ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Της απερχόμενης διοίκησης και άλλων Μελών του Συνδικάτου Μετάλλου

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Της απερχόμενης διοίκησης και άλλων Μελών του Συνδικάτου Μετάλλου"

Transcript

1 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Της απερχόμενης διοίκησης και άλλων Μελών του Συνδικάτου Μετάλλου ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ, ΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ! ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ! Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, Στις 30 και 31 Μαΐου στο Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας θα πραγματοποιηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια συνδικαλιστικά όργανα Εργατικό Κέντρο Λαμίας και ΠΟΕΜ. Η επιτυχία και η μαζικότητα των εκλογών θα καθορίσουν αν το Συνδικάτο θα γίνει ακόμη πιο μαζικό, έτσι ώστε να προασπίζει τα δικαιώματά μας και να διεκδικεί μαχητικά τα δίκαια αιτήματα μας. Θα συμβάλει αποφασιστικά στην προσπάθεια που κάνει το Εργατικό Κέντρο Λαμίας για οργανωτική ενοποίηση της εργατιάς στον νομό μας. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Το Συνδικάτο Μετάλλου είναι κλαδικό Σωματείο, μπορεί να γίνει μέλος σε αυτό ο κάθε συνάδελφος στον νομό που εργάζεται σε μεταλλευτική επιχείρηση, ανεξάρτητα αν ανήκει και σε επιχειρησιακό σωματείο, ανεξάρτητα την ειδικότητα. Στην ΛΑΡΚΟ ο κάθε μόνιμος συνάδελφος έχει δικαίωμα να είναι μέλος και στο Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και στο Συνδικάτο Μετάλλου, ενώ ο συνάδελφος στις εργολαβίες μόνο στο δεύτερο επειδή το Επιχειρησιακό Σωματείο δεν τον κάνει μέλος του. Αντικειμενικά το Συνδικάτο Μετάλλου, προς το παρόν, είναι το μόνο που μπορεί να ενώσει οργανωτικά όλους τους εργαζόμενους. Ο προσανατολισμός που έχει είναι η ταξική ενότητα και η πάλη για τα δίκαια της εργατιάς, για την ανάδειξη των προβλημάτων μας και την διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις ανάγκες μας. Από αυτή τη σκοπιά καλούμε τον κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα να προβληματιστούν μέσα από την ίδια τους την πείρα και να απαντήσουν με την συσπείρωση, με την εγγραφή και την συμμετοχή τους στις εκλογές, ότι θέλουν ένα Συνδικάτο που θα ενώνει στην πράξη όλους τους μεταλλεργάτες στον νομό μας και θα παλεύει για να καλυτερεύσει η ζωή μας. Με αυτή την κατεύθυνση και αυτές τις λογικές αναπτύσσει τη δράση του και πιστεύουμε πως για να βγούμε οι εργαζόμενοι στην αντεπίθεση και να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει θα πρέπει να γνωρίζουμε και να συμφωνήσουμε στα εξής: ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ - ΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΧΑΣΕ. Η ΛΑΡΚΟ είτε ήταν στο Μποδοσάκη, είτε την διαχειρίζεται το κράτος των «Μποδοσάκιδων», πάντα είχε κριτήριο τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

2 Οι κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή, από κοινού με την ΕΕ, σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές για να καλύψουν τις απαιτήσεις του κεφαλαίου για τη ΛΑΡΚΟ. Κινούμενες σε αυτή τη λογική οι προηγούμενες κυβερνήσεις εντάξανε τη ΛΑΡΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ και η σημερινή στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Σε αυτή την κατεύθυνση δημιουργούν τους κατάλληλους όρους και προϋποθέσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κεφαλαίου. Μέσα από την μεθόδευση της εγκατάλειψης, την απαξιώνουν ώστε να πέσει το τίμημα που θα δώσει το κεφάλαιο. Προσπαθούν να εξασφαλίσουν τους όρους κερδοφορίας του κεφαλαίου όπως π.χ είναι η μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος την οποία θα επιβαρυνθούν τα λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι. Νομοθετούν και υλοποιούν για τον ίδιο λόγο αντεργατικές πολιτικές όπως είναι οι εργολαβίες και το ενιαίο μισθολόγιο, ρίχνοντας την αξία της εργατικής δύναμης. ΠΟΙΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ Οι κρατικές ενισχύσεις, οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και οι πολιτικές των κυβερνήσεων εξυπηρετούν τα παραπάνω. Γι αυτό και το Συνδικάτο Μετάλλου για να ξεσκεπάσει τον ρόλο τους, για να απαντήσουμε οι εργαζόμενοι πως δεν είναι μονόδρομος αυτές οι εξελίξεις, πως η ΛΑΡΚΟ δεν είναι σε αυτή την κατάσταση λόγω χαμηλών τιμών του σιδηρονικελίου ή λόγω κακών διοικητικών χειρισμών, αλλά γιατί μέσα από αυτή την κατάσταση εξυπηρετούνται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, γι αυτό τον λόγο και εμείς απαντάμε με την δική μας πρότασή για την ΛΑΡΚΟ η οποία είναι: Ενιαίος Κρατικός Φορέας Μεταλλευτικής Βιομηχανίας με κριτήριο παραγωγής την κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών. Οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικής πηγές έχουν δυνατότητα να καλύψουν τις σύγχρονες διευρυμένες λαϊκές ανάγκες και η ΛΑΡΚΟ ως μοναδικός φορέας αξιοποίησης του σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και μοναδικός παραγωγός στην Ευρώπη, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε μια τέτοια ανάπτυξη. Η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά αποθέματα χρωμίου που μαζί με το σιδηρονικέλιο μπορεί να αξιοποιηθεί για την παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα, προϊόν που μέχρι σήμερα εισάγουμε. Η αξιοποίηση του ανοξείδωτου χάλυβα και η μετέπειτα χρήση του ως πρώτη ύλη στη βιομηχανία, μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος λαϊκών αναγκών, παρέχοντας απαραίτητο εξοπλισμό στη βιομηχανία, ιατρικά ήδη, ήδη οικιακής χρήσης, υλικό για σύγχρονες κατασκευές, πρώτες ύλες για μεταφορικά μέσα και άλλα. Ταυτόχρονα η εκτεταμένη έρευνα επιστημονικού προσωπικού σε συνεργασία με πανεπιστημιακούς φορείς που κατεύθυνση θα έχουν την επίλυση βιομηχανικών προβλημάτων, μπορεί να οδηγήσει σε νέες εφαρμογές και στη διεύρυνση της κάλυψης των κοινωνικών αναγκών. Αυτή η πρόταση είναι η μόνη που απαντά στο αδιέξοδο των τιμών του νικελίου γιατί οι λαϊκές ανάγκες δεν τελειώνουν ποτέ. Είναι αντίθετη με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ η οποία θα επιδεινώσει κι άλλο την κατάσταση.

3 Προτάσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και σε αυτήν την λογική, όταν γίνονται κτήμα των εργαζομένων μπορούν να πιέσουν πολιτικά σήμερα και οι εργαζόμενοι μέσα από τον αγώνα μας να αποσπάσουμε δικαιώματα ανακούφισης, όπως είναι: Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων Επαναφορά των ΣΣΕ και των κατώτερων Βασικών Μισθών του κλάδου στο Επίπεδο του 2007 ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. Μόνιμη και σταθερή δουλεία για όλους. Κατάργηση των ομαδικών απολύσεων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους 600 ευρώ. Κατάργηση των πλειστηριασμών. Οι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ, ενωμένοι όλοι μαζί, βασισμένοι σε αυτήν την πρόταση και προχωρώντας αποφασιστικά σε αυτή την λογική μπορούμε να κερδίσουμε την σύναψη Επ.Σ.Σ.Ε που πρέπει να κινείται στα παρακάτω αιτήματα : 1. Την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου όλων των εργολαβιών. (συντήρηση, σεκιούριτι, καθαρισμοί, καθαρίστριες). Ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ με συμβάσεις αορίστου χρόνου. 2. Ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Απαιτούμε οργανόγραμμα που να περιέχει αναλυτικά όλες τις ειδικότητες ανά τμήμα. Που θα παίρνει σοβαρά υπ όψιν την δεκαετία στην οποία δεν υπήρχαν εργολαβίες που εξυπηρετούσαν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της παραγωγής και της συντήρησης, αλλά το εργοστάσιο λειτουργούσε επανδρωμένο τόσο στις παραγωγικές θέσεις όσο και στις θέσεις συντήρησης με εργατοτεχνικό προσωπικό, με επιστημονικό προσωπικό, με εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Τότε οι εργαζόμενοι ξεπερνούσαν τους 1100 και είναι η μοναδική δεκαετία στην οποία δεν είχαμε συχνά και σοβαρά ατυχήματα. 3. Να γίνουν νέες προσλήψεις εργατοτεχνικού, διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού αξιοποιώντας με προτεραιότητα τους επιστήμονες που εργάζονται ήδη στην ΛΑΡΚΟ ως εργατικό προσωπικό σήμερα. 4. Αναγνώριση και καταβολή τριετιών και βασικών μισθών σε όλους τους εργαζόμενους με τον υπολογισμό που δίνονταν στους εργαζόμενους που είχαν προσληφθεί πριν το Αναγνώριση ως χρόνο προϋπηρεσίας στην ίδια την ΛΑΡΚΟ το χρονικό διάστημα που οι εργαζόμενοι δούλεψαν μέσω του καθεστώτος των εργολαβιών ή με Δ.Π.Υ. και ενσωμάτωση αυτής της προϋπηρεσίας στις τριετίες, στον υπολογισμό της αποζημίωσης, στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο. 5. Καταβολή των χρημάτων σε αναβαθμίσεις που έγιναν και γίνονται με τον τρόπο και τον υπολογισμό που δίνονταν πριν το 2013.

4 6. Καταβολή όλων των αναδρομικών με τόκους που έχουν προκύψει από την καταπάτηση των παραπάνω. 7. Να δίνονται τα σπίτια στους οικισμούς σε όποιο εργαζόμενο αιτείται, φτιαγμένα από τη ΛΑΡΚΟ και να συντηρούνται από αυτή. 8. Να εκπληρώνει η ΛΑΡΚΟ ανελλιπώς τις υποχρεώσεις της στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο των εργαζομένων. 9. Να περιέχει όλα τα κεκτημένα των προηγούμενων ΣΣΕ (δάνεια, εκδρομές κλπ). Τα παραπάνω αιτήματα βασίζονται στην πρότασή μας και αναδεικνύουν τις ανάγκες και τα προβλήματα όλων των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Αποτελούν βάση για να συσπειρωθούμε όλοι όσοι εργαζόμαστε στη ΛΑΡΚΟ (σε εργολάβους ή μόνιμο προσωπικό, με νέες ή παλιές συμβάσεις εργασίας). Αποτελούν βάση ώστε να συσπειρωθούν ο κλάδος μας, οι κάτοικοι της περιοχής για να γίνει ο αγώνας μας αποτελεσματικότερος. ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΧΗ Όρος για να διεκδικήσουμε την παραπάνω πρόταση και να αποσπάσουμε άμεσα τα παραπάνω αιτήματα είναι όλοι εργαζόμενοι στην ΛΑΡΚΟ να είναι μέλη στο Συνδικάτο Μετάλλου, που μπορεί και θέλει στην πράξη να μας ενώσει. Εμείς, ως μέλη και απερχόμενο Διοικητικό συμβούλιο δεσμευόμαστε για μια σωστή λειτουργία του Συνδικάτου. Δεσμευόμαστε να παρεμβαίνει ουσιαστικά για το κάθε πρόβλημα. Να μπαίνει μπροστά και μέσα από δημοκρατικές τακτικές διαδικασίες (Γ.Σ.), να αποφασίζουμε το πώς το πρόβλημα θα γίνεται αίτημα και το αίτημα θα διεκδικείται. Συναδέλφισσες - συνάδελφοι, Σας καλούμε να προβληματιστείτε με βάση όλα τα παραπάνω. Πείρα έχετε για να βγάλετε συμπεράσματα. Έχετε και ευθύνη για τη στάση που θα κρατήσετε. Είναι σίγουρο πως η εργασία, ο ιδρώτας και το αίμα που έχουν χυθεί για να λειτουργήσουν τα εργοστάσια μας ΕΝΩΝΟΥΝ, είναι αυτά που δίνουν ψυχή στο μέταλλο. Εμείς πιστεύουμε πως μας ΕΝΩΝΟΥΝ και όλα τα παραπάνω και σας καλούμε να συσπειρωθείτε στο Συνδικάτο Μετάλλου για να δυναμώσουμε το «όπλο» που έχουμε στα χέρια μας για να επιβιώσουμε. Ανδριώτης Σταύρος Κακκαβάς Λάκης Μαγγαφάς Γιώργος Παναγιώτου Δημ. Βέργος Λουκάς Λαρίσης Χρήστος Μίχας Παναγιώτης Πετράκης Τάσος Γκιώνης Βασίλης Λειβαδάρας Παναγ. Μούτσος Θοδωρής Πολίτης Παναγιώτης Δαραμάρας Λιβέρας Μπέτσας Ρήνας Νίκος Γιώργος Σταμάτης Ευστάθιος Ζυγογιάννης Παρ. Λουκάς Περικλής Μπουζάς Δημήτρης Σταματάκης Κώστας Κάζας Μαγγαφάς Μπουζάς Τούντας

5 Δημήτρης Αναστ. Κώστας Κώστας

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας:

Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ παρεμβαίνει, διεκδικώντας: «Κυρία Υπουργέ To ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εδώ και χρόνια έχει ανοίξει το ζήτημα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε το 2013 και σχετική ημερίδα για τα εργατικά «ατυχήματα»

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/01/2012 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τις προτάσεις, που κατατέθηκαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο Wind: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ

Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο Wind: ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Ταξική ενότητα εργαζομένων στον Όμιλο : ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εργαζόμενοι στη, Και την χρονιά που μας πέρασε η Διοίκηση επιτέθηκε σε πολλά

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 Ημερομηνία Ανάρτησης: 14/11/2005 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 5 η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: Από 01/01/2018 έως 30/04/2018 ΣΤΟΙΧΕΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΑΔΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΑΔΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΟΓΙΚΗ, ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΚΑΔΟΣ... ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ Ουσία των δημοτικών εκλογών δεν είναι η τυφλή οργή απέναντι στην τρόικα και τους πολιτικούς. Είναι να κάνουμε το Δήμο μας αποτελεσματικότερο στη διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΤΜΗΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Να αντιστρέψουμε τη σημερινή εικόνα απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων : Προτάσεις επιτακτικών αλλαγών στην εργατική νομοθεσία Στην 5ετία 2010-2014 έγινε μια - χωρίς προηγούμενο

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια ειναι η κατάσταση

1. Ποια ειναι η κατάσταση 1. Ποια ειναι η κατάσταση Οι 2300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που παραμένουν παρά τη χθεσινή εξέλιξη απλήρωτοι για 2 μήνες με το ύψος των απλήρωτων δεδουλευμένων να ξεπερνάει τα 6εκ. δικαίως βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Δ Ι Κ Α Ι Ο Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ι Κ Ω Ν Δ Ι Α Π Ρ Α Γ Μ Α Τ Ε Υ Σ Ε Ω Ν Η σχέση όρων συλλογικών συμβάσεων με άλλους ρυθμιστικούς παράγοντες ΣΣΕ και Νόμος Ταυτόχρονη ρύθμιση των ίδιων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Ποιοι είμαστε; Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών-Βιοτεχνών-Εμπόρων Ν. Ξάνθης είναι δευτεροβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ιδρύθηκε το 1948 με σκοπό την καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την Αγαπητοί Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία σας και στην σημερινή αγωνιστική μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, CYPRUS INDUSTRIAL, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, COMMERCIAL, PRESS-PRINTING ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ AND GENERAL SERVICES ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ WORKERS TRADE UNION Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ 1 ΚΑΙ 2/2/18. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΣΥΠΕΡΤ ΣΤΙΣ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 1 ΚΑΙ 2/2/18. Στα τρία χρόνια της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ βιώσαμε όλοι οι εργαζόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!!

Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Σ αυτή την Απεργία πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. κανείς δεν την παλεύει μόνος!!! Η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους στην 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ την Τετάρτη 6 Νοέμβρη και στο συλλαλητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρατική Κίνηση Ανεξάρτητων Μελών. 1 Χρόνος Δη.Κ.Α.Με.

Δημοκρατική Κίνηση Ανεξάρτητων Μελών. 1 Χρόνος Δη.Κ.Α.Με. Δημοκρατική Κίνηση Ανεξάρτητων Μελών 1 Χρόνος Δη.Κ.Α.Με. Δομή ΔΗ.Κ.Α.Με. Δημοκρατική Κίνηση Ανεξάρτητων Μελών Συλλόγου Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα (Δη.Κ.Α.Με.-Συ.Δα.Π.Τ.Τ.) Δημοκρατική Κίνηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινοποίηση : Διοικητές 1 ης και 2 ης Υ.Πε. : Διοικητές Νοσοκομείων : ΠΙΣ : ΙΣΑ : ΙΣΠ : ΟΕΝΓΕ : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Αθήνα, 29/03/18 Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συνεδρίασε τη Δευτέρα 27/03/18

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ

PRAXIS FROM LAW TO PRACTICE ΕΚΘΕΣΗ ΟΒΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ FEDERATION OF INDUSTRIAL WORKERS UNIONS ΚΑΝΙΓΓΟΣ 31 31 KANIGOS STR 106 82 ΑΘΗΝΑ 106 82 ATHENS ΤΗΛ: 2103304120-1 TEL: 2103304120-1 FAX: 2103825322

Διαβάστε περισσότερα

1. Σκοπός της οικονομικής ανάπτυξης είναι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων.

1. Σκοπός της οικονομικής ανάπτυξης είναι η αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων. ΑΘ. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ : ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΕΠΑΛ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1Ο : ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ 1.1. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΩΣΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ Στις παρακάτω ερωτήσεις να σημειώσετε το χαρακτηρισμό Σ (σωστό) ή Λ (λάθος). 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Για τους όρους αμοιβής και εργασίας, όλων των εργαζομένων της εταιρίας με την επωνυμία «ANAVADIA - ΞΕΝΟ ΟΧΕΙΑΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.», ανεξαρτήτως ειδικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Διαπραγματεύσεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κοινωνικός διάλογος σε καιρούς κρίσης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Μερικά απλά λόγια για την κρίση Η κρίση ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2008

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016

Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Εισηγητικό του Δ.Σ του ΕΚΝΛ στην συνέντευξη 16/6/2016 Θέλουμε να καλέσουμε τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στους τόπους δουλειάς και να ξεκινήσουμε νέους αγώνες, προκειμένου να αποκρούσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 41 η ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ 1. Διοικητικός και Οικονομικός Απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2015 και Προϋπολογισμός έτους 2016 2. Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής επί της

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΑΡΔΑΒΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ 10/5/2019

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΑΡΔΑΒΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ 10/5/2019 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΒΑΡΔΑΒΑΚΗ ΜΑΝΩΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΕΛΕΥΣΙΝΑ 10/5/2019 Για να περιγράψουμε την κατάσταση στην Ελευσίνα - Μαγούλα, πόλη μας και γενικότερα την περιοχή του ΘΡΙΑΣΙΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Νέες μορφές απασχόλησης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέες μορφές απασχόλησης. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέες μορφές απασχόλησης 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ποιες είναι οι νέες μορφές απασχόλησης; Σύμβαση ορισμένου χρόνου Μερική απασχόληση Προσωρινή απασχόληση Σύμβαση έργου Υπεργολαβία Εκ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 20/12/2016 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 20/12/2016, το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές.

η ενημέρωση για τις δράσεις που τυχόν υιοθετήθηκαν μέχρι σήμερα και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από αυτές. Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σας ευχαριστώ θερμά για τη συμμετοχή σας, η οποία πιστεύω ότι είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι, για την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 Παραλάβαμε (18-05-2015) 15.747 ευρώ και σήμερα έχουμε περίπου το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΤΕ

ΑΜΕΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΕΑΤΕ 15-3-2011 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, η κυβέρνηση μετά και τις αποφάσεις της έκτακτης συνόδου της ΕΕ στις Βρυξέλες (παράταση μνημονίου, μείωση επιτοκίου, ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου αξίας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού

Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Παναγή Τσαλδάρη 9-11, Αθήνα, ΤΚ 10552 (1ος Ορ.) Τηλ; 211 411 4001-5 Fax: 211 40 300 20 Email :syllogos@sett.gr URL: www.sett.gr Αθήνα 05/12/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 22 Συνάντηση με Διευθύντρια Ανθρώπινου

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Δήμο Καλαμπάκας με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ - ΚΑ

Περιοδεία αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στο Δήμο Καλαμπάκας με επικεφαλής τον Τάσο Τσιαπλέ - ΚΑ Περιοδεία στον Δήμο Καλαμπάκας πραγματοποίησε ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας της Λαϊκής Συσπείρωσης, συνοδευόμενος απο αντιπροσωπεία της Κ.Ο. Καλαμπάκας του

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ

Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο: Δελτίο Τύπου σχετικά με το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ Στις 21 Αυγούστου 2014 συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. Στο Γενικό Συμβούλιο οι δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016

Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Συνεδρίαση Κεντρικής Διοίκησης 10 Φλεβάρη 2016 Εισήγηση Συναδέλφισσες συνάδελφοι Το σημερινό έκτακτο ΔΣ έχει ως θέμα Α. την εκτίμηση της απεργίας στις 4 Φλεβάρη και Β. την κλιμάκωση του αγώνα μας απέναντι

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης της χώρας

Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης της χώρας 1 Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ αριθμ.2 Αθήνα, 14/3/2012 Εβ/ζχ/130312 ΠΡΟΣ Τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα Δύναμης Γ.Σ.Ε.Ε. Κοινοποίηση: 1. Ειδικό Γραμματέα Σ.ΕΠ.Ε. 2. Κοινωνικές Επιθεωρήσεις Εργασίας όλης

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... 2 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... 5 ΦΥΣΗ ΣΣΕ...

ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... 2 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... 5 ΦΥΣΗ ΣΣΕ... Πίνακας περιεχομένων ΜΕΡΟΣ 1 Ο ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... 2 ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... 5 ΦΥΣΗ ΣΣΕ... 6 ΕΙΔΗ ΣΣΕ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΨΗΣ ΤΟΥΣ...

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θέμα: Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Θέμα: Για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592155 e-mail: ko@vouli.kke.gr, http:// www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους

Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Με αφορμή τις αρχαιρεσίες στις ΕΛΜΕ και τους Συλλόγους Τον Δεκέμβρη του 2015 ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες σε ένα μεγάλο αριθμό Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (60 στους 135, οι 28 στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Βασικές προϋποθέσεις συγχωνεύσεων: Η μη αλλοίωση της μετοχικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Η Δευτεροβάθμια Επαγγελματική Εκπαίδευση αποβλέπει στον συνδιασμό της Γενικής παιδείας με την Επαγγελματική γνώση. Σκοποί H ανάπτυξη των ικανοτήτων, της πρωτοβουλίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ Α Ε Υ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ Α Ε Υ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ Α Ε Υ ΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΗΜΟΣΙΟ Του Παναγιωτοπουλου Χρήστου, µέλος του Γ. Σ. της Α Ε Υ Πρόεδρος του Σωµατείου Εργαζοµένων ήµου Βύρωνα. Μιλώντας για το ηµόσιο Τοµέα

Διαβάστε περισσότερα

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των

Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των Πρωτοφανής στην ιστορία του τόπου η μη εκπροσώπηση των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου ΕΦΚΑ. επιστολή της ΓΣΕΕ προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Διαβάστε περισσότερα

Γ.Σ.Ε.Ε. ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ υπ αριθµ Αθήνα 4/1/2011 ΠΡΟΣ Τα Εργατικά Κέντρα και Οµοσπονδίες ύναµης Γ.Σ.Ε.Ε. Θέµα: Συλλογικές διαπραγµατεύσεις & Συλλογικές Συµβάσεις Εργασίας. 10 κρίσιµα σηµεία. Συνάδελφοι, Στις

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, Οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι φορείς, οι σύλλογοι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 30/

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 30/ Ημερομηνία Ανάρτησης: 05/12/2017 Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου 30/5-12-17 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΑΡ. 30 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 ΘΕΜΑ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΕΣΗΕΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΜΠΟΤΣΗ Το Δ.Σ., μετά την

Διαβάστε περισσότερα

Κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου σχεδιασμού της άμυνας της μεταπολίτευσης

Κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου σχεδιασμού της άμυνας της μεταπολίτευσης Κύρια χαρακτηριστικά του μοντέλου σχεδιασμού της άμυνας της μεταπολίτευσης Κυριάρχησε η αντίληψη για τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών και η αδιέξοδη λογική της αντιπαράθεσης των αριθμών Αποσπασματικός χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα: Κατανομή των ενοικιαζόμενων-συναδέλφων στην Εθνικής Τράπεζας

Έρευνα: Κατανομή των ενοικιαζόμενων-συναδέλφων στην Εθνικής Τράπεζας Έρευνα: Κατανομή των ενοικιαζόμενων-συναδέλφων στην Εθνικής Τράπεζας 30/03/2016 Στην Εθνική Τράπεζα, εργάζονται με το καθεστώς της υπενοικίασης περίπου 1.200 ενοικιαζόμενοι-συνάδελφοι. Το φαινόμενο έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση!

Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Ενωμένος αγώνας όλων των δημοσίων υπαλλήλων! Μόνο έτσι θα εμποδίσουμε την αντιλαϊκή αξιολόγηση! Όπως ακυρώσαμε τον νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη, έτσι μπορούμε να ακυρώσουμε και

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013.

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Αγαπητοί Σύντροφοι, Χαιρετίζω τις εργασίες του σημερινού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015

Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Εισηγητικό στην συνέντευξη του ΕΚΝΛ - 26/10/2015 Στις 12 Νοέμβρη, να σταματήσουν τα πάντα. Εκείνη τη μέρα κανένας εργάτης στη δουλειά, κανένας άνεργος και συνταξιούχος στο σπίτι. ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ και συγκεντρωνόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΧΑΡΝΕΣ 25/09/2012 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ Είναι ένα ΟΡΓΑΝΟ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΜΕΝΟ, που ιδρύεται σε κάθε σχολική μονάδα, εκφράζει τους γονείς μέσα στο σχολείο και που η παρουσία του είναι νομικά κατοχυρωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Αθήνα, 25 Ιουλίου 2019 ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Συμφωνία σταθμός,

Διαβάστε περισσότερα

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος,

Στοχοποιούν τη συλλογική πάλη. Η διατήρηση και η αύξηση των κερδών των μονοπωλίων είναι, λοιπόν, ο απώτερος στόχος, Η εξαφάνιση ακόμα και της έννοιας των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί βασική προτεραιότητα της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της, όπως βεβαιώνει και το επικαιροποιημένο κείμενο του αποκαλούμενου μνημονίου.

Διαβάστε περισσότερα

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή.

Αφ ενός στην ανάγκη περιορισμού και ελέγχου των οξύτατων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι και η ιδία ως περιοχή. Ομιλία Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής κ. Γ. Βασιλείου στην ανοικτή σύσκεψη-παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου ΔΥΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ 2020+ Πνευματικό Κέντρο Ασπροπύργου 25-5-2015 Σας καλωσορίζουμε σε μια ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΤΟΥ ΣΚΑΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΤΟΥ ΣΚΑΙ Ημερομηνία Ανάρτησης: 01/08/2013 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ INTERNET ΤΟΥ ΣΚΑΙ Ψήφισμα της Συνέλευσης των Δημοσιογράφων της Τηλεόρασης, του Ραδιοφώνου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ

ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΑΝΩΤΑΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η χώρα βυθίζεται στη φτώχεια, την ανασφάλεια και την υπανάπτυξη. Για να συμβούν

Διαβάστε περισσότερα

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34

1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 1η Συνάντηση Διά βίου εκπαίδευση & συνδικάτο σ. 17-34 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1.1 Δραστηριότητες Γνωριμία & συνεργασία των μελών της ομάδας γνωριμίας & σ. 19 συνεργασίας των εκπαιδευομένων ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1.1 (Ανά

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές. Μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι μικροεργαστηριούχοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 11 ΑΘΗΝΑ, 24.8.2012 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ 2012-2015 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε-ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ημερομηνία Ανάρτησης: 08/12/2003 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Εισήγηση Μανώλη Μαθιουδάκη Προέδρου ΕΣΗΕΑ στο Μικτό Συμβούλιο της 8ης Δεκεμβρίου 2003 Στην προηγούμενη συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Χανιά, Απρίλιος 2014 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Χανιά, Απρίλιος 2014 Τον Αύγουστο του 2010, ενεργοί πολίτες των Χανίων προχωρήσαμε στη δημιουργία της ανεξάρτητης δημοτικής μας κίνησης με επικεφαλής τον Τάσο Βάμβουκα. Με διαφορετικές αφετηρίες,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Ο χάρτης των (287) Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Τα συνδικάτα που τις υπογράφουν και πότε λήγουν.

Ο χάρτης των (287) Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Τα συνδικάτα που τις υπογράφουν και πότε λήγουν. Ο χάρτης των (287) Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας - Τα συνδικάτα που τις υπογράφουν και πότε λήγουν. Οι Συμβάσεις που ακλουθούν είναι κατά αλφαβητική σειρά και κατά κλάδο Συνοπτικά: --------------------

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 11ης

ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 11ης Ημερομηνία Ανάρτησης: 11/03/2004 ΕΙΣΗΓΗΣΗ Μ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΣΗΕΑ ΣΤΟ ΜΙΚΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ 11ης-3-2004 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι εθνικές εκλογές και η προεκλογική κίνηση που προηγήθηκε σηματοδότησαν

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας

Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Εισήγηση στη Σύσκεψη για τις ελαστικές μορφές εργασίας Το Συνδικάτο, μαζί με το σωματείο του Royal Olympic που πήρε την πρωτοβουλία, πραγματοποιούμε σήμερα αυτή τη σύσκεψη με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί

Διαβάστε περισσότερα

KKE ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» Κοινοβουλευτική Ομάδα

KKE ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ «Άμεσα μέτρα για την προστασία των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών» Κοινοβουλευτική Ομάδα ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Αιτιολογική Έκθεση Α' Επί της αρχής. Το ΚΚΕ για μια ακόμη φορά επανακαταθέτει την πρόταση του νόμου για την λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων

Διαβάστε περισσότερα

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης

Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Με αγώνα και οργάνωση να απαντήσουμε στο σχεδιασμό των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης Η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις δεν έχει τελειωμό. Η στρατηγική του

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι,

Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Κύριε Πρόεδρε, κύριε Διευθυντά, κύριοι μέλη της Διοίκησης, Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Σας καλωσορίζω όλους σήμερα εδώ, εκ μέρους του Σωματείου Εργαζομένων του ΣΕΦ, στην εκδήλωσή μας,για

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με Διοίκηση

Συνάντηση με Διοίκηση ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Παναγή Τσαλδάρη 9-11, Αθήνα, ΤΚ 10552 (1ος Ορ.) Τηλ; 211 411 4001-5 Fax: 211 40 300 20 Email :syllogos@sett.gr URL: www.sett.gr Αθήνα 22/01/2019 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 02 Συνάντηση με Διοίκηση Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

1. Τι γνωρίζετε για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας; Τι γνωρίζετε παγκοσμίως;

1. Τι γνωρίζετε για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας; Τι γνωρίζετε παγκοσμίως; 1. Τι γνωρίζετε για το θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας; Τι γνωρίζετε παγκοσμίως; Η ιδιωτική ασφάλιση βρίσκεται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα, διεκδικώντας ισχυρότερη θέση στο χρηματοπιστωτικό

Διαβάστε περισσότερα