ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ. Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E."

Transcript

1 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Professional Skills Seminars ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: PHYSIOSCIENCE O.E.

2 2 STATE OF THE ART στη μυοσκελετική παθολογία του κάτω άκρου. Σύγχρονες ενδείξεις και εφαρμογές στην κλινική πράξη Τα σεμινάρια αναπτύσσονται πλέον και στη χώρα μας με ρυθμό αντίστοιχο των προηγμένων φυσικοθεραπευτικά χωρών όπως η Αυστραλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Η.Π.Α., τα Σκανδιναβικά κράτη, η Ολλανδία Οι ειδικές τεχνικές και μέθοδοι αποκατάστασης είναι σήμερα πολλές, με ποικίλες και ιδιαίτερες εφαρμογές στην εκάστοτε παθολογία. Ποιες όμως από αυτές ενδείκνυνται πραγματικά για το κάθε πρόβλημα; Υπάρχουν μελέτες που το αποδεικνύουν; Συνδυάζονται, και ποιες μέθοδοι μεταξύ τους; Και τελικά, από όσες δυνατότητες αντιμετώπισης μιας παθολογίας υπάρχουν, ποια είναι η αποτελεσματικότερη; Η σειρά σεμιναρίων STATE OF THE ART αποτελεί προσπάθεια μιας ομάδας έμπειρων κλινικών φυσικοθεραπευτών και ιατρών, και φιλοδοξεί να καλύψει το παραπάνω σημαντικό πιστεύουμε κενό στα επαγγελματικά σεμινάρια επιστημονικής κατάρτισης. Τη σύνθεση της διαθέσιμης γνώσης πάνω σε επιλεγμένες κλινικές οντότητες που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος φυσικοθεραπευτής, και κυρίως την παρουσίαση της πλέον σύγχρονης επιστημονικά τεκμηριωμένης γνώσης σε επίπεδο εφαρμογής στην καθημερινή κλινική πράξη. Γιατί State of the Art σημαίνει αυτό ακριβώς: Ό, τι πιο σύγχρονο, ό, τι πιο καινοτόμο και επιστημονικά αποδεδειγμένο. Ξεκινούμε με την αναλυτική παρουσίαση έξι βασικών όσο και συχνών παθολογιών στο κάτω άκρο, κάνοντας πρώτα μια εισαγωγή σε έννοιες που θα μας απασχολήσουν στο παρόν αλλά και στα επόμενα σεμινάρια του κύκλου. Προγραμματίζονται 4 ακόμα σεμινάρια που θα αφορούν σε συνήθεις δυσλειτουργίες (2) του άνω άκρου, (3) της αυχενικής και θωρακικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, (4) της οσφυϊκής μοίρας και της λεκάνης ενώ θα υπάρξει ένα ακόμη σεμινάριο(5) ειδικών θεμάτων. Η φιλοσοφία μας είναι να παρέχουμε σεμιναριακή εκπαίδευση στο επίπεδο που παρέχεται στο εξωτερικό, βασισμένη στις αρχές της φυσικοθεραπευτικής εκπαίδευσης διεθνώς, όπου η διαφορική διάγνωση προβλημάτων μηχανικής αιτιολογίας είναι κεκτημένο δικαίωμα του φυσικοθεραπευτή, αλλά κυρίως υποχρέωσή του στην παροχή των υπηρεσιών προς τους ασθενείς του

3 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3 ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Ιανουαρίου : Εισαγωγή, παρουσίαση των εκπαιδευτών, της φιλοσοφίας και των στόχων του σεμιναρίου. Γνωριμία με τους συμμετέχοντες. Όλοι οι εκπαιδευτές : Πόνος. Αλγόριθμος διάκρισης και διαφοροποίησης ανάμεσα σε χημικό, μηχανικό και κεντρικής ευαισθητοποίησης πόνο. Β. Κορακάκης : Βασική γνώση στον κολλαγόνο συνδετικό ιστό. Β. Κορακάκης : Κλινική ανατομική, εμβιομηχανική κάτω άκρου. Φυσική εξέταση και ψηλάφηση Οδηγά σημεία κλινικής ανατομικής Γ. Κατραμπασάς : Διάλειμμα : Παρουσίαση της συνήθους παθολογίας του κάτω άκρου. Ταξινόμηση. Γ. Κατραμπασάς : Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος. Σύγχρονες αντιλήψεις αντιμετώπισης. Εμβιομηχανική του πρόσθιου χιαστού Διαφοροποιήσεις στις χειρουργικές τεχνικές ανάλογα με την επιλογή του μοσχεύματος Γ. Κατραμπασάς : ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ

4 : Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος. Σύγχρονες αντιλήψεις και ενδεδειγμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης ανάλογα με την επιλογή του μοσχεύματος. 4 Α. Σιδέρης : Σύνδρομο Απιοειδούς Επιδημιολογικά στοιχεία. Ανατομικά χαρακτηριστικά Αιτιολογικοί παράγοντες Κλινική αξιολόγηση Διαγνωστικά tests Διαφορική Διάγνωση Hands on, self management θεραπευτικές προσεγγίσεις - Συμπεράσματα : Διάλειμμα Γ. Σωτήραλης : Μυϊκές θλάσεις στο κάτω άκρο (Ισχιοκνημιαίοι, προσαγωγοί, οπίσθιοι μύες της κνήμης). Εμβιομηχανικοί και παθομηχανικοί παράγοντες θλάσεων. Επιδημιολογία και συσχετισμοί με ενδεικτικές αθλητικές δραστηριότητες. Τεχνικές αποκατάστασης (Φυσικά μέσα, taping, needling, κινητοποίηση πάσχοντος μυοτενόντιου συνόλου). Σύγχρονα αρθρογραφικά δεδομένα Α. Σιδέρης ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Ιανουαρίου : Πρόσθιος πόνος γόνατος. Επιγονατιδομηριαίος πόνος. Ανατομικά στοιχεία επιδημιολογικά στοιχεία προδιαθεσικοί παράγοντες Κλινική προσέγγιση ενός από τα δυσκολότερα διαφοροδιαγνωστικά προβλήματα της φυσικοθεραπείας Παθοφυσιολογία Κινητικός έλεγχος (motor control) Κλινική αξιολόγηση Διαγνωστικά tests Διαφοροδιαγνωστικά προβλήματα Τεχνικές αποκατάστασης: (Τaping, needling, έκκεντρες ασκήσεις, ανοικτή ή κλειστή αλυσίδα και γιατί, επανεκπαίδευση με ηλεκτρικό ερεθισμό, παγιδεύσεις νεύρων, neurodynamics) Β. Κορακάκης : Διάλειμμα

5 : Τενοντοπάθεια στο κάτω άκρο 5 Επιδημιολογία Βασικά στοιχεία ιστοπαθολογίας και βασικής βιολογίας Διαφοροποιήσεις τενοντοπάθειας ενθεσοπάθειας Τι προκαλεί πόνο στην τενοντοπάθεια Ο ρόλος των γονιδίων Προδιαθεσικοί παράγοντες Κλινικές και απεικονιστικές ενδείξεις Επιλογές θεραπείας πρωτόκολλα αποκατάστασης Μελλοντικές κατευθύνσεις : Διάλειμμα : Ποδοκνημική άρθρωση. Αστάθεια και δυσλειτουργία. Τραυματικές κακώσεις και διαστρέμματα. Επιδημιολογία ανατομία εμβιομηχανική Οξύ και χρόνιο διάστρεμμα Αστάθεια ποδοκνημικής Αποκατάσταση: Taping, manual τεχνικές, αρχές θεραπευτικής άσκησης, ιδιοδεκτικότητα Β. Κορακάκης Γ. Σωτήραλης : Is it all in the Brain? Σχέσεις της παθολογίας του κάτω άκρου με τροποποιημένα λειτουργικά πρότυπα κίνησης στον εγκεφαλικό φλοιό. Αρθρογραφική ανασκόπηση των άμεσων και έμμεσων σχέσεων του εγκεφαλικού φλοιού με πάσχουσες δομές. Νευροεπιστήμες και αποκατάσταση Όλοι οι εκπαιδευτές Αξιολόγηση του σεμιναρίου Σημείωση: Τα κόκκινα γράμματα αφορούν πρακτική εκπαίδευση, επίδειξη τεχνικών ή εφαρμογή τους στους συμμετέχοντες.

6 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 6 Τόπος και χρόνος: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιανουαρίου 2011, στο ξενοδοχείο «ATHINAΪS», που βρίσκεται στη λεωφόρο Β. Σοφίας 99, στην πλατεία Μαβίλη. Συμμετοχές: Το σεμινάριο απευθύνεται σε πτυχιούχους φυσικοθεραπευτές, ειδικευόμενους ιατρούς των οποίων η ειδικότητα ασχολείται με τη μυοσκελετική παθολογία, και φοιτητές των παραπάνω σχολών. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ανέρχεται αυστηρά στα 25 άτομα. Για οποιαδήποτε πληροφορία, όπως και για κράτηση θέσεων, παρακαλούμε επικοινωνείτε εργάσιμες ημέρες, από τις έως και τις στο τηλέφωνο: , ή στο Παροχές: Κόστος: contact@physioscience.gr Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν οι σημειώσεις όλων των ενοτήτων του προγράμματος. Θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση σε καφέ, τσάι, χυμούς και κέικ, καθ όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου. Το Σάββατο θα δοθεί ελαφρύ γεύμα στον προθάλαμο της αίθουσας διδασκαλίας. Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στα 240. Η συμμετοχή σας θα κατοχυρωθεί μόνο εφόσον κατατεθεί το σύνολο του ποσού στον λογαριασμό της τράπεζας Πειραιώς Διαμονή: GR Για τους συμμετέχοντες που διαμένουν εκτός Αθηνών και επιθυμούν να κάνουν κράτηση στο ξενοδοχείο όπου διοργανώνεται το σεμινάριο, εξασφαλίσαμε τις παρακάτω τιμές: Μονόκλινο δωμάτιο 65 Δίκλινο Δωμάτιο 80 Στις τιμές συμπεριλαμβάνεται πρωινό και όλοι οι φόροι. Η κράτηση γίνεται απευθείας στο ξενοδοχείο ( ) αναφέροντας ότι αφορά το σεμινάριο PHYSIOSCIENCE.

7 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ 7 Γιάννης Κατραμπασάς, χειρουργός ορθοπαιδικός, φυσικοθεραπευτής Γεννήθηκε στον Πειραιά, το 1960, και μεγάλωσε στον Γερολιμένα Λακωνίας. Σπούδασε στην Ανωτέρα (τότε) Σχολή Φυσικοθεραπείας και συνέχισε, ως αριστούχος, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθησε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής (ΚΑΤ και ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ) και ειδικεύτηκε στην Σπονδυλική Στήλη και στις Αθλητικές Κακώσεις. Τα τελευταία 23 χρόνια, έχει οργανώσει και διδάξει σε δεκάδες σεμινάρια και μετεκπαιδευτικά μαθήματα, στα αντικείμενα των αθλητικών κακώσεων και της παθολογίας της σπονδυλικής στήλης. Μέσω της μεγάλης εκπαιδευτικής εμπειρίας του, αποτελεί για τον φυσικοθεραπευτικό κόσμο έναν από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρίσιμους εκπαιδευτές. Σήμερα είναι επιμελητής στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Βασίλης Κορακάκης, φυσικοθεραπευτής, MSc, Dip.MDT, PGrad.Dip, Cert Acup. Γεννήθηκε στον Πειραιά το Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας το Παρακολούθησε διετή κύκλο σπουδών στη Μηχανική Διάγνωση και θεραπεία, και στη συνέχεια πραγματοποίησε το Πρόγραμμα Διπλώματος στη μέθοδο McKenzie στο πανεπιστήμιο του Otago στη Νέα Ζηλανδία. Παράλληλα, ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα σπουδών στη μυοσκελετική φυσικοθεραπεία και την κλινική ανατομία (University of Otago, Nέα Ζηλανδία). Εξειδικεύεται στην μυοσκελετική παθολογία της Σπονδυλικής Στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων, το βιοϊατρικό βελονισμό και τις αθλητικές κακώσεις, ενώ μέχρι σήμερα είναι φυσικοθεραπευτής επαγγελματιών αθλητών του ποδοσφαίρου και του κλασσικού αθλητισμού. Υπήρξε εκπαιδευτής του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ε.Ε.Ε.Φ., ενώ έχει προσκληθεί ως εισηγητής στα σεμινάρια της ΕΕΧΟΤ. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

8 Αλέξανδρος Σιδέρης, φυσικοθεραπευτής, Dip. Acup. 8 Γεννήθηκε στην Αθήνα το Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας το Από το 1997 όπου και ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία απέκτησε σημαντική εμπειρία στη νευρολογική αποκατάσταση, εξειδικεύτηκε στις αθλητικές κακώσεις, τις διαταραχές βάδισης, τον οξύ και χρόνιο μυοσκελετικό πόνο και τον βιοϊατρικό βελονισμό. Υπήρξε εκ των βασικών εκπαιδευτών του Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων της Ε.Ε.Ε.Φ. ενώ μέχρι σήμερα είναι εκπαιδευτής της Ελληνικής Φυσικοθεραπευτικής Εταιρείας Αλγολογίας στα προγράμματα Βελονισμού και Διαχείρισης Πόνου. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας. Γιάννης Σωτήραλης, φυσικοθεραπευτής, Cert. MDT, Cert Acup. Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας το Αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Αθήνας το Ολοκλήρωσε διετή κύκλο σπουδών στη Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία Σπονδυλικής Στήλης και είναι πιστοποιημένος θεραπευτής της μεθόδου McKenzie. Η κλινική του κατεύθυνση είναι η εφαρμογή του manual therapy και οι νευροεπιστήμες. Εξειδικεύτηκε στον βιοϊατρικό βελονισμό και στον οξύ και χρόνιο μυοσκελετικό πόνο. Υπήρξε από τους βασικούς εκπαιδευτές του Τμήματος Σπονδυλικής Στήλης της Ε.Ε.Ε.Φ., ενώ έχει διδάξει σε σεμινάρια κινητοποίησης νευρικού ιστού, και ως προσκεκλημένος ομιλητής. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ STATE OF THE ART στη μυοσκελετική παθολογία της Οσφυϊκής Μοίρας, της Πυέλου και των Ιερολαγονίων αρθρώσεων. Σύγχρονες ενδείξεις και εφαρμογές στην κλινική πράξη ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Combination Taping Courses Ι & ΙΙ

Combination Taping Courses Ι & ΙΙ Combination Taping Courses Ι & ΙΙ Course I - Lower limb and Pelvis: 6 και 7 Απριλίου 2013 H εφαρμογή της περίδεσης στη φυσικοθεραπεία, αποτελεί σήμερα ένα σημαντικότατο εφόδιο για τον κλινικό φυσικοθεραπευτή.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Νικόλαος Στριμπάκος Εμμανουήλ Φανδρίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας-Λαμία, η Ευρωπαϊκή Εταιρία Αποκατάστασης Ώμου και Αγκώνα (EUSSER) και η Κλινική Χεριού- Άνω Άκρου

Διαβάστε περισσότερα

1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie

1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie 1 Α Εκπαιδευτική Σειρά 2019 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημέρα 1η 09:00 17:00 Ημέρα 2η 09:00 17:00 Ημέρα 3η 09:00 17:00 Ημέρα 4η 09:00 14:00 Χρόνος Ενότητα Θέμα 09:00-10:00 Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie

1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie 1 Γ Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημέρα 1η 09:00 17:00 Ημέρα 2η 09:00 17:00 Ημέρα 3η 09:00 17:00 Χρόνος Κεφάλαιο Θέμα 09:00-10:00 Κεφάλαιο 1 Περιοχές Προβλημάτων 10:00-11:00

Διαβάστε περισσότερα

1 Β Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie

1 Β Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie 1 Β Εκπαιδευτική Σειρά 2018 Ελληνικό Ινστιτούτο McKenzie ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ημέρα 1η 09:00 17:00 Ημέρα 2η 09:00 17:00 Ημέρα 3η 09:00 17:00 Ημέρα 4η 09:00 14:00 Χρόνος Ενότητα Θέμα 09:00-10:00 Ενότητα 1 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Γ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Οσφυϊκής Μοίρας ΣΣ, Πυέλου (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Κάτω Άκρου

Γ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Οσφυϊκής Μοίρας ΣΣ, Πυέλου (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Κάτω Άκρου Γ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Οσφυϊκής Μοίρας ΣΣ, Πυέλου (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Κάτω Άκρου Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, αυτή η εκπαιδευτική σειρά εστιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Α Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 Μηχανική Διάγνωση & Θεραπεία Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης

Α Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 Μηχανική Διάγνωση & Θεραπεία Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης Α Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 Μηχανική Διάγνωση & Θεραπεία Οσφυϊκής Μοίρας Σπονδυλικής Στήλης Όπως αναφέρεται και στον τίτλο, αυτή η εκπαιδευτική σειρά εστιάζει στην εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Δ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Αυχενικής & Θωρακικής Μοίρας ΣΣ, (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Άνω Άκρου

Δ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Αυχενικής & Θωρακικής Μοίρας ΣΣ, (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Άνω Άκρου Δ Εκπαιδευτική Σειρά Μηχανικής Διάγνωσης & Θεραπείας 2017 ΜΔΘ Αυχενικής & Θωρακικής Μοίρας ΣΣ, (Advanced) και Περιφερειακών Αρθρώσεων Άνω Άκρου Όπως υποδηλώνεται και από τον τίτλο, αυτή η εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας Η Ε.Ε.Ε.Φ. διοργανώνει Εργαστηριακό Σεμινάριο με θέμα: «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΥΠΕΡΗΧΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ» Ημερομηνία διεξαγωγής: 8 ΙΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας 29o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙMΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (FROM IMPAIREMENT TO PARTICIPATION)» ******** Ημερομηνία διεξαγωγής: 4, 5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας

Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Φυσικοθεραπείας 29o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ «ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΕΙMΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (FROM IMPAIREMENT TO PARTICIPATION)» ******** Ημερομηνία διεξαγωγής: 4, 5 & 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Διαβάστε περισσότερα

- Η σπονδυλοδεσία γίνεται σε πέντε στάδια αποκατάστασης:

- Η σπονδυλοδεσία γίνεται σε πέντε στάδια αποκατάστασης: Αποκατάσταση - Sport rehabilitation and pain management Η σπονδυλοδεσία σε επαγγελματία αθλητή (spinal fusion) Η σπονδυλοδεσία είναι γενικά μια έσχατη λύση για τον αθλητή με δισκογενή πόνο και θα πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Γνωστικό Αντικείμενο ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ-Α) Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα ς Συνοπτικό Πρόγραμμα Σπουδών Εφαρμογή: Σεπτέμβριος 2009 Αύγουστος 2013 (Συμβούλιο Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδας

Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδας Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Χειροθεραπευτών Ελλάδας Ορθοπαιδική Xειροθεραπεία Orthopaedic Manual Physical Therapy (OMPT) ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 2018 ΑΘΗΝΑ 22-24 Ιουνίου (1o τριήμερο) 20-22 Ιουλίου (2o

Διαβάστε περισσότερα

Το 2009 υπήρξε εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια όπως στο:

Το 2009 υπήρξε εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια όπως στο: Ο κ. Φουφόπουλος Νικόλαος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Από πολύ μικρή ηλικία εκδήλωσε μεγάλο ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σε ηλικία 15 ετών να επιλέξει ως επάγγελμα την φυσικοθεραπεία.

Διαβάστε περισσότερα

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ φυσικοθεραπεία Η πρώτη «σχολή» Φυσικοθεραπείας λειτούργησε στην Αθήνα το 1958, με έδρα το νοσοκομείο «Βασιλεύς Παύλος» η οποία ήταν κάτω από την εποπτεία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ, 26-27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 CORFU PALACE HOTEL Διοργάνωση Ορθοπαιδικό Αθλητιατρικό Κέντρο Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 που εκ παραδρομής δεν αναρτήθηκε. Η Επιτροπή Πτυχιακών Εργασιών

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 που εκ παραδρομής δεν αναρτήθηκε. Η Επιτροπή Πτυχιακών Εργασιών Λαμία, 13/02/17 ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 που εκ παραδρομής δεν αναρτήθηκε Α. ΕΓΚΡΙΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ.. σελ. 1 Β. ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ.. σελ. 5 Γ. ΑΛΛΑΓΗ ΘΕΜΑΤΩΝ..

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκπαίδευσης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής Ειδικός Άσκησης» Επίπεδο 1. Αθήνα 29/06, 30/06 και 01/07/2019 (SPT L1 2019)

Πρόγραμμα εκπαίδευσης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής Ειδικός Άσκησης» Επίπεδο 1. Αθήνα 29/06, 30/06 και 01/07/2019 (SPT L1 2019) Πρόγραμμα εκπαίδευσης «Αθλητικός Φυσικοθεραπευτής Ειδικός Άσκησης» Επίπεδο 1 Αθήνα 29/06, 30/06 και 01/07/2019 (SPT L1 2019) Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), σε συνεργασία με τον Αυστραλιανό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ -ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2017 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΗ ΠΑΡΑΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΚΡΗΤΣΩΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 4/9/2017 Δημοπούλου Ιωάννα Καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας, Ιατρική Σχολή, Διεπιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

Στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΑΕ, θα είναι παρόντα όλα τα ιδρυτικά μέλη καθώς και όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι

Στη Γενική Συνέλευση των μελών της ΕΑΕ, θα είναι παρόντα όλα τα ιδρυτικά μέλη καθώς και όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι! Μετά χαράς σας προσκαλούμε στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ στο 5 ο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής και Αθλητικών Κακώσεων. Αυτή τη φορά το εκπαιδευτικό Σεμινάριο, το οποίο έχει λάβει

Διαβάστε περισσότερα

σεμιναριο αρθροσκοπικησ χειρουργικησ γονατοσ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι,

σεμιναριο αρθροσκοπικησ χειρουργικησ γονατοσ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, A ανακοινωση ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στο Σεμινάριο Αρθροσκοπικής Χειρουργικής Γόνατος που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 30-31 Μαρτίου 2018. Η 1η μέρα (Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Το Περιεχόμενο σπουδών του Τμήματος καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιός είναι ο ρόλος του Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου

Ποιός είναι ο ρόλος του Πρόσθιου Χιαστού Συνδέσμου Ο πρόσθιος χιαστός σύνδεσμος είναι ένας σύνδεσμος που βρίσκεται μέσα στην άρθρωση του γόνατου και πιθανότατα είναι ο πιο ευάλωτος σύνδεσμος που τραυματίζεται στο γόνατο. Το Age of Basketball σας παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Μέσα Προβολής. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συμπόσιο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων. Μέσα Προβολής. Mε Διεθνή Συμμετοχή. Ξενοδοχείο THE MET Θεσσαλονίκη o Πανελλήνιο Mε Διεθνή Συμμετοχή Μέσα Προβολής Οργάνωση-Γραμματεία Η πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση των παθήσεων του όμως αποτελεί θέμα ομάδος, όπου συμμετέχουν πολλές εξειδικεύσεις Λειτουργών Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οκτώβριος Ιανουάριο 2008: Κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομίο Λαμίας,

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οκτώβριος Ιανουάριο 2008: Κλινική άσκηση στο Γενικό Νοσοκομίο Λαμίας, ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ PHYSIOMANUALCENTER ΜΑΡΚΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ 6 ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΑΘΗΝΩΝ, 11524 ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 6945496998, 2114032880 E-mail: dsoukos@hotmail.com info@physiomanualcenter.gr ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AMALIA ΝΑYΠΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ AMALIA ΝΑYΠΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΜHΜΑ ΠΡΩΤΟΒAΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤIΔΑΣ ΥΓΕIΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Σάββατο 2 Απριλίου 2016 Συνεχιζόμενο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στην Ορθοπαιδική Ημερίδα Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης Σάββατο 2 Απριλίου 2016 Ορθοπαιδικό Κέντρο Έρευνας & Εκπαίδευσης Παναγιώτης Ν. Σουκάκος Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ -ΧΕΙΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ Α ΕΝΟΤΗΤΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 12/9/2018 Κατερίνα Κοτρώνη Φυσίατρος-Δ/ντρια Κλινικής Αποκατάστασης, Νοσοκομείο «ΚΑΤ» Ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ Π Α Θ Η Σ Ε Ω Ν Δ Ι Α Β Η Τ Ι Κ Ο Υ Π Ο Δ Ι Ο Υ. µε διεθνή συµµετοχή

Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ Π Α Θ Η Σ Ε Ω Ν Δ Ι Α Β Η Τ Ι Κ Ο Υ Π Ο Δ Ι Ο Υ. µε διεθνή συµµετοχή Ε Τ Α Ι Ρ Ι Α Μ Ε Λ Ε Τ Η Σ Π Α Θ Η Σ Ε Ω Ν Δ Ι Α Β Η Τ Ι Κ Ο Υ Π Ο Δ Ι Ο Υ Πανελλήνιο Συμπόσιο µε διεθνή συµµετοχή 21-23 Φεβρουαρίου 2013 Ξενοδοχείο «THE MET» Θεσσαλονίκη Διοργάνωση Εταιρία Μελέτης Παθήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΌΝΙΟΥ ΠΌΝΟΥ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΟΎ 11:00 ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: ΧΏΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ: ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΚΑΤ «Γ. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΔΗΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΧΡΌΝΙΟΥ ΠΌΝΟΥ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΟΎ 11:00 ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: ΧΏΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ: ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΚΑΤ «Γ. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΔΗΣ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΏΡΑ ΈΝΑΡΞΗΣ: 11:00 ΧΏΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ: ΑΜΦΙΘΈΑΤΡΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΚΑΤ «Γ. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΊΔΗΣ» ΘΑ ΔΟΘΟΎΝ 7 ΜΌΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΌΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΉΣ ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ: Κλινική Σκολίωσης & Σπονδυλικής

Διαβάστε περισσότερα

Μυϊκές θλάσεις και αποκατάσταση ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ

Μυϊκές θλάσεις και αποκατάσταση ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ Μυϊκές θλάσεις και αποκατάσταση ΠΗΔΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΕΦΑΑ ΚΟΜΟΤΙΝΗΣ Ορισμός : Οξεία μυϊκή θλάση ορίζεται η ρήξη των μυϊκών ινών στο μυ η οποία είναι αποτέλεσμα εφαρμογής υπέρμετρης ξαφνικής δύναμης στο μυ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα ESWT υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση

Συνδυασμένα ESWT υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση Συνδυασμένα ESWT υπό υπερηχογραφική καθοδήγηση Α Ενότητα Θεµατικού Κύκλου: Παθήσεις κάτω άκρου Σάββατο 14 Ιουνίου 2014 Ο θεµατικός κύκλος διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικοθεραπεία στις Μυοσκελετικές Παθήσεις

Φυσικοθεραπεία στις Μυοσκελετικές Παθήσεις Φυσικοθεραπεία στις Μυοσκελετικές Παθήσεις Φυσικοθεραπεία στις Μυοσκελετικές Παθήσεις Ιωάννης Πουλής MA, PhD, MCSP Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Φυσικοθεραπείας, ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας Copyright 2016 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

«Αποκατάσταση ώμου, Θεωρία και Πράξη» Επιστημονική Διημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και το τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας Π.Σ.Φ.

«Αποκατάσταση ώμου, Θεωρία και Πράξη» Επιστημονική Διημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και το τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας Π.Σ.Φ. «Αποκατάσταση ώμου, Θεωρία και Πράξη» Επιστημονική Διημερίδα του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και το τμήμα Αθλητικής Φυσικοθεραπείας Π.Σ.Φ. Ηράκλειο 13 Απριλίου 2014 Ομιλητής στο 6 ο Πανελλήνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Χ. ΤΥΦΛΙΔΗΣ Ε.Φ.Α. ΦΥΣ/ΤΗΣ

ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Χ. ΤΥΦΛΙΔΗΣ Ε.Φ.Α. ΦΥΣ/ΤΗΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΑΚΡΟΥ ΠΟΔΑ - ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΡ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Χ. ΤΥΦΛΙΔΗΣ Ε.Φ.Α. ΦΥΣ/ΤΗΣ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ 12.376 ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΤΑΔ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2006-07.

Διαβάστε περισσότερα

1. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας

1. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Πρόσθετες οδηγίες για την εφαρμογή του ΑΝΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Στο παρόν έγγραφο περιγράφονται και παρουσιάζονται τα εξής: 1. Το αναθεωρημένο προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Η Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και η Ιατρική Εταιρεία Θράκης διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο με θέμα «Κακώσεις - Κατάγματα Κάτω Άκρων», από τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση

Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Στερεάς Ελλάδας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Προηγμένη Φυσικοθεραπεία» Οδηγός Μαθήματος Κινητικός Έλεγχος και Κινητική Μάθηση στην Αποκατάσταση Δρ. Καπρέλη

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Εκπαίδευσης της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής, του ΠΓΝ Λάρισας.

Προγράμματα Εκπαίδευσης της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής, του ΠΓΝ Λάρισας. Προγράμματα Εκπαίδευσης της Πανεπιστημιακής Νευροχειρουργικής Κλινικής, του ΠΓΝ Λάρισας. Η Πανεπιστημιακή Νευροχειρουργική Κλινική του ΠΓΝ Λάρισας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη διαδρομή της στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΑΛΑΚΩΝ ΜΟΡΙΩΝ & ΣΚΕΛΕΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΜΥΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΤΕΝΟΝΤΩΝ ΔΙΑΣΤΡΕΜΜΑ ΕΞΑΡΘΡΗΜΑ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΟΣΤΩΝ 2. ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Α. ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟΥ ΚΡΑΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστηριακές Υποδομές Τμήματος Φυσικοθεραπείας

Εργαστηριακές Υποδομές Τμήματος Φυσικοθεραπείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Σ.Ε.Υ.Π. ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εργαστηριακές Υποδομές Τμήματος Φυσικοθεραπείας Ομάδα Σύνταξης-Δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε)

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΟ ΟΣ Mediterranean Hotel 35, Cos str. 85100 Rhodes, Greece Tel.: +30 22410 24661, ISDN Line: +3022410 97000 Fax: +30 22410 22828

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

511-12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ www.perinealtrauma2014.mdcongress.gr ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ AΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Διευθυντής: Καθηγητής Δ-Α Βερέττας ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009-10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ ΚΑΡΤΕΛΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΥΟΣΚΕΛΕΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΙ Ονοματεπώνυμο Φοιτητή (-τριας) ΑΜ.. Εξάμηνο.. Απουσίες.. Α. Θέματα ασφάλειας * Νοσοκομείο /Κλινική /Ίδρυμα. Επάρκεια γνώσεων σχετικά με τον ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

Νευρολογίας. Καλαµάτα. 28 o. Α Ανακοίνωση Ιουνίου 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο Elite

Νευρολογίας. Καλαµάτα. 28 o. Α Ανακοίνωση Ιουνίου 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Ξενοδοχείο Elite 28 th National Conference of the Hellenic Neurological Society Α Ανακοίνωση Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Αξιότιμοι κύριοι, Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) διοργανώνει το 28 ο Πανελλήνιο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Λάρισα Αµφιθέατρο «Ιπποκράτης» Ιατρική Σχολή Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Βιόπολις, θέση Μεζούρλο

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Λάρισα Αµφιθέατρο «Ιπποκράτης» Ιατρική Σχολή Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Βιόπολις, θέση Μεζούρλο ΕΕΧΟΤ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας Απόλλων 2016 Θ Ε Σ Σ ΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η - Ξ Α Ν Θ Η - Π Α Τ Ρ Α Λ Α Ρ Ι Σ Α Υπό την αιγίδα του Συνεργαζόµενοι φορείς Ορθοπαιδική

Διαβάστε περισσότερα

«Αθλητικοί τραυματισμοί Διαφορική αξιολόγηση και θεραπεία»

«Αθλητικοί τραυματισμοί Διαφορική αξιολόγηση και θεραπεία» Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υυσικοθεραπείας Επιστημονική Διημερίδα Υυσικοθεραπείας με θέμα: «Αθλητικοί τραυματισμοί Διαφορική αξιολόγηση και θεραπεία» 18 & 19 Μαΐου 2013 Αμυιθέατρο ΕΕΧΟΤ «Παύλος Κονιαλίδης»,

Διαβάστε περισσότερα

Διανοσοκομειακή Ημερίδα

Διανοσοκομειακή Ημερίδα Υπό την Αιγίδα του Κολλεγίου Ελλήνων Χειρουργών Ορθοπαιδικών της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας Διανοσοκομειακή Ημερίδα ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ Νοσοκομείο,

Διαβάστε περισσότερα

Η Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας έχοντας υπόψη:

Η Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικοθεραπείας έχοντας υπόψη: ΤΜΗΜA ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ταχ. Δ/νση : Αγ.Σπυρίδωνος Αιγάλεω Βαθμός Ασφαλείας : Τηλέφωνο : 2105387485 Ημερομηνία : 06/09/2018 FAX : Αριθμ. Πρωτοκ. : E-Mail : Βαθμός Προτεραιότητας : Πληροφορίες : ΘΕΜΑ : Αντιστοιχίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ Νάουσα, 29 Απριλίου τελικό πρόγραμμα. 1η Eπιστημονική Ημερίδα

ΑΠΟΛΛΩΝ Νάουσα, 29 Απριλίου τελικό πρόγραμμα. 1η Eπιστημονική Ημερίδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Νάουσα ΑΠΟΛΛΩΝ 2017 Επιστημονικές Εκδηλώσεις 1η Eπιστημονική Ημερίδα Νάουσα, 29 Απριλίου 2017 Με την αρωγή του Δήμου Η. Π. Νάουσας Συντονιστής:

Διαβάστε περισσότερα

Κλινική αξιολόγηση παθήσεων σπονδυλικής στήλης (2 ο μάθημα) 1. Παρατήρηση (η οποία χωρίζεται περαιτέρω σε γενική & ειδική.

Κλινική αξιολόγηση παθήσεων σπονδυλικής στήλης (2 ο μάθημα) 1. Παρατήρηση (η οποία χωρίζεται περαιτέρω σε γενική & ειδική. Κλινική αξιολόγηση παθήσεων σπονδυλικής στήλης (2 ο μάθημα) Στόχος αυτού του μαθήματος είναι να μάθει ο σπουδαστής ποιες είναι οι βασικές αρχές της κλινικής αξιολόγησης (αντικειμενικής εξέτασης) των μυοσκελετικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΙΚΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΠΟΥΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ]

ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΙΚΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΠΟΥΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ] ΚΙΝΗΤΡΟ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΙΚΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΕΠΟΥΡΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ [ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΗΜΕΡΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ] Assessment of General Movements in preterm and full-term infants Χρόνος:

Διαβάστε περισσότερα

74 o Ορθοπαιδικής. Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής. & Τραυματολογίας. Α Ανακοίνωση. Oκτωβρίου

74 o Ορθοπαιδικής. Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής. & Τραυματολογίας. Α Ανακοίνωση. Oκτωβρίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ XΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ & ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 2004 10-13 Oκτωβρίου 2018 Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα 74 o Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής

Διαβάστε περισσότερα

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. 1 η Επιστηµονική Ηµερίδα 12/3/2016. Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο Anatolia. Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. 1 η Επιστηµονική Ηµερίδα 12/3/2016. Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο Anatolia. Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας ΕΕΧΟΤ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας Απόλλων 2016 Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η - Λ Α Ρ Ι Σ Α - Ξ Α Ν Θ Η - Π Α Τ Ρ Α - Κ 1 η Επιστηµονική Ηµερίδα Συντονιστής: Επίκουρος Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Επικυρώθηκαν τα θέματα πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού

ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ. Επικυρώθηκαν τα θέματα πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Επικυρώθηκαν τα θέματα πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014/15. Παρακαλούνται οι φοιτητές που έχουν πειραματική μελέτη ή μελέτη ατομικής

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Μέσα Προβολής. με Διεθνή Συμμετοχή. Αθήνα

Διαβητικού Ποδιού. Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Μέσα Προβολής. με Διεθνή Συμμετοχή. Αθήνα 6ο 01-04 Φεβρουαρίου 2018 Ξενοδοχείο Crowne Plaza Αθήνα Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Οργάνωση - Γραμματεία free spιrιt Getting you there! www.free-spirit.gr Μέσα Προβολής

Διαβάστε περισσότερα

22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη. Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση. Σουηδική Μάλαξη. Θεραπευτική Μάλαξη & BodyWork

22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη. Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση. Σουηδική Μάλαξη. Θεραπευτική Μάλαξη & BodyWork διο δος για τη γνώση της Ολιστικής Αντιμετώπισης της Ψυχικής και Σωματικής Υγείας 22ετής αδιάλειπτη πορεία με άξονα την ολιστική θεώρηση & πράξη Εκπαιδευτικά Προγράμματα Εξειδίκευση - Επαγγελματική εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Πάτρα Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστηµίου Πατρών. Επιστηµονική Ηµερίδα Συντονιστής: Η. Παναγιωτόπουλος

Απόλλων ΕΕΧΟΤ. Πάτρα Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστηµίου Πατρών. Επιστηµονική Ηµερίδα Συντονιστής: Η. Παναγιωτόπουλος ΕΕΧΟΤ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας Απόλλων 2016 Θ Ε Σ Σ ΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η - Ξ Α Ν Θ Η Π Α Τ Υπό την αιγίδα του Ρ Α Λ Α Ρ Ι Σ Α - Κ Ρ Η Τ Η - Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α -

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ΜΚ001: Ορθοπαιδική ΜΚ002: Αθλητιατρική ΜΚ003: Περιγραφική Ανατομική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ (ΚΩΔΙΚΟΣ: ΜΚ001) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 1 ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ: ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ 24-25/01/2014 ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ 1 ΑΝΑΤΟΜΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ 1 ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΩΜΟΥ Page 1 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ Αγαπητοί συνάδελφοι, τούτη η εκδήλωση αποτελεί καταστάλαγμα ενός μακροχρόνου προβληματισμού πάνω στην Αθλητιατρική, την ιδιαιτερότητα, την αξία και τις προοπτικές της. Η αναζήτηση αυτή ξεκινάει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ 8ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΝΕΟΤΟΜΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία µε: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΡΕΑ & ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΪΟΥ 2018 Κλινική ΡΕΑ, Αθήνα Προκαταρκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος

Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ Αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων Α εξαμήνου Ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ΜΚ001: Ορθοπαιδική ΜΚ002: Αθλητιατρική ΜΚ003: Περιγραφική Ανατομική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ (ΚΩΔΙΚΟΣ: ΜΚ001) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΛΩΝ Ιωάννινα, 8 Ιουλίου τελικό πρόγραμμα. 2η Eπιστημονική Ημερίδα. Ξενοδοχείο Grand Serai. Επιστημονικές Εκδηλώσεις Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.

ΑΠΟΛΛΩΝ Ιωάννινα, 8 Ιουλίου τελικό πρόγραμμα. 2η Eπιστημονική Ημερίδα. Ξενοδοχείο Grand Serai. Επιστημονικές Εκδηλώσεις Ε.Ε.Χ.Ο.Τ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιωάννινα ΑΠΟΛΛΩΝ 2017 Επιστημονικές Εκδηλώσεις 2η Eπιστημονική Ημερίδα Ιωάννινα, 8 Ιουλίου 2017 Συντονιστής: Αναστάσιος Κορομπίλιας Χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ (ΤΕΙ-Α) Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Αυτό το παράρτημα διπλώματος ακολουθεί το υπόδειγμα που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ Β' ΕΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑ 2013-2014 Πληροφορίες Εγγραφές Πυλαίας 27, 54454 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00-18.00. Τηλ.: 2310868117

Διαβάστε περισσότερα

Αιτιολογία Τραυματισμών σε Ποδοσφαιριστές

Αιτιολογία Τραυματισμών σε Ποδοσφαιριστές Αιτιολογία Τραυματισμών σε Ποδοσφαιριστές Βενετία Χαραλαμποπούλου 1, Αντζουλάς Παναγιώτης 2, Δρ. Κωνσταντίνος Φουσέκης 3, 4 1 Φυσικοθεραπεύτρια- Φυσικοθεραπεύτρια Κέντρο Αποκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική

Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική Ο Πρόσθιος Χιαστός Σύνδεσμος του Γόνατος και η Συνδεσμοπλαστική Ποιά είναι η ανατομική κατασκευή του γόνατος; Η άρθρωση του γόνατος σχηματίζεται από το μηριαίο οστό και από την κνήμη. Τα άκρα των οστών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ 2016-2017 Επιστ. Υπεύθυνος: Καθηγητής Γ. Πολυζώης Συντονιστές: Αναπληρωτής Καθηγητής Η. Καρκαζής, Επίκουρος Καθηγητής Σ. Σιλβέστρος

Διαβάστε περισσότερα

Απόλλων. 3 η ΕΕΧΟΤ. 28/5/2016 Πάτρα. Επιστηµονική Ηµερίδα. Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας ΕΓΓΡΑΦΗ

Απόλλων. 3 η ΕΕΧΟΤ. 28/5/2016 Πάτρα. Επιστηµονική Ηµερίδα. Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας ΕΓΓΡΑΦΗ ΕΕΧΟΤ Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής & Τραυµατολογίας Απόλλων 2016 Θ Ε Σ Σ ΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ Α Λ Ο Ν Ι Κ Η - Ξ Α Ν Θ Η Π Α Τ Υπό την αιγίδα του Ρ Α Λ Α Ρ Ι Σ Α - Κ Ρ Η Τ Η - Κ Α Λ Α Μ Α Τ Α -

Διαβάστε περισσότερα

7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία µε την: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΝΕΟΤΟΜΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ Μ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ 7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 & Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘ/ΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΘ/ΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

ΔΙΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘ/ΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΘ/ΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΙΖΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘ/ΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11/16 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Γ.Ν.ΠΤΟΛ/ΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ» ΔΙΑΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘ/ΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΡΘ/ΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Γ.Ν. ΚΙΛΚΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου

Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου 29 th National Conference of the Hellenic Neurological Society Χαιρετισμός Διοικητικού Συμβουλίου Αξιότιμοι κύριοι, Η Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία (ΕΝΕ) διοργανώνει το 29 ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νευρολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Η. Χαντές. Αθλητικές κακώσεις: Κακώσεις μυών οστών Θεραπευτικές δυνατότητες Προστατευτικός εξοπλισμός.

Μιχάλης Η. Χαντές. Αθλητικές κακώσεις: Κακώσεις μυών οστών Θεραπευτικές δυνατότητες Προστατευτικός εξοπλισμός. Αθλητικές κακώσεις: Κακώσεις μυών οστών Θεραπευτικές δυνατότητες Προστατευτικός εξοπλισμός. Μιχάλης Η. Χαντές Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Ορθοπαιδική Κλινική Διευθυντής: Καθηγητής Κ.Ν.Μαλίζος Μύες-Μυοτενόντια

Διαβάστε περισσότερα

Manual Therapy για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Η Τεχνική LoMonte 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2018, Αθήνα

Manual Therapy για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Η Τεχνική LoMonte 28 & 29 Σεπτεμβρίου 2018, Αθήνα Manual Therapy για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Το Σεμινάριο Η εταιρία Stark & Watson σας καλωσορίζει στο Workshop: «Manual Therapy για Διαταραχές Λόγου, Ομιλίας & Κατάποσης. Η Τεχνική LoMonte»

Διαβάστε περισσότερα

1st C.A.S.P. - Shoulder

1st C.A.S.P. - Shoulder Clinical Anatomy Seminars for Physiotherapists ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΑΡΙΣΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Αμφιθέατρο (ΜΑ2)- Ανατομείο Ιατρικής Σχολής Λάρισας 28-29/1/17 Anatomy Lab UTH

Διαβάστε περισσότερα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΘΕΜΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Α ΕΝΟΤΗΤΑ: Η ΑΣΚΗΣΗ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ 4/9/2017 Φιλίππου Αναστάσιος Επίκ. Καθηγητής, Φυσιολογία της Άσκησης 6/9/2017 Τοκμακίδης Σαββας Ομ. Καθηγητής,

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πρόγραμμα Σπουδών

Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πρόγραμμα Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Πρόγραμμα Σπουδών Αθήνα, Απρίλιος 2017 1 Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (Τ.Ε.Ι.) Αθήνας Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού 5-7. Α Ανακοίνωση. Φεβρουαρίου 2016 Athenaeum Intercontinental Αθήνα.

Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού 5-7. Α Ανακοίνωση. Φεβρουαρίου 2016 Athenaeum Intercontinental Αθήνα. Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας 5o 5-7 Φεβρουαρίου Athenaeum Intercontinental Αθήνα Oργάνωση - Γραμματεία: free spιrιt Getting you there! Α Ανακοίνωση Χαιρετισμός Η Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση της αστάθειας της ποδοκνημικής άρθρωσης

Αντιμετώπιση της αστάθειας της ποδοκνημικής άρθρωσης ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Επιστημονική Συνάντηση: Σεμινάριο Χειρουργικής Ποδιού 7 Απριλίου 2014 Αντιμετώπιση της αστάθειας της ποδοκνημικής άρθρωσης Δρ. Νικόλαος Γκουγκουλιάς Ορθοπαιδικός

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργική Θεραπεία & AbleTools & Mobility Research LiteGait. Υπεύθυνη Επικοινωνίας

Λειτουργική Θεραπεία & AbleTools & Mobility Research LiteGait. Υπεύθυνη Επικοινωνίας 16 & 17 Μαρτίου 2018 Κίνητρο και Κίνηση: Λειτουργική Θεραπεία & AbleTools & Mobility Research LiteGait Αλεξάνδρα Λέπουρα Υπεύθυνη Επικοινωνίας Gait Therapy: Assess and Treat Χρόνος: 16-17 Μαρτίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας (ΤΕΙ- Α) Σχολή Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ Αυτό το παράρτημα διπλώματος ακολουθεί το υπόδειγμα που ανέπτυξε η Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 16.00-17.00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ 17.00-18.30 ΕΠΙΓΟΝΑΤΙΔΟΜΗΡΙΑΙΑ ΑΣΤΑΘΕΙΑ 18.30-18.50 ΔΙΑΛΕΞΗ Ανατομία επιγονατιδομηριαίων συνδέσμων Ενδείξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΟΣΦΥΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟY ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ

ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΟΣΦΥΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟY ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΟΣΦΥΙΚΗ ΣΤΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΛΙΝΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟY ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ Μία από της σημαντικότερες παθήσεις που αλλοιώνουν την ποιότητα της ζωής του ανθρώπου, στην ώριμη ηλικία, είναι και η σπονδυλική

Διαβάστε περισσότερα

Κυριακή 13 Ιανουαρίου Ολυµπιακό Κωπηλατοδρόµιο Σχοινιά Είσοδος Ελεύθερη. Υπό την επιστηµονική επίβλεψη. Με αποκλειστική δωρεά

Κυριακή 13 Ιανουαρίου Ολυµπιακό Κωπηλατοδρόµιο Σχοινιά Είσοδος Ελεύθερη. Υπό την επιστηµονική επίβλεψη. Με αποκλειστική δωρεά Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 12:00µµ - 15:00µµ Ολυµπιακό Κωπηλατοδρόµιο Σχοινιά Είσοδος Ελεύθερη Υπό την επιστηµονική επίβλεψη Με αποκλειστική δωρεά H δια βίου επαγγελµατική & προπονητική εξέλιξη καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Συνέδριο. Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων ιαβητικού Ποδιού 6-8. Φεβρουαρίου 2014. Royal Olympic Hotel. Αθήνα. Α Ανακοίνωση

Πανελλήνιο Συνέδριο. Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων ιαβητικού Ποδιού 6-8. Φεβρουαρίου 2014. Royal Olympic Hotel. Αθήνα. Α Ανακοίνωση o Πανελλήνιο Συνέδριο Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων ιαβητικού Ποδιού Με διεθνή συµµετοχή 6-8 Φεβρουαρίου 2014 Royal Olympic Hotel Αθήνα Α Ανακοίνωση Χαιρετισμός Η Εταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού

Διαβάστε περισσότερα

Οσφυαλγία-Ισχιαλγία ( Πόνος στη µέση )

Οσφυαλγία-Ισχιαλγία ( Πόνος στη µέση ) Οσφυαλγία-Ισχιαλγία ( Πόνος στη µέση ) Συντηρητική ή Χειρουργική Αντιµετώπιση Γ. Στράντζαλης Νευροχειρουργική Κλινική, Πανεπιστήµιο Αθηνών, Θεραπευτήριο Ευαγγελισµός ΓΕΝΙΚΑ Η οσφυo-ισχιαλγία ή ο «πόνος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΥΡΟΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΥΩΝ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΝΕΥΡΟΓΕΝΕΙΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΥΡΗΣΗΣ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΥΩΝ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Ο κύκλος αυτός αποτελείται από επτά (7) ηµερίδες σε δύο µέρη που θα πραγµατοποιηθούν µέσα σε διάστηµα 14 µηνών. 2014 πρώτο µέρος 2015 δεύτερο µέρος Η συµµετοχή στο δεύτερο µέρος προϋποθέτει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΛ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπαδόπουλος Περικλής ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ Δ.Σ. Γκλιάτης Ιωάννης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Α Γιαννακόπουλος Χρήστος ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β Ιωσηφίδης Μιχαήλ ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Σινωπίδης

Διαβάστε περισσότερα

23 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

23 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Διευθυντής: Καθηγητής Η. Παναγιωτόπουλος 23 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Ορθοπαιδικής Κλινικής Πανεπιστημίου Πατρών 23 Ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αβραάμ Πλούμης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,

Αβραάμ Πλούμης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με ιδιαίτερη χαρά σας καλοσωρίζουμε στην 4η Ημερίδα Αποκατάστασης Τραύματος Οσφυοπυελικής Περιοχής με Διεθνή Συμμετοχή, που διοργανώνεται από την Κλινική Φυσικής Ιατρικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 ΑΙΘΟΥΣΑ 4 ΑΙΘΟΥΣΑ 5. Παρασκευή 18/5/2018

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΑΙΘΟΥΣΑ 1 ΑΙΘΟΥΣΑ 2 ΑΙΘΟΥΣΑ 3 ΑΙΘΟΥΣΑ 4 ΑΙΘΟΥΣΑ 5. Παρασκευή 18/5/2018 Παρασκευή 18/5/2018 08:30-09:30 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΕΓΓΡΑΦΕΣ 09:30-11:00 ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΪΟΥ 10:00-11.30 Η ΑΓΩΓΗ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ 11:00 12:00 ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα