Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα"

Transcript

1 Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας σε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κύριος Ababu Namwamba, επισκέφθηκε επίσημα την Ελλάδα την 24 η και 25 η Απριλίου 2019 σε ανταπόδοση της επίσκεψης στην Κένυα του Έλληνα Υφυπουργού Εξωτερικών, κυρίου Τέρενς-Νικολάου Κουίκ, τον Μάρτιο Κατά τη διαμονή στην Αθήνα, ο κύριος Namwamba είχε σημαντικές συναντήσεις σε Ελληνικά Υπουργεία και Οργανισμούς κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση των σχέσεων και των συνεργασιών των δύο χωρών. Συναντήθηκε, επίσης, με Έλληνες επιχειρηματίες, με μέλη του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού καθώς και με αντιπροσωπεία της Κοινότητας Κενυατών στην Ελλάδα. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κο Τέρενς-Νικόλαο Κουίκ, και την Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, κα Σία Αναγνωστοπούλου, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

2 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας, κο Φώτη Κουβέλη, στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, κατά τη συνάντησή του με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κο Στέργιο Πιτσιόρλα, στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης. Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε., Captain Weng Lin, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, κος Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, και η Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ. Ο ΟΛΠ Α.Ε. είναι μέλος του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου.

3 Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, είχε συνάντηση με μέλη της Διοίκησης του Συνδέσμου Επιχειρήσεων & Βιομηχανιών, στα γραφεία του ΣΕΒ. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας ΑΕ, κος Μιχαήλ Μυτιληνάκης, παραδίδει αναμνηστικά δώρα στον Υφυπουργό Εξωτερικών της Κένυας, κο Ababu Namwamba. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Κένυας, κος Ababu Namwamba, με μέλη του Δ.Σ. της Κοινότητας Κενυατών και την Πρόξενο ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κα Βίκυ Πανταζοπούλου, στο Προξενείο της Κένυας.

4 2 Εκπαιδευτική περιοδεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών περιοδειών στην Ελλάδα που οργανώνει το Επ. Προξενείο της Κένυας στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε από 6 έως 12 Απριλίου 2019 η περιοδεία αντιπροσωπείας του Κοινοβουλίου της Κομητείας Machakos της Κένυας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με κεντρικό θέμα ενημέρωση σε ζητήματα αγροτικής οικονομίας. Η αντιπροσωπεία είχε επικεφαλής την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου Machakos, κυρία Florence Muoti Mwangangi, και συνοδευόταν από την Πρόξενο ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα, κυρία Βίκυ Πανταζοπούλου, και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ελληνο-Κενυατικού Επιμελητηρίου Βιομηχανίας, Εμπορίου, Ανάπτυξης, Τουρισμού & Πολιτισμού, κύριο Βασίλη Κατσικέα. Η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη, κύριο Πέτρο Τατούλη και άλλους εκπροσώπους από τη Διοίκηση της Περιφέρειας. Ομαδική φωτογραφία από την επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Στην Κορινθία η αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Κορινθίας και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της εταιρείας γαλακτοκομικών «Ε. Μανδρέκας ΑΕ». Επισκέφθηκε, επίσης, το Μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο στην Αρχαία Κόρινθο. Στην Αργολίδα έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Αργολίδας καθώς και επισκέψεις στην Ελληνική Βιομηχανία Χυμών «Ασπίς ΑΕ» και στην εταιρεία «Σ. Ρόκιζας ΑΕ» σχετικά με τα συστήματα άρδευσης και ύδρευσης και την ανακύκλωση πλαστικών υλών. Στην Λακωνία έγινε συνάντηση με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λακωνίας καθώς και επισκέψεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής χυμών του ΑΣΕΕ Αμυκλών «Λακωνία» και στην εταιρεία βρώσιμης ελιάς και ελαιολάδου «Alea Laconica». Στην Μεσσηνία η αντιπροσωπεία είχε συνομιλίες με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της οινοποιίας «Οινομεσσηνιακή ΑΕ». Επίσης, είχε συνάντηση με τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πελοποννήσου, κυρίους Ιωάννη Καπόλο και Δημήτριο Πετρόπουλο αντίστοιχα. Κατά τις συναντήσεις εντοπίστηκαν πεδία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν συνεργασίες και να δημιουργηθούν κοινοπραξίες μεταξύ εταιρειών ιδιωτικού τομέα των

5 δύο χωρών. Επίσης, η Κενυατική αντιπροσωπεία κάλεσε τις επιχειρήσεις και τα επιμελητήρια να πάρουν μέρος στην μεγάλη διεθνή έκθεση FoodAgro της ExpoGroup που γίνεται στο Ναϊρόμπι 1-3 Αυγούστου Η εν λόγω έκθεση αφορά τομείς γεωργίας, τροφίμων και φιλοξενίας (προϊόντα, εξοπλισμός, μηχανήματα κ.ά.). 3 Η Κένυα και η Γαλλία ενδυναμώνουν τις πολυεπίπεδες συνεργασίες τους Ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, κο Emmanuel Macron. Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, υποδέχτηκε στο Ναϊρόμπι με μεγάλη επισημότητα τον Μάρτιο 2019 τον Γάλλο Πρόεδρο, κύριο Emmanuel Macron, στην ιστορική πρώτη επίσκεψη Προέδρου της Γαλλίας στην Κένυα. Ο κύριος Macron επισκέφθηκε και άλλες γειτονικές χώρες σε μία προσπάθεια της Γαλλίας να ενισχύσει την παρουσία της στην Ανατολική Αφρική. Τον Γάλλο Πρόεδρο συνόδευε μεγάλη ομάδα επιχειρηματιών και επενδυτών που είχαν συναντήσεις με βασικές κυβερνητικές υπηρεσίες και φορείς του ιδιωτικού τομέα για να διερευνήσουν ευκαιρίες για επενδύσεις. Ανάμεσα στις μεγάλες συμφωνίες, που υπέγραψαν οι δύο Πρόεδροι, συγκαταλέγεται η κατασκευή του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού του Ναϊρόμπι και της σιδηροδρομικής γραμμής η οποία θα συνδέει το κέντρο της πόλης με το διεθνές αεροδρόμιο Jomo Kenyatta, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο και κόμβο μεταφορών της Ανατολικής και Κεντρικής Αφρικής. Άλλες συμφωνίες αφορούν έργα στους τομείς της ενέργειας, της υγείας, της ασφάλειας τροφίμων, των κατασκευών και της βιομηχανίας γενικά, δηλαδή, όλων των βασικών τομέων του μεγάλου πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της Κένυας «Big Four Agenda». Η ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της τρομοκρατίας αλλά και η εμβάθυνση της συνεργασίας για βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση είχαν, επίσης, προστεθεί στην ατζέντα συνομιλιών των δύο ηγετών. Ο Πρόεδρος Macron δήλωσε ότι πιστεύει στο όραμα του Κενυάτη ηγέτη για μια πλήρως ενωμένη Ανατολική Αφρική.

6 Οι δύο Πρόεδροι παρουσίασαν το μοντέλο Peugeot 3008 το οποίο συναρμολογήθηκε τοπικά στην Κένυα από την Γαλλική εταιρεία κατασκευής οχημάτων, την Groupe PSA, σε μια κίνηση που αποσκοπεί στην τόνωση του μεταποιητικού τομέα της Κένυας. Εκφράζεται η αισιοδοξία ότι η επίσκεψη του Προέδρου Macron θα συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των Γάλλων τουριστών που επισκέπτονται την Κένυα και το αντίστροφο. 4 Κινεζικές επενδύσεις στην Κένυα Τα φημισμένα αβοκάντο της Κένυας εισέρχονται στην Κίνα! Βιομήχανοι της Κίνας κατά την επίσκεψή τους στην Κένυα τον Μάρτιο 2019 δήλωσαν πως ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις ύψους από 200 έως 2 δισεκατομμύρια εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην τοπική αγορά εκτιμώντας ότι η χώρα προσφέρει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες σε διάφορους τομείς (μεταποίηση γεωργικών προϊόντων, κλωστοϋφαντουργία, επεξεργασία δέρματος, κατασκευές και οικοδομικά υλικά, πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ΑΠΕ, εξόρυξη, τεχνολογία πληροφορικής, υγεία κ.ά.). Επίσης, εκτιμήθηκε το γεγονός ότι η κυβέρνηση της χώρας έχει δημιουργήσει ευνοϊκό περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο (φορολογικά κίνητρα, ειδικές φορολογικές ελαφρύνσεις, προνομιακή αγορά γης σε ειδικές οικονομικές ζώνες κ.ά.). Ο Κινεζικός κολοσσός Cisco ανακοίνωσε τον Απρίλιο 2019 την έναρξη λειτουργίας ενός κέντρου καινοτομίας το οποίο φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο του Ναϊρόμπι. Το κέντρο, το πρώτο της Cisco στην Ανατολική Αφρική και το δεύτερο σε όλη την Αφρική, στοχεύει να μεταδίδει επιχειρηματικές γνώσεις και να επιταχύνει την πρόσβαση στην αγορά για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στο χώρο των τεχνολογιών πληροφορικής. Προσφέρει ολοκληρωμένες επιχειρηματικές εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των χώρων εργασίας με ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας, πλατφόρμες τηλεδιάσκεψης και συνεργασίας, καθώς και εγκαταστάσεις αίθουσας συνεδριάσεων και κατάρτισης. Σε αυτό οι τοπικοί επιχειρηματίες θα μπορούν να συνδέονται με εμπειρογνώμονες της Cisco από όλο τον κόσμο για υποστήριξή τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών ιδεών σε έναν ψηφιακό κόσμο.

7 Τα τελευταία χρόνια, η Κίνα έχει γίνει ένας από τους βασικούς εταίρους ανάπτυξης της Κένυας, γεγονός που μεταξύ άλλων έχει οδηγήσει στην υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής, όπως η σιδηροδρομική γραμμή Standard Gauge Railway και αρκετοί σημαντικοί οδικοί άξονες. Με νέα συμφωνία, συνολικού ύψους 67,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, και μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, πρόκειται να ολοκληρωθούν δύο πολύ σημαντικά έργα, το Konza Data Center με το Smart Cities Project (μέρος του εμβληματικού έργου Konza Techno City), που αναλαμβάνει ο κινεζικός τηλεπικοινωνιακός γίγαντας Huawei, και ο αυτοκινητόδρομος από το διεθνές αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι προς το κέντρο της πόλης καθώς και ο υπερσύγχρονος αυτοκινητόδρομος James Gichuru ο πρώτος στο είδος του στην Αφρική με μοναδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά. Η Κένυα έχει ζητήσει την ελεύθερη πρόσβαση των προϊόντων της στην κινεζική αγορά. Μία πρώτη κίνηση αποτελεί η είσοδος των δημοφιλών αβοκάντο της χώρας στη γιγάντια αγορά της Κίνας με βάση συμφωνία που υπέγραψαν τον Απρίλιο 2019 η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, με τον Κινέζο ομόλογό του, κύριο Xi Jinping, στο Πεκίνο. Με την υπογραφή της συμφωνίας η Κένυα καθίσταται το πρώτο αφρικανικό έθνος που εξάγει αβοκάντο στο ασιατικό έθνος με μια αγορά άνω των 1,4 δισεκατομμυρίων καταναλωτών! Εκτιμάται ότι όταν η συμφωνία εφαρμοστεί πλήρως, η κινεζική αγορά θα απορροφήσει πάνω από το 40% των αβοκάντο της Κένυας. Μετά τα αβοκάντο πρόσβαση στην κινεζική αγορά θα αποκτήσουν η στέβια, τα άνθη, τα μάνγκο, τα μακαντάμια, τα φιστίκια κ.ά. 5 Κένυα και Ινδία σε νέες συνεργασίες Η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κα Monica Juma, με την Ινδή ομόλογό της, κα Sushma Swaraj. Η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κυρία Monica Juma, επισκέφθηκε επίσημα τον Μάρτιο 2019 την Ινδία όπου στο Νέο Δελχί είχε συνομιλίες με την Ινδή ομόλογό της, κυρία Sushma Swaraj. Οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάπτυξη συνεργασιών στους τομείς του πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος της Κένυας «The Big 4 Agenda». Την Ινδία είχε ήδη επισκεφθεί επίσημα προ διετίας η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru

8 Kenyatta, καθότι η Ινδία αποτελεί έναν βασικό συνεργάτη της Κένυας στον τομέα της υγείας, της μεταποίησης και της επισιτιστικής ασφάλειας. Στη συνέχεια της επίσκεψής της στην Ιδία, η κυρία Juma, επισκέφθηκε επίσημα τη Σρι Λάνκα και το Μπαγκλαντές για περαιτέρω συνεργασίες με τους ομολόγους της των χωρών αυτών. 6 Κένυα και Νότιος Αφρική ενισχύουν τις σχέσεις τους Η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κα Monica Juma, κατά την επίσκεψή της στη Νότια Αφρική. Σε συναντήσεις, που είχε η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κυρία Monica Juma, στο Γιοχάνεσμπουργκ τον Απρίλιο 2019, συζητήθηκε η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών στο εμπόριο και σε όλους τους τομείς του αναπτυξιακού προγράμματος της Κένυας «The Big 4 Agenda». H κυρία Juma κάλεσε τους μετέχοντες στην 3η Συνάντηση Κορυφής Εμπορίου και Επενδύσεων στην Κένυα να εδραιώσουν το εμπόριο υπέρ της Αφρικής. Ενδεικτική των άριστων σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών είναι η πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης της Νοτίου Αφρικής να εισάγει από το 2020 τα Σουαχίλι προς διδασκαλία στα σχολεία της ως δεύτερη γλώσσα. Σημειώνεται πως τα Σουαχίλι, η επίσημη γλώσσα της Κένυας, είναι η πρώτη ξένη Αφρικανική γλώσσα που εισάγεται στα Νοτιοαφρικανικά σχολεία. 7 Κένυα και Αίγυπτος: Δύο μεγάλες Αφρικανικές χώρες συμπορεύονται Η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κυρία Monica Juma, κατά τη επίσημη επίσκεψή της στην Αίγυπτο, τον Μάρτιο 2019, είχε σημαντικές συνομιλίες στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, κύριο Shoukry Sameh.

9 Η Υπουργός Εξωτερικών της Κένυας, Πρέσβυς κα Monica Juma με τον Αιγύπτιο ομόλογό της, κο Shoukry Sameh. Κεντρικά ζητήματα των παραγωγικών διμερών συναντήσεων ήταν η ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ των δύο χωρών, η περιφερειακή και διεθνής ασφάλεια καθώς και ο ρόλος της Αιγύπτου που προεδρεύει της Αφρικανικής Ένωσης. Τα δύο μέρη επιβεβαίωσαν την ισχυρή τους δέσμευση να οδηγήσουν τις σχέσεις μεταξύ Κένυας και Αιγύπτου σε μεγαλύτερα ύψη. Η κυρία Monica Juma συναντήθηκε, επίσης, με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, κύριο Abdul Fattah Alsisi, και του επέδωσε ειδικό μήνυμα της Α.Ε. του Προέδρου της Κένυας, κυρίου Uhuru Kenyatta. 8 Κένυα και Ναμίμπια: Έντονο ενδιαφέρον για την Μπλε Οικονομία Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο κατάψυξης ψαριών σε όλη την Αφρική. Κατά την τετραήμερη επίσημη επίσκεψή του τον Μάρτιο του 2019 στην Ναμίμπια, η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, ξεναγήθηκε και στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου κατάψυξης ψαριών σε όλη την Αφρική που βρίσκεται στον κόλπο Walvis. Το εργοστάσιο δημιουργήθηκε πρόσφατα με κόστος 40 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ως καρπός εταιρικής σχέσης μεταξύ της κυβέρνησης της Ναμίμπια και ενός ιδιώτη επενδυτή. Καταψύχει 600 τόνους ψαριών σε καθημερινή βάση και έχει δημιουργήσει θέσεις εργασίας για 700 άτομα.

10 Εντυπωσιασμένος ο Πρόεδρος Kenyatta δήλωσε ότι η Κένυα θα αντιγράψει το παράδειγμα της Ναμίμπια η οποία έχει εφαρμόσει προοδευτικά μέτρα για την ανάπτυξη του τομέα της αλιείας της. Ανέθεσε, μάλιστα, στον Υπουργό Γεωργίας, κύριο Mwangi Kiunjuri, και τον Υφυπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας, κύριο Peter Munya, να λάβουν άμεσα μέτρα αξιοποίησης της εμπειρίας της Ναμίμπια έτσι ώστε η Κένυα να αποκτήσει σύντομα ένα παρόμοιο εργοστάσιο. Γενικότερα, δε να συνεργαστεί η Κένυα με τη Ναμίμπια σε ζωτικούς τομείς της Μπλε Οικονομίας, επωφελούμενη η πρώτη από την μεγάλη σχετική εμπειρία της δεύτερης. 9 Κένυα και Ουγκάντα συσφίγγουν σχέσεις Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ουγκάντα, κος Yoweri Kaguta Museveni, με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Κένυας, κο Uhuru Kenyatta. Τον Μάρτιο 2019 η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κύριος Uhuru Kenyatta, συναντήθηκε με την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Ουγκάντα, κύριο Yoweri Kaguta Museveni, στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ Κένυας-Ουγκάντα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση με τίτλο «Ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών συμπράξεων» διεξήχθη στην Μομπάσα και παρείχε την ευκαιρία να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, το εμπόριο και οι επενδύσεις μεταξύ των δύο όμορων χωρών μελών της Ένωσης Κρατών Ανατολικής Αφρικής. Το άνοιγμα των συνόρων, η διευκόλυνση του εμπορίου, η ανταλλαγή διακρατικών πόρων, η διασφάλιση της ασφάλειας των εδαφών και των πληθυσμών, αποτελούν μεταξύ άλλων μερικές από τις δεσμεύσεις στα πρακτικά που υπέγραψαν τα δύο μέρη. Αυτά τα σημεία αναμφίβολα θα ενισχύσουν τις σχέσεις μεταξύ Κένυας και Ουγκάντα. 10 Νέα πνοή για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και τις Τέχνες Η Κυβέρνηση της Κένυας ανακοίνωσε την ίδρυση Ταμείου Αθλητισμού, Τεχνών και Κοινωνικής Ανάπτυξης το οποίο αναλαμβάνει από το 2019 να χρηματοδοτεί όλες τις εθνικές ομάδες που πρόκειται να συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις. Επίσης,

11 θα χρηματοδοτεί δράσεις τέχνης και πολιτισμού, γενικότερα. Σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις, ο αθλητισμός, ο πολιτισμός και οι τέχνες είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν πλέον να αφεθούν στα χέρια των πιθανών καλοπροαίρετων χορηγών για την υποστήριξη των σχετικών δράσεων. 11 Η Κένυα σταθερά ενάντια στο εμπόριο ελεφαντοστού Αποθέματα ελεφαντόδοντου αξίας εκατομμυρίων δολαρίων καίγονται συχνά στην Κένυα υπό την επίβλεψη του στρατού. Η ισχυρή στάση της Κένυας ενάντια στο εμπόριο ελεφαντόδοντου προσελκύει την παγκόσμια προσοχή και η χώρα δέχεται πολλούς επαίνους. Οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας για την Προστασία των Ελεφάντων δήλωσαν, τον Απρίλιο 2019, ότι η Κένυα έχει κατορθώσει με επιτυχία να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τους λόγους άμεσου σταματημού της εμπορίας ελεφάντινων τροπαίων σε όλες τις αγορές, ιδίως στην Ευρώπη, στην Κίνα και στην Ιαπωνία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πρωτοβουλίας, κύριος John Stephenson, δήλωσε ότι οι προηγούμενες καταστροφές αποθεμάτων ελεφαντόδοντου, που ενήργησε η Κένυα, έχει στείλει ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο σχετικά με την ανάγκη να σωθούν τα συνεχώς μειούμενα μεγαλοπρεπή αυτά ζώα που αποτελούν σημαντικό τμήμα της φυσικής κληρονομιάς της ανθρωπότητας. 12 Ένας ξεχωριστός δάσκαλος στην Κένυα και στον κόσμο Ο Peter Tabichi, ένας 36χρονος Φραγκισκανός ιερέας, καθηγητής μαθηματικών και φυσικής στο δευτεροβάθμιο σχολείο ενός απομακρυσμένου χωριού της Κένυας, κέρδισε τον Μάρτιο το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου του Πανεπιστημίου Varkey Foundation το οποίο τον ανέδειξε ως τον καλύτερο δάσκαλο του κόσμου για το Ο Tabichi επιλέχτηκε ανάμεσα από άλλους υποψηφίους από 179 χώρες. Παράλληλα, του εδόθη χρηματικό έπαθλο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

12 Ο καθηγητής ιερέας, Peter Tabichi, στην αίθουσα του σχολείου του. Ο ξεχωριστός αυτό άνθρωπος αφιερώνει το 80% του μηνιαίου μισθού του για να βοηθά τους φτωχότερους μαθητές του σχολείου του, οι οποίοι, χωρίς την πολύτιμη αρωγή του, δεν θα μπορούσαν να παρακολουθούν τα μαθήματα. Περισσότερο από το 90% των μαθητών του προέρχονται από φτωχές οικογένειες. Παρά το γεγονός ότι το σχολείο διαθέτει μόνον έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο Tabichi ξεκίνησε μια «λέσχη καλλιέργειας δεξιοτήτων» βοηθώντας τους μαθητές του να σχεδιάζουν ερευνητικά επιστημονικά έργα ποιότητας για τα οποία βραβεύτηκαν από την Royal Society of Chemistry συμμετέχοντας σε διεθνείς μαθητικούς διαγωνισμούς.

13

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται το Συνέδριο για την Αειφόρο Μπλε Οικονομία Το διεθνές Συνέδριο για την Αειφόρο Μπλε Οικονομία, το οποίο συγκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα

Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Εξήντα δύο εκατομμύρια ευρώ στην Κένυα από την Παγκόσμια Τράπεζα Το μέγαρο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας στο Ναϊρόμπι. Ο κλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες

Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Επίσημη επίσκεψη-ορόσημο στις Ηνωμένες Πολιτείες Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, κο Donald Trump. Η Α.Ε. ο

Διαβάστε περισσότερα

Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει!

Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει! Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Ιστορική στιγμή για την Κένυα: Η εξαγωγή αργού πετρελαίου αρχίζει! Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τη σημαία της χώρας, δίνει το

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης

Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Επανεκλογή της Κένυας στο Συμβούλιο Ειρήνης & Ασφάλειας της Αφρικανικής Ένωσης Την 8 η Φεβρουαρίου η Κένυα, με 37 ψήφους και ξεπερνώντας τους βόρειους

Διαβάστε περισσότερα

Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία

Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Κένυα και Κίνα συμφωνούν σε στενότερη συνεργασία Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον Πρόεδρο της Κίνας, κο Xi Jinping. Κατά την

Διαβάστε περισσότερα

Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας

Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Η Κένυα στη Σύνοδο Κορυφής της Κοινοπολιτείας Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με την Α.Ε. τη Βασίλισσα της Αγγλίας, Ελισάβετ, κατά

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα Σημαντικές χρηματοδοτικές συμφωνίες μεταξύ Κένυας και Ευρωπαϊκής Ένωσης Στιγμιότυπο από την τελετή υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ Κένυας και Ε.Ε. Τη 19

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Μπλε Οικονομία 16.320 184 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΧΩΡΕΣ Το Διεθνές Συνέδριο για τη Βιώσιμη Μπλε Οικονομία (ΣΒΜΟ 2018) πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!

Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! Η ΑΦΡΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΦΤΑΣΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΚΕΙ, ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ! ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ Τι είναι η Η Expogroup είναι μία μεγάλη διεθνής εταιρεία διοργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου

ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου 1999-2015 ΕΛΛΗΝΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ Μια σύντομη επισκόπηση στην πορεία του Επιμελητήριου Ενότητες 1. Σκοπός του Επιμελητηρίου 2. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 1. Σκοπός Επιμελητηρίου Σκοπός του Ελληνο-

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα

Αγαπητοί φίλοι, Με εκτίμηση Βίκυ Πανταζοπούλου Πρόξενος ε.τ. της Κένυας στην Ελλάδα Αγαπητοί φίλοι, Το Σεπτέμβριο (4-6/09/2018) διενεργούνται στο Ναϊρόμπι, πρωτεύουσα της Κένυας, τέσσερις μεγάλες διεθνείς θεματικές εμπορικές εκθέσεις τις οποίες οργανώνει κατ έτος η διεθνής εταιρεία EXPOGROUP.

Διαβάστε περισσότερα

Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους

Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους Η Κένυα και η Ινδία αναπτύσσουν ακόμη περισσότερο τη συνεργασία τους Από αριστερά προς τα δεξιά, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, κος Narendra Modi, και η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta. Ύστερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012

ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΛΛΗΝΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 Ενότητες 1. Κατάσταση μελών του Ελληνο- Aφρικανικού Επιμελητηρίου 2. Σκοπός του Επιμελητηρίου 3. Εκδηλώσεις - Δραστηριότητες 4. Διεύθυνση Χώρου

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΟΔΟΥ TOY ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 2000-2006 Διανύουμε το τελευταίο έτος εφαρμογής της Γ Προγραμματικής Περιόδου και κατ ακολουθία και αν δεν εδίδετο παράταση λόγω των καταστροφικών

Διαβάστε περισσότερα

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τρίπολη, Αριθ,.Πρωτ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΉΣΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΆ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΑΜΕΊΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τρίπολη, 18-3-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ. Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/ Φ.121 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Κορίνθου 23-21200 Άργος Πλ. Δερβενακίων Τηλ.: 27510 67216,63023 fax : 27510 24595 E-mail : ebear@otenet.gr Site : www.arcci.gr Άργος, 06 Μαρτίου 2015 Αρ.Πρωτ:0876/

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα!

ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ. όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα! ΑΦΡΙΚΗ: ΕΝΑΣ ΩΚΕΑΝΟΣ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ όποιος φθάσει πρώτος, πετυχαίνει τα μέγιστα! Πώς μπορείς να δραστηριοποιηθείς στην αγορά της Κέ νυας των 50 εκατομμυρίων κατοίκων 1 ος τρόπος - Να πραγματοποιήσεις διερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.6.2017 COM(2017) 258 final 2017/0104 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση της υπογραφής, εξ ονόματος της Ένωσης, της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας.

κοινοποιούνται επιτεύγματα ώστε να προάγεται η κοινωνική πρόοδος και η ολόπλευρη και καθολική ανάπτυξη της ανθρωπότητας. Ιστορικό Στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2017, διοργανώθηκε στο Πεκίνο και τη Σαγκάη το Πρώτο Διεθνές Συμπόσιο για την Ανάπτυξη των Μουσείων Επιστημών, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Belt and Road». Στόχος της

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη»

Δελτίο Τύπου. «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Δελτίο Τύπου «Ελλάδα και Αραβικός Κόσμος: Μία Νέα Ατζέντα για την Ανάπτυξη» Οι εργασίες και διαβουλεύσεις του 7 ου Αραβο-Ελληνικού Οικονομικού Φόρουμ έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών, στις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ. Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ Του Δημήτρη Μάρδα Υφυπουργού Εξωτερικών Δε θα ήταν υπερβολή να υποστηριχτεί ότι αιχμή του δόρατος της αναπτυξιακής διαδικασίας κάθε κράτους, είναι η πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

Athenaeum InterContinental

Athenaeum InterContinental 7.5.2018 Athenaeum InterContinental digital economy forum 2016 Η επανεκκίνηση είναι ψηφιακή Ο ΣΕΠΕ στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 20 χρόνων της δυναμικής του πορείας από την ίδρυσή του και με όραμα τη

Διαβάστε περισσότερα

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος

Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Σύνορα Ιορδανία, Ιράκ, Κουβέιτ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ομάν, Υεμένη Ερυθρά θάλασσα, Περσικός κόλπος Πληθυσμός 28,5 εκατομμύρια 5,5 από τα οποία δεν είναι Σαουδάραβες SAGIA Saudi Arabian General

Διαβάστε περισσότερα

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα. Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019

Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα. Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019 Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα 1 Εορτασμός στην Ελλάδα της Ημέρας της Αφρικής 2019 Tην Πέμπτη, 9 Μαΐου 2019, έγινε με επιτυχία στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο «Γιάννος Κρανιδιώτης» του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ 2013-2014 1 Συνολική παρουσία Υπουργείου Εξωτερικών ανά τον κόσμο ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΕΥ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ/ ΓΕΝ. ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 12.9.2016 COM(2016) 574 final 2016/0271 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση της υπογραφής, εξ ονόματος της Ένωσης, της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020.

Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Εξειδίκευση Αξόνων Στρατηγικής 2014-2020. Γεώργιος Γιαννούσης Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ Κατευθύνσεις Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής Αναπτυξιακό όραμα: «Η συμβολή στην αναγέννηση της ελληνικής οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σημαντικές συμφωνίες του ΤΕΙ Αθήνας με Πανεπιστήμια της Κίνας Με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η αποστολή του ΤΕΙ Αθήνας σε πανεπιστήμια της Κίνας, στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας

Διαβάστε περισσότερα

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση»

«Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Κοινωνική Σύμπραξη στο Ν. Κυκλάδων» σας καλωσορίζει στην Ημερίδα: «Κοινωνική Οικονομία Μια Εναλλακτική Πρόταση» 23 Οκτωβρίου 2015 Πνευματικό Κέντρο Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680

Με FAX & E-MAIL Αθήνα, 16 Ιουνίου 2014 Α.Π. 23680 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν

Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν Επιλεγμένες Επιχειρηματικές Ειδήσεις από την Κένυα Ενδυνάμωση των σχέσεων Κένυας και Σουδάν Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Κένυας, κος Uhuru Kenyatta, με τον κο Kamal Ismael, ειδικό απεσταλμένο της Α.Ε. του Προέδρου

Διαβάστε περισσότερα

Της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Λεμεσού είχε προηγηθεί, η πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας της NANJING στην πόλη μας το Μάιο του 1992.

Της επίσκεψης της αντιπροσωπείας της Λεμεσού είχε προηγηθεί, η πρώτη επίσκεψη αντιπροσωπείας της NANJING στην πόλη μας το Μάιο του 1992. 1 Ομιλία του Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδης, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας από το Δήμο Nanjing, Κίνας, την Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 στις 11.00 π.μ. Κύριε Πρέσβη της Κίνας Κύριε Αντιδήμαρχε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ Πειραιάς, 23 Απριλίου 2014 ΤΜΗΜΑ: Εμπορίου Αρ. Πρωτ.: 2476 Πληροφορίες: Ε. Ξενάκη Τηλέφωνο: 2104177241-5

Διαβάστε περισσότερα

Ermis PR. Κατηγορία: Stakeholders Relations. Τίτλος Συμμετοχής: Huawei Ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Huawei

Ermis PR. Κατηγορία: Stakeholders Relations. Τίτλος Συμμετοχής: Huawei Ταξίδι Έλληνα Πρωθυπουργού στην Κίνα. Προϊόν/Υπηρεσία ( Brand Name): Huawei Ermis PR Η έκθεση δεν θα πρέπει να ξεπερνάει συνολικά τις 10 σελίδες (μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσης των πεδίων). Για τις απαντήσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέγεθος γραμματοσειράς 10 ή και μεγαλύτερο.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Γ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Ε.Γ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΩΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Επιστημονικός Υπεύθυνος Έργου: Δρ Πέτρος Κουτσοβίτης Επιστημονικοί Συνεργάτες: Αμαλία Ρούφη Δρ Παύλος Τυρολόγου Υπόβαθρο Το έργο INTRAW είναι μέρος του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ορίζοντας 2020

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα!

1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! Δημιουργούμε τον 1 ο Travel & Hospitality Επιταχυντή Νεοφυών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα! 10 Απριλίου 2019 Capsule T όπου Τ, τουρισμός, τεχνολογία, ταξίδι! q O πρώτος επιταχυντής στην Ελλάδα με επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003

Μόνο με Ηλεκτρονική Ταχυδρόμηση Αθήνα, 12 Μαΐου 2015 Α.Π. 16003 Ελληνική ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής

Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Μπάμπης Τσιτλακίδης Ο ρόλος της Ψηφιακής Στρατηγικής Η ψηφιακή τεχνολογία ως: Καταλύτης για την επίλυση σύγχρονων αστικών ζητημάτων Βασικό εργαλείο για αστικό σχεδιασμό Το μέσο (και όχι αυτοσκοπός) για

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Ιστορία του Έργου

Σύντομη Ιστορία του Έργου Σύντομη Ιστορία του Έργου Η ιστορία του «LOCPROII» βρίσκει τις ρίζες της στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός έργου Interreg IIIA με όνομα «LOCPRO». Η εκ των υστέρων γνώση από το «LOCPRO» κατέστησε εμφανές

Διαβάστε περισσότερα

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης και της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισµού και Αρχαιοτήτων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας»

στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης και της Σαουδαραβικής Επιτροπής Τουρισµού και Αρχαιοτήτων του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ στο σχέδιο νόµου «Κύρωση του Μνηµονίου Κατανόησης για τη Συνεργασία στον τοµέα του Τουρισµού µεταξύ του Υπουργείου Τουρισµού της Ελληνικής Δηµοκρατίας και της Σαουδαραβικής Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST JIANZHONG LU ΟΜΙΛΙΑ FOUNDING CHAIRMAN, SILK ROAD CHAMBER OF INTERNATIONAL COMMERCE (SRCIC), PRESIDENT, TANG WEST MARKET GROUP

THE ECONOMIST JIANZHONG LU ΟΜΙΛΙΑ FOUNDING CHAIRMAN, SILK ROAD CHAMBER OF INTERNATIONAL COMMERCE (SRCIC), PRESIDENT, TANG WEST MARKET GROUP THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ JIANZHONG LU FOUNDING CHAIRMAN, SILK ROAD CHAMBER OF INTERNATIONAL COMMERCE (SRCIC), PRESIDENT, TANG WEST MARKET GROUP THE EU-EURASIA-CHINA BUSINESS SUMMIT Building bridges from east

Διαβάστε περισσότερα

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ

1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΔΕΠΙΝ 2007-2013 ΚΕΡΚΥΡΑ 6 3-2008 1. Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΗΜΑΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα

Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 Δελτίο Τύπου Από τα Geo Routes, ο Πολιτισμός διαβατήριο για το τουριστικό προφίλ της Ελλάδας στη Κίνα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του China Cultural Heritage Protection Center

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ 2012-2014 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Η διασυνοριακή θέση του Δήμου, αποτελεί μέγιστο πλεονέκτημα και δεν πρέπει να δίνει τροφή σε ξενοφοβικά στερεότυπα,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΕΝΗ ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ. 5o ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΛΑΜΙΑ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 Αξιότιμοι συμμετέχοντες, Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. στο ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΠΕΠ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Λαμία, 28 Ιουνίου 2018 Α.Π: 28693 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΟΥ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΙΕΩΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ & ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΕΛΛΑ ΒΑΪΝΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΕΝ/ΣΒΘΚΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ MAREPORT 2019 ΒΟΛΟΣ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 1 Εκ μέρους του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, θα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΑΚ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΤΑΚ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ MINISTRY OF EDUCATION AND RELIGIOUS AFFAIRS, CULTURE AND SPORTS Η επιχειρηματική ανακάλυψη σαν εργαλείο Σχεδιασμού στην Προγραμματική Περίοδο 2014-20: Ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2014 2020 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ 1 1. ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ 1.1 Αναφερθείτε

Διαβάστε περισσότερα

MY PLANT & GARDEN Myplant & Garden Φεβρουαρίου Myplant & Garden

MY PLANT & GARDEN Myplant & Garden Φεβρουαρίου Myplant & Garden 22 February 2018 MY PLANT & GARDEN 22 Φεβρουαρίου, 2018 Στη μεγαλύτερη εμπορική έδρα της Ευρώπης, στην Ιταλία, η σημαντικότερη και πληρέστερη εμπορική έκθεση για την κηπουρική, το τοπίο και τον κήπο διοργανώνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΕΡΕΒΑΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ερεβάν, 13 Νοεμβρίου 2015 ΑΠ.Φ. 17.150/ΑΣ 186 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΟ ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: - ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ (μ.η.) - Γραφείο κ. Γεν. Γραμ. ΔΟΣ & ΑΣ - Γρ. κ. Β Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO»

ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011 - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012) Συμμετοχή στην Διεθνής Έκθεση Ακινήτων «DOMEXPO» Στις αρχές Οκτωβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη κλιμακίου στην ΧΧV Διεθνής Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι το INNOVATHENS;

Τι είναι το INNOVATHENS; Τι είναι το INNOVATHENS; Μία υποδομή στήριξης της καινοτομίας & της επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων εγκαινιάσθηκε τον Μάιο του 2014, είναι μία σύμπραξη της Τεχνόπολης με 6 συνδέσμους

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Προτεραιότητες Οικονομικής Διπλωματίας 2015 2016 Υφυπουργός Εξωτερικών κ.δημήτρης Μάρδας Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Άσκηση οικονομικής διπλωματίας με στόχο την Ενίσχυση της Εξωστρέφειας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ 1 Επισκόπηση της κινεζικής οικονομίας 2 Διμερείς οικονομικές σχέσεις Ελλάδας Κίν 3 Προοπτικές 4 Οδηγός επιχειρείν 1 Επισκόπηση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής

ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής ΔΟΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Νικόλαος Καρανάσιος Επίκουρος Καθηγητής Υποστήριξη στη σύνταξη του επιχειρηματικού σχεδίου σε μια ομάδα προσώπων που θέλουν να δημιουργήσουν μια νέα επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Το Όραμα του Πανεπιστημίου Πειραιώς είναι: να είναι ένα Ίδρυμα διεθνούς κύρους στο σύγχρονο Ακαδημαϊκό Χάρτη και να αναγνωρίζεται για: την αριστεία στην εκπαίδευση και

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 13.4.2015 JOIN(2015) 10 final 2015/0073 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες

Δίκτυο για έναν Ιδανικό Πολιτιστικό Τουρισμό Στρατηγικές Προτεραιότητες Δίκτυο για έναν Ιδανικό Στρατηγικές Προτεραιότητες Πλαίσιο έργου Το Δίκτυο Για έναν Ιδανικό δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Για ένα Ιδανικό», συγχρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσεων 2013

Απολογισμός Δράσεων 2013 Απολογισμός Δράσεων 2013 Ο Απολογισμός Δράσεων 2013 έχει σκοπό να προσφέρει μια εικόνα για το βασικό έργο του Ιδρύματος τη χρονιά που πέρασε μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων. Δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ. Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ. Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ Θεσσαλονίκη, 10-12 Μαρτίου 2014 ΚΟΙΝΕΣ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Νέων είναι ένα στοιχείο της διαδικασίας του Διαρθρωμένου Διαλόγου που φέρνει σε επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ Β2Β ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Αγαπητά μέλη, Η πρώτη περιφερειακή έκθεση της Πελοποννήσου με τίτλο «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα πραγματοποιηθεί από 9-13

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης

Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης για την Α.Μ.Θ. : καθορισμός προτεραιοτήτων και πιλοτικές προσκλήσεις χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Α.Μ.Θ. 2014 2020 Καβάλα, 23

Διαβάστε περισσότερα

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων

Διοικήσαμε επενδύοντας στην ανάπτυξη και εμβάθυνση του δημοκρατικού διαλόγου, της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης των οικονομικών μας πόρων Το 2014 αποτέλεσε για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, χρονιά σταθμό. Υπήρξε η αφετηρία της υλοποίησης του οράματός μας για μια Περιφέρεια που θα είναι σημείο αναφοράς. Πιστέψαμε στη συνένωση δυνάμεων.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( )

Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» ( ) Ε.Π. Κ.Π. «LEADER+» (2000-2006) Το τοπικό πρόγραμμα Leader+ της Αναπτυξιακής Κιλκίς δομήθηκε γύρω από την έννοια της υπεροχής συγκεράζοντας σε αυτή έννοιες όπως αυτή της ολικής ποιότητας, της αειφορείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ;

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΩ ΜEΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ; Έχεις 4 λόγους και 38 συγκριτικά πλεονεκτήματα! ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΓΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΗΓΕΣΙΑ Θέλω να είμαι μέλος στον κορυφαίο σύνδεσμο των επιχειρήσεων και της βιομηχανίας, γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο

Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Αναπτυξιακό Συνέδριο Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 Πρόοδος Υλοποίησης Προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015:

Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Παγκόσμια εκπαίδευση για αλλαγή, πέρα από το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015: Εμπλοκή των νέων της Ευρώπης από σχολικούς κήπους σε βιώσιμα συστήματα παραγωγής και διανομής τροφίμων Παγκόσμια εκπαίδευση για

Διαβάστε περισσότερα

10995/15 ΑΝ/γπ 1 DG C 2A

10995/15 ΑΝ/γπ 1 DG C 2A Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 20 Ιουλίου 2015 (OR. en) 10995/15 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: με ημερομηνία: 20 Ιουλίου 2015 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Προδημοσίευση προκηρύξεων Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας

Προδημοσίευση προκηρύξεων Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Προδημοσίευση προκηρύξεων Διμερούς Ε&Τ Συνεργασίας Στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας και των εν ισχύ διμερών Συμφωνιών Ε&Τ συνεργασίας με άλλες χώρες,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International

Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG. στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Ομιλία κ. Ν. Καραμούζη, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου ομίλου Eurobank EFG στo Forum στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας GO International Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στην Κύπρο Κύριοι Υπουργοί, Κύριοι Πρέσβεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. για τη θέσπιση του προγράμματος InvestEU

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην. Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου. για τη θέσπιση του προγράμματος InvestEU ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 6.6.2018 COM(2018) 439 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην Πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τη θέσπιση του προγράμματος InvestEU {SEC(2018) 293

Διαβάστε περισσότερα

GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια

GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια Πράσινο Πρόγραμμα Κατάρτισης Επιχειρηματικότητας (GET-UP) O 5 - Πράσινη επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη - Συγκριτική προοπτική GET-UP ] Συνοπτική έκθεση σχετικά με τα ερωτηματολόγια Με την παρούσα έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΑΡ. 27. Περίοδος 02/11/ /11/2015. Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Οικονοµίας Αρµενίας στο Ιράν.

ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΑΡ. 27. Περίοδος 02/11/ /11/2015. Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Οικονοµίας Αρµενίας στο Ιράν. ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΑΡ. 27 Περίοδος 02/11/2015-13/11/2015. Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Οικονοµίας Αρµενίας στο Ιράν. Ο Υπουργός Εθνικής Οικονοµίας της Αρµενίας κ. Chsmaritian πραγµατοποίησε επίσηµη

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ από την περιοχή της Μεσογείου

Ευκαιρίες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ από την περιοχή της Μεσογείου Ευκαιρίες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ από την περιοχή της Μεσογείου Συνεργασίες για την προώθηση της περιφερειακής καινοτομίας σε νησιωτικές περιοχές Dr Απόστολος Δημητριάδης Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου «Τα μέλη του νέου Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» για την περίοδο2018-2020 στην Ελλάδα» Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Δεδομένα

Καινοτομία - Περιφερειακή Ανάπτυξη και Δεδομένα Κωνσταντίνος Κοκκινοπλίτης Ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για τη ΓΔ Περιφ. Πολιτικής τ η ς Ε υ ρ ω π α ϊ κ ή ς Ε π ι τ ρ ο π ή ς, σ ε θ έ μ α τ α Κ α ι ν ο τ ο μ ί α ς κ α ι τ η σ τ ρ α τ η γ ι κ ή Έ ξ υ

Διαβάστε περισσότερα

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας

Title. Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων. Sub-title. 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Συνέργειες για την εξωστρέφεια και την καινοτομία των επιχειρήσεων Title 5 Μαρτίου 2015 Ημερίδα εξωστρέφειας Sub-title Χριστιάνα Σιαμπέκου Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης(EKT) Enterprise Europe Network - Hellas

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί φίλες και φίλοι,

Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Αγαπητοί φίλες και φίλοι, Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, στην οποία η εσωτερική ζήτηση πιέζεται παντοιοτρόπως και οι παραδοσιακές μας αγορές στην Ευρώπη βρίσκονται ήδη σε οικονομική ύφεση, έχει πολύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ Διοργάνωση ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ FORUM ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ Μια Πρωτοβουλία για τις Επιχειρήσεις 28 Σεπτεμβρίου 2016, ΕΒΕΠ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΒΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Τµήµα ιοικητικών Υπηρεσιών Β.Ε.Θ.

Τµήµα ιοικητικών Υπηρεσιών Β.Ε.Θ. Τµήµα ιοικητικών Υπηρεσιών Β.Ε.Θ. Από: Αποστολή: Προς: Θέµα: Προξενείο της Κένυας στην Ελλάδα κγς1θγτι ίςςιοπ Γ(8Πγ9 Γθθςθ.ςοπι@ ιηιι62. ΐΙ91.πις5ν.π Ι> εκ µέρους Προξενείο της Κένυας στην Ελλάδα Τρίτη,

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, ): Πρόσκληση υποβολής

Επιχειρήσεων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (COSME, ): Πρόσκληση υποβολής Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά 2. Στόχος της πρόσκλησης 3. Γενικές αρχές για την προετοιμασία των προτάσεων 4. Επιλέξιμοι φορείς 5. Προϋπολογισμός 6. Προθεσμία και τρόπος υποβολής προτάσεων 7. Περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους

Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους Το Βήμα 21/12/2011 Ενα αθώο σαρδάμ της Διαμαντοπούλου έδωσε τον τόνο για τους σχολικούς περιπάτους Οι πενθήμερες εκδρομές γίνονται επταήμερες... εκλογές Ελληνοκεντρικό χαρακτήρα αποκτούν οι σχολικές εκδρομές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΗΛΙΑΚΗ Η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα βρίσκεται στο προσκήνιο ραγδαίων εξελίξεων προσελκύοντας επενδυτές από όλο τον κόσμο. Επένδυση στην Ηλιακή Ενέργεια Ένα Μέλλον Φωτεινό Η αγορά ενέργειας στην Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

Κέρκυρα /3/2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ Κέρκυρα /3/2014 ΠΡΟΣ: Περιφερειακό Συμβούλιο ΘΕΜΑ: Στρατηγική της Π.Ι.Ν. περιόδου 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

15573/17 ΜΙΠ/ριτ 1 DG C 1

15573/17 ΜΙΠ/ριτ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 11 Δεκεμβρίου 2017 (OR. en) 15573/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Με ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2017 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation

MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation MEDLAB: Mediterranean Living Lab for Territorial Innovation Παραδοτέο 2.2.2 ΣΥΝΟΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ: ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ Ή ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ Θεσσαλονίκη, Αύγουστος 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σύνθεση Πολιτικής...3 Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές ευκαιρίες στον τοµέα της υψηλής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της

Σηµαντικές ευκαιρίες στον τοµέα της υψηλής τεχνολογίας και ιδιαίτερα της ελτίο Τύπου Αθήνα, 6 Μαΐου 2009 Συµπεράσµατα του συνεδρίου «Bridging the Gap - High Tech Entrepreneurship in Greece and Synergies With Silicon Valley» µε κεντρικό οµιλητή τον Ειδικό Γραµµατέα για την Ανταγωνιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 16 Απριλίου 2010 (22.04) (OR. en) 8263/10 CULT 25 SOC 246 REGIO 28 FSTR 21 ΣΗΜΕΙΩΜΑ της : Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου προς : Επιτροπή των Μονίμων Αντιπροσώπων

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network

Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Ευκαιρίες δικτύωσης & συνεργασίας: Δίκτυο ΠΡΑΞΗ & Enterprise Europe Network Χημεία & Βιομηχανία της Κρήτης Ηράκλειο, 14 Μαΐου 2010 Dr Απόστολος Δημητριάδης Σύμβουλος Μεταφοράς Τεχνολογίας Αναπληρωματικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Η αποστολή του ΤΕΙ Πελοποννήσου, διαμορφούμενη μέσα στο πλαίσιο του Ν. 4485/17, o οποίος είναι ο πιο πρόσφατος νόμος όπου καθορίζεται η αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Έγγραφο συνόδου 26.6.2012 B7-0297/2012 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ σύμφωνα με τα άρθρα 90, παράγραφος 2, και 110, παράγραφος 2 του Κανονισμού σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR

Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα GR Τσικολάτας Α. (2010) Κοινωνικο-οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών. Αθήνα tsikolatas@gmail.com 27 Απριλίου 2010 Η ομάδα μας Οκτώ επιλεγμένοι μεταπτυχιακοί φοιτητές Διαφορετικά πανεπιστήμια με ποικίλο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος

Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΩΣ ΑΫΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ Του Δημήτρη Αντώνη Μανιατάκη Προέδρου Μανιατακείου Ιδρύματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Συνεργάζεται με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας και μέσω του

Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών:

Ακολουθούν τα βασικότερα σημεία της Κοινής Δήλωσης των δύο υπουργών: Αθήνα, 7 Οκτωβρίου 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διμερής οικονομική συμφωνία για τις επενδύσεις, του Έλληνα Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, και του Ομοσπονδιακού Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα