Χάρης Τ. Πολίτης. Ιατρική αμέλεια και ιατροδικαστική διερεύνηση Ιατρική ποινική ευθύνη, η άμυνα του ιατρού ενώπιον των δικαστηρίων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Χάρης Τ. Πολίτης. Ιατρική αμέλεια και ιατροδικαστική διερεύνηση Ιατρική ποινική ευθύνη, η άμυνα του ιατρού ενώπιον των δικαστηρίων"

Transcript

1 Ιατρική αμέλεια και ιατροδικαστική διερεύνηση Ιατρική ποινική ευθύνη, η άμυνα του ιατρού ενώπιον των δικαστηρίων Χάρης Τ. Πολίτης ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ Α.Π., Σ.τ.Ε., Δρ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ε.Κ.Π.Α. ΕΠΙΣΚ. ΚΑΘ. ΙΑΤΡ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΥΡ. ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ.: (210) , ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 15, Ν. ΨΥΧΙΚΟ, ΑΘΗΝΑ

2 Στις αρχές της δεκαετίας του 80 υπήρχαν μόνο 120 δημοσιευμένες αποφάσεις από το 1900 έως το Το μέτρο ευθύνης κατανεμόταν σε 50% καταδικαστικές - 50% αθωωτικές αποφάσεις. Υπήρχε η αντίληψη ότι ο καθηγητής της αντίστοιχης ειδικότητας θα προσέλθει στο Δικαστήριο και η κατάθεσή του θα είναι δεσμευτική για το δικαστή.

3

4

5

6

7

8 Στη χώρα μας, καθοριστική η δίκη Εισαγγελέα Ανδρουλιδάκη (1992)

9 Στις ΗΠΑ, όπου το σύστημα έχει εμφανίσει εμπλοκές (λ.χ. κρίση 1975) λόγω μεγάλης αύξησης ασφαλιστικών εισφορών, το ποσοστό δικών υπέρ των ιατρών είναι 70% και 30% σε βάρος τους. (Βεβαίως, υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ποσό αποζημιώσεων, ειδικά για ηθική βλάβη ή ψυχική οδύνη).

10 Στη χώρα μας, με νέα στοιχεία, και επί 750 περίπου αποφάσεων από το 1900 έως τέλος του 2016, έχουν να παρατηρηθούν τα εξής: Μέχρι το 2009, το ποσοστό υπέρ των ασθενών ήταν 65%- 35%. Μετά το 2010, το ποσοστό είναι 80%-20%.

11 Όσον αφορά στις ειδικότητες, «πρωταθλητές» είναι χειρουργοί, μαιευτήρες, και έπονται αναισθησιολόγοι, ορθοπαιδικοί, παθολόγοι, καρδιολόγοι.

12 ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΕΣ-ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΙ 144 ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ 6 5 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ ΑΙΜΑΤΟΛΟΓΟΙ 7 9 ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΩΤΟΡΙΝΟΛΑΡΥΓΓΟΛΟΓΟΙ 10 ΠΡΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΙ-ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΙ-ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΙ ΑΝΕΙΔΙΚΕΥΤΟΙ ΙΑΤΡΟΙ 17 ΘΩΡΑΚΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΙ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΙ 18 ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΙ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 18 ΓΕΝΕΤΙΣΤΕΣ-ΜΟΡΙΑΚΟΙ ΒΙΟΛΟΓΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ Ε.Κ.Α.Β. ΙΑΤΡΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΑΙΘΡΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΤΥΧΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΙ ΙΑΤΡΟΙ ΦΥΛΑΚΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΙ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΙ ΟΓΚΟΛΟΓΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

13 Αιτίες αύξησης αγωγών και μηνύσεων κατά των γιατρών α. απώλεια της παραδοσιακής σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρού και ασθενή, μέσα σε ένα τεχνοκρατικό σύστημα παροχής περίθαλψης. β. ανεπάρκειες του συστήματος παροχής υγείας, τις οποίες χρεώνουν οι ασθενείς στο γιατρό.

14 Αιτίες αύξησης αγωγών και μηνύσεων κατά των γιατρών γ. υπερπληθωρισμός των γιατρών, με αποτέλεσμα: δ. τη μείωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. ε. την απαξίωση της θέσης του γιατρού στο κοινωνικό πλαίσιο αξιών. στ. την απαίτηση του ασθενή να λάβει ικανή αποζημίωση από το γιατρό, για οποιαδήποτε τυχόν επιπλοκή έχει λάβει χώρα (σε αυτό συντείνει και ένα περιρρέον αντιιατρικό κλίμα, τόσο σε κοινωνικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο μέσων μαζικής ενημέρωσης). ζ. τη διαφορά κριτηρίων που τίθενται από την ιατρική και τη νομική επιστήμη.

15 Αιτίες αύξησης αγωγών και μηνύσεων κατά των γιατρών η. σύνδρομο της πριγκίπισσας πάνω στο μπιζέλι

16 Αίτια μεγάλων ποσοστών καταδικαστικών αποφάσεων α. Πολλοί ασκούν αγωγές για κάθε επιπλοκή. β. Οι ασφαλιστικές εταιρείες πολλές φορές αρνούνται να πληρώσουν (η «Ασπίς» λ.χ. πτώχευσε). γ. Είναι ένα άγνωστο πεδίο για τους περισσότερους νομικούς και υπάρχει «φτωχή» επικοινωνία με τους γιατρούς. Ο γιατρός νομίζει ότι έχει δώσει εντολή στον καλύτερο δικηγόρο, ο δικηγόρος αναμένει να μάθει πληροφόρηση από το γιατρό, η οποία πολλές φορές είναι υποκειμενική και ο δικηγόρος δεν μπορεί να την ελέγξει.

17 Αίτια μεγάλων ποσοστών καταδικαστικών αποφάσεων δ. Σε αεροπορικά ή ναυτικά δυστυχήματα υπάρχουν πιστοποιημένοι φορείς για το ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι. Σε τροχαία ατυχήματα το Τμήμα Οδικών Τροχαίων Ατυχημάτων (Τ.Ο.Τ.Α.). Στην ιατρική ευθύνη όλα είναι ρευστά. ε. Επειδή δεν πληρώνουν οι ασφαλιστικοί οργανισμοί, ιδίως οι δημόσιοι, τα δικαστήρια θεωρούν ότι απονέμουν δικαιοσύνη με την καταδίκη του γιατρού, ώστε να αποζημιωθεί ο ασθενής και οι οικείοι του.

18 Αίτια μεγάλων ποσοστών καταδικαστικών αποφάσεων στ. Είναι επίσης πολύ δύσκολο για το δικαστή να λαμβάνει χώρα μία επιπλοκή και να μην έχει ευθύνη κανείς. Και δυστυχώς δεν έχουμε εξειδικευμένους δικαστές στην ιατρική ευθύνη.

19 Βαθμοί δόλου και αμέλειας Η νομική επιστήμη έχει ως κριτήριο τρία είδη δόλου α. άμεσο ή α βαθμού, β. έμμεσο ή β βαθμού, γ. ενδεχόμενο, και δύο είδη αμέλειας α. συνειδητή, β. μη συνειδητή. Ο νομοθέτης δεν προβλέπει τίποτα για την επιπλοκή.

20 Οι ιατροί καταδικάζονται, πολλές φορές, από ποινικά δικαστήρια, με ποινές πολύ μεγαλύτερες από εκείνες δραστών του κοινού ποινικού δικαίου.

21 Αμυντική ιατρική

22 Ποινικές κυρώσεις του γιατρού Αν ο γιατρός, από αμέλεια, επέφερε το θάνατο του ασθενούς, προβλέπεται (ΠΚ 302) φυλάκιση από τρεις μήνες έως πέντε έτη. Αν, από αμέλεια, επέφερε τη σωματική βλάβη του ασθενούς, τιμωρείται με φυλάκιση από ένα μήνα έως τρία έτη (ΠΚ 308). Συνήθως, η κύρωση, σε περίπτωση καταδίκης του γιατρού, αφορά σε αρκετούς μήνες φυλάκιση (18 ως 36 κατά μ.ό.), η οποία, με το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, συνήθως επί τρία έτη.

23 Υπάρχουν επίσης αστικές κυρώσεις (υποχρέωση προς αποζημίωση, πρόστηση ΠΦΥ, ιδιωτικής κλινικής ή Νοσοκομείου ΕΣΥ) και πειθαρχικές κυρώσεις ιατρού (Ιατρικοί Σύλλογοι, Δ.Σ. ΝΠΔΔ, Υ.Πε., ΚΠΣ).

24 Επιχειρήματα του γιατρού, προς αντίκρουση των κατηγοριών α. ότι δεν υπήρξε σφάλμα από πλευράς του και ότι η επιπλοκή την οποία υπέστη ο ασθενής δεν οφείλεται σε υπαιτιότητά του. β. ότι η επέμβαση ήταν εξαιρετικά δυσχερής και ότι η κατάσταση της υγείας του ασθενή ήταν εκείνη που προκάλεσε τη βλάβη, λ.χ. ότι η ρήξη του εντέρου συνέβη λόγω προϋπαρχουσών σοβαρών συμφύσεων, χρόνιας οικογενούς πολυποδίασης, τυφοειδούς πυρετού που επηρέασε την κατάσταση του εντέρου.

25 Επιχειρήματα του γιατρού, προς αντίκρουση των κατηγοριών γ. ότι δεν υπήρξε αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της βλάβης που επικαλείται ο ασθενής ή οι οικείοι του, λ.χ. θανάτου από πνευμονική εμβολή που υπέστη ο ασθενής μερικούς μήνες μετά τη διενέργεια της επέμβασης. δ. ότι δεν έχει επέλθει ζημία ή σωματική βλάβη, λ.χ. ο ασθενής παραπονείται για τομή, αλλά η αντίκρουση έγκειται στο ότι υπήρχε αναγκαιότητα για τη διενέργεια της επέμβασης, λ.χ. εγχείρηση για παραλυτικό ειλεό. ε. ότι η επιπλοκή οφείλεται σε «οικείον» πταίσμα του ασθενή, λ.χ. παρά τις αντίθετες οδηγίες, υπήρξε έντονη γυμναστική του ασθενή και προκάλεσε εκ νέου βουβωνοκήλη.

26 Σημαντικά στοιχεία για την άμυνα του γιατρού α. Ορθή διενέργεια παροχής ενημέρωσης και λήψης συναίνεσης Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να ενημερώνει τον ασθενή για ό,τι αφορά στην κατάσταση της υγείας του και να λαμβάνει τη συναίνεσή του για την επέμβαση η οποία πρόκειται να διενεργηθεί. Η συναίνεση έχει και το νόημα ο ασθενής ή οι οικείοι του να είναι ενήμεροι για τις πιθανές επιπλοκές που πρόκειται, ίσως, να λάβουν χώρα. Ας σημειωθεί ότι η συναίνεση του ασθενή καλύπτει μόνο τις επιπλοκές και όχι την τυχόν ιατρική αμέλεια, δηλαδή την υπαιτιότητα του γιατρού.

27 Σημαντικά στοιχεία για την άμυνα του γιατρού β. Ορθή τήρηση ιατρικών αρχείων Είναι πολύ σημαντική η ορθή τήρηση ιατρικών αρχείων, η οποία αποτελεί σημαντικό αποδεικτικό μέσον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα του γιατρού, γιατί εκεί αναγράφονται όλες οι ενέργειες του γιατρού, οι οδηγίες, οι θέσεις εργασίας, τα αποτελέσματα και πόσο αυτά επιβεβαιώθηκαν κλπ.

28 Σημαντικά στοιχεία για την άμυνα του γιατρού β. Ορθή τήρηση ιατρικών αρχείων Είναι πολύ σημαντική η ορθή τήρηση ιατρικών αρχείων, η οποία αποτελεί σημαντικό αποδεικτικό μέσον που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα του γιατρού, γιατί εκεί αναγράφονται όλες οι ενέργειες του γιατρού, οι οδηγίες, οι θέσεις εργασίας, τα αποτελέσματα και πόσο αυτά επιβεβαιώθηκαν κλπ.

29 Αντιμετώπιση της δίκης της ιατρικής ευθύνης, από πλευράς του γιατρού Περιορισμός της έκτασης της βλάβης Αναζήτηση περαιτέρω ιατρικής συνδρομής

30 Αντιμετώπιση της δίκης της ιατρικής ευθύνης, από πλευράς του γιατρού Εκτίμηση του μεγέθους της ζημιάς Ιατρικό Συμβούλιο

31 Αντιμετώπιση της δίκης της ιατρικής ευθύνης, από πλευράς του γιατρού «Παροχή εξηγήσεων» προς τον ασθενή ή τους οικείους του

32 Αντιμετώπιση της δίκης της ιατρικής ευθύνης, από πλευράς του γιατρού Επικοινωνία άμεση με δικηγόρο

33 Αντιμετώπιση της δίκης της ιατρικής ευθύνης, από πλευράς του γιατρού Περιορισμός της έκτασης της βλάβης Αναζήτηση περαιτέρω ιατρικής συνδρομής

34 Ενέργειες του συνηγόρου του γιατρού Σημαντική η λήψη καλού «ιστορικού» Χάραξη άμυνας και στρατηγικής σε συνεργασία γιατρούσυνήγορου υπεράσπισης Αναζήτηση μαρτύρων, πραγματογνωμόνων, τεχνικών συμβούλων Συλλογή υλικού και βιβλιογραφίας Ενημέρωση της ασφαλιστικής εταιρείας Συμβιβασμός-Διαμεσολάβηση

35 Ενέργειες του συνηγόρου του γιατρού Αποφυγή aντιφατικών ισχυρισμών (λ.χ. δεν υπήρξε ιατρικό σφάλμα, αλλά και η ζημία δεν ήταν τόσο μεγάλη αιτιώδης σύνδεσμος) Επιλογή κύριων ή επικουρικών ισχυρισμών Ισχυρισμοί που δύσκολα μπορούν να αποδειχθούν (λ.χ. εναντίον ιατροδικαστικής-ιστολογικής έκθεσης) Χρήση ιατρικών όρων προς το Δικαστήριο με μέτρο

36 Ενέργειες του συνηγόρου του γιατρού Σφάλμα αυταπόδεικτο (res ipsa loquitur) Αποφυγή χειροτέρευσης των πραγμάτων Καλή χρήση αποδεικτικού υλικού Αποφυγή «παγίδευσης» στα επιχειρήματα αντιδίκων

37 Λύσεις για την ιατρική ευθύνη Έλεγχος πράξεων και παραλείψεων του ιατρού από ιατρικά όργανα συμβουλευτικά, των Ιατρικών Συλλόγων ή του Υπουργείου Υγείας (ή άλλων οργάνων, λ.χ. GMC) Έλεγχος πράξεων και παραλείψεων του ιατρού με βάση κατευθυντήριες οδηγίες (guidelines) Αποζημίωση σε no fault βάση

38 Ευχαριστώ πολύ

Σταύρος Ι. Τυριτζής MD, PhD, FEBU, FACS (assoc.)

Σταύρος Ι. Τυριτζής MD, PhD, FEBU, FACS (assoc.) Σταύρος Ι. Τυριτζής MD, PhD, FEBU, FACS (assoc.) Επ. Καθηγητής Ουρογεννητικής Ογκολογίας και Ρομποτικής Πανεπιστημίου Karolinska Σουηδίας Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής Ιατρικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 24/5/2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2017 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα στοιχεία της ετήσιας απογραφικής έρευνας Θεραπευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών

Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών 29/05/2014 Βαρσάνη Ισμήνη Βούτσινος Δημήτριος AGENDA Στοιχεία Ε.Ε. ΕΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ Χώρος της Υγείας στην Ελλάδα Τύπος Συμβολαίου Στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ 2016 Πειραιάς, 25 Μαΐου 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΩΝ Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα στοιχεία της ετήσιας απογραφικής έρευνας Θεραπευτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΠΑ... ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Ονοματεπώνυμο... Όνομα πατέρα... Ημερομηνία Γέννησης... ΑΜ:... Ασφαλιστικός Φορέας... ΑΜΚΑ... Διεύθυνση κατοικίας:...αριθμός...τ.κ...

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ: Έτος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ: Έτος 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 19 Δεκεμβρίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΚΑΙ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ: Έτος Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία για

Διαβάστε περισσότερα

«Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών : Αναγκαιότητα και οφέλη ασφαλιστικής κάλυψης»

«Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών : Αναγκαιότητα και οφέλη ασφαλιστικής κάλυψης» «Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών : Αναγκαιότητα και οφέλη ασφαλιστικής κάλυψης» 10/10/2017 Βαρσάνη Ισμήνη Βούτσινος Δημήτριος Λαμπρινούδη Εύα Χριστοδουλέας Νίκος AGENDA Εισαγωγή Σκοπός της συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ. Επίκ. Καθηγητής Άγγελος Μπώλος 28.4.2015

ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ. Επίκ. Καθηγητής Άγγελος Μπώλος 28.4.2015 ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΕΥΡΕΣΕΩΝ Επίκ. Καθηγητής Άγγελος Μπώλος 28.4.2015 Ευθύνη Ιατρού: Πειθαρχική ευθύνη: κυρώσεις για παραβιάσεις των καθηκόντων και των υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης Προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης

Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης Προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης Κλάδος Γενικής Αστικής Ευθύνης Προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης 2 Περιεχόμενα 01 Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Λογιστών...04 Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Διαμεσολαβούντων...06

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 29-6-2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ 2014 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει για πρώτη φορά Δελτίο Τύπου για τα Κέντρα Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 28 Ιουνίου 2018 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ του ΠΕΔΥ: Έτος 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με τα

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Συμβάσεις μίσθωσης έργου με πέντε χιλιάδες (5.000) θεραπευτές ιατρούς για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Θ Ε Μ Α : «Συμβάσεις μίσθωσης έργου με πέντε χιλιάδες (5.000) θεραπευτές ιατρούς για χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Αθήνα 06-04 - 2012 Αρ. Πρωτ. : Γ32/ 48 / οικ.16032 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

296 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ)

296 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) 296 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ (ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ (ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ- ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ- ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ Τα στοιχεία που ακολουθούν αποτελούν ευρήματα της επιστημονικής ομάδας της ORIENTUM υπό την επίβλεψη των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκου Παυλάκου και Σπύρου Μιχαλούλη και της δημοσιογράφου

Διαβάστε περισσότερα

Σύγκρουση Συμφερόντων

Σύγκρουση Συμφερόντων Σύγκρουση Συμφερόντων Θεωρία των συμφερόντων Ως μέλος ΕΑΙΥΑ, Δικηγόρος και διδάσκων σε ΠΜΣ Ιατρικής και Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ δεν βρίσκομαι σε σύγκρουση συμφερόντων. Δεν είμαι νομικός σύμβουλος σε κάποια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΕΠΑ... ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 25 Ιουλίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έτη 2017-2018 Η Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΓΡΑΦΗ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ Α Ν Ν Α Τ Σ Ι Τ Ο Υ Ρ Α Δ Ι Κ Η Γ O Ρ Ο Σ D E S S Δ Ι Κ Α Ι Ο Τ Η Σ Υ Γ Ε Ι Α Σ Ν Ο Μ Ι Κ Η Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ο Σ Ι. Σ. Α.

Διαβάστε περισσότερα

«Η Χρήση του Διαδικτύου στην Ιατρική: Ενημέρωση- Πληροφόρηση-Γνώση- Συνεργασία- Συναλλαγές»

«Η Χρήση του Διαδικτύου στην Ιατρική: Ενημέρωση- Πληροφόρηση-Γνώση- Συνεργασία- Συναλλαγές» www.eltrun.gr Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας «Η Χρήση του Διαδικτύου στην Ιατρική: Ενημέρωση- Πληροφόρηση-Γνώση- Συνεργασία- Συναλλαγές» Καθ. Γ. Δουκίδης, Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος 2014-2015. Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος 2014-2015. Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μαθημάτων Ακαδ. Έτος 2014-2015 Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική Ενότητα Διδάσκων / Διδάσκουσα ΜΑΘΗΜΑ 1ο 30/09/2014 Η έννοια της Βιο-ηθικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα: 18/4/2016 ΑΠΟΦΑΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα: 18/4/2016 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα: 8/4/6 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Αριθ. Πρωτ. Γγ/οικ.8 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων

Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων Ιούλιος 2017 Η ευθύνη του εργοδότη κατά το Ν. 551/1915 Η ευθύνη του εργοδότη κατά τη νομοθεσία του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΙΝΕ - ΓΣΕΕ www.inegsee.gr info@inegsee.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤΙΚΑ: Το υπ' αριθ. 7089/7.01.2014 έγγραφο του Γραφείου Υπουργού του Υ.Υ.

ΣΧΕΤΙΚΑ: Το υπ' αριθ. 7089/7.01.2014 έγγραφο του Γραφείου Υπουργού του Υ.Υ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 7" ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ (Υ.Πε) ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Τμήμα Περιφερειακού Χάρτη Υγείας Ταχυδρομική Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Υγείας Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη

Κλάδος Υγείας Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη Κλάδος Υγείας Εξωνοσοκομειακή Περίθαλψη Santé Principe 22 Πρόγραμμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης με τη συνεργασία του Ομίλου ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ που παρέχει διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις στα συμβεβλημένα

Διαβάστε περισσότερα

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018 Προνόμιο υγείας Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V6 2018 Σίγουρα δίπλα σας Δωρεάν παροχές και υπηρεσίες υγείας Η Groupama ασφαλιστική, εκτός από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. Version 4 _ 2018 ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ Δωρεάν παροχές και υπηρεσίες υγείας Η Groupama ασφαλιστική,

Διαβάστε περισσότερα

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V2 2019

Προνόμιο υγείας. Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V2 2019 Προνόμιο υγείας Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. V2 2019 Σίγουρα δίπλα σας Δωρεάν παροχές και υπηρεσίες υγείας Η Groupama ασφαλιστική, εκτός από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 8 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΕΝΟΤΗΤΑ 8 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 8 ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιατρών και Συναφών Επαγγελμάτων (Φυσικοθεραπευτές/ Μαίες/ Νοσηλευτές) Όροι και Προϋποθέσεις Ανάληψης Διαχείριση Τι καλύπτει η Επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ.8) Μαρία Καραφώτη -Φωτιάδου

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ.8) Μαρία Καραφώτη -Φωτιάδου Ολυμπιακό Χωριό, 3677 Αχαρναί τηλ: 20 24 20 000, fax: 20 24 20 00 Γραφείο Διευθύνουσας Συμβούλου ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ολυμπιακό Χωριό, 6/03/206 Αριθμ. Πρωτ. 488 Προς :ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΟΔΕ) «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΥΓΕΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας

Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας KinderCARE99 Ολοκληρωμένο Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Περίθαλψης Το νέο Παιδικό Πρόγραμμα Υγείας KinderCARE99 προσφέρει τις απαιτούμενες καλύψεις νοσηλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μαθημάτων Ακαδ. Έτος 2016-2017 Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική Ενότητα Διδάσκων / Διδάσκουσα ΜΑΘΗΜΑ 1ο Τρίτη, 27/09/2016 Η έννοια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ. Πρόγραμμα Μαθημάτων. Ακαδ. Έτος Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μαθημάτων Ακαδ. Έτος 2017-2018 Μάθημα: Ιατρική Ευθύνη και Ηθική Ενότητα Διδάσκων / Διδάσκουσα ΜΑΘΗΜΑ 1ο Τρίτη, 26/09/2017 Η έννοια

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών

Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών www.interamerican.gr Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών Προστασία υψηλού επιπέδου Η Ασφάλιση Αστικής Ευθύνης Ιατρών από την INTERΑMERICAN σας επιτρέπει να αφοσιωθείτε απερίσπαστα στο λειτούργημά σας γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης.

ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Για όλους τους πελάτες της Groupama Ασφαλιστικής με προγράμματα νοσοκομειακής περίθαλψης. Version 1 _ 2017 ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ Δωρεάν παροχές και υπηρεσίες υγείας Η Groupama ασφαλιστική,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ Ε. Συμεωνίδου Καστανίδου Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ Συχνή η ενασχόληση των δικαστηρίων με την ποινική ευθύνη των γιατρών από αμέλεια, τόσο περισσότερο όσο η

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ

ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΣΑΚΕΛΛΙΑΔΗΣ, MD, MSc, MFSSoc ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ, ΕΚΠΑ ΑΝ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ & ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΧΟΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ, ΕΛ.

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 295 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 35 14 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ.113385 Τροποποίηση επί της Υ9/οικ.70521/18 8 14 «Βραχυπρό θεσμα και Μακροπρόθεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών εθελοντισμού στην λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Βασίλειος Ταλατάς

Η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών εθελοντισμού στην λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Βασίλειος Ταλατάς Η εφαρμογή καινοτόμων πρακτικών εθελοντισμού στην λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου Βασίλειος Ταλατάς Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται.

Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Κάθε μέρα που μετακινούμαστε στο δρόμο, ερχόμαστε αντιμέτωποι με τον μεγάλο κίνδυνο των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία ολοένα και αυξάνονται. Η INTERAMERICAN σάς ενημερώνει για όσα ισχύουν για τα ανασφάλιστα

Διαβάστε περισσότερα

Ατομική Κάρτα : Αρχική τιμή 80-37,5% έκπτωση = 50 /χρόνο τελική τιμή

Ατομική Κάρτα : Αρχική τιμή 80-37,5% έκπτωση = 50 /χρόνο τελική τιμή Αγαπητέ κύριε Ορφανουδάκη, Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας στέλνω αναλυτική παρουσίαση της κάρτας Υγείας ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ σε συνημμένο αρχείο. Το κόστος της κάρτας Υγείας ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ διαμορφώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Σε ποιούς απευθυνόμαστε

Σε ποιούς απευθυνόμαστε Ποιοί είμαστε Εδώ και 4 χρόνια, το σύστημα υγείας ΠαρονClub, έχτισε ένα πανελλαδικό σύστημα υγείας, βασισμένο να καλύπτει τις πιο απαιτητικές και ραγδαίες αλλαγές αυτής της εύθραυστης εποχής. Σε μια εποχή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016»

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Διεύθυνση Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας Προς: Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες Αθήνα, 8 Ιουνίου 2016 ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Αγαπητοί Συνεργάτες, Σε συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ- ΕΙ ΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ-ΓΙΑΤΡΟΙ- ΕΙ ΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΕΡΕΥΝΑ ΤΙΤΛΟΣ: ΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Είµαστε πρώτοι στον κόσµο στην παραγωγή γιατρών καθώς ανά 1.000 κατοίκους αντιστοιχούν 5,4 γιατροί. Ο µέσος όρος συνολικά για τις λοιπές χώρες προσδιορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ

Γενική Συνέλευση. Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Δ.Σ. Γενικός Γραμματέας. Αναπλ. Γενικός Γραμματέας. Γενικός Διευθυντής ΤΥΠΕΤ Οργανόγραμμα Τ.Υ.Π.Ε.Τ. (Εγκρίθηκε από την Ολομ. Δ.Σ. αριθμ. 21/16,17.9.2010) Ειδικές Επιτροπές & Εντεταλμένοι Σύμβουλοι Γραμματείας & Επικοινωνίας Δ.Σ. Αντιπρόεδρος Α Επιστημονική Επιτροπή Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές

Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές Ολοκληρωμένη ιατρική φροντίδα με τις υψηλότερες προδιαγραφές 10 λόγοι για να επιλέξετε την Αθηναϊκή Mediclinic: 1. Είναι μία ποιοτική και οικονομική κλινική, προσιτή σε όλους 2. Συνεργάζεται με τον Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1. (Για πελάτες που διαθέτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων ή/και κατοικιών)

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1. (Για πελάτες που διαθέτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων ή/και κατοικιών) ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΡΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1 (Για πελάτες που διαθέτουν ασφαλιστήρια συμβόλαια οχημάτων ή/και κατοικιών) ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ 2 Η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΚΕΠΑ... ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ Ονοματεπώνυμο... Όνομα πατέρα... Ημερομηνία Γέννησης... ΑΜ... ΑΜΚΑ... Ασφαλιστικός Φορέας... Ημερομηνία έναρξης της αναπηρίας... Ειδικότητα Προέχουσας Πάθησης

Διαβάστε περισσότερα

22/11/2008. Εκδήλωση- ενημέρωση- συζήτηση. με θέματα. «Ηθική και δεοντολογία στο επάγγελμα του οδοντιάτρου & Νομική προσέγγιση ιατρικής ευθύνης»

22/11/2008. Εκδήλωση- ενημέρωση- συζήτηση. με θέματα. «Ηθική και δεοντολογία στο επάγγελμα του οδοντιάτρου & Νομική προσέγγιση ιατρικής ευθύνης» 22/11/2008 Εκδήλωση- ενημέρωση- συζήτηση με θέματα «Ηθική και δεοντολογία στο επάγγελμα του οδοντιάτρου & Νομική προσέγγιση ιατρικής ευθύνης» Συνδιοργάνωση του Ομίλου Νομικού Προβληματισμού ΈΔΡΑ και της

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον, στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, έχετε τη δυνατότητα Απεριόριστων επισκέψεων στους εφημερεύοντες παιδιάτρους και παιδοχειρουργούς, χωρίς καμία επιβάρυνσή σας και στην Παιδιατρική Κλινική του Διαβαλκανικού

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ Ε. Συμεωνίδου Καστανίδου Καθηγήτρια Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ Ή ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ Συχνή η ενασχόληση των δικαστηρίων με την ποινική ευθύνη των γιατρών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ»

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ «EΛΕΝΗ Θ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ» «Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη» Προσερχόμενοι στο νοσοκομείο να έχετε πάντοτε μαζί σας το ΑΜΚΑ σας και το βιβλιάριο υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Σέρρες, Αξιότιμε κε υπουργέ Υγείας, Με την παρούσα δημόσια επιστολή ευελπιστώ να αρθεί το άβατο

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Σέρρες, Αξιότιμε κε υπουργέ Υγείας, Με την παρούσα δημόσια επιστολή ευελπιστώ να αρθεί το άβατο ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Σέρρες, 21-10-2012 Αξιότιμε κε υπουργέ Υγείας, Με την παρούσα δημόσια επιστολή ευελπιστώ να αρθεί το άβατο της υπουργικής σας θέσης και να διαβαστεί αυτούσια η

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/8)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/8) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/8) εξετάσεις / χρήση ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ * (Όμιλος) * Οι παροχές επειγόντων δεν ισχύουν για την ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ Πειραιά Μ. Γερουλάνου 5,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Αθήνα, 8 Ιουνίου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ινστιτούτο Επιστημονικών Ερευνών του ΠΙΣ: Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Ενεκρίθη ο Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΝΑ ΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΜΠΟ ΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ: H ΠΛΕΥΡΑ Τ ΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Σύμφωνα με την «ιατρική προσέγγιση» η αναπηρία σχετίζεται με την απώλεια, τη βλάβη ή την απόκλιση

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11) σας, οι δωρεάν και οι εκπτώσεις για τα περιστατικά που αναγράφονται στον πίνακα ισχύουν μετά την εξάντληση του ετήσιου ορίου της κάλυψής σας για διαγνωστικές Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (ΟΜΙΛΟΣ) ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΟ (ΟΜΙΛΟΣ) ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ/ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ₁ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ₂

ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (ΟΜΙΛΟΣ) ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΟ (ΟΜΙΛΟΣ) ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ/ ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ₁ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ₂ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ TΗΛΕΦΩΝΟ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΑ / ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΕΝΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (ΟΜΙΛΟΣ) Μ.ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ 15 ΑΘΗΝΑ 210 6962600 ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ 34 ΠΕΙΡΑΙΑΣ 210 4582200 ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 86 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2310 372600 ΕΚΠΤΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Κ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Κ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΕΝΓΕ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ Κ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ ΠΡΟΣ ΟΕΝΓΕ ΓΕΝΙΚΑ: Η νήσος Εύβοια έχει πληθυσμό 210.000 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Παρουσιάζει ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο καθότι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Ψ445ΟΡΡ3-Ε3Ε Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 6350/

ΑΔΑ: Ψ445ΟΡΡ3-Ε3Ε Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 6350/ Γ. Δαμάσκου 1, 13677 Αχαρναί τηλ: 210 24 20 000, fax: 210 24 20 100 www.aemy.gr info@aemy.gr ΑΔΑ: Ψ445ΟΡΡ3-Ε3Ε Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 6350/07-10-2016 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε. Γεωργίου

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Δίκαιο. Αστική ευθύνη του δημοσίου 1 ο μέρος. Αν. Καθηγήτρια Ευγ. Β. Πρεβεδούρου Νομική Σχολή Α.Π.Θ.

Διοικητικό Δίκαιο. Αστική ευθύνη του δημοσίου 1 ο μέρος. Αν. Καθηγήτρια Ευγ. Β. Πρεβεδούρου Νομική Σχολή Α.Π.Θ. Αστική ευθύνη του δημοσίου 1 ο μέρος Αν. Καθηγήτρια Ευγ. Β. Πρεβεδούρου Νομική Σχολή Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9/13.07.2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9/13.07.2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2 η Υ. ΠΕ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9/13.07.2011 Στην συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη γνωματεύσεων. Ποιες οι ευθύνες. Έλενα Παπαευαγγέλου Δικηγόρος

Σύνταξη γνωματεύσεων. Ποιες οι ευθύνες. Έλενα Παπαευαγγέλου Δικηγόρος Σύνταξη γνωματεύσεων. Ποιες οι ευθύνες. Έλενα Παπαευαγγέλου Δικηγόρος Είναι μία ιατρική πράξη. Άρθρο 1 παρ. 3 του ν. 3418/2005 «ΚΩΔΙΚΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ»: «3. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Εξωσυμβατική ευθύνη Δημοσίου 12/4/2016

ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ. Εξωσυμβατική ευθύνη Δημοσίου 12/4/2016 ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Εξωσυμβατική ευθύνη Δημοσίου 12/4/2016 Ευθύνη του Δημοσίου Έννοια ευθύνης του Δημοσίου υποχρέωση του Δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ, να αποζημιώσουν τρίτα πρόσωπα για ζημίες που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/) εξετάσεις / χρήση ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (Όμιλος) Μ. Γερουλάνου 5, Αθήνα 0 696600 & Φιλελλήνων 34, Πειραιάς 0 45800 & Μητροπόλεως 86,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 7899/

ΑΔΑ: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 7899/ Γ. Δαμάσκου 1, 13677 Αχαρναί τηλ: 210 24 20 000, fax: 210 24 20 100 www.aemy.gr info@aemy.gr ΑΔΑ: ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Αναρτητέα στο Διαδίκτυο Αρ. Πρωτ.: 7899/15-12-2016 ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/7)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/7) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/7) χρήση ΥΓΕΙΑ Λεωφόρος Κηφισίας & Ερυθρού Σταυρού 4, Μαρούσι 0 6867000 Γυναικολόγος & για το επιπλέον ισχύει ο κρατικός σε

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/7)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/7) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/7) στις εξετάσεις / χρήση ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (Όμιλος) Μ. Γερουλάνου 5, Αθήνα 0 696600 & Φιλελλήνων 34, Πειραιάς 0 45800 & Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ 20/7/2017 GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια, με όνομα αναγνωρισμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Υ.), Έτος 2015

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Υ.), Έτος 2015 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Υ.), Έτος 2015 ΑΜΟΙΒΗ ΓΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΆΛΛΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α/Α ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Υ.) ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΕΟΦ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΛΗ ΑΣΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/) στις εξετάσεις / χρήση ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (Όμιλος) Μ. Γερουλάνου 5, Αθήνα 0 696600 & Φιλελλήνων 34, Πειραιάς 0 45800 & Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (1/11) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΑΤΟΜΙΚΩΝ συμβολαίων (/) εξετάσεις / χρήση ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (Όμιλος) Μ. Γερουλάνου 5, Αθήνα 0 696600 & Φιλελλήνων 34, Πειραιάς 0 45800 & Μητροπόλεως 86,

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Αριθ.Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1289/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 28/2015

Αθήνα, Αριθ.Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1289/ Α Π Ο Φ Α Σ Η 28/2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΧΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Αθήνα, 27-02-2015 Αριθ.Πρωτ.: Γ/ΕΞ/1289/27-02-2015 Ταχ. /νση: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 1-3 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210-6475600 FAX: 210-6475628 Α Π Ο Φ Α Σ Η

Διαβάστε περισσότερα

Δ) Οι δικαιούχοι του Προγράμματος "Χρυσή Υγεία" δικαιούνται μετά

Δ) Οι δικαιούχοι του Προγράμματος Χρυσή Υγεία δικαιούνται μετά Α) Μέσω του συνεργαζόμενου Συντονιστικού Κέντρου 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο, δυνατότητα να κλείνονται ραντεβού με τις κλινικές και να παρέχονται ιατρικές συμβουλές ή να λαμβάνονται γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ. Αξιότιμε /η κύριε/α,

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΣΗΛΕΙΑ. Αξιότιμε /η κύριε/α, Αξιότιμε /η κύριε/α, Οι κλινικές IΑΤΡΙΚΟ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ, IΑΤΡΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ που ανήκουν στο μεγαλύτερο Όμιλο παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα, προσφέρουν στους εργαζομένους της COSMOTE,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ Η συμβολή της Εκθέσεως της Νεκροψίας Νεκροτομής στην προκαταρκτική διαδικασία Αγγελική Ιατροπούλου Αντιπλοίαρχος ΛΣ Τομεάρχης Ασφάλειας και

Διαβάστε περισσότερα

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

MIF. Mάθετε τα δικαιώματά σας. ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ MIF ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Έχετε εμπλακεί σε δυστύχημα με ανασφάλιστο ή με άγνωστο όχημα για το οποίο δεν ευθύνεστε; Mάθετε τα δικαιώματά σας. 1 Ίδρυση του Ταμείου Το Ταμείο Ασφαλιστών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑ ΝΟΜΟ, ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑ ΝΟΜΟ, ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΟΥΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΑ ΝΟΜΟ, ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΤΙΚΗ 1176 ΑΘΗΝΑ 1000 ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ 78 ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ 74 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ 70 ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ 68 ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ 63 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ 63 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ 61 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ 6)

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ 6) Ολυμπιακό Χωριό, 3677 Αχαρναί τηλ: 20 24 20 000, fax: 20 24 20 00 Γραφείο Διευθύνουσας Συμβούλου ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ολυμπιακό Χωριό, 06/09/206 Αριθμ. Πρωτ. 5550 Προς :ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΟΔΕ) «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (1/7)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (1/7) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (/7) επείγοντα στις εξετάσεις / επείγοντα Ραντεβού στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (ειδικές τιμές) ₂ χρήση ΥΓΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 2 ΤΑΜΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ Το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης του Υπουργείου Οικονομικών (ΤΕΑ-ΥΠΟΙΚ) ιδρύθηκε με το ΦΕΚ Β 727/14.05.2004 και

Διαβάστε περισσότερα

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ.6) Μαρία Καραφώτη -Φωτιάδου

Συνημμένα: Απόσπασμα Απόφασης (σελ.6) Μαρία Καραφώτη -Φωτιάδου Ολυμπιακό Χωριό, 3677 Αχαρναί τηλ: 20 24 20 000, fax: 20 24 20 00 Γραφείο Διευθύνουσας Συμβούλου ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ολυμπιακό Χωριό, 23/03/206 Αριθμ. Πρωτ. 487/6.03.206 Προς :ΟΜΑΔΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΡΓΟΥ (ΟΔΕ) «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δωρεάν προνόμια και παροχές, όπως έξοδα αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού και ετήσια check up στα περισσότερα ιδιωτικά Νοσοκομεία της χώρας.

Δωρεάν προνόμια και παροχές, όπως έξοδα αντιμετώπισης επείγοντος περιστατικού και ετήσια check up στα περισσότερα ιδιωτικά Νοσοκομεία της χώρας. Πρόγραμμα Προσωπικής & Οικογενειακής Προστασίας Οι παροχές με μία ματιά: Οικονομική στήριξη για εσάς και την οικογένειά σας για την αντιμετώπιση των σοβαρών συνεπειών της απώλειας ζωής ή κάποιας ανικανότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Αστική Ευθύνη Προϊόντων Ελίνα Παπασπυροπούλου HDI Global SE. Money Show 2016, Θεσσαλονίκη

Αστική Ευθύνη Προϊόντων Ελίνα Παπασπυροπούλου HDI Global SE. Money Show 2016, Θεσσαλονίκη Αστική Ευθύνη Προϊόντων Ελίνα Παπασπυροπούλου HDI Global SE Money Show 2016, Θεσσαλονίκη Το 2012 καταβλήθηκαν από τις ασφαλιστικές εταιρίες στην Ε.Ε. αποζημιώσεις αστικής ευθύνης 14 δισ. EUR (Insurance

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Υ.Π.ΙΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ. τηλ: 2104134803 www.seypikapeiraia.gr e-mail : info@seypikapeiraia.gr. Πειραιάς - Αρ.Πρωτ : 101/ 07/06/10

Σ.Ε.Υ.Π.ΙΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ. τηλ: 2104134803 www.seypikapeiraia.gr e-mail : info@seypikapeiraia.gr. Πειραιάς - Αρ.Πρωτ : 101/ 07/06/10 Σ.Ε.Υ.Π.ΙΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ τηλ: 2104134803 www.seypikapeiraia.gr e-mail : info@seypikapeiraia.gr Πειραιάς - Αρ.Πρωτ : 101/ 07/06/10 Προς : Γεν.Δ/τρια Υπηρ.Υγείας ΙΚΑ κ.αντωνοπούλου Ειρήνη Kοινοποίηση Διοικητή

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (1/7)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (1/7) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών για κατόχους ΟΜΑΔΙΚΩΝ συμβολαίων Ζωής & Υγείας (1/7) ΒΙΟΚΛΙΝΙΚΗ (Όμιλος) Μ. Γερουλάνου 15, Αθήνα 10 696600 Φιλελλήνων 4, Πειραιάς 10 45800 Μητροπόλεως 86, Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας.

Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 7ης ΥΠΕ 7η ΥΠΕ - ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας. Σύνολο εξετασθέντων

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία πάνω απ όλα! Οι ειδικοί της υγείας δίπλα σας. Εμπρός âäïíáäéáýá æèíåòýäá ôïù îïíïà Ûóâïù

Υγεία πάνω απ όλα! Οι ειδικοί της υγείας δίπλα σας. Εμπρός âäïíáäéáýá æèíåòýäá ôïù îïíïà Ûóâïù Υγεία πάνω απ όλα! Οι ειδικοί της υγείας δίπλα σας Εμπρός âäïíáäéáýá æèíåòýäá ôïù îïíïà Ûóâïù Υγεία πάνω απ όλα! Όταν πριν από περίπου ένα και κάτι χρόνο πήραμε την πρωτοβουλία να εκδώσουμε έναν εύχρηστο

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ

ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΡΟΥ (Εξετάσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5 του περί Δικηγόρων Νόμου) Φεβρουάριος 2018 ΑΣΤΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ (Να απαντηθούν 4 από τις 6 ερωτήσεις) Να τηρείτε την αριθμητική σειρά των ερωτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Α.Δ.Α ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ. ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΕΚ 2466/Β/4-11-2011 Aθήνα 10/10/2011 Αριθμ. Πρωτ.Υ4δ/Γ.Π.οικ.110076

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών (1/8)

Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών (1/8) Επιπλέον Υπηρεσίες Υγείας Μέσω Συνεργασιών (1/8) Δευτεροβάθμια Περίθαλψη (Νοσηλεία) ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ EUROMEDICA ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αθανασιάδου 9, πάροδος Δ.Σούτσου, Αθήνα Τηλ. 10 17850 Μαρίας

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο!

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Ο Όμιλος Όμιλος Ευρωκλινικής VIP services Σημείο Εξυπηρέτησης Νοσηλευομένων Ασθενών (Σημείο Ε.Ν.Α.) Προσωπικός Οδηγός για κάθε ασθενή Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Αθήνα, ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΧΑΡΗΣ Τ. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΕ Α.Π., Σ.τ.Ε., Δρ. ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ε.Κ.Π.Α. ΕΠΙΣΚ. ΚΑΘ. ΙΑΤΡ. ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΥΡ. ΠΑΝ. ΚΥΠΡΟΥ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 15, 15451 Ν. ΨΥΧΙΚΟ, ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: (210) 6756747, FAX: (210) 6729207 e-mail: chpolitis@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Η παρούσα εισήγηση περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: Α) Γενικές παρατηρήσεις για την προηγηθείσα λειτουργία του ΕΣΥ. Β) Διατύπωση γενικών αρχών

Διαβάστε περισσότερα

Κλινική γενετικών νοσημάτων και σπάνια νοσήματα

Κλινική γενετικών νοσημάτων και σπάνια νοσήματα Κλινική γενετικών νοσημάτων και σπάνια νοσήματα Πέμπτη 10 Μαρτίου 2010 Για την συμμαχία Κυπρίων ασθενών με σπάνια νοσήματα CARD Δρ Bιολέττα Χριστοφίδου Αναστασιάδου MD, PhD Κλινική Γενετική Δράση: 1994-έως

Διαβάστε περισσότερα

Π.Δ. 228/2000: ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ (ΦΕΚ Α 197/12.9.2000)

Π.Δ. 228/2000: ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ (ΦΕΚ Α 197/12.9.2000) Π.Δ. 228/2000: ΑΔΕΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑΤΩΝ (ΦΕΚ Α 197/12.9.2000) Όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 210/2003 1, ΦΕΚ Α 168/2.7.2003, και ισχύει σήμερα. Έχοντας υπόψη: Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Λήμνου. Δημόσιος Απολογισμός Ιούνιος 2016 Ιούνιος 2018.

Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Λήμνου. Δημόσιος Απολογισμός Ιούνιος 2016 Ιούνιος 2018. Γενικό Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Λήμνου. Δημόσιος Απολογισμός Ιούνιος 2016 Ιούνιος 2018. Περιεχόμενα. Ιούνιος Δεκέμβριος 2016: 3 κυρίαρχα προβλήματα Συνεργασίες και συνεργίες με φορείς. Εφαρμογή 3 βασικών

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ 1 ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟ ΑΜΕΛΕΙΑ Θάνος Αν. Αλεξόπουλος Δικηγόρος μέλος ΔΣΑ Νομικός Σύμβουλος Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ. 1 2 Η ευθύνη διαμορφώνεται με το συνυπολογισμό του προσδιοριστικού στοιχείου της αμέλειας, επιφέροντας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1. Σκοπός

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1. Σκοπός ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑΣ» Άρθρο 1 Σκοπός 1. Σκοπός του νόμου είναι η καταπολέμηση ιδιαίτερα σοβαρών εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, που μπορούν να διασαλεύσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΆΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ. (άρθρο 1 και άρθρο 12 της οδηγίας)

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΆΡΘΡΟ 1 ΣΚΟΠΟΣ. (άρθρο 1 και άρθρο 12 της οδηγίας) ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2010/41/ΕΕ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 7 Ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2010 Για την εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης ανδρών και γυναικών που ασκούν αυτοτελή

Διαβάστε περισσότερα