Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Χαράλαμπου Πρατσή στο 27 Ο Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας - 29/06/2017

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Χαράλαμπου Πρατσή στο 27 Ο Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας - 29/06/2017"

Transcript

1 Ομιλία Γενικού Γραμματέα ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Χαράλαμπου Πρατσή στο 27 Ο Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας - 29/06/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της Π.Ε.Ο. Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Αγαπητοί σύνεδροι, Αγαπητοί φίλοι, Εκ μέρους του Δ. Συμβουλίου της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τύπου-Τυπογραφείων και Γενικών Υπηρεσιών Κύπρου, Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. σας καλωσορίζω στο 27 ο Παγκύπριο μας συνέδριο. Ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση μας δίδει η παρουσία του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Π.Ε.Ο. με επικεφαλή το Γ. Γραμματέα συν. Πάμπη Κυρίτση, -Του σύντροφου Χρίστου Αλέκκου εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, του φίλου δημάρχου Γερίου, Νεόφυτου Παπαλάζαρου και της κυρίας Πόλας Κυπριανίδου από το Ελεγκτικό Γραφείο Κυπριανίδης & Συνεργάτες.

2 2 -Η παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Εργασίας, του κυρίου Άντη Αποστόλου και -Από τις Εργοδοτικές Οργανώσεις, ΟΕΒ και ΚΕΒΕ τους κυρίους Μιχάλη Αντωνίου και Αιμίλιου Μιχαήλ, μας τιμά και την ερμηνεύουμε ως ένδειξη των ειλικρινών σχέσεων που υπάρχουν μεταξύ μας, και της εκτίμησης προς το κοινωνικό έργο που επιτελεί η συντεχνία μας αλλά και η ΠΕΟ γενικότερα. Αποτελεί για μας τιμή η παρουσία του κυρίου Στέφανου Κουρσάρη, Γ. Γραμματέα της ΠΟΒΕΚ. Επίσης σημαντική για εμάς είναι η παρουσία στο συνέδριο μας των φίλων εκπροσώπων άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων, του Γ. Γραμματέα των Ιδιωτικών της ΣΕΚ Ελισσαίου Μιχαήλ, του Αναπλ. Γ. Γραμματέα των Βιομηχανικών Γεώργιου Κασιούρη και του φίλου Προέδρου της Ένωσης Συντακτών, Γιώργου Φράγκου. Συνάδελφοι, Είμαστε σίγουροι ότι οι καλές σχέσεις και η συνεργασία που έχουμε θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο για το συμφέρον των εργαζομένων στους τομείς που εκπροσωπούμε.

3 3 Από την πλευρά μας σαν Συντεχνία δηλώνουμε ότι η ενότητα και ενιαία δράση για την υπεράσπιση των κατακτήσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όπως επίσης και ο αγώνας για τη βελτίωση του επιπέδου ζωής των εργαζομένων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής μας. Στο πνεύμα της διεθνούς αλληλεγγύης καλωσορίζουμε ιδιαίτερα στο συνέδριο μας -Εκ μέρους της Διεθνούς μας Οργάνωσης Γεωργίας και Τροφίμων UIS, και της CGT Γαλλίας τον συνάδελφο Christian, Allians. -Τους φίλους συναγωνιστές από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών Πρόεδρο συν. Γιάννη Φραγκίδη και Γιάννη Νιβορλή. Τους ευχαριστούμε για τη παρουσία τους και τους παρακαλούμε να μεταβιβάσουν στους εργαζόμενους των χωρών τους τους θερμούς αγωνιστικούς μας χαιρετισμούς. Με τις οργανώσεις αυτές η Συντεχνία μας διατηρεί εδώ και αρκετά χρόνια πολύ καλές σχέσεις. Επιθυμία μας είναι η περαιτέρω ενδυνάμωση και αναβάθμιση της συνεργασίας μας. Το συνέδριο μας παρακολουθούν οι τέως Γενικοί Γραμματείς της Συντεχνίας μας συν. Α. Παρίδης

4 4 και Πανίκκος Θεοδώρου. Στο πρόσωπο τους χαιρετίζουμε όλους τους βετεράνους οι οποίοι με θάρρος και αυταπάρνηση υπήρξαν οι στυλοβάτες του συνδικαλιστικού κινήματος. Η παρακαταθήκη που μας έχετε αφήσει είναι πολύ βαριά. Υποσχόμαστε να καταβάλουμε το άπαν των δυνάμεων μας ελπίζοντας να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας και ικανοί συνεχιστές του έργου σας. Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Εκ μέρους του Δ. Συμβουλίου μεταφέρω προς όλους εσάς τους αντιπροσώπους του συνεδρίου μας και μέσω εσάς σε όλα τα στελέχη και δραστήρια μέλη μας τις πιο θερμές ευχαριστίες για την προσφορά τους στον καθημερινό αγώνα που διεξάγει η Συντεχνία μας για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οι σύνεδροι αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η δουλειά που έχουμε να επιτελέσουμε και με το ψηλό αίσθημα ευθύνης και συνέπειας που χαρακτηρίζει τα στελέχη μας θα πάρουμε τις πιο σωστές αποφάσεις για το συμφέρον των εργαζομένων, για το κοινό καλό και την πρόοδο του τόπου μας.

5 5 Από το προηγούμενο μας συνέδριο έχουν περάσει πέντε χρόνια, ίσως αυτή η πενταετία να ήταν η πιο δύσκολη περίοδος για το συνδικαλιστικό κίνημα της Κύπρου, έτσι και η Συντεχνία μας μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ανέπτυξε μια πλούσια και έντονη δραστηριότητα σε όλους τους κλάδους και τομείς που είναι παρούσα. Αυτά τα αποτελέσματα είμαστε λοιπόν εδώ για να τα εκτιμήσουμε με προσοχή και νυφαλιότητα, να συζητήσουμε την δράση μας και ταυτόχρονα να επισημάνουμε τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που έχουν παρουσιαστεί και να υποδείξουμε τρόπους για το ξεπέρασμα τους και για να βελτιώσουμε την λειτουργία της συντεχνίας μας. Να προτείνουμε νέες μεθόδους δουλειάς μέσα στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να πάρουμε εκείνες τις αποφάσεις οι οποίες θα προδιαγράψουν τους στόχους, την πολιτική μας αλλά και τη τακτική που θα ακολουθήσουμε τα επόμενα χρόνια. Η δράση μας την πενταετία που πέρασε και οι συσσωρευμένες εμπειρίες που όλοι αποκτήσαμε θα μας βοηθήσουν και θα μας καθοδηγούν στη μελλοντική μας δραστηριότητα.

6 6 Αγαπητοί σύνεδροι, Στην έκθεση που έχετε στα χέρια σας παρουσιάζεται η δράση μας από το προηγούμενο συνέδριο μέχρι το σημερινό. Παρατίθενται σημαντικά στοιχεία και δεδομένα τα οποία αφορούν την διακύμανση των μισθών και των άλλων όρων εργασίας των υπαλλήλων. Επίσης γίνεται αναφορά στις διεθνείς και τοπικές συνθήκες καθώς και η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας. Ανοίγοντας τη συζήτηση δεν σκοπεύω να αναφερθώ σε όλα τα κεφάλαια και θέματα που καλύπτει η έκθεση δράσης. Θα περιοριστώ στα πιο σημαντικά ζητήματα που κατά την άποψη μου είναι πιο χρήσιμα και θα συμβάλουν στην συζήτηση και στις εργασίες του συνεδρίου μας. Το 27 ο Συνέδριο μας πραγματοποιείται σε μια περίοδο σημαντικών διεθνών, τοπικών και οικονομικών εξελίξεων. Παρόλο που ο κύριος ρόλος και αποστολή μας είναι τα εργασιακά θέματα, εντούτοις θα ήταν παράληψη μας εάν το σημερινό μας συνέδριο δεν τοποθετείτο και δεν έπαιρνε θέση και στα πιο γενικά θέματα πολιτικής. Το διεθνές περιβάλλον συνεχίζει να ελέγχετε από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της. Οι πολεμικές

7 7 επιχειρήσεις και επεμβάσεις εντείνονται με στόχο και σκοπό την εδραίωση της κυριαρχίας τους και τον έλεγχο του πλούτου της ενέργειας και της ροής του πετρελαίου. Τα αποτελέσματα αυτής της τυχοδιωκτικής πολιτικής των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων είναι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί, δυστυχία, πόνος, ξεριζωμός, εκατομμύρια πρόσφυγες, που χιλιάδες από αυτούς στην προσπάθεια τους για μια πιο ασφαλή ζωή για τους ίδιους και τα παιδιά τους πνίγονται στην Μεσόγειο μετατρέποντας την από θάλασσα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας των λαών που θα έπρεπε να ήταν, σε ένα τεράστιο νεκροταφείο. Στη περιοχή μας ο αγώνας για ελευθερία και ανεξαρτησία των λαών της Παλαιστίνης και Συρίας συνεχίζεται χωρίς να βλέπουμε προοπτική ειρήνευσης. Εμείς ενώνουμε την φωνή μας και συνεργαζόμαστε με τις δυνάμεις της ειρήνης και της προόδου και αγωνιζόμαστε για να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ισότητα. Διεξάγουμε αυτό τον ταξικό αγώνα με την σιγουριά ότι η ανθρωπότητα μπορεί να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο από αυτό που ζούμε σήμερα. Άλλωστε έχουμε αυτή την υποχρέωση προς στις νέες γενιές που ακολουθούν.

8 Αγαπητές φίλοι και φίλες, 8 Είναι γεγονός ότι στο χρονικό διάστημα που προηγήθηκε, η ελπίδα του κυπριακού λαού για λύση και επανένωση του τόπου μας υποχώρησε και τη θέση της πήρε η απογοήτευση και ο προβληματισμός για το μέλλον. Εντούτοις μετά τη συνάντηση στη Νέα Υόρκη και τη συμφωνία για τη συνέχιση της διαδικασίας των συνομιλιών που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη στην Ελβετία, έχει αναζωπυρώσει την ελπίδα ότι αν και οι δύο πλευρές επιδείξουν σύνεση και αποφασιστικότητα, μπορούμε να φτάσουμε σε μια θετική κατάληξη. Δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση οι σκοπιμότητες να μην αφήσουν τις συνομιλίες να προχωρήσουν. Αν η διαδικασία καταρρεύσει το πλήγμα θα είναι τεράστιο όπως και οι συνέπειες που θα υπάρξουν στην ιδέα της ειρήνευσης και την αποτροπή της διχοτόμησης. Με ιδιαίτερη ανησυχία βλέπουμε την ενδυνάμωση των εθνικιστικών και σοβινιστικών κύκλων και στις δύο κοινότητες καλλιεργώντας το μίσος και την καχυποψία. Διακηρύσσουν ότι πρέπει να αλλάξουμε στρατηγική χωρίς να μας λένε ποια είναι αυτή και που θα οδηγήσει.

9 9 Η οποιαδήποτε αλλαγή στη πολιτική που ακολουθούμε μέχρι σήμερα μόνο περιπέτειες και δεινά θα φέρει στον τόπο και στον λαό μας. Άλλωστε αυτό μας διδάσκει η σύγχρονη ιστορία μας. Εμείς είμαστε σίγουροι ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος για επίτευξη λύσης παρά μέσω των συνομιλιών. Και προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια λύση που να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες στα πλαίσια μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας. Ο δικός μας υποψήφιος που θα στηρίξουμε στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές θα πρέπει να είναι άνθρωπος με τον οποίον να μοιραζόμαστε τα ίδια όνειρα και προσδοκίες για την επανένωση του τόπου και του λαού μας. Θα πρέπει να διαθέτει ευαισθησίες για τους αδύνατους και να εφαρμόζει φιλολαϊκές πολιτικές. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η παγκόσμια οικονομική κρίση του καπιταλιστικού συστήματος έδωσε την ευκαιρία στις συντηρητικές δυνάμεις και το κεφάλαιο να επιτεθούν στα εργατικά κεκτημένα με στόχο τη μείωση των μισθών, στο ξήλωμα του κοινωνικού

10 10 κράτους και στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο μεγάλο κεφάλαιο. Αυτή την ωμότητα και επιθετικότητα του κεφαλαίου την ζούμε και εμείς στη Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από την δεξιά κυβέρνηση του Συναγερμού και του Νίκου Αναστασιάδη. Τις καταστροφικές συνέπειες αυτής της πολιτικής τις πληρώνουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και γενικά τα πιο φτωχά και λαϊκά στρώματα του πληθυσμού. Σύμφωνα με τη Eurostat από το 2012 και μετά η κοινωνική ανισότητα στη Κύπρο διευρύνεται με τους πιο ταχείς ρυθμούς. Ένας στους τρεις συνανθρώπους μας ζουν στο όριο ή ακόμα χειρότερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι δαπάνες για την υγεία και τη κοινωνική προστασία έχουν κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις την Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ανεργία παραμένει σε ψηλά επίπεδα, οι νέοι μας μεταναστεύουν αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον, και οι μακροχρόνια άνεργοι αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα προβλήματα τόσον οικονομικά όσο και κοινωνικά.

11 11 Για να αντιμετωπίσουμε την ανεργία πρέπει το κράτος να εγκαταλείψει τη φιλοσοφία της λιτότητας και να εφαρμόσει νέο μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης με επενδύσεις ώστε να δημιουργηθούν νέες ποιοτικές και μόνιμες θέσεις εργασίας οι οποίες να μπορούν να απορροφήσουν μεγάλους αριθμούς ανέργων. Παρά τις δύσκολες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης, αυτό που ήταν η κύρια αιτία του καταποντισμού της κυπριακής οικονομίας ήταν η κρίση των τραπεζών που προήλθε από την ασυδοσία των τραπεζιτών και την έλλειψη ελέγχου από μέρους της Κεντρικής Τράπεζας. Ακολούθησε μετά η καταστροφική συμφωνία Αναστασιάδη-Τρόϊκας τον Μάρτιο του 2013 που επέβαλε το κούρεμα των καταθέσεων ως θεραπεία. Αντ αυτού παρέλυσε την οικονομία και την οδήγησε σε τέλμα και στασιμότητα. Η έλλειψη ρευστότητας βύθισε σε ακόμα πιο βαθιά κρίση και περαιτέρω συρρίκνωση την οικονομία. Το κεφάλαιο και οι εργοδότες θεώρησαν ότι ήταν η μεγάλη τους ευκαιρία και η καλύτερη για αυτούς συγκυρία ώστε να επιτεθούν οργανωμένα με στόχο και σκοπό την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ώστε να αφήσει τους εργαζόμενους συνδικαλιστικά ανίσχυρους, και έρμαια των δικών τους ορέξεων.

12 12 Παρά το φόβο και την ανασφάλεια που καλλιεργήθηκε στους εργαζόμενους μέσα στις ιδιόμορφες συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί εμείς καταφέραμε να αντισταθούμε και να προστατεύσουμε τους συμφωνημένους όρους απασχόλησης. Σε πολλές περιπτώσεις υποχρεωθήκαμε σε μια οργανωμένη υποχώρηση για να προστατεύσουμε θέσεις εργασίας. Παραχωρήσαμε προσωρινά κάποια ωφελήματα μέσα από ειδικές διευθετήσεις. Τα χρονικά πλαίσια για επιστροφή τους νιώθουμε ότι έχουν ήδη εκπνεύσει και βρισκόμαστε στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων για την άμεση ή σταδιακή επαναφορά τους. Ως ΣΕΒΕΤΤΥΚ έχουμε σήμερα υπό την ευθύνη μας να συνομολογούμε και να υπογράφουμε 152 συλλογικές συμβάσεις και ειδικές συμφωνίες. Στο διάστημα των πέντε τελευταίων χρόνων έχουμε συνολικά ανανεώσει 467 συμβάσεις που αναλογούν σε 93 συμφωνίες κατά μέσον όρο για κάθε χρόνο. Η αύξηση του όγκου δουλειάς που η Συντεχνία και τα στελέχη της υποχρεώθηκαν να διεκπεραιώσουν οφείλεται και στην πολιτική που ακολουθήσαμε στην περίοδο της βαθιάς κρίσης 2013 και 2014.

13 13 Υποχρεωθήκαμε να ανανεώνουμε συμφωνίες μονοετούς διάρκειας λόγω της αβεβαιότητας και της αστάθειας που επικρατούσε στα οικονομικά δεδομένα της Κύπρου. Η διακύμανση των μισθών και των άλλων ωφελημάτων την προηγούμενη πενταετία είχαν ως εξής: Το 2012 παρά τα προβλήματα που υπήρχαν μπορέσαμε να βελτιώσουμε τους μισθούς και να πάρουμε αυξήσεις ύψους 1.33% για 1290 εργαζόμενους. Το 2013 και 2014 ήταν η χρονιά που δεχθήκαμε την μεγαλύτερη επίθεση από τους εργοδότες και έγινε η μεγαλύτερη παραχώρηση από τους εργαζόμενους ύψους 11.32% κατά μέσον όρον. Αυτή η μείωση επηρέασε 8900 υπαλλήλους. Το 2015 δεν αποδεχθήκαμε καμία άλλη παραχώρηση. Αντίθετα μπαίνοντας μπροστά, πετύχαμε σε περιορισμένο αριθμό συμφωνιών να επαναφέρουμε μέρος των αποκοπών ύψους 0.88%. Το 2016 εφαρμόζοντας την συνεδριακή απόφαση που πήραμε όλες μαζί οι συντεχνίες της ΠΕΟ στο έκτακτο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2015, περάσαμε οργανωμένα και μαζικά στην αντεπίθεση.

14 14 Με αποφασιστικότητα διεκδικήσαμε όχι μόνο την επαναφορά των αποκοπών αλλά και αυξήσεις σε συγκεκριμένους χώρους εργασίας που δεν είχαν επηρεαστεί από τη κρίση ή για χαμηλόμισθους συνάδελφους μας. Καταφέραμε για 4436 εργαζόμενους να πάρουμε 2.81% πίσω από τις αποκοπές και ταυτόχρονα σε 925 να έχουμε και 1.2% αύξηση σε μισθούς. Η γενική εικόνα όπως έχει διαμορφωθεί για την συντεχνία σήμερα είναι: σε 107 συμβάσεις που αντιστοιχούν στο 70.4% έχει επιτευχθεί η επαναφορά όλων των αποκοπών ή υπάρχει σε ισχύ συμφωνία για την σταδιακή επαναφορά τους. Στους υπόλοιπους 45 τόπους δουλειάς που απασχολούν 2500 υπαλλήλους παραμένουν αποκοπές ύψους 8.5% κατά μέσον όρον τις οποίες τις έχουμε σαν προτεραιότητα και σαν στόχο αυτή τη διετία να επιτύχουμε την ολική επαναφορά των ωφελημάτων, ώστε από το 2019 σε όλες τις συμφωνίες που θα διαπραγματευόμαστε να διεκδικούμε αυξήσεις που θα βελτιώσουν πραγματικά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων. Τα ταμεία προνοίας το 2013, λόγω του κουρέματος των καταθέσεων, είχαν παρουσιάσει ζημιές. Σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκε μέχρι και το 70% των αποταμιεύσεων των εργαζομένων. Αυτό είχε σαν

15 15 αποτέλεσμα την απαξίωση του θεσμού, που ακόμα και τα ίδια μας τα μέλη, να ζητούν την διάλυση των ταμείων τους προνοίας για να περισώσουν και να πάρουν τα υπόλοιπα των λεφτών τους που τους είχαν απομείνει. Από τα 116 ταμεία προνοίας που υπάρχουν στις επιχειρήσεις που επιθεωρούμε σε όλα έγιναν σημαντικές μειώσεις των εισφορών και 28 ταμεία προνοίας διαλύθηκαν. Μετά από έντονες πιέσεις που έχουμε εξασκήσει, σήμερα, έχουν επανασυσταθεί και λειτουργούν τα 20. Τα υπόλοιπα 8 είναι στις προτεραιότητες μας και συζητούμε την επαναλειτουργία τους καθώς επίσης διεκδικούμε την ένταξη τους στο ταμείο προνοίας της ΠΕΟ το οποίο παρέχει περισσότερη ασφάλεια και αξιόπιστη διαχείριση. Επίσης ως ΠΕΟ απαιτούμε από την κυβέρνηση και εξασκούμε πίεση για να υλοποιήσει την δέσμευση της και να αποκαταστήσει τις απώλειες που είχαν τα ταμεία προνοίας λόγω κουρέματος. Ελπίζω να μην είναι ακόμα ένα «δεσμεύομαι» του Νίκου Αναστασιάδη. Τα πιο πάνω αποτελέσματα επιτεύχθηκαν μέσων των διαπραγματεύσεων είτε στο απευθείας στάδιο είτε με την μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας.

16 16 Την περίοδο που ανασκοπούμε υποχρεωθήκαμε σε 27 περιπτώσεις να πάρουμε απεργιακά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την εργοδοτική επιθετικότητα και αδιαλλαξία. Συμμετείχαν σ αυτά 2603 εργαζόμενοι και χάθηκαν 2633 ημερομίσθια. Συγκρίνοντας με την προηγούμενη πενταετία διαπιστώνουμε ότι έγιναν διπλάσιες στάσεις εργασίας όπου πήραν μέρος 1630 περισσότεροι υπάλληλοι. Αυτό αποδεικνύει ότι παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα και τις προσπάθειες εκφοβισμού των εργαζομένων εκεί και όπου χρειάστηκε για να αποκρούσουμε τις επιβουλές των εργοδοτών η απάντηση μας ήταν και άμεση και δυναμική. Στους υπόλοιπους όρους που υπάρχουν στις συλλογικές συμβάσεις όπως ωράρια, αργίες, ετήσιες άδειες και άλλα στην πενταετία που ανασκοπούμε δεν υπάρχουν σημαντικές διαφοροποιήσεις. Σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μέσω των ΕΤΚΑ. Παρά το ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα της προσφοράς προς τα μέλη και τις οικογένειες τους και της εφαρμογής σχεδίου στήριξης των ανέργων μας, δεν προχωρήσαμε στην αύξηση των εισφορών. Αντίθετα τις έχουμε μειώσει στη προσπάθεια μας να στηριχθούν συνάδελφοι μας που βρίσκονται στην ανεργία και έχουν απομείνει

17 17 χωρίς εισοδήματα. Θεωρούμε αυτά τα σχέδια σαν προσωρινά μέχρι την εφαρμογή του ΓΕΣΥ. Ως Συντεχνία και ως ΠΕΟ, θεωρούμε την εφαρμογή και λειτουργία ενός γενικού σχεδίου υγείας το οποίο θα καλύπτει όλο τον πληθυσμό ότι αποτελεί μίαν επιτακτική αναγκαιότητα ολόκληρης της κοινωνίας. Η ΠΕΟ ήταν πάντα στη πρώτη γραμμή, από θέση αρχής, σθεναρός υπέρμαχος για την εφαρμογή ΓΕΣΥ στη χώρα μας. Αγωνιστήκαμε και πιέσαμε προς αυτή τη κατεύθυνση. Παρά τις μεγάλες παλινδρομήσεις από τους κυβερνώντες, η μαχητική και υπεύθυνη στάση μας έφερε αποτελέσματα. Με την ψήφιση του ΓεΣΥ στη Βουλή στις αρχές του μήνα έγινε ένα μεγάλο βήμα. Δεν είναι όμως το τέλος του δρόμου. Για μας είναι βέβαιο ότι τα μεγάλα συμφέροντα θα συνεχίσουν να το υποσκάπτουν. Ως ΠΕΟ θα επαγρυπνούμε μέχρι την πλήρη εφαρμογή του. Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Το δικαίωμα των εργαζομένων ώστε να εργάζονται με ασφάλεια και υγεία είναι αναφαίρετο. Είναι απαράδεκτο να εκτίθεται σε κίνδυνο η υγεία και σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στον

18 18 βωμό του κέρδους ή της εξοικονόμησης χρημάτων από τους εργοδότες. Το νέο Δ. Συμβούλιο θα πρέπει να επεξεργασθεί πλάνο δράσης ώστε να συσταθούν επιτροπές ασφάλειας στους χώρους εργασίας που δεν υπάρχουν, να βοηθήσουν στην καλύτερη λειτουργία των εκεί που υπάρχουν, να συνεχίσουμε να επιμορφώνουμε στελέχη μας με σεμινάρια και διαλέξεις που θα τους παρέχουμε τα εφόδια ώστε να γίνουν πιο ειδικοί και παραγωγικοί στις επιτροπές που συμμετέχουν. Επίσης καλούμε το αρμόδιο υπουργείο να εντείνει τους ελέγχους και να πραγματοποιεί πιο συχνές και αυστηρές επιθεωρήσεις στα πλαίσια της σωστής εφαρμογής της σχετικής νομοθεσίας. Ως ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ συμμετέχουμε στην τεχνική επιτροπή του Υπουργείου Εργασίας για το διάταγμα που καθορίζει τον κατώτατο μισθό. Το 2012 ήταν η τελευταία χρονιά που αυξήθηκε το μίνιμουμ πρόσληψης και καθορίστηκε στα 870 ευρώ στη πρόσληψη και στα 924 ευρώ μετά από 6 μήνες υπηρεσία. Από τότε έχει παγοποιηθεί. Σήμερα νιώθουμε την ανάγκη περισσότερο από τα προηγούμενα χρόνια ότι αυτός ο μίνιμουμ μισθός πρέπει να συμπεριλάβει ακόμα περισσότερα επαγγέλματα και να προβληματιστούμε για τον καθορισμό του ως εθνικού κατώτατου μισθού.

19 19 Όσοι παραβιάζουν τη νομοθεσία πρέπει να καταγγέλλονται άμεσα. Οι ποινές πρέπει να είναι αυστηρές για να είναι συνάμα αποτρεπτικές. Το Υπουργείο εργασίας έχει υποχρέωση να στελεχώσει το τμήμα με επαρκή αριθμό επιθεωρητών και να είναι πιο αποτελεσματικοί στους ελέγχους που διεξάγει. Το 2013 η κυβέρνηση Αναστασιάδη εξοφλώντας την προεκλογική δέσμευση που είχε απέναντι σε μια χούφτα μεγαλοεργοδοτών των υπεραγορών και του λιανικού εμπορίου, προχώρησε στην πλήρη φιλελευθεροποίηση του ωραρίου των καταστημάτων διαλύοντας και απορρυθμίζοντας τους όρους εργασίας μαζί και τη ζωή των εργαζομένων. Αντιδράσαμε από την πρώτη στιγμή ενημερώνοντας τα μέλη μας και τον κυπριακό λαό. Η Συντεχνία μας με την βοήθεια και την στήριξη ολόκληρου του μηχανισμού της ΠΕΟ μπήκε σε όλα τα καταστήματα και μίλησε με τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και για αυτά που θα ακολουθούσαν με την ανεξέλεγκτη τροπή που είχαν πάρει λόγω της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων και της μεγάλης αύξησης του χρόνου που παρέμεναν ανοικτά.

20 20 Δυστυχώς η μικρή οργανωτική δύναμη που έχουμε στον κλάδο, ο φόβος και η ανασφάλεια των εργαζομένων στο εμπόριο, δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε δυναμικά τα συμφέροντα τους. Αναγνωρίζοντας τις πολύ δύσκολες συνθήκες που αντικειμενικά υπάρχουν, δεν σημαίνει ότι τα βάζουμε κάτω. Είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις προσπάθειες μας. Με ασπίδα και δόρυ την οργάνωση των εργαζομένων, την συλλογική αντίδραση και την δυναμική παρέμβαση μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Τα τελευταία 4 χρόνια οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο κλάδο έχουν μετατραπεί από εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης σε υπαλλήλους μερικής απασχόλησης. Σήμερα περίπου το 40% των υπαλλήλων εργάζονται μερικές ώρες ή με σπαστό ωράριο. Ο αγώνας μας θα είναι συνεχής ώστε να εξασφαλίσουμε και να διασφαλίσουμε όσο το δυνατό πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στο κλάδο αυτό των εργαζομένων και θα συνεχίσουμε να αντιδρούμε και να αντιτασσόμαστε στην κυριακάτικη εργασία την οποία θεωρούμε την κύρια αιτία των προβλημάτων που αναστατώνουν τη ζωή και την εργασία των υπαλλήλων στο λιανικό εμπόριο.

21 21 Μπροστά μας είναι ανοικτό το μεγάλο θέμα της ΑΤΑ. Η συμφωνία για παγοποίηση του θεσμού έληξε το τέλος του Στις διαβουλεύσεις μεταξύ των κοινωνικών εταίρων έχουμε ξεκαθαρίσει ότι σαν ΠΕΟ δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε οτιδήποτε που αχρηστεύει το θεσμό και δεν αποκαθιστά την αγοραστική δύναμη των μισθών. Αυτή η μάχη αναμένεται να είναι δύσκολη και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να πάρουμε εάν χρειαστεί εκείνα τα συνδικαλιστικά και πολιτικά μέτρα για να πετύχουμε στους στόχους μας. Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Αγαπητοί φίλοι, Έχουμε παρουσιάσει σε γενικές γραμμές την δράση που η συντεχνία ανάπτυξε μέχρι σήμερα. Με τη σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που μας χαρακτηρίζει αλλά και με αποφασιστικότητα εκεί και όπου χρειάστηκε αντιμετωπίσαμε τις επιθέσεις των εργοδοτών και κατορθώσαμε να διατηρήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις και τους συμφωνημένους όρους απασχόλησης. Μπορούμε σήμερα να πούμε με σιγουριά ότι αντέξαμε και ξεπεράσαμε το τσουνάμι που μας

22 22 κτύπησε, λυγίσαμε αλλά δεν ξεριζωθήκαμε άλλωστε 85 χρόνια αγώνων και προσφοράς στους εργαζόμενους έχουν δημιουργήσει δυνατές ρίζες που συγκρατούν αυτό το δέντρο που ονομάζεται ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ. Με τη σιγουριά ότι έχουμε την δύναμη και μπορούμε να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε προβλήματα και δυσκολίες βρεθούν στον δρόμο μας. Όλοι μαζί ενωμένοι με συναδελφική αλληλεγγύη, αγωνιστική διάθεση, πυκνώνοντας ακόμα περισσότερο οργανωτικά τη δύναμη της συντεχνίας μας μπορούμε με αισιοδοξία να ατενίζουμε το μέλλον κάνοντας πράξη το σύνθημα του συνεδρίου μας οργανωμένα διεκδικούμαι και αγωνιζόμαστε προχωρούμε μπροστά. Ζήτω το 27 ο Συνέδριο της ΣΕΒΕΤΤΥΚ Ζήτω η ΠΕΟ

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, CYPRUS INDUSTRIAL, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, COMMERCIAL, PRESS-PRINTING ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ AND GENERAL SERVICES ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ WORKERS TRADE UNION Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της ΠΕΟ Συνάδελφοι άλλων Συντεχνιών της ΠΕΟ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Άνοιγμα Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση 10 Μαρτίου 2014 ΠΕΟ Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017

Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017 Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017 Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ χαιρετίζω τις εργασίες του 27 ου Συνεδρίου της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ. Μιας

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σύνεδροι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σύνεδροι Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο Συνέδριο της Συντεχνίας Οικοδόμων Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ Λευκωσία, 14 Μαΐου 2016 Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Τ.Α Συναδέλφισσα Αναπλητωτή Γ.Γ.ΠΕΟ

ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Τ.Α Συναδέλφισσα Αναπλητωτή Γ.Γ.ΠΕΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Τ.Α. 19.05.17 Συνάδελφε Γ.Γ. της ΠΕΟ Έντιμε κύριε Υπουργέ Εσωτερικών Συναδέλφισσα Αναπλητωτή Γ.Γ.ΠΕΟ Φίλοι Δήμαρχοι Λευκωσίας, Στροβόλου, Λακατάμιας, Λατσιών, Γερίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η συγκεκριμένη έκδοση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να καταγραφούν και να προβληθούν, έστω συνοπτικά, τα κυρίως θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, ενώ παράλληλα καταδεικνύει πως η επαφή, η επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 4η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007-2013 Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015

Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Χαιρετισμός Προέδρου ΚΕΒΕ κ. Φειδία Πηλείδη στη Γενική Συνέλευση ΕΒΕΑ 3 Ιουλίου, 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι βουλευτές, Κύριοι Δήμαρχοι, Εκλεκτοί Προσκεκλημένοι, Φίλε Πρόεδρε του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη. Αγαπητοί φίλοι,

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη. Αγαπητοί φίλοι, Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη Αγαπητοί φίλοι, Είναι με μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετέχω σήμερα στην απονομή του "Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη" στους συμπατριώτες μας Ali Tuncay και Τάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Ο.Κ.Ε. ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΤΟ ΛΙΑΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΩΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ» ΠΕΜΠΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 16 Σεπτεμβρίου 2015-7.00μμ Lordos Beach Hotel- Larnaca Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτρές Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 Κύριοι Πρόεδροι, Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΝΙΚΟΥ ΠΕΛΕΓΙΝΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Π.Ο.Π-Ο.Τ.Α. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 21 MAΪΟΥ 2010 Ο ΣΥΕΤΕ, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ προσδοκούν σε ταχύτερες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΤΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 8-9 Δεκεμβρίου 2016 Κύριε Πρόεδρε της Κυπριακής Βουλής των

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Χαιρετισμός του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση στο Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 30 Μαρτίου 2016 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ Το αίτημα για ένα καθολικό γενικό σχέδιο υγείας το οποίο να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όλο τον πληθυσμό αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ Έναρξη εργασιών του 52 ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Λευκωσία, 27 Απριλίου 2015 ώρα 9.00 π.μ. Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος)

Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος) Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος) Χαιρετισµός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιµιλιανίδου στο 2 ο Ετήσιο Συνέδριο ενάντια στη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισµό,

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι,

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΛΕΜΕΣΟΥ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαζόμενος - Εργοδότης

Εργαζόμενος - Εργοδότης Οικονομική δραστηριότητα στην Αρχαία Ελλάδα Εργαζόμενος - Εργοδότης Καταναλωτή Επενδυτές Εργαστήρι 1 Η Πρώτη του Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία Εικόνες από την απεργία στο Σικάγο 1886 8ώρες δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η συμμετοχή μας στην ΣΕ ΙΠ, η πραγματική αλήθεια Επειδή το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως πολλά σε ότι αφορά την συμμετοχή της Ε ΙΠΠΑΚ στην ΣΕ ΙΠ, με αφορμή

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Λευκωσία, 17 Δεκεμβρίου 2013 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ Κύριε, Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων σας πληροφορεί ότι τη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέτοχοι, Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως εκπρόσωπος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.. Ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Εισήγηση γ.γ. κου Ευαγγέλου Χρήστου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΟΒΕΑΜΜ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 Αγαπητοί συνάδελφοι, καλωσορίσαμε. Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την ανταπόκριση και το κάλεσμα της ετήσιας διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park

Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2013, ώρα: 5:30 μ.μ. Ξενοδοχείο Hilton Park Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κυριάκου Κενεβέζου, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΤΥΧΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ

Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ Χαιρετισμός Γραμματέα της ΣΕΤΕΠ-ΑΤΗΚ Κυριάκου Παντελίδη στην 1 η Γενική Συνέλευση της Συ.Τε.Προ. ΑΤΗΚ 6 Οκτωβρίου 2010, αίθουσα συνεδριάσεων < υπόγειες σπηλιές > του πάρκου Ακρόπολης Φίλε Πρόεδρε, Φίλε

Διαβάστε περισσότερα

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1

11246/16 ΔΙ/γομ 1 DGC 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 18 Ιουλίου 2016 (OR. en) 11246/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 18 Ιουλίου 2016 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα Τηλ.: 210 3665301-03 - Fax: 210 3665089 www.pasok.gr - e-mail: syntonistis@pasok.gr Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΗΟ ΣΕΚ ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ

ΟΗΟ ΣΕΚ ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ From: To: Subject: Date: ΕΠΟΕΤ Υπάλληλοι Cyta Ανακοίνωση ΟΗΟ-ΣΕΚ και ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ - Σχέδιο Σύνταξης Υπαλλήλων Cyta Πέμπτη, 3 Μαρτίου 2011 1:48:33 μμ ΟΗΟ ΣΕΚ ΣΗΔΗΚΕΚ - ΠΕΟ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω ΣΗ Θέμα: Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Π ΑΝΕΛΛΗΝΙΑ Ο ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Ε ΝΩΣΕΩΝ Μ ΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ Π.Ο.ΜΗ.Τ.Ε.Δ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Νέο πλαίσιο για συλλογικές διαπραγματεύσεις 1 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Τι είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις; Διαπραγματεύσεις μεταξύ εκπροσώπων εργοδοτών και εργαζομένων που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013.

Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Ομιλία του Γιάννη Τασιούλα, προέδρου της Ομοσπονδίας Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, στο σεμινάριο της ΠΣΟ για τον αμίαντο, στις 30.10.2013. Αγαπητοί Σύντροφοι, Χαιρετίζω τις εργασίες του σημερινού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω και εγώ στην σημερινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλούς αγώνες.

Σας καλωσορίζω και εγώ στην σημερινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλούς αγώνες. Ομιλία Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση Κεντρικού Γραφείου Γυναικών ΠΕΟ Αθλητικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 Αγαπητές/τοι προσκεκλημένοι Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας

Σημεία εναρκτήριας ομιλίας Σημεία εναρκτήριας ομιλίας 2 ο Διεθνές Συνέδριο για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο Αισθάνομαι μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να κηρύξω την έναρξη του 2 ου Διεθνούς Συνεδρίου για το Ευρυζωνικό Διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την παράταξή μας. Και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας,

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ. Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ Αγαπητά Μέλη του Συνδέσμου Υπαλλήλων της Λαϊκής Τράπεζας, Είναι με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση που σας καλωσορίζω στη σημερινή πρώτη εκλογική συνέλευση του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ. 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΟΕΚ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ 24-25 Μαϊου 2008, Χόρινχεμ Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι, Θέλω κατ αρχάς να σας ευχαριστήσω θερμά για την ευγενική

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΠΥΡΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ + ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Εισηγητική ομιλία Γενικού Γραμματέα Γλαύκου Χατζηπέτρου προς το 44ο Συνέδριο των Αντιπροσώπων Αμφιθέατρο ΠΑΣΥΔΥ. Δευτέρα 19 Μαρτίου 2007 Κύριε Υπουργέ, Έχουμε ακούσει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 Βασικές προϋποθέσεις συγχωνεύσεων: Η μη αλλοίωση της μετοχικής

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

20 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες» 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων

20 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΕΡΟΝΤΩΝ «Προς μια κοινωνία για όλες τις ηλικίες» 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων 20 χρόνια Λειτουργίας της Βουλής των Γερόντων Φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια λειτουργίας της ΒΓ. Η ΒΓ ως θεσμός, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1999 από το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Η Νίκη της Δράμας» Δράμα 29-10-2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Η Νίκη της Δράμας» Πραγματοποιήθηκαν στις 28 Οκτώβρη 2013 τα αποκαλυπτήρια του μνημείου - σύμβολο για την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση του τόπου μας, που γιορτάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ Γ.Γ. ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΑΝΤΩΝΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ Γ.Γ. ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΑΝΤΩΝΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ Γ.Γ. ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΑΝΤΩΝΗ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ CYTA ΚΑΙ Η ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ Η ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. συνοδεύτηκε από ένα λάθος το οποίο συνεχίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ. Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ: ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ Ομιλία του Υφυπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αναστάσιου Πετρόπουλου Οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την σύγκλιση του

Διαβάστε περισσότερα

Η δήλωση της Μπρατισλάβας

Η δήλωση της Μπρατισλάβας Μπρατισλάβα, 16 Σεπτεμβρίου 2016 Η δήλωση της Μπρατισλάβας Σήμερα, συναντιόμαστε στην Μπρατισλάβα σε μια κρίσιμη στιγμή για το ευρωπαϊκό μας σχέδιο. Στη σύνοδο κορυφής των 27 κρατών μελών στην Μπρατισλάβα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Οκτωβρίου Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 17 o Εθνικό Συνέδριο Ενέργειας Ενέργεια & Ανάπτυξη 2012 30-31 Οκτωβρίου 2012 Ίδρυμα Ευγενίδου, Αθήνα Έντιμε Κύριε Υπουργέ, Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, Είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα για τη λειτουργία Ταμείων Προνοίας ή Σχεδίων Σύνταξής ή Ταμείων Σύνταξης στα ΝΠΔΚ

Σημείωμα για τη λειτουργία Ταμείων Προνοίας ή Σχεδίων Σύνταξής ή Ταμείων Σύνταξης στα ΝΠΔΚ Σημείωμα για τη λειτουργία Ταμείων Προνοίας ή Σχεδίων Σύνταξής ή Ταμείων Σύνταξης στα ΝΠΔΚ 1) Ταμεία Σύνταξης Με την εφαρμογή του αναλογικού σχεδίου των Κ.Α. το 1980 ο ευρύτερος Δημόσιος Τομέας ακολουθώντας

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική»

3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» 3 O ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «Η συμβολή της Κύπρου στη νέα Ευρωπαϊκή Ενεργειακή Στρατηγική» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΥΛΛΟΥΡΗ 1 Αγαπητέ κύριε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα

Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα Παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, στο Συνέδριο του Economist με θέμα «LOOKING INTO THE CYPRUS ISSUE - A GLIMMER OF HOPE» 4 Νοεμβρίου 2014 Συγχαίρω το περιοδικό Economist

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δελτίο Τύπου. Αθήνα, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 2-2015 Ομιλία του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνου Σκουρλέτη στην ημερίδα του Σώματος Επιθεωρητών

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη κατά την τελετή αποφοίτησης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017 Σεβαστές μου πρυτανικές αρχές, Κυρίες και κύριοι. Είναι χαρά και

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ ΨΗΦΙΣΜΑ OΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ: ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Εγκρίθηκε από το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο της

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.

Πλήρης κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. Για κάθε 100 ευρώ που πληρώνει ιδιωτική επιχείρηση για την πρόσληψη ανέργων, σε θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, απαλλάσσεται από τη φορολογία για 150. Νέο ΕΚΑΣ, µε κατώτερη σύνταξη στα 500 ευρώ για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. (Π.Ο.Σ.Ε. Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.) ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ196-198 Αθήνα, 11/12/2013 114 71 ΑΘΗΝΑ Αρ. Πρωτ. 237 ΤΗΛ. 210-6440873 FAX. 210-6454223 SITE: www.poseypexode.gr

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη Αγαπητοί φίλοι, Είναι με μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετέχω σήμερα στην απονομή του "Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη" στους συμπατριώτες μας Sevgul Uludag και Μιχάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία

Εισαγωγή. Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο. Πώς να ζήσετε 150 χρόνια µε Υγεία Εισαγωγή «Όποιος έχει υγεία, έχει ελπίδα. Και όποιος έχει ελπίδα, έχει τα πάντα.» Τόμας Κάρλαϊλ Γιατί είναι χρήσιμο το παρόν βιβλίο Ο πατέρας μου είναι γιατρός, ένας από τους καλύτερους παθολόγους που

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Κύριε Πρόεδρε της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φίλε Γιώργο Πατούλη κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 1-3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Προέδρου Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. ΙΩΑΝΝΗ ΛΩΛΟΥ Δημάρχου

Διαβάστε περισσότερα

Η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου μας παραμένει μόνιμος και σταθερός στόχος μας.

Η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου μας παραμένει μόνιμος και σταθερός στόχος μας. Απόφαση 27 ου Παγκυπρίου Συνεδρίου της ΠΕΟ Το 27 ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ το οποίο συνήλθε στις 16,17 και 18 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, αφού συζήτησε την Έκθεση Δράσης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ προς

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2010

Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2010 Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου 2010 Μέρος Πρώτο: Το οικονομικό περιβάλλον Μέρος Δεύτερο: Η απασχόληση στο εμπόριο Μέρος Τρίτο: Εμπορική επιχειρηματικότητα: οικονομικά αποτελέσματα, κεφαλαιουχική διάρθρωση

Διαβάστε περισσότερα

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας

Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας 1 2 Η ιδέα διεξαγωγής έρευνας με χρήση ερωτηματολογίου δόθηκε από τη δημοσιογραφική ομάδα του Σχολείου μας, η οποία στα πλαίσια έκδοσης της Εφημερίδας μας, διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα στους συμμαθητές μας.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες

Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες Χαιρετισμός Γενικού Διευθυντή Γραφείου Προγραμματισμού, κ. Γιώργου Γεωργίου στη Διάλεξη με θέμα Διαχείριση Πετρελαϊκού Πλούτου Μαθήματα και Εμπειρίες Λευκωσία, 6 Δεκεμβρίου 2012, 6:30 μ.μ. Είναι με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα