Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας"

Transcript

1 Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με την Α.Ε. τη Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, κατά την τελετή έναρξης της Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας. Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, μετείχε στη Σύνοδο Κορυφής των κρατών-μελών της Κοινοπολιτείας, η οποία συνήλθε στο Λονδίνο τον Απρίλιο Η Σύνοδος εστίασε σε μηχανισμούς ενίσχυσης του ενδοκοινοπολιτειακού εμπορίου για άνοδο στα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Η Κένυα επικέντρωσε τις προσπάθειές της κυρίως στην περαιτέρω ανάπτυξη του εμπορίου και των επενδύσεων με τη Βρετανία, η οποία συνεχίζει να αποτελεί γι αυτήν έναν ισχυρό εμπορικό και διπλωματικό εταίρο, με 220 βρετανικές εταιρείες, αξίας 2,7 δισεκατομμυρίων

2 λιρών, να δραστηριοποιούνται στην Κένυα απασχολώντας 250 χιλιάδες Κενυάτες. Άλλα θέματα, που έθιξε η Κένυα, αφορούσαν τη χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, την αντιμετώπιση εξτρεμιστικών επεισοδίων, την κυβερνοασφάλεια, τη βιώσιμη ανάπτυξη ωκεανών, θαλασσών και ακτών (η Κένυα είναι μία από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού), και την εξάλειψη της ελονοσίας. Μιλώντας στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου καθώς και σε ειδικό επιχειρηματικό φόρουμ, ο Πρόεδρος παρουσίασε τις τεράστιες δυνατότητες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης, που υφίστανται στην Κένυα, οι δε επιχειρηματίες δήλωσαν σαφώς το έντονο ενδιαφέρον τους για επενδύσεις κυρίως σε τομείς σχετικούς με τη γεωθερμία καθώς και για τη συγκρότηση στην Κένυα ενός Διεθνούς Κέντρου Διαιτησίας. 2 Κένυα και Παγκόσμια Τράπεζα Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Αφρικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, κο Makhtar Diop. Τον Μάιο 2018 η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, είχε συνομιλίες με τον Αντιπρόεδρο του Τμήματος Αφρικής της Παγκόσμιας Τράπεζας, κύριο Makhtar Diop, με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για επιτάχυνση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, στο πλαίσιο και του πενταετούς αναπτυξιακού της προγράμματος «Big Four Agenda». Ο κύριος Diop τόνισε το ενδιαφέρον της Τράπεζας για την επιθυμητή έκβαση του συγκεκριμένου προγράμματος, κυρίως δε σε ό,τι αφορά την παροχή καθολικής υγειονομικής περίθαλψης. Δήλωσε, επίσης, ότι η Τράπεζα θα βοηθήσει την Κένυα να επιτύχει τους αναπτυξιακούς της στόχους. Ήδη η Παγκόσμια Τράπεζα και η Κυβέρνηση της Κένυας ξεκίνησαν οικονομικό πρόγραμμα υποστήριξης των Β. και Β.Α. περιοχών της χώρας, ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων ΗΠΑ. Ένα ακόμα θετικό μέτρο είναι ότι η Τράπεζα θα στηρίζει την Κένυα σε ό,τι αφορά τις καταστροφές στον αγροτικό τομέα μέσω ειδικού χρηματοδοτικού της προγράμματος.

3 3 Στην Κένυα το διεθνές συνέδριο για τη Μπλε Οικονομία Με πρωτοβουλία και προσωπική πρόσκληση της Α.Ε. του Προέδρου της Κένυας, κυρίου Uhuru Kenyatta, πρόκειται να συγκληθεί στο Ναϊρόμπι, από την 26 η έως την 28 η Νοεμβρίου 2018, υψηλού επιπέδου διεθνές συνέδριο με κεντρικό θέμα τη βιώσιμη Μπλε Οικονομία και τους τρόπους προστασίας και ορθής/αειφόρου διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Η Κένυα, όπως καταδεικνύει ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της, ενδιαφέρεται ουσιαστικά για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης τόσο στη χώρα όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Το μεγάλο αυτό συνέδριο αναμένεται να προσελκύσει περί τις συμμετοχές από όλα τα κράτη-μέλη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών καθώς και από υπηρεσίες του ΟΗΕ, διεθνείς οργανώσεις, αλλά και από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα διαφόρων χωρών που ασχολούνται με δράσεις σχετικές με τη Μπλε Οικονομία. 4 Νέα σύγχρονα οφθαλμολογικά και οδοντιατρικά κέντρα σε κεντρικά νοσοκομειακά συγκροτήματα της Κένυας Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, σε οφθαλμολογικό έλεγχο κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου οφθαλμολογικού κέντρου στο νοσοκομείο Tenwek.

4 Τον Απρίλιο 2018 η Κυβέρνηση της Κένυας ανήγγειλε την κατανομή των αναγκαίων κονδυλίων στα κεντρικά νοσοκομειακά συγκροτήματα της χώρας με σκοπό την ίδρυση σε αυτά υπερσύγχρονων μονάδων οφθαλμολογίας και οδοντιατρικής. Η χρονική διορία για την έναρξη λειτουργίας των μονάδων αυτών είναι δώδεκα μήνες. Για την οργάνωση των νέων μονάδων θα διατεθούν σε κάθε κεντρικό νοσοκομείο 2,6 εκατομμύρια ευρώ. Η αναγγελία έγινε κατά τη διάρκεια των εγκαινίων υπερσύγχρονου οφθαλμολογικού και οδοντιατρικού κέντρου στο ιεραποστολικό νοσοκομείο Tenwek, στην περιοχή Bomet της Ν.Δ. Κένυας, που υλοποιήθηκαν μέσω δωρεών ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ. Τα κέντρα αυτά έχουν ετήσια δυναμικότητα περίθαλψης ασθενών και τέλεσης χειρουργικών επεμβάσεων. 5 Βραζιλία και Κένυα σε συμφωνία για τη βαμβακοπαραγωγή Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, υποδέχεται τον Πρέσβυ της Βραζιλίας, κο Fernando Coimbra. Όπως δήλωσε ο νέος Πρέσβυς της Βραζιλίας στην Κένυα, κύριος Fernando Coimbra, παρουσιάζοντας τα διαπιστευτήριά του στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της χώρας, κύριο Uhuru Kenyatta, τον Μάρτιο 2018, η Βραζιλία είναι έτοιμη να προχωρήσει με γρήγορο βηματισμό στη συνεργασία της με την Κένυα στον τομέα της βαμβακοπαραγωγής. Επίσης, ενδιαφέρεται να προωθήσει την εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ τους μέσω επιχειρηματικών αποστολών καθώς και τη συνεργασία σε θέματα εκπαίδευσης. Η Βραζιλία είναι διατεθειμένη να βοηθήσει την Κένυα ώστε να αυξηθεί ο όγκος του παραγόμενου βάμβακος σε αυτήν. Η συγκεκριμένη ενέργεια είναι συνέχεια της ήδη από το 2016 υπογραφείσης συμφωνίας μεταξύ της Βραζιλίας, της Τανζανίας και του Μπουρούντι για ενδυνάμωση της παραγωγής βάμβακος στη λεκάνη της λίμνης Βικτώρια (Cotton Victoria Project τετραετές πρόγραμμα ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ περίπου).

5 6 Παρουσίαση της Κένυας στο 6 ο Φόρουμ Ελληνικών Εξαγωγών Η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κα Β. Πανταζοπούλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 6 ο Φόρουμ Ελληνικών Εξαγωγών. Η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου, παρουσίασε τόσο τις ευκαιρίες που προσφέρει η Κένυα στους επιχειρηματίες όσο και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «The Big Four Agenda», που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της χώρας για τη νέα πενταετία της θητείας του έως το 2022, κατά τη διάρκεια του 6 ου Φόρουμ Ελληνικών Εξαγωγών (Greek Exports Forum), το οποίο διεξήχθη τη 10 η Μαΐου στο Ιντερκοντινένταλ Αθηνών. Οι τέσσερεις άξονες του εν λόγω Προγράμματος αφορούν την εκβιομηχάνιση, την αγροτική οικονομία, τις κατασκευές και την υγεία. Το Φόρουμ, ένας θεσμός πλέον για τον εξαγωγικό τομέα, διοργανώθηκε φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά από την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων και την Ethos Events, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών. Σκοπός του είναι να παρέχει στον Έλληνα εξαγωγέα, αλλά κυρίως σε εκείνους που θέλουν για πρώτη φορά να βγουν στις διεθνείς αγορές, χρηστικά εργαλεία και πληροφορίες προκειμένου να ενισχύσουν την εξαγωγική τους δραστηριότητα και να επιλέξουν τις επόμενες αγορέςστόχους, που παρουσιάζουν πρόσφορες συνθήκες για την επέκτασή τους. Το Φόρουμ τέθηκε υπό την αιγίδα διμερών επιμελητηρίων, μεταξύ των οποίων και το Ελληνο-Κενυατικό Επιμελητήριο Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού.

6 7 Παρουσίαση της Κένυας σε ειδική εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του Επιμελητηρίου Λακωνίας. Πραγματοποιήθηκε στους Μολάους, την 28η Μαρτίου 2018, ειδική ενημερωτική εκδήλωση, που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Λακωνίας σε συνεργασία με το Επ. Προξενείο της Κένυας, με θέμα την προώθηση της εξωστρέφειας των λακωνικών επιχειρήσεων στην Κένυα. Η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου, παρουσίασε τα ισχύοντα στην αναπτυσσόμενη αγορά της Κένυας για τους επιχειρηματίες καθώς και τις διεθνείς θεματικές εμπορικές εκθέσεις που θα λάβουν χώρα το Σεπτέμβριο 2018 στο Ναϊρόμπι. Οι συγκεκριμένες εκθέσεις οργανώνονται από τη μεγάλη διεθνή εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων ExpoGroup (για τρόφιμα, φιλοξενία & γεωργία, για ιατρικά & οδοντιατρικά προϊόντα και προϊόντα υγιεινής, για πλαστικά & εκτυπωτικά υλικά και υλικά συσκευασίας, για διάφορους επιμέρους κλάδους, για μηχανήματα βιομηχανίας). Ακολούθησε συζήτηση μέσα από την οποία εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον των μελών του Επιμελητηρίου και τέθηκαν προτάσεις προς επεξεργασία προκειμένου να οργανωθεί ένα

7 πλάνο ενεργειών ώστε να επιτευχθεί η διείσδυση των αξιόλογων λακωνικών προϊόντων στην αγορά της Κένυας. 8 Με επιτυχία διεξήχθη το πρώτο σαφάρι στην Κένυα με την επιμέλεια του Επ. Προξενείου Το εξώφυλλο της μπροσούρας για το σαφάρι στην περιοχή Μασάι Μάρα. Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα διεξήχθη με επιτυχία το πρώτο σαφάρι στην Κένυα το οποίο οργανώθηκε με την επιμέλεια του Επ. Προξενείου της Κένυας στην Ελλάδα. Όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο από τον τόπο των Μασάι όσο και από την Κένυα. Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Επ. Προξενείου για ενδυνάμωση της τουριστικής ροής μεταξύ Ελλάδας και Κένυας. Επειδή η Κένυα αποτελεί ένα συναρπαστικό προορισμό για τους Έλληνες χάρη στον απίστευτο πλούτο των πολιτιστικών της στοιχείων, των τοπίων και της άγριας ζωής, το Επ. Προξενείο επιμελήθηκε ήδη τέσσερα ιδιαίτερα ταξίδια σε διάφορα μέρη της χώρας (1. Στον τόπο των Μασάι, 2. Στις αμμουδιές του Ινδικού, 3. Στα βόρεια του Ισημερινού, και 4. Στη μαγική Κένυα, τη θρυλική γη). Για τη δράση του αυτή το Επ. Προξενείο συνεργάζεται με ελληνικό τουριστικό πρακτορείο (Μέμνων) αλλά και με κενυατικό. Τα επόμενα ταξίδια προγραμματίζονται για τον Αύγουστο, τον Οκτώβριο και το Δεκέμβριο 2018.

8 9 Ο πρώτος Μαραθώνιος στην ιδιαίτερη πατρίδα των μεγάλων Κενυατών Μαραθωνοδρόμων Η Πρόξενος ε.τ., κα Β. Πανταζοπούλου, με μία από τις νικήτριες κατά την τελετή απονομής των επάθλων του Μαραθωνίου. Την 22 α Απριλίου 2018 διεξήχθη με επιτυχία ο πρώτος Μαραθώνιος στο Eldoret, τη γενέτειρα των μεγάλων σύγχρονων Κενυατών Μαραθωνοδρόμων και δρομέων μεγάλων αποστάσεων, όπως πλέον είναι διεθνώς γνωστή η συγκεκριμένη πόλη. Την πρωτοβουλία της διοργάνωσης είχε ο Κυβερνήτης της Κομητείας Uasin Gishu, της οποίας πρωτεύουσα είναι το Eldoret, κύριος Jackson Mandago. Η Κομητεία έχει συνυπογράψει σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Μαραθώνα ήδη από το Επίσημα προσκαλεσμένη από τον Κυβερνήτη της Κομητείας να παρακολουθήσει την όλη διοργάνωση ήταν η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας, κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου. Στο πλαίσιο του 1 ου Μαραθώνιου, ο οποίος είχε και την οικολογική του πλευρά σχετιζόμενη με την κλιματική αλλαγή, φυτεύτηκαν χιλιάδες δενδρύλλια στην περιοχή.

9

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το Συνέδριο για την Αειφόρο Μπλε Οικονομία Το διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Μπλε Οικονομία, το οποίο συγκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Κένυας και Ε.Ε. Τη 19

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κο Donald Trump. Η Α.Ε. ο

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει!

Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει! Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει! Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τη σημαία της χώρας, δίνει το

Διαβάστε περισσότερα

Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα

Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα Το μέγαρο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Ναϊρόμπι. Ο κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Μπλε Οικονομία 16.320 184 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Το Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Μπλε Οικονομία (ΣΒΜΟ 2018) πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τους καθηγητές του Χάρβαρντ.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τους καθηγητές του Χάρβαρντ. Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Καθηγητές του Χάρβαρντ σε επίσημη επίσκεψη στην Κένυα Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τους καθηγητές του Χάρβαρντ. Τον Ιούνιο 2019

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα Αγαπητοί φίλοι, Το Σεπτέμβριο (4-6/09/2018) διενεργούνται στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένυας, τέσσερις μεγάλες διεθνείς θεματικές εμπορικές εκθέσεις τις οποίες οργανώνει κατ έτος η διεθνής εταιρεία EXPOGROUP.

Διαβάστε περισσότερα

Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία

Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Πρόεδρο της Κίνας, κο Xi Jinping. Κατά την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου 1999-2015 ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου Ενότητες 1. Σκοπός του Επιμελητηρίου 2. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 1. Σκοπός Επιμελητηρίου Σκοπός του Ελληνο-

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 Ενότητες 1. Κατάσταση μελών του Ελληνο- Aφρικανικού Επιμελητηρίου 2. Σκοπός του Επιμελητηρίου 3. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 4. Διεύθυνση Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα. Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα. Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019 Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019 Tην Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, έγινε με επιτυχία στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΑ ΤΑΞΙ ΕΥΟΥΝ ΑΠΡΟΣΚΟΠΤΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΘΕΟ ΩΡΟΣ ΠΑΤΣΟΥΛΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ

ΟΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΟΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΟΡΟΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΚΗΝΗ 1972 - Η Συμφωνία της Στοκχόλμης 1987 - Έκθεση της Επιτροπής Bruntland «Το κοινό μας μέλλον»

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης

Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης Την 8 η Φεβρουαρίου η Κένυα, με 37 ψήφους και ξεπερνώντας τους βόρειους

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές ευκαιρίες στον τοµέα της υψηλής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της

Σηµαντικές ευκαιρίες στον τοµέα της υψηλής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της ελτίο Τύπου Αθήνα, 6 Μαΐου 2009 Συµπεράσµατα του συνεδρίου «Bridging the Gap - High Tech Entrepreneurship in Greece and Synergies With Silicon Valley» µε κεντρικό οµιλητή τον Ειδικό Γραµµατέα για την Ανταγωνιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ Τι είναι η Η Expogroup είναι μία μεγάλη διεθνής εταιρεία διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012 (Νο 281 / τεύχος 7ο) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Βέλγιο Ενημερωτικά δελτία οικονομικών και επιχειρηματικών ειδήσεων, 1-10 & 11-20 Οκτωβρίου 2012 Βουλγαρία 20η Διεθνής Έκθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ MAΡΤΙΟΣ 2011 ( τεύχος 3o) Η ενημερωτική Εγκύκλιος περιλαμβάνει πληροφορίες για θέματα διεθνών συνεργασιών, διαγωνισμών, εκθέσεων, προμηθειών, αναφορές για οικονομικό- επιχειρηματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας 2015 2016 Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Άσκηση οικονομικής διπλωματίας με στόχο την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

22 Δεκεμβρίου 2014 1

22 Δεκεμβρίου 2014 1 22 Δεκεμβρίου 2014 1 Επιχειρηματικές αποστολές - Επενδύσεις Αποστολές στο εξωτερικό: 66 αποστολές & επαφές με περισσότερες από 1930 επιχειρήσεις 2012: 21 αποστολές, επαφές με περισσότερες από 980 επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής διαδικασίας κάθε κράτους, είναι η πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής

Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και το εθνικό πλαίσιο εφαρμογής Η Ατζέντα 2030 Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, οι σχετικοί με αυτήν 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης (ΣΒΑ) & 169 υποστόχοι υιοθετήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/46. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0184/46. Τροπολογία 12.3.2019 B8-0184/46 46 Παράγραφος 23 ζ (νέα) 23ζ. αναγνωρίζει το υπαρκτό, αλλά περιορισμένο εντέλει, δυναμικό για αναδάσωση στην Ευρώπη πιστεύει, επομένως, ότι οι πρωτοβουλίες αναδάσωσης πρέπει να συμπληρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΜΑΘΗΜΑ 4 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ 1. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (www.gnto.gov.gr) v Ίδρυση: έτος 1950 v Αποστολή: οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του τουρισµού στην Ελλάδα v Δράσεις: τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, που αποτελεί σήμερα το οικονομικό κέντρο της μεγάλης αυτής χώρας των 45,7 εκατομμυρίων κατοίκων.

πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, που αποτελεί σήμερα το οικονομικό κέντρο της μεγάλης αυτής χώρας των 45,7 εκατομμυρίων κατοίκων. ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Από το 1990, μια ομάδα εμπόρων του Πειραιά, με επικεφαλή τον τότε Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ιωάννη Πολυχρονόπουλο, ανέλαβε την αναστήλωση του σπιτιού των Φιλικών στην οδό Κράσνι

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS 4 HOSPITALITY FORUM & AWARDS 5 8 ο INSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

Ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός και έχει προκαλέσει έκρηξη εισαγωγής και υιοθέτησης νέων, φιλικών στο χρήστη εφαρμογών.

Ο ανταγωνισμός είναι ισχυρός και έχει προκαλέσει έκρηξη εισαγωγής και υιοθέτησης νέων, φιλικών στο χρήστη εφαρμογών. Κυρίες και κύριοι, Είναι ιδιαίτερη η χαρά και η τιμή να βρίσκομαι ανάμεσά σας στο 4 ο Συνέδριο του Economist για την αγροτική επιχειρηματικότητα. Οφείλω να συγχαρώ του διοργανωτές για την άριστη διοργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Αρκτική, ως εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου 2016.

Επισυνάπτονται για τις αντιπροσωπίες τα συμπεράσματα του Συμβουλίου για την Αρκτική, ως εγκρίθηκαν από το Συμβούλιο στις 20 Ιουνίου 2016. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουνίου 2016 (OR. en) 10400/16 COEST 166 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 20 Ιουνίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κύριος Ababu Namwamba, επισκέφθηκε επίσημα την

Διαβάστε περισσότερα

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 10 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ 1. ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 3. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΙΚΤΥΩΝ ΙΑΝΟΜΗΣ ΑΝΑ ΧΩΡΑ 4. Ο ΗΓΟΣ ΝΕΩΝ ΕΞΑΓΩΓΩΝ 5. ΕΞΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν

Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον κο Kamal Ismael, ειδικό απεσταλμένο της Α.Ε. του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Για την επιλογή Συμβούλου για την εκπόνηση «Μελέτης Μέτρησης Οικονομικών - Επιχειρηματικών Δεικτών και Εξαγωγικού Προσανατολισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας» Αριθ. πρωτ. 1941/07-06-2019

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΡΕΝΤΑ ΙΟΥΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας. Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία της μελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα!

ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα! ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα! Πώς μπορείς να δραστηριοποιηθείς στην αγορά της Κέ νυας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων 1 ος τρόπος - Να πραγματοποιήσεις διερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών

Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας & Επιχειρηματική Ανακάλυψη στον τομέα των ενεργειακών εφαρμογών Άλκηστις Σταθοπούλου Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Απόλλωνος και Λαδοπούλου, 84100 Ερμούπολη, Σύρος Τηλ. 22810 82346 Fax 22810 86555 www.e kyklades.gr, e mail: info@cycladescc.gr Ερμούπολη, 8 Φεβρουαρίου 2019 Αρ. Πρωτ. 2.068 ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι; Κέντρο Αναφοράς και Διαδικτυακός Επιχειρηματικός Κόμβος για τις (Εξαγωγικές) Ελληνικές Επιχειρήσεις και τα Προϊόντα τους.

Τι είναι; Κέντρο Αναφοράς και Διαδικτυακός Επιχειρηματικός Κόμβος για τις (Εξαγωγικές) Ελληνικές Επιχειρήσεις και τα Προϊόντα τους. 14 Δεκεμβρίου 2016 Τι είναι; Κέντρο Αναφοράς και Διαδικτυακός Επιχειρηματικός Κόμβος για τις (Εξαγωγικές) Ελληνικές Επιχειρήσεις και τα Προϊόντα τους. Προβάλλει ελληνικές επιχειρήσεις, ανά κλάδο και κατηγορία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΚΟΠΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 2 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ξένες εταιρίες στην πγδμ επενδύσεις - εξαγορές Φημολογία για επένδυση ιρανικής εταιρείας στην πγδμ

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη»

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Δελτίο Τύπου «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Οι εργασίες και διαβουλεύσεις του 7 ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, στις

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06)

Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Εισήγηση της ΓΓΠΠ Αγγέλας Αβούρη στην ενημερωτική συνάντηση για τη δημιουργία Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης (23-11-06) Η χώρα μας είναι ένας από τους πλέον δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κορίνθου 23-21200 Άργος Πλ. Δερβενακίων Τηλ.: 27510 67216,63023 fax : 27510 24595 E-mail : ebear@otenet.gr Site : www.arcci.gr Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/

Διαβάστε περισσότερα

4 ο Ενημερωτικό Δελτίο

4 ο Ενημερωτικό Δελτίο 4 ο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2018 (ελληνική έκδοση) http://www.interregeurope.eu/cesme Εισαγωγή Το έργο Κυκλική Οικονομία για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (Circular Economy for SMEs CESME) ξεκίνησε

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Διάσκεψης COP-16 στο Κανκούν

Αποτελέσματα Διάσκεψης COP-16 στο Κανκούν 29 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου 2010, Κανκούν, Μεξικό 16η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης-Πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών για τις Κλιματικές Αλλαγές (COP 16) 6 η Σύνοδος των Μερών του Πρωτοκόλλου του Κυότο (CMP6)

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER OF TOURISM, GREECE

MINISTER OF TOURISM, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA MINISTER OF TOURISM, GREECE THE EU EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east to west ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ELENA KOUNTOURA

Διαβάστε περισσότερα

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: EC - EIE Programme - SEIPLED Project WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο Τοπικές συνθήκες Εμπόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Στάδιο Σχεδιασμού Πρόγραμμα εργασίας 1. Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ Η ΗΑΒΙΤΑΤ AGENDA ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τον Ιούνιο του 1996, στη Δεύτερη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ανθρώπινους Οικισμούς (HABITAT II) που πραγματοποιήθηκε στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0411(COD) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας

ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/0411(COD) της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας 30.3.2012 2011/0411(COD) ΣΧΕΔΙΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ της Επιτροπής Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας προς την Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Παπαντωνίου, τον Πρόεδρο του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής για την πρόσκληση την οποία μου απηύθυνε να έρθω στο σημερινό Συνέδριο. Να ευχαριστήσω τους πρέσβεις της

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας

1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας 1 ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής για τον κλάδο της Υγείας Ο ρόλος της Υγείας στην Ανάπτυξη Πέμπτη 25 Μαΐου 2017 Divani Caravel Hotel, Αθήνα Ομιλία Υπουργού Τουρισμού ΕΛΕΝΑΣ ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ Κυρίες και Κύριοι, Χαίρομαι

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κέρκυρα /3/2014 ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο ΘΕΜΑ: Στρατηγική της Π.Ι.Ν. περιόδου 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων Το 2014 αποτέλεσε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χρονιά σταθμό. Υπήρξε η αφετηρία της υλοποίησης του οράματός μας για μια Περιφέρεια που θα είναι σημείο αναφοράς. Πιστέψαμε στη συνένωση δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα

Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους

Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, κος Narendra Modi, και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta. Ύστερα

Διαβάστε περισσότερα

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της.

Συγχαίρω για ακόμη μία φορά τους διοργανωτές της ημερίδας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες της. Χαιρετισμός Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Μάριου Δημητριάδη, στην ημερίδα του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, με θέμα «Στοχεύοντας στην Ανάπτυξη της Γαλάζιας Οικονομίας»

Διαβάστε περισσότερα

Επί του άρθρου 11 AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Επί του άρθρου 11 AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση Συµφωνίας για τη συνεργασία στον τοµέα του τουρισµού µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ» Προς τη Βουλή

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ

Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά. Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Μελέτη McKinsey Η Ελλάδα 10 Χρόνια Μπροστά Προσδιορίζοντας το νέο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας Μάρκος Ολλανδέζος Επιστημονικός Δ/ντης ΠΕΦ Ταυτότητα της μελέτης Στοιχεία τηςμελέτης Γραφείο της McKinsey

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ Καλημέρα σας. Αξιότιμοι Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι Με μεγάλη χαρά το Ελληνικό Δίκτυο του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ υποδέχεται σήμερα, στην Πρώτη Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

Cav. Ιωάννης Τσαμίχας Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας

Cav. Ιωάννης Τσαμίχας Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Cav. Ιωάννης Τσαμίχας Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ονοματεπώνυμο: Ιωάννης Τσαμίχας του Σπυρίδωνος Ημερομηνία γεννήσεως: 7 Μαΐου 1957 Διεύθυνση: Ακαδημίας 17 10671 Αθήνα. Με απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗ: Άννα Διανά ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ: 3 ΑΘΗΝΑ 6/11/2015 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ & ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2021 Το όραμά μας είναι μια αναγεννημένη Ελλάδα που θα εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα : Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη

Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα : Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη MEMO/07/499 Βρυξέλλες, 26 Νοεµβρίου 2007 Ελλάδα Επιχειρησιακό πρόγραµµα 2007-2013: Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη 1. Επιχειρησιακό πρόγραµµα «Περιβάλλον και αειφόρος ανάπτυξη» 2007-2013: πρόγραµµα στο

Διαβάστε περισσότερα

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών»

«Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων B8 Διεύθυνση Επιχειρηματικής Ανάπτυξης «Τα εργαλεία οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών» Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης Σύμβουλος Ο.Ε.Υ. Α «Ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 12255/17 AGRI 481 DEVGEN 199 ENV 752 ONU 115 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Η Ειδική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 Πρόγραμμα εκδηλώσεων Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου 2016 8 Ιανουαρίου 2016, Πρωτοχρονιάτικη Δεξίωση στη Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο The Met Hotel, Θεσσαλονίκη, ώρα 20:00 Ετήσια εορταστική εκδήλωση για τα μέλη,

Διαβάστε περισσότερα

Η 2 η GRECKA PANORAMA Η μοναδική έκθεση για τον Ελληνικό τουρισμό

Η 2 η GRECKA PANORAMA Η μοναδική έκθεση για τον Ελληνικό τουρισμό Η 2 η GRECKA PANORAMA Η μοναδική έκθεση για τον Ελληνικό τουρισμό Και η THE GREEK FOOD SHOW Η 1 η διοργάνωση για την Ελληνική γαστρονομία και τα Ελληνικά προϊόντα Πολωνία, Βαρσοβία 3-4 Δεκεμβρίου 2016,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ

ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΑΕ ΠΡΟΣ: Την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων (ΕΝΔΥ ΟΕΥ) του Υπουργείου Εξωτερικών, την Ethos Events και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 17 Οκτωβρίου 2014 «Λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας για την δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0000/2016

Έγγραφο συνόδου ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ. εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0000/2016 Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-0000/2016 4.5.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ εν συνεχεία της ερώτησης με αίτημα προφορικής απάντησης B8-0000/2016 σύμφωνα με το άρθρο 128 παράγραφος 5 του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Μεγάλης Βρετανίας

Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Ακαδημαϊκών Μεγάλης Βρετανίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Υπηρεσία Ενημέρωσης και Δημόσιας Διπλωματίας Αθήνα, 4 Μαρτίου 2016 Ομιλία Υφυπουργού Εξωτερικών, Γ. Αμανατίδη, στην εναρκτήρια εκδήλωση του Συνδέσμου Ελλήνων Ακαδημαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 Κύριοι Πρόεδροι, Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ημιουργία Σχεδίου Συστάδων Επιχειρήσεων (CLUSTERS) ημόσια ιαβούλευση

ημιουργία Σχεδίου Συστάδων Επιχειρήσεων (CLUSTERS) ημόσια ιαβούλευση Λευκωσία, 24 Μαρτίου 2014 ΠΡΟΣ: ΘΕΜΑ: Όλα τα Μέλη ημιουργία Σχεδίου Συστάδων Επιχειρήσεων (CLUSTERS) ημόσια ιαβούλευση Κυρία/ε, Επιθυμούμε να σας πληροφορήσουμε ότι μετά από εισήγηση του ΚΕΒΕ το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017. Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 26/09/2017 Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2017 Η αειφορία στο επίκεντρο Όπως είναι ευρέως γνωστό, η 27 η Σεπτεμβρίου, κάθε χρόνου, έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 1 Συνολική παρουσία Υπουργείου Εξωτερικών ανά τον κόσμο ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΥ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ/ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα με την σειρά μου να επικεντρωθώ εν συντομία στον. θεσμικό ρόλο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και

Θα ήθελα με την σειρά μου να επικεντρωθώ εν συντομία στον. θεσμικό ρόλο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και [1] Κύριε Υπουργέ, Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Θα ήθελα με την σειρά μου να επικεντρωθώ εν συντομία στον θεσμικό ρόλο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων που αφορά στην ενίσχυση

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, ): Πρόσκληση υποβολής

Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, ): Πρόσκληση υποβολής Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά 2. Στόχος της πρόσκλησης 3. Γενικές αρχές για την προετοιμασία των προτάσεων 4. Επιλέξιμοι φορείς 5. Προϋπολογισμός 6. Προθεσμία και τρόπος υποβολής προτάσεων 7. Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR

ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR ETHOS EVENTS 2015 CALENDAR Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ / ΤΟΠΟΣ 1 MOBILITY FORUM & APPS AWARDS 2 Απριλίου 2 HR COMMUNITY CONFERENCE & AWARDS 14 Μαΐου 3 OTCs & COSMETICS CONFERENCE 4 HOSPITALITY FORUM

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό

ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό 1 ΣΕΤΕ» Σύντομο Ιστορικό Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) ιδρύθηκε το 1991, ύστερα από τη συνάντηση 9 επιχειρηματιών του ευρύτερου τουριστικού χώρου στο ELOUNDA MARE για να συζητήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία.

Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. 4. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Από το ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων του Επιμελητηρίου το έτος 2009 θα αναφερθούν εδώ τα βασικότερα σημεία. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το 2009 ξεκίνησε με τις εξαιρετικά προσφιλείς

Διαβάστε περισσότερα

4o Ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας «Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον» Μαρία Σπανού Αντιπρόεδρος Διευθύνουσα Σύμβουλος ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.

4o Ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας «Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον» Μαρία Σπανού Αντιπρόεδρος Διευθύνουσα Σύμβουλος ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. 4o Ετήσιο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας «Η Ελληνική Γεωργία με το Βλέμμα στο Μέλλον» Μαρία Σπανού Αντιπρόεδρος Διευθύνουσα Σύμβουλος ΣΠΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ. Περιεχόμενα 1. Τι είναι η κλιματική αλλαγή 2. Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας»

«ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» «ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ρόλος του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης Η περίπτωση της Σουηδίας» Εισηγητής: Νίκος Παπαδόπουλος MP of SWEDEN Γενικά Χαρακτηριστικά της Σουηδίας Πληθυσμός 10.500.000 κάτοικοι Το 84%

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας είναι υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας και ακολουθούν τα πιο σύγχρονα μοντέλα επιχειρηματικότητας στο Διεθνή

Διαβάστε περισσότερα

AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων

AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Προς τη Βουλή των Ελλήνων AITIOΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση της Συµφωνίας µεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Κυβέρνησης της Δηµοκρατίας της Λευκορωσίας για τη συνεργασία στον Τοµέα του Τουρισµού»

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ευρώπη, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό»

«Η Ευρώπη, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό» «Η Ευρώπη, ο πρώτος τουριστικός προορισμός στον κόσμο ένα νέο πλαίσιο πολιτικής για τον ευρωπαϊκό τουρισμό» Γνωμοδότηση European Economic & Social Committee Εισηγητής : κ.γκόφας Ο τουρισμός είναι δραστηριότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ:

ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4 «ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΤΟΥ ΕΠΑΛΘ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΕΤΘΑ: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΠΡΩΤΗ (1 η ) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ: ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>>

<<Ο αξιόπιστος συνεργάτης στις επιχειρηµατικές σας σχέσεις µε την Βουλγαρία>> ΕΛΛΗΝΟΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑ ΟΣ Η Βουλγαρία ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2007) αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ MUSTAFA OSMAN ISMAIL ALAMIN MINISTER OF INVESTMENT, REPUBLIC OF SUDAN TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ 1 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ 2017 Δράσεις Υπουργείου Εξωτερικών Ενίσχυσης θεσμικού πλαισίου οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΠΤΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 30 Απριλίου 2014 Ως γνωστόν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει την αρμοδιότητα για τα σημαντικότερα περιβαλλοντικά προβλήματα που αφορούν τον τόπο μας, ενώ η Ευρωβουλή

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΕ: Τηλ: Φεβρουαρίου, Πρόσκληση. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018

ΤΗΕ: Τηλ: Φεβρουαρίου, Πρόσκληση. Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2048 ΤΗΕ: 16.8.4.11.2 Τηλ: + 357 22814854 e-mail: gkmdrms@mcw.gv.cy 20 Φεβρουαρίου, 2018 Προς: Λίστα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 1. Ελένη Μαραγκάκη σε συνεργασία με Νίκο Βασιλάκη, Ελίζα Ιατράκη, Ιωάννη Κομονταχάκη, Ειρήνη Μαστοράκη Α/Α ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ναύπλιο, 3ι5 Νοεμβρίου 2016

Ναύπλιο, 3ι5 Νοεμβρίου 2016 Κοινή διακήρυξη της 'Εκτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Ναύπλιο, 3ι5 Νοεμβρίου 2016 1. Η 'Εκτη ετήσια συνδιάσκεψη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGν ν1) έχει κεντρικό Θέμα: «Ναύπλιο 2016: Η αυτοδ1οίκηση

Διαβάστε περισσότερα

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020

2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 2η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014 2020 Απρίλιος 2013 Στόχος της Εγκυκλίου

Διαβάστε περισσότερα