ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων»

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων»"

Transcript

1 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων» Παρουσίαση αποτελεσμάτων 9/4/2012

2 Στόχοι της ομάδας εργασίας Δημιουργία Λεξικού οδών επικράτειας Ταυτοποίηση ακινήτων μεταξύ δεδομένων ΕΤΑΚ, ΔΕΗ, Κτηματολόγιου

3 Λεξικού οδών επικράτειας Απαιτήσεις - Στόχος της δράσης αυτής είναι η δημιουργία ενός λεξικού οδών, οικισμών και διευθύνσεων που να καλύπτει όλη την επικράτεια, - με πληροφορίες όπως ονόματα οδών, ονόματα οικισμών, Τ.Κ, αριθμοί διευθύνσεων και geolocation data. - αρχική δημιουργία μιας βάσης με τις προαναφερθείσες πληροφορίες κεντρικά (από την ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής) - εν συνεχεία ο εμπλουτισμός και η διαχείριση της βάσης αυτής κατανεμημένα από τους αρμόδιους φορείς (υπάλληλοι των Καλλικρατικών Δήμων). - κάθε δήμος θα μπορούσε να αναθέτει σε κάποιον υπεύθυνο να ελέγχει και να ανανεώνει τη βάση αυτή για τα στοιχεία που αφορούν αποκλειστικά το δήμο του. - να διευκολύνει τον υπάλληλο στη διαδικασία συντήρησης, καθώς ένα τέτοιο λεξικό περιέχει μεγάλο όγκο πληροφορίας. - Ένα τέτοιο λεξικό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σημείο αναφοράς για όλες τις υπηρεσίες δημόσιας διοίκησης, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούσε να είναι ανοιχτά διαθέσιμο και στο κοινό.

4 Περιγραφή των δεδομένων που ολοκληρώθηκαν αρχικά δεδομένα εκλογικό κατάλογο του Υπουργείου Εσωτερικών, από τα ΕΛΤΑ, αλλά και διάφορους δημόσιους φορείς συγκεντρωμένα στο opengeodata.gr. Μετά από τον καθαρισμό των δεδομένων αυτών, συγκεντρώθηκαν περίπου εγγραφές, που αποτελούν τμήματα οδών και οικισμούς. συσχετισμένα και με επιπλέον πληροφορίες που αφορούν την δημόσια διοίκηση. Κάθε οδός ή οικισμός είναι συσχετισμένα με έναν νομό, έναν καλλικρατικό δήμο τον αντίστοιχο καποδιστριακό δήμο για τους καποδιστριακούς και τους καλλικρατικούς δήμους χρησιμοποιήθηκε η κωδικοποίηση που παρέχει το υπουργείο, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος αυτού με άλλες υποδομές της δημόσιας διοίκησης.

5 Περιγραφή της εφαρμογής dict.opengov.gr - χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά open source εργαλεία. - Το λεξικό οδών βρίσκεται αποθηκευμένο σε mysql βάση, - η διαχείριση της οποίας γίνεται μέσω web interface με χρήση του framework django. - μια πλατφόρμα γραμμένη σε Python, με κύρια χαρακτηριστικά της την ευκολία διαχείρισης βάσεων δεδομένων, - τον καθαρό και πρακτικό σχεδιασμό καθώς επίσης και την ευκολία συντήρησης.

6 Live Demo Περιγραφή της εφαρμογής dict.opengov.gr

7 «Ταυτοποίηση δεδομένων ακίνητων ΕΤΑΚ με λογαριασμούς ΔΕΗ» Περιγραφή δεδομένων Τα δεδομένα αφορούν 3 δήμους Ζωγράφου, Μεσολόγγι, Κίμωλος. Αυτή η επιλογή έγινε με σκοπό την αξιολόγηση των πιθανών μεθοδολογιών σε αστικές περιοχές (όπου υπάρχει μεγάλη πληρότητα πληροφορίας), μεσοαστικές (με μέτρια πληρότητα) και περιοχές με αρκετά προβλήματα στα δεδομένα που τις αφορούν. Όσον αφορά αυτές της 3 περιοχές ακολουθεί τεχνική περιγραφή των δεδομένων. ΓΓΠΣ Τα δεδομένα της ΓΓΠΣ έχουν τα εξής πεδία: ΑΦΜ (κρυπτογραφημένο) ΝΟΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΡΟΦΟΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ(ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΙ) ΕΠΩΝΥΜΟ (πέντε πρώτοι χαρακτήρες) ΔΕΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ(αριθμος) ΑΡ.ΠΑΡΟΧΗΣ ΟΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΚ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ (ένα πεδίο) ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΤΑΠ ΕΤΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΝΟΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΗ Τα πεδία της ΔΕΗ έχουν προκαθορισμένο μήκος (π.χ. 20 χαρακτήρες για το ονοματεπώνυμο) τα κοινά στοιχεία των δύο πηγών είναι - η διεύθυνση μαζί με τον αριθμό και - το ονοματεπώνυμο.

8 Ελλείψεις σε σχέση με την διαθεσιμότητα δεδομένων Η ταυτοποίηση των δεδομένων θα ήταν πιο γρήγορη και με μεγαλύτερη εγκυρότητα, αν υπήρχε διαθεσιμότητα του - ΑΦΜ και στις δυο διαθέσιμες πήγες - το ιστορικό των υπόχρεων λογαριασμών στους λογαριασμούς ΔΕΗ. - ποτέ δεν παρελήφθησαν δεδομένα που θα παρείχε το Κτηματολόγιο Α.Ε.

9 Μεθοδολογία Ταυτοποίησης διαχώρισμος των δεδομένων σε περιοχές (δήμους) μετέπειτα η κατάτμηση τους σε οδούς ευνοεί και υπολογιστικά αλλά και από άποψης ακρίβειας καθότι έτσι μειώνεται ο χώρος αναζήτησης

10 Στάδιο 1: Απομάκρυνση μη έγκυρων συμβόλων Αρχικά όλα τα δεδομένα πέρασαν από ένα καθάρισμα με σκοπό της απομάκρυνσης μη έγκυρων συμβόλων. χρήση και κανονικών εκφράσεων (regular expressions) για την «συμμόρφωση» των δεδομένων σε ένα κοινό τρόπο εμφάνισης π.χ. εάν εμφανίζεται γράμμα μέσα στον αριθμό της διεύθυνσης να έχει διαφορετική θέση εάν είναι πριν η μετά τον αριθμό καθώς μπορεί να σημασιολογικά να ειδικεύει τον αριθμό πχ 2Α η το διαμέρισμα, κάποιο σύμβολο η έννοια του «και» που υποδεικνύει «γωνία» τότε να δημιουργούνται συνώνυμα για την διεύθυνση της κατοικίας κλπ. αναζητούνται συνώνυμα για κάθε οδό με βάση κριτηρίων ομοιότητας. ποσοστού των κοινών δι-γραμμάτων που μοιράζονται δύο ονόματα οδών όριο επί το ποσοστού επιβάλλεται μέσα από προσεκτική μελέτη των πιθανών ταυτοποιήσεων. Έτσι για κάθε οδό δημιουργείται μια λίστα συνωνύμων. Στην περίπτωση της πλάγιας καθέτου γίνεται επιπλέον συνδυασμός πάλι κανονικών εκφράσεων για αναζήτηση μέσα στην ίδια περιοχή πιθανών ταυτοποιήσεων για ολόκληρη εμφάνιση του ονόματος. Αντικαθιστώνται οι συντομογραφίες με τα πλήρη ονόματα όπου αυτό είναι δυνατόν.

11 Στάδιο 2 εξαντλητική αναζήτηση για τους συνδυασμούς διεύθυνσης και ονόματος ( η μόνο ονόματος) με σκοπό την ταυτοποίηση μεταξύ των δύο πηγών. για λόγους αποδοτικότητας γίνεται πρώτα φιλτράρισμα με το όνομα της οδού και μετέπειτα αναζήτηση με το όνομα.

12 Θέματα ταυτοποίησης για οποιαδήποτε πιθανή ένωση μόνο τα πεδία διεύθυνση, αριθμός και ονοματεπώνυμο είναι κοινά μεταξύ των δύο πηγών. ταυτοποίηση μόνο για κατοικίες όπου ο λογαριασμός της ΔΕΗ είναι δηλωμένος στο όνομα του ιδιοκτήτη. Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να υπάρχουν πολλές ιδιοκτησίες σε μία διεύθυνση και μόνο μία παροχή ρεύματος στην ίδια διεύθυνση ή και το αντίστροφο. Η πληροφορία του ορόφου είναι έγκυρη μόνο στα δεδομένα της ΓΓΠΣ ( ο όροφος και το διαμέρισμα εμφανίζονται σε λίγες περιπτώσεις και στην ΔΕΗ αλλά στο ίδιο πεδίο με τον αριθμό). Επίσης όπως επιβεβαιώθηκε και μέσω της μελέτης των τιμώ των αντίστοιχων πεδίων- τα τετραγωνικά δεν φέρουν την ίδια σημασιολογία και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθόλου για οποιαδήποτε επιβεβαίωση. Αυτό οδηγεί στα εξής αναμενόμενα σύνολα πιθανών «ταυτοποιήσεων»: Ένα προς ένα, όπου υπάρχει μόνο ένα στοιχείο από ΓΓΠΣ που να ταιριάζει με μόνο ένα της ΔΕΗ Ν προς Ν, όπου υπάρχουν ακριβώς Ν στοιχεία από ΓΓΠΣ και ΔΕΗ που ταιριάζουν Μ προς Ν, όπου υπάρχουν Μ στοιχεία από ΓΓΠΣ που ταιριάζουν με Ν ΔΕΗ με : Μ>Ν ή Ν<Μ

13 Θέματα ταυτοποίησης στην τρίτη περίπτωση (Κιμωλος), μόνο το όνομα μπορεί ουσιαστικά να χρησιμοποιηθεί (με μικρότερη βέβαια σιγουριά λόγω συνωνυμιών) λόγω της σχεδόν ανυπαρξίας ονόματος οδού. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και στην δεύτερη περίπτωση δεδομένων για οποιαδήποτε δεδομένα «περίσσεψαν» με την πρώτη μέθοδο (διεύθυνση και όνομα). Τα υπόλοιπα πεδία ήταν άχρηστα για οποιαδήποτε σκοπό ταυτοποίησης, ακόμη και τα φαινομενικά κοινά πεδία των τετραγωνικών καθότι δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για μετέπειτα εξαγωγή πληροφορίας.

14 Αποτελέσματα ανά δήμο Ζωγράφου - για τα τέσσερα σύνολα προαναφερθέντα πιθανά σύνολα ταυτοποίησης υπήρξε ένα ποσοστό ( κατά προσέγγιση) του 27% επί των εγγραφών της ΓΓΠΣ και 34% επί της ΔΕΗ (η ΔΕΗ είχε λιγότερες έγγραφες). - στο πρώτο σύνολο (ένα προς ένα) το ποσοστό είναι 14% και 19% αντιστοίχως. Μεσολόγγι - για τα τέσσερα σύνολα προαναφερθέντα πιθανά σύνολα ταυτοποίησης ποσοστό ( κατά προσέγγιση) του 11% επί των εγγραφών της ΓΓΠΣ και 5% επί της ΔΕΗ (η ΔΕΗ είχε περισσότερες έγγραφες). - στο πρώτο σύνολο (ένα προς ένα): 6% και 4% αντιστοίχως. Κίμωλος - ταυτοποίηση έγινε μόνο με το όνομα έτσι τα ποσοστά δεν είναι απολύτως έγκυρα. - για τα τέσσερα σύνολα προαναφερθέντα πιθανά σύνολα ταυτοποίησης υπήρξε ένα ποσοστό ( κατά προσέγγιση) του 36% επί των εγγραφών της ΓΓΠΣ και 68% επί της ΔΕΗ (η ΔΕΗ είχε λιγότερες έγγραφες). - στο πρώτο σύνολο (ένα προς ένα) το ποσοστό είναι 29% και 54% αντιστοίχως.

15 Προβληματα με την ποιότητα των δεδομενων Όνομα οδού Στην δεύτερη και τρίτη περίπτωση (Μεσολόγγι και Κίμωλος) η έλλειψη διεύθυνσης αποτρεπτική για πραγματική ταυτοποίηση τουλάχιστον σε χωρικό επίπεδο. ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα, που εμφανίζεται και στις δύο πηγές, είναι η έλλειψη πιστοποιημένης εισαγωγής του ονόματος οδού. Για παράδειγμα «Λεωφόρου Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου» στα δεδομένα του Ζωγράφου από την ΓΓΠΣ: ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΕΩΦ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ ΑΛΕΞ ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΑΡΧΟΥ ΠΑΠΑΓΟΥ Λ ΠΑΠΑΓΟΥ. Επίσης εμφάνιση της ίδιας οδού με άλλη ορθογραφία εμφάνιση του αριθμού της εκάστοτε διεύθυνσης μέσα στο όνομα της οδού (σπάνιο στο ΕΤΑΚ πιο συχνό στα δεδομένα της ΔΕΗ) «εντος/εκτος οικισμου» εμφανιζεται στο πεδιο οδου

16 Ονοματεπώνυμο ΕΤΑΚ - πρόβλημα ήταν η έλλειψη ολόκληρου του μικρού ονόματος ΔΕΗ - χρήση ενός πεδίου για ολόκληρο το όνοματεπωνυμο - η εισαγωγή του ονόματος πατρός (π.χ. του Αγησιλάου) στο ίδιο επίσης πεδίο. - «διακοπή» στο πεδίο αυτό.. Κοινά προβλήματα στις δύο πηγές και στα δύο προαναφερθέντα πεδία είναι - η εμφάνιση μη έγκυρων χαρακτήρων (+,-,_, «.» κλπ) τα οποία έφεραν κάποια ξεχωριστή σημασιολογία ανάλογα την περίσταση που όμως δεν θα μπορούσε να συμφωνεί με κάποιο γενικό κανόνα. - η πλάγια κάθετος (/) η οποία χρησιμοποιείται για συντομογραφία ονομάτων με μεγάλο μήκος. Δεν υπάρχει σε κάθε βάση συγκεκριμένος κανόνας για το πότε και που θα «κόβει» ένα όνομα (οδού, ονομα, επωνυμο ) δημιουργώντας έτσι πάρα πολλά συνώνυμα.

17 Αριθμός οδού υπήρξαν και στις δύο βάσεις προβλήματα εμφάνισης μη έγκυρων χαρακτήρων ( εκτός του χαρακτήρα - που υποθέσαμε ότι χρησιμοποιείται μόνο για την περίπτωση όπου ένα κτίσμα φέρει πολλαπλούς αριθμούς) η εμφάνιση αλφαριθμητικών ειδικά για την αναφορά του διαμερίσματος.

18 Παραδειγμα ταυτοποιησης οδων.. ΕΤΑΚ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΜΕΡΚΟΥΣΗ ΙΑΣΩΝΟΣ ΜΑΡΑΤΟΥ ΙΑΣΩΝΟΣ ΜΑΡΑΤΟΥ ΔΙΑΚΡΙΑΣ ΑΓΛΑΟΝΙΚΗΣ ΑΓΛΑΟΝΙΚΗΣ 34ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 34ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ 34ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Δ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ ΠΑΥΛΑΤΟΥ Γ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΠ ΣΑΝΤΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΟΝΤΟΥ 19 ΠΟΝΤΟΥ 19 ΔΗΜΑΣΙΠΠΟΥ ΔΗΜΑΣΙΠΠΟΥ ΔΗΜΑΣΙΠΠΟΥ ΠΕΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΔΕΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Α Χ Κ Κ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗ ΜΑΡΑΤΟΥ ΙΑΣ & ΓΡ ΑΥΞ ΜΠΙΣΚΙΝΗ-ΜΑΡΑΤΟΥ ΙΑΣ ΔΙΑΚΡΕΙΑΣ ΑΓΛΑΟΝΙΚΗΣ-ΜΑΙΚΗΝΑ ΑΓΛΑΟΝΙΚΗΣ 34ΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΗΦΑ 34 ΣΥΝΤΑΓ ΤΕΡΜΑ 34ΟΥ ΣΥΝΤ/ΤΟΣ ΑΙΓΙΝΗΤΟΥ ΔΙΟΝ Γ ΠΑΥΛΑΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΕΝΤΕΛ ΓΡΑΜΜΟΥ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓ Σ/Δ ΒΑΡΥΤΗ(ΑΛΣΟΣ ΕΛΛ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΠΙΕΡΑΚΟΥ ΜΕΝΙΠΠΟΥ-ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ-ΑΝΑΣΤΑΣΑ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ-ΜΑΡΑΤΟΥ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ & ΞΗΡΟΓΙ ΑΝΑΚΡΕΟΝΤΟΣ-ΘΕΟΔΑΜΑΝ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ & ΜΠΙΣΚΙ ΣΕΝΤΗ ΑΓ ΓΕΩΡΓΙΟΥ & Γ ΖΩΓΡ ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟ ΣΤΥΡΩΝ-ΔΑΜΑΣΙΠΠΟΥ ΔΑΜΑΣΙΠΠΟΥ ΔΑΜΑΣΙΠΠΟΥ-ΜΑΙΚΗΝΑ ΠΕΙΣΙΔΙΑΣ ΣΤΡΑΥΡΑΕΤΟΥ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ-ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ-ΜΑΙΚΗΝΑ

19 Προβληματα σχεδιασμου βασεων ΔΕΗ Ένα πεδίο για ονοματεπώνυμο (σοβαρο λαθος σχεδιασμου) - εκτός των προφανών προβλημάτων Επιβάλλεται όριο στο ολικό μήκος του ονόματος. ένα πολύ μεγάλο επώνυμο θα «επιβληθεί» του πρώτου ονόματος. Επιπλέον δεν μπορεί πραγματικά με αυτόματες μεθόδους να αντιστοιχηθούν τα επιμέρους κομμάτια του ονόματος σημασιολογικά. Ακόμα και αν αποδεχτούμε ότι κάποιος δίνει πρώτα το επώνυμο και μετά το όνομα δεν υπάρχει καμία πραγματική ομοιομορφία σημασιολογικά και επιφέρει επιπλέον σύγχυση όταν γίνεται κάποιο ανθρώπινο λάθος. Δεν υπάρχει εξασφάλιση για λαθη εισαγωγής στο πεδίο. χρήση του ίδιου πεδίου για το πατρώνυμο ( με τον προσδιορισμό του ) σε αντίθεση με την χρήση ενός ξεχωριστού πεδίου. Η απόφαση αυτή για τον σχεδιασμό της βάσης επιβάρυνε κατά πολύ την ποιότητα της ταυτοποίησης.

20 Κοινά προβλήματα Το βασικό πρόβλημα η εμφάνιση μιας οδού με πολλαπλούς τρόπους. θα μπορούσε να λυθεί με ένα σύνολο κανονισμών εισαγωγής ενός ονόματος (πχ ένα εγκυρο λεξικο οδων)

21 Συστάσεις για βελτίωση Οι προτάσεις που ακολουθούν έχουν σκοπό την βελτιστοποίηση των σχημάτων των βάσεων για ομαλότερη συνένωσή τους η αναζήτηση και ταυτοποίηση στο μέλλον. ΔΕΗ - είναι σημαντικό να υπάρχουν ξεχωριστά πεδία για κάθε κομμάτι του ονόματος - ένα επιπλέον πεδίο για περιπτώσεις που κάποιος έχει δύο μικρά ονόματα. ΕΤΑΚ ΚΑΙ ΔΕΗ - ανάλυση απαιτήσεων για τον τύπο των δεδομένων του εκάστοτε πεδίου ώστε να κριθεί εάν χρειάζονται επιπλέον πεδία για χαρακτηρισμούς όπως «εντός οικισμού» που οντολογικά δεν είναι απόλυτα ταυτόσημοι με το πεδίο του ονόματος οδού. - να διατηρείται ένα εγκυρο λεξικο δεδομένων που το κάθε πεδίο διατηρεί ακριβώς την πληροφορία που περιγράφει. Όσο αφορά τα ονόματα οδών, - η χρήση ενός πεδίου κειμένου όπου η εισαγωγή του ονόματος της οδού δεν ελέγχεται δημιουργεί προβλήματα. - δεν ελέγχεται η εγκυρότητα των δεδομένων η χρήση του πεδίου κειμένου κοστίζει χωρικά αλλά και μετέπειτα αν γίνει αλλαγή ενός ονόματος οδού θα κοστίσει χρονικά σε εργατοώρες. - Προτείνεται ένας πίνακας αναφοράς οδού με τον όνομα της και ένα αριθμητικό αναγνωριστικό. - οικονομία στο μέγεθος της βάσης αφού στο καινούριο τώρα πεδίο θα γινόταν εισαγωγή του αριθμητικού αναγνωριστικού. - κατά την εισαγωγή μιας διεύθυνσης ο πίνακας για ταυτοποίηση εγκυρότητας του ονόματος αλλά - για γρήγορη συμπλήρωση/διόρθωση. - αναζήτηση διευθύνσεων θα γινόταν πιο γρήγορα αφού θα γινόταν αρχικά επί του μικρού αρχικού πίνακα αναφοράς και ύστερα με το αναγνωριστικό επί όλης της βάσης. Τέλος όσον αφορά της συντομογραφίες ονομάτων, εφόσον αυτή είναι αποφευκτή θα έπρεπε να υιοθετηθεί ένα κοινό πρωτόκολλο κανόνων και ίσως και ένα λεξικό

22

Ανασκόπηση και αποτελέσματα της ομάδας εργασίας. Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων

Ανασκόπηση και αποτελέσματα της ομάδας εργασίας. Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων Ανασκόπηση και αποτελέσματα της ομάδας εργασίας Tαυτοποίηση & Διόρθωση στοιχείων ακινήτων Μ. Βαζιργιαννης, Χ. Γιατσιδης, Ξ. Φουκας Εργαστήριο Εξόρυξης Δεδομένων Τμήμα Πληροφορικής Οικ. Παν. Αθηνών http://www.db-net.aueb.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Υποβολή/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Υποβολή/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: Υποβολή/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης Χορήγησης Επιδόματος Πετρελαίου Θέρμανσης 1. Εισαγωγή Η εφαρμογή Υποβολής/Διαχείρισης Αιτήσεων Έγκρισης απευθύνεται στα φυσικά πρόσωπα που καταναλώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Διαδικτύου (G2G Web Service) Πληροφοριών Μητρώου για Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα

Υπηρεσία Διαδικτύου (G2G Web Service) Πληροφοριών Μητρώου για Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα Υπηρεσία Διαδικτύου (G2G Web Service) Πληροφοριών Μητρώου για Φυσικά και Μη Φυσικά Πρόσωπα Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της προώθησης της Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για τη χρήση του λογισµικού Πώς µπορώ να αποκτήσω κωδικούς πρόσβασης στο σύστηµα δήλωσης αυθαιρέτων; Οι κωδικοί πρόσβασης στην ηλεκτρονική εφαρµογή για τις δηλώσεις και βεβαιώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Πύλης Ύδρευσης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά

Οδηγίες Χρήσης Πύλης Ύδρευσης του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στο πλαίσιο του έργου «Σύστημα Διαχείρισης, Απομακρυσμένης Παρακολούθησης και Ολοκληρωμένων Συναλλαγών για το Δίκτυο Ύδρευσης» Οκτώβριος 2014 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Στόχος της Πύλης... 3 Εγγραφή στην Πύλη...

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 4. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 4. ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΗΜΑΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΕΤΟΥΣ 2012 ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΘΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ. 1 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΤΑ ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ 2013 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1. Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Θ1 ΚΑΙ Θ2 ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ 1 ης ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΣΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και αποστολή Ε9

Δημιουργία και αποστολή Ε9 Δημιουργία και αποστολή Ε9 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε9. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε.

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε. Αιτήσεις για τη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης περιόδου 2016-2017 Οδηγίες Χρήσης Έκδοση v.01 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση κατ οίκον Ενημέρωση Ιδιοκτητών

Εξοικονόμηση κατ οίκον Ενημέρωση Ιδιοκτητών 2019 Εξοικονόμηση κατ οίκον Ενημέρωση Ιδιοκτητών * Με βάση τον τελευταίο οδηγό του προγράμματος Τι είναι το Πρόγραμμα ; Πρόκειται για συγχρηματοδοτούμενο Πρόγραμμα που παρέχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ PORTAL ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ PORTAL ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ PORTAL ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΙΕΚ ΑΚΜΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ PORTAL ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ - Έκδοση 1.00-1- ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ... 3 Απαιτήσεις εξοπλισμού... 3 Διεύθυνση ιστού Web address... 3 Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για την αποστολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2009»

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. ΘΕΜΑ: «Οδηγίες για την αποστολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2009» ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ - Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2009 Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού Αναζήτησης Δηλώσεων του Ν.4014/2011 και του Ν.4178/2013

Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού Αναζήτησης Δηλώσεων του Ν.4014/2011 και του Ν.4178/2013 Εγχειρίδιο Χρήσης Λογισμικού Αναζήτησης Δηλώσεων του Ν.4014/2011 και του Ν.4178/2013 1. Γενικά Το σύστημα που περιγράφεται στο παρόν εγχειρίδιο προσφέρει την δυνατότητα σε εξουσιοδοτημένους χρήστες να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 1. Οθόνη εισόδου στην εφαρμογή βελτίωσης περιεχομένου Δηλώσεων Ε9 Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν (Εικόνα 1): Ο Α.Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ για συμμετοχή σε προγράμματα επιμόρφωσης Β1 επιπέδου Τ.Π.Ε. Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια

διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια Οδηγίες ΕΝ.Φ.Ι.Α. Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης του εντύπου ΕΝ.Φ.Ι.Α. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης

Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Αποδείξεων Πετρελαίου Θέρμανσης. Παρουσιάζονται οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία της δημιουργίας αντιγράφων (φωτοτυπίες ή scannering )θα γίνεται στο δημαρχείο, από υπαλλήλους του Δήμου

Η διαδικασία της δημιουργίας αντιγράφων (φωτοτυπίες ή scannering )θα γίνεται στο δημαρχείο, από υπαλλήλους του Δήμου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΔΕΣΚΑΤΗΣ Ημερομηνία: 23/11/2015 ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΩΝ) Προσκαλούμε όλους τους δημότες του ΔΗΜΟΥ ΔΕΣΚΑΤΗΣ να υποβάλουν δήλωση ακινήτων,

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ.

Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΝ. Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ- ΠΟΙΟΙ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Ε9 ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΟΡΟΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2019 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 5 3. Αρχική οθόνη... 8 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Μάρτιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση ως Ωφελούμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%.

ΠΟΣΟΣΤΟ Καταχωρούμε το ποσοστό συνιδιοκτησίας. Σε περίπτωση περισσοτέρων εκμισθωτών, πρέπει το άθροισμα των επιμέρους ποσοστών να είναι 100%. Α.Φ.Μ πεδία ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΜΙΣΘΩΤΩΝ Καταχωρούμε τον Α.Φ.Μ του εκμισθωτή ή σε περίπτωση περισσοτέρων, τον ΑΦΜ ενός εκάστου. Για να καταχωρήσουμε επόμενο ΑΦΜ εκμισθωτή πατάμε το σημάδι με τον πράσινο σταυρό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Draft version Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση

Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος. Έκδοση Σύστημα γνωστοποίησης διακίνησης φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης Εγχειρίδιο χρήσης του συστήματος Έκδοση 1.0 2018 1 Είσοδος στο σύστημα Από το menu On line υπηρεσίες του Οργανισμού επιλέγεται η Γνωστοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeΝ - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο έκδοση v3.0 (07-02-2018) ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ II 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

ΟΠΣ-ΕΣΠΑ : Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Ειδική Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΟΠΣ-ΕΣΠΑ 2014-2020: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση 3.74.0.128) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικές Εφαρμογές

Διοικητικές Εφαρμογές Διοικητικές Εφαρμογές 1. Δημοτολόγιο Σύμφωνο με την εφαρμογή του Εθνικού Δημοτολογίου. Υποστήριξη τοπικών και απομακρυσμένων συνδέσεων. Εύχρηστο περιβάλλον εργασίας. Ασφάλεια δεδομένων, ασφάλεια στην πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ. Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 2. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ E-ΠΑΡΑΒΟΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet

Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Εκτύπωσης Εκκαθαριαστικού / Βεβαίωσης Αποδοχών και Πιστοποίησης Χρηστών Μέσω Internet Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή...3 1.1 Συμβατότητα Browser...3 1.2

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ

Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ Υπολογισμός και Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης ΦΠΑ . 2 Περιεχόμενα 1 Περίληψη... 1 3 Συγχρονισμός Λογιστικού Σχεδίου... 5 4 Υπολογισμός Περιοδικής Δήλωσης Φ.Π.Α.... 6 4.1 Αυτόματη Υποβολή Περιοδικής Δήλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α190-Ν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α

ΑΔΑ: 4Α190-Ν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.0 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ονοματεπώνυμο: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Δομή Ακολουθίας και Επιλογής Κεφ: 2.1, 2.3, , 6.3, , 8.1, 8.1.

Ονοματεπώνυμο: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον. Δομή Ακολουθίας και Επιλογής Κεφ: 2.1, 2.3, , 6.3, , 8.1, 8.1. Ονοματεπώνυμο: Μάθημα: Υλη: Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον Δομή Ακολουθίας και Επιλογής Κεφ: 2.1, 2.3, 2.4.1-2.4.4, 6.3, 7.1-7.10, 8.1, 8.1.1 Επιμέλεια διαγωνίσματος: Ρομπογιαννάκη Ι.Αικατερίνη

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης

Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης Ολοκληρωμεένο Πληροφοριακοέ Συέ στημα Διαχειέρισης Προσωπικουί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαιίδευσης (ΟΠΣΥΔ) Εγχειριίδιο Εγγραφηή ς & Συή νδεσης χρηή στη συστηή ματος ΟΠΣΥΔ Ιούνιος 2016 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013.

Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013. Ανακοίνωση ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ προς Διευθυντές και Τμηματάρχες Προσωπικού για τη Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων Έτους 2013. Αναφορικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων των ασφαλισμένων του ΟΠΑΔ ΤΥΔΚΥ εν ενεργεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΙΑΤΕ ΑΠΘ. 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΟΛΟΓΩΝ

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΙΑΤΕ ΑΠΘ. 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΟΛΟΓΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ ΙΑΤΕ 5η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΟΛΟΓΩΝ Σπύρος Δόικας translatum@translatum.gr ΑΠΘ Τομέας Μετάφρασης του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και

Διαβάστε περισσότερα

για την αγορά ακινήτων

για την αγορά ακινήτων ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για την αγορά ακινήτων Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. Επωνυμία όνομα Εντολέα ΠΟΜΙΔΑ Παν. Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων Σκοπός δημοσκόπησης Έρευνα κοινής γνώμης για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ 1195/22-10-2012 ΣΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ 1195/22-10-2012 ΣΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΘΕΜΑ: ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛ 1195/22-10-2012 ΣΤΗΝ Γ.Γ.Π.Σ. Με την ΠΟΛ 1195/22-10-2012 επεκτάθηκε η υποχρέωση υποβολής αρχείων με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Έκδοση ηλεκτρονικού παραβόλου e-παράβολο ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΟΥ 308/995 (Δ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ * ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :... A Κάτοικος εσωτερικού A- Επώνυμο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες)

Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες) Οδηγίες Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου (Αντικειμενικές Αξίες) Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Συμπλήρωσης των Εντύπων Φορολογίας Κεφαλαίου. Παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α2 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία επαναπιστοποίησης/εγγραφής στο σύστημα Uregister

Διαδικασία επαναπιστοποίησης/εγγραφής στο σύστημα Uregister Διαδικασία επαναπιστοποίησης/εγγραφής στο σύστημα Uregister Η εφαρμογή https://uregister.unipi.gr επιτρέπει την επαναπιστοποίηση των παλαιών χρηστών και την εγγραφή των νέων χρηστών στην νέα υποδομή ιδρυματικού

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 4 3. Αρχική οθόνη... 6 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

ΜΜ Document Imaging Solution

ΜΜ Document Imaging Solution ΜΜ Document Imaging Solution Λαμβάνοντας υπόψη ότι η τροφοδοσία ενός ηλεκτρονικού συστήματος με τις απαραίτητες πληροφορίες μπορεί να αποτελεί και μέχρι το 70% των λειτουργικών εξόδων της λύσης, με την

Διαβάστε περισσότερα

Νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα: - Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου.

Νέα και ριζικά ανακαινιζόμενα: - Με το πέρας της κατασκευής κάθε νέου ή ριζικά ανακαινιζόμενου κτιρίου. Το Πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης είναι ένα αναγνωρισμένο από το ΥΠΕΚΑ έγγραφο που εκδίδεται από Ενεργειακό Επιθεωρητή (ο οποίος έχει ενταχθεί σε ειδικό Μητρώο) και στο οποίο αποτυπώνεται η ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Ιδρυματικό Αποθετήριο ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημα Ιδρυματικού Αποθετηρίου 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Αναβάθμιση Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Θέμα : Αναβάθμιση Πληροφοριακού Συστήματος ΕΡΓΑΝΗ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αθήνα, 16.09.2016

Διαβάστε περισσότερα

Διαλειτουργικότητα μεταξύ αρχείων (1/2)

Διαλειτουργικότητα μεταξύ αρχείων (1/2) Διαλειτουργικότητα μεταξύ αρχείων (1/2) Επιτρέπει την αναζήτηση / πλοήγηση σε περισσότερα του ενός αρχεία από ενιαίο σημείο Όφελος για το χρήστη / ερευνητή: o Ενιαία αναζήτηση της πληροφορίας σε πολλαπλά

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτά γεωγραφικά δεδομένα : Καινοτομία - Υπεραξία

Ανοιχτά γεωγραφικά δεδομένα : Καινοτομία - Υπεραξία Ανοιχτά γεωγραφικά δεδομένα : Καινοτομία - Υπεραξία Ανδρονόπουλος Αλέξανδρος Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός ΕΜΠ Polis-Logic ΠΕΡΙΛΗΨΗ Εισαγωγή Εθνικό Τυπογραφείο Διοικητική Διαίρεση Ελλάδας Εθνικό Κτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή τύπου δεδομένων και ιδιότητες πεδίων Δημιουργία πινάκων Συσχετισμός πινάκων ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οριοθέτηση αναοριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου πόλεως Βέροιας

Οριοθέτηση αναοριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου πόλεως Βέροιας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ - ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Βέροια, 15/7/2016 Αρ. Πρωτ. ΔΥ Διεύθυνση : Βικέλα 4 Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Τ.Κ. : 591 32 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο. Σας κοινοποιούμε τα με αριθμ.πρωτ.712053/2007

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ19/20

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥ ΠΕ19/20 Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης

Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων Παντελής Πεκάκης Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος Εταιρεία ανάπτυξης ΗΜΑ DRAXIS ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΕ - Έτος ίδρυσης: 2000 - Μέσος ετήσιος κύκλος εργασιών: ~1.5M - Γραφεία: Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου

SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου SGA Διαχείριση Πρωτόκολλου 1. SGA Διαχείριση Πρωτοκόλλου... 2 1.1. Καινοτομία του προσφερόμενου προϊόντος... 2 1.2. Γενικές αρχές του προσφερόμενου συστήματος... 2 1.3. Ευκολία

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας

Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο. Μέρος Β: Οδηγίες για την συµπλήρωση- καταχώρηση στοιχείων, δικαιολογητικά και έλεγχοι επιλεξιµότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α ΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ Μέρος Α: Αίτηση για συµπλήρωση από Ωφελούµενο.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι)

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Θεοδώρα Αργυράκη Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Msc Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Διεύθυνση Έργων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΩΔΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Διεύθυνση Επιμόρφωσης και Πιστοποίησης Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των Ψηφιακών Τεχνολογιών στη Διδακτική Πράξη Εγχειρίδιο Χρήσης Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) ΑΝΑΚΤΗΣΗ, ΑΠΟΚΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους

Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους Εγχειρίδιο χρήσης εφαρμογής για Δικαιούχους για τη δράση «Superfast Broadband» Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων... 1 1. Εισαγωγή... 2 2. Εγγραφή... 2 2.1. Είσοδος- Έλεγχος διαθεσιμότητας... 2

Διαβάστε περισσότερα

Προκειμένου η συμπλήρωση του Καταλόγου να καταστεί εύκολη για όλες τις δημόσιες αρχές, πρέπει να:

Προκειμένου η συμπλήρωση του Καταλόγου να καταστεί εύκολη για όλες τις δημόσιες αρχές, πρέπει να: Πατήστε στην ερώτηση που επιθυμείτε, για να διαβάσετε την αντίστοιχη απάντηση. Δεν μπορώ να συμπληρώσω τον Κατάλογο. Τι να κάνω; Προκειμένου η συμπλήρωση του Καταλόγου να καταστεί εύκολη για όλες τις δημόσιες

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για χορήγηση Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για χορήγηση Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για χορήγηση Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης 1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων του Επιδόματος πετρελαίου Θέρμανσης; α. Οι πιστοποιημένοι

Διαβάστε περισσότερα

4.Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/ Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;.

4.Ποια δυνατότητα δίνει στο χρήστη, η εφαρμογή Διαχείρισης Ενοίκων/ Χιλιοστών Θέρμανσης μιας Πολυκατοικίας;. 1. Με τι κωδικούς εισερχόμαστε στην Εφαρμογή Δικαιούχων η οποία ανοίγει επιλέγοντας τον σύνδεσμο "Αίτηση ένταξης στο Μητρώο Δικαιούχων του Επιδόματος Κατανάλωσης Πετρελαίου Θέρμανσης"; a. Οι πιστοποιημένοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΦΠΑ Σύμφωνα με την εφαρμογή επιστροφής του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ), ο υποκείμενος στο φόρο, μη εγκατεστημένος στο κράτος μέλος επιστροφής μπορεί να απευθύνει ηλεκτρονική αίτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 5: ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ

Ενότητα 5: ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ Ενότητα 5: ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ Οι Μεταβλητές στον Προγραμματισμό Οι μεταβλητές είναι θέσεις μνήμης που έχουν κάποιο όνομα. Όταν δίνω τιμή σε μία μεταβλητή, ουσιαστικά, αποθηκεύουμε στη μνήμη αυτή τον αριθμό που

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ ΓΡΑΦΕIΟ : ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Νέστορος 101 ΤΗΛ: 213 2030158 FAX: 213 2030050 ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τα θέματα σύνδεσης παραγωγών ΑΠΕ στο Δίκτυο Διανομής

Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τα θέματα σύνδεσης παραγωγών ΑΠΕ στο Δίκτυο Διανομής Δημόσια Διαβούλευση σχετικά με τα θέματα σύνδεσης παραγωγών ΑΠΕ στο Δίκτυο Διανομής Λόγω των διαφορετικών παραμέτρων που συνθέτουν το ζήτημα της σύνδεσης παραγωγών ΑΠΕ στο Δίκτυο Διανομής η ΡΑΕ παρακαλεί

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης για Ένταξη στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης για Ένταξη στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης για Ένταξη στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης 17/4/2015 Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Αίτησης για Ένταξη στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Οµοσπονδία HEAL-Link. Παράρτηµα - 4. Εικονικός Οργανισµός Προέλευσης (VHO) Περιγραφή της υπηρεσίας. Πολιτική Εγγραφής

Οµοσπονδία HEAL-Link. Παράρτηµα - 4. Εικονικός Οργανισµός Προέλευσης (VHO) Περιγραφή της υπηρεσίας. Πολιτική Εγγραφής Οµοσπονδία HEAL-Link Ανώτατα Εκπαιδευτικά & Ερευνητικά Ιδρύµατα Παράρτηµα - 4 Εικονικός Οργανισµός Προέλευσης (VHO) Περιγραφή της υπηρεσίας Πολιτική Εγγραφής 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Συνηθίζεται να υπάρχουν αρκετοί

Διαβάστε περισσότερα

Μια ολοκληρωμένη, διαχρονική και μόνιμη συλλογή δεδομένων οργανωμένη κατά αντικείμενο ανάλυσης με στόχο τη διαδικασία υποστήριξης λήψης αποφάσεων -

Μια ολοκληρωμένη, διαχρονική και μόνιμη συλλογή δεδομένων οργανωμένη κατά αντικείμενο ανάλυσης με στόχο τη διαδικασία υποστήριξης λήψης αποφάσεων - Εξαγωγή Μετασχηματισμός Εισαγωγή Δεδομένων στην Αποθήκη Πληροφοριών (ETL) Ορισμοί Data Warehouse 1. 2. Μια ολοκληρωμένη, διαχρονική και μόνιμη συλλογή δεδομένων οργανωμένη κατά αντικείμενο ανάλυσης με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟ 31-12-2003 ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΠΡΟ 31-12-2003 ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ .../.../... Αριθ. πρωτ :... ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:... Nοµ/κή Αυτ/ση:......... ΤΜΗΜΑ:... Ταχ. ιευθ.:... Τ.Κ.:... Τηλέφωνο:... Φαξ :... Πληροφορίες :... ΠΡΟΣ :..... ΚΟΙΝ :......... ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΨΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin)

Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Εμπορική Διαχείριση > Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Διαχείριση Βάσης Δεδομένων (dbadmin) Μέσα από τη διαχείριση βάσης δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ζευς Οδηγίες Διαχείρισης Ψηφοφορίας

Ζευς Οδηγίες Διαχείρισης Ψηφοφορίας Ζευς Οδηγίες Διαχείρισης Ψηφοφορίας Ομάδα Ανάπτυξης Συστήματος Ζευς 18 Οκτωβρίου 2012 Το παρόν κείμενο περιγράφει τη διαχείριση ψηφιακών ψηφοφοριών μέσω του συστήματος Ζευς. Απευθύνεται καταρχήν στον διαχειριστή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 43913 17 Οκτωβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 3656 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. οικ. 110285/ΔΤΒΝ 1851/Τμ. A/Φ.15 Δημιουργία, οργάνωση, λειτουργία και διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

https://www.eopyykmes.gr

https://www.eopyykmes.gr https://www.eopyykmes.gr Πρόσβαση στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί πρόσβαση στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να πληκτρολογήσει στην γραμμή διεύθυνσης (address bar) του περιηγητή (browser) την ακόλουθη

Διαβάστε περισσότερα

SGA Διαχείριση Ηλεκτρονικού Πρωτόκολλου

SGA Διαχείριση Ηλεκτρονικού Πρωτόκολλου SGA Διαχείριση Ηλεκτρονικού Πρωτόκολλου Σελίδα 1 από 40 SGA Διαχείριση Ηλεκτρονικού Πρωτόκολλου 1. SGA Διαχείριση Ηλεκτρονικού Πρωτοκόλλου... 4 1.1. Γενικές αρχές του προσφερόμενου συστήματος... 4 1.2.

Διαβάστε περισσότερα

κτιρίων άνω εάν δεν 1. Τι είναι το ΠΕΑ; Επιθεωρητή και για ήτων

κτιρίων άνω εάν δεν 1. Τι είναι το ΠΕΑ; Επιθεωρητή και για ήτων Πιστοποιητικό Ενεργειακής Επιθεωρήσης Συχνές ερωτήσεις Από 9 Ιανουαρίου 2012, για κάθε αγοραπωλησία κτιρίου και για τηη μίσθωση τμημάτων ή ενιαίων κτιρίων άνω των πενήντα (50) τ.μ αφενός οι Δ.Ο.Υ. αρνούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. iknowhow Πληροφορική A.E ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ του ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ ΑΣΘΕΝΩΝ Για τον ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ ΚΛΙΝΙΚΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ iknowhow Πληροφορική A.E Η Εφαρμογή...3 Χρήστες...3 Πρόσβαση στην Εφαρμογή...3 Συμβεβλημένος Μόνιμος Ιατρός...5

Διαβάστε περισσότερα

Αυτόματο σύστημα ελεγχόμενης άρδευσης

Αυτόματο σύστημα ελεγχόμενης άρδευσης Αυτόματο σύστημα ελεγχόμενης άρδευσης Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Αυτόματο Σύστημα Ελεγχόμενης Άρδευσης με προπληρωμή μέσω χρέωσης καταναλισκόμενης ενέργειας και δυνατότητες τηλεμετρίας. Εφαρμόζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Το φαινόμενο της αστικοποίησης στο Δήμο Ζωγράφου»

ΘΕΜΑ ΕΞΑΜΗΝΟΥ «Το φαινόμενο της αστικοποίησης στο Δήμο Ζωγράφου» ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Δ.Π.Μ.Σ. «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: «ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ-ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ» ΜΑΘΗΜΑ: «ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΦΟΡΕΩΝ ΒΗΜΑΤΑ 1. ηµιουργία λογαριασµού χρήστη του ιστοτόπου 2. Σύνδεση στον λογαριασµό 3. Καταχώρηση ταυτότητας φορέα 3.1. Γενικές πληροφορίες 3.2. Στοιχεία επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

0BΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α 2BΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ

0BΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α 2BΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ 0BΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι-Α 1BΑΙΤΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2BΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ/ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ/ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΚΤΗΡΙΟΥ 3BΜέρος Α: Αίτηση για συμπλήρωση από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Καθορισμός διοικητικής διαδικασίας μεταδημότευσης υποψηφίου σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

ΘΕΜΑ: Καθορισμός διοικητικής διαδικασίας μεταδημότευσης υποψηφίου σε δημοτικές και περιφερειακές εκλογές. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α.Π.: οικ. 10784 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 29/4/2018

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ 29/4/2018 Η «Τράπεζα EUROBANK ERGASIAS AE» γνωστοποιεί ότι δέχεται, μέχρι την Δευτέρα 04/06/2018 και ώρα 14:00, σφραγισμένες προσφορές για την πώληση των ακολούθων ακινήτων ιδιοκτησίας της: Ακίνητα εντός Αττικής

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr. 1. Γενικά

Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr. 1. Γενικά Όροι Χρήσης Δικτυακού Τόπου www.pizzafan.gr 1. Γενικά Ο δικτυακός τόπος www.pizzafan.gr αποτελεί ιδιοκτησία της ΦΑΝΑΤΙΚΣ ΠΙΤΣΑ ΠΑΡ. ΥΠ & ΕΚΜ. ΕΣΤ ΕΠΕ. Υπεύθυνος Εκπρόσωπος Διαχείρισης Δεδομένων των πελατών

Διαβάστε περισσότερα