Ονοµατεπώνυµο. Ψαλλίδας Φώτης 1115200600170 Μάθηµα Λειτουργικά Συστήµατα Αντικείµενο 1o set ασκήσεων



Σχετικά έγγραφα
Εργασία στα Λειτουργικά Συστήματα Θέμα:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Χρήση Τρόπων Λειτουργίας Χαµηλής Κατανάλωσης σε Ενσωµατωµένους Μικροελεγκτές (MCUs) σε Υψηλό Επίπεδο / Χαµηλό Επίπεδο

Πανεπιστήµιο Αιγαίου url: Εισαγωγή στις γλώσσες προγραµµατισµού µε τη γλώσσα C

1. Πότε χρησιμοποιούμε την δομή επανάληψης; Ποιες είναι οι διάφορες εντολές (μορφές) της;

ΕΝΟΤΗΤΑ. Γνωρίζω τον υπολογιστή ως ενιαίο σύστημα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ TCP/IP ME ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ WIRESHARK

Οδηγίες εγκατάστασης

Εφαρµογές Πληροφορικής Υπολογιστών. Πέρδος Αθανάσιος Καθηγητής Πληροφορικής

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Κεφάλαιο 6 ο

Εισαγωγή στη C# και το.net 4.0

ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΙ. Τι είναι αλγόριθμος

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Ένας interpreter µεταφράζει σε γλώσσα µηχανής την εντολή άµεσα την στιγµή που εισάγεται.

ΧΑΡΙΔΗΜΟΣ Θ. ΒΕΡΓΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Πανεπιστημιακές Παραδόσεις στην ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ Ι. Ένα πρώτο πρόγραμμα ΔΟΜΗ TOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Τι σημαίνουν οι εντολές. Από τι αποτελείται ένα πρόγραμμα

ΤΙΤΛΟΣ: ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ WORD, INTERNET EXPLORER & OUTLOOK EXPRESS ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ E-LEARNING.

«Δημιουργία Εργαλείου Παραγωγής Περιεχομένου σε Web Site ( CONTENT MANAGEMENT TOOL )»

Μέρος Β. Σύνοψη ελέγχων. Λάθος ρυθµισµένη κάρτα δικτύου Προσωρινή δυσλειτουργία του συγκεκριµένου υπολογιστή

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ

Ψηφιακές Βιβλιοθήκες

Μελέτες - Εφαρμογές. & Υλοποίηση Δικτύων Η/Υ. Γ. Μπάρδης

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ JAVA

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCE

2_ Επισκόπηση και δημιουργία προγράμματος σε Visual Basic

AXIS 1650 Οδηγίες χρήσης

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Επίπεδο Σύνδεσης Δεδομένων

Transcript:

Ονοµατεπώνυµο Α.Μ. Ψαλλίδας Φώτης 1115200600170 Μάθηµα Λειτουργικά Συστήµατα Αντικείµενο 1o set ασκήσεων ργασίας Καθηγητής κ. ελλής Αλέξης Ακαδηµαϊκό Έτος 2008-2009 ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1 ώστε τα βήµατα που χρειάζονται ώστε ένα πρόγραµµα να εκτελεστεί σε ένα σύστηµα που είναι αποκλειστικής χρήσης(µια διεργασία τη φορά). Σε αυτό το σύστηµα ορίσατε τη διάδραση που υπάρχει µεταξύ λειτουργικού και εκτελούµενης διαδικασίας. Απάντηση Σε πρώτη φάση αν το πρόγραµµα είναι γραµµένο σε κάποια γλώσσα υψηλού προγραµµατισµού πρέπει να µεταγλωττιστεί και να συνδεθεί µε τυχόν άλλα αντικειµενικά αρχεία(και βιβλιοθήκες) ώστε να παραχθεί το binary εκτελέσιµο. φόσον παραχθεί το εκτελέσιµο το τρέχουµε και έτσι φορτώνεται η διαδικασία. Έπειτα κάθε εντολή του προγράµµατος προσκολλάται στον καταχωρητή εντολών,αφού διαβαστεί από την κυρίως µνήµη, αποκωδικοποιείται και οι απαραίτητοι τελεστέοι µεταφέρονται από την κεντρική µνήµη σε καταχωρητές. (fetch->decode->execute) Αφού εκτελεστεί η εντολή το αποτέλεσµα της αποθηκεύεται στη κεντρική µνήµη, Η διαδικασία αυτή επαναλαµβάνεται για κάθε εντολή του προγράµµατος (ή µέχρι να υπάρξει κάποιο σφάλµα και να µην τερµατίσει κανονικά το πρόγραµµα) Η διάδραση µεταξύ λειτουργικού συστήµατος και εκτελούµενης διαδικασίας επιτυγχάνεται µε µια σειρά από λειτουργίες που παρέχει το λειτουργικό (Instruction set) και χρησιµοποιούνται στη διαδικασία όπως το να φορτωθεί η διεργασία στη κυρίως µνήµη, να υπάρχει σωστή επικοινωνία της διεργασίας µε τις devices αν ζητηθεί I/O µε αυτές(load/store) καθώς και στην επικοινωνία µε την κυρίως µνήµη,να παρέχει διαδικασίες όταν υπάρξουν interrupts traps και exceptions στη διεργασία και να αποδεσµεύει µετά τον τερµατισµό την κυρίως µνήµη που χρησιµοποίησε το πρόγραµµα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 2 Υπάρχει καµία διαφορά µεταξύ ενός Λειτουργικού Συστήµατος για mainframe και PC; Απάντηση Tο λειτουργικό σύστηµα για Mainframe εξειδικεύεται στην «ταυτόχρονη» εκτέλεση πολλών διεργασιών, οι περισσότερες από τις οποίες χρειάζονται µεγάλο ποσό από I/O Oι υπηρεσίες που παρέχει το ΟS για mainframe batch(εκτέλεση διεργασιών χωρίς να το ζητήσει κάποιος χρήστης) transaction processing(εκτέλεση µεγάλου αριθµού µικρών requests) και timesharing(δυνατότητα σε πολλούς αποµακρυσµένους χρήστες να εκτελέσουν τις διεργασίες τους «ταυτόχρονα») δεν παρέχονται από ένα OS για pc,«συνήθως», του οποίου δουλειά είναι να παρέχει ένα καλό interface σε ένα και µόνο χρήστη και να εκτελεί τις εντολές που του δίνει,οι οποίες δεν χρειάζονται συνήθως µεγάλο αριθµό από Ι/Ο. Σηµείωση: Στις µέρες µας ωστόσο το pc τείνει να µπορεί να κάνει ότι και το mainframe και έτσι η σηµαντική διαφορά που µπορούµε να πούµε ότι υπάρχει µεταξύ τους είναι στον αριθµό και στο πόσο συχνά εµφανίζονται τα interrupts σε ένα mainframe,που είναι πολλά και πολύ συχνά, οπότε και πρέπει να τα χειρίζεται κατάλληλα οπότε και πρέπει να υπάρχει κατάλληλος προγραµµατισµός του clock. ΠΡΟΒΛΗΜΑ 3 Τι είναι ο πολυπρογραµµατισµός και σε γιατί είναι χρήσιµος; Απάντηση Ο πολυπρογραµµατισµός, που εµφανίσθηκε για πρώτη φορά, στους υπολογιστές 3 ης γενιάς(os/360 etc), επιτρέπει την αποδέσµευση της CPU από µια διεργασία όταν η διαδικασία αυτή έχει Ι/Ο burst,και όταν τελειώσει το Ι/Ο η διαδικασία µπορεί να επαναφορτωθεί στην CPU(όταν η CPU αποδεσµευτεί από άλλες διεργασίες που πήραν τη θέση της ) και να συνεχιστεί η εκτέλεση της από εκεί που σταµάτησε. Για να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία χωρίζεται η µνήµη σε partitions και κάθε διαδικασία αντιστοιχίζεται σε ένα partition και έτσι ενόσω µια διεργασία περιµένει να τελειώσει το I/O κάποια άλλη διαδικασία µπορεί να εκτελεστεί. πειδή το Ι/Ο αργεί σηµαντικά σε σχέση µε τo χρόνο εκτέλεσης της όλης διεργασίας, ο πολυπρογραµµατισµός µας δίνει τη δυνατότητα όταν µια διαδικασία έχει Ι/Ο να µην περιµένει η CPU να τελειώσει το I/O αλλά να εκτελεί άλλες διεργασίες, έτσι µεγιστοποιείται η χρησιµότητα της CPU και εν τέλει έχουµε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσµατα όταν υπάρχουν πολλά προγράµµατα σε εκτέλεση.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 4 Γιατί υπάρχουν δύο modes εκτέλεσης προγραµµάτων σε ένα Λειτουργικό Σύστηµα; Σε τι αποσκοπούν; Απάντηση Κάθε OS(εκτός ίσως από τα OS για τα embedded συστήµατα) παρέχει δυο modes εκτέλεσης προγραµµάτων kernel mode και user mode. Όταν γίνεται εκτέλεση σε kernel mode τότε έχουµε τη δυνατότητα εκτέλεσης όλων των εντολών του Instruction set καθώς επίσης µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε και κάθε δυνατότητα που παρέχει το hardware. Από την άλλη πλευρά όταν γίνεται εκτέλεση σε user mode έχουµε τη δυνατότητα χρήσης ενός υποσυνόλου εντολών από των instruction set και ενός υποσυνόλου δυνατοτήτων που παρέχει to hardware.πίσης δεν µπορούµε να θέσουµε το PSW bit (resister που δείχνει το mode που γίνεται η εκτέλεση kernel/user) σε kernel mode. Έτσι προστατεύεται το σύστηµα,από κακόβουλους χρήστες και από άπειρους χρήστες που δεν έχουν τη γνώση πώς να γίνει σωστή εκτέλεση των εντολών σε kernel mode, και αποτρέπονται τυχών βλάβες. ΠΡΟΒΛΗΜΑ 5 Ποία είναι η διαφορά µεταξύ ενός trap και ενός hardware interrupt; Απάντηση Η βασική τους διαφορά είναι ότι το trap γίνεται από την διαδικασία που εκτελείται εκείνη τη στιγµή από τη CPU ενώ το hardware interrupt γίνεται από κάποια device και περιµένει τη CPU να το διαβάσει για να καταλάβει τι έγινε. Στην ουσία δηλαδή το hardware interrupt είναι ασύγχρονο µε τη CPU και γίνεται από το hardware (πχ I/O complete) ενώ µε το trap έχουµε άµεση ανταπόκριση της CPU και γίνεται από το ίδιο το software(system call,divide µε 0). ΠΡΟΒΛΗΜΑ 6 Στο διάγραµµα ουρών που δόθηκε στο µάθηµα 25/10 πού ακριβώς βρίσκεται o medium term scheduler (MTS). ώστε µια δικαιολογηµένη απάντηση; Απάντηση O medium-term scheduler χρησιµοποιείται για την µεταφορά διεργασιών από την κυρίως µνήµη σε δευτερεύουσα µνήµη και για την επανάκτηση αυτών από την δευτερεύουσα µνήµη στην κυρίως µνήµη. Τέτοιες processes είναι αυτές που δεν είναι active για κάποιο καιρό, που έχουν low priority,που εµφανίζουν συχνά page fault ή διεργασίες που χρησιµοποιούν πολύ µεγάλη µνήµη έτσι ώστε να δηµιουργηθεί χώρος για άλλες διεργασίες στην κυρίως µνήµη. Αντίστοιχα επαναφέρονται όταν υπάρχει αρκετός χώρος στην µνήµη ή όταν γίνουν unblocked. Έτσι ο medium term scheduler για να έχει τη δυνατότητα να κάνει swap out και swap in processes πρέπει να έχει στο αριστερό του άκρο τη ready queue και στο δεξί άκρο του τη CPU καθώς και να συνδέεται µε τη δευτερεύουσα µνήµη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ 7 Πώς ακριβώς δουλεύει το I/Ο µε τη βοήθεια του DMA; Απάντηση Το DMA είναι ένα chip που χρησιµοποιείται για τη µεταφορά bits από και προς τη µνήµη. Όταν έχουµε µια διεργασία στην CPU και ζητήσει Ι/Ο µε κάποια συσκευή τότε η CPU «λέει» στo DMA πόσα bits να µεταφέρει Προς ή από τη µνήµη, τη συσκευή που ζητήθηκε να γίνει Ι/Ο καθώς και τις διευθύνσεις µνήµης που θα εµπλακούν. Όταν γίνει αυτό η CPU θα αποδεσµευτεί και θα εκτελέσει άλλες διεργασίες ενώ το DMA θα εκτελέσει τη µεταφορά και στο τέλος θα στείλει ένα interrupt έτσι ώστε να ενηµερωθεί ότι τελείωσε η µεταφορά. ΠΡΟΒΛΗΜΑ 8 Ποια είναι πιθανόν τα προβλήµατα/περιορισµοί που πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη όταν γράφει Λειτουργικό Σύστηµα για hand-held devices; Απάντηση Προφανώς όταν φτιάχνουµε ένα Λειτουργικό σύστηµα έχουµε ως παραµέτρους της υλοποίησης µας τους πόρους που πρέπει να χειρίζεται βέλτιστα το σύστηµα καθώς και τον τρόπο χρήσης του συστήµατος. Έτσι για hand-held devices οι περιορισµοί/προβλήµατα που θα έχουµε θα είναι η µικρή χωρητικότητα της µνήµης και οι χαµηλές ταχύτητες των επεξεργαστών. Μια hand-held device πρέπει να παρέχει ένα καλό interface στο χρήστη, οι οθόνες λίγων ιντσών όµως µας δηµιουργούν αρκετούς περιορισµούς. Άλλο ένα πρόβληµα είναι η ασφάλεια της device,αφού σε τέτοιου είδους συσκευές κρατάµε πολλά και πολύ χρήσιµα στοιχεία. πίσης πρέπει να παρέχουµε εργονοµία αφού ο χρόνος ζωής τέτοιας device είναι όσο κρατάει η µπαταρία του(αρκετά λίγος χρόνος µέχρι την επαναφόρτιση).τέλος πρέπει να προσέξουµε την συνδεσιµότητα του µε άλλες συσκευές καθώς και πως το filesystem πρέπει να είναι οργανωµένο για την γρήγορη πρόσβαση σε αυτό. Θα µπορούσαµε να έχουµε και πιο εξειδικευµένα ζητήµατα αντιµετώπισης ανάλογα τον τρόπο χρήσης του hand-held(π.χ. οθόνες αφής κτλ.).

%!.. ( )% 1115200600170! +! & 2o set,.. & 2008-2009 1 spooling; ; spooling device!! ( disks etc.),!!,!! daemon kernell thread.!!!!!!!.!! CPU, devices # CPU. rate!! ( overhead) CPU! device %. 2 process control block!! - ;&!!! ; process control block! - # %!!! interrupted.!!!!! % CPU.

3 / # /. context switch S!! ( wasted/overhead). Round-Robin!!! Q, %! ( ) CPU(CPU-utilization)! %. 1. Q = 2. Q T 3. S < Q < T 4. Q = S 5. Q 0!!!! # k = + Round Robin o Q % overhead S( % ) 0! Q & Q = Q>>T. +! CPU! #!! / / request!!. : = Q > T %! / / request Q!! %!! : +! Q CPU Q. :

,! Q #!! +!! processor sharing!! context switch. :

4 1 %! CPU- (CPU Burst-cycles) millisecs(! Ready-Queue!! ). 2 2 Ready Queue J0 3 0 J1 23 4 J2 11 12 J3 8 13 J4 2 15! : 1. FIFO 2. Optimal 3. Round-robin q=8. % ( average turnaround time); ;! ; 3 context switch in / out # 1 millisec. &! -!!!

FIFO!!! + ready queue CPU %! CPU-burst. 0 : Optimal(shortest job first) H! # ready queue. 0 TT(J0) = 3-0 = 3 ms TT(J1) = 54-4 = 50 ms TT(J2) = 38-12 = 26 ms TT(J3) = 26-13 = 13 ms TT(J4) = 18-15 = 3 ms ATT = = 21 ms WT(J0) = 0-0 = 0 ms WT(J1) = 4-4 +39-12= 27 ms WT(J2) = 27-12= 15 ms WT(J3) = 14-13 + 19-15 = 5 ms WT(J4) = 16-15 = 1 ms

Round Robin Round Robin! ready queue CPU-utilization at a time q(q=8! ). TT(J0) = 3-0 = 3 ms TT(J1) = 54-4 = 50 ms TT(J2) = 46-12 = 34 ms TT(J3) = 30-13 = 17 ms TT(J4) = 33-15 = 18 ms ATT = = 24.4 ms WT(J0) = 0-0 = 0 ms WT(J1) = 4-4 + 34-12+47-42 = 27 ms WT(J2) = 13-12 + 43-21= 23 ms WT(J3) = 22-13 = 9 ms WT(J4) = 31-15 = 16 ms +! Fifo Optimal(Shortest Job First) Round Robin WT TT ATT WT TT ATT WT TT ATT J0 0 3 0 3 0 3 J1 0 23 27 50 27 50 J2 16 27 24.8 15 26 21 23 34 24.4 J3 27 35 5 13 9 17 J4 34 36 1 3 16 18

5! Ready Queue. 9, 6, 3, 5, 2. %!!. 4!!2.!!! JOBS Estimated Time A 9 B 6 C 3 D 5 E X (response time)! #!! %! byte.!!! %! % #.! shortest job first.!! % 2.

6 ( A,B,C,D & )!! ( ).!!! 10, 6, 2, 4 8 msecs (!! )! 3, 5, 2, 1 4 (5 ). : 1. Round-Robin 2. Priority Scheduling 3. FCFS(no preemption) 4. Shortest Job First (1)! #!! q=2 msecs %! %!. 5! CPU-bound. 1! CST(context switch time)=0. Round Robin Priority Scheduling most critical least critical! priority scheme 0! CPU. FCFS Shortest Job First

.. 1115200600170 o set.! # % # 2008-2009! #! # %! & ( # ) ++,./. 01 234456 6 445 6 6 144 + 7744 86944 44 :;57!2 < 56 168= >? Α8?>! 869 =! 6 1 = 0 168 6 Β ++ = 6 ΧΧ= %! 6 1 = %!+ 77 = >? Α8?> 44 Φ;57!2 < >??>!+ 77 =! 6 1 = Γ 56 + Β ++ 16 6 = %! 6 1 = %! 869 = 56 16 >? Α?> Η Ι ϑ! # %! # Κϑ # ( & Λ 4 44< Γ07 445 6 Μ = Ν475 6 + =! 44< )Γ07 Ο )Γ07 2= 5+! )Γ07 Π 6; < Β7 Θ 6; 5 Γ Θ5 Μ 8 = 0 6; ΡΣ + 6; Τ 6 8 8 6 Ν= %! 44< )Γ07 Ο )Γ07 Χ2= 5+! )Γ07 ΠΟ 6; < Γ 0 8 + Ν5 6 Ν= Φ0Θ 8 6; Τ 6 Γ + Ν 8 =

Υ # ς ( & #. ( ( ( # ς Ω #. Ξ Κ ς 0 7 Θ # Ι ϑ ( # 6 07 1 7 5. 8 Μ Β Φ0565 Μ) Ψ #Ξ ΞΖ ς Ξ( Ω & Ω& # Ξ #Ξ # & # # ς # % [ Ξ ( #! ( Ω & # ς ( Ω & # Ξ ( Ω & )] ς Λ #( Ω Ξ 4 ++,./. 01 234456 6 445 6 6 144 + 7744 86944 44 :;57!2 < 56 168= >? Α8?>! 869 =! 6 1 = 0 168 6 Β ++ = 6 ΧΧ= %! 6 1 = %!+ 77 = >? Α8?>! 44< )Γ07 Ο )Γ07 2= 5+! )Γ07 Π 6; < Β7 Θ 6; 5 Γ Θ5 Μ 8 = 0 6; ΡΣ + 6; Τ 6 8 8 6 Ν= 44 Φ;57!2 < >??>!+ 77 =! 6 1 = Γ 56 + Β ++ 16 6 = %! 6 1 = %! 869 = 56 16 >? Α?> %! 44< )Γ07 Ο )Γ07 Χ2= 5+! )Γ07 ΠΟ 6; < Γ 0 8 + Ν5 6 Ν= Φ0Θ 8 6; Τ 6 Γ + Ν 8 = Υ Κ 01 Ο 2 # 869 Ο 2!Ω ϑ ) #Ξ # & 8 # # & ς # & # # ς %!+ 77 Ι & Ξ ) _ ϑ & # # ς!+ 77 Ι & Ξ ) Ω# # ς # Ω ς 6 1 Ο 2=! # ς! 6 1 # %! 6 1 8 + 77 Ο = 869 Ο =! # ς! 869 # 01Ο2 α Ξ Ξ( Ω ς & Μ5 6 )Γ07 ) ϑ # & % ( Ω & + 77 Κ Λ Κ & # Ξ 2 # Κ Ω& 2. # & # # & & + 77 & ( Κ Κ & Ω Ω ςω Ι ς ( & Μ5 6 # Κ Ω& 2 )

Ψ ς + 77 & 2 #Ξ & & ΞΚ Ι # & %! ς ς Κ & Κ Κ # + 77)Γ07 ΠΟ # Κ Κ ΩΞ # & 8 ΡΣ 8 ( Ξ ))!( ( ( Κ #Ξ #Ξ ϑ # &! ς ς Κ Ω& 8 08; + 77 # Ξ & # ς Κ Ω& 8 08; 869 ϑ ς ( Ω& 8 08; + 77! 0 7 Θ )

% &! ( ) # # #! +,./00 1 ++,./00 2++ 3, 456 7 6 8 + 3, 956 7 6 8 + :5:; :5:; < =! : # 6>? > 4> 9 Α! # : Β = : =?!=,/Χ407/, β # ς Ξ Ω ϑ &Ζ Λ Η & &Ω # ς 1Ο1Χ2 # ( ( Ω & & Μ5 6 # 1)Υ & & ς Λ 1 # Ξ χ!( ( Λ 1 # Ξ 2 #ΞΚ 8 1 Κ ϑ Κ & & Λ # Ξ 2) α & ( Μ5 6 Κ ς Λ # ς 1 ς &( # # χ ϑ & ( 4 ] 44 44 +!5Ο = 5ΠΟ 2 = ΧΧ5 < +!ΤΟ = Τ ΠΟ 2 =ΧΧΤ < Μ2Ο1 ΜχΟ1 Μ2Ο Μ2Χ2 ΜχΟ ΜχΧ2 1Ο Μ2 1Ο Μχ Η Ω& ς 1 & & Ξ 22) Υ & Ω& χ ) 5ΟΤΟ δ # & ] Μ2Ο1) ε Ξ Ξ # # & ΜχΟ1) Ξ # & ς ς # 1 ς Ξ 22) ϑ Κ Ξ ] # 1 22 Κ Ω& 2! Ξ # ς Μ2Ο Μ2Χ2 # 1Ο Μ2 # Κ & ς ς 1 Κ ς 22) ϑ # 22 Ι ς & 1 # Μ2 # Μχ # # & φ1ο1χ2γ # 22 Ι ς & Ω Λ # Ξ χ Κ ς Λ # Ξ 2) η # (ϑ 5 5 1 Κ & 22) ι 015 1 Κ & χχ ς ( Κ Ω& # ς Ξ ϕ (& ϑ 1 &,1 5.1 013Ο,22.χχ3) [ & 4 η ( & # Ω & ϑ )) κ Ι & Ξ Λ 4,./00 1 ++,./00 2++ 3, 456 45 6 ;;4 Φ 3, 956 9 5 6 ;;9 Φ ΓΗ7/: ΓΗ7/: :5:; :5:; ΓΗ7/: ΓΗ7/:

Ι ϑ ΚΑΛΜΝΜ<ΟΑΠ ΚΑΠΘ<(? 1 Ρ ΣΤΥ/ΥςΤΗΓ =! Ω! Β # ( #? ( # ) ι # ϑ # ς & Κ & ΩϑΩ # Λ ) Β ++ & Κς ς # & Ω #ΞΚ Ξ ) + 77 & Ι & Ω ς ( Λ Ξ Ξ ς # & # # & Ω ( &Λ #Ξ ( Ξ # ς ς # Ξ ) η Ι 869 & Ω ςωλ Ξ Ξ( Κς ϑ # Κ& ς Ξ # # & 01 ( ϑ Κ Κς ) 06 Β,./. 01 234456 06 445 6 6 144 + 7744 86944 6 44 :;57!2 < λ Φ 6 6 = >??>! 869 =! 6 1 = 0 6 6 06 Β= 06 ΧΧ= %! 6 1 = %!+ 77 = >? Α?> 0 Β 44 Φ;57!2 <!+ 77 =! 6 1 = Γ 6 + 06 Β 6 Β 06 = %! 6 1 = %! 869 = 6 6 Βµ ;05 >? Α?> ε #( ( # Ις Ξ. ς Ξ ς # ( & # Κς. ς Ι Ω ) Ψ #Ξ ΞΖ & 8 5075ν065 ΞΖ Ω & )

06 Β,./. 01 234456 06 445 6 6 144 + 7744 86944 6 44 :;57!2 <! 6 1 = Ρ+! 06 ΟΟ 01 < %! 6 1 = 65 = %! 6 1 = λ Φ 6 6 = >??>! 869 =! 6 1 = 0 6 6 06 Β= 06 ΧΧ= %! 6 1 = %!+ 77 = >? Α?> 0 Β 44 Φ;57!2 <!+ 77 =! 6 1 = Γ 6 + 06 Β 6 Β 06 = %! 6 1 = %! 869 = 6 6 Βµ ;05 >? Α?>

Ξ ( 7/07ΩΤΥ8Ω0/7> # =!! #! + Τ7 Γ4. 3ΗΥ.74 Υ Σ/071Υ8ΨΥ. ΖΤ, ΖΤ[Η/+4Υ7 + 4Υ7 Φ Σ/071Υ8ΨΥ. 5 ΖΤ[Η/ ΖΤ[Η/ 5 ΖΤ[Η/ ;! # =! =!.,474.Τ[ 0/.74 Υ! Π # Τ,47 Γ/74. Ζ/,3[ ] ϑ ( Υ Κς ς ( ς 5 6 565 07Α 5 λ Β # 5 6 565 07Α 5 ι 6 )ε 2 Ξ 8 ς Κ 565 07 Α 5 # Κ 565 07 Α 5 Κς ς Κ ϑ χ Κ 565 07 Α 5 Κ ς Κ ) 5 6 565 07Α 5 λ Β = 5 6 565 07Α 5 ι 6 = ο5 56! < 565 07Α 5 λ Β Ο 565 07Α 5 ι 6 Ο >? Υ # & ϑ?> οφ056! < 5 6 Α Ο ι 6] Ρ! 565 07Α 5 λ Β >? ΨΞ Κ 565 07 Α 5?> ] 4[/ 565 07Α 5 ι 6 π Α Θ58= >? Ψ & ς ς Κ Ξ?> >? Ω# # ς Α # &?> ο8 6! < ι 6] Ρ! 565 07Α 5 ι 6 >? θ # &( 565 07 Α 5?> α & ( ( #ΞΚ 565 07 Α 5 ς ς Κ ρσ # & # Ξ Κ ΡΣ 565 07 Α 5 Κ ς Κ ς Ω ):0565 Μ Ω& ς Ω 565 07 5 ϑ # Λ # (ϑ ) Η Ξ ς Ω# # ς & ) Υ Ξ Λ Ξ 565 07 Α 5! ρσ οευτ Κ ( Ω Κ & 0 56; 65 Γ +7 Φ)

ε #Ξ Λ 4 Ω Ω 0 56; 65 Γ +7 Φ # ςλ ( Τ7 Γ4. 3ΗΥ.74 Υ Σ/071Υ8ΨΥ. ΖΤ, ΖΤ[Η/+4Υ7 + 4Υ7 Φ Σ/071Υ8ΨΥ. 5 ΖΤ[Η/ Ψ3 ΖΤ[Η/ ; 55Ψ Σ_ 1α Σ/071Υ8ΨΥ.5 Ω /[0/Φ ΖΤ[Η/ 5 ΖΤ[Η/ ; # & 4 οφ056! < 5 6 Α Ο ι 6] Ρ! 565 07Α 5 λ Β >? ΨΞ Κ 565 07 Α 5?> 5+! ΑΟΟ 2 156! = >?Υ ( & Ξ Λ ς Α 156?> ] 4[/! 565 07Α 5 ι 6 π Α Θ58= >? Ψ & ς ς Κ Ξ?> >? Ω# # ς Α # &?> ΩΩ Κ ( Κ Ξ Λ 0 56; 65 Γ +7 Φ Ξ ( ΩΩ Ω # Ω Ξ ) τ & 75 6Π5 6υ 565 07Α 5 λ Β = 75 6Π5 6υ 565 07Α 5 ι 6 = ϑ Ξ Ρλιοϖ]ω 565 07 5 ( Ω ς Κς & # Ξ Γ +7 Φ) _ ( & Κς # ϑ Ρλιοϖ]ω 565 07 5 ς ς # ς # Ξ Λ # Ξ # ς Ω 565 07 5 &Ζ ς & ) ξ ΩΩ Ω # Ξ 565 07 5 Ι ( & Ξ ) ε ϑ #Ξ # Ξ & ( Ω ΞΙ # # Ξ ϑ ) ϕ ς & ς ϑ ϑ ρσ οευτ # ϑ Λ &Ζ &Κ ( # & ) ξ ( #Ξ 565 07 5 φ5 γ Ξ Ρλιοϖ]ω # Λ #Ξ & # # ψ5 ζ Ω Λ #Ξ ) β Ω# # ς & & & ) Ξ &Ζ ) [ & 4Υ Κ ( (ς Ξ ρσ οευτ 8 #Ξ Γ07 # Λ # &Κ 565 07 Α 5.( ( ς Ω ρσ οευτ 8 Κ ς Ω ρσ οευτ Ζ 565 07 5 )η Ζ Κ & ρσ οευτ 65 07 5 565 07 Α 5 ς # & # & &Κ # Ξ )