.Π.: 16951

Διαβάστε περισσότερα

Καθώς διδάσκετε το µάθηµα, αφαιρέστε το κάλυµµα κάθε εικόνας, τη στιγµή που αναφέρεστε σ αυτήν. Το σχέδιο 2 δείχνει τη σειρά των εικόνων.

Καθώς διδάσκετε το µάθηµα, αφαιρέστε το κάλυµµα κάθε εικόνας, τη στιγµή που αναφέρεστε σ αυτήν. Το σχέδιο 2 δείχνει τη σειρά των εικόνων. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξασκηθείτε στη χρήση των εποπτικών Είναι καλό να εξασκηθείτε στη χρήση των εποπτικών, προτού διδάξετε το µάθηµα στα παιδιά. Εξοικειωθείτε µε τις εικόνες ή το PowerPoint και βεβαιωθείτε σε ποιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΙΣΤΕΩΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΔΙΑΛΕΞΗ 5 η: «Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ» Περιεχόμενα Περίγραμμα Ένα περίγραμμα του μαθήματος, Σημειώσεις Ένα πρότυπο που παρέχει: το περίγραμμα το μαθήματος; σημειώσεις κλειδιά, αποσπάσματα

Διαβάστε περισσότερα

Παύλος και Φιλήμονας

Παύλος και Φιλήμονας Παύλος και Φιλήμονας Έχετε ποτέ διαβάσει την επιστολή του Παύλου προς τον Φιλήμονα; Είναι η πιο μικρή επιστολή του Παύλου. Μόλις και μετά βίας γεμίζει μια σελίδα Α4! Δεν το πιστεύετε; Ας τι διαβάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

β. έχει κατοχυρωμένο το απόρρητο και από την Εκκλησία και από την Πολιτεία

β. έχει κατοχυρωμένο το απόρρητο και από την Εκκλησία και από την Πολιτεία ΜΑΘΗΜΑ 24 Ο ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ Να συμπληρώσετε την παρακάτω πρόταση επιλέγοντας τη σωστή απάντηση, σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας, από τις φράσεις α, β, γ, δ. Να τεκμηριώσετε με συντομία

Διαβάστε περισσότερα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΗΕποχήπουοΘεός Δημιούργησε τα Πάντα

Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει. ΗΕποχήπουοΘεός Δημιούργησε τα Πάντα Η Βίβλος για Παιδιά παρουσιάζει ΗΕποχήπουοΘεός Δημιούργησε τα Πάντα Συγγραφέας: Edward Hughes Εικονογράφηση:Byron Unger; Lazarus Διασκευή:Bob Davies; Tammy S. Μετάφραση: Evangelia Zyngiri Παραγωγός: Bible

Διαβάστε περισσότερα

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων».

«Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». «Αν είσαι συ ο βασιλιάς των Ιουδαίων, σώσε τον εαυτό σου». Υπήρχε και μια επιγραφή από επάνω του: «Αυτός είναι ο βασιλιάς των Ιουδαίων». Ένας απ τους σταυρωμένους κακούργους τον βλαστημούσε λέγοντας: «Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί μελετούμε την Αγία Γραφή;

Γιατί μελετούμε την Αγία Γραφή; Γιατί μελετούμε την Αγία Γραφή; Ποιες γνώμες έχετε ακούσει για τη Βίβλο; Τι θα θέλατε να μάθετε γι αυτή; Είναι ένα σπουδαίο βιβλίο Το πιο πολυδιαβασμένο στον κόσμο. Το πρώτο που τυπώθηκε από τον Γουτεμβέργιο

Διαβάστε περισσότερα

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών

Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους Συνάντηση 1: Σαββατοκύριακο 13 και : Η αποστολή των δώδεκα μαθητών Κατωτέρου Κατηχητικού Ιεραποστολικού Έτους 2012-2013 Συνάντηση 1 Σαββατοκύριακο 13 και 14.10.2012 Η αποστολή των δώδεκα μαθητών στον κόσμο (Ματθ. 10, 1-31) τι σημαίνει αληθινός χριστιανός- ποια είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ

Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ 16 Μαρτίου 2019 Ο Φίλιππος και ο Ναθαναήλ Θρησκεία / Ιερός Άμβων Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς «Μόλις ο Φίλιππος συνάντησε το Ναθαναήλ, του λέει: Βρήκαμε τον Ιησού, το γιό του Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ, Εκείνον

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αδέλφια στο σχολείο

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Αδέλφια στο σχολείο ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αδέλφια στο σχολείο Οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριές μου Οι μαθήτριες του Χριστού Κάποτε, μια γυναίκα, που ονομαζόταν Μάρθα, υποδέχτηκε στο σπίτι της τον Ιησού. Η Μάρθα, ήταν αδελφή του

Διαβάστε περισσότερα